Produktrelease för Bankgirosystemet och tillhörande tjänster

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Produktrelease för Bankgirosystemet och tillhörande tjänster"

Transkript

1 Produktrelease för Bankgirosystemet och tillhörande tjänster Hösten 2018 Postadress: Stockholm Besöksadress: Mejerivägen 1 Bankgironr: Styrelsens säte: Stockholm Växel: Org.nr: VAT No. SE Bankgirocentralen BGC AB All rights reserved.

2 Sida 2 (6) Bankgirots produktreleaser vänder sig till de banker som deltar i Bankgirosystemet. Den beskriver planerade förändringar i systemet och tillhörande tjänster med information som är ett stöd i våra kunders planerings- och utvecklingsarbete. Aktiviteter 2019 För närvarande görs inga större förändringar i Bankgirots tjänster. Aktuellt nu är digitalisering avseende beställning av kopior av betalningsinformation eller information om enstaka betalningar. Detta beskrivs närmare under avsnittet Digitalisering av servicetjänster. Bankgiro identifikation (BgID), som idag kan användas för identifiering och signering i Bankgirots tjänster, kommer inte att finnas med i vårt erbjudande fr o m 30 juni Berörda banker är informerade. Vi arbetar också med ett antal intressanta förbättringar och med långsiktiga förändringar för att gå mot en framtida betalningsinfrastruktur. Läs om det i slutet av detta dokument. Innehåll Kommande förändringar... 3 Digitalisering av servicetjänster... 3 Långsiktiga initiativ och projekt... 5 Bankgirots framtida erbjudande... 5 Utveckling

3 Sida 3 (6) Kommande förändringar Digitalisering av servicetjänster Allmänt Nya e-formulär där myndigheter, banker och bankkunder kan beställa kopior av betalningsinformation eller information om enstaka betalningar. Nytt e-formulär där myndigheter kan beställa information om banktillhörighet. Så här fungerar det idag Bankgirot har idag en manuell hantering för beställning av kopior och beställning av betalningsinformation till myndigheter, banker och bankkunder och banktillhörighet till myndigheter. Beställningarna kommer via telefon, e-post eller fysisk post till Bankgirot. Informationen tas fram manuellt och sänds via fysisk post till beställaren, vilket tar i genomsnitt 2 dagar exklusive postgång. Vilken förändring gör vi? Bankgirot har tagit fram en automatiserad lösning som innebär att myndigheter och banker kommer att använda ett e-formulär som nås via deras bank- eller myndighetsunika sida. Varför gör vi förändringen? Det finns en stark efterfrågan från myndigheter, banker och bankkunder på att få tillgång till informationen elektroniskt och att få snabbare leveranser. Det är också viktigt utifrån ett hållbarhetsperspektiv då vi minskar användningen av papper. Så här kommer det att fungera Beställaren fyller i önskat e-formulär (myndigheter via myndighetsunik sida, banker via bankunik sida och bankkunder via Bg Online eller med hjälp av banken). Bankgirot behandlar beställningen automatiserat och lägger upp beställd information i kundunik folder på Bankgirot för extern åtkomst. För att beställaren ska komma åt informationen på ett säkert sätt skickar Bankgirot ett mail med länk och ett sms med lösenord. Informationen är tillgänglig i PDF-format för läsning eller nedladdning. Informationen kommer att vara tillgänglig för bank och myndighet under 7 dagar och för bankkund under 14 dagar. Nya BST-koder kommer att skapas för fakturering, vilket har tagits upp i BST-forum. Priset kommer under 2019 att vara detsamma för denna nya rutin och befintlig rutin.

4 Sida 4 (6) När inträffar förändringen? Plan för införandet: Myndighetsförfrågan om banktillhörighet finns tillgänglig på respektive myndighets sida sedan början av oktober Kopior avseende betalningsinformation för bank finns tillgänglig fr o m 10 december 2018 och bankerna kommer succesivt ges tillgång till tjänsten. Kopior avseende betalningsinformation för myndighet finns tillgänglig fr o m början av Q Information om enstaka betalningar för bank och myndighet finns tillgänglig fr o m början av Q Kopior på betalningsinformation och information om enstaka betalningar för bankkunder finns tillgänglig fr o m slutet av Q Den manuella hanteringen kommer att finnas kvar under övergångsperiod och avslutas Vad behöver banken göra? De banker som använder biljetteknik som inloggning mot Bankgirots onlinetjänster behöver utveckla biljetten och genomföra tester mot den nya tjänsten. Alternativet är att lägga upp behörigheter i Bg Avtal. Information har delgivits på produktråd och skickas till de banker som deltar i produktrådet. Informationen kommer även ingå i bankernas standardlayout. Vad behöver kunden göra? Bankkunder behöver ges behörighet för att komma åt e- formulären i Bg Online. För bankkunder som inte har behörighet behöver banken lägga upp dessa i Bg Avtal på samma sätt som för exempelvis Insättningsuppgift via internet. Vid frågor: Kontakta Bankgirot genom att skicka e-post till verksamhetsstod@bankgirot.se Bankkontor kontaktar i första hand banken centralt.

