Brf Stenbockens ordningsföreskrifter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Brf Stenbockens ordningsföreskrifter"

Transkript

1 Brf Stenbockens ordningsföreskrifter Varför behöver vi ordningsföreskrifter? I en bostadsrättsförening måste alla boende följa vissa regler. Ett ömsesidigt hänsynstagande är nödvändigt eftersom slarv och oskick av en enda lägenhetsinnehavare kan vålla obehag och förtret för många andra i fastigheten. I ett hus med många familjer blir man mer eller mindre beroende av varandra och om en utpräglad pedant bor vägg i vägg med en riktig slarver kan det naturligtvis uppstå problem. Men pedanten kan med lite god vilja kanske överse med ett och annat mindre väsentligt och den slarvige personen kan säkert bättra sig för att visa hänsyn. Med en positiv inställning till varandra kan man lättare samarbeta för att hjälpas åt att få harmoni och trivsel i sitt boende. Grannsämja är viktigt och värdefullt. Var själv ett föredöme som god och vänlig granne! Vi äger alla gemensamt vår bostadsrättsförening och är alla delaktiga i föreningens ekonomi och det är naturligtvis viktigt att vi är aktsamma om våra fastigheter, dess inredning och gård. Varje medlem är skyldig att alltid medverka till att det är ordning och trivsel inom föreningen och vara mån om föreningens anseende. Den som är tveksam eller behöver ytterligare upplysningar kan alltid fråga vicevärd eller styrelse till råds. Det är bättre att fråga en gång för mycket än att göra något som sedan visar sig vara fel. Brf Stenbocken (6)

2 Undvik onödiga störningar Renovering Större reparationsarbeten i lägenheten som kan medföra störande oljud ska alltid meddelas de kringboende medlemmarna. Större, långvariga och högljudda arbeten i lägenheten som t.ex. bilning och upprepad borrning i betong ska ske vardagar mellan kl Övrigt renoveringsarbete kan utföras vardagar 8 20, lördagar samt söndagar och röda dagar Allmänt hänsynstagande och en god dialog med dina grannar gäller. Höga ljud Tänk på att inte spela musik eller föra oljud så dina grannar blir störda! En god regel är att dämpa radio och TV efter och fram till Våra gemensamma utrymmen Tvättstuga, tork- och mangelrum Tvättstuga förbokas på bokningstavla i källaren eller via internet. Kod samt användarnamn för internetbokning erhålls av fastighetsskötarna. Tvättiderna sträcker sig från till alla dagar. Efter varje tvättpass skall man göra rent i och omkring tvättmaskinerna och torktumlaren samt rengöra golvet. Det är viktigt att torktumlarens dammlucka öppnas och allt damm rensas bort. Glöm ej att stänga fönster och dörrar när ni tvättat färdigt. Uppstår det maskinella problem felanmäl snarast. Instruktioner för respektive tvättstuga och dess maskiner skall noga studeras och efterföljas. Den maskinella utrustningen uppfyller alla tänkbara säkerhetskrav men några speciella säkerhetsanordningar för barn tillverkas inte. Ha därför alltid medföljande barn under uppsikt. Barn som medföljer vuxen vistas i tvättstugorna helt och hållet på medlemmens eget ansvar. Torkrum kan användas en timme efter avslutad tvättid. Extra torkrum finns i låghusen och bokas separat vid samma bokningstavla som tvättstugan. Mangelrum bokas på samma sätt. Mattvättstuga finns i föreningens båda höghus, denna bokas på bokningstavlan och en nyckelbricka till respektive höghus måste avhämtas hos fastighetsskötarna. - Det är absolut förbjudet att tvätta till icke boende i föreningen. - Vid misskötsel av tvättstugor och torkrum äger styrelsen och anställda i föreningen rätt att vidtaga nödvändiga åtgärder för att tillgodose övriga medlemmars intresse. - Den som inte följer dessa regler kommer att fråntas rätten att bruka tvättstugorna och kan i förlängningen även fråntas rätten att bo i föreningen. Dörrar till gemensamma utrymmen Dessa skall alltid stängas efter öppnande. Ingen boende har tillträde till vindarna i föreningen mellan då dörrarna är helt låsta. Det är mycket viktigt att kontrollera att dörrar är stängda för att försvåra för obehöriga att ta sig in. 2(6)

