Vapengränds äldreboende, Västervik 5 mars 2014 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vapengränds äldreboende, Västervik 5 mars 2014 kl"

Transkript

1 1 (14) Plats och tid Beslutande Vapengränds äldreboende, Västervik 5 mars 2014 kl Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Leif Aringstam (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou (S) ordf. Denny Åsberg (S) Poul Larsen(S) tjg.ers Åke Jägerö (S) Ewa Ståhl (S) Cecilia Eriksson (VDM) tjg.ers. Gunnel Ohlin (KD) Tomas Markljung (V) Övriga närvarande Se nästa sida Utses att justera Justeringens plats och tid Denny Åsberg (S) Kommunhuset 14 mars 2014 Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Kristina Granfelt Angelica Katsanidou Denny Åsberg Bevis om att justerat protokoll är anslaget Organ Sammanträdesdatum 5 mars 2014 Anslaget sätts upp 17 mars 2014 Anslaget tas ned 8 april 2014 Förvaringsplats för protokollet Underskrift Socialkontoret Kristina Granfelt

2 2 (14) Övriga närvarande Ronny Pettersson(S), ers. Anna Melstedt Ottosson (S) ers. Poul Larsen (S) ers. Britta Silverdahl (S), ers. Valter Persson (FP) ers. Annica Mässing, områdeschef, Västervik söder 18 JanInge Gustafson, områdeschef 18 Gunilla Öhrling, utvecklingsledare 18 Jörgen Olsson, socialchef Kristina Granfelt, sekreterare

3 3 (14) Ärendelista 5 mars Upprop och val av justerare 18. Socialchefen informerar 19. IVOs tillsyn av Bostad med särskild service LSS, svar 20. Verksamhetsberättelse Kvalitetsberättelse Boende för personer med samsjuklighet 23. Mål och styrdokument för arbetet med barn och ungdomar i Västerviks kommun, remissvar 24. Stimulansmedel till länets kommuner inom nationella överenskommelsen för ehälsa Översyn av organisationen inom Individ- och familjeomsorgen 26. Rättelse av protokoll 90, , Sammanträdesplan för socialnämnden Delgivningar

4 4 (14) Sn 17 Upprop och val av justerare Dnr Upprop sker och Denny Åsberg (S) utses att justera.

5 5 (14) Sn 18 Socialchefen informerar Dnr 1. Information om Vapengränd (ej beslutsärende) 2. Charterresa, information (ej beslutsärende) 3. IVOs tillsyn av Bostad med särskild service LSS, svar 4. Verksamhetsberättelse Kvalitetsberättelse Boende för personer med samsjuklighet 7. Mål och styrdokument för arbetet med barn och ungdomar i Västerviks kommun, remissvar 8. Stimulansmedel till länets kommuner inom nationella överenskommelsen för ehälsa Översyn av organisationen inom Individ- och familjeomsorgen 10. Rättelse av protokoll 90, , Sammanträdesplan för socialnämnden 2014 Utvärdering av sammanträdesförändring inom socialnämnden, diskussion (ej beslutsärende) beslutar att godkänna lämnad information. Ajournering ajournerar sig kl för gruppmöten.

6 6 (14) Sn 19 IVOs tillsyn av Bostad med särskild service LSS, svar Dnr 2013/ Vid IVOs tillsyn, , av Bostad med särskild service LSS, Arabievägen framkom brister i dokumentationen kopplad till genomförandet av insatsen samt i information till medarbetarna kring rapporteringsskyldighet enligt Lex Sarah. Vidtagna åtgärder redovisas i framtagen handlingsplan. Handlingar i ärendet är, Beslut, , Dnr /2013 från IVO Förslag till Svar på IVO tillsyn av Bostad med särskild service LSS, Arabievägen 25 Västerviks kommun, Socialchefens förslag till beslut att socialnämnden antar förslag till Svar på IVO tillsyn av Bostad med särskild service LSS, Arabievägen 25 Västerviks kommun, , som sitt eget och skcikar det till IVO. beslutar att bifalla förslag till beslut.