5 Sida 5 (6) Långsiktiga initiativ och projekt Betalmarknaden genomgår en omvälvande förändring där snabbrörliga kundkrav och teknik skapar nya möjligheter. Förändringen drivs av flera faktorer; digitalisering, globalisering, regulatoriska krav och förväntningar om att kunna få allt i realtid. Bankgirots framtida erbjudande För att ta tillvara möjligheterna i denna förändring, driver Bankgirot ett strategiskt arbete för att kunna erbjuda er en förnyad erbjudandeportfölj. Det baserar sig på det arbete som bankerna och Bankgirot gjort tillsammans sedan 2012 i diskussionerna om en framtida betalningsinfrastruktur för Sverige baserat på en nationell SEPA-lik rulebook. Det tar också hänsyn till det arbete som bankerna driver i projekt P27. Arbetet är långsiktigt och tidplanen sträcker sig över flera år. För att ni fortsatt ska kunna erbjuda konkurrenskraftiga betaltjänster med en ökad innovationsgrad vill Bankgirot att våra tjänster ska möjliggöra Open Payments. Vi vill erbjuda er enkla, säkra och tillgängliga betalningar över gränserna och skapa nya erbjudanden och tjänster. Tillsammans med er, era kunder och samarbetspartner. Erbjudandet bygger på den unika kombinationen av Bankgirots reglerade verksamhet, vårt väletablerade nätverk och inte minst våra erfarenheter från de innovativa tjänster vi tillsammans med banker utvecklat under många år. En grund som ingen annan på den svenska betalningsmarknaden har idag. Öppenhet - Genom API: er skapar vi möjlighet att integrera gränssnitt för Bankgirots tjänster med de olika gränssnitt ni banker själva tillhandahåller era kunder och genom era samarbetsparter. Realtid - Tjänsterna ska gå att få i realtid, dygnet-runt, året runt. Friktionslös infrastruktur med hög tillgänglighet är basen. Säkerhet - Stort fokus ligger på säkerhet och tillit till betalplattform och dess aktörer. Det ska finnas möjlighet att förhindra cyberattacker, penningtvätt och bedrägerier. Samarbete - Erbjudandet skapar möjlighet till samverkan med andra banker, för att i praktiken skapa lösningar relaterat till de behov som uppstår i dagens föränderliga värld. Ofta står flera banker inför samma utmaningar och då behövs både gemensamma tolkningar av vad förändringar innebär och tillämpningar för att hantera behoven. En slutkundslösning som kan erbjudas hela marknaden oavsett vilken bank respektive kund har, ger starkare förutsättningar att få genomslag på marknaden.

6 Sida 6 (6) Utveckling 2019 Vi ser fram emot 2019 och fortsätter utveckla en modern, flexibel och kostnadseffektiv betalningsinfrastruktur för massbetalningar. En infrastruktur som möter behov och krav för framtida betalningar i Sverige med möjlighet till räckvidd till andra regioner och valutor. Bankgirot arbetar redan nu med ett antal mindre fristående tjänster som kommer bli intressanta oavsett vilken inriktning och omfattning P27 får och oavsett hur en framtida rulebook kommer se ut. Vi inleder 2019 med att arbeta med Utvecklarportal där vi kommer samla information om våra API:er och andra gränssnitt och göra det möjligt för utvecklare att testa våra tjänster. Just nu arbetar vi med ett nytt API för att hitta information om Bankgironummer. Leverantörsbetalningar och Löner för att bankkunder själva ska kunna genomföra förändringar på sina betalningar. Det kommer medföra lägre kostnader för banken och framför allt tillgodose ett starkt önskemål från era kunder. Validation Services för att på ett bättre sätt än idag kunna validera information i en betalning redan vid betalningsinitiering. Utöver detta arbetar Bankgirot med ett antal tjänster som prioriterats högt i de dialoger vi haft med bankerna. En av dessa är analyser av betalmönster som vi testat i höst. Syftet är att skapa en tjänst baserat på transaktionsmonitorering för att möjliggöra bättre beslutsunderlag i arbetet mot bedrägerier och penningtvätt. Testerna visar på lovande resultat, och tjänsten kan bli ett kraftfullt verktyg i arbetet mot finansiell kriminalitet.

Produktrelease för Bankgirosystemet. April Utgåva våren 2015

Produktrelease för Bankgirosystemet. April Utgåva våren 2015 April 2015 Produktrelease för Bankgirosystemet Utgåva våren 2015 Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725

Läs mer

Produktrelease för Bankgirosystemet. April Utgåva våren 2017

Produktrelease för Bankgirosystemet. April Utgåva våren 2017 April 2017 Produktrelease för Bankgirosystemet Utgåva våren 2017 Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725

Läs mer

Produktrelease för Bankgirosystemet. Oktober Utgåva hösten 2016

Produktrelease för Bankgirosystemet. Oktober Utgåva hösten 2016 Oktober 2016 Produktrelease för Bankgirosystemet Utgåva hösten 2016 Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel:

Läs mer

Produktrelease för Bankgirosystemet. Nov Utgåva hösten 2017

Produktrelease för Bankgirosystemet. Nov Utgåva hösten 2017 Nov 2017 Produktrelease för Bankgirosystemet Utgåva hösten 2017 Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725

Läs mer

Produktrelease för Bankgirosystemet. April Utgåva våren 2016

Produktrelease för Bankgirosystemet. April Utgåva våren 2016 April 2016 Produktrelease för Bankgirosystemet Utgåva våren 2016 Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725

Läs mer

Produktrelease för Bankgirosystemet. Maj Utgåva våren 2018

Produktrelease för Bankgirosystemet. Maj Utgåva våren 2018 Maj 2018 Produktrelease för Bankgirosystemet Utgåva våren 2018 Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725

Läs mer

Insättningsuppgift via Internet Användarmanual

Insättningsuppgift via Internet Användarmanual Juli 2014 Insättningsuppgift via Internet Användarmanual Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion...3 1.1 Det här dokumentet... 3 1.2 Vad är Bankgirot?...

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagarens kundtjänst Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro.

