Närvarande ledamöter Ljung Karin professor, dekan ordförande Alanärä Anders professor, prodekan vice ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Närvarande ledamöter Ljung Karin professor, dekan ordförande Alanärä Anders professor, prodekan vice ordförande"

Transkript

1 1(6) SLU ID: SLU.sfak Exp /ach Fakulteten för skogsvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL Tid och plats: Tisdag den15 september 2015, Kronan, SLU Umeå Närvarande ledamöter Ljung Karin, dekan ordförande Alanärä Anders, prodekan vice ordförande Björkman Christer Christensen Pernilla analytiker Lidestav Gun forskare Nord Gustav repr stud SHS Nordfjell Tomas Rönnberg Jonas forskare, vicedekan Sigvardsson Fredrik repr stud SMS Stenhag Staffan universitetslektor Valinger Erik Övriga närvarande Axensten Peder Drammeh Boa Hollström Anna Carin Olofsson Per Förhindrade Lidberg William Repr SACO Norr fakultetsdirektör fakultetssekreterare fakultetsekonom repr fo stud 61 Mötet öppnas Ordförande Karin Ljung öppnade mötet och en presentationsrunda genomfördes. 62 Val av justerare - att utse Anders Alanärä att jämte ordförande justera dagens protokoll. 63 Fastställande av föredragningslistan - att fastställa föredragningslistan med tillägg av 74 Framtida kompetensförsörjning fokus på antagning till jägmästarprogrammet. Den översyn av området skogspolitik som skulle ha redovisats den 15 september utgår och tas upp på mötet den 4 november.

2 64 Föregående mötesprotokoll - att lägga protokollet från fakultetsnämndens möte till handlingarna. 65 slistor och protokoll - att lägga beslutslistor, sammanställningar och protokoll till handlingarna. 66 Delårsbokslut Fakulteten har budgeterat ett resultat med -10,1 mnkr för år Utfallet per den 30 juni är 2,4 mnkr. För hela året är prognosen -3,2 mnkr. Den främsta anledningen till att prognosens resultat är 6,9 mnkr bättre än budgeten är att personalkostnaderna har varit lägre än budgeterat. Utfallet för utbildning på grund- och avancerad nivå per 30 juni är 0,5 mnkr (budget för helåret är -1,0 mnkr), för forskning/forskarutbildning är utfallet - 3,5 mnkr (budget för helåret är -10,6 mnkr) och för fortlöpande miljöanalys är resultatet 1,7 mnkr (budget för helåret är 1,4 mnkr). 67 Fastställande av principer för fördelning av statsanslag SLU:s styrelse beslutade 2013 att statsanslaget till största delen ska fördelas till institutionerna som basanslag, och att basanslaget ska fördelas på ämnesområden. I december 2014 beslutade FN-S att en översyn av fakultetens ämnesområden (tidigare benämnda kompetensområden) ska genomföras. Arbetet med översynen pågår men är inte färdigt till mitten av september, vilket skulle behövas för att klargöra eventuella nya förutsättningar för budgetarbetet avseende P Olofsson P Olofsson Den 16 juni 2015 beslutade styrelsen att er som befordras enligt den anställningsordning som trädde i kraft 2013 och som anställs efter ska likställas med rekryterade er och därmed garanteras 100 procent finansiering med statsanslag från och med Vidare beslutades att universitetslektorer som erhåller sina anställningar efter ska garanteras finansiering med statsanslag till minst 20 procent från och med att fördelningen av statsanslag 2016 sker efter samma principer som 2015 med beaktande av styrelsens beslut ; samt - att beräkningen av underlaget redovisas per ämnesområde och baseras på rekryterade er, befordrade er, docenter samt stöd till ämnesområdet. 68 Delegation av examinationsrätt för institutioner Enligt Rektors riktlinjer för examination inom utbildning på grund- och avancerad nivå inom SLU ska varje fakultet definiera inom vilka av SLU:s huvudområden som fakultetens institutioner och enheter har rätt att examinera. Motsvarande ska göras för ämnen som inte utgör huvudområden vid SLU. Varje dekan ansvarar för att respektive fakultetsnämnd avgör lämpligt organ inom fakultetens organisation för beslut om examinationsrätt för institution. SLU ID: SLU.sfak (5)

