Ordförande. Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Linda Jansson (V) Ledamot Tjg. ersättare för Angela Fasth (M)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ordförande. Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Linda Jansson (V) Ledamot Tjg. ersättare för Angela Fasth (M)"

Transkript

1 1(9) Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Gunilla Palmgren (S) Daniel Dellenmark (S) Tobias Hennig (MP) Michael Jonasson (S) Matz Dovstrand (SD) Siv Kindholm (L) Anna Blomberg (C) Marlene Segersson (S) Roland Granbro (S) Mikael Lindquist (MP) Stefan Falktorp (SD) Thomas Hunter Alexander Köhn Veronika Kihlberg Ordförande Tjg. ersättare för Linda Jansson (V) Tjg. ersättare för Angela Fasth (M) Personalföreträdare SACO Personalföreträdare TCO Personalföreträdare LO Paragrafer Närvarande Närvarande tjänstemän, bilaga A Anders Midby (KD) och Michael Jonasson (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, onsdagen den 12 december Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare... Bengt Odeholm Ordförande... Anders Midby Michael Jonasson Partille utbildningsnämnd Uppsättande: Nedtagande: Utbildningsförvaltningen, Partille ANSLAG/BEVIS Justerande Organ Sammanträdesdatum Datum för anslag Protokollet förvaras... Underskrift

2 2 92 Revisionsrapport: Granskning av besökssäkerhet och skalskydd för förskolan och grundskola (UN/2018:707) KPMG har under hösten 2018, på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna, i Partille kommun granskat besökssäkerhet och skalskydd av förskola och grundskola Kommunrevisionens sammanfattande bedömning är att kommunen saknar förvaltningsövergripande rutiner för hantering av besökssäkerhet och skalskydd. De besökta enheterna har samtliga framtagna arbetssätt som är väl förankrade bland medarbetarna. Kommunrevisionen rekommenderar utbildningsnämnden att: - Kartlägga behovet av att ett förvaltningsövergripande styrdokument kring besökssäkerhet och skalskydd vid förskola och grundskola tas fram. - Tillse att det vid alla skolenheter finns dokumenterade rutiner för mottagning/bemötande av externa besök, samt att dessa följs upp årligen. Förvaltningen konstaterar att det finns ett behov av ett förvaltningsövergripande styrdokument gällande besökssäkerhet och skalskydd för förskola och grundskola. Förvaltningen vill förtydliga att rutiner för mottagning och bemötande av externa besök finns i verksamheterna i form av implementerade arbetssätt, dock saknas skriftlig dokumentation för rutiner och uppföljning. Efter kommunrevisionens granskning av besökssäkerhet och skalskydd av förskola och grundskola planerar förvaltningen att tillsätta en arbetsgrupp den 11 januari Arbetsgruppen förväntas slutföra sitt uppdrag samt implementera den skriftliga rutinen med samtliga chefer i utbildningsförvaltningen senast juni I ärendet finns revisionsrapport: Granskning av besökssäkerhet och skalskydd av förskola och grundskola daterad samt utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad Utbildningsnämnden antar förvaltningens yttrande som sitt eget och översänder det till kommunrevisionen. Utbildningsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att redovisa de åtgärder som vidtagits i och med kommunrevisionens rekommendationer senast juni 2019.

3 3 93 Ekonomisk prognos Utbildningsnämnden erhåller information om fördjupad helårsprognos 2018 per den 31 oktober. Resultat för perioden jan-okt 2018 är 13 mnkr. Utbildningsförvaltningen prognostiserar ett underskott med 7 mnkr, vilket motsvarar 0,7 % av kommunbidraget inkl. extra tilldelning på 6 mnkr. Informationen antecknas. 94 Bidrag till fristående gymnasieskolor 2019 (UN/2018:712) Förvaltningen föreslår att från och med bidragsår 2019 fattar nämnden beslut om själva principerna för hur bidragen ska fastställas och att det delegeras till förvaltningschef att fatta bidragsbeslutet för var och en av de enskilda huvudmännen. Principer för bidrag till fristående gymnasieskolor Bidrag till fristående gymnasieskolor ska beräknas efter samma grunder som kommunen tillämpar vid fördelning av resurser till den egna verksamheten d v s baseras på likabehandlingsprincipen. Bidraget skall baseras på budget för kommande kalenderår. Bidraget delas in i grundbelopp samt tilläggsbelopp. I ärendet finns utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterat samt tillhörande bilagor. Utbildningsnämnden beslutar att bidrag till fristående gymnasieskolor 2019 ska utgå enligt nedan. Utbildningsnämnden uppdrar åt förvaltningschefen att, enligt gällande delegation, fatta bidragsbeslut för varje enskild huvudman samt expediera besluten till den det berör. - Utbildningsnämnden fastställer att bidrag avseende de program som Partille gymnasium anordnar ska utgå med grundbelopp (99 % av GR-pris med avdrag för administrativa kostnader) + administrationspålägg (schablon om 3 %) + moms (enl. 6% regeln). - Utbildningsnämnden fastställer att bidrag avseende de program som Partille gymnasium inte anordnar, men som finns inom Göteborgsregionens samverkansavtal,

4 4 ska utgå med grundbelopp i enlighet med GR-prislistan + moms (enl. 6% regeln). Dock ersätts den framräknade administrationskostnaden i denna prislista med ett generellt administrationspålägg om 3%. - Utbildningsnämnden fastställer att bidrag för naturbruksprogrammets inriktningar utgår enligt priser samverkansavtal naturbruksutbildning Västra Götaland. - Utbildningsnämnden fastställer att riksprislistan ska tillämpas för övriga utbildningar inom nationella program som inte finns i egen regi eller inom samverkansavtal. - Utbildningsnämnden fastställer att i de fall Partille kommun har elever som antagits på beviljad NIU där utbildningen bedrivs av en enskild huvudman, tilldelas en kompletterande ersättning på kr per elev och år för lagidrotter respektive kr per elev och år för individuella idrotter, utöver programpris. Moms tillkommer med sex procent på angivna belopp. Ersättningen kan max erhållas under sammanlagt tre gymnasieår per individ. 95 Bidrag till fristående för- och grundskolor, fritidshem samt pedagogisk omsorg 2019 (UN/2018:713) Förvaltningen föreslår att från och med bidragsår 2019 fattar nämnden beslut om själva principerna för hur bidragen ska fastställas och att det delegeras till förvaltningschef att fatta bidragsbeslutet för var och en av de enskilda huvudmännen. Principer för bidrag till fristående för- och grundskolor, fritidshem samt pedagogisk omsorg Grundprincipen i utbildningsnämnden vid beräkning av barn- och elevpengen är att enskilda utövare ska ha samma ekonomiska förutsättningar som kommunala utövare. Bidragen till fristående enheter ska beräknas efter samma grunder som kommunen tillämpar vid fördelning av resurser till den egna verksamheten dv s baseras på likabehandlingsprincipen. I ärendet finns utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad Utbildningsnämnden beslutar att bidrag till fristående för- och grundskolor, fritidshem samt pedagogisk omsorg ska utgå enligt ovan gällande principer. Utbildningsnämnden uppdrar åt förvaltningschefen att, enl. gällande delegation, fatta bidragsbeslut för varje enskild huvudman samt expediera besluten till den det berör.

5 5 96 Revidering av utbildningsnämndens delegationsordning (UN/2018:735) Med anledning av organisatoriska förändringar på utbildningsförvaltningen finns anledning att uppdatera/revidera utbildningsnämndens delegationsordning. Flertalet revideringar motiveras av att delegationsordningen ska överensstämma med nuvarande organisations titulatur av befattningar. Därmed upphör delegation avdelningschef förvaltningskansli (AC adm) eftersom funktionen ej finns verksam i utbildningsförvaltningens nuvarande organisation. Redaktionella ändringar i delegationsordningen har genomförts avseende hänvisning till paragrafer reglerade i ny förvaltningslag (2017:900) och ny kommunallag (2017:725). Ett tillägg i utbildningsdelegationsordning är 7.15 Beslut om tilldelning av bidrag till fristående huvudman enligt av UN fastställda bidragsbelopp. Motiveringen till tillägget är att Högsta förvaltningsdomstolen ändrat praxis om att generella bidragsbeslut inte kan prövas genom förvaltningsbesvär. Det krävs således individuella beslut per huvudman för bidrag till fristående verksamheter. I ärendet finns utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad Utbildningsnämnden antar upprättat förslag till reviderad delegationsordning för utbildningsnämnden. 97 Ansökan om förändring av fristående pedagogisk omsorg (UN/2018:579) Familjedaghemmet Fjärilen driver idag pedagogisk omsorg i fristående regi. Huvudmannen ansöker om en permanent utökning av sin rätt till bidrag från 7.5 platser till 8.0 platser. Med hänvisning till perspektiv om säkerhet, omsorgsbehov samt det enskilda barnets lärande och utveckling bedömer förvaltningen att utökning inte bör genomföras. Därtill har Partille redan en platstilldelning som är jämförbar med GR. I ärendet finns ansökan om förändring av fristående pedagogisk omsorg daterad samt utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad Utbildningsnämnden avslår ansökan om förändring av fristående pedagogisk omsorg för Familjedaghemmet Fjärilen och översänder beslutet till huvudmannen.

6 6 98 Ansökan om förändring av fristående pedagogisk omsorg (UN/2018:580) Humlans familjedaghem driver idag pedagogisk omsorg i fristående regi. Huvudmannen ansöker om en permanent utökning av sin rätt till bidrag från 7.5 platser till 8.0 platser. Med hänvisning till perspektiv om säkerhet, omsorgsbehov samt det enskilda barnets lärande och utveckling bedömer förvaltningen att utökning inte bör genomföras. Därtill har Partille redan en platstilldelning som är jämförbar med GR. I ärendet finna ansökan om förändring av fristående pedagogisk omsorg daterad samt utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad Utbildningsnämnden avslår ansökan om förändring av fristående pedagogisk omsorg för Humlans familjedaghem och översänder beslutet till huvudmannen. 99 Ansökan om förändring av fristående pedagogisk omsorg (UN/2018:581) Familjedaghemmet Lillstrumpan driver idag pedagogisk omsorg i fristående regi. Huvudmannen ansöker om en permanent utökning av sin rätt till bidrag från 7.5 platser till 8.0 platser. Med hänvisning till perspektiv om säkerhet, omsorgsbehov samt det enskilda barnets lärande och utveckling bedömer förvaltningen att utökning inte bör genomföras. Därtill har Partille redan en platstilldelning som är jämförbar med GR. I ärendet finns ansökan om förändring av fristående pedagogisk omsorg daterad samt utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad Utbildningsnämnden avslår ansökan om förändring av fristående pedagogisk omsorg för Familjedaghemmet Lillstrumpan och översänder beslutet till huvudmannen. 100 Ansökan om förändring av fristående pedagogisk omsorg (UN/2018:582) Lindas familjedaghem driver idag pedagogisk omsorg i fristående regi. Huvudmannen ansöker om en permanent utökning av sin rätt till bidrag från 7.5 platser till 8.0 platser.

7 7 Med hänvisning till perspektiv om säkerhet, omsorgsbehov samt det enskilda barnets lärande och utveckling bedömer förvaltningen att utökning inte bör genomföras. Därtill har Partille redan en platstilldelning som är jämförbar med GR. I ärendet finns ansökan om förändring av fristående pedagogisk omsorg daterad samt utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad Utbildningsnämnden avslår ansökan om förändring av fristående pedagogisk omsorg för Lindas familjedaghem och översänder beslutet till huvudmannen. 101 Skolchef enligt skollagen (UN/2018:686) Den 23 maj 2018 beslutade riksdagen att varje skolhuvudman ska utse en skolchef som ska se till så att utbildningarna i skolan följer de regler som gäller. Förändringen trädde i kraft den 1 juli Skolchefens uppgift är att biträda huvudmannen med att se till att bestämmelser i lagar, förordningar och myndighetsföreskrifter som gäller för utbildningen följs i verksamheterna. Skolchefen ges en skyldighet att försöka åtgärda eventuella brister inom ramen för sina befogenheter. Om skolchefens befogenheter är otillräckliga för att åtgärda bristerna är det skolchefens ansvar att informera huvudmannen, som är ytterst ansvarig för att utbildningen inom skolväsendet genomförs enligt gällande regelverk. Motsvarande funktion som skolchef finns redan i utbildningsnämndens organisation under titeln förvaltningschef. Utbildningsnämnden bör därför besluta att förvaltningschef för utbildningsförvaltningen ska utses till skolchef. Förslaget innebär att kommunen fullgör sina skyldigheter att utse en skolchef. I ärendet finns utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad Utbildningsnämnden beslutar att utse förvaltningschef för utbildningsförvaltningen till skolchef enligt skollagen. 102 Revisionsrapport - uppföljningsgranskning (UN/2018:687) KPMG har av de förtroendevalda i Partille kommun fått i uppdrag att genomföra uppföljning av de granskningar som revisorerna genomförde Syftet med granskningen är att följa upp vilka åtgärder som vidtagits utifrån identifierade förbättringsområden.

8 8 I uppföljningsgranskningen ( ) presenteras två uppföljningar av granskningar som berör utbildningsnämnden: - Rektors roll som pedagogisk ledare (2015) - Införandet av förstelärare (2016) Gällande granskningen för rektors roll som pedagogisk ledare gör revisionen bedömningen att utbildningsnämnden genomfört eller påbörjat arbetet med de flesta förbättringsområden som identifierades i granskningen. Nämnden har muntligen presenterat sitt arbete för kommunrevisionen. För att kunna tillse en ändamålsenlig uppföljningsgranskning rekommenderas utbildningsnämnden att svarar kommunrevisionen skriftligen och att svaret diarieförs. Förvaltningen redovisar att samtliga rekommendationer avseende Granskning av rektors roll som pedagogisk ledare är hanterade och ingår i det systematiska kvalitetsarbetet med återkoppling till utbildningsnämnden enligt årshjulet. I ärendet finns uppföljningsgranskning, Partille kommun ( ) daterad , utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad samt tillhörande bilaga. Utbildningsnämnden antar förvaltningens yttrande som sitt eget och översänder det till kommunrevisionen. 103 Förvaltningen informerar Förvaltningen delger nämnden följande information avseende: - incidenter vid Partille gymnasium - incidenten vid en högstadieskola i Partille kommun - etablering av den nya skolenheten i centrala Partille Informationen antecknas.

9 9 104 Inkomna/upprättade handlingar, delegationsbeslut samt förvaltningsrådets protokoll - Inkomna/upprättade handlingar mellan redovisas för nämnden. - Delegationsbeslut UN-D/ redovisas för nämnden. - Förvaltningsrådets protokoll från redovisas för nämnden. Utbildningsnämnden godkänner redovisning av inkomna/upprättade handlingar och delegationsbeslut. Informationen antecknas. 105 Övriga frågor Inga övriga frågor. Informationen antecknas 106 Summering av mandatperioden Utbildningsnämndens presidium samt förvaltningschef redovisar en sammanfattning av mandatperioden Informationen antecknas

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(5) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 19:08 Plats och tid 61-70 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Gunilla Palmgren (S) Daniel Dellenmark

Läs mer

Otto Natt och Dag (M) och Michael Jonasson (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, onsdagen den 20 juni 2018 kl.16:

Otto Natt och Dag (M) och Michael Jonasson (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, onsdagen den 20 juni 2018 kl.16: 1(7) Sessionssalen, kommunhuset, kl.18:00 19:30 Plats och tid 52-60 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Henrik Sjöqvist (M) Anders Midby (KD) Michael Jonasson (S) Daniel

Läs mer

Ordförande. Ersättare 79, Tjg. ersättare för Eva Persson (M) 79 Ersättare 79 82, Tjg. ersättare för Linda Jansson (V) 83-91

Ordförande. Ersättare 79, Tjg. ersättare för Eva Persson (M) 79 Ersättare 79 82, Tjg. ersättare för Linda Jansson (V) 83-91 Sida 1(7) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 79-91 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Henrik Sjöqvist (M) Eva Persson (M) Siv Kindholm (L) Anders Midby (KD) Michael Jonasson (S) Daniel

Läs mer

BESLUT Utbildningsnämnden antar utbildningsförvaltningens förslag om upplägg av fadderverksamheten.

BESLUT Utbildningsnämnden antar utbildningsförvaltningens förslag om upplägg av fadderverksamheten. 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:14 74-85 Angela Fasth (M) Siv Kindholm (L) Michael Jonasson (S) Jörgen Olsen (M) Rita Paparizou (M) Anders Midby (KD) Daniel Dellenmark (S) Carolina Eklöf (S)

Läs mer

Ordförande. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Ordförande. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1(8) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 41-52 Angela Fasth (M) Kaj Nämvik (L) Katarina Bosetti Kristoffersson (S) Jörgen Olsen (M) Anna Blomberg (C) Anders Midby (KD) Daniel Dellenmark (S) Marlene

Läs mer

Ordförande. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Ordförande. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1(8) Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:00 20:50 95-108 Angela Fasth (M) Kaj Nämvik (L) Katarina Bosetti Kristoffersson (S) Jörgen Olsen (M) Siv Kindholm (L) Anders Midby (KD) Daniel Dellenmark (S) Marlene

Läs mer

Kent Vahlén (FP) och Magnus Garå (V) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 12 december 2014. ... Therese Tanner. ... Margareta Lewander ...

Kent Vahlén (FP) och Magnus Garå (V) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 12 december 2014. ... Therese Tanner. ... Margareta Lewander ... 1(9) Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:00 19:45 Plats och tid Kent Vahlén (FP) och Magnus Garå (V) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 12 december 2014... Therese Tanner Utses att justera

Läs mer

Uppsättande: 2010-12-17 Nedtagande: 2011-01-07

Uppsättande: 2010-12-17 Nedtagande: 2011-01-07 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl 17:00 18:00 Tema: Marknadsföringsplan Plats och tid 44-51 Mats Lennartsson (M) Kaisa Blank Nordmark (S) Adam Algotsson (M) Kaj Nämvik (FP) Marcus Lund (KD) Zehaie Keleta

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Ordförande V. ordförande Ledamot Tjg. ersättare Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Ledamot. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Ordförande V. ordförande Ledamot Tjg. ersättare Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Ledamot. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 20.30 PARTILLE KOMMUN 9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sam manträdesdatum 20 16-10-26 Sida 1(8) KS-rumrnet, kommunhuset, kl 18:00 Plats och tid 58-69 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Eva Persson (M) Henrik Sjöqvist

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:15

KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:15 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:15 Plats och tid Elisabeth Olsson (KD) och Bahaddin Ali (S) Barn- och utbildningsförvaltningen, Partille, måndagen den 1 oktober 2012 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Eva Persson (M) och Bengt Odeholm (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 13 mars 2015. ... Therese Tanner. ... Angela Fasth ...

Eva Persson (M) och Bengt Odeholm (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 13 mars 2015. ... Therese Tanner. ... Angela Fasth ... 1(11) KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 20:35 Plats och tid Eva Persson (M) och Bengt Odeholm (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 13 mars 2015... Therese Tanner Utses att justera Justeringens

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset 24 januari kl. 13.30 17.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande M Elise Benjaminsson S Jessica Rodén L Niklas Herneryd SD Natalia E Henriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(12) I. 'Landskrona stdrdi Stadshuset kl. 13:00-13:40 Sammanträdesprotokoll Besluta nde Lisa Flinth (L), ordförande Johan Sten (M), 1:e vice ordf. Roger Lindskog (S), 2:e vice ordf. Henna Christensson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Kristina Söderberg. Avdelningen för juridik

Kristina Söderberg. Avdelningen för juridik Cirkulärnr: 18:46 Diarienr: 18/05040 Handläggare: Avdelning: Kristina Söderberg Datum: 2018-11-09 Mottagare: Rubrik: Avdelningen för juridik Ersätter: Cirkulär 09:75 Kommunledningen Barn- och utbildningsnämnder

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1(7) Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:00 21:15 Plats och tid Margareta Lewander (M) och Gitte Caous (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 25 oktober 2013 Therese Tanner Utses att justera

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Beslut om bidrag till fristående huvudmän

Beslut om bidrag till fristående huvudmän Beslut om bidrag till fristående huvudmän Reglerna om bidrag och ersättningar Skollagen (SFS 2010:800) I 2 kap finns en regel säger att kommunerna ska fördela resurser till skolväsendet efter barnens och

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 8. 1 Uppföljning av Extramammans och Ugglans hemhjälp AB

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 8. 1 Uppföljning av Extramammans och Ugglans hemhjälp AB Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 8 Ärendeförteckning 1 Uppföljning av Extramammans och Ugglans hemhjälp AB 2 Fastställande av bidragsbelopp till fristående grundskola/förskola år 2018

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Villmyran konferensrum, kl

Villmyran konferensrum, kl 1(7) Plats och tid Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Villmyran konferensrum, kl.09.50-10.20 Thomas Näsholm (S) Ordf. Jon Björkman (V) Siw Sachs (S) Göran Molin (S) Inga-Britt Andersson (C) Maria

Läs mer

Anne-Charlott Petersson sekreterare Helena Svensson, förvaltningschef Izabelle Sjöbäck, controller

Anne-Charlott Petersson sekreterare Helena Svensson, förvaltningschef Izabelle Sjöbäck, controller Sammanträdesprotokoll sid 1 (9) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset kl. 13.00 14.45 ande Lennart Andersson (S), ordf Lars-Göran Andersson (S) Stig Augustsson (S) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-23 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande 1 (15) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Håkan Olsson (S) Madeleine Landin (S) Krister Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:40 53-63 Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2015-06-10 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 10 juni kl.8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

1. Principer för resursfördelningsmodell

1. Principer för resursfördelningsmodell Resursfördelningsmodell för grundskola F-9 och fritidshem med ersättningsnivåer 2017 1. Principer för resursfördelningsmodell Barn- och ungdomskontorets principer som genomsyrar resursfördelningsmodellen

Läs mer

Ansökan. Att starta och driva fristående förskolor, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet

Ansökan. Att starta och driva fristående förskolor, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Ansökan Att starta och driva fristående förskolor, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Köpings kommun Rapporten skriven av: Kristiina Pousar, Yvonne Karlsson och Catharina Nordström, 20151021 Rapporten

Läs mer

Riktlinjer/rutiner - enskild barnomsorg. Fr.o.m. 1 januari Antaget av barn- och utbildningsnämnden

Riktlinjer/rutiner - enskild barnomsorg. Fr.o.m. 1 januari Antaget av barn- och utbildningsnämnden Riktlinjer/rutiner - enskild barnomsorg Fr.o.m. 1 januari 2013 Antaget av barn- och utbildningsnämnden 2012-12-19 Riktlinjer/rutiner - enskild barnomsorg BAKGRUND... 3 DEFINITIONER... 3 BESLUT OM GODKÄNNANDE

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl. 15.00 17.15 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare.

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare. 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 18.50 69-82 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Marina Borneblad (MP) Karin Olsson (M) Olli Högström (M) Margaretha

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(16) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje Kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-06-12 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 21:45 Ajournering kl, 17:30-18:00 samt kl. 21:15-21:25 64-69 Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare.

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare. 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:20 1-14 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Margaretha Zettergren (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.00 Kent Christensen (S), ordförande Majja Neverland (V) Övriga närvarande

Läs mer

Bidrag till fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, principer och belopp 2017

Bidrag till fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, principer och belopp 2017 Datum 2016-11-08 Beställarkontoret Hélène BöklinJonsson BUN 16/35 Bidrag till fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, principer och belopp 2017 En kommuns bidrag för barn/elev

Läs mer

Datum. Lisa F linth (L), ordförande Johan Sten (M), 1:e vice ordf. Henna Christensson (S) Britta Hellström. Elivr Mesanovic (MP)

Datum. Lisa F linth (L), ordförande Johan Sten (M), 1:e vice ordf. Henna Christensson (S) Britta Hellström. Elivr Mesanovic (MP) 1(11) Landskrona stad Stadshuset kl. 13:00-13:40 Sammanträdesprotokoll Beslutande Lisa F linth (L), ordförande Johan Sten (M), 1:e vice ordf. Henna Christensson (S) Britta Hellström (SD), : '. Ersättare

Läs mer

Öjersjö Brunn, Särskolan, kommunhuset, kl 18:00 21.00 83-94 Lars-Inge Stomberg (M)

Öjersjö Brunn, Särskolan, kommunhuset, kl 18:00 21.00 83-94 Lars-Inge Stomberg (M) 1(6) Öjersjö Brunn, Särskolan, kommunhuset, kl 18:00 21.00 83-94 Lars-Inge Stomberg (M) Ordförande Ann Panzar (S) V. ordförande Ludwig Karestedt (M) Kent Vahlén (FP) Jan Nyström (FP) Per-Åke Wesley (KD)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tisdagen 6 mars 2018 kl. 15.00 17.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Monica Björsell (LBPO), ordförande Torsten Lindh (S) Anne-Louise Karlsson (C) Petra Ojala (C) Susanne

Läs mer

Onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen Justerade paragrafer

Onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen Justerade paragrafer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Kl. 18:00 onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lennart Carlsson (M), Ordförande

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-27 6-13

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-27 6-13 Socialnämnden 6-13 2 6 Information från förvaltningschef och avdelningschefer...5 7 Flerårsstrategi för Socialnämnden 2015-2017...6 8 Samverkansavtal mellan Föreningen Kvinnojouren Olivia och Alingsås

Läs mer

Ordförande. 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande

Ordförande. 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande 1 KS-rummet, kommunhuset, kl. 15:00 20:16 27-37 Plats och tid Paragrafer ande Anna Strand (C) Adam Algotsson Johnstone (M) Marie Raask (S) Kristina Söderberg (M) Vasvija Licina-Medic (V) Ulla Lindgren

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 15:25

KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 15:25 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 15:25 37-46 Plats och tid Paragrafer Stefan Svensson (M) Eva Carlsson (S) Marith Hesse (M) Jonas Mårdbrink (M) Marianne Ahlborg (L) Hadar Kronberg (M) Isabelle Asadian

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 1 KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 38-47 Plats och tid Paragrafer ande Anna Strand (C) Adam Algotsson Johnstone (M) Marie Raask (S) Kristina Söderberg (M) Vasvija Licina-Medic (V) Ulla

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, fredag 3 oktober, omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 78 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, fredag 3 oktober, omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 78 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (2) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 9.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Paul Namerius (M) Bernt Ove Stenmark (KD) Per Sverkersson (S) Per-Eric

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Det stämmer! Ökad transparens och mer lika villkor (SOU )

Det stämmer! Ökad transparens och mer lika villkor (SOU ) Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Tjänsteutlåtande Dnr 1.6.1-9766/2016 Sida 1 (8) 2017-01-13 Handläggare Jörgen Ödalen Telefon: 08-508 33 161 Till Utbildningsnämnden 2017-02-02

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-25 1 Innehållsförteckning Ärende 66 Redovisning av elev- och föräldraenkät... 3 67 Ekonomisk rapport tertial 2 och delårsbokslut... 4 68 Budget 2019-2021... 5 69 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete...

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2016-10-27 1(15) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 13:30-16:35 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa Branchetti Hallberg (S) ersätter Per Arne Andersson

Läs mer

1 Resultatsammanställning läsåret 2017/ Ekonomisk uppföljning per den 31 juli Skolinspektionens tillsyn av Tyresö kommun 2018

1 Resultatsammanställning läsåret 2017/ Ekonomisk uppföljning per den 31 juli Skolinspektionens tillsyn av Tyresö kommun 2018 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (16) Datum 2018-08-29 Tid 18:00 Plats Bollmora Ordförande Sekreterare Anki Svensson Carl Lidén Högselius Dagordning 1 Resultatsammanställning läsåret 2017/2018 2 Ekonomisk uppföljning

Läs mer

Eva Persson (M) och Ulla-Britt Eklund (MP) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 13 december 2013. ... Therese Tanner

Eva Persson (M) och Ulla-Britt Eklund (MP) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 13 december 2013. ... Therese Tanner 1(12) Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:15 21:30 Plats och tid Eva Persson (M) och Ulla-Britt Eklund (MP) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 13 december 2013... Therese Tanner Utses att justera

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(14) l landskrgna stod' Stadshuset kl. 16:00-16:50 Sammanträdesprotokoll Beslutande Lisa Flinth (L), ordförande Johan Sten (M), 1:e vice ordf. Roger Lindskog (S), 2:e vice ordf. Henna Christensson (S)

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2019-10-22 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.45 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-03-21 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson (s), v ordf Laila

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum vid biblioteket, Nossebro skola

Plats och tid Sammanträdesrum vid biblioteket, Nossebro skola Sida 1 Sammanträdesdatum 2014-03-03 Plats och tid Sammanträdesrum vid biblioteket, Nossebro skola 18.00-21.15 Beslutande Marie-Louise Svensson (M), ordförande Fredrik Ahlén (S) Tomas Johansson (C) Anita

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (8) Ärendenummer BUN 2018/0284-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tingssalen, Tingshuset Tanumshede, kl 08.00 12.15 Ledamöter Se nästa sida. Övriga närvarande Öyvind Höiberg, Controller,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2019-04-10 1 Plats och tid Lejonet, kommunhuset, kl 08.30-11.50 Beslutande Ledamöter Martina Kjellqvist (KD) Claes Sandros (KD) Helene Berndtsson (M) Alf Benson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Fleming Pedersen Dambo (M) Gustaf Axelsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2015-05-13 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 13 maj kl.8.30 12.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Familjenämnden 2011-01-20

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Familjenämnden 2011-01-20 SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Plats och tid Kommunhuset Sessionssalen, 2011-01-20 kl 19.00-20.15 Beslutande Gunilla Quist-Lundin (M) Wiggo Wrangborg (M) ers tj Tina Johnsson (M) Gunborg Johansson

Läs mer

Timmerslätt förskola, kl 18:00 21.30 34-41 Lars-Inge Stomberg (M)

Timmerslätt förskola, kl 18:00 21.30 34-41 Lars-Inge Stomberg (M) 1(6) Timmerslätt förskola, kl 18:00 21.30 34-41 Lars-Inge Stomberg (M) Ordförande Ann Panzar (S) V. ordförande Ludwig Karestedt (M) Kent Vahlén (FP) Jan Nyström (FP) Per-Åke Wesley (KD) Bahaddin Ali (S)

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden Antagna av Barn och utbildningsnämnden

ÅMÅLS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden Antagna av Barn och utbildningsnämnden Antagna av Barn och utbildningsnämnden 2015-05-01 Riktlinjer/rutiner - enskild barnomsorg fr o m 1 maj 2015 Sidan 1 Riktlinjer/rutiner - enskild barnomsorg BAKGRUND... 3 DEFINITIONER... 3 BESLUT OM GODKÄNNANDE

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Inga-Lill Hellgren (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Inga-Lill Hellgren (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Inga-Lill Hellgren (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid VIVA, vuxenutbildningen, Skolgatan 3, onsdagen den 16 maj 2018, klockan 16.00-18.00 ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S),

Läs mer

Regler för fristående förskola, fritidshem (ej anslutna till en skola) och pedagogisk omsorg i Partille kommun

Regler för fristående förskola, fritidshem (ej anslutna till en skola) och pedagogisk omsorg i Partille kommun Regler för fristående förskola, fritidshem (ej anslutna till en skola) och pedagogisk omsorg i Partille kommun Gäller fr. o m 2013-03-01 Regler för fristående förskola, fritidshem (ej anslutna till en

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Boken kl. 15:00-18:15 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Valter Titusson (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Bidrag till fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, principer och belopp 2018

Bidrag till fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, principer och belopp 2018 Datum 2017-11-03 Beställarkontoret Jennie Vellner BUN 17/91 Bidrag till fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, principer och belopp 2018 En kommuns bidrag för barn/elev i fristående

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-11-18 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Gunnemar Olsson (FP)) Kenneth Hermansson (C) Mona Olausson (S)

Läs mer