VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011"

Transkript

1 Sida: 1(5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Styrelsen för Skånska Travhästägareföreningen u.p.a. får härmed avge följande redogörelse för föreningens verksamhet under år STYRELSEN Har under året haft följande sammansättning: Arne Wirén, ordförande Kristian Ståhl, vice ordförande Nils-Otto Bernerup, ledamot Göran Falk, ledamot Nils-Göran Nilsson, ledamot Per-Åke Nilsson, ledamot Jahn Ragnarsson, ledamot Ulf Bergström, suppleant Mats Karlsson, suppleant Under verksamhetsåret har våra medlemmar Gertie och Jan Folgård i Stall Dream Team under Torvald Palemas sista år på tävlingsbanan bl.a. åter fått se honom segra i Forus Open. Torvald Palemas startprissumma ökade under året med 2,17 miljoner! Bland Jägersotränarnas framgångar minns vi: Joakim Lövgren historiska seger med Brioni i Elitloppet och seger i Olympiatravets final. Brionis startprissumma ökade under året med 6 miljoner. Lutfi Kolgjini blev både tränar- och kuskchampion på Jägersro och tvåa i landet avseende träningsstallens inkörda pengar (28,5 miljoner) bakom Åke Svanstedt (45,5) men före Robert Berg (28,3), Timo Nurmus, Stig H Johansson, Björn Goop och Kari Lähdekorpi. Lutfi Kolgjini vann Hugo Åbergs Memorial med Lavec Kronos (körd av Erik Adielsson), Premio Going Kronos med Orion Kronos, Gran Premio Gaetano Turilli i Rom med Joke Face, Oaks del Trotto i Rom med Oyster Kronos, Sundsvall Open Trot med Joke Face (körd av Erik Adielsson), Gran Premio Tino Triossi i Rom med Raja Mirchi (körd av Andrea Guzzinati) och stosprintern med Knowledge Face. Lars I Nilsson tränade Fascination vann (körd av Johnny Takter) Svensk Uppfödningslöpning och Breeders Crown. Tomas Malmqvist tränade Rusty Dust vann (körd av Thomas Uhrberg) Dansk Trav Kriterium och Ragna Opal vann (körd av Johnny Takter) Dansk Stokriterium. Michael Lönborg tränade Orfeus Brodde vann (körd av Thomas Uhrberg) S:t Leger och Prix Cagnes Sur Mer. Johnny Takter körde Weingartner tränad av Jimmy Takter till seger i Peter Haughton Memorial, Beanie M.M. tränad av Morten Waage till segern i Nationernas Pris i Milano och Peak tränad av Kari Lähdekorpi till seger i Dansk Trav Derby. Jörgen Sjunnesson körde Yellow Eden tränad av Stefan Hultman till seger i C.L. Müllers Memorial.

2 Sida: 2(5) Styrelsemöten och arbetsgrupper Tolv protokollförda styrelsemöten har avhållits. Uppgifterna har fördelats på följande grupper: ekonomi, propositioner, näringslivaren, fester, möten, resor, klubbrum samt hemsidan. Årsmöte Årsmötet på Hästägarerummet på Jägersro den 25 mars samlade 115 deltagare. Välkomstdrinken serverades på den ombyggda caféläktaren som senare under året döptes till Café Upploppet. Omval skedde på samtliga poster där mandattiden gått ut förutom av Caj Rindmo som avsagt sig omval. Göran Falk som varit suppleant valdes som ordinarie ledamot och som ny suppleant valdes Mats Karlsson. Arne Wirén avtackade Caj Rindmo för hans 10 år i styrelsen varav de tre senaste som vice ordförande. Maten serverades i Derby Club där även en trollkarl dök upp och underhöll oss. Vårmöte Vårmötet den 9 maj samlade ca 60 deltagare. Jägersros ekonomichef Sven Yngvesson informerade om hästsportens villkor i Sverige. Omsättningen 12,8 mdr kr, 9,0 mdr tillbaka till spelarna i vinster, 2,4 mdr till ATG samt 1,4 mdr till staten. Hästägarna betalar ca mdr i kostnader varje år, medan prispengar och bidrag uppgår till ca 910 milj. kr/år. Underskottet blir ca 1,7 mdr kr per år. Prispengarna samt propositionerna på Jägersro diskuterades livligt. Bruttoprispengarna som var ca 74 milj. kr 2010 har minskats till ca 70 milj. Kr för Höstmöte Höstmötet den 19 oktober samlade 75 deltagare. Två av Jägersros nya tränare 2011 Marcus Bergman och Christoffer Eriksson marknadsförde sig. Sportchef Mats Ahlkvist informerade om tävlingsprogrammet för VD Lars-Åke Mårtensson informerade bl.a. om att den bonus från det gamla fördelningssystemet som Jägersro fick 2010 valde man att lägga ut som prispengar. Det nya systemet missgynnar storbanorna och därför har prispengarna minskat JTG:s ordförande Kerstin Peterson-Brodda informerade om att eftersom Skånska Fältrittklubben sagt upp avtalet med Skånska Travsällskapet så håller en konsekvensbeskrivning inkl. siffror på att tas fram för att kunna ge svar på frågan vad det blir för skillnad utan galopp på Jägersro. Julmöte Julmötet den 15 december samlade ca 95 deltagare. RST:s ordförande Björn Frössevi höll en intressant presentation av sig själv och av RST. Vidare informerade han om att ATG:s budgetmöte och om ST:s förslag på satsningar på hästägare och uppfödare. Björn berättade även att alla banor har en hästägaransvarig (för Jägersro är det sportchefen Mats Ahlkvist). Som avslutning refererade han derbyt 2014 över 2900 m på Jägersros nya 1400 m bana.