3 - att till Programnämnd Skog (PN-S) delegera rätten att besluta i frågor som rör examinationsrätt för institution när det gäller ämnen på grund- och avancerad nivå. 69 Utbildning på grund- och avancerad nivå a. Förslag till programutbud på grund- och avancerad nivå Anders Alanärä informerade om det förslag till programutbud för läsåret 2016/17 som Utbildningsnämnden (UN) lämnat till styrelsen. Det förslag som lämnats från Programnämnd Skog (PN-S) till UN innehåller på nivån basår/bastermin Tekniskt/naturvetenskapligt basår för blivande jägmästare samt Skogligt basår för blivande skogsmästare (Jälla); på grundnivå Jägmästarprogrammet samt Skogsmästarprogrammet och på avancerad nivå Euroforester samt Management of Fish and Wildlife populations. b. Långsiktig dimensionering och utbud av skogliga utbildningar Anders Alanärä informerade om en framtidsanalys med rubriken Långsiktig dimensionering och utbud av skogliga utbildningar som PN-S tagit fram på uppdrag av UN. Den innehåller en analys av bland annat söktryck, genomströmning, könsfördelning, studentprestationer, studentrekrytering och arbetsmarknad, samt en framtidsanalys. Nämnden ser med oro på det minskade söktrycket till framför allt jägmästarprogrammet och svårigheten att rekrytera ungdomar från storstadsområden till de skogliga utbildningarna. 70 Yttranden till Utbildningsnämnden (UN) Av styrelsens delegationsordning framgår att fakultetsnämnden ska yttra sig över programnämndens förslag till utbildningsplaner innan de fastställs av utbildningsnämnden. a. Revidering av utbildningsplan för jägmästarprogrammet Programnämnd Skog (PN-S) har vid sitt möte den 1 juni 2015 beslutat lämna ett förslag till Utbildningsnämnden (UN) att besluta om revidering av utbildningsplanen för jägmästarprogrammet. Förslaget innebär förändrade examenkrav på självständigt arbete om minst 30 hp samt 90 hp valbara programkurser på avancerad nivå, samt 30 hp fritt valda kurser på avancerad nivå. Vidare föreslås att helt ta bort examenskrav om 15 hp i ledarskap och organisation (antingen kursen Skogsbruket ur organisationsteoretiskt perspektiv 15 hp eller kurserna Organisationsutvecklingen för skogsindustrin, metodval och effekter 7,5 hp i kombination med projektarbete 7,5 hp) samt kravet om minst 5 högskolepoäng i Internationell skogspolitik inklusive utlandsresa. - att tillstyrka PN-S förslag till revidering av utbildningsplan för jägmästarprogrammet. Sluss har reserverat sig mot förslaget, vilket framgår av PN-S protokoll från b. Nya utbildningsplaner för skogliga mastersprogram PN-S har vid sitt möte den 1 juni 2015 beslutat lämnat ett förslag till UN att besluta om nya utbildningsplaner för de mastersprogram som erbjuds vid S-fak. Förslaget innebär att förkunskapskraven till Management of Fish and Wildlife Populations 120 hp ändras till 60 hp fördjupning inom ämne inklusive 15 hp ekologi som särskilda förkunskapskrav och att 3(5)

4 examenskraven ändras till självständigt arbete om minst 30 hp, samt att miljövetenskap utgör examensämne. För Euroforester innebär förslaget att förkunskapskraven ändras till 60 hp fördjupning inom ämne inklusive 15 hp ekologi som särskilda förkunskapskrav och att examenskraven ändras till självständigt arbete om minst 30 hp, samt att skogsvetenskap utgör examensämne. - att tillstyrka PN-S förslag till nya utbildningsplaner för de skogliga mastersprogrammen Management of Fish and Wildlife Populations samt Euroforester. 71 Ny suppleant till fakultetsnämndens arbetsutskott (AU) Fakultetsnämnden beslutade om ledamöter till AU. AU ska bestå av dekanen, prodekanen, ytterligare minst en ledamot i FN utsedd av valförsamlingen samt en studeranderepresentant. Eftersom Peter Högberg från och med 1 juli övergått till annan verksamhet vid SLU och AU därmed förlorat en ledamot måste en ny ledamot utses för resten av innevarande mandatperiod. - att utse Jonas Rönnberg till ledamot av fakultetsnämndens beredande arbetsutskott (AU) från och med den 15 september tillsvidare, dock längst till och med Framtida kompetensförsörjning Fakultetsnämnden (FN) beslutade ge dekanen i uppdrag att utse en arbetsgrupp för att utreda förutsättningarna för framtida kompetens-/lärarförsörjning på S-fak. Arbetsgruppen har därefter utökats och gruppens rapport har diskuterats i nämnden i december 2014 samt i juni I juni beslutades att avsätta medel för ett gemensamt möte mellan ansvariga för fakultetens skogshushållningsämnen, främst er, och intressenter i det omgivande samhället samt att en reviderad rapport skulle presenteras på FN-mötet i september. Dnr SLU.sfak Nämnden diskuterade den reviderade rapporten, bland annat betydelsen av att skapa goda förutsättningar för doktorander (bra handledning, forskarskolor, industridoktorander), vikten av att lyfta jämställdhets- och lika villkorsaspekter samt huruvida ekonomiska styrmedel skulle kunna användas. Rapporten innehåller ett antal konkreta förslag som bör prioriteras och kostnadsberäknas innan beslut kan tas i frågan. - att uppdra åt dekan och prodekan att till det gemensamma mötet mellan fakultetsnämnden och prefektrådet den 15 oktober lämna ett underlag för diskussion om konkreta åtgärder beträffande den framtida kompetensförsörjningen på fakulteten; samt - att fakultetsnämnden på mötet den 4 november tar upp ärendet för beslut. 73 Information Karin Ljung informerade om - att arbetet med inspel till den nya forskningspropositionen pågår på SLUnivå. 4(5)

5 Anders Alanärä informerade om - att han deltagit i ett samtal om framtidens skogs- och träforskning med KSLA:s forskningspolitiska grupp, ett led i förberedelserna för underlag till kommande forskningspolitiska propositionen. Jonas Rönnberg informerade om att han deltagit i FAO:s World Forestry Congress i Durban; samt att SLU fått en förfrågan om engagemang i IFSA (International Forestry Students Association). Pernilla Christensen informerade om att Fomar påbörjat arbetet med förslag till fördelning av medel för fortlöpande miljöanalys Erik Valinger informerade om att studierektorerna för forskarutbildningen kallas till möten i Umeå, Uppsala och Alnarp under oktober för att diskutera frågor som rör forskarutbildningen. 74 Framtida kompetensförsörjning fokus på antagning till jägmästarprogrammet Christer Björkman tog upp frågan om det problematiska läget beträffande rekrytering av ungdomar från storstadsregionerna till de skogliga utbildningarna. Nämnden diskuterade olika möjligheter att dels öka söktrycket och dels att få större geografisk spridning bland de sökande till utbildningarna, genom marknadsföring av fakultetens verksamhet. Nämnden enades om att fatta ett beslut att gå vidare med frågan. - att uppdra åt dekan och prodekan att till det gemensamma mötet mellan fakultetsnämnden och prefektrådet den 15 oktober lämna ett underlag för diskussion om konkreta åtgärder för marknadsföring av fakulteten; samt - att fakultetsnämnden på mötet den 4 november tar upp ärendet för beslut. 75 Nästa möte Den 15 oktober har fakultetsnämnden ett möte i Umeå tillsammans med prefektrådet. Nästa ordinarie fakultetsnämndsmöte sker i Umeå den 4 november. Vid protokollet Anna Carin Hollström sekreterare Karin Ljung mötesordförande Anders Alanärä justerare 5(5)

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 16 januari 2019

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 16 januari 2019 Fakulteten för skogsvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 1-12/2019 2019-01-16 SLU ID: SLU.sfak.2019.1.1.1-23 Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 16 januari 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanträdets

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 29 maj 2018

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 29 maj 2018 Fakulteten för skogsvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 53-75/2018 2018-05-29 SLU.sfak.2018.1.1.1-211 Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 29 maj 2018 Innehållsförteckning 53 Sammanträdets öppnande...

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 6 november 2018

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 6 november 2018 Fakulteten för skogsvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 103-119/2018 2018-11-06 SLU.sfak.2018.1.1.1-384 Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 6 november 2018 Innehållsförteckning 103 Sammanträdets öppnande...

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 14 februari 2018

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 14 februari 2018 Fakulteten för skogsvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 1-19/2018 2018-02-14 ID SLU.sfak.2018.1.1.1-53 Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 14 februari 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanträdets öppnande...

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S Fakulteten för skogsvetenskap PROTOKOLL 76-96/2015 2015-11-04 Protokoll fört vid sammanträde med FN-S Innehållsförteckning 76 Mötets öppnande... 2 77 Utseende av justeringsperson... 2 78 Fastställande

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnd Skog

Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnd Skog Fakulteten för skogsvetenskap Programnämnd skog PROTOKOLL 108-123/2018 2018 11 15 SLU ID: SLU.sfak.2018-3.1.1-416 Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnd Skog Innehållsförteckning 108/18 Mötets

Läs mer

Färdriktning för skogliga utbildningsprogram inklusive förslag till programutbud för läsåret 20/21

Färdriktning för skogliga utbildningsprogram inklusive förslag till programutbud för läsåret 20/21 Programnämnd skog Bilaga till beslut 112/18 2018-11-15 Färdriktning för skogliga utbildningsprogram inklusive förslag till programutbud för läsåret 20/21 Redogörelse för ärendet Fler utbildade inom SLU:s

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 11 september 2019

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 11 september 2019 Fakulteten för skogsvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 79-98/2019 2019-09-11 SLU.sfak.2019.1.1.1-314 Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 11 september 2019 Innehållsförteckning 79 Sammanträdets öppnande...

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 14 februari 2019

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 14 februari 2019 Fakulteten för skogsvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 13-34/2019 2019-02-14 SLU.sfak.2019.1.1.1-54 Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 14 februari 2019 Innehållsförteckning 13 Sammanträdets öppnande...

Läs mer

Val vid Skogsvetenskapliga fakulteten. Informera om processen Ge möjlighet att ställa frågor Lämna synpunkter.

Val vid Skogsvetenskapliga fakulteten. Informera om processen Ge möjlighet att ställa frågor Lämna synpunkter. Val vid Skogsvetenskapliga fakulteten Informera om processen Ge möjlighet att ställa frågor Lämna synpunkter. Valberedning vid Skogsvetenskapliga fakulteten Ordinarie ledamot Karin Öhman (ordförande) Magnus

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 12 december 2018

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 12 december 2018 Fakulteten för skogsvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 120-134/2018 2018-12-12 SLU ID: SLU.sfak.2018.1.1.1-449 Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 12 december 2018 Innehållsförteckning 120 Sammanträdets

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden den 11 september 2019

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden den 11 september 2019 Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 97-111/2019 2019-09-11 Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden den 11 september 2019 Innehållsförteckning 97 Sammanträdets

Läs mer

Protokoll fört vid konstituerande möte med fakultetsnämnd den 12 december 2018

Protokoll fört vid konstituerande möte med fakultetsnämnd den 12 december 2018 Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap Fakultetsnämnd PROTOKOLL 1-8/2018 2018-12-12 SLU-ID: SLU.ltv.2018.1.1.1-1114 Protokoll fört vid konstituerande möte med fakultetsnämnd

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 12 september 2018

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 12 september 2018 Fakulteten för skogsvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 76-102/2018 2018-09-12 SLU.sfak.2018.1.1.1-317 Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 12 september 2018 Innehållsförteckning 76 Sammanträdets öppnande...

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 1-19/2019 2019-01-22 Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden Innehållsförteckning 1 Sammanträdets öppnande...