7 7 (14) Sn 20 Verksamhetsberättelse 2013 Dnr 2013/9-042 s bokslut för 2013 redovisas. Verksamhetsberättelsen innehåller det nämndgemensamma, omvärldsanalys, väsentliga händelser under året, ekonomi, måluppfyllelse och framtidsbedömning Socialförvaltningen Utfall 2013 Budget 2013 Resultat 2013 Utfall 2012 Förändr. 2013/2012 Central administration 19,5 21,4 1,9 20,5-1,0 Äldreomsorg 338,7 335,5-3,2 347,3-8,6 IFO, inkl utredning 79,3 76,3-3,0 73,9 5,4 Omsorg funktionsnedsatta 208,0 218,7 10,7 210,8-2,8 Hälso- och Sjukvård 76,2 78,3 2,1 75,4 0,8 Summa 721,7 730,1 8,4 727,9-6,2 Socialförvaltningen gör 2013 ett positivt driftsresultat på 8,4 mkr. Socialchefens förslag till beslut att socialnämnden godkänner Verksamhetsberättelsen samt att överlämna socialnämndens Verksamhetsberättelse för år 2013 till kommunstyrelsen. beslutar att bifalla förslag till beslut.

8 8 (14) Sn 21 Kvalitetsberättelse 2013 Dnr 2014/ Detta är första gången som socialförvaltningen sammanställer en kvalitetsberättelse. Kvalitetsarbetet utgår dels från en övergripande styrning med aktuella lagar, föreskrifter och allmänna råd och dels från kommunfullmäktige eller kommunstyrelsens mål samt socialförvaltningens egna mål. Med kvalitet avses att en verksamhet uppfyller samtliga krav och mål som gäller för verksamheten enligt lagar och andra föreskrifter. Vikten av att arbeta med kvalitetsutveckling inom både vård och omsorg och individ- och familjeomsorg markeras av regering och riksdag i socialtjänstlagens tredje kapitel. Insatser inom socialtjänsten skall vara av god kvalitet. För utförande av socialnämndens uppgifter skall det finnas personal med lämplig utbildning och erfarenhet. Kvaliteten i verksamheten skall systematiskt och fortlöpande utvecklas och säkras. Handling i ärendet är Kvalitetsberättelse Socialchefens förslag till beslut att socialnämnden godkänner Kvalitetsberättelse 2013 och att den läggs till handlingarna. beslutar att bifalla förslag till beslut.

9 9 (14) Sn 22 Boende för personer med samsjuklighet Dnr 2014/6-700 Begreppet dubbeldiagnos introducerades under 1990-talet, under de senare åren har det bytt namn till samsjuklighet vilket används i denna text. Socialstyrelsen menar att samsjuklighet avser individer med en somatisk/psykisk problematik i kombination med ett alkohol- /narkotikamissbruk. I den boendeplan som tagits fram lyftes behovet av ett boende för personer med samsjuklighet (psykiatri/missbruk). Information i ärendet gavs till nämnden på sammanträdet i februari. Ärendet återkommer och risk- och konsekvensanalys har tagits fram och ärendet har förhandlats enligt MBL 11. Handling i ärendet är skrivelse, Boendeplanering för personer med samsjuklighet/dubbeldiagnos, Socialchefens förslag till beslut att verksamheten för socialpsykiatrin inriktar och utvecklar ett trapphus mot personer med samsjuklighet i ett befintligt boende. beslutar att bifalla förslag till beslut.

10 10 (14) Sn 23 Mål och styrdokument för arbetet med barn och ungdomar i Västerviks kommun, remissvar Dnr 2014/ har givits möjlighet att yttra sig över rubricerat förslag på Mål och styrdokument för Västerviks kommuns arbete med barn och ungdomar. föreslår att nämndernas egna mål tas bort i dokumentet. Det övergripande målet och de gemensamma inriktningsmålen bör täcka in alla verksamheter: Övergripande mål, Att alla barn och ungdomar ges möjlighet att nå sina mål och genomföra sin skolgång med godkända betyg, må bra och uppleva en god självkänsla. Gemensamma inriktningsmål, Målsättningen är att kommunens samlade resurser inom barn- och ungdomsverksamheten ska säkerställa: Att vårt gemensamma arbete har ett inkluderande förhållningssätt. Att barn och ungdomar har goda levnadsförhållanden i en trygg och säker miljö. Att ett samlat och resurseffektivt förebyggande arbete och stöd sker för att motverka att barn och ungdomar hamnar i utanförskap. Att utgå ifrån en gemensam värdegrund i vårt arbete, där tillgänglighet likvärdighet och gemensamt ansvar är nyckelbegrepp. Att med gemensam styrning och ledning genomföra insatser för att stärka barn och ungdomars rättigheter och delaktighet. Handlingar i ärendet är Förslag till mål- och styrdokument samt förslag till remissvar. Socialchefens förslag till beslut att socialnämnden antar förslag till remissvar som sitt eget och överlämnar det till kommunstyrelsen. beslutar att bifalla förslag till beslut.

