1 Allmänt. 2 Ibruktagande. SOK ABC-kedjestyrningen Frågor och svar om ABC-mobil. 1.1 Vad är ABC-mobil?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 Allmänt. 2 Ibruktagande. SOK ABC-kedjestyrningen Frågor och svar om ABC-mobil. 1.1 Vad är ABC-mobil?"

Transkript

1 1 Frågor och svar om ABC-mobil 1 Allmänt 1.1 Vad är ABC-mobil? ABC-mobil är ABC-kedjans egen mobilapp som förenklar bilisternas vardag. I appen kan du sköta besöken på ABC-stationerna mobilt. Inledningsvis hittar du ABC:s prisbelönta mobiltankning i appen. Vi vill låta våra kunder vara med och ta fram Finlands bästa mobilapp för bilburna kunder. Därför har vi för avsikt att utveckla våra digitala tjänster efter kundernas främsta önskemål. 1.2 Vad är ABC-mobiltankning? Mobiltankning är ett ännu enklare, snabbare och smidigare sätt att tanka, eftersom du kan betala tankningen med hjälp av din smarttelefon. Du behöver inte mata in din PIN-kod eller ta fram ditt betalkort vid tankautomaten, utan betalningen debiteras det Visa-, MasterCard- eller S-Business-kort som du har registrerat i ABC-mobil. 1.3 Mobiltankning finns redan i S-mobil varför flytta den till en annan app? Vi ville ta fram en egen mobilapp för ABC:s kunder, för att förenkla deras vardag. Vi kommer att komplettera ABC-mobil med tjänster efter önskemål från kunder som kör bil. S-mobil kommer att fokusera på ägarkundernas ekonomihantering och ABC-mobil kommer att vara integrerad till S-mobil där kunden kan kontrollera till exempel intjänad bonus. 2 Ibruktagande 2.1 Hur tar jag i bruk ABC-mobil? Kostar det att använda tjänsten?

2 2 ABC-mobil är en kostnadsfri tjänst. Om du inte har appen ABC-mobil ska du först ladda ned den i antingen App Store eller Google Play. 2.2 Hur fungerar mobiltankning i ABC-mobil? Som ägarkund samlar du Tankningsbonus för mobiltankning genom att registrera dig i tjänsten med dina webbankskoder eller S-kod. När du har registrerat dig kan du lägga till ett Visa-, MasterCard- eller S-Businesskort. ABC-mobil identifierar automatiskt ABC-stationen med hjälp av telefonens positionsinformation. Med några enkla tryck väljer du en ledig pump i appen och börjar tanka. Med mobiltankning betalar du smidigt för tankningen med betalkortet som du har angett i appen. Transaktionen sker därmed snabbt och smidigt medan du sitter kvar i bilen. Du behöver bara kliva ur bilen för själva tankningen. 2.3 Kan jag använda ABC-mobiltankning utan att registrera mig i appen? ABC-mobiltankning fungerar bara om du registrerar dig i appen ABC-mobil. 2.4 Kan jag använda ABC-mobiltankning med vilken mobil enhet som helst? Tjänsten fungerar i iphone- och Android-telefoner. ABC-mobil stöds i versionerna ios 10 och Android 5.0 och senare. ABC-mobil har inte optimerats för pekplattor. 2.5 Varför kan jag inte följa med bränsleförbrukningen i ABC-mobil? Vi vill utöka appens egenskaper efter kundernas önskemål. Därför går vi igenom respons och önskemål från kunder i nästa utvecklingsfas och tar fram nya egenskaper därefter. 2.6 Kan jag se vägbeskrivningar till utvalda stationer i ABC-mobil? I appen visas antal kilometer till stationen fågelvägen från den aktuella positionen till den utvalda destinationen. Genom att trycka på navigeringsknappen får du en vägbeskrivning till destinationen.

3 3 3 Tankning 3.1 Kan jag tanka med ABC-mobiltankning på vilken ABC-station som helst? Ja, mobiltankning fungerar på alla ABC-stationer i Finland. De gröna dekalerna på tankningsområdet signalerar mobilbetalning. 3.2 Kan jag betala för tankning i förväg? Vid ABC-mobiltankning ska du inte betala för tankningen i förväg, utan debiteringen görs när du har tankat färdigt enligt det belopp du har tankat för, precis som när du betalar i traditionell kortautomat. När du använder tjänsten för första gången ska du registrera och spara uppgifterna om betalkortet i appen. Därefter kan du tanka utan separat registrering av betalkort. Du kan själv ange ett belopp som reserveras på kortet i ABC-mobil. ABC meddelar det belopp som du faktiskt tankade för till banken direkt efter tankningen. Banken återför den eventuella skillnaden mellan det förauktoriserade beloppet och det faktiska tankningsbeloppet till ditt konto. På detta sätt finns det inte en för stor täckningsreservering på kontot tills den faktiska köptransaktionen debiteras. 3.3 Hur vet jag till vilken tankautomat jag ska köra för att betala för tankningen med mobiltankning? Alla tankautomater på ABC-stationernas tankningsområde är numrerade. Kör först till en ledig tankautomat och kontrollera mätarnumret. Därefter kan du börja tankningen i mobilappen genom att välja samma tankautomat som den du har kört till. På tankningsområdet finns också dekaler som anger att du kan betala mobilt. 3.4 Kan det gå så att någon annan tankar på min bekostnad när jag använder ABC-mobiltankning? Det kan ske om du har valt fel tankautomat i mobilappen, en där någon annan och inte du själv tänker börja tanka. Det går dock inte att välja en tankautomat som redan används, den har status upptagen i appen. För att undvika situationer som denna kan du göra så här: Kör till en ledig tankautomat och kontrollera automatnumret. Börja sedan tankningen genom att välja den tankautomat som du precis har kört till.

4 4 3.5 Vad ska jag göra vid tankautomaten för att kunna börja tanka? Kör till en ledig tankautomat, precis som vanligt. Välj sedan den tankautomat i appen som du precis har kört till. När tjänsten meddelar att du kan börja tanka, lämna telefonen i bilen eller lägg den i fickan och börja tanka på vanligt sätt. När du har valt tankautomat får du en avisering i appen om att du har tre minuter på dig att börja tanka. 3.6 Är det numera tillåtet att använda mobiltelefon på tankningsområdet? Av säkerhetsskäl ska man inte hantera sin mobiltelefon på tankningsområdet, eftersom det finns brandfarliga ämnen i närheten. Vid mobiltankning behöver du inte din mobiltelefon ute på tankningsområdet, utan kan lämna den i bilen medan du tankar. 3.7 Överförs kundernas gamla tankningsuppgifter från S-mobil till ABC-mobil? Nej. 4 Betalning 4.1 Är det säkert att betala för tankning med mobiltelefon? Ja, det är säkert att betala för tankning med mobiltelefon. Mobilbetalningar innebär generellt att du måste logga in i appen och godkänna betalningarna separat, som vid mobiltankning. Ingen kan debitera något i betalappen utan att du märker det. Om betalkortet som du har registrerat i ABC-mobil eller mobiltelefonen där ABC-mobil finns installerad blir stulna ska du omedelbart anmäla detta till spärrtjänsten för kort, på tfn (24 h/dygn). När du har gjort anmälan går det inte att tanka med ABC-mobiltankning. 4.2 Hur debiteras jag för tankningen? Tankningen debiteras det betalkort vars uppgifter du har angett och sparat vid ibruktagandet av ABC-mobil.

5 5 4.3 Kan jag välja om jag använder debit eller credit på kombinationskort vid mobiltankning? Ja. Om du använder betalkortets debit-egenskap anger du nummerserien längst ner till vänster på baksidan av betalkortet. De första 16 siffrorna är kortnumret och de sista tre är kontrollnumret CVV2/CVC Hur byter jag betalkort i ABC-mobil, t.ex. om jag byter bank eller kortet går ut? Du kan hantera kort i avsnittet Jag i ABC-mobil. Där kan du lägga till fler kort eller ta bort föråldrade kort eller betalkort som du inte längre vill använda vid mobiltankning. 4.5 Kan jag lägga till flera olika betalkort och hur vet jag i så fall vilket betalkort mobiltankningen debiteras? Du kan lägga till flera olika Visa-, MasterCard- eller S-Business-kort i ABC-mobil. När du har valt tankautomat visas kort och auktoriseringsbelopp på skärmen ovanför knappen Börja tanka. Innan du trycker på Börja tanka kan du byta kort och auktoriseringsbelopp. 4.6 Får jag Tankningsbonus och betalningssättsförmån på ABC-mobiltankning? Ja, Tankningsbonus och betalningssättsförmån registreras som vanligt. 4.7 Kan jag betala för tankning med Bonus? Ja, det kan du, om din Bonus betalas in på samma konto som är anslutet till det S-Förmånskort Visa-betalkort som du har registrerat i ABC-mobiltankningstjänsten. 4.8 Fungerar tjänsten med S-Förmånskort-parallellkort? Ja. 4.9 Fungerar ABC-mobil på AppleWatch? I dagsläget fungerar inte ABC-mobil på AppleWatch.

6 Får jag ett kvitto på tankningen i tankautomaten? Ja, du kan skriva ut kvittot som vanligt i tankningsområdet, men du får även ett automatiskt digitalt kvitto på tankningen i ABC-mobil. 5 Problemsituationer 5.1 Vad beror det på om tjänsten inte reserverar ett belopp? Det kan finnas flera anledningar till att auktoriseringen av transaktionen misslyckas. Nedan följer några av de vanligaste anledningarna och vad du kan göra i sådana situationer. Kontrollera att du har täckning för auktoriseringsbeloppet på kontot. Du kan minska auktoriseringsbeloppet innan du tankar när du har valt tankautomat genom att trycka på betalkortsavsnittet på skärmen och sedan välja ett mindre belopp som maximalt belopp. Kontrollera om det står Föråldrad vid kortet i inställningarna för appen. I så fall kan du lägga till uppgifterna för det nya kortet i ABC-mobil med funktionen Lägg till betalkort. Har du nyligen bytt betalkort? Fastän kortnumret är detsamma har kortet ny giltighetstid och säkerhetskod som ska uppdateras i tjänsten. 5.2 Vem ska jag kontakta om ABC-mobiltankning misslyckas? I problemsituationer bör du i första hand kontakta S-gruppens ägarkundstjänst på tfn , må fr kl (0,084 /min.). Om du har anslutit ett S-Business-kort som betalkort för mobiltankning bör du kontakta S-Business kundtjänst på tfn , må fr kl (0,835 cent/samtal + 12,09 cent/minut). 5.3 Om min telefon blir stulen, kan någon annan då tanka med appen ABC-mobil i min telefon?

