STUDENT EKBACKESKOLAN 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STUDENT EKBACKESKOLAN 2011"

Transkript

1 STUDENT EKBACKESKOLAN 2011

2 Studentsången Sjungom studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår! Än klappar hjärtat med friska slag, och den ljusnande framtid är vår. Inga stormar än i våra sinnen bo, hoppet är vår vän, och vi dess löften tro, när vi knyta förbund i den lund, där de härliga lagrarna gro! där de härliga lagrarna gro! Hurra! Svea vår moder hugstor och skön, manar till bragd som i fornstora da r, vinkar med segerns och ärans lön, med den skörd utan strid man ej tar. Aldrig slockne då känslans rena brand, aldrig brista må vår trohets helga band, så i gyllene frid som i strid. Liv och blod för vårt fädernesland! Liv och blod för vårt fädernesland! Hurra! Viktiga datum Onsdagen 1 Juni Skattjakt, Kristianstad Datum ej bestämt Fotboll mot lärarna på idrottsplatsen, Osby Tisdagen 7 Juni Bal på Möckelsnäs herrgård, Älmhult Onsdagen 8 Juni Studentkarneval, Kristianstad Fredagen 10 Juni - Avslutning i kyrkan, Osby Lördagen 11 Juni STUDENTEN!!!!

3 Skattjakten, 1 juni Skattjakten hålls i Tivoliparken inne i Kristianstad. Det är vi, Ekbackeskolan, och nio andra skolor från Kristianstadsområdet som är med och tävlar. Skattjakten går ut på att leta så kallade skatter. Man tilldelas en lista på saker att göra/hitta under en viss tid. Den som prickat av flest punkter när slutsignalen går, vinner tävlingen. Man är i lag om 2 till 6 personer, och man väljer själv vad man vill vara utklädd till. Efter att tävlingen har avslutats är det fortsatta festligheter i Tivoliparken som innebär musik med riktig DJ i hela parken. Skattjakten börjar klockan och tävlingen avslutas Kom i god tid innan tävlingen börjar för att hitta Ekbackeskolans tält, mingla lite, samt bli tilldelade en handledare. (Det vill säga någon som räknar poäng och rättar skattjaktslistan). Studentkåren i Kristianstad rekommenderar att man kommer till Tivoliparken senast Transport till och från Kristianstad står man för själv. Roligast är om vi åker buss/ tåg in tillsammans. Information kommer när det börjar närma sig. Till detta event krävs ett studentpass som går att köpa av Charlotte och Tina i HT08. Studentpasset kostar 200 kr, det kan uppfattas som dyrt, men det behövs för att få tillstånd, vakter och kunna ordna eventen. Vi tjänar alltså inget på studentpassen. Fotboll mot lärarna Avslutningsfotboll på idrottsplatsen i Osby har varit en tradition i många år. Varför bryta ett vinnande koncept? Vi kör i år igen! I år håller Mensur Halimovic SP08, Admir Shala HT08, Qendrim Krasniqi HT08, Serhat Özdemir SP07 i fotbollen. Information om detta kommer då planeringen inte varit den bästa. Håll ut!

4 Bal på Möckelsnäs, 7 juni Karnevalen, 8 juni Balen är arrangerad av Ida Frostensson SP08, Hanna Svanberg SP08, Caroline Elofsson SP08 och Fanny Månsson SP08. Balen hålls på Möckelsnäs herrgård i Älmhult och innan dess blir det mingel på prästängen/sjöängen (den sidan mot sjön). Schemat för dagen kommer att se ut såhär: Karnevalen är precis som det låter, ett karnevalståg. Alla studenter samlas i Tivoliparken i Kristianstad och går därefter på en förbestämd runda. Karnevalståget leds av en partybil som spelar musik och längst bak kommer det gå ett sambatåg. Där emellan går studenterna klassvis, skola för skola Mingel på prästängen Gruppfotografering på prästängen Buss mot Älmhult och Möckelsnäs herrgård avgår efter att fotograferingen avslutas Serveras första rätten. OBS! Alla tider är cirkatider. Inbjudningarna kommer förhoppningsvis i början på vecka 20. Då får vi veta menyn med mera. Här är ordningen: C4 gymnasiet Ekbackeskolan Framtidsgymnasiet Ljud och bildskolan Milnergymnasiet Praktiska gymnasiet Stenforsaskolan Söderportgymnasiet Wendes gymnasiet Österängsgymnasiet Vi går alltså som nummer två i karnevalståget och ordningen på klasserna kommer vara densamma som ordningen i utspringet på studentdagen. Samlingen för karnevalen är och tåget går från Tivoliparken. Karnevalen tar ca en timme och även här kommer en DJ underhålla med musik till kl Vi kommer ha en samling på prästängen innan vi gemensamt åker buss in till Kristianstad. Mer info om detta kommer! OBS! Varje klass måste själva göra ett plakat där det står vilken klass och skola de representerar. Förra årets balbild Till detta event krävs ett studentpass som går att köpa av Charlotte och Tina i HT08. Studentpasset kostar 200 kr, vilket kan uppfattas som dyrt, men det behövs för att få tillstånd, vakter, kunna ordna event mm. Vi tjänar alltså inget på studentpassen.