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 13 sep 2017

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 13 sep 2017 Fakulteten för skogsvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 74-100/2017 2017-09-13 Innehållsförteckning 74 Sammanträdets öppnande...2 75 Utseende av justeringsperson...2 76 Fastställande av föredragningslistan

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018 Fakulteten för skogsvetenskap Nämnden för forskarutbildning PROTOKOLL 41-52/2018 2018 09 07 SLU.sfak.2018.3.2.1-314 Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018 Innehållsförteckning

Läs mer

Utbildningsplaner för befintliga utbildningsprogram: masterprogram inom PN-S

Utbildningsplaner för befintliga utbildningsprogram: masterprogram inom PN-S Utbildningsnämnden BESLUT SLU ID: SLU.ua.2017.3.1.1-3798 2017-10-11 Sändlista Utbildningsplaner för befintliga utbildningsprogram: masterprogram inom PN-S Beslut Utbildningsnämnden beslutar att fastställa

Läs mer

Programnämndernas namn, sammansättning och ansvarsområden

Programnämndernas namn, sammansättning och ansvarsområden 1(3) SLU ua 2014.1.1.1-2608 Exp. den 23/6-14/IA Rektor BESLUT 2014-06-23 Sändlista Programnämndernas namn, sammansättning och ansvarsområden Beslut Rektor beslutar, med ändring av beslutet den 3 december

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnden för utbildning inom naturresurser och jordbruk

Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnden för utbildning inom naturresurser och jordbruk Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Programnämnden för utbildning inom naturresurser och jordbruk PROTOKOLL 1-11/2019 2019-02-06 Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnden för utbildning

Läs mer

Beslutslista Rektors beslutsmöten (REB)

Beslutslista Rektors beslutsmöten (REB) Ledningskansliet Katharina Boqvist BESLUTSLISTA - REB 144-157 2015-11-17 Beslutslista Rektors beslutsmöten (REB) Närvarande: Peter Högberg Martin Melkersson Katharina Boqvist Rektor Universitetsdirektör

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

Ledamot, ordförande Ledamot, vice ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant. Ärende Beslut/Åtgärd Föredragande/Dnr

Ledamot, ordförande Ledamot, vice ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant. Ärende Beslut/Åtgärd Föredragande/Dnr Sid 1 (6) Närvarande Anders Bergh Patrik Danielsson Kristina Lejon Lars Nyberg William Hansson Monia Letaief Diana Berggren Övriga Marianne Hultmark Hans Fällman Boa Drammeh, ordförande, vice ordförande

Läs mer

Hur styrs SLU och särskilt utbildningen?

Hur styrs SLU och särskilt utbildningen? Hur styrs SLU och särskilt utbildningen? eller Vem har makten inom SLU? Presentation på mötet om strategiska utbildningsfrågor den 22 augusti 2016 Johan Torén och Linnéa Littorin med bidrag från Sune Lindh

Läs mer

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2016/17

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2016/17 1(8) ID SLU ua 2015.1.1.1-2212 Styrelsen BESLUT 2015-09-23 Sändlista Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2016/17 Beslut Styrelsen beslutar följande rörande utbildningsutbudet

Läs mer

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten Dnr SAMFAK 2017/30 Arbetsordning Samhällsvetenskapliga fakulteten Beslut 2017-05-04 Arbetsordningen gäller från och med 2017-10-01 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ledningsorgan 3 2.1 Fakultetskollegium

Läs mer

Implementering av övergripande riktlinjer för utbildning vid SLU

Implementering av övergripande riktlinjer för utbildning vid SLU 1(7) DNR: SLU ua 2014.1.1.1-2447 Exp. den: 2014-06-10/IA 1(7) DNR: SLU ua 2014.1.1.1-2447 Exp. den: 2014-06-10/IA Utbildningsnämnden BESLUT Sändlista Implementering av övergripande riktlinjer för utbildning

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnd Skog

Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnd Skog Programnämnd skog PROTOKOLL 46-65/2018 2018-05-30 Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnd Skog Innehållsförteckning 46/18 Sammanträdets öppnande... 2 47/18 Utseende av justeringsperson... 2 48/18

Läs mer

SG0151 Skogens ekonomi, 15hp, Umeå (G1N) SG0210 Skogsekosystemets kemiska grunder 15hp (G1F) SG0203 Skogsteknologi och virkeslära 15hp (G1F)

SG0151 Skogens ekonomi, 15hp, Umeå (G1N) SG0210 Skogsekosystemets kemiska grunder 15hp (G1F) SG0203 Skogsteknologi och virkeslära 15hp (G1F) PROGRAMNÄMND SKOG BILAGA I PROTOKOLL SLU ID: SLU.sfak.2018.3.1.1-229 Tabell: ramschema jägmästarprogrammet grundnivå lå 19/20 Termin 1 höst Termin 2 vår Sommar Årskurs 1 SG0170 Skog och skogsbruk, 15hp

Läs mer

Antal nybörjarplatser i utbildningsprogram på grundoch avancerad nivå för läsåret 2016/17

Antal nybörjarplatser i utbildningsprogram på grundoch avancerad nivå för läsåret 2016/17 SLU ID: SLU.ua 2016.1.1.1-2497 Rektor BESLUT 2016-06-21 nybörjar i utbildningsprogram på grundoch avancerad nivå för läsåret 2016/17 Beslut Rektor beslutar att antalet nybörjar på program hösten 2016 fastställs

Läs mer

Beslutspunkt Datum Ärende SLU ID: SLU.sfak. 1/ Rätt att anta och utbilda doktorander i

Beslutspunkt Datum Ärende SLU ID: SLU.sfak. 1/ Rätt att anta och utbilda doktorander i Fakulteten för skogsvetenskap Dekanen BESLUTSLISTA P 1-30 2019 Beslutspunkt Datum Ärende SLU ID: SLU.sfak. 1/2019 2019-01-08 Rätt att anta och utbilda doktorander i 2019.1.1.1-7 forskarutbildningsämnet

Läs mer

Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten Sid 1 (6) Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten Bakgrund Universitetsstyrelsen har den 6 oktober 2016 fastställt en revidering av Arbetsordning för Umeå universitet (dnr: FS 1.1.2-20-14).

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom landskap och trädgård

Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom landskap och trädgård Programnämnden för utbildning inom landskap och trädgård PROTOKOLL 29-37/2019 Möte nr 3:2019 SLU ID: SLU.ltv.2019.3.1.1-62 Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom landskap

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med universitetsstyrelsen

Protokoll fört vid sammanträde med universitetsstyrelsen Styrelsen - PROTOKOLL 26-40/2018 2018-04-25 Protokoll fört vid sammanträde med universitetsstyrelsen Innehållsförteckning 26/18 Sammanträdets öppnande... 2 27/18 Utseende av justeringsperson... 2 28/18

Läs mer

Arbetsordning för Juridiska fakulteten

Arbetsordning för Juridiska fakulteten JURFAK 2014/78 Arbetsordning för Juridiska fakulteten Fastställd av Juridiska fakultetsnämnden 2014-11-17 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ledningsorgan 3 2.1 Fakultetskollegium 3 2.2 Fakultetsnämnd/Institutionsstyrelse

Läs mer

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2015/16

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2015/16 1(8) DNR: SLU ua 2014.1.1.1-2446 Exp. den: 2014-06-10/IA 1(8) DNR: SLU ua 2014.1.1.1-2446 Exp. den: 2014-06-10/IA Utbildningsnämnden BESLUT Styrelsen Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad

Läs mer

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2015/16

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2015/16 1(8) Dnr SLU ua 2014.1.1.1-2446 Exp. den: 25/9-14/JT Styrelsen BESLUT 2014-09-23 Sändlista Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2015/16 Beslut Styrelsen beslutar följande

Läs mer

Antal nybörjarplatser i utbildningsprogram på grundoch avancerad nivå för läsåret 2017/18

Antal nybörjarplatser i utbildningsprogram på grundoch avancerad nivå för läsåret 2017/18 SLU ID: SLU ua.1.1.1-985 Rektor BESLUT -03-14 Sändlista nybörjar i utbildningsprogram på grundoch avancerad nivå för läsåret /18 Beslut Rektor beslutar att antalet nybörjar på program för antagning till

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1. Sekreterare Kristina Hermansson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1. Sekreterare Kristina Hermansson GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 Närvarande beslutande Johan Norrback - ordförande Lasse Brunnström Eva Dahlin Lars Hallnäs Anders Hultqvist Gunilla Knape Ola Stockfelt Arne Kjell Vikhagen 1-11 Per Anders

Läs mer

Plan för skogligt basår för blivande skogsmästare

Plan för skogligt basår för blivande skogsmästare Utbildningsnämnden BESLUT SLU ID: SLU.ua.2017.3.1.1-4793 2017-12-13 Sändlista Plan för skogligt basår för blivande skogsmästare Beslut Utbildningsnämnden beslutar att fastställa reviderad plan för skogligt

Läs mer

Antal nybörjarplatser på utbildningsprogram 2018 och 2019

Antal nybörjarplatser på utbildningsprogram 2018 och 2019 Rektor BESLUT SLU ID: SLU.ua. 2018-12-18 2018.1.1.1-4724 Sändlista på utbildningsprogram 2018 och 2019 Beslut Rektor beslutar att fastställa antalet nybörjarplatser per utbildningsprogram på grund- och

Läs mer

Omfördelning av statsanslag mellan fakulteterna inom forskning och forskarutbildning

Omfördelning av statsanslag mellan fakulteterna inom forskning och forskarutbildning 1(10) Dnr SLU ua 2013.1.1.1-4956 Exp den 3/12-13 Rektor [Beslutsfattare] BESLUT 2013-12-03 Enligt sändlista Omfördelning av statsanslag mellan fakulteterna inom forskning och forskarutbildning Beslut Rektor

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2013-08-22 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Izudin Dugic Päivi Jokela Hanna Palmer Anette

Läs mer

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2017/18

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2017/18 Styrelsen BESLUT SLU ID: SLU.ua.2016.1.1.1-3469 2016-09-29 Sändlista Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2017/18 Beslut Styrelsen beslutar följande rörande utbildningsutbudet

Läs mer

Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning. Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd Dnr: FS

Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning. Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd Dnr: FS Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd 2017-05-23 Dnr: FS 1.1-824-17 INNEHÅLL 1 Bakgrund... 5 2 Beslutande organ... 6 2.1 Fakultetsnämnden... 6 2.2

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom veterinärmedicin och husdjursvetenskap

Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom veterinärmedicin och husdjursvetenskap Programnämnden för utbildning inom veterinärmedicin och husdjursvetenskap (PN-VH) PROTOKOLL 109-120/2018 2018-10-18 Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom veterinärmedicin

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

GÖTEBORGS UNIVERSITET Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL Institutionen för filosofi, lingvistik och 2011-05-27 vetenskapsteori Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Åsa Abelin lärare (t o m 17) Staffan Larsson lärare ( f o

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Nämnden för utbildning på forskarnivå PROTOKOLL 36-47 2018 2018-10-23 Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden S den 5 april 2019

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden S den 5 april 2019 Fakulteten för skogsvetenskap Nämnden för forskarutbildning PROTOKOLL 95-107/2019 2019 04 05 SLU.sfak.2019.3.2.1-142 Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden S den 5 april 2019 Innehållsförteckning

Läs mer

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets 1 (2) 2012-03-12 Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultetsnämnden 2012-03-12, reviderad genom delegationsbeslut

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnd den 30 januari 2019

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnd den 30 januari 2019 Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap Fakultetsnämnd PROTOKOLL 9-25/2019 2019-01-30 Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnd den 30 januari 2019 Innehållsförteckning

Läs mer

ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS)

ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS) ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS) Typ av dokument: Regel Datum: 2017-10-26 Dnr: FS 1.1-1789-17 Beslutad av: Programrådet för sjuksköterskeprogram (PRS) Giltighetstid: Tillsvidare

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-08-29 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Fredrik Hjorth,

Läs mer

Projektplan: Utveckling av modell för resursfördelning till utbildning på grund- och avancerad nivå

Projektplan: Utveckling av modell för resursfördelning till utbildning på grund- och avancerad nivå Dnr SLU ua 2014.1.1.1-572 1(5) Utbildningsnämnden BESLUT 2014-02-20 Projektplan: Utveckling av modell för resursfördelning till utbildning på grund- och avancerad nivå 1. Bakgrund och motiv Styrelsen beslutade

Läs mer

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2018/19

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2018/19 Styrelsen BESLUT 2017-09-26 SLU ID: SLU.ua.2017.1.1.1-2132 Sändlista Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2018/19 Beslut Styrelsen beslutar följande rörande utbildningsutbudet

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 12 april 2019

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 12 april 2019 Fakulteten för skogsvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 35-60/2019 2019-04-12 SLU ID: SLU.sfak.2019.1.1.1-153 Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 12 april 2019 Innehållsförteckning 35 Sammanträdets

Läs mer

veterinärmedicin och husdjursvetenskap

veterinärmedicin och husdjursvetenskap Programnämnden för utbildning inom veterinärmedicin och husdjursvetenskap (PN-VH) PROTOKOLL 22-35/2019 2019-03-21 Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom veterinärmedicin

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-10-04 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: övriga Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Carl Hult,

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012-2013 Fakulteten leds av dekan Dieter K. Müller och han ingår i ledningsgruppen tillsammans med prodekan Ulrika Haake, vicedekan Magnus Wikström, ansvarig

Läs mer

Uppdrag vid naturvetenskapliga fakulteten - tillämpning av uppdragstillägg samt ersättning till institution

Uppdrag vid naturvetenskapliga fakulteten - tillämpning av uppdragstillägg samt ersättning till institution BESLUT 2019-05-28 STYR 2019/895 Dekan Uppdrag vid naturvetenskapliga fakulteten - tillämpning av uppdragstillägg samt ersättning till institution Bakgrund Föreskrifter om ledningsuppdrag vid Lunds universitet

Läs mer

Huvudområden, förkunskaper, progression, examenskrav och examensbenämningar

Huvudområden, förkunskaper, progression, examenskrav och examensbenämningar Utbildningsnämnden BESLUT SLU ID: SLU ua 2019.1.1.1-2349 2019-05-16 Sändlista Huvudområden, förkunskaper, progression, examenskrav och examensbenämningar Beslut Utbildningsnämnden (UN) beslutar Angående

Läs mer

142/18 Ändrad fakultetstillhörighet för viss personal från den 1 januari 2019

142/18 Ändrad fakultetstillhörighet för viss personal från den 1 januari 2019 Ledningskansliet Maria Lindfors REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 142-148 2018-08-28 Närvarande: Peter Högberg Birgitta Wikmark Carlsson Maria Lindfors Rektor Bitr. universitetsdirektör Sekreterare 142/18

Läs mer

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2013:

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2013: Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 15:00-15.45, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, asaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Helena Lindholm Schulz prorektor, rektors ställföreträdare (ej 13)

Läs mer

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (6) Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden 2011-10-01--2014-06-30 1 Bakgrund Befintliga fakultetsnämnders mandatperiod 1 är genom beslut av

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med universitetsstyrelsen

Protokoll fört vid sammanträde med universitetsstyrelsen Styrelsen - PROTOKOLL 62-81/2018 2018-09-27 Protokoll fört vid sammanträde med universitetsstyrelsen Innehållsförteckning 62/18 Sammanträdets öppnande... 2 63/18 Utseende av justeringsperson... 3 64/18

Läs mer

Handlingsplan lika villkor 2018

Handlingsplan lika villkor 2018 UPPSALA UNIVERSITET TEKNAT 2014/170 Handlingsplan lika villkor 2018 Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga områdesnämnden/fakultetsnämnden 2018-02-06 Innehållsförteckning

Läs mer

Ledamöterna i programrådet för läkarutbildningen kallas till sammanträde.

Ledamöterna i programrådet för läkarutbildningen kallas till sammanträde. Sid 1 (6) Ledamöterna i programrådet för läkarutbildningen kallas till sammanträde. Tid: Tisdag 11 mars kl 13 Lokal: VIP-rummet, Tandläkarhögskolan, plan 9 Närvarande: Christina Ljungberg Ordförande Bo

Läs mer

Inrättande av specifika titlar och en särskild kompetensnivå för medarbetare som i huvudsak arbetar med fortlöpande miljöanalys

Inrättande av specifika titlar och en särskild kompetensnivå för medarbetare som i huvudsak arbetar med fortlöpande miljöanalys Rektor BESLUT SLU ID: SLU.ua.2016.1.1.1-4622 2016-12-13 Exp. den 13/12-16/ASM Sändlista Inrättande av specifika titlar och en särskild kompetensnivå för medarbetare som i huvudsak arbetar med fortlöpande

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2018-02-07) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2011-12-20 (reviderad 2016-06-21) Sid 2 (9) Innehåll 1 Namn... 3 2 Bakgrund... 3 3 Syfte... 4 3.1 Uppdrag... 4

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2009: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2009: Kl Java på IT-universitetet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 10.00 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, ordförande, VD Apotekens Service AB Marie Eneman, ny doktorandledamot Mats Johansson, I-institutionen,

Läs mer

Process för rekrytering av rektor

Process för rekrytering av rektor Styrelsen - BESLUT SLU ID: ua 2018.1.1.1-1124 2018-06-14--15 Sändlista Process för rekrytering av rektor Beslut Styrelsen beslutar att anställningsprofilen för rektor ska ha den lydelse som framgår av

Läs mer

Utbildningsplan för skogsmästarprogrammet

Utbildningsplan för skogsmästarprogrammet Utbildningsplan för skogsmästarprogrammet Syllabus for Forest Management Bachelor s Programme 180 högskolepoäng 180 credits BESLUT Programkod: SY002 Utbildningsplanen fastställd: 2016-07-01 Beslutad av:

Läs mer

Arbets-, besluts- och delegationsordning

Arbets-, besluts- och delegationsordning Arbets-, besluts- och delegationsordning Styrelsen för utbildning Dnr 1-230/2015 Fastställd av styrelsen 2015-04-15 Ersätter Arbets- och delegationsordning, dnr 2007/11-010 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

2018 års upplaga. Organisation och ansvarsfördelning inom fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap. ( NJ:s delegationsordning )

2018 års upplaga. Organisation och ansvarsfördelning inom fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap. ( NJ:s delegationsordning ) 1(41) SLU ID: SLU ua 2018.1.1.1-2099 Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Organisation och beslutsstruktur Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

att anställa Erika Roman som professor i husdjurens fysiologi med inriktning neurofysiologi tills vidare från och med 1 augusti 2019.

att anställa Erika Roman som professor i husdjurens fysiologi med inriktning neurofysiologi tills vidare från och med 1 augusti 2019. Ledningskansliet Lillemor Karlsson REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 93-95 2019 2019-05-14 Närvarande: Karin Holmgren Martin Melkersson Lillemor Karlsson Rektor Universitetsdirektör Sekreterare 93/19 Anställning

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Konstnärliga fakultetsnämnden. Sammanträdesdatum Ann Garptoft

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Konstnärliga fakultetsnämnden. Sammanträdesdatum Ann Garptoft GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Närvarande, beslutande Frånvarande Eljest närvarande Vid protokollet Hans Hedberg Eva Nässén Julia Tedroff Cecilia Lagerström 9, 10, 14,15 Mats Björkin Anders Hultqvist

Läs mer

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2019/20

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2019/20 Styrelsen BESLUT SLU ID: SLU.ua. 2018.1.1.1-1777 2018-09-27 Sändlista Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2019/20 Beslut Styrelsen beslutar följande rörande utbildningsutbudet

Läs mer

Protokoll för SLUSS vintermöte 2016

Protokoll för SLUSS vintermöte 2016 Sida 1 av 12 för SLUSS vintermöte 2016 Datum: 11-12 mars 2016 Plats: Umeå Närvarande: Amanda Backlund Ledamot, ASK Carin Danielsson Ledamot, HAS Nils Nilsson Ledamot, LMK Christian Syk Ledamot, SHS Jonathan

Läs mer

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Protokoll Sammanträdesdatum: 2019-02-25 Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Ledamöter: Närvarande: Gunlög Fur ordförande Hans T Sternudd vice ordförande Jørgen Bruhn ledamot Martina Böök studeranderepresentant

Läs mer

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet.

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet. Kvalitetssystem 2014-2016 Humanistisk fakultet Humanistisk fakultet www.umu.se/humfak Kvalitetssystem för Humanistiska fakulteten 2014-2016 1. Målsättning med kvalitetsarbete Humanistisk fakultet vill

Läs mer

Tid: Torsdag den 26 oktober 2017 kl Universitetsklubben, Campus Valla, Linköping

Tid: Torsdag den 26 oktober 2017 kl Universitetsklubben, Campus Valla, Linköping 1(5) Fakultetsstyrelsen för tekniska fakulteten Tid: Torsdag den 26 oktober 2017 kl 09.15 14.00 Lokal: Universitetsklubben, Campus Valla, Linköping Närvarande: Ledamöter: Ulf Nilsson Magnus Borga Kajsa

Läs mer

Organisation och ansvarsfördelning inom fakulteten för skogsvetenskap (S-faks delegationsordning)

Organisation och ansvarsfördelning inom fakulteten för skogsvetenskap (S-faks delegationsordning) 1(41) SLU ID: SLU.sfak.2019.1.1.1-154 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Organisation och beslutsstruktur Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut Beslutsfattare: Fakultetsnämnden S-fak Avdelning/kansli:

Läs mer

Bilaga 2: Årscykel för utbildningsplanering 1

Bilaga 2: Årscykel för utbildningsplanering 1 Bilaga 2: Årscykel för utbildningsplanering 1 En välfungerande planeringscykel för utbildning på grundnivå och avancerad nivå är av stor vikt för det interna arbetet, på institutions-, fakultets- och universitetsnivå.

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 3 Sammanträdesdatum 2012-10-25 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie dekanus,

Läs mer

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna (inkl. dekan och prodekan) vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna (inkl. dekan och prodekan) vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (6) Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna (inkl. dekan och prodekan) vid för tiden 2017-07-01--2021-06-30 1 Bakgrund Innevarande mandatperiod för fakultetsnämndernas ledamöter

Läs mer

127 Genomgång av föregående protokoll Ordföranden föredrar ärendet. Ad acta

127 Genomgång av föregående protokoll Ordföranden föredrar ärendet. Ad acta Sid 1 (6) Närvarande Professor Anders Blomberg (ordf) Docent Ulrich von Pawel- Rammingen, närvarande vid pp 129, 125 samt 130-140 Docent Erik Rosendahl Fo. stud Elin Wallsten Övriga närvarande Fak. samordn.

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-03-23 Protokoll nr 2/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Fredrik Laurell Lars-Göran Mattson Håkan Olsson Göran Stemme

Läs mer

Utbildningsplan för jägmästarprogrammet Syllabus for Forest Science Master s Programme

Utbildningsplan för jägmästarprogrammet Syllabus for Forest Science Master s Programme Utbildningsplan för jägmästarprogrammet Syllabus for Forest Science Master s Programme 300 högskolepoäng 300 credits BESLUT Programkod: SY001 Utbildningsplanen fastställd: 2016-07-01 Beslutad av: Utbildningsnämnden

Läs mer

Föreskrifter för utseende av ledamöter till fakultetsnämnden

Föreskrifter för utseende av ledamöter till fakultetsnämnden HÖGSKOLAN I SKÖVDE Styrelsen BESLUT 2016-09-27 Dnr HS 2016/789 Föreskrifter för utseende av ledamöter till fakultetsnämnden Härmed fastställs föreskrifterför utseende av ledamöter till fakultetsnämnden

Läs mer

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2013-05-13 Nr 2:2013 111 Revidering av fakultetsnämndens organisation Beslut Högskolestyrelsen beslutar att fastställa en ny organisation för fakultetsnämnden från och med den

Läs mer

Ekonomisk uppföljning efter tredje kvartalet 2010

Ekonomisk uppföljning efter tredje kvartalet 2010 Ledningskansliet 2010-10-25 Dnr SLU ua 14-1218/10 Styrelsen Ekonomisk uppföljning efter tredje kvartalet 2010 SLU redovisar ett överskott på 36 mnkr och prognosen för 2010 är ett överskott på 44 mnkr,

Läs mer

Strategi för fakulteten för skogsvetenskap

Strategi för fakulteten för skogsvetenskap 1(8) DNR: SLU.sfak.2014.1.1.1-713 Exp. 2014-11-20 Fakulteten för skogsvetenskap STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Visioner och strategier av övergripande karaktär Dokumenttyp: Måldokument/strategi Beslutsfattare:

Läs mer

FÖRKUNSKAPSKRAV OCH ANDRA ANTAGNINGSVILLKOR

FÖRKUNSKAPSKRAV OCH ANDRA ANTAGNINGSVILLKOR Utbildningsnämnden Utbildningsplan för kandidatprogrammet ekonomi hållbar utveckling, 180 högskolepoäng Syllabus for the Bachelor's programme in Business and Economics Sustainable Development, 180 credits

Läs mer

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2017 Dnr HS 2017/100. Kanslihuset, plan 3, Högskolan i Skövde

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2017 Dnr HS 2017/100. Kanslihuset, plan 3, Högskolan i Skövde HÖGSKOLAN I SKÖVDE Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2017 Dnr HS 2017/100 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Tid Plats 15 mars 2017, kl. 10.00-15.30 Kanslihuset, plan 3, Högskolan

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

UMEÅ UNIVERSITET. 53 Utseende av protokoll- Fakultetsnämnden utser Martin Rosvall att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

UMEÅ UNIVERSITET. 53 Utseende av protokoll- Fakultetsnämnden utser Martin Rosvall att jämte ordföranden justera dagens protokoll. e Sid 1 (5) Närvarande: Bilaga 0:1 Ärende Beslut eller annan åtgärd Föredragande 53 Utseende av protokoll- Fakultetsnämnden utser Martin justerare. Rosvall att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga Dnr SAMFAK 2011/65 Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga fakulteten Reviderat beslut Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2012-05-31 UPPSALA UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

att anställa Anke Fischer som professor i miljökommunikation från och med

att anställa Anke Fischer som professor i miljökommunikation från och med Ledningskansliet Maria Lindfors REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 170-172 2018-10-08 Närvarande: Peter Högberg Martin Melkersson Maria Lindfors Rektor Universitetsdirektör Sekreterare 170/18 Anställning

Läs mer