A.Uppgifter om stödmottagare. Stiftelsen Kulturmiljövård Stora Gatan Västerås

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "A.Uppgifter om stödmottagare. Stiftelsen Kulturmiljövård Stora Gatan 41 722 12 Västerås 2012-3427. Info@kmmd.se"

Transkript

1 A.Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Stiftelsen Kulturmiljövård Stora Gatan Västerås Journalnummer E-postadress Projektnamn: Tillgängliga Badelundaåsen B.Uppgifter om kontaktpersonen Namn och adress Birgitta Larsson Stiftelsen Kulturmiljövård Stora Gatan Västerås Telefonnummer Mobiltelefonnummer Faxnummer (även riktnummer) E-postadress C.Sammanfattning av projektet C.1.Projektet genomfördes under perioden Från och med Till och med Var genomfördes projektet? Området kring Anundshög och Badelundaåsen, Västerås kommun Här ska du kort och konkret beskriva projektet

2 Syftet med projektet var att få fler besökare till området kring Anundshög och Badelundaåsen i Västerås kommun genom att förbättra det naturligt framväxta stigsystemet i det som är en av landets mest betydande fornlämningsmiljöer. Det har tidigare på grund av rötter och ojämnheter delvis varit svårtillgängligt för såväl personer med nedsatt rörelsefunktion som familjer med små barn eller barnvagnar. Genom att tillgängliggöra området ökar dess attraktionskraft för alla människor. Ett informationsmaterial i form av 20 skyltar och tillhörande audioguider på fyra språk (svenska, engelska, tyska och franska) längs med promenadstigen befrämjar också turist- och besöksnäringen i området. Promenadstigen är uppdelad på två etapper. Den norra slingan mäter 0,5 km och följer området kring Anundshög där den också länkar samman caféet och ett planerat besökscenter med torpet Kvartslund där arkeologiska aktiviteter anordnas. En ny bro över Långbybäcken gör att man inte längre behöver gå på den starkt trafikerade landsvägen. Den norra slingan är tillgänglighetsanpassad och fungerar bra för de som har svårt att gå eller är rullstolsburna. Den södra slingan är 2 km lång och följer inledningsvis Badelundaåsen för att sedan gå längs vägen öster om åsen tillbaka mot Anundshög. Den är anpassad för att vara gångvänlig, men har ett par brantare partier. Projektet är ett samarbetsprojekt mellan Stiftelsen Kulturmiljövård, Badelunda hembygdsförening och Västerås stad. Stigarna med skyltar invigdes 31 augusti D.Målgruppen vem riktade sig projektet till Personer eller grupper På vilket sätt har de fått nytta av projektet? Lokalbefolkning Turister svenska och utländska Ett förbättrat stig system har tillgängliggjort fornlämningsområdet och medfört ett mer attraktivt rekreationsområde, även för personer med nedsatt rörelsefunktion och familjer med små barn eller barnvagn. Informationsskyltar och audioguider finns på svenska, engelska tyska och franska E.Genomförandet av projektet E.1.Varför ville ni genomföra projektet Upprinnelsen till projektet är en kombination av konstaterat behov och möjlighet. Ett redan tidigare ökat antal besökare till Anundshög hade medfört att det kommit fler personer som hade olika typer av rörelsehinder. Vi förstod att det fanns ett starkt önskemål även från dessa grupper att ta del av fornlämningsmiljö och natur kring Anundshög vilket inte alltid var möjligt då marken var ojämn och stor snubbelrisk fanns med uppskjutande rötter etc. Inom själva Anundshögsområdet har stigar tidigare ställts i ordning för att underlätta tillgängligheten. Ett attraktivt besöksområde innebär fler besökare och därmed ett större underlag för lokala näringsidkare som är inriktade på besöksnäringen och här såg vi en möjlighet att bidra till förbättrade förutsättningar. E.2.Vilka har varit med och genomfört projektet? (ange inga namn på personer)

3 Kön Antal Beskriv deras roll i projektet Om de representerat organisation, förening, företag eller myndighet ange i så fall vilken. Män 1 Projektledning Stiftelsen Kulturmiljövård 1 Teknisk assistens Stiftelsen Kulturmiljövård 1 Projektledning Västerås stad 1 Projektledning Badelunda hembygdsförening 12 Ideellt arbete (research till skyltar, skylt produktion, uppsättning av skyltar, röjning) Badelunda hembygdsförening Kvinno r 1 Projektledning, research och redigering av texter Stiftelsen Kulturmiljövård 2 Research och redigering av texter Stiftelsen Kulturmiljövård 1 Ekonomiansvarig Stiftelsen Kulturmiljövård E.3.Hur har ni förankrat projektet? Projektidén diskuterades fram i samarbete mellan Stiftelsen Kulturmiljövård, Badelunda hembygdsförening och Kultur- idrotts- och fritidsnämndens stab, Västerås stad. Vi har ett gemensamt intresse av att utveckla Anundshögsområdet och att göra det mer tillgängligt, attraktivt och dynamiskt. Sedan tidigare har vi flera väl fungerande samarbeten tillsammans och kontakten är väl etablerad och inarbetad. Bland annat samarbetade vi i ett tidigare Leader projekt 2009 där förutsättningarna för en experimentell del vid besökscentret i Anundshögsområdet undersöktes i en förstudie. Vi har också sedan många år samarbeten under den årliga Arkeologidagen i augusti med en rad olika aktiviteter. Vi har även regelbundna möten i något vi kallar Anundshögsrådet med representanter från Västerås stad, Stiftelsen kulturmiljövård, Badelunda hembygdsförening, turistbyrån, boenden i trakten och Vallby friluftsmuseum där vi diskuterar frågor som rör Anundshögsområdet. Vi fick ett mycket positivt gensvar för projektet även inom detta nätverk. E.4.Vilka har ni samarbetat med? Har ni haft kontakter med andra organisationer, föreningar, företag, kommuner eller myndigheter under projektet? X Ja Nej Om Ja, vilka Länsstyrelsen i Västmanland ( Ulla Bergquist) Har projektet skapat nya samarbeten eller nätverk? X Ja Nej Om Ja, med vilka Café Anund, vid Anundshög. Till viss del även med Turistbyrån som nu informerar om stigen genom vår tryckta broschyr. E.5.Vad har ni genomfört i projektet?

4 Vi fick stöd för att genomföra ett förbättrat stigsystem kring Anundshög vid Badelundaåsen där syftet var att göra området mer lättillgängligt, även för personer med olika typer av rörelsehinder, samt att göra området mer turistiskt attraktivt. Det övergripande målet var och är att få fler besökare till området. För att nå målet har vi genomfört vår projektidé med ett förbättrat stigsystem kring Anundshög vid Badelundaåsen och därigenom ökat förutsättningarna för att ännu fler besökare, speciellt de med olika typer av rörelsehinder, ska ta sig ut i området. Vi har även producerat ett informationsmaterial i form av 20 skyltar och tillhörande audioguider på fyra språk (svenska, engelska, tyska och franska) och satt upp skyltarna längs med promenadstigen för att öka områdets attraktivitet ur turist- och besöksnäringssynpunkt. Stigarna: Vi fokuserade på två promenadstigar. Den norra slingan mäter 0,5 km och följer området kring Anundshög där den också länkar samman caféet och det planerade besökscenter med torpet Kvartslund där arkeologiska aktiviteter anordnas. Denna slinga är till största delen nyanlagd och en ny träbro över Långbybäcken (figur 1) gör att man inte längre behöver gå på den starkt trafikerade landsvägen, Badelundavägen. Den norra slingan är tillgänglighetsanpassad och fungerar bra både för de som har svårt att gå, är rullstolsburna eller för barnfamiljer med barnvagnar.! Figur 1. Nyanlagd stig och ny träbro över Långbybäcken med informationsskylt om Meander slingor. Foto: Birgitta Larsson Den södra slingan är 2 km lång och följer inledningsvis Badelundaåsen för att sedan svänga ner mot Tibble by och gå längs vägen öster om åsen tillbaka mot Anundshög där den ansluter till den existerande gång- och cykelväg som finns längs Tortunavägen. Den södra slingan är anpassad för att vara gångvänlig, men har ett par brantare partier där lutningen överskrider 1:12 och där den därför inte kan klassas som helt tillgänglighetsanpassad för rullstolsburna. En kortare sträcka i början av stigen är nyanlagd (figur 2 och 3), i övrigt löper den längs den ursprungliga, spontana stigens sträckning.

5 E.6.Har något gått bättre än planerat? Strax söder om södra stigens början ligger en fornlämning som består av flera högar (gravar, RAÄ Västerås 432:1). En av dem, Gullhögen en kungshög, skadades allvarligt i början av 1900-talet i samband med att man bröt sand och högen undersöktes av arkeologer 1932 och Det finns idag endast en liten halvcirkelformad kant kvar som indikerar var högen en gång legat. Den spontana stig som sedan tidigare finns på åsen gick rakt över denna kant som på så sätt utsattes för mycket slitage, både av fotgängare, cyklister och ryttare. Vi valde att nyanlägga en sträcka av stigen runt om resterna av denna hög och slitaget har minskat då fler besökare än förväntat, inklusive cyklister, använder den anlagda stigen runt högen istället för att ta den tidigare, något kortare, spontana stig som gick rakt över den. Stigen används för organiserade friskvårdsaktiviteter som är arrangerade av Café Anund, något som inte var planerat innan och som visar på att stigen inspirerar till oväntade aktiviteter. E.7.Vilka svårigheter eller hinder har ni upplevt under projektets gång? Vi har framför allt upplevt förseningar inom projektet vilket bidrog till at vi var tvungna att ansöka om att flytta fram klardatumet vilket vi gjorde och fick beviljat. Stigen går både över kommunal och privat mark och vi hade innan projektet startade fått tillstånd att anlägga stigen på privatpersonens mark. Ett markägarbyte under projektets gång, där den nye ägaren inte ville tillåta att stigen gick över hans mark, ledde till att vi fick modifiera den tänkta sträckningen av stigen. Oväntat långa förhandlingar och samtal medförde kraftiga förseningar av projektarbetet. Vi hade även problem med underentreprenörer som drog sig ur sina åtaganden under projekttiden vilket också innebar förseningar av arbetet. Vidare medförde en längre tids sjukdom samt en tidigare än planerad föräldraledighet inom projektledningen också vissa förseningar. F.Projektets mål och resultat F.1.Vilka resultat skapade projektet?

6 ! Vårt projekt har lett till ett förbättrat stigsystem och ett mer tillgängligt fornlämnings- och rekreationsområde som gör det möjligt för fler att ta del av det rika kultur- och naturvärde som finns i området. Två promenadstigar är anlagda och 20 skyltar med information och audioguider är producerade (figur 7). För mer detaljerad beskrivning av stigar, skyltar och audioguider, se punkt E.5. i denna rapport. Figur 7. Karta över stigarnas sträckning och med nummer för de 20 skyltarna. Vad stigen i sin tur kommer att leda till på längre sikt och vilka effekterna har blivit är svårt att bedöma i nuläget. Om vi har nått vårt mål att få fler besökare till området kommer att utvisa sig över tid. Vi har inte i dagsläget någon möjlighet att räkna besökare. Möjligen kommer man indirekt att kunna uppskatta om besökarna har ökat genom ökat antal besök på Caféet eller ökat intresse för Badelunda hembygdsförenings visningar på området. Det kan hur som helst konstateras att broschyren som finns på Café Anund har haft stor åtgång vilket är ett gott tecken. Den respons som vi har fått direkt genom människor vi mött och genom Badelunda hembygdsförening är också positiv. Man upplever att underlaget nu är slätt och stadigt. Snubbelrisken som fanns förut är borta, inga uppstickande rötter, svackor etcetera finns nu som hinder i vägen. En familj med barnvagn tyckte att det gick bra att ta sig runt stigen, trots att den är lite brant på ett par ställen. Stiftelsen Kulturmiljövård bedriver på uppdrag av Västerås stad pedagogisk verksamhet för skolelever, främst år 3-6, vid Anundshög och ett av programmen vi erbjuder är Järnålder vid Anundshög med vandring längs Badelundaåsen. Jag har som pedagog upplevt det väldigt skönt att ha en förbättrad, mer lättgådd stig. Många barn tyckte det var roligt att läsa skyltarna som finns längs vägen. Vår förhoppning är givetvis att de nya skyltarna kommer att öka intresset för natur och lokal kulturhistoria även för allmänheten. Bygden har inte bara fantastiska fornlämningar utan är även rik på berättelser och lämningar från senare tider.

7 F.2.Vilka var projektets mål? Vad blev resultatet? Mål Resultat Är målet uppfyllt? (Ja/Nej) Om målet bara är delvis uppfyllt, ange orsak Det övergripande målet är att få fler besökare till Anundshögsområdet Ett mera tillgängligt område med ökad naturoch kulturinformation. Det är inte möjligt ännu att statistiskt avgöra om målet fler besökare - är uppnått eller inte. Vi har ingen möjlighet att inom ramen för detta projekt räkna hur många personer som besöker området. Vad jag vet finns heller ingen säker statistik på antal besökare innan stigarna anlades och skyltarna uppfördes så ingen jämförelse finns. Däremot så har förutsättningarna för att nå det övergripande målet förbättrats avsevärt. Delmål för att nå det övergripande målet: Konkreta resultat Göra området mer lättillgängligt, inbjudande, attraktivt och intresseväckande Två promenadstigar Bänkar utplacerade på området Ja Ja Ny träbro över Långbybäcken vilket gör det lättare och säkrare att förflytta sig mellan Kvartslund och planerat besökscenter vid Café Anund. Ja 20 stycken Informationsskyltar om natur- och kultur uppsatta. Ja Audioguiderna på fyra språk; svenska, engelska, tyska och franska. Samtliga språk har en kort och en fördjupad information. Ja F.3.Har projektet gynnat eller arbetat för någon av följande prioriteringar? Ja/Nej Om Ja, på vilket sätt? Funktionshindrade Ja Stigarna har gjort området betydligt mer lättillgängligt för rörelsehindrade

8 Hållbar utveckling Ja Värnar och utvecklar miljön på ett långsiktigt sätt och har en positiv inverkan på den lokala utvecklingen i området. Hos den enskilde individen uppmuntrar också stigarna till förbättrad hälsa genom att det är lättare att promenera på ett slätt och stadigt underlag. Integration Nej Kompetenshöjning Ja Ja, för allmänheten. De 20 skyltarna längs stigarna ger kunskap om natur- och kultur. Jämställdhet Kvinnor Nej Nej Miljö Ja Mindre slitage på vissa fornlämningar Ungdomar Nej F.4.Vilka resultat kan ni se direkt efter projektets slut? Mätbara resultat Resultat direkt efter projekt Kommentera och beskriv Antal nya företag 0 Antal nya produkter 0 Antal nya tjänster 0 Antal nya tekniker 0 Antal nya nätverk och mötesplatser 0 Antal bevarade arbetstillfällen Antal nya arbetstillfällen Antal deltagare i utbildningar Totalt antal nya övernattningar per år Antal nya övernattningar för besökare från andra kommuner eller länder per år Totalt antal nya dagsbesökare per år Antal nya dagsbesökare från andra kommuner eller länder per år Män Kvinno r Män Kvinno r Män Kvinno r

9 G.Eventuella specifika resultat kopplade till mål för ert leaderområde (andra än de i tabellen ovan) Mätbara resultat Resultat direkt efter projekt Kommentar 0 H.Hur har ni spridit projektets resultat? Vi har information om projektet på de tre samarbetspartnernas hemsidor: Stiftelsen Kulturmiljövård ( Kommunens hemsida om Anundshög ( Badelunda hembygdsförening ( Lagom till invigningen den 31 augusti 2014 tryckte vi en informationsbroschyr, se bilaga, som bl a finns på Västerås turistbyrå och Café Anund. Lokalpressen hade en artikel om projektet i samband med invigningen. J.Slutsatser från projektet och rekommendationer till andra Projektet har varit givande och det har varit väldigt roligt att samarbeta med flera partners men det har också haft sina svårigheter, i vårt fall framför allt med tidsramar. En slutsats är att det är mycket viktigt att ha projektet väl förankrat bland samarbetspartnerna, vilket vi hade. Det gjorde att vi kunde hålla ut även när vi stötte på svårigheter. Att hembygdsföreningen var involverad var väldigt värdefullt eftersom de har stor kunskap om bygden och dessutom känner många människor i närområdet personligen. Badelunda hembygdsförening är dessutom en mycket aktiv förening med stor kompetens bland medlemmarna och ett mervärde har varit att lära känna människor som man annars inte hade träffat på. Det egna nätverket växer på köpet. Att samarbeta effektivt förutsätter en detaljerad planering och arbetsfördelning med klara roller och tidsramar innan själva arbetet går igång, både mellan samarbetspartners och inom den egna organisationen. Det är annars lätt att saker drar ut på tiden med påföljande förseningar. I vårt fall gick samarbetet inom projektet väldigt bra och de förseningar som uppstod, berodde på externa faktorer som var oförutsedda. En annan erfarenhet är att administration tar oerhört mycket tid, inte minst när det gäller rapportering till Leader och länsstyrelsen, men också i mejl och telefonkontakter med alla inblandade och en rekommendation till andra är att inte vara alltför optimistiska i sin tidsplanering, utan göra utrymme för det oförutsedda. Att göra avstämningar inom projektet och upprätthålla en god kommunikation mellan alla deltagande är också viktigt. Man arbetar under olika förutsättningar, en del på ideell basis och en del med krav att vara debiterbara varje timma. Om kommunikationen är öppen och tydlig så bibehålls respekten och förståelsen för varandra. Slutligen ska konstateras att det inte hade varit möjligt att genomföra detta projekt utan stöd ifrån Leader. K.Hur fortsätter verksamheten efter projektets slut? hur kommer ni att använda det resultat som projektet skapat

10 Stigarna invigdes under Arkeologidagen vid Anundshög den 31 augusti 2014 och har sedan dess varit i bruk. Stigarna är en del i ett större sammanhang där de tre samarbetspartnerna arbetar för en fortsatt utveckling av Anundshögsområdet. Däri ingår bl a Västerås stads planer på att bygga ett besökscenter intill Café Anund som planeras vara klart till våren/sommaren Stiftelsen Kulturmiljövårds fortsatta utveckling av Arkeo-X, ett arkeologiskt center vid Kvartslund, ingår också i den större bilden. I utvecklingen av Anundshögsområdet finns även planer på ridstigar. L.Bilagor Eventuellt material som ni har tagit fram i projektet, som till exempel broschyrer, filmer, bilder eller annat material som ni har tagit fram för att marknadsföra ert projekt. Bilaga 1 Godkännande om publicering av kontaktuppgifter Bilaga 2 Slutredovisning av projekt för att anlägga, bygga ut eller uppgradera bredband Bilaga 3. Broschyr som pdf, Bilaga 4. Skyltarna som pdf

PROJEKTSTÖD - slutrapport A. Uppgifter om stödmottagaren B. Uppgifter om kontaktperson

PROJEKTSTÖD - slutrapport A. Uppgifter om stödmottagaren B. Uppgifter om kontaktperson PROJEKTSTÖD - slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Var genomfördes projektet? Samverkansprojekt mellan Leader Skånes Ess och Leader Linné på orterna Killeberg, Gemla och Diö

Var genomfördes projektet? Samverkansprojekt mellan Leader Skånes Ess och Leader Linné på orterna Killeberg, Gemla och Diö PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

2012-01-01 2012-12-31

2012-01-01 2012-12-31 PROJEKTSTÖD - slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Leaderprojektet möjliggjorde för ass att allt som planerades i projektansökan har kunnat genomföras.

Leaderprojektet möjliggjorde för ass att allt som planerades i projektansökan har kunnat genomföras. PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

A.Uppgifter om stödmottagare. B.Uppgifter om kontaktpersonen. C.Sammanfattning av projektet. C.1.Projektet genomfördes under perioden

A.Uppgifter om stödmottagare. B.Uppgifter om kontaktpersonen. C.Sammanfattning av projektet. C.1.Projektet genomfördes under perioden A.Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Kungsgatan 42 745 80 Enköping Journalnummer 2008-5856 E-postadress norramalarstranden@enkoping.se B.Uppgifter om kontaktpersonen Namn och adress Charlotta Heimersson

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Krinova AB Stridsvagnsvägen 14 291 39 Kristianstad Journalnummer 2011-7937 E-postadress info@krinova.se B. Uppgifter om kontaktpersonen Namn och adress Charlotte

Läs mer

Redovisning av Journalnr 2009 5187 Utvecklad besöksnäring Skålö av stödmottagare Skålö Bystugeförening

Redovisning av Journalnr 2009 5187 Utvecklad besöksnäring Skålö av stödmottagare Skålö Bystugeförening Redovisning av Journalnr 2009 5187 Utvecklad besöksnäring Skålö av stödmottagare Skålö Bystugeförening Kontaktpersoner är: Lars Åke Johannesson Margareta Johansson Projektledare Ekonomiansvarig Tel. 070

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Anvisning till slutrapport för projektstöd och Leader inom landsbygdsprogrammet

Anvisning till slutrapport för projektstöd och Leader inom landsbygdsprogrammet www.jordbruksverket.se Anvisning till slutrapport för projektstöd och Leader inom landsbygdsprogrammet Så här fyller du i blanketten Ange det projektnamn som du har angivit i projektplanen och som även

Läs mer

! ] Jordbruks verket 14-12 " PROJEKTSTÖO. Turinge-Taxinge Hembygdsförening Box 90 155 21 Nykvam 2013-5256. britt-marie.nygren@lfs.

! ] Jordbruks verket 14-12  PROJEKTSTÖO. Turinge-Taxinge Hembygdsförening Box 90 155 21 Nykvam 2013-5256. britt-marie.nygren@lfs. PRJEKTSTÖ Jordbruks verket - slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projekte t. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Slutrapport vid projektstöd

Slutrapport vid projektstöd Slutrapport vid projektstöd 1(7) Den här blanketten använder du för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen

Läs mer

Slutrapport. 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? 2. Vilka personer kan svara på frågor om projektet? 2011-03-31 2008-5084

Slutrapport. 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? 2. Vilka personer kan svara på frågor om projektet? 2011-03-31 2008-5084 Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2011-03-31 Projektnamn Orust Privata landbygdsflyg Journalnummer 2008-5084 Diarienummer TM017 Stödmottagare/projektägare Orust

Läs mer

3 B: Slutrapport för Leader-checkar

3 B: Slutrapport för Leader-checkar 3 B: Slutrapport för Leader-checkar När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultat. En sammanställning av rapporterna kommer att publiceras i Jordbruksverkets

Läs mer

Skogsstyrelsen, Södra Dalarnas distrikt 2009-7553

Skogsstyrelsen, Södra Dalarnas distrikt 2009-7553 Slutrapport vid projektstöd (6) Den här blanketten använder du för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Stöd till insatser på Livsmedelsområdet

Stöd till insatser på Livsmedelsområdet Stöd till insatser på Livsmedelsområdet Slutrapport www.jordbruksverket.se Så här fyller du i blanketten Ange det projektnamn som du har angivit i projektplanen och som även anges i ditt beslut. Diarienumret

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Slutrapport. Telefon: 0733-323325 E-post: Fredrik_ljungberg@telia.com. Namn: Ulf Alderborn Roll i projektet: Ekonomiansvarig

Slutrapport. Telefon: 0733-323325 E-post: Fredrik_ljungberg@telia.com. Namn: Ulf Alderborn Roll i projektet: Ekonomiansvarig Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2011-12-22 Projektnamn Motocross i nya banor Journalnummer 2009-7367 Diarienummer TM047 Stödmottagare/projektägare BMK Uddevalla

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: MittSkåne på kartan II Journalnummer: 2010-4457 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader

Läs mer

STÖD TILL INSATSER PÅ LIVSMEDELSOMRÅDET - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

STÖD TILL INSATSER PÅ LIVSMEDELSOMRÅDET - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet STÖD TILL INSATSER PÅ LIVSMEDELSOMRÅDET - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Rapporten kommer att publiceras på

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Ansökan om bidrag för Fjärilarnas marker i Stora Vika

Ansökan om bidrag för Fjärilarnas marker i Stora Vika BILAGA 1 2005-03-14 Ansökan om bidrag för Fjärilarnas marker i Stora Vika Nynäshamns kommun ansöker om bidrag med 70 000 kronor för projektet Fjärilarnas marker i Stora Vika enligt beskrivning nedan. Projektets

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Leader Inlandet Ideell förening Munktellstorget 2 633 43 Eskilstuna Journalnummer 2012-3536 E-postadress info@leaderinlandet.se B. Uppgifter om kontaktpersonen

Läs mer

Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista

Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag årets ungdomssatsning på landsbygden. Namn på förslaget: Lärande Sommarjobb, Leader Linné projekt Lärande Bygd Journalnummer:

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Landsbygdsprojekt. Namn på förslaget: Vi i Nordingrå Nordingråleden (Världsarvsleden heter den numera) Journalnummer:

Läs mer

Slutrapport för projektet

Slutrapport för projektet 1 (7) Slutrapport för projektet Gamla Kyrkvägen från Hunghult till Seglora Datum: 214-6-25... Journalnummer: 211-8 Projekttid: 213-6-3 214-6-3. Kontaktpersoner i projektet: Donald Gunnarsson, 77-25 3 52,

Läs mer

Namn på förslaget: Utvecklingsprojekt Röstånga 2013

Namn på förslaget: Utvecklingsprojekt Röstånga 2013 Härmed nomineras följande förslag Årets Leader. Namn på förslaget: Utvecklingsprojekt Röstånga 2013 Journalnummer: 2009-5492 Kontaktperson, (namn, telefonnummer och e-postadress) i det nominerade förslaget:

Läs mer

455 61 Dingle. Hotel Lab

455 61 Dingle. Hotel Lab Datum: 20120524 SLUTRAPPORT När du avslutat ditt projekt ska du lämna en rapport där du redovisar projektets genomförande och resultat. Utgå från din projektplan och jämför den med det slutliga resultatet

Läs mer

Slutrapport för projektet

Slutrapport för projektet 1 (7) Slutrapport för projektet Slöjdhuset 49 Datum: 2013-08-29... Journalnummer: Projekttid: 2012-12-08 2013-10-31. Kontaktpersoner i projektet: (Uppgifter på personer som kan svara på frågor om projektet

Läs mer

Ansökan avseende Natur- och landskapscheck

Ansökan avseende Natur- och landskapscheck Leaderkontorets anteckningar Ankomstdatum 2013-10-31 Diarienummer: 2011-080 S Ansökan avseende Natur- och landskapscheck Informationstavlor utmed Sjuhäradsleden Hindås-Bollebygd-Borås-Ulricehamn-Mullsjö

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Förstudie till Kullaleden

Förstudie till Kullaleden Förstudie till Kullaleden Slutrapport Återstående planerade etapper är: Etapp 2 Genomförande av Kullaleden Etapp 3 Marknadsföring av Kullaleden Förstudie till Kullaleden Slutrapport 1. Projektfakta Projektnamn:

Läs mer

Datum: 20091123. Naturbruksgymnasiet Dingle hemsida: www.tillvaxtbohuslan.se

Datum: 20091123. Naturbruksgymnasiet Dingle hemsida: www.tillvaxtbohuslan.se Datum: 20091123 Diarienummer: SLUTRAPPORT Journalnr: 2008-4651 När du avslutat ditt projekt ska du lämna en rapport där du redovisar projektets genomförande och resultat. Utgå från din projektplan och

Läs mer

Besöksmål Åsgarn - förstudie

Besöksmål Åsgarn - förstudie Besöksmål Åsgarn - förstudie Iordningställande av nedfart till sjön Åsgarn i Kolarbo by. Projektägare: Folkärna norra bygdegårdsförening, upa Projektledare: Leif Öster Kommun: Avesta Dnr: 73 Jnr: 2010

Läs mer

A.Uppgifter om stödmottagare. B.Uppgifter om kontaktpersonen. C.Sammanfattning av projektet. C.1.Projektet genomfördes under perioden

A.Uppgifter om stödmottagare. B.Uppgifter om kontaktpersonen. C.Sammanfattning av projektet. C.1.Projektet genomfördes under perioden A.Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Västerås Astronomi och Rymdforskningsförening (VARF) Hasselvägen 6 724 60 Västerås Journalnummer 2013-3059 E-postadress clas@stadis.se eller info@varf.se B.Uppgifter

Läs mer

Anvisning till slutrapport för projektstöd

Anvisning till slutrapport för projektstöd Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Fiber till alla i Hejde/Väte och Grötlingbo Journalnummer: 2009-3490 Kontaktperson, (namn,

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Studieförbundet NBV Journalnummer 20114034norr UMEÅ Skolgatan 48 903 27 Umeå E-postadress norr@nbv.se B. Uppgifter om kontaktpersonen Namn och adress Ida Hillebjörk

Läs mer

Planen var också att under de kommande åren starta upp med Hittaut.nu i Rättvik, Mora och Gagnef.

Planen var också att under de kommande åren starta upp med Hittaut.nu i Rättvik, Mora och Gagnef. Slutredovisning 1) Journalnummer: 2010-6424 Projektnamn: Hittaut.nu Stödmottagare: Leksands orienteringsklubb 2) Kontaktpersoner: Per Spik: 076-8088205 Maria Junevik: 073-710 11 68 3) Idé till projektet:

Läs mer

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Integrationssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Åsens by - Ett grönt rum för alla Journalnummer:

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport 2015-06-25. Familjestödsgruppen AB Öppenvård. Öppenvård, handläggare

Kvalitetsindex. Rapport 2015-06-25. Familjestödsgruppen AB Öppenvård. Öppenvård, handläggare Kvalitetsindex Öppenvård, handläggare Rapport 20150625 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal Genomförda intervjuer SSIL

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Måltidsriket, ekonomisk förening Fabriksvägen 2 712 34 Hällefors Journalnummer dnr 3.2.18-187/14 E-postadress bola@kjellobolas.se B. Uppgifter om kontaktpersonen

Läs mer

Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista

Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag Årets Ungdomssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Företagssamma naturbrukselever i autentiskt lärande i landsbygdsutveckling.

Läs mer

Slutrapport. för Förstudie till projektidén. Sågmyra får får

Slutrapport. för Förstudie till projektidén. Sågmyra får får Slutrapport för Förstudie till projektidén Sågmyra får får Innehållsförteckning Försättsblad... 1 Innehållsförteckning... 2 1. Vilket projekt redovisar du?... 3 2. Vilka personer kan svara på frågor om

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Sixten Upplandsbygd Journalnummer: 2009-1590 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader Upplandsbygd

Läs mer

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Integrationssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Utveckling genom integration Journalnummer: 2008-2540

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Fisketurism Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Rådde gård onsdag 8 januari 2014 Inspirationsträff om fisketurism arbetsgrupp skapad för fortsatt analys Ett 60-tal personer samlades

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Slutrapport. Vad är bakgrunden till projektidén och vad planerade du/ni att genomföra?

Slutrapport. Vad är bakgrunden till projektidén och vad planerade du/ni att genomföra? Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2012-04-30 Projektnamn Turisthemsida för Södra skärgården Journalnummer (ex. 2012-1234) 2011-4146 Diarienummer (ex. TM999)

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Utåtriktad verksamhet vid Gyllins Trädgård Thomas Persson

Utåtriktad verksamhet vid Gyllins Trädgård Thomas Persson Utåtriktad verksamhet vid Gyllins Trädgård Thomas Persson I samband med den arkeologiska undersökningen vid Gyllins Trädgård bedrevs utåtriktade verksamheter i form av två Arkeologiaftnar, ett antal pedagogiska

Läs mer

BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA

BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA Tillgänglighetsdatabasen (TD) BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA Tillgänglighetsdatabasen (TD) 1 Tillgänglighetsdatabasen (TD) 2 Förord Tillgänglighet handlar om att göra verksamheter och miljöer tillgängliga

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Nominering - Årets ungdomssatsning Med checklista

Nominering - Årets ungdomssatsning Med checklista Nominering - Årets ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets ungdomssatsning på landsbygden. Namn på förslaget: Ung och företagsam i Västra Journalnummer: 2010-6039 Namn

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Slutrapport för projektet

Slutrapport för projektet (7) Slutrapport för projektet Uddebos ekologiska samodling Datum: /-5... Journalnummer: Projekttid: 205020 till 2050. Kontaktpersoner i projektet: (Uppgifter på personer som kan svara på frågor om projektet

Läs mer

100 % ren hårdträning. Träningsanläggningarnas synpunkter på att vara en del av ett utvecklingsarbete

100 % ren hårdträning. Träningsanläggningarnas synpunkter på att vara en del av ett utvecklingsarbete 100 % ren hårdträning Träningsanläggningarnas synpunkter på att vara en del av ett utvecklingsarbete Förord Antidopningsprojektet 100 % ren hårdträning i Östergötland vänder sig till gymbranschen vilka

Läs mer

Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet

Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet 2010.11.30 Journalnr 2009-5294 VÄGEN, en musikal om Malmköping SAMMANFATTNING De positiva effekter projektet har givit oss är följande, utan inbördes

Läs mer

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem Följande uppgifter är hämtade från e-ansökan under Jordbruksverkets Mina sidor. Ändringar och/eller förtydliganden är skrivet i kursiv stil.

Läs mer

Beskriv kort och konkret ditt projekt genom att svara på följande frågor

Beskriv kort och konkret ditt projekt genom att svara på följande frågor Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

Växthuset Samverkan i de Djupa Skogarna ek för

Växthuset Samverkan i de Djupa Skogarna ek för 2010-06-24 sid 1(7) Slutrapport enligt Jordbruksverkets Anvisning till slutrapport för projektstöd ver 09-10-23 Anvisningarna är utformade som ett antal frågor som skall besvaras. 1. Vilket projekt redovisar

Läs mer

Slutrapport Kulturella odlingslandskapet i Tynderö

Slutrapport Kulturella odlingslandskapet i Tynderö Sid1/6 Slutrapport Kulturella odlingslandskapet i Tynderö 1. Uppgifter om projektet Journalnummer: 2009-6188 Projektnamn: Kulturella odlingslandskapet i Tynderö Stödmottagare: Tynderö Bygdegårdsförening

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

A.Uppgifter om stödmottagare. B.Uppgifter om kontaktpersonen. C.Sammanfattning av projektet. C.1.Projektet genomfördes under perioden

A.Uppgifter om stödmottagare. B.Uppgifter om kontaktpersonen. C.Sammanfattning av projektet. C.1.Projektet genomfördes under perioden A.Uppgifte om stödmottagae Namn och adess Enköpings Biodlae c/o Mattias Blixt Kykvägen 3 749 52 GRILLBY Jounalnumme 2012-1185 E-postadess mattias.blixt@enviotaine.com B.Uppgifte om kontaktpesonen Namn

Läs mer

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT 1 INLEDNING 1.1 Allmänna uppgifter Datum: 2014-08-05 Projekttid: ht 2011-vt 2014 Journalnummer:2011-2913 Stödmottagare (organisation): Bergskraft Bergslagen Ekonomisk förening Projektnamn:

Läs mer

Rekreationsområde Laddran i Marieholm

Rekreationsområde Laddran i Marieholm Rekreationsområde Laddran i Marieholm Bakgrund Området som detta projekt berör är det område som ligger i Marieholms sydvästra del och benämns som Åkarp 5:1. Området har en stark koppling till orten och

Läs mer

NOMINERING ÅRETS LANDSBYGDSPROJEKT Med checklista

NOMINERING ÅRETS LANDSBYGDSPROJEKT Med checklista NOMINERING ÅRETS LANDSBYGDSPROJEKT Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Landsbygdsprojekt. Namn på förslaget: Trygga Jämtön Journalnummer: 2009-3521 Kontaktperson, (namn, telefonnummer

Läs mer

Hjälpreda för förening vid ansökan om investeringsstöd hos Länsstyrelsen

Hjälpreda för förening vid ansökan om investeringsstöd hos Länsstyrelsen Februari 2016 Hjälpreda för förening vid ansökan om investeringsstöd hos Länsstyrelsen Målsättningen Målsättningen med detta dokument är att underlätta för föreningen att ta fram underlag för utarbetande

Läs mer

Fokus Integration. Projektet har bidragit till deltagarna känner sig mer hemma i kommunen. 806 385 kr

Fokus Integration. Projektet har bidragit till deltagarna känner sig mer hemma i kommunen. 806 385 kr Fokus Integration Projektet har bidragit till deltagarna känner sig mer hemma i kommunen. Projektägare: Hedemora Röda Kors-krets Projektledare: Gunborg Morén Kommun: Hedemora Dnr: 140 Jnr: 2013-5038 Projekttid:

Läs mer

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Landsbygdsprojekt. Namn på förslaget: Hållö Kapell Journalnummer: 2009-672 Kontaktperson, (namn, telefonnummer

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Förskolan Kåsan/Fröviskolan

Rapport. Grön Flagg. Förskolan Kåsan/Fröviskolan Rapport Grön Flagg Förskolan Kåsan/Fröviskolan Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-29 13:33:31: Det är inspirerande att läsa er rapport och se hur ni har integrerat hållbar utveckling i er verksamhet!

Läs mer

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar Statsbidragsenheten Dnr 2016:22 1 (6) Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi ställer i ansökan.

Läs mer

Att få ett nytt kulturarv

Att få ett nytt kulturarv Att få ett nytt kulturarv Förstudie till integrationsprojekt i Gyttorps centrum 2008 Charlotta Hagberg Örebro läns museum Rapport 2008:14 2 Innehållsförteckning Bakgrund... 4 Etapp 1 - Metod... 5 Dörrknackning...

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Nominering - Årets Miljösatsning Med checklista

Nominering - Årets Miljösatsning Med checklista Nominering - Årets Miljösatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Miljösatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Solviks Folkhögskola, projekt Ostviksfjärden Journalnummer:

Läs mer

Slutrapport för projektstöd

Slutrapport för projektstöd Slutrapport för projektstöd Ympade gurkplantor Journalnummer 2010-593 Hushållningssällskapet Väst Sida 1 1. Redovisning av följande projekt Ympade gurkplantor Journalnummer 2010-593 Stödmottagare Hushållningssällskapet

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Slutrapport för projekt inom

Slutrapport för projekt inom Slutrapport för projekt inom Upprustning Ölanda Flygplats Jnr Ölanda Flyg & Motorsällskap 1(8) Ölanda flygplats Ölanda flygplats från luften Kontaktperson. Bengt Eklund (ordf.) Neptunivägen 8B 387 75 Byxelkrok

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism Leader-kontorets anteckningar Ankomdatum:2011-03-23 Diarienummer:2008-001 R Turismcheckens namn Elinor Krabbe Sökande (Namn/Förening) Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av

Läs mer

Preliminär Miljökonsekvensbeskrivning för cykel och gångled mellan

Preliminär Miljökonsekvensbeskrivning för cykel och gångled mellan Preliminär Miljökonsekvensbeskrivning för cykel och gångled mellan Kyrkesund och Rönnäng Sammanställd av Sofia Olsson & Jan Rydberg Tjörns kommun 2003 Icke teknisk sammanfattning Denna MKB tar upp effekter

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Destination Viskan Journalnummer: 2008-5908 Kontaktperson, (namn, telefonnummer och e-postadress)

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

Vi har anmält oss till basutbildingen i jämställdhetsintegrering och fördjupningsseminariet som hålls av JämStöd den 17/2 respektive 29/3.

Vi har anmält oss till basutbildingen i jämställdhetsintegrering och fördjupningsseminariet som hålls av JämStöd den 17/2 respektive 29/3. Sid 1 (5) Lägesrapport Projektnamn Sociala entreprenörshuset Redovisningsperiod (månad(er) och år) 2011-01-2011-01 Redovisnings-ID -004 1. Verksamheten i projektet Vilka aktiviteter har genomförts under

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2013-01-07 Diarienummer:2010-061 AC Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Fiber till Borgstena Checkens namn Borgstena fiber ek. för. Sökande (Namn/Förening)

Läs mer