Autogiro Online för betalningsmottagarens kundtjänst Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-09-27 Autogiro Online för betalningsmottagarens kundtjänst Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr:

Läs mer

Bg Autogiro. November 2014. Medgivande via Hemsida

Bg Autogiro. November 2014. Medgivande via Hemsida November 2014 Bg Autogiro Medgivande via Hemsida Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725 60 00 Org.nr:

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Bg Autogiro. December Medgivande via Hemsida

Bg Autogiro. December Medgivande via Hemsida December 2016 Bg Autogiro Medgivande via Hemsida Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725 60 00 Org.nr:

Läs mer

Skattefullmakt Användarmanual

Skattefullmakt Användarmanual September 2014 Skattefullmakt Användarmanual Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion...3 1.1 Det här dokumentet... 3 1.2 Vad är Bankgirot?... 3 1.3

Läs mer

Tjänster för elektronisk identifiering och signering

Tjänster för elektronisk identifiering och signering Bg eid Gateway och Bg PKI Services Tjänster för elektronisk identifiering och signering En elektronisk ID-handling är förutsättningen för säker och effektiv nätkommunikation. I takt med att tjänster blir

Läs mer

Insättningsuppgift via Internet Nya versionen av tjänsten Användarmanual

Insättningsuppgift via Internet Nya versionen av tjänsten Användarmanual 201403 Insättningsuppgift via Internet Nya versionen av tjänsten Användarmanual Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion... 4 1.1 Det här dokumentet...

Läs mer

Användarhandbok Servicesidorna För utställare

Användarhandbok Servicesidorna För utställare 2017-02-22 Användarhandbok Servicesidorna För utställare Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 www.bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725 60 00

Läs mer

Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet

Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet September 2018 Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Mejerivägen 1 www.bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725 60

Läs mer

Direktkoppling till Girolink Internet. Filöverföring av betalningar och betalningsinformation via Girolink Internet. Version 1.0

Direktkoppling till Girolink Internet. Filöverföring av betalningar och betalningsinformation via Girolink Internet. Version 1.0 Direktkoppling till Girolink Internet Filöverföring av betalningar och betalningsinformation via Girolink Internet Version 1.0 Maj 2007 Innehållsförteckning 0. DOKUMENTHISTORIK 1 ALLMÄNT - DIREKTKOPPLING

Läs mer

Inbetalningar. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Inbetalningar. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Elektronisk Insättningsuppgift (ELIN) Via funktionen Elektronisk Insättningsuppgift (ELIN) kan du länka dig till BGC för att se

Läs mer

Insättningsuppgift via Internet

Insättningsuppgift via Internet September 2018 Insättningsuppgift via Internet Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion... 4 1.1 Det här dokumentet... 4 1.2 Vad är Bankgirot?... 4 1.3

Läs mer

Förändringsskydd med sigill

Förändringsskydd med sigill Mars 2014 Förändringsskydd med sigill Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion... 4 1.1 Det här dokumentet... 4 1.2 Vad är Bankgirot?... 4 1.3 Vad är

Läs mer

Bankgirots Autogiro en helt elektronisk tjänst

Bankgirots Autogiro en helt elektronisk tjänst Bankgirots Autogiro en helt elektronisk tjänst Bakgrund Har funnits i Sverige sedan 1965 Dagens Autogiro togs i drift 2011 och är helt elektronisk En tjänst där pengarna dras automatiskt från betalarens

Läs mer

Rekommenderade minimikrav i BGC Invoice 2013-02-19. Fakturautställare B2C

Rekommenderade minimikrav i BGC Invoice 2013-02-19. Fakturautställare B2C 2013-02-19 Rekommenderade minimikrav i BGC Invoice Fakturautställare B2C Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel:

Läs mer

Prislista för våra vanligaste tjänster företag och föreningar

Prislista för våra vanligaste tjänster företag och föreningar Prislista för våra vanligaste tjänster företag och föreningar Gäller från den 1 januari 2015 tills vidare Vill du få mer information om våra priser eller våra erbjudanden är du välkommen att ringa Kundcenter

Läs mer

Juli 2014. Löner Användarmanual. Informationsklass: Öppen Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se

Juli 2014. Löner Användarmanual. Informationsklass: Öppen Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Juli 2014 Löner Användarmanual Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion... 4 1.1 Det här dokumentet... 4 1.2 Vad är Bankgirot?... 4 1.3 Vad är ett Bankgironummer?...

Läs mer

SFTP (Secure Shell FTP using SSH2 protocol) Teknisk manual

SFTP (Secure Shell FTP using SSH2 protocol) Teknisk manual Mars 2014 SFTP (Secure Shell FTP using SSH2 protocol) Teknisk manual Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion...3 1.1 Det här dokumentet... 3 1.2 Vad

Läs mer

Kom igång med Hogia Bankgiro Link

Kom igång med Hogia Bankgiro Link Kom igång med Hogia Bankgiro Link Hogia Bankgiro Link är Bankgirots senaste kommunikationssätt; smidigt, flexibelt och utbyggbart för att kunna klara framtida teknikskiften. Det är ett mycket säkert kommunikationssätt

Läs mer

Framtidens Betalningar Utvecklingen i Sverige och Europa. Leif Trogen Svenska Bankföreningen 5 oktober 2011

Framtidens Betalningar Utvecklingen i Sverige och Europa. Leif Trogen Svenska Bankföreningen 5 oktober 2011 Framtidens Betalningar Utvecklingen i Sverige och Europa Leif Trogen Svenska Bankföreningen 5 oktober 2011 1 Agenda Betalningars betydelse Framgångsfaktorer SEPA Single Euro Payment Area Morgondagens betalinfrastruktur

Läs mer

Filöverföring till/från Swedbank

Filöverföring till/från Swedbank 2015-05-26 Filöverföring till/från Swedbank Kommunikationskatalog Ver 1.9 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 SFTP VIA INTERNET... 4 FILÖVERFÖRING VIA INTERNETBANKEN... 5 BANKGIRO LINK... 6 FTP VIA INTERNET

Läs mer

Hantering av personuppgifter inom MWA AB

Hantering av personuppgifter inom MWA AB Hantering av personuppgifter inom MWA AB 1. INLEDNING Denna informationstext förklarar hur MWA AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som Arbetar

Läs mer

FUNDERAR DU PÅ SÄKERHET OCH INTEGRITET KRING DINA PERSONUPPGIFTER? PERSONUPPGIFTER OCH HUR VI BEHANDLAR DEM

FUNDERAR DU PÅ SÄKERHET OCH INTEGRITET KRING DINA PERSONUPPGIFTER? PERSONUPPGIFTER OCH HUR VI BEHANDLAR DEM FUNDERAR DU PÅ SÄKERHET OCH INTEGRITET KRING DINA PERSONUPPGIFTER? Vi på Telia Finance värdesätter att vi fått ditt förtroende att behandla dina personuppgifter. Vi vill här förklara hur behandlingen går

Läs mer

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Så här behandlar vi dina personuppgifter Så här behandlar vi dina personuppgifter Din integritet är viktig för oss! Inom Fuktspärrteknik i Sverige AB (nedan kallat FST) samlar vi in och använder personuppgifter ifrån de personer som interagerar

Läs mer

Välkommen till American Express

Välkommen till American Express Välkommen till American Express Din guide för försäljning online www.americanexpress.se/affarspartners Innehåll Välkommen som ny Affärspartner till American Express Visa vägen för American Express Kortmedlemmar

Läs mer

Calculate check digits according to the modulus-11 method

Calculate check digits according to the modulus-11 method 2016-12-01 Beräkning av kontrollsiffra 11-modulen Calculate check digits according to the modulus-11 method Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 www.bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Göteborgs universitets IT-strategiska plan 2010 2012

Göteborgs universitets IT-strategiska plan 2010 2012 Göteborgs universitets IT-strategiska plan 2010 2012 Förord Våren 2009 påbörjades arbetet med att ta fram en it-strategisk plan för Göteborgs universitet. Syftet med en sådan plan är att den ska vägleda

Läs mer

Connect Direct Teknisk manual

Connect Direct Teknisk manual Mars 2014 Connect Direct Teknisk manual Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion...3 1.1 Det här dokumentet... 3 1.2 Vad är Bankgirot?... 3 1.3 Vad är

Läs mer

Oktober 2000 Version 1:1. Välkommen till e-giro webhotell

Oktober 2000 Version 1:1. Välkommen till e-giro webhotell Oktober 2000 Version 1:1 Välkommen till e-giro webhotell Inledning Inledning E-giro webbhotell. Är en integrerad elektronisk fakturerings- och betalningstjänst. Skapar nya möjligheter till direktkommunikation

Läs mer

Person- och kontaktinformation namn, födelsedatum, personnummer, fakturaoch leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer, etc.

Person- och kontaktinformation namn, födelsedatum, personnummer, fakturaoch leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer, etc. Integritetspolicy GDPR (General Data Protection Regulation) Convallaria Förlag AB/Trädgård Norrs integritetspolicy Convallaria Förlag AB värnar om din personliga integritet. Denna integritetspolicy förklarar

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för tandvårdsstyrning Anneli Gurenius Handläggare 044-309 35 16, 0768-870 235 anneli.gurenius@skane.se Datum 2014-02-17 1 (6) Till kontaktpersoner för

Läs mer

Välkommen till e-giro privat

Välkommen till e-giro privat Välkommen till e-giro privat Välkommen till e-giro privat! Inledning De svenska internetbankerna växer snabbt. Fler och fler betalar räkningar och fakturor via sin dator och slipper köer, krångel och

Läs mer

E-tjänst över näringsidkare

E-tjänst över näringsidkare E-tjänst över näringsidkare Förstudie, rapport nr 1 Datum: 2010-12-07 Version: 1.0 Upprättad av: Monica Grahn Innehållsförteckning 1. E-tjänst över näringsidkare...1 1.1 Sammanfattning 1 1.2 Bakgrund 2

Läs mer

Produkter. Dokument. Tjänster. Tillgång till allt. Alltid.

Produkter. Dokument. Tjänster. Tillgång till allt. Alltid. Produkter. Dokument. Tjänster. Tillgång till allt. Alltid. Internet-portal för säkerhetsprodukter. Answers for infrastructure. Alla fördelar med ett enda klick På Internet får du direktåtkomst till all

Läs mer

I det här avsnittet förklarar vi hur dina personuppgifter används för att vi ska kunna ge dig relevanta upplevelser, tjänster och erbjudanden.

