Luleå simsällskap verksamhetsberättelse 2017.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Luleå simsällskap verksamhetsberättelse 2017."

Transkript

1 Luleå simsällskap verksamhetsberättelse Uppdrag 2017 Ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamot: Valberedning: Revisor: Revisor suppleant: Mattias Alman Malin Neass Magnus Tjärnberg Anna-Karin Söderholm, Henrik Berlin, Anna-Karin Jillnefelt och Ann-Christine Kankaaranta Björn Hedström, Stina Nordholm, Jan Vinroth Magnus Hentiz Beslutades på föregående årsmöte att extern hjälp tas in om behov föreligger. Styrelsen har under 2017 haft nio protokollförda möten och genomfört en planeringsdag. Tränar och ledaruppdrag 2017 Föreningen har under 2017 haft 28 st tränare/ledare engagerade. Simkommittén: Hans Chrunak, Sandra Frykman, Jonas Pääkkölä, Claes Rasmusson, Nathalie Stenqvist, Jelle Kranenbarg, Håkan Andersson, Julia Nygren Larsson, Jonas Keisu, Felicia Sikström, Anna-Karin Lindqvist, Mathilda Goike, Mikael Andreasson, Jaana Kouksa och Cecilia Johansson, Moa Olsson, Lova Lindvall, Anton Krogh-Vennemo, Ebba Olsson, Isabelle Åström, Frida Mikkelä och Ebba Tjärnberg. PARA-kommittén: Lena Revholm, Maria Andersson, Ludwig Rönnbäck, Love Sunder och Amanda Wigren. Masters kommittén: Henrik Berlin Johansson. Utöver ovanstående tränare/ledare har ett antal föräldrar ställt upp när det behövts. Medlemmar 2017 Under 2017 var medlemsantalet 471st (motsvarande siffra 2016 var 442 st). Av dessa var 254 kvinnor och 217 män. Medlemmar 11 år eller yngre 2017 var 271st (motsvarande siffra 2016 var 262st). Medlemmar år 2017 var 81st (motsvarande siffra 2016 var 63st). Medlemmar 19år eller äldre var 2017 var 119st (motsvarande siffra 2016 var 117st). En ökning har skett i alla åldersgrupper men största differensen ligger i kategorin år.

2 Några händelser under verksamhetsåret utöver kurs och träningsverksamhet: Luleå Simsällskap och två av våra simmare, Wilma Olsson och Johannes Bergkvist fick i februari 2017 ta emot Jerringfondens parasportpris. Med på plats var även Lena Revholm och Maria Andersson. LSS har mer än 50 barn och ungdomar igång inom PARA verksamheten. Priset delades ut för 15e gången och ska gå till en förening som haft stor betydelse för utvecklandet av den breda idrottsrörelsen för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. På fjolårets årsmöte förmedlades att föreningen haft fokus på att rapporteringen av LOK stöd skulle förenklas och integreras i Kansliet online. Arbetet har fortsatt 2017 så nu närvaroredovisas även våra PARA och simskoleverksamhet. Under våren 2017 åkte LSS på kontroll vilket var positivt, anledningen var att vårt LOK stöd ökat markant i jämförelse med 2016 visar på en fortsatt ökning av statligt och kommunalt bidrag. Föreningen för kontinuerligt dialog med runt behovet av träningstider. Våren 2017 disponerade föreningen ca 131 bantimmar/vecka, hösten 2017 var siffran 140h (våren -18 är siffran 147,5h/vecka). Den stora utmaningen 2017 var bl.a. att få tiderna att fungera mot vår verksamhet vilket är ett komplext pussel (gruppernas storlek, simmarnas ålder, spridning över veckan m.m.) Dialogen mot kommunen fortsätter för att få till förbättringar men även internt finns en del att göra för att få till ett mer effektivt nyttjade av tiderna. Under året har Reklamväggen i Pontus städats, skyltar som inte inbringar pengar längre har plockats ner och avtal med några nya företag har tecknats. Då det fortfarande finns plats skickades en uppmaning ut till våra träningsgrupper att ragga nya sponsorer. Tyvärr har gensvaret varit dåligt hittills så plats för nya skyltar finns fortfarande. Under året har LSS skickat tränare på diverse kurser. Våren 2017 genomfördes kursen Simlinjeassisten Gul med fem deltagare från LSS. I augusti genomfördes HLR utbildning och under september genomfördes kursen Simlinjeassisten Blå med tre deltagare från Luleå. En utmaning har visat sig vara att få till utbildningstillfällen inom Norrlands simförbund. Detta är på väg att förbättras så nu är förhoppningen att det finns ett intresse bland tränarna att deltaga när utbildningarna väl genomförs. Under året har LSS varit mer aktiv med att skicka pressmeddelande inför diverse tävlingar och event. Detta har betalat sig, allt har inte blivit publicerat men en hel del. Året avslutades med att LSS firade 80 år som förening. Ett arrangemang planerades och genomfördes under december. En insamling till barncancerfonden genomfördes (Swim of Hope) som bidrog till att LSS kunde överlämna 14253kr till barncancerfonden. Utöver detta presenterades föreningens historia, diverse utmärkelser delades, simtävling idioten genomfördes och allt avslutades med mingel och tårta.

3 Simkommittén Under 2017 har simmare och tränare genomfört otaliga träningspass med stort engagemang och deltagit i ett stort antal tävlingar (från Utmanarna till Sum-Sim Riks). Särskilt glädjande med de fina resultat som presterades vid Sum-Sim Riks i juli och december där Sabina Almans 2 guld, 1 silver och 1 brons står i en klass för sig. Dessutom kvalade Sabina in till Senior SM och vid Norrländska blev det 5 guld varav ett i lagkapp 4x200 frisim tillsammans med Alvar Gonzalez, Tuva Larsson och Tina Ylipää. När det gäller lägerverksamhet så har vi genomfört LSS traditionsenliga Winter och Summer camp med ca 50 simmare från A-, T- och Medley vid varje tillfälle, helgläger för A, T1 och T2 och utökad träning i samband med skollov för A-gruppen. Under hösten har A-gruppen dessutom infört morgonpass. Simtränare och simskolelärare har deltagit i utbildningar både på lokal- och nationell nivå. Under året har vi utvidgat den förebyggande träningen för axelproblematik att förutom A och T1 även gälla T2. Möjlighet till en snabb första konsultation av fysioterapeut med vidareremittering vid långvarigare besvär finns för simmare i samtliga grupper. I simskolan har vi verksamhet i hela Svenska simförbundets Simlinjen (Baddare-Haj) med övergång till träningsgrupp (Crawl/Teknikskola Brons-Silver-Guld). Ett lektionstillfälle i simskolan genomförs med livräddningsväst och kläder ( pyjamasparty ). Simskoleverksamheten har utvecklats utifrån uppföljningsmöten med simskoleledarna och enkätsvar från vårdnadshavare i samband med varje omgångs avslutning och uppstart. Antal simskoleelever i verksamheten 2016 var 169st, under 2017 var motsvarande siffra 207, en ökning med 38 barn. Vad har varit bra? Under året har LSS haft det största antalet simtränare någonsin i klubbens historia engagerade i verksamheten och kompetensnivån har heller aldrig varit högre. Informationsflödet till föräldrar och simmare i samtliga grupper har förbättrats. Under 2017 har säsongsplanering och informationsmöte genomförts i samtliga grupper. Informationsbrev till barn i simskolan har förbättrats utifrån vårdnadshavares enkätsvar i samband med varje omgångs avslutning. Träningsnärvaron i grupperna har ökat även om ytterligare förbättringar i T och M bör ske för att motivera det banutrymme vi vill ha. Vi har haft stor efterfrågan inom simskoleverksamheten med fulla grupper och kölistor. Mycket positiv återkoppling från vårdnadshavare om kvaliteten på simskoleverksamheten. Vad hade kunnat förbättras? Tillgången på tillräckligt träningsutrymme i bassäng och vettiga träningstider är inte tillfredsställande även om stora ansträngningar har gjorts för att få fler bantimmar och att fördela de timmar vi fått på bästa möjliga sätt.

4 PARA kommittén Verksamheten har fortsatt att utvecklats. Det långsiktiga arbetet med parasimskola börjar nu ge resultat. Vi har en ny crawlgrupp och en ny medleygrupp med unga simmare som tränar två gånger i veckan. Vi har också fler simmare i träningsgrupperna, som tränar 2-4 ggr/veckan. Det är detta arbete som gjorde att föreningen tilldelades Jerringfondens Parasport pris Tävlingsmässigt har vi haft fler unga simmare som deltagit i Utmanaren. Ludwig Rönnbäck och Ludvig Båving klarade båda kvaltider till Para-SM som gick parallellt med SM-utomhus i somras. Ludvig Båving blev sedan uttagen att representera på Europeiska Ungdoms mästerskapen i Italien i oktober. Där han slog personliga rekord på alla sträckor. Under hösten har vi haft endast en ledare på vår simskoleverksamhet, vilket gjorde att det var något färre grupper under denna termin. Det gjorde att vi inte heller orkade med att genomföra någon parasimskola under sommaren. Något som gjort att vi nu har flera simmare på kö. Året började bra med utbildning av unga ledare, föreläsning om antidoping samt en fungerande parakommitté. Men engagemanget i parakommittén avtog under hösten. En aktiv parakommitté är viktig och en förutsättning för att verksamheten ska kunna fortsätta att utvecklas. Idag är det den ansvarig tränaren för verksamheten som drar det stora lasset för allt arbete vilket inte är hållbart, länge till. Föräldraengagemang är en förutsättning för att verksamheten ska överleva och utvecklas! Masterkommittén Under året har ca 35 simmare tränat i masters. Nivån på simmarna spänner sig från de som nyss lärt sig crawla till de som tillhört eliten i Sverige under sin aktiva karriär. Vi har haft totalt sju tider per vecka att välja mellan, fyra morgontider och tre kvällstider. Passen skrivs av Glen Christiansen. Tre simmare har tävlat i Masters-SM under året: Inga-Lill Johansson, Maria Rhodin och Stig- Björn Åhman. Samtliga har lyckats placera sig på pallen en eller flera gånger.

5 Tävlingskommittén Under 2017 har tävlingskommittén arrangerat det årliga Höstsimmet och Kvantum cup. Båda arrangemangen har fungerat bra. På Höstsimmet var deltagarantalet inte så stort, mycket beroende på att tävlingen ligger tidigt på säsongen. Det har gått bra att få föräldrar som är utbildade funktionärer att hjälpa till vid tävlingarna. Fyra utmanar tävlingar har också anordnats Denna tävling blir alltmer populär och deltagarantalet ökar för var gång. Förutom Luleå simmare från crawl och uppåt deltar även Piteå, Kalix och Boden som oftast. Nytt från andra terminen 2017 är att vi tar ut en tävlings avgift motsvarande 50 kr/simmare från dessa klubbar. En funktionärsutbildning har anordnats via Norrländska simförbundet och 5 nya tävlingsfunktionärer från har Luleå utbildats. Under året har klubben fått sex nya distriktsfunktionärer som gick sin utbildning i Umeå i februari. En medlem har slutat i kommittén och inte ersatts men förhoppningar finns att kommitteen får in några nya medlemar under Stöd kommittén Stödkommittén har under 2017 fått igång klädbeställning från TYR, i framtiden kommer denna beställning att gå via hemsidan/mail 2 ggr/år, en beställning i januari och en i september. Idrottsrabatterna kommer simmarna att fortsättningsvis sälja höst och vår. Större antal simmare i våra träningsgrupper har gjort att vi säljer fler häften vilket är positivt då det innebär större intäkter. Fikaförsäljningen har varit en stor trivselfaktor vid LSS tävlingar och har fungerat bra under Tack vare sponsring av Nordchark samt inköp av en drickakyl tror vi att det kommer generera lite större intäkter än tidigare. Vi har nu också två ansvariga i denna grupp. Struktur och ansvarsområden har setts över. Behov av fler beständigt aktiva till kommittén finns såsom ansvar för sponsring samt utveckla möjligheten att på annat sätt nå ökad förtjänst till såväl föreningen som simmarens konto exempelvis försäljning av olika slag.

6 Kansli kommittén Målsättningen inför 2017 var att få igång en mindre grupp som tillsammans skulle hjälpas åt med det administrativa arbetet som föreningen kräver. Tyvärr har målsättningen inte införlivats varvid administrationen har skötts av två individer ur styrelsen. Målbilden kvartstår dock att i första hand få ihop en grupp med ideella krafter och i andra hand sa över möjligheterna att anställa en kanslist. En kanslifunktion med kraft att hantera mer än dagligt brus skulle kunna ge en del positiva effekter inom området adminsitration såsom bättre informationsspridning, utveckling av hemsida, söka stipendier/arvsfondsbidrag, planera utbildningar m.m. Luleå Mattias Alman Ordförande LSS

Luleå simsällskap verksamhetsberättelse 2016.

Luleå simsällskap verksamhetsberättelse 2016. Luleå simsällskap verksamhetsberättelse 2016. Uppdrag 2016 Ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamot: Valberedning: Revisor: Revisor suppleant: Mattias Alman Hans Chrunak Magnus Tjärnberg Anna-Karin Söderholm,

Läs mer

Protokoll årsmöte Luleå Simsällskap Luleå

Protokoll årsmöte Luleå Simsällskap Luleå Protokoll årsmöte Luleå Simsällskap Luleå 2018-03-20 1. Öppnande av årsmötet Ordförande hälsade alla välkomna. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. Enligt stadgarna: 3 Sammansättning och beslutförhet

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

LSS Utmanaren

LSS Utmanaren XX = NYA RESULTAT 2016-10-02 UTMANAREN 100M BRÖSTSIM DAM Heat Bana Namn Född Klubb/Grupp Anmäl. tid Ny tid 01:55 01:45 01:35 1 1 Randi Arnesen 2005 LSS/T1 1.39.87 1.37.82 X X 2 Emily Cwirzen 2004 LSS/T1

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019

Verksamhetsplan 2018/2019 Verksamhetsplan 2018/2019 Vision ÄLVSJÖ AIK Simförening ska vara den naturliga mötesplatsen för att hitta simmaren i dig! Verksamhetsidé Vi erbjuder och genomför simträning för alla som har intresse och

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 inkl. BUDGET 2017 Täby Sim Vill och Gör 2017 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2018

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2018 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2018 inkl. BUDGET 2018 Täby Sim Vill och Gör 2018 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i

Läs mer

Verksamhetsplan 2009

Verksamhetsplan 2009 Verksamhetsplan 2009 Skelleftesim S34 Skelleftesim bedriver tränings och tävlingsverksamhet samt simskola. Föreningen har omkring 980 medlemmar varav ca 100 aktiva i olika träningsgrupper samt övriga i

Läs mer

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget.

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget. Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som beskriver föreningens ändamål, där efter specificeras

Läs mer

Rättviks Simförening

Rättviks Simförening Rättviks Simförening Agenda 1. Rättviks Simförenings bildande 2. Verksamhet idé 3. Verksamhetens mål 4. Traditioner 5. Förenings struktur 6. Styrelse 2012 7. Träning 8. Tränings grupper 9. Tränings tider

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Verksamhetsplan 2015 SS04 vision, mål, strategier och organisation 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Sammanfattning I detta dokument presenteras SS04 organisation, vision, mål och strategier för att uppnå målen.

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2019 inkl. BUDGET 2019 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2017 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 1(8) Verksamhetsplanen 2014 skrevs på basen av de tankar och arbete gällande VSS långsiktiga målsättning som togs fram och arbetades med under 2012 och 2013. Många av de mål som tagits

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Sid 1( 7) Verksamhetsberättelse 2016 Norrtälje Simklubb Styrelsen för Norrtälje Simklubb lämnar härmed följande berättelse för 2016, klubbens 59:e verksamhetsår. Sid 2( 7) Styrelsens sammansättning Vald

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för år 2017 Verksamhetsberättelse 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen har under verksamhetsåret haft ett årsmöte, 10 protokollförda styrelsesammanträden, tränarmöten, samt löpande kontakt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 för Falkenbergs Simklubb

Verksamhetsberättelse 2014 för Falkenbergs Simklubb Verksamhetsberättelse 2014 för Falkenbergs Simklubb Inledning Ett år med många framgångar ligger bakom Falkenbergs Simklubb. Framförallt den i hela Sverige uppskattade tävlingen Falkenbergs Race med rekordmånga

Läs mer

Rev A

Rev A Rev A 2013-03-05 1 Vi vill bedriva och utveckla simidrott för alla, oavsett mål och ambitionsnivå Vi utvecklar våra medlemmar fysiskt, mentalt och socialt Vi ökar simkunnigheten i Eskilstuna kommun Simundervisning

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 2012 ännu ett händelserikt och spännande år. Vi har lyckats behålla antalet aktiva medlemmar - några har slutat men lika många har tillkommit. Under våren har vi möjliggjort

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2014 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Madeleine Segerbrand Kassör Claes Gordon Ledamot till november 2014 Monica Höglind

Läs mer

Linköpings Allmänna Simsällskap. Verksamhetsplan 2015

Linköpings Allmänna Simsällskap. Verksamhetsplan 2015 Linköpings Allmänna Simsällskap Verksamhetsplan 2015 Utgåva 1.0 2015-01-20 Innehåll Innehåll... 2 Vision... 3 Långsiktiga mål... 3 LASS har som mål att:... 3 Prioriterade områden... 4 LASS-kunskap... 4...

Läs mer

TILLSAMMANS FÖR UTVECKLING!

TILLSAMMANS FÖR UTVECKLING! MEDLEMSPOLICY FÖR SUNDSVALLS SIMSSÄLLSKAP TILLSAMMANS FÖR UTVECKLING! Hej simmare, föräldrar och anhöriga till simmare! I detta dokument hittar du viktig information om vad SSS erbjuder alla simmare i

Läs mer

LSS Utmanaren

LSS Utmanaren UTMANAREN 100M FRISIM DAM Heat Bana Namn Född Klubb/Grupp Anmäl. tid Ny tid 01:35 01:25 01:15 1 2 Klara Lindqvist 2005 LSS/T1 1.17.03 1.14.30 X X XX UTMANAREN 100M FRISIM HERR Heat Bana Namn Född Klubb/Grupp

Läs mer

Välkommen till oss. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd.

Välkommen till oss. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd. Vi har simundervisning från 4 års ålder i vår simskola som följer Svenska simförbundets

Läs mer

Täby Sim Vill och Gör. Styrelsens förslag till årsmöte 2015

Täby Sim Vill och Gör. Styrelsens förslag till årsmöte 2015 Täby Sim Vill och Gör Styrelsens förslag till årsmöte 2015 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täbys Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångspunkt i ett utdrag

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS PROPOSITION NR 1 VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS 2017 Förslag på utvecklingsprojekt 2017. Arbeta för ett eget simidrottens hus Arbeta för att bli en av Sveriges 10 bästa föreningar till 2020

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2013 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Madeleine Segerbrand Kassör Claes Gordon Ledamot Monica Höglind Ledamot Malin Thor

Läs mer

FÖRÄLDRAENGAGEMANG SUNDSVALLS SIMSÄLLSKAP FRÅN SIMSKOLA TILL OS SSS POLICY FÖRÄLDRAENGAGEMANG

FÖRÄLDRAENGAGEMANG SUNDSVALLS SIMSÄLLSKAP FRÅN SIMSKOLA TILL OS SSS POLICY FÖRÄLDRAENGAGEMANG FÖRÄLDRAENGAGEMANG Hej föräldrar! I detta dokument hittar du viktig information om vad SSS erbjuder simmande barn och ungdomar samt vilka krav som ställs på familjer med barn som tränar teknik och tävlar

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 1(7) Verksamhetsplanen 2018 är skriven utifrån föreningens fastställda verksamhetsplan år 2017. Under året ska vår förening även se över hur vi ska implementera svensk simidrotts dokument

Läs mer

Verksamhetsberättelse Org

Verksamhetsberättelse Org Verksamhetsberättelse 2018 Org. 802421 8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Monica Höglind Vice Ordförande Henrik Dahlin Kassör Pernilla Brouzell Ledamot Lars Reuterskiöld Ledamot Carolina

Läs mer

Simförbundsmötet april 2016 Scandic Star Sollentuna. Motioner

Simförbundsmötet april 2016 Scandic Star Sollentuna. Motioner Simförbundsmötet 16-17 april 2016 Scandic Star Sollentuna Motioner Motion till Svenska Simförbundets årsmöte 2016 SK Ägir vill lämna in följande motion till Svenska Simförbundets årsmöte 2016: Att beräkningen

Läs mer

Turebergs simklubb styrdokument Version 2.0, 31 mars 2010

Turebergs simklubb styrdokument Version 2.0, 31 mars 2010 Turebergs simklubb styrdokument Version 2.0, 31 mars 2010 TSK:s styrdokument version 2.0 Sida 1 Innehåll 1. INLEDNING... 3 1.1 ORGANISATION AV TUREBERGS SIMKLUBB... 3 2. RIKTLINJER FÖR ORGANISATIONEN...

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Med bifogad dokumentation från Klubbutvecklingsdag

Verksamhetsplan 2017 Med bifogad dokumentation från Klubbutvecklingsdag Verksamhetsplan 2017 Med bifogad dokumentation från Klubbutvecklingsdag 1(7) Verksamhetsplanen 2017 är skriven utifrån föreningens fastställda verksamhetsplan år 2016 samt att den kompletteras i bilagan

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN 2018 Introduktion 2018 kommer att vara ett år då vi fortsätter med att förbereda oss för en framtid med ny simhall och utökad verksamhet.

Läs mer

Recap Sum-Sim Riks i Jönköping 2-4 december 2016

Recap Sum-Sim Riks i Jönköping 2-4 december 2016 Recap Sum-Sim Riks i Jönköping 2-4 december 2016 Hela truppen: Bakre raden: David Albringer, Johan Rydahl, Linus Andersson, August Mathisen och Ludvig Mathisen. Fämre raden: Isabelle Rydahl, Linnéa Englund,

Läs mer

I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem.

I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem. VÄLKOMMEN SOM MEDLEM I PITEÅ SIM I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem. Du kan alltid prova på att

Läs mer

Föreningen bildades medlemmar, jämn fördelning mellan tjejer och killar Omsättning ca 47 miljoner, varav drygt 12 i föreningen (2013) Ett

Föreningen bildades medlemmar, jämn fördelning mellan tjejer och killar Omsättning ca 47 miljoner, varav drygt 12 i föreningen (2013) Ett Föreningen bildades 1907 5 500 medlemmar, jämn fördelning mellan tjejer och killar Omsättning ca 47 miljoner, varav drygt 12 i föreningen (2013) Ett helägt aktiebolag (Filborna Arena AB) Anställda i HS

Läs mer

Årsmöteshandlingar

Årsmöteshandlingar Årsmöteshandlingar 2018-03-19 Innehåll Sida Föredragningslista 2 Valberednings förslag 3 Verksamhetsberättelse 3-9 Resultat & Balansrapport 10-14 Revisionsberättelse 15 Budget 2018 16 Verksamhetsplan 2018

Läs mer

LSS Utmanaren

LSS Utmanaren PERSLOPP/UTMANAREN 100M BRÖSTSIM DAM Heat Bana Namn Född Klubb/Grupp Anmäl. tid Ny tid 01:55 01:45 01:35 1 1 Sarah Jonsson 2001 LSS/T1 1.29.63 1.28.77 X X X Perslopp 2 Moa Gustafsson 2001 LSS/T1 1.26.53

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 NOVEMBER 2010 31 OKTOBER 2011 Styrelsen har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning. Ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Revisorer

Läs mer

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2010/2011

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2010/2011 Luleå Allmänna Konståkningsförening Verksamhetsberättelse Säsongen 2010/2011 Föreningsverksamhet Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleanter Anne Lindahl Tina Johansson Ulrica van

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb

Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb Ännu ett träningsår är till ända. Ett år fyllt av många träningspass där flera medlemmar har utvecklat sin personliga judo. Året har gett möjlighet att se

Läs mer

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN 2019 Introduktion 2019 kommer vara ett år i målstyrningens tecken. Styrelsen kommer dels att jobba med långsiktiga mål på två till

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Luleå Bridgekamrater 2015

Verksamhetsberättelse för Luleå Bridgekamrater 2015 Verksamhetsberättelse för Luleå Bridgekamrater 2015 Ordförande: Göran Ström Vice ordförande: Karin Hellsten Sekreterare: Per Norberg Kassör: Lisbet Markgren Ledamot: Stig-Åke Ifrig Styrelse Suppleanter:

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2010 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Petter Holmberg Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Jan Sigurdh Staffan Tell Ulrika Bergström Niklas Thurfjell Malin Thor Madeleine

Läs mer

Utveckling och planering för Norrland

Utveckling och planering för Norrland Utveckling och planering för Norrland Dagordning Lördag 19/3 Kl. 12.00 Lunch Kl. 13.00 Hälsa välkommen och presentation lite förutsättningar Kl. 13.30 Tävlingsplanering för 2017 i grupparbeten, Kl. 14.30

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening 1982-2018 Malmös Största Idrottsförening Malmö kappsimningsklubb är Malmös största idrottsförening med drygt 4000 medlemmar årligen. Vi är en klubb som erbjuder allt från babysim till simning och simhopp

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 för Falkenbergs Simklubb

Verksamhetsberättelse 2013 för Falkenbergs Simklubb Verksamhetsberättelse 2013 för Falkenbergs Simklubb Verksamhetsberättelse 2013 för Falkenbergs Simklubb Inledning Nu har vi på alvar satt Falkenberg på simkartan. Under 2013 fick vi vår första deltagare

Läs mer

Årsberättelse 2014. Foto: Jacob Edholm (Göteborg Simmet) samt Jonas Kewenter

Årsberättelse 2014. Foto: Jacob Edholm (Göteborg Simmet) samt Jonas Kewenter Årsberättelse 2014 Foto: Jacob Edholm (Göteborg Simmet) samt Jonas Kewenter Årsberättelse Göteborg Sim 2014 Målsättning för Göteborg Sim är att klubben skall; -Vara en elitsatsande klubb med simning som

Läs mer

Resultat LSS Utmanaren

Resultat LSS Utmanaren PERSLOPP/UTMANAREN 100M FRISIM DAM Heat Bana Namn Född Klubb/Grupp Anmäl. tid Ny tid 01:35 01:25 01:15 1 1 Lova Lindvall 2000 LSS/T2 1.26.63 1.2.19 X X 2 Alva Andersson 200 LSS/T2 1.2.70 1.26.38 X X 3

Läs mer

Simklubben Tritons Verksamhetsberättelse för 1/1 31/

Simklubben Tritons Verksamhetsberättelse för 1/1 31/ Simklubben Tritons Verksamhetsberättelse för 1/1 31/12 2015 Styrelsen för simklubben Triton avger härmed verksamhetsberättelse för året 2015. 1. Organisation Styrelsen har under året varit sammansatt av:

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb Verksamhetsberättelse Sid 1( 6) Verksamhetsberättelse Norrtälje Simklubb Styrelsen för Norrtälje Simklubb lämnar härmed följande berättelse för Verksamhetsberättelse Sid 2( 6) Styrelsens sammansättning

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 NOVEMBER 2011 31 OKTOBER 2012 Styrelsen har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning. Ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Revisorer

Läs mer

Årsmöteshandlingar. Hälla GK

Årsmöteshandlingar. Hälla GK Årsmöteshandlingar Hälla GK till årsmöte den 31 mars 2009 Innehåll Verksamhetsberättelse 2009 Händelser under året Årsredovisning med förvaltnings- och revisionsberättelse Verksamhetsplan 2010 Budgetförslag

Läs mer

VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP. Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen.

VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP. Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen. O K T O B E R 2 0 1 6 Nr 3 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen. Bassängerna kokar av aktivitet

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2016 Januari 2017 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft drygt 280 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Verksamhetsplan VARBERGS SIM

Verksamhetsplan VARBERGS SIM Verksamhetsplan 2015-2017 VARBERGS SIM VARBERGS SIM Föreningens syfte: VARBERGS SIM ska vara en ideell förening med en bred verksamhet som främjar simidrotten från babysim till elitsimning VARBERGS SIM

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Nyhetsbrev Falu Simsällskap

Nyhetsbrev Falu Simsällskap Nyhetsbrev Falu Simsällskap November 2018 Strategi 2025 Idrottsrörelsen håller på att förändras. Förbunden inom Svensk Idrott har enats om en gemensam vision för framtiden i Strategi 2025. Falu SS har

Läs mer

Verksamhetsberättelse CK Natén 2018

Verksamhetsberättelse CK Natén 2018 1 Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsåret 2018-01-01-2018-12-31 Styrelsen Styrelsen har bestått av Ordförande Lars Blomqvist Kassör Malin Hedlund Sekreterare Ninni Casserstedt Ledamöter: Linda Widén,

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Västmanlands Cykelförbund (VCF) lämnar här sin redogörelse för verksamhetsåret 2017 Uppdragen inom förbundet har fördelats enligt följande Ordförande Bengt Johansson

Läs mer

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är Föräldraengagemang Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i LASS Vad innebär det för mitt barn? Vad innebär det för mig som förälder? Vad behöver jag som förälder bidra med i LASS?

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Reviderad av styrelsen april 2017 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Styrelsens berättelse

Styrelsens berättelse Verksamheten 2017 Styrelsens verksamhetsberättelse Bokslut för verksamheten 2017-01-01 2017-12-31 Revisionsberättelse Förslag till budget år 2018 TSS Kalendarium för 2018 1 Styrelsens berättelse Tyresö

Läs mer

LULEÅ SIMSÄLLSKAP STYRDOKUMENT

LULEÅ SIMSÄLLSKAP STYRDOKUMENT LULEÅ SIMSÄLLSKAP STYRDOKUMENT (Rev 2018-10-07) Ver. 3.05 Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2. Vår verksamhet... 1 3. Vår värdegrund... 1 4. Vår vision... 2 5. Strategiska Mål 2016 2021... 2 5.1.

Läs mer

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté Mellansvenska Simförbundets Simkommitté STRATEGI 2025 SVENSK SIMIDROTT KÄRNVÄRDEN ALLT HÄNGER IHOP GRUNDLÄGGANDE VERKSAMHETSOMRÅDEN / SIMKOMMITTÉNS MÅL UNDERVISNING TRÄNING OCH TÄVLING Utveckla Simidrott

Läs mer

Föräldraengagemang. NKK policy: 2012-11-16. Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK.

Föräldraengagemang. NKK policy: 2012-11-16. Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK. NKK policy: Föräldraengagemang 2012-11-16 Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK. Det är många i NKK som frivilligt lägger ner mycket tid och engagemang

Läs mer

Karin Hjertén Jonas Hägerhäll. Bilder Åsa Arctaedius Babysimfotografen

Karin Hjertén Jonas Hägerhäll. Bilder Åsa Arctaedius Babysimfotografen Karin Hjertén Jonas Hägerhäll Bilder Åsa Arctaedius Babysimfotografen www.babysimfotografen.se EN SIMKLUBB FÖR ALLA SS04 vision och värdegrund sedan 2004 Svenska Simförbundets Simlinje Perioden före puberteten

Läs mer

Verksamhetsplan VARBERGS SIM

Verksamhetsplan VARBERGS SIM Verksamhetsplan 2018-2020 VARBERGS SIM VARBERGS SIM Föreningens syfte: VARBERGS SIM ska vara en ideell förening med en bred verksamhet som främjar simidrotten från babysim till elitsimning VARBERGS SIM

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Antagen av Styrelsen 21 januari 2016 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Mellannorrlands Simförbund

Mellannorrlands Simförbund Strategiplan 2018-2025 Verksamhetsinriktning 2018-2019 Mellannorrlands Simförbund 2 (9) Strategiplan för MNSF 2018-2025 De övergripande långsiktiga målen för MNSF baseras på SSF fyra strategiska områden

Läs mer

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2009/2010

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2009/2010 Luleå Allmänna Konståkningsförening Verksamhetsberättelse Säsongen 2009/2010 Föreningsverksamhet Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleanter Adjungerade ledamöter Revisorer Ordinarie

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition.

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Vision Linköpings fäktklubb (LFK) ska främja intresset för fäktidrotten och kunna ta emot alla som önskar att träna och tävla inom alla discipliner inom fäktningen. LFK skall verka för att vara den främsta

Läs mer

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Styrelsen Styrelsen haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2014: Ordförande Kassör Ledamöter Kenneth Arvidsson Gustav Hägneby Per Enqvist Pasi

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb Verksamhetsplan 2016/17 Lerums Konståkningsklubb VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på: - medlemmarnas personliga utveckling

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 2008 2009 2 (5) Skövde Konståkningsklubb får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008 2009 Styrelsen har under året haft

Läs mer

Mölndals Allmänna Simsällskap

Mölndals Allmänna Simsällskap Mölndals Allmänna Simsällskap Från babysim till simlandslaget MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP Page Sida 1 1 Mölndals Allmänna Simsällskap Mölndals Allmänna Simsällskap (MASS) är en ideell simklubb, som bildades

Läs mer

Strategisk verksamhetsplan Reviderad september 2017

Strategisk verksamhetsplan Reviderad september 2017 Strategisk verksamhetsplan 2017-2020 Reviderad september 2017 Jönköpings Län Kalmar Län Kronobergs Län Östergötlands Län Östsvenska Simförbundet Innehåll INNEHÅLL 2 ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDETS ÅLIGGANDEN

Läs mer

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB Drogpolicy för Båstad Golfklubb, Version 2013.1 1 INLEDNING Båstad Golfklubb är en idrottsförening med golf som sysselsättning och som bildades 1930. Klubbens idrottsverksamhet består

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen Under 2014 har Karlskoga Simförenings styrelse haft 11 möten, varav ett var konstituerande. Styrelsens sammansättning har varit Anders Hellberg (ordförande) Malin Björstam

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2017 Januari 2018 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft cirka 300 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Förslag till dagordning Årsmöte Tyresö Simsällskap

Förslag till dagordning Årsmöte Tyresö Simsällskap Verksamheten 2016 Styrelsens verksamhetsberättelse Bokslut för verksamheten 2016-01-01 2016-12-31 Revisionsberättelse Förslag till budget år 2017 Gällande klubbrekord per 2016-12-31 TSS Kalendarium för

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2017 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Reviderad 1601 2 Förutsättningar Örebro Tennisklubb

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF 2015-01-01-2015-12-31 Mälardalens distansryttarförening Enköping Uppland Organisationsnummer 802462-5397 1(5) Verksamhetsberättelse för

Läs mer

Få ett annat perspektiv på simningen

Få ett annat perspektiv på simningen Få ett annat perspektiv på simningen Bli kunnig och aktiv Funktionärsutbildningen lär dig simreglerna på ett enkelt och tydligt sätt. Den ger dig kunskap som du kan använda vid alla simtävlingar du och

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 26/2 1973 V ä s t e r å s BT K 2016-01-01 till 2016-12-31 Föredragningslista Västerås Bordtennisklubbs årsmöte i Västerås Klövernhallen 2017-05-17 klockan 18.00 1. Mötets öppnande

Läs mer

N O V E M B E R Nr 4. VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP

N O V E M B E R Nr 4. VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP N O V E M B E R 2 0 1 5 Nr 4 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP Riksfinal på gång! Efter flera fina simningar på Regionfinalen har vi med 9 st SSS:are till riksfinalen i Göteborg den 4-6 december som

Läs mer

Verksamhetsplan Varberg-Falkenberg Sim

Verksamhetsplan Varberg-Falkenberg Sim Verksamhetsplan 2011-2013 Varberg-Falkenberg Sim VFSIM Föreningens syfte: Varberg-Falkenberg Sim ska vara en ideell förening med en bred verksamhet som främjar simidrotten från babysim till elitsimning

Läs mer

Medlemsengagemang. Motala SS. Motala SS Styrelse

Medlemsengagemang. Motala SS. Motala SS Styrelse 2016-02-21 Medlemsengagemang Motala SS Motala SS Styrelse Motala SS Motala SS är en förening som drivs med ideella krafter. För att det ska fungera måste vi alla hjälpas åt. Du som förälder till barn i

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF

Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF Styrelsen för Region SYD SkidSkytteFörbundet (Region SYD SSF) får härmed avge följande verksamhetsberättelse för tiden 2015-05-01 - - 2016-04-30). Styrelsens sammansättning.

Läs mer

Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning

Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning 2017-2018 Badminton Carlskrona 2020 Tre intentioner har definierats som ska genomsyra allt arbete som görs inom BKC. Dessa intentioner är: Utveckling: Genom mod

Läs mer