7 7 Om betalkortet som du har registrerat i ABC-mobiltankning eller mobiltelefonen där ABC-mobil finns installerad blir stulna ska du omedelbart anmäla detta till spärrtjänsten för kort, på tfn (24 h/dygn). När du har gjort anmälan går det inte att tanka med ABC-mobiltankning.

FRÅGOR OM AVSNITTET FÖRSÄKRINGAR I S MOBIL OCH SVAR PÅ FRÅGORNA

FRÅGOR OM AVSNITTET FÖRSÄKRINGAR I S MOBIL OCH SVAR PÅ FRÅGORNA 1 FRÅGOR OM AVSNITTET FÖRSÄKRINGAR I S MOBIL OCH SVAR PÅ FRÅGORNA 8.12.2016 ALLMÄNT Vad är avsnittet Försäkringar i S mobil? I S mobil ser du en förteckning över de försäkringar där du är försäkringstagare,

Läs mer

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank Enkla steg-för-steg guider Användarguide Nordeas Mobilbank Varför ska jag välja digitala tjänster? Idag kan nästan allt göras digitalt och vi använder internet för många olika typer av tjänster. Digitala

Läs mer

Vår förening finns i Boappa

Vår förening finns i Boappa Vår förening finns i Boappa Boappa Vad är Boappa? Boappa är en boendeapp som förenklar kommunikationen från styrelsen och låter dig samarbeta med dina grannar. Meddelanden från styrelsen All information

Läs mer

SMARTPHONES OCH TABLETS SOM FUNGERAR MED IZETTLE

SMARTPHONES OCH TABLETS SOM FUNGERAR MED IZETTLE izettle Handbok SMARTPHONES OCH TABLETS SOM FUNGERAR MED IZETTLE Det är dessa modeller (och operativsystem) som vi har testat izettle med och vet att det fungerar. Finns inte din enhet med på listan nedan,

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag App

Användarhandledning Nordea Swish Företag App Användarhandledning Nordea Swish Företag App Swish Företag Ta betalt enklare App, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag App... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Användare av Nordea Swish Företag

Läs mer

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare.

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare. Installationsmanual Android 8 Xone Android 1. Om dokumentet Denna manual beskriver installation och uppstart av appen (Phoniro Care), som är byggd på Phoniros nya plattform för mobilappar, kallad Xone.

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Kom igång med Swish i kassan!

Kom igång med Swish i kassan! Kom igång med Swish i kassan! Beskrivning Den här dokumentationen beskriver hur man kommer igång med vår koppling till Swish i kassasystemet och är framtagen i syfte att butiken själv skall kunna klara

Läs mer

NYHET - SÄKERHET - TRYGGHET

NYHET - SÄKERHET - TRYGGHET Manual Megtax EMV 1 NYHET - SÄKERHET - TRYGGHET BAKGRUND För att öka säkerheten i hanteringen av kreditkort har kortföretag och banker infört en så kallad EMV-standard. Detta är ett led i att stoppa kontokortsbedrägerier

Läs mer

Texttelefoni.se. En förmedlingstjänst från PTS. Informationsbroschyr och användarmanual för mobilappar

Texttelefoni.se. En förmedlingstjänst från PTS. Informationsbroschyr och användarmanual för mobilappar Texttelefoni.se En förmedlingstjänst från PTS Informationsbroschyr och användarmanual för mobilappar Innehåll ALLMÄN INFORMATION Introduktion 3 Mobilapp för smarta telefoner eller surfplatta 3 Ladda ner

Läs mer

Användarguide Nordea Swish Företag App

Användarguide Nordea Swish Företag App Användarguide Nordea Swish Företag App App, manual version 3.0 Swish Företag och Swish Handel Swish Företag gör det möjligt för företag, föreningar och organisationer att ta emot Swish- betalningar från

Läs mer

Nordea Platinum. Nordea Bank AB (publ), hemstat Sverige, Nordea Bank AB (publ), filial i Finland HKO542 12/2017

Nordea Platinum. Nordea Bank AB (publ), hemstat Sverige, Nordea Bank AB (publ), filial i Finland HKO542 12/2017 Nordea Platinum Nordea Platinum Med Nordea Platinum betalar du dina inköp lätt och enkelt både i Finland och utomlands. Du kan även betala på nätet med kortet och göra kontantuttag i automater. Med kombinationskortet

Läs mer

EHLCOIN white paper. Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF!

EHLCOIN white paper. Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF! EHLCOIN white paper Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF! Innehållsförteckning EHLCOIN white paper 0 Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF! 0 Innehållsförteckning 1 Syfte 2 Syftet

Läs mer

Praktiska och enkla mobila tjänster

Praktiska och enkla mobila tjänster Praktiska och enkla mobila tjänster Appar som underlättar din vardag Ta hjälp av smarta verktyg för att enkelt hantera din ekonomi, när du vill och var du vill. I den här foldern kan du läsa om våra populära

Läs mer

Välkommen in. Här är det öppet jämt.

Välkommen in. Här är det öppet jämt. Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. Du kan även besöka oss på swedbank.se/digitalt. Där hittar du fler digitala tjänster och mer info om internetbanken. Observera att vissa

Läs mer

Att skaffa PayEx Mobil steg för steg

Att skaffa PayEx Mobil steg för steg Att skaffa PayEx Mobil steg för steg När du ska skaffa PayEx Mobil se till att du har tillgång till din mobiltelefon, en dator med tillgång till internet och din e-post samt din bankdosa. För att kunna

Läs mer

Frågor och svar (FAQ)

Frågor och svar (FAQ) Frågor och svar (FAQ) Innehåll: 1. Allmänt... 2 2. Hantering av kort och saldo... 3 3. Wallet Kontaktlös... 4 4. Wallet-konto... 6 5. Betalstickers... 7 6. Webbetalkort... 9 7. W2W Penningmeddelande...

Läs mer

Kort version - Google Kalender för KullensPK

Kort version - Google Kalender för KullensPK Kort version - Google Kalender för KullensPK Datum: 2015-03-02 Sammanställt av Peter Ardemalm Innehållsförteckning Kort version - Google Kalender för KullensPK... 1 Så synkar du KullensPK i Google Kalender

Läs mer

Manual för laddning av gäst- eller kårkort inom Chalmers Konferens & Restaurangers verksamhet

Manual för laddning av gäst- eller kårkort inom Chalmers Konferens & Restaurangers verksamhet Manual för laddning av gäst- eller kårkort inom Chalmers Konferens & Restaurangers verksamhet Har du några frågor? Kontakta oss på kontor@chalmerskonferens.se alternativt på 031-7723953 Först behöver du

Läs mer

Nordea Debit Nordea Electron. Användarguide

Nordea Debit Nordea Electron. Användarguide Nordea Debit Nordea Electron Användarguide 1 Vi hjälper dig gärna då du har frågor om ditt kort. utomlands Med korten Nordea Debit och Electron sköter du dina ärenden här hemma, och på internet. Nordea

Läs mer

ITS Selfservice portal. Logga in utanför kontoret. Kontaktinformation:

ITS Selfservice portal. Logga in utanför kontoret. Kontaktinformation: ITS Selfservice portal Logga in utanför kontoret Kontaktinformation: Helpdesk@itsnordic.se 0200-38 39 00 www.itsnordic.se Innehåll 1. Installera Google Authenticator (token)... 3 2. Aktivera Google Authenticator

Läs mer

Kortbetalning i Rebus via Paynova

Kortbetalning i Rebus via Paynova Kortbetalning i Rebus via Paynova 2012-12-10: Åbergs DataSystem AB: Version 1 2016-02-29: Rebus version 225: Högre säkerhet TLS v1.2 Paynovas MOTO-lösning Många reseföretag har en affärsmodell där kunderna

Läs mer

Bli en nöjd bankkund du också. Vi hjälper dig hela vägen.

Bli en nöjd bankkund du också. Vi hjälper dig hela vägen. Bli en nöjd bankkund du också. Vi hjälper dig hela vägen. Välkommen till en kundägd bank Länsförsäkringar Västerbotten har arbetat för kundernas bästa sedan 1855. Banken ägs av våra kunder, och därför

Läs mer

Manual för laddning av gästkort för Semcon och externa gäster

Manual för laddning av gästkort för Semcon och externa gäster Manual för laddning av gästkort för Semcon och externa gäster Har du några frågor? Kontakta oss på info@matminnen.se alternativt tel 0725-635733 För att få möjlighet att använda gästkort eller mobilbetalning

Läs mer

Kom igång med Dagboken i fyra enkla steg

Kom igång med Dagboken i fyra enkla steg Kom igång med Dagboken i fyra enkla steg Prova GRATIS månad på picturemylife.se PictureMyLifes Dagbok är en digital kontaktbok för barn, unga och vuxna med behov av kognitivt stöd. I Dagboken laddar man

Läs mer

RAY MOBILT KUNDKORT STÖDDA TELEFONER OCH FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ANVÄNDNING AV KORTET

RAY MOBILT KUNDKORT STÖDDA TELEFONER OCH FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ANVÄNDNING AV KORTET 1 RAY MOBILT KUNDKORT Det mobila kundkortet är ett kort som kan laddas ned till mobiltelefonen. Det motsvarar det traditionella kundkortet av plast. I det har kundens namn, kundnummer och kortets giltighetstid

Läs mer

Google Kalender för KullensPK

Google Kalender för KullensPK Google Kalender för KullensPK Datum: 2015-02-25 Sammanställt av Peter Ardemalm Innehållsförteckning Google Kalender för KullensPK... 1 Så synkar du KullensPK i Google Kalender Fördelarna med Google Kalender...

Läs mer

Användarmanual. EMV-terminal ipp350

Användarmanual. EMV-terminal ipp350 Användarmanual EMV-terminal ipp350 Innehåll Sid. Kapitel 1: Handhavande 3 Handhavande 4-6 Betalning 7 Signaturköp 8 Contactless 9 Offlineköp 9 Inringt samtal 10 Förköp/Reservation 11 Reservlösning (endast

Läs mer

VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV APPEN NORDEA PAY 05.2016

VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV APPEN NORDEA PAY 05.2016 VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV APPEN NORDEA PAY 05.2016 Nordea Pay är en app som laddas ned på mobila enheter och förmedlas av Nordea Bank Finland Abp (nedan banken). Appen innehåller tjänster som banken tillhandahåller.

Läs mer

Kom igång med mobil kortbetalning

Kom igång med mobil kortbetalning Babs Micro Plus Kom igång-guide Kom igång med mobil kortbetalning Tack för att du har valt Babs Paylink som leverantör! Med din nya kortläsare kommer du enkelt att kunna ta betalt var du än befinner dig.

Läs mer

Bruksanvisning för VeraPlus

Bruksanvisning för VeraPlus Bruksanvisning för VeraPlus Börja med att installera VeraPlus Öppna förpackningen och plocka ut allt innehåll. I förpackningen finner du: Installation 1. Anslut nätverkskabeln i nätverksporten på baksidan

Läs mer

Så här betalar du med kort

Så här betalar du med kort Så här betalar du med kort 1. Klicka på Betalningsavisering 2. och välj sedan mellan Betalningsavier och Kommande betalningsavier. 3. Klicka på avinumret för en obetald avi. 4. Klicka på Egna domännamn

Läs mer

Västerviks kommuns E-portal

Västerviks kommuns E-portal Västerviks kommuns E-portal Inledning Genom E-portalen får du åtkomst till vissa program och funktioner i kommunens IT-miljö utan att vara ansluten till kommunens interna nätverk. E-portalen är en säker

Läs mer

Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se.

Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se. Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se. Behöver du hjälp? Ring internetbankens kundtjänst på 0771-97 75 12, alla dagar

Läs mer

MINA SIDOR. Betala bara för den tid du parkerar!

MINA SIDOR. Betala bara för den tid du parkerar! MINA SIDOR Betala bara för den tid du parkerar! Användarmanual 2013 Välkommen till framtidens betalsystem för parkering. - Ladda ner vår app. - Registrera dina uppgifter och du är klar för en bekymmersfri

Läs mer

Så här använder du. etjänsten. etjänsten är en elektronisk kanal för ärenden i anslutning till din kortkredit

Så här använder du. etjänsten. etjänsten är en elektronisk kanal för ärenden i anslutning till din kortkredit Så här använder du etjänsten etjänsten är en elektronisk kanal för ärenden i anslutning till din kortkredit Så här använder du etjänsten Innehåll Vad är etjänsten?... s. 3 Avtal om etjänsten... s. 4 Saldoförfrågan,

Läs mer

Beställa startkod i Internetbanken och hämta Mobilt BankID samt ansluta dig till våra mobila tjänster

Beställa startkod i Internetbanken och hämta Mobilt BankID samt ansluta dig till våra mobila tjänster Beställa startkod i Internetbanken och hämta Mobilt BankID samt ansluta dig till våra mobila tjänster Beställa startkod i Internetbanken och hämta Mobilt BankID Här följer en kort guide för hur du hämtar

Läs mer

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. www.sparbankennord.se Välkommen till internetbanken! Här är det öppet jämt så att du kan göra dina

Läs mer

Användarmanual Companyexpense

Användarmanual Companyexpense Användarmanual Companyexpense Så registrerar du dina utlägg i appen Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Skapa konto 2 2.

Läs mer

Instruktion för Handelsbankens kortläsare

Instruktion för Handelsbankens kortläsare Instruktion för Handelsbankens kortläsare Kom igång med dina bankärenden Du använder kortläsare och ditt personliga inloggningskort för att logga in på Handelsbankens Internettjänst. Inloggningskortet

Läs mer

Guide till SvD:s digitala tjänster

Guide till SvD:s digitala tjänster Guide till SvD:s digitala tjänster I denna guide hittar du information om hur du enkelt kommer igång med SvD:s digitala tjänster. För att använda SvD digitalt behöver du först logga in. Vänligen observera

Läs mer

Manual Medomotion-appen

Manual Medomotion-appen Steg 1: Skapa konto Ladda ner appen på din mobiltelefon antingen via Google Play eller AppStore beroende på om du har en Android eller Iphone. Appen fungerar för båda systemen. För att hitta appen sök

Läs mer

Förberedelser inför webbkursen!

Förberedelser inför webbkursen! Förberedelser inför webbkursen! För att du ska få en så bra kurs som möjligt är det viktigt att du läser igenom nedanstående instruktioner och förberedelser noga INNAN kursen. Vi kommer inte ha möjlighet

Läs mer

Säkerhetskopiera mobilen

Säkerhetskopiera mobilen Säkerhetskopiera mobilen gratis och helautomatiskt 7 Bästa gratistipsen 7 För Android, Iphone och Windows Phone 7 Säkerhetskopiera till Dropbox. Så fixar du automatisk säkerhetskopiering av mobilen Visst

Läs mer

Manual Ledningskollen i mobilen

Manual Ledningskollen i mobilen Manualer Peter Thorin Öppen 2017-03-17 D 1( Manual Ledningskollen i mobilen 1 av 21 Manualer Peter Thorin Öppen 2017-03-17 D 2( 1. Distributionslista Dokumentet ska distribueras som leverans till PTS.

Läs mer

Användarguide för anslutning till MCSS

Användarguide för anslutning till MCSS Användarguide för anslutning till MCSS Innehållsförteckning Systemkrav... 3 Symantec VIP Access... 4 För tvåfaktorsautentisering via mobiltelefon... 4 För tvåfaktorsautentisering via dator... 5 Logga in

Läs mer

Frågor & svar Smartbank

Frågor & svar Smartbank Frågor & svar Smartbank Smartbank få stenkoll på din vardagsekonomi Med Sveriges första Smartbank får du automatiskt koll på alla dina transaktioner varje månad. Och hjälp att förbättra din ekonomi så

Läs mer

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Maj 2015 Novell Messenger 3.0.1 och senare kan användas på mobila enheter med ios, Android BlackBerry. Du kan vara inloggad på Messenger från olika platser på samma

Läs mer

Innehåll. 1 Dokumentbeskrivning 3. 2 Användarinformation 3. 3 Installations anvisning Starta upp enheten 4

Innehåll. 1 Dokumentbeskrivning 3. 2 Användarinformation 3. 3 Installations anvisning Starta upp enheten 4 Version: 1.1 1 Innehåll 1 Dokumentbeskrivning 3 2 Användarinformation 3 3 Installations anvisning 4 3.1 Starta upp enheten 4 3.2 Sätta skärmlåskod 7 3.3 Skapa Google konto 9 3.4 Installera Mobileiron och

Läs mer

PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO

PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO Med appen ProMobile kan medarbetarna registrera närvaro, frånvaro och tid på olika aktiviteter i sin mobiltelefon oavsett var de arbetar. De

Läs mer

SVENSKA Bruksanvisning ÖVERSIKT LADDNING PARKOPPLING KONTAKTLÖS BETALNING EKNISKA SPECIFIKATIONER... 06

SVENSKA Bruksanvisning ÖVERSIKT LADDNING PARKOPPLING KONTAKTLÖS BETALNING EKNISKA SPECIFIKATIONER... 06 SVENSKA Bruksanvisning ÖVERSIKT... 01 LADDNING... 02 PARKOPPLING... 03 KONTAKTLÖS BETALNING... 05 EKNISKA SPECIFIKATIONER... 06 ÖVERSIKT PEKSKRÄM LADDNING TERMINALEN ÖPPEN DISPLAY I Dubbeltryck pekskärmen

Läs mer

Innehåll. 1 Dokumentbeskrivning 3. 2 Användarinformation 3. 3 Installations anvisning Starta upp enheten 4

Innehåll. 1 Dokumentbeskrivning 3. 2 Användarinformation 3. 3 Installations anvisning Starta upp enheten 4 Version: 1.1 1 Innehåll 1 Dokumentbeskrivning 3 2 Användarinformation 3 3 Installations anvisning 4 3.1 Starta upp enheten 4 3.2 Sätta skärmlåskod 4 3.3 Skapa Google konto 6 3.4 Installera Mobileiron och

Läs mer

Kom igång med mobil kortbetalning

Kom igång med mobil kortbetalning Babs Micro Kom igång-guide Kom igång med mobil kortbetalning Tack för att du har valt Babs Paylink som leverantör! Med din nya kortläsare kommer du enkelt att kunna ta betalt var du än befinner dig. Kortläsaren

Läs mer

Mobil snabbstart av GroupWise Messenger 18

Mobil snabbstart av GroupWise Messenger 18 Mobil snabbstart av GroupWise Messenger 18 November 2017 Mobil snabbstart av GroupWise Messenger GroupWise Messenger finns tillgängligt för dina mobila enheter med ios, Android BlackBerry. Du kan vara

Läs mer

ParkOnOff Användarhandbok. För Android, iphone & Windows Phone 8

ParkOnOff Användarhandbok. För Android, iphone & Windows Phone 8 ParkOnOff Användarhandbok För Android, iphone & Windows Phone 8 1. Att komma igång Innehåll 2. Registrera dina personuppgifter 3. Registrera dina kontokort 4. Registrera dina fordon 5. Oklarheter vid registreringen

Läs mer

Inga extra kostnader. Parkera med app

Inga extra kostnader. Parkera med app Parkera med app För dig som vill ha full kontroll över din parkering är Parksters app det smartaste valet. Appen har användaren i fokus, är superenkel att använda och låter dig styra dina parkeringar där

Läs mer

Two-Factor Authentication. A. Vad är Two-Factor Authentication (Tvåfaktors-autentisering)? B. Hur man ställer in Two-Factor Authentication?

Two-Factor Authentication. A. Vad är Two-Factor Authentication (Tvåfaktors-autentisering)? B. Hur man ställer in Two-Factor Authentication? A. Vad är Two-Factor Authentication (Tvåfaktors-autentisering)? Tvåfaktors-autentisering ger dig en omisskännlig identifiering genom kombinationen av två olika och oberoende komponenter. Den första är

Läs mer

Välkommen till Dropbox!

Välkommen till Dropbox! Lär dig hur du kommer igång med Dropbox: 1 2 3 4 Skydda dina filer Ta med dina saker, vart du än ska Skicka stora filer Arbeta med filer tillsammans Välkommen till Dropbox! 1 Håll dina filer säkra Dropbox

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med smartphone-appen

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med smartphone-appen Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med smartphone-appen Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Välj

Läs mer

Läs bruks-, service- och säkerhetsanvisningarna för den enhet som ska styras med REMUC

Läs bruks-, service- och säkerhetsanvisningarna för den enhet som ska styras med REMUC SNABBGUIDE FÖRHANDSKRAV Läs bruks-, service- och säkerhetsanvisningarna för den enhet som ska styras med REMUC Bli säker att REMUC-styrenheten har försetts med ett fungerande SIM-kort med datapaket. SIM-kortets

Läs mer

Den mobila handelslösningen som förenklar din affär

Den mobila handelslösningen som förenklar din affär Den mobila handelslösningen som förenklar din affär Stärk kundrelationerna och marknadsför relevanta erbjudanden som ökar din försäljning. Snabbt, enkelt, och säkert! Med Payair kan dina kunder med mobilen

Läs mer

Snabbstartsguide. PC, Mac, ios & Android

Snabbstartsguide. PC, Mac, ios & Android Snabbstartsguide PC, Mac, ios & Android Installation på PC Se filen Viktigt på installationsskivan eller Trend Micros webbplats för utförliga systemkrav. Om du stöter på svårigheter under installationen

Läs mer

Handbok för kortbetalningar med Babs Paylink/Point

Handbok för kortbetalningar med Babs Paylink/Point Handbok för kortbetalningar med Babs Paylink/Point Integration med butiksdatasystem från Flexicon Flexicon Support, Enköping 2008 Kortbetalningsfunktionen finns integrerad med följande butiksdatasystem

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner För iphone & Android SmartPhones Innehållsförteckning LADDA NER ER APP OCH KOM IGÅNG...3 INSTALLATION...3 SKAPA ERT SOFTALARM KONTO I APPEN...3 KOMMA IGÅNG...4

Läs mer

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING KOM IGÅNG MED SMARTPHONE-APPEN Så här använder du appen Telia Touchpoint. Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Välj appen

Läs mer

Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3

Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3 Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3 I samarbete med: Med hjälp av de här lättlästa instruktionerna lär du dig att använda en Samsung Galaxy Tab 3 med operativsystemet Android 4.1.2. Ett operativsystem

Läs mer

FÖR DIG MELLAN 13-20!

FÖR DIG MELLAN 13-20! FÖR DIG MELLAN 13-20! Öppna ett e-sparkonto och få 100 kronor insatt på kontot. Ungdomserbjudande! Skaffa ett konto med bankkort Maestro eller Karlshamns-Kortet samt mobil- och internetbanken. Då ingår

Läs mer

För att logga in på Prepaid Webbtjänst behöver du ett personligt Kund-ID och ett lösenord.

För att logga in på Prepaid Webbtjänst behöver du ett personligt Kund-ID och ett lösenord. 1(9) Logga in på webbtjänsten För att logga in på Prepaid Webbtjänst behöver du ett personligt Kund-ID och ett lösenord. Om du har loggat in på webbtjänsten tidigare, mata in ditt Kund-ID och lösenord

Läs mer

APPLINK MOBILE PROJECTION FÖR NAVIGATIONSAPPAR DIGITALT INNEHÅLL ÄGARMANUAL

APPLINK MOBILE PROJECTION FÖR NAVIGATIONSAPPAR DIGITALT INNEHÅLL ÄGARMANUAL APPLINK MOBILE PROJECTION FÖR NAVIGATIONSAPPAR DIGITALT INNEHÅLL ÄGARMANUAL Anslutning av din enhet Det är enkelt att komma åt AppLink Mobile Projection. Innan du påbörjar din resa startar du din valda

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

PayEx Mobil FAQ Fungerar PayEx Mobil på alla mobiltelefoner? Är PayEx Mobil verkligen säkert?

PayEx Mobil FAQ Fungerar PayEx Mobil på alla mobiltelefoner? Är PayEx Mobil verkligen säkert? PayEx Mobil FAQ Detta dokument svarar på nedanstående frågeställningar. För fler frågor och svar samt supportnummer, se http://payex.se/privat. Fungerar PayEx Mobil på alla mobiltelefoner? Är PayEx Mobil

Läs mer

Kortbetalning PENGVIN kontokort

Kortbetalning PENGVIN kontokort Kortbetalning PENGVIN kontokort Frågor som rör kortköpet Ring Nets direkt tel. 08-609 92 00 Ha ert kund- och organisationsnummer tillgängligt! Bruksanvisning för kortterminaler http://www.nets.eu/se-sv/support/bruksanvisningar/documents/bruksanvisning-ict220,-ipp350-och-iwl220.pdf

Läs mer

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES INFORMATION FÖR VERKSAMMA NÄRINGSIDKARE PÅ BYGGARBETSPLATSEN T.EX. UNDERENTREPRENÖRER 1(10) version 0.93 2017-03-27 Information om användande

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Har du några frågor om denna tjänst? Kontakta oss på alternativt på

Har du några frågor om denna tjänst? Kontakta oss på alternativt på Manual för laddning av gäst- eller kårkort inom Chalmers Konferens & Restaurangers verksamhet Har du några frågor om denna tjänst? Kontakta oss på support@chalmerskonferens.se alternativt på 031-772 3953

Läs mer

Resledaren Användarguide iphone Innehåll

Resledaren Användarguide iphone Innehåll Resledaren Användarguide iphone Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 15 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa... 20

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Installera appen

Läs mer

Nordea Ungdom år

Nordea Ungdom år Nordea Ungdom 11 17 år Full ekonomin Kollkoll påpåpengarna Nordea_BrUngdom_11-17_nov16.indd 1 2016-12-02 08:14 Eget konto Eget kort Internetbank Mobilbank ID-kort Höga avgifter Nordea_BrUngdom_11-17_nov16.indd

Läs mer

Handelsbankens allmänna kortvillkor

Handelsbankens allmänna kortvillkor Innehåll 1. Tillämpningsområde 1 2. Definitioner 1 3. Kommunikation mellan Handelsbanken och kontohavaren 3 3.1. Rätten till information om villkoren och förhandsinformation under avtalsförhållandet 3

Läs mer

ÖVERSIKT HYBRID SMARTKLOCKA

ÖVERSIKT HYBRID SMARTKLOCKA HYBRID SMARTKLOCKOR ÖVERSIKT HYBRID SMARTKLOCKA Nedan ser du de unika egenskaperna hos Emporio Armani Hybrid Smartwatch. LADDNINGSFRI Laddning krävs ej för hybrid smartklocka. Alla armbandsur levereras

Läs mer

HEJA. BUSSEN! Snabbguide för dig som är på väg! Hitta din buss Betala din resa Välkommen ombord Dags för avstigning

HEJA. BUSSEN! Snabbguide för dig som är på väg! Hitta din buss Betala din resa Välkommen ombord Dags för avstigning HEJA BUSSEN! Snabbguide för dig som är på väg! Hitta din buss Betala din resa Välkommen ombord Dags för avstigning I den här broschyren får du veta hur du reser med buss i Örebro län, hur du betalar och

Läs mer

Manual: Hantering av Frisörföretagarnas Elektroniska Presentkort

Manual: Hantering av Frisörföretagarnas Elektroniska Presentkort Manual: Hantering av Frisörföretagarnas Elektroniska Presentkort Nedan följer en beskrivning hur Ni hanterar försäljning och inlösen av Frisörföretagarnas presentkort. Innehåll: 1. Inlösen av Presentkort

Läs mer

Information om Aptus bokning- och låssystem i Brf Göteborgshus 42

Information om Aptus bokning- och låssystem i Brf Göteborgshus 42 Information om Aptus bokning- och låssystem i Brf Göteborgshus 42 Vi har infört ett bokning- och låssystem från företaget Aptus för ökad säkerhet och tillgänglighet. Systemet innefattar tvättstuga, föreningslokal

Läs mer

Tutorpaket Frank, studiekort och Elisa Lompakko

Tutorpaket Frank, studiekort och Elisa Lompakko Tutorpaket Frank, studiekort och Elisa Lompakko Innehåll 1. Vem är Frank? 2. Kortalternativ 3. Studiekort med betalningsegenskap 4. Elisa Lompakko tjänsten 5. Exempel Vem är Frank? Frank = Den nya studentägda

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken mellan server o ch telefon sker över internet

Läs mer

Snabbstartsguide. PC, Mac, Android & ios

Snabbstartsguide. PC, Mac, Android & ios Snabbstartsguide PC, Mac, Android & ios Installation på PC Gå in på Trend Micros webbplats för detaljerade systemkrav. För att ladda ned installationsprogrammet öppnar du nedladdningslänken i din Trend

Läs mer

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5 INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP Ver. 2.5 KOM IGÅNG Kom igång NORDIC-SYSTEM WEBB-001/002 ger dig möjlighet att skapa en mängd olika funktioner, styra och programmera dina

Läs mer

Användarmanual för mycaddie version 2.0

Användarmanual för mycaddie version 2.0 Användarmanual för mycaddie version 2.0 Sida 2 Innehåll Installera och starta mycaddie... 3 Välja positioneringsmetod... 3 Inbyggd GPS (Gäller ej Windows Mobile)... 3 Trådlös GPS (Via bluetooth)... 3 Windows

Läs mer

Inledning. 1. Logga in. 2. Välj brukare. 3. Lås upp hos en brukare. Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone

Inledning. 1. Logga in. 2. Välj brukare. 3. Lås upp hos en brukare. Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone Inledning Denna manual riktar sig till hemtjänstpersonal och beskriver i detalj hur appen används ute i verksamheten. Med Phoniros app

Läs mer

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net Android-app Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel

Läs mer

Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012

Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012 Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012 1. Inloggning och val av företag... 2 2. Val av företag... 2 3. Val av språk... 3 4. Aktivering och hantering av lunchförmåns beställningar...

Läs mer

Mobil App - Användar Guide

Mobil App - Användar Guide Mobil App - Användar Guide 1 Innehållsförteckning Mobil APP Inloggning... 3 Mobil APP Säkerhet... 4 Mobil APP Hemvyn... 4 Mobil APP Favoritvyn... 5 Mobil APP Energivyn... 5 Mobil APP Uppgiftvyn... 6 Mobil

Läs mer

Manual för laddning av elev-tagg på Språkskolan

Manual för laddning av elev-tagg på Språkskolan Manual för laddning av elev-tagg. Sida 1 av 9. Reviderad 2014-09-24 Manual för laddning av elev-tagg på Språkskolan Du behöver bara ange dina fullständiga kortuppgifter vid första laddningstillfället.

Läs mer

Rapportera närvaro Lathund för rapportering till LOK Stöd via IdrottOnline-appen.

Rapportera närvaro Lathund för rapportering till LOK Stöd via IdrottOnline-appen. Installera Appen på din smartphone Du kan installera appen från Google Play store för Android och AppStore för iphone. Sök på IdrottOnline så kommer den fram. När du sedan startar upp appen så möts du

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer.

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Snabbare. Säkrare. Billigare. Varför har inget tänkt på det här tidigare? Lösningen är så enkel och så smidig att man undrar. Så här ligger det till. En del

Läs mer

Användarmanual Companyexpense

Användarmanual Companyexpense Användarmanual Companyexpense Så registrerar du dina utlägg i appen Ansvarig utgivare: Companyexpense Svenska AB Tel: +46 (0)771-584 886 E-mail: info@companyexpense.se Companyexpense, Box 108, 771 23 Ludvika,

Läs mer

Babs Micro. Användarhandbok

Babs Micro. Användarhandbok Babs Micro Användarhandbok Innehållsförteckning Inledning Tack för att du har valt en kortläsare från Babs Paylink! Med din nya kortläsare kommer du enkelt att kunna ta betalt var du än befinner dig. Kortläsaren

Läs mer