Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Omsorgsnämnden PROTOKOLL"

Transkript

1 Omsorgsnämnden Tid 20 juni 2012 kl. 13:00 16:15 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning ande Steve Sjögren (S), Ordförande Folke Fagerlund (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande Jan Petersson (S) Nura Mahmutagic (S) Lena Bromberg (S) Balder Sörensen (MP) Rebekka Holm (MP) Rolf Wahlberg (M) Eva Fransson (C) Birgitta Nordlöw (FP) Ersättare Lotte Lundgren (M) Övriga Thomas Tryggvesson, förvaltningschef Magnus Levin, avdelningschef Thomas Johansson, avdelningschef Ann-Charlotte Andersson, avdelningschef Monica Antonsson, verksamhetschef Christina Samuelsson, verksamhetschef Annika Lindqvist, medicinskt ansvarig sjuksköterska Ola Johansson, VD, Kalmar kommunbolag Anslaget på kommunens anslagstavla

2 2 (11) Sekreterare Agneta Järkelid Justerare Steve Sjögren Ordförande Rebekka Holm

3 3 (11) 65 Information om försäljning av kommunala fastigheter Ola Johansson informerar om pågående uppdrag att sälja vissa kommunala fastigheter. Uppdraget sköts i samarbete mellan Kalmar kommunbolag och Svensk Fastighetsförmedling. För omsorgsnämndens del berörs boendena Oxhagshemmet, Norrlidshemmet och Smedängen. En försäljning av dessa fastigheter innebär att hyreskontrakten går över till en ny ägare. Försäljningen har nu kommit till ett skede där en tänkbar köpare har valts ut. Nu vidtar dennes arbete med att undersöka objekten. Tidsplanen anger tillträde i november Omsorgsnämnden antecknar informationen till protokollet. 66 Budgetuppföljning efter maj månad Dnr ON 2012/0062 Omsorgsförvaltningens skrivelse 11 juni Budgetprognosen efter maj månad visar att det kan bli ett överskott om 2,9 miljoner kronor vid årets slut. Utvecklingen på hemtjänsttimmarna är fortsatt gynnsam och vissa förvaltningsgemensamma konton redovisar överskott. En engångskostnad för hjälpmedel om 3,5 miljoner kronor kommer tyvärr att bokföras som driftskostnad vilket från början var tänkt som en investering. Omsorgsnämnden godkänner budgetrapporten för maj månad.

4 4 (11) 67 Förslag till nya benämningar av insatser inom äldreomsorgen Dnr ON 2012/0060 Omsorgsförvaltningens skrivelse 4 juni Kalmar kommun var remissinstans över äldredelegationens slutbetänkande Bo bra hela livet. I betänkandet föreslog delegationen vissa nya termer och begrepp. Dessa var bl. a. vård- och omsorgsboende istället för särskilt boende och korttidsvård istället för korttidsboende. Beträffande det sistnämnda begreppet föreslog omsorgsnämnden korttidsplats i sitt remissyttrande. Begreppen har ännu inte slagit igenom i lagstiftning eller officiell statistik. I ett nationellt perspektiv är det mycket vanligt att dessa begrepp används i kommunerna. Syftet med begreppsändringen är att de nya benämningarna bättre beskriver den aktuella insatsen. Omsorgsnämnden beslutar att ersätta begreppet särskilt boende med vård- och omsorgsboende och begreppet korttidsboende med korttidsplats.