5 Regler inför karnevalen Tänk på! För att få dricka alkohol på allmän plats ska du vara minst 20 år, detta gäller även i Tivoliparken. Om du struntar i detta och dricker alkohol trots att du är underårig har polisen all rätt att förverka din alkohol och det gäller inte bara den du står och dricker utan all alkohol du har medtagit. Polisen kan även komma att fråga dig var du har fått tag på drickat och i värsta fall kan du komma att vittna mot den eller de personer som givit dig den. Oavsett om du är 20 år eller yngre så kan du få böter för att du dricker på vissa platser. Inom stan kan du komma att betala 500 kr i böter och på kommunaltrafiken råder en böter på 1000 kr för förtäring av alkohol. Avslutningsceremoni i kyrkan Avslutningen sker i kyrkan traditionsenligt. Rektor Anders har bokat kyrkan till oss och cermonin början Vad som sker innan dess (fika eller liknande) bestämmer mentorn för var klass. Kyrkan är bokad till klockan och därefter bestämmer man själv hur man vill tillbringa dagen. Då det är student i Kristianstad, Hässleholm och Älmhult har vi valt att lägga cermonin på förmiddagen så att alla ska kunna vara med i kyrkan och samtidigt inte känna att man missar något. I kyrkan sker betygsutdelning, utdelning av premier och stipendier, musikunderhållning osv. Det är även så att polisen har en viss brottskvot att fylla och många poliser väntar på tillfällen som dessa med att göra detta då de vet att många ungdomar förtär alkohol under evenemang så som detta. Polisen kommer alltså att vara extra uppmärksamma och ta de tillfällen de får i akt. LOB Lagen om omhändertagande av berusade personer Enligt lag har polisen rätt att ta in dig och sätta dig i så kallad fyllecell om de anser att du är: 1. En fara för dig själv 2. En fara för andra 3. Så berusad att du inte kan ta vara på dig själv I detta fall spelar det ingen roll om du så har druckit 1 eller 15 öl för det är polisens egen bedömning av dig som avgör. Om du hamnar i fyllecell så är minimum tiden 8 timmar innan du får komma ut. (Du missar alltså hela studenteventet) OBS! Det kommer komma ut ett dokument som varje klass måste underteckna för att bevisa att de är väl medvetna om bestämmelserna för årets karneval. De klasser som inte går med på att skriva under får inte heller medverka i tåget.

6 Studentdagen 11 juni Dagen vi väntat på i snart tre år är äntligen här springer vi ut och det är mycket som ska hinnas med innan dess. Champangefrukosten håller inte skolan i då det är alkohol inblandat. (Bara namnet säger en del). Så champangefrukosten hålls klassvis och det är upp till varje klass att anordna den. Fotografering klassvis, studentlunch, karnevalståg från Borgen till skolan m.m ska också hinnas med innan Här är schemat för dagen: Champangefrukost Gruppfotografering utanför gamla skolan. Kom i tid! De som inte är där klockan kommer helt enkelt inte med på fotot. Fotografen väntar inte på någon. Vi måste försöka hålla tidsschemat. De som beter sig berusat får ej vara med Studentlunch på borgen. Här har lärare och behörig personal rätt att slänga ut de som beter sig berusat Karneval med alla studenter, lärare samt annan personal. Vi samlas utanför Borgen och ska därefter gemensamt gå i ett karnevalståg tillsammans med Blåslaget. Vi går till Ekbackeskolan och därefter är det utspring ca Vi går i samma ordning som vi springer ut. Det vill säga: *Industriprogrammet *Naturvetenskapliga programmet/tekniska programmet *Handelsprogrammet *Samhällsprogrammet När man sprungit ut ställer man sig på vänstra sidan av scenen och när alla är ute sjunger vi tillsammans studentsången som ni hittar på sid 2. Beter du dig berusad så finns risken att behöva gå ut bakvägen, du får alltså inte springa ut med din klass. Efter utspring och gratulationer av släkt och vänner är det dags för flakåkning. Vi åker runt i byn i ca min. Flak att åka på, eller annat fordon fixar man klassvis alternativt själv. Tänk på att det finns en hel del regler och bestämmelser när det gäller att köra/ åka flak. Kolla på polisens hemsida/vägverkets hemsida. Eventuella trafikpoliser kommer dirigera om trafiken från centrum så be gärna familj/släkt och vänner hålla bilarna utanför centrum under denna tid dvs. ca från Studentkvällen Efter flakåkningen åker var och en hem till sina studentfester för att sedan återsamlas igen för den sista studentfesten på Borgen som håller öppet för både studenter och allmänhet. Åldersgränsen är 18 år och fotoleg. Skulle det vara någon student som är 17 år, måste det finnas ett skriftligt intyg från rektorn. Inträdet kostar 100 kr och betalas på plats, det går alltså inte att köpa några biljetter innan. Borgen håller öppet Baren är öppen hela kvällen! Man får inte ta med någon egen dricka med in i lokalen. Tänk på! Drick mycket vatten särskilt om det blir fint väder, studenten är till för att minnas. Om ni uppträder berusade på fotograferingen, blir man utesluten från fotot och på studentlunchen har alla lärare och behörig personal rätt att slänga ut den som uppträder berusad, så gäller även utspringet. Där kan man bli tvingad att gå ut bakvägen och inte få springa ut med sin klass.

7 Vi önskar er en riktigt trevlig student och hoppas att vi tillsammans kan göra den sista tiden på Ekbackeskolan värd att minnas! Då studenten ska vara en positiv tillställning i livet så undanber vi bråk, våld och vandalisering samt andra tråkigheter. /Charlotte Olofsson & Tina Malmquist HT08 Fråga hellre en gång för mycket än en gång för lite, inga frågor är dumma! Tina: Charlotte:

Veckomeddelande v 24 2015-06-04

Veckomeddelande v 24 2015-06-04 Livet på De Geergymnasiet är spännande. Här kan du läsa om vad som händer just nu. Veckomeddelande v 24 2015-06-04 SISTA SKOLVECKAN On 10/6 Hum-dag To 11/6 12.30 Avslutning GIP Lennings Fr 12/6 09.30 Avslutning

Läs mer

Student. Fredagen den 12 juni 2015

Student. Fredagen den 12 juni 2015 Student 2015 Fredagen den 12 juni 2015 Student 2015 på Wendesgymnasiet Fredagen den 12 juni 2015 är det äntligen din tur att ta studenten på Wendesgymnasiet! Studentexamen är som alla säkert vet avskaffad

Läs mer

Student Sjung om studentens lyckliga dag

Student Sjung om studentens lyckliga dag Student 2017-06-16 Sjung om studentens lyckliga dag Studentdagen 16 juni 2017 Kl 7.00-9.45 Studenterna samlas traditionsenligt i Tivoliparken för studentfrukost. Arrangemang av Studentkommittén. Samtliga

Läs mer

Söderslättsgymnasiets studentvecka. Bakgrund - tidigare års studentveckor Elevmedverkan Ansvar

Söderslättsgymnasiets studentvecka. Bakgrund - tidigare års studentveckor Elevmedverkan Ansvar Söderslättsgymnasiets studentvecka Bakgrund - tidigare års studentveckor Elevmedverkan Ansvar Om Festmetoden Film och webbplats som Alkoholkommittén lanserade 2005. Riktad till unga vuxna i åldern 18-25

Läs mer

Söderportgymnasiet är en skola som vill vårda traditionerna. En av dessa är högtidliga avslutningar som firas på ett värdigt sätt.

Söderportgymnasiet är en skola som vill vårda traditionerna. En av dessa är högtidliga avslutningar som firas på ett värdigt sätt. Student 2016-06-10 Student 2016! Fredagen den 10 juni 2016 är det äntligen din tur att ta studenten på Söderportgymnasiet! Studentexamen är något som vi firar sedan många år tillbaka. Söderportgymnasiet

Läs mer

Studenten 2015 Fria Läroverken i Norrköping

Studenten 2015 Fria Läroverken i Norrköping Studenten 2015 Fria Läroverken i Norrköping 1 Innehåll Information om skolavslutning, studentfotografering och examen... 3 1 Mösspåtagningsceremoni... 3 2 Avslutningsveckan, årskurs 3... 3 2.1 Framtidsplaner?...

Läs mer

Student 2014 på Österänggymnasiet

Student 2014 på Österänggymnasiet Student 2014 på Österänggymnasiet Fredagen den 13 juni 2014 är det äntligen din tur att ta studenten på Österänggymnasiet! Studentexamen är som alla säkert vet avskaffad sedan många år tillbaka. Det hindrar

Läs mer

Infohäfte gällande studenten 2015 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté

Infohäfte gällande studenten 2015 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté Student 2015-06-12 Infohäfte gällande studenten 2015 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté Student 2015! Fredagen den 12 juni 2015 är det äntligen din tur

Läs mer

Infohäfte gällande studenten 2017 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté.

