Verksamhetsberättelse 2018 för Falkenbergs Simklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2018 för Falkenbergs Simklubb"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2018 för Falkenbergs Simklubb Inledning Med över 800 medlemmar är vi en av de största idrottsföreningarna inom Falkenbergs kommun. Med Klitterbadet, Vessigebadet och Hälsa och Rehab som nav bygger vi tillsammans grunden för simkunnighet och aktiva simmare i kommunen. Sida 1 (februari 2019)

2 Styrelsen Styrelsen har under verksamhetsåret 2018 bestått av: Ordförande: Vice ordförande: Kjell Rehn Bengt Storberg Ledamot/Sekreterare: Ann-Sofie Christiansson (sekreterare från 25 oktober 2018) Sekreterare (som avgått): Åsa Curlow (lämnade styrelsen i oktober) Suppleant/ledamot: Roland Kramer (ledamot från 25 oktober 2018) Suppleant: Adjungerade utan rösträtt: Olga Pending Ulrike Feldhusen, Kajsa Bäckström, Johannes Andersson Styrelsen har under året haft 10 protokollförda möten samt utfört arbete vilket bl.a. hanterat: Avslut av omorganisationen med unionen och trygghetsrådet Rekrytering av siminstruktörer Beslut om Kickoff vid terminsstart för ideella grupper och verksamheten Införda anställningsavtal och arbetsbeskrivningar för tillsvidare- och timanställd personal Infört tidredovisning för samtliga anställda Nytt lönesystem för timanställda och en ersättningspolicy Mastersgrupp och tider för denna Tillbudspärm och arbetsmiljöpolicy Intervju med HN om framtida klitterbadet och beslut om lobbygrupp Utredning om ny hemsida och nytt bokningssystem Notering: Se protokoll på hemsidan för ytterligare information och övriga beslut Föreningen Föreningen är medlem i Svenska Simförbundet, Västsvenska Simförbundet, Svenska Simskoleförbundet, Svenska Parasportförbundet och Hallands Parasportförbund. Tillsammans med de övriga halländska simklubbarna samarbetar vi kring simtävlingar genom föreningen Plattan där vi gemensamt äger elektronisk tidtagningsutrustning. Vi har haft regelbundna möten med kommunen två 2 gånger per termin. Sida 2 (februari 2019)

3 Medlemmarna 2018 hade Falkenbergs Simklubb 818 medlemmar. Nedanstående tabell visar fördelningen av medlemmarna på kön och ålder. Många yngre barn borgar för att simkunnigheten och intresset för simidrott skall växa sig starkt i Falkenberg de kommande åren. 0-6 år 7-12 år år år 41-Max år Summa Kvinnor Män Summa Övriga förtroendevalda Revisorer: Tore Holmefalk Fredrik Berander (ersättare) Valberedning: Emma Lidwall McAdam Jouline Svensson Johannes Andersson avgick i augusti på grund av anställning Sida 3 (februari 2019)

4 År 2018 Falkenbergs Simklubb drabbades av stängning Klitterbadet efter Falkenberg Race fram till juni på grund av renovering. Detta betydde en glapp i inkomsten av simskoleverksamhet samt att tävlingssimmare fick pröva på många andra aktiviteter ihop med andra idrottsföreningar. Dessutom stängde också vårdcentralen sin bassäng under hösten vad medförde minskade inkomster i simskoleverksamhet. Klubben satsade under året på utbildningar: Grundutbildning Simlinjeassistent blå och gul Föreningsutbildning ihop med SISU HLR för instruktörer Babysimassistent Starterutbildning Sponsorgruppen Sponsorgruppen består av Johan, Cissi och Peter. Gruppens uppgift är att på styrelsens uppdrag skaffa fler sponsorer och intäkter till Falkenbergs Simklubb. Sponsorgruppen har under året jobbat med ett antal aktiviteter: Vidareförsäljning av skyltarna i entrén Nya funktionärströjor i funktionsmaterial i samarbete med våra Sponsorer Engelson och Finger Print. Ny sponsor Team Sportia. Ett samarbete med Team Sportia i Falkenberg är inlett om klubbkläder och övriga sportartiklar liksom Speedo simartiklar Samarbetet med Team Sportia är på 5 år Vi kommer kunna ordna klubbdagar för alla våra medlemmar med rabatter på hela Team Sportias sortiment I slutet av året ordnades även milasimmet med insamling till Tuvas Dag, vilket var mycket uppskattat Sida 4 (februari 2019)

5 Eventgruppen Eventgruppen var under året ansvarig för följande aktiviteter: Övernattningsläger ihop med US-Cupen i Uddevalla Grillkväll/avslutning i juli Kick-off läger i Halmstad med gemensamma aktiviteter ihop med Halmstads Badmintonklubb Kiosk i samband med Medaljjakten/KM Ungdomsgruppen Vi i Ungdomsgruppen har i år startat igång starkt med nya tankar och aktiviteter. Under året som gått har vi haft träffar men sisu x antal gånger. Vi har även varit med och påverkat om hur våra klubbkläder ser ut. Tävlingskommitté Tävlingskommitté har vuxit i antal så att det blev lättare att fördela uppgifterna som finns ihop med Medaljjakten, KM och Falkenberg Race. En dokumentation om uppgifterna har påbörjats så att man kan följa upp de olika uppgifterna, detta sker i samband med ett molnbaserad planeringsverktyg Idrottsplan.se. Sida 5 (februari 2019)

6 Simning Simlinjen i Falkenbergs Simklubb Utvecklingsstadium 1 Vattenvana och aktiv start Ålder: 0-4 år Utvecklingsstadium 1 riktar sig till verksamhet för de allra yngsta barnen och deras föräldrar. Fysisk aktivitet är nödvändigt för barns hälsosamma utveckling och påverkar bland annat kognitiv förmåga, koordination, generella motoriska färdigheter, känslor, fantasi, självkänsla, självförtroende och sociala färdigheter. Kurser Babysim: Anka, Groda, Delfin, Säl. Kurser Minisim: Bläckfisk, Krabba. 145 bokade platser. 3 instruktörer. Utvecklingsstadium 2 Lekfull siminlärning och rörelseglädje Ålder: 4-8 år. Utvecklingsstadium 2 riktar sig till verksamhet för barn från cirka 4 till 8 års ålder, som genom målrelaterade lekar utifrån barnets egna förutsättningar läs sig de elementära grunderna i de fyra simsätten med slutmålet att bli simkunnig. Verksamheten innehåller roliga, utmanande och progressiva övningar, både i vatten och på land. En livräddningsdag genomfördes under varje termin vilket var mycket uppskattat bland barnen och föräldrar. Kurser: Krokodil, Baddare, Kejsarpingvin, Silverpingvin, Guldpingvin, Fisken, Hajen. 826 bokade platser. 21 instruktörer. Utvecklingsstadium 3 Teknikinlärning och fysisk aktivitet Ålder : 7 12 år. Medleygruppernas träning är inriktad på att lära simmarna teknik och ge förutsättning för tävlingssimning. Man utvecklar sin simning från simskolan och börjar delta i tävlingar. En till två tillfälle per vecka erbjuds träning för dessa simmare. Sida 6 (februari 2019)

7 Kurser: Medley järn, Medley brons, Medley silver, Medley guld. 114 bokade platser. 6 instruktörer. Utvecklingsstadium 4 Lära sig simträning Ålder: år D-gruppen 12 deltagare D-gruppen är en ny grupp från och med höstterminen Med den gruppen blir det lättare för simmare att ta steget upp till tävlingsverksamhet och börja förstå vad träning innebär. Därmed har vi också skaffat en klar avgränsning till Medleyskolan. De aktiva har möjlighet att delta på 3 träningstillfällen samt land/styrketräning i FIK Hallen. Utvecklingsstadium 5 Träna och tävla Ålder: år A-C-gruppen 16 deltagare I tävlingsgrupperna A-C deltar ungdomar som valt simning som sin idrott. Träningstillfällena är spridda över hela veckan. Alla dagar utom fredag och lördag finns möjlighet att delta i träning ordnad av klubben. Våra simmare erbjuds också träning på land såsom löpträning, vanligen kortare landträning före simträning men även land/styrketräning i FIK Hallen. Utvecklingsstadium 6 Träna för att prestera Ålder: 15 och äldre. För att simma i denna grupp ska man ha visat stabila tävlingsresultat/ goda träningsvanor. Träningsvolymen ökar i takten med utvecklingen. Den aktive är medveten om att satsning krävs. 0 deltagare Sida 7 (februari 2019)

8 Utvecklingsstadium 7 Träna för att nå full potential/ Elit Ålder 17 och äldre Det finns inte många simklubbar i Sverige som kan erbjuda dessa möjligheter. Att träna i detta utvecklingsstadiet betyder att den aktive satsar fullt på sin idrott, minst halvtid. 0 deltagare Utvecklingsstadium 8 Simma hela livet Kurser: Vuxencrawl steg 1 3, vuxen medley. Intresset hos vuxna att lära sig crawl och att förbättra sin simning är stort. Under året 2018 hölls 5 crawl och 2 medleykurser. Vi upplever också att fler vuxensimmare stannar i verksamheten för att simma med undervisning och förbättra tekniken. 80 bokade platser 2 instruktörer Mastersimning Simklubben startade upp en Mastergrupp under hösten som i sin tur aktiverade förre detta tävlingssimmare att komma tillbaka till bassängen för att simma men också för att börja tävla igen. Parasimning Våra parasimmare deltog flitig på de träningstillfälle vi kunde erbjuda dem. Tre av vara parasimmare deltog på tävlingar Agnes Kramer vann bland många andra medaljer SM silver och brons samt kunde visa med tre 4:e och en 5:e plats på EM att hon tillhör Europas toppsimmare i sin klass. Hon är dessutom redan kvalificerad till VM augusti Sida 8 (februari 2019)

9 Läger 2018 Tävlingsgrupper hade en läger i Gnosjö i slutet av april samt en uppstartsläger inför höstterminen i Halmstad som Eventgruppen anordnade. Falkenberg Race 2018 En av årets stora händelser i Falkenbergs Simklubb är vår egen tävling Falkenberg Race. Den 7-8 april gick tävlingen av stapeln och Klitterbadet inreddes som simarena. Med läktare och serveringstält kunde vi välkomna simmare från 32 klubbar till en rolig simhelg i Falkenberg som slog rekord i antal starter och deltagande simmare. Det var andra året där klubben erbjöd också parasimmare at vara med och det visade sig att vara mycket uppskattad. Hela arrangemanget var möjligt tack vare alla simföräldrar som ställde upp mangrant med allt praktiskt runt tävlingen. Ett särskilt tack skall också gå till de sponsorer som välvilligt ställde upp med allt från hotellrum till byggställningar. Sida 9 (februari 2019)

10 UGP 3 Västsvenska Simförbundet kom med förfrågan om vi kan arrangera UGP3 i mars Vi kommer arrangera detta den 9/10 mars 2019 ihop med Varberg Sim för dela de uppgifterna som behövs för att arrangerar en bra tävling. Klubbmästerskap och Medaljjakt Den 16 december genomförde vi årets Klubbmästerskap där de flesta tävlingssimmarna deltog. Samma dag fick också våra yngsta simmare testa tävling i vår första Medaljjakt. Tjugofem meter simning mot medaljtider i alla simsätt ger ett roligt medaljregn och ger många möjlighet att få sina första simmedaljer med sig hem. Simkonfirmation I år var Falkenbergs Simklubb ansvarig för att genomföra simkonfirmationsläger i Oskarström. Bland de 28 deltagare kom 7 simmare från Falkenberg. 3 veckor med 2 träningstillfälle och 2 konfirmationsläsningar om dagen avslutade med en fin gudstjänst i Oskarströms kyrkan Sida 10 (februari 2019)

11 Sponsorer Att driva en ideell förening kräver stöd från många olika håll. Ideellt arbetande medlemmar är basen i varje idrottsförening. De statliga och kommunala stöden skapar en ekonomisk grund för att kunna erbjuda alla ungdomar tillgång till idrotten på lika villkor. Helt ovärderligt är också det stöd man kan få från företag genom sponsring med pengar eller andra insatser. Falkenbergs Simklubbs verksamhet stöds av flera företag: Falkenbergs Sparbank Carlsberg Sverige Falkenberg Strandbad Freker Kosmonaut SK Bygg Vinbergs Mekaniska AB Ekängengrupp SF Byggkonsult Engelsson Postorder AB Skrea Rör AB Stål & Hyr Fingerprints Kontorsleverantören Team Sportia Dessutom tackar vi för ett gott samarbete med Klitterbadets personal. Sida 11 (februari 2019)

12 Ekonomi Resultaträkning Intäkter Rörelseomsättningar Kostnader Föreningskostnader Övriga externa kostnader Personalkostnader Avskrivningar Summa kostnader Rörelseresultat Ränteintäkter 0 Räntekostnader -235 Årets resultat Sida 12 (februari 2019)

13 Balansräkning Tillgångar Inventarier Varulager Kortfristiga fordringar Kassa och Bank Summa tillgångar Eget Kapital Ingående eget kapital Årets resultat Summa eget kapital Skulder Leverantörsskulder Skatteskulder Övriga skulder Summa skulder Summa skulder o ek Sida 13 (februari 2019)

14 Falkenberg den 14 mars 2017 Kjell Rehn Ordförande Bengt Storberg Vice ordförande Ann-Sofie Christiansson Sekreterare Roland Kramer Ledamot Sida 14 (februari 2019)

Verksamhetsberättelse 2017 för Falkenbergs Simklubb

Verksamhetsberättelse 2017 för Falkenbergs Simklubb Verksamhetsberättelse 2017 för Falkenbergs Simklubb Inledning Med 850 medlemmar är vi en av de största idrottsföreningar inom Falkenbergs kommun. Med Klitterbadet, Vessigebadet och Hälsa och Rehab som

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 för Falkenbergs Simklubb

Verksamhetsberättelse 2014 för Falkenbergs Simklubb Verksamhetsberättelse 2014 för Falkenbergs Simklubb Inledning Ett år med många framgångar ligger bakom Falkenbergs Simklubb. Framförallt den i hela Sverige uppskattade tävlingen Falkenbergs Race med rekordmånga

Läs mer

Alla medlemmar i Falkenbergs Simklubb inbjuds till Årsmöte

Alla medlemmar i Falkenbergs Simklubb inbjuds till Årsmöte Alla medlemmar i Falkenbergs Simklubb inbjuds till Årsmöte onsdagen den 15 mars klockan 18.00 i Falkenbergs Sparbanks samlingssal, ingång från baksidan (Borgmästargården). Klubbmästare 2016 Årsmötesförhandlingar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 för Falkenbergs Simklubb

Verksamhetsberättelse 2013 för Falkenbergs Simklubb Verksamhetsberättelse 2013 för Falkenbergs Simklubb Verksamhetsberättelse 2013 för Falkenbergs Simklubb Inledning Nu har vi på alvar satt Falkenberg på simkartan. Under 2013 fick vi vår första deltagare

Läs mer

Välkommen till oss. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd.

Välkommen till oss. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd. Vi har simundervisning från 4 års ålder i vår simskola som följer Svenska simförbundets

Läs mer

Simlinjen. Riktlinjer och kvalitetskriterier

Simlinjen. Riktlinjer och kvalitetskriterier Simlinjen Riktlinjer och kvalitetskriterier SIMLINJEN är simningens utvecklingstrappa och utgör grunden för svensk simning. Boken belyser vilka färdigheter individen bör sträva efter att utveckla i olika

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019

Verksamhetsplan 2018/2019 Verksamhetsplan 2018/2019 Vision ÄLVSJÖ AIK Simförening ska vara den naturliga mötesplatsen för att hitta simmaren i dig! Verksamhetsidé Vi erbjuder och genomför simträning för alla som har intresse och

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Verksamhetsplan 2015 SS04 vision, mål, strategier och organisation 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Sammanfattning I detta dokument presenteras SS04 organisation, vision, mål och strategier för att uppnå målen.

Läs mer

Simskola Hösten Vilken grupp passar mig?

Simskola Hösten Vilken grupp passar mig? Simskola Hösten 2019 Vilken grupp passar mig? Jag vill börja simma! Men vilken grupp ska jag gå i? På nästkommande sidor finner ni våra olika grupper - läs igenom för att hitta den grupp som passar just

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

Karin Hjertén Jonas Hägerhäll. Bilder Åsa Arctaedius Babysimfotografen

Karin Hjertén Jonas Hägerhäll. Bilder Åsa Arctaedius Babysimfotografen Karin Hjertén Jonas Hägerhäll Bilder Åsa Arctaedius Babysimfotografen www.babysimfotografen.se EN SIMKLUBB FÖR ALLA SS04 vision och värdegrund sedan 2004 Svenska Simförbundets Simlinje Perioden före puberteten

Läs mer

RIKTLINER OCH KVALITETSKRITERIER FÖR SSF:S BARNVERKSAMHET ENLIGT SIMLINJEN

RIKTLINER OCH KVALITETSKRITERIER FÖR SSF:S BARNVERKSAMHET ENLIGT SIMLINJEN RIKTLINER OCH KVALITETSKRITERIER FÖR SSF:S BARNVERKSAMHET ENLIGT Babysim Verksamhet för barn från 3 mån upptill 2 år, som tillsammans med vuxen, vägleds genom lek och målrelaterade övningar till att upptäcka

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

Mål Kunskap om innehållet i Simlinjens utvecklingsstadier 3, 4 och 5 med betoning på de två första stadierna. Kunskap om hur de tio nyckelfaktorerna

Mål Kunskap om innehållet i Simlinjens utvecklingsstadier 3, 4 och 5 med betoning på de två första stadierna. Kunskap om hur de tio nyckelfaktorerna Simlinjen Mål Kunskap om innehållet i Simlinjens utvecklingsstadier 3, 4 och 5 med betoning på de två första stadierna. Kunskap om hur de tio nyckelfaktorerna för en långsiktig utveckling relaterar till

Läs mer

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN 2018 Introduktion 2018 kommer att vara ett år då vi fortsätter med att förbereda oss för en framtid med ny simhall och utökad verksamhet.

Läs mer

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Sammanfattning En simhall är stadens mest omtyckta friskvårdsanläggning, här samsas barn, ungdomar och vuxna i en rad olika aktiviteter som simskola, skolsim,

Läs mer

Vilken grupp passar mig?

Vilken grupp passar mig? Vilken grupp passar mig? Vår verksamhet våren 2016 Malmö Kappsimningsklubb Jag vill börja simma! Men vilken grupp ska jag gå i? From våren 2016 går tre klubbar; Limhamns Simsällskap (LSS), Malmö Simsällskap

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2018

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2018 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2018 inkl. BUDGET 2018 Täby Sim Vill och Gör 2018 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i

Läs mer

Verksamhetsberättelse Org

Verksamhetsberättelse Org Verksamhetsberättelse 2018 Org. 802421 8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Monica Höglind Vice Ordförande Henrik Dahlin Kassör Pernilla Brouzell Ledamot Lars Reuterskiöld Ledamot Carolina

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 1(7) Verksamhetsplanen 2018 är skriven utifrån föreningens fastställda verksamhetsplan år 2017. Under året ska vår förening även se över hur vi ska implementera svensk simidrotts dokument

Läs mer

Verksamhetsåret

Verksamhetsåret Verksamhetsåret 2017 01 01-2017 12 31 Sid 1.Verksamhetsberättelse Sid 2. Resultaträkning Sid 3. Balansräkning Sid 4. Noter, resultatdisposition, övriga upplysningar och underskrifter. SKAFTS RYTTARFÖRENING

Läs mer

Sommarverksamhet 2014

Sommarverksamhet 2014 Sommar Sommarverksamhet 2014 Malmö Simsällskap - Limhamns Simsällskap Sommarsimskola för både barn och vuxna! Under sommaren bedriver Malmö Simsällskap och Limhamns Simsällskap sommarsimskola på Rosengårdsbadet

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Sid 1( 7) Verksamhetsberättelse 2016 Norrtälje Simklubb Styrelsen för Norrtälje Simklubb lämnar härmed följande berättelse för 2016, klubbens 59:e verksamhetsår. Sid 2( 7) Styrelsens sammansättning Vald

Läs mer

Innehåll. Dagordning årsmöte 2015-03-22

Innehåll. Dagordning årsmöte 2015-03-22 Verksamhetsberättelse 2014 1 Innehåll o Dagordning o Inledning och kort bakgrund om föreningen o Styrelseberättelse o Årsberättelse 2014 o Resultaträkning o Balansräkning o Revisionsberättelse Dagordning

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 2016 Varbergs Sim

Verksamhetsplan 2013 2016 Varbergs Sim Verksamhetsplan 2013 2016 Varbergs Sim Varbergs Sim Föreningens syfte: Varbergs Sim ska vara en ideell förening med en bred verksamhet som främjar simidrotten från babysim till elitsimning Varbergs Sim

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2017 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

SK Lödde Verksamhetsberättelse Verksamheten. Simskola

SK Lödde Verksamhetsberättelse Verksamheten. Simskola SK Lödde Verksamhetsberättelse 2018 Verksamheten Simklubben Löddes huvudarena är Tolvåkersbadet där vi bedriver all vår verksamhet så som simskola, tävlingssimning samt vuxengrupper. Klubben har under

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2013 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Madeleine Segerbrand Kassör Claes Gordon Ledamot Monica Höglind Ledamot Malin Thor

Läs mer

Årsredovisning BORÅS KARATEKLUBB

Årsredovisning BORÅS KARATEKLUBB Årsredovisning för BORÅS KARATEKLUBB 864501-8220 Räkenskapsåret 2016 2 (7) Styrelsen för BORÅS KARATEKLUBB, med säte i BORÅS, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Nattfari Islandshästförening Verksamhetsåret 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsen har bestått av: Ordinarie Ledamöter: Ordförande: Vice ordförande Kassör: Sekreterare: Suppleanter: Ulrika Fröding Jeanette Englund

Läs mer

Verksamhetsplan VARBERGS SIM

Verksamhetsplan VARBERGS SIM Verksamhetsplan 2015-2017 VARBERGS SIM VARBERGS SIM Föreningens syfte: VARBERGS SIM ska vara en ideell förening med en bred verksamhet som främjar simidrotten från babysim till elitsimning VARBERGS SIM

Läs mer

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen får härmed avge följande redovisning för förvaltningen under räkenskapsåret 2007-09-01 - - 2008-08-31 KANSLI Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 VARBERG FALKENBERG SIM

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 VARBERG FALKENBERG SIM VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 VARBERG FALKENBERG SIM Under 2010 ökade antalet simmare i vår förening markant. Vi har nu närmare 1300 medlemmar och i regionen räknas vi som en av de större föreningarna.

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 inkl. BUDGET 2017 Täby Sim Vill och Gör 2017 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Med bifogad dokumentation från Klubbutvecklingsdag

Verksamhetsplan 2017 Med bifogad dokumentation från Klubbutvecklingsdag Verksamhetsplan 2017 Med bifogad dokumentation från Klubbutvecklingsdag 1(7) Verksamhetsplanen 2017 är skriven utifrån föreningens fastställda verksamhetsplan år 2016 samt att den kompletteras i bilagan

Läs mer

Rev A

Rev A Rev A 2013-03-05 1 Vi vill bedriva och utveckla simidrott för alla, oavsett mål och ambitionsnivå Vi utvecklar våra medlemmar fysiskt, mentalt och socialt Vi ökar simkunnigheten i Eskilstuna kommun Simundervisning

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2019 inkl. BUDGET 2019 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Verksamhetsplan VARBERGS SIM

Verksamhetsplan VARBERGS SIM Verksamhetsplan 2018-2020 VARBERGS SIM VARBERGS SIM Föreningens syfte: VARBERGS SIM ska vara en ideell förening med en bred verksamhet som främjar simidrotten från babysim till elitsimning VARBERGS SIM

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för 852000-4519 Verksamhetsåret 2014 Sida 1 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen Styrelsen har under året bestått av Ida Larsson, ordförande Peter Ramstedt, vice ordförande Mats Månsson,

Läs mer

Rättviks Simförening

Rättviks Simförening Rättviks Simförening Agenda 1. Rättviks Simförenings bildande 2. Verksamhet idé 3. Verksamhetens mål 4. Traditioner 5. Förenings struktur 6. Styrelse 2012 7. Träning 8. Tränings grupper 9. Tränings tider

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 1(8) Verksamhetsplanen 2014 skrevs på basen av de tankar och arbete gällande VSS långsiktiga målsättning som togs fram och arbetades med under 2012 och 2013. Många av de mål som tagits

Läs mer

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING FÖR KARLSTADS RIDKLUBB räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31 Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31 ÅRSREDOVISNING FÖR KARLSTADS RIDKLUBB räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31 Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2010 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Petter Holmberg Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Jan Sigurdh Staffan Tell Ulrika Bergström Niklas Thurfjell Malin Thor Madeleine

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för år 2017 Verksamhetsberättelse 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen har under verksamhetsåret haft ett årsmöte, 10 protokollförda styrelsesammanträden, tränarmöten, samt löpande kontakt

Läs mer

VARBERGS SIM POLICY FÖR AVGIFTER OCH ERSÄTTNINGAR GILTIG MELLAN 2014 OCH ÅRSMÖTET 2015

VARBERGS SIM POLICY FÖR AVGIFTER OCH ERSÄTTNINGAR GILTIG MELLAN 2014 OCH ÅRSMÖTET 2015 VARBERGS SIM POLICY FÖR AVGIFTER OCH ERSÄTTNINGAR GILTIG MELLAN 2014 OCH ÅRSMÖTET 2015 Denna policy revideras Revisionslista och antas normalt i samband med konstituerande av styrelsen vid fsta styrelsemötet

Läs mer

Linköpings Allmänna Simsällskap. Verksamhetsplan 2015

Linköpings Allmänna Simsällskap. Verksamhetsplan 2015 Linköpings Allmänna Simsällskap Verksamhetsplan 2015 Utgåva 1.0 2015-01-20 Innehåll Innehåll... 2 Vision... 3 Långsiktiga mål... 3 LASS har som mål att:... 3 Prioriterade områden... 4 LASS-kunskap... 4...

Läs mer

Simskola. Vår verksamhet i Torvalla simhall. Ca 4 barn per ledare Ca 16 tillfällen per termin* I snitt, ca en termin per nivå

Simskola. Vår verksamhet i Torvalla simhall. Ca 4 barn per ledare Ca 16 tillfällen per termin* I snitt, ca en termin per nivå Vår verksamhet i Torvalla simhall Simskola Ca 4 barn per ledare Ca 16 tillfällen per termin* I snitt, ca en termin per nivå Slutmål med simskolan: Simkunnighet (200 meter simning varav 50 meter på rygg)

Läs mer

Mölndals Allmänna Simsällskap

Mölndals Allmänna Simsällskap Mölndals Allmänna Simsällskap Från babysim till simlandslaget MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP Page Sida 1 1 Mölndals Allmänna Simsällskap Mölndals Allmänna Simsällskap (MASS) är en ideell simklubb, som bildades

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE MED ÅRSBOKSLUT 2012 Turebergs simklubbs styrelses Verksamhetsberättelse och Årsbokslut för tiden 1 januari 31 december 2012 med revisionsberättelse Organisationsnummer 814800-6631

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2014 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Madeleine Segerbrand Kassör Claes Gordon Ledamot till november 2014 Monica Höglind

Läs mer

SIMHOPPSVERKSAMHETEN I MALMÖ SIMSÄLLSKAP OCH MALMÖ KAPPSIMNINGSKLUBB 2014

SIMHOPPSVERKSAMHETEN I MALMÖ SIMSÄLLSKAP OCH MALMÖ KAPPSIMNINGSKLUBB 2014 HOPPSKOLA vit och rosa (termin 1 och termin 2) Nybörjarhoppskolan består av hoppskola termin 1 (HS vit 1-4) och hoppskola termin 2 (HS rosa 1-3). I nybörjarhoppskolan tränar man en gång i veckan. Alla

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30 Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Byske

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL OSBY SIMSÄLLSKAP!

VÄLKOMMEN TILL OSBY SIMSÄLLSKAP! VÄLKOMMEN TILL OSBY SIMSÄLLSKAP! ELIT TÄVLINGSGRUPPER CRAWL/MEDLEY SIMSKOLA Lycka är att simma Dagens Idrott ställer stora krav på föreningarna. Många föreningar lockas att stressa talanger i träning och

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30.

Läs mer

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING FÖR KARLSTADS RIDKLUBB räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31 Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Välkomna. Täby Sim Föräldraforum

Välkomna. Täby Sim Föräldraforum Välkomna Täby Sim Föräldraforum Agenda Syftet med ett föräldraforum Täby sim organisation Kommunikation idag Föräldramedverkan Profilprodukter Styrelsens sammansättning och erfarenheter Valberedningen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 NORRKÖPINGS KAPPSIMNINGSKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2018 NORRKÖPINGS KAPPSIMNINGSKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018 NORRKÖPINGS KAPPSIMNINGSKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018 NORRKÖPINGS KAPPSIMNINGSKLUBB Inledning VISION Simkunnighet åt alla - efter egna förutsättningar och på lika villkor. Året 2017 har

Läs mer

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN 2019 Introduktion 2019 kommer vara ett år i målstyrningens tecken. Styrelsen kommer dels att jobba med långsiktiga mål på två till

Läs mer

VARBERGS SIM Verksamhetsåret 2014

VARBERGS SIM Verksamhetsåret 2014 VARBERGS SIM Verksamhetsåret 2014 Innehållsförteckning VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 VARBERGS SIM...3 VARBERGS SIM...4 Styrelse:...4 Revisorer:...4 Valberedning:...4 Huvudtränare tävling:...4 Huvudtränare

Läs mer

Årsredovisning 2017 Ekonomi

Årsredovisning 2017 Ekonomi EKONOMISK RAPPORT 2017 Årsredovisning 2017 Ekonomi Under året omsatte föreningen Trelleborg Sim 3 579 tkr. 2017 har varit ett väldigt ansträngt år för föreningen Trelleborg Sim. Vid årets slut visade föreningen

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

VFSIM Simarenagrupps förslag på framtida anläggning i Varberg - bild: Wingårdhs Arkitekter 2011

VFSIM Simarenagrupps förslag på framtida anläggning i Varberg - bild: Wingårdhs Arkitekter 2011 VFSIM Simarenagrupps förslag på framtida anläggning i Varberg - bild: Wingårdhs Arkitekter 2011 Innehållsförteckning VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011 VARBERG FALKENBERG SIM... 3 VARBERG FALKENBERG SIM...

Läs mer

Välkommen till Ronneby Simsällskaps Simskola VT 2018

Välkommen till Ronneby Simsällskaps Simskola VT 2018 Välkommen till Ronneby Simsällskaps Simskola VT 2018 Nu är det snart dags för simskola i Ronneby simhall. Simskolan bedrivs på lördagar och söndagar mellan 8.50-12.40. Simpassen för deltagarna är 30 eller

Läs mer

Kungälvs Simsällskap Verksamhetsplan 2016

Kungälvs Simsällskap Verksamhetsplan 2016 Kungälvs Simsällskap Verksamhetsplan 2016 Innehåll Kungälvs Simsällskaps Vision & Värdegrund... 3 Sammanfattning av verksamhetsplanen 2016... 4 Ledning och samordning... 4 Styrelse... 4 Verksamhetschef...

Läs mer

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin Årsbokslut för 802009-5397 Räkenskapsåret 2015 Styrelsen får härmed avlämna årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31 Resultaträkning Not 2015-01-01-2015-12-31 1 (6) 2014-01-01-2014-12-31 Föreningens

Läs mer

Linköpings Allmänna Simsällskap Verksamhetsplan 2014

Linköpings Allmänna Simsällskap Verksamhetsplan 2014 LinköpingsAllmännaSimsällskap Verksamhetsplan2014 Utgåva 1.0 2014-01-11 Innehåll Vision... 3 VärldskLASS... 3 Långsiktiga mål... 4 Detta uppnår vi genom att:... 4 Dessutom strävar vi efter att:... 4 LASS-kunskap...

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Verksamhetsberättelse Ekerö Tennisklubb 2017 Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Sofia Tillström, Ordförande Niklas Zethraeus, vice ordförande Börje Fritz, kassör Michael Thörnlund,

Läs mer

Årsredovisning. Swedish Eventing

Årsredovisning. Swedish Eventing Årsredovisning för Swedish Eventing 802495-1363 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Swedish Eventing, med säte i Örebro, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse

Läs mer

NKK. 2014:1 hälsar välkommen till en ny termin. Kursinformation för Simskolegrupperna:

NKK. 2014:1 hälsar välkommen till en ny termin. Kursinformation för Simskolegrupperna: NKK 2014:1 hälsar välkommen till en ny termin Kursinformation för Simskolegrupperna: Baddaren 1 Baddaren 2 Pingvinen 1 Pingvinen 2 Hajen 1 Hajen 2:1 Hajen 2:2 Medley-Teknikskola Medley-Teknikskola Forts.

Läs mer

Org nr 894700-4944. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30

Org nr 894700-4944. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30 Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30.

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening 1982-2018 Malmös Största Idrottsförening Malmö kappsimningsklubb är Malmös största idrottsförening med drygt 4000 medlemmar årligen. Vi är en klubb som erbjuder allt från babysim till simning och simhopp

Läs mer

Innehåll. Dagordning årsmöte

Innehåll. Dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse 2015 1 Innehåll o Dagordning o Inledning och kort bakgrund om föreningen o Styrelseberättelse o Årsberättelse 2015 o Resultaträkning o Balansräkning o Revisionsberättelse Dagordning

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret BYSKE SKIDKLUBB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30 Byske Skidklubb 1 (6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30.

Läs mer

Solö Sim-Skoleförening

Solö Sim-Skoleförening Årsbokslut för Solö Sim-Skoleförening Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehållsförteckning Sida Verksamhetsberättelse 1 Disposition, Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Noter, Underskrifter 4 Solö Sim-Skoleförening

Läs mer

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget.

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget. Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som beskriver föreningens ändamål, där efter specificeras

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2013/2014 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Innehåll. Dagordning årsmöte

Innehåll. Dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse 2018 1 Innehåll o Dagordning o Inledning och kort bakgrund om föreningen o Styrelseberättelse o Årsberättelse 2018 o Resultaträkning o Balansräkning o Revisionsberättelse Dagordning

Läs mer

BOTKYRKA RÖNNINGE SIMSÄLLSKAP

BOTKYRKA RÖNNINGE SIMSÄLLSKAP Verksamhetsberättelse och Årsbokslut BOTKYRKA RÖNNINGE SIMSÄLLSKAP 812800-4333 Räkenskapsåret 2013-01-01 2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 6 Balansräkning 7

Läs mer

Hallands Ridsportförbund

Hallands Ridsportförbund Årsredovisning för Hallands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Hallands Ridsportförbund 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hallands Ridsportförbund, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

STOCKHOLMS ALLMÄNNA LAWNTENNIS KLUBB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2018

STOCKHOLMS ALLMÄNNA LAWNTENNIS KLUBB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2018 ÅRSREDOVISNING 2018 Styrelsen för Stockholms Allmänna Lawntennis Klubb får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2018-01-01--2018-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 4

Läs mer

Medlemsengagemang. Motala SS. Motala SS Styrelse

Medlemsengagemang. Motala SS. Motala SS Styrelse 2016-02-21 Medlemsengagemang Motala SS Motala SS Styrelse Motala SS Motala SS är en förening som drivs med ideella krafter. För att det ska fungera måste vi alla hjälpas åt. Du som förälder till barn i

Läs mer

Simlinjen. Helsingborg,

Simlinjen. Helsingborg, Simlinjen Helsingborg, 2015-11-07 Simlinjen 1993 Simlinjens 8 utvecklingsstadier 1. Vattenvana och aktiv start. 0-4 år 2. Lekfull siminlärning och rörelseglädje. 4-8 år. 3. Teknikinlärning och fysisk

Läs mer

Simklubben Tritons Verksamhetsberättelse för 1/1 31/

Simklubben Tritons Verksamhetsberättelse för 1/1 31/ Simklubben Tritons Verksamhetsberättelse för 1/1 31/12 2015 Styrelsen för simklubben Triton avger härmed verksamhetsberättelse för året 2015. 1. Organisation Styrelsen har under året varit sammansatt av:

Läs mer

VARBERGS SIM Verksamhetsåret 2012

VARBERGS SIM Verksamhetsåret 2012 VARBERGS SIM Verksamhetsåret 2012 VARBERGS SIM SIMHALLSGATAN 7 432 32 VARBERG TEL 0340 67 35 04 Innehållsförteckning VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2012 VARBERGS SIM 1 VARBERGS SIM 3 Styrelse: 3 Revisorer:

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

Att lära barnen trygghet och säkerhet i och kring vatten. Ta simmärkena Baddaren grön, Baddaren blå och Sköldpaddan

Att lära barnen trygghet och säkerhet i och kring vatten. Ta simmärkena Baddaren grön, Baddaren blå och Sköldpaddan BADDAREN Vattenvana och tillhörande lekar i vattnet är mycket viktigt för att barnet skall känna sig trygg i och kring vattnet, vilket vi lägger stor fokus på i Baddaren. Leken är en naturlig del i barnets

Läs mer

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är Föräldraengagemang Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i LASS Vad innebär det för mitt barn? Vad innebär det för mig som förälder? Vad behöver jag som förälder bidra med i LASS?

Läs mer

Org nr Årsredovisning. förräkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. förräkenskapsåret Org nr Årsredovisning förräkenskapsåret2000-10-01-2001-09-30 Byske Skidklubb Sida 2 (7) Styrelsen för Byske skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2000-10-01 2001-09- 30 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2016 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening. räkenskapsåret

Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening. räkenskapsåret Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening räkenskapsåret 2008-01-01--2008-12-31 Styrelsen avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida - verksamheten 1 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 6

Läs mer

Nyhetsbrev Falu Simsällskap

Nyhetsbrev Falu Simsällskap Nyhetsbrev Falu Simsällskap September 2017 Tänk vad vi kan åstadkomma! Många bäckar små. Uttrycken för hur ett stort antal små bidrag i slutändan leder till något som är omfattande passar väl in på Falu

Läs mer

Hallands Ridsportförbund

Hallands Ridsportförbund Årsredovisning för Hallands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Hallands Ridsportförbund 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hallands Ridsportförbund, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

TÄVLINGSVERKSAMHET 2008

TÄVLINGSVERKSAMHET 2008 TÄVLINGSVERKSAMHET 2008 Racing Under året som gått har klubben arrangerat 2 st. STCC-deltävlingar, ingående i SM, med utmärkta resultat av både funktionärer och tävlande. Org.kommittén Racing DM/KM-tävlingar

Läs mer

Styrelsen för. Ljungskile Ridklubb. Org nr får härmed avge. Årsbokslut. för räkenskapsåret

Styrelsen för. Ljungskile Ridklubb. Org nr får härmed avge. Årsbokslut. för räkenskapsåret Styrelsen för Ljungskile Ridklubb Org nr 858501-0567 får härmed avge Årsbokslut för räkenskapsåret 20090101-20091231 Innehåll sida Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsberättelse 2014. Foto: Jacob Edholm (Göteborg Simmet) samt Jonas Kewenter

Årsberättelse 2014. Foto: Jacob Edholm (Göteborg Simmet) samt Jonas Kewenter Årsberättelse 2014 Foto: Jacob Edholm (Göteborg Simmet) samt Jonas Kewenter Årsberättelse Göteborg Sim 2014 Målsättning för Göteborg Sim är att klubben skall; -Vara en elitsatsande klubb med simning som

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Karlshamns Ridklubb Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Turebergs simklubb styrdokument Version 2.0, 31 mars 2010

Turebergs simklubb styrdokument Version 2.0, 31 mars 2010 Turebergs simklubb styrdokument Version 2.0, 31 mars 2010 TSK:s styrdokument version 2.0 Sida 1 Innehåll 1. INLEDNING... 3 1.1 ORGANISATION AV TUREBERGS SIMKLUBB... 3 2. RIKTLINJER FÖR ORGANISATIONEN...

Läs mer

LINKÖPINGS SIMIDROTTSFÖRENING - EN FÖRENING FÖR ALLA

LINKÖPINGS SIMIDROTTSFÖRENING - EN FÖRENING FÖR ALLA LINKÖPINGS SIMIDROTTSFÖRENING - EN FÖRENING FÖR ALLA Linköpings simidrttsförening är en förening för alla sm vill hålla på med simidrtt, avsett verksamhet, ålder ch ambitinsnivå. Vi bedriver verksamhet

Läs mer