Föregående minnesanteckning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föregående minnesanteckning"

Transkript

1 SIDAN 1 AV 6 MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG Närvarande: Per-Olof Hermansson, Lotta Hjoberg, Lars Gotthardsson, Per Granat, Ann-Lena Skatt, Eva Sundström, Agneta Nilsson Hörnlund, Rita Ponerup, Eva Öfwerman, Nils-Gunnar Främberg, Thommy Johansson, Pia Jonsson-Axelsson Anmält förhinder: Marianne Olsson, Hans Halén Föregående minnesanteckning Uppföljning av närsjukvårdskonceptet utifrån Hjo och Tibro. Lars Gotthardsson refererar till träff i Hjo och Tibro kommuner, han beskriver en tröghet i starten med bristande förståelse för förändringsidén. Läkarbristsituation ger inte täckning för hela konceptet menar han. Hur mycket hemsjukvårdsläkare ska det vara? Vårdcentralerna är införstådda med att vara mera mobila, att göra fler hembesök. Läkemedelsavstämningar är en positiv trend. Vårdvalets förutsättningar är listning och dokumentationen en grund för vårdcentralens ekonomi, närsjukvårdskonceptet är inte i linje med detta. I Lidköping listas patienten om men det kan kanske inte vara en modell som blir styrande. Forskningen bör följa detta anser Lars Gotthardsson. Vara vårdcentral har lyckats med projektet inom den ordinarie budgeten och är ett föredöme för oss övriga. Södra området behöver ett omtag. Eva Öfwerman refererar också oklarheter om arbetsformen från södra. Mariestad, Töreboda och Gullspångs vårdcentraler går samman om en läkare. Per Granat lyfter fram att det snarare är attityden till samverkan som är ett hinder i Hjo och Tibro, vägen att hitta lösningar finns inte. Från Tidaholm refererar Anna-Lena Skatt att läkarbristen är besvärande men att vilja heller inte finns. Att hitta lösningar utifrån hur verkligheten ser ut är enligt Rita Ponerup projektets utmaning. Ewa Öfverman anser att vilja finns men läkarbristen sätter hinder. Södra ska annonsera efter intresserad läkare. KOK- boken ska revideras 2017 vad avser vårdvalet. Våra erfarenheter kan påverka det arbetet. Post Box 54, Skövde Besök Kaplansgatan 16 a Tel Fax E-post info@skaraborg.se Webb

2 SIDAN 2 AV 6 PO Hermansson sammanfattar att vi behöver återkomma i frågan också nästa gång. Vi behöver belysa de problem som finns till de arenor där vi kan agera. Beslut: Rapport från samtliga OLG-grupper och projektledningsgruppen vid nästa tillfälle. Förslag till grafisk profil, Sabina Lorentzon Sabina Lorentzon tar hand om vår vårdsamverkanswebb. Hon återför sitt uppdrag att ta fram en grafisk profil. Hon påvisar att en gemensam logotype kan skapa en tydlig intern o extern kommunikation en tydlig avsändare. Den förenklar handläggningen som idag inte ser enhetlig ut. Beslut: Jättesnyggt det här behöver vi! Styrgruppen ger ett fortsatt uppdrag att färdigställa den Grafiska manualen och webbplatsen i linje med detta. Sabina tror att det är möjligt att åstadkomma fram till årsskiftet. Förslag om hur rehabfrågorna ska förankras till Vårdsamverkan Beredningsgruppens förslag: Eftersom Närhälsan har en stor andel av utföraruppdraget föreslås att Eva Ahlberg ingår i styrgruppen samt får uppdraget att samordna utförarsidan. Varje ordförande för respektive arbetsgrupp bör tillfrågas hur de skulle önska att rehabsidan ska vara företrädd i deras arbetsgrupp. Beslut: Styrgruppen beslutar enligt förslag. Eva Ahlberg inbjuds till beredningsgruppen. Mobil Närvård, rapport från arbetsgruppen, presentation av forskningsplan, Jeanette Andersson, Se bilaga 1 Forskningsplanen har tagits fram av Jeanette Andersson tillsammans med Vanja Arjas, Monika Eriksson, Mia Gustafsson och Marianne Alärd 5 prioriterade forskningsfrågor Knutit forskningsplanen till Närvårdens forskningsstrategi. Inkluderat är också DECI- projektet som beviljats 4 milj kr för forskning kring dementa.

