Datum Dnr Kulturnämndens fördelning av utvecklingsmedel barn och unga. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum Dnr Kulturnämndens fördelning av utvecklingsmedel barn och unga. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget"

Transkript

1 Kulturnämnden Camilla Sjöstrand Handläggare BESLUTSFÖRSLAG Datum Dnr (5) Kulturnämnden Kulturnämndens fördelning av utvecklingsmedel barn och unga Ordförandens förslag 1. Kulturnämnden avsätter kronor ur budget 2015 till särskilda satsningar för kulturutveckling barn och unga enligt förslag: Projektbidraget Ung kraft, kronor Följeforskning av projekten Ung kraft, kronor Sammanfattning Utifrån att kulturnämnden prioriterar insatser där konst och kultur stödjer barns och ungas kreativa och innovativa kompetenser under 2015, avsätts kronor för att främja ungas och unga vuxnas inflytande och delaktighet i det offentligt stödda kulturlivet. Projektbidraget Ung kraft kan sökas av kulturaktörer med regionala och/eller kommunala verksamhetsbidrag och ska bidra till medvetet målgruppsarbete och verksamhetsutveckling med och för unga och unga vuxna. För att stärka kunskapsutveckling inom området avsätts kronor för följeforskning av projekten. I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Bakgrund En förhållandevis stor andel av befolkningen i Skåne, ca 32 % är under 25 år. Enligt den nationella ungdomspolitiken ska ungdomar ses som en resurs vars rättigheter, självständighet och oberoende ska stärkas. Ungdomar är en C:\pactdok\Kulturnämnden\ \Kulturnämndens fördelning av utvecklingsmedel barn och unga\ KN_Beslutsförslag.docx Postadress: Malmö Organisationsnummer: Besöksadress: Dockplatsen 26, Malmö Telefon (växel): Fax: Internet:

2 Datum (5) viktig faktor för långsiktig tillväxt. Ett av s ställningstagande i den regionala utvecklingsstrategin Det öppna Skåne 2030 (2014) är att Skåne ska erbjuda framtidstro och livskvalitet. Invånare i Skåne ska ges förutsättningar att utvecklas och efter egen förmåga forma sitt liv, att delta och bidra i samhället. Aktiva och delaktiga människor behövs för att bidra till samhällets och individens utveckling och för att skapa välstånd. Kulturnämnden har i Regional kulturplan för Skåne pekat ut utveckling av kulturlivet med särskilt fokus på barn och unga som ett viktigt kulturpolitiskt insatsområde. I detta ingår bland annat att verka för kunskapsbyggnad kring barn- och ungdomskultur och att främja unga kulturskapares väg ut i arbetslivet. Ungas delaktighet och tillgång till kultur ska betonas och har särskilts lyfts i kulturnämndens överläggningar med Skånes kommuner. Verksamhetsbidrag och olika projektbidrag är kulturnämndens viktigaste verktyg för att stödja kultur för, med och av barn och unga. De flesta mottagarna av verksamhetsbidrag har krav på verksamhet för målgruppen barn och unga och flera av dessa kulturinstitutioner och organisationer har särskilda kulturpedagogiska uppdrag. För flera bidragsmottagare är det målgruppen barn och unga som utgör grunden för hela bidraget. Skolan är en demokratisk och praktisk kanal för att nå barn och unga eftersom alla elever nås, oavsett deras sociala, etniska och ekonomiska förutsättningar. Det är främst barn och unga i grundskolan (6-16 år) som nås av regionala medel. Även kulturnämndens sökbara utvecklingsbidrag och projektbidrag landar till stor del i verksamhet riktad till barn och unga i grundskolan. Följaktligen är barn och unga i referensklasser och fokusgrupper för medvetet målgruppsarbete oftast grundskoleelever. Utbud, pedagogik och verksamhetsutveckling anpassas främst till skolan, dess läroplaner och behov. Unga och unga vuxna som avslutat grundskolan nås inte genom skolplikten. När unga och unga vuxna tar del av det organiserade kulturlivet sker det främst utifrån ett eget intresse och kulturaktörernas mer eller mindre medvetna förhållningssätt gentemot målgruppen, både vad gäller utbud och marknadsföring. Kulturvaneundersökningen för /Kultur Skåne (2014) visar att unga och unga vuxna är förhållandevis stora kulturkonsumenter, förutom teater, klassiska konserter/opera och konstutställningar. Dessa aktiviteter är också relativt kostsamma. Yngre och grupper med lägre inkomster, deltar förträdesvis i studiecirklar och i kursverksamhet. Unga och unga vuxna prioriterar producerande kultur, det vill säga, konst- och kulturutövande med betoning på eget skapande, vilket många gånger inte understöds av offentliga medel utan genomförs i hemmen (NÄR, VAR, HUR om ungas kultur, En analys av ungas kulturutövande på fritiden, Ungdomsstyrelsen, 2011). Digitala verktyg och tjänster används i större utsträckning än övriga åldersgrupper, just för det eget skapande.