5 5 (11) 68 Riktlinjer för tillämpning av Socialtjänstlagen Dnr ON 2012/0061 Omsorgsförvaltningens skrivelse 15 mars En översyn har gjorts av riktlinjerna för tillämpning av vissa delar av socialtjänstlagen. Riktlinjerna har kompletterats med värdigt liv och välbefinnande samt omsorgsnämndens värdegrund och värdighetsgarantier. Vidare har justering gjorts av olika definitioner och insatser som t.ex. snöskottning/vedhämtning och stöd vid egenvård. Överläggning Under överläggningen konstateras att några korrigeringar behöver göras, varför ärendet behandlas som informationsärende idag. Omsorgsnämnden antecknar informationen till protokollet. 69 Ansökan om ledsagning Dnr ON 2012/0053 Omsorgsförvaltningens skrivelse 15 maj En kvinna född 1945, boende på Jungmansgårdens demensboende har ansökt om ledsagning för att kunna åka in till staden och gå på exempelvis café och stadsbiblioteket. Tidigare har hennes behov kunnat tillgodoses genom god man och anhörig. Detta är inte längre möjligt av olika skäl. Därav ansökan om ledsagning. Anledningen till att omsorgsnämnden föreslås besluta i ärendet är att det inte finns någon delegationsbestämmelse om biståndsbedömning i särskilt boende. Kvinnan är beroende av att en personal följer med henne på de aktiviteter hon önskar göra. Hon har svårigheter med förflyttningar, använder rullstol utomhus, har svårigheter att orientera sig i tid och rum.

6 6 (11) Verksamhetschefen har meddelat att kvinnan kan erbjudas aktivering utanför boendet med maximalt fyra timmar en gång per månad. Mot den bakgrunden föreslås nämnden avslå ansökan om ledsagning med motiveringen att behovet kan tillgodoses i det särskilda boendet. Överläggning Birgitta Axelsson Edström (V) yrkar att kvinnan ska beviljas möjligheter till aktivering inom ramen för boendet två tillfällen à fyra timmar per månad. Vidare yrkar hon att förvaltningen ska få i uppdrag att utforma förslag till delegationsbestämmelse för biståndsbedömning i särskilt boende. Folke Fagerlund (KD) instämmer i yrkandet. Proposition Ordföranden frågar om nämnden bifaller eller avslår Birgitta Axelsson Edströms yrkande om aktivering vid två tillfällen à fyra timmar per månad. Han finner att nämnden bifaller yrkandet. Därefter frågar han om nämnden bifaller eller avslår yrkandet om uppdrag till förvaltningen om delegationsbestämmelse. Han finner att yrkandet bifalles. 1. Ansökan om ledsagning för kvinna född 1945 avslås med motiveringen att behovet kan tillgodoses i det särskilda boendet, Jungmansgården. 2. Kvinnan ska erbjudas aktivering utanför boendet med två tillfällen à fyra timmar per månad genom boendets försorg. 3. Omsorgsförvaltningen får i uppdrag att ta fram förslag till delegationsbestämmelse för biståndsbedömning i särskilt boende. Protokollsanteckning Rebekka Holm (MP) och Balder Sörensen (MP) antecknar: Miljöpartiet föreslår att personen i fråga beviljas ledsagning vid sammanlagt fyra tillfällen i månaden à fyra timmar per gång. Detta för att demens är en degenerativ sjukdom som kan lindras av sociala, utåtriktade aktiviteter. Vårdtagaren har själv ansökt om denna tjänst och klarar av att gå på café och bibliotek med assistans. Vi anser vidare att omsorgsförvaltningen i framtiden bör utreda huruvida det är möjligt att erbjuda denna typ av hjälp till personer som ansöker, d.v.s. i den här typen av specialfall.

