FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL"

Transkript

1 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL

2 Sida 2 av 8 Plats: Scandic Ariadne, Stockholm Närvarande: Se bifogad deltagarförteckning, bilaga 1. Förbundsmötet öppnades av förbundsordförande Håkan Sparr. 1. Förbundsmötet öppnas Förbundets stadgar 23 moment 4 föreskriver att kallelse till förbundsmöte ska utsändas till föreningarna senast 3 månader före mötets hållande. 2. Fråga om mötet är behörigen utlyst Konstaterades att kallelse till detta förbundsmöte är daterad den , det vill säga tre månader och 13 dagar före förbundsmötet. Förbundsmötet beslutade att det blivit i vederbörlig ordning utlyst. Ombuden hade avprickats mot den samma dag utdelade ombudsförteckningen. 3. Upprop av mötesdeltagarna Förening 50, 84, 105 och 510 hade tidigare anmält förhinder. Ombud Inge Bäcklin, förening 10 hade anmält senare ankomst. Förbundsmötet beslutade att förklara uppropet i vederbörlig ordning verkställt genom avprickningen av deltagarna. Förslag till röstlängd hade sänts tillsammans med övriga förbundsmöteshandlingar. Röstlängden ska enligt stadgarnas 23 moment 1 grunda sig på medlemsantalet den 31 mars Fastställande av röstlängd Förbundsmötet beslutade att fastställa utsänt förslag till röstlängd. Förslag till dagordning hade sänts tillsammans med övriga förbundsmöteshandlingar. Förbundsmötet beslutade att fastställa förbundsstyrelsens förslag till dagordning. 5. Fastställande av dagordning Förslag till arbetsordning hade sänts tillsammans med övriga förbundsmöteshandlingar. 6. Fastställande av arbetsordning Förbundsstyrelsen föreslår att arbetsordningen ska anses föredragen i och med att förbundsmöteshandlingarna tidigare sänts till ombuden samt att förslaget till arbetsordning godkänns.

3 Sida 3 av 8 Förbundsstyrelsen vill dock uppmärksamma på följande: Begäran om ordet sker genom att föreningsskylten lyfts upp om inte presidiet meddelar annat i varje särskilt fall. Inlägg sker i första hand från talarstolen. Valberedningens förslag till val hade sänts med förbundsmöteshandlingarna. Nomineringar kan ske skriftligt vid förbundsmötet. Nominerad person ska vara tillfrågad och accepterat nomineringen. Skifte mellan ombud får endast ske en gång under mötet om inte förbundsmötets presidium av särskilda skäl medger annat. Förbundsmötet beslutade att fastställa förbundsstyrelsens förslag till arbetsordning. 7 Val av funktionärer och erforderliga utskott Förbundsmötet beslutade, i enlighet med förbundsstyrelsens förslag, att till ordförande för förbundsmötet utse Håkan Rosenqvist, före detta förbundsordförande i förbundet. 7a) Val av mötesordförande Förbundsmötet beslutade, i enlighet med förbundsstyrelsens förslag, att till sekreterare utse Gülseren Kiyak och Anna Jonsson, förbundskansliet. 7b) Val av sekreterare Förbundsmötet beslutade, i enlighet med förbundsstyrelsens förslag, att Björn Engren, förening 55, tillsammans med förbundsmötesordföranden fungerar som protokolljusterare. 7c) Val av protokolljusterare Förbundsmötet beslutade, i enlighet med förbundsstyrelsens förslag, att till röstkontrollanter tillika rösträknare utse följande ombud. 7d) Val av röstkontrollanter Håkan Lindeberg, förening 76, Såtenäs, FM. Katarina Kruse, förening 114, Stockholm, FM. Förbundsmötet beslutade, i enlighet med förbundsstyrelsens förslag, att tillsätta följande utskott: 7e) Tillsättande av utskott Valutskott Beredningsutskott Beredningsutskottet bereder de ärenden som inte behandlas av valutskottet. Förbundsstyrelsen informerade om att valberedningen enligt stadgarna 27 moment 4 utgör valutskott och att valutskottet består av:

4 Sida 4 av 8 Clarence Arnstedt, förening 44, sammankallande, FM Jimmy Svensson, förening 51, FM Håkan Antonsson, förening 310, FMV. Som sekreterare står Hans Jonsson ur förbundskansliet till förfogande Förbundsmötet beslutade, i enlighet med förbundsstyrelsens förslag, att i beredningsutskottet tillsätta: Pia Almström, FS, sammankallande, Bengt Lindlöf, förening 8, FM, Karina Jönsson, förening 106, FM, Inger Nordin, förening 410, FRA. Som sekreterare står Marika Olsson ur förbundskansliet till förfogande. Förslag till rese- och traktamentsersättning hade sänts tillsammans med övriga förbundsmöteshandlingar. Förbundsmötet beslutade att bifalla förbundsstyrelsens förslag till rese- och traktamentsersättning för förbundsmötesombud. 8. Fastställande av rese- och traktamentsersättningar för förbundsmötesombud Föredragande H Rosenqvist Förbundsstyrelsens berättelse för 2015, som hade sänts med övriga förbundsmöteshandlingar, föredrogs av förbundsordföranden. Förbundsmötet beslutade att med godkännande lägga verksamhetsberättelsen för 2015 till handlingarna. 9. Förbundsstyrelsens berättelse för 2015 Föredragande H Sparr Föredrogs revisorernas berättelse för 2015, som hade tillstyrkts av förbundets auktoriserade revisor Lena Johnson, Grant Thornton Sweden AB. Förbundsmötet beslutade att lägga revisorernas berättelse för 2015 till handlingarna. 10. Revisorernas berättelse för 2015 Föredragande A Wilhelmsson Förbundsmötet beslutade, i enlighet med revisorernas förslag, att enhälligt bevilja styrelsens ledamöter ansvarsfrihet för Fråga om ansvarsfrihet Föredragande H Rosenqvist

5 Sida 5 av 8 Motion nr 1 och 3, angående att förbundet ska arbeta för införande av möjlighet att teckna enskilda överenskommelser med arbetsgivaren, hade inkommit från förening 10 Enköping och förening 8 Skövde. I samband med pensionsförhandlingarna, PA16, hade OFR/S att ta ställning till möjligheten av direktreglering av enskild överenskommelse mellan medlem och arbetsgivare avseende bland annat avsättning till pension enligt den avtalsmodell som SACO tidigare ingått i. Förbundsstyrelsen beslutade att bejaka en sådan modell då avtalet som OFR/S undertecknat trätt i kraft. 12. Motioner Motion 1 och 3, yttranden och förslag Föredragande L Sköld Gunnarsson Med hänvisning till ovanstående hemställer förbundsstyrelsen att förbundsmötet anser motionen besvarad. Förbundsmötet beslutade, i enlighet med förbundsstyrelsens hemställan, att anse motionen besvarad. Motion 2 angående att föreningsstrukturen ska ändras så att medlemmarna själva ska få välja vilken förening de vill tillhöra alternativt att tillhöra flera föreningar, hade inkommit från förening 106 Luleå. Motion 2 yttranden och förslag Föredragande P Gunnarsson Försvarsförbundets föreningsstruktur har diskuterats under ett antal år och det har funnits olika förslag till lösningar som alla innebär såväl fördelar som nackdelar. Det är viktigt att erinra sig om grunden för fackliga organisationer, att företräda sina medlemmar i förhandlingar och samverkan och bevaka medlemmarnas rättigheter men även arbetsmiljö, kompetensutveckling, lön och övriga anställningsvillkor med mera. Mot denna bakgrund blir det uppenbart att vi tvingas anpassa vår organisation till arbetsgivarnas organisation. Försvarsförbundet är ett litet förbund och en av våra ledstjärnor är att vara det nära förbundet. Vår utgångspunkt är medlemskap i förbundet och att sedan föreningarna har ansvar för olika delar inom arbetsgivarnas organisation. Förbundsstyrelsen delar motionärens uppfattning att det är viktigt att medlemmarna känner sig delaktiga och företrädda och därför vill vi än en gång betona hur viktigt det är att vi ser Försvarsförbundet som ett förbund och att alla medlemmar är välkomna till alla aktiviteter som ordnas i förbundets namn. Det nu införda föreningsbidraget ger nya möjligheter att ordna aktiviteter som vi hoppas ska bidra till än bättre sammanhållning. Med hänvisning till ovanstående hemställer förbundsstyrelsen att förbundsmötet avslår motionen. Förbundsmötet beslutade, i enlighet med förbundsstyrelsens hemställan, att avslå motionen.

6 Sida 6 av 8 Motion 4 om att förbundet centralt upphandlar avtal om juridiskt stöd, till exempel samboavtal och så vidare, hade inkommit från förening 8 Skövde. Det finns ett antal aktörer på marknaden som erbjuder motsvarande tjänster. Försvarsförbundet avser att undersöka marknaden och därefter eventuellt möjligheten till att teckna ett avtal. Motion 4 yttranden och förslag Föredragande J Nyberg Med hänvisning till ovanstående hemställer förbundsstyrelsen att förbundsmötet anser motionen besvarad. Förbundsmötet beslutade, i enlighet med förbundsstyrelsens hemställan, att anse motionen besvarad. Motion 5 om att förbundsstyrelsen ska besluta om att jobba för fler oberoende befattningar vidare att förbundsstyrelsen finner ett sätt att kontinuerligt kunna växla mellan oberoende och militär befattning, hade inkommit från förening 8 Skövde. Motion 5 yttrande och förslag Föredragande H Sparr Förbundsstyrelsen motsätter sig att kalla de civila befattningarna för oberoende befattningar då sådana tjänster inte finns överhuvudtaget i Försvarsmakten. I svensk författningssamling Förordning (1996:927) med bestämmelser för Försvarsmaktens personal så står följande i 2 kap. 1 : I Försvarsmakten finns militär och civil personal. Förbundet har uppvaktat både Försvarsdepartementet och Försvarsutskottet för att tvinga bort uttrycket oberoende. Skälet till detta är att en oberoende befattning anses kunna besättas av både civil och militär personal. Förbundsstyrelsen delar motionärens uppfattning att vi ska verka för flera civila befattningar i Försvarsmakten. Centralt så arbetar redan förbundet för att alla befattningar som inte kräver militär kompetens ska vara civila. Vid en organisationsförändring arbetar våra lokala företrädare med att få så många civila befattningar som möjligt för att de civila ska kunna kompetensutvecklas. Förbundets företrädare arbetar kontinuerligt med ovanstående fråga i lokal personalförsörjningsnämnd. Med hänvisning till ovanstående hemställer förbundsstyrelsen att förbundsmötet anser motionen besvarad. Förbundsmötet beslutade, i enlighet med förbundsstyrelsens hemställan, att anse motionen besvarad.

7 Sida 7 av 8 Valberedningen hade till suppleant i förbundsstyrelsen nominerat: Heidi Tauriainen, förening 310, FMV. 13. Fyllnadsval av suppleant till förbundsstyrelsen Föredragande C Arnstedt Övriga nominerade var: Ove Hellgren, förening 310, FMV. Robert Oidermaa, förening 114, FM. Valet av suppleant till förbundsstyrelsen utföll enligt nedan: Heidi Tauriainen Ove Hellgren Robert Oidermaa 25 röster 8 röster 6 röster Förbundsmötet beslutade att till suppleant i förbundsstyrelsen välja Heidi Tauriainen, förening 310, FMV. Ombudsman Hans Jonssons föredrag inleddes med filmvisning från Arbetsmiljöverket Utmaningen- en film om den sjuka jobbstressen. Hans Jonsson hade vidare ett föredrag via ett bildspel om arbetsmiljöföreskrift AFS 2015: Information om ny arbetsmiljöföreskrift Föredragande H Jonsson Sofia Rasmussens, omvärldsanalytiker, höll föredrag om Dagens unga - framtidens medlemmar samt "Konsten att kommunicera med dagens unga", och "Vilka är dagens unga och hur kommer de att forma framtidens arbetsliv. 15. Generationstänk Föredragande S Rasmussen Ombudsman Marika Olsson höll föredrag om lönesättande samtal. Ombuden diskuterade lönesättande samtal i grupper och lämnade in anteckningar från gruppen. 16. Information om lönesättande samtal Föredragande M Olsson Svante Uhlin, OFR, höll föredrag om pensionsavtal 16 som trädde i kraft samt om Omställningsavtalet som trädde i kraft PA 16 och Omställningsavtalet Föredragande S Uhlin

8 Sida 8 av 8 Jan Borgström, förening 44 Rikstäckande, höll föredrag om de aktiviteter som föreningen hade ordnat på förbundsveckan. Föreningen hade två år i rad, 2014 och 2015, vunnit tävlingen Förbundsvecka. 18. Förbundsveckan Föredragande J Borgström Pia Almström, styrelseledamot och ordförande i förening 114 Stockholm, höll föredrag om föreningens arbete med att värva förtroendevalda till styrelsen och platsombud på arbetsplatserna. Rekrytering av förtroendevalda Föredragande P Almström Per Gunnarsson, styrelseledamot, informerade om det nyinstiftade föreningsbidraget och svarade på ombudens frågor. Föreningsbidrag Föredragande P Gunnarsson Emma Cedstrand höll föredrag om Risker för utbrändhet. 19. Risker för utbrändhet Föredragande E Cedstrand Förbundsmötet avslutades klockan den 9 juni av förbundsmötesordförande Håkan Rosenqvist. 20. Förbundsmötet avslutas Håkan Sparr valdes som ordförande för de fortsatta överläggningarna, som sedan avslutades klockan Vid protokollet Gülseren Kiyak Gülseren Kiyak Justerat Håkan Rosenqvist Håkan Rosenqvist Björn Engren Björn Engren

9 Bilaga 1 Förbundsmöte 8-9 juni 2016 Förbundsstyrelsen Håkan Sparr Lena Sköld Gunnarsson Jesper Nyberg Pia Almström Per Gunnarsson Per-Anders Andersson Marie-Louise Svensson Förbundsordförande Vice förbundsordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Förbundskansliet Eva Rundlöf Gülseren Kiyak Hans Jonsson Anna Jonsson Marika Olsson Annica Arnared Kanslichef/ 1:e ombudsman Sekreterare Ombudsman Kommunikatör/redaktör Ombudsman Medlemsregister/ekonomi Förbundsmötesordförande Håkan Rosenqvist Valberedning Clarence Arnstedt, ordförande Håkan Antonsson Jimmy Svensson Revisorer Anders Wilhelmsson, Martina Brisman Deltar ej Förening 50, 84, 105, 510

10 Bilaga 1 Deltagarförteckning anmälda ombud och åhörare Förening Ombud Uppdrag Åhörare 2 Madeleine Daleo Ordförande 5 Stefan Ragnebrink Ordförande 8 Bengt Lindlöf Ordförande 8 Peter Danielsson 1.vice ordförande 10 Inge Bäcklin Ordförande 10 Eva Lindberg Vice ordförande 20 Carola Blomdahl Ordförande 21 Senadin Sela Ordförande 44 Clarence Arnstedt Vice ordförande 44. Jan Borgström Suppleant 44 Per-Åke Lidström Kassör 44 Martin Sparr Ordförande 44 Niklas Karlsson Ledamot 51 Jörgen Svensson 1.vice ordförande 55 Björn Engren Ordförande 76 Håkan Lindeberg 1.vice ordförande 76 Ana Eriksson 2.vice ordförande 86 Peter Bohnsack Ordförande 99 Marie Nilsson Lundberg Ordförande 106 Karina Jönsson Ordförande 114 Katarina Kruse 1.vice ordförande 114 Robert Oidermaa Ledamot 114 Maria Budak Ledamot 129 Ulrika Wallmon Ledamot 310 Håkan Antonsson Studieorganisatör 310 Heidi Tauriainen Ledamot 310 Kenneth Hartikainen Platsombud 320 Lars Emilsson Ordförande Ove Hellgren deltar 8/6 330 Christer Bringemark Ordförande 330. Åke Bergvik Vice ordförande 330 Yvonne Wandlandh Medlemsredovisare 410 Inger Nordin Ordförande 410 Lars-Erik Norstedt Vice ordförande

Förbundsmötesprotokoll

Förbundsmötesprotokoll sprotokoll Plats: Quality Hotel Winn, Haninge. Närvarande: se bifogad deltagarförteckning, bilaga 1. Förbundsmötet öppnades av förbundsordförande Håkan Sparr. 1. Förbundsmötet öppnas Förbundets stadgar

Läs mer

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 1 Namn och syfte Förbundets namn är Studieförbunden i samverkan 1, i dagligt tal Studieförbunden (The Swedish Adult Education Association)

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2017-02-18 1. Mötets öppnande: Ungdomarna Frida Lindström och Daniel Nordenborg berättade om sina tankar och visioner för 2017. Önskar att klubbarna skall lyfta fram sina

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 94 årsmöte Dag: Lördag 10 mars 2012 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och informerade

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN Stockholm 26 februari 2017 Bästa föreningsledare, Bifogat finner ni kallelse till Svenska Taekwondounionens årsmöte den 1 april 2017 på Lidingö, Stockholm. STU:s årsmöte kommer alltså att äga rum en dag

Läs mer

Dagordning till Svenska Elektrikerförbundets Förbundsmöte den maj 2018

Dagordning till Svenska Elektrikerförbundets Förbundsmöte den maj 2018 Dagordning till Svenska Elektrikerförbundets Förbundsmöte den 27-29 maj 2018 1. Öppnande av Sekreterare 3. Val av Protokollsjusterare 4. Val av extra mötesordförande för mötet 5. Fastställande av dag-

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22

PROTOKOLL. Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22 VÄSTRA GÖTALANDS DÖVAS LÄNSFÖRBUND PROTOKOLL Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22 Sign: Plats: Kommunfullmäktiges sal, Stadshus i Skövde Närvarande:

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Förbundsstämma 2011-03-27 1 (5) Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 Den 27 mars 2011, Quality Hotel Ekoxen, Linköping Närvarande: Ett 30-tal personer var närvarande, representerande

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Per-Åke Sörman, kommunalråd, Örebro. CG Larzon, hedersordförande VBF Lolo Gustafsson, revisor. Per Birkefall, ledamot

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Per-Åke Sörman, kommunalråd, Örebro. CG Larzon, hedersordförande VBF Lolo Gustafsson, revisor. Per Birkefall, ledamot PROTOKOLL ÅRSMÖTE Datum: 2018-02-24 kl. 14.00 15.30 Plats: Scandic Väst, Örebro Närvarande: Kenneth Ax, ordförande Marie Andersson, vice ordf./sekreterare Elin Andersson, vice sekreterare Björn Andersson,

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

PROPOSITION NR 1 7 Angående formalia, tidsplan och arbetsordning vid förbundsmötet

PROPOSITION NR 1 7 Angående formalia, tidsplan och arbetsordning vid förbundsmötet PROPOSITION NR 1 7 Angående formalia, tidsplan och arbetsordning vid förbundsmötet Innehåll Proposition nr 1 angående upprop och fastställande av röstlängd... 2 Proposition nr 2 angående beslut att förbundsmötet

Läs mer

1 Mötets öppnande Tillförordnad ordförande, Susanne Rosander, öppnar mötet och hälsar alla välkomna.

1 Mötets öppnande Tillförordnad ordförande, Susanne Rosander, öppnar mötet och hälsar alla välkomna. Protokoll representantskap 2014 1 Mötets öppnande Tillförordnad ordförande, Susanne Rosander, öppnar mötet och hälsar alla välkomna. 2 Fastställande av röstlängd Mötet beslutar att röstlängden fastställas

Läs mer

, Protokoll föreningsstämma

, Protokoll föreningsstämma ~ Akassan Vision A a:., Protokoll föreningsstämma Tid och plats: Tisdagen den 15 maj 2018 klockan 13.00-15.00 i Visionssalen, Visions förbundshus, Kungsgatan 28 A i Stockholm. Närvarande: Se bifogad närvarolista,

Läs mer

STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr

STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr 882000-6271 Antagna av ordinarie SDF-årsmöte 2017-02-26, samt godkända av Svemo. Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Nedre Norra Motorcykel-

Läs mer

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN Stockholm 7 februari 2018 Bästa föreningsledare, Bifogat finner ni en kallelse till Svenska Taekwondounionens årsmöte den 21 april på Bosön, Stockholm. STU:s årsmöte kommer alltså att äga rum en dag före

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Årsmötets öppnande Ordförande Anders Sjöberg hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala 1 Årsstämmans öppnande Förbundsordförande Ann Lindström hälsade alla välkomna och förklarade Årsstämman öppnad. 2 Val av ordförande

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda , kl.13.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda , kl.13.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda 2018-09-30, kl.13.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Tommy Theorin öppnade Svenska Badmintonförbundet åttionde ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet

Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet Kapitel 1 Inledande bestämmelser 1 Distriktet är ett regionalt organ för Riksförbundet Unga Musikanter. Distriktets medlemmar är de medlemsföreningar i RUM, vilkas säte

Läs mer

Röstlängden består av 23 röstberättigade medlemmar enligt bifogad röstlängd. 1 stödjande medlem fanns även på plats, dock utan rösträtt.

Röstlängden består av 23 röstberättigade medlemmar enligt bifogad röstlängd. 1 stödjande medlem fanns även på plats, dock utan rösträtt. FSDB Stockholms och Gotlands Län Årsmötesprotokoll 2016 Dag: lördag den 19 mars 2016 Tid: 13.00-17.00 Plats: Gotlandsgatan 44 Närvarande: 23 röstberättigade medlemmar 1 Årsmötets öppnande FSDB Stockholms

Läs mer

Protokoll fört vid Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) kongress den 12 april 2014 i Uppsala.

Protokoll fört vid Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) kongress den 12 april 2014 i Uppsala. Protokoll fört vid Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) kongress den 12 april 2014 i Uppsala. Närvarande: Lars U Granberg förbundsordförande Ulrica Sterky vice ordförande Madelén Andersson Roland Palm Lars-Göran

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll. Förbundsmöte april 2016

Protokoll. Förbundsmöte april 2016 Protokoll Förbundsmöte 22-23 april 2016 Protokoll från Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte, den 22-23 april, i Stockholm. 1. Öppnande av förbundsmötet 2016 Ordförande Erik Söderberg förklarade 2016

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från SJF:s årsmöte 2011 Datum: Söndagen 13 mars 2011, kl 11.00-14.20 Plats: Ibis Hotell, Stadiongatan 21, Malmö. Inledning SJF:s förbundsordförande Kent Härstedt hälsade samtliga hjärtligt välkomna

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

F Ö R B U N D S S T Ä M M A N 2007 P R O T O K O L L

F Ö R B U N D S S T Ä M M A N 2007 P R O T O K O L L SVERIGES DÖVAS IDROTTSFÖRBUND Förbundsstämman F Ö R B U N D S S T Ä M M A N 2007 P R O T O K O L L Protokoll fört vid förbundsstämman med Sveriges Dövas Idrottsförbund på Quality Hotell i Växjö kl. 09.00

Läs mer

Mall för stadgar för lokal organisation inom Sveriges universitetslärarförbund (SULF)

Mall för stadgar för lokal organisation inom Sveriges universitetslärarförbund (SULF) Mall för stadgar för lokal organisation inom Sveriges universitetslärarförbund (SULF) Ändamål och uppgifter 1 Sveriges Universitetslärarförbunds lokalförening SULF/X, är lokal organisation för SULFs medlemmar

Läs mer

Dag- och arbetsordning

Dag- och arbetsordning Dag- och arbetsordning Dag- och arbetsordning, Förbundsmöte 2018 Dagordning Förslag till dagordning på Svenska Kommunalarbetareförbundets 14e ordinarie förbundsmöte på Clarion Hotel Arlanda Airport, Stockholm/Arlanda,

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet

Stadgar för Riksförbundet 1 (9) Stadgar för Riksförbundet 1. Namn, ändamål, organisation... 1 2. Medlemskap... 2 3 Kongress... 2 4. Extra kongress... 5 5. Förbundsmöte... 5 6. Förbundsstyrelse... 6 7. Valberedning... 7 8. Räkenskaper

Läs mer

STADGAR för Mälarens Båtförbund

STADGAR för Mälarens Båtförbund STADGAR för Mälarens Båtförbund Fastställda vid Båtdagen 2008-03-29 Fastställda vid Båtdagen 2016-03-09 1 STADGAR FÖR MÄLARENS BÅTFÖRBUND 1. Namn Mälarens Båtförbund, bildat 1951 är ett regionalt båtförbund

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR

FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR SBSF FÖRBUNDSMÖTE Lördagen den 6 april 2013 Clarion Collection Kompaniet, Nyköping Innehållsförteckning SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET

Läs mer

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Datum och tid: 2016-03-13, kl. 11.20 14.00. Plats: Scandic Frimurarhotellet, St Larsgatan 14, Linköping. 1. Mötets öppnande. Ordförande Jesper

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2015-02-21 1. Mötets öppnande: Ordförande Roger Engström hälsade närvarande välkomna till årsmötet i Vrigstad och förklarade mötet öppnat. Han lämnade därefter över ordet

Läs mer

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Erik Einarsson öppnar mötet klockan 12.15. 2. Mötets behörighet Stadgan säger:

Läs mer

Förbundet omfattar de föreningar som är medlemmar i SAFF, och som har hemvist inom distriktets geografiska område.

Förbundet omfattar de föreningar som är medlemmar i SAFF, och som har hemvist inom distriktets geografiska område. Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Södra Svenska Amerikansk FotbollsFörbund. nedan benämnt förbundet, skall, enligt dessa stadgar och Svenska Amerikansk Fotbollförbundets (SAFF) stadgar, såsom SAFFs

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 95 årsmöte Dag: Lördag 9 mars 2013 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och parentation

Läs mer

PROPOSITION NR 1 7 Angående formalia, tidsplan och arbetsordning vid förbundsmötet

PROPOSITION NR 1 7 Angående formalia, tidsplan och arbetsordning vid förbundsmötet PROPOSITION NR 1 7 Angående formalia, tidsplan och arbetsordning vid förbundsmötet Innehåll Proposition nr 1 angående upprop och fastställande av röstlängd... 2 Proposition nr 2 angående beslut att förbundsmötet

Läs mer

Stadgar för Stockholms Simförbund

Stadgar för Stockholms Simförbund 1 Uppgift Stockholms Simförbund ska, enligt dessa stadgar och Svenska Simförbundets stadgar, såsom Svenska Simförbundets regionala förbund arbeta i enlighet med detta förbunds ändamål. 2 Sammansättning

Läs mer

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF)

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF) Stadgar SULF:s Professorers Förening (SPF) Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Ombudsmöte 4 Ombudsmöte 4 5 Ombudsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Saco studentråds stadga

Saco studentråds stadga Saco studentråd 2014 Saco studentråds stadga Senast uppdaterad på Saco studentråds kongress 2014 och antagen av Sacos styrelse den 15 december 2014 2 Innehåll Allmänna bestämmelser 4 1 Ändamål 4 2 Sammansättning

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

Tid Lördagen den 29 mars kl Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor

Tid Lördagen den 29 mars kl Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor Årsmötet 2008 Protokoll Tid Lördagen den 29 mars kl. 13.00 16.00 Plats Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor 1 Mötets öppnande Förbundsordförande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) den 21 april 2012 i Örebro.

Protokoll fört vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) den 21 april 2012 i Örebro. Protokoll fört vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) den 21 april 2012 i Örebro. Närvarande: Lars U Granberg förbundsordförande Ulrica Sterky vice ordförande Madelén Andersson styrelseledamot

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet Datum: 2016-03-12 Tid: Klockan 12:00 Plats: Björkhaga hotell Mullsjö Närvarande: 41 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Val av mötesordförande. 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2017

Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2017 Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2017 Plats: Solna Access Konferens Datum: 2017-03-29 Tid: 18.30-21.00 Närvarande: Enligt bilaga 1 Distriktsidrottsstämman inleds med utdelning

Läs mer

Sveriges Dövas Ungdomsförbund ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2007-04-14 2007-04-15

Sveriges Dövas Ungdomsförbund ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2007-04-14 2007-04-15 Närvarande: 12 röstberättigade ombud Datum: Möte: Förbundsstämma Plats: Scandic Grand Hotell i Örebro Förbundsstämmans ordförande: Ragnar Veer Förbundsstämmans sekreterare: Kis Linné Förbundsstämmans justerare:

Läs mer

Protokoll 2 av 2. Årsmötesprotokoll 2 av 2. Micaela Magnusson

Protokoll 2 av 2. Årsmötesprotokoll 2 av 2. Micaela Magnusson Årsmötesprotokoll 2 av 2 SAMMANTRÄDESDATUM 2018-03-26 Protokoll fört vid årsmöte Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) 2019-03-26 kl. 16.30-17.30, City Conference Center i Stockholm

Läs mer

www.sjofartskultur.org

www.sjofartskultur.org Protokoll årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap 2014 Årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap DATUM & TID: Torsdag den 8 maj klockan 15.00 PLATS: Katarina Sjöfartsklubb Stockholm Närvarande: Berit Blomqvist Emma

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige,

Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige, Protokoll Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige, 802000-4266 Datum och tid Tisdag den 29 maj 2018 Plats Grillen/Årstaängsvägen 21C, Liljeholmen 1 Val av ordförande och protokollförare för mötet Mötet

Läs mer

Norra Norrlands Judoförbund

Norra Norrlands Judoförbund Norra Norrlands Judoförbund Årsmöte 2013 - Protokoll 2013-11- 30 Närvarande Lea Alhonen, IKSU Judo Matilda Hylander, Star SC Judo Elina Bergvall, Star SC Judo Mirbek Niyazaliev, Star SC Judo Ingemar Lundberg,

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Stadgar för lokalförening i RFSU

Stadgar för lokalförening i RFSU Stadgar för lokalförening i RFSU 1 Föreningens namn Föreningens namn är RFSU Uppsala 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Uppsala 3 Föreningsform RFSU Uppsala är en ideell förening. Föreningen

Läs mer

Protokoll Saco Studentråds kongress 2014

Protokoll Saco Studentråds kongress 2014 Protokoll Saco Studentråds kongress 2014 29-30 november 2014 Bosön, Lidingö Till protokollet hör Bilaga 1 Röstlängd Bilaga 2 Protokoll från Torg A Bilaga 3 Protokoll från Torg B Bilaga 4 Protokoll från

Läs mer

Förslag till dagordning på Svenska Kommunalarbetareförbundets 13e ordinarie förbundsmöte i Stockholm den maj 2017.

Förslag till dagordning på Svenska Kommunalarbetareförbundets 13e ordinarie förbundsmöte i Stockholm den maj 2017. Dag- och arbetsordning Förbundsmöte 2017 Förbundsmöte 2017 Dagordning Förslag till dagordning på Svenska Kommunalarbetareförbundets 13e ordinarie förbundsmöte i Stockholm den 30 31 maj 2017. 1. Förbundsmötets

Läs mer

Stadgar för Hallands Konstförening (Fastställda vid årsmöte 2005)

Stadgar för Hallands Konstförening (Fastställda vid årsmöte 2005) Hallands Konstförening 1 Stadgar för Hallands Konstförening (Fastställda vid årsmöte 2005) 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Uppgift/Ändamål Hallands Konstförening har till uppgift att väcka, underhålla och

Läs mer

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar EN BÄTTRE VÄRLD Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgarna antogs 1957 och reviderades senast vid Svenska FN-förbundets

Läs mer

Stadgar för Afasiförbundet i Sverige

Stadgar för Afasiförbundet i Sverige Stadgar för Afasiförbundet i Sverige 1 Förbundets namn Förbundets namn är Afasiförbundet i Sverige, kallat Afasiförbundet. 2 Förbundets syfte Afasiförbundet är en ideell intresseorganisation som är demokratiskt

Läs mer

STADGAR ÖSTRA MOTORCYKEL OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET

STADGAR ÖSTRA MOTORCYKEL OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET STADGAR ÖSTRA MOTORCYKEL OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET 1 STADGAR för ÖSTRA MOTORCYKEL- OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet (SDF) skall enligt

Läs mer

Program Förslag till dagordning Förhandlingsordning

Program Förslag till dagordning Förhandlingsordning Program Förslag till dagordning Förhandlingsordning Program Lördag den 13 juni 10.30-12.00 Registrering och välkomstkaffe 12.00 Välkommen 12.10 Aleksander Gabelic, ordförande Svenska FN-förbundet, öppnar

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer

Fört vid ordinarie föreningsstämma för Transportarbetarnas Arbetslöshetskassa tisdagen den 12 maj 2015 klockan World Trade Center, Stockholm

Fört vid ordinarie föreningsstämma för Transportarbetarnas Arbetslöshetskassa tisdagen den 12 maj 2015 klockan World Trade Center, Stockholm TRANSPORTARBETARNAS ARBETSLÖSHETSKASSA PROTOKOLL Fört vid ordinarie föreningsstämma för Transportarbetarnas Arbetslöshetskassa tisdagen den 12 maj 2015 klockan 13.00 World Trade Center, Stockholm 1 Stämmans

Läs mer

Norrbottens Friidrottsförbund

Norrbottens Friidrottsförbund Norrbottens Friidrottsförbund Årsmöte 2015 Protokoll 2015-03-22 Plats Idrottens Hus, Luleå, kl. 13.00 1 Upprop av ombud, godkännande av fullmakter och fastställande av röstlängd Enligt närvarolistan. Inga

Läs mer

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet. Lokalklubbsordförande Anne-Christine Stareborn hälsade de närvarande varmt välkomna. 1. Fastställande av röstlängden Närvarande 21st medlemmar. Röstlängden justeras vid eventuell rösträkning, se bilaga

Läs mer

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Plats: World Trade Center, Stockholm Tid: Lördagen 22 Mars 2014 kl 9.08-11.05 1 Mötets öppnande Förbunds ordförande Daniel Norrgård hälsade alla varmt

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015

Årsmötesprotokoll 2015 FSDB Stockholm och Gotlands län Årsmötesprotokoll 2015 Dag: Lördag 28 mars 2015 Tid: 13:13-17:00 Plats: Dövas Hus, Palmfeltsvägen 15 Närvarande: 26 röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande FSDB

Läs mer

PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma. Byagillets ordförande öppnar årsstämman och hälsar de närvarande välkomna.

PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma. Byagillets ordförande öppnar årsstämman och hälsar de närvarande välkomna. BRÖSARPS BYAGILLE PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma Årsstämman den 13 februari 2012 Närvarande 28 personer framgår av bilagd närvarolista. 115 Årsstämman öppnas Byagillets ordförande öppnar årsstämman

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Målareförbundets ordinarie kongress 2019

Arbetsordning för Svenska Målareförbundets ordinarie kongress 2019 Arbetsordning för Svenska Målareförbundets ordinarie kongress 2019 Tiderna för arbetsordningens olika punkter är preliminära. Onsdagen den 21 augusti Kl. 09:30 10:00 Kl. 10:00 12:00 Samling och kaffe Dagordningens

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat. Neurologiskt Handikappades NHR MotalaNadstena Riksförbund Protokoll fort vid NHR MotalaNadstena ÅRSMÖTE Ort: 59: an, Gamla Stan, Motala Datum: 2011-02 -13 Klockan: 15.00-17.30 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016

Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016 1 Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016 Tid: 2015-03-19 kl. 15.00 Plats: Tommarps Bygdegård Kallade: Samtliga klubbar i distriktet Närvarande: HBK, KLL, KÄR, KÄV, LBO, RON, RVK, SIM, TBG,

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

STADGAR för SÖDRA MOTORCYKELFÖRBUNDET

STADGAR för SÖDRA MOTORCYKELFÖRBUNDET Södra Motorcykelförbundet STADGAR för SÖDRA MOTORCYKELFÖRBUNDET Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Södra Motorcykelförbundet (SMF) skall enligt dessa stadgar och Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundets

Läs mer

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka HSB - där möjligheterna bor HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 2015 Datum/tid: 2015-05-12, kl 19:00-20:30 Plats: Melanders Fisk, Nacka Forum 1. Föreningsstämmans

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

ÄNDRING AV STADGAR. PROPOSITION Kongressen 2010

ÄNDRING AV STADGAR. PROPOSITION Kongressen 2010 ÄNDRING AV STADGAR Huvuddelen av dessa ändringar av stadgar är en konsekvensändring i och med att vi på kongressen 2009 ändrade tidsram för när vi ska hålla kongressen. Dessutom är det en ändring vad gäller

Läs mer

Svenska Frisbeesportförbundet

Svenska Frisbeesportförbundet Svenska Frisbeesportförbundet Protokoll fört vid årsmöte 19 mars, 2016 Plats: Scandic Järva Krog, Stockholm 1 ÖPPNANDE AV ÅRSMÖTET 2016 Ordförande Johan Robertson hälsade alla välkomna och förklarade mötet

Läs mer

PROTOKOLL. Ingvar Karlsson hälsar de närvarande välkomna och förklarar årsmötet öppnat.

PROTOKOLL. Ingvar Karlsson hälsar de närvarande välkomna och förklarar årsmötet öppnat. ÅRSMÖTE 2016 1 Sammanträdesdatum: Torsdagen den 28 april 2016 Tid: Klockan 18.30 Plats: Brännö Folkets Park, Hylte Protokollets omfattning: 1-18 Arsmötet föregicks av ett samtal om folkbildningens roll

Läs mer

Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet

Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet 2018-04-14 Lignagatan 8, Stockholm Paragraf 8, 12 och 26 på dagordningen behandlades ej, och finns ej med i protokollet. 1 Förbundsmötet öppnas 2 Upprättande och justering

Läs mer

Svenska Pistolskytteförbundet Normalstadgar för Pistolskyttekrets Fastställda av förbundsmötet den 13 juni 2010 Stadgar

Svenska Pistolskytteförbundet Normalstadgar för Pistolskyttekrets Fastställda av förbundsmötet den 13 juni 2010 Stadgar Svenska Pistolskytteförbundet Normalstadgar för Pistolskyttekrets Fastställda av förbundsmötet den 13 juni 2010 Stadgar för Värmlands. pistolskyttekrets, nedan kallad kretsen, antagna vid årsmötet den

Läs mer

Stadgar för SULF:s doktorandförening

Stadgar för SULF:s doktorandförening Stadgar för SULF:s doktorandförening Innehåll Stadgar för SULF:s doktorandförening... 1 Innehåll... 1 Stadgar för SULF:s doktorandförening... 2 Allmänna bestämmelser... 2 1 Ändamål... 2 2 Organisation...

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Tid och plats: 2015-03-31, 18.00-19.10, Citylokalen 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande Agnetha Westerdahl öppnade mötet. 2 Fastställande av

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017 LINKÖPINGS GYMNASTIKSÄLLSKAP PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017 Dag: Söndagen den 10 september 2017 Plats: Närvarande: Föreningshuset Fontänen, Västra vägen 32, Linköping 11 röstberättigade medlemmar 1 ej

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... 1-27 Agneta Lidin

Underskrifter Sekreterare... 1-27 Agneta Lidin sid 1 (9) Plats och tid Scandic Hotel, Luleå, lördagen den 29 mars 2014 kl. 13 00-15 00 Beslutande Närvarande ombud: Enligt särskild upprättad röstlängd Övriga närvarande Från SvRF: Eva Myrgren, styrelseledamot

Läs mer

Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning,

Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning, Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning, Miljöförvaltning och SISAB. STADGAR FÖR STAR, FÖRENINGEN

Läs mer

Protokoll SMFF förbundsstämma 2010

Protokoll SMFF förbundsstämma 2010 SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Förbundsstämma 2010-03-21 1 (5) Protokoll SMFF förbundsstämma 2010 Den 21 mars 2010, Quality Airport Hotel Arlanda Närvarande: Ett 60-tal personer var närvarande, representerande

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

Skapande Broderi Stockholm

Skapande Broderi Stockholm Skapande Broderi Stockholm Antagna av årsmötet 2016-03-05, bekräftade av medlemsmötet? Allmänna bestämmelser 1 Skapande Broderi Stockholm är en ideell förening, som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer

RFS stadgar. Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

RFS stadgar. Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare RFS stadgar Förbundsstadgar antagna av RFS kongress 1997 och reviderade av kongress 2001, årsmöte 2003, årsmöte 2004, årsmöte 2007, årsmöte 2011 och årsmöte 2014. 1 Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Läs mer