11 11 (14) Sn 24 Stimulansmedel till länets kommuner inom nationella överenskommelsen för ehälsa 2014 Dnr Handling i ärendet är, Stimulansmedel till länets kommuner inom nationella överenskommelsen för ehälsa 2014 där förslag till beslut, bakgrund, målet för överenskommelsen och grundkraven för ansökan om Stimulansmedel redovisas. Kommunerna i Kalmar län kan tillsammans ansöka om stimulandsmedel totalt kr till verksamhetsutveckling genom gemensamma projekt och för ehälso-samordnare kr. Regionförbundet i Kalmar län, som bidragsmotttagare av stimulansmedel inom ehälsa föreslår att berörda nämnder i Kalmar läns kommuner för 2014 års arbete fattar följande beslut; att påbörja processen med att etablera konceptet trygghet, service och delaktighet i hemmet genom digital teknik att nämnden ger förvaltningen i uppdrag att inom konceptet trygghet service och delaktighet i hemmet genom digital teknik ta fram en långsiktig plan för finansiering, organisation och samverkan inom ehälso-området Detta är ett av grundkraven för att kunna erhålla medel. Socialchefens förslag till beslut att socialnämnden antar förslag till beslut från Regionförbundet i Kalmar län, att påbörja processen med att etablera konceptet trygghet, service och delaktighet i hemmet genom digital teknik att nämnden ger förvaltningen i uppdrag att inom konceptet trygghet service och delaktighet i hemmet genom digital teknik ta fram en långsiktig plan för finansiering, organisation och samverkan inom ehälso-området. beslutar att bifalla förslag till beslut samt att ge socialchefen i uppdrag att informera nämnden om den långsiktiga planen för finansiering, organisation och samverkan inom ehälsoområdet när den är klar.

12 12 (14) Sn 25 Översyn av organisationen inom Individ- och familjeomsorgen Dnr 2014/5-700 Under våren 2013 har den nya organisationen införts inom Äldreomsorgen och Omsorgen om funktionsnedsatta Inom Individ- och familjeomsorgen har ett utredningsuppdrag pågått för att utveckla arbetssätt och rutiner på myndighetsenheten. Under sommaren 2013 har verksamhetschefen inom IFO slutat. Mot bakgrund av ovanstående har en översyn av IFO:s organisation genomförts. Information om förslag till förändring gav till socialnämnden på sammanträdet i februari. Förslag till förändring har omarbetats inför socialnämndens sammanträde i mars. Handling i ärendet är, Översyn av organisationen inom Individ- och familjeomsorgen, av socialchef Jörgen Olsson. Socialchefens förslag till beslut att förvaltningen rekryterar en Individ- och familjeomsorgschef samt att socialförvaltningens administration (Kvarngatan 5), bostadsanpassning, handläggning av dödsboanmälan och systemadministration ska ligga inom Individ- och familjeomsorgens ansvarsområde. beslutar att bifalla förslag till beslut samt att tjänsten som IFO-chef ska vara ett förordnande där anställningen som chef ska vara tidsbegränsad.

13 13 (14) Sn 26 Rättelse av protokoll 90, , Sammanträdesplan för socialnämnden 2014 Dnr 2013/ I sammanträdesprotokollet 90, , har sammanträdena för Prou och KPR felaktigt hamnat under februari 2014, det ska vara mars Rättelse; Kommunala Pensionärsrådet har sammanträde den 12 mars, förmiddag och Produktionsutskottet, förmiddag, den 26 mars Förslag till beslut att socialnämnden rättar protokollet för Sammanträdesplanen 2014, sn , till 12 mars (KPR) och 26 mars (Prou) enligt ovan. beslutar att bifalla förslag till beslut.

14 14 (14) Sn 27 Delgivningar Beslut fattade, på delegation av socialnämnden, av tjänstemän inom Individ- och familjeomsorgen Beslut fattade, på delegation, om bostadsanpassningsbidrag av byggnadsingenjören Ovanstående finns tillgängligt vid socialnämndens sammanträde. Protokoll från MBL-förhandlingar finns tillgängliga på sammanträdet. Arbetsmiljöverket 1. Information om avslutat ärende, hemtjänst Treklövern, sid.1 Övrigt 2. Protokoll från sammanträde med Kommunernas Hjälpmedelsnämnd i Kalmar län, beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna. sid.3-7

Kommunhuset, Västervik 9 oktober 2013 kl Ajournering, för lunch och gruppmöten

Kommunhuset, Västervik 9 oktober 2013 kl Ajournering, för lunch och gruppmöten 1 (12) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 9 oktober 2013 kl. 09.00 13.05 Ajournering,11.30-13.00 för lunch och gruppmöten Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Tanja Pålsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (9) Kommunhuset, Västervik 27 november 2013 kl Ajournering,

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (9) Kommunhuset, Västervik 27 november 2013 kl Ajournering, 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 27 november 2013 kl. 08.30 10.40 Ajournering,10.00 10.30 för gruppmöten Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ersättare tanja Pålsson (M)

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 6 februari 2013 kl Ajournering f lunch och gruppmöte

Kommunhuset, Västervik 6 februari 2013 kl Ajournering f lunch och gruppmöte 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 6 februari 2013 kl. 09.30 13.50 Ajournering 11.15-13.30 f lunch och gruppmöte Tanja Pålsson (M) tjg.ers. ersättare Birgitta Sjölander (M) tjg.ersättare

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (11) 2013-05-08

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (11) 2013-05-08 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, Västervik Ajournering,11.30-13.30 för lunch och gruppmöten 8 maj 2013 kl. 09.00 13.45 Beslutande Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers Tanja Pålsson (M) tjg.ers

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl

Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl 1 (14) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl. 09.00 12.10 Peter Johansson (M) Malin Sjölander (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou (S)

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. Åke Jägerö (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (14)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. Åke Jägerö (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (14) 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Västervik Ajournering 12.20-14.00 för lunch och gruppmöten 6 mars 2013 kl. 10.00 14.15 Beslutande Peter Johansson (M) Malin Sjölander (M) Britt-Louise Åberg Marianne Båtman

Läs mer

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 1 (11) Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Britt-Louise Åberg (M) Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 5 februari 2014 kl. 08.30 13.15

Kommunhuset, Västervik 5 februari 2014 kl. 08.30 13.15 1 (16) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 5 februari 2014 kl. 08.30 13.15 Birgitta Sjölander (M) tjg.ers Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Leif Aringstam(M) tjg.ers Angelica Katsanidou

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (9) 2013-06-05

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (9) 2013-06-05 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik Ajournering 10.30-11.30 för gruppmöten 5 juni 2013 kl. 08.30 11.30 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

Dalsgården, Gunnebo 3 september 2014 kl

Dalsgården, Gunnebo 3 september 2014 kl 1 (13) Plats och tid Beslutande Dalsgården, Gunnebo 3 september 2014 kl. 09.30 12.15 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Tanja Pålsson (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Angelica

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 3 december 2014, kl

Kommunhuset, Västervik 3 december 2014, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 3 december 2014, kl. 09.30 12.30 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Tanja Pålsson (M) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (18)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (18) 1 (18) Plats och tid Kommunhuset, Västervik 7 maj 2014 kl. 08.30 12.15 ajournering f. gruppmöten 11.30 12.00 Beslutande Peter Johansson (M) 42-49, 51-56 Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Tanja Pålsson (M)

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 4 september 2013 kl Ajournering, för lunch och gruppmöten

Kommunhuset, Västervik 4 september 2013 kl Ajournering, för lunch och gruppmöten 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 4 september 2013 kl. 09.00 13.10 Ajournering,11.30-13.00 för lunch och gruppmöten Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tj.görande ers. Tanja

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (18) Kommunhuset, Västervik 31 maj 2017, kl

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (18) Kommunhuset, Västervik 31 maj 2017, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 31 maj 2017, kl 09.00 11.45 Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C) Jens Jackowski (MP)

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 3 maj 2018, kl 09.00 12.35 Ajournering kl 11.55 12.05 Angelica Katsanidou (S) Susanne Hultman (S) Tjg.ers. Ewa Ståhl (S) Maud Lindqvist (S) Tjg.ers.

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl. 9.00 11.40 Ajournering kl. 11.15 11.20 Ingela Svensson (C), ordf. Susanne Hultman

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 26 november 2015, kl ajournering f gruppmöten kl

Kommunhuset, Västervik 26 november 2015, kl ajournering f gruppmöten kl 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 26 november 2015, kl. 13.00-14.35 ajournering f gruppmöten kl.14.05-14.20 Angelica Katsanidou (S) Susanne Hultman (S) tjg.ers. Ewa Ståhl (S) Peter

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (17)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (17) 1 (17) Plats och tid Kommunhuset, Västervik ajournering för gruppmöten 11.30-12.00 2 april 2014 kl. 09.00 12.10 Beslutande Birgitta Sjölander (M) tjg.ers Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 4 maj 2017, klockan

Kommunhuset, Västervik 4 maj 2017, klockan 1 (16) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 4 maj 2017, klockan 09.00 12.00 Angelica Katsanidou (S) Susanne Hultman (S) tj. ersättare Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C), Jäv 48

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 5 april 2018, kl 09.00 12.10 Ajournering kl 11.50 12.05 Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (10) 2015-01-08

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (10) 2015-01-08 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 8 januari 2015 kl 09.30-10.15 Angelica Katsanidou (S) Anna Melstedt Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C) Jens Jackowski (MP)

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (12)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (12) 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Västervik Ajournering f. gruppmöte kl. 11.30-11.50 06 oktober 2016, kl 08.30-12.00 Beslutande Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Denny Åsberg

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (19)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (19) 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Socialkontoret, Västervik 25 april 2012 kl. 10.30 17.15 ajournering f lunch 12.00-13.15 Tanja Pålsson (M). tjg.ers Malin Sjölander (M) Peter Johansson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl Ajournering

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl Ajournering Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl. 9.00 12.15 Ajournering 11.45 12.05 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Viktor

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 3 september

Kommunhuset, Västervik 3 september 1 (16) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 3 september 2015 09.00-11.45 Angelica Katsanidou (S) Anna Melstedt Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C) Jens Jackowski (MP)

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 6 september 2018 kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 6 september 2018 kl Socialnämnden 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 6 september 2018 kl. 9.00 11.00 Beslutande Angelica Katsanidou (S) Maud Lindqvist (S) Tjg ers Ewa Ståhl (S) Jessica Kristiansson

Läs mer

Nina Grip (L) Anders Loman (SD) Gunnel Ohlin (KD) tjg.ers 37. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Kristina Granfelt. Angelica Katsanidou

Nina Grip (L) Anders Loman (SD) Gunnel Ohlin (KD) tjg.ers 37. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Kristina Granfelt. Angelica Katsanidou 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 7 april 2016, 08-30 -12.00 Angelica Katsanidou (S) ordf. Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C) Poul Larsen (S)

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 5 mars 2015, kl. 08.30 12.30 ajournering kl 12.00-12.20

Kommunhuset, Västervik 5 mars 2015, kl. 08.30 12.30 ajournering kl 12.00-12.20 1 (16) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 5 mars 2015, kl. 08.30 12.30 ajournering kl 12.00-12.20 Peter Iselau (S).tjg.ersättare Susanne Hultman (S) tjg.ers. 18-19 Anna Melstedt Ottosson (S)

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (16)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (16) 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Västervik, ajournering f lunch och gruppmöten 11.30-13.00 30 maj 2016, kl. 09.00 13.30 Beslutande Angelica Katsanidou (S) Susanne Hultman (S) tjg.ers. Ewa Ståhl (S) Åke

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 30 november 2016, kl Kommunhuset 30 november Underskrifter Sekreterare Paragrafer Kristina Granfelt

Kommunhuset, Västervik 30 november 2016, kl Kommunhuset 30 november Underskrifter Sekreterare Paragrafer Kristina Granfelt 1 (19) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 30 november 2016, kl. 09.00 12.30 Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C) Poul Larsen (S)

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (18) Kommunhuset, Västervik 2 mars 2017, kl

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (18) Kommunhuset, Västervik 2 mars 2017, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 2 mars 2017, kl 09.00 13.00 Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C) Poul Larsen (S) tj

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (17)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (17) 1 (17) 2016-10-06 Plats och tid Kommunhuset, Västervik ajournering för gruppmöten 11.30-12.00 03 november 2016, kl. 09.00-12.10 Beslutande Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S)

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2013-09-17 Prosten, kl. 13.30 15.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou ordf. SN Marianne Båtman

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 6 november 2013 kl Ajournering, för lunch och gruppmöten

Kommunhuset, Västervik 6 november 2013 kl Ajournering, för lunch och gruppmöten Socialnämnden 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 6 november 2013 kl. 08.30-13.40 Ajournering,11.30-13.30 för lunch och gruppmöten Peter Johansson (M) Birigtta Sjölander (M) tjg.ersättare

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 3 december 2015 kl. 09.00-12.30. Kommunhuset 3 december 2015. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 123- Kristina Granfelt

Kommunhuset, Västervik 3 december 2015 kl. 09.00-12.30. Kommunhuset 3 december 2015. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 123- Kristina Granfelt 1 (20) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 3 december 2015 kl. 09.00-12.30 Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C) Poul Larsen (S)

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 28 november 2012 kl

Kommunhuset, Västervik 28 november 2012 kl 1 (17) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 28 november 2012 kl. 13.15 16.20 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers Britt-Louise Åberg Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou (S)

Läs mer

Nina Grip (L) Yvonne Edvardsson (SD) tjg. ers. Maud Lindqvist (S) tjg. ers. 44- Susanne Hultman (S) tjg.ers. 47

Nina Grip (L) Yvonne Edvardsson (SD) tjg. ers. Maud Lindqvist (S) tjg. ers. 44- Susanne Hultman (S) tjg.ers. 47 1 (19) Plats och tid Kommunhuset, Västervik ajournering kl. 12.20-14.00 4 maj 2016, kl.08.30 14.10 Beslutande Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) 41,42 och 43 delvis Åke Jägerö

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 4 februari 2016, kl ajournering f gruppmöten och lunch kl

Kommunhuset, Västervik 4 februari 2016, kl ajournering f gruppmöten och lunch kl 1 (15) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 4 februari 2016, kl. 08.30 15.40 ajournering f gruppmöten 11.30-11.55 och lunch kl 12.10 13.00 Angelica Katsanidou (S) Susanne Hultman (S) tjg.ers.

Läs mer

Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande

Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande 1 (14) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 5 februari 2015, 09.00 12-05 Angelica Katsanidou (S) Anna Melstedt Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Denny Åsberg (S) tjg.ers Ingela Svensson (C) Poul Larsen

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 november 2018 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 november 2018 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (17) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 november 2018 kl. 9.00 11.55 Ajournering kl. 11.40 11.50 Beslutande Angelica Katsanidou (S) 84-95 Emma Johansson (C) Tjg ers.

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 3 mars 2016, kl ,

Kommunhuset, Västervik 3 mars 2016, kl , 1 (24) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 3 mars 2016, kl 08.30 16.00, Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) meddelar jäv 19 Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C) Poul

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 25 januari 2018, kl Ajournering och

Kommunhuset, Västervik 25 januari 2018, kl Ajournering och 1 (16) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 25 januari 2018, kl 11.00 14.20 Ajournering 12.45 13.15 och 13.55 14.10 Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) 1-2 Ewa Ståhl (S) Jessica

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.55 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl

Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl. 15.55-16.35 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou (S) Sharad

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Ingela Svensson,

Läs mer

25 april 2018 kl ajournering

25 april 2018 kl ajournering Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 25 april 2018 kl. 12.00 13.30 ajournering 13.10-13.15 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande

Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande 1 (25) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 6 april 2017, kl 09.00 13.00 Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C) Jäv 37 Poul Larsen

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (20)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (20) 1 (20) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 mars 2018, kl 09.00 12.10 Ajournering kl 11.50 12.00 Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Maud Lindqvist (S) Tjg. ers.

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 5 oktober 2017, kl

Kommunhuset, Västervik 5 oktober 2017, kl 1 (16) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 5 oktober 2017, kl 09.00 11.40 Angelica Katsanidou (S) Susanne Hultman (S) tjg ers Ewa Ståhl (S) Jessica Kristiansson (S) tjg ers Ingela Svensson

Läs mer

88 Delgivningar 2018/ Utredning om palliativ vård 2018/ Äldreomsorg, budget /8029 8

88 Delgivningar 2018/ Utredning om palliativ vård 2018/ Äldreomsorg, budget /8029 8 1 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 87 Statusrapport över pågående ärenden i 2018/8021 5 socialnämnden 88 Delgivningar 2018/8020 6 89

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-09-08 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Marianne

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, IFO kl 13.30 17.30 ande Övriga närvarande: Agnetha Landberg ande (C) ordf. Renée Solstad (S) Birgitta Pettersson (C) tjg ers 23-30 Håkan Sjöborg (C) tjg ers Inga Jonsson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.30 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) 18-33 Rune Carlsson (KD) Renée Solstad

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 7 september 2017, kl Åke Aldman (L) Yvonne Edvardsson (SD) tjg ersättare. Kommunhuset 7 september 2017

Kommunhuset, Västervik 7 september 2017, kl Åke Aldman (L) Yvonne Edvardsson (SD) tjg ersättare. Kommunhuset 7 september 2017 1 (19) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 7 september 2017, kl 09.00 12.45 Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C) Jens Jackowski

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 Tjustsalen, kl. 09.00-11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Mariann Båtman

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00-15.30 ande Gunilla Johansson (S) Janne Forslund (S) Mikael Palmqvist (S) Bengt Jonsson (FÖL) Christian Holesäter (V) Eddie

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden Stadshuset, kl 08:30-11:00 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Sebastian Clausson (S), vice ordförande Björn Fagerlund (M), ledamot Leif Johansson (S),

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Socialutskottet OBS: WEBB-VERSION

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Socialutskottet OBS: WEBB-VERSION HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) OBS: WEBB-VERSION Plats och tid IFOs sammanträdeslokal, torsdagen den 12 maj 2016 kl 08.30-16.05 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S),

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 21 mars 2017 kl 08:30-11:35 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2014-03-12 1 (12) Plats och tid Älmhults kommunhus 12 mars 2014 kl. 13.00 14.45 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C), t.o.m. 30 Viktor Emilsson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl Kommunstyrelsen 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl. 15.15 16.50 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou (S) Mats Hugosson

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-03-14 1(11) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.05 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt (M) Gunvor

Läs mer

Socialnämnden. Kommunhuset, Kungsör, tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:30 17:00 (ajounering14:45-15:00)

Socialnämnden. Kommunhuset, Kungsör, tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:30 17:00 (ajounering14:45-15:00) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Kungsör, tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:30 17:00 (ajounering14:45-15:00) ande Tjänstgörande ersättare Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud (S),

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2014-12-09 1(16) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, kommunhuset, kl.10.00-16.30 Mötet startar med invigning av nya HVB-hemmet för ensamkommande barn på Sätter Margareta Ivarsson (C) ordförande

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Harry Bäckström

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Harry Bäckström PROTOKOLL 1(20) Tid: Kl 8:30-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s vice ordförande Harry Bäckström, s Lars-Åke Andersson, v

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 2 november 2017, kl Kommunhuset den 2 november Underskrifter Sekreterare Paragrafer

Kommunhuset, Västervik 2 november 2017, kl Kommunhuset den 2 november Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1 (21) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 2 november 2017, kl 09.00 11.30 Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C) Jens Jackowski

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 08.30-10.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Barbro Söderberg (S) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2015-11-24 Vapengränds äldreboende, kl. 09.30 12.00 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf.

Läs mer