Infohäfte gällande studenten 2017 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté. Infohäfte gällande studenten 2017 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté. Student 2017! Fredagen den 16 juni 2017 är det äntligen din tur att ta studenten

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Student 2019! Det hindrar inte oss att fira studenten!

Student 2019! Det hindrar inte oss att fira studenten! Student 2019! Fredagen den 14 juni 2019 är det äntligen din tur att ta studenten på Söderportgymnasiet! Studentexamen är som alla vet avskaffad sedan många år tillbaka. Det hindrar inte oss att fira studenten!

Läs mer

VECKOBLADET. Friluftsdag åk 2 (åk 3) tisdag 2 Juni 2014

VECKOBLADET. Friluftsdag åk 2 (åk 3) tisdag 2 Juni 2014 Sida 1 av 5 VECKOBLADET v. 23 juni 2015 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 1 Tisdag 2 Friluftsdag åk 2 (3) Onsdag 3 Personalkonferens Torsdag 4 Skolbio Fredag 5 Friluftsdag åk 2 (åk 3) tisdag 2

Läs mer

PROGRAM FÖR AVSLUTNINGSDAGEN

PROGRAM FÖR AVSLUTNINGSDAGEN PROGRAM FÖR AVSLUTNINGSDAGEN Fredag den 13 juni 2014 08.10 Samling Västerviks Gymnasium, Östersjövägen Studentmingel på gymnasiets innergård, vi bjuder på cider, frukt, ost och kex. Fotografering sker

Läs mer

Föräldramöte i Kramfors skolor. Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 ÅK7-ÅK9

Föräldramöte i Kramfors skolor. Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 ÅK7-ÅK9 Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 Läs igenom frågan, tillsammans eller var för sig. Välj det svar du tycker passar dig bäst eller eget alternativ. Lägg

Läs mer

VIKTIG INFORMATION MISSA INTE! Fotografering till skolkatalogen. ske 22-24 september plus 3:e & 6:e oktober. Schema kommer längre fram.

VIKTIG INFORMATION MISSA INTE! Fotografering till skolkatalogen. ske 22-24 september plus 3:e & 6:e oktober. Schema kommer längre fram. 2014, VECKA V VIKTIG INFORMATION RECEPTIONENS ÖPPETTIDER. Blodbussens tidtabell för Alléskolan: 10 Sept 08:30-14:00 04 Dec 08:30-14:00 För mer information om att ge blod och om blodbussen, besök webben:

Läs mer

OBS. Tänk på att alkoholhaltiga drycker inte får förekomma inom skolans område och skolans lokaler!

OBS. Tänk på att alkoholhaltiga drycker inte får förekomma inom skolans område och skolans lokaler! Student 2014-06-13 Student 2014 på Söderportgymnasiet Fredagen den 13 juni 2014 är det äntligen din tur att ta studenten på Söderportgymnasiet! Studentexamen är som alla säkert vet avskaffad sedan många

Läs mer

Förbundsstämma 2014. Praktisk information

Förbundsstämma 2014. Praktisk information Förbundsstämma 2014 Praktisk information Den 14-20 juli så sker årets viktigaste händelse, nämligen CUFs årliga förbundsstämma och vårt helt strålande förläger. I år kommer vi att vara på vackra Lidingö

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

Bra att veta inför. Studenten. Fredag 5 juni 2015. 08:50 Fotografering 11:30 Studentlunch 14:00 Samling i klassrummen 14:30 Utspring

Bra att veta inför. Studenten. Fredag 5 juni 2015. 08:50 Fotografering 11:30 Studentlunch 14:00 Samling i klassrummen 14:30 Utspring Bra att veta inför Studenten Fredag 5 juni 2015 08:50 Fotografering 11:30 Studentlunch 14:00 Samling i klassrummen 14:30 Utspring PRAKTISKA ANVISNINGAR Värmdö gymnasiums studenter lämnar skolan fredagen

Läs mer

Påverkanstorg i Lidköping 9 november

Påverkanstorg i Lidköping 9 november Påverkanstorg i Lidköping 9 november Den 9 november besökte politiker från Västra Götalandsregionen Lidköping och deltog tillsammans med kommunpolitiker i de påverkanstorg som regionen och De la Gardiegymnasiet

Läs mer

STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR

STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR STUDENT 2013 2013-06-13 STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR Kära student! Än lever STUDENTEN! Torsdagen den 13 juni 2013 blir Du en i den långa raden - alltifrån 1600-talet - som lämnar gymnasiet i Kalmar för att

Läs mer

NU KÖR VI! TILLSAMMANS.

NU KÖR VI! TILLSAMMANS. NU KÖR VI! TILLSAMMANS. TILL ALLA FOTBOLLSFARSOR, KARATEMAMMOR OCH CURLING- FÖRÄLDRAR. Visst är det viktigt att stötta sitt barns fritidsintresse. Men behöver man verkligen skjutsa barnen med bilen hit

Läs mer

Lyssna, stötta och slå larm!

Lyssna, stötta och slå larm! För barn Lyssna, stötta och slå larm! - när en kompis utsätts för övergrepp Stötta Det är alltid vuxnas ansvar att skydda barn och ungdomar mot sexuella övergrepp, men du som kompis kan göra mycket för

Läs mer

2014-05-22. Skolavslutning 2014. Fria Läroverken i Linköping

2014-05-22. Skolavslutning 2014. Fria Läroverken i Linköping Skolavslutning 2014 Fria Läroverken i Linköping 1 Innehåll Information om skolavslutning, studentfotografering och examen 2014... 3 1 Mösspåtagningsceremoni... 4 2 Avslutningsveckan, årskurs 3... 4 2.1

Läs mer

Tisdag 28 maj #fixadetsista #kollpåläget. Onsdag 29 maj #enovanligvanligdag. Måndag 3 juni #allastudenterpåstan

Tisdag 28 maj #fixadetsista #kollpåläget. Onsdag 29 maj #enovanligvanligdag. Måndag 3 juni #allastudenterpåstan #studentsången Text: Herman Sätherberg, Musik: Prins Gustaf Sjungom studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår! Än klappar hjärtat med friska slag, och den ljusnande framtid är vår. Inga

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Bibliotekshörnan Kom ihåg att återlämna alla böcker innan sommarlovet. Om ni inte återlämnar böckerna kommer ni att få en faktura på 300 kr/bok.

Bibliotekshörnan Kom ihåg att återlämna alla böcker innan sommarlovet. Om ni inte återlämnar böckerna kommer ni att få en faktura på 300 kr/bok. Bibliotekshörnan Kom ihåg att återlämna alla böcker innan sommarlovet. Om ni inte återlämnar böckerna kommer ni att få en faktura på 300 kr/bok. Sommarlån Alla elever och personal kan nu börja sommarlåna

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN Kultur- och fritidsförvaltningen Fritid för personer med funktionsnedsättning

LUDVIKA KOMMUN Kultur- och fritidsförvaltningen Fritid för personer med funktionsnedsättning Viktigt!!! Alla arrangemang i kalendern kan komma att ställas in vid få deltagare, du meddelas i så fall, via telefon. Lämna alltid telefonnummer vid anmälan. LUDVIKA KOMMUN Kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

VECKOBLADET v. 23 juni 2013

VECKOBLADET v. 23 juni 2013 Sida 1 av 5 VECKOBLADET v. 23 juni 2013 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 3 Lars D, Tanja L Tisdag 4 Lars D Onsdag 5 Lars D Torsdag 6 Sveriges nationaldag Lars D Fredag 7 LOV Lars D Till alla

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok.

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok. SCOUTMÖTET JAG SJÄLV OCH MINA SCOUTKOMPISAR Det är bra om du som ledare läser igenom detta innan mötet äger rum. Under dagens möte får scouterna tänka kring vad de själva och deras scoutkompisar är bra

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Student 2012 Den 8 juni närmar sig snabbt, och därför ska Du få en del information om vad som ska hända på din studentdag samt dagarna innan.

Student 2012 Den 8 juni närmar sig snabbt, och därför ska Du få en del information om vad som ska hända på din studentdag samt dagarna innan. Student 2012 Den 8 juni närmar sig snabbt, och därför ska Du få en del information om vad som ska hända på din studentdag samt dagarna innan. I de fall din mentor eller dina lärare ger dig andra skoluppdrag

Läs mer

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf Fss-manualen anordna föreningsstyrelsesamling i unf innehåll Det du håller i din hand är ett viktigt verktyg för att utveckla UNF:s föreningar och deras arbete

Läs mer

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt.

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Psykoterapimässan är unik i världen. Den är en stor informationsmässa för allmänheten, politiker, media och människor som arbetar

Läs mer

Lokalbussen i Lycksele

Lokalbussen i Lycksele Lokalbussen i Lycksele 1. Kön A. Man 15 31,9 B. Kvinna 32 68,1 2. Ålder A. >12 0 0 B. 13-19 19 40,4 C. 20-29 3 6,4 D. 30-39 4 8,5 E. 40-49 3 6,4 F. 50-59 13 27,7 G. 60-69 2 4,3 H. 70< 3 6,4 3. Vilken är

Läs mer

Avslutningsprogram. för Rodengymnasiet 2015

Avslutningsprogram. för Rodengymnasiet 2015 Avslutningsprogram för Rodengymnasiet 2015 Innehåll Lycka till! Studentsången 30/4 Mösspåtagning 8/6 Lommarrännet 10/6 Studentfotografering 10/6 Avslutningslunch 12/6 Studentdagen Vår förhoppning är att

Läs mer

Hur gör vi Luleå till en bättre stad för unga?

Hur gör vi Luleå till en bättre stad för unga? Hur gör vi Luleå till en bättre stad för unga? En rapport utifrån de öppna frågorna i LUPP-enkäten (Lokal Uppföljning Av Ungdomspolitiken), som besvarades av unga i Luleå i åk 8 och år 2 på gymnasiet ht

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november Höstlovsaktiviteter 29 oktober - 2 november Sjöbo bibliotek Bibliotekshäxan Bibliotekshäxan läser en spännande berättelse för dig som är 6-10 år. Ingen föranmälan. Fri entré. Plats: Sjöbo bibliotek, Gamla

Läs mer

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Du är tryggheten Att vara ett stöd och en lugn, trygg punkt för ditt barn är om möjligt ännu viktigare när barnet hamnar på sjukhus.

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Avslutningsprogram. för Rodengymnasiet 2019

Avslutningsprogram. för Rodengymnasiet 2019 Avslutningsprogram för Rodengymnasiet 2019 Innehåll Studentsången 30/4 Mösspåtagning 27/5 Informationsmöte i aulan 4/6 Brännbollsturnering 12/6 Studentfotografering 12/6 Avslutningslunch 14/6 Studentdagen

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Skolledningens sida februari 2016

Skolledningens sida februari 2016 1 Skolledningens sida februari 2016 I och med skolans årliga julgransplundring, så dansade vi ut julen i januari. Det var precis lika festligt och trevligt som tidigare år. Under denna termin har klasserna

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Student 2014 Den 5 juni närmar sig snabbt, och därför ska Du få en del information om vad som ska hända på din studentdag samt dagarna innan.

Student 2014 Den 5 juni närmar sig snabbt, och därför ska Du få en del information om vad som ska hända på din studentdag samt dagarna innan. Student 2014 Den 5 juni närmar sig snabbt, och därför ska Du få en del information om vad som ska hända på din studentdag samt dagarna innan. I de fall din mentor eller dina lärare ger dig andra skoluppdrag

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

I vilket förhållande står du till din anhörige som har problem med alkohol/droger? make/maka son/dotter förälder syskon arbetskamrat annat.

I vilket förhållande står du till din anhörige som har problem med alkohol/droger? make/maka son/dotter förälder syskon arbetskamrat annat. Bilaga 1 I vilket förhållande står du till din anhörige som har problem med alkohol/droger? make/maka son/dotter förälder syskon arbetskamrat annat. Ange: Hur många år har du känt till att din anhörige

Läs mer

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR 11:ans medlemsblad Brf Stockholmshus nr 11 Gubbängen www.stockholmshus11.se Nummer 1 Våren 2013 VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR Snön

Läs mer

Liv & Hälsa ung 2011

Liv & Hälsa ung 2011 2011 Liv & Hälsa ung 2011 - en första länssammanställning med resultat och utveckling över tid Liv & Hälsa ung genomförs av Landstinget Sörmland i samarbete med Södermanlands kommuner. Inledning Liv &

Läs mer

Information från. Anhörigstödet. våren 2016

Information från. Anhörigstödet. våren 2016 Information från Anhörigstödet våren 2016 Hej! År 2015 går mot sitt slut, och det är dags att summera och planera inför nästa år. Året som gått har bjudit på många trevliga möten med er som är anhöriga

Läs mer

Lundabygdens Prova På IF

Lundabygdens Prova På IF Lundabygdens Prova På IF bjuder in till: Sommar Under hela sommaren i Lund! Sportcamp - Mer än bara Idrott! Med sportcamp samt temaveckor i fotboll, parkour & basket. Sida 2 Lundabygdens Prova På IF -

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Den förlorade sonen:

Den förlorade sonen: Den förlorade sonen En bildrik berättelse direkt ur Lukas evangelium 15 och gjord efter bibeltexten. Handlar om sonen som bryter med hemmet och slarvar bort sin förmögenhet i främmande land, ångrar sig

Läs mer

Rådslag om Vår Framtid

Rådslag om Vår Framtid Rådslag om Vår Framtid 27 maj 2013 Innehåll Rådslagets utformning...2 Anteckningar...3 Inkluderande förhållningssätt och kultur... 3 Öppna mötesplatser... 4 Sveriges Bästa Skola... 5 Bra Infrastruktur

Läs mer

Ungdomsenkät Om mig 1

Ungdomsenkät Om mig 1 Ungdomsenkät Om mig 1 Om mig Det här är en enkät med frågor om hur du mår och vad du gillar att göra. Enkäten har tagits fram tillsammans med andra ungdomar i Östergötland och kommer att användas så att

Läs mer

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra och Lollo som ska träna sina krångelhänder så de blir hjälparhänder!

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra och Lollo som ska träna sina krångelhänder så de blir hjälparhänder! Barn mår bra av att veta En del barn har en hand som fungerar bra och en hand som är svårare att använda. Då kan man behöva träna den hand som är lite svårare att använda. Det finns en träningsmetod som

Läs mer

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen.

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen. - manus ver.2 INT Sovrum dag En kille ligger och sover i hans väldigt städade, prydliga rum. Det är JIM. Ett foto av hans mor och en väckarklocka syns på nattduksbordet. Han sätter sig upp nöjd 2 sekunder

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987 av lärare på skolan för att möjliggöra folkhögskolestudier även för döva som har barn. Teckenspråket

Läs mer

Erasmus i Valencia, HT 2011

Erasmus i Valencia, HT 2011 Erasmus i Valencia, HT 2011 Hej. Mitt namn är Rafed Sadek och studerar Samhällsbyggnad, huskonstruktör, 5:e året på KTH. Jag gjorde mitt Erasmus i Spanien, Valencia, UPV (Universidad Politécnica de Valencia).

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2013-06-13 Diarienummer:2008-007 AH Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Frasses Fixarfest 2013 Ungdomscheckens namn Joel Lager Sökande (Namn/Förening)

Läs mer

Vad är syftet? Vad är syftet? Därför föreslår du/ni att: Därför föreslår du/ni att: Namn/grupp: Drakdräparna. Namn/grupp: Konvojen Babord

Vad är syftet? Vad är syftet? Därför föreslår du/ni att: Därför föreslår du/ni att: Namn/grupp: Drakdräparna. Namn/grupp: Konvojen Babord Motion nr 1 Kåren borde ha fler flytvästar Förbättra säkerheten. Om man kommer sent till seglarmötena finns det bara flytvästar i fel storlek. Kåren köpen in fler flytvästar, framför allt med storlek 30-60

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi upp? Uppskjutarbeteende

Läs mer

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen)

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Detta dokument beskriver de olika grupper man som förälder har möjlighet att engagera sig i. Du kan läsa vad rollen innebär, vilken

Läs mer

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn Lyssna på barnen 1 En tanke att utgå ifrån För att förstå hur varje unikt barn uppfattar sin specifika situation är det

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Var? Drygt 100 planer" Göteborg, Mölndal och Kungsbacka"

Var? Drygt 100 planer Göteborg, Mölndal och Kungsbacka Planer Var? Drygt 100 planer" Göteborg, Mölndal och Kungsbacka" För deltagare och besökare Skall det vara tydligt:" Hur de hittar till planen (skyltning med plannummer)" Hur och var de parkerar" Var de

Läs mer

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY I Hogslaby järnåldersbyn INFORMATION LÄGERSKOLA WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY BOTKYRKA KOMMUN Informationsmaterial för era besök i Hogslaby I denna mapp har ni all praktisk information ni behöver inför besöket.

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Strömbackaskolan läsåret 2015-2016. Handlingsplan mot droger

Strömbackaskolan läsåret 2015-2016. Handlingsplan mot droger Strömbackaskolan läsåret 2015-2016 Handlingsplan mot droger! Piteå maj 2015, Piteå kommun Strömbackaskolan. Handlingsplan mot droger I detta dokument avses med ordet drog, alkohol, narkotika, icke medicinsk

Läs mer

För nu ska vi fira studenten!

För nu ska vi fira studenten! För nu ska vi fira studenten! Erfarenheter av studentfirandet i tre län Inför varje avslutningsdag spred sig en förlamande oro hos lärare och skolledning. Ingen vågade göra något förutom att blunda och

Läs mer

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Jönköpings Södra IF:s ungdomsutskott och föräldragrupp hälsar dig som förälder varmt välkommen i föreningen!

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala!

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Sveriges förenade studentkårer (SFS) bjuder en gång om året in alla medlemskårer till SFS Fullmäktigemöte och för det står varje år en eller flera av SFS medlemskårer

Läs mer

Vandrande skolbussar Uppföljning

Vandrande skolbussar Uppföljning Fariba Daryani JANUARI 2007 Vandrande skolbussar Uppföljning När man börjat blir man fast (Förälder i Vandrande skolbuss) Att gå med Vandrande skolbussen är något vi ser fram emot (Barn i Vandrande skolbuss)

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 FÖR SOCIOLOGIPROGRAMMETS STUDENTER SAMT KRIMINOLOGI OCH SOCIOLOGIKURSARE! Inspark 2013 Ready, set, go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är

Läs mer

Skjortan 12-21 Invigningsvecka

Skjortan 12-21 Invigningsvecka Aktivitetshuset Skjortan 12-21 Invigningsvecka februari Aktivitetshuset Skjortan är en social och global mötesplats samt en arena för kultur- och föreningsverksamhet. Nu invigs huset med en rad olika aktiviteter

Läs mer

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme MiniKonsulter Fångar upp elevernas naturliga kreativitet och nyfikenhet genom problemlösning i arbetslivet samt ökar elevernas naturliga intresse för problemlösning och innovationer. Skapar och bibehåller

Läs mer

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna.

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna. Tips Lära känna varandra Vid första träffen är det viktigt att man lär känna varandra. Det ger trygghet för hela gruppen och individen. Alla kommer också att lära sig namnen fortare vilket är bra för både

Läs mer

Sammanställning av ungas åsikter. November 2009 Anna Lena Pogulis Carina Ingesson

Sammanställning av ungas åsikter. November 2009 Anna Lena Pogulis Carina Ingesson Sammanställning av ungas åsikter November 2009 Anna Lena Pogulis Carina Ingesson Bakgrund Kommunfullmäktige har antagit ett strategiskt område Barn och unga vår framtid. Utifrån de övergripande och nämndsspecifika

Läs mer

Programblad April - Juni 2016. Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP

Programblad April - Juni 2016. Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP Programblad April - Juni 2016 Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! Vi rör oss i påsktid på väg mot pingsten. En tid av omvälvningar - för

Läs mer

AWAY - A new WAY! Oy AWAY-Tourism Ab

AWAY - A new WAY! Oy AWAY-Tourism Ab AWAY - A new WAY!, grundat 1997 i Vasa, är ett programserviceföretag som specialiserat sig på att arrangera program, äventyr och oförglömliga upplevelser. Vårt omfattande kontaktnät ger oss möjlighet att

Läs mer

Veckobrev (v. 39) Hej!

Veckobrev (v. 39) Hej! Veckobrev (v. 39) Hej! Åter är det fredag igen och dagarna rinner förbi lika snabbt som regndropparna på fönsterrutan. Likt förra veckbrevet ber vi även i detta att se till att era barn har med sig rätt

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR

STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR STUDENT 2014 2014-06-13 STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR Kära student! Än lever STUDENTEN! Fredagen den 13 juni 2014 blir Du en i den långa raden - alltifrån 1600-talet - som lämnar gymnasiet i Kalmar för att

Läs mer

Till er som föräldrar

Till er som föräldrar Till er som föräldrar Vi vill börja med att hälsa er varmt välkomna till Vallens förskola. Vi ser mycket fram emot att lära känna er och ert barn. Att börja på förskolan är en stor omställning i ett barns

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen.

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen. Månadsblad november/december 2015 Hej alla föräldrar! Nu går det mot juletid och ledighet. Här kommer terminens sista brev. Vi vill tacka er alla föräldrar för ett fint och bra samarbete. Vi ser fram emot

Läs mer

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP en temateater kring mobbning Bakgrund Kulturskolan och DuD:s teatergrupp har under

Läs mer

Bra att veta inför. Studenten. Fredag 9 juni :00 Fotografering 11:30 Studentlunch 14:00 Samling i klassrummen 14:30 Utspring

Bra att veta inför. Studenten. Fredag 9 juni :00 Fotografering 11:30 Studentlunch 14:00 Samling i klassrummen 14:30 Utspring Bra att veta inför Studenten Fredag 9 juni 2017 09:00 Fotografering 11:30 Studentlunch 14:00 Samling i klassrummen 14:30 Utspring PRAKTISKA ANVISNINGAR Värmdö gymnasiums studenter lämnar skolan fredagen

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet?

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet? Elevkår, vadå? Alla elever i skolan tillhör skolans elevkår, på samma sätt som att alla lärare i skolan tillhör skolans lärarkår. Genom en elevkår har eleverna ett representativt organ för att försvara

Läs mer