3 Sida: 3(5) Beslut togs om att även 2012 göra en insamling till barncancerfonden. Efter mötet serverades en jultallrik. Team STHF Easy Dolomite Tooma har under året gjort 17 starter varar två slutat med segrar och :- i prispengar. Den 29 november hölls ett allmänt möte i Team STHF - Easy. RST:s Årsmöte På årsmötet den 13 april i Stockholm representerades vi av Arne, Kristian, Nils-Otto, Nils-Göran och Ulf. Medlemsantalet i RST var ca st. ett tapp med ca 400 från föregående år. Umeå hade en motion där man efterlyste specifikation på veterinärkostnader som travtränarna debiterade sina hästägare. Försäkringsbolaget IF informerade om alla deras försäkringar. RST:s Sydträff Sydkamp I år stod Mälardalens Travhästägareförening som arrangör för Sydträffen som hölls den augusti. Föreningen representerades av Arne och Kristian. Vi hade ingen representant i Sydkampens final. RST:s Höstmöte På RST:s Höstmöte den oktober, som sammanföll med Müller-dagen den 29 oktober, hade föreningen ingen representant. Ordförandemöte. Arne representerade föreningen vid Jägersros ordförandemöten den 8 februari och den 13 december. Storbanemöte I samband med invigningen av Åbys nya stallområde den 11 augusti ordnade Åbys styrelse ett möte mellan styrelserna i Solvalla, Åby och Jägersro där vi representerades av Arne. Liknande möte är tänkt att hållas en gång per år som ersättning för storbanemötet. Propositioner Styrelsens representant Nils-Göran har deltagit i fyra möten. Inriktningen är densamma som föregående år - fler startande i loppen. Till exempel "femton bakom bilen" har börjat användas och detta har slagit väl ut bl.a. genom att de hästar som har mest pengar på sig får de sämsta spåren, vilket betyder att vi inte får så mycket strykningar från spår 8 och 12 som i vanliga autolopp. Dessa lopp kommer att användas lite mer under 2012, företrädesvis vid Jägersros lunchtrav under Skånska Travsällskapet Styrelsen har deltagit i årsmöte och höstmöte. På höstmötet godkändes Skånska Fältrittklubbens uppsägning av avtalet med Skånska Travsällskapet och uppdrag gavs att utreda en ny 1400 m bana. Näringslivaren Inföll den 12 april och var den 26:e i ordningen. Evenemanget lockade 100 representanter från 24 företag. Kvällens konferencier var Bengt Professorn Larsson.