3 Motionslokal och bastu Passerkort till motionslokalen köpes hos vicevärden. Bastun bokas vid samma bokningstavla som tvättstugorna. Bastun får användas 08:00 till och gymmet 08:00 till 21:00. Enbart inneskor skall användas i lokalerna. Båda utrymmena skall efter användande lämnas i gott skick. Lägg tillbaka vikter på dess plats och torka av styrketräningsredskap och cyklar. Rengör bastu och ta bort hår ur silen i duschkabinen. Husdjur får ej vistas i lokalerna. Barn som medföljer vuxen vistas i lokalerna helt och hållet på medlemmens eget ansvar. Vädring av mattor och sängkläder Det är absolut förbjudet att skaka och vädra något genom fönster och ut från balkongerna! Använd gärna mattdammsugaren som finns i samtliga fastigheter. Absolut rökfritt Rökning är förbjuden i alla gemensamma utrymmen i vår förening. Föreningens markområde All cykelåkning och allt bollspel inom föreningens område är förbjuden. Lekplats Lekplatsen uppfyller EU:s säkerhetskrav. Föräldrar och barn skall gemensamt hjälpa till att vara aktsamma om lekredskapen och snarast felanmäla om något går sönder. Hundar, katter och fåglar Hundar och katter får inte vistas lösa i våra trapphus, källare, på vår gård eller på övrig mark tillhörande föreningen. Ägare är ansvarig för sitt djur och för att det inte för oljud eller förorenar inom föreningens område. Fåglar får ej matas på gården eller på övrig mark tillhörande föreningen. Garage och p-platser Föreningens garage- och p-platser uthyres i mån av tillgång av föreningens vicevärd. Parkerings- och garageplatserna hyrs enbart ut till boende i Brf. Stenbocken och ett kösystem tilllämpas. De medlemmar som inte har någon parkeringsplats har förtur gentemot de medlemmar som vill hyra en andra plats. När en plats blir ledig kontaktas man av vicevärden och måste då inom kort tacka ja eller nej till platsen. Gör man inte detta förlorar man sin plats i kön. I garaget måste största försiktighet iakttas och bil måsta framföras med stor varsamhet. Vid upp- och nedfart skall porten alltid stängas och det åligger var och en att förvissa sig om att så sker. Förutom ditt fordon får endast vinter- eller sommardäck förvaras på din garageplats. Den som inte följer dessa regler kommer att fråntas rätten att hyra garage- och p-plats i föreningen. 3(6)