I det här avsnittet förklarar vi hur dina personuppgifter används för att vi ska kunna ge dig relevanta upplevelser, tjänster och erbjudanden. 1. INLEDNING Denna informationstext förklarar hur Efterhjälpen i Norden AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som Är kund hos oss när du köper

Läs mer

Information i samband med bankbytet

Information i samband med bankbytet Information i samband med bankbytet Idag 9 juni byter vi bank för inbetalningar till Linnéuniversitetet. Det som händer fr om idag är att alla inbetalningar till vårt bankgiro går via Danske Bank istället

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 3 (21) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 1 Avgifter på kopior av allmänna handlingar Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige l. Riktlinjer for avgifter på kopior av allmänna handlingar

Läs mer

Informationsmaterial och manual Nytt körordersystem webb 2015-03-20

Informationsmaterial och manual Nytt körordersystem webb 2015-03-20 Informationsmaterial och manual Nytt körordersystem webb 2015-03-20 Innehåll Ändringar med nytt körordersystem Behörighet och förutsättningar nytt körordersystem webb Support Manual körorder webb Inloggning

Läs mer

Hantering av personuppgifter inom MWP AB

Hantering av personuppgifter inom MWP AB Hantering av personuppgifter inom MWP AB 1. Inledning Denna informationstext förklarar hur MWP AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som Arbetar

Läs mer

För att säkerställa din och våra medarbetares fysiska säkerhet och för att motverka brott kan vi använda övervakningskameror på våra bankkontor.

För att säkerställa din och våra medarbetares fysiska säkerhet och för att motverka brott kan vi använda övervakningskameror på våra bankkontor. Så här behandlar vi dina personuppgifter i Handelsbanken För Handelsbanken är din rätt till skydd av den personliga integriteten viktig och medvetenhet om banksekretess och integritet är självklara inslag

Läs mer

Metoder för verifiering av användare i ELMS 1.1

Metoder för verifiering av användare i ELMS 1.1 Metoder för verifiering av användare i ELMS 1.1 2012-12-21 Kivuto Solutions Inc. [KONFIDENTIELLT] INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÖVERSIKT...1 VERIFIERINGSMETODER...2 IUV (Integrated User Verification)...2 Shibboleth

Läs mer

VÄSENTLIGA HÄNDELSER 2015 STYRELSEORDFÖRANDE HAR ORDET VD HAR ORDET BANKGIROTS ERBJUDANDEN TIDIG AKTÖR INSÄTTNINGSGARANTI BETALMODELLER KUNDSERVICE

VÄSENTLIGA HÄNDELSER 2015 STYRELSEORDFÖRANDE HAR ORDET VD HAR ORDET BANKGIROTS ERBJUDANDEN TIDIG AKTÖR INSÄTTNINGSGARANTI BETALMODELLER KUNDSERVICE Årsredovisning 12 02 VÄSENTLIGA HÄNDELSER 2015 03 STYRELSEORDFÖRANDE HAR ORDET 04 VD HAR ORDET 07 BANKGIROTS ERBJUDANDEN 08 08 TIDIG AKTÖR 11 INSÄTTNINGSGARANTI 12 BETALMODELLER 15 KUNDSERVICE 04 15 18

Läs mer

Löner Teknisk manual Juni 2004. Mars 2003

Löner Teknisk manual Juni 2004. Mars 2003 Löner Teknisk manual Juni 2004 Mars 2003 Kontaktvägar och adresser Postadress Leveransadress BGC, 105 19 Stockholm BGC, Palmfältsvägen 11 (via Hallvägen), Johanneshov, Stockholm Telefon, fax och e-post

Läs mer

Besöker våra hemsidor eller ansluter dig till något av våra öppna Wi-Fi. Deltar i våra marknadsaktiviteter som gästundersökningar eller tävlingar.

Besöker våra hemsidor eller ansluter dig till något av våra öppna Wi-Fi. Deltar i våra marknadsaktiviteter som gästundersökningar eller tävlingar. Vålådalen Fjällstations ABs hantering av personuppgifter 1. Inledning Här beskrivs hur Vålådalen Fjällstation AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Denna information vänder sig

Läs mer

Kvalitet och verksamhetsutveckling

Kvalitet och verksamhetsutveckling RIKTLINJER Kvalitet och verksamhetsutveckling Fastställd av regiondirektören Framtagen av regionstyrelseförvaltningen Datum 2019-06-18 Gäller 2019-2021 Version 2.0 God kvalitet har aldrig varit så viktigt

Läs mer

Denna informationstext förklarar hur Bad & Fritid AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som

Denna informationstext förklarar hur Bad & Fritid AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som 1. INLEDNING Denna informationstext förklarar hur Bad & Fritid AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som Är kund/medlem hos oss Besöker vår hemsida

Läs mer

Juli 2014. Löner Teknisk manual. Informationsklass: Öppen Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se

Juli 2014. Löner Teknisk manual. Informationsklass: Öppen Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Juli 2014 Löner Teknisk manual Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion... 4 1.1 Det här dokumentet... 4 1.2 Vad är Bankgirot?... 4 1.3 Vad är ett bankgironummer?...

Läs mer

Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler

Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler Borås Stads Riktlinjer för IT Riktlinjer för IT 1 Fastställt av: Kommunstyrelsen Datum: 20 juni 2011 För revidering ansvarar: Kommunstyrelsen För ev uppföljning

Läs mer

1 (7) Sida. Beteckning. 2012-12-03 Datum Johan Nylander Upprättat av A Utgåva/Version. Tjänstebeskrivning. SSG Access

1 (7) Sida. Beteckning. 2012-12-03 Datum Johan Nylander Upprättat av A Utgåva/Version. Tjänstebeskrivning. SSG Access 1 (7) Sida Tjänstebeskrivning SSG Access 2 (7) Sida Innehållsförteckning SSG Access... 1 Inledning...3 Syfte...3 Tjänstebeskrivning - ett levande dokument...3 SSG Access...3 Övergripande beskrivning...3

Läs mer

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Så här behandlar vi dina personuppgifter Så här behandlar vi dina personuppgifter Din integritet är viktig för oss! Inom Lida Timber AB samlar vi in och använder personuppgifter ifrån de personer som interagerar med oss som kund/leverantör samt

Läs mer

Fakturaportal för Leverantörer

Fakturaportal för Leverantörer Fakturaportal för Leverantörer Via fakturaportalen kan du enkelt och kostnadsfritt registrera och skicka elektronisk faktura till Swedac. Fakturan registreras i ett webbformulär. Portalen når du via en

Läs mer

Avgifter på kopior av allmänna handlingar

Avgifter på kopior av allmänna handlingar sid 1 (1) Tjänsteskrivelse 2012-09-05, 054-540 10 14 Avgifter på kopior av allmänna handlingar Kommunledningskontorets förslag 1. Riktlinjer för avgifter på kopior av allmänna handlingar i Karlstads kommun

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY. Ballou - Hosting Intelligence Ronnebygatan 36, SE Karlskrona

INTEGRITETSPOLICY. Ballou - Hosting Intelligence Ronnebygatan 36, SE Karlskrona INTEGRITETSPOLICY Ballou Internet Services AB, org.nr 556520-1984, med adress Ronnebygatan 36, 371 33 Karlskrona, telefonnummer 0455-555 88 och e-postadress support@ballou.se ( vi ) är ansvarig för behandlingen

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY VAD ÄR PERSONUPPGIFTER OCH VAD ÄR EN BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER?

INTEGRITETSPOLICY VAD ÄR PERSONUPPGIFTER OCH VAD ÄR EN BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER? INTEGRITETSPOLICY Vi på ConEra värnar om dig som kund, vilket bland annat innebär att vi hanterar dina personuppgifter på ett sätt som tar hänsyn till din integritet. I denna integritetspolicy beskrivs

Läs mer

Vilken information samlar vi in?

Vilken information samlar vi in? Mälarplast & August Lundh värnar om din personliga integritet. Denna dataskyddspolicy förklarar hur vi samlar in och använder personuppgifter. Vid frågor kring integritets- och dataskydd, vänligen kontakta

Läs mer

ASBRA - Dataskyddspolicy

ASBRA - Dataskyddspolicy Vi värnar om skyddet av dina enskilda rättigheter och dina personuppgifter. Den här Dataskyddspolicyn beskriver hur vi samlar in, använder, lagrar och delar personuppgifter. Policyn är ett komplement till

Läs mer

Lokala betalningstyper övriga länder

Lokala betalningstyper övriga länder Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt I Business Online/Business ebanking finns möjlighet att göra lokala betalningar i andra länder på samma sätt som du

Läs mer

GDPR. Hur ComFuture hanterar dina personuppgifter

GDPR. Hur ComFuture hanterar dina personuppgifter GDPR Hur ComFuture hanterar dina personuppgifter 1. INLEDNING Denna informationstext förklarar hur ComFuture AB (ComFuture) hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder

Läs mer

SVEA BANKS ALLMÄNNA VILLKOR 2017:1 FÖR FÖRETAGSKONTO OCH SPARKONTO FÖRETAG

SVEA BANKS ALLMÄNNA VILLKOR 2017:1 FÖR FÖRETAGSKONTO OCH SPARKONTO FÖRETAG SVEA BANKS ALLMÄNNA VILLKOR 2017:1 FÖR FÖRETAGSKONTO OCH SPARKONTO FÖRETAG - För att bli väl förtrogen med vilka rättigheter och skyldigheter du har som Användarmanualer Användarmanualer, instruktioner,

Läs mer

Innehåll Ökad säkerhet i internetbanken för företag och företagare... 3 Mobilt BankID... 3 Så här skaffar du mobilt BankID...

Innehåll Ökad säkerhet i internetbanken för företag och företagare... 3 Mobilt BankID... 3 Så här skaffar du mobilt BankID... Viktig information om internetbankens behörighetssystem, trojaner och virus Den senaste tiden har ett antal svenska bankkunder drabbats av så kallade trojaner i sina datorer. En trojan infekterar datorn

Läs mer

Behandling av personuppgifter på Ecster

Behandling av personuppgifter på Ecster Behandling av personuppgifter på Ecster Hur vi på Ecster behandlar dina personuppgifter För Ecster är din rätt till skydd av den personliga integriteten viktig och medvetenhet om banksekretess och integritet

Läs mer

Riskanalys för myndigheterna inom SOES

Riskanalys för myndigheterna inom SOES Samverkansområdet Ekonomisk säkerhet Sida 1(6) Dokumentklass: Öppen Datum: 2014-10-30 Version: 1.0 Sammanfattning av projektet: Riskanalys för myndigheterna inom SOES Rapporten finns att ladda ner på:

Läs mer

Strategi för digitalisering

Strategi för digitalisering Strategi för digitalisering Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2017:666 Dokumentet är beslutat av: skriv namn på högsta beslutade funktion/organ Dokumentet beslutades den:

Läs mer

Hantering av personuppgifter inom Linjettförbundet och Linjettseglarna

Hantering av personuppgifter inom Linjettförbundet och Linjettseglarna Hantering av personuppgifter inom Linjettförbundet och Linjettseglarna 1 Inledning Denna informationstext förklarar hur Svenska Linjettförbundet ( LF ) och Linjettseglarna ( LS ) hanterar dina personuppgifter

Läs mer

Sunet /7 SUNET

Sunet /7 SUNET Sunets unika datanät garanterar säker och stabil infrastruktur för datakommunikation till universitet, forskningsinstitut och många andra statliga institutioner. I världen av forskning och utbildning blir

Läs mer

FTP-via-Internet Teknisk manual

FTP-via-Internet Teknisk manual Mars 2014 FTP-via-Internet Teknisk manual Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion...3 1.1 Det här dokumentet... 3 1.2 Vad är Bankgirot?... 3 1.3 Vad

Läs mer

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR FÖRSKOLA OCH ANNAN PEDAGOGISK VERKSAMHET INFORMATION TILL DIG SOM NYBLIVEN FÖRÄLDER I ÖCKERÖ KOMMUN STRATEGI FÖR DIGITALISERING I ÖCKERÖ KOMMUN STRATEGI FÖR DIGITALISERING I ÖCKERÖ

Läs mer

Corporate Access Payables

Corporate Access Payables Corporate Access Payables 2016-10-24 Version 1.1 Ett nytt filformat för leverantörsbetalningar har nu kommit och alla banker i Norden står bakom det och har bestämt det gemensamt. Det ersätter alla tidigare

Läs mer

Guide för säker behörighetshantering

Guide för säker behörighetshantering 2018-06-18 1 (5) GUIDE FÖR SÄKER BEHÖRIGHETSHANTERING Digitaliseringsenheten Guide för säker behörighetshantering Innehåll Om guiden... 1 Om behörigheter... 2 Gör en informationsklassning först... 2 Visa

Läs mer

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06 Landstinget i Kalmar Län Utvecklings- och Folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-11 Landstingsstyrelsen Diarienummer 150054 Sida 1 (1) Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag

Läs mer

Ändra användare. Här är en kort vägledning till hur du ändrar en användare i Business Online

Ändra användare. Här är en kort vägledning till hur du ändrar en användare i Business Online ÄNDRA ANVÄNDARE Ändra användare Här är en kort vägledning till hur du ändrar en användare i Business Online För att ändra en användare ska du gå in via Administration --> Användaröversikt Alla användarnamn

Läs mer

Easy Payments. Quality Engagement.

Easy Payments. Quality Engagement. Easy Payments. Quality Engagement. En unik betallösning Billogram är en ledande aktör på marknaden för återkommande betalningar. Vår digitala betallösning är framtagen för kundfokuserade bolag med abonnemangsbaserade

Läs mer

Filregistrering. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Filregistrering. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt I Toppmenyn Filer har du möjlighet att bestämma var Business Online ska hämta de filer du sänder till banken, samt var

Läs mer

Yttrande till kommunrevisionen över granskning av attester för utbetalningar

Yttrande till kommunrevisionen över granskning av attester för utbetalningar KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Backlund Thomas Datum 2018-05-22 Diarienummer KSN-2018-1368 Kommunstyrelsen Yttrande till kommunrevisionen över granskning av attester för utbetalningar Förslag till

Läs mer

Manual till Möbelfaktas e-deklaration

Manual till Möbelfaktas e-deklaration Manual till Möbelfaktas e-deklaration Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Överblick deklarationer... 3 3. Ny e-deklaration... 3 4. Signera... 4 5. Förnyelsedeklaration... 5 6. Processen... 8 7. Logga ut...

Läs mer

Användarmanual för anläggningar

Användarmanual för anläggningar Användarmanual för anläggningar Ett IT- system från Stamford AB Innehållsförteckning Användarmanual för anläggningar Allmänt... 4 Användargränssnitt... 5 Att byta lösenord... 5 Anläggning... 6 Notiser...

Läs mer

Bilaga 3 Säkerhet Dnr: /

Bilaga 3 Säkerhet Dnr: / stockholm.se Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Hantverkargatan 2F 104 22 Stockholm Växel 08-508 33 000 www.stockholm.se Innehåll 1 Inledning 3 2 Krav på säkerhetsarbete

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende anslag 2:6 Gemensamma e-förvaltningsprojekt av strategisk betydelse

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende anslag 2:6 Gemensamma e-förvaltningsprojekt av strategisk betydelse Regeringsbeslut III 8 2016-12-14 Fi2016/04554/EF Finansdepartementet Ekonomistyrningsverket Box 45316 10430 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende anslag 2:6 Gemensamma e-förvaltningsprojekt

Läs mer

LB-rutin i ADJob 5.0. ADJob 5.0 ADJob Nordic AB Alla rättigheter förbehålls.

LB-rutin i ADJob 5.0. ADJob 5.0 ADJob Nordic AB Alla rättigheter förbehålls. LB-rutin i ADJob 5.0 ADJob 5.0 ADJob Nordic AB 1985-2018. Alla rättigheter förbehålls. Programmet ADJob med dokumentation levereras under licens och får enbart användas och kopieras i enlighet med de villkor

Läs mer

Sist, men långt ifrån minst, den webbaserade fakturan gör stor skillnad för er viktigaste tillgång - kunden.

Sist, men långt ifrån minst, den webbaserade fakturan gör stor skillnad för er viktigaste tillgång - kunden. FÖR EKONOMI I denna guide kommer du få svar på hur er ekonomiavdelning med en webbaserad faktureringslösning markant kan minska churn, förbättra kassaflödet och samtidigt göra stora kost nads besparingar.

Läs mer

LR Redovisning & Revision Arboga AB:s dataskyddspolicy

LR Redovisning & Revision Arboga AB:s dataskyddspolicy LR Redovisning & Revision Arboga AB:s dataskyddspolicy Med ny lagstiftning från 2018 (GDPR 25 maj 2018) har LR Redovisning & Revision Arboga AB att förhålla sig till nya riktlinjer och därför tagit fram

Läs mer

Digitaliserade informationskedjor - Trygga affärssystem. 4 oktober 2018

Digitaliserade informationskedjor - Trygga affärssystem. 4 oktober 2018 Digitaliserade informationskedjor - Trygga affärssystem 4 oktober 2018 Skatteverkets inriktning I Skatteverkets inriktning Vi ska bidra med förutsättningar så att alla ska kunna ta tillvara sina rättigheter

Läs mer

Datarutin GDPR. Litterära Konsulters dataskyddspolicy

Datarutin GDPR. Litterära Konsulters dataskyddspolicy Datarutin GDPR Hur kunddatat lagras Vår kundinformation lagras på följande ställen: - Mailadresser i Kartra, endast adresser som personerna själva lagt in i systemet och godkänt - Förfrågningar hos kurser.se

Läs mer

HUR FÅNGAR DITT FÖRETAG UPP DE KUNDER SOM SÖKER INFORMATION PÅ DIN WEBBSIDA? VI HAR EN LÖSNING FÖR VISNING AV TRYCKSAKER OCH EFFEKTIV HANTERING AV

HUR FÅNGAR DITT FÖRETAG UPP DE KUNDER SOM SÖKER INFORMATION PÅ DIN WEBBSIDA? VI HAR EN LÖSNING FÖR VISNING AV TRYCKSAKER OCH EFFEKTIV HANTERING AV HUR FÅNGAR DITT FÖRETAG UPP DE KUNDER SOM SÖKER INFORMATION PÅ DIN WEBBSIDA? VI HAR EN LÖSNING FÖR VISNING AV TRYCKSAKER OCH EFFEKTIV HANTERING AV TRYCKSAKSBESTÄLLNINGAR SOM KAN SKE VIA DIN WEBBSIDA. Vi

Läs mer

Dataskyddspolicy Vilken information samlar vi in? Norra Finans Inkasso AB

Dataskyddspolicy Vilken information samlar vi in? Norra Finans Inkasso AB Dataskyddspolicy Norra Finans Inkasso AB (Norra Finans) värnar om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd (t.ex. skulle vi aldrig sälja dina personuppgifter till ett

Läs mer

Penningöverföringar. mellan banker. Erik Holst, senior ekonom, 2014

Penningöverföringar. mellan banker. Erik Holst, senior ekonom, 2014 Penningöverföringar mellan banker Erik Holst, senior ekonom, 2014 Vad jag tänker prata om Riksbankens roll i stort Vad är betalningssystemet? Olika typer av betalningar RIX Riksbankens system Andra inblandade

Läs mer

Formatbeskrivning. Återrapportering LB. LB-format

Formatbeskrivning. Återrapportering LB. LB-format Formatbeskrivning Version 1.2.1 Publiceringsdatum 23 Januari 2018 Innehållsförteckning 1 INTRODUKTION... 3 1.1 Relaterade dokument... 3 1.2 Historik... 3 2 INFORMATION OM TJÄNSTEN... 4 3 SCENARIO... 5

Läs mer

Innehåll BANKGIROT PÅ 59 SEKUNDER VD HAR ORDET VÄSENTLIGA HÄNDELSER 2013 BETALNINGAR I REALTID MEDARBETARSAMTAL STYRELSE LEDNING

Innehåll BANKGIROT PÅ 59 SEKUNDER VD HAR ORDET VÄSENTLIGA HÄNDELSER 2013 BETALNINGAR I REALTID MEDARBETARSAMTAL STYRELSE LEDNING Årsredovisning 15 Innehåll 01 BANKGIROT PÅ 59 SEKUNDER 12 02 VD HAR ORDET 05 VÄSENTLIGA HÄNDELSER 2013 06 BETALNINGAR I REALTID 10 MEDARBETARSAMTAL 08 10 14 STYRELSE 15 LEDNING 16 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Internets betydelse för bankerna och för kunderna

Internets betydelse för bankerna och för kunderna Internets betydelse för bankerna och för kunderna 2002-10-08 Sten Arvidson FöreningsSparbanken Internetbanken - en av flera mötesplatser Snabb tillväxt - kunder, tjänster och affärer Internetbanken - en

Läs mer

Micropower Group ABs dataskyddspolicy

Micropower Group ABs dataskyddspolicy Micropower Group ABs dataskyddspolicy Micropower Group AB (inklusive samtliga helägda bolag vilka ingår i koncernen) värnar om din personliga integritet. Denna dataskyddspolicy förklarar hur Micropower

Läs mer

Onlinesekretesspolicy

Onlinesekretesspolicy Onlinesekretesspolicy Custom House Financial (UK) Limited Western Union Business Solutions (UK) Limited Gäller från: 1 november 2014 I Sverige finns tjänster som tillhandahålls av Custom House Financial

Läs mer

PhenixID + Zappa. Livscykelhantering, Autentisering och Single Sign-On

PhenixID + Zappa. Livscykelhantering, Autentisering och Single Sign-On PhenixID + Zappa Livscykelhantering, Autentisering och Single Sign-On ÖVERSIKT Dokumentet beskriver en IAM (Identity Access Management) lösning, vid namn Zappa, för skolor i en region som hanterar konton

Läs mer

Tillsyn av åtgärder för skydd av behandlade. uppgifter i butiks- och återförsäljarledet.

Tillsyn av åtgärder för skydd av behandlade. uppgifter i butiks- och återförsäljarledet. 16-11007-4 BESLUT Datum Vår referens Sida 2017-10-06 Dnr: 16-11007 1(6) Nätsäkerhetsavdelningen Mikael Ejner 08-678 57 21 mikael.ejner@pts.se Telenor Sverige AB Stefan Wahlstedt Endast via e-post Tillsyn

Läs mer