3 SIDAN 3 AV 6 Ersättningsmodeller behöver beforskas menar Jeanette - Skapar hinder för vårdcentralerna, behöver lyftas på regionnivå. Det finns en grupp inom VGR som arbetar med översyn av ersättningsmodeller som bör kontaktas. Vi måste hitta lokala lösningar! Tillskapande av gemensamma lärplattformar är en del av uppdraget. Finansiering av forskningsplanen? Chalmers går in och HiS. DECI demensmedel. Aktuell ansökan om EU-medel Sim 2020 till VGR. Kommentarer: Omfattande och ambitiös plan enligt Lars Gotthardsson Per Granat lyfter fram att man i Skövde kommun har en doktorand som ev. kan engageras inom ramen för vårdsamverkan. Den 2 dec på nästa styrgrupp önskas en redovisning från forskningsplanen mobil närvård igen efter genomgångar av OLG. Omtag FoU, Eva Sundström Eva Sundström refererar till Mullsjökonferensen. Så som arbetet i Mobil närvård är uppbyggt kring forskning så bör vi rigga det fortsatta arbetet i vårdsamverkans samtliga arbetsgrupper. Det är ett bra exempel. Vi behöver ha förankring i respektive organisationers forskningsresurser. Marga Brissman kommer att avgå som ordförande. Vid diskussionen framkommer önskemål att den organisation som är ordförande för vårdsamverkan bör samla FoU verksamheterna för gemensam diskussion. Vi behöver inte ha en särskild arbetsgrupp. Beslut: Beredningsgruppen får ett utredningsuppdrag att återkomma med FoU-frågans organisering. Samverkan psykiatri, rapport om LOB-frågan, Se bilaga 2 Samverkansgruppens förslag är att invänta översynen av HSA kopplat till Överenskommelse psykiatri. Beslut: Frågan bör föras vidare i överenskommelsearbetet via Bengt Höglander, vår representant.

4 SIDAN 4 AV 6 Omtag utveckling psykiatri med närsjukvårdskoncept. Heldygnsvården psykiatri flyttas till Skövde. Krav från politiken om utveckling av Närsjukvårdscentra, Eva Sundström och Agneta Nilsson Hörnlund redovisar att arbetet är kopplat till RUP-en, Regional utvecklingsplan psykiatri. Detta inkluderar att utveckla och genomföra närsjukvårdscentra. En ny vårdbyggnad uppförs i Skövde. Den öppna psykiatriska vården ska utvecklas. Genomförandet sker inom mandatperioden. HSN ska ut i kommundialoger för att lyfta frågan. Den bör även informeras om i PSS. Agneta Nilsson Hörnlund förtydligar det politiska beslutet att det ska finnas närsjukvårdscentra i Falköping, Mariestad, Skövde och Lidköping Gränssnittsgruppen ny ordförande Förslag från Närhälsan: Dirk Vleugels PO Hermansson presenterar Vårdsamverkans styrgrupp och uppdraget. Dirk Vleugels presenterar sig, han tar över efter Ulf Svensson som chefsläkare i Närhälsan, ingår i chefsläkaravd i Gbg men finns på plats på kontoret i Skövde. Gränssnittsgruppen hanterar avvikelser, lex maria, förebygga vårdskador, bättre patientsäkerhet. Dirk Vleugels har arbetat mycket med samverkan i Götene. - Det har varit givande i den lokala samverkan som ligger mig varmt om hjärtat. Implementering av riktlinjer och dokument är svårt, särskilt i gränssnittsfrågor anser Dirk Vleugels. Det uppmärksammas att uppdraget till gränssnittsgruppen går ut den 31 dec. Styrgruppen påminner den nye ordförande om uppdraget till Gränssnittsgruppen om rutin för medföljande till sjukhus Beslut: Att utse Dirk Vleugels till ordförande i Gränssnittsgruppen Läkemedelsordination - förbättrad rutin, redogörelse från tvåpart, Se bilaga 3, Thommy Johansson Lotta Hjoberg lyfter fram avsaknad av läkemedelsberättelse. Lars Gotthardsson påtalar att läkemedelsbehandlingen oftast justeras under inneliggandetid. PO Hermansson återger från gårdagens LISA att fråga om användande av Pascal behandlades.

5 SIDAN 5 AV 6 Journalföring i olika dok system medför problem enligt Rita Ponerup. Rutiner i KLARA är viktiga att följa! PO Hermansson tackar för redogörelsen. PSS, roll o funktion, Uppdrag från PSS att beredas av styrgruppen/beredningsgruppen. Se bilaga 4 Beslut: Godkänner materialet för fortsatt diskussion i PSS. PO Hermansson informerar om uppdraget att se över möjligheterna till en samlad politisk plattform för folkhälsofrågorna. Agneta Nilsson Hörnlund förklarar att lokal HSN östra fortsatt har uppdraget i folkhälsofrågan. Varje kommunalt folkhälsoråd beslutar sin verksamhetsplan. Ärenden till PSS den 16 oktober? - PSS uppdraget - Översynen av Hälso- och sjukvårdsavtalet - Information till PSS om Mobil närvårdprojektet Ersättningsmodeller måste lyftas. Hinder för arbetet! Övriga frågor: Handlingsplanen mest sjuka äldre Pita Ponerup redogör för att en revidering av handlingsplanen för de mest sjuka äldre ska påbörjas. Den 12 nov kommer ett första möte äga rum i Gbg, vi behöver utse representanter som ska delta i detta. Beslut : Till företrädare i en skaraborgsworkshop utses - PO Hedberg, Rita Ponerup och Carina Karlsson. Ewa Öfwerman tillfrågar representant från privata utförare. Sommarsituationen SKAS, Eva Sundström framför att farhågorna besannades, men anser också att kommunerna har gjort vad de har kunnat. En utvärdering genomfördes och kan presenteras vid nästa tillfälle. Lotta Hjoberg lyfter att beställningar från sjukhuset av korttidsplats i kommunerna inte är möjligt att verkställa.

6 SIDAN 6 AV 6 Hon föreslår också att kommunerna gör en utvärdering av sommarsituationen Lotta Hjoberg genomför denna till nästa träff. Rapport från LISA-gruppen Per-Olof Hermansson ger en rapport från LISA- gruppens senaste träff Diskussioner har påbörjats om gruppen ska vara en övergripande Vårdsamverkan för länet. PO Hermansson beskriver att kommunalförbunden inte har likartade uppdrag i länet. Det är en pågående utredning om GR:s roll. De ärenden som är högaktuella i LISA avser - Processen för översyn av HSA avtalet - Organisationen för försörjning av personliga hjälpmedel Utvärdering påbörjas under Framtidens informationsstruktur 3R,Västkom har samordnat sig med Kommunförbundet Sthlm och Kommunförbundet Skåne och bildat 108K som kan vara part i arbetet för en gemensam kravspecifikation om gemensamma verksamhetsstöd. 7 miljarder har satsats från landstingssidan. - IVPA-arbetet - sjukhusen ska ta initiativ om att teckna avtal. - Ann Söderström har aviserat en kraftsamling för En ingång till Hälso- och sjukvård för de mest sjuka äldre Eva Sundström vill aktualisera en redovisning av Akutkedjan från Hans Halén till nästa gång. Flyktingfrågan samtal om den pågående flyktingströmmen i Europa avslutar dagens möte, vi måste lösa vår del av uppdraget! Pia Jonsson-Axelsson

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150521

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150521 SIDAN 1 AV 6 MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150521 Närvarande: Per-Olof Hermansson, Lotta Hjoberg, Lars Gotthardsson, Per Granat, Marianne Olsson, Ann-Lena Skatt, Eva Sundström,

Läs mer

Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS

Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS 1 Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS Tid: 27 maj 2016 kl 09-12 Gothia Science Park Skövde Närvarande Linn Brandström Styrelsen för beställd primärvård Michael Melby Styrelsen för beställd

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 1 Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 2017-11-08 Tid: 13.30-16.30 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund Koncernkontoret, ordförande

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150204

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150204 SIDAN 1 AV 5 MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150204 Närvarande: Eva Sundström, Rita Ponerup, Lars Gotthardsson, Susanne Tedsjö, Per-Olof Hermansson, Marianne Olsson, Lars-Åke

Läs mer

Minnesanteckningar från Styrgrupp Vårdsamverkan

Minnesanteckningar från Styrgrupp Vårdsamverkan 1 Minnesanteckningar från Styrgrupp Vårdsamverkan Tid: 20151202 Plats: GSP Skövde Närvarande Eva Sundström, Hans Hallén, Rita Ponerup, Eva-Lena Öfwerman, Per-Olof Hermansson, Per Granat, Lotta Hjoberg,

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2018-01-14 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 29 MAJ 2015

PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 29 MAJ 2015 SIDAN 1 AV 5 P O L I T I S K S A M V E R K A N S K A R A B O R G PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 29 MAJ 2015 Tid och plats fredagen den 29 maj 2015 Skaraborgs kommunalförbund

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2017-11-10 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

Vårdsamverkan Skaraborg

Vårdsamverkan Skaraborg Vårdsamverkan Skaraborg Organisation Stödstrukturer Lärande nätverk 2017-12-14 Skaraborg Ett delområde i Västra Götaland Invånare: 264 000 Kommuner: 15 Sjukhus: 4 Vårdcentraler: 33 (20 offentliga, 13 privata)

Läs mer

Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård

Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård Uppdragshandling för Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård Tidsram: 2019 2021 Bakgrund Geriatrik Demens, Palliativ vård och Stroke är

Läs mer

Minnesanteckning till styrgrupp Vårdsamverkan

Minnesanteckning till styrgrupp Vårdsamverkan Typ av dokument Kallelse 2016-08-22 Minnesanteckning till styrgrupp Vårdsamverkan Tid: 1 september 13.30 16.30 Lokal: Gothia Science Park, Vänern och Vättern Närvarande: Lars Gotthardsson, Eva Sundström,

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 16 OKTOBER Stig Olof Tingbratt, Henrik Johansson

PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 16 OKTOBER Stig Olof Tingbratt, Henrik Johansson SIDAN 1 AV 5 P O L I T I S K S A M V E R K A N S K A R A B O R G PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 16 OKTOBER 2015 Tid och plats Fredagen den 16 oktober 2015 Skaraborgs kommunalförbund

Läs mer

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 1 Handläggare Datum Diarienummer Christina Lindström 2010-03-03 SkaS 33-2010 Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 Närvarande Anders Hagman Stefan Håkansson Lars Gotthardsson

Läs mer

Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg!

Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg! Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg! Gunilla Druve Jansson, ordf Östra Hälso- och sjukvårdsnämnden, VGR samt ordf Omsorgsnämnden Skara kommun Skaraborg -mellan Vänern och Vättern Ett

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 1 Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 2018-11-14 Tid: kl. 13.30-16.30 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund Koncernkontoret, ordförande

Läs mer

Minnesanteckning Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård

Minnesanteckning Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård Minnesanteckning 2018-09-07 Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård Fredagen den 7 september 13.15-16.00 Plats: Gothia Science park Lokal: Vänern/Vättern Närvarande: Sven-Ove Andersson Ordförande,

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Skaraborgs sjukhus Statistik mars 218 och Trendriktning Distansmöten jun 217- mars 218 18 16 Skaraborgs sjukhus mars 218 14 12 1 8 6 4 2 Essunga Falköping Grästorp Gullspång Götene Hjo Karlsborg Lidköping

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

Minnesanteckningar från Vårdsamverkan Styrgrupp

Minnesanteckningar från Vårdsamverkan Styrgrupp 1 Minnesanteckningar från Vårdsamverkan Styrgrupp Tid: 2016-05-12 Plats: GSP Skövde Närvarande: Eva Sundström, Rita Ponerup, Eva Öfwerman, Per-Olof Hermansson, Magnus Schedin, Eva Ahlberg, Thommy Johansson,

Läs mer

Mål och mått Mätning gjord av kommunens sjuksköterskor under perioden 3/10-16/10

Mål och mått Mätning gjord av kommunens sjuksköterskor under perioden 3/10-16/10 Mål och mått 2016 Mätning gjord av kommunens sjuksköterskor under perioden 3/10-16/10 Antal medicinska vårdplaner per kommun 2016 350 300 330 288 250 200 150 215 194 134 151 100 50 0 0 20 88 32 46 64 9

Läs mer

Praktikplatsen.se. Statistik VO SKAPAD AV 1

Praktikplatsen.se. Statistik VO SKAPAD AV 1 Praktikplatsen.se Statistik VO - 18 19-6-26 SKAPAD AV 1 Demens Funktionsnedsättning Psykiatri sjukhus Sjukvård Socialpsykiatri Äldreomsorg dagverksamhet Äldreomsorg hemvård Äldreomsorg särskilt boende

Läs mer

Samverkan i Göteborgsområdet LGS Temagrupper NOSAM

Samverkan i Göteborgsområdet LGS Temagrupper NOSAM Samverkan i Göteborgsområdet LGS Temagrupper NOSAM 2018-2019 www.vardsamverkan.se/goteborgsomradet Samverkan mellan kommun och sjukvård för den enskildes bästa Samverkan En skyldighet Krav på samverkan

Läs mer

Minnesanteckningar möte Samverkansgrupp Geriatrik, Demens, Palliativ vård Plats: Gothia Science Park, Spegeln

Minnesanteckningar möte Samverkansgrupp Geriatrik, Demens, Palliativ vård Plats: Gothia Science Park, Spegeln 1 Minnesanteckningar möte Samverkansgrupp Geriatrik, Demens, Palliativ vård 18-11-30 Plats: Gothia Science Park, Spegeln Närvarande: Per Granat Ordförande, (Kommunerna, södra), Malin Swärd (Kommunerna

Läs mer

Minnesanteckningar för Samverkansgrupp Vuxna Psykiatri och missbruk

Minnesanteckningar för Samverkansgrupp Vuxna Psykiatri och missbruk 1 Minnesanteckningar för Samverkansgrupp Vuxna Psykiatri och missbruk 2018-10-15 1. Mötets öppnande 2. Presentationsrunda Vi välkomnar Rose-Marie Sandberg, verksamhetschef för Vuxenpsykiatrin SKAS, sedan

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Minnesanteckningar 170208 1. Inledning Vi hälsar Malin Nilsson välkommen. Malin är från 170220 verksamhetschef för psykiatrin i Skaraborg. Mötets punkter får en annan ordningsföljd än i utsänd dagordning.

Läs mer

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektplan Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektledare Nils-Gunnar Främberg Mia Gustafsson Delprojektledare Hans Thörnqvist enhetschef ambulansen Beställare Nära vård

Läs mer

NOSAM Angered. Årsrapport Sammanfattning och analys. Mål, aktivitet och utfall. Hur blev utfallet 2016?

NOSAM Angered. Årsrapport Sammanfattning och analys. Mål, aktivitet och utfall. Hur blev utfallet 2016? NOSAM Angered Årsrapport 2016 Datum: 2017-01-10 Sammanfattning och analys Under året har NOSAM Angered arbetat samlat i samverkan kring frågan om tydligare och enklare ingång i skolan och övriga samhället

Läs mer

1 Ordförande öppnar mötet och önskar alla välkomna

1 Ordförande öppnar mötet och önskar alla välkomna V Å R D - O C H O M S O R G S C O L L E G E 2014-05- 12 PROTOKOLL FRÅN STYRGRUPPSMÖTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE SKARABORG MÅNDAGEN DEN 12 MAJ 2014 Närvarande Frånvarande Anita Andersson Hagsgård, Falköping

Läs mer

Essunga kommun Karlsborgs kommun Töreboda kommun Hjo kommun. Hillevi Larsson, Skaraborgs Kommunalförbund. Sekreterare Paragrafer 24-36

Essunga kommun Karlsborgs kommun Töreboda kommun Hjo kommun. Hillevi Larsson, Skaraborgs Kommunalförbund. Sekreterare Paragrafer 24-36 SIDAN 1 AV 5 SIDAN 1 AV 5 SKOL- O C H U T B I L D N I N G S C H E F E R PROTOKOLL Tid och plats Fredagen den 13 mars 2015, Residenset i Mariestad på Marieholm Beslutande Ulf Karlsson, Lidköping Elisabeth

Läs mer

Ärende. Styrgrupp Mobil närvård. Tid , kl. 16:30 17:30. Plats Kungälvs stadshus, lokal: Inlandsrummet, plan 2.

Ärende. Styrgrupp Mobil närvård. Tid , kl. 16:30 17:30. Plats Kungälvs stadshus, lokal: Inlandsrummet, plan 2. Anneli Andersson Datum 2018-11-07 Delregional samordnare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0700 85 27 32 anneli.s.andersson@vgregion.se Ärende Styrgrupp Mobil närvård Tid 2018-10-30, kl. 16:30 17:30

Läs mer

Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK - LiSA- gruppen

Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK - LiSA- gruppen Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK LiSAgruppen För VGK För VGR PO Hermansson Ann Söderström Shujaat Noormohamed RoseMarie Nyborg Sven Höper Joakim Svärdström (ersätter Lena Brännmar) Thomas

Läs mer

KALLELSE/ÄRENDELISTA Fredagen den 22 februari 2019, Skövde stadshus, KS-salen kl (Kaffe serveras från kl

KALLELSE/ÄRENDELISTA Fredagen den 22 februari 2019, Skövde stadshus, KS-salen kl (Kaffe serveras från kl KALLELSE/ÄRENDELISTA 2019-02-22 Förbundsstyrelsen Tid och plats för Fredagen den 22 februari 2019, Skövde stadshus, KS-salen kl. 08.30-12.00 (Kaffe serveras från kl 08.00.) Kallade Ledamot Ersättare Katarina

Läs mer

Resultat Mål och mått hösten 2015 Det goda livet för sjuka äldre i Skaraborg 2015

Resultat Mål och mått hösten 2015 Det goda livet för sjuka äldre i Skaraborg 2015 Resultat Mål och mått hösten 205 Det goda livet för sjuka äldre i Skaraborg 205 Mått Andel behandlingsansvarig läkare 20,0% 00,0% Västra Skaraborg 80,0% 60,0% 40,0% 20,0% våren 203 hösten 203 våren 204

Läs mer

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Västbus Skaraborg Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Vårdsamverkan Skaraborg är en samverkansgrupp mellan Skaraborgs Sjukhus, Primärvården Skaraborg och kommunerna i Skaraborg.

Läs mer

Pensionärsrådet för östra hälsooch sjukvårdsnämnden

Pensionärsrådet för östra hälsooch sjukvårdsnämnden Pensionärsrådet för östra hälsooch sjukvårdsnämnden Agenda Upprop Föregående mötesanteckningar Östra hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag Nämnden uppdrag i förhållande till styrelsen för Skaraborg sjukhus

Läs mer

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg Dokumentation Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Inledning Ny organisation skapar förutsättningar för operativt arbetssätt i samverkan kring patienten.

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2016

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2016 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2016 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden SIP- samordnad individuell

Läs mer

Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare

Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare Modellen Mobil närvård Mobil närvård bygger på att kommunen står för basverksamheten, samt dygnet runt-funktionen, och arbetar tätt

Läs mer

Minnesanteckningar för möte i den regionala styrgruppen för Vård- och omsorgscollege Skaraborg

Minnesanteckningar för möte i den regionala styrgruppen för Vård- och omsorgscollege Skaraborg Minnesanteckningar för möte i den regionala styrgruppen för Vård- och omsorgscollege Skaraborg Närvarande: Anita Andersson Hagsgård, Falköping Anna-Lena Skatt, Tidaholm Jonny Palmkvist, Skövde Jan Fransson,

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2017

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2017 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden SIP- samordnad individuell

Läs mer

Trepartskonferens Vårdsamverkan Skaraborg

Trepartskonferens Vårdsamverkan Skaraborg Trepartskonferens Vårdsamverkan Skaraborg Malin Camper Kunskapscentrum för psykisk hälsa i VGR 2016-11-25 Överblick kring vad som sker på länsnivå Samverkan i Västra Götaland: från LiSA-gruppen till Vårdsamverkan

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN DEN 11 DECEMBER 2012

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN DEN 11 DECEMBER 2012 STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SIDAN 1 AV 5 MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN DEN 11 DECEMBER 2012 Närvarande: Hans Halén, Per-Ola Hedberg, Thommy Johansson, Eva Öfwerman, Mikael Ingsberg, Eva Ulfenborg,

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /ad Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-08-28. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Maj Lätto, Bo Lundgren, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2018

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2018 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2018 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Protokoll från östra hälso- och sjukvårdsnämnden den 27 mars 2015

Protokoll från östra hälso- och sjukvårdsnämnden den 27 mars 2015 1 (13) Protokoll Protokoll från östra hälso- och sjukvårdsnämnden den 27 mars 2015 Tid: 13:00-15:30 Plats: Konferensrum Algot, Lumber & Karle, Kvänum Närvarande ande Gunilla Druve Jansson (C), ordförande

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPPSMÖTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE SKARABORG

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPPSMÖTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE SKARABORG MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPPSMÖTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE SKARABORG 131127 Närvarande: Anita Andersson Hagsgård, Falköping Anna-Lena Skatt, Tidaholm Lisbet Sjödin, Skövde Lars Stäring, Mariestad

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Trendriktning Distansmöten juni 217-mars 218 5 Trendriktning Hela VGR maj 217 - mars 218 Trend Antal Distansmöten 45 4 Alingsås lasarett 35 3 25 2 15 1 5 Skaraborgs sjukhus NU-Sjukvården Kungälvs sjukhus

Läs mer

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff 171010 Vårdplaneringsgruppen Skaraborg presenterar sig och hälsar alla välkomna. Pia Johansson delger aktuell SAMSA information Ny patch kommer 14 nov: -

Läs mer

Nytt hälso- och sjukvårdsavtal. Mellan kommunerna i Skåne och Region Skåne

Nytt hälso- och sjukvårdsavtal. Mellan kommunerna i Skåne och Region Skåne Nytt hälso- och sjukvårdsavtal Mellan kommunerna i Skåne och Region Skåne Utvecklingsområden Utvecklingsplanen omfattar fyra nedanstående prioriterade utvecklingsområden under avtalsperioden: utveckling

Läs mer

1. Godkännande av dagordning a. Tillägg av punkterna 7 samt 14a och 14b

1. Godkännande av dagordning a. Tillägg av punkterna 7 samt 14a och 14b 1 Minnesanteckningar för Vårdsamverkan styrgrupp Skaraborg Tid: 13.30-16.30 Plats: Vänern och Vättern, Gothia Science Park, Skövde Deltagande: Jane Johansson, Per Granath, Sandra Säljö, Angelica Engman,

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden 1.1. SIP- samordnad

Läs mer

Sammanställning av avvikelser skickade mellan Skaraborgs Sjukhus, primärvård i Skaraborg och kommunerna i Skaraborg 2016

Sammanställning av avvikelser skickade mellan Skaraborgs Sjukhus, primärvård i Skaraborg och kommunerna i Skaraborg 2016 ANTECKNINGAR Susanne Gustavsson 2017-02-16 Sammanställning av avvikelser skickade mellan Skaraborgs Sjukhus, primärvård i Skaraborg och kommunerna i Skaraborg 2016 Antal avvikelser Totalt har 662 avvikelser

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Företagsklimatet i Mariestads kommun 2019

Företagsklimatet i Mariestads kommun 2019 Företagsklimatet i s kommun 2019 Företagen i och deras 5351 anställda bidrar tillsammans med 1,4 miljarder i skatt varje år. Om alla företagen med minst en anställd i anställer en person till genererar

Läs mer

Dagordningen godkänns. Punkten information om genomförda videomöten vid utskrivning från slutenvården stryks då underlag inte finns.

Dagordningen godkänns. Punkten information om genomförda videomöten vid utskrivning från slutenvården stryks då underlag inte finns. 1 Minnesanteckningar från Styrgrupp vårdsamverkan 2017-04-26 Tid: 13.30-16.30 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund Koncernkontoret, ordförande Angelica

Läs mer

Beskrivning av uppdrag och mandat

Beskrivning av uppdrag och mandat Beskrivning av uppdrag och mandat Antaget av Ledningsgruppen för samverkan 2014-03-27 Reviderad: 2014-12-19/2016-02-25/2017-05-17 Bakgrund Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet är till för

Läs mer

Äldreomsorgs/hälso- och sjukvårdschefsnätverk

Äldreomsorgs/hälso- och sjukvårdschefsnätverk Äldreomsorgs/hälso- och sjukvårdschefsnätverk 16 september 2016 Inledning två nya medlemmar: Maria Uhlmann och Christina Wadell Personal och kompetensförsörjning Ledarutbildning, tre förslag. Beslut om

Läs mer

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Närvårdsområde Borås Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Datum/Tid Torsdagen den 26 mars kl 13.30 16.30 Plats Sammanträdesrummet Liden, Sdf Väster Omfattning 14-23 Närvarande Monica Svensson Joakim Cannerfors

Läs mer

Fredag den 27 januari 2017 Gothia Science Park, Skövde. Lokal Vänern och Vättern

Fredag den 27 januari 2017 Gothia Science Park, Skövde. Lokal Vänern och Vättern SIDAN 1 AV 5 SIDAN 1 AV 5 SKOL- OCH UTBILDNINGSCHEFER PROTOKOLL Tid och plats Fredag den 27 januari 2017 Gothia Science Park, Skövde. Lokal Vänern och Vättern Beslutande Gustaf Olsson, Skövde Gunilla Kindberg,

Läs mer

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015 Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa Rapport från ett projekt genomfört 2015 Bakgrund, vem ansvarar för att barn och unga får hjälp Föräldrar Social tjänst Hälso och sjukvård Skola Skolan Lärande

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen Minnesanteckning Färgelanda, 2016-12-07, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Mötesdagar 2017: Fredag 3 mars Fredag 2 juni Fredag 29 september Fredag 1 december 8.00-9.00 Barn och unga Styrgruppsmöte

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 1 Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 2018-04-04 Tid: kl. 13.00-17.00 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund Koncernkontoret, ordförande

Läs mer

Malin Camper Kunskapscentrum för psykisk hälsa i VGR

Malin Camper Kunskapscentrum för psykisk hälsa i VGR Överenskommelse om samarbete mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna i Västra Götaland kring personer med psykisk funktionsnedsättning och personer med missbruk 2016 10 11 Malin Camper Kunskapscentrum

Läs mer

Vårdval Rehab

Vårdval Rehab Vårdval Rehab 150121 Bakgrund Rapport 2010 02 18 Utgångspunkter Beskriva former och omfattning av hur sjukgymnastik och arbetsterapi kan ingå i ett valfrihetssystem för primärvård. Rapport 2010 06 30 Riskanalys

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av det gemensamma arbetet 2017 Ny lag som reglerar övergången mellan vårdgivare Den 1 januari 2018 träder en ny lag om samverkan vid

Läs mer

Årsrapport/Verksamhetsberättelse

Årsrapport/Verksamhetsberättelse Tillsammans gör vi skillnad Årsrapport/Verksamhetsberättelse Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2017 Årsrapport/Verksamhetsberättelse DNR: 2017/SKF007 Beslutat datum: 2018-02-15 Sakkod: 2 Innehåll 1. Inledning...

Läs mer

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Västra Götaland Presentation för Styrgrupp närvård 2017-03-03 Malin Camper, Charlotta Wilhelmsson Bakgrund Staten och SKL har under de senaste åren slutit överenskommelser

Läs mer

Idag. Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera. Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet organisering, struktur och uppdrag

Idag. Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera. Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet organisering, struktur och uppdrag Idag Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet organisering, struktur och uppdrag Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera www.vardsamverkan.se/goteborgsomradet LGS Temagrupper NOSAM Samverkan

Läs mer

Anteckningar från Koordinatormöte, Vårdsamverkan Barn och unga/västbus den 3 december 2015

Anteckningar från Koordinatormöte, Vårdsamverkan Barn och unga/västbus den 3 december 2015 Anteckningar från Koordinatormöte, Vårdsamverkan Barn och unga/västbus den 3 december 2015 Närvarande: Viktoria Forslund Mats Tjällman Peter Alfh Bengt Höglander Ulrika Andrén Anna Sundström Hjo Karlsborg

Läs mer

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Trygg och säker utskrivning i Skaraborg Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Rapport till styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 13 september 2017 Malin Swärd, medicinskt

Läs mer

Minnesanteckningar samverkansgruppen vuxna psykiatri och missbruk

Minnesanteckningar samverkansgruppen vuxna psykiatri och missbruk 1 Minnesanteckningar samverkansgruppen vuxna psykiatri och missbruk 180508 Föregående mötesanteckningar Inga synpunkter. Handlingsplan/lärandedialog Angelica informerar från styrgrupp för handlingsplan

Läs mer

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Vårdsamverkansgruppering Skaraborg Kontaktperson Per-Ola Hedberg, Carina Karlsson, Susanne Liden och Jeanette Andersson Avgränsning:

Läs mer

OLG Skaraborg. Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018

OLG Skaraborg. Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018 Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018 Vårdplatser i Västra Götaland 2017 (SoS) Mer än 85% är kommunala SÄBO Hemsjukvård Korttidsenhet Slutvård sjukhus 2018-10-19 Mobila hemsjukvårdsläkare

Läs mer

Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Samordnad individuell plan vid utskrivning enligt regeringens proposition Version 1.0 Datum 2017-04-07 Framtaget

Läs mer

Minnesanteckningar från Patientsäkerhetsgruppen Tid:

Minnesanteckningar från Patientsäkerhetsgruppen Tid: 1 Minnesanteckningar från Patientsäkerhetsgruppen Tid: 2018-11-22 Närvarande Angela Olausson, Annika Jansson, Annette Trenge Jarlshammar, Åsa Warnemark, Ingrid Wikstrand, Maud Joelsson, Dirk Vleugels,

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning från sluten vården

Trygg och effektiv utskrivning från sluten vården 2016-11-25 Trygg och effektiv utskrivning från sluten vården Syftet och orsak Syftet med förslaget om en ny betalningsansvarslagen är att åstadkomma en god vård, där ledtider mellan sluten vård och vård

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Dagordning till extrainsatt samordningsgruppsmöte

Dagordning till extrainsatt samordningsgruppsmöte Sara Olander Datum 2017-08-22 Processledare Mobil: 070-020 76 04 sara.olander@vgregion.se Ärende Dagordning till extrainsatt samordningsgruppsmöte Tid 2017-08-22 Kl 13:00-16:30 Plats Stadshuset Kungälv

Läs mer

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, trädde i kraft den 1 januari 2018 Syftet med den nya lagen

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 1 Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 2017-11-08 Tid: 13.30-16.30 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund Koncernkontoret, ordförande

Läs mer

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass Datum: 2017-05-30 Tid: 15.00 17.00 Plats: Banvallen, Gullbergsvass Deltagare Deltar via skype Förhinder Jan Carlström Jerker Isaksson Noomi Holmberg Jörgen Samuelsson Charlotta Wilhelmsson Anders Glansén

Läs mer

Projekt DiREKT. Hur vi kan uppnå vår utmaning i samverkan Information Närvårdssamverkan Södra Älvsborg

Projekt DiREKT. Hur vi kan uppnå vår utmaning i samverkan Information Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Projekt DiREKT Hur vi kan uppnå vår utmaning i samverkan Information 2018 09 26 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling

Läs mer

Trygg och säker vård och omsorg. Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver

Trygg och säker vård och omsorg. Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver Trygg och säker vård och omsorg Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver Organisation Styrgrupp- ReKo Övergripande projektgrupp Vårdsamordning Marita Sandqvist Mobila team Ulrika Stefansson Digitala

Läs mer

Kontaktlista för avvikelserapporter i Skaraborg (Uppdaterad )

Kontaktlista för avvikelserapporter i Skaraborg (Uppdaterad ) Kontaktlista för avvikelserapporter i Skaraborg (Uppdaterad 180216) Namn Område Adress Tel.nr Mail Kommunerna i Skaraborg Agneta Andersson agneta.andersson@essunga.se Susanne Bard 465 82 Nossebro 0512-57106

Läs mer

Kick-off för arbete med länsgemensam handlingsplan i Västra Götaland VÄLKOMNA!

Kick-off för arbete med länsgemensam handlingsplan i Västra Götaland VÄLKOMNA! Kick-off för arbete med länsgemensam handlingsplan i Västra Götaland VÄLKOMNA! Program för dagen 09.00 Inledning, bakgrund och förutsättningar för länsgemensamt arbete 10.15 Stöd till riktade insatser

Läs mer

Kvalificerat stöd för implementering av de nationella riktlinjerna inom missbruks-och beroendevården.

Kvalificerat stöd för implementering av de nationella riktlinjerna inom missbruks-och beroendevården. Kvalificerat stöd för implementering av de nationella riktlinjerna inom missbruks-och beroendevården Sveriges Kommuner och Landsting www.skl.se/kunskaptillpraktik 1 Kunskap till praktik är ett utvecklingsarbete

Läs mer

FÖRSLAG. H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Göran Gustavsson 2012-04-27 GNVO11-037

FÖRSLAG. H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Göran Gustavsson 2012-04-27 GNVO11-037 Gemensam nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Göran Gustavsson 2012-04-27 GNVO11-037 19 Utvärdering av den kommunaliserade hemsjukvården, redovisning

Läs mer

Tid och plats Fredag den 6 april, stadshuset Skövde, kl

Tid och plats Fredag den 6 april, stadshuset Skövde, kl SIDAN 1 AV 5 SIDAN 1 AV 5 SKOL- O C H U T B I L D N I N G S C H E F E R PROTOKOLL Tid och plats Fredag den 6 april, stadshuset Skövde, kl 8.30 13.30. Beslutande Katarina Lindberg, Skövde Sandra Lidberg,

Läs mer

Rapport om arbetet för en ny struktur för samverkan i Västra Götaland mellan kommuner och Västra Götalandsregionen.

Rapport om arbetet för en ny struktur för samverkan i Västra Götaland mellan kommuner och Västra Götalandsregionen. Rapport om arbetet för en ny struktur för samverkan i Västra Götaland mellan kommuner och Västra Götalandsregionen. Bakgrund I maj 2014 påbörjades en utvärdering av ledningsstrukturen för samverkan mellan

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning

Trygg och effektiv utskrivning Trygg och effektiv utskrivning Regeringen föreslår en ny lag Samverkan vid utskrivning från sluten hälsooch sjukvård Version: 1.0 Datum: 2017-02-11 Framtaget av: Ida Wernered Ny lag på gång Samverkan vid

Läs mer

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg. Hoppas att alla har fikat och mår gott! God Fortsättning! Välkomna!

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg. Hoppas att alla har fikat och mår gott! God Fortsättning! Välkomna! Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Hoppas att alla har fikat och mår gott! God Fortsättning! Välkomna! 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av justerare 4. Ordförandens inledning Ny start

Läs mer

Presentation om Skaraborgs Sjukhus

Presentation om Skaraborgs Sjukhus Presentation om Skaraborgs Sjukhus Skaraborgs Sjukhus Östra hälso- och sjukvårdsnämnden beställer från styrelsens för Skaraborg Sjukhus specialiserad hälso- och sjukvård till befolkningen. Cirka 266 000

Läs mer

AKTIVIETSLOGG. handlingsplan och finansieringsstöd 3 december möte med Social resursförvaltning

AKTIVIETSLOGG. handlingsplan och finansieringsstöd 3 december möte med Social resursförvaltning AKTIVIETSLOGG Nedan finns en redovisning av aktiviteter som genomförts kopplat till uppdrag Handlingsplan för implementering av överenskommelsen om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi.

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Närvarande:

Läs mer

Prioriterade områden

Prioriterade områden 2017-10-25 Överenskommelse om organisering av länsstyrgruppens samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst och skola, mellan länets kommuner och Region Norrbotten. Bakgrund Länets kommuner och Region

Läs mer

Utveckling av närvård - samarbete mellan Uppsala kommun och Landstinget

Utveckling av närvård - samarbete mellan Uppsala kommun och Landstinget Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Susanne Platerud 2012-04-03 Diarienummer BUN-2012-0083 Barn- och ungdomsnämnden Utveckling av närvård - samarbete mellan Uppsala

Läs mer

Utgångspunkt för den lokala överenskommelsen

Utgångspunkt för den lokala överenskommelsen Lokal överenskommelse om samarbete mellan X kommun och xx närhälsa och yy privat vårdgivare samt Specialistsjukvården i Västra Götalandsregionen, kring Barn och unga för psykisk hälsa Utgångspunkt för

Läs mer