Få ett annat perspektiv på simningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Få ett annat perspektiv på simningen"

Transkript

1 Få ett annat perspektiv på simningen Bli kunnig och aktiv Funktionärsutbildningen lär dig simreglerna på ett enkelt och tydligt sätt. Den ger dig kunskap som du kan använda vid alla simtävlingar du och ditt barn medverkar vid eller ser på. Din kunskap hjälper dig stötta ditt barn De kunskaper du får som funktionär hjälper dig stötta ditt barn. Varje simsätt har regler om hur simningen får genomföras, hur start, vändningar och målgång får göras. Dessa kunskaper kan vara skillnaden mellan ett godkänt lopp eller en diskvalifikation. När du har dessa kunskaper kan du hjälpa ditt barn förstå och hålla sig till dessa regler. En ovärderlig hjälp för ditt barn och simtränarna. Kom in i en trevlig gemenskap Som i alla föreningar innebär funktionärs-skapet en öppning in i en ny gemenskap. Du får komma med i ett gäng ansvarstagande och engagerade personer som arbetar för att göra simtävlingarna så bra som möjligt. Din kunskap är global Simreglerna är de samma över hela världen. De regler våra ungdomar följer vid en guldjakt är de samma som elitsimmarna följer vid ett OS. Det behövs många aktiva vuxna i Simklubben! Funktionärerna har nyckelroller vid simtävlingar. Utan funktionärer blir det inga tävlingar. Behovet av aktiva och funktionärer är stort. Många simtävlingar räddas av att funktionärer från andra klubbar ställer upp och hjälper den arrangerande klubben. Förutom funktionärerna behövs personer som hjälper till med andra kringarrangemang. Det kan vara allt från fikaförsäljning till värdskap gentemot andra klubbar vid en tävling. Det är de vuxnas engagemang och hjälp som gör att Simklubben kan fortsätta vara en bra klubb för alla våra barn och ungdomar.

2 Fakta om simfunktionärer Vid varje simtävling krävs det ett rätt stort antal simfunktionärer. Det behövs: - En tävlingsledare - En tävlingssekreterare - En starter - Ett par bandomare (tävlingsledaren kan också fungera som bandomare) - En tidtagare och en vändningskontrollant per bana Utöver dessa personer kräver varje tävling tidtagning och teknik vilket gör att det behövs folk för att sköta denna teknik, kopiera heatlistor, sätta upp resultatlistor och allt annat som ska fungera under tävlingen. En av tävlingens viktigaste personer är speakern som informerar alla om vad som händer och håller tempot på tävlingen. Beroende på hur tidtagningen sköts och tävlingens dignitet kan det även behövas - En eller flera måldomare (ibland en per bana) - En eller ett par tidtagarledare - En eller ett par vändningskontrollantledare - En biträdande tävlingsledare Dessutom är det alltid bra att ha ett par reserver ifall någon behöver ta hand om sitt barn, blir sjuk eller något annat oförutsett händer. Som du förstår behövs det många personer vid varje tävling. För att få vara funktionär vid en simtävling måste du ha gått igenom en funktionärsutbildning. Det finns i huvudsak två nivåer av funktionärer som deltar i en vanlig klubbtävling: 1. Tävlingsfunktionärer 2. Distriktsfunktionärer Tävlingsfunktionär blir du efter en tvådagars utbildning och ett par praktikpass under någon tävling. Tävlingsfunktionärer har utbildning för att vara tidtagare och vändningskontrollanter. För att bli distriktsfunktionär ska du ha varit tävlingsfunktionär under ett års tid, gått ytterligare två dagars utbildning och gjort ytterligare en praktikrunda. Efter detta kan du även ansvara för de övriga posterna vid en tävling (tävlingsledare, starter, tävlingssekreterare, måldomare, tidtagarledare eller vändningskontrollantledare). Dessutom behövs det en eller ett par personer som sätter upp resultatlistor. Som du har förstått krävs det att många ställer upp med ideellt arbete för att en simtävling ska kunna genomföras.

3 En simfunktionärs vardag En simtävling börjar flera veckor innan tävlingsstart. De funktionärsansvariga ska samla ihop ett tillräckligt antal personer för att fylla ett funktionärslag till tävlingen alla pass. Idag görs detta främst med hjälp av e-post och via telefon. Parallellt med detta arbetar sekretariatet och tekniken med sina delar. Anmälningar, information och rekrytering av annan hjälp. När funktionärslaget är ihopsamlat ska en tävlingsledare fördela dem mellan alla de uppgifter som ska skötas under tävlingen. En tävling kan vara indelad i ett flertal tävlingspass. Oftast blir det två pass per dag; ett före lunch och ett efter lunch. Funktionärssamling Funktionärernas vardag inleds med en funktionärssamling inför varje tävlingspass. Funktionärssamlingen är till för att kolla att alla funktionärer kommit och dessutom för att ge tävlingsledaren möjlighet att gå igenom vad som gäller under tävlingen. Nya regler, typ av tidtagning, krav på uppförande och hur eventuella fel ska rapporteras gås igenom av tävlingsledaren. Tidtagare Som tidtagare ska du hålla reda på simmarna på startbryggan. Du ska torka startpallarna och fylla vatten i hinkarna så simmarna kan blöta sig innan start. Vid lagkapper ska du kontrollera laguppställningarna och pricka av att rätt simmare simmar rätt sträcka. Vid start sköter du klockan för din bana, kontrollerar utsimmet efter start och meddelar med tummen upp om allt gått riktigt till. Vid vändningar kontrollerar du insim mot vändningen och själva vändningen samtidigt som du trycker fram deltiden vid vändningen. Därefter kontrollerar du utsimmet från vändningen och meddelar med tummen upp om allt gått riktigt till. Vid målgång kontrollerar du insim mot målgången samt målgången samtidigt som du trycker fram simmarens sluttid. Som vanligt visar du tummen upp om allt gått riktigt till. Uppgifterna flyter på i ett jämnt och ofta högt tempo. Det är inte svårt. Du behöver inte vara rädd för att inte klara uppgiften men du får vara vaken och koncentrerad för att inte glömma något. Vändningskontrollant Som vändningskontrollant är din uppgift att kontrollera insim mot vändningen, vändningen och utsimmet från vändningen. Varje simsätt har sina regler som ska uppfyllas. När en simmare gjort sin vändning och du som vändningskontrollant är nöjd med hur den genomförts brukar du få visa tummen upp till närmaste bandomare så de vet att allt gått rätt till. Skulle simmaren mot förmodan ha gjort fel visar du inget tecken utan står kvar vid bassängkanten för att visa att du vill meddela ett fel till bandomaren. Vid minsta osäkerhet i bedömningen gäller regeln: Hellre fria än fälla!.

