Uppföljning av Forsknings- och utbildningsstrategisk plan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av Forsknings- och utbildningsstrategisk plan"

Transkript

1 Jan Lif Prefekt PM MED FÖRSLAG TILL BESLUT / 5 Institutionsstyrelsen Uppföljning av Forsknings- och utbildningsstrategisk plan Institutionsstyrelsen fastställde 1 april 2009 Forsknings- och utbildningsstrategisk plan för institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori (se bilaga). Nedan sammanfattas ledningsgruppens åtgärder utifrån denna plan under perioden 1 april 2009 till och med 1 april Göteborgs universitet är på väg att utarbeta en ny forsknings- och utbildningsstrategisk plan för perioden , se Den som nu föreligger (Strategisk plan ) kommer revideras för att gälla övergången Institutionsstyrelsen förelås besluta att föreliggande forsknings- och utbildningsstrategiska plan vid institutionen behålls oförändrad under 2010, uppdateras i samband med att den reviderade versionen av Strategisk plan presenteras, och att en ny och genomgripande forskningsoch utbildningsstrategisk plan utarbetas av en representativ beredningsgrupp i och med att Göteborgs universitets målsättningar för redovisas Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori Box 200, SE Göteborg , (fax)

2 2 / 5 Redovisning av insatser utifrån Forsknings- och utbildningsstrategisk plan Generella mål Institutionens ekonomier har analyserats och sanerats. Institutionens budgetar inom samtliga verksamheter är på väg att stabiliseras. En bidragande del av detta arbete har varit fastställandet av Ekonomistyrningsmodell för grundutbildningen. Institutionens interna organisation har utvärderats och justerats. Institutionens indirekta kostnader och overheadpåslag har analyserats. Forskning Viceprefekten för forskning har initierat en utredning som resulterat i rapporten Förslag till inre forskningsorganisation vid Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vilken är på intern remiss. Arbetet med RED-10 har inneburit att en mängd frågor rörande institutionens profilerings- och specialiseringsmöjligheter samt interna och externa beröringsområden där forskningsområden kan stärka varandra har bearbetats. Ett antal seminarier har initierats i syfte att utveckla plattformar och mötesformer som möjliggör att den forskande personalen kan få till stånd möjliga forskningssamarbeten, vilket bland annat resulterat i ämnesövergripande forskningsansökningar. Viceprefekten för forskning har i samtliga utredningsarbeten beaktat möjligheterna till att utveckla språkteknologin som profilområde så detta gynnar och skapar möjligheter för hela institutionen och alla dess ämnen. Forskarutbildning Inom forskarutbildningen finns en plattform för samtliga doktorander i form av en ämnesgrupp gemensam för alla ämnen inom institutionen. Viceprefekten för forskarutbildning kallar regelbundet samtliga doktorander till möten för att diskutera forskarutbildningen. Inom ämnet Lingvistik har det upprättats en nordisk-baltisk plattform för doktorander. Möjligheterna till gemensamma publikationer mellan doktorander och forskare har diskuterats vid viceprefektens träffar med doktoranderna. Följande skrivning som är snarlik den som återfinns i studieplanerna för praktisk filosofi, teoretisk filosofi och logik har inkluderats i den reviderade och fastställda studieplanen för forskarutbildning i allmän språkvetenskap:

3 3 / 5 Vid något tillfälle skall examinationen ske genom att doktoranden, eventuellt i samarbete med senior forskare, författar en vetenskaplig artikel avsedd för publicering eller en presentation avsedd för en vetenskaplig konferens, och doktoranden tilldelas lämpligt antal kurspoäng för detta. Satsningar på pedagogisk meritering för doktorander har skett genom aktiviteter hos viceprefekten för forskarutbildning i samarbete med institutionens studierektorer. Direktiv från rektor avseende obligatoriska högskolepedagogiska poäng för doktorander inväntas. Grundutbildning En omarbetning av teoretisk filosofi grundkurs och fortsättningskurs har gemomförts under våren Logik har integrerats inom teoretisk filosofi, och nya kursplaner har tagits fram och godkänts för grundkursen och fortsättningskursen i teoretisk filosofi. Diskussioner har väckts angående eventuella förändringar av kursinnehåll inom praktisk filosofi. Inga definitiva förslag har ännu redovisats av lärarlaget. Beslut om strategiskt utvecklingsarbete avseende utbildningsverksamheter i ämnet vetenskapsteori har fattats och inledande arbeten har inletts med lärarkollegiet. Ett första möte har hållits där bland annat ett förslag till en ny masterutbildning i Vetenskapsteori har väckts ( Master i evidensbaserat beslutsfattande ). Inledande möten har hållits med lärarkollegiet i allmän språkvetenskap om hur grundutbildningen kan förnyas. Planeringen har inletts men genomförandet kommer att ske först efter Högskoleverkets kommande utvärdering; detta för att dra nytta av deras synpunkter. Utvecklingsarbeten har genomförts, vilket resulterat i en uppdaterad lärarhandledning, standardiserade kursutvärderingar och sammanställningar, loggpärmar för kurser, utvecklingskonferenser (med start ht10), samt en lärardag om pedagogiskt utvecklingsarbete med målet att medvetandegöra pedagogiskt nytänkande inom lärarkollegierna. Fördjupningskursen i praktisk filosofi har implementerats enligt ett koncept tidigare utvecklat av Gunnar Björnsson. Masterutbildning i kommunikation planeras där institutionens olika ämnen bidrar med kursutveckling och senare kursansvar och undervisning Lärare från filosofi undervisar på kurser inom allmän språkvetenskap, och lärare från teoretisk filosofi undervisar även i begränsad omfattning i praktisk filosofi.

4 4 / 5 Visst förarbete har gjorts att synliggöra kompetens inom filosofi med relevans för vetenskapsteori. Arbete genomförs med målet att etablera ett nytt kandidatprogram vid Göteborgs universitet inom huvudområdet Liberal Arts. Samarbetet berör för närvarande följande ämnesområden: filosofi, allmän språkvetenskap, idéhistoria, litteraturvetenskap, grekiska, latin, och arabiska. Forskningsförberedande moment är starkt accentuerade i kombination med bred ämnesrelevans. Ett kursförslag är insänt till ledningen för läkarprogrammet. Kursen som planeras ges termin 10 inom läkarutbildningen (näst sista terminen) skall fokusera på vetenskapsteoretiska aspekter på evidensbasering och standardiseringar, diagnoser, medicinska kontroverser, medicinens globala utmaningar och genus. Kursen planeras för att ges första gången om 3 år (ht 2012). Det mycket lyckade Mentorsprojektet, det pedagogiska utvecklingsarbetet för att entusiasmera lärare och doktorander för undervisningen, den planerade förnyelsen av grundutbildningen i Allmän språkvetenskap ses som insatser för att öka genomströmningen Möjligheterna till praktisk för studenter på grundnivå kommer tas hänsyn till i samband med de nya program som utvecklas. Kontakt kommer att tas med Karriärcentrum för att om möjligt inkludera kurser i Karriärplanering i praktikkurser. Dessa kan vara poänggivande, ung en vecka, 1,5 högskolepoäng. Lämpligen inleder dessa en praktikperiod. På Humanistiska fakulteten planeras nu en praktiktermin att ges för studenter med minst 150 högskolepoäng och en uppsats på bachelor-nivå. I syfte att förbättra institutionens externa information har nya texter i kurskatalogen för 2010/2011 tagits fram med professionell hjälp från Wolfe & Cohn. Arbete pågår med att revidera kursmålen i samtliga kursplaner. Institutionen deltar i arbetet med ansökan om examensrätter för nytt lärarutbildningsförslag. Enstaka uppdrag med medicin (Naturvetenskapliga fakulteten) är under uppstart. Samverkan Seminarium om eget företagande i relation till forskning och utbildning har genomförts vid institutionen med inbjudna föreläsare från bland annat Venture Cup. Ett kunskapsföretag (Voxalys AB) har knutits till institutionen och fler planeras.

5 5 / 5 En entreprenörsgrupp med fokus på samverkan och företagande har bildats. Institutionen har fastställt Policy för tjänstgöringsskyldighet inom institutionsutvecklande arbete och extern samverkan bland annat i syfte att premiera personal som satsar på tredje uppgiften Arbetsmiljö Rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete gällande både studenter och personal har utvecklats och effektuerats. Aktivitetstillfällen av informell karaktär har anordnats, och två stycken internkonferenser är planerade för 2010: en med fokus på institutionens grundutbildningar (maj) och en avseende forskning och framsteg (september).

Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli juni 2014.

Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli juni 2014. Jan Lif Prefekt FUS 1 / 7 2012-05-21 Institutionsstyrelsen Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli 2012 30 juni 2014. Allmänt En

Läs mer

Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag Westerståhl lärare (t o m 18) f o m 18

Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag Westerståhl lärare (t o m 18) f o m 18 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL Institutionen för filosofi, lingvistik och 2009-05-15 vetenskapsteori Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag

Läs mer

FORSKNINGS- OCH UTBILDNINGSSTRATEGISK PLAN

FORSKNINGS- OCH UTBILDNINGSSTRATEGISK PLAN FORSKNINGS- OCH UTBILDNINGSSTRATEGISK PLAN Denna forsknings- och utbildningsstrategiska plan utformades hösten 2008 av strategigruppen inom institutionens genomförandegrupp inför omorganisationen 2009.

Läs mer

EKONOMISTYRNINGSMODELL FÖR GRUNDUTBILDNINGEN

EKONOMISTYRNINGSMODELL FÖR GRUNDUTBILDNINGEN EKONOMISTYRNINGSMODELL FÖR GRUNDUTBILDNINGEN Fastställd av institutionsstyrelsen 2009-04-01 Reviderad 2012-12-07 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori införde 2009 en ekonomistyrningsmodell

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

GÖTEBORGS UNIVERSITET Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL Institutionen för filosofi, lingvistik och 2011-05-27 vetenskapsteori Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Åsa Abelin lärare (t o m 17) Staffan Larsson lärare ( f o

Läs mer

Anhållan om ändrad ersättning för vissa HST

Anhållan om ändrad ersättning för vissa HST INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori Martin Jacobsson Viceprefekt för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 031-786

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/799 Allmän studieplan för licentiatexamen i litteraturvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 16 december 2015.

Läs mer

FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN

FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN Fastställd av institutionsstyrelsen 2009-05-15 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Läs mer

Fakultetsnämnden för Naturvetenskap, teknik och medier

Fakultetsnämnden för Naturvetenskap, teknik och medier Fakultetsnämnden för Naturvetenskap, teknik och medier Kvalitetskriterier för utnämning till docent vid fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier vid Mittuniversitetet. Riktlinjer fastställda av

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2017/563 Allmän studieplan för licentiatexamen i praktisk filosofi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 23 november 2017.

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/788 Allmän studieplan för licentiatexamen i etnologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 16 december. Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/417 Allmän studieplan för licentiatexamen i Datalingvistik Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 30 mars 2017.

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/777 Allmän studieplan för licentiatexamen i sinologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 december 2018. Studieplanen

Läs mer

SVEK11, Svenska: Språklig inriktning - kandidatkurs, 30 högskolepoäng Swedish Language: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

SVEK11, Svenska: Språklig inriktning - kandidatkurs, 30 högskolepoäng Swedish Language: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna SVEK11, Svenska: Språklig inriktning - kandidatkurs, 30 högskolepoäng Swedish Language: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori

Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 19 januari 2011 (ändr. den 12 december 2011). Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/821 Allmän studieplan för licentiatexamen i grekiska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/415 Allmän studieplan för licentiatexamen i kulturstudier Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 22 september 2016.

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/803 Allmän studieplan för licentiatexamen i språkvetenskaplig databehandling Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/778 Allmän studieplan för doktorsexamen i sinologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 december 2018. Studieplanen

Läs mer

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: 2015/800 Allmän studieplan för doktorsexamen i litteraturvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 16 december 2015

Läs mer

Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22.

Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22. Allmän studieplan för utbildning på forskarutbildningnivå i didaktik Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22. 1. Ämnesbeskrivning Didaktik

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/811 Allmän studieplan för licentiatexamen i engelska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 3-749/2013)

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 3-749/2013) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 3-749/2013) Gäller fr.o.m. 2013-07-01. Fastställd av Styrelsen för forskarutbildning 2013-04-09. 2 Allmän studieplan för

Läs mer

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/416 Allmän studieplan för doktorsexamen i kulturstudier Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 22 september 2016.

Läs mer

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/795 Allmän studieplan för licentiatexamen i religionsvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 18 februari 2016.

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETSNÄMNDEN. Avancerad nivå/second Cycle

HUMANISTISKA FAKULTETSNÄMNDEN. Avancerad nivå/second Cycle HUMANISTISKA FAKULTETSNÄMNDEN FR2505, Franska: Självständigt arbete, litteraturvetenskaplig inriktning, 15,0 högskolepoäng French: Degree Project, Literary Option, 15.0 higher education credits Avancerad

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/787 Allmän studieplan för doktorsexamen i konst- och bildvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 16 december

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/817 Allmän studieplan för licentiatexamen i slaviska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Studieplan för forskarutbildningen i kognitionsvetenskap vid ITfakulteten vid Göteborgs Universitet

Studieplan för forskarutbildningen i kognitionsvetenskap vid ITfakulteten vid Göteborgs Universitet 1 Dnr G 213 980/10 Studieplan för forskarutbildningen i kognitionsvetenskap vid ITfakulteten vid Göteborgs Universitet Studieplanen är fastställd av IT-fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet 2010-03-18.

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. Dnr: U 2015/776 Allmän studieplan för licentiatexamen i arkeologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen kompletteras med

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/264 Allmän studieplan för doktorsexamen i historia Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 3 maj 2016 och ersätter

Läs mer

Allmän studieplan för licentiatexamen i Teoretisk Filosofi

Allmän studieplan för licentiatexamen i Teoretisk Filosofi = Allmän studieplan för licentiatexamen i Teoretisk Filosofi Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 23 oktober 2008. Studieplanen kompletteras med följande

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/819 Allmän studieplan för licentiatexamen i romanska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 17 november 2016.

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga fakulteten

Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga fakulteten SPRÅKFAK 2012/29 Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga Fastställd av Språkvetenskapliga 2012-06-12 Innehållsförteckning 1 Antagning av excellent lärare vid den Språkvetenskapliga 3 Pedagogisk

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/812 Allmän studieplan för doktorsexamen i engelska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 6570/10-506)

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 6570/10-506) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 6570/10-506) Gäller fr.o.m 2009-07-01. Fastställd av Styrelsen för forskarutbildning 2009-05-12. Reviderad* av Styrelsen

Läs mer

PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng

PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Bachelor Thesis in Psychology, 15 higher education credits Grundnivå (First Cycle) 1. Fastställande

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2017/658 Allmän studieplan för licentiatexamen i språkvetenskaplig databehandling Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet

Läs mer

Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå

Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå Beslut fattade i samband med Bolognaprocessen. (Beslut före

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-02-15 KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål är

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN. Teologiskt program, kandidatprogram på grundnivå, 180 högskolepoäng

HUMANISTISKA FAKULTETEN. Teologiskt program, kandidatprogram på grundnivå, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/467 HUMANISTISKA FAKULTETEN Teologiskt program, kandidatprogram på grundnivå, 180 högskolepoäng Theological Programme, Programkod: H1RKT 1. Fastställande Utbildningsplanen är

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/818 Allmän studieplan för doktorsexamen i slaviska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

GNVK02, Genusvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

GNVK02, Genusvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten GNVK02, Genusvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/820 Allmän studieplan för doktorsexamen i romanska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 17 november 2016.

Läs mer

G2F, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

G2F, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Humanistiska och teologiska fakulteterna HISA36, Historia: Projektledning och projektarbete för historiker, 30 högskolepoäng History: Project Management and Project Work for Historians, 30 credits Grundnivå

Läs mer

Riktlinjer för anställda

Riktlinjer för anställda Riktlinjer för anställda Följande riktlinjer och villkor gäller för anställda vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion. Riktlinjerna kompletterar de regler som gäller vid Göteborgs universitet

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/809 Allmän studieplan för licentiatexamen i tyska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/65 Allmän studieplan för doktorsexamen i latin Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

GNVA22, Genusvetenskap: Fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Level 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle

GNVA22, Genusvetenskap: Fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Level 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten GNVA22, Genusvetenskap: Fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Level 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Styrelsen

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET NS1231 Danska, fortsättningskurs 2, 15 högskolepoäng Danish, Intermediate Course 2, 15 higher education Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

RHIK03, Religionshistoria: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng History of Religions: Level 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle

RHIK03, Religionshistoria: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng History of Religions: Level 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna RHIK03, Religionshistoria: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng History of Religions: Level 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U2015/732 Allmän studieplan för doktorsexamen i vetenskapsteori Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 26 november 2015.

Läs mer

Tänk vidare - tänk avancerad nivå. Kandidatexamen Studier på avancerad nivå Magister/masterexamen Studier på forskarnivå Utbytesstudier och praktik

Tänk vidare - tänk avancerad nivå. Kandidatexamen Studier på avancerad nivå Magister/masterexamen Studier på forskarnivå Utbytesstudier och praktik Tänk vidare - tänk avancerad nivå Kandidatexamen Studier på avancerad nivå Magister/masterexamen Studier på forskarnivå Utbytesstudier och praktik Universitets- och högskoleutbildning Doktorsexamen (lic)

Läs mer

Utbildningsplan. för. Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram

Utbildningsplan. för. Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram Utbildningsplan för Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram 180 högskolepoäng 180 credits (ECTS) Fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd 2007-03-12 1. Inrättande och fastställande Denna utbildningsplan

Läs mer

MEDIE- OCH KOMMUNIKATIONSVETENSKAPLIGT PROGRAM MED INTERNATIONELL INRIKTNING 120/160 POÄNG International Communications Programme, 120/160 points

MEDIE- OCH KOMMUNIKATIONSVETENSKAPLIGT PROGRAM MED INTERNATIONELL INRIKTNING 120/160 POÄNG International Communications Programme, 120/160 points HUMANISTISKA INSTITUTIONEN UTBILDNINGSPLAN MEDIE- OCH KOMMUNIKATIONSVETENSKAPLIGT PROGRAM MED INTERNATIONELL INRIKTNING 120/160 POÄNG International Communications Programme, 120/160 points Utbildningsplanen

Läs mer

Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik

Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik 1 (6) 2017-11-06 Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik Planen är antagen av IS vid Institutionen för lingvistik 2017-12-12 Inledning Institutionen för lingvistiks verksamhetsplan är utformad

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/808 Allmän studieplan för doktorsexamen i japanska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/663 Allmän studieplan för doktorsexamen i Datalingvistik Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 17 november 2016.

Läs mer

Allmän studieplan för doktorsexamen i idé- och lärdomshistoria

Allmän studieplan för doktorsexamen i idé- och lärdomshistoria HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/798 Allmän studieplan för doktorsexamen i idé- och lärdomshistoria Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 16 december

Läs mer

Diarienummer STYR 2014/973

Diarienummer STYR 2014/973 Diarienummer STYR 2014/973 Naturvetenskapliga fakulteten Vid befordran till en anställning som professor vid naturvetenskapliga fakulteten tillämpas högskoleförordningen (SFS 2010:1064, inledande text)

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/ 726 Allmän studieplan för doktorsexamen i lingvistik Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 26 november 2015. Studieplanen

Läs mer

Enligt examensordningen för doktorsexamen i Högskoleförordningen, Bilaga 2, är målen för doktorsexamen

Enligt examensordningen för doktorsexamen i Högskoleförordningen, Bilaga 2, är målen för doktorsexamen Allmän studieplan för doktorsexamen i vetenskapsteori Dnr: U 2013/767 Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 19 december 2013. Studieplanen kompletteras

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga Dnr SAMFAK 2011/65 Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga fakulteten Reviderat beslut Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2012-05-31 UPPSALA UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Utbildningsplan för Ledarskap i slöjd och kulturhantverk (N1LES), kandidatprogram, 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Ledarskap i slöjd och kulturhantverk (N1LES), kandidatprogram, 180 högskolepoäng NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Dnr G 2017/368 Utbildningsplan för Ledarskap i slöjd och kulturhantverk (N1LES), kandidatprogram, 180 högskolepoäng Grundnivå Bachelor s Programme in Leadership and Handicraft

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Fakulteten för utbildningsvetenskaper

Antagning av excellent lärare vid Fakulteten för utbildningsvetenskaper Dnr Antagning av excellent lärare vid Fastställd av Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper 2012-09-28. Senast reviderad 2013-11-14 Utgångspunkter I Pedagogiskt program för Uppsala universitet 1 betonas

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr:U2015/777 Allmän studieplan för doktorsexamen i arkeologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 3 maj 2016. Studieplanen

Läs mer

ÄENC51, Engelska 4, 30 högskolepoäng English 4, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ÄENC51, Engelska 4, 30 högskolepoäng English 4, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄENC51, Engelska 4, 30 högskolepoäng English 4, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för svenska språket DATUM: 2016-11-28 BESLUTAD AV: Lena Rogström Dnr: V 2016/923 FORSKNING SOM PÅVERKAR Under den kommande treårsperioden har vi för

Läs mer

Medie- och kommunikationsvetenskap

Medie- och kommunikationsvetenskap Samhällsvetenskapliga fakulteten MKVK04, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Media and Communication Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

Studieplan för licentiatexamen i engelska

Studieplan för licentiatexamen i engelska Studieplan för licentiatexamen i engelska Studieplanen är fastställd av XX den XX-XX-2012. Studieplanen kompletteras med följande dokument, tillgängliga på humanistiska fakultetens hemsida (http://hum.gu.se/utbildning/forskarutbildning).

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Åtgärder med anledning av ledningsgruppens interna organisationsutvärdering

HANDLINGSPLAN. Åtgärder med anledning av ledningsgruppens interna organisationsutvärdering HANDLINGSPLAN Åtgärder med anledning av ledningsgruppens interna organisationsutvärdering Dubbelt identifierade problem, problem som redan är lösta, och problem som inte kan hanteras på institutionsnivå

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/729 Allmän studieplan för licentiatexamen i teoretisk filosofi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 26 november 2015.

Läs mer

G1F, Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

G1F, Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Humanistiska och teologiska fakulteterna HISA38, Historia: Projektledning och projektarbete för historiker, 30 högskolepoäng History: Project Management and Project Work for Historians, 30 credits Grundnivå

Läs mer

Institutionen för kemiteknik, LTH 1. Jämställdhetsplan 2007 för Institutionen för Kemiteknik

Institutionen för kemiteknik, LTH 1. Jämställdhetsplan 2007 för Institutionen för Kemiteknik Institutionen för kemiteknik, LTH 1 Jämställdhetsplan 27 för Institutionen för Kemiteknik Antagen av institutionsstyrelsen 28/2 27 Institutionen för kemiteknik, LTH 2 Åtgärdsplan 27 Det övergripande jämställdhetsarbetet

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

Programmet för Hälsa och Rehabilitering i arbetslivet, 180 hp

Programmet för Hälsa och Rehabilitering i arbetslivet, 180 hp 1 (5) Utbildningsplan för: Programmet för Hälsa och Rehabilitering i arbetslivet, 180 hp Study Programme of Health and Rehabilitation in Working Life, 180 Higher Education Credits Allmänna data om programmet

Läs mer

Studieplan för utbildning på forskarnivå. Kemi med inriktning mot mikrobiell kemi

Studieplan för utbildning på forskarnivå. Kemi med inriktning mot mikrobiell kemi Studieplan för utbildning på forskarnivå Kemi med inriktning mot mikrobiell kemi English title: Chemistry with specialisation in Microbial Chemistry TNKEMI12 Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/805 Allmän studieplan för licentiatexamen i svenska som andraspråk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 31 mars

Läs mer

Medie- och kommunikationsvetenskap

Medie- och kommunikationsvetenskap Samhällsvetenskapliga fakulteten MKVK04, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Media and Communication Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

Prognos T1 år 2018 Grundutbildning Tkr

Prognos T1 år 2018 Grundutbildning Tkr 1 Prognos T1 år 2018 Grundutbildning Tkr Utvecklingsmedel mm Lärarutbildning Vetenskapsteori Lingvistik MLT AMP PF TF Logikprogrammet LA Kommunikatörspr Evidens Totalt grundutbildningen BUDGET PROGNOS

Läs mer

RÄSK02, Rättssociologi: Examensarbete för kandidatexamen, 30 högskolepoäng Sociology of Law: Bachelor Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

RÄSK02, Rättssociologi: Examensarbete för kandidatexamen, 30 högskolepoäng Sociology of Law: Bachelor Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten RÄSK02, Rättssociologi: Examensarbete för kandidatexamen, 30 högskolepoäng Sociology of Law: Bachelor Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen

Läs mer

Studieplan för forskarutbildningen till doktorsexamen i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet

Studieplan för forskarutbildningen till doktorsexamen i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet Datum 2014-06-16 Dnr U 2014/465 1 Fakultetsstyrelsen Studieplan för forskarutbildningen till doktorsexamen i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet Studieplanen är fastställd av Fakultetsstyrelsen

Läs mer

Allmän studieplan för doktorsexamen i Praktisk filosofi

Allmän studieplan för doktorsexamen i Praktisk filosofi = Allmän studieplan för doktorsexamen i Praktisk filosofi Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 23 oktober 2008. Studieplanen kompletteras med följande

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I PEDAGOGIK. Filosofie doktorsexamen 240 hp Filosofie licentiatexamen 120 hp

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I PEDAGOGIK. Filosofie doktorsexamen 240 hp Filosofie licentiatexamen 120 hp UMEÅ UNIVERSITET Pedagogiska institutionen ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I PEDAGOGIK Filosofie doktorsexamen 240 hp Filosofie licentiatexamen 120 hp Fastställd av institutionsstyrelsen

Läs mer

ÄENB51, Engelska IV, 30 högskolepoäng English IV, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ÄENB51, Engelska IV, 30 högskolepoäng English IV, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄENB51, Engelska IV, 30 högskolepoäng English IV, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i sociologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007. 1. Utbildningens

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/810 Allmän studieplan för doktorsexamen i tyska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

SOCA20, Sociologi: Grundkurs, 30 högskolepoäng Sociology: First Level, 30 credits Grundnivå / First Cycle

SOCA20, Sociologi: Grundkurs, 30 högskolepoäng Sociology: First Level, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten Fastställande SOCA20, Sociologi: Grundkurs, 30 högskolepoäng Sociology: First Level, 30 credits Grundnivå / First Cycle Kursplanen är fastställd av Sociologiska institutionens

Läs mer

Allmän studieplan för forskarutbildningen i tillämpad etik (Applied Ethics)

Allmän studieplan för forskarutbildningen i tillämpad etik (Applied Ethics) LINKÖPINGS UNIVERSITET Filosofiska fakulteten Institutionen för kultur och kommunikation Dnr LiU-2010-00865 Allmän studieplan för forskarutbildningen i tillämpad etik (Applied Ethics) Studieplanen är fastställd

Läs mer

Allmän studieplan för forskarutbildning i nationalekonomi till doktorsexamen vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet

Allmän studieplan för forskarutbildning i nationalekonomi till doktorsexamen vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet 2018-10-19 Dnr U 2018/644 Nationalekonomiska institutionen Allmän studieplan för forskarutbildning i nationalekonomi till doktorsexamen vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet Studieplanen är fastställd

Läs mer

ENGK01, Engelska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng English: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ENGK01, Engelska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng English: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ENGK01, Engelska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng English: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av utbildningsledaren

Läs mer

Skäl för revideringarna är att kursplanerna tydligare ska spegla kursernas innehåll och mål.

Skäl för revideringarna är att kursplanerna tydligare ska spegla kursernas innehåll och mål. Ulla Veres viceprefekt för utbildning på grund- och avancerad nivå Prefekten 2013-10-28 FÖRSLAG till beslut Fastställande och revideringar av kursplaner Lingvistik Ärendet med förslag till beslut Prefekten

Läs mer

Allmän studieplan för licentiatexamen i humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap

Allmän studieplan för licentiatexamen i humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap Allmän studieplan för licentiatexamen i humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 2 juni 2008. Studieplanen

Läs mer

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen Dnr 2015/4 Verksamhetsplan 2015 Institutionen för nordiska språk Fastställd av institutionsstyrelsen 2015-02-25 Innehållsförteckning Bakgrund och förutsättningar 3 Utbildning på grundnivå och avancerad

Läs mer

Psykologi PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Bachelor Thesis in Psychology

Psykologi PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Bachelor Thesis in Psychology GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Psykologiska institutionen KURSPLAN PC1508 Psykologi PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Bachelor Thesis in Psychology

Läs mer

BIMA81, Biomedicin: Molekylär medicin, 15 högskolepoäng Biomedicine: Molecular Medicine, 15 credits Grundnivå / First Cycle

BIMA81, Biomedicin: Molekylär medicin, 15 högskolepoäng Biomedicine: Molecular Medicine, 15 credits Grundnivå / First Cycle Medicinska fakulteten BIMA81, Biomedicin: Molekylär medicin, 15 högskolepoäng Biomedicine: Molecular Medicine, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Nämnden för biomedicinsk,

Läs mer

ÄEND04, Engelska IV, 30 högskolepoäng English IV, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ÄEND04, Engelska IV, 30 högskolepoäng English IV, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄEND04, Engelska IV, 30 högskolepoäng English IV, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

Kursplan. Pedagogik, fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Education, Intermediate Course, 30 Credits. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå

Kursplan. Pedagogik, fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Education, Intermediate Course, 30 Credits. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå 1(5) Denna kursplan är nedlagd eller ersatt av ny kursplan. Kursplan Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap Pedagogik, fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Education, Intermediate

Läs mer