Moälvens vänner är en förening för att bevara och använda Moälven II till dykutfärder och utflykter i medlemmarnas intresse.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Moälvens vänner är en förening för att bevara och använda Moälven II till dykutfärder och utflykter i medlemmarnas intresse."

Transkript

1 Moälvens vänner Dykning och skärgårdsupplevelser Bevara och använd Moälven II till dykutfärder och utflykter. Moälvens vänner är en förening för att bevara och använda Moälven II till dykutfärder och utflykter i medlemmarnas intresse. Moälven II är en 13,5 meter lång och 3,5 meter bred timmerbogserbåt från 1920-talet. Fartyget byggdes om till fritidsbåt på 1950-talet och har sedan dess varit i privat ägo. För många är det en dröm att vara ute på havet i en egen båt, men tiden för allt underhåll blir lätt övermäktigt och pengarna det kostar att ha en båt som inte används mer än någon gång per år känns omotiverat hög. Moälvens vänner ger dig möjligheten att få ta del av en underbar båt för en blygsam insats från dig. D e t t a ä r e t t f ö r s l a g p å h u r e n f ö r e n i n g k r i n g M o ä l v e n I I s k u l l e k u n n a s e u t

2 Moälvens vänner Moälvens vänner är en förening för att bevara och använda Moälven II till dykutfärder och utflykter i medlemmarnas intresse. Moälven II är en 13,5 meter lång och 3,5 meter bred timmerbogserbåt från 1920-talet. Fartyget byggdes om till fritidsbåt på 1950-talet och har sedan dess varit i privat ägo. För många är det en dröm att vara ute på havet i en egen båt, men tiden för Medlemskap För att kunna åka med eller nyttja Moälven krävs ett medlemskap som baseras på kalenderår och inkluderar hel familj. Maximalt antal resursoch nyttjandemedlemmar är 12 stycken för att garantera att alla vardera ska kunna nyttja båten under en veckas tid under icke dyksäsong. Dvs från och med veckan efter misdommar fram till sista veckan i augusti. Resursmedlem Som resursmedlem ansvarar man för att bevara Moälven genom att själv lägga tid på underhållsarbete. Den tid man lägger ner i arbete på båten kan kvittas mot tid för eget utnyttjande av båten då inga planerade utfärder föreligger. Minsta erlagda tid för att få nyttja båten är 16 dagboksförda timmar per år. Dessa 16 timmar är avräkningsbara mot nyttjandetid. Uppnås inte minimitiden och ändå vill nyttja båten måste 160 kr per icke inarbetad resurstimme upp till 16 timmar erläggas för att istället klassas som nyttjandemedlem. Det finns 8 permanenta resursmedlemsplatser. Medlemskap ansöks om skriftligen och godkänns av styrelsen. Permanenta resursmedlemsplatser: 1 st Maskinist 1 st Plåtmekaniker 1 st Elektriket 1 st Snickare 1 st Rörmokare 3 st Allt i allo Vid dykutflykter där en resursmedlem agerar befäl eller dykledare utan att själv dyka kan motsvarande tid tillgodoräknas i resursbanken. Utflyktsmedlem Som utflyktsmedlem får man följa med på anordnade utfärder. Medlemskap erhålls i samband med första utflykten då

3 medlemsavgiften är betald. Medlemskap berättigar till anordnade utflykter i ett år löpande. Utflyktsmedlemmar godkänns av en resursmedlem. Nyttjandemedlem Som nyttjandemedlem får man använda båten då inga planerade utfärder föreligger. Det finns totalt 4 stycken nyttjandemedlemsplatser. Medlemskap ansöks om skriftligen och godkänns av styrelsen. Nyttjande av båten och ansvar Nyttjande av Moälven II sker enligt fastställt bokningsförfarande. För att kunna framföra Moälven II krävs följande: Inneha minst båtförarbevis. Genomfört en utbildning på båten. Vara resurs- eller nyttjandemedlem. Kostnader: En gemensam utfärdsavgift bekostas och fördelas lika mellan samtliga passagerare på respektive utfärd. Avgiften går till Moälvens underhålls- och reparationsfond. Drivmedelskostnader och övriga avgifter så som broöppningsavgifter, gästhamnsavgifter mm bekostas gemensamt och fördelas lika mellan samtliga passagerare på respektive utfärd. Passagerare andra än medlemmar kan mot aktuell fastlagd avgift följa med på gemensamma utfärder. Avgiften går till båtens underhålls- och reparationsfond. När resurs- eller nyttjandemedlem använder båten får inom lagens mening fritt antal passagerare deltaga. Övriga villkor för nyttjande av Moälven II: Samtliga ombordvarande ska skrivas in i loggboken. Fartyget ska lämnas i det skick eller bättre än det befann sig i när utfärden påbörjades. Eventuella upptäckta fel ska skrivas in i loggboken. Misskötsel eller skada som beror på försumlighet är befälhavaren ansvarig att se till att det blir återställt i ursprungligt skick. Minst en besättningsman utöver befälhavaren ska finnas med. Personer i rörelse ute på däck ska bära flytväst eller annat flythjälpmedel. Fartygets Dieseltank ska vara fylld efter avslutad utfärd. Det är befälhavarens ansvar att tillse detta. Speciella säkerhetsregler vid dykutfärder: Minst två personer ska befinna sig uppe på däck eller i land när det finns dykare i vattnet.

4 Minst en person utbildad på fartygets framförande måste hela tiden finnas uppe på däck eller på land när dykning pågår. Maximalt 10 dykare inkluderat befälhavare och en besättningsman. Ickedykande passagerare får följa med i mån om plats upp till maximalt 14 personer med befälhavaren, en besättningsman, dykare och passagerare inräknat. Avgifter Avgifterna är till för att bevara Moälven och till viss del finansiera uppehället i sommarhamn och vinterförvaring. Resursmedlem 500 kr/år Utflyktsmedlem 1000 kr/år Nyttjandemedlem 3000 kr/år Utfärdsavgift 500 kr/dag eller 8 resurstimmar Utfärdsavgift 2500 kr/vecka eller 40 resurstimmar Respektive befälhavare är ansvarig för att utfärdsavgiften regleras senast 7 dagar efter avslutad utfärd. Bokning Moälven II kan bokas och användas av resurs- och nyttjandemedlemmar. Under båtsäsongen har resurs- och nyttjandemedlemmar företräde till båten. Båten kan maximalt bokas en vecka i taget och nya bokningar av samma medlem kan först göras när bokningstiden löpt ut. Det finns ingen gräns för hur tidigt bokning kan ske. Under utflyktssäsong kan resurs- och nyttjandemedlemmar boka båten för egna dagsutflykter och veckoslutsutflykter maximalt 3 dagar i taget. Tidigaste bokningsmöjlighet är 2 dagar före utflykten. Arrangerade utflukter får boka in valfritt antal utflykter tidigast 2 dagar i förväg. Minsta bokningstiden är ett dygn och löper från klockan 07:00 till 07:00 dagen därpå. Resursbanken och arbete på Moälven II All tid som läggs ner på Moälven II ska bokföras och verifieras av minst en annan resursmedlem, detta torde inte vara några problem då inget arbete på båten bör ske på egen hand pågrund av olyksrisken. Inarbetad tid kvittas med 8 timmar mot ett dyngs användande av båten med början klockan 07:00 och 24 timmar framåt. Timantalet i resursbanken för respektive resursmedlem kan aldrig bli negativt. Resurstimmar kan sparas under hela medlemskapet.

5 En projektlista med göromål upprättas av styrelsen tillsammans med resursmedlemmarna under en fartygsbesiktning. Varje punkt på listan ska ha en tydlig avgränsning i tid, pengar och omfattning och ska innehålla en arbetsbeskrivning tillsammans med vems ansvarsområde arbetet faller under. Det är upp till styrelsen att sätta en prioriteringsordning och ge klartecken för påbörjande och godkänna slutförandet av respektive arbete på projektlistan. Det är viktigt att inga större arbeten som inte kan slutföras inom rimlig tid och påverkar utflykter menligt påbörjas utan styrelsens samtycke. Alla arbeten ska dokumenteras i ord och bild och föras in i föreningens handlingar. Alla material- och utrustningsinköp med föreningens pengar ska godkännas av styrelsen. Material- och utrustningsinköp bekostade av ägaren behöver inte godkännas av styrelsen. Alla inköp ska redovisas med kopia på kvitto som ska föras in i föreningens handlingar. Styrelsens sammansättning och val Föreningens angelägenheter handhas av en styrelse, som skall bestå av 3-5 ledamöter från resurs- och nyttjandemedlemmarna. Styrelseledamöterna väljs av årsmötet för en period om två år. Ordförande väljs direkt av årsmötet medan övriga uppgifter fördelas enligt beslut i styrelsen. Uppgifter Styrelsen har som uppgift att utveckla föreningen i enlighet med föreningens ändamål. Den skall därvid Verkställa beslut fattade av föreningsmöte. Fördela arbetsuppgifterna inom styrelsen, till övriga funktionärer. Denna fördelning skall dokumenteras i form av arbetsbeskrivningar. Bereda ärenden inför föreningsmöten och arrangera dessa Representera föreningen Besluta om antagning av nya resurs- eller nyttjandemedlemmar Utträde Resurs- eller nyttjandemedlem måste skriftligen säga upp sitt medlemskap och kan inte göra anspråk på framtida vinster vid en eventuell försäljning av Moälven II. Utflyktsmedlemmar förnyar sitt medlemskap per kalenderår genom att erlägga medlemsavgiften före eller i samband med första utflykten.

6 Försäljning och upplösning Vid en eventuell försäljning av Moälven II är ägaren i första hand skyldig att sälja till föreningen för ingångsvärdet vid föreningens bildande inklusive redovisade materialinvesteringar. Är inte föreningen intresserad upplöses föreningen och Moälven II säljs till högstbjudande där vinsten fördelas lika mellan kvarvarande resursmedlemmar och grundas på redovisade materialinvesteringar och ingångsvärdet på fartyget vid föreningens bildande frånräknat det slutliga försäljningspriset. Definitioner Här följer definitioner som klargör olika icke tidigare förklarade begrepp i dokumentet. Maskinist Ansvarar för löpande service och underhåll på fartygets motor och rörliga delar. Plåtmekaniker Ansvarar för svets- och skärarbeten på fartyget. Elektriker Ansvarar för fartygets elsystem. Snickare Ansvarar för fartygets snickerier. Rörmokare Ansvarar för fartygets värme- och vattensystem. Allt i allo Ansvarar för måleriarbeten och hjälper till där det behövs. Utflyktssäsong Från islossning fram till veckan efter midsommar och från 1 september fram till att isen lägger sig. Båtsäsong Från och med veckan efter midsommar fram till sista augusti. Arrangerade utflukter Som arrangerad utflykt räknas då en resursmedlem eller utsedd skeppare anordnar en utfärd tillsammans med minst 3 utflygtsmedlemmar.

7 Motto för Moälvens vänner. I första hand ska Moälven berika fritiden och det ska aldrig behöva kännas som tvingande att vare sig arrangera eller följa med på utfärder. Det samma gäller renoveringsarbetet.

8

Medlemsinformation 2010

Medlemsinformation 2010 Medlemsinformation 2010 Dykning och skärgårdsupplevelser Bevara och använd Moälven II till dykutfärder och utflykter. Moälvens vänner är en förening för att bevara och använda Moälven II till dykutfärder

Läs mer

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun.

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. STADGAR för Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. 1 Ändamål Kägelhanesällskapet är en ideell förening och har till ändamål att främja kägelsporten och att

Läs mer

Stadgar för Obbola Båtklubb OBK

Stadgar för Obbola Båtklubb OBK Stadgar för Obbola Båtklubb OBK 1 Ändamål Obbola Båtklubb bildades 1965 och har sin hemort/verksamhetsområde i Långhalsviken, Obbola. Klubben är en allmännyttig ideell förening och har till ändamål att

Läs mer

MNKTV Mjölkudden Notvikens Kabel-TV & Villaägareförening STADGAR

MNKTV Mjölkudden Notvikens Kabel-TV & Villaägareförening STADGAR MNKTV Mjölkudden Notvikens Kabel-TV & Villaägareförening STADGAR S T A D G A R För Mjölkudden-Notvikens Kabel-TV och Villaägare Förening antagna vid sammanträde i Tunaskolans Aula den 26 november 1991

Läs mer

- 1 - Medlem som inte erlagt fastställd medlemsavgift förlorar sitt medlemskap i föreningen.

- 1 - Medlem som inte erlagt fastställd medlemsavgift förlorar sitt medlemskap i föreningen. - 1 - STADGAR FÖR STADSBYGGNADSKONTORETS KONSTFÖRENING I GÖTEBORG Fastställda 8 dec 2004 samt 10 mars 2005 1 Föreningens namn är Stadsbyggnadskontorets Namn och ändamål Konstförening i Göteborg. Den är

Läs mer

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability GMIC Sweden - Inspiring Sustainability Stadgar för den näringsdrivande ideella föreningen GMIC Sweden 1 Namn Föreningens namn är GMIC Sweden. 2 Ändamål och verksamhetsområde Förening är en ideell icke

Läs mer

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 Stadgar för: Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 1 Föreningens namn Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening. 2 Föreningens säte Grästorps kommun,

Läs mer

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 1 ÄNDAMÅL Länsö Norra Tomtägareförening är en förening för fastighetsägare på Norra Länsö. Föreningen skall tillvarata gemensamma

Läs mer

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T)

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) STADGAR för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) Ändamål 1 Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan, som bildades 1 oktober 1941, är en förening bland personal inom

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

1 Firma Föreningens firmanamn är Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening.

1 Firma Föreningens firmanamn är Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening. Stadgar Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening. 1 Firma Föreningens firmanamn är Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening. 2 Ändamål & verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för Ängsholmens Båtsällskap

Stadgar för Ängsholmens Båtsällskap Stadgar för Ängsholmens Båtsällskap Klubben bildades den 18 November 2004 och har sin hemort/verksamhetsområde i Upplands-Bro. Stadgarna antagna 2004-11-18. Ängsholmens BS är i stadgarna nedan kallad klubben.

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING Stadgarna fastställda 2007-05-09 STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING 1 FIRMA OCH ÄNDAMÅL Föreningens firma är Föräldraföreningen

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation 1.1 Föreningens firma är Convictus. STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS 1 1 Föreningens firma och organisation 1.2 Convictus är en ideell stödförening för hemlösa och för människor på väg ur hemlöshet, drogberoende

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

MNKTV. Mjölkudden Notvikens Kabel-TV. (ändringsförslag) STADGAR

MNKTV. Mjölkudden Notvikens Kabel-TV. (ändringsförslag) STADGAR MNKTV Mjölkudden Notvikens Kabel-TV (ändringsförslag) STADGAR S T A D G A R För Mjölkudden-Notvikens Kabel-TV Förening antagna vid sammanträde den 26 november 1991 (Inkl ändringar beslutat på årsmöten

Läs mer

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar Vid en konstituerande stämma i Eslöv fredagen den i november 2007 har följande stadgar antagits: 1. Ändamål. 1.1 Föreningen skall verka för att

Läs mer

Öppna Händer Välgörenhet

Öppna Händer Välgörenhet Öppna Händer Välgörenhet Stadgar Antagna: Antagna vid föreningsmöte 2010-01-20. Innehåll Allmänt 3 Styrelsen 3 Revision 4 Årsmöte 4 Stadgeändring 5 Övrigt 5 2 Allmänt 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

Stadgar föreningen Erfane Halghe Swedish Association (EHSA)

Stadgar föreningen Erfane Halghe Swedish Association (EHSA) Stadgar föreningen Erfane Halghe Swedish Association (EHSA) Föreningen vill sprida Dr Mohammad Ali Taheris lära Erfane Halghe, dess undergrupper samt de två komplementärmedicinska metoder Faradarmani och

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening StorStockholms Genealogiska Förening Förslag till revidering av stadgarna för SSGF. Nu gällande stadgar. 1 Föreningens namn är StorStockholms Genealogiska Förening, förkortat SSGF. Föreningen är en ideell

Läs mer

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING Dessa stadgar har blivit initialt antagna vid föreningsmöte den 28 mars 1996. Revidering har beslutats och införts vid årsmöte: I. Den 9 mars 2008. II. Den 11 mars

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN GEN!US

STADGAR FÖR FÖRENINGEN GEN!US STADGAR FÖR FÖRENINGEN GEN!US 1) Föreningens firma GEN!US Föreningens firma är GEN!US 2) Föreningens ändamål GEN!US är en ideell förening som har till ändamål att öka genusmedvetenheten på Linköpings Universitet

Läs mer

Östersund / Frösö Båt- & hamnförening. Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH

Östersund / Frösö Båt- & hamnförening. Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH Klubben bildades 2013-04-25 och har sin hemort/verksamhetsområde i Östersund.. 1 Ändamål Klubben är en ideell förening och har till ändamål att lokalt

Läs mer

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg ansluten till Villaägarnas Riksförbund Sidan 1 av 6 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaägarna i Åtvidaberg är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

STADGAR antagna 1962

STADGAR antagna 1962 STADGAR antagna 1962 med ändringar 1982, 1986, 1988, 1994, 1999, 2000, 2007, 2009, 2011 och 2012 1 Namn Föreningens namn är Föreningen för Svenskar i Världen. 2 Ändamål Föreningens ändamål är att företräda,

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER 1 Ändamål KÄRRA VÄNNER är en ideell förening, vars syfte är att verka för att bevara byn Kärradals karaktär och verka för en god, trivsam och innehållsrik

Läs mer

STADGAR FÖR SKÄRSÄTRA BÅTKLUBB

STADGAR FÖR SKÄRSÄTRA BÅTKLUBB 1 (6) STADGAR FÖR SKÄRSÄTRA BÅTKLUBB 1. Ändamål Skärsätra Båtklubb på Lidingö, stiftad den 14 oktober 1930, är en allmännyttig ideell förening som har till ändamål att: tillvarata medlemmarnas intresse

Läs mer

S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö

S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö 1. Ändamål: Vattenföreningen Hagen har till ändamål att handha till föreningen anslutna fastighetsägares vattenanläggning föruppfordring

Läs mer

Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna:

Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna: Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna: 2012-06 14 1 Allmänt Föreningen utgör en sammanslutning av arrendatorer/fastighetsägare på Tarv, Lillhällskär och Tärnögern å samfälld mark till Obbola

Läs mer

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden Stadgar gällande för alla bryggföreningar belägna på Mälarbadens Samfällighetsförenings fastighet Torshälla-Väsby 1:149 i Eskilstuna kommun. Fastslagna på årsmötet för Mälarbadens Samfällighetsförening

Läs mer

Stadgar För Föreningen Luddingsbo Västra villaområde

Stadgar För Föreningen Luddingsbo Västra villaområde Stadgar För Föreningen Luddingsbo Västra villaområde Stadgar antagna 2006-07-08 Förslag till reviderade stadgar 1 Namn Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde i Söderköpings kommun, bildad den 18 juni

Läs mer

1 Firma Föreningens firmanamn är Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening.

1 Firma Föreningens firmanamn är Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening. Stadgar Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningens firmanamn är Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening. 2 Ändamål & verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011

Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011 Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011 1 Nuvarande lydelse Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening fastställda vid föreningens sammanträde den 4 december 1967, den 29 maj 1968, den 10

Läs mer

ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening

ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening 1 Namn och säte Föreningens namn är Fiber i Ljung ekonomisk förening. Föreningen har sitt säte i Linköpings Kommun. 2 Form och ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Distriktsförenings Normalstadgar

Distriktsförenings Normalstadgar Distriktsförenings Normalstadgar Datum: 2017-01-01 Förslag till Normalstadgar för Distriksföreningar inom Svenska Ridtravarförbundet Distrikt: Bildat den Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den enligt

Läs mer

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar 1 Föreningens firma Föreningens firma är Västerås Astronomi- och RymdforskningsFörening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar. Datum:

Stadgar. Datum: Stadgar Datum: 2017-04-01 Stadgar för Navigatörerna Nedanstående stadgar bygger vidare på stadgarna antagna vid årsmötet 2006-01-21, vilka reviderades dec 2014 samt vid årsmötet 2017-04-01. 1 Namn Föreningens

Läs mer

Bilaga till motion om förslag till nya stadgar för Hovenäsets Intresseförening

Bilaga till motion om förslag till nya stadgar för Hovenäsets Intresseförening Bilaga till motion om förslag till nya stadgar för Hovenäsets Intresseförening Gamla stadgar 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hovenäsets Intresseförening 3 Styrelsens säte Styrelsens säte är Hovenäset.

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

STADGAR. NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening

STADGAR. NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening STADGAR NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening Norra Essunga Vatten och Avlopp ekonomisk förening. Organisationsnummer: 769633-3405 Registrerad av Bolagsverket 2016-11-18 1 Namn Föreningens

Läs mer

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening 1 Firma Föreningens namn är Registrars.se, Ideell Förening 2 Ändamål Registrars.se är en icke vinstdrivande intresseförening, bildad av registrarer för den nationella

Läs mer

TÖRE BÅTKLUBB Förslag till STADGAR

TÖRE BÅTKLUBB Förslag till STADGAR STADGAR FÖR TÖRE BÅTKLUBB Organisationsnummer: 898200-6721 Firma: Töre Båtklubb Säte: Kalix kommun Registreringslän: Norrbotten Föreningen bildades: 1969 TÖRE BÅTKLUBB Förslag till STADGAR 1 Målsättning

Läs mer

STADGAR för Brännöföreningen, org.nr

STADGAR för Brännöföreningen, org.nr Förslag till revidering av stadgar inför årsmötet 2016-03-06 Revideringsförslaget innehåller en översyn av samtliga stadgar och syftar till att förtydliga och förändra delar av stadgarna så att de på ett

Läs mer

LAHOLMS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 5.8

LAHOLMS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 5.8 LAHOLMS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 5.8 Stadgar för Laholmsortens företagshälsovårdscentral LFS 5.8 1 Föreningens firma är Laholmsortens företagshälsovårdscentral. Föreningens firma tecknas förutom av

Läs mer

Stadgar för Ringsjöns vattenråd

Stadgar för Ringsjöns vattenråd Stadgar för Ringsjöns vattenråd 1. Firma Föreningens firma är Ringsjöns vattenråd ideell förening. 2. Ändamål och verksamhet Ringsjöns vattenråd, nedan också Vattenrådet eller rådet, utgör en ideell förening

Läs mer

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund 0 Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund (baserade på Förbundets Normalstadga för förening) Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post

Läs mer

FÖR FÖRENINGEN FOLKRÖRELSEARKIVET FÖR UPPSALA LÄN. Fastställda vid årsmöte 1978-09-21, 8 Ändrade vid årsmötet 2011-05-16.

FÖR FÖRENINGEN FOLKRÖRELSEARKIVET FÖR UPPSALA LÄN. Fastställda vid årsmöte 1978-09-21, 8 Ändrade vid årsmötet 2011-05-16. 1 (5) STADGAR FÖR FÖRENINGEN FOLKRÖRELSEARKIVET FÖR UPPSALA LÄN Fastställda vid årsmöte 1978-09-21, 8 Ändrade vid årsmötet 2011-05-16. Andra stycket 2 1 Arkivets ändamål Folkrörelsearkivet i Uppsala län,

Läs mer

Årjängs Båtsällskap bildades 1965 och har sin hemort i Årjäng. Stadgarna antagna Reviderade 2006.

Årjängs Båtsällskap bildades 1965 och har sin hemort i Årjäng. Stadgarna antagna Reviderade 2006. STADGAR FÖR ÅRJÄNGS BÅTSÄLLSKAP Årjängs Båtsällskap bildades 1965 och har sin hemort i Årjäng. Stadgarna antagna 1965. Reviderade 2006. 1 Ändamål Båtsällskapet är en allmännyttig ideell förening och har

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

STADGAR. för Föreningen Svenska Sågverksmän. och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond

STADGAR. för Föreningen Svenska Sågverksmän. och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond STADGAR för Föreningen Svenska Sågverksmän och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond Reviderad juni 2009 STADGAR för FÖRENINGEN SVENSKA SÅGVERKSMÄN 1 Ändamål Föreningen har till ändamål: att att skapa ett

Läs mer

Campus Helsingborgs vänner. Stadga

Campus Helsingborgs vänner. Stadga Campus Helsingborgs vänner Stadga 1 Innehåll Kapitel 1 Föreningen... 1 1.1 Namn... 1 1.2 Säte... 1 1.3 Föreningsform och verksamhetsår... 1 1.4 Ändamål och verksamhet... 1 Kapitel 2 Medlemmar... 2 2.1

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA JÄRN- OCH METALLGJUTERIERS FÖRENING STADGAN ÄNDRAD: 8/

STADGAR FÖR SVENSKA JÄRN- OCH METALLGJUTERIERS FÖRENING STADGAN ÄNDRAD: 8/ STADGAR FÖR SVENSKA JÄRN- OCH METALLGJUTERIERS FÖRENING STADGAN ÄNDRAD: 8/12-2015 1. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL SJMF skall som målsättning ha: att verka för utbyte av erfarenheter medlemsföretagen emellan och

Läs mer

Stadgar för Centralparkens odlarförening

Stadgar för Centralparkens odlarförening Stadgar för Centralparkens odlarförening 1. Föreningens bildande, namn och säte 1.1. Föreningens namn är Centralparkens odlarförening och konstituerades 13 februari 2014. 1.2. Föreningen är en ideell förening.

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

SVERIGES FRANCHISETAGARE

SVERIGES FRANCHISETAGARE stadgar för SVERIGES FRANCHISETAGARE (802433-3828) Reviderade 2006, 2011 och 2014 1 Stadgar för Sveriges Franchisetagare 1 Firma och säte Föreningens firma är Sveriges Franchisetagare och har sitt säte

Läs mer

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb 1. Föreningens namn Norbergs Rid- och Travklubb. 2. Föreningens syfte Norbergs Rid- och Travklubb är en ideell förening vars syfte är att medlemmarna tillsammans

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN GENIUS UPPSALA

STADGAR FÖR FÖRENINGEN GENIUS UPPSALA STADGAR FÖR FÖRENINGEN GENIUS UPPSALA 1) Föreningens firma Genius Uppsala Föreningens firma är Genius Uppsala. 2) Föreningens ändamål Genius Uppsala är en ideell förening som har till ändamål att öka medvetenheten

Läs mer

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund STADGAR FÖR TYRESÅNS VATTENVÅRDSFÖRBUND Förslag till stadgar att godkänna på förbundsmötetoret förordar Förslag med

Läs mer

Båtsällskapet bildades 1987 och har sitt verksamhetsområde i Trosa.

Båtsällskapet bildades 1987 och har sitt verksamhetsområde i Trosa. Båtsällskapet bildades 1987 och har sitt verksamhetsområde i Trosa. Förslag till nya stadgar vid årsmöte 2016-11-24. 1. Ändamål Båtsällskapet är en allmännyttig ideell förening och har till ändamål att

Läs mer

Jämförelse nya och gamla stadgar i föreningen Garpens vänner

Jämförelse nya och gamla stadgar i föreningen Garpens vänner Jämförelse nya och gamla stadgar i föreningen Garpens vänner NYA 1 Namn och verksamhetsområde Föreningens namn skall vara Garpens Vänner, förkortat GV. Garpens vänner har till uppgift att förvalta och

Läs mer

Fånäs Båtklubb FBK Org.nr

Fånäs Båtklubb FBK Org.nr Fånäs Båtklubb FBK 060221 Org.nr. 817001-1426 Stadgar. 1 Ändamål Klubbens ändamål är att tillvarata medlemmarnas intressen i anslutning till båtlivet samt att verka för ett gott kamrat- och sjömanskap.

Läs mer

Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008.

Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008. Stadgar Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008. 1 Firma Föreningens firma är Nätverket för Elektroniska Affärer, förkortat NEA.

Läs mer

Stadgar. From One To Another

Stadgar. From One To Another Stadgar för den ideella föreningen From One To Another 1 Föreningens namn Föreningens namn och firma är From One To Another. 2 Föreningens syfte, strategi, verksamhet och uppföljning Föreningen är en ideell,

Läs mer

Stadgar för Automation Region ideell förening

Stadgar för Automation Region ideell förening Automation Region ideell förening organisationsnummer 802438-2916 Senast reviderade vid årsmötet 2015-03-06 Stadgar för Automation Region ideell förening Firma 1. Föreningens firma är Automation Region

Läs mer

Stadgar. Elinelunds Sommarstad Koloniförening. Antagna på ordinarie årsmöte den 21 mars 2013.

Stadgar. Elinelunds Sommarstad Koloniförening. Antagna på ordinarie årsmöte den 21 mars 2013. Stadgar Elinelunds Sommarstad Koloniförening. Antagna på ordinarie årsmöte den 21 mars 2013. 1. Föreningens namn är Elinelunds Sommarstad Koloniförening. (nedan kallad Föreningen) 2. Föreningen har till

Läs mer

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB.

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Billeruds Jaktskytteklubb. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja intresse och färdighet i jakt- och

Läs mer

Stadgar för MejDej-kooperativet. (Ideell förening)

Stadgar för MejDej-kooperativet. (Ideell förening) Stadgar för MejDej-kooperativet (Ideell förening) 1 FÖRENINGENS NAMN MM Föreningens namn är MejDej-kooperativet, med säte i Kristianstads kommun och verksamhet på 15 mils radie från Kristianstad. MejDej-kooperativet

Läs mer

Västerhaninge Båtsällskaps Stadgar

Västerhaninge Båtsällskaps Stadgar Västerhaninge Båtsällskaps Stadgar STADGAR FÖR VÄSTERHANINGE BÅTSÄLLSKAP, VBS gällande från 1990-12-17, omarbetade 2009-02-23 Innehåll 1 ÄNDAMÅL 2 MEDLEMSKAP 3 RÄTTIGHETER 4 SKYLDIGHETER 5 BÅTPLATS OCH

Läs mer

Stadgar för Edsleskogs Byalag

Stadgar för Edsleskogs Byalag Stadgar för Edsleskogs Byalag Dessa stadgar är antagna av Edsleskogs Byalag vid årsmöte den 3/2 2008 förutom 19 som är antagen vid konstituerande årsmöte 21/10 2007. Allmänna bestämmelser 1 Edsleskogs

Läs mer

Stadgar för Årsta-Runstens Sportryttare

Stadgar för Årsta-Runstens Sportryttare Stadgar för Årsta-Runstens Sportryttare 1 Ändamål Årsta-Runstens Sportryttare (ÅRS) är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Föreningen skall bedriva utbildnings- och tävlingsverksamhet

Läs mer

STADGAR för Villaföreningen Solbacken

STADGAR för Villaföreningen Solbacken STADGAR för Villaföreningen Solbacken Fastställda av årsmöte 2011-03-03 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaföreningen Solbacken nedan kallad föreningen är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

Svensk Förening för Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Svensk Förening för Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin Svensk Förening för Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin Stadgar Uppgift och organisation 1. Svensk förening för klinisk immunologi och transfusionsmedicin är en sammanslutning av läkare och andra

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Sid 1 (8) STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Innehåll sida 1 ÄNDAMÅL 2 2 SAMMANSÄTTNING 2 3 ANSLUTNING TILL ANDRA ORGANISATIONER 2 4 BESLUTANDE ORGAN 2 5 FIRMA OCH FIRMATECKNING

Läs mer

STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING

STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING 1 STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING Gällande från och med 2015-11-12 Organisationsnummer 746000-9678 1. Föreningsnamn Föreningens firma är Videdalshus Ekonomisk Förening. 2. Ändamål och verksamhet

Läs mer

STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan

STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan 2018-09-23 1 Föreningens namn Föreningens namn är FINNSAM Finnbygder i samverkan. Finnbygderna i Sverige och Norge utgör föreningens geografiska verksamhetsområde.

Läs mer

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun.

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. STADGAR FÖR CLUB 65 Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell och social verksamhet

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA STADGAR 1. ÄNDAMÅL Ideella Föreningen Eketånga Montessoriskola har till ändamål att bedriva montessoriförskola, montessoriförskoleklass, montessoriskol- och

Läs mer

STADGAR FÖR 1(5) NORDISKA FOLKHÖGSKOLAN I KUNGÄLV

STADGAR FÖR 1(5) NORDISKA FOLKHÖGSKOLAN I KUNGÄLV STADGAR FÖR 1(5) NORDISKA FOLKHÖGSKOLAN I KUNGÄLV 1 ÄNDAMÅL Föreningen Nordiska Folkhögskolan i Kungälv är en ideell förening med uppgift att driva samnordisk folkhögskole- och annan bildningsverksamhet.

Läs mer

STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den

STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den 2012-05-29 1 FIRMA Föreningens namn är Flicksäter Vatten Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

STADGAR FÖR BÄLLSTAVIKENS MOTORBÅTSKLUBB

STADGAR FÖR BÄLLSTAVIKENS MOTORBÅTSKLUBB STADGAR FÖR BÄLLSTAVIKENS MOTORBÅTSKLUBB STADGAR FÖR BÄLLSTAVIKENS MOTORBÅTSKLUBB Klubben bildades 7:e oktober 1935 och har sin hemort i Bromma Reviderade: 23 augusti 2016 1 ÄNDAMÅL Klubben är en allmännyttig

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening. 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening.

Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening. 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening. Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att verka för en levande landsbygd och tillvarata

Läs mer

STADGAR Föräldraföreningen Sebran. Uppdaterad: 2012-04-25

STADGAR Föräldraföreningen Sebran. Uppdaterad: 2012-04-25 STADGAR Föräldraföreningen Sebran Uppdaterad: 2012-04-25 1 Stadgar för Föräldraföreningen Sebran 1 Firma Föreningens firma är Föräldraföreningen Sebran, ekonomisk förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

STADGAR. Botkyrka Hembygdsgille. för

STADGAR. Botkyrka Hembygdsgille. för STADGAR för Botkyrka Hembygdsgille Nytryck av stadgar med beslutade ändringar och tillägg införda. Textsatt med programmet PageMaker av Arne Mattsson 2012. 1 STADGAR FÖR BOTKYRKA HEMBYGDSGILLE 1. ÄNDAMÅL

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag MITT

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag MITT (Antagna av föreningsstämman 2013-05-25 och 2014-04-26) 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag MITT. 1.2 Föreningen, som utgör åkeriförening inom Sveriges

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17) 1 STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17) 1 FÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE Föreningens namn är Miljörevisorer i Sverige. Den har sitt säte i Stockholm. Föreningen kan inrätta

Läs mer

STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING. (The Paper Province ek. för)

STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING. (The Paper Province ek. för) STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING (The Paper Province ek. för) FÖRENINGENS FIRMA 1 Föreningens firma är The Paper Province ekonomisk förening, The Paper Province ek.för FÖRENINGENS SÄTE

Läs mer

Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013

Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013 Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013 Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb När: Onsdagen den 23 oktober Kl: 18.30 Plats:Folkan i Borås Föredragningslista: 1. Mötets öppnande

Läs mer

STADGAR för ÖREBRO OCH VÄSTMANLANDS LÄNS HANDELSKAMMARFÖRENING och HANDELSKAMMAREN MÄLARDALEN FÖR ÖREBRO OCH VÄSTMANLANDS LÄN

STADGAR för ÖREBRO OCH VÄSTMANLANDS LÄNS HANDELSKAMMARFÖRENING och HANDELSKAMMAREN MÄLARDALEN FÖR ÖREBRO OCH VÄSTMANLANDS LÄN STADGAR för ÖREBRO OCH VÄSTMANLANDS LÄNS HANDELSKAMMARFÖRENING och HANDELSKAMMAREN MÄLARDALEN FÖR ÖREBRO OCH VÄSTMANLANDS LÄN Antagna av Handelskammarföreningen - den 18 mars 1992 och den 5 maj 1992 (årsmöte)

Läs mer

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland, ideell förening. 1 FÖRENINGENS NAMN Byrån mot diskriminering

Läs mer

Malmö Kommunanställdas Konstförening. Stadgar

Malmö Kommunanställdas Konstförening. Stadgar Malmö Kommunanställdas Konstförening Stadgar Antagna 2015-02-12 1. Konstföreningens namn är Malmö Kommunanställdas Konstförening (MKK) med säte i Malmö. 2. Konstföreningens syfte och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stadgar för Föräldrakooperativet Olympia Ek. Förening

Stadgar för Föräldrakooperativet Olympia Ek. Förening Stadgar för Föräldrakooperativet Olympia Ek. Förening Firma, ändamål och styrelsens säte. 1. Firma Föreningens namn är Föräldrakooperativet Olympia ekonomisk förening. 2. Styrelsens säte Föreningens styrelse

Läs mer