4 Vändningskontrollanten har en lugnare uppgift än tidtagaren. Den är dock inte mindre viktig. Idealiskt sett växlar du mellan att vara tidtagare och vändningskontrollant om du deltar vid flera pass under en tävling. Tävlingsledare Tävlingens chef och regissör är tävlingsledaren. Det är tävlingsledaren som kontrollerar att allt flyter som det ska under tävlingen. Tävlingsledaren sköter visselpipan och kallar simmarna till start. När simmarna är redo för start lämnar tävlingsledaren över till startern som sedan säger på era platser och låter startsignalen gå. Det är startern och tävlingsledaren som tillsammans kontrollerar att starten blir korrekt. Bandomare På var sida om banan går en bandomare. Bandomarna kontrollerar simningens alla skeenden. Dessutom gör bandomarna en kontinuerlig bedömning av hur simmarna simmar under loppet. Genom att gå med och följa simmarna under loppet får bandomarna en tydligare bild av hur simmarna följer de olika simsättens regler. Normalt sett delas bassängen upp så att varje bandomare bedömer sim egen halva av bassängen. Det är också till bandomarna som tidtagarna och vändningskontrollanterna meddelar sina bedömningar. Att vara funktionär ger simtävlingarna en helt annan dimension. Du blir en medlem i ett trevligt och kompetent gäng som bidrar med ett viktigt arbete för simningen. Närmare simningen än detta kan du knappast komma utan att vara tränare eller simmare. Du får kunskaper som gör att du förstår mer av simningen, kan hjälpa simmarna att prestera säkrare och bättre och som berikar din upplevelse av en simtävling! Vi i simklubben välkomnar alla som vill bidra som funktionärer eller medhjälpare vid våra tävlingar. Du får en kunskap som du kan ha med dig under all världens simtävlingar. Utbytet av funktionärer är stort klubbarna emellan. Det är många tävlingar som kan göras snabbare och smidigare tack vare stöd från andra klubbars funktionärer. Reglerna vi följer är de samma som vid SM, EM VM och OS. Vi rekommenderar verkligen att du tar kontakt med oss och börjar din funktionärskarriär så fort som möjligt! Hälsningar Sören Flodkvist Tävlingsansvarig Simklubben Nautilus

5 Texten i dokumentet är stulet från Västerås SimSällskap och redigerat för att passa vår SimKlubb. VSS tre funktionärsansvariga har gjort ett alldeles utmärkt jobb med att beskriva funktionärerna och deras vardag. Vi hoppas att fler vill komma in och förena sig med oss i funktionärsstaben och uppleva simningen på lite närmare och eventuellt lite blötare håll.

Föräldraengagemang. NKK policy: 2012-11-16. Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK.

Föräldraengagemang. NKK policy: 2012-11-16. Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK. NKK policy: Föräldraengagemang 2012-11-16 Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK. Det är många i NKK som frivilligt lägger ner mycket tid och engagemang

Läs mer

FÖRÄLDRAENGAGEMANG SUNDSVALLS SIMSÄLLSKAP FRÅN SIMSKOLA TILL OS SSS POLICY FÖRÄLDRAENGAGEMANG

FÖRÄLDRAENGAGEMANG SUNDSVALLS SIMSÄLLSKAP FRÅN SIMSKOLA TILL OS SSS POLICY FÖRÄLDRAENGAGEMANG FÖRÄLDRAENGAGEMANG Hej föräldrar! I detta dokument hittar du viktig information om vad SSS erbjuder simmande barn och ungdomar samt vilka krav som ställs på familjer med barn som tränar teknik och tävlar

Läs mer

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är Föräldraengagemang Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i LASS Vad innebär det för mitt barn? Vad innebär det för mig som förälder? Vad behöver jag som förälder bidra med i LASS?

Läs mer

TILLSAMMANS FÖR UTVECKLING!

TILLSAMMANS FÖR UTVECKLING! MEDLEMSPOLICY FÖR SUNDSVALLS SIMSSÄLLSKAP TILLSAMMANS FÖR UTVECKLING! Hej simmare, föräldrar och anhöriga till simmare! I detta dokument hittar du viktig information om vad SSS erbjuder alla simmare i

Läs mer

Öppet vatten i bassäng

Öppet vatten i bassäng Öppet vatten i bassäng Öppet vatten i bassäng Öppet vatten i bassäng är framtaget som ett verktyg för att hjälpa föreningar att starta upp och utveckla verksamheten och öka intresset för simidrotten öppet

Läs mer

Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i Bålsta Simklubb

Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i Bålsta Simklubb Mitt barn som simmar i Bålsta Simklubb Föräldraengagemang Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i Bålsta Simklubb Vad innebär det för mitt barn? Vad innebär det för mig som förälder?

Läs mer

Tävlingsinformation för Deje simmare

Tävlingsinformation för Deje simmare Tävlingsinformation för Deje simmare Allmänt Tävlingar är liksom träningen en viktig ingrediens om man vill utvecklas till en god tävlingssimmare. Man kan se tävlingen som en typ av träning där simmaren

Läs mer

Solens IF och Parasportförbundet. Inbjuder till SIM SM i Sundsvall maj 2016

Solens IF och Parasportförbundet. Inbjuder till SIM SM i Sundsvall maj 2016 Solens IF och Parasportförbundet Inbjuder till SIM SM i Sundsvall 21-22 maj 2016 Tävlingsplats: Himlabadets utomhus 50 m bassäng 8 banor Tidtagning: Ares-Omega. Grodan, Tävlingsledare: Christer Jansson

Läs mer

INBJUDAN DM/JDM oktober Vattnets Hus ÄNGELHOLM. Arrangör: Ängelholms Simsällskap i samarbete med Skånes Simförbund

INBJUDAN DM/JDM oktober Vattnets Hus ÄNGELHOLM. Arrangör: Ängelholms Simsällskap i samarbete med Skånes Simförbund INBJUDAN DM/JDM 2017 14-15 oktober Vattnets Hus ÄNGELHOLM Arrangör: Ängelholms Simsällskap i samarbete med Skånes Simförbund Ängelholms Simsällskap och Skånes Simförbund har nöjet att bjuda in er till