4 Sida: 4(5) Hästägareföreningens Jubileumspokal vanns av Classic Man som körd av Christoffer Eriksson gick till direkt till ledningen och vann med en längd före Growup på 1,14,7 över 2140 meter med autostart. Classic Man ägs av Stall Levaux Easy. Tipstävlingen och en resecheck på :- vanns av T S Family Office som hade fyra vinnare liksom Falkbolagen AB men bättre sammanlagt odds. T S Family Office vann även etappriset efter lopp 6. Pris för högsta odds vanns av Falkbolagen AB. Vinnaren i dubbelsulkyloppet blev Tony Jönsson från Skånemejerier som körde tillsammans med Lutfi Kolgjini. I samband med Jubileumspokalen överlämnades en check på :- till Barncancerfonden från medlemmar i Skånska Travhästägareföreningen. Våra pokallopp Förutom Hästägareföreningens Jubileumspokal som körs i samband med Näringslivaren så vanns en inteckning i: Hästägarkannan av Godiva AB då deras Coktail Will segrade körd av Joakim Lövgren. Hästägareföreningens Styrkeprov av Stall Label HB, Tylöskog AB & Nilsson Sven-Åke då deras Neo Smed segrade körd av Johnny Takter. Resor och studiebesök 34 medlemmar följde med på utflykten till Kari Lähdekorpi söndagen den 22 maj. o Kari var i Finland men en finsk skötare Anne som jobbat hos Kari i fyra år berättade utförligt om verksamheten med 170 hästar på fyra gårdar och med 25 anställda och visade oss runt i stallarna och den 600 m långa backen. o Därefter serverades en utmärkt fläskfilégryta på Lizzies café. o Karis fru Mariana visade sedan oss runt och berättade om verksamheten på hästavdelningen på ett av hennes Djursjukhus det i Slöinge där man de senaste åren investerat 25 miljoner. Resan till Danskt Derby söndagen den 28 augusti blev snabbt fulltecknad och kunde utökas till 55 platser. Hästägaremästaren Under måttot Det ska vara roligt att vara hästägare på Jägersro arrangerade STHF och Jägersro Trav & Galopp under 2011 Hästägaremästaren. Som final kördes ett spännande dubbelsulkylopp den 13 december där Anne Haglund körde direkt till ledningen med Delvin Gold och fick Göran Falk och Jakal Face utvändigt. Dessa båda utkämpade en spännande kamp där Anne vann före Göran som var några längder före Karl-Erik Nilsson med Broslätts Rapide följd av Ulf Bergström med Filiokus C.D. och Nils-Otto Bernerup med St. Andrew LB. Vinnaren kommer att firas kungligt, eller vad sägs om att bli inbjuden till hästgalan i början av 2012 med allt vad det innebär av god mat, dryck och övriga festligheter, övernattning på Comfort Hotel Malmö och givetvis färd i LIMOUSIN till och från

5 Sida: 5(5) hotellet i samband med galan, allt som det anstår en riktig vinnare! Delad glädje är dubbel glädje, så allt gäller för två personer. Medlemsvärvning Folder för medlemsansökan finns i informationen, på sekretariatet och hos tränarna. I Jägersroprogrammet har föreningen en annons nästan varje tävlingsdag och dessutom en helsida i samband med Näringslivaren, Hästägarkannan och Hästägareföreningens Styrkeprov. Medlemmar Under året har 21 st. nya medlemmar invalts i föreningen och 35 års medlemskap och fyllda 70 år har under 2011 uppnåtts av Kaj Andersson Staffanstorp. Medlemsantalet uppgår härefter till 391 st., en minskning med 2 personer jämfört med föregående år. Fördelningen är 206 (förra året 209) aktiva, 100 (96) passiva, 41 (41) familjemedlemmar, 41 (44) veteranmedlemmar och 3 (3) hedersmedlemmar nämligen Rolf Dickman, Olle Engbe och Henry Nordin. Insamlingar På julmöte 2010 togs beslut att 2011 göra insamling till barncancerfonden och till en sulky för rörelsehindrade som Ung Jägersro hade på sin önskelista. I samband med Näringslivaren överlämnades en checken på till Barncancerfonden. En check på överlämnades till Ung Jägersro den 13 december då ett 2- årslopp kördes för Ung Jägersro. Årets resultat Föreningsanslaget har uppgått till (förra året ) kronor Utdelningen från STA:s tombola (4.728) kronor. Årets resultat efter skatt blev en vinst på (vinst ) kronor. Föreningens egna kapital vid årets slut uppgår till ( ) kronor. Revisorer Har Roland Blåsten och Bengt Dahlbom varit med Sven-Erik Sjunnesson och Nils Göransson som suppleanter. Valberedning I valberedningen har ingått Göran Danielsson sammankallande samt Bror Nyberg och Göran Ohlsson. Malmö den 29 februari 2012 Styrelsen

