MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD"

Transkript

1

2 MÅL FÖR PLUSBOENDET Området Rud är ett naturnära bostadsområde med cirka 860 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare och alla kategorier av hyresgäster. Syftet med plusboendet är att skapa en trygg och trivsam boendemiljö, social kontakt och erbjuda aktiviteter och bryta ofrivillig ensamhet. Det ska finnas tillgång till omsorg, tillsyn och en hjälpande hand. Ett bostadsområde med plusboende ska vara ett attraktivt område där hyresgästen i alla åldrar ska vilja bo kvar och kunna känna sig stolt över. Vi upplever plusboendet som en positiv och bra boendeform som skapar trygghet, trivsel, gemenskap och möjlighet till aktiviteter. Vi skapar relationer mellan grannar då det finns gemensamma samlingsplatser i form av våra aktivitetslokaler, där vi anordnar en rad olika aktiviteter för hyresgästerna. Vi arbetar även för att få med nyinflyttade hyresgäster i gemenskapen. Vi gör ett hembesök till alla nyinflyttade där vi presenterar oss och verksamheten samt bjuder in dem på aktiviteterna. På området finns ett övernattningsrum att hyra om man får besök och vi hyr även ut vår cafélokal till aktiviteter som till exempel barnkalas. Detta är väldigt uppskattat. Båda lokalerna är i princip uthyrda varje helg och även en hel del vardagar. Det är vi plusbovärdar som ansvarar för denna verksamhet. OMSORG/STÖD Omsorg och stöd består oftast i samtal och tillsyn, samt enklare vardagssysslor som exempelvis glödlampsbyte, gardinupphängning, lyft- och bärhjälp, gå ärenden till apoteket och affären. Ibland bistår vi också med transporter och ledsagning till aktiviteter som vi anordnar eller ser till att hyresgästerna ställer upp, hjälper och stöttar varandra. Vi hjälper de boende att bygga ut sina nätverk och att skapa nya kontakter som de kan ha glädje och nytta av i sin vardag. Kundmöten uppstår på olika sätt hela tiden. Det kan vara ett spontant möte i trapphuset eller ute i området. Ibland knackar vi på eller följer med grundbovärden på olika uppdrag hemma hos hyresgästen. Som ny hyresgäst får man ett hembesök där vi presenterar oss, hur vi jobbar och vad man kan få hjälp med.

3 SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER 2017 Januari Vi började detta år med en fritidsgård. Pyssel stod på schemat och var mycket uppskattat. Vi plockade fram deg att göra olika saker med, muggar och lyktor att måla och keramikänglar. Ungdomarna var mycket kreativa och tyckte om att sitta och pyssla. Vi fortsätter även detta år att gå våra måndagspromenader. Vi hade våffelcafé som lockade väldigt många och vi börjar få besök av skolungdomar som kommer förbi efter skolan. Vi försökte återuppta firandet av Sten Stures förlorade ben på ett café. Det var ett slag mellan Sverige och Danmark då Sten Sture förlorade sina ben och avled på vägen tillbaka hem. Man är ute och kastar snöbollar på varandras ben och sen går man in och fikar och äter chokladbollar. Tyvärr kom det inte så många och vi hade ingen snö men vi smaskade på goa chokladbollar. När vi har elvakaffe kommer det många nya hyresgäster, vi har smörgås och kaffe. Vi avslutade månaden med att spela tv-spel och fika på vår fritidsgård. Februari Vi fortsätter våra måndagspromenader. På vårt morotscafé kom det många hyresgäster som var sugna på vår hembakade morotskaka. Eftersom vi hade många slattar kvar av hembakat så fixade vi även ett lagerrensningcafé som var mycket uppskattat av både unga och gamla. Det var mycket populärt även om några trodde att vi hade resning av möbler i vår lokal. Vi avslutade månadens caféer med glass, nougatsås, strössel och bär. Det kom många gäster som bevisade att visst kan man äta glass på vintern! Vi hade även en mycket trevlig fritidsgård under sportlovet. Det blev lite armbandspyssel och övande på påskbrevsfix. Många ungdomar kom och hängde med oss. Mars Mars startade med att vi firade semmeldagen lite i efterskott. Som vanligt var våra semlor hembakade och lika uppskattade som tidigare år. Vi plockade fram en aktivitet som legat i malpåse ett tag, nämligen fredagsfrukost. Den här gången var det många som orkade upp ur sängen och pallrade sig ner till oss. Ibland är det nyttigt att få längta efter vissa aktiviteter.

4 Lördagen den 25:e var det våffeldagen. Det firade vi genom att ha våffelstuga under några timmar då det gräddades våfflor i mängder. Vi har även haft vårcafé då vi bjöd på Tuppkaka som var mycket god och uppskattad. På kors och tvärscafé var det några hyresgäster som hade med sig sina egna korsord och fick hjälp med att lösa det. På fritidsgården fixade vi påskbrev som vi ska ha med i tävlingen i Valvet. De vuxna fick även möjlighet att vara kreativa på vårt påskcafé där vi serverade kladdkaka prydd med kycklingar. April Nu har promenadgruppen varit igång i ett år. Det är en handfull flitiga som hänger i vecka efter vecka. Som start för caféerna denna månad blev det ett elvakaffe, älskat av alla! Sedan provade vi på sittdans igen, denna gång med vår Ulla som ledare. Det blev många goda skratt och vi hade en mycket trevlig stund. Detta är något som kommer att hända igen. Vi har denna månad börjat med våra caféer Jorden Runt. Som start blev det Sverige med vår påsktradition. Vi hade påskris och en påsktallrik. Det kom många nya hyresgäster och väldigt många barn. Under påskveckan passade vi även på att visa vår svenska tradition att gå påskkärring då vi klädde oss fint, gick runt på området och bjöd på godis. Vi skulle också haft besök av trubaduren Lasse Jansson med Dansbandspärlor men tyvärr fick han förhinder och kunde inte komma. Vi kommer dock att boka in honom framöver, till allas lycka. Månadens fritidsgård bjöd på pingis och pyssel, vi var många som lyckades skapa vackra ting med lera. Vi hade även porslinsmålning för de som ville. Maj Som start för maj månad fick vi besök av Malin från Åstorps handelsträdgård. Hon visade oss hur man kunde utnyttja sin balkong och balkonglådor för att odla kryddor och örter. Malins besök förgyller alltid våra caféer.

5 Denna månad drog vi på resa med våra kära hyresgäster. Turen gick till Kristinehamns konstmuseum och Niklasdam pelargonmuseum. Vi hade en mycket trevlig dag och mycket nöjda hyresgäster. Vi har även haft besök av Carlstad Crusaders, de visade oss utrustningen och ungdomarna fick pröva skydd och tacklingar. Alla hade en riktigt trevlig eftermiddag och vi har kanske några blivande spelare på Rud. Juni Vi började månaden med en picknick på Sandgrund. Med oss hade vi baguetter fyllda med massa gott samt bullar, muffins och såklart kaffe. En lite blåsig men solig dag fick vi. Jorden runt med KBAB fortsatte denna månad med Kurdistan, en av våra hyresgäster hjälpte oss med underbar mat. Vi lärde oss även dans och hade en fantastisk uppvisning för våra gäster. Juli avslutades med tennisvecka då vi fick besök av tennisskolan som lärde våra ungdomar grunderna. Många av dem ville fortsätta så detta var mycket uppskattat. Vi avslutade med glass på fredagen.

6 Juli Denna månaden har bestått av caféer med bland annat muffins och bullar. Höjdpunkten var den tredje veckan då vi hade glasscafé och det kom 46 besökare (!). Flera nya gäster kom förbi och visade sitt intresse för våra aktiviteter, vilket uppskattas. I övrigt har måndagspromenaderna fortsatt som vanligt, där det är en handfull trogen skara pensionärer som är med varje måndag. Vi avslutade denna månad med elvakaffe och bjöd på goa mackor. Augusti Denna månaden började vi med branddagar i dagarna två. Vi fick se hur det blir när olja brinner och hur man ska göra för att släcka. Vi fick släcka dockor med brandfilt och släcka eld med brandsläckare. Vi hade en stor sommarfest där vi bjöd på korv och bröd, glass och kaffe. Vi hade en hoppborg och en trollkonstnär som var mycket uppskattad av barnen. I mitten på månaden kom Lasse Jansson med dansbandspärlor och spelade många goa låtar som hyresgästerna sjöng med till. Under en regnig och mörk dag hade vi mockarutorcafé där vi tände upp värmeljus och åt mockarutor och drack kaffe och samtalade om livet. Även under denna månaden fortsatte vi med våra måndagspromenader. Vi avslutade månaden med en lagerrensning och käkade upp det som fanns kvar i frysen. September Hösten började med starka färger när vi hade pridecafé! Ballonger och vimplar i glada färger välkomnade våra gäster som bjöds på färgglad kaka. Vi passade även på att göra en utflykt till Café Gamla Skolan i Väse. Till fika serverades Frökens favorit, en underbar tårta som blivit favorit hos många av oss. Efter en trevlig fikastund kunde de som ville åka och titta på byggandet av den blivande aktivitetsparken Vildaparken. När den är klar så ska det bli en aktivitetspark där man kan ägna sig åt skateboard, downhill cykling, parkour och testa balansen på en låghöjdsbana.

7 Våra caféer avslutades med elvakaffe med macka och kaffe och höstcafé då vi bjöd på äppelpaj. Vi hade även fritidsgård då vi hade halloweenpyssel vilket var mycket uppskattat. Vi skapade fladdermöss, spindlar och spöken. Allt som ungdomarna vill ska visas upp på vår spökvandring i oktober. Oktober Såklart måste kanelbullensdag firas! Det gjorde vi med bak hela dagen och massor av besök fick vi av både gammal som ung. Jättekul och uppskattat. Vi provade en klassiker som de flesta känner igen på vårt café Radiokaka. Monica bakade en egen variant med Marabou mjölkchoklad. Görgött. Vi hade äran att få besök av fotografen Mats Grimfoot som visade sina fantastiska bilder från Svalbard och berättade om sin resa. Vi blev många som lyssnade och det kom även hyresgäster från andra områden. En trevlig och lyckad kväll. November I november var det äntligen dags för spökvandring. Vi riggade upp i källaren mellan Horsensgatan I den mörka källargången kunde man träffa på flera olika läskiga karaktärer och det var många modiga barn som vågade gå. Det var två roliga och spännande dagar och detta kommer definitivt återkomma nästa år!

8 Monica briljerade med underbara smörgåstårtor på ett av våra caféer. Mängder av nya hyresgäster fann oss och bidrog till så gott som besöksrekord. En mycket uppskattad aktivitet som definitivt återkommer. Vi hade även ett kurdiskt café där en av våra hyresgäster bjöd på en mängd bakverk från sitt hemland. Dagen till ära så hade vi plusbovärdar på oss kurdiska klänningar till våra besökares förtjusning. December Vi började december med att åka på utflykt till IKEA med några hyresgäster. Vi bokade KBAB-bilar och stuvade in så många som det var tillåtet och gav oss av. Det fanns tid för shopping och gemensam lunch. Första veckan i december ordnade teamet en glöggkväll där vi bjöd på grillad korv med bröd, glögg, pepparkakor och julgodis. Elva nätter före jul så var det dags för luciacafé. Vi fick besök av ett vackert luciatåg från Norrstrandsskolans musikklass årskurs nio som bjöd på skönsång.

9 I december passade vi på att ha födelsedagsfest för Jesus eftersom vi tycker att vi idag har glömt bort varför vi egentligen firar jul. Vi firade såklart med gräddtårta och fick många besökare. Sist men inte minst serverade vi skinkmacka i mellandagarna. En kär och efterlängtad favorit! Statistik Antal aktiviteter: 127 st. Antal besökare på aktiviteterna: 2044 st, varav 569 barn. Antal tjänster: 625 st.

10 ntal hembesök: 303 st

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG OCH STÖD

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG OCH STÖD MÅL FÖR PLUSBOENDET Området Rud är ett naturnära bostadsområde med cirka 860 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare och alla kategorier av hyresgäster. Syftet med plusboendet är att skapa

Läs mer

Vi startade inomhusboule och sitt-dans. Inte så många som vågar komma på sitt-dansen men det är riktigt roligt och bra musik.

Vi startade inomhusboule och sitt-dans. Inte så många som vågar komma på sitt-dansen men det är riktigt roligt och bra musik. Om området KBAB:s bostadsområde Orrholmen/Sjögången är ett bostadsområde med både Vänern och naturen nära in på knutarna. Det finns 800 lägenheter på Orrholmen och 139 på Sjögången. Sjögången som dessutom

Läs mer

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD MÅL FÖR PLUSBOENDET Området Rud är ett naturnära bostadsområde med cirka 860 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare och alla kategorier av hyresgäster. Syftet med plusboendet är att skapa

Läs mer

HEMBESÖK OCH TJÄNSTER Hembesök: 142 Tjänster: 19 Aktiviteter: 139 Antal besökare: 2830 SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2016

HEMBESÖK OCH TJÄNSTER Hembesök: 142 Tjänster: 19 Aktiviteter: 139 Antal besökare: 2830 SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2016 MÅL FÖR PLUSBOENDET KBAB:s bostadsområde Orrholmen/Sjögången är ett bostadsområde med både Vänern och naturen nära inpå knutarna. Det finns 800 lägenheter på Orrholmen och 139 på Sjögången. Sjögången som

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014. Återkommande årliga evenemang: Sportlovskul

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014. Återkommande årliga evenemang: Sportlovskul Mål för plusboendet Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

INLEDNING JANUARI. Våxnäsduon kom på ett café och bjöd på operett och musikalmelodier.

INLEDNING JANUARI. Våxnäsduon kom på ett café och bjöd på operett och musikalmelodier. INLEDNING Området Hemvägen/Plintgatan är ett naturnära bostadsområde med 574 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare i etage och vi har även ett antal studentlägenheter. Från och med september

Läs mer

Sammanställning av aktiviteter under 2014

Sammanställning av aktiviteter under 2014 Mål för plusboendet Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD OCH KUNDMÖTEN

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD OCH KUNDMÖTEN MÅL FÖR PLUSBOENDET Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2015

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2015 MÅL FÖR PLUSBOENDET Ett bostadsområde med plusboende ska vara ett attraktivt område där hyresgästen i alla åldrar ska vilja bo kvar och kunna känna sig stolt över. Plusboendet ska skapa en trygg och trivsam

Läs mer

Vi hjälper de boende att bygga ut sina nätverk och skapa nya kontakter som de kan ha glädje och nytta av i sin vardag.

Vi hjälper de boende att bygga ut sina nätverk och skapa nya kontakter som de kan ha glädje och nytta av i sin vardag. MÅL FÖR PLUSBOENDET Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

Vi kommer att presentera våra aktiviteter i denna verksamhetsberättelse.

Vi kommer att presentera våra aktiviteter i denna verksamhetsberättelse. OM OMRÅDET Området Hemvägen/Plintgatan är ett naturnära bostadsområde med 534 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare i etage och vi har även ett antal studentlägenheter. På området finns

Läs mer

MÅL FÖR PLUSBOENDET. Omsorg/stöd. Städ. Café

MÅL FÖR PLUSBOENDET. Omsorg/stöd. Städ. Café MÅL FÖR PLUSBOENDET Ett bostadsområde med plusboende ska vara ett attraktivt område där hyresgästen i alla åldrar ska vilja bo kvar och kunna känna sig stolt över. Plusboendet ska skapa en trygg och trivsam

Läs mer

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

Flicka 97 47 % Pojke 105 51 % 10 år 21 10 % 11 år 23 11 % 12 år 19 9 % 13 år 34 16 % 14 år 59 29 % 15 år 39 19 % 16 år 7 3 % 17 år 4 2 % 18 år 0 0 %

Flicka 97 47 % Pojke 105 51 % 10 år 21 10 % 11 år 23 11 % 12 år 19 9 % 13 år 34 16 % 14 år 59 29 % 15 år 39 19 % 16 år 7 3 % 17 år 4 2 % 18 år 0 0 % 207 svar Sammanfattning Enkäten gick ut i alla grundskolor i Salems kommun samt på fritidsgården under vecka 42. Fritidsfältare och fritidsledare distribuerade enkäten till barnen/ungdomarna. Alla diagram

Läs mer

OMSORG/STÖD OCH KUNDMÖTEN

OMSORG/STÖD OCH KUNDMÖTEN MÅL FÖR PLUSBOENDET Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

JANUARI FEBRUARI MARS

JANUARI FEBRUARI MARS INLEDNING KBAB:s bostadsområde Orrholmen/Sjögången är ett bostadsområde med både Vänern och naturen nära in på knutarna. Det finns 800 lägenheter på Orrholmen och 139 på Sjögången. Sjögången som dessutom

Läs mer

Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga

Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag 10:00-16:00 Fredag 11:00-16:00 Måndagar: Sittgympa med rytmisk

Läs mer

21/11 2015 Kl. 11-15

21/11 2015 Kl. 11-15 21/11 2015 Kl. 11-15 BASARHÄFTE Waldorfbasar Lördag den 21 november 2015 kl. 11 15. Basaren är en fest för att sprida glädje och gemenskap. Välkommen med ditt bidrag! SYFTE Huvudsyftet med basaren är

Läs mer

Vattnet finns överallt även inuti varje människa.

Vattnet finns överallt även inuti varje människa. Bygg en karusell tillsammans. Ställ er i en ring och kroka fast i varandras armar. När karusellen inte får energi står den still. En av er låtsas sätta i kontakten. Karusellen börjar snurra. Dra ut kontakten.

Läs mer

Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga

Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Stängt 6/6 Jämna fredagar kl. 11:00-16:00, ojämna

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli

barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli Vad gjorde ni på midsommar? Vi lekte och dansade runt årets vackraste midsommarstång, åt fantastisk lunch- och middagsbuffé och hade kareokee-disco

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Aktiviteter och gemenskap

Verksamhetsberättelse Aktiviteter och gemenskap 1 2 Verksamhetsberättelse 2015 Trygghetsboendet Sixbacken är ett av tre trygghetsboenden på KBAB som drivs i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun. Trygghetsboendet vänder sig

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014 INLEDNING Området Hemvägen/Plintgatan är ett naturnära bostadsområde med 534 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare i etage och vi har även ett antal studentlägenheter. På området finns

Läs mer

Välkommen hem till ett vård- och omsorgsboende hos Uppsala kommun

Välkommen hem till ett vård- och omsorgsboende hos Uppsala kommun Välkommen hem till ett vård- och omsorgsboende hos Uppsala kommun Vi ger dig trygghet Genom att välja ett boende hos oss hyr du en lägenhet av Uppsala kommun. Det innebär att du bor hemma hos dig själv

Läs mer

Lilla föräldraboken. Bra att veta som förälder på Örebro Waldorfskola

Lilla föräldraboken. Bra att veta som förälder på Örebro Waldorfskola Lilla föräldraboken Bra att veta som förälder på Örebro Waldorfskola Välkommen som ny förälder till Örebro Waldorfskola! Den här skriften är tänkt att vara en vägledning för dig som ny förälder. Här får

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola ÖPPEN FÖRSKOLA Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 www.lund.se/kulan Email : kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Fritidsnytt December 2017 Januari 2018

Fritidsnytt December 2017 Januari 2018 December 2017 Januari 2018 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Kvällens orkester: Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Kvällens orkester: Fredag 15 december ABB Magneten, Västerås

Läs mer

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken 1 Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken En huvudsats kan ensam bilda en mening Flera huvudsatser kan bilda en mening En huvudsats + en bisats kan bilda en mening

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 november - söndag 20 december

barnhemmet i muang mai måndag 16 november - söndag 20 december barnhemmet i muang mai måndag 16 november - söndag 20 december Söndagen den 20 december och vad har hänt sen sist? I början var det lugn vardag men även på barnhemmet märks det att högsäsongen har börjat.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Dyslexiförbundet FMLS Ungdomssektionen i Skåne Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Viebke Ansvarig ledare: Johan Viebke Ledare: Mikael (Mige) Lundahl Ledare: Eva

Läs mer

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss.

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss. 2017-12-11 Information till boende och närstående december 2017 Hej! Här är lite information för er som bor hos oss eller är närstående till någon av våra boende på Söndasgården om vad som händer hos oss

Läs mer

Handlings plan RoM projektet för : Stattutgatan 4, avd 6 Datum: 2010. Förbättringsområde Delmål/Mål Hur gör vi? Klart/när?

Handlings plan RoM projektet för : Stattutgatan 4, avd 6 Datum: 2010. Förbättringsområde Delmål/Mål Hur gör vi? Klart/när? Handlings plan RoM projektet för : Stattutgatan 4, avd 6 Datum: 2010 Förbättringsområde Delmål/Mål Hur gör vi? Klart/när? Resultat Ny arbetsordning Vardagsrehabilitering Gå till maten Förbättra personalens

Läs mer

Januari 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Januari 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Januari 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun God fortsättning! Vecka 1 Tisdag 1 Onsdag 2 Torsdag 3 Fredag 4 Januari Kristallen har stängt p.g.a.

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2017: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnoträff, udda veckor

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2017: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnoträff, udda veckor Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3 Läskort 1 Simon är 12 år. Han tycker mycket om att resa. Han har varit i många länder. Han tyckte mest om Italien, Spanien och USA för att maten är godast där. Nästa gång vill han resa till Sydafrika.

Läs mer

MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET

MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET 1 MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET Trygghetsboendet Sixbacken är ett av tre trygghetsboenden på KBAB som drivs i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun. Trygghetsboendet vänder sig framför

Läs mer

Lilla föräldraboken. Bra att veta som förälder på Örebro Waldorfskola

Lilla föräldraboken. Bra att veta som förälder på Örebro Waldorfskola Lilla föräldraboken Bra att veta som förälder på Örebro Waldorfskola Välkommen som ny förälder till Örebro Waldorfskola! Den här skriften är tänkt att vara en vägledning för dig som ny förälder. Här får

Läs mer

BLI SPONSOR Stöd vår verksamhet Läs mer på nästa sida

BLI SPONSOR Stöd vår verksamhet Läs mer på nästa sida Detta utskick innehåller följande: Fritids och idrottsprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Medlemsrådgivare FUB:s Sommarfest Köp FUB T-shirten Vandring med FUB Blodomloppet Kompiskonfa Reportage

Läs mer

Sommarprogram 2018 AKTIVITETSHUS HISINGEN ngen

Sommarprogram 2018 AKTIVITETSHUS HISINGEN ngen Sommarprogram 2018 AKTIVITETSHUS HISINGEN ngen Vecka 25, tema: Midsommar Måndag 18 juni Balkongodling Sällskapsspel Tisdag 19 juni Promenadgrupp Förberedelser för midsommarlunch Onsdag 20 juni Midsommarlunch

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND Oj, vad tiden går fort! April är snart slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Men innan sommaren kommer har vi ytterliggare en fartfylld månad att se fram emot! Vårinsamling, mångfaldsrunda, nätverksträff,

Läs mer

Skogstomten Stures dagbok

Skogstomten Stures dagbok Skogstomten Stures dagbok Sara Kåll, 2013. Måndag Tidigt på morgonen var luften frisk. Solen tittade fram och i mina kinder kände jag, att temperaturen var ett par grader på minus. Idag har jag suttit

Läs mer

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ Först av allt TACK alla ni föräldrar som ställer upp och ger av er dyrbara tid åt att få vår fina klubbstuga att bli en trevlig knytpunkt att träffas och ta en fika! Ni förstår nog inte vilken viktig pusselbit

Läs mer

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Kristallen där skratten, värmen, och gemenskapen blomstrar! Juli Vecka 27 Måndag 1 Sittgymnastik kl.

Läs mer

Vårt boende omfattar 392 hushåll. I ungefär hälften av lägenheterna bor hyresgäster över 65 år, vilket även kan omfatta par.

Vårt boende omfattar 392 hushåll. I ungefär hälften av lägenheterna bor hyresgäster över 65 år, vilket även kan omfatta par. OM TRYGGHETSBOENDET Trygghetsboendet Sixbacken är ett av tre trygghetsboenden på KBAB som drivs i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun. Trygghetsboendet vänder sig framför allt

Läs mer

Foto: Per-Arne Andersson

Foto: Per-Arne Andersson Foto: Per-Arne Andersson Föreningsbladet Program våren 2018 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad

Läs mer

Svenska från början 3

Svenska från början 3 Svenska från början 3 1 Fyll i rätt ord Höger patienten studenten hämta vann hjälp CV Viktigt 1. Här kan du få att sluta röka. 2. Bilar ska köra på sida i Sverige. 3. Det är att ha ett körkort. 4. Läkaren

Läs mer

Vänner. Veckobrev v40-v44. Konjunktioner. Tidsuttryck Då, ofta

Vänner. Veckobrev v40-v44. Konjunktioner. Tidsuttryck Då, ofta Veckobrev v40-v44 Vänner Läxa och test! Verbläxa onsdag den 11 oktober och onsdag den 18 oktober Läsläxa måndag den 9 oktober Nyhetsläxa fredagar Läs och skrivtest måndag den 23 oktober Konjunktioner och

Läs mer

Servicebostad LSS Sektor stöd och omsorg

Servicebostad LSS Sektor stöd och omsorg Servicebostad LSS Sektor stöd och omsorg Mariestad Innehållsförteckning Vad är en servicebostad... 3 Att bo i servicebostad... 4 Stöd och hjälp... 5 Fritid, aktiviteter och egen tid... 5 Enhetschef...

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 24-28 september 2012 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad Samlat program för äldrekulturveckan 2012 Invigning på Strandgården klockan 14.00. Monica Johansson, ordförande

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013 Aktuella datum 4-5/6 Storströvarläger 11/6 Linsboloppet kl 10 11/6 Skabersjöloppet

Läs mer

Kulturlov! 30 oktober-5 november 2017

Kulturlov! 30 oktober-5 november 2017 Kulturlov! 30 oktober-5 november 2017 I samverkan av: Biorama-Gummifabriken-Skurups Bibliotek, Fritidsgårdarna-Kultur & Fritid - Kulturskolan 1 Måndagen 30 oktober Midnight Feast Tid: Måndag 30/10 kl.18.00-31/10

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

Vårens och sommarens program 2017

Vårens och sommarens program 2017 Nyby Bygdegård www.nybybygdegard.se Vårens och sommarens program 2017 Här kommer programmet för vårens och sommarens aktiviteter med Nyby Bygdegårdsförening. Som du kanske vet har föreningen fått en ny

Läs mer

Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013

Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013 Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013 Välkommen till Hössna prästgård! Välkommen till den vackra prästgården vid Hössna kyrka, strax utanför Ulricehamn. Vi är glada över att få hälsa dig välkommen till

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör Efter ett litet juluppehåll startade kören igen den 21/1 i Linderås. Helgen efter var det dags för Sångartinget, som den här gången hölls i Gripenbergs

Läs mer

VÅGA VILJAS MÅNADSBREV. December 2013

VÅGA VILJAS MÅNADSBREV. December 2013 VÅGA VILJAS MÅNADSBREV December 2013 Tänk vad ett år kan gå fort. Vi har redan hunnit med massor av lärorika, spännande, roliga, och entreprenöriella aktiviteter i vår verksamhet. Under november månad

Läs mer

Trivsel som motivation Gemenskap skapar trygghet och ger makt att påverka Bergagården Plan Blå

Trivsel som motivation Gemenskap skapar trygghet och ger makt att påverka Bergagården Plan Blå Trivsel som motivation Gemenskap skapar trygghet och ger makt att påverka Bergagården Plan Blå Fredrik, Julio, Jasmina, Viola, Betty, Ardiana och Malin samt alla andra som arbetat här under året som gått.

Läs mer

Vardag Äldreboendet Björkgården

Vardag Äldreboendet Björkgården ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN CHRISTINA WAHLDÉN ORDLISTA Kapitel 2 tegel (sida 7, rad 5) bränd lera bråttom (sida 7, rad 8) inte mycket tid Kapitel 3 bingo (sida 10, rad 3) ett spel minne (sida 11, rad 7)

Läs mer

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ Först av allt TACK alla ni föräldrar som ställer upp och ger av er dyrbara tid åt att få vår fina klubbstuga att bli en trevlig knytpunkt att träffas och ta en fika! Ni förstår nog inte vilken viktig pusselbit

Läs mer

Fritidsnytt Augusti-September 2017

Fritidsnytt Augusti-September 2017 Augusti-September 2017 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Fredag 25 augusti ABB, Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 från Q8 100 kr inträde och 100 kr buss Senast tisdag 22 augusti

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 24-28 september 2018 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad Samlat program för äldrekulturveckan 2018 1 Måndagen den 24 september invigs äldrekulturveckan på Vallgården

Läs mer

FRITIDSPROGRAMMET SOMMAREN 2019 PROGRAM FÖR JUNI, JULI OCH AUGUSTI

FRITIDSPROGRAMMET SOMMAREN 2019 PROGRAM FÖR JUNI, JULI OCH AUGUSTI FRITIDSPROGRAMMET SOMMAREN 2019 PROGRAM FÖR JUNI, JULI OCH AUGUSTI FRITIDSKNUTEN Fritidsknuten är en mötesplats inom Karlstad kommuns öppna fritidsverksamhet där verksamheten riktar sig till dig som har

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ Först av allt TACK alla ni föräldrar som ställer upp och ger av er dyrbara tid åt att få vår fina klubbstuga att bli en trevlig knytpunkt att träffas och ta en fika! Ni förstår nog inte vilken viktig pusselbit

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 21-25 september 2015 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad 1 Samlat program för äldrekulturveckan 2015 invigs äldrekulturveckan på Yngaregården klockan 11.00, invigningstalare

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2012-11-07 Rosengård stadsdelsförvaltning Vård och omsorg Verksamhetsberättelse Teamarbete kring mat i Riddargårdens hemtjänstgrupp Riddargårdens hemtjänstgrupp består av sektionschefen, och med alla yrkeskategorier

Läs mer

Program Oktober 2017 Mötesplatsen Solhaga

Program Oktober 2017 Mötesplatsen Solhaga Program Oktober 2017 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag 10:00-16:00 Fredag 11:00-16:00 Söndag 14:30-16:30 Måndagar:

Läs mer

Uddevalla Motorbåtsklubb

Uddevalla Motorbåtsklubb Här hittar du oss Klubblokalen ligger på Föreningsgatan 7 451 52 Uddevalla Telefon: 0727 22 23 23 E-Post: umk@uamotorbatsklubb.com MIDSOMMAR PÅ HOLMEN AktiviteterSkapad av Annika 2011-06-30 21:15:05 Midsommar

Läs mer

Välkommen till Vårbys seniorträff!

Välkommen till Vårbys seniorträff! Välkommen till Vårbys seniorträff! Våra seniorträffar är öppna för alla seniorer, anhöriga, närstående och seniorvolontärer. Vi ordnar aktiviteter och evenemang i samarbete med St Mikaels församling, Vårby

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans!

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans! Nu väntar Lucia och julen står för vår dörr! Ni är varmt välkomna att fira lucia hos med oss fredagen den 12 dec. Vi tänker att alla som vill får vara luciaklädda (lämna kläderna redan på morgonen märkta)

Läs mer

Närståendebrev mars 2017

Närståendebrev mars 2017 Sid 1 (9) Hej alla närstående! Nu närmar sig våren och ljusare tider. Det märks att våra boende är mer angelägna om att få gå ut på kortare eller längre promenader. Vi har startat en promenadgrupp som

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra!

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra! Slutsång Melodi: "Tack ska du ha, Kalle heter jag, vad du heter gör detsamma tack ska du ha!" Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag och ha det så bra! En liten båt En liten båt blir ofta

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

PROGRAM FÖR VÅREN 2019

PROGRAM FÖR VÅREN 2019 PROGRAM FÖR VÅREN 2019 PROGRAM FÖR MARS, APRIL OCH MAJ FRITIDSKNUTEN Fritidsknuten är en mötesplats inom Karlstad kommuns öppna fritidsverksamhet där verksamheten riktar sig till dig som har någon form

Läs mer

24/ BASARHÄFTE

24/ BASARHÄFTE 24/11 2018 BASARHÄFTE Waldorfbasar Lördag den 24 november 2018 kl. 11 16. Basaren är en fest för att sprida glädje och gemenskap. Välkommen med ditt bidrag! SYFTE Basarens syfte är att vara en fest med

Läs mer

JULI I juli har semestern börjat för de flesta, och även för dig. Du bestämmer dig för att fira dina första lediga dagar med en grillkväll. De självkl

JULI I juli har semestern börjat för de flesta, och även för dig. Du bestämmer dig för att fira dina första lediga dagar med en grillkväll. De självkl MAJ Maj är vårens sista månad och du har börjat njuta av de ljusa kvällarna och de ljumma vindarna. Anna-Sara och Andreas har också börjat njuta, av sin tid med varandra. De har flyttat in i sin gemensamma

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november 2016

Tranbärets månadsbrev november 2016 Tranbärets månadsbrev november 2016 Nu börjar julen närma sig. I söndags gick vi in i adventstiden och vi tänder lite mer ljus än annars. Mer ljus, är något vi alla behöver när dagarna är gråa, solen inte

Läs mer

Onsdag den 13 oktober 2010

Onsdag den 13 oktober 2010 Onsdag den 13 oktober 2010 Kära dagbok! Nu är det dags för mig att träffa mina Comenius vänner i England. Först provade jag att sitta i eget säte men det var lite läskigt så jag satte mig hos Tommy. I

Läs mer

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera!

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! Träffpunkt Ålem Håller öppet för Dig! Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! ÖPPETTIDER med personal Måndag.08.00 16.00...08.00 14.00 Onsdag..08.00 16.30...08.00 16.00 Lokalen finns tillgänglig andra

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Kristallgården

Kristallgården 2016-05-25 Information till boende och närstående maj 2016 Hej! Här är information till dig som bor hos oss eller är närstående till någon av våra boende på Kristallgården Här berättar vi lite om vad som

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Grupp 2 Marcus Andersen, Tobias Eiksund, Johanna Schedin och Fredrik Westling

Grupp 2 Marcus Andersen, Tobias Eiksund, Johanna Schedin och Fredrik Westling Medelåldersdröm blir framgångssaga En passion för bakning, en strävan efter att driva en egen verksamhet och en vilja att förverkliga detta i form av ett café. Så har Milo Kaléns dröm realiserats sedan

Läs mer

Veckobrev v.8. Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag.

Veckobrev v.8. Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag. Veckobrev v.8 Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag. Det är tillåtet att smygträna på sportlovet F-klass: Hej! Måndagen

Läs mer

FRITIDSPROGRAM Oktober 2012

FRITIDSPROGRAM Oktober 2012 FRITIDSPROGRAM Oktober 2012 Emma och Lisa som var och kollade när IF Hammaren spelade match på I2 i september. 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN Karlstads Kommuns Fritidsverksamhet

Läs mer