Läs mer

ÅSS race 6 oktober 2012

ÅSS race 6 oktober 2012 Funktionärer Vi behöver fler funktionärer för att kunna genomföra ÅSS race. Kent Wiklund kommer att hålla i en funktionärsutbildning den 10 och den 18 september, klockan 18-21. Detta ger en stor fördel

Läs mer

Bjuder in till. Höstsimiaden. - med extragrenar för alla åldrar

Bjuder in till. Höstsimiaden. - med extragrenar för alla åldrar Bjuder in till Höstsimiaden - med extragrenar för alla åldrar 26 27 November 2016 1 Höstsimiaden 2016 Piteå Sim har nöjet att bjuda in er till årets Höstsimiad Vår vision - Simma hela livet Plats: Tidtagning:

Läs mer

SK Laxen Halmstad. Tävlings PM. Laxaleken. Sponsor: maj 2018

SK Laxen Halmstad. Tävlings PM. Laxaleken. Sponsor: maj 2018 Tävlings PM Laxaleken Sponsor: 2018 18 20 maj 2018 Hej alla anmäla klubbar till Laxaleken 2018! Till årets Laxalek fick vi in över 5200 anmälningar. Vi har blivit tvungna att begränsa startfältet för att

Läs mer

Norrlands simförbund och Skelleftesim. hälsar alla föreningar VARMT VÄLKOMNA

Norrlands simförbund och Skelleftesim. hälsar alla föreningar VARMT VÄLKOMNA Norrlands simförbund och Skelleftesim hälsar alla föreningar VARMT VÄLKOMNA och inbjuder härmed till: Norrländska Mästerskapen i simning 2018 och till VÅGSPELET Norrländska Mästerskapen är en öppen tävling

Läs mer

Förändring av kapitel 9 i tävlingsbestämmelserna

Förändring av kapitel 9 i tävlingsbestämmelserna KUNGÖRELSE 2010/2 2010-01-25 Förändring av kapitel 9 i tävlingsbestämmelserna Regelkommittén har beslutat om ny lydelse av kapitel 9 i tävlingsbestämmelserna enligt bilaga. Enligt uppdrag Jan Olsson Generalsekreterare

Läs mer

KLUBB-INBJUDAN Höstsimiaden 2015

KLUBB-INBJUDAN Höstsimiaden 2015 KLUBB-INBJUDAN Höstsimiaden 2015 Arrangör: SK Ägir Plats: Storsjöbadet, Östersund Bassäng: 25 m, 6 banor, inomhus och eltidtagning Tävlingsdatum: 21-22 oktober 2015 Höstsimiaden är vår egen hemmatävling

Läs mer

Välkomna till SIMIADEN. 4 maj 2019 Njurundahallen, Kvissleby

Välkomna till SIMIADEN. 4 maj 2019 Njurundahallen, Kvissleby Välkomna till SIMIADEN 2019 4 maj 2019 Njurundahallen, Kvissleby Plats: Bassäng: Tider: Anmälan: Njurundahallen, Kvissleby 25 m x 6 banor, El tidtagning Lördag 4 maj Pass 1 Insim 07:45 08:45 Tävlingsstart

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

Tävlingsinformation för KSS simmare

Tävlingsinformation för KSS simmare Tävlingsinformation för KSS simmare Allmänt Tävlingar är liksom träningen en viktig ingrediens om man vill utvecklas till en god tävlingssimmare. Man kan se tävlingen som en typ av träning där simmaren

Läs mer

2015 års upplaga av Regionfinalen av Svenska Ungdomsmästerskapet.

2015 års upplaga av Regionfinalen av Svenska Ungdomsmästerskapet. 2015 års upplaga av Regionfinalen av Svenska Ungdomsmästerskapet. SK Poseidon / SSF inbjuder härmed till årets upplaga Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid

Läs mer

Inbjudan till 2018 års upplaga av Vårsimiaden

Inbjudan till 2018 års upplaga av Vårsimiaden Inbjudan till 2018 års upplaga av Vårsimiaden Skånes Simförbund i samarbete med SK Poseidon inbjuder till årets Vårsimiad TÄVLINGSPLATS Högevallsbadet, Lund 25m x 8 banor, helautomatisk eltidtagning Tävlingen

Läs mer

bjuder in till Öviksracet 2015 4-6 december i Paradisets arena

bjuder in till Öviksracet 2015 4-6 december i Paradisets arena bjuder in till Öviksracet 2015 4-6 december i Paradisets arena 1 INBJUDAN Örnsköldsviks Allmänna Simsällskap har nöjet att bjuda in Er till Öviksracet 2015. Tävlingen avgörs i fem pass under fredagen,

Läs mer

Kommer att finnas på VSSF hemsida, under V 21 samt på livetiming.

Kommer att finnas på VSSF hemsida,   under V 21 samt på livetiming. Västsvenska Simförbundet i samarbete med SK Elfsborg inbjuder till DM/JDM (50 m) 2014 i simning (50 m) i Alidebergsbadet, Borås den 7-8 juni 2014. 50m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: VSSF tillhanda

Läs mer

SSF Stadgar och Tävlingsbestämmelser 2009

SSF Stadgar och Tävlingsbestämmelser 2009 Avsnitt C 4 Simning Tävlingsarrangemang 401 Tävlingsarrangemang 402 Funktionärer 402.1 Tävlingsledare 402.2 Kontrollrumsövervakare 402.3 Starter 402.4 Tävlingsassistent 402.5 Vändningskontrollantledare

Läs mer

Inbjudan till 2010 års upplaga av Sim á Lund GUL Challenge

Inbjudan till 2010 års upplaga av Sim á Lund GUL Challenge Inbjudan till 2010 års upplaga av Sim á Lund GUL Challenge SK Poseidon inbjuder härmed till årets upplaga Detta är ett bra och välkommet komplement till SM & SUM SIM Vi erbjuder alla 100 meters distanser

Läs mer

Tävlingstider Lördagen den 3 juni Pass 1. Insim från kl Start kl Pass 2. Insim från kl Start kl

Tävlingstider Lördagen den 3 juni Pass 1. Insim från kl Start kl Pass 2. Insim från kl Start kl Tävlingsplats Tivolibadet i Kristianstad, 25 m x 8 banor. Tävlingstider Lördagen den 3 juni Pass 1. Insim från kl. 07.30 Start kl. 09.00 Pass 2. Insim från kl. 13.30 Start kl. 15.00 Kvalificerade deltagare

Läs mer

Inbjudan till 2014 års upplaga av Mini-Max i Lund samt Poseidontävling

Inbjudan till 2014 års upplaga av Mini-Max i Lund samt Poseidontävling Inbjudan till 2014 års upplaga av Mini-Max i Lund samt Poseidontävling SK Poseidon inbjuder härmed följande klubbar till Mini-Max [+ i år erbjuds åter igen även Poseidontävlingen] SK Triton Vellinge-Näsets

Läs mer

SUNDSVALL SIM MAJ 2019

SUNDSVALL SIM MAJ 2019 INBJUDAN TILL SUNDSVALL SIM 25-26 MAJ 2019 Sundsvalls Simsällskap har det stora nöjet att inbjuda er klubb och era simmare till Sundsvall Sim 2019. Välkomna till Himlabadets m bassäng, Sundsvall. I SAMARBETE

Läs mer

Solens IF och Parasportförbundet. Inbjuder till SIM SM i Sundsvall 21-22 maj 2016

Solens IF och Parasportförbundet. Inbjuder till SIM SM i Sundsvall 21-22 maj 2016 Solens IF och Parasportförbundet Inbjuder till SIM SM i Sundsvall 21-22 maj 2016 Tävlingsplats: Himlabadets utomhus 50 m bassäng 8 banor Tidtagning: Ares-Omega. Grodan, Tävlingsledare: Christer Jansson

Läs mer

Inbjudan till 2015 års upplaga av Arena & Poseidon Team Cup.

Inbjudan till 2015 års upplaga av Arena & Poseidon Team Cup. Inbjudan till 20 års upplaga av Arena & Poseidon Team Cup. SK Poseidon inbjuder härmed till årets upplaga Detta är en bra och välkommen upptakt på höstterminen Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus

Läs mer

Funktionärer: Antal funktionärer per förening fastställs när startlistan är klar, se sidan 2.

Funktionärer: Antal funktionärer per förening fastställs när startlistan är klar, se sidan 2. Västsvenska Simförbundet i samarbete med Varbergs Sim inbjuder till DM/JDM (25m) 2016 i simning Håstens Simhall, Varberg den 15-16 oktober. 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: Avanmälan: Efteranmälan:

Läs mer

Västsvenska Simförbundet inbjuder till DM/JDM 25m i simning Valhallabadet, Göteborg den okt 2013, 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning

Västsvenska Simförbundet inbjuder till DM/JDM 25m i simning Valhallabadet, Göteborg den okt 2013, 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Västsvenska Simförbundet inbjuder till DM/JDM 25m i simning Valhallabadet, Göteborg den 26-27 okt 2013, 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: VSSF tillhanda senast kl. 12.00 fredagen den 11/10 2013.

Läs mer

Årsmöteshandlingar

Årsmöteshandlingar Årsmöteshandlingar 2018-03-19 Innehåll Sida Föredragningslista 2 Valberednings förslag 3 Verksamhetsberättelse 3-9 Resultat & Balansrapport 10-14 Revisionsberättelse 15 Budget 2018 16 Verksamhetsplan 2018

Läs mer

Inbjudan till 2010 års upplaga av Skånska juniormästerskapen JDM

Inbjudan till 2010 års upplaga av Skånska juniormästerskapen JDM Inbjudan till 2010 års upplaga av Skånska juniormästerskapen JDM SK Poseidon inbjuder härmed till årets inne JDM Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid

Läs mer

Inbjudan till 2019 års upplaga av Vårsimiaden

Inbjudan till 2019 års upplaga av Vårsimiaden Inbjudan till 2019 års upplaga av Vårsimiaden Skånes Simförbund i samarbete med SK Poseidon inbjuder till årets Vårsimiad TÄVLINGSPLATS Högevallsbadet, Lund 25m x 8 banor, helautomatisk eltidtagning Tävlingen

Läs mer

Funktionärer: Antal funktionärer per förening fastställs när startlistan är klar, se sidan 2.

Funktionärer: Antal funktionärer per förening fastställs när startlistan är klar, se sidan 2. Västsvenska Simförbundet i samarbete med Uddevalla Sim inbjuder till DM/JDM (25m) 2018 i simning Walkesborgsbadet, Uddevalla den 6-7 oktober. 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: Avanmälan: Efteranmälan:

Läs mer

Inbjudan till 2014 års upplaga av Arena & Poseidon Team Cup.

Inbjudan till 2014 års upplaga av Arena & Poseidon Team Cup. Inbjudan till 2014 års upplaga av Arena & Poseidon Team Cup. SK Poseidon inbjuder härmed till årets upplaga Detta är en bra och välkommen upptakt på höstterminen Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus

Läs mer

Omräkning: Anmälningstider gjorda i 50m bassäng räknas om till 25m tider, se tabell sidan 5.

Omräkning: Anmälningstider gjorda i 50m bassäng räknas om till 25m tider, se tabell sidan 5. Västsvenska Simförbundet i samarbete med Varberg Falkenberg Sim inbjuder till DM i simning Håstens Simhall, Varberg den 5-6 nov 2011. 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: VSSF tillhanda senast kl.

Läs mer

Innan ni anmäler er gå gärna igenom grenordningen med er tränare så att ni tillsammans fattar beslut om vilka grenar som är aktuella just för dig.

Innan ni anmäler er gå gärna igenom grenordningen med er tränare så att ni tillsammans fattar beslut om vilka grenar som är aktuella just för dig. Tävlingsinformation för KSS simmare Allmänt Tävlingar är liksom träningen en viktig ingrediens om man vill utvecklas till en god tävlingssimmare. Man kan se tävlingen som en typ av träning där simmaren

Läs mer

Flickor och pojkar 13 år och 12 år tävlar under lördagen. Åldersklasserna 11 år samt 10 år-yngre tävlar under söndagen.

Flickor och pojkar 13 år och 12 år tävlar under lördagen. Åldersklasserna 11 år samt 10 år-yngre tävlar under söndagen. Tävlingsplats Tivolibadet i Kristianstad, 25 m x 8 banor. Tävlingstider Lördagen den 28 maj Pass 1. Insim från kl. 07.30 Start kl. 09.00 Lördagen den 28 maj Pass 2. Insim från kl. 13.30 Start kl. 15.00

Läs mer

Inbjudan till 2009 års upplaga av Sim á Lund GUL Challenge

Inbjudan till 2009 års upplaga av Sim á Lund GUL Challenge Inbjudan till 2009 års upplaga av Sim á Lund GUL Challenge SK Poseidon inbjuder härmed till årets upplaga Detta är ett bra och välkommet komplement till SM & SUM SIM Vi erbjuder alla 100 meters distanser

Läs mer

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 Välkommen till Polisens IF Simidrott INJUDAN Förra året satte vi nytt deltagarrekord med 3260 starter i simning och simhopp. Simmare från 36 simklubbar och hoppare

Läs mer

MEDARRANGÖRSREGLER VSSF Mästerskaps & Förbundstävlingar

MEDARRANGÖRSREGLER VSSF Mästerskaps & Förbundstävlingar MEDARRANGÖRSREGLER Startavgifter fastställs av VSSF årligen. Fr o m 2018-06-01 är startavgiften enligt nedanstående modell. VSSF Mästerskapstävlingar DM/JDM - Startavgifter: 70 kr för ind. start och 90

Läs mer

Måldomarledare (om erforderligt) 1 Måldomare (om erforderligt) 1/varannan bana (minst)

Måldomarledare (om erforderligt) 1 Måldomare (om erforderligt) 1/varannan bana (minst) Kapitel 4 Simning Avsnitt C 4 Simning Tävlingsarrangemang 401 Tävlingsarrangemang 401.1 Tävlingsarrangören har rätt att besluta i alla frågor, som enligt reglerna inte ska beslutas av tävlingsledare eller

Läs mer

Luleå Simsällskap bjuder in till KVANTUM CUP. 15-16 Februari 2014. Pontusbadet

Luleå Simsällskap bjuder in till KVANTUM CUP. 15-16 Februari 2014. Pontusbadet Luleå Simsällskap bjuder in till KVANTUM CUP 15-16 Februari 2014 Pontusbadet KVANTUM CUP Luleå Simsällskap har härmed nöjet att inbjuda Er till Kvantum Cup - en tävling öppen för alla simmare. TÄVLINGSPLATS

Läs mer

Inbjudan till 2011 års upplaga av Mini-Max i Lund samt Poseidontävling

Inbjudan till 2011 års upplaga av Mini-Max i Lund samt Poseidontävling Inbjudan till 2011 års upplaga av Mini-Max i Lund samt Poseidontävling SK Poseidon inbjuder härmed följande klubbar till Mini-Max [+ i år erbjuds åter igen även Poseidontävlingen] SK Triton Vellinge-Näsets

Läs mer

Inbjudan till 2009 års upplaga av Vårsimiaden

Inbjudan till 2009 års upplaga av Vårsimiaden Inbjudan till 2009 års upplaga av Vårsimiaden SK Poseidon inbjuder härmed till årets Vårsimiad Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid Lördagen den 23 maj

Läs mer

BANBYGGE BANPERSONAL

BANBYGGE BANPERSONAL När man är funktionär förväntas man finnas på plats minst 20 min innan passet börjar. BANBYGGE Dagen innan tävlingarna börjar bygger vi banan under ledning av banchefen och banbyggaren. Här kan alla hjälpa

Läs mer

PM Sum-Sim (25m) Svenska Simförbundet & Helsingborgs Simsällskap hälsar er varmt VÄLKOMNA

PM Sum-Sim (25m) Svenska Simförbundet & Helsingborgs Simsällskap hälsar er varmt VÄLKOMNA PM Sum-Sim (25m) Svenska Simförbundet & Helsingborgs Simsällskap hälsar er varmt VÄLKOMNA till Sim-Sim Riksfinal (25 m) i Helsingborg den 5-7 december 2014 Tävlingsplats Arrangör Hemsida Filborna Arena

Läs mer

Kost & Logi: Kost: Skövde SS erbjuder lunch på Restaurang Vallegrillen (90 kr/st.), glöm inte meddela ev. allergier. Boka på kansli@skovdess.

Kost & Logi: Kost: Skövde SS erbjuder lunch på Restaurang Vallegrillen (90 kr/st.), glöm inte meddela ev. allergier. Boka på kansli@skovdess. Västsvenska Simförbundet i samarbete med Skövde SS inbjuder till DM/JDM (25m) 2015 i simning Arena Skövde, Skövde den 17-18 okt 2015. 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: VSSF tillhanda senast kl.

Läs mer

Ändringar i kap. 4 Simning

Ändringar i kap. 4 Simning Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Kungörelse 2017/4 2017-10-13 Ändringar i kap. 4 Simning Svenska Simförbundets regelkommitté har beslutat att göra ändringar i kap

Läs mer

4 Simning. Avsnitt C. Tävlingsarrangemang. SSF Stadgar och Tävlingsbestämmelser

4 Simning. Avsnitt C. Tävlingsarrangemang. SSF Stadgar och Tävlingsbestämmelser Avsnitt C 4 Simning Tävlingsarrangemang 401 Tävlingsarrangemang 401.1 Tävlingsarrangören har rätt att besluta i alla frågor, som enligt reglerna inte ska beslutas av tävlingsledare eller andra funktionärer

Läs mer

Senior/Junior DM. 7-8 i Borås. Alidebergsbadet, 8 banor, (50m utomhus vid Borås Simarena))

Senior/Junior DM. 7-8 i Borås. Alidebergsbadet, 8 banor, (50m utomhus vid Borås Simarena)) PM Senior/Junior DM 7-8 i Borås TÄVLINGSPLATS: Alidebergsbadet, 8 banor, (50m utomhus vid Borås Simarena)) TIDER: Fredag 6/6 Insim mellan klockan 17.00-19.00 Lördag 7/6 Pass 1, insim 08.30-09.45, start

Läs mer

PM Regionsfinal Vårsimiaden 7-8 maj 2016

PM Regionsfinal Vårsimiaden 7-8 maj 2016 PM Regionsfinal Vårsimiaden 7-8 maj 2016 SK Ägir har härmed nöjet att hälsa Er välkomna till Regionsfinal Vårsimiaden 2016. www.skagir.se Välkomna! TÄVLINGSDAGAR PLATS Lördag och söndag 7-8 maj Storsjöbadet,

Läs mer

Inbjudan till 2018 års upplaga av Sim à Lund GUL Challenge

Inbjudan till 2018 års upplaga av Sim à Lund GUL Challenge Inbjudan till 2018 års upplaga av Sim à Lund GUL Challenge SK Poseidon inbjuder härmed till årets upplaga Detta är ett bra och välkommet komplement till SM, JSM & SUM-SIM Vi erbjuder alla 100 meters distanser

Läs mer

Inbjudan till 2013 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN

Inbjudan till 2013 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN I och med öppnandet av hela nya Högevall har vissa delar i denna inbjudan ändras efter den 10/2. Inbjudan till 2013 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN SK Poseidon inbjuder härmed till

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

Inbjudan till 2011 års upplaga av Skånska juniormästerskapen JDM

Inbjudan till 2011 års upplaga av Skånska juniormästerskapen JDM Inbjudan till 2011 års upplaga av Skånska juniormästerskapen JDM SK Poseidon inbjuder härmed till årets inne JDM Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid

Läs mer

Inbjudan till 2017 års upplaga av Sim à Lund GUL Challenge

Inbjudan till 2017 års upplaga av Sim à Lund GUL Challenge Inbjudan till 2017 års upplaga av Sim à Lund GUL Challenge SK Poseidon inbjuder härmed till årets upplaga Detta är ett bra och välkommet komplement till SM, JSM & SUM-SIM Vi erbjuder alla 100 meters distanser

Läs mer

Varmt välkomna till NJURUNDASIM februari 2018 Njurundahallen, Kvissleby

Varmt välkomna till NJURUNDASIM februari 2018 Njurundahallen, Kvissleby Varmt välkomna till NJURUNDASIM 2018 24-25 februari 2018 Njurundahallen, Kvissleby Plats: Bassäng: Tider: Anmälan: Njurundahallen, Kvissleby 25 m x 6 banor, El tidtagning Lördag 24 februari Pass 1 Insim

Läs mer

MASTER SM 2016 BURLÖV

MASTER SM 2016 BURLÖV PM Svenska Simförbundet och Simklubben Sydsim hälsar Välkomna till 2016 års Öppna Masters-SM (50m) den 18-19november. Tävlingsplats: Arrangör: Tävlingsledare: Hemsida: Burlövsbadet Badhusvägen 7 ARLÖV

Läs mer

*** PM *** Höganäs Simsällskap

*** PM *** Höganäs Simsällskap *** PM *** Höganäs Simsällskap i samarbete med Skånes Simförbund INBJUDER till Vårsimiaden 2012 Distrikt 5 6 maj 2012 i Höganäs Sportcenter 1(5) Tävlingsplats Bassängen Höganäs Sportcenter, Höganäs. Nya

Läs mer

Inbjudan till 2013 års upplaga av Vårsimiaden

Inbjudan till 2013 års upplaga av Vårsimiaden Inbjudan till 2013 års upplaga av Vårsimiaden SK Poseidon inbjuder härmed till årets Vårsimiad Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid Lördagen den 4 maj

Läs mer

Njurunda Simsällskap. har nöjet att inbjuda till den 33:e upplagan av oktober

Njurunda Simsällskap. har nöjet att inbjuda till den 33:e upplagan av oktober Njurunda Simsällskap har nöjet att inbjuda till den 33:e upplagan av SÄLSIMMET 2018 Heat pris till segraren i varje heat! 20-21 oktober En tävling som riktar sig till barn och ungdomar upp till 16 år.

Läs mer

Inbjudan till 2015 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN

Inbjudan till 2015 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN Inbjudan till 2015 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN SK Poseidon inbjuder härmed till årets Löken Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid

Läs mer

2012 års upplaga av Regionfinalen av Svenska Ungdomsmästerskapet.

2012 års upplaga av Regionfinalen av Svenska Ungdomsmästerskapet. 2012 års upplaga av Regionfinalen av Svenska Ungdomsmästerskapet. SK Poseidon / SSF inbjuder härmed till årets upplaga Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid

Läs mer

Inbjudan till 2012 års upplaga av Vårsimiaden

Inbjudan till 2012 års upplaga av Vårsimiaden Inbjudan till 2012 års upplaga av Vårsimiaden SK Poseidon inbjuder härmed till årets Vårsimiad Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid Lördagen den 2 juni

Läs mer

SK Laxen Halmstad. Välkommen till. Laxaleken. Sponsor: maj 2018

SK Laxen Halmstad. Välkommen till. Laxaleken. Sponsor: maj 2018 Välkommen till 2018 Laxaleken Sponsor: 18 20 maj 2018 Tävlingsplats Simstadion 50m, Halmstad. Datum 18 20 maj 2018. Tider Pass 1. Fredag 18/5 Start 17.00 Insim 15.45 Pass 2. Lördag 19/5 Start 09.00 Insim

Läs mer

Inbjudan till 2016 års upplaga av Höstsimiaden

Inbjudan till 2016 års upplaga av Höstsimiaden Inbjudan till 2016 års upplaga av Höstsimiaden SK Poseidon inbjuder härmed till årets Höstsimiad Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid Lördagen den 26

Läs mer

Varmt välkomna till NJURUNDASIM februari 2019 Njurundahallen, Kvissleby

Varmt välkomna till NJURUNDASIM februari 2019 Njurundahallen, Kvissleby Varmt välkomna till NJURUNDASIM 2019 23-24 februari 2019 Njurundahallen, Kvissleby Plats: Bassäng: Tider: Anmälan: Njurundahallen, Kvissleby 25 m x 6 banor, El tidtagning Lördag 23 februari Pass 1 Insim

Läs mer

Höstsimiaden 21-22 november 2015

Höstsimiaden 21-22 november 2015 Inbjudan till Höstsimiaden 21-22 november 2015 SK Ägir har härmed nöjet att inbjuda Er klubb och Era simmare till Höstsimiaden 2015. www.skagir.se Välkomna! Höstsimiaden 21-22 november 2015 Tävlingen avgörs

Läs mer

Avsnitt C. 4 Simning. Ändringarna har gjorts i samråd med representant för simning. Tävlingsarrangemang. 401 Tävlingsarrangemang

Avsnitt C. 4 Simning. Ändringarna har gjorts i samråd med representant för simning. Tävlingsarrangemang. 401 Tävlingsarrangemang Ändringar till följd av FINA:s kongresser i Budapest juli 2017. Den enda ändring som har direkt påverkan på hur simningen utförs finns i nya regeln 409.2. RK har fattat beslut om nationellt tillägg gällande

Läs mer

Tävla med SK Laxen 1 Tävla med SK Laxen 2018

Tävla med SK Laxen 1 Tävla med SK Laxen 2018 Tävla med SK Laxen Tävla med SK Laxen 2018 1 Tävla med SK Laxen Hur anmäler jag mig till en tävling? Hur får jag en tävlingslicens? Vad kostar det? Kan jag bli dopingtestad? Detta informationsblad försöker

Läs mer

Varmt välkomna till NJURUNDASIM februari 2017 Njurundahallen, Kvissleby

Varmt välkomna till NJURUNDASIM februari 2017 Njurundahallen, Kvissleby Varmt välkomna till NJURUNDASIM 2017 18-19 februari 2017 Njurundahallen, Kvissleby Plats: Bassäng: Tider: Anmälan: Njurundahallen, Kvissleby 25 m x 6 banor, El tidtagning Lördag 18 februari Pass 1 Insim

Läs mer

Funktionärer: Antal funktionärer per förening fastställs när startlistan är klar, se sidan 2.

Funktionärer: Antal funktionärer per förening fastställs när startlistan är klar, se sidan 2. Västsvenska Simförbundet i samarbete med SK Elfsborg inbjuder till DM/JDM & UGP 3 (50 m) 2015 i simning i Alidebergsbadet, Borås den 5-7 juni 2015. 50m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: VSSF tillhanda

Läs mer

Inbjudan till 2017 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN

Inbjudan till 2017 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN Inbjudan till 2017 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN SK Poseidon inbjuder härmed till årets Löken Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid

Läs mer

Nordic Masters. open. 5-6-7 OKTOBER 2007 Bollnäs sverige

Nordic Masters. open. 5-6-7 OKTOBER 2007 Bollnäs sverige Nordic Masters open 5-6-7 OKTOBER 2007 Bollnäs sverige Bollnäs Simsällskap och Svenska Simförbundet inbjuder härmed till Öppna Nordiska Mastersmästerskapen i Simning 2007 Tid: 5 7 oktober 2007 Plats: Simhallen,

Läs mer

Utdrag ur Avsnitt C, kap 4 Simning. Simregler

Utdrag ur Avsnitt C, kap 4 Simning. Simregler Utdrag ur Avsnitt C, kap 4 Simning Detta dokument uppdaterades 2018-08-03 av simdomare.se. Kolla alltid om reglerna uppdaterats sedan dess på Svenska simförbundets hemsida. Senaste ändring rör formuleringen

Läs mer

Regionfinalerna äger rum den november. Riksfinalen arrangeras sedan den december i Stockholm.

Regionfinalerna äger rum den november. Riksfinalen arrangeras sedan den december i Stockholm. Skellefteå Simsällskap S34 och Svensk Simidrott inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim för Norrland och Mellannorrland i Skellefteå den 10-11 November Regionfinalerna

Läs mer

SHIF/SPK SIMREGLER 2010

SHIF/SPK SIMREGLER 2010 SHIF SIMREGLER SIMKOMMITTÈN Juni 2010 SHIF/SPK SIMREGLER 2010 SVENSKA HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUNDET/SPKs SIMREGLER BASERADE PÅ IPC SWIMMING RULES FEBRUARY 2010 FINA REGLER 2009-2013 SVENSKA SIMFÖRBUNDETS STADGAR

Läs mer

SUNDSVALL ARENA CUP 7-8 SEPTEMBER 2019

SUNDSVALL ARENA CUP 7-8 SEPTEMBER 2019 INBJUDAN TILL SUNDSVALL ARENA CUP 7-8 SEPTEMBER 2019 Sundsvalls Simsällskap har härmed nöjet att inbjuda er klubb och era simmare till Sundsvall Arena Cup 2019. Välkomna till Himlabadets m bassäng, Sundsvall.

Läs mer

SUNDSVALL ARENA CUP SEPTEMBER 2018

SUNDSVALL ARENA CUP SEPTEMBER 2018 INBJUDAN TILL SUNDSVALL ARENA CUP 29-30 SEPTEMBER 2018 Varmt välkommen till Sundsvall Arena Cup 2018 i Njurunda Simhall, Njurunda. I SAMARBETE MED PLATS: Tävlingen avgörs i fyra pass i Njurundahallens

Läs mer

Inbjudan till 2016 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN

Inbjudan till 2016 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN Inbjudan till 2016 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN SK Poseidon inbjuder härmed till årets Löken Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid

Läs mer

Svenska Simförbundet och Eskilstuna Simklubb hälsar välkomna till 2017 års Öppna Svenska Mastersmästerskapen (25m) i Eskilstuna 24-26/3 2017

Svenska Simförbundet och Eskilstuna Simklubb hälsar välkomna till 2017 års Öppna Svenska Mastersmästerskapen (25m) i Eskilstuna 24-26/3 2017 PM Svenska Simförbundet och Eskilstuna Simklubb hälsar välkomna till 2017 års Öppna Svenska Mastersmästerskapen (25m) i Eskilstuna 24-26/3 2017 Tävlingsplats: Arrangör: Tävlingsledare: Munktellbadet, Holger

Läs mer

ANMÄLNINGS- PM. TILL 53:e UPPLAGAN AV

ANMÄLNINGS- PM. TILL 53:e UPPLAGAN AV ANMÄLNINGS- PM TILL 53:e UPPLAGAN AV 21 22 september 2019 Anmälnings-PM Wadköpingsdoppet 2019 Datum: 21-22 september 2019 Tävlingsplats: Gustavsvik 25m*10 banor, Örebro Tävlingstider: Lördag 21 september

Läs mer

8-9 november 2014 i Göteborg, Valhallabadet (25m, 8 banor).

8-9 november 2014 i Göteborg, Valhallabadet (25m, 8 banor). Västsvenska Simförbundet i samarbete med Svenska Simförbundet och E. ON inbjuder härmed till Regionsfinalen i 2014 ÅRS SVENSKA UNGDOMSMÄSTERSKAP (Sum-Sim) I SIMNING 8-9 november 2014 i Göteborg, Valhallabadet

Läs mer

Njurunda Simsällskap. har nöjet att inbjuda till den 32:e upplagan av. 7-8 oktober

Njurunda Simsällskap. har nöjet att inbjuda till den 32:e upplagan av. 7-8 oktober Njurunda Simsällskap har nöjet att inbjuda till den 32:e upplagan av SÄLSIMMET 2017 Heat pris till segraren i varje heat! 7-8 oktober En tävling som riktar sig till barn och ungdomar upp till 16 år. Bra

Läs mer

RM i parasimning maj 2018 i Södertälje

RM i parasimning maj 2018 i Södertälje Svenska Simförbundet och Södertälje Simsällskap inbjuder till: RM i parasimning 26-27 maj 2018 i Södertälje Tävlingsplats: Sydpoolen, Södertälje (25m 8 banor) Tävlingstider: Dag Pass Insim Start Fredag

Läs mer

Tävlingsinformation för KSS simmare

Tävlingsinformation för KSS simmare Tävlingsinformation för KSS simmare Allmänt Tävlingar är liksom träningen en viktig ingrediens om man vill utvecklas till en god tävlingssimmare. Man kan se tävlingen som en typ av träning där simmaren

Läs mer

Inbjudan till Risösim 2016

Inbjudan till Risösim 2016 Inbjudan till Risösim 2016 Varmt välkomna till en härlig helg i Sollefteå önskar Sollefteå Allmänna Simsällskap 2016-06-11--2016-06-12 Tävlingen kommer att genomföras i fyra tävlingspass. Vid stort startfält

Läs mer

SHIF/SPK SIMREGLER 2011-2014

SHIF/SPK SIMREGLER 2011-2014 Gäller från 2011-07-01 SIMNING Tävlingssäsong 1 januari 31 december SHIF/SPK:s Allmänna tävlingsbestämmelser, Representationsbestämmelser samt Licensbestämmelser gäller oavsett hänvisning till andra förbunds

Läs mer

Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 9

Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 9 Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Kungörelse 2015/6 2015-09-30 Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 9 Regelkommittén har beslutat om ändringar i tävlingsbestämmelserna

Läs mer

Höstsimiaden november 2016

Höstsimiaden november 2016 Inbjudan till Höstsimiaden 26-27 november 2016 SK Ägir har härmed nöjet att inbjuda Er klubb och Era simmare till Höstsimiaden 2016. www.skagir.se Välkomna! Höstsimiaden 26-27 november 2016 Tävlingen avgörs

Läs mer

Innan tävling Även om du inte har möjlighet att hjälpa till under själva tävlingsdagarna finns det mycket att bidra med även innan en tävling.

Innan tävling Även om du inte har möjlighet att hjälpa till under själva tävlingsdagarna finns det mycket att bidra med även innan en tävling. Hopptävling Innan tävling Även om du inte har möjlighet att hjälpa till under själva tävlingsdagarna finns det mycket att bidra med även innan en tävling. Förberedelser till cafeterian I cafeterian har

Läs mer

1. Definitioner... 3 2. Funktionärer och deras uppgifter... 3 3. Starten... 3 4. Tävlingsplatsen... 3 5. Loppet... 3 6. Målgång... 4 7.

1. Definitioner... 3 2. Funktionärer och deras uppgifter... 3 3. Starten... 3 4. Tävlingsplatsen... 3 5. Loppet... 3 6. Målgång... 4 7. + 2013-06-09 1. Definitioner... 3 2. Funktionärer och deras uppgifter... 3 3. Starten... 3 4. Tävlingsplatsen... 3 5. Loppet... 3 6. Målgång... 4 7. Simdräkt och våtdräkt... 4 8. Säkerhet... 5 9. Administration

Läs mer

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. INBJUDER till Vårsimiaden 2015 Distrikt. 18 19 april 2015 i Höganäs Sportcenter 1(5)

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. INBJUDER till Vårsimiaden 2015 Distrikt. 18 19 april 2015 i Höganäs Sportcenter 1(5) Höganäs Simsällskap i samarbete med INBJUDER till Vårsimiaden 2015 Distrikt 18 19 april 2015 i Höganäs Sportcenter 1(5) Tävlingsplats Bassängen Höganäs Sportcenter, Höganäs. Nya bassängen, 6 banor, 25

Läs mer

Inbjudan till 2013 års upplaga av Sim à Lund GUL Challenge

Inbjudan till 2013 års upplaga av Sim à Lund GUL Challenge Inbjudan till 2013 års upplaga av Sim à Lund GUL Challenge SK Poseidon inbjuder härmed till årets upplaga Detta är ett bra och välkommet komplement till SM & SUM SIM Vi erbjuder alla 100 meters distanser

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR NORDISK LAGKAPP I LIVRÄDDNING

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR NORDISK LAGKAPP I LIVRÄDDNING Svenska Livräddningssällskapet, SLS TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR NORDISK LAGKAPP I LIVRÄDDNING 2010-02-19 Svenska Livräddningssällskapet, SLS 1(11) Innehållsförteckning Kap Sid ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER

Läs mer

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. Skånes Simförbund. INBJUDER till Vårsimiaden 2013 Distrikt. 20 21 april 2013 i Höganäs Sportcenter 1(5)

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. Skånes Simförbund. INBJUDER till Vårsimiaden 2013 Distrikt. 20 21 april 2013 i Höganäs Sportcenter 1(5) Höganäs Simsällskap i samarbete med Skånes Simförbund INBJUDER till Vårsimiaden 2013 Distrikt 20 21 april 2013 i Höganäs Sportcenter 1(5) Tävlingsplats Bassängen Höganäs Sportcenter, Höganäs. Nya bassängen,

Läs mer

INBJUDAN BORÅS SPEEDO MEET FEBRUARI 2017 BORÅS SIMARENA

INBJUDAN BORÅS SPEEDO MEET FEBRUARI 2017 BORÅS SIMARENA INBJUDAN BORÅS SPEEDO MEET 25-26 FEBRUARI 2017 BORÅS SIMARENA INBJUDAN BORÅS SPEEDO MEET BOR ÅS SIMARENA 50 M BASSÄNG, 8 BANOR 25-26 FEBRUARI 2017 simklubben elfsborg och speedo inbjuder till vår tävling

Läs mer

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som;

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; Så här går det till att tävla i NKK (uppdaterad 11/1 2017) Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; -Hur gör man för att anmäla sig? -Hur läser man PM:et? -Kan jag tävla fast

Läs mer