3 Datum (5) Projektbidraget Ung kraft Att unga och unga vuxna upplever att det offentligt finansierade kulturlivet är tillgängligt och meningsskapande är betydelsefullt. De är en grupp vars kulturutövande och kreativa och innovativa kompetenser är viktigt att uppmärksamma, i hela Skåne. Under 2015 har Kulturstyrelsen i Danmark lanserat ett fyrtornsbidrag för att igångsätta och medvetandegöra kulturinstitutioner om unga och unga vuxna som samarbetspartners för verksamhetsutveckling, gentemot målgruppen. Ett av fyrtornprojekten är samarbetet mellan Museum Östjylland och Randers Ungdomsskola som har fått danska kronor för #pastmypresent. Fyrtornsprojekten är en del av Strategin för ungas möte med konst och kultur (2014) som ligger som grund för det pågående Ungkulturåret 2015 i Danmark. Förslaget är därför att initiera ett liknande projektbidrag, Ung kraft, som sätter fokus på unga och unga vuxna, det vill säga unga människor som lämnat grundskolan (16-25 år). Målet är öka deras delaktighet och inflytande i det offentligt stödda kulturlivet i Skåne. Unga och unga vuxna ska uppleva att det offentliga kulturlivet är tillgängligt, inkluderande och angeläget. Ett Ung kraft-projekt ska utveckla verksamheten med och för unga och unga vuxna. Syftet är att främja kulturverksamheternas långsiktiga arbete med och för målgruppen för att åstadkomma utbud och verksamhet angeläget för unga och unga vuxna. Unga och unga vuxna ska arbeta tillsammans med ordinarie personal och ledning för att identifiera utvecklingsmöjligheter och initiera projekt och utbud, såväl kort- som långsiktigt. Vilken typ av samarbete och utveckling som skulle betyda mest för verksamheten definieras av de bidragssökande. Det är av vikt att ledning såväl som verksamhet vill bryta ny mark, att reflektera kring och prova nya, experimentartade arbetsmetoder tillsammans med målgruppen samt är beredd på reella förändringar vad gäller utbud, målgruppsarbete och verksamhetsutveckling. Bidragets utformning Sökande ska vara juridisk person (organisation, stiftelse, förening, bolag, kommun med flera) med regionala och/eller kommunala verksamhetsbidrag inom alla professionella konst- och kulturområden. Kulturaktörer kan söka bidrag för att projektanställa unga och unga vuxna och/eller för att samarbeta med en verksamhet med unga och unga vuxna (16-25 år). Det är fördelaktigt om unga och unga vuxna är samarbetspartners i ansökan vad gäller projektets innehåll och form. Hänsyn kommer att tas till regional spridning och mindre aktörers möjligheter att medverka.

4 Datum (5) Vid bedömning av ansökningar prioriteras projekt som har: en organisation med förutsättningar för att stödja unga och unga vuxna samverkanspartner, till exempelvis studieförbund, förening eller andra verksamheter med unga och unga vuxna vilja att kommunicera och skapa engagemang utifrån projektet, bland fler unga och unga vuxna en tydlig målsättning, tidsplanering och plan för hur arbetet och erfarenheterna ska förvaltas långsiktigt ett upplägg med flera olika konst- och kulturformer Bidraget ska utlysas och sökas under Projekten samt följeforskning ska genomföras under 2016 och ska redovisas senast Följeforskning av Ung kraft Kulturstyrelsen i Danmark har inget samarbete med forskningsaktörer för att följa fyrtornsprojekten, vilket de idag önskar att de hade. På grund av tidsbrist i framtagandet av bidraget hann de inte att initiera det. Följeforskning kan ske i form av processutvärdering som i första hand inte mäter resultat av en insats sedan den genomförts utan följer på ett flexibelt sätt insatser/projektet som utvärderas över tid. I processutvärderingen finns återkommande inslag av dialog där forskaren löpande ger synpunkter och råd till dem som håller i genomförande. Härigenom blir följeforskningen också ett verktyg för reflektion för de inblandade samt ett stöd i de olika projektprocesserna, vilket kan garantera en viss kvalitetssäkring. Följeforskningens kan också bidra med nya kunskaper inom området. Utvärderingar och analyser bidrar till större medvetenhet om vad en uttalad målgruppssatsning kan innebära för verksamhetsutveckling, målgruppen samt enskilda individer. I förlängningen har detta betydelse för unga och unga vuxna i hela Skåne. Koppling till kulturplanens mål och prioriteringar Skåne stärks genom insatserna som utvecklar konst och kultur för, med och av barn och unga. Satsningen ska bidra till att utveckla Skåne som en öppen och attraktiv region i enlighet med Regional kulturplan för Skåne och den regionala utvecklingsstrategin, Det öppna Skåne Ekonomiska konsekvenser och finansiering Projektbidraget Ung kraft finansieras av de kronor som kulturnämnden avsatt för utvecklingsmedel barn och unga. Följeforskningen och kunskapsutveckling inom området ( kronor) finansieras av medel avsatta för barns och ungas kreativa och innovativa kompetenser.

5 Datum (5) Juridisk bedömning Samråd med regionjurist har inte bedömts vara nödvändig. Miljökonsekvenser Ett bidrag som främjar verksamhetsutveckling på kulturinstitutioner för och med unga och unga vuxna innebär främst aktiviteter och förändringar lokalt, vilket måste antas ha liten miljöpåverkan. Samverkan med berörda fackliga organisationer Ingen samverkan har bedömts nödvändig i detta ärende. Uppföljning Projekten med Ung kraft-medel ska följas av forskare för att stärka kunskapsutveckling och erfarenhetsspridning inom området. Erfarenheterna och följeforskning ska presenteras i rapport samt via ett uppföljningsseminarium under Projekten ska avrapporteras och redovisas i samband med årsredovisning av verksamhetsbidrag för Yngve Petersson Tjänstgörande ordförande Gitte Grönfeld Wille Kulturchef

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete för biblioteken i Skåne 2014

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete för biblioteken i Skåne 2014 Kulturnämnden Kristina Elding Utvecklare media och bibliotek 040-675 37 39 Kristina.Elding@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-05-14 Dnr 1400765 1 (5) Kulturnämnden Regionalt mediesamarbete för biblioteken

Läs mer

Datum Dnr Läsfrämjande insatser och framåt. 1. Kulturnämnden lägger rapporten till handlingarna.

Datum Dnr Läsfrämjande insatser och framåt. 1. Kulturnämnden lägger rapporten till handlingarna. Kulturnämnden Annelien van Der Tang-Eliasson Utvecklare bibliotek 040-675 37 40 Annelien.VanDerTang-Eliasson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-06-05 Dnr 1701596 1 (5) Kulturnämnden Läsfrämjande insatser

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Kulturnämndens verksamhetsplan och budget 2018

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Kulturnämndens verksamhetsplan och budget 2018 DAGORDNING Datum 2017-11-29 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-12-08 kl. 09.45 Plats: Skurups folkhögskola, Kyrkogatan 68, Skurup

Läs mer

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete på biblioteksområdet 2016

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete på biblioteksområdet 2016 Kulturnämnden Annelien van der Tang Eliasson Utvecklare media och bibliotek 040-675 37 40 Annelien.vanderTang-Eliasson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-14 Dnr 1502892 1 (5) Kulturnämnden Regionalt

Läs mer

Datum Dnr Kulturnämnden lägger rapporten till handlingarna

Datum Dnr Kulturnämnden lägger rapporten till handlingarna Kulturnämnden Camilla Sjöstrand Handläggare 040-675 37 46 Camilla.Sjostrand@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-13 Dnr 1302340 1 (5) Kulturnämnden Med rätt att inspireras Ordförandens förslag 1. Kulturnämnden

Läs mer

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne Kulturnämnden Christina Gedeborg-Nilsson Utvecklare Kultur och hälsa 040-675 37 45 Christina.Gedeborg-Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-06-12 Dnr 1602317 1 (5) Kulturnämnden Regional biblioteksplan

Läs mer

Datum Dnr Remiss. Betänkandet (SOU 2015:89) Ny Museipolitik

Datum Dnr Remiss. Betänkandet (SOU 2015:89) Ny Museipolitik Kulturnämnden Karl-Magnus Lenntorp Utvecklare kulturarv 040-675 37 32 Karl.M.Lenntorp@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-02-29 Dnr 1504021 1 (5) Kulturnämnden Remiss. Betänkandet (SOU 2015:89) Ny Museipolitik

Läs mer

Datum Underhåll av konstverk i Region Skånes konstsamling

Datum Underhåll av konstverk i Region Skånes konstsamling DAGORDNING Datum 2015-04-02 1 (7) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-04-16 kl. 09.30 Plats: Kävlinge bibliotek, Kvarngatan 17, Kävlinge

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Kulturnämndens verksamhetsberättelse januari-augusti 2017

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Kulturnämndens verksamhetsberättelse januari-augusti 2017 DAGORDNING Datum 2017-09-08 1 (7) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-09-13 kl. 09.00 Plats: Studio, Nordenskiöldsgatan 24, Malmö 1. Val

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2016-11-29 1 (5) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-12-08 kl. 09.30 Plats: Form/Design Center, Lilla torg 9, Malmö 1.

Läs mer

Ansvarig: Annelie Krell. Kulturnämndens handlingsplan för digital kultur

Ansvarig: Annelie Krell. Kulturnämndens handlingsplan för digital kultur 2013-03-15 Ansvarig: Annelie Krell Kulturnämndens handlingsplan för digital kultur 2013-2015 Bakgrund och utgångspunkter... 3 Inriktning... 4 1. Öka möjligheterna för medborgarna att ta del av konst och

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Kulturen, Tegnérsplatsen, Lund

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Kulturen, Tegnérsplatsen, Lund PROTOKOLL 49 61 Datum 2015-10-01 1 (8) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2015-10-01 kl. 09.00-12.10 Plats: Kulturen, Tegnérsplatsen, Lund Beslutande Yngve Petersson (MP), 1:e vice ordförande,

Läs mer

Datum Dnr Nya kanaler för medborgerlig delaktighet

Datum Dnr Nya kanaler för medborgerlig delaktighet Demokratiberedningen Johan Lidmark Strateg 044-309 30 62 Johan.Lidmark@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-30 Dnr 1502454 1 (5) Demokratiberedningen Nya kanaler för medborgerlig delaktighet Ordförandens

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm PROTOKOLL 28 36 Datum 2018-06-13 1 (5) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2018-06-13 kl. 09.50-12.45 Plats: Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm Beslutande Maria Ward (S), ordförande

Läs mer

Datum Dnr Slutlig fördelning av samverkansmedel

Datum Dnr Slutlig fördelning av samverkansmedel Folkhälsoberedningen Mats Brandström Strateg folkhälsa 040-675 32 87 Mats.Brandstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-25 Dnr 1400873 1 (5) Folkhälsoberedningen Slutlig fördelning av samverkansmedel

Läs mer

Datum Dnr Omdisponeringar inom ramen för budget 2014

Datum Dnr Omdisponeringar inom ramen för budget 2014 Kulturnämnden Vesna Weber Ekonomicontroller 040-675 37 33 Vesna.Weber@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-28 Dnr 1302588 1 (5) Kulturnämnden Omdisponeringar inom ramen för budget 2014 Ordförandens förslag

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget, Ängelholm

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget, Ängelholm PROTOKOLL 28 34 Datum 2017-06-15 1 (5) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2017-06-15 kl. 09.40-12.30 Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget, Ängelholm Beslutande Maria Ward (S), ordförande

Läs mer

Datum Dnr Redovisning av utvecklingsbidrag Kulturnämndens anslag för sökbara utvecklingsbidrag fördelas två gånger per år.

Datum Dnr Redovisning av utvecklingsbidrag Kulturnämndens anslag för sökbara utvecklingsbidrag fördelas två gånger per år. Margareta Olsson Verksamhetscontroller 040-675 37 53 margareta.g.olsson@skane.se REDOVISNING Datum 2017-04-21 Dnr 1701101 1 (7) Redovisning av utvecklingsbidrag 2016 s anslag för sökbara utvecklingsbidrag

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Bim Soerich Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 27 bim.soerich@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-10-13 Dnr 1402153 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Delaktighet, inflytande och

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-17 Dnr 1301426 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Återrapportering:

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2014-06-11 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-06-11 kl. 09.00 Plats: Form/Design Center, Lilla Torg 9, Malmö 1.

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-08-18 Dnr 1702797 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden KrinovaMAT Ordförandens

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby PROTOKOLL 14 21 Datum 2018-04-12 1 (5) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2018-04-12 kl. 09.50-13.00 Plats: Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Beslutande Maria Ward (S), ordförande Ronny Johannessen

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Rozalia Weisz Handläggare 040-675 35 20 Rozalia.Weisz@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-07-05 Dnr 1701368 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Ett jämställt Skåne, Jämställdhetsstrategi

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2016-10-26 1 (5) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-11-04 kl. 10.00 Plats: Helsingborgs stadsbibliotek, Bollbrogatan

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2016-01-28 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-02-05 kl. 09.00 Plats: Arkitektskolan, Sölvegatan 24, Lund 1. Val

Läs mer

Datum Regler för bidrag till studieförbundens regionala verksamheter i Skåne Diarienummer

Datum Regler för bidrag till studieförbundens regionala verksamheter i Skåne Diarienummer Kulturnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum.2013-09-23 1 (2} 48 Regler för bidrag till studieförbundens regionala verksamheter i Skåne Diarienummer 1201854 Kulturnämndens beslut Kulturnämnden föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-03 Dnr 1704240 1 (5) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde PROTOKOLL 19 27 Datum 2017-05-19 1 (5) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2017-05-19 kl. 09.40-14.15 Plats: Parken - kultur och konferenscenter, Norregatan 46-48, Trelleborg Beslutande Maria

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Carina Wirth 040-675 30 64 carina.wirth@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-22 Dnr 1202189 1 (2) Personal- och arbetsgivarutskottet Personalidén - personalpolitisk

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare, enhetschef Kunskapsstyrning 040-675 30 59 sven.oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-02 Dnr 1701054 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Datum Dnr Avtal med leverantör om psykoterapi

Datum Dnr Avtal med leverantör om psykoterapi Hälso- och sjukvårdsnämndens beredningsutskott Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2019-01-11 Dnr 1802365 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämndens beredningsutskott

Läs mer

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet Regionstyrelsen Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-16 Dnr 1501816 1 (5) Regionstyrelsen s medverkan i utvecklingen av Mobilområdet i Skåne

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 Regionstyrelsen Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 1 (5) Regionstyrelsen Ekonomiskt läge och åtgärder Ordförandens

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Lisa Davidsson Enhetschef 044-309 33 21 lisa.davidsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-22 Dnr 1101776 1 (3) Personal- och arbetsgivarutskottet Specialistutbildning

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Patrik Engfors Verksamhetsutvecklare 0451-288 631 Patrik.Engfors@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-11-02 Dnr 1503283 1 (5) Kollektivtrafiknämnden Ändrade biljettpriser och

Läs mer

Kultur i ögonhöjd - för, med och av barn och unga. Strategisk plan för barn- och ungdomskultur i Stockholm remissvar

Kultur i ögonhöjd - för, med och av barn och unga. Strategisk plan för barn- och ungdomskultur i Stockholm remissvar ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2008-11-19 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076-12 90 199 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Kultur

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-09-19 Dnr 1801982 1 (5) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande

Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Sabina Andersson 2018-06-04 KTN-2015-0125 Kulturnämnden Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande Förslag till beslut Kulturnämnden

Läs mer

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Emelie Sundén Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 29 emelie.sunden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-02-20 Dnr 1500023 1 (5) Beredningen för psykiatri,

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Skurups folkhögskola, Kyrkogatan 68, Skurup

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Skurups folkhögskola, Kyrkogatan 68, Skurup PROTOKOLL 59 71 Datum 2017-12-08 1 (8) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2017-12-08 kl. 09.45-12.15 Plats: Skurups folkhögskola, Kyrkogatan 68, Skurup Beslutande Maria Ward (S), ordförande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-31 Dnr 1702206 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag DAGORDNING Datum 2017-02-01 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-10 kl. 09.50 Plats: Landskrona museum, Slottsgatan, Landskrona

Läs mer

Datum Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö

Datum Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö DAGORDNING Datum 2015-03-03 1 (5) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-03-12 kl. 10.15 Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö 1. Justering

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Rozalia Weisz Handläggare 040-675 35 20 Rozalia.Weisz@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-15 Dnr 1401907 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Mentorskapsprogram för invandrarkvinnor

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Sara Anderhov Näringslivsutvecklare 040-675 32 47 Sara.Anderhov@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2019-01-28 Dnr 1802344 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Ersättning folkhögskolor

Läs mer

YTTRANDE. Datum 2015-11-27 Dnr 1503169. Remiss. Uppdatering av Region Skånes miljöprogram

YTTRANDE. Datum 2015-11-27 Dnr 1503169. Remiss. Uppdatering av Region Skånes miljöprogram Kulturnämnden Margareta Olsson Verksamhetscontroller/miljösamordnare margareta.g.olsson@skane.se YTTRANDE Datum 2015-11-27 Dnr 1503169 1 (5) Regionstyrelsens arbetsutskott Remiss. Uppdatering av s miljöprogram

Läs mer

Studieförbundet Vuxenskolan Regionförbund i Skånes remissvar på förslag till regional kulturplan för Skåne 2016-2019

Studieförbundet Vuxenskolan Regionförbund i Skånes remissvar på förslag till regional kulturplan för Skåne 2016-2019 Studieförbundet Vuxenskolan Regionförbund i Skånes remissvar på förslag till regional kulturplan för Skåne 2016-2019 Härmed lämnar Studieförbundet Vuxenskolan Regionförbund i Skåne sitt remissvar på förslaget

Läs mer

Datum Dnr Fördelning av medel inom ramen för nationella minoriteter

Datum Dnr Fördelning av medel inom ramen för nationella minoriteter Kulturnämnden Caisa Lindfors Utvecklare kulturarv 040-675 37 62 Caisa.Lindfors@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-11-20 Dnr 1503271 1 (6) Kulturnämnden Fördelning av medel inom ramen för nationella minoriteter

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård 7. Utskottet Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-23 Dnr 1703582 1 (6) Utskottet för primärvård,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-02 Dnr 1600425 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende till Hälso- och

Läs mer

Kultursamverkansmodellen så funkar den!

Kultursamverkansmodellen så funkar den! Kultursamverkansmodellen så funkar den! www.regionostergotland.se Sedan 2012 ingår Östergötland i den nationella kultursamverkansmodellen. Från och med 2013 är samtliga län, utom Stockholm, med i modellen.

Läs mer

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne Koncernkontoret Regional utveckling Område samhällsplanering Ann-Christine Lundqvist Strateg 044-309 32 38 ann-christine.lundkvist@skane.se Datum 2015-11-02 1 (5) Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-16 Dnr 1502570 1 (6) Personalnämnden Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-19 Dnr 1500342 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Arbetsuppgiftsomflyttningar del

Läs mer

Kultursamverkansmodellen i Skåne

Kultursamverkansmodellen i Skåne Kultursamverkansmodellen i Skåne Tillsammans utvecklar vi Skåne! Ett ökat deltagande i kulturlivet bidrar till medborgarnas välbefinnande och regionens utveckling. Kulturen ska vara livskraftig i alla

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Helsingborgs stadsbibliotek, Bollbrogatan 1, Helsingborg

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Helsingborgs stadsbibliotek, Bollbrogatan 1, Helsingborg PROTOKOLL 66 77 Datum 2016-11-04 1 (7) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2016-11-04 kl. 10.00-11.35 Plats: Helsingborgs stadsbibliotek, Bollbrogatan 1, Helsingborg Beslutande Maria Ward (S),

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Patrik Engfors Verksamhetsutvecklare 0451-288 631 Patrik.Engfors@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-10-20 Dnr 1300766 1 (6) Regionfullmäktige Prissänkning årskortet Jojo

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Karin Gidlöf Wuttke Planerings- och utvecklingsstrateg 0705-37 37 07 Karin.Wuttke@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-02-23 Dnr 1700820 1 (6) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-29 Dnr 1602797 1 (8) Hälso- och sjukvårdsnämnden Tillägg till

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Karin Gidlöf Wuttke Planerings-/utvecklingsstrateg Mobil: 0705-37 37 07 E-post: karin.wuttke@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-29 Dnr 1301358 1 (6) Habiliterings-

Läs mer

Datum Dnr Extratjänster volymer och ekonomiska effekter

Datum Dnr Extratjänster volymer och ekonomiska effekter Personalnämnden Maria Ingvarsson Handläggare 040-625 72 13 Maria.Ingvarsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-21 Dnr 1602350 1 (5) Personalnämnden Extratjänster volymer och ekonomiska effekter Ordförandens

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-10-19 Dnr 1802111 1 (7) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Landskrona museum, Slottsgatan, Landskrona

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Landskrona museum, Slottsgatan, Landskrona PROTOKOLL 1 11 Datum 2017-02-10 1 (7) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2017-02-10 kl. 09.50-12.30 Plats: Landskrona museum, Slottsgatan, Landskrona Beslutande Maria Ward (S), ordförande Ronny

Läs mer

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Förslag 2012-03-13 Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Kulturplanen bygger på insikten att vi, för att må bra, ha framtidstro och kunna utvecklas, behöver en god miljö att leva i, möjligheter till

Läs mer

att med eleven i centrum och läroplanen som ramverk, gemensamt verka för ökad måluppfyllelse.

att med eleven i centrum och läroplanen som ramverk, gemensamt verka för ökad måluppfyllelse. Projektbeskrivning och budget Skola & Kultur - samverkan för ökad måluppfyllelse i Kalmar län Regionförbundet i Kalmar län, Riksteatern Kalmar län och Riksteatern har gemensamt tagit initiativ till ett

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Stadshuset, Gröna torg 2, Eslöv

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Stadshuset, Gröna torg 2, Eslöv PROTOKOLL 49 61 Datum 2018-11-01 1 (7) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2018-11-01 kl. 10.10-12.45 Plats: Stadshuset, Gröna torg 2, Eslöv Beslutande Maria Ward (S), ordförande Ronny Johannessen

Läs mer

Samtal pågår även med Malmö stad och Scherazade (en EU-finansierad verksamhet) i syfte att ge ut en antologi med texter av fristadsförfattare under

Samtal pågår även med Malmö stad och Scherazade (en EU-finansierad verksamhet) i syfte att ge ut en antologi med texter av fristadsförfattare under Datum 2011-09-12 Dnr 1100297 2 (3) Vid s inträde påbörjades arbetet med att etablera fler kommuner som fristadskommun bl.a. Landskrona, Helsingborg, Eslöv, Hörby, Sjöbo, Ystad, Kristianstad och Lund. Ett

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 2, Malmö

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 2, Malmö PROTOKOLL 35 39 Datum 2015-05-21 1 (4) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2015-05-21 kl. 10.00-11.45 Plats: Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 2, Malmö Beslutande Torbjörn Lövendahl (S), ordförande

Läs mer

Biblioteksverksamhet

Biblioteksverksamhet Biblioteksverksamhet UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. tjg ersättare för Elisabeth S Kullenberg (M)

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. tjg ersättare för Elisabeth S Kullenberg (M) PROTOKOLL 21 28 Datum 2014-04-23 1 (5) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2014-04-23 kl. 09.30-12.10 Plats: Ystads stadsbibliotek Beslutande Yngve Petersson (MP) Charlotte Wachtmeister (M)

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Patrik Engfors Verksamhetsutvecklare 0451-288 631 Patrik.Engfors@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-02-06 Dnr 1602931 1 (5) Kollektivtrafiknämnden Biljetter och priser Skånetrafiken

Läs mer

STRATEGI FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUR

STRATEGI FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUR STRATEGI FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUR 2015 2017 Regional kulturplan Jönköpings län 2015-2017 29 Strategi för barn- och ungdomskultur i Jönköpings län 2015-2017 När man pratar om kultur och om barn och ungdomar

Läs mer

Film och rörlig bild

Film och rörlig bild Film och rörlig bild UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-18 Dnr 1700225 1 (6) Regionstyrelsens arbetsutskott inför årsstämma Ordförandens

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Nicholas Burman Hälso- och sjukvårdsstrateg 046-675 30 66 nicholas.burman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-03-13 Dnr 1800274 1 (5) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-03-27 Dnr 1800792 1 (8) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-31 Dnr 1300977 1 (5) Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande KULTURFÖRVALTNINGEN Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande Fastställda av kulturnämnden 2017-03-24, KTN-2015-0125, 13 Postadress: Uppsala kommun, kulturförvaltningen, 753 75 Uppsala Telefon:

Läs mer

Datum 2016-01-21 Dnr 1500342

Datum 2016-01-21 Dnr 1500342 Folkhälsoberedningen Jerker Bjurnemark Samhällsplaneringschef 044-309 33 44 Jerker.Bjurnemark@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-01-21 Dnr 1500342 1 (5) Folkhälsoberedningen Budget 2016 - folkhälsoarbete

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-05-29 Dnr 1801510 1 (6) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde PROTOKOLL 3 11 Datum 2019-02-14 1 (6) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2019-02-14 kl. 09.00-12.00 Plats: Dockplatsen 26, Malmö Beslutande Magnus Lunderquist (KD), ordförande Cristina Glad

Läs mer

Förebyggande insatser för att minska cannabisanvändandet bland unga

Förebyggande insatser för att minska cannabisanvändandet bland unga SOCIALFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STADSÖVERG RIPANDE SOCIALA FRÅGOR TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 3.2-195/2013 SID 1 (8) 2013-02-27 Handläggare: Carina Cannertoft/ Christina Grönberg Telefon: 08-508 43 028/ 508

Läs mer

Kultur Skåne Datum 2015-03-03 Dnr 1500352 1 (4) Direktiv utredning och förslag på Region Skånes kulturnämnds långsiktiga satsningar med inriktning på musikområdet Sammanfattning Utredaren ska göra en översyn

Läs mer

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-25 Dnr 1601903 1 (5) Regionstyrelsen Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering Ordförandens

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Karin Gidlöf Wuttke Planerings- och utvecklingsstrateg 0705-37 37 07 Karin.Wuttke@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-12 Dnr 1601719 1 (6) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Handlingsplan Skapande skola Borås Stad

Handlingsplan Skapande skola Borås Stad Handlingsplan Skapande skola Borås Stad Barn har rätt till alla sina språk- även sina estetiska. Barn och unga ska ha lika möjligheter att uppleva ett rikt utbud av professionellt utövad kultur och själva

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Anna Liljehov Fysisk planerare 040-675 34 08 Anna.Liljehov@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-17 Dnr 1300615 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Den attraktiva regionen projektomgång

Läs mer

Datum 2011-07-06 Dnr 1101478. Förslag till överenskommelse mellan Region Skåne och Spelberoendes förening i Malmö, 2012-2014

Datum 2011-07-06 Dnr 1101478. Förslag till överenskommelse mellan Region Skåne och Spelberoendes förening i Malmö, 2012-2014 Folkhälsoberedningen Avd folkhälsa och miljö Ann-Christine Lundqvist Strateg folkhälsa 044-309 3238 ann-christine.lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-07-06 Dnr 1101478 1 (2) Folkhälsoberedningen

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-17 Dnr 1500318 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Avsiktsförklaring storstadsåtgärder

Läs mer

Kultursamverkansmodellen i Skåne

Kultursamverkansmodellen i Skåne Kultursamverkansmodellen i Skåne 2 Många barn fick chansen att lyssna, leka, spela och lära i det interaktiva musikkonstverket KLONK som fyllde Kuben i Malmö Live. KLONK var en del av Bästa Biennalen som

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-03-06 Dnr 1500318 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Avsiktsförklaring för Malmöpendeln

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-26 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-04-20 Dnr 1800945 1 (7) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Ingemar Nilsson Servicedirektör 0702-37 57 61 ingemar.a.nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-08-29 Dnr 99190000 0070 1999-0027 / 485C Dnr 1100227 1 (2) Fastighets-

Läs mer