4 Mopeder får förvaras i mopedkällaren. Cyklar placeras i cykelkällare eller i cykelställen på gården. Det är förbjudet att ställa cyklar mot väggar, vid entréer, källarnedgångar etc. Lämna inte gamla obrukbara cyklar i utrymmen och cykelställ. Avfallshantering Hushållssopor slängs i sopnedkastet. Var noga med att väggytorna runt sopnedkasten inte smutsas ner. Luckorna till sopnedkasten skall stängas efter användning. Vid föreningens återvinningsstationer på Bangatan och Södervärnsgatan sorterar vi våra återvinningsbara förpackningar. Där finns kärl för: - Tidningspapper, - Pappersförpackningar/kartong, - Metallförpackningar, - Hårda/mjuka plastförpackningar, frigolit, - Färgat och ofärgat glas, - Glödlampor, lågenergilampor samt batterier. - Matavfall På återvinningsstationen på Södervärnsgatan, finns även kärl för: - Elektronik och lysrör - Container för grovsopor. De sistnämnda kostar mycket att tömma och därför uppmanas alla boende att i möjligaste mån själv forsla bort sina sopor till kommunens återvinningscentraler. Vid köp av nya vitvaror har leverantören ett ansvar att ta med er gamla utrustning i retur. Släng aldrig vitvaror i containern för grovsopor. Din lägenhet Lägenhet eller andra utrymmen inom föreningen får inte användas för annat än avsett ändamål. Parabolantenner Dessa får ej monteras på fasaden. Parabolen får ej heller sticka ut från balkongen. Balkonger De inglasade balkongerna är en del av byggnadens fasad. Därför ska gardiner och persienner på dessa vara enhetliga. Inget persienn- eller gardinliknande med avvikande färg får sättas upp utmed balkongens fönster. Om du är tveksam ta kontakt med vicevärden. Grillning på balkongen är förbjuden med undantag för elgrill. Brf Stenbocken (6)

5 Evakueringsventil Evakueringsventilen (frånluftsventilen) vid spisen i köket bör någon gång i månaden rengöras då matlagning orsakar fettbildning som kan förhindra eller försvåra ventilation. Du får inte ansluta någon köksfläkt till utsugskanalen i köket (då sprids matos till grannarna och ventilen täpps till), men använd gärna kolfilterfläkt. Disk- och tvättmaskin Dessa måste med tanke på säkerhet och försäkringskrav installeras av behörig fackman. Sanitetsporslin, kranar och element Vid fel eller läckage på vattenkranar, toaletter ledningar, eller element är det lägenhetsinnehavarens skyldighet att omedelbart anmäla detta till föreningens fastighetsskötare. Vid behov byter föreningens fastighetsskötare packningar på radiatorerna och kan hjälpa till att byta packningar på kranar (gäller FM Mattsson). Underhåll Lägenhetsinnehavaren ansvarar själv för underhållet och kostnaden detta medför på de saker som tillhör lägenheten medan föreningen står för underhållet på de saker som tillhör föreningen. Vid oklarheter över vem som har ansvar för vad, hänvisas till stadgarna och broschyren fastighetsägarens ansvar. Brandvarnare Brandvarnare finns installerade i samtliga lägenheter och lägenhetsinnehavaren skall kontinuerligt kontrollera funktionaliteten. Gamla byts av föreningens fastighetsskötare. Renovering av lägenhet Omändring i lägenhet eller lokal får ske under förutsättning att det ej påverkar en bärande konstruktion, det ej sker en ändring av befintliga ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten och att det inte väsentligt förändrar lägenheten. Förändringar av detta slag får göras endast efter anmälan till vicevärd och tillåtelse från styrelsen och under förutsättning att den inte medför men för föreningen eller annan medlem. Ytskiktet på lägenhetens ytterdörr tillhör föreningen och får ej förändras. Trapphuset får inte bli en mellanstation för byggnadsmaterial vid renovering utan materialet skall omedelbart forslas bort för att inte stå i vägen vid en utrymning eller städning. Brf Stenbocken (6)

6 Vattenkranar/-ledningar Vattenavstängning får endast ske under ordinarie arbetstid. Vattenavstängning får endast utföras av fackman och får ej ske utan att fastighetsskötare underrättas. Vattenkranar får inte lämnas öppna om vattnet är avstängt. Vid fel eller läckage på vattenkranar skall fastighetsskötare omedelbart kontaktas. Vid skador på vattenledningar, som enligt stadgarna är föreningens rör, i samband med renovering är lägenhetsinnehavaren ansvarig och står för de kostnader som då uppkommer. I de fall då renovering eller väsentlig förändring påverkar vattenledningars dragning, t.ex. vid köks- eller badrumsrenovering, krävs att behörig rörmokare utför rördragningar i väggar, då dessa enligt stadgarna är föreningens rör. Intyg erfordras. Renovering av badrum Vid renovering av badrum skall ett kvalitetsdokument upprättas av utförande fackman. Denna dokumentation av renoveringen är av största vikt vid eventuell framtida kontakt med försäkringsbolag eller vid försäljning av lägenhet. Säljare kan tvingas att bygga om ett badrum som saknar dokumentation. All våtrumsrenovering ska utföras fackmannamässigt och föreningen rekommenderar starkt att man använder en hantverkare med våtrumsbehörighet. Dåligt utförda våtrumsjobb kan kosta både dig, dina grannar och föreningen stora summor pengar och ställa till stora besvär. Vid byte av golvbrunn utgår viss ersättning från föreningen. Kontakta vicevärden för mer information innan detta arbete påbörjas. I övrigt hänvisas till Bostadsrättsföreningens Stadgar som är antagna av medlemmarna. Brf Stenbocken (6)

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Varför har vi regler? Ofta handlar regler om ting som är rena självklarheterna. Men det självklara är inte alltid självklart för alla. Därför behöver vi ibland

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE Senast uppdaterad 180913 Att bo i en bostadsrätt Bostadsrättsföreningens medlemmar äger tillsammans föreningens fastigheter. Alla medlemmar har ansvar för sin egen

Läs mer

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden Ansvar Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Ordningsreglerna gäller såväl bostadsrättshavare

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bostadsrättsföreningen Gillesgården Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bra att bo i bostadsrätt bra att bo i Gillesgården Huvudprinciperna för vår bostadsrättsförening finns i våra stadgar.

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

Vi är måna om att du trivs hos oss!

Vi är måna om att du trivs hos oss! Vi är måna om att du trivs hos oss! Här har vi samlat regler och råd om ditt boende. Den täcker det mesta, men är samtidigt kortfattad. Tanken är att du snabbt och enkelt ska hitta svaren du söker. Kontaktuppgifter

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 1 TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 Bollspel på gården Bollspel är inte tillåtet inom föreningen. För allas trivsel ombedes spelarna att uppsöka närmaste fotbollsplan ex vid Lindeborgsskolan

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten.

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. Trivsel/Ordningsregler 1(6) Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. 1. Stadgar. Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla skall trivas. 2. Ansvar för ordningen. Som medlem

Läs mer

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad Välkommen till Brf Midgård i Karlstad hem.bredband.net/mid 2010-06-22 Brf Midgård i Karlstad 2010/2011 hem.bredband.net/mid Ordförande Sekreterare Ledamot Kristina Dedorson Johanna Andersson Nils Lidén

Läs mer

TRIVSELREGLER. Låt balkongen och altanen bli en plats där vi kan njuta och umgås.

TRIVSELREGLER. Låt balkongen och altanen bli en plats där vi kan njuta och umgås. GASELLEN Vi gör vår egen el TRIVSELREGLER FÖR VEM GÄLLER REGLERNA? Trivselreglerna gäller för alla! För dig som bostadsrättsinnehavare, för övriga familjemedlemmar, gäster, inneboende -och även hantverkare

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hovrätten. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hovrätten. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Hovrätten Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Trivselregler för Brf Strandlycka

Trivselregler för Brf Strandlycka Trivselregler för Brf Strandlycka Styrelsens uppgift Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen

Läs mer

TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26

TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26 TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

BRF LEJONETs ORDNINGS REGLER

BRF LEJONETs ORDNINGS REGLER 1 BRF LEJONETs ORDNINGS REGLER HSB DÄR MÖJLIGHETERNA BOR 2011-02-15 / C.M 2 Ordningsregler för boende i brf. Lejonet i Nynäshamn Revision: 5 2018-03-25 För att vi skall få ett trevligt boende finns en

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

Ordningsregler för boende i brf HSB Åttan

Ordningsregler för boende i brf HSB Åttan Ordningsregler för boende i brf HSB Åttan Följande ordningsregler fastställdes av brf HSB Åttans styrelse 2005-11-01. Ordningsreglerna är till för att öka trivseln för de boende och är ett komplement till

Läs mer

ORDNINGSREGLER för BRF Korpkulla 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER för BRF Korpkulla 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för BRF Korpkulla 1 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! :

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : TRIVSELREGLER för Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Inga regler kan ersätta hänsyn

Inga regler kan ersätta hänsyn Inga regler kan ersätta hänsyn Vi har här samlat några tips och råd som kan underlätta ditt boende och öka trivseln mellan såväl människor som djur. Dessa tips byggerpå både lagar och förordningar samt

Läs mer

VÄRT ATT VETA OM BRF LINERO.

VÄRT ATT VETA OM BRF LINERO. Bostadsrättsföreningen Linero i Lund Uppdaterad 15 januari 2017 VÄRT ATT VETA OM BRF LINERO. Detta informationsblad ska försöka ge medlemmarna i bostadsrättsföreningen Linero en samlad information om bostadsrättsföreningens

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem och hyresgäst i föreningen har du

Läs mer

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Brf Blåvingen3 TRIVSELREGLER för Brf Blåvingen 3 Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Ansvar för ordningen Styrelsen har till uppgift att ta hand om den löpande

Läs mer

DALGÅRDEN ORDNINGSREGLER

DALGÅRDEN ORDNINGSREGLER ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen DALGÅRDEN Dalbacksgatan Karlskoga Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Ejdern Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i Föreningens stadgar gäller att Bostadsrättshavaren

Läs mer

ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21

ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 Det här bör du veta om föreningens Ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om föreningens löpande förvaltning

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Gropen 29

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Gropen 29 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Gropen 29 ALLMÄNT Bostadsrätt ett kollektivt ansvar Att bo i bostadsrätt bygger på att vi som medlemmar och boende tar gemensamt ansvar - för huset som sådant,

Läs mer

HSB Brf Ida Telefon Von Lingens väg 25 orgnr Malmö PG Sidan 1 av (7)

HSB Brf Ida Telefon Von Lingens väg 25 orgnr Malmö PG Sidan 1 av (7) Sidan 1 av (7) Allmänt I en bostadsrättsförening är alla delaktiga i föreningens ekonomi i proportion till sin grundavgift, en stor post i ekonomin är skötsel och underhåll, en utgift som den boende kan

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9 En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som styrs enligt bostadsrättslagen. Medlemmarna äger och förvaltar hus, mark och gemensamma utrymmen gemensamt. En styrelse sköter det löpande arbetet och

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har Du inte bara rätten

Läs mer

Information för medlemmar i BRF Rudan 11

Information för medlemmar i BRF Rudan 11 20190101 Information för medlemmar i BRF Rudan 11 BRF Rudan 11 Föreningen bildades under 2006 då Svea fastigheter sålde fastigheten till hyresgästerna. Föreningen har idag 38 lägenheter samt sju butikslokaler.

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen PLOGEN Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6 Välkommen till Brf Gubben Noak nr 6 Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till brf Gubben Noak nr 6! I detta häfte hittar du lite information om föreningen samt annan information som kan vara till nytta

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Gropen

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Gropen ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Gropen 29 2016-06-16 ALLMÄNT Bostadsrätt ett kollektivt ansvar Att bo i bostadsrätt bygger på att vi som medlemmar och boende tar gemensamt ansvar för huset som

Läs mer

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller.

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. ORDNINGSREGLER Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. DET HÄR BÖR DU VETA Styrelsens uppgift är att

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler för Brf Tegeltrasten Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen, samt som hyresgäst har Du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus

Läs mer

Ordningsregler BRF SIBELIUSGÅNGEN 28. organisationsnummer

Ordningsregler BRF SIBELIUSGÅNGEN 28. organisationsnummer Ordningsregler BRF SIBELIUSGÅNGEN 28 styrelsen@brfsibeliusgangen.se organisationsnummer - 769618-4733 Innehåll Gemensamt ansvar... 3 Har du frågor eller idéer... 3 Om allmän aktsamhet... 3 Om säkerhet...