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Sida: 1(5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Styrelsen för Skånska Travhästägareföreningen u.p.a. får härmed avge följande redogörelse för föreningens verksamhet under år 2010. STYRELSEN Har under året haft följande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Sida: 1(5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Styrelsen för Skånska Travhästägareföreningen u.p.a. får härmed avge följande redogörelse för föreningens verksamhet under år 2012. STYRELSEN Har under året haft följande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Sida: 1(6) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Skånska Travhästägareföreningen u.p.a. får härmed avge följande redogörelse för föreningens verksamhet under år 2014. STYRELSEN Har under året haft följande

Läs mer

Sista chansen att rösta fram Årets Häst och tävla om en Niceresa!

Sista chansen att rösta fram Årets Häst och tävla om en Niceresa! Vecka 3 2009 Sista chansen att rösta fram Årets Häst och tävla om en Niceresa! På fredag ska travåret 2008 summeras med fest och glamour vid Årets Häst-galan på Restaurang Rondo i Göteborg. Under kvällen

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Vi återkommer med dagordning i god tid före den 31 augusti. Har ni frågor som ni redan nu vill ta upp kan ni notera dessa på anmälningsblanketten.

Vi återkommer med dagordning i god tid före den 31 augusti. Har ni frågor som ni redan nu vill ta upp kan ni notera dessa på anmälningsblanketten. Malmö 2007-05-22 Till berörda hästägareföreningar Inbjudan till Sydträffen och Sydkampen fredagen den 31 augusti 2007. Sydträffen anordnas i år på 100 års - jubilerande Jägersro. Vi bifogar program och

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE

RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE Protokoll för vid RST:s årsmöte 2016-04-28, Hästsportens Hus Ordförande Anders Holmqvist hälsade välkommen till årsmötet 2016, och gick igenom hålltider för

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

Axevalla Trav Förening Årsmötesprotokoll 24 mars 2014

Axevalla Trav Förening Årsmötesprotokoll 24 mars 2014 Axevalla Trav Förening Årsmötesprotokoll 24 mars 2014 1 Sammanträdets öppnande -Inge Dickens hälsade medlemmarna samt gästande Benny Ternemar välkomna och öppnade årsmötet. 2 Parentation -En tyst minut

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

Hedemora bridgesällskap

Hedemora bridgesällskap Hedemora BS 2016-02-25 sida 1(5) Hedemora bridgesällskap BS Spela Bridge 1945 Hedemora BS 2016-02-25 sida 2(5) Året 2015 Ett händelserikt år är till ända. Klubben har firat 70-års jubileum och har gjort

Läs mer

Årsmöte i Johannesgården. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade alla välkomna och öppnade årsmötet

Årsmöte i Johannesgården. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade alla välkomna och öppnade årsmötet VÄSTERVIKS MANSKÖR Årsmöte 2017-03-13 i Johannesgården Parentation Våra avlidna bröder Jonny Hedvall och Hanno Enwall hedrades med en tyst minut 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade

Läs mer

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen.

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen. Alliansen Varbergs Boulehall Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014 kl. 17.00 i Boulodromen.se DAGORDNING: 1 Parentation 2 Mötets öppnande 3 Frågan om mötet kallats

Läs mer

Protokoll nr 4 fört vid Länsförsäkringar Blekinges ordinarie bolagsstämma i Slottslängorna Sölvesborg 16 april 2015.

Protokoll nr 4 fört vid Länsförsäkringar Blekinges ordinarie bolagsstämma i Slottslängorna Sölvesborg 16 april 2015. Protokoll nr 4 fört vid Länsförsäkringar Blekinges ordinarie bolagsstämma i Slottslängorna Sölvesborg 16 april 2015. Närvarande: Fullmäktige för kommunerna enligt förteckning, bilaga 1, samt styrelsens

Läs mer

ORDFÖRANDE KERSTIN HAR ORDET INNEHÅLL

ORDFÖRANDE KERSTIN HAR ORDET INNEHÅLL VERKSAMHETEN 2011 ORDFÖRANDE KERSTIN HAR ORDET Jägersrotränade hästar fortsätter att ta för sig i den tuffa konkurrensen såväl internationellt, nationellt som på hemmaplan. Årets Häst, både trav och galopp,

Läs mer

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 Datum: 2009-08-28 1 (5) 1. Mötets öppnande Föredragningslista Örebridgens årsmöte söndagen den 6 sept 2009 2. Godkännande av föredragningslista 3. Val av ordförande för mötet

Läs mer

Kongress Scandic Victoria Tower Stockholm. Följande punkter på respektive dagordning kommer att handläggas först och gemensamt:

Kongress Scandic Victoria Tower Stockholm. Följande punkter på respektive dagordning kommer att handläggas först och gemensamt: VentilationsFöreningen ByggnadsplåtFöreningen Stål & LättbyggnadsFöreningen Kongress Scandic Victoria Tower Stockholm Gemensam Dagordning 2015-05-22 Följande punkter på respektive dagordning kommer att

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2017-02-18 1. Mötets öppnande: Ungdomarna Frida Lindström och Daniel Nordenborg berättade om sina tankar och visioner för 2017. Önskar att klubbarna skall lyfta fram sina

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens trettonde verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2007. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

historik Till och med år 2010 INNEHÅLL Kuskar Tränare

historik Till och med år 2010 INNEHÅLL Kuskar Tränare historik Till och med år 2010 INNEHÅLL 3-6 7 Kuskar Tränare historik - till och med år 2010 Siffror och jämförelser har i alla tider fascinerat människan. Särskilt inom sportens värld. I denna historik,

Läs mer

RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE

RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE Protokoll fört vid RST:s årsmöte 2017-04-27, på Kongressen, Solvalla Ordförande Anders Holmqvist hälsade välkommen till årsmötet 2017. Han inledde med att sammanfatta

Läs mer

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 RALLY DAGORDNING 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd vid mötet. 3. Godkännande av kallelsen till årsmötet. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av ordförande för

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Riksförbundet Sveriges Travhästägare. Org.nr: Räkenskapsår

ÅRSREDOVISNING. Riksförbundet Sveriges Travhästägare. Org.nr: Räkenskapsår ÅRSREDOVISNING Riksförbundet Sveriges Travhästägare Org.nr: 802004-1839 Räkenskapsår 2013-01-01 2013-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 2013-12-31 Styrelsen för Riksförbundet Sveriges Travhästägare

Läs mer

Jägareförbundet Varbergs JVK

Jägareförbundet Varbergs JVK Sida 1 av 5 Protokoll för 2017 års ordinarie kretsårsmöte Datum: Plats: Närvarande: 2017-02-22 Grimetons bygdegård 30 medlemmar plus inbjudna 1 Öppnande Ordförande Bo Eierborg hälsade alla deltagarna välkomna

Läs mer

SportSvensson. Hej på er! Hoppas ni hade en trevlig och behaglig påsk med mycket godis och trav!

SportSvensson. Hej på er! Hoppas ni hade en trevlig och behaglig påsk med mycket godis och trav! Hej på er! Hoppas ni hade en trevlig och behaglig påsk med mycket godis och trav! Den här veckan är det dags för tävlingar på Solvalla i Stockholm och höjdpunkten är givetvis försöket till Olympiatravet,

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 051123 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 23 november 2005, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 50 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

Sid. 1. 2 Val av mötesordförande Att leda dagens förhandlingar valdes Krister Sörhede.

Sid. 1. 2 Val av mötesordförande Att leda dagens förhandlingar valdes Krister Sörhede. Sid. 1 PROTOKOLL FÖRT VID SKÅNSKA SÅNGARFÖRBUNDETS REPRESENTANTSKAPSMÖTE SÖNDAGEN DEN 8 MARS 2009 PÅ "DEGEBERGA-WITTSKÖFLE GOLFKLUBB" I DEGEBERGA. 25 MEDLEMMAR NÄRVARANDE 1 Mötets öppnande Ordförande Kjell

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2018

Verksamhetsberättelse för år 2018 Verksamhetsberättelse för år 2018 Styrelsen för SeniorNet Södermalm får avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2018. 1. FUNKTIONÄRER Styrelsen Lars Bogren, ordförande Elizabeth Ehrby, vice ordförande

Läs mer

Protokoll från årsmötet den 4 december 2012

Protokoll från årsmötet den 4 december 2012 HELENEBORGS BÅTKLUBB Klubbhuset Långholmen 117 33 Stockholm Protokoll från årsmötet den 4 december 2012 Mötets öppnande Peter Fägersten hälsar alla välkomna och inleder mötet med en tyst minut för hedersmedlemmen

Läs mer

Närvarande: 36 stycken medlemmar enligt separat deltagarlista bilaga 1.

Närvarande: 36 stycken medlemmar enligt separat deltagarlista bilaga 1. PROTOKOLL EKERÖ BÅTKLUBB Årsmöte den 24 februari 2016 i TräSjö-gården, Ekerö, Närvarande: 36 stycken medlemmar enligt separat deltagarlista bilaga 1. 1 Årsmötets öppnande Ordföranden Göran Thingvall hälsade

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte t SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte Lördag 7/3-2015 kl. 17.00 I samband med SPHK NN s Klubbmästerskap. I Norråker, Jämtland. Lokal: Restaurang Utposten, Norråker. Möteshandlingar kommer

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens elfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2005. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Hedemora bridgesällskap Verksamhetsberättelse för 2014

Hedemora bridgesällskap Verksamhetsberättelse för 2014 Hedemora BS 2014-01-10 sida 1(5) Hedemora bridgesällskap BS Spela Bridge 1945 Hedemora BS 2014-01-10 sida 2(5) Styrelsen Styrelsen har bestått av BS Ordförande: Jan Holm Spela Bridge Sekreterare: Kjell

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Flygvapenfrivilliga region väst överlämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-01-01 tom. 2014-12-31 1 Organisation 2014-01-01 2014-12-31 Regionsordförande

Läs mer

Plats och tid Motala Convention Center kl. 09:30

Plats och tid Motala Convention Center kl. 09:30 Plats och tid Motala Convention Center 2019-05-07 kl. 09:30 Beslutande Se förteckning Utses att justera Annika Nitz, Karin Mårtensson Underskrifter Sekreterare. Stefan Kuylenstierna Ordförande. Gunnar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

www.brastadgolfcenter.nu/golfklubb Ordinarie årsmöte, Brastad GK Plats: Stångenäs AIS klubbstuga Datum 2009-02-14 Tid: 13:00 Förslag till dagordning 1 Öppnande 2 Fastställande av röstlängd 3 Fastställande

Läs mer

4. Fastställande av röstlängd (medlemmar): Alla som var med på mötet antas vara medlemmar och alla har varsin röst.

4. Fastställande av röstlängd (medlemmar): Alla som var med på mötet antas vara medlemmar och alla har varsin röst. Föreningsstämma 2004 Plats: Uppsala, Folkets Hus Tid: 2004-03-23 kl 17.00 Årsmöte 2004-03-24 Nätverket Renare Mark 1. Mötets öppnande: Lisa Ledskog (LL) förklarade mötet öppnat. 2. Val av ordförande för

Läs mer

Kamratföreningen F 21

Kamratföreningen F 21 Sida 1 Kamratföreningen F 21 Årsmöte den 3 april 2014 Kamratföreningen F 21 2014-04-03 Sida 2 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Årsmötet öppnas. 2. Parentation. 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2013-31 december 2013

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2013-31 december 2013 Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2013-31 december 2013 1 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Mejeritekniskt Forum får härmed avgiva följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Årsmötesprotokoll, i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr )

Årsmötesprotokoll, i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr ) Stigtomta-Vrenabygden http://www.spfseniorerna.se/distrikt/sormland/foreningslista/stigtomta-vrenabygden Årsmötesprotokoll, 2017-02-20 i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr.

Läs mer

Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna.

Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna. Dvärgpinscherklubbens Årsmöte 12 februari 2012 Stockholm, SLG Nacka Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna. 1 Justering av röstlängd Årsmötet justerade röstlängden

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE SAMFÄLLIGHETSSTÄMMA DAGORDNING. Anläggningssamfälligheten NÖSNÄS STORA Stenungsund Nosnas.stora@live.se www.nosnasstora.

KALLELSE TILL ORDINARIE SAMFÄLLIGHETSSTÄMMA DAGORDNING. Anläggningssamfälligheten NÖSNÄS STORA Stenungsund Nosnas.stora@live.se www.nosnasstora. Anläggningssamfälligheten NÖSNÄS STORA Stenungsund Nosnas.stora@live.se www.nosnasstora.se KALLELSE TILL ORDINARIE SAMFÄLLIGHETSSTÄMMA Tid: Måndagen den 2 april 2012, kl 19.00 Plats: Nösnässkolan Den medlem

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer

PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - JULI 2019

PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - JULI 2019 PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - JULI 2019 Sida 1 av 8 LICENSINNEHAVARE SOM STARTAT Antal licensinnehavare med licens på banan som startat i lopp under jan-jul. Solvalla 284 Romme 186 Visby 79 Jägersro 179

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 hrf VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR2014 Styrelsen för HÖRSELSKADADES DISTRIKT I VÄSTERBOTTENS LÄNfår härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Hörselskadades distrikt i Västerbottens

Läs mer

X-Pokers. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013

X-Pokers. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Innehåll 1. Sammanfattning 3 2. Medlemsinfo 3 2.1 Medlemmar 3 2.2 Uteslutning 3 2.3 Nya medlemmar 4 3. Livespel 4 3.1 Sammanfattning 4 3.2 Utveckling deltagare

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Före årsmötet underhöll Tomas Edström och Janne Bumba med visor av gräddan av våra visdiktare och inte

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2016-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Panne De Moteur travar hem Elitloppet enligt oddsen

Panne De Moteur travar hem Elitloppet enligt oddsen Pressinformation Stockholm den 21 maj 2014 Panne De Moteur travar hem Elitloppet enligt oddsen På söndag smäller det då världens bästa hästar gör upp i Elitloppet. I fjol blev det en rejäl skräll då bröderna

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens tolfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2006. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma

Protokoll från ordinarie årsstämma Protokoll från ordinarie årsstämma 2017-02-15 Tid: 2017-02-15 kl 18.30 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Ingvar Pettersson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Föreningen Norden Örebroavdelningen VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Övriga ledamöter: Suppleanter: Eva Bellsund Torgny Larson

Läs mer

Travåret som gick. Januari. Februari

Travåret som gick. Januari. Februari Travåret som gick Peter Untersteiner V75-Mästare 2009. Januari Årets första tävlingsdag avgörs på Åby. Bergshults Bobbo och Björn Goop blir premiärvinnare till favoritoddset 1,37. Goop vinner ytterligare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SPF Seniorerna Svartbäcken Uppsala Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande 55 medlemmar.

Läs mer

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK.

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. SSG Årsmöte 2012 Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. Dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om årsmötets behöriga utlysande 4. Fastställande av dagordning 5.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Protokoll fört vid SS Frams årsmöte 2014-11-20, SSRS Lokal i Långedrag.

Protokoll fört vid SS Frams årsmöte 2014-11-20, SSRS Lokal i Långedrag. Protokoll fört vid SS Frams årsmöte 2014-11-20, SSRS Lokal i Långedrag. 1. Årsmötets öppnande. Lennart Börjesson öppnade mötet som hyste 50 stycken medlemmar 2. Parentationer. Hölls för P O Boström 3.

Läs mer

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör.

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. Folkdansringen i Örebro län Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen och förklarar

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

Svensk Flyghistorisk Förening

Svensk Flyghistorisk Förening Svensk Flyghistorisk Förening Protokoll fört vid årsmöte på F 7 Såtenäs 5 april 2014 1. Årsmötets öppnande Årsmötet inleddes med premiärvisning av SFF rekryteringsfilm varefter ordförande öppnade mötet

Läs mer

Årsberättelse MSK 2018

Årsberättelse MSK 2018 Årsberättelse MSK 2018 Styrelsens sammansättning och arbete Styrelsen för Mönsterås Segelklubb avger följande årsberättelse som är klubbens 89:e verksamhetsår. Styrelsen har under året haft följande sammansättning:

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 2 oktober 2017 (nr 7)

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 2 oktober 2017 (nr 7) Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 2 oktober 2017 (nr 7) Plats: Jägersro, styrelserummet Tid: kl 16.00 20.00 Närvarande: Jacqueline Henriksson (ordf), Per Gellström,

Läs mer

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1(5) Tomelilla Golfklubb Höstmöte Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla Närvarande: personer Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 1. Fastställande

Läs mer

Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo

Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo Dagens program Årsmötesförhandlingarna Marja Eriksson från Upplandsmuseet berättar om historiken om alla nivåsänkningar av Tämnaren. Staffan Lund från Vansjön

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Verksamhetsberättelse Årsmöte Klubbstugan. 19 mars 2017 kl Vetlanda Rally & Racing Club

Verksamhetsberättelse Årsmöte Klubbstugan. 19 mars 2017 kl Vetlanda Rally & Racing Club Verksamhetsberättelse 2016 Årsmöte Klubbstugan 19 mars 2017 kl.15.00 2016 Då var ett år till inristat i historieböckerna, och vad det gäller Vetlanda Rally & Racing Clubs historia kan vi lägga in många

Läs mer

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00.

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. Dagordning Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Styrelsens anmälan om sekreterare för mötet 4. Justering av röstlängd 5. Val

Läs mer

Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksskola

Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksskola Osby Norra Älgskötselområde C/O Bengt Åke Svensson Gunnänga 283 91 Osby Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksskola 2014-02-25 1 Mötets öppnande. Ordförande Bengt Åke Svensson förklarade

Läs mer

Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla.

Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla. Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla. 1 Inledning och mötets öppnande. Ordförande Anette Jerresand förklarade årsmötet öppnat.

Läs mer

Poänglördag. Hästar i utländsk träning senast kl.09:00 vardag före startanmälan.

Poänglördag. Hästar i utländsk träning senast kl.09:00 vardag före startanmälan. BERGSÅKER Tisdag 2 oktober Startanmälan: senast onsdag 26 september kl. 09:00 Utländsk anmälan samt övrig tid (0046 60) 66 96 01. Häst som startar senast tisdag 25 september har företräde till start. Idag

Läs mer

Kopia av protokollet

Kopia av protokollet Kopia av protokollet SE-SAM Protokoll nr 4/2014 Protokoll fört vid det 32:a årsmötet med SE-SAM, Swedish Senior Airmen, på Tekniska Museet i Stockholm 2014-04-07 kl 1100-1150. Närvarande: 48 medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2015

Verksamhetsberättelse för år 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen för SeniorNet Södermalm får avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2015. 1. FUNKTIONÄRER Styrelsen Lars Bogren, ordförande Bengt Könberg, vice ordförande

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26

Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26 Till PRO - Föreningar och Samorganisationer/Samrådsgrupper Malmö 2014-12-17 Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26 Välkomna till årsmöte torsdagen den 26 mars 2015 med början kl. 09.30 på Sommarlust

Läs mer

Missiv D2 3 D1 3 VY 4 VÄ 4 J

Missiv D2 3 D1 3 VY 4 VÄ 4 J Missiv VÅRMÖNSTRINGEN 2016, MISSIV Deltagande föreningar Starter Härnösands PSK 14 Kramfors PSK 18 Nätra SKG 38 Sollefteå PSK 10 Sundsvalls PK 38 Sundsvalls SSK 27 Ånge PK 20 Örnsköldsviks PK 41 I21/T3

Läs mer

Huddingescouternas Samarbetsorgan

Huddingescouternas Samarbetsorgan HSS Verksamhetsberättelse 2005 Sida 1 Huddingescouternas Samarbetsorgan Verksamhetsberättelse 2005 Flemingsberg Sjö, Huddinge, Segeltorps, Stuvsta, Trångsund-Skogås och Vårby Gårds Scoutkårer. Mål med

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 94 årsmöte Dag: Lördag 10 mars 2012 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och informerade

Läs mer

Tjuvskytten Gideå Pistol

Tjuvskytten Gideå Pistol KRETS MÄSTERSKAP Fältskytte Revolver Klass 1 Arne Selander 3 Örnsköldsviks Pistolklubb 59 Guld 2 Patrik Hägglund 3 Örnsköldsviks Pistolklubb 57 Silver 3 Per-Erik Eriksson 3 Kramfors Pistolskytteklubb 54

Läs mer

Året 2012: Ny chans för tjejerna i GP Pucken. Den 15 oktober 2012: Göteborgs Ishockeyförbund fyller 75 år

Året 2012: Ny chans för tjejerna i GP Pucken. Den 15 oktober 2012: Göteborgs Ishockeyförbund fyller 75 år Året 2012: Ny chans för tjejerna i GP Pucken Efter några års uppehåll var tjejerna glädjande nog tillbaka i GP Pucken. Sex olika lag mötte varandra i Rambergsrinken och i samband med finalspelet i Scandinavium

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer