Sammanträdeslokal B 212, Mälardalens högskola, Eskilstuna. Maria Müllersdorf Lärarrepresentant

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdeslokal B 212, Mälardalens högskola, Eskilstuna. Maria Müllersdorf Lärarrepresentant"

Transkript

1 FÖREDRAGNINGSLISTA Nr 3:2011 Omfning Punkt 1-20 Datum och tid: Torsdagen den 24 mars, kl ca (Fika finns fr.o.m. kl. 9.15) Plats: Sammanträdeslokal B 212, Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter: Peter Dobers Dekanus Yvonne Eriksson Vice ordförande Anders Garpelin Vice ordförande Eva Thorin Lärarrepresentant Pia Lindberg Lärarrepresentant Marie Öhman Lärarrepresentant Maria Müllersdorf Lärarrepresentant Jenny Lindholm Studeranderepresentant Robin Averstedt Studeranderepresentant Louise Sund Doktorandrepresentant Carina Färm Extern ledamot Tommy Svensson Extern ledamot Tuula Wallsten Extern ledamot Tjänstemän: Gunilla Eriksson Handläggare Joa Silver Handläggare Hans Berggren Chef, UFO Sara Seltborg Chef, INFO Karin Axelsson Vicerektor extern samverkan Fackliga företrädare: Stefan Odlare Ulla Pettersson SACO OFR-S Övriga: Sture Packalén Ordförande, Lfn-HSV Lena Johansson Westholm Ordförande, Lfn-NT signatur 1 (20)

2 FÖREDRAGNINGSLISTA Nr 3: Val av justeringsperson utse Marie Öhman jämte ordförande justera protokollet. 2 Fastställande av föredragningslista fastställa förslag till föredragningslista. 3 Samverkan Ärendena i föredragningslistan har behandlats enligt samverkansavtalet med de fackliga organisationerna. notera informationen. 4 Nämndens mötestider hösten 2011 MDH: /11 Enligt nämndens arbetsordning ska nämnden senast i november året före dess verksamhetsår fastställa sammanträdesplan för nästkommande verksamhetsår. Nämnden ska sammanträda minst fyra gånger per år. Detta första verksamhetsår beslutades sammanträdsplanen för våren vid nämndens konstituerande möte, , och reviderades vid det andra mötet, Ett förslag till tider och platser för höstens möten har behandlats i nämndens olika utskott. Bilaga 1: Förslag till sammanträdesplan hösten 2011 fastställa sammanträdesplan hösten 2011 för nämnden och dess utskott. signatur 2 (20)

3 5 Ledamöter i nämndens utskott MDH: /11 Under nämnden finns sex utskott fyra för utbildning på grundläggande och avancerad nivå (utbildningsutskottet för hälsa, utbildningsutskottet för samhälle, utbildningsutskottet för teknik och utbildningsutskottet för utbildning), samt ett för forskarutbildning respektive forskning. Utskottens ledamöter utses av fakultetsnämnden. Ordföranden ska alltid vara ledamot av fakultetsnämnden. Berörda delar av organisationen (akademierna, handledarkollegierna och studentkåren) har nominera ledamöter till utskotten enligt riktlinjerna i högskolestyrelsens beslut (MDH /10). Nämnden beslutade den 3 februari 2011 ( 14) utse ledamöter i utskotten med undantag för utbildningsutskottet för utbildning. Samtidigt beslutade nämnden uppmana akademierna inkomma med kompletterande nomineringar. Nomineringar som lärarrepresentanter har inkommit. utse Esbjörn Segelod som representant för fou-området industriell ekonomi, arbetsliv och styrning i forskarutbildningsutskottet. utse Conny Ström till extern ledamot i utbildningsutskottet för utbildning. utse Kerstin Soläng till extern ledamot i utbildningsutskottet för utbildning. utse Kirsti Hemmi till lärarrepresentant i utbildningsutskottet för utbildning. utse Maud Lind till lärarrepresentant i utbildningsutskottet för utbildning. utse Anna Chryssafis lärarrepresentant i utbildningsutskottet för utbildning. utse N.N. till lärarrepresentant i utbildningsutskottet för samhälle. signatur 3 (20)

4 6 Utseende av viceordförande i nämndens utskott MDH: /11 Nämnden beslutade den 3 februari 2011 ( 14) uppdra åt utskotten till nämnden lämna förslag på vice ordförande. Frågan har beretts i de olika utskotten och namnförslag har inkommit från tre av utskotten. utse Margareta Asp som vice ordförande i utbildningsutskottet för hälsa. utse Magnus Hoppe som vice ordförande i utbildningsutskottet för teknik. utse Peter Dobers till vice ordförande i utskottet för forskning. signatur 4 (20)

5 7 Rekryteringsprocess och annons för tillsättande av strateger MDH: /11 Av högskolestyrelsens beslut (MDH /10) om ny nämndorganisation framgår fakultetsnämnden kan knyta fyra utbildningsstrateger och fyra forskningsstrateger till stöd för nämndens arbete. Uppdraget som grundutbildningsstrateg kan omfa upp till 40 % av en heltidstjänst per uppdrag och uppdraget som forskningsstrateg kan omfa upp till 25 % av en heltidstjänst, enligt rektorsbeslut från (MDH /10). Tiden för uppdrag som strateg kan delas av fler. Den procentuella nedsättningen i anställningen för utskottsordförande och forskningsstrateg ska omprövas inför Rekrytering av dessa strateger sker genom annonsering på högskolans webbplats för lediga anställningar, även om detta handlar om ett uppdrag i tjänsten. Normal ansökningstid är tio arbetsdagar. Dekanerna, med stöd av utbildnings- och forskningssektionen, svarar för beredning av ärendet och framtagande av förslag till nämnden för beslut om tillsättning av strategerna. Handläggare är Joa Silver, utbildnings- och forskningssektionen. fastställa rekryteringsprocessen för utbildnings- och forskningsstrateger. uppdra åt dekanerna i samråd med utbildnings- och forskningssektionen utforma annons och bereda förslag till nämnden för beslut om tillsättning av strateger. signatur 5 (20)

6 8 Professor i datavetenskap CF-P: /29 Akademin för innovation, design och teknik (IDT) har inkommit med en begäran om anställa en professor i datavetenskap med inriktning mot inbyggda realtidssystem. Som underlag för rektors beslut om anställning av professor ska nämnden även lämna utlåtande om anställningen överensstämmer med högskolans forsknings- och utbildningsstrategi. Ärendet har beretts av nämndens utskott för forskning och utbildningsutskottet för teknik. Handläggare är Matilda Bölling, utbildnings- och forskningssektionen Bilaga 2: Hemställan om anställning av professor i datavetenskap med inriktning mot inbyggda realtidssystem från IDT, inklusive förslag till annonstext. konstatera föreslagen professorsanställning ligger i linje med högskolans forsknings- och utbildningsstrategi. fastställa anställningsprofilen vara datavetenskap med inriktning mot inbyggda realtidssystem. stödja förslaget från akademin för innovation, design och teknik om anställning av en professor i datavetenskap med inriktning mot inbyggda realtidssystem. överlämna ärendet till lärarförslagsnämnden för naturvetenskap och teknik (NT) för forts handläggning efter rektor beslutat rekrytering ska ske. signatur 6 (20)

7 9 Professor i socialt arbete CF-P: /30 Akademin för hälsa, vård och välfärd (HVV) har inkommit med en begäran om anställa en professor i socialt arbete. Som underlag för rektors beslut om anställning av professor ska nämnden lämna utlåtande om anställningen överensstämmer med högskolans forsknings- och utbildningsstrategi. Finansiering av anställningen beräknas ske med både grundutbildnings- och forskningsanslag samt genom externa forskningsmedel. Ärendet har beretts av nämndens utskott för forskning och utbildningsutskottet för hälsa. Handläggare är Matilda Bölling, utbildnings- och forskningssektionen. Bilaga 3: Hemställan om anställning av professor i socialt arbete konstatera föreslagen professorsanställning ligger i linje med högskolans forsknings- och utbildningsstrategi. fastställa anställningsprofilen vara socialt arbete. stödja förslaget från akademin för hälsa, vård och välfärd om anställning av en professor i socialt arbete. överlämna ärendet till lärarförslagsnämnden för humaniora, samhälls- och vårdvetenskap för forts handläggning efter rektor beslutat rekrytering ska ske. signatur 7 (20)

8 10 Professor i matematik/tillämpad matematik CF-P: /64 Akademin för utbildning, kultur och kommunikation (UKK) har inkommit med en begäran om anställa en professor i matematik/tillämpad matematik med inriktning mot matematikens didaktik. Som underlag för rektors beslut om anställning av professor ska nämnden även lämna utlåtande om anställningen överensstämmer med högskolans forsknings- och utbildningsstrategi. Enligt akademichefen använder akademin standardformuleringen anställningen delvis ska finansieras med fakultetsmedel vid ansökan om få anställa professor. Den aktuella anställningen hör till profilen didaktik och interkulturell kommunikation, och kommer delvis finansieras av fakultetsmedel knutna till denna profil. Ärendet har beretts av nämndens utskott för forskning. Handläggare är Matilda Bölling, utbildnings- och forskningssektionen Bilaga 4a: Bilaga 4b: Hemställan om anställning av professor i matematik/ tillämpad matematik från UKK. Förslag till annonstext inför anställning av professor i matematik/ tillämpad matematik. konstatera föreslagen professorsanställning ligger i linje med högskolans forsknings- och utbildningsstrategi. fastställa anställningsprofilen vara matematik/tillämpad matematik med inriktning mot matematikens didaktik. stödja förslaget från akademin för utbildning, kultur och kommunikation om anställning av en professor i matematik/tillämpad matematik. överlämna ärendet till lärarförslagsnämnden för humaniora, samhälls- och vårdvetenskap för forts handläggning efter rektor beslutat rekrytering ska ske. signatur 8 (20)

9 11 Förnyad ansökan om examensrätter för förskollärar- respektive grundlärarutbildning en kortare utvärdering MDH: /11 respektive MDH: /11 Utifrån utredningen och regeringens proposition om ny lärarutbildning och de under senvåren 2010 presenterade examensbeskrivningarna inleddes ett intensivt arbete vid Mälardalens högskola fram till det ansökan sändes in i juni Processen var brett upplagd och omfade förskollärarexamen, grundlärarexamen och ämneslärarexamen. Resultatet var framgångsrikt vad gäller ansökan om ämneslärarexamen men inte beträffande ansökan om förskollärarexamen och grundlärarexamen. När Högskoleverket gav möjlighet komma in med en förnyad ansökan 1 mars 2011 beslöt Mälardalens högskola utnyttja denna möjlighet av flera skäl, bl.a.: Högskolan hade missförstått hur lärarresurserna skulle redovisas, vilket ledde till en betydande del av disputerade lärare inte funnits med i den lärarförteckning som sändes in. Högskolan hade underlåtit redovisa de befintliga forskningsmiljöer som ingår i lärarutbildningsområdets utbildningsmiljö. MDH sände in dels kompletterande ansökningar gällande ämneslärarexamen för ämnena franska, matematik spanska och tyska, dels förnyade ansökningar om rätt utfärda förskollärarexamen respektive grundlärarexamen med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3. I bifogad rapport är fokus på de senare ansökningarna, d.v.s. mot förskollärarexamen respektive grundlärarexamen (F-3). Arbetet med ansökningarna om rätt utfärda grundlärarexamen med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 respektive grundlärarexamen inriktning mot arbete i fritidshem bör komma igång omgående med målet ha ett förslag färdigt som kan överlämnas till externa granskare under sommaren. Detta för ansökningarna ska hinna behandlas av fakultetsnämnden och dess utskott under augusti-september Bilaga 5: Rapport till rektor och nämnden om arbetet med ansökningarna om examensrätter för lärarutbildning (förskola och grundlärare) - utvärdering och förslag till ny ansökan uppdra åt lärarutbildningens värdakademi UKK inför Högskoleverkets ordinarie ansökningstillfälle 15 oktober 2011 utarbeta underlag för nya ansökningar om rätt utfärda: grundlärarexamen med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6, samtliga möjliga valbara områden: NO/Teknik, SO och Praktisk-estetiska ämnen, samt grundlärarexamen med inriktning mot arbete i fritidshem. signatur 9 (20)

10 12 Utseende av hedersdoktorer MDH: /11 Titel som hedersdoktor tilldelas person som uppfyller kriterierna för utses som hedersdoktor som beskrivs i MDH:s policy för hedersdoktorer. Där framgår hedersdoktorer ska: stärka MDH:s nationella och internationella kontaktnät ha en koppling till MDH:s verksamhet, t ex samverkansaspekten, regional anknytning, tydlig koppling till MDH:s forskning eller utbildning kunna bidra till MDH:s verksamhet eller omvärldens bild av MDH Kandidater till hedersdoktorat kan hämtas från alla delar av samhällslivet och kan med fördel utses för markera och stärka högskolans nationella och internationella kontaktnät. Sett över tiden bör hedersdoktorernas samlade gärning spegla verksamheten vid Mälardalens högskola och belysa dess mångsidighet. En person som verkar inom Mälardalens högskola kan normalt inte utses till hedersdoktor. Ingen kan utses till hedersdoktor vid högskolan mer än en gång. Förslag till hedersdoktorer framförs till dekanus som prioriterar förslagen i samråd med rektor och övriga dekaner/motsvarande. Förslagen presenteras därefter för fakultetsnämnden för beslut. vid MDH beslutar om vem som skall utses som hedersdoktor. Beslutet ska inte medföra några ekonomiska åtaganden för högskolan. Promovering av hedersdoktor sker under våren i samband med akademisk högtid. Anställda vid Mälardalens högskola har i februari 2011 inbjudits lämna förslag på hedersdoktorer till dekanus. Förslagen har prioriterats vid ett dekanmöte i slutet av februari 2011 av dekanus i samråd med övriga dekaner. I båda fallen är kandidaterna tillfrågade och har accepterat. Bilaga 6a: Motivering till utse Professor Paola Inverardi som hedersdoktor Bilaga 6b: Motivering till utse Björn Stigson som hedersdoktor utse Professor Paola Inverardi till hedersdoktor. utse Björn Stigson till hedersdoktor. paragrafen förklaras omedelbart justerad. signatur 10 (20)

11 13 Begäran om finansiell kompensation för utebliven forskarhandledning av Kristoffer Eriksson MDH: /11 Kristofer Eriksson har inkommit med en skrivelse ställd till fakultetsnämnden med begäran om finansiell kompensation för utebliven forskarhandledning. Eriksson är för närvarande forskarstuderande i ämnet bioteknik/kemiteknik vid Akademin för hållbar samhälls- och teknikutveckling, HST, med filosofie licentiatexamen som slutmål. När före detta Institutionen för biologi och kemi lades ned förflyttades Eriksson till Ångströmlaboratoriet i Uppsala för slutförande av sin forskarutbildning, då Erikssons huvudhandledare hade en gästprofessur där. Eriksson framhåller han från och med den 1 november 2010 inte haft någon handledare eller arbetsplats i form av laborationslokaler vilket medfört han har drabbats av ett studieuppehåll. Eriksson anhåller därför om ekonomisk kompensation med hänvisning till han stått utan huvudhandledare samt laborationslokaler och utrustning för kunna slutföra sina forskarstudier. Erikssons ärende har behandlats av högskoleverket (dnr ). har enligt högskolestyrelsens delegation ansvar för bereda ärenden om inrättande, revidering, avveckling och kvalitetsuppföljning av examina, program och ämnen på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå, besluta om programutbudet, samt bereda förslag till rektorsbeslut om årliga verksamhetsuppdrag och budgetar. har även kvalitetsgranska utbildningen på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå, samt kvalitetsgranskning av forskningen. har också ett ansvar utse handledare och biträdande handledare till forskarstuderande, samt ansvara för den individuella studieplanen upprättas och hålls aktuell. Högskoleverket har granskat och kommenterat fakultetsnämndens roll i detta ärende, vilket framgår av högskoleverkets bedömning i ärendet. Av den individuella studieplanen (ISP) framgår Erikssons huvudhandledare kvarstår, och fakultetsnämnden har inte fått någon annan information. Erikssons har haft heltidsanställning som forskningsingenjör/forskningsassistent under perioden Denna anställning var inrättad åt Eriksson för han skulle få finansiering till licentiatexamen. Anställningen har löpt under en tid av 36 månader. Den begäran om finansiell kompensation som Eriksson ställer till fakultetsnämnden kan inte behandlas av nämnden, då den faller utanför nämndens ansvarsområde. Ansvaret för finansiering av doktorandens studier ligger på akademin i den mån det finns ett finansieringsansvar från MDH. Handläggare är Joa Silver, utbildnings- och forskningssektionen. signatur 11 (20)

12 Bilaga 7 a: Bilaga 7 b: Brev till fakultetsnämnden från Kristofer Eriksson Yttrande från högskoleverket konstatera begäran om finansiell kompensation faller utanför fakultetsnämndens beslutsområde. signatur 12 (20)

13 14 Beredning av verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning för 2012 MDH /11 Rektor har uppdragit till nämnden lämna förslag på verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning för I beredningen ska nämnden särskilt beakta vikten av fortsa examensrätter inom högskolans stora utbildningsområden och förutsättningarna för behålla den ökning av studenter inom teknikområdet som skett sedan Nämnden ska också beakta behovet av ökat antal examinerade från utbildning på forskarnivå inom de prioriterade inriktningarna samt behovet av ökad publicering av vetenskapligt granskade forskningspublikationer. Beredningen av förslaget ska ske i nära samverkan med högskolans akademier, och i dialog med rektor. Rektors planeringsdirektiv och tidplan (bilaga till ärendet) anger riktlinjerna för nämndens uppdrag. Nämndens förslag till verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning ska utgå från de långsiktiga mål som styrelsen fastställt i Vision och långsiktig plan för Mälardalens högskola , MDH /10. Handläggare är Malin Gunnarsson, utbildnings- och forskningssektionen Bilaga 8a: Bilaga 8b: Nämndens beredning av förslag till verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning för år 2012 Tidplan för nämndens beredning av förslag till verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning för år 2012 uppdra till utskotten för hälsa, samhälle, teknik och utbildning i enlighet med rektors planeringsdirektiv bereda förslag på verksamhetsuppdrag och fördelning av de 15 miljoner kronor som avss från anslaget för grundutbildning för strategiska satsningar. uppdra till utskottet för forskning i enlighet med rektors planeringsdirektiv bereda förslag på verksamhetsuppdrag och fördelning av de 53,1 miljoner kronor som avsats från anslaget för forskning och forskarutbildning för strategiska satsningar. uppdra till utskottet för forskning när så bedöms relevant samråda med utskottet för forskarutbildning. uppdra åt dekanus, dekanus för grundutbildning samt dekanus för forskning samordna beredningsarbetet samt ansvara för löpande avstämning med rektor och akademichefer. fastställa tidplanen för beredningsarbetet i enlighet med förslag i bilaga 8b. signatur 13 (20)

14 15 Diskussion om ett starkt MDH Föredragande: Karin Axelsson, vicerektor. notera informationen signatur 14 (20)

15 16 Redovisning av den s.k. halvtidsuppföljningen Rektor har under hösten 2010 gett ett uppdrag arbeta med halvtidsuppföljning av MDH:s forsknings- och utbildningsstrategi Strategin har nått halvtid 31 december 2010 och det är en lämplig tidpunkt göra en uppföljning. Det finns också flera andra skäl: - MDH ska skriva ny forsknings- och utbildningsstrategi under 2011 för perioden Det är viktigt MDH har genomtänkt strategi inför regeringens nya forskningsproposition Det finns en koppling även till projektet Ett starkt MDH : identifiera MDH:s starka och utvecklingsbara områden - Högskolestyrelsen har betonat MDH ska prioritera arbetet med identifiera MDH:s starka områden - Uppföljning av forskning och utbildning på forskarnivå med nyckeltal mm. kan förbättras; på sikt krävs ett kontinuerligt kvalitetssystem för forskning och utbildning på forskarnivå (på liknande sätt som grundutbildningen idag följs upp med nyckeltal mm.) Arbetet sker i två etapper: Etapp 1: Uppföljning med traditionella nyckeltal. Exempel på data som används för följa upp grundutbildning: antal studenter/hås, antagning, avhopp, examina, genomströmning, prognoser. Exempel på data som används för följa upp forskarutbildning: antagning av doktorander, utbildningstid, antal examina. Exempel på data som används för följa upp forskning: granskade och publicerade forskningspublikationer uppdelat på prioriterade inriktningar och forskargrupper. Etapp 2: Uppföljning av samverkan. Denna uppföljning i kräver nya typer av nyckeltal för grundutbildning, utbildning på forskarnivå och i forskning. Exempel på nyckeltal för samverkan i grundutbildning: gästföreläsningar, studiebesök, externa kontakter via högskolan, arbetsplatsförlagd utbildning, projekt från arbetslivet i utbildningen, examensarbeten i samverkan mm. Exempel på nyckeltal för samverkan i forskning och utbildning på forskarnivå: volym externa medel som erhållits i samverkan (ej VR t.ex.), extern medfinansiering, industri/kommun/landstings-doktorander, gränsgångare, externa handledare (från företag/offentlig sektor), kommersialisering, externa deltagare i styrgrupper, aktiva externa kontakter, mm. signatur 15 (20)

16 Resultat från etapp 1 och 2 kommer presenteras på fakultetsnämndssammanträdet. Aktuellt material kommer finnas tillgängligt på mötet. Not.: Ett starkt MDH är ett projekt med syfte bland annat stärka MDH:s samverkan med det omgivande samhället och stärka MDH:s forskningsfinansiering. Projektet leds av vicerektor Karin Axelsson. Föredragande: Hans Berggren notera informationen signatur 16 (20)

17 17 Redovisning av arbetet med rekrytering av studenter Föredragande: Sara Seltborg, informationschef notera informationen signatur 17 (20)

18 18 Information om arbetet med högskolans varumärkesarbete Föredragande: Sara Seltborg, informationschef notera informationen signatur 18 (20)

19 19 Information/Rapporter 1. Dekanus rapporterar 2. Rapport från lärarförslagsnämnd - HSV (Bilaga 9) 3. Rapport från lärarförslagsnämnd - NT (Bilaga 10) 4. Redogörelse över söktrycket till internationella program efter avgiftsbeläggningen (Bilaga 11) notera informationen signatur 19 (20)

20 20 Anmälningsärenden 1. Föregående mötesprotokoll. Tidigare utsänt. 2. Delegationsbeslut perioden 1 jan 15 mars. (Bilaga 12) 3. Skrivelse från utbildningsledarna: Önskemål om samordning av högskolans arbete inför högskoleverkets kvalitetsutvärderingar. (Bilaga 13) 4. Från UKK: Ansökan om magisterutbildning i förskolepedagogik (MDH: /11) 5. Från HST: Ansökan om få utlysa professur i företagsekonomi (CF-P: /80) Förslag till beslut notera informationen signatur 20 (20)

21 FÖREDRAGNINGSLISTA 2 Nr 3: Dnr: /11 Föredragningslista 2 signatur 1 (2)

22 FÖREDRAGNINGSLISTA 2 Nr 3: Dnr: /11 22 Professor i produktionsutveckling inom forskningsprofilen innovation och produktrealisering Dnr. Akademin för innovation, design och teknik (IDT) har inkommit med en begäran om anställa en professor i produktionsutveckling inom forskningsprofilen innovation och produktrealisering. Finansieringen av vår forskning för såväl professorer som doktorander sker med ca 25 procent fakultetsmedel och ca 75 procent externa medel, som regionala organ (kommun, länsstyrelse, stiftelser, regionalt näringsliv) och nationella organ (KK-stiftelsen, SSF, Vinnova, EU, m.fl.). Föreslagen anställning som professor avses finansieras av externa medel från Volvo och andra externa finansiärer. Som underlag för rektors beslut om anställning av professor ska nämnden även lämna utlåtande om anställningen överensstämmer med högskolans forskningsoch utbildningsstrategi. Bilaga 15: Begäran om inrättande av en professor i produktionsutveckling inom forskningsprofilen innovation och produktrealisering vid IDT. Nämnden beslutar: konstatera föreslagen professorsanställning ligger i linje med högskolans forsknings- och utbildningsstrategi. fastställa anställningsprofilen vara produktionsutveckling stödja förslaget från akademin för innovation, design och teknik om anställning av en professor i produktionsutveckling överlämna ärendet till lärarförslagsnämnden för naturvetenskap och teknik (NT) för forts handläggning efter rektor beslutat rekrytering ska ske. signatur 2 (2)

PROTOKOLL Torsdagen den 24 mars, kl Sammanträdeslokal B 212, Mälardalens hög- skola,

PROTOKOLL Torsdagen den 24 mars, kl Sammanträdeslokal B 212, Mälardalens hög- skola, Nr 3:2011 Dnr: 1.1-171/11 Omfning: 18 38 Datum och tid: Plats: Ledamöter: Torsdagen den 24 mars, kl. 9.30 16.00 Sammanträdeslokal B 212, Mälardalens hög- Eskilstuna skola, Peter Dobers Dekanus Yvonne Eriksson

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA Punkt 1-9 Torsdagen den 3 februari, kl Lärosal R1-152, Mälardalens högskola, Västeråss

FÖREDRAGNINGSLISTA Punkt 1-9 Torsdagen den 3 februari, kl Lärosal R1-152, Mälardalens högskola, Västeråss Omfning Datum och tid: Plats: Punkt 1-9 Torsdagen den 3 februari, kl. 11.30 12.00 Lärosal R1-152, Mälardalens högskola, Västeråss Ledamöter: Tjänstemän: Peter Dobers Yvonne Eriksson Anders Garpelin Eva

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2012-08-15 Fakultetsnämnden Utbildningsutskottet för utbildning Datum och tid: Onsdagen den 22 augusti 2012 Kl.09.15 B212 (VÄPNAREN plan 2, ingång Drottninggatan 12), Eskilstuna Plats: Sidan Så hittar

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2011-09-28 Fakultetsnämnden Utbildningsutskottet för utbildning Datum och tid: Plats: Onsdagen den 5 oktober Kl.09.15 U3-104, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Marie Öhman Ordförande Anna Chryssafis

Läs mer

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola Beslutsdatum: 2013-06-25 MDH 1.1.1 220/13 1 (6) Beslutande: Rektor Handläggare: Maria Spennare Dokumentansvarig: Utbildnings- och forskningssektionen Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2013-05-13 Nr 2:2013 111 Revidering av fakultetsnämndens organisation Beslut Högskolestyrelsen beslutar att fastställa en ny organisation för fakultetsnämnden från och med den

Läs mer

PROTOKOLL Nr 5:2008 Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Nr 5:2008 Sammanträdesdatum Fakultetsnämnden för humaniora, samhälls- och vårdvetenskap PROTOKOLL Nr 5:2008 Sammanträdesdatum 2008-09-04 Datum och tid: Plats: Torsdagen den 4 september Konferensrum U2-158, hus Rosenhill, Mälardalens

Läs mer

Fakultetsnämnden. PROTOKOLL Nr 2: MDH: /12. Fakultetsnämnden. Omfattning: Sammanträdeslokal Ypsilon, Västerås

Fakultetsnämnden. PROTOKOLL Nr 2: MDH: /12. Fakultetsnämnden. Omfattning: Sammanträdeslokal Ypsilon, Västerås Omfning: 8-22 Datum och tid: Plats: Beslut Per Capsulam Sammanträdeslokal Ypsilon, Västerås Ledamöter: Peter Dobers Ordförande Yvonne Eriksson Vice ordförande Peter Gustafsson Vice ordförande Lars Hallén

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2011-05-05 Datum och tid: Plats: Torsdagen den 12 maj Kl.09.15 med planerat slut senast kl 16.00 S1-171, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Marie Öhman Ordförande Kirsti Hemmi Lärarrepresentant

Läs mer

Kallelse till ledningsråd

Kallelse till ledningsråd Kallelse till ledningsråd 2012-03-07, R2-014, kl 10.00 12.00 Ärenden 1. Information från ledningsgruppen 2. Synpunkter på planeringsdirektiv (bilaga 1) 3. Riktlinjer för nya arbetstidsavtalet 4. Riktlinjer

Läs mer

Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl Ej närvarande ledamöter: Johannes Finnman Ledamot

Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl Ej närvarande ledamöter: Johannes Finnman Ledamot Omfning 2640 Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl 09.30 11.15 Plats: Konferensrum R1343 (EST) Mälardalens högskola, Västerås Elisabeth Uhlemann Lena Almqvist Linus Carlsson Lucia Crevani Thomas Nolte Mahsa

Läs mer

Gemensamt möte med nämnderna den 17 november 2010

Gemensamt möte med nämnderna den 17 november 2010 KALLELSE Fakultetsnämnden för humaniora, samhälls- och vårdvetenskap, Fakultetsnämnden för naturvetenskap och teknik, Utbildningsvetenskapliga nämnden 2010-11-10 Nr 7:2010 Gemensamt möte med nämnderna

Läs mer

Kallelse till möte med fakultetsnämnden för humaniora, samhälls- och vårdvetenskap

Kallelse till möte med fakultetsnämnden för humaniora, samhälls- och vårdvetenskap KALLELSE Fakultetsnämnden för humaniora, samhälls- och vårdvetenskap 2010-10-05 Nr 6:2010 Dnr. MDH HSV 2010/986 Fakultetsnämndens ledamöter Fackliga företrädare Övriga för kännedom enligt sändlista Kallelse

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning Föredragningslista Nr 4:2012 Omfning 24-34 Datum och tid: Fredagen den 31 augusti 2012 kl 9.15-15.00. Plats: Rum L370 (Stora konferensrummet IDT, Verktyget), Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter:

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 6, den 18 november 2015

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 6, den 18 november 2015 Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 6, den 18 november 2015 Omfning 40-49 Datum och tid: Onsdagen den 18 november 2015 kl. 09.15-12.00. Plats: Magnificus (rektors konferensrum), Eskilstuna Ledamöter:

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 1, den 29 januari 2014

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 1, den 29 januari 2014 Fakultetsnämnden, utskottet för forskning Kallelse Nr 1:2014 2014-01-29 Dnr: MDH 1.1-22/14 Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 1, den 29 januari 2014 Omfattning 1-9 Datum och tid: Onsdagen den

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning extramöte 2, den 22 oktober 2014

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning extramöte 2, den 22 oktober 2014 Kallelse Extramöte Nr 2:2014 extramöte 2, den 22 oktober 2014 Omfattning 1-7 Datum och tid: Onsdagen den 22 oktober 2014 kl 9.15-11.15. Plats: Ledamöter: Tjänstemän: T1-022 (konferensrum, UFO) Anne Söderlund

Läs mer

Datum och tid: Tisdag den 27 mars kl Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Ej närvarande Lena Almqvist Ledamot

Datum och tid: Tisdag den 27 mars kl Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Ej närvarande Lena Almqvist Ledamot Omfning 14-25 Datum och tid: Tisdag den 27 mars kl 09.30 11.15 Plats: Konferensrum H 553 (UKK) Mälardalens högskola, Eskilstuna Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Ej närvarande 24-25 Lena Almqvist

Läs mer

Konferensrum L-307 (Muxlab IDT) Mälardalens högskola, Eskilstuna. Ledamöter: Yvonne Eriksson Ordförande, Prodekan

Konferensrum L-307 (Muxlab IDT) Mälardalens högskola, Eskilstuna. Ledamöter: Yvonne Eriksson Ordförande, Prodekan Omfning 41-52 Datum och tid: Tisdagen den 18 juni, kl. 09.15 11.00 Plats: Konferensrum L-307 (Muxlab IDT) Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter: Yvonne Eriksson Ordförande, Prodekan Inger Orre Ledamot

Läs mer

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 8, den 23 november 2016

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 8, den 23 november 2016 Kallelse möte 8, den 23 november 2016 Omfattning 0-9 Datum och tid: 23 november kl 09:00-11:30 Plats: T1-022, UFOs konferensrum, Västerås Ledamöter: Anne Söderlund Ordförande, prodekan för forskning och

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för hälsa

Fakultetsnämnden, utskottet för hälsa FÖREDRAGNINGSLISTA Nr 3:2012 Omfning: 1 9 Datum och tid: Torsdagen den 10 maj, kl. 13:15 ca 16:00 Plats: Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Johanna Westerlund Ordförande Margareta Asp Lärarrepresentant

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2012-09-19 Fakultetsnämnden Utbildningsutskottet för utbildning Datum och tid: Plats: Onsdagen den 26 september 2012 Kl.13.15 U3-104, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Marie Öhman Ordförande AnnaCarin

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2015

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2015 Kallelse Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2015 Omfattning 1-10 Datum och tid: Onsdagen den 18 mars 2015 kl. 9.15-11.15. Plats: T1-022 (UFO:s konferensrum), Västerås OBS! Orten

Läs mer

forsknings- Nr 2:2012 Dnr: MDH 1.1-15/12 2012-05-02 16-23 och tid: Datum Plats: Västerås Ledamot Dekan Peter Dobers Andreas Ryve Rytzler Johannes

forsknings- Nr 2:2012 Dnr: MDH 1.1-15/12 2012-05-02 16-23 och tid: Datum Plats: Västerås Ledamot Dekan Peter Dobers Andreas Ryve Rytzler Johannes Fakultetsnämnden, utskottett för forskning Föredragningslista 2012-05-02 Dnr: MDH 1.1-15/12 Omfning Datum och tid: Plats: 16-23 Onsdagenn den 9 maj 2012 kl 9.30-13.00. Rum R2-014 (HST:s konferensrum),

Läs mer

Fakultetsnämnden Utskotten Rekryteringskommittén. Arbetsseminarium 20 februari 2013 Ny Forsknings- och utbildningsstrategi 2013-2016

Fakultetsnämnden Utskotten Rekryteringskommittén. Arbetsseminarium 20 februari 2013 Ny Forsknings- och utbildningsstrategi 2013-2016 Fakultetsnämnden Utskotten Rekryteringskommittén Arbetsseminarium 20 februari 2013 Ny Forsknings- och utbildningsstrategi 2013-2016 Agenda för 20 februari 2013 09.30-10.00 Inledning (dekaner) 10.00-10.20

Läs mer

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 2, den 28 mars 2017

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 2, den 28 mars 2017 Föredragningslista Nr 2:2017 möte 2, den 28 mars 2017 Omfattning 1 10 Datum och tid: 28 mars, kl 13:1515:00 Plats: Rektors konferensrum, Magnificus, Eskilstuna Ledamöter: Magnus Wiktorsson Ordförande,

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2014

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2014 Kallelse Nr 2:2014 möte 2, den 18 mars 2014 Omfattning 1-8 Datum och tid: Tisdagen den 18 mars 2014 kl 13.15-15.00. Plats: Ledamöter: L307 (IPR), Eskilstuna Anne Söderlund Ordförande, prodekan för forskning

Läs mer

FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE

FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE Fakultetsnämnden /0044 Omfning: 1-8 Mötesdatum och tid: Tisdagen den 29 januari, kl. 09.15 12.00 Plats: Styrelserummet, Västerås Vid protokollet Helene Lindgren Sekreterare Justeras.. Anne Söderlund Dekan

Läs mer

Kallelse till möte med fakultetsnämnden för naturvetenskap och teknik

Kallelse till möte med fakultetsnämnden för naturvetenskap och teknik KALLELSE Nr 6:2010 Fakultetsnämnden för naturvetenskap och teknik 2010-10-06 Dnr. MDH 2010/994 Fakultetsnämndens ledamöter Fackliga företrädare Övriga för kännedom enligt sändlista Kallelse till möte med

Läs mer

Regler för val till fakultetsnämnden och dess utskott

Regler för val till fakultetsnämnden och dess utskott Beslutsdatum: 2014-12-01 MDH 1.1.1-220/13 1 (6) Beslutande: Högskolestyrelsen Handläggare: Hans Berggren Dokumentansvarig: Rektors kansli Dokumenttyp: Regler Datum för ikraftträdande: 2014-12-01 Revideras

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2012-10-31 Fakultetsnämnden Utbildningsutskottet för utbildning Datum och tid: Plats: Onsdagen den 7 november 2012 Kl.13.15 B212, Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter: Marie Öhman Ordförande AnnaCarin

Läs mer

Fakultetsnämnden /0094

Fakultetsnämnden /0094 FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE Nr 2:2018 Omfning: 37-53 Mötesdatum och tid: Torsdagen den 19 april, kl. 9.15 14.45 Plats: B212, Eskilstuna Vid protokollet Helene Lindgren Sekreterare Justeras.. Anne Söderlund

Läs mer

Anne Söderlund Lena Almqvist. Sikander Khan Baran Cürüklü Agnieszka Jablonska- Eklöf Guilnaz Mirmoshtaghi

Anne Söderlund Lena Almqvist. Sikander Khan Baran Cürüklü Agnieszka Jablonska- Eklöf Guilnaz Mirmoshtaghi Omfning 50-58 Datum och tid: Måndag den 15 juni kl 15.00-15.45 Plats: Konferensrum U2-040 (IDT) Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Anne Söderlund Lena Almqvist Thomas Nolte Emma Nehrenheim Niclas

Läs mer

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning extramöte 1, den 20 april 2016

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning extramöte 1, den 20 april 2016 Kallelse Extramöte Nr 1:2016 extramöte 1, den 20 april 2016 Omfattning 1-8 Datum och tid: Onsdagen den 20 april 2016 kl. 10.15 12:00 Plats: Ledamöter: T1-022 (Konferensrum, UFO), Västerås Anne Söderlund

Läs mer

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utskottet Omfning: 48-61 Datum och tid: Tisdagen den 9 oktober 2018, kl. 09.15-11.15 Plats: Ypsilon, Västerås Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Vice ordförande Joakim Johansson Lärarrepresentant

Läs mer

Karin Molander Danielsson Lärarrepresentant

Karin Molander Danielsson Lärarrepresentant KALLELSE Nr 1:2014 2014-01-29 MDH 1.1-24/14 Fakultetsnämndens utskott för grundutbildning Utskottet för grundutbildning Omfattning: Punkt 1-22 Datum och tid: Onsdagen den 29 januari 2014, kl. 09:15 ca

Läs mer

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten Dnr SAMFAK 2017/30 Arbetsordning Samhällsvetenskapliga fakulteten Beslut 2017-05-04 Arbetsordningen gäller från och med 2017-10-01 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ledningsorgan 3 2.1 Fakultetskollegium

Läs mer

-~~ ~let~a ftc_._aw PROTOKOLL. Omfattning: Mötesdatum och tid: Plats: Vid protokollet. Justeras. Nr 2:2016. Helena Eken Asp sekreterare

-~~ ~let~a ftc_._aw PROTOKOLL. Omfattning: Mötesdatum och tid: Plats: Vid protokollet. Justeras. Nr 2:2016. Helena Eken Asp sekreterare FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE Nr 2:2016 2016-04-14 MDH 2016/261 Omfning: Mötesdatum och tid: Plats: 19-32 Torsdagen den 14 april 2016, kl. 09.20-12.20 B212, Eskilstuna Vid protokollet ~let~a ftc_._aw ~

Läs mer

113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander

113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2013-05-13 Nr 2:2013 113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander Beslut Högskolestyrelsen beslutar att uppdra till Rektor att gå igenom internrevisionens

Läs mer

Utskottet för samhälle

Utskottet för samhälle Omfning: 1-9 Datum och tid: Onsdagen den 18 januari klockan 9.30 11.00 Plats: Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Lars Hallén Ordförande Jakob Eklund Lärarrepresentant Helena Blomberg Lärarrepresentant

Läs mer

Styrelserummet, ledningskansliet, Mälardalens högskola, Västerås. Ledamöter: Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan. Johannes Finnman Ledamot

Styrelserummet, ledningskansliet, Mälardalens högskola, Västerås. Ledamöter: Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan. Johannes Finnman Ledamot KALLELSE : 2 Omfning 1-12 Datum och tid: Tisdag den 18 juni kl 09.30 12.00 Plats: Styrelserummet, ledningskansliet, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Lena

Läs mer

1 (3) MDH / Rektors. som. forskarnivå av ökad. delning. fördelning av. utskottet för. rektiv bereda.

1 (3) MDH / Rektors. som. forskarnivå av ökad. delning. fördelning av. utskottet för. rektiv bereda. Bilaga 1 PROMEMORIA 2011-04-05 1 (3) MDH 1.1-160/111 Utbildnings- och forskningssektionen, Malin Gunnarsson Nämndens beredning av förslag till verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning för år 2012 uppdrag

Läs mer

Organisationsplan för Högskolan i Halmstad

Organisationsplan för Högskolan i Halmstad Organisationsplan för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2015-09-04, dnr 10-2010-2598. Ersätter organisationsplan beslutad av högskolestyrelsen 2015-06-05. Organisationsplan för Högskolan

Läs mer

Riktlinjer för inrättande och avveckling av utbildning på forskarnivå Fastställd av rektor Dnr: L 2018/154

Riktlinjer för inrättande och avveckling av utbildning på forskarnivå Fastställd av rektor Dnr: L 2018/154 Riktlinjer för inrättande och avveckling av utbildning på forskarnivå Fastställd av rektor 2018-11-19 Dnr: L 2018/154 Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 3 2. Process inför ansökan om tillstånd att utfärda

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor , dnr L 2018/80

Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor , dnr L 2018/80 Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor 2018-06-25, dnr L 2018/80 Högskolan i Halmstad Box 823 301 18 Halmstad Besöksadress: Kristian IV:s väg 3 Tel: 035-16 71 00 registrator@hh.se Org.

Läs mer

Rektors konferensrum Magnificus, Eskilstuna

Rektors konferensrum Magnificus, Eskilstuna Omfning: 50-60 Datum och tid: Onsdag 8 november kl 09:30-12:00 Plats: Rektors konferensrum Magnificus, Eskilstuna Ledamöter: Elisabeth Uhlemann Ordförande, prodekan för forskning och forskarutbildning

Läs mer

Planeringsdirektiv och tidplan för beredning av verksamhetsuppdrag och budget 2018

Planeringsdirektiv och tidplan för beredning av verksamhetsuppdrag och budget 2018 Beslutsdatum: 2017-03-20 2017/0711 1 (6) Beslutande: Rektor Handläggare: Karin Fürstenbach Dokumentansvarig: Ekonomichef Dokumenttyp: Årligt planerings- och uppföljningsdokument Datum för ikraftträdande:

Läs mer

Kallelse till möte med utbildningsvetenskapliga nämnden

Kallelse till möte med utbildningsvetenskapliga nämnden KALLELSE Nr 6:2009 Utbildningsvetenskapliga 2009-10-06 Dnr. MDH 2009/969 Fakultetsss ledamöter Fackliga företrädaree Övriga för kännedom enligt sändlista Kallelse till möte med utbildningsvetenskapliga

Läs mer

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ. Gäller från 12 maj 2014

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ. Gäller från 12 maj 2014 ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ Gäller från 12 maj 2014 1 (5) Beslutsdatum: 2014-05-12 Beslutsfattare: Högskolestyrelsen Dokumentansvarig: Utbildnings- och forskningssektionen Dokumenttyp:

Läs mer

PROTOKOLL. Fredagen den 17 december, kl Plats: U2-036, Mälardalens högskola, Västerås

PROTOKOLL. Fredagen den 17 december, kl Plats: U2-036, Mälardalens högskola, Västerås Omfattning: 96-111 Datum och tid: Fredagen den 17 december, kl. 09.15 12.05 Plats: U2-036, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: frånvarande Tjänstemän: närvarande 108 närvarande 103-104 närvarande

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Beslutsdatum: 2018-12-06 Beslutsfattare: Högskolestyrelsen Dokumentansvarig: Ledningskansliet Dokumenttyp: Antagningsordning Datum för ikraftträdande: 2018-12-06

Läs mer

Sammanträdeslokal R2-132, Mälardalens högskola, Västerås

Sammanträdeslokal R2-132, Mälardalens högskola, Västerås FÖREDRAGNINGSLISTA Nr 4:2011 2011-05-26 Dnr: 1.1-332/11 Omfning: Punkt 1-48 Datum och tid: Torsdagen den 26 maj, kl. 9.30 18.00 Plats: Sammanträdeslokal R2-132, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter:

Läs mer

Nr 7:2009. Plats: frånvarande. Jan Gustafsson Maria Lindén Simon Dunne Inger Orre. Dekanus Prodekanus. Extern ledamot SACO OFR-S.

Nr 7:2009. Plats: frånvarande. Jan Gustafsson Maria Lindén Simon Dunne Inger Orre. Dekanus Prodekanus. Extern ledamot SACO OFR-S. PROTOKOLL Nr 7:2009 Fakultetsnämnden för Sammanträdesdatum 2009-11-18 Dnr. MDH 2009/1003 Omfattning: Datum och tid: Plats: 126-143 Onsdagen den 18 november, kl. 09.200 13.55 Konferensrum R1-205 och lärosal

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap

Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap 1 (8) BESLUT 2012-06-07 Dnr SU 31-1926-12 Doknr 1 Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap Susanne Thedéen FD, områdeskanslichef Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för

Läs mer

MER14: Forskningsutvärdering Efter genomgång av processer och cykler avslutningsvis en engångshändelse (?)

MER14: Forskningsutvärdering Efter genomgång av processer och cykler avslutningsvis en engångshändelse (?) MER14: Forskningsutvärdering 2013-14 2013-12-13 Efter genomgång av processer och cykler avslutningsvis en engångshändelse (?) MER14 - Varför en forskningsutvärdering vid MDH? Strategiskt beslut av högskolestyrelsen

Läs mer

Omfattning: Mötesdatum och tid: Onsdagen den 18 oktober 2017, kl Haga slott, Enköping

Omfattning: Mötesdatum och tid: Onsdagen den 18 oktober 2017, kl Haga slott, Enköping Omfning: 86-101 Mötesdatum och tid: Onsdagen den 18 oktober 2017, kl. 12.45 15.45 Plats: Haga slott, Enköping Vid protokollet Helena Eken Asp Sekreterare Justeras.. Anne Söderlund Dekan Ordförande vid

Läs mer

Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt.

Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt. Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt. Omfattning: 12-19 Datum och tid: Onsdagen den 29 mars klockan 9.30 11.45 Plats: Ledamöter: R3-132, Mälardalens högskola, Västerås Lars Hallén

Läs mer

Arbetsordning Högskolan Dalarna

Arbetsordning Högskolan Dalarna Arbetsordning Högskolan Dalarna Styrelsens ansvarsområde och rektors uppdrag vid Högskolan Dalarna. Beslut: Högskolestyrelsen, 2011-12-15 Reviderad: 2016-12-15 Dnr: DUC2011/2027/10 Gäller fr o m: 2016-12-15

Läs mer

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utskottet Omfning: 14-21 Datum och tid: Onsdagen den 28 mars 2018, kl. 09.15-10.30 Plats: B212, Eskilstuna Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Vice ordförande Joakim Johansson Lärarrepresentant

Läs mer

Datum och tid: Tisdagen den 6 september, kl

Datum och tid: Tisdagen den 6 september, kl FÖREDRAGNINGSLISTA Nr 5:2011 2011-09-06 Dnr: 1.1-492/11 Omfning: 1-23 Datum och tid: Tisdagen den 6 september, kl. 9.30 16.30 Plats: Sammanträdeslokal Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter:

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

KALLELSE 2014-02-20. Datum och tid: Torsdagen den 20 februari, klockan 9.30 ca 16.00. Johanna Westerlund Lärarrepresentant

KALLELSE 2014-02-20. Datum och tid: Torsdagen den 20 februari, klockan 9.30 ca 16.00. Johanna Westerlund Lärarrepresentant KALLELSE 2014-02-20 Nr1 :2014 MDH 1.1-15/14 Datum och tid: Torsdagen den 20 februari, klockan 9.30 ca 16.00 Plats: Sammanträdeslokal: B212, Eskilstuna Ledamöter: Lene Martin Ordförande Anne Söderlund Vice

Läs mer

PROTOKOLL Nr 6:2008 Sammanträdesdatumm

PROTOKOLL Nr 6:2008 Sammanträdesdatumm UTBILNINGSVETENSKAPLIGA NÄMNDEN PROTOKOLL Nr 6:2008 Sammanträdesdatumm 2008-10-08 Datum och tid: 2008-10-08, kl. 09.15 12.00 Plats: Mälardalens högskola i Eskilstuna, konferensrum E208 Ledamöter: Närvarande

Läs mer

Arbetsordning för fakultetsnämndens utskott vid Mälardalens

Arbetsordning för fakultetsnämndens utskott vid Mälardalens ARBETSORDNING 1 (7) 2011-01-18 Dnr: 1.1.2-27/11 Fakultetsnämnden Arbetsordning för fakultetsnämndens utskott vid Mälardalens högskola Arbetsordningen har fastställts av fakultetsnämnden vid dess sammanträde

Läs mer

Plan för jämställdhetsintegrering av Mälardalens högskola

Plan för jämställdhetsintegrering av Mälardalens högskola 2017-05-12 2017/1308 1 (1) Beslutande Rektor Handläggare Marika Hämeenniemi Plan för jämställdhetsintegrering av Mälardalens högskola 2017-2018 Beslut Rektor beslutar att fastställa plan för jämställdhetsintegrering

Läs mer

Kallelse till möte med fakultetsnämnden för humaniora, samhälls- och vårdvetenskap

Kallelse till möte med fakultetsnämnden för humaniora, samhälls- och vårdvetenskap KALLELSE Fakultetsnämnden för humaniora, samhälls- och vårdvetenskap 2010-11-10 Nr 7:2010 Dnr. MDH HSV 2010/987 Fakultetsnämndens ledamöter Fackliga företrädare Övriga för kännedom enligt sändlista Kallelse

Läs mer

ETT STARKT MDH. Delprojekt: Styrgruppen för Ett starkt MDH

ETT STARKT MDH. Delprojekt: Styrgruppen för Ett starkt MDH ETT STARKT MDH Delprojekt: kraftsamling@mdh Styrgruppen för Ett starkt MDH 2011 12 09 1 UPPDRAG Att möta alla medarbetare för att: informera skapa dialog fånga upp idéer Tidsplan: Våren 2011: rektorsråd

Läs mer

Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt.

Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt. Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt. Omfattning: 36-41 Datum och tid: Onsdagen den 2 oktober klockan 9.30 11.30 Plats: Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Lars Hallén

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Närvarande ledamöter Stefan Byttner Magnus Hållander Adam Grimberg Eric Järpe Memet Mehmeti Björn Åstrand lärare ordförande student lärare student lärare

Läs mer

Bilaga 1. Nämndens arbetsordning

Bilaga 1. Nämndens arbetsordning Bilaga 1 Nämndens arbetsordning Bilaga 2 Förslag till arbetsordning för nämndens utskott ARBETSORDNING 1 (7) 2011-01-18 Dnr: 1.1.2-27/11 Fakultetsnämnden Arbetsordning för fakultetsnämndens utskott

Läs mer

Fakultetsnämnden - utskottet för teknik

Fakultetsnämnden - utskottet för teknik Fakultetsnämnden - utskottet för teknik Omfattning: Datum och tid: Plats: 58-63 Torsdag 23 augusti kl. 9.15-11.00 R3-131, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Adjungerade: Tjänstemän: Närvarande 62

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 13/06. Övrig närvarande Maria Lindencrona, sekreterare Leif Brodersen

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 13/06. Övrig närvarande Maria Lindencrona, sekreterare Leif Brodersen PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2006-09-27 Protokoll nr 13/06 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Lena Mårtensson Fredrik Laurell Håkan Olsson Lars-Göran

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 5, den 1 oktober 2014

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 5, den 1 oktober 2014 Kallelse Nr 5:2014 2014-10-01 Dnr: MDH 1.1-22/14 möte 5, den 1 oktober 2014 Omfattning 1-8 Datum och tid: Onsdagen den 1 oktober 2014 kl. 9.15-11.00. Plats: Ledamöter: Magnificus (rektors konferensrum,

Läs mer

Datum och tid: Tisdag den 19 juni kl Ej närvarande ledamöter: Mahsa Daraei Ledamot. Fackliga företrädare: Erik Janse SACO-S, närvaro 42 -

Datum och tid: Tisdag den 19 juni kl Ej närvarande ledamöter: Mahsa Daraei Ledamot. Fackliga företrädare: Erik Janse SACO-S, närvaro 42 - Omfning 41 54 Datum och tid: Tisdag den 19 juni kl 09.30 11.15 Plats: Konferensrum U3 251 (HVV) Mälardalens högskola, Västerås Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Lena Almqvist Ledamot Linus Carlsson

Läs mer

Arbetsordning för Högskolan i Halmstad

Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2018-04-20, dnr L 2018/42. Ersätter arbetsordning beslutad av högskolestyrelsen 2014-12-05. Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Föreliggande

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 3, den 14 maj 2014

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 3, den 14 maj 2014 Fakultetsnämnden, utskottet för forskning Kallelse Nr 3:2014 Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 3, den 14 maj 2014 Omfattning 1-7 Datum och tid: Onsdagen den 14 maj 2014 kl. 9.15-11.15. Plats:

Läs mer

Lena Almqvist. Agnieszka Jablonska- Eklöf. Johan Hellstrand Andreas Boberg

Lena Almqvist. Agnieszka Jablonska- Eklöf. Johan Hellstrand Andreas Boberg Omfning 83-97 Datum och tid: Tisdag den 17 november kl 09.30-12.00 Plats: Konferensrum H 452 (HVV) Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter: Ej närvarande ledamöter: Anne Söderlund Lena Almqvist Anders

Läs mer

Professor i socialt arbete, ordförande. Doktorand i omvårdnad, studeranderepresentant. Universitetslektor, docent, forskningskoordinator

Professor i socialt arbete, ordförande. Doktorand i omvårdnad, studeranderepresentant. Universitetslektor, docent, forskningskoordinator NÄMNDEN FÖR FORSKNINGS- OCH FORSKARUTBILDNINGSFRÅGOR HÄLSA OCH SAMHÄLLE Sammanträdesdatum 10 januari 2005 Dnr HS 10-04 / 1614 Forskningskonferensrummet Klockan 08.45 10.20 MINNESANTECKNINGAR Närvarande

Läs mer

Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013. Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018

Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013. Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018 Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013 Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018 Fastställt av konsistoriet Gäller från 2019-01-01 Arbetsordning

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, Falun Datum och tid torsdag den 17 februari, kl 10.45 15.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

Bil 29:1. Lärarutbildningsnämndens ansvarsbefogenheter

Bil 29:1. Lärarutbildningsnämndens ansvarsbefogenheter Lärarutbildningsnämndens ansvarsbefogenheter Bil 29:1 Inledning I Högskoleverkets utvärdering och granskning under 2004 av lärarutbildningen lämnades bl.a. följande synpunkt på Högskolan i Gävle: I denna

Läs mer

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utskottet Omfning: 21-34 Datum och tid: Onsdagen den 23 maj 2018, kl. 09.15-13.30 Plats: T2-054, Västerås Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Lärarrepresentant Joakim Johansson Lärarrepresentant

Läs mer

Nämnden för utbildningsvetenskap

Nämnden för utbildningsvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-20 2010-01-21 Nämnden för utbildningsvetenskap Närvarande Ledamöter: Per Gerrevall, ordförande Inger Edfors, vice ordförande Brita Johansson-Cederblad, ledamot Maria

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin 1 (7) Tid: Kl. 9.00-12.30 Plats: Högskolan i Borås, A 523 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin Frånvarande: Studentrepresentant 1 vakant

Läs mer

REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN

REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN Sid 1 (7) REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN 2018-01-01--2021-12-31 Typ av dokument: Regel Datum: 2017-10-03 Beslutad av: rektor Giltighetstid:

Läs mer

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola Beslutsdatum: 2017-01-25 2017/0109 1 (8) Beslutande: Rektor Handläggare: Andreas Boberg Dokumentansvarig: Ledningskansliet Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut Datum för ikraftträdande:

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7)

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7) GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7) Tid: 2002-10-30: 8.00-12.00 2002-10-31: 8.30-12.15 Plats: Konsistorierummet, universitetsbyggnaden, Vasaparken och Lökebergs konferenshotell NÄRVARANDE Ledamöter:

Läs mer

Fakultetsnämnden - utskottet för teknik

Fakultetsnämnden - utskottet för teknik Fakultetsnämnden - utskottet för teknik Datum och tid: Plats: Torsdag 15 mars kl. 9.15-13.00 R1-131, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Adjungerade: Tjänstemän: Fackliga företrädare: Eva Thorin

Läs mer

Principer vid prövning av ämne för examensrätt på forskarnivå

Principer vid prövning av ämne för examensrätt på forskarnivå Dnr: FAK 2011/467 Principer vid prövning av ämne för examensrätt på forskarnivå Fastställda 2011-12-16 av ordförande i Fakultetsnämnden för hälsa, socialt arbete och beteendevetenskap (FHSAB) Fakultetsnämnden

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Lugnet, Falun Datum och tid torsdagen den 18 december, kl 09.30 14.15 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Peter Samuelsson,

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 1-19/2019 2019-01-22 Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden Innehållsförteckning 1 Sammanträdets öppnande...

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet (AFUU)

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet (AFUU) BESLUT 2006-12-14 UFV 2006/1972 Konsistoriet Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet (AFUU) Med antagningsordning avses enligt 6 kap 3 högskoleförordningen (2006:1053),

Läs mer

Utskottet för samhälle

Utskottet för samhälle Datum och tid: Onsdagen den 26 september kl 9.30 11.30 Plats: Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Lars Hallén Ordförande Jakob Eklund Lärarrepresentant Helena Blomberg Lärarrepresentant

Läs mer

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Beslut: Högskolestyrelsen 2013-04-22 Revidering: 2015-04-16 Dnr: DUC 2013/639/10 Gäller fr.o.m.: 2013-04-22 Ansvarig för uppdatering: Ordförande

Läs mer

Tid: Kl

Tid: Kl HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare PROTOKOLL 1(5) Tid: Kl. 12.30-15.15 Plats: A716 Närvarande ledamöter: Cronholm, Stefan ordförande Bengtsson, Natalie 1-6,

Läs mer

Riktlinjer för indragning av resurser för forskarstuderande Fastställd av rektor , dnr L 2019/56

Riktlinjer för indragning av resurser för forskarstuderande Fastställd av rektor , dnr L 2019/56 Riktlinjer för indragning av resurser för forskarstuderande Fastställd av rektor 2019-06-10, dnr L 2019/56 Högskolan i Halmstad Box 823 301 18 Halmstad Besöksadress: Kristian IV:s väg 3 Tel: 035-16 71

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Rådbo, Marie vicedekanus Hohmann, Stefan prodekanus Berndtsson, Bo (ej 5.2.4) Celander, Malin (ej 5.2.1) Hilmersson,

Läs mer

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Beslut: Högskolestyrelsen 2013-04-22 Revidering: 2015-04-16, 2019-06-11 Dnr: DUC 2013/639/10 Gäller fr.o.m.: 2013-04-22 Ansvarig för uppdatering:

Läs mer

Organisationsplan för Karolinska Institutet

Organisationsplan för Karolinska Institutet Organisationsplan för Karolinska Institutet Fastställd av konsistoriet 2018-12-03 Dnr: 1-93/2019 Ersätter 1-106/2018 Gäller från och med 2019-01-01 Organisationsplan för Karolinska Institutet Dnr: 1-106/2018

Läs mer

Föreskrifter för utseende av ledamöter till fakultetsnämnden

Föreskrifter för utseende av ledamöter till fakultetsnämnden HÖGSKOLAN I SKÖVDE Styrelsen BESLUT 2016-09-27 Dnr HS 2016/789 Föreskrifter för utseende av ledamöter till fakultetsnämnden Härmed fastställs föreskrifterför utseende av ledamöter till fakultetsnämnden

Läs mer