7 7 (11) 70 Riktlinjer för anställning av närståendevårdare Dnr ON 2012/0063 Omsorgsförvaltningens skrivelse 12 juni Omsorgsnämnden har tidigare antagit riktlinjer för anställning av anhöriga. Dessa riktlinjer har nu reviderats. Förändringar sedan tidigare beslut är att beteckningen anhöriganställning ändras till närståendevårdare. Gränsen för anställning ändras från 20 timmar beviljade insatser till 15 timmar. I övrigt är innehållet i riktlinjerna förtydligade men med samma syfte. Förändringen görs för att möta det förändrade behovet av anställningar av närstående. Omsorgsnämnden antar reviderade riktlinjer för anställning av närstående. 71 Rapport från kvalitetsuppföljning Parkgården Dnr ON 2012/0058 Omsorgsförvaltningens rapport från kvalitetsuppföljning 10 april 2012 av Parkgårdens vård- och omsorgsboende. Kvalitetsuppföljning har gjorts vid Parkgården i april Verksamheten ger ett intryck av att vara väl fungerande med gott bemötande till omsorgstagarna, som sätts i centrum, och verksamheten anpassas efter omsorgstagarnas behov. Ledningen uttrycker oro för framtiden då avtalet snart löper ut och man inte vet något om fortsättningen. Förbättringsområden har definierats rörande information om sekretess och tystnadsplikt, verksamhetens processer, skriftliga rutiner för synpunkts- och klagomålshantering samt uppdatering av informationsbladet angående bestämmelsen om lex Sarah. Omsorgsnämnden antecknar informationen om kvalitetsuppföljningen vid Parkgården till protokollet.

8 8 (11) 72 Rapport från kvalitetsuppföljning Ståthållaren Dnr ON 2012/0059 Omsorgsförvaltningens rapport från kvalitetsuppföljning den 27 april 2012 av Ståthållarens vård- och omsorgsverksamhet. Kvalitetsuppföljning har gjorts vid Ståthållaren. Det har tagit tid för ledningen att få personalens förtroende efter övertagandet. Det är viktigt att det får ta tid och att man hamnar rätt med mål och rutiner. Omsorgstagaren sätts i centrum och verksamheten anpassas efter omsorgstagarens behov. Förbättringsområden har definierats rörande information om sekretess och tystnadsplikt, verksamhetens processer, skriftliga rutiner för synpunkts- och klagomålshantering, uppdatering av genomförandeplanen samt rutiner för handläggning enligt bestämmelserna om lex Sarah. Omsorgsnämnden antecknar informationen om kvalitetsuppföljningen vid Ståthållaren till protokollet. 73 Reviderad krishanteringsplan Dnr ON 2012/0064 ar Omsorgsförvaltningens skrivelse 12 juni Omsorgsnämndens krishanteringsplan antogs Planen är nu reviderad. De förändringar som har gjorts är förtydligande av vilka som ingår i POSOMgruppen från förvaltningens sida och att kostplaneringen ska ske i samråd med serviceförvaltningen. Vidare har telefonlistan uppdaterats. Omsorgsnämnden antar reviderad Krishanteringsplan för Omsorgsförvaltningen.

9 9 (11) 74 Nytt vård- och omsorgsboende i Berga centrum Efter branden i Berga centrum har omsorgsnämnden erbjudits ett nytt vårdoch omsorgsboende där. Anders Jalmander, företrädare för fastighetsägaren, presenterar skisser. En byggnad om två våningar med totalt 40 boendeplatser planeras. I anslutning till boendet skapas en sinnenas trädgåd. Ansökan om bygglov har gjorts. Byggnaden förväntas stå klar inom ett år. Omsorgsnämnden antecknar informationen till protokollet 75 Redovisning av sjukfrånvaro Ida Johansson redovisar sjukfrånvaron vid två enheter med hög frånvaro och två enheter med låg frånvaro. Efter sommaren kommer personalutvecklarna att träffa enhetscheferna för att diskutera hur man arbetar med sjukfrånvaron och vilka rutiner som gäller för t.ex. sjukanmälan. Rapporter om sjukfrånvaro och frisknärvaro kommer att lämnas fortlöpande framöver. Omsorgsnämnden antecknar informationen till protokollet 76 Lägesrapport från önskad sysselsättningsgrad efter studiebesök i Göteborg Processgruppen för önskad sysselsättningsgrad har besökt Göteborgs kommun för att ta del av hur de arbetar med önskad sysselsättningsgrad. Här arbetar man lite annorlunda när det gäller X-turerna, d.v.s. de turer som personalen har sagt sig vara tillgänglig för arbete. De infinner sig på jobbet och arbetar med det som behövs just då. Det kan innebära att det någon dag blir för många personal och någon annan att det bli för få. I Göteborg läggs stor vikt på enhetschefens roll i schemaläggningen. Alla är anställa på heltid. Om man önskar arbeta mindre får man söka tjänstledigt.

10 10 (11) Omsorgsnämnden antecknar informationen till protokollet. 77 Förvaltningschefen informerar om aktuella ärenden Förvaltningschefen informerar om pågående aktuella frågor/ärenden. NPÖ Nationell Patient Översikt. Omsorgsförvaltningen kommer att få del av detta från och med oktober månad. Det innebär att man kan ta del av journaler som rör patienter som man har en vårdrelation till. Kräver samtycke. Samverkan med ideella krafter. Ett arbete av Jan Bolin. Har överlämnats till kommunstyrelsen. Utblick 2020 förslag i ärendet kommer att presenteras för nämnden. Styrgruppen för kostorganisationen avvecklas den 1 juli då verksamheten övergår till servicenämnden. Statsbidrag till omvårdnadslyftet 2012 har beviljats av Socialstyrelsen. Omsorgsförvaltningen harställt sig positiv till att en larmcentral uppförs i Kalmar i samband med byggnation ny brandstation. Socialstyrelsen har beviljat stimulansbidrag till införande av valfrihetsmodeller. Kommunens revisorer har granskat det systematiska arbetsmiljöarbetet. Ärendet behandlas vid nämndens sammanträde i augusti. Personalsituationen inför semestern är god. 35 personer finns tillgängliga på bemanningsservice för akuta behov. Omsorgsnämnden antecknar informationen till protokollet. 78 Boendesamordnarens rapport För närvarande finns lediga korttidsplatser och även särskilt boende både för äldre och på demenssidan. För dagen har 8 personer beslut på boende med demensinriktning, några kommer att erbjudas boende inom den närmaste tiden. På äldresidan har två personer beslut på särskilt boende. Dessutom finns ansökningar som är under utredning. Omsorgsnämnden antecknar informationen till protokollet.

11 11 (11) 79 Delegationsärenden Sammanställning av myndighetshandläggarnas beslut om insatser enligt Socialtjänstlagen under tiden 12 maj 10 juni Protokoll från central rekrytering 7 och 22 maj 2012.

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, Kalmar Omfattning 52-64 ande Steve Sjögren (S), Ordförande Folke Fagerlund (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 72-74 Beslutande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid kl.13:00-15.50 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 28-38 ande Folke Fagerlund (KD), ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande Jan Petersson (S)

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 65-75

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 65-75 Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 65-75 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-02-23 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgskontoret Omfattning 13-22 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:30-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 94-105 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Anslaget på kommunens anslagstavla den / 2011 intygar:

Anslaget på kommunens anslagstavla den / 2011 intygar: KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-04-20 Tid kl 13.00-15.40 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 43-56 ande Steve Sjögren (S) ordförande Folke Fagerlund (KD) Birgitta Axelsson

Läs mer

OMSORGSNÄMNDEN. Sammanträdesdag 2011-02-24. Tid kl 13.00-15.45. Omsorgsförvaltningen. Omfattning 16-28

OMSORGSNÄMNDEN. Sammanträdesdag 2011-02-24. Tid kl 13.00-15.45. Omsorgsförvaltningen. Omfattning 16-28 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-24 Tid kl 13.00-15.45 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 16-28 ande Steve Sjögren (S) ordförande Folke Fagerlund (KD) Birgitta Axelsson

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-15:45 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 1-13 ande Steve Sjögren, Ordförande Folke Fagerlund (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-15:35 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 104-118 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-16:20. Ersättare Yvonne Bernsby (M) Monika Jernetz (M) Eva Fransson (C)

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-16:20. Ersättare Yvonne Bernsby (M) Monika Jernetz (M) Eva Fransson (C) Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-16:20 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 127-142 ande Steve Sjögren (S), Ordförande 127-128, 133-142 Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande, ordförande 129-132 Birgitta

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 1-11

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 1-11 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 1-11 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN - PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-26 Tid kl 13.00-16.45 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 98-117 ande Steve Sjögren (S) ordförande Folke Fagerlund

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-10-26 Tid kl 13.00-16.00 Plats Omsorgskontoret Omfattning 109-122 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Jimmy Holmevi (S) Kerstin Gustafsson (V) Mark Hammar (MP) Junita Karlsson (KD) Justerat Steve Sjögren Jan Petersson Ordförande

Jimmy Holmevi (S) Kerstin Gustafsson (V) Mark Hammar (MP) Junita Karlsson (KD) Justerat Steve Sjögren Jan Petersson Ordförande KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-01-21 Tid kl 13.00-14.00 Plats Stensberg Omfattning 1-9 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel Akinder

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-09-23 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 117-134 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-03-18 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 24-35 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-08-27 Tid kl 13.00-16.00 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 106-118 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Gunnel

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 09:00-13:00 Plats Kalmar Slott. Omfattning 119-132

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 09:00-13:00 Plats Kalmar Slott. Omfattning 119-132 Omsorgsnämnden Tid kl. 09:00-13:00 Plats Kalmar Slott Omfattning 119-132 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdag 2009-01-29

Sammanträdesdag 2009-01-29 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-01-29 Tid kl 13.00-14.55 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 1-19 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 38-50

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 38-50 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 38-50 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdag 2008-06-26

Sammanträdesdag 2008-06-26 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-06-26 Tid kl 13.00-16.15 Plats Magistern Omfattning 91-105 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-06-29 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgskontoret Omfattning 64-79 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Sammanträdesdag 2009-04-29

Sammanträdesdag 2009-04-29 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-04-29 Tid kl 13.30-16.00 Plats Norrlidshemmet Omfattning 55-67 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-11-27 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 157-174 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Gunnel

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-11-23 Tid kl 13.00-17.00 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 118-137 ande Steve Sjögren (S) ordförande Folke Fagerlund (KD)

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-15:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 51-64

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-15:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 51-64 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-15:50 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 51-64 ande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Jan Petersson (S) Nura Mahmutagic

Läs mer

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2014-12-22 KS 2014/0424 Kommunfullmäktige Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 17 juni 2015 kl. 13:00 Plats Storken, Stagneliusgatan 31. Omfattning 55-64

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 17 juni 2015 kl. 13:00 Plats Storken, Stagneliusgatan 31. Omfattning 55-64 Omsorgsnämnden Tid Onsdagen den 17 juni 2015 kl. 13:00 Plats Storken, Stagneliusgatan 31 Omfattning 55-64 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice

Läs mer

Anslaget på kommunens anslagstavla den / intygar:

Anslaget på kommunens anslagstavla den / intygar: KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-12-17 Tid kl 11.00-14.45 Plats Oxhagshemmet Omfattning 171-194 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag 2006-05-23

Sammanträdesdag 2006-05-23 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-05-23 Tid kl 13.00-15.30 Plats Omsorgskontoret Omfattning 49-63 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2013-03-21 22 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 kl 13.15 16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesdag 2008-10-30

Sammanträdesdag 2008-10-30 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-10-30 Tid kl 13.00-17.00 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 137-156 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean

Läs mer

Sammanträdesdag 2007-10-25

Sammanträdesdag 2007-10-25 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-10-25 Tid kl 13.00-16.15 Plats Norrlidshemmet Omfattning 97-111 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) och Anna-Britt Wejdsten (FP): Välja mat självklart

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) och Anna-Britt Wejdsten (FP): Välja mat självklart TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2014-12-18 KS 2013/0583 50044 Kommunfullmäktige Motion från Birgitta Nordlöw (FP) och Anna-Britt Wejdsten (FP): Välja mat självklart Förslag

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stöd till resultatstyrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-02-18 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 16 juni 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B. Omfattning 46-56

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 16 juni 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B. Omfattning 46-56 Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 16 juni 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 46-56 ande Per Dahl (M), ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande Gunnel Akinder (S) Michael Palmquist

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B. Omfattning 9-15

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B. Omfattning 9-15 Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B Omfattning 9-15 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 16.00 Leif Andersson (S) Roger Persson (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C)

Läs mer

Sammanträdesdag 2008-09-24

Sammanträdesdag 2008-09-24 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-09-24 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 119-136 ande Ingegerd Petersson (c) ordförande Jean Welander (mp)

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-04-22 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 36-50 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 75-82 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-29 Tid kl 13.00-16.00 Plats Skälby gård Omfattning 75-90 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Gunnel Akinder (s) Jan Petersson

Läs mer

Motion från Margreth Johansson (KD) om kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning

Motion från Margreth Johansson (KD) om kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2015-01-12 KS 2014/0740 50044 Kommunfullmäktige Motion från Margreth Johansson (KD) om kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ...

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) 2014-10-30 Omsorgsnämnden Plats och tid Spannmålsgatan 9, Kristianstad, Restaurang Kvarnen, konferenslokal Vete 13:00 15.07. ande Bo Silverbern (M), ordförande Birgitta Rosengren

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-08-19 Tid kl 13.00-15.50 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 79-91 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47 Omsorgsnämnden 2010-05-11 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar Holmberg (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Godkännande av externt hyresavtal för Oxhagshemmet

Godkännande av externt hyresavtal för Oxhagshemmet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2018-01-03 KS 2018/0016 Kommunfullmäktige Godkännande av externt hyresavtal för Oxhagshemmet Förslag till beslut Kommunfullmäktige godkänner att servicenämnden

Läs mer

Motion från Max Troendlé (MP) om bättre hemtjänst

Motion från Max Troendlé (MP) om bättre hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2015-10-01 KS 2015/0528 50044 Kommunfullmäktige Motion från Max Troendlé (MP) om bättre hemtjänst Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 22 november 2018 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 73-82 Beslutande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-10-21 Tid kl 12.30-16.40 Plats Oxhagshemmet Omfattning 109-125 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 23 april 2015 kl. 13:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 29-38

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 23 april 2015 kl. 13:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 29-38 Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 23 april 2015 kl. 13:00 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 29-38 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-10-20 70 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

Verksamhets- och budgetuppföljning efter maj månad

Verksamhets- och budgetuppföljning efter maj månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2013-06-11 ON 2013/0071 53510 Omsorgsnämnden Verksamhets- och budgetuppföljning efter maj månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner

Läs mer

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Per Almberg. Hans Bengtson

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Per Almberg. Hans Bengtson Protokoll 1 (5) Plats och tid: Stadshotellet, Hudiksvall, kl. 08.30-08.45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Almberg (MP) ordf Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M)

Läs mer

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA Plats och tid: Förvaltningkontoret för omsorg och hälsa, Parkgatan 6, Alvesta klockan 13.15 16.15 Beslutande Helen Gustavsson (m) ordförande Kia Jonsson (m) Mia Gällring (kd) Lars Andersson (fp) Rose-Marie

Läs mer

Sammanträdesdag 2007-02-22

Sammanträdesdag 2007-02-22 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-02-22 Tid kl 12.30-16.45 Plats Omsorgskontoret Omfattning 18-35 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Omsorgsnämndens delegationsordning

Omsorgsnämndens delegationsordning TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Agneta Järkelid 2014-05-13 ON 2014/0047 Tfn: 0480-45 35 02 Omsorgsnämnden Omsorgsnämndens delegationsordning Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 15 februari 2018 kl 13:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 17.00 Leif Andersson (S) Tove-Liv Johansson, (S) Anna-Lena Carlsson (C) Sten Brodén (V),

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(9) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 15:00 16:00 ande Ledamöter Ersättare Ann-Christin Holgersson (S), Ordförande Sven Åke Möll (S), 1:e vice ordförande Maria Nilsson (KD), 2:e vice ordförande Mussa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-09-19 65 Plats och tid Garvaren, röd 13.15-16.35 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanfattning De satsningar som ligger till grund för beslutet är följande:

Sammanfattning De satsningar som ligger till grund för beslutet är följande: UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-10-26 74 Motion - Inför "måltidsvän" inom Kalmars omsorg. Dnr ON 2017/0086 Handlingar Tjänsteskrivelse 2017-10-03 Motion Inför måltidsvän inom Kalmars omsorg Bakgrund

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman Vård- och omsorgsnämnden 2014-05-05 1/8 Sammanträdestid: 2014-05-05, kl. 13.00 16.10 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Ann-Charlotte

Läs mer

Ajournering mellan 25 och 26 kl

Ajournering mellan 25 och 26 kl Omsorgsnämnden 2015-04-08 1(2) Plats och tid Högåsen, Aringsåsvägen 11, Alvesta 8 april 2015 kl. 14.15 16.05 Ajournering mellan 25 och 26 kl. 15.00 15.10 Justerade paragrafer 23-32 ande Mats Martinsson

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(15) Datum Tid 09.00 14.15 Plats Beslutande Övriga Närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Lena

Läs mer

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Hans Bengtson

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Hans Bengtson Protokoll 1 (14) Plats och tid: Camp Igge, Iggesund klockan 08.30-15.30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Kåge Wallner (MP) ordf Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M) Marcus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Omsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Plats och sammanträdestid Beslutare Omsorgskontorets sammanträdesrum 2012-04-12 kl. 13:00 17:00 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Elisabeth Johansson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 26 augusti 2013 Tid: 15.30 19.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 29 augusti 2013 Paragrafer: 71-81 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Onsdagen den 20 juni 2018 kl. 13:00 Plats Vänskapens väg 6 Omfattning 45-51 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-12-20 103 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 21.10 Beslutande Wilhelmsson, Anders (S) Gavrilids, Georgios (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Cimpoeru, Ioana (S) Persson, Leif

Läs mer

Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris.

Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris. UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-15 Omsorgsnämnden 53 Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris. Dnr ON 2017/0054 Handlingar Tjänsteskrivelse 2017-05-29 Motion

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida (18)

Sammanträdesprotokoll Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida (18) 2015-01-29 1(18) Plats och tid KS-salen kl. 09:00-16:40 Beslutande Ewa Arvidsson (S), ordförande Birgit Karlsson (MP) Cecilia Gustafsson (S) Christina Wallin (V) Rolf Lindström (S) Barbro Spjuth (M) Jeri

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 45-55 Närvarande Marie Sjöhem (S) Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar (MP)

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Tid kl 13.00-16.00 PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-06-25 Plats Stensberg Omfattning 84-98 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

2012-03-09. Kolabacken, kommunhuset

2012-03-09. Kolabacken, kommunhuset 1(15) 2012-03-09 Nämndsekreterare Josefine Storm Tfn 040-42 5244 Sammanträdesdatum Plats Kolabacken, kommunhuset Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Anna Mannfalk (M) (ordföranden) Kristina Fredin

Läs mer

Catarina Harden, ekonom Rolf Delcomyn

Catarina Harden, ekonom Rolf Delcomyn SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Högalidshemmet Storstugan, 2014-09-30, kl. 13.30-16.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Föredragande 78 Utses att

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2012-04-04 1 (11) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl: 14.00-16.30 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer