Program på Äldrecentrum september oktober 2010 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Program på Äldrecentrum september oktober 2010 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16."

Transkript

1 Program på Äldrecentrum september oktober 2010 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet

2 Information i korthet: - Känner du någon som ännu inte har varit på Äldrecentrum? Ta med dig din bekant eller anhörig hit på en kopp kaffe och visa vår verksamhet! Om du aldrig har varit här och inte vill komma ensam kan vi komma och möta dig första gången, ring till oss så bestämmer vi en tid. - På Äldrecentrum finns två bokhyllor med böcker från Tibro kommuns bibliotek. Det finns även böcker i stor stil och vi får in nya böcker ungefär varannan månad. Utnyttja tillfället att låna böcker här! - Drop in betyder öppet hus, att ni är välkomna hit till Äldrecentrum även om det inte är något särskilt på programmet. Kom hit och ta en fika, spela spel, läs en tidning, prata bort en stund och umgås! - I Må bra rummet kan du sätta dig i våra massagefåtöljer för massage i lugn och avslappnande miljö. Bokningsschema finns i köket men det går också bra att ringa för att boka tid. - Varje tisdag mellan kl finns möjlighet till enskilda samtal på Äldrecentrum med diakon eller omsorgspastor från kyrkorna. De har självklart tystnadsplikt och fungerar som en medmänniska att prata med, det behöver inte ha med trosfrågor att göra utan man bestämmer själv innehållet. Du kan, men du behöver inte boka tid innan. Ni sitter i ett enskilt och ostört rum. - Är du intresserad av att vara frivillig inom äldreomsorgen? Vi söker nya frivilliga som vill vara med i våra verksamheter och förgylla andra människors liv. Man förgyller även sitt eget liv på detta sätt! Om Du känner Dig intresserad och vill veta mer, hör av Dig till Sandra Eggen. - På Äldrecentrum kan Du få information om anhörigstöd. Det finns även möjlighet till avlösning vilket innebär att den du hjälper får vara hos oss på Äldrecentrum medan du uträttar ärenden eller liknande. - Modellbyggaren Karl-Erik Elfströms modeller av kända Tibrohus och verkstäder kan nu ses på vårt kära Äldrecentrum! Kom in och beundra hans verk!

3 Kontaktuppgifter Äldrecentrum: Sandra Eggen, enhetschef och frivilligsamordnare, tfn: Malin Stewart, anhörigsamordnare, tfn: Besöksadress: Fredsgatan 36, första våning. På telefonnummer når du Helen och Ulf som jobbar på Äldrecentrum. Andra kontaktuppgifter: Om du till exempel behöver hjälp i hemmet, dagverksamhet eller korttidsplats kan du vända Dig till en biståndsbedömare. Ring kommunens växel på tfn: så kopplar de dig till rätt biståndsbedömare. Att få en demenssjukdom är ofta svårt för både dig och din närstående. I Tibro kommun har vi en samordnande sjuksköterska inom demens och rehabilitering som kan ge råd, information och stöd till Dig/Er. Välkommen att ta kontakt med Rikard Strömqvist på tfn: Om du är syn- eller hörselskadad finns goda råd och tips att få av vår syn- och hörselinstruktör. Har Du behov av ett trygghetslarm för att kunna påkalla hjälp ta då kontakt med Maritha Rosebrink, tfn: Vi kan också ordna en träff med Maritha här på Äldrecentrum där du och dina bekanta kan få ställa dina frågor och funderingar. Prata med oss om det!

4 Måndag 30/8 Kl : Kom in i stugan och ta dig en fika med oss! Kl : Vill du spela bingo? Då är du välkommen till oss, vi spelar tre spel för 10 kronor. Tisdag 31/8 Kl : Den här förmiddagen bjuder vi på Humor på skiva! Varmt välkomna till en stund med skratt och härlig humor av Carl-Gustaf Lindstedt, Rolf Bengtsson, Mille Schmidt och Arve Opsahl! Kl : Var med i gemenskapen när vi i eftermiddag spelar golvdart! Onsdag 1/9 Kl : Vi visar 2:a delen av Manne Sjölander i full frihet, välkomna. Kl : Bowling med mjuka klot och käglor spelar vi i eftermiddag, kom och var med! Torsdag 2/9 Kl : Idag bjuder vi er på en nyhet; Idrottare som sjöng! Hör bland annat Ingvar Tjotta Olsson, Sven Tumba och Ingo Johansson sjunga kända sånger. Kl : Säsongsstart av sittande dans! Välkommen att vara med i Kyrksalen. Efteråt fikar vi på Äldrecentrum. Fredag 3/9 Kl : Filmcafé: Slå er ner och titta på Lilla Fridolf och jag! Kl bakar vi något gott till eftermiddagskaffet, välkommen att vara med. Kl : Kortspel med Ann-Britt Nord, nu äntligen är det dags igen! Lördag 4/9 och söndag 5/9 Kl : Du missar öppen även under helgen? väl inte att träffpunkten är Välkommen!

5 Måndag 6/9 Kl : Drop in, välkomna på fika och prat! Kl : Sugen på att spela bingo? Då är du välkommen till oss för att spela! Tre spel för 10 kr. Tisdag 7/9 Kl : Dags för september månads omgång av Mina egna favoriter, varmt välkomna! Kl : Så är det då äntligen dags för Qigong igen! Genom att utöva denna skonsamma träningsform kan du förbättra dina leder och din rörlighet, välj om du vill sitta eller stå. Kom och prova! Onsdag 8/9 Kl : Den här förmiddagen ägnar vi oss åt femkamp! Vi tävlar i kasta ring och burkar och andra roliga och enkla grenar. Alla kan vara med! Kl : Följ med på en gemensam utflykt till Ruders egendom. Deras egentliga herrgårdsepok tog sin början 1815, då godset inköptes av den unge löjtnanten Hans Fock och hans trolovade, friherrinnan Sara Augusta Silfverschiöld. Vi går runt på gården, fikar och har trevligt tillsammans. Anmäl er senast 1/9. Torsdag 9/9 Kl : Idag är ni välkomna att vara med i Så ska det låta-intro! Gissa vad det är för låt som spelas upp i gemenskap med andra. Kl : Sittande dans! Styr kosan till Kyrksalen för en stunds dans, alla kan vara med! Fredag 10/9 Kl : Filmcafé: Fleksnes del 7 och 8 visar vi idag! Kl : Sång och musik som ni minns från den gamla skoltiden med Ingegerd Rapp och Åke Nordqvist! Slå er ner vid samlingsplatsen på dagverksamheten och njut av denna skönsång! Fika finns på Äldrecentrum. Lördag 11/9 och söndag 12/9 Kl : Välkommen till vår populära mötesplats även under helgen!

6 Måndag 13/9 Kl : Drop in! Du kanske vill spela lite TV-spel, läsa tidningen och ta en kopp kaffe varmt välkommen till oss! Kl : Vad vore en måndag utan bingo? Välkommen att spela, 10 kronor för tre spel. T isdag 14/9 Kl : Idag tar vi med dig på en resa till Guatemala och Mexiko! Elof Johansson visar sina fantastiska bilder från sina resor i Kyrksalen, varmt välkommen! Kl : Visst vill du röra dig till enkla och skonsamma Qigong-rörelser, kom och var med! Onsdag 15/9 Kl : Välkommen att spela boccia med oss! Kl : Roger & Moa gästar oss och framför fin sång och musik! Platsen är vid dagverksamheten och fika för den som vill finns på Äldrecentrum. Torsdag 16/9 Kl : Kom och lyssna till Melodifestivalen det bästa från förr! Kl : Gymnastikpremiär! Nu startar vår lättgympa igen och nu med lite nya övningar! Välj om du vill sitta eller stå. Fredag 17/9 Kl : Filmcafé: Historien om Radio Nord Piraten från Östersjön visas idag. Radio Nord sände från fartyget MS Bon Jour, från internationellt vatten utanför Stockholms skärgård i början av 1960-talet. Kl : Om du har lust att vara med och baka något gott till eftermiddagskaffet är du välkommen att göra det. Vill du hellre spela kort med Ann-Britt Nord så börjar det kl Lördag 18/9 och söndag 19/9 Kl : Trevligt sällskap och gott fika finns här i helgen, så titta gärna in till oss!

7 Måndag 20/9 Kl : Drop in, välkomna hit! Ta en kopp kaffe och umgås med oss en stund. Kl : Bingo, bingo, bingo! Tre spel för 10 kronor. Tisdag 21/9 Kl : Tibro under 1900-talet i bild! Välkommen till Kyrksalen där Ulf Pettersson visar Fotoklubbens almanacksbilder! Kl : Vi utövar Qigong i eftermiddag, välkommen att vara med! Onsdag 22/9 Kl : Nu har vi kommit fram till september månads Önskesånger, hjärtligt välkommen till oss! Kl : I eftermiddag har vi tema träskulptur! Vi startar med att titta på kortfilmen om Uno Axelsson den pensionerade träskulptören från Boråstrakten. I hans ombyggda ladugård träffar vi på en del av hans fritidssysselsättning han haft under många år, över 250 träskulpturer av djur som är insatta i en miljö Som alltid är det roligt om ni har med er något att visa och berätta för oss andra, välkommen! Torsdag 23/9 Kl. Idag gästas vi av Ulla och Gunnar Boström från Toresäter som berättar om de fina djuren alpackor samt om hjälparbete i Ryssland. Kl : Sittande dans står på programmet denna eftermiddag, välkommen till Kyrksalen! Fredag 24/9 Kl. Filmcafé: Lådan med Hasse och Tage från 1967 visar vi idag! Kl : Den här eftermiddagen spelar vi bowling med mjuka klot och käglor, visst vill du vara med? Lördag 25/9 och söndag 26/9 Kl : Välkomna till Äldrecentrum för fika och pratstund.

8 Måndag 27/9 Kl : Drop in, titta gärna in till oss! tidningen, fika, spela tv-spel och prata bort Kl : Eftermiddagens programpunkt är spel, 10 kronor. Här kan du läsa en stund. förstås bingo! Tre Tisdag 28/9 Kl : Filmcafé: Vi visar Elvis Presley i Blue Hawaii från Kl : Tisdag eftermiddag betyder Qigong. De långsamma rörelserna gör att du slappnar av mentalt, andningen blir lugnare och djupare samt att cirkulationen kommer igång i hela kroppen. Onsdag 29/9 Kl : Välkommen att lyssna till års svensktoppsettor! Kl : Idag har vi bjudit hit Kristina från Eklunds garn i Brevik. Hon har med sig höstens garnnyheter och hon tar även med sig det populära virkmönstret till djuren amigurumi, så kom till oss och handla garn och ha en trevlig stund! Torsdag 30/9 Kl : Ni som tycker om att lösa melodikryss ska passa på att komma till oss idag och vara med på Ulfs egengjorda melodikryss! Kl : Välkommen på gymnastik, välj om du vill sitta eller stå! Fredag 1/10 Kl : Filmcafé: Harry Brandelius i storstugan gästas av familjen Öst och visas på vita duken denna förmiddag! Kl : Nu när hösten är kommen välkomnar vi till handarbetscafé! Ta med dig ditt handarbete och slå dig ner med oss. Lördag 2/10 och söndag 3/10 Kl : Gemenskap och gott fika finner du här på Äldrecentrum, välkommen!

9 Måndag 4/10 Kl : Vi uppmärksammar kanelbullens dag med nybakta bullar! KI : Bingo! Vi spelar tre spel med tre vinstchanser, kostnaden är 10 kronor. Tisdag 5/10 Kl : På programmet idag står Mina egna favoriter, kom och lyssna! Kl : Dags för en stunds Qigong! Metoden lämpar sig utmärkt för dig som vill få mer energi, förbättra hälsan samt förebygga och lindra sjukdomar. Onsdag 6/10 Idag uppmärksammar vi den nationella anhörigdagen samt Äldrecentrums 3- årsdag! Kl uppträder Björn Berling och Ingegerd Rapp med vacker sång och musik vid samlingsplatsen på dagverksamheten. Mellan kl bjuder vi på kaffe och en tårtbit på Äldrecentrum. Anhörigombuden finns på plats för att svara på anhörigas frågor, ni kan också prova taktil massage. Varmt välkommen denna dag! Torsdag 7/10 Kl : Nu är det då dags att lyssna till psalmtoppen som ni besökare har röstat fram, varmt välkomna! Kl : Sittande dans i Kyrksalen, kom och var med! Fredag 8/10 Kl : Filmcafé: Se Vårat gäng med Alice Babs hos oss idag! Kl : Varför inte vara med och spela lite dart med oss i eftermiddag? Kom och var med! Lördag 9/10 och söndag 10/10 Kl : Visst skulle det passa och en trevlig pratstund på helgen? bra med en fika Äldrecentrum i

10 Måndag 11/10 Kl : Drop in, starta veckan med ett besök hos oss! Kl : Bingotajm! Välkommen att spela tre spel för 10 kronor. Tisdag 12/10 Kl : Filmcafé: Idag är ni välkomna att titta på en Elvisfilm till King Creole från Kl : Välkommen på Qigong, utmärkt träningsform för både gammal och ung! Onsdag 13/10 Kl : Vi spelar dart, välkomna! Kl : Välkommen på Äppelcafé! Anna-Karin från Blommans Frukt & Grönt kommer till oss och har med sig olika sorters äpplen som hon berättar om och låter oss smaka av. Har vi riktigt tur kanske vi får äta hembakt äppelkaka! Varmt välkommen till oss! Torsdag 14/10 Kl : Seniorshop kommer till Kyrksalen och har med sig höstens och vinterns klädnyheter! Kom och kika på kläder och på Äldrecentrum finns det fika och samvaro precis som vanligt! Kl : Välkommen på vår seniorgymnastik i Kyrksalen! Fredag 15/10 Kl : Filmcafé: Kom och se vad ungkarlen Marve Fleksnes har för sig idag, vi visar del 9 och 10! Kl : I eftermiddag tycker vi att du ska ta med dig ditt handarbete och komma till oss på handarbetscafé! Vill du hellre spela kort med Ann-Britt Nord är du varmt välkommen att göra det. Lördag 16/10 söndag 17/10 Kl : Varför inte tillbringa helg-eftermiddagarna på Äldrecentrum? Här finns gott fika och trevligt sällskap, välkommen!

11 Måndag 18/10 Kl : Äldrecentrum är öppet för fika, tidningsläsning och pratstund! Kl : Om du vill vara med och spela bingo är du välkommen till oss! Tre spel för 10 kronor. Tisdag 19/10 Kl : Det populära tävlingsprogrammet På Spåret har nu kommit till Äldrecentrum! Var med och tävla i en förenklad version och ha en rolig stund, välkommen! Kl : Qigong står på programmet skonsam och skön träning för hela kroppen! Onsdag 20/10 Kl : Idag bjuds ni på musik från Radio Nords topplista ! Kl : SPF-kören från Hjo är åter tillbaka hos oss och sjunger och spelar! Slå er ner vid samlingsplatsen på dagverksamheten och njut. För den fikasugna finns det fika på Äldrecentrum efteråt! Torsdag 21/10 Kl : Bänka er i Kyrksalen för att titta på bilder från Allégårdens verksamheter från 1980-talet. Ni får se bilder från t.ex. mannekänguppvisning och när Lasse Lönndahl och Kjell Kraghe gästade oss! Kl : Torsdag eftermiddag och det är dags för sittande dans i Kyrksalen! Fredag 22/10 Kl : Filmcafé: Del 11 och 12 med Marve Fleksnes visas hos oss idag! Kl : Visst vill du vara med och spela boccia? Självklart fikar vi och pratar också! Lördag 23/10 och söndag 24/10 Kl : Välkomna på kaffe och en pratstund! Kl på söndagen gästas vi av Damkören från svenska kyrkan, missa inte detta! OBS! I samlingsrummet PÅ Äldrecentrum om inget annat meddelas.

12 Måndag 25/10 Kl : Drop in! Kom in en stund, njut av en kopp kaffe, läs dagens tidning och prata några ord med oss. Kl : Om du vill spela bingo är du välkommen i eftermiddag! Tisdag 26/10 Kl : Det vore väl synd att missa oktober månads Önskesånger? Välkommen till oss på en härlig musikstund! Kl : Dags för en stunds utövning av Qigong, välkommen! Onsdag 27/10 Kl : Vi har finbesök idag! Populära Tibrobälgarna gästar oss med härlig sång och musik vid samlingsplatsen på dagverksamheten. Fika finns för den som vill på Äldrecentrum efter underhållningen. Kl : Vi fortsätter med våra temafilmer och nu har vi kommit fram till filmen om potatissamlaren Hanna Biljer- Petersén. Hon bor vid kanten av Billingen och hon har under många år samlat och odlat mer än 150 olika sorters potatis. I den här filmen berättar hon om sitt intresse och hur hon får tag i sina olika potatissorter. Kom och var med oss denna eftermiddag! Torsdag 28/10 Kl : Kommer ni ihåg vilka som låg etta på Svensktoppen ? Den här förmiddagen spelas de upp på Äldrecentrum! Kl : Nu är det längesen vi hade dem på besök, men idag är de här; Berra & Gänget! Slå dig ner vid samlingsplatsen på dagverksamheten och njut av detta glada gäng! Fika finns på Äldrecentrum efter underhållningen. Fredag 29/10 Kl : Filmcafé: 88-öresrevyn med Hasse och Tage visas idag! Kl : Eftermiddagen ägnar vi åt lite problemlösning och knep & knåp, kom gärna och var med! Och för alla som gillar att spela kort så kommer Ann-Britt Nord och spelar med er! Lördag 30/10 och söndag 31/10 Kl : Välkommen till gemenskap när höstmörkret faller!

Program på Äldrecentrum September-oktober 2013

Program på Äldrecentrum September-oktober 2013 Program på Äldrecentrum September-oktober 2013 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Program på Äldrecentrum September-oktober 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16.

Program på Äldrecentrum September-oktober 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16. Program på Äldrecentrum September-oktober 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Program på Äldrecentrum september oktober 2011 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.

Program på Äldrecentrum september oktober 2011 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16. Program på Äldrecentrum september oktober 2011 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Program på Äldrecentrum Januari-februari 2013

Program på Äldrecentrum Januari-februari 2013 Program på Äldrecentrum Januari-februari 2013 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Program på Äldrecentrum maj juni 2010 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00

Program på Äldrecentrum maj juni 2010 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Program på Äldrecentrum maj juni 2010 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Smått och gott

Läs mer

Program på Äldrecentrum Mars -April 2019

Program på Äldrecentrum Mars -April 2019 Program på Äldrecentrum Mars -April 2019 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information i

Läs mer

Program på Äldrecentrum Januari- Februari 2019

Program på Äldrecentrum Januari- Februari 2019 Program på Äldrecentrum Januari- Februari 2019 Öppetider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Program på Äldrecentrum mars april 2011 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl

Program på Äldrecentrum mars april 2011 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl Program på Äldrecentrum mars april 2011 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet.. Information

Läs mer

Program på Äldrecentrum Maj- juni 2012 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl

Program på Äldrecentrum Maj- juni 2012 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl Program på Äldrecentrum Maj- juni 2012 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information i

Läs mer

Program på Äldrecentrum juli augusti 2010 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl

Program på Äldrecentrum juli augusti 2010 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl Program på Äldrecentrum juli augusti 2010 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Information från. Anhörigstödet. våren 2016

Information från. Anhörigstödet. våren 2016 Information från Anhörigstödet våren 2016 Hej! År 2015 går mot sitt slut, och det är dags att summera och planera inför nästa år. Året som gått har bjudit på många trevliga möten med er som är anhöriga

Läs mer

Program på Äldrecentrum juli-augusti 2012 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl

Program på Äldrecentrum juli-augusti 2012 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl Program på Äldrecentrum juli-augusti 2012 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

Program på Äldrecentrum September-Oktober 2015

Program på Äldrecentrum September-Oktober 2015 Program på Äldrecentrum September-Oktober 2015 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00,13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider se programmet. Information

Läs mer

Program på Äldrecentrum januari februari 2011 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl

Program på Äldrecentrum januari februari 2011 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl Program på Äldrecentrum januari februari 2011 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet Information

Läs mer

Program på Äldrecentrum juli augusti 2011

Program på Äldrecentrum juli augusti 2011 Program på Äldrecentrum juli augusti 2011 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Program på Äldrecentrum Maj - Juni 2019

Program på Äldrecentrum Maj - Juni 2019 Program på Äldrecentrum Maj - Juni 2019 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information i

Läs mer

ANHÖRIGÅRET 2015. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

ANHÖRIGÅRET 2015. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen ANHÖRIGÅRET 2015 Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR 2015 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo Februari, mars, april 2016 Träffpunkter Altplatsen Högsbotorpshemmet Kustträffen Solträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? kontakta Laine Henriksson,

Läs mer

Anhörigstöd. Till dig som vårdar eller stödjer en anhörig MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ

Anhörigstöd. Till dig som vårdar eller stödjer en anhörig MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ Anhörigstöd Till dig som vårdar eller stödjer en anhörig MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ 2 Innehållsförteckning Stöd för dig som stödjer 3 Olika former av socialt stöd 3 Enskilda

Läs mer

Program på Äldrecentrum Januari-februari 2014

Program på Äldrecentrum Januari-februari 2014 Program på Äldrecentrum Januari-februari 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Program på Äldrecentrum Maj-juni 2013

Program på Äldrecentrum Maj-juni 2013 Program på Äldrecentrum Maj-juni 2013 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information i korthet:

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Program på Äldrecentrum Mars-april 2014

Program på Äldrecentrum Mars-april 2014 Program på Äldrecentrum Mars-april 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information i

Läs mer

Program på Äldrecentrum Mars-April 2015

Program på Äldrecentrum Mars-April 2015 Program på Äldrecentrum Mars-April 2015 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information i

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

Program på Äldrecentrum September-Oktober 2018

Program på Äldrecentrum September-Oktober 2018 Program på Äldrecentrum September-Oktober 2018 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered VÅR 206 25 januari 23 juni VÅ R H Ö ST S O M M A R Lina Helena Ulrika Jennifer Mageda INNEHÅLL SID Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

Program på Äldrecentrum Juli-Augusti 2018

Program på Äldrecentrum Juli-Augusti 2018 Program på Äldrecentrum Juli-Augusti 2018 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456 69

Läs mer

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Du är tryggheten Att vara ett stöd och en lugn, trygg punkt för ditt barn är om möjligt ännu viktigare när barnet hamnar på sjukhus.

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK BIBLIOTEKET måndagar och onsdagar kl 13-19 tisdagar kl 10-12, 13-19 torsdagar och fredagar kl 10-12, 13-17 tel 042-10 41 95 CAFÉET måndagar kl 13-15.30 tisdagar* och torsdagar** kl 9.30-12, 13-15.30 beställningar

Läs mer

Program på Äldrecentrum November-december 2012

Program på Äldrecentrum November-december 2012 Program på Äldrecentrum November-december 2012 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Program på Äldrecentrum Juli-augusti 2014 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl

Program på Äldrecentrum Juli-augusti 2014 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl Program på Äldrecentrum Juli-augusti 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Nålmakaren Vårens program 15/1-18/6 2015

Nålmakaren Vårens program 15/1-18/6 2015 Nålmakaren Vårens program 15/1-18/6 2015 Välkomna! Veckoprogram Restaurangens priser gäller för förmiddags och eftermiddagsfika även här inne på vår Mötesplats. Måndag 8.30 Morgonträffen med spel Vi träffas

Läs mer

Det skänker både glädje och trygghet att hjälpa en närstående, men det kan även skapa känslor av oro och trötthet.

Det skänker både glädje och trygghet att hjälpa en närstående, men det kan även skapa känslor av oro och trötthet. P Å G O T L A N D Det skänker både glädje och trygghet att hjälpa en närstående, men det kan även skapa känslor av oro och trötthet. Du som hjälper och stödjer en make, maka, förälder, barn, vän eller

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

GRUPPER. och. informationstillfällen VÅREN 2014 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60

GRUPPER. och. informationstillfällen VÅREN 2014 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 GRUPPER och informationstillfällen VÅREN 2014 HABILITERINGSCENTER NACKA Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 www.habilitering.se 1(20) 2(20) Grupper för person som har

Läs mer

Program på Äldrecentrum Januari-februari 2015 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl

Program på Äldrecentrum Januari-februari 2015 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl Program på Äldrecentrum Januari-februari 2015 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Välkommen till Ekhamra

Välkommen till Ekhamra Välkommen till Ekhamra Hjärtligt välkommen. Det är vår förhoppning att du ska trivas och känna dig trygg i din lägenhet och med personalen som arbetar på Ekhamra. Ekhamra är ett särskilt boende med totalt

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

Anhörigstöd i Mjölby kommun

Anhörigstöd i Mjölby kommun Anhörigstöd i Mjölby kommun Det kan både skänka glädje och trygghet att hjälpa en anhörig men det kan även skapa oro, trötthet. För att orka kan man behöva stöd. Vilket stöd som behövs är olika från person

Läs mer

Program på Äldrecentrum Mars-April 2018

Program på Äldrecentrum Mars-April 2018 Program på Äldrecentrum Mars-April 2018 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information i

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Med hopp om ett tryggt och positivt åldrande

Med hopp om ett tryggt och positivt åldrande Välkommen senior! Med hopp om ett tryggt och positivt åldrande Kanske har vi alla någon gång i livet tittat oss i spegeln och mötts av ett ansikte vars ålderstecken inte riktigt stämmer överrens med känslan

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Program på Äldrecentrum november december 2010 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl

Program på Äldrecentrum november december 2010 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl Program på Äldrecentrum november december 2010 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet Information

Läs mer

Täby kommuns anhörigstöd Program våren 2014

Täby kommuns anhörigstöd Program våren 2014 Täby kommuns anhörigstöd Program våren 2014 taby.se/anhorigstod Täby kommuns anhörigstöd riktar sig till dig som vårdar eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Du ska bo i Täby

Läs mer

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Program Anhörigcenter

Program Anhörigcenter Har du frågor, förslag eller funderingar - ta gärna kontakt. Du når oss säkrast måndag - torsdag 08.30-11.30 046-35 82 40 eller via e-post anhorigcenter@lund.se Anhörigkonsulent Maria Boberg Anhörigstödjare

Läs mer

Anhörigstöd. För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående.

Anhörigstöd. För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Anhörigstöd För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Hösten 2014 Program höst 2014 Anhörig är du som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Du kan vara såväl familj som vän, bekant

Läs mer

Församlingsblad. Våren 2011

Församlingsblad. Våren 2011 Församlingsblad Våren 2011 Lille Oskar skulle fylla fem år. I den åldern är födelsedagar viktiga. I tanken förbereder man sig veckor i förväg. Förväntningar och drömmar blir som levande bilder. Man talar

Läs mer

Ladda för fotboll i Södertälje FK

Ladda för fotboll i Södertälje FK Ladda för fotboll i Södertälje FK Guiden till hur DU ökar din prestationsförmåga genom att ge kroppen rätt energi - 1 - Innehåll Inledning sid 2 Frukost - det viktiga målet sid 3 Vilken frukosttyp är du?

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

MARIA. 12 16 Januari

MARIA. 12 16 Januari MARIA mininytt 12 16 Januari aktiviteter på MMK 7 9 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Dansklubben 15.00 Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE på skolgården SAL 3 Ute-lek Ute-lek

Läs mer

Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs. Mars och April 2010

Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs. Mars och April 2010 Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs Mars och April 2010 Mars Måndag den 1/3 kl. 10.00-13.00 sportlovskul för sportlovslediga skolbarn Samling för utomhuslek 10.00, Lunch 11.30, 10 kr för barn 20 kr för

Läs mer

80 år i år. Tips och råd till dig som är äldre

80 år i år. Tips och råd till dig som är äldre 80 år i år Tips och råd till dig som är äldre 1 Inledning I den här foldern har vi samlat kort information om socialförvaltningens verksamheter som du kan ha nytta av. Flera av våra verksamheter är behovsprövade,

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

kommuninfo Specialnummer vård- och omsorg Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Gruppförsändelse till hushåll

kommuninfo Specialnummer vård- och omsorg Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Gruppförsändelse till hushåll kommuninfo Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Specialnummer vård- och omsorg Gruppförsändelse till hushåll Specialnummer från vård- & omsorg Ansvarig utgivare Ulf Norberg ulf.norberg@vannas.se

Läs mer

Skjortan 12-21 Invigningsvecka

Skjortan 12-21 Invigningsvecka Aktivitetshuset Skjortan 12-21 Invigningsvecka februari Aktivitetshuset Skjortan är en social och global mötesplats samt en arena för kultur- och föreningsverksamhet. Nu invigs huset med en rad olika aktiviteter

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2016 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2016 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2016 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

Örgryte-Härlanda. Anhörigstöd. För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Våren 2016. www.goteborg.se

Örgryte-Härlanda. Anhörigstöd. För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Våren 2016. www.goteborg.se Örgryte-Härlanda Anhörigstöd För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående Våren 2016 www.goteborg.se Program våren 2016 Anhörig är du som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Du kan

Läs mer

Stöd till dig som är anhörig

Stöd till dig som är anhörig Stöd till dig som är anhörig Information om vilket stöd som finns till dig som hjälper en närstående www.umea.se/anhorig Innehåll Stöd till dig som är anhörig...3 Mottagningsenheten ger råd och information...4

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr sidan 1 Författare: Morten Dürr Vad handlar boken om? Boken handlar om Amir som är 9 år och går i andra klass. Amir vill göra saker på sitt eget sätt. I skolan ska de skriva om sitt sommarlov och Amir

Läs mer

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet.

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. Veckobrev Freja, Frigg och Fritidsinfo. Inför vecka 45 Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. År 1 och 2 Frigg åker på utflykt måndag

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Anhörigstöd. - så här fungerar det hos oss!

Anhörigstöd. - så här fungerar det hos oss! Anhörigstöd - så här fungerar det hos oss! Vem finns anhörigstödet till för? Det kan ge såväl glädje som trygghet att hjälpa och stödja en närstående, men det kan också innebära oro och trötthet. Du som

Läs mer

RYTTAREN AKTIVITETCENTER. En träffpunkt för alla mitt i Uddevalla MÅNADSPROGRAM FEBRUARI 2016. I samarbete med

RYTTAREN AKTIVITETCENTER. En träffpunkt för alla mitt i Uddevalla MÅNADSPROGRAM FEBRUARI 2016. I samarbete med RYTTAREN CAFÉ AKTIVITETCENTER En träffpunkt för alla mitt i Uddevalla Jard Samuelson Remember Elvis MÅNADSPROGRAM I samarbete med UNDERHÅLLNING Ryttarens underhållning kostar 50 kr inklusive dagens underhållningsfika.

Läs mer

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap.

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap. VÄLKOMNA till Brandströmska Förskolan Nylöse. Här nedan finner du information om Brandströmska förskolan Nylöse. Du kan klicka dig direkt till följande rubriker: 1. Mål och Metoder 2. Så här arbetar vi

Läs mer

Pris: 15kr. November Månadsprogram För Mötesplats Sommarro

Pris: 15kr. November Månadsprogram För Mötesplats Sommarro Pris: 15kr November Månadsprogram För Mötesplats Sommarro Inledning Till mötesplatsen är du välkommen, antingen du bor på Sommaros trygghetsboende eller i annat boende. Här finns olika aktiviteter. Kanske

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET Gävle bibliotek www.gavle.se/bibliotek GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET EVENEMANG JANUARI-FEBRUARI 2016 Fri entré! Begränsat antal platser, kom i tid! För mer info se www.gavle.se eller ring 026-17 96 00 Välkommen!

Läs mer

Dansrus och gemenskap gör dig fri och glad

Dansrus och gemenskap gör dig fri och glad Fakta ruta: Vad? Dans för 65 plus Var? Brunnsgatan 26, Stockholm. När? 13-16 måndagar. Arrangör: Trivselklubben Kvarnen. Syfte: Att vara ett andra hem, utbyta erfarenheter, umgänge och friskvård. Dansrus

Läs mer

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten.

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. SENIORDAGEN 2013 Utvärderingsenkät besökare 400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. Syftet med enkäten var att fånga upp

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

Program på Äldrecentrum Juli-augusti 2015

Program på Äldrecentrum Juli-augusti 2015 Program på Äldrecentrum Juli-augusti 2015 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Träffpunkter för seniorer

Träffpunkter för seniorer Förebyggandeenheten Örgryte-Härlanda Träffpunkter för seniorer Program juli september 2015 goteborg.se/orgryteharlanda KONTAKTUPPGIFTER OCH INNEHÅLL Välkommen till våra träffpunkter för seniorer i Örgryte-Härlanda!

Läs mer

PÅ GÅNG 2016 KARIDAL

PÅ GÅNG 2016 KARIDAL PÅ GÅNG 2016 KARIDAL Vår verksamhet Mötesplats Karidal - en hälsofrämjande mötesplats Målet med Mötesplats Karidal är att främja hälsa bland kommunens invånare. Att främja hälsa är att bygga vidare på

Läs mer

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida KONFIRMAND 2011/2012 Startsida Nyfiken på livet? Konfirmand 2011-2012 i Björkekärrs, Härlanda, S:t Pauli och Örgryte församlingar Jag? Världen? Gud? Livet är fullt av frågor! Kyrkan? Jesus? Döden? Meningen

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Tranås/Ydre Släktforskarförening

Tranås/Ydre Släktforskarförening Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2012 2 Ordförande har ordet Så har vi då återigen gått in i ett nytt år. Ett nytt år med nya utmaningar, med nya trender och nya drömmar. I år kanske

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass...

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass... Namn... Klass... o Info för föräldrarna på sidan 10 T Text: Ped.Mag. Irina Andersson Illustrationer & layout: Paul Söderholm Utgivare: Förbundet Hem och Skola i Finland r.f. Nylandsgatan 17 D FiN- 00120

Läs mer

FUB. hösten 2015. verksamhet. www.fubalingsasvargardaherrljunga.wordpress.com

FUB. hösten 2015. verksamhet. www.fubalingsasvargardaherrljunga.wordpress.com FUB verksamhet hösten 2015 www.fubalingsasvargardaherrljunga.wordpress.com Bad i Herrljunga Simhall Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finns och

Läs mer