Luleå simsällskap verksamhetsberättelse 2016.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Luleå simsällskap verksamhetsberättelse 2016."

Transkript

1 Luleå simsällskap verksamhetsberättelse Uppdrag 2016 Ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamot: Valberedning: Revisor: Revisor suppleant: Mattias Alman Hans Chrunak Magnus Tjärnberg Anna-Karin Söderholm, Dennis Krogh-Vennemo, Jan Vinroth, Said Hassan. Anna-Karin Lindqvist, Stefan Björnfot, Kajsa Johnsson Ulla Zimmerman Revholm, Henrik Berlin Johansson Styrelsen har under 2016 haft åtta protokollförda möten och genomfört två planeringsdagar. Tränar och ledaruppdrag 2016 Föreningen har under 2016 haft 24st tränare/ledare engagerade. Simkommittén: Hans Chrunak, Sandra Frykman, Nathalie Stenqvist, Håkan Andersson, Julia Nygren Larsson, Jonas Keisu, Felicia Sikström, Anna-Karin Lindqvist, Emily Ho, Claes Rasmusson. Moa Olsson, Lova Lindvall, Alva Gonzalez Glanberg, Anton Krogh-Vennemo, Ebba Olsson och Julia Falk. PARA-kommittén: Lena Revholm, Maria Andersson, Frida Eriksson, Ludwig Rönnbäck, Love Sunder och Maribel Hansson. Masters kommittén: Henrik Berlin Johansson, Hans Chrunak, Jenny Tärnhuvud. Utöver ovanstående tränare/ledare har ett antal föräldrar ställt upp när det behövts. Medlemmar 2016 Under 2016 var medlemsantalet 442st (motsvarande siffra 2015 var 507st). Av dessa var 236 kvinnor och 206 män. Medlemmar 11 år eller yngre 2016 var 262st (motsvarande siffra 2015 var 278st). Medlemmar år 2016 var 63st (motsvarande siffra 2015 var 66st). Medlemmar 19år eller äldre var 2016 var 117st (motsvarande siffra 2015 var 163st). Största differensen ligger i kategorin 19år och äldre. Del av förklaringen till medlemstappet ligger i att LSS 2015 anordnade fler vuxencrawlkurser än 2016 i kombination med att stödmedlemmarna blev några färre 2016.

2 Några av de fokusområden föreningen haft under verksamhetsåret utöver kurs och träningsverksamhet: I dialog med kommunen har vi hanterat föreningens behov av träningstider. Våren 2016 disponerade föreningen drygt 80 bantimmar i veckan, motsvarande siffra för hösten var 120h. Ökningen under hösten har bl.a. möjliggjort ytterligare träningsgrupper och en bättre balans tidsmässigt mellan de olika grupperna. Tyvärr kan föreningen inte alltid möta efterfrågan på kurs och träningsverksamhet eftersom tillgången till bassängtid är begränsad. Situationen hade varit annorlunda om Hertsö badhus funnits kvar. Föreningen har under året haft fokus på att LOK-stöds rapportering skall fungera och vara enkel. Under hösten sjösattes integreringen mellan Kansliet online och Idrott online vilket avsevärt underlättat närvaroregistrering och LOK-stöds rapportering. Kombinationen ökad verksamhet och förenklad närvarorapportering har inneburit att föreningens LOK-stöd ökat med bedömt 25%. Under året genomfördes en revidering av LSS Styrdokument och då gjordes bl.a. en översyn av tränings-, kurs- och egenavgifter m.m. Under våren genomfördes en stor uppdatering av föreningens medlemsregister i Idrott online där ett stort antal tidigare medlemar plockades bort. Informationsspridning är en utmaning för föreningen. Under året har föreningsinformation delgivits på diverse möten där medlemmar och föräldrar deltagit. Bedömningen är att det nu finns en liten större förståelse och insikt bland medlemmar för den verksamhet som LSS bedriver. Detta har bl.a. visat sig genom ett ökat engagemang, framförallt kring tävlingar, vilket är mycket positivt. Fortsatt focus på att öka engagemanget ytterligare är en framgångsfaktor för föreningens överlevnad och utveckling. Masterkommittén Masterssimningen kom igång lite senare än normalt beroende på att kommunen och Luleå simsällskap genomförde ett omfattande arbete med att fördela tider i simhallarna då ett badhus stängdes under sommaren Under hösten har masterskommittén bedrivit simträning för vuxna. Masters är indelat i tre nivåer/grupper där instegsnivån är Masters 3 och den högsta nivån är Masters 1. Träningstillfällena har veckovis varit sju stycken med ungefär 23 bantimmar per vecka. Under hösten har ett möte med simmarna hållits. Speciellt glädjande att masters fått tillgång till morgontider vardagar. Antal mastersimmare 2016 har varit ungefär 35 stycken.

3 Simkommittén Under 2016 har simmare och tränare genomfört otaliga träningspass med stort engagemang och deltagit i ett flertal tävlingar (från Utmanarna till Sum-Sim Riks). Särskilt glädjande med de fina resultat som presterades vid Sum-Sim Riks i december där Sabina Almans guld på 400 frisim står i en klass för sig. Noterbart är att det är första gången sedan 2003 som LSS har simmare kvalificerade till Sum-Sim. När det gäller lägerverksamhet så har vi genomfört LSS traditionsenliga Winter och Summer camp med ca 50 simmare från A-, T- och Medley vid varje tillfälle, ett flertal helgläger för A, T1 och T2 och utökad träning i samband med skollov för samtliga grupper. Dessutom genomfördes den mycket lyckade morotsresan till Florida i augusti där 12 simmare från A och T1 deltog. Under året har vi infört förebyggande träning för axelproblematik för A och T1 samt möjlighet till en snabb första konsultation av fysioterapeut med möjlighet till vidareremittering vid långvarigare besvär och vi har arrangerat en föreläsning om kost för idrottare. Simtränare och simskolelärare har deltagit i utbildningar både på lokal nivå och nationell nivå. I simskolan har vi gått från att vid årets början endast kunna erbjuda verksamhet i de första grupperna i Svenska simförbundets Simlinjen (Baddare-Pingvin) till att nu erbjuda verksamhet i hela Svenska simförbundets Simlinjen (Baddare-Haj) med övergång till träningsgrupp (Crawl). Vad har varit bra Under året har LSS haft det största antalet simtränare någonsin i klubbens historia engagerade i verksamheten och kompetensnivån har heller aldrig varit högre. Träningsnärvaron i grupperna har ökat även om ytterligare förbättringar kan ske. Vi har haft stor efterfrågan inom simskoleverksamheten med fulla grupper och kölistor. Mycket positiv återkoppling från vårdnadshavare om kvaliteten på simskoleverksamheten. Vad hade kunnat förbättras. Tillgången på tillräckligt träningsutrymme i bassäng och vettiga träningstider är inte tillfredsställande även om stora ansträngningar har gjorts för att få fler bantimmar och att fördela de timmar vi fått på bästa möjliga sätt. Informationsflödet till föräldrar och simmare i samtliga grupper. Under 2017 ska säsongsplanering och informationsmöte genomföras i samtliga grupper.

4 Tillgången på fler utbildningstillfällen/utbildningskurser är inte tillfredsställande trots att vi gjort förfrågningar till Norrlands simförbund. Utbildningstillfällen/utbildningsträffar inom klubben hade kunnat genomföras i större utsträckning. Rekrytering av fler simskollärare som antagit uppdrag att genomföra simskola under måndag - lördag hade kunnat innebära att vi kunnat erbjuda fler simskoleplatser. Inom simskolan togs lektionstillfället med räddningsväst ( pyjamasparty ) bort i samband med sommarens intensivsimskola. Vårdnadshavare och elever har återkopplat en önskan om att detta återupptas. PARA kommittén Parasimskola Simskoleverksamheten har bedrivits i Gammelstads badhus, stora bassängen på söndag eftermiddag. Verksamheten har vuxit och under året. Både vår och höst har alla grupper varit mer än fulla. Simskoletiden har fått kortas ner till 30 min/grupp under hela året pga. minskad bassängtid för simskoleverksamhet, från kommun. Vi har inte kunnat ta emot alla intresserade barn utan det har blivit en lite kö. Alla simmarna har utvecklats under året och nästan alla som börjat fortsätter uppåt i grupperna. Nu har parasimskolan alla fem steg från Baddaren till Hajen och i höst har vi startat två crawlgrupper där mer parten är 9-12 år. Dessa grupper är parallellt med simskoleverksamheten. Några från crawlgruppen var med i årets sista Utmanaren. Under våren var det Lena och Frida som hade alla simskolegrupperna från Baddaren- Hajen och en liten crawlgrupp. Under hösten var det Lena, Love och Maribel som var ledare var det första gången vi hade parasimskola under sommaren. Den bedrevs i Hertsö badhus med Lena och Maria som var ledare. Den var mycket uppskattad. Paramedley Under året har det funnits två medleygrupper där åldern varit år. Det har tränat 1 timme en ggr/ veckan eller två ggr/vecka. Dessa grupper har tränat parallellt med T-grupperna. Under våren har Lena varit ansvarig för grupperna och under hösten har Maria succesivt tagit över ansvaret. Någon ny simmare har kommit till under hösten. Flera av simmare har varit med på Utmanaren. Träningsgrupper T1 har tränat tre ggr/vecka under våren. Gruppen bestod då av sex simmare, Ludwig R, Ludvig B, Josef, Elsa, David och Maria. Under hösten har T1 tränat fyra ggr/vecka och bestått av Ludwig och Ludvig. T2 har tränat parallellt med dem tre ggr/vecka och bestått av Elsa och David Maria rehabtränade under senare delen av våren men var i slutet av sommaren tvungen att sluta pga mycket smärta vid träning. Hon har sedan fortsatt som tränare för de yngre simmarna. Josef flyttade till Umeå pga studier och har tränat med Umeå SS, men har varit skadedrabbad under stor del av hösten.

5 Under året har Ludwig och Ludvig simmat i ungdomsklass och båda har utvecklat sin simning. Ludvig Båving har vunnit alla sina lopp i ungdomsklassen K3, både vid SM i Sundsvall och Stockholm Paragames. Ludwig Rönnbäck har varit bland de tre bästa i ungdomsklassen K1 vid samma tävlingar. Elsa och Josef har simmat i seniorklasser där motståndet är betydligt tuffare. De var även med på Malmö Open. Bäst gick det för Elsa i Malmö med personliga rekord på alla sina lopp. Alla simmarna har även deltagit i Kvantum cup, Öjebyspelen, Höstsimmet och Höstsimmiaden samt på Utmanaren. De deltog också på ett läger för lovande simmare från Norr- och Västerbotten i oktober. Josef Hassan var under året med i Parasport Sveriges simkommittés Morgondagarteam och Elsa Bergbom var med i Utvecklingsteamet. Josef mottog i våras MAX stipendiet för Nya ledare I höst har det tillkommit fyra nya ledare. Det är Love Sunder och Maribel Hansson som varit hjälpledare vid simskolan. Maria Andersson som först hjälpte till med simskolan under sommaren och från hösten varit ansvarig för de två paracrawlgrupperna tillsammans med Ludwig Rönnbäck. Tre av de nya unga ledarna har en rörelsenedsättning vilket gör dem som mycket bra förebilder. Idrottslyftsprojekt Parasport Sverige Föreningen har under hösten sökt och beviljats ett ledarprojekt för att ta emot, skola in och utbilda de nya unga ledarna, samt att starta en parakommitté som planerar och leder föreningens stora parasimverksamhet. I projektet ingår också att utbilda föräldrarna som hjälper barnen i vattnet. Projektet kommer att fortsätta våren Utmärkelser Maria Andersson fick i december ta emot Luleå Lions uppmuntringsstipendium för unga ledare. Lena Revholm blev utsedd till Årets barn och ungdomsledare på Norrbottens Idrottsgala i maj och fick även mottaga Luleå City Rotarysstipendium för Årets Eldsjäl i juni. Tävlingskommittén TK fungerar bra med 5-6 medlemmar. Under året har någon avlutat sitt uppdrag men dessa har blivit ersatta. Vi har ordnat 3 sanktionerade tävlingar, Kvantum cup som arrangerades i Boden då Pontusbadet var stängt, Höstsimmet och JDM/DM. Utöver dessa tävlingar har 4 Utmanare anordnats. På Utmanarna har antalet starter legat kring 150st. De flesta simmarna kommer från LSS, men även Piteå, Boden och Kalix har blivit inbjudna att delta. Arrangemangen har flutit på bra och varit uppskattade.

6 Under 2016 har 13 nya funktionärer blivit utbildade. Stöd kommittén Stödkommittén har under 2016 arbetat med att utveckla och få struktur i samarbetet med TYR, vår leverantör av klubbkläder. Under 2017 kommer TYR att fortsättningsvis vara vårt förstahandsval av klubbkläder. Idrottsrabatterna kommer simmarna att fortsättningsvis sälja höst och vår. Komplement till idrottsrabatten och sponsorsimmet där simmarna har möjlighet att tjäna pengar till sitt simmarkonto är under uppbyggnad. Fikaförsäljningen har en stor trivselfaktor vid LSS tävlingar och kommer även att fortsätta vara så under Arbetet i stödkommittén kommer att struktureras upp i ett års hjul för bättre överblick och framförhållning. Kansli kommittén Den verksamhet LSS bedriver kräver en hel del administrativt arbete. Kanslikommittén är under uppbyggnad. Företrädesvis har styrelsemedlemmar skött administrationen under 2016 men målbilden på sikt är att hitta en eller flera individer som löser ut den administration som föreningen genererar. Luleå Mattias Alman Ordförande LSS

Luleå simsällskap verksamhetsberättelse 2017.

Luleå simsällskap verksamhetsberättelse 2017. Luleå simsällskap verksamhetsberättelse 2017. Uppdrag 2017 Ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamot: Valberedning: Revisor: Revisor suppleant: Mattias Alman Malin Neass Magnus Tjärnberg Anna-Karin Söderholm,

Läs mer

LSS Utmanaren

LSS Utmanaren XX = NYA RESULTAT 2016-10-02 UTMANAREN 100M BRÖSTSIM DAM Heat Bana Namn Född Klubb/Grupp Anmäl. tid Ny tid 01:55 01:45 01:35 1 1 Randi Arnesen 2005 LSS/T1 1.39.87 1.37.82 X X 2 Emily Cwirzen 2004 LSS/T1

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019

Verksamhetsplan 2018/2019 Verksamhetsplan 2018/2019 Vision ÄLVSJÖ AIK Simförening ska vara den naturliga mötesplatsen för att hitta simmaren i dig! Verksamhetsidé Vi erbjuder och genomför simträning för alla som har intresse och

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

Rättviks Simförening

Rättviks Simförening Rättviks Simförening Agenda 1. Rättviks Simförenings bildande 2. Verksamhet idé 3. Verksamhetens mål 4. Traditioner 5. Förenings struktur 6. Styrelse 2012 7. Träning 8. Tränings grupper 9. Tränings tider

Läs mer

Verksamhetsplan 2009

Verksamhetsplan 2009 Verksamhetsplan 2009 Skelleftesim S34 Skelleftesim bedriver tränings och tävlingsverksamhet samt simskola. Föreningen har omkring 980 medlemmar varav ca 100 aktiva i olika träningsgrupper samt övriga i

Läs mer

Välkommen till oss. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd.

Välkommen till oss. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd. Vi har simundervisning från 4 års ålder i vår simskola som följer Svenska simförbundets

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Verksamhetsplan 2015 SS04 vision, mål, strategier och organisation 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Sammanfattning I detta dokument presenteras SS04 organisation, vision, mål och strategier för att uppnå målen.

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2019 inkl. BUDGET 2019 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för år 2017 Verksamhetsberättelse 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen har under verksamhetsåret haft ett årsmöte, 10 protokollförda styrelsesammanträden, tränarmöten, samt löpande kontakt

Läs mer

LSS Utmanaren

LSS Utmanaren UTMANAREN 100M FRISIM DAM Heat Bana Namn Född Klubb/Grupp Anmäl. tid Ny tid 01:35 01:25 01:15 1 2 Klara Lindqvist 2005 LSS/T1 1.17.03 1.14.30 X X XX UTMANAREN 100M FRISIM HERR Heat Bana Namn Född Klubb/Grupp

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2017 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2018

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2018 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2018 inkl. BUDGET 2018 Täby Sim Vill och Gör 2018 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i

Läs mer

Protokoll årsmöte Luleå Simsällskap Luleå

Protokoll årsmöte Luleå Simsällskap Luleå Protokoll årsmöte Luleå Simsällskap Luleå 2018-03-20 1. Öppnande av årsmötet Ordförande hälsade alla välkomna. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. Enligt stadgarna: 3 Sammansättning och beslutförhet

Läs mer

Verksamhetsberättelse Org

Verksamhetsberättelse Org Verksamhetsberättelse 2018 Org. 802421 8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Monica Höglind Vice Ordförande Henrik Dahlin Kassör Pernilla Brouzell Ledamot Lars Reuterskiöld Ledamot Carolina

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2013 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Madeleine Segerbrand Kassör Claes Gordon Ledamot Monica Höglind Ledamot Malin Thor

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 inkl. BUDGET 2017 Täby Sim Vill och Gör 2017 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i

Läs mer

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget.

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget. Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som beskriver föreningens ändamål, där efter specificeras

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS PROPOSITION NR 1 VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS 2017 Förslag på utvecklingsprojekt 2017. Arbeta för ett eget simidrottens hus Arbeta för att bli en av Sveriges 10 bästa föreningar till 2020

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2014 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Madeleine Segerbrand Kassör Claes Gordon Ledamot till november 2014 Monica Höglind

Läs mer

Turebergs simklubb styrdokument Version 2.0, 31 mars 2010

Turebergs simklubb styrdokument Version 2.0, 31 mars 2010 Turebergs simklubb styrdokument Version 2.0, 31 mars 2010 TSK:s styrdokument version 2.0 Sida 1 Innehåll 1. INLEDNING... 3 1.1 ORGANISATION AV TUREBERGS SIMKLUBB... 3 2. RIKTLINJER FÖR ORGANISATIONEN...

Läs mer

Rev A

Rev A Rev A 2013-03-05 1 Vi vill bedriva och utveckla simidrott för alla, oavsett mål och ambitionsnivå Vi utvecklar våra medlemmar fysiskt, mentalt och socialt Vi ökar simkunnigheten i Eskilstuna kommun Simundervisning

Läs mer

Karin Hjertén Jonas Hägerhäll. Bilder Åsa Arctaedius Babysimfotografen

Karin Hjertén Jonas Hägerhäll. Bilder Åsa Arctaedius Babysimfotografen Karin Hjertén Jonas Hägerhäll Bilder Åsa Arctaedius Babysimfotografen www.babysimfotografen.se EN SIMKLUBB FÖR ALLA SS04 vision och värdegrund sedan 2004 Svenska Simförbundets Simlinje Perioden före puberteten

Läs mer

Medlemsengagemang. Motala SS. Motala SS Styrelse

Medlemsengagemang. Motala SS. Motala SS Styrelse 2016-02-21 Medlemsengagemang Motala SS Motala SS Styrelse Motala SS Motala SS är en förening som drivs med ideella krafter. För att det ska fungera måste vi alla hjälpas åt. Du som förälder till barn i

Läs mer

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN 2018 Introduktion 2018 kommer att vara ett år då vi fortsätter med att förbereda oss för en framtid med ny simhall och utökad verksamhet.

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté Mellansvenska Simförbundets Simkommitté STRATEGI 2025 SVENSK SIMIDROTT KÄRNVÄRDEN ALLT HÄNGER IHOP GRUNDLÄGGANDE VERKSAMHETSOMRÅDEN / SIMKOMMITTÉNS MÅL UNDERVISNING TRÄNING OCH TÄVLING Utveckla Simidrott

Läs mer

I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem.

I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem. VÄLKOMMEN SOM MEDLEM I PITEÅ SIM I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem. Du kan alltid prova på att

Läs mer

Verksamhetsplan VARBERGS SIM

Verksamhetsplan VARBERGS SIM Verksamhetsplan 2015-2017 VARBERGS SIM VARBERGS SIM Föreningens syfte: VARBERGS SIM ska vara en ideell förening med en bred verksamhet som främjar simidrotten från babysim till elitsimning VARBERGS SIM

Läs mer

Täby Sim Vill och Gör. Styrelsens förslag till årsmöte 2015

Täby Sim Vill och Gör. Styrelsens förslag till årsmöte 2015 Täby Sim Vill och Gör Styrelsens förslag till årsmöte 2015 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täbys Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångspunkt i ett utdrag

Läs mer

Medlemsbrev. Året som gått

Medlemsbrev. Året som gått Medlemsbrev Hej! Inför vårens aktiviteter kommer här litet info och några tillbakablickar på 2014. Vi passar också på att presentera några av nyckelpersonerna i klubbens verksamhet. Sist hittar du ett

Läs mer

Sommarverksamhet 2014

Sommarverksamhet 2014 Sommar Sommarverksamhet 2014 Malmö Simsällskap - Limhamns Simsällskap Sommarsimskola för både barn och vuxna! Under sommaren bedriver Malmö Simsällskap och Limhamns Simsällskap sommarsimskola på Rosengårdsbadet

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2010 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Petter Holmberg Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Jan Sigurdh Staffan Tell Ulrika Bergström Niklas Thurfjell Malin Thor Madeleine

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE Styrelsens sammansättning Gert Nilsson Anders Carlsson Irma Sundh Ann Salomonsson Olle Lundgren Daniel Pollak Sven Jansson Staffan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 för Falkenbergs Simklubb

Verksamhetsberättelse 2014 för Falkenbergs Simklubb Verksamhetsberättelse 2014 för Falkenbergs Simklubb Inledning Ett år med många framgångar ligger bakom Falkenbergs Simklubb. Framförallt den i hela Sverige uppskattade tävlingen Falkenbergs Race med rekordmånga

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 2012 ännu ett händelserikt och spännande år. Vi har lyckats behålla antalet aktiva medlemmar - några har slutat men lika många har tillkommit. Under våren har vi möjliggjort

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 1 INNEHÅLL 1. ANTAL MEDLEMMAR... 3 2. STYRELSEN... 3 3. GRUPPER... 3 Aerobics gymnastics... 3 Hopprep... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kids.... 4 Bamsegympa... Fel! Bokmärket

Läs mer

LULEÅ SIMSÄLLSKAP STYRDOKUMENT

LULEÅ SIMSÄLLSKAP STYRDOKUMENT LULEÅ SIMSÄLLSKAP STYRDOKUMENT (Rev 2018-10-07) Ver. 3.05 Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2. Vår verksamhet... 1 3. Vår värdegrund... 1 4. Vår vision... 2 5. Strategiska Mål 2016 2021... 2 5.1.

Läs mer

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Sammanfattning En simhall är stadens mest omtyckta friskvårdsanläggning, här samsas barn, ungdomar och vuxna i en rad olika aktiviteter som simskola, skolsim,

Läs mer

Föräldrainformation Gemenskap - vår styrka!

Föräldrainformation Gemenskap - vår styrka! Föräldrainformation 20171109 Gemenskap - vår styrka! VERKSAMHETSIDÉ och MÅL Ronneby Simsällskap bildat den 24/5 1972 har till ändamål att genom utövning av idrott och friluftsliv verka för höjande av medlemmars

Läs mer

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2010/2011

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2010/2011 Luleå Allmänna Konståkningsförening Verksamhetsberättelse Säsongen 2010/2011 Föreningsverksamhet Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleanter Anne Lindahl Tina Johansson Ulrica van

Läs mer

Mölndals Allmänna Simsällskap

Mölndals Allmänna Simsällskap Mölndals Allmänna Simsällskap Från babysim till simlandslaget MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP Page Sida 1 1 Mölndals Allmänna Simsällskap Mölndals Allmänna Simsällskap (MASS) är en ideell simklubb, som bildades

Läs mer

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 ESS Jolle MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 201 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift. STYRELSE Styrelsen har under året utgjorts av:

Läs mer

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Styrelsen Styrelsen haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2014: Ordförande Kassör Ledamöter Kenneth Arvidsson Gustav Hägneby Per Enqvist Pasi

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

LSS Utmanaren

LSS Utmanaren PERSLOPP/UTMANAREN 100M BRÖSTSIM DAM Heat Bana Namn Född Klubb/Grupp Anmäl. tid Ny tid 01:55 01:45 01:35 1 1 Sarah Jonsson 2001 LSS/T1 1.29.63 1.28.77 X X X Perslopp 2 Moa Gustafsson 2001 LSS/T1 1.26.53

Läs mer

Uppsala Simskoleförenings verksamhetsberättelse 2015

Uppsala Simskoleförenings verksamhetsberättelse 2015 Uppsala Simskoleförenings verksamhetsberättelse 2015 Ett av de viktigaste målen för Uppsala Simskoleförening (USF) är att göra så många som möjligt simkunniga utan att kompromissa med undervisningens kvalitet.

Läs mer

Verksamhetsplan VARBERGS SIM

Verksamhetsplan VARBERGS SIM Verksamhetsplan 2018-2020 VARBERGS SIM VARBERGS SIM Föreningens syfte: VARBERGS SIM ska vara en ideell förening med en bred verksamhet som främjar simidrotten från babysim till elitsimning VARBERGS SIM

Läs mer

Resultat LSS Utmanaren

Resultat LSS Utmanaren PERSLOPP/UTMANAREN 100M FRISIM DAM Heat Bana Namn Född Klubb/Grupp Anmäl. tid Ny tid 01:35 01:25 01:15 1 1 Lova Lindvall 2000 LSS/T2 1.26.63 1.2.19 X X 2 Alva Andersson 200 LSS/T2 1.2.70 1.26.38 X X 3

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 2008 2009 2 (5) Skövde Konståkningsklubb får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008 2009 Styrelsen har under året haft

Läs mer

Fira trettonhelgen med simning!

Fira trettonhelgen med simning! . Fira trettonhelgen med simning! 5-6 januari 2012 åker Gävle Simsällskap till Bollnäs och deltar i Palles Minne och Master medley cup Tävlingen är en rolig tävling och ett tillfälle där vi alla kan vara

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Luleå Bridgekamrater 2015

Verksamhetsberättelse för Luleå Bridgekamrater 2015 Verksamhetsberättelse för Luleå Bridgekamrater 2015 Ordförande: Göran Ström Vice ordförande: Karin Hellsten Sekreterare: Per Norberg Kassör: Lisbet Markgren Ledamot: Stig-Åke Ifrig Styrelse Suppleanter:

Läs mer

Styrelsen för SKURU IK simsektion får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1997-1998.

Styrelsen för SKURU IK simsektion får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1997-1998. Verksamhetsberättelse 1997-1998. Styrelsen för SKURU IK simsektion får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1997-1998. Styrelsens sammansättning Ordförande V ordförande Sekreterare

Läs mer

Linköpings Allmänna Simsällskap. Verksamhetsplan 2015

Linköpings Allmänna Simsällskap. Verksamhetsplan 2015 Linköpings Allmänna Simsällskap Verksamhetsplan 2015 Utgåva 1.0 2015-01-20 Innehåll Innehåll... 2 Vision... 3 Långsiktiga mål... 3 LASS har som mål att:... 3 Prioriterade områden... 4 LASS-kunskap... 4...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyringe Simsällskap

Verksamhetsberättelse för Tyringe Simsällskap Sida 1/6 Verksamhetsberättelse för Tyringe Simsällskap 2010-01-01 2010-12-31 Sida 2/6 1. Inledning Under det gångna året har Tyringe Simsällskap bedrivit sin verksamhet på bred front, från de minsta babysimmarna

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2016 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

Policydokument. Styrelsen Njurunda Simsällskap

Policydokument. Styrelsen Njurunda Simsällskap Policydokument Styrelsen Njurunda Simsällskap 2016-03-21 1 Allmänt 1.1 Njurunda Simsällskap (NSS) skall verka för att främja simning i enlighet med Riksidrottsförbundets och Svenska Simförbundets intentioner

Läs mer

Nyhetsbrev Falu Simsällskap

Nyhetsbrev Falu Simsällskap Nyhetsbrev Falu Simsällskap September 2017 Tänk vad vi kan åstadkomma! Många bäckar små. Uttrycken för hur ett stort antal små bidrag i slutändan leder till något som är omfattande passar väl in på Falu

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 1(7) Verksamhetsplanen 2018 är skriven utifrån föreningens fastställda verksamhetsplan år 2017. Under året ska vår förening även se över hur vi ska implementera svensk simidrotts dokument

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 1(8) Verksamhetsplanen 2014 skrevs på basen av de tankar och arbete gällande VSS långsiktiga målsättning som togs fram och arbetades med under 2012 och 2013. Många av de mål som tagits

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening 2017-01-01 2017-12-31 Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening, MDRF 2017 Styrelsen får härmed avge verksamhetsberättelse

Läs mer

Välkomna. Täby Sim Föräldraforum

Välkomna. Täby Sim Föräldraforum Välkomna Täby Sim Föräldraforum Agenda Syftet med ett föräldraforum Täby sim organisation Kommunikation idag Föräldramedverkan Profilprodukter Styrelsens sammansättning och erfarenheter Valberedningen

Läs mer

Årsberättelse 2014. Foto: Jacob Edholm (Göteborg Simmet) samt Jonas Kewenter

Årsberättelse 2014. Foto: Jacob Edholm (Göteborg Simmet) samt Jonas Kewenter Årsberättelse 2014 Foto: Jacob Edholm (Göteborg Simmet) samt Jonas Kewenter Årsberättelse Göteborg Sim 2014 Målsättning för Göteborg Sim är att klubben skall; -Vara en elitsatsande klubb med simning som

Läs mer

Simförbundsmötet april 2016 Scandic Star Sollentuna. Motioner

Simförbundsmötet april 2016 Scandic Star Sollentuna. Motioner Simförbundsmötet 16-17 april 2016 Scandic Star Sollentuna Motioner Motion till Svenska Simförbundets årsmöte 2016 SK Ägir vill lämna in följande motion till Svenska Simförbundets årsmöte 2016: Att beräkningen

Läs mer

FÖRÄLDRAENGAGEMANG SUNDSVALLS SIMSÄLLSKAP FRÅN SIMSKOLA TILL OS SSS POLICY FÖRÄLDRAENGAGEMANG

FÖRÄLDRAENGAGEMANG SUNDSVALLS SIMSÄLLSKAP FRÅN SIMSKOLA TILL OS SSS POLICY FÖRÄLDRAENGAGEMANG FÖRÄLDRAENGAGEMANG Hej föräldrar! I detta dokument hittar du viktig information om vad SSS erbjuder simmande barn och ungdomar samt vilka krav som ställs på familjer med barn som tränar teknik och tävlar

Läs mer

Verksamhetsplan Varberg-Falkenberg Sim

Verksamhetsplan Varberg-Falkenberg Sim Verksamhetsplan 2011-2013 Varberg-Falkenberg Sim VFSIM Föreningens syfte: Varberg-Falkenberg Sim ska vara en ideell förening med en bred verksamhet som främjar simidrotten från babysim till elitsimning

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Sid 1( 7) Verksamhetsberättelse 2016 Norrtälje Simklubb Styrelsen för Norrtälje Simklubb lämnar härmed följande berättelse för 2016, klubbens 59:e verksamhetsår. Sid 2( 7) Styrelsens sammansättning Vald

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2015-2016 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Marcus Trabold Vice ordförande: Stefan Johansson Hans Sundberg Kassör: Linnea Persson Leif Daggert Sekreterare:

Läs mer

Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubb 1 januari december 2011

Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubb 1 januari december 2011 Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubb 1 januari 2011 31 december 2011 Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubbs styrelse får härmed avse följande berättelse för verksamheten under tiden 1 januari

Läs mer

TILLSAMMANS FÖR UTVECKLING!

TILLSAMMANS FÖR UTVECKLING! MEDLEMSPOLICY FÖR SUNDSVALLS SIMSSÄLLSKAP TILLSAMMANS FÖR UTVECKLING! Hej simmare, föräldrar och anhöriga till simmare! I detta dokument hittar du viktig information om vad SSS erbjuder alla simmare i

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 802434-4429 1 av 5 Verksamhetsberättelse 2015 Umekawa budokai Mattias och Lillemor tränar jodo i dojon i december. I bakgrunder ser vi Anders och Claire. 802434-4429 2 av 5 Verksamhetsåret 2015 har varit

Läs mer

Vuxensimning Våren 2015

Vuxensimning Våren 2015 Vuxensimning Våren 2015 Ansvarig Christina Hörbäck E-post ica@varbergssim.se Telefon kansli 0340-673507 Hemsida www.varbergssim.se Vuxencrawl Nybörjare Vt 2015 Start & Avslut Alt 1: v 3-6 Start 13/1 &

Läs mer

Föreningsträdet Simning. Min förening

Föreningsträdet Simning. Min förening Föreningsträdet Simning Min förening Föreningskunskap Vad erbjuder min förening Att vara funktionär Aktiva 15 år Handledning Att arbeta med Föreningsträdet Syfte: Tanken med föreningsträdet är att med

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN 2019 Introduktion 2019 kommer vara ett år i målstyrningens tecken. Styrelsen kommer dels att jobba med långsiktiga mål på två till

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL OSBY SIMSÄLLSKAP!

VÄLKOMMEN TILL OSBY SIMSÄLLSKAP! VÄLKOMMEN TILL OSBY SIMSÄLLSKAP! ELIT TÄVLINGSGRUPPER CRAWL/MEDLEY SIMSKOLA Lycka är att simma Dagens Idrott ställer stora krav på föreningarna. Många föreningar lockas att stressa talanger i träning och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Söderhamns Gymnastikförening redovisar här sin verksamhetsberättelse för perioden 2012-01-01 -- 2012-12-31 1. Fakta om verksamhetsåret Styrelse På föreningens årsmöte den 3/3

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb Verksamhetsberättelse Sid 1( 6) Verksamhetsberättelse Norrtälje Simklubb Styrelsen för Norrtälje Simklubb lämnar härmed följande berättelse för Verksamhetsberättelse Sid 2( 6) Styrelsens sammansättning

Läs mer

Välkommen till Ronneby Simsällskaps Simskola VT 2018

Välkommen till Ronneby Simsällskaps Simskola VT 2018 Välkommen till Ronneby Simsällskaps Simskola VT 2018 Nu är det snart dags för simskola i Ronneby simhall. Simskolan bedrivs på lördagar och söndagar mellan 8.50-12.40. Simpassen för deltagarna är 30 eller

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016

Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016 Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016 Mål satta till 2017 1. Utbilda instruktörer som aktivt instruerar och vägleder aktiva och kommande lyftare med utvecklande och resultatförbättrande metodik. 2. Ambitionen

Läs mer

Årsmöteshandlingar

Årsmöteshandlingar Årsmöteshandlingar 2018-03-19 Innehåll Sida Föredragningslista 2 Valberednings förslag 3 Verksamhetsberättelse 3-9 Resultat & Balansrapport 10-14 Revisionsberättelse 15 Budget 2018 16 Verksamhetsplan 2018

Läs mer

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2009/2010

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2009/2010 Luleå Allmänna Konståkningsförening Verksamhetsberättelse Säsongen 2009/2010 Föreningsverksamhet Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleanter Adjungerade ledamöter Revisorer Ordinarie

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Med bifogad dokumentation från Klubbutvecklingsdag

Verksamhetsplan 2017 Med bifogad dokumentation från Klubbutvecklingsdag Verksamhetsplan 2017 Med bifogad dokumentation från Klubbutvecklingsdag 1(7) Verksamhetsplanen 2017 är skriven utifrån föreningens fastställda verksamhetsplan år 2016 samt att den kompletteras i bilagan

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening 1982-2018 Malmös Största Idrottsförening Malmö kappsimningsklubb är Malmös största idrottsförening med drygt 4000 medlemmar årligen. Vi är en klubb som erbjuder allt från babysim till simning och simhopp

Läs mer

Verksamhetsberättelse CK Natén 2018

Verksamhetsberättelse CK Natén 2018 1 Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsåret 2018-01-01-2018-12-31 Styrelsen Styrelsen har bestått av Ordförande Lars Blomqvist Kassör Malin Hedlund Sekreterare Ninni Casserstedt Ledamöter: Linda Widén,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2016 Januari 2017 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft drygt 280 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Klädsel: Vanliga kläder, ej Gi Alla medlemmar och målsmän till medlemmar under

Läs mer

Föreningen Svensk Elit Simning

Föreningen Svensk Elit Simning Föreningen Svensk Elit Simning Verksamhetsberättelse och årsredovisning för verksamhetsåret 2014 2 Medlemmar Föreningen har idag 28 medlemsföreningar. I sammanställningen framgår medlemmarna under de senaste

Läs mer

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är Föräldraengagemang Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i LASS Vad innebär det för mitt barn? Vad innebär det för mig som förälder? Vad behöver jag som förälder bidra med i LASS?

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

SPONSORSIM TILL STÖD FÖR SIMMARNA I SOLNA SUNDBYBERG SIMSÄLLSKAP

SPONSORSIM TILL STÖD FÖR SIMMARNA I SOLNA SUNDBYBERG SIMSÄLLSKAP SPONSORSIM TILL STÖD FÖR SIMMARNA I SOLNA SUNDBYBERG SIMSÄLLSKAP 04 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Sponsorsim...3 Information om sponsorsim...3 Datum...3 Tid...3 Var...3 Organisation/verksamhet...3

Läs mer

Vuxensimning Hösten 2014

Vuxensimning Hösten 2014 Vuxensimning Hösten 2014 Ansvarig Christina Hörbäck E-post ica@varbergssim.se Telefon kansli 0340-673507 Hemsida www.varbergssim.se Vuxencrawl Nybörjare & Avslut Alt 1: v 38-41 16/9 & avslut 9/10 2 ggr/vecka

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF 2015-01-01-2015-12-31 Mälardalens distansryttarförening Enköping Uppland Organisationsnummer 802462-5397 1(5) Verksamhetsberättelse för

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2011 Februari 2012 Sidan 1 av 5 Linköping Judo - en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft 319 unika medlemmar som tillsammans tränat under närmare tjugo

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS PROPOSITION NR 1 VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS 2019 Förslag på utvecklingsprojekt 2019. Arbeta för ett eget simidrottens hus Arbeta för att bli en av Sveriges 10 bästa föreningar till 2020

Läs mer

Verksamhetsberättelse Nyköping Knights Basebollklubb 2016

Verksamhetsberättelse Nyköping Knights Basebollklubb 2016 Verksamhetsberättelse Nyköping Knights Basebollklubb 2016 Styrelsens sammansättning: Ordförande: Roger Bille Sekreterare: Daniel Berglöf Kassör: Peter Ström Ledamot: Titus Fagerlund Ledamot: Anna Ulf Suppleant:

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer