Verksamhetsplan Svenska Tennisförbundet 1 (10)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan 2015. Svenska Tennisförbundet 1 (10)"

Transkript

1 Verksamhetsplan 2015 Svenska Tennisförbundet 1 (10)

2 BAKGRUND Förbundsmötet antog en Verksamhetsinriktning för perioden Denna ligger till grund för den Verksamhetsplan för 2015 som presenteras i det här dokumentet. Förbundsstyrelsen och förbundskansliet har också genomfört ett varumärkesarbete under perioden Varumärkesarbetet ligger också till grund för verksamhetsplanen i form av vision, mission, kärnvärderingar och nyckelintressenter. Verksamhetsplanen tar upp nyckelområden som utgör delmål under 2015 för att uppnå det som bestämts i Verksamhetsinriktningen för VISION En av världens ledande tennisnationer Vi strävar mot ledarskap och kvalitet i allt vi företar oss. Vårt uppdrag är att skapa goda förutsättningar både för bredd och elit, för såväl små klubbar som stora klubbar. Vi arbetar med samordning, utveckling och tillväxt för att skapa förutsättningar för att Sverige ska bli en av världens ledande tennisnationer. MISSION Vi arbetar för bättre tennis. Varje dag. Allt vi gör ska i någon bemärkelse leda till bättre tennis. Det kan betyda att ungdomar blir bättre av att vara med på ett träningsläger, att tränare blir bättre av att utbilda sig, eller att våra klubbar utvecklar sina verksamheter så att det blir bättre tennis i klubben. KÄRNVÄRDERINGAR Förmåga Vårt arbete ska präglas av professionalism och kunskap. Kärlek till tennisen Vi älskar tennis och är stolta över vår starka svenska tennistradition. Hållbarhet Vi ska driva satsningar och projekt som långsiktigt utvecklar individer och verksamheter. Driv Vi ska visa ledarskap och engagemang, och hela tiden sträva efter att utvecklas. 2 (10)

3 NYCKELINTRESSENTER Klubbar Svenska Tennisförbundet är en medlemsorganisation och våra viktigaste intressenter är klubbarna. Utövare Målet med vårt arbete är att så många som möjligt ska ha glädje av sporten, på alla nivåer, från nybörjare till elitspelare, från minitennis till veterantennis. Externa partners Att söka partnerskap med externa aktörer är ett viktigt sätt att exponera sporten och driva intäkt till tennisen. Till externa partners räknas exempelvis företag och organisationer, press och media, stat och kommun samt olika idrottsorganisationer, exempelvis RF och ITF. Medarbetare Våra medarbetare är en viktig intressent för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag på ett bra och framgångsrikt sätt. ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNINGAR Verksamhetsinriktningen anger att Svenska Tennisförbundets verksamhet under perioden ska vara inriktad på att arbeta med ett särskilt fokus på utvecklingsfrågor att genomföra satsningar på marknadskommunikation och PR-arbete för att synliggöra sporten och driva intäkter att organisera och administrera tävlingssystemet på ett sätt som gagnar sportens utveckling att tillhandahålla stöd och aktiviteter som skapar förutsättningar för elitframgångar att tillhandahålla ett utbildningsprogram med kursutbud såväl inom idrottsrörelsen som på högskolenivå att tillhandahålla service till medlemsföreningarna samt bevaka och tillvarata deras intressen 3 (10)

4 ORGANISATION 2015 FÖRTROENDEVALD ORGANISATION Årsmöte Förbundsstyrelse Disciplinnämnd* * Kommande förslag till Förbundsmötet 2015 Tekniska rådet Medicinska rådet Tävlingsrådet Rullstolskommitté Veterankommitté Arbetsgrupper (avgränsade uppdrag) Referensgrupper (särskilda kompetenser) Regionsförbundens styrelser Norr, Mitt, Stockholm, Öst, Väst, Göteborg, Syd TJÄNSTEMANNAORGANISATION Generalsekreterare Ledningsgrupp Elit/ Landslag Utveckling och utbildning Tävlingsverksamhet och evenemang Ekonomi och administration Marknad och kommunikation Landslagsverksamhet Elitstöd Utvecklingsprojekt Tränarutbildning Idrottsgymnasier Funktionärsutbildning Högskolesamverkan Idrottslyftet DC- och FC-arrangemang Tävlingspyramiden Seriespel Ranking och licenser Kanslifunktioner Medlemsservice Regionsstöd RF-samverkan Idrottspolitik Marknadsutveckling Partners & rättigheter tennis.se Norr Mitt Stockholm Öst Väst Göteborg Syd Tränarutbildning Tävlingssanktioner Ungdomsverksamhet!Föreningsfrågor 4 (10)

5 PERSONAL 2015 Ulf Dahlström Generalsekreterare PERSONAL 2015 Michael Rudin Ekonomiansvarig Lena Dahlkild Berggren Kansli Tove Kjeller Kansli TBA* Marknadsansvarig Linda Carlsson Projektledare marknad Johanna Jonsson Kommunikatör Niklas Fjeldstad Utvecklings- och utbildningsansvarig TBA* Utvecklings- och utbildningskonsulent Henrik Odervall Tävlingsansvarig Johan Carlsson Domaransvarig Anders Wennberg Referee int tävl Bengt Helmersson Projektledare tävlingsutveckling Johan Sjögren Elit- och landslagsansvarig Lars-Anders Wahlgren Förbundskapten damer Fredrik Rosengren Förbundskapten herrar Fredrik Hörnell Ungdomstränare Pontus Norberg Ungdomstränare Regionsansvariga * Kommande anställningar 2015 PERSONAL 2015 Bertil Sundman Norr Niklas Persson Mitt Anders Heimklo Stockholm Mirza Beciragic Öst Peter Lindgren Väst Martin Stigh Göteborg Christer Sjöö Syd 5 (10)

6 Projekt, arbetsområden och fokusområden 2015 UTVECKLINGSPROJEKT 2015 Talangutveckling och utveckling av lägerverksamhet Arbetsgruppen för SEB Next Generation-lägren presenterar sitt arbete på en tränarkonferens i samband med Davis Cup-matchen i Örebro 6-8 mars. Materialet implementeras i lägerverksamheten under året samt görs tillgängligt för klubbtränare och allmänhet. Röd orange grön I samverkan med Norges Tennisförbund arbetar vi vidare med röd, orange och grön tennis. Under 2015 utvecklar vi verktyg för träningsmetodik som kan underlätta för klubbarna att organisera röd, orange och grön tennis på ett sätt som främjar såväl allmän motorisk utveckling som tennisspecifik teknisk utveckling. Utvecklingsmodell för barn- och ungdomstennis En expert- och referensgrupp formeras för att påbörja arbetet med den övergripande utvecklingsmodellen, som ska färdigställas under 2016 och knyta ihop våra utvecklingsprojekt i de olika åldrarna. Nätverk kvinnliga ledare Projektet fortsätter under ledning av Maria Strandlund-Tomsvik. Fokus under 2015 läggs på ledarskapsutbildning och verksamhetsfrågor. Tennis Xpress Pilotkurser har genomförts i Region Norr vintern Kursformatet och erfarenheterna från Norr presenteras på tränarkonferensen i Örebro i mars månad. Material sprids till regionsförbund och föreningar för vidare lansering och implementering. MARKNAD OCH KOMMUNIKATION 2015 Kommunikativ plattform Arbetet med tennis.se fortsätter med målet att vara den ledande tennissajten i landet. Syftet är att synliggöra sporten och skapa intäktsmöjligheter och förutsättningar för marknadssamarbeten. Vi fortsätter också med månadsbrev och ett utökat PR-arbete som ett sätt att kommunicera med föreningar, enskilda tennisintresserade och andra aktörer. 6 (10)

7 Rättighetskatalog Vi fortsätter under 2015 att utveckla och renodla vår rättighetskatalog för att skapa möjligheter att ingå i nya sponsorsamarbeten. Vi fortsätter att samarbeta med externa aktörer med strategin att inte ge någon möjlighet till exklusivitet på säljsidan. TÄVLINGSVERKSAMHET OCH EVENEMANG 2015!"#$%&'(#)*+(,-.)/ Evenemang Davis Cup Fed Cup Swedish Open Båstad Stockholm Open Internationella tävlingar ITF Womens Circuit $ (7 st) ITF Men s Circuit $ 10 (6 st) ITF Junior Circuit 18 (6 st) European Junior Tour 14 &16 (7 st) European Winter Cup (JEM-kval) SvTF:s egna eller samordnade tävlingar SM-tävlingar, SommarTour, VinterTour Pirres Pokal, F12 reg, SEB Next Generation Cup, Svenska JuniorTouren, Elitserien och div 1, Svenska Tennisserierna Region- och klubbtävlingar 480 sanktionerade tävlingar, regionmästerskap, regionserier, IF SO Tour, Nya Tävlingsformer Grundläggande administration Sanktioner, licenser, tennispoäng, utbildningar, serieadm, ideellt arbete Tävlingspyramiden Tävlingspyramiden är grunden för verksamhetsområdet. Administrativa system, tävlingslicenser, ranking, tävlingsbestämmelser och regelverk administreras centralt. DC- och FC-evenemang Målet är att våra landskamper skall vara en mötesplats för alla tennisintresserade. Matcherna skall genomföras i en modern miljö som ger utrymme för kringarrangemang i form av konferenser och möten. Årets första Fed Cup-match mot Schweiz, 7-8 februari, spelas i nya Helsingborgs Arena. I samband med matchen arrangeras en klubbkonferens och en inspirationsföreläsning. Årets första Davis cup-match mot Österrike en månad senare, 6-8 mars kommer att genomföras i nya Idrottshuset i Örebro. Vi ser framemot att återigen komma in i en ny modern arena och samarbeta med en kommun där vi inte tidigare varit gäster. Samtidigt med matchen bjuder vi in till en tränarkonferens. 7 (10)

8 Nya tävlingsformer 2015 lanseras nya tävlingsformer för barn som innebär att: - alla tävlingar 8-11 år skall spelas i poolspelsform, - alla tävlingar i åldern år ska nivågrupperas i A,B,C-tävlingar där deltagarna själva väljer vilken spelnivå de tillhör. Under första kvartalet produceras material och anvisningar till hjälp för tävlingsarrangörer, utövare, ledare och föräldrar. Anpassning av rankingsystem för unga Med målet att minska stressen i tävlandet för barn höjs Tennispoängsålder till 14 år fr.o.m. 1 september. Ett förslag om löpande åldersindelning utreds för implementering 1 januari Internationellt tävlingsprogram I samarbetet med klubbarna arrangeras på juniornivå sex Tennis Europe 14-års tävlingar och sex ITF 18-tävlingar. Inom paraplyet Rising Star Tour planeras sju Internationella Women s Circuit varav fem på prispenganivån $ och två $ och sex ITF Men s Futures $ En internationell rullstolstävling arrangeras i Uppsala. På veteransidan arrangeras en internationell tävlingsvecka. Vi står också som värd för en kvaltävling i Tennis Winter Cups för flickor 14 i Karlskrona. Nationella tävlingar I den nationella tävlingskalendern spelas nationella junior- och seniortourer. Juniortour och sommartour avslutas med Masters-slutspel. Seriespel Svenska Tennisförbundet bjuder centralt in till seriespel i de nationella Svenska Tennisserierna för juniorer 15 år och 18 år, seniorer och veteraner. För första gången kommer vi att medverka under SM-veckan i Sundsvall med lagslutspel för herrar och damer utomhus. UTBILDNING 2015 Tränarutbildning Kursverksamhet bedrivs av regionsförbunden på de inledande nivåerna: Tennisens plattform och TGU 1. TGU 2 arrangeras i samverkan mellan regioner med stöd av SvTF. TGU 3 arrangeras nästa gång under Under 2015 ska vi genomföra kursledarutbildning för de inledande stegen, en översyn av kursmaterialet samt fortsätta anpassningen till de internationella kraven. Högskolesamverkan Vi fortsätter vår samverkan med friidrott, innebandy och simning samt lärosätena Linnéuniversitetet och Malmö högskola avseende tränarutbildning och validering av yrkeskompetenser. Möjlighet till dubbla karriärer för elitsatsande ges inom ramarna för projektet Tennisuniversitet i samverkan med Växjö kommun och Linnéuniversitetet. 8 (10)

9 Idrottsgymnasier Riksidrottsgymnasier för tennis (RIG) finns i Båstads kommun samt Lidköpings kommun. Nationellt godkänd idrottsutbildning för tennis (NIU) bedrivs på 10 orter från och med höstterminen SvTF ansvarar för styrning av RIGverksamheterna samt samordning och kvalitetsarbete för NIU-verksamheterna. SvTF samordnar antagningsprocessen med ansökan, besök, intervjuer, provspel och antagning under perioden oktober till januari. Ansökningar om NIU-tillstånd behandlas under perioden november till januari. Vi samverkar med Svenska Golfförbundet i frågor om fortbildning av tränare samt utformning av studieplan och träningsupplägg. Vi medverkar också i Skolverkets referensgrupp för utveckling av ämnet specialidrott. Fortbildningsverksamhet Under 2015 arrangerar vi en klubbledarkonferens i samband med Fed Cup i Helsingborg i februari och en tränarkonferens i samband med Davis Cup i Örebro i mars månad. Därtill arrangeras tränarträffar i varje region. ELIT OCH LANDSLAG 2015 Deltar i Fed Cup och Davis Cup; Lag-VM, Lag-EM samt individuella EM för juniorer; Ungdoms-OS och Nordisk juniorlandskamp Vi organiserar deltagandet med målet att skapa bra förutsättningar för aktiva och ledare i respektive lag. Elitaktiviteter Vi arbetar med uppföljning, tävlingsresor och träningsläger med kaptenerna Lars-Anders Wahlgren och Fredrik Rosengren och med våra tränare på ungdomssidan. Programmet och aktiviteterna utvärderas kontinuerligt. Sportsliga målsättningar 2015 Målen är att etablera FC-laget i World Group II och DC-laget i Group I. KANSLI OCH SERVICE 2015 Teknisk handbok Under 2015 genomförs en uppdatering av tekniska handboken under ledning av Tekniska rådet tillsammans med våra partners i Quality Team. Registerprojekt Tennisförbundets register moderniseras för att skapa förbättrade kommunikationsvägar och tillförlitlighet i kartläggning av landets klubbar, tränare och aktiva. Registret ska vara kompatibelt med IdrottOnline-systemet. 9 (10)

10 Utveckling av organisationen Förbundskansliet ska utvecklas och förstärkas inom områdena utveckling, marknad och tävlingsutveckling. IDROTTSPOLITIK OCH RF-SAMVERKAN 2015 Riksidrottsmötet 2015 Tennisförbundet har deltagit i RF:s strategiarbete under 2014 och kommer även under 2015 att medverka i arbetet för att stärka idrottsrörelsens roll i samhället. Vi ska också se till tennissportens bästa när vi tar ställning till de motioner och förslag som föreläggs RF-stämman i Helsingborg i maj RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott Dokumentet Anvisningar för barn- och ungdomsidrott fastslogs av Riksidrottsstyrelsen under Dokumentet är en konkretisering av de riktlinjer som finns i idrottsrörelsens idéprogram Idrotten vill. Under 2015 är det vår uppgift att tolka och implementera dokumentet inom tennisen. Utan att föregripa arbetet kan det bli aktuellt med strategiska satsningar på flera områden samt eventuellt några förändringar på tävlingssidan inför Ett arbetssätt finns på plats i de fall där föreningar befaras ha brutit mot anvisningarna. Uppföljning sker av SvTF i samverkan med aktuellt distriktsidrottsförbund. Idrotten vill Vi har beviljats stimulansstöd från Riksidrottsförbundet för tre projekt: satsning på kvinnliga ledare, Tennis Xpress och utveckling av tränings- och tävlingsverksamhet för barn. Stimulansstöd beviljas för projekt som utvecklar sporten i linje med Idrotten vill. Idrottslyftet Perioden för Idrottslyftet går mot sitt slut och arbetet är igång med att utforma förslag till Idrottslyftet-satsningar eller motsvarande med start Match fixing Matchfixning är ett aktuellt samhällsproblem. Vi är delaktiga i RF:s arbete på nationell nivå samt i det internationella arbete som leds av Tennis Integrity Unit. Vi ska arbeta förebyggande med information till elitaktiva spelare och i samband med internationella tävlingar på svensk mark. 10 (10)

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 UTBILDNING Tränarutbildning Kursen TGU 2 byggs ut till 8 dagar över 12 månader. Genomförs i samverkan SvTF / SDF med start i mars 2016. Beräknat antal deltagare 40. Kursen TGU 3 byggs ut till 10 dagar

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2016 2018 Innehållsförteckning Bild 3-7 Bild 8-9 Riksidrottsförbundets strategidokument (antaget maj 2015), Tennisförbundets vision, mission, kärnvärderingar (antaget april 2014 ) Bild

Läs mer

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter * SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter VÄRDEGRUND FÖR ALLA Bordtennis är en idrott där alla är välkomna! Vår verksamhet bygger på glädje, kamratskap och engagemang. Inom vår idrott

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet

Svenska Brottningsförbundet Svenska Brottningsförbundet Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument, antagna maj 2015 SBF:s utvecklingsplan SBF - centralt Utveckling Marknad och kommunikation Tävling Elit Riksidrottsförbundets

Läs mer

Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2012

Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2012 Svensk Tennis Öst 2012-02-15 Sida 1 (12) Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2012 Januari 1 Översyn Ledningsdoku- ment och bestämmelser för sk styrning. Utvärdering av inkomna enkätsvar. Bestämmelser för

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet. Verksamhetsplan 2018

Svenska Brottningsförbundet. Verksamhetsplan 2018 Svenska Brottningsförbundet Verksamhetsplan 2018 Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument 2025, antagna maj 2015. SBF ska följa RF:s strategier. RF:s strategiska mål 2025 - kopplat till

Läs mer

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET S v e n s k b o r d t e n n i s dokument 2017-2022 ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET 2017-04-09 Verksamhetsidé Bordtennis ska vara lättillgängligt och vi ska erbjuda alla möjligheten att utöva och verka inom bordtennisen

Läs mer

Fokusområde 1 - Elit och landslag

Fokusområde 1 - Elit och landslag 1(5) Fokusområde 1 - Elit och landslag Mål 1 och 2: Sverige ska ta sex medaljer på inomhus-em i Göteborg. Sverige ska ta minst en medalj på varje internationellt mästerskap. Genomför Teamsatsningar med

Läs mer

Gymnastikförbundet Syds Verksamhetsplan 2017/2018

Gymnastikförbundet Syds Verksamhetsplan 2017/2018 Gymnastikförbundet Syds Verksamhetsplan 2017/2018 Gymnastikförbundet Syds verksamhetsplan utgår från den verksamhetsplan som Gymnastikförbundet antagit för verksamhetsåren 2017-2018. Gymnastikförbundet

Läs mer

Helsingborg TKs. Barn-, Ungdoms- & Seniorverksamhet

Helsingborg TKs. Barn-, Ungdoms- & Seniorverksamhet Helsingborg TKs Barn-, Ungdoms- & Seniorverksamhet Filbornavägen 11 Hemsida: HTKs Barnverksamhet Tennis 12 FamiljeTennis 3-6 år Minitennis 5-8 år Akademi Röd 5-7 år Miditennis 7-10 år Akademi Orange 7-9

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 2015-03-12 Alf Tornberg Vår vision 2020 20 000 2 000 200 20 2 medlemmar fler kvinnor klubbar riksutbildningar OS-medaljer Våra verksamhetsmål

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsidé Vision Bowlingsporten ska vara framgångsrik, kul, socialt engagerande och tillgänglig för alla. Bowling en sport för alla En idrott alla kan

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Strategiskt arbete mot 2025

Strategiskt arbete mot 2025 Strategiskt arbete mot 2025 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning 1. En process med delaktighet 2. Vision 3. Uppdrag 4. Kärnvärden 5. Livslångt idrottande 5. En strategisk plan för alla 7. Svensk Taekwondo för

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 Reviderad 1802

Läs mer

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Genom fysiska och mentala utmaningar, möjlighet till sociala sammanhang samt att lära sig acceptera risker och ta ansvar är klättring en unik möjlighet

Läs mer

ELIT GÖTEBORG DEN MEST ATTRAKTIVA FRIIDROTTSMILJÖN I SVERIGE

ELIT GÖTEBORG DEN MEST ATTRAKTIVA FRIIDROTTSMILJÖN I SVERIGE ELIT GÖTEBORG DEN MEST ATTRAKTIVA FRIIDROTTSMILJÖN I SVERIGE Visionen är att Göteborg ska ha den mest attraktiva friidrottsmiljön i Sverige BAKGRUND På distriktsårsmötet 2009 beslutade Göteborgsklubbarna

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Event in Skåne AB Verksamhetsplan 2015 Kontakt +46 (0) 40 675 30 01 event@skane.com eventinskane.com Besöksadress Dockplatsen 26 211 19 Malmö Sweden Postadress 205 25 Malmö Verksamhetsplan 1 Sweden Vision

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

Svensk Tennisrating 2019

Svensk Tennisrating 2019 Svensk Tennisrating Svensk Tennisrating 2019 1991 publicerades den första svenska tennisrankingen. Vi gick då från vårt tidigare manuella handicap-system och införde Tennispoäng, som bygger på ett automatiserat

Läs mer

Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2015

Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2015 2015-01-05 Sida 1 (12) Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2015 Januari 1 ITF 18, SALK Open 26/12-5/1 Översyn Ledningsdoku- ment och bestämmelser för sk styrning. 2 ITF 18, Västerås, 9/1 Styrelsemöte 1,

Läs mer

Verksamhetsidé - VOIB

Verksamhetsidé - VOIB Verksamhetsidé - VOIB VOIB ansvarar för all landslagsverksamhet för svenska badmintonspelare. VOIB ska tillse bästa förutsättningar för landslagsspelare i kvalitetssäkrade miljöer och tillsammans med individen

Läs mer

Teen Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision

Teen Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision Vision Att ungdomarna får träffas, skaffa nya kompisar för livet samtidigt som de tränar, utbildar sig och får stor kunskap om föreningslivet. Visionen är att samtliga ungdomar önskar fortsätta som spelare

Läs mer

Svenska Biljardförbundet. Verksamhetsplan

Svenska Biljardförbundet. Verksamhetsplan Svenska Biljardförbundet Verksamhetsplan 2018 2020 Inledning Svensk biljardsport står inför en av sina största utmaningar på länge. Vikande medlemssiffror och strukturella brister i organisationen har

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

5 27 jan - 2 feb Tennis Europe 12 Vänerborg 25-30/1 - resa Mini- Huddinge 8/2 JSM18/USM21, 1-7 feb, Falun

5 27 jan - 2 feb Tennis Europe 12 Vänerborg 25-30/1 - resa Mini- Huddinge 8/2 JSM18/USM21, 1-7 feb, Falun 2013-12- 10 Reg Stockholm Stomkalender 2014 Vecka Datum Tennis Stockholm If SO Tour & Stockholm Junior Tour Klubbens egna aktiviteter Svenska Tennisförbundet 1 30 dec- 5 jan ITF SALK 30/12-5/1 Bevakning

Läs mer

tränarutbildning - grundnivå

tränarutbildning - grundnivå tränarutbildning - grundnivå Utbildningsstruktur Tränarutbildningen - gäller fr.o.m. 1 januari 2012 Ansvarig utbildare Region i samverkan med Svenska Tennisförbundet Tennisens Grundtränarutbildning (TGU)

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2015 -

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2018 -

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer Upplands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna 2016-2017 Bilder Omslagsbild: Arne Forsell, Bildbyrån Sidan 4: Joel Marklund, Bildbyrån Sidan 7: Peter Holgersson,

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Syftet med verksamhetsplanen Med denna verksamhetsplan vill vi kortfattat kommunicera föreningens ambitioner, målsättningar och prioriteringar till klubbens medlemmar och till externa

Läs mer

Arbetsgrupper. Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan 3. 120 30 Stockholm. Sweden. info@orientering.se www.orientering.se

Arbetsgrupper. Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan 3. 120 30 Stockholm. Sweden. info@orientering.se www.orientering.se Arbetsgrupper Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan 3. 120 30 Stockholm. Sweden. info@orientering.se www.orientering.se Arbetsgrupper Ny grupp från Förbundsmöte 2014 Gren -specifika grupper Skid-O

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (6) Sidan 2 (6) Vision Innebandyn i Norrbotten vill och vågar samt är första valet av idrott. Verksamhetsidé Förbundet ska representera Norrbottens innebandyföreningar samt verka för sportens och

Läs mer

Mellannorrlands Simförbund

Mellannorrlands Simförbund Strategiplan 2018-2025 Verksamhetsinriktning 2018-2019 Mellannorrlands Simförbund 2 (9) Strategiplan för MNSF 2018-2025 De övergripande långsiktiga målen för MNSF baseras på SSF fyra strategiska områden

Läs mer

Det nya tävlingssystemet

Det nya tävlingssystemet SVENSKA TENNISFÖRBUNDET Det nya tävlingssystemet MALMÖ, STOCKHOLM, FALUN, GÖTEBORG, JÖNKÖPING, ÖREBRO, VÄNERSBORG, UMEÅ SEPTEMBER NOVEMBER 2016 SVENSKA TENNISFÖRBUNDET MALMÖ, STOCKHOLM, FALUN, GÖTEBORG,

Läs mer

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan 2014 2020 Rugby - en sport för alla Ordförande har ordet För att ta svensk rugby till nästa nivå förtjänar rugbyförbundets verksamheter en strategisk plan där vi

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2017 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Reviderad 1601 2 Förutsättningar Örebro Tennisklubb

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2018 Innehåll 03 Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer för RF och SISU Idrottsutbildarna 04 Idrottsrörelsens mål 2025 06 RF:s, DF:s och SISU:s uppdrag 08 Utvecklingsresor mot

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Gevärssektionen med skytten i centrum. Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation

VERKSAMHETSPLAN Gevärssektionen med skytten i centrum. Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation VERKSAMHETSPLAN 2016 Gevärssektionen med skytten i centrum Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Gevärssektionens verksamhetsplan 2016 - med skytten i centrum

Läs mer

Strategi för svensk fotboll

Strategi för svensk fotboll Strategi för svensk fotboll 2018 2022 Processen fram till strategin Process Arbetet med svensk fotbolls strategi 2018-2022 har tagit sin utgångspunkt i strategidokumentet för 2013 2017, samt förslag från

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte Närvarande: Johan Robertson, Conny Thunberg, Suzan Edvardsson, John Hall, Frida Bulukin Wilén och Anders Dahlén, 1-15 Adjungerad: Peter Lundmark

Läs mer

Presentation Nya Team Stockholm Text och layout: Anders Heimklo

Presentation Nya Team Stockholm Text och layout: Anders Heimklo Presentation Nya Team Stockholm Text och layout: Anders Heimklo Team Stockholm 2011 Future/ATP/WTA Ålder 17-20 Skola ITF Ålder F 14 16 år Ålder P 15-16 ITF kategori 3-5 Skola SEB Next Generation On Tour

Läs mer

Capoeirastrategi 2025

Capoeirastrategi 2025 Capoeirastrategi 2025 Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Capoeira Bakgrund Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Idrott Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet

Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet Svenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet Svenska Volleybollförbundet INLEDNING... 3 VERKSAMHETSIDÈ... 3 VISION... 3 VÄRDEGRUND...

Läs mer

Presentation av Skanör-Falsterbo TK

Presentation av Skanör-Falsterbo TK Presentation av Skanör-Falsterbo TK Skanör-Falsterbo Tennisklubb gör en storsatsning inför höstterminen 2017. Med ett riktigt bra tränar team som har klara riktlinjer och mål för samtliga grupper är vi

Läs mer

Styrelse Råd/Kommittéer. Index

Styrelse Råd/Kommittéer. Index Svenska Tennisförbundet Verksamhetsberättelse 2014 1 verksamhetsåret Index Styrelse Råd/Kommittéer STYRELSE RÅD/KOMMITTÉER 5 TILL MINNE AV 6 UTMÄRKELSER 7 STYRELSENS BERÄTTELSE 8 SEB NEXT GENERATION 12

Läs mer

Tävlingsledarkonferens 2014/2015 Välkomna!

Tävlingsledarkonferens 2014/2015 Välkomna! Tävlingsledarkonferens 2014/2015 Välkomna! Program Nya riktlinjer från Riksidrottsförbundet (RF) IF SO Touren Stockholm Junior Tour 2015 Sanktionering 1 september 2015 30 april 2016 (15/5 2015) Nya tävlingsformer

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 2 Förutsättningar

Läs mer

Anders Kullen Havdelin

Anders Kullen Havdelin Anders Kullen Havdelin Roligt att vara här! Friidrotten idag Verksamhetsplanen Prioriterade utvecklingsprojekt Vår närmaste framtid Svensk Friidrotts styrelse Friidrotten i hela landet Nio valbara ledamöter

Läs mer

Elitidrottskonferensen 11 maj 2015 Anvisningar för barn och ungdomsidrott. Berör de elitidrotten?

Elitidrottskonferensen 11 maj 2015 Anvisningar för barn och ungdomsidrott. Berör de elitidrotten? Elitidrottskonferensen 11 maj 2015 Anvisningar för barn och ungdomsidrott. Berör de elitidrotten? Dåtid Först kom idrotten av män för män sen kom kvinnorna och sedan kom barn- och ungdomsidrotten 1977

Läs mer

Presentation Nya Team Stockholm Text och layout: Anders Heimklo

Presentation Nya Team Stockholm Text och layout: Anders Heimklo Presentation Nya Team Stockholm Text och layout: Anders Heimklo Team Stockholm 2011 Team Pyrran Den börjar med SEB Next Generation Bas 11-12 år. En ganska bred upptagning sker av våra yngre Stockholmsjuniorer.

Läs mer

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet MSSF är en del av Svenska Simförbundet SSF och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar. Vi ansluter oss till verksamhetsidén Simidrotten

Läs mer

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap 2018-2025 Den strategiska planen 2018-2025 är Linköpings Allmänna Simsällskaps, LASS, styrdokument för perioden. Den vänder sig till föreningens styrelse,

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 1 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll för alla, i en trygg och utvecklande miljö. VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer

13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer 13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning 2018 2019 med ekonomiska planer Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att anta förslaget till gemensam verksamhetsinriktning med ekonomisk plan (RF)

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Till: Föreningar inom Norrbottens IBF NIBF Styrelse NIBF TDK NIBF Kansli Sidan 1 (6) 2013-02-19 Förord: NIBF styrelse fick ett uppdrag av årsmötet att under detta verksamhetsår arbeta fram en ny verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

Nyhetsbrev nr

Nyhetsbrev nr Nyhetsbrev nr 3-2015 Helsingborgs TK vill vara en klubb för alla tennisspelare. Både för er som vill prova på, spela en gång i veckan, motionera, tävla lite grann, drömmer om att bli proffs, redan är proffs

Läs mer

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10 Innehåll 2 Inledning 3 Riksidrottsförbundets verksamhetsidé Riksidrottsförbundets värdegrund och vision Svensk Dövidrotts verksamhetsidé 4 Svensk Dövidrotts vision Ändamål i Svenska Dövidrottsförbundets

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2017 -

Läs mer

Förbundsmötet Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan Stockholm. Sweden.

Förbundsmötet Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan Stockholm. Sweden. Förbundsmötet 2016 Fastställande av verksamhetsplan för nästkommande två verksamhetsår Verksamhetsinriktning och mål Ska leda till att övergripande mål och visioner uppnås Verksamhetsinriktning (Vision

Läs mer

Vägledning för SF vid tillstyrkan av NIU

Vägledning för SF vid tillstyrkan av NIU Vägledning för SF vid tillstyrkan av NIU Verksamheten vid Nationellt Godkända Idrottsutbildningar (NIU) regleras av Gymnasieförordningen (2010:2039) 1 där 5 kap beskriver Avvikelser inom de nationella

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Svensk Pingis framtid 2011-2016

Svensk Pingis framtid 2011-2016 Svensk Pingis framtid 2011-2016 1 Vision Svensk Pingis Svensk Pingis ska sträva mot att vara bäst för alla på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla alla våra områden och det gör vi genom en stark

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan Styrelsen: 2014 Lars-Ola Särkimukka, Kiruna Ingela Andersson, Skyllberg Jan Kårström, Stockholm Kenneth Holmberg, Hallstahammar avgick 21 januari 2014 Örjan Eliasson,

Läs mer

Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning

Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning Strategiarbetet Uppdraget RF-stämman 2013 beslutade att uppdra till RS: att genomföra ett strategiarbete om Svensk idrotts framtid att ge förslag

Läs mer

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision Vision Att barnen får träffas, få nya kompisar och spela tennis på sina villkor i en av Världens bästa miljöer. Värdegrund I HTKs Kids Academy väljer barnen hur mycket de vill träna. HTKs tränare guidar

Läs mer

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Sida 1 12 Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Mål det här ska vi uppnå (2025) Världens bästa landslag Flera och mera minst en procent av Sveriges befolkning är medlemmar i en orienteringsförening

Läs mer

UOF Ting Hur går det för Svensk orientering. På gång i Svensk orientering. Flera och mera från triangel till rektangel

UOF Ting Hur går det för Svensk orientering. På gång i Svensk orientering. Flera och mera från triangel till rektangel UOF Ting 2017 Hur går det för Svensk orientering På gång i Svensk orientering Flera och mera från triangel till rektangel Vi blir fler, nu över 83 000 medlemmar 2014 2015 2016 2017 (1/11) Medlemmar 73829

Läs mer

Verksamhetsidé, vision, värdegrund

Verksamhetsidé, vision, värdegrund Verksamhetsidé, vision, värdegrund Verksamhetsidé Svenska Danssportförbundet har till uppgift att främja och administrera danssporten i Sverige på sådant sätt att den står i överensstämmelse med idrottens

Läs mer

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2016-2019 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET IDROTTEN VILL Idrottsrörelsens Verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2015-2016 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Inre och yttre strategiarbete Framtidsutredning 2005-2007 Strategisk Plan 2009-2012 Organisationsutredning 2010 Strategisk Plan 2013-2016 Strategisk Plan 2017-2020 Träning och tävling

Läs mer

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30 IDROTTS LYFTET Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4 År ett 2007-0701- 2008-06-30 Svenska Dragkampförbundet vill bli ett tydligt förbund Inriktning på idrottslyftet Öppna dörrarna

Läs mer

Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll

Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll 2018-2022 Bakgrund Process och tidplan Här finner du förslaget till Mål och Strategi för svensk fotboll 2018 2022. Arbetet med Mål och Strategi har tagit

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum Fokus ska ligga på att utforma verksamhet som är öppen för alla och som upplevs som attraktiv och välkomnande för varje enskild individ.

Läs mer

POLICY Sanktionsansökan Region Stockholm Kategori 3 5

POLICY Sanktionsansökan Region Stockholm Kategori 3 5 POLICY Sanktionsansökan Region Stockholm Kategori 3 5 2013-05-07 Sanktionsansökan Tävlingsperiod Sista ansökningsdag Beviljning från Region Publicering tävlingskalendern Januari April 15 september 30 september

Läs mer

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden :

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden : Idrottslyftet 2017 Bakgrund Riksidrottsförbundet (RF) gav (SBF) och alla andra specialidrottsförbund i uppdrag att under 2016 genomföra en kartläggning och en analys av verksamheten för barn och unga 7

Läs mer

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF.

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF. Måldokument 2014 Innehåll Framtidens strategi Fokusområden Huvudmålsättningar och Huvudstrategier Områden - Delmål och Delstrategier Process Framtidens strategi SSF:s styrelse har startat upp ett arbete

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Anvisningarna utgår

Läs mer

Vi har i detta dokument försökt att förtydliga regelverket, beskriva för vilken målgrupp serierna är ämnade samt lyfta de större förändringarna.

Vi har i detta dokument försökt att förtydliga regelverket, beskriva för vilken målgrupp serierna är ämnade samt lyfta de större förändringarna. Tennis Syds serier Utomhusserierna -09 är tredje omgången av Tennis Syds serier. Under resans gång har vi tagit emot synpunkter från medverkande klubbar samt serieansvariga i de tidigare distrikten. De

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Strategi 2025 En stark parasport

Strategi 2025 En stark parasport Diskussionsunderlag för: Strategi 2025 En stark parasport Alla pratar om parasport! Allt fler specialidrottsförbund har börjat jobba med parasport, och många föreningar har paraidrottare även om föreningarna

Läs mer

SVENSK TRIATHLON Vision, verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem.

SVENSK TRIATHLON Vision, verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. SVENSK TRIATHLON 2020 Vision, verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. VISION FÖR SVENSK TRIATHLON Svensk triathlon världens bästa! VERKSAMHETSIDÉ FÖR SVENSK TRIATHLON Svensk Triathlon

Läs mer

SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET

SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Senast uppdaterad: 2018-08-31 INLEDNING I detta dokument presenteras Svenska Kälksportförbundets verksamhetsplan för verksamhetsåret 2018-2019. Den

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 15-16 juni 2013

Protokoll Styrelsemöte 15-16 juni 2013 Protokoll Styrelsemöte 15-16 juni 2013 2013-06-16 PM Styrelsemöte Datum: 15-16 juni 2013 Mötesnamn: Styrelsemöte Plats: Scandic Infra City, Upplands Väsby Deltagare: Kurt Roos, Tom Eksell, Mats Norén,

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTET Verksamhets- & Ekonomisk inriktning

FÖRBUNDSMÖTET Verksamhets- & Ekonomisk inriktning Verksamhets- & Ekonomisk inriktning 2017-2018 Förslag till Förbundsmötet 23-24 april 2016 Verksamhetsinriktning 2017-2018 Visionsmålen 2020 visar vägen framåt Sedan Förbundsmötet 2012 arbetar Gymnastikförbundet

Läs mer

Svensk Fäktning Strategi Remiss till föreningarna

Svensk Fäktning Strategi Remiss till föreningarna Svensk Fäktning Strategi 2028 Remiss till föreningarna Sista svarsdag 21 januari 2018 Den största lilla fäktnationen i världen Styrelsen har under 2017 arbetat med ett förslag till ny strategi för svensk

Läs mer

Nya tävlingsformer frågor och svar

Nya tävlingsformer frågor och svar Nya tävlingsformer frågor och svar De nya tävlingsformerna för barn och ungdom som införs från och med hösten 2015 påverkar dig som spelar och arrangerar tennistävlingar för de yngre åldrarna. Vi försöker

Läs mer

Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2016

Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2016 2016-02-09 Sida 1 (12) Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2016 Januari 1 ITF 18, SALK Översyn Verksamhets- Open 26/12-5/1. berättelse, Mål och Rikt- ITF18, SALK Open linjer, Verksamhetsplan samt Budget

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubbs Målsättningar och kriterier. HTK Tennis Akademi. Grundkriterier för HTK Tennis Akademi

Helsingborgs Tennisklubbs Målsättningar och kriterier. HTK Tennis Akademi. Grundkriterier för HTK Tennis Akademi HTK Tennis Akademi Grundkriterier för HTK Tennis Akademi Inställning Mognad/ Samarbetsförmåga Processmål Spelnivå Potential Hur intresset för tennis är. Spontanspel och tävlingar är en förutsättning speciellt

Läs mer

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN Svenska Baseboll och Softboll Förbundet Om SBSFs Internationella Handlingsplan Denna handlingsplan skall utgöra riktmärke och ange ambitionsnivå för Svenska Baseboll och Softboll

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

BodensGolfKlubb. Verksamhetsplan 2019 utdrag. I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna.

BodensGolfKlubb. Verksamhetsplan 2019 utdrag. I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna. BodensGolfKlubb Verksamhetsplan 2019 utdrag I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna. Bodens Golfklubb Vision Bodens Golfklubbs vision är vår

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2019

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2019 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2019 Verksamhetsplan 2019 Årets verksamhetsplan är ett första steg i att förverkliga dokumentet Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023. I strategin

Läs mer