Läs mer

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning Handbok Tips, regler och bestämmelser April 2008 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 Innehåll 1. En handbok för föreningsmedlemmar 2. Om föreningen och huset 3. Allmänna ordningsregler 4. Förvaltning

Läs mer

Har Du frågor? Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor? Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen TALLEN 25 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Informationsbrev maj 2013

Informationsbrev maj 2013 Informationsbrev maj 2013 Nu har det gått en tid sedan majoriteten av alla medlemmar flyttat in i vår förening Brotorps Entré. Styrelsen vill med detta första utskick informera er om ett antal saker. Vid

Läs mer

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Trivselregler Välkommen till Bostadsrättsföreningen Roslagsskutan5 på följande sidor finns allmän information om hur föreningen fungerar och lite annat smått och gott som kan vara bra att känna till. Om

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN Föreningens namn Lägenhetens adress Lägenhetens nummer Namn innehavare 1 Telefon/Mobil Epost adress Namn innehavare 2 Telefon/Mobil Epost

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta Välkommen till HSB Brf Rönnen Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta 2 Innehåll sidan Välkommen till... 3 Rönnens styrelse... 4 Information om försäkring...

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Topasberget Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare har du nyttjanderätten

Läs mer

Ordnings och trivselregler inom Brf Kryddgården. Det här behöver du veta om föreningens ordningsregler.

Ordnings och trivselregler inom Brf Kryddgården. Det här behöver du veta om föreningens ordningsregler. Beslutade av årsstämman, 19 maj 2011 Det här behöver du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara

Läs mer

Ordningsregler för Brf Vikingen 2

Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Allmänna trivsel- och ordningsregler Våra trivselregler är antagna av styrelsen och du ska se dessa som ett komplement till Bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler

Läs mer

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen Att bo i bostadsrätt rättigheter och skyldigheter Att bo i bostadsrätt är förenat med både rättigheter och skyldigheter. Du bor i en bostadsrättsförening,

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen BRF STORBRAGDEN

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen BRF STORBRAGDEN ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen BRF STORBRAGDEN Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsen uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Brf Hantverkaren 25 Våren 2012 1(5)

Brf Hantverkaren 25 Våren 2012 1(5) Brf Hantverkaren 25 Våren 2012 1(5) Ordningsregler i fastigheten Kronobergsgatan 13-15, St Göransgatan 53 Allmänt Du måste alltid visa normal hänsyn till dina grannar och därför undvika t ex alltför hög

Läs mer

www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter

www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter Ordningsföreskrifterna gäller från den 1 oktober 2008. De antogs av Norsens styrelse den 30 september 2008, efter att ha presenterats och diskuterats

Läs mer

Ordningsregler. BRF Skytten i Duvbo

Ordningsregler. BRF Skytten i Duvbo Ordningsregler BRF Skytten i Duvbo Senast reviderade 2011 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 2 A MEDLEMMARS ANSVAR OCH ÅTAGANDEN... 2 B SÄRSKILDA

Läs mer

För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna hållas i gott skick krävs gemensamma regler.

För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna hållas i gott skick krävs gemensamma regler. Trivsel- och ordningsregler i Brf Gröna Husen, Lidingö Antagna vid årsmötet 2016-05-03 - - - - - - - För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna

Läs mer

ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN

ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ER NYA LÄGENHET. Här följer våra trivsel och ordningsregler för BRF Mariatorget

VÄLKOMMEN TILL ER NYA LÄGENHET. Här följer våra trivsel och ordningsregler för BRF Mariatorget VÄLKOMMEN TILL ER NYA LÄGENHET Här följer våra trivsel och ordningsregler för BRF Mariatorget www.mariatorget.org 1 Bilaga Teknisk Förvaltning 1(6) KOMMUNIKATION HEMSIDA Bostadsrättsföreningens hemsida

Läs mer

HSB BRF ANNEBERG I MALMÖ TRIVSELREGLER

HSB BRF ANNEBERG I MALMÖ TRIVSELREGLER HSB BRF ANNEBERG I MALMÖ TRIVSELREGLER VÄLKOMMEN TILL DIN BOSTADSRÄTTSFÖRENING TILLSAMMANS SKA VI GÖRA ALLT FÖR ATT TRIVAS Trivselreglerna ska efterföljas av medlem, medlems hela hushåll inklusive barnen,

Läs mer

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen.

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen. Trivselregler Dethärbörduvetaomföreningenstrivselregler Ansvar för ordningen Allaärskyldigaatträttasigefterordningsreglerna.Attboibostadsrättinnebärett gemensamtansvar.sommedlemiföreningenharduintebararättentillenbostadi

Läs mer

Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2

Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2 Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2 För att uppnå en trevlig miljö och ett öppet klimat mellan oss boende i föreningen har styrelsen upprättat detta dokument. Du

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Oliven 13-14 OXELÖSUND Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen

ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Brf Ferlinsgatan. Fastighetsskötare Om du vill komma i kontakt med fastighetsskötaren finner du hans telefonnummer på anslagstavlan i trapphusen.

Brf Ferlinsgatan. Fastighetsskötare Om du vill komma i kontakt med fastighetsskötaren finner du hans telefonnummer på anslagstavlan i trapphusen. Brf Ferlinsgatan Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. November 2016 Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare

Läs mer

Ordnings- och trivselregler

Ordnings- och trivselregler Ordnings- och trivselregler Vi är varandras boendemiljö. I flerfamiljshus bor vi alla nära varandra och det innebär att vi måste ta hänsyn och respektera varandra. Vi har tillsammans skapat regler för

Läs mer

Trivselregler Brf Leoparden 5

Trivselregler Brf Leoparden 5 Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt trivselregler. Dessa regler gäller inte bara dig som hyresgäst/bostadsrättshavare utan

Läs mer

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas!

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! TRIVSELREGLER för Brf Postiljonen 4 Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler Viktiga telefonnummer och e-postadresser. Drift och skötsel, felanmälan vardagar 7:00 17:00: 08-560 502 19 eller www.jensendrift.se Jouranmälan utanför kontorstid Vardagar 17.00

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Ordningsregler för. Bostadsrättsföreningen Loket

Ordningsregler för. Bostadsrättsföreningen Loket Brf Loket Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Loket Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER för vår allmänna trivsel BRF KOPPARSTICKET

ORDNINGSREGLER för vår allmänna trivsel BRF KOPPARSTICKET ORDNINGSREGLER för vår allmänna trivsel för bostadsrättsinnehavare i BRF KOPPARSTICKET Oktober 2017 och framåt I vår förening Brf Kopparsticket skall alla som bor här och som hyr lägenheter och lokaler

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Tegnérsgatan/Hedåsgatan

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Tegnérsgatan/Hedåsgatan ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Tegnérsgatan/Hedåsgatan Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Ordningsregler. Ansvar för ordningen

Ordningsregler. Ansvar för ordningen Ordningsregler Detta dokument utgör ett komplement till föreningens stadgar. Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. Ansvar för ordningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER för bostadsrättshavare i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21

ORDNINGSREGLER för bostadsrättshavare i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 ORDNINGSREGLER för bostadsrättshavare i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 Det här bör du veta om föreningens Ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om föreningens löpande

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Trivselregler Brf Kruthusbacken i Solna

Trivselregler Brf Kruthusbacken i Solna 2016-03-16 Trivselregler Brf Kruthusbacken i Solna Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer