Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ."

Transkript

1 Sidan 1 av 9 Sammanträdesdatum kl Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande Kerstin Bergström Persson (s) Sture Beckman (s) Katarina Öberg (s) Sigvard Marjasin (s) Tomas Dahlberg (s) Erik Weiner (m) Lotta Olsson (m) Ulf Kölbro (kd) Sanna Aila Gustafsson (v) Jenny Leijonborg (c) inkallad till tjänstgöring istället för Anna-Lisa Hellsing (fp). Annica Blomgren (s) inkallad till tjänstgöring istället för Elin Brusewitz (s). Landstingstjänstemännen Lena Björkman, Mats Eriksson, Jens Schollin samt föredraganden enl 2,3 och 4. 1 PROTOKOLL- JUSTERING Att jämte ordföranden justera dagens protokoll utses Erik Weiner (m) med Sture Beckman (s) som ersättare. Ordföranden tillkännager att protokolljustering sker tidigast den 6 februari INFORMATIONS- ÄRENDEN 2 Basenhetsfonder Ekonomichef Lennart Frommegård, USÖ, informerar om de sk Basenhetsfonderna. En översyn har gjorts då hanteringen av dessa medel (t ex ersättningar för läkemedelsprövningar, föreläsningsarvoden, gåvor o d) inte varit förenlig med god redovisningssed. Fr o m 2008 kommer dessa medel att hanteras i enlighet med de regler som gäller för övriga universitetssjukhus.

2 Sidan 2 av 9 3 Geriatrisk forskning Professor Gunnar Akner, Geriatriska kliniken, USÖ, informerar om geriatrisk forskning och vård i ett nationellt och lokalt perspektiv. Mer information finns på: 4 Informationsstrategi för FoU, ÖLL har på sammanträde beslutat att utarbeta en informationsstrategi för FoU i Örebro läns landsting. Syftet är att skapa en samlad, aktuell och attraktiv presentation på Ansvarig för projektet är informatör Lena Dahlström Svärd, FoU-enheten, ÖLL som presenterar sig för nämnden. Utdelas Forskningen på Rapport från fokusgrupper Förslag på förbättringsåtgärder. 5 Ledningsinformation Forskningschef Jens Schollin, ÖLL, informerar om: - Den nya forskningspropositionen som kommer att presenteras hösten Den 6 februari 2008 invigs nya lokaler i Gallerian, USÖ, för AT-utbildningen. - Örebro universitet kommer i samarbete med Örebro kommun att inrätta en forskarskola med inriktning mot demokratifrågor. - Hälsoakademin, Örebro universitet, startar hösten 2008 en forskarskola i klinisk patientnära forskning. - Styrelsen vid Örebro universitet har till regeringen förordat prorektor Jens Schollin som rektor. Jens Schollin slutar sin anställning som forskningschef i Örebro läns landsting i mitten av april Forskningshandläggare Mats Eriksson, ÖLL, informerar om ersättningen från universiteten gällande den verksamhetsförlagda utbildningen (klinisk praktik) i ÖLL.

3 Sidan 3 av 9 6 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE Föreligger ett av Kansliet för forskning och utbildning upprättat förslag 2007 till Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2007 för. Verksamhetsberättelsen och årsredovisning för 2007 är Örebro läns landstings strategiska planeringsdokument som bland annat styr verksamhet och ekonomi. Den utgår från landstingets verksamhetsidé, vision och värdegrund och pekar ut sju målområden. Dessa konkretiseras i delmål och aktiviteter samt särskilda uppdrag. Förvaltningarnas och nämndernas konkreta arbete utgår från landstingets verksamhetsplan. I uppföljning och utvärdering av verksamhetsberättelsen och årsredovisningen är av största vikt att analysera resultaten med avseende på såväl innehåll som ekonomiskt utfall, men också sambanden mellan landstingsstyrelse, nämnder och förvaltningar. I verksamhetsberättelser och landstingets gemensamma årsredovisning sker bedömningen av huruvida målen har uppnåtts och vilka resurser som använts. 08OLL88 Landstingsstyrelsen Förvaltningschefer Forskningschefer Landstinget har valt att använda Lots som verktyg vid planeringen av verksamheten. Det betyder att förvaltningarnas och nämndernas rapportering ska i sina huvuddrag följa Lots konceptet även i verksamhetsberättelsen. Nämndernas och förvaltningarnas verksamhetsberättelser utgör underlag för landstingets årsredovisning. Verksamhetsberättelsen bör vara kortfattad för att fylla sitt syfte. Den ska spegla resultatet av verksamheten inom området och allsidigt bidra med material till den gemensamma årsredovisningen. Materialet ska fokusera på väsentliga händelser och resultat under året. Anvisningar och tidplan ska följas. beslutar att med godkännande överlämna förslaget till Verksamhetsberättelse och årsredovisning för 2007 till landstingsstyrelsen samt att uppdra åt Kansliet för forskning och utbildning att om möjligt komplettera Verksamhetsberättelsen med 2007 års statistik gällande vetenskapliga publikationer samt antal disputationer.

4 Sidan 4 av 9 7 ÖVERENS- KOMMELSE I Örebro läns landstings Forskningsstrategi för fastslås ett antal FORSKNINGSkännetecken på landstingets forskningsverksamhet samt prioriterade forsk- PRODUKTION ningsområden. Med utgångspunkt i medborgarmodellen tecknade Forsk- PPH 2008 ningsnämnden för första gången 2007 överenskommelser med de förvaltningar som erhåller landstingsbidrag för forskning. Dessa överenskommelser 07OLL3684 har utvärderats under innevarande år och kommer slutligt att stämmas av under början av Föreligger förslag till överenskommelser om forskning Förslagen har föregåtts av en dialog mellan landstingets forskningsenheter, aktuella förvaltningar och. Utifrån denna dialog och från nämndens överläggningar har ett förslag formulerats. Det liknar till form och innehåll 2007 års överenskommelse. Nämnden vill dock poängtera följande: Marie Vallgårda Ingemar Engström L-O Lundqvist Peter Engfeldt Överenskommelsen för 2007 blev till stor utsträckning ett prövoår för systemet där mål och prestationskraven sattes utifrån forskningsenheternas egen bedömning av vad man skulle komma att producera. Fortsättningsvis kommer överenskommelsernas betydelse som strategiskt styrinstrument att öka, med ökade prestationer inom vissa nyckelområden. Det är s uppfattning att prestationerna bör öka med ca 10 % under En långsiktighet bör byggas in i överenskommelserna så att förvaltningarna och forskningsenheterna har möjlighet att bättre samordna med landstingets och den interna verksamhetsplaneringen. I överenskommelsen för 2008 anges därför också en inriktning för prestationerna 2009, även om dessa kan komma att ändras beroende på ändrade förutsättningar. Storleksordningen på ökningarna 2009 är ytterligare ca 10 % jämfört med För att stimulera till ökad prestation har nämnden för avsikt (beslut är ännu inte fattat) att fr.o.m års överenskommelse avsätta en stimulanspott i storleksordningen 0,5 mkr maximalt för hela landstinget, för mer än fullgjord prestation inom nyckeltalsområden. Publikationer, disputationer och externa anslag föreslås bli nyckeltalsområden som fr.o.m års överenskommelse återfinns i samtliga överenskommelser. De mål som sätts i kommande överenskommelser blir tydligare resultatmål i stället för att som nu i huvudsak vara processinriktade. Som ett nytt mål för 2008 lyfts forskningens betydelse för ledarskapet in.

5 Sidan 5 av 9 7 forts Överenskommelserna omfattar fem mål och fem prestationer per förvaltning. Uppfyllelsen av dessa är avgörande för tilldelning av landstingsbidrag fastställde vid sitt sammanträde överenskommelserna för samtliga förvaltningar med undantag för två mål för vardera överenskommelsen avseende forskningsverksamheten inom primärvården, psykiatrin och habiliteringen. Samtidigt uppdrogs åt forskningschef Jens Schollin att till s sammanträde utarbeta förslag till överenskommelser med Primärvård-, psykiatri- och habiliteringsförvaltningen (PPH) ang. forskningens betydelse för ledarskapet och resurssamordning av de tre kanslierna för forskning inom PPH samt besvara förvaltningschef Marie Vallgårdas skrivelse av Synpunkter på förslagen till Överenskommelse om forskning beslutar att resterande två mål i överenskommelse om forskning med PPH formuleras som följer: 3. Forskarutbildningens betydelse för ledarskapet Ledning och organisation av en kunskapsintensiv och utvecklingsinriktad verksamhet som landstingets bör omfattas av ett kritiskt förhållningssätt och dynamisk kunskapssyn som tar tillvara nya landvinningar inom hälso- och sjukvården. Förutsättning för utveckling av det medicinska vetenskapsområdet vid Örebro universitet och i ÖLL är därför att forskarutbildning och forskningserfarenhet vägs in som en av meriterna vid tillsättning av högre chefsposter. Förvaltningen ska redovisa vilka åtgärder som kan behöva vidtas för att öka den vetenskapliga kompetensen hos personer i chefsställning. 5. Samordning av tillgängliga forskningsresurser inom psykiatri, habilitering och primärvård s önskan är att skriva en gemensam överenskommelse avseende all forskningsverksamhet inom psykiatri, habilitering och primärvård. Som en förberedelse för detta uppdras åt berörda förvaltningar att utreda för- och nackdelar med en gemensam överenskommelse samt hur tillgängliga resurser kan användas på ett optimalt sätt och vilka samordningsvinster som kan göras, såväl resursmässigt som vetenskapligt. Sanna Aila (v) deltar ej i beslutet.

6 Sidan 6 av 9 8 DELEGATIONS- ORDNING Föreligger ett av Kansliet för forskning och utbildning upprättat förslag till delegationsordning för. 08OLL41 beslutar att godkänna förslag till delegationsordning för. LK-Ek Revision Annelie Brolander 9 Föreligger ett av Kansliet för forskning och utbildning upprättat förslag till attest- och utanordningsliggare för förvaltning 175,. beslutar att godkänna förslag till attest- och utanordningsliggare för förvaltning 175,. ATTEST- OCH UTAN- ORDNINGSLIGGARE 08OLL39 LK-Ek Revision Annelie Brolander 10 FORSKNINGS- MEDEL TILL Det råder oklarhet i om kliniskt verksamma professorer i Örebro läns lands- PROFESSORER ting kan beviljas forskningsanslag av Forskningskommittén, ÖLL. 07OLL4432 Under har en omfattande rekrytering gjorts av professorer/lektorer vid Örebro universitet i samråd med Örebro läns landsting. De rekryterade Forskningskommittén forskarna/lärarna som verkar inom de teoretiska ämnena, t ex anatomi och farmakologi, har inte någon klinisk verksamhet. De kliniskt inriktade tjänsterna har dock minst 30% klinisk tjänstgöring. beslutar att möjligheten att beviljas medel av landstingets Forskningskommitté ska vara öppen för de kliniskt inriktade tjänsterna medan de s k prekliniska tjänsteinnehavarna måste söka samband med kliniker inom Örebro läns landsting för att kunna tilldelas forskningsmedel. 11 STUDIERESA FÖR FORSKNINGS- Örebro läns landsting har en särställning bland Sveriges landsting genom NÄMNDEN sin kraftfulla satsning på utveckling av det medicinska vetenskapsområdet i samverkan med Örebro universitet. Den politiska styrmodellen med en 07OLL4293 Forskningsnämnd och överenskommelser som utgår från forskningsstrategin

7 Sidan 7 av 9 11 forts är också unik. Under första valperioden genomfördes ett antal utbildningsinsatser för att ge de folkvalda ledamöterna ökad kunskap om forskning och dess villkor. Ett antal studieresor till universitet och sjukhus företogs och nämnden träffade företrädare för olika forskningsdiscipliner och vetenskapsområden. Annelie Brolander arbetar nu under sin andra mandatperiod med delvis förändrad sammansättning. Många av de mål som satts upp i forskningsstrategin har genomförts eller är på väg att genomföras och arbetet med nästa forskningsstrategi som kommer att gälla fr.o.m har påbörjats. I detta arbete är det viktigt att nämnden har en gemensam plattform med kunskap om aktuella forskningsfrågor, i ett regionalt, nationellt och internationellt perspektiv. har beslutat att under våren 2008 genomföra en studieresa till Glasgow, Skottland. Syftet är att skapa kontakter inom universitets- och sjukvårdsstyresorgan, söka framgångsfaktorer i hur en läkarutbildning kan byggas upp vid ett regionalt universitet samt se hur sjukvården och universitetet samverkar kring forskning och utbildning. Planerat program: Besök vid Medicinska fakulteten vid University of Glasgow. Fakulteten omfattar läkar- tandläkar- och sjuksköterskeutbildningar (jfr Hälsoakademin vid Örebro universitet) och är ett av Europas ledande universitet inom medicinsk pedagogik och utveckling av läkarutbildning. Möte med företrädare för hälso- och sjukvården i Glasgow för att diskutera den offentliga sjukvårdens roll i medicinsk utbildning och forskning. Diskussion om utvecklingstendenser inom skotsk hälso- och sjukvård samt universitet. Besök vid kliniskt träningscentrum. Ett nytt hus för läkarutbildningen (Wolfson Medical School Building) kan ge viktig information inför bygget av Forskningens och utbildningens hus vid USÖ. Datum: Planerat datum för besöken vid University of Glasgow var ursprungligen tisdag den 22 april, men det har visat sig vara svårt för fakulteten att ta emot nämnden vid detta datum. Slutgiltigt besked inväntas fortfarande.

8 Sidan 8 av 9 11 forts Resa: Dag 1 Örebro Flygplats avresa kl via Kastrup, Köpenhamn. Ankomst Glasgow International kl Dag 3 Glasgow International avresa kl via Kastrup, Köpenhamn. Ankomst Örebro Flygplats kl Deltagare: s 13 ledamöter. Vid förfall för ledamot att resa kallas ersättare i den ordning de valts till. Forskningschef Jens Schollin, forskningshandläggare Mats Eriksson samt nämndsekreterare Lena Björkman. Kostnad: 16 flygbiljetter Örebro Glasgow t o r à 4 377: :- 2 nätter hotell för 16 personer :- Lokala transporter 5 000:- Summa: :- ======= beslutar att fastställa program och kostnadsram för resan i enlighet med ovanstående samt att uppdra åt forskningschef Jens Schollin, så snart besked om datum erhållits, att skicka en kallelse till nämndens ledamöter. Vid protokollet Lena Björkman

9 Sidan 9 av 9 Justeras den 7 februari 2008 Mårten Blomquist Erik Weiner Justeringen har tillkännagivits på landstingets anslagstavla den 11 februari Intygar Lena Björkman Tillkännagivandet nedtages den 4 mars Protokollet förvaras på Kansliet för forskning och utbildning, S-Huset, Universitetssjukhuset Örebro.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sammanträdesdatum kl 09.30 11.30 Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande Kerstin Bergström

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 09.30 10.45. Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 14.00 15.50 Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Kerstin Bergström Persson (s),

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 09.30 11.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande Kerstin Bergström Persson

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 6 Sammanträdesdatum kl 09.30 11.45 Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 09.30 11.15. Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. istället för Tomas Dahlberg (s). Karin Fälldin (c) inkallad till tjänstgöring istället

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. istället för Tomas Dahlberg (s). Karin Fälldin (c) inkallad till tjänstgöring istället Sidan 1 av 6 Sammanträdesdatum kl 09.30 11.15. Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande

Läs mer

Överenskommelse om forskning 2010

Överenskommelse om forskning 2010 Överenskommelse om forskning 2010 Mellan Psykiatri- och habiliteringsförvaltningen och Forskningsnämnden, Örebro läns landsting avseende forskningsverksamheten inom Habiliteringen Överenskommelse om forskning

Läs mer

Överenskommelse om forskning Mellan Folktandvården och Forskningsnämnden, Örebro läns landsting

Överenskommelse om forskning Mellan Folktandvården och Forskningsnämnden, Örebro läns landsting Överenskommelse om forskning 2009 Mellan Folktandvården och Forskningsnämnden, Örebro läns landsting Överenskommelse om forskning 2009 Folktandvården 08OLL3122 s 2 Överenskommelse om forskning 2009...3

Läs mer

Överenskommelse om forskning Mellan Universitetssjukhuset Örebro och Forskningsnämnden, Örebro läns landsting

Överenskommelse om forskning Mellan Universitetssjukhuset Örebro och Forskningsnämnden, Örebro läns landsting Överenskommelse om forskning 2010 Mellan Universitetssjukhuset Örebro och Forskningsnämnden, Örebro läns landsting Överenskommelse om forskning 2010 Universitetssjukhuset Örebro 09OLL3966 s 2 Överenskommelse

Läs mer

Överenskommelse om forskning Mellan Folktandvården och Forskningsnämnden, Örebro läns landsting

Överenskommelse om forskning Mellan Folktandvården och Forskningsnämnden, Örebro läns landsting Överenskommelse om forskning 2008 Mellan Folktandvården och Forskningsnämnden, Örebro läns landsting Överenskommelse om forskning 2008 Folktandvården 07OLL3684 s 2 Överenskommelse om forskning 2008...3

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 09.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande

Läs mer

REGELVERK FÖR FORSKNINGSKOMMITTÉN Örebro läns landstings Forskningskommittés uppdrag ska vara att fördela inkomna medel som ekonomiskt stöd för forskning till personer anställda inom Örebro läns landsting

Läs mer

Innehållsförteckning AKTUELLA HÄNDELSER... 2 FULLMÄKTIGES MÅL... 3 MÅLOMRÅDE FORSKNING OCH HÖGSKOLEUTBILDNING... 3 FRAMTIDA UTMANINGAR... 5 Delårsrapp

Innehållsförteckning AKTUELLA HÄNDELSER... 2 FULLMÄKTIGES MÅL... 3 MÅLOMRÅDE FORSKNING OCH HÖGSKOLEUTBILDNING... 3 FRAMTIDA UTMANINGAR... 5 Delårsrapp Innehållsförteckning AKTUELLA HÄNDELSER... 2 FULLMÄKTIGES MÅL... 3 MÅLOMRÅDE FORSKNING OCH HÖGSKOLEUTBILDNING... 3 FRAMTIDA UTMANINGAR... 5 Delårsrapport 1 2013.doc TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING

Läs mer

Halvtid för forskningsstrategin Avstämning och rekommendationer för kommande mandatperiod Örebro läns landstings strategi för forskning (1

Halvtid för forskningsstrategin Avstämning och rekommendationer för kommande mandatperiod Örebro läns landstings strategi för forskning (1 Halvtid för forskningsstrategin Avstämning och rekommendationer för kommande mandatperiod Örebro läns landstings strategi för forskning 2013-2017 1 (10) Långvarigt fokus på forskningsfrågorna Örebro läns

Läs mer

FOKUSBEREDNINGEN FÖR HÖGSPECIALISERAD VÅRD, KLINISK FORSKNING OCH UTBILDNING PROTOKOLL

FOKUSBEREDNINGEN FÖR HÖGSPECIALISERAD VÅRD, KLINISK FORSKNING OCH UTBILDNING PROTOKOLL FOKUSBEREDNINGEN FÖR HÖGSPECIALISERAD VÅRD, KLINISK FORSKNING OCH UTBILDNING PROTOKOLL Nr: 4 Datum: 1 (11) Vid protokollet June Fors Sekreterare Justerat den (S) Ordförande (KD) Justerare Bevis Justeringen

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

2004-01-19 FÖRSLAG. Övergripande samarbetsavtal Linköpings universitet - Landstinget i Östergötland

2004-01-19 FÖRSLAG. Övergripande samarbetsavtal Linköpings universitet - Landstinget i Östergötland REGIONALT ALF-AVTAL Parter i detta avtal är Landstinget i Östergötland (Landstinget) och Linköpings universitet (Universitetet), nedan gemensamt benämnda parterna. Vad avtalet reglerar Detta avtal är ett

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2011-12-06 LSAU 10/2011 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2011-12-13 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 6 december 2011 kl. 09.00 11.10 Plats

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott Protokoll 07-04-03 Justerat 07-04-16 1 (7) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 3 april 2007, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-03-07 2014-02-27 FoUB 1/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 27 februari 2014 kl. 13-16 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Patientnämnden PROTOKOLL

Patientnämnden PROTOKOLL Patientnämnden PROTOKOLL 2019-02-07 PN 1 Rapport klagomålsärenden: Aktuell statistik och iakttagelser PN 2 Rapport stödpersonsverksamheten PN 3 Versamhetsberättelse 2018 PN 4 Rapport från kansliet PN 5

Läs mer

Varbergsnämnden 23-31

Varbergsnämnden 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Varbergsnämnden 23-31 Tid: 2007-04-25 kl 10:45-12:15 Plats: Vallersvik, Frillesås Ledamöter: Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt (m) Claus

Läs mer

Lärarrepresentanter Jan Nilsson professor, dekanus ordförande. professor, prodekanus FoFU. Mef Nilbert professor justeringsman

Lärarrepresentanter Jan Nilsson professor, dekanus ordförande. professor, prodekanus FoFU. Mef Nilbert professor justeringsman PROTOKOLL 1 av 2 Sammanträdesdatum 2005-12-15 Fakultetsstyrelsen Närvarande Lärarrepresentanter Jan Nilsson professor, dekanus ordförande Ingalill Rahm Hallberg professor, prodekanus vårdvetenskap Ingmar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 22-36

Sammanträdesprotokoll 22-36 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-02-19 Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll 22-36 Sammanträdesdatum 19 februari 2019 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, kl 13:00-14:35 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

2 Fördjupad samverkan

2 Fördjupad samverkan Regionalt avtal mellan Region Skåne och Lunds universitet om samarbete om grundutbildning av läkare, medicinsk forskning och utveckling av hälso- och sjukvården 1 Region Skåne och Lunds universitet träffar

Läs mer

Strategi för forskning inom hälso- och sjukvård

Strategi för forskning inom hälso- och sjukvård Strategi för forskning inom hälso- och sjukvård 2018-2024 Forskning och utveckling en förutsättning för god hälso- och sjukvård Landsting och regioner bedriver en kunskapsintensiv verksamhet. De behöver

Läs mer

Strategi för forskning inom hälso- och sjukvård

Strategi för forskning inom hälso- och sjukvård Strategi för forskning inom hälso- och sjukvård 2018-2024 Forskning och utveckling en förutsättning för god hälso- och sjukvård Landsting och regioner bedriver en kunskapsintensiv verksamhet. De behöver

Läs mer

Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet

Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet Fastställd av rektor vid Umeå universitet 2015-01-27 Sid 2 (7) Innehåll 1 Namn...3 HandelshögskolanvidUmeåuniversitet(HH)UmeåSchoolofBusinessandEconomics(USBE)

Läs mer

Psykiatrinämnden 10-19

Psykiatrinämnden 10-19 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-03-02 Psykiatrinämnden 10-19 Tid: Onsdagen den 2 mars 2005, klockan 15.00 16.00 Plats: Varberg, Hotel Fregatten Ledamöter Christina Nillius (m) Hans- Jörgen Wahlhed (s)

Läs mer

STRATEGI FÖR FORSKNING INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

STRATEGI FÖR FORSKNING INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRD STRATEGI FÖR FORSKNING INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRD 2018-2024 REGIONALA FORSKNINGSRÅDET SAMVERKANSNÄMNDEN, UPPSALA-ÖREBRO SJUKVÅRDSREGION Upprättare: Katarina Wijk, föreståndare RFR Strategi för forskning

Läs mer

Målområde: Forskning och högskoleutbildning Delårsrapport 2 per 31 augusti 2014 Aktuella händelser För en stark forskning I utredningen för en samlad forsknings- och utbildningsorganisation inom landstinget

Läs mer

BUDGET 2013, FORSKNINGSNÄMNDEN FOU-gemensamt VFU - Örebro universitet VFU - Övriga utbildningsanordnare 16 340 000 kr -6 000 000 kr 184 000 kr Forskningsbidrag inom ÖLL 71 801 000 kr * Landstingsbidrag

Läs mer

JIL Stockholms läns landsting

JIL Stockholms läns landsting JIL Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 1/2015 LS 2015-0165 Forskningsberedningen 2015-01-29 1-11 Kl 10.00 12.00 i Sammanträde med landstingsstyrelsens forskningsberedning Peter Carpelan

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 10.00 16.00, Landstingets kansli, Tången Jessica Rydell (MP) Gudrun Brunegård (KD) Maud Ärlebrant (KD) ersättare för Lennart Hellström (M) Anders Svensson (V) Yvonne Sölvinger

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220 LK/ccc PROTOKOLL 1 (5) Plats Beslutande I tjänsten Justering Barn- och ungdomspsykiatrin, Lagergrensgatan 3 i Karlstad, konferensrummet Glaskupan kl.09.00-12.30 Elisabeth Kihlström, (KD), ordförande Christina

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR VARUFÖRSÖRJNINGEN I LANDSTINGEN I DALARNA, VÄSTMANLAND, SÖRMLAND, UPPSALA OCH ÖREBRO LÄN

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR VARUFÖRSÖRJNINGEN I LANDSTINGEN I DALARNA, VÄSTMANLAND, SÖRMLAND, UPPSALA OCH ÖREBRO LÄN 1 (6) REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR VARUFÖRSÖRJNINGEN I LANDSTINGEN I DALARNA, VÄSTMANLAND, SÖRMLAND, UPPSALA OCH ÖREBRO LÄN 1 Tillämpningsområde Detta reglemente gäller för den gemensamma nämnden,

Läs mer

Varbergsnämnden 66-78

Varbergsnämnden 66-78 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-13 Varbergsnämnden 66-78 Tid: Tisdag 13 oktober 2009 kl 14:00-17:30 Plats: Konferensrummet Vårdcentralen Västra Vall Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2017-02-03 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshotellet, konferensrum Boviken, kl. 8.30-11.15 Beslutande Siv Brännström Lidman (S), ordförande Agneta Hansson (V) tom kl 9.50,

Läs mer

Sammanträde: Revisorskollegiet Tid: Tisdagen den 11 december 2012 kl Plats: Konferensrum: Framtiden, Regionens Hus, Vänersborg

Sammanträde: Revisorskollegiet Tid: Tisdagen den 11 december 2012 kl Plats: Konferensrum: Framtiden, Regionens Hus, Vänersborg Protokoll Sammanträde: Tid: Tisdagen den 11 december 2012 kl. 09.30 15.30 Plats: Konferensrum: Framtiden, Regionens Hus, Vänersborg Beslutande Ulf Sjösten, ordförande Bernt Sabel kl. 09.30 14.00 Tomas

Läs mer

Videosammanträde Jönköping-Kalmar-Linköping. Ledamöter Arne Johansson, FORSS v ordf E län, ordf Boel Andersson Gäre.

Videosammanträde Jönköping-Kalmar-Linköping. Ledamöter Arne Johansson, FORSS v ordf E län, ordf Boel Andersson Gäre. PROTOKOLL 1 Sammanträdesplats Deltagande Videosammanträde Jönköping-Kalmar-Linköping Ledamöter Arne Johansson, FORSS v ordf E län, ordf Boel Andersson Gäre F län Lars Brudin H län Claes Hallert E län Inger

Läs mer

Karriärvägar för klinisk forskning på Skånes Universitetssjukhus. Professor Ingemar Petersson Forskningschef Stab forskning och utbildning SUS

Karriärvägar för klinisk forskning på Skånes Universitetssjukhus. Professor Ingemar Petersson Forskningschef Stab forskning och utbildning SUS Karriärvägar för klinisk forskning på Skånes Universitetssjukhus Professor Ingemar Petersson Forskningschef Stab forskning och utbildning SUS Klinisk forskning SUS Finansiering Tjänster och anställningar

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum Närvarande: Se upprop 89. 88 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008:1 2008-01-07 Tid och plats kl. 13.00 13.15, förvaltningschefens tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman

Läs mer

Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping.

Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. Sammanträdesplats Närvarande Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. Ledamöter Arne Johansson, ordf E län Boel Andersson Gäre F län Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 Claes Hallert E län, 6-15 Lars Ivar

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatrin i Halland

Driftnämnden för Psykiatrin i Halland Driftnämnden för Psykiatrin i Halland Tid: Tisdagen den 10 december, kl. 10.00-17.00 OBS! tiden Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c

Läs mer

Förslag till process för rekrytering av rektor

Förslag till process för rekrytering av rektor Sid 1 (7) Förslag till process för rekrytering av rektor Föredragande Ordförande Lennart Evrell Bakgrund Föreliggande dokument utgör handläggningsordning och tidsplan för processen att rekrytera rektor

Läs mer

Varbergsnämnden 57-68

Varbergsnämnden 57-68 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-10-16 Varbergsnämnden 57-68 Tid: Tisdag 16 oktober 2007 kl 15:00-17:30 Plats: Hotell Gästis, Varberg Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt

Läs mer

Landstingsfullmäktige 20-35

Landstingsfullmäktige 20-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum, Jönköping Närvarande: Se upprop 22. 20 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Halmstadsnämnden 10-18

Halmstadsnämnden 10-18 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-20 Halmstadsnämnden 10-18 Tid: Onsdagen den 20:e februari 2008, kl. 10:00-15:55 Plats: Borgsalen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina Nillius

Läs mer

Sonja-Lis Linder (m) Kristina Karlsson (c) Gunilla Johansson (fp) Gull Lundberg (s)

Sonja-Lis Linder (m) Kristina Karlsson (c) Gunilla Johansson (fp) Gull Lundberg (s) LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-05-19 NÄRSJUKVÅRDSNÄMNDEN 53-60 Tid: kl.13.00 15.50 Plats: Kungsbacka Sjukhus Vid sammanträdet informerade verksamhetschef Maria Boman vid Hälsa & Rehabilitering om principer

Läs mer

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-14 Patientnämnden 1-8 Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25 Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Varbergsnämnden 28-36

Varbergsnämnden 28-36 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-04-14 Varbergsnämnden 28-36 Tid: Tisdag 14 april 2009 kl 14:00-17:15 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Primärvårdsnämnden Falkenberg

Primärvårdsnämnden Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-19 Primärvårdsnämnden Falkenberg 30-39 Tid: Tisdagen 19 september 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Falkenberg, sammanträdesrummet Biblioteket Ledamöter Inger

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 9 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Hohmann, Stefan prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Berndtsson, Bo Celander, Malin Hilmersson, Göran Lagerqvist,

Läs mer

Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Pensionärsrådet Tid 2015-09-07 10:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Robert

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(8) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Marie Johansson, ordförande 41-43 och 45-46, Andreas Sturesson 44-48, ordförande 44 och 47-48, Gunnar Pettersson,

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2012-10-16 SBK 03/2012 Planeringsavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 16 oktober 2012 kl. 14.00 15.30 Plats Närvarande

Läs mer

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare Plats och tid för sammanträdet Föredragande Samservice i Fränsta (OBS), tisdag den 18 januari, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3 Vice ordförande i personal- och organisationsutskottet

Läs mer

Verksamhetsföreträdare

Verksamhetsföreträdare Handelshögskolan vid PROTOKOLL Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus Katarina Renström, studievägledare Sara

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 87-100 Tid: Onsdagen den 17 december 2008, kl 13:00-16:15 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

Linnéuniversitetets mål och strategier med relevans för Familjen Kamprads stiftelse

Linnéuniversitetets mål och strategier med relevans för Familjen Kamprads stiftelse Linnéuniversitetets mål och strategier med relevans för Familjen Kamprads stiftelse Beslutat av Rektor Inledning 3 Gemensamma mål och strategier 4 Det fortsatta arbetet 7 2 (7) Inledning Familjen Kamprad

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s)

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s) ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1 Sida Plats och tid ande Kommunkontoret i Ånge, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 februari

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Tid: Tisdagen den 17 april 2007, kl 09:00-12:40 Plats: Sjukhuset i Varberg, konferensrummet, arbetsterapin Ledamöter Christer

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte

Primärvårdsnämnden Hylte Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-18 Primärvårdsnämnden Hylte 22-30 Tid: Måndagen 18 september 2006, kl 15:00-17:00 Plats: Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter Tom Barkström (kd) Kristina Johansson (s)

Läs mer

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare Protokoll 1(7) Organ Personalpolitiska utskottet Plats och tid Landstingshuset, hus 3 konferensrummet plan 2, den 18 december 2014 kl 13.00-16.05 Beslutande Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

Håkan Blomgren Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad Reviderad

Håkan Blomgren Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad Reviderad Håkan Blomgren 2014-03-18 Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad 2014-03-21 Reviderad 2014-04-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Politisk organisation i Landstinget Blekinge 2015-2018 Landstingsfullmäktige

Läs mer

Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30.

Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30. Plats och tid för sammanträdet Föredragande Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

ALF-info maj Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar

ALF-info maj Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar ALF-info maj 2017 Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar ALF = Samverkan Avtal mellan staten och vissa landsting om samarbete om utbildning av läkare, klinisk forskning och utveckling av hälso och sjukvården

Läs mer

Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård

Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård 2014-10-29 rev.2014-11-06 Håkan Blomgren Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård 1. Nämnden för primärvård och tandvård består av 9 ledamöter och 9 ersättare, som väljs av landstingsfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 26 februari 2002 kl 13.30 14.00 Beslutande Per-Owe Öberg Maidie Wiklund Mona Nyberg Thomas Hägg Bengt Bergqvist

Läs mer

REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ÖVERFÖRMYNDARE I SAMVERKAN - HÄRRYDA, KUNGSBACKA, MÖLNDAL OCH PARTILLE

REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ÖVERFÖRMYNDARE I SAMVERKAN - HÄRRYDA, KUNGSBACKA, MÖLNDAL OCH PARTILLE Dokumenttyp Reglemente Dokumentansvarig Nämndsekreterare Beslutad av Kommunfullmäktige i samtliga samverkanskommuner Gäller för Nämnden för överförmyndare i samverkan Härryda, Kungsbacka, Mölndal och Partille

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2012-06-27 Plats och tid Arbetsförmedlingen klockan 13.00-17.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Linda Lund Försäkringskassan Ulf

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43.

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl. 09.10 12.20 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Bengt Franzén Christina Kärrqvist

Läs mer

Datum 2015-08-27. Protokoll från servicenämndens sammanträde. Tid: 2015-08-27 kl. 09.00-11.00 Rum Öresund, Dockplatsen 26, Malmö

Datum 2015-08-27. Protokoll från servicenämndens sammanträde. Tid: 2015-08-27 kl. 09.00-11.00 Rum Öresund, Dockplatsen 26, Malmö Servicenämnden PROTOKOLL 29 34 Datum 2015-08-27 1 (4) Protokoll från servicenämndens sammanträde Tid: 2015-08-27 kl. 09.00-11.00 Plats: Rum Öresund, Dockplatsen 26, Malmö Beslutande Daniel Hedén (S), ordförande

Läs mer

Landstingsfullmäktige Närvarande: Se upprop 66.

Landstingsfullmäktige Närvarande: Se upprop 66. PROTOKOLL 1(9) Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: Se upprop 66. 65 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges sammanträde

Läs mer

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, fredag den 20 januari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Landstingsstyrelsens 8-10 arbetsutskott

Landstingsstyrelsens 8-10 arbetsutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-23 Landstingsstyrelsens 8-10 arbetsutskott Tid: Tisdagen den 23 januari 2007 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Kristina

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid 2015-03-30 09:00 12:00 Plats Röda rummet, Regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö ande ledamöter RosMarie Jönsson Neckö (S), ordförande Anna Fransson (S) Suzanne Frank (M)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Psykiatrinämnden beslutade utse Kerstin Zander (s) att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Psykiatrinämnden beslutade utse Kerstin Zander (s) att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2005-01-25 Psykiatrinämnden 1-9 Tid: Tisdagen den 25 januari 2005, klockan 15.00 16.40 Plats: Vuxenpsykiatriska mottagningen, Kungsbacka Ledamöter Christina Nillius (m) Kerstin

Läs mer

Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2011-12-20 (reviderad 2016-06-21) Sid 2 (9) Innehåll 1 Namn... 3 2 Bakgrund... 3 3 Syfte... 4 3.1 Uppdrag... 4

Läs mer

Informationsmöte ALF 2019

Informationsmöte ALF 2019 Informationsmöte ALF 2019 Kristina Åkesson, prodekan med ALF-ansvar Hannie Lundgren, Forskningschef Region Skåne Camilla Andersson, Enhetschef ALF-ekonomi Region Skåne Liselott Gelkner, Ekonom ALF-ekonomi

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Skolförvaltningen Bengt Everås Utvecklare Datum Diarienummer 2015-04-07 RS130447 Regionstyrelsen Samlokaliseringsbeslutet och behov av styrning Bakgrund Regionsstyrelsen beslutade

Läs mer

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen KALLELSE Datum 2015-10-14 Sida 1(6) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Onsdag 14 oktober 2015 Tid Kl 13.15 Plats

Läs mer

18 Föregående protokoll Anmäls att patientnämndens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning.

18 Föregående protokoll Anmäls att patientnämndens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning. PROTOKOLL 5 Organ Plats Patientnämnden Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Måndagen den 16 april 2018 Ledamöter Ersättare Övriga Anna Maria Romlid (V), Ordförande Rigmor Åkesson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-12 Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Tid: Måndag 12 december 2005 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Överenskommelse om resursfördelningsmodell för statens ersättning till landstingen för medverkan i den kliniska forskningen

Överenskommelse om resursfördelningsmodell för statens ersättning till landstingen för medverkan i den kliniska forskningen Stockholms läns landsting 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Forskning och innovation TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-01-05 LS 2016-1421 Handläggare: Maria Söderlund Landstingsstyrelsens forskningsberedning

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (15)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (15) Nr 5 2007-01-11 1(15) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, torsdagen den 11 januari 2007, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Thomas Gustafsson (Länsarbetsnämnden) Els-Marie

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-07-29 Driftnämnden Halmstad Tid: Fredagen den 29 juli 2011 klockan 11.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB Typ av dokument: Datum: Dnr: FS 1.2.1-1942-18 Beslutad av: Giltighetstid: Tills vidare Område: Organisation Ansvarig förvaltningsenhet: Planeringsenheten Ersätter dokument:

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Kl 10.00-12.00 24-29 Sammanträde med landstingsstyrelsens forskningsberedning Datum för justering: 2015-05-04 Närvarande Ledamöter Peter Carpelan (M), ordförande Anders Lönnberg

Läs mer