Proberna rengörs med tvål och vatten i ljummet vatten och torkas av med en handduk. Proben är endast till för personligt bruk.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Proberna rengörs med tvål och vatten i ljummet vatten och torkas av med en handduk. Proben är endast till för personligt bruk."

Transkript

1

2 Försiktighetsregler Använd inte apparaten på annat sätt än vad din terapeut har anvisat. Vi vill göra dig uppmärksam på att hög strömstyrka kan kännas obehaglig, smärtsam men det är du själv som bestämmer nivån på strömstyrkan. Personer med hjärt pacemaker och gravida skall inte använda apparaten. Elektrostimulering kan utan problem genomföras under menstruation, men många föredrar att göra ett uppehåll under denna period. Batterier I förpackningen finns det 2 batterier. Placera det ena under batterilocket på apparatens baksida. Det andra batteriet är ett reservbatteri. I botten på batterifacket finns anvisning om hur batteriet skall placeras. NeuroTrac Continence har en symbol i rutan som blinkar när batteriet börjar bli urladdat. Prober eller hudelektroder Standard prober till NeuroTrac Continence är Periform, Veriprobe vaginala prober och / eller Anuform anal prob när man använder proberna var för sig eller två samtidigt. Om man väljer att använda hudelektroder så är det till exempel i förbindelse med så kallad tibialisstimulering (se artikeln Stimulering av tibialisnerven mot överaktiv blåsa vid användning av hudelektroder ). Rengöring av proben Proberna rengörs med tvål och vatten i ljummet vatten och torkas av med en handduk. Proben är endast till för personligt bruk. Periform vaginal prob (till vänster), Anuform anal prob (i mitten) och hudelektroder (till höger). VeriProbe saknas på bild, liknar en tampong.

3 Det här är NeuroTrac Continence I samband med ändring av program och skapande av egna stimuleringsprogram används PRG/ESC, SET och +/- knapparna till andra funktioner än vad som är beskrivet ovan.

4 Behandling med NeuroTrac Continence Sätt in ett av batterierna som medföljer NeuroTrac i batterihuset. Den som skall använda en prob, skall placera medföljande kabel i utgång A på apparaten (märkt CH A). Den som skall använda både en vaginal och en anal prob, placerar den andra kabeln i utgång B (märkt CH B). Smörj gärna in elektrodytorna på proben med lite gel. Detta gör införandet lite lättare. rekommenderar gel eller glidmedel. Vi Den vaginala proben, Periform eller Veriprobe, förs in i slidan på ett sådant sätt att metallytorna pekar ut mot höfterna. Proben skall inte placeras för långt in. Den yttersta delen skall kunna ses utanför slidingången. De som använder den anala proben, Anuform, placerar även den med elektrodytorna vända mot höfterna. Ringen skall vara utanför analöppningen. Fäst probens kablar (vita) i NeuroTracs kablar som har en röd och en svart banankontakt. Det spelar ingen roll hur man ansluter dessa till probens vita anslutningar. Sätt på apparaten genom att trycka på PÅ/AV knappen. I rutan ser du vilket program som är förinställt (PO1, PO2, PO3.). I rutan visas innehållet i det program du använder (frekvens, pulsbredd överst till vänster i rutan). Nederst till vänster visas strömstyrka på kanal A (CH A), och nederst till höger visas strömstyrka på kanal B (CH B). Stimuleringen startar då du trycker på en av«+» knapparna. Om du bara använder kanal A trycker du på den vänstra«+» eller«-«knappen som styr kanal A och motsvarande knappar till höger reglerar kanal B. Då du har startat stimuleringen, visas en klocka till höger i rutan som visar hur lång tid det är kvar av behandlingen. Öka nu intensiteten genom att trycka på«+» knappen. I rutan ser du hela tiden var du är då det gäller strömstyrkan (ma). Maximal strömstyrka är 90 ma. Två principer av behandling: Behandlas du för en överaktiv blåsa (täta miktioner), skall du försöka uppnå en så hög strömstyrka som möjligt för att uppnå en reflektorisk hämning av blåsan. Skall bäckenbottenmuskulaturen tränas (till exempel i samband med stressinkontinens) trycker du upp strömstyrkan tills du känner en muskelsammandragning. Apparaten stänger av sig själv då behandlingstiden är slut. Du kan även själv stänga av apparaten när som helst genom att trycka på PÅ/AV knappen. Om du vill vila eller behöver en paus under behandlingen så kan du trycka på PRG/ESC knappen. Behandlingen stoppar då omedelbart. Om du sedan trycker på«+» så startar programmet där du stängde av. Notera att du åter måste reglera strömstyrkan genom att trycka på«+» knappen till önskad nivå. Två tryck på PRG/ESC knappen stoppar programmet.

5 Behandlingsperiod Vi rekommenderar en behandling per dag om inte din terapeut har givit dig andra instruktioner. Om du upplever obehag såsom sår, stelhet eller smärta så rekommenderar vi att du gör en paus eller minskar antalet behandlingar tills obehagen försvinner. Om obehagen inte försvinner kontakta din terapeut. De vanligaste problemen Om det skulle uppstå problem med din NeuroTrac apparat, ber vi dig läsa igenom denna lilla översikt över de vanligaste frågorna och svaren. Om det inte ger dig svar på dina frågor så får du kontakta AB Medifa ( se informationen om kundkontakt). Fråga: Apparaten vill inte starta även om batteriet är fulladdat. Svar: Det kan vara batteriet som inte har bra kontakt i batterihuset. Försök att sätta dit batteriet igen och kolla att anod och katod har kontakt. Kolla också att + och sitter på rätt plats. Hjälper det inte prova med ett annat batteri. Fråga: Strömstyrkan på apparaten kan bara ökas till 8 9 ma, därefter går den tillbaka till 0 ma igen. Svar: Kolla först att du har placerat kabeln i riktig utgång (CH A) och att du använder de vänstra + - knapparna till att öka strömstyrkan. Därefter skall du se till att det finns ett motstånd på proben (dvs. kontakt med hud, vävnad, placering i slidan) så att elektriska impulser kan sändas ut. Öka strömstyrkan på apparaten medan du har proben placerad i slidan/ändtarmen. Om problemet kvarstår så kan det ha skett ett brott på ledningen till apparaten eller proben. Kolla först kabeln som går från apparaten till proben och titta om du ser något synligt slitage. Byt ut kabeln och använd reservkabeln som du har i väskan. Proben har en begränsad livslängd och bör bytas ut efter 3 6 månader. Fråga: Apparaten stängs av utan att behandlingen är färdig. Svar: Batteriet bör bytas (kolla om batteriindikatorn blinkar i fönstret). Fråga: Apparaten är inställd på ett behandlingsprogram som skall vara i 20 minuter, men behandlingen tar längre tid! Klockan räknar ner effektiv stimuleringstid, dvs. ökas strömstyrkan under behandlingen så lägger apparaten till den tid det tar att öka strömstyrkan vilket innebär att den totala behandlingstiden i ett program som är satt till 20 minuter kan vara mellan minuter. Önskar du ändra stimuleringsprogrammet? Om du önskar att ändra simuleringsprogrammet, så görs det på följande sätt: 1) Tag av batterilocket, och tryck en pennspets eller liknande (använd gärna kabelns banankontakt) i hålet rakt ovanför batteriet ett enkelt pip hörs, och apparaten är upplåst. Om apparaten har varit använd, kommer nu behandlingsdata för den tid apparaten varit låst, att visas i fönstret. Notera dessa data såvida du vill följa behandlingen. Tryck PRG/ESC knappen på framsidan av apparaten när du är färdig.

6 2) Tryck åter på PRG/ESC knappen och bläddra dig fram till nytt önskat program (PO1, PO2, PO3, PO4, PO5, PO6, PO7, PO8 eller PO9 eller PC1, PC2 eller PC3). Dessa program är beskrivna i detalj på produktbladet för NeuroTrac Continence, och är kort beskrivet på kommande sidor Fönstret visar vilket program apparaten befinner sig i. 3) När du funnit programmet som du vill använda, låser du NeuroTrac Continence igen genom att åter trycka ett spetsigt föremål i hålet ovanför batteriet. Du hör nu två pip som indikerar att apparaten är låst i det programmet du har valt. Apparaten är nu också inställd på att registrera all hantering som sker med apparaten (använd tid och maximal strömstyrka). En låssymbol i fönstret (hänglås) visar att apparaten är låst. Önskar du att skapa ett eget stimuleringsprogram? I NeuroTrac Continence har du tre öppna program där du kan skapa ett eget program: 1. Lås upp apparaten på samma sätt som anges i punkt 1 ovan. 2. Tryck på PRG/ESC knappen, och välj antingen PC 1, PC 2 eller PC Tryck på SET knappen nederst på framsidan av apparaten. Tecknet för Hz blinkar nu överst till vänster i fönstret och du trycker + eller knappen för att ställa in önskad frekvens. Tryck sedan SET knappen på nytt. 4. Tecknet för us blinkar nu överst till vänster i fönstret och du trycker + eller knappen för att ställa in önskad pulsbredd. Tryck sedan SET knappen på nytt. 5. En klocka blinkar nu till höger i fönstret och du kan använda + och knapparna för CH A till att ställa in hela timmar (till vänster) och + och knapparna för CH B (till höger) för att ställa in hela minuter (minimum 1 minut, maximum 1 timme och 30 minuter). Tryck sedan SET knappen på nytt. 6. WRK står nu i fönstret och sec blinkar till höger i fönstret. Använd + och knappen till att ställa in önskad PÅ-tid (WRK = stimulering på). Minsta stimuleringstid PÅ är 2 sek., max. är 99 sekunder. Tryck sedan SET knappen på nytt. 7) RST står nu i fönstret och sec blinkar till höger i fönstret. Använd + och knappen till att ställa in önskad AV-tid (RST = paus). Minsta paustid är 2 sek., max. är 99 sekunder. Tryck sedan SET knappen på nytt. 8) RMP står nu i fönstret och sec blinkar till höger i fönstret. Använd + och knappen till att justera pulsstigningstiden (RMP = ramp up = pulsuppstigningstid). Minimum pulsuppstigningstid är 0,1 sekunder, max. är 9,9 sekunder. Tryck sedan SET knappen för sista gången. 9) SYN blinkar nu i fönstret. Använd + och knappen till att välja SYN (synkron stimulering) eller ALT (alternerande stimulering). Det senare valet är aktuellt om du använder bägge kanalerna samtidigt (till exempel vaginal och anal stimulering). 10) Tryck PRG/ESC för att lagra ditt stimuleringsprogram. 11) Starta programmet genom att trycka på gällande«+» knapp och följ därefter tidigare information.

7 De fasta behandlingsprogrammen i Neurotrac Continence Program 1: Behandling av/reduktion av olika smärttillstånd och spasmer i bäckenbotten / blåsa. Frekvens: 3 Hz. Pulsbredd: 150 µs. Ramp-up (pulsstigningstid): 1 sek.tid: 20 min. Kontinuerlig stimulering. Program 2: Behandling av överaktiv blåsa (URGE 1). Frekvens: 10 Hz. Pulsbredd: 250 µs. Ramp-up (pulsstigningstid): 1 sek. Tid: 20 min. PÅ/AV: 5 sek. stimulering, 5 sek. paus. Program 3: Behandling av ansträngningsinkontinens (STRESS 1). Frekvens: 40 Hz. Pulsbredd: 200 µs. Ramp-up (pulsstigningstid): 1 sek. Tid: 20 min. PÅ/AV: 6 sek. stimulering, 15 sek. paus. Program 4: Behandling av ansträngningsinkontinens (STRESS 2). Frekvens: 30 Hz. Pulsbredd: 200 µs. Ramp-up (pulsstigningstid): 0,8 sek.tid: 20 min. PÅ/AV: 5 sek. stimulering, 8 sek. paus. Program 5: Behandling av överaktiv blåsa (URGE 2). Frekvens: 10 Hz. Pulsbredd: 200 µs. Ramp-up (pulsstigningstid): 1 sek. Tid: 20 min. PÅ/AV: 5 sek. stimulering, 5 sek. paus. Program 6: Behandling av överaktiv blåsa (URGE 3). Frekvens: 10 Hz. Pulsbredd: 200 µs. Ramp-up (Pulsstigningstid):1 sek Tid: 15 min. Kontinuerlig stimulering. Program 7: Vid dålig sensitivitet Frekvens: Varierande mellan 3,10,20,30 och 40 Hz. Pulsbredd: Varierande mellan 200 och 250 Ramp-up (pulsstigningstid): 0,7 sek. Tid: 25 min. PÅ/AV: 4 sek. stimulering, 4 sek. paus Program 8: Work-Out Frekvens: Varierande mellan 3,10,20,30 och 40 Hz. Pulsbredd: Varierande mellan 200 och 250 µs Ramp-up (pulsstigningstid): 0,8 sek. Tid: 60 min. PÅ/AV: 4 sek. stimulering, 4 sek. paus Program 9: Uthållighetsträning Frekvens: 20 Hz. Pulsbredd: 250 µs. Ramp-up (pulsstigningstid): 0,8 sek. Tid: 20 min. PÅ/AV: 5 sek. stimulering, 5 sek. paus.

8 Vi har också lagt in färdiga parametrar i de tre öppna programmen, PC 1, PC 2 och PC 3. Alla dessa parametrar kan ändras Program PC 1: Behandling av överaktiv blåsa (URGE 4). Frekvens: 10 Hz. Pulsbredd: 300/450 µs. Ramp-up (pulsstigningstid): 1,3 sek. Tid: 20 min. PÅ/AV: 18 sek. stimulering, 2 sek. paus. Program PC 2: Behandling av stressinkontinens (STRESS 3). Frekvens: 30/20 Hz. Pulsbredd: 250 µs. Ramp-up (pulsstigningstid): 1,4 sek. Tid: 12 min. PÅ/AV: 8 sek. stimulering, 10 sek. paus. Program PC 3: Tibialisstimulering. Frekvens: 5 Hz. Pulsbredd: 175 µs. Ramp-up (pulsstigningstid): 0,9 sek. Tid: 20 min. PÅ/AV: 18 sek. stimulering, 2 sek. paus. Kundservice Vi tar med glädje emot kommentarer och frågor angående NeuroTrac Continence och försöker hjälpa er på bästa sätt. Har du frågor om apparaten, kontakta oss på tlf , teija@medifa.se Besök gärna vår hemsida där hittar du mer information om användning och behandling med NeuroTrac Continence.

Symboler på apparaten. sida 3 Läs detta innan användning.. sida 4 Kontraindikationer och förhållningsregler... sida 5

Symboler på apparaten. sida 3 Läs detta innan användning.. sida 4 Kontraindikationer och förhållningsregler... sida 5 - 0 - Innehållsförteckning Symboler på apparaten. sida 3 Läs detta innan användning.. sida 4 Kontraindikationer och förhållningsregler... sida 5 Del 1: För användare Introduktion.. sida 6 Försiktighetsregler.

Läs mer

Symboler på stimulatorn. sida 2 Läs detta innan användning.. sida 3 Kontraindikationer och förhållningsregler... sida 4

Symboler på stimulatorn. sida 2 Läs detta innan användning.. sida 3 Kontraindikationer och förhållningsregler... sida 4 - 0 - Innehållsförteckning Symboler på stimulatorn. sida 2 Läs detta innan användning.. sida 3 Kontraindikationer och förhållningsregler... sida 4 Del 1: För användare Introduktion.. sida 5 Försiktighetsregler.

Läs mer

Kort bruksanvisning NeuroTrac MyoPlus Pro (För version eller nyare)

Kort bruksanvisning NeuroTrac MyoPlus Pro (För version eller nyare) Kort bruksanvisning NeuroTrac MyoPlus Pro (För version 1.6.64 eller nyare) FÖRBEREDELSER Fäst elektrodledningen i stimulatorns utgång (vit, märkt CH). Välj om du vill fästa referensledning med referenselektroden

Läs mer

BRUKSANVISNING NEUROTRAC SIMPLEX Version EMG BIOFEEDBACK-APPARAT FÖR TRÄNING AV BÄCKENBOTTENMUSKULATUR - 0 -

BRUKSANVISNING NEUROTRAC SIMPLEX Version EMG BIOFEEDBACK-APPARAT FÖR TRÄNING AV BÄCKENBOTTENMUSKULATUR - 0 - BRUKSANVISNING NEUROTRAC SIMPLEX Version 1-2015 EMG BIOFEEDBACK-APPARAT FÖR TRÄNING AV BÄCKENBOTTENMUSKULATUR - 0 - Innehållsförteckning Introduktion sid 2 Innan du använder apparaten.. sid 3 Kontraindikationer

Läs mer

ENGLISH...3 DEUTSCH...13 FRANÇAIS...23 ESPAÑOL...33 ITALIANO...43 PORTUGUÊS...53

ENGLISH...3 DEUTSCH...13 FRANÇAIS...23 ESPAÑOL...33 ITALIANO...43 PORTUGUÊS...53 BRUKSANVISNING ENGLISH...3 DEUTSCH...13 FRANÇAIS...23 ESPAÑOL...33 ITALIANO...43 PORTUGUÊS...53 NEDERLANDS...63 SVENSKA...113 INNEHÅLL BRUKSANVISNING CEFAR MYO XT OCH CEFAR ACTIV XT SVENSKA 113 FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER.................................................

Läs mer

Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar

Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar Dokumentrevision 1.0, januari 2011 Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (1 sensor, 1 panel, 1 kontrollenhet

Läs mer

BRUKSANVISNING NEUROTRAC TENS. Enkel och användarvänlig apparat for smärtlindring

BRUKSANVISNING NEUROTRAC TENS. Enkel och användarvänlig apparat for smärtlindring BRUKSANVISNING NEUROTRAC TENS Enkel och användarvänlig apparat for smärtlindring 1 Innehållsförteckning Användare av NeuroTrac TENS - 2 - Innan du använder TENS apparaten - 2 - Vad är smärta? - 3 - Vad

Läs mer

BRUKSANVISNING MODELL

BRUKSANVISNING MODELL BRUKSANVISNING MODELL Grattis till din nya multimeter. Innan du börjar använda produkten bör du läsa bruksanvisningen noggrant. I. ANVÄNDNING: Denna kategori III multimeter kan användas för mätningar av

Läs mer

Bladder Scanner ldkfælskfælksdfæksdæffk

Bladder Scanner ldkfælskfælksdfæksdæffk Reviderad bruksanvisning Jsdfksdfklsædlfkæfkfkælsdkfæl Bladder Scanner ldkfælskfælksdfæksdæffk Bruksanvisning Tuber & masker Nåle Transducer overtræk Bladder Scanner mäter blåsvolymen med ultraljud. Bladder

Läs mer

1. Övre lock 1 2. Display/Fönster 2 3. Nedre lock 3 4. Batterilock 4 5. Solenoid 5 6 6. Dränering 7 8 7. Ventilvred 9. 8.

1. Övre lock 1 2. Display/Fönster 2 3. Nedre lock 3 4. Batterilock 4 5. Solenoid 5 6 6. Dränering 7 8 7. Ventilvred 9. 8. Galcon 6051, 6054 1. Sprängskiss 1. Övre lock 1 2. Display/Fönster 2 3. Nedre lock 3 4. Batterilock 4 5. Solenoid 5 6 6. Dränering 7 8 7. Ventilvred 9 8. Bajonett 10 9. Pil vattenriktning 10. Ventilhus

Läs mer

11 valbara frekvenser från 2Hz till 150Hz. Symmetrisk Bifasisk rektangulär. Konstant, Burst I, Burst II, Modulation I och II

11 valbara frekvenser från 2Hz till 150Hz. Symmetrisk Bifasisk rektangulär. Konstant, Burst I, Burst II, Modulation I och II VITAtronic Digital TENS TENS är ett smärtlindrande system som verkar utifrån och inte består av några mediciner. TENS är utformat för behandling av såväl kronisk, akut som efterverkande smärta. Graden

Läs mer

SNABBGUIDE. Telia VM -95 Bruksanvisning 24 4 LZTA , (fortsätter på sid 22)

SNABBGUIDE. Telia VM -95 Bruksanvisning 24 4 LZTA , (fortsätter på sid 22) SNABBGUIDE (fortsätter på sid 22) Ställa klockan: 1. Tryck, gå till, tryck. 2. Stega blinkande fält med. Gå till nästa fält med. 3. Tryck. Se tid och datum: Tryck. Stänga av pågående söksignal: Tryck valfri

Läs mer

ANHANG. DB 110plus. Bruksanvisning

ANHANG. DB 110plus. Bruksanvisning ANHANG DB 110plus ES IT Bruksanvisning Denna broschyr visar en översikt över din DB 110plus. DB 110PLUS 1 ON/OFF POWER REFRESH 10 9 8 7 6 5 BATTERY Lo Hum Norm Hi Hum 2 4 3 ANHANG ÖVERSIKT 1 Torkkammare

Läs mer

Lathund för PenFriend DL 76. Gör dina egna röstetiketter

Lathund för PenFriend DL 76. Gör dina egna röstetiketter Lathund för PenFriend DL 76 Gör dina egna röstetiketter Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 1 Beskrivning 3 1.1 I din kartong hittar du: 3 1.2 Genomgång av penna 3 1.3 Knappar och andra funktioner

Läs mer

MASSAGEAPPARAT FÖR ÅTERUPPLIVAD ÖGONKONTUR

MASSAGEAPPARAT FÖR ÅTERUPPLIVAD ÖGONKONTUR MASSAGEAPPARAT FÖR ÅTERUPPLIVAD ÖGONKONTUR FULLSTÄNDIG BRUKSANVISNING KOMMA IGÅNG Gratulerar! Du har tagit det första steget mot yngre, piggare ögon genom att köpa denna produkt från FOREO. Passa på och

Läs mer

Gobius 1, nivåvakt för vatten och bränsletankar

Gobius 1, nivåvakt för vatten och bränsletankar Dokumentrevision 1.0, september 2013 Gobius 1, nivåvakt för vatten och bränsletankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (1 sensor, 1 panel, 1 kontrollenhet

Läs mer

KVARTURET BRUKSANVISNING. Gewa AB

KVARTURET BRUKSANVISNING. Gewa AB KVARTURET BRUKSANVISNING Innehåll Sida Beskrivning av funktionen 1 Inkodning av tidpunkt på ett bildkort 2 Lägga i och ta ur bildkort 3 Kontroll och inställning av den inbyggda klockan 3 Användning av

Läs mer

RADIOMOTTAGARE RGBW SOM STYR EN GEMENSAM ANOD FÖR LED-strip

RADIOMOTTAGARE RGBW SOM STYR EN GEMENSAM ANOD FÖR LED-strip TELECO AUTOMATION SRL - Via dell Artigianato, - 0 Colle Umberto (TV) ITALIEN TELEFON: ++9.0.5 FAX: ++9.0.5 - www.telecoautomation.com Det här dokumentet tillhör Teleco Automation Srl som förbehåller sig

Läs mer

Cognita Klockan. Idén till klockan kommer från en pappa till en Norsk flicka med Autism.

Cognita Klockan. Idén till klockan kommer från en pappa till en Norsk flicka med Autism. Cognita Klockan Idén till klockan kommer från en pappa till en Norsk flicka med Autism. Cognitaklockan Syfte med Cognita-klockan: Cognitaklockan hjälper personer med kognitiva svårigheter att få översikt

Läs mer

Montering av panelen och ihopkoppling av systemet

Montering av panelen och ihopkoppling av systemet Dokumentversion 3.3, oktober 2009 Gobius för vatten och bränsletankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet (091427),

Läs mer

Benefit Sports 400 Vibration

Benefit Sports 400 Vibration Benefit Sports 400 Vibration Säkerhetsinstruktioner Konsultera med läkare innan användning Använd ej maskinen vid graviditet Om du känner smärta i bröst, yrsel eller andfåddhet avbryt träningen och kontakta

Läs mer

HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska

HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska Funktioner: 1. Antenn 2. Display, visar aktuell kanal, och andra aktuella funktioner. 3. Pil upp, tryck för att justera ner ljudet, och byta kanal. 4. Pil

Läs mer

LUNA mini 2 PERSONLIGT ANPASSAD & COOL RENGÖRING

LUNA mini 2 PERSONLIGT ANPASSAD & COOL RENGÖRING LUNA mini 2 PERSONLIGT ANPASSAD & COOL RENGÖRING BRUKSANVISNING KOMMA IGÅNG Gratulerar till att du har tagit första steget mot en perfekt, vacker hy genom köpet av ansiktsrengöringsborsten LUNA TM mini

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR K0382 Trådlös termometerklocka med väderstation, för inom- och utomhusbruk

BRUKSANVISNING FÖR K0382 Trådlös termometerklocka med väderstation, för inom- och utomhusbruk BRUKSANVISNING FÖR K0382 Trådlös termometerklocka med väderstation, för inom- och utomhusbruk SNABBSTART 1. Öppna batterilocket på termometerklockans baksida genom att föra det i pilens riktning. 2. Sätt

Läs mer

LÄS HELA MANUALEN INNAN ANVÄNDNING SPARA DESSA INSTRUKTIONER

LÄS HELA MANUALEN INNAN ANVÄNDNING SPARA DESSA INSTRUKTIONER DET HÄR INGÅR: PÅ/AVknapp Indikatorlampor för fläkthastighet Bakre galler L DE ME LÅG HÖ G Främre galler Vattentank Knapp för fläkthastighet Ljusknapp USB-kabel USB-strömadapter LÄS HELA MANUALEN INNAN

Läs mer

RHOSS IDROWALL Fläktluftkylare/värmare Idrowall MPCB och MPCV

RHOSS IDROWALL Fläktluftkylare/värmare Idrowall MPCB och MPCV RHOSS IDROWALL Fläktluftkylare/värmare Idrowall 22-33-44 MPCB och MPCV 1/8 I.4.3 FJÄRRKONTROLL (KPCM) I.4.3.3 Inställning av luftriktare Inställning kan göras i 5 lägen eller i ett autoläge, där luftriktaren

Läs mer

Laddningsregulator 12/24V 10A. Bruksanvisning

Laddningsregulator 12/24V 10A. Bruksanvisning Laddningsregulator 12/24V 10A Bruksanvisning 1 Inledning Denna laddningsregulator har statusdisplay och 3-stegs PWM laddningsfunktion. Den har också två USB uttag för laddning av mindre apparater. 2 Anslutningsdiagram

Läs mer

MSS 5572 Elektrisk Knivslip

MSS 5572 Elektrisk Knivslip MSS 5572 Elektrisk Knivslip Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar 2 Bruksanvisning Tack för att du valt en av våra produkter! Hoppas du

Läs mer

Gobius Fritid för slutna avfallstankar. Installationsanvisning. Börja här

Gobius Fritid för slutna avfallstankar. Installationsanvisning. Börja här Dokumentrevision, 1.01, mars 2017 Gobius Fritid för slutna avfallstankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. 3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet,

Läs mer

BRUKSANVISNING LT1061 LT 1061 FEMINA BRUKSANVISNING SE 1

BRUKSANVISNING LT1061 LT 1061 FEMINA BRUKSANVISNING SE 1 BRUKSANVISNING LT1061 LT 1061 FEMINA BRUKSANVISNING SE 1 LT1061 FEMINA BRUKSANVISNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning 5 2. Säkerhetsföreskrifter 4 3. Varningar 5 4. Kontraindikation 5 5. Biverkningar

Läs mer

Teknisk manual NASA BM-1C Kompakt Batterimonitor

Teknisk manual NASA BM-1C Kompakt Batterimonitor 1 1 Teknisk manual NASA BM-1C Kompakt Batterimonitor 2 2 Innehållsförteckning Läs detta först... 3 Sammanfattning... 3 Teknisk data... 3 Installation... 4 Varning-viktigt... 4 Display-enhet... 4 Shunt-och

Läs mer

Nya Gobius för vatten-, bränsle- och vätsketankar, med kontinuerlig mätning, version 5

Nya Gobius för vatten-, bränsle- och vätsketankar, med kontinuerlig mätning, version 5 Dokumentrevision, 5.03, mars 2017 Nya Gobius för vatten-, bränsle- och vätsketankar, med kontinuerlig mätning, version 5 Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen.

Läs mer

Gobius för vatten och bränsletankar, med kontinuerlig mätning

Gobius för vatten och bränsletankar, med kontinuerlig mätning Dokumentrevision 4.01, maj 2010 Gobius för vatten och bränsletankar, med kontinuerlig mätning Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (3 sensorer, 1 panel,

Läs mer

Montering av panelen och ihopkoppling av systemet

Montering av panelen och ihopkoppling av systemet Dokumentrevision 3.7, augusti 2010 Gobius för septiktankar, version 2.0 Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet (091427),

Läs mer

Lathund Milestone 112 Ace Color

Lathund Milestone 112 Ace Color Iris Hjälpmedel AB Innehållsförteckning Lathund Milestone 112 Ace Color Knappbeskrivning 3 Ovansidan 3 Övre kortsidan 3 Nederkant under högtalaren 3 Allmänt 3 Ladda batteriet 3 Knapplås på/av 3 Väcka/Slå

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

Gobius för vatten och bränsletankar, version 2.0

Gobius för vatten och bränsletankar, version 2.0 Dokumentrevision 3.7, august 2010 Gobius för vatten och bränsletankar, version 2.0 Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet

Läs mer

Handhavande. Precisionsvåg KERN-440

Handhavande. Precisionsvåg KERN-440 Handhavande Precisionsvåg KERN-440 B&O vågar Box 30 523 21 Ulricehamn Tel 0321-401 70 www.vagar.com b.o.sweden@telia.com i Ulricehamn AB Uppackning Vid uppackning skall följande detaljer finnas i kartongen.

Läs mer

Gebrauchs an weisung Operating Instructions Bruksanvisning

Gebrauchs an weisung Operating Instructions Bruksanvisning Gebrauchs an weisung Operating Instructions Bruksanvisning gebrauchsanweisung Deutsch Funktionen und Ausrüstung... 3 Praktische Anwendung.... 4 Stimulation Schritt für Schritt... 5 Behandlungsprogramme...

Läs mer

1. Introduktion Instruktionen utgörs av Radian Innovas handledning för ML-1.

1. Introduktion Instruktionen utgörs av Radian Innovas handledning för ML-1. 1(6) 1. Introduktion Instruktionen utgörs av Radian Innovas handledning för ML-1. 1.1 Allmänt ML-1 1. 2. 3. Strömbrytare, av/på Anslutning för datorkommunikation Manöverknappar ML-1 startar alltid i klockläge.

Läs mer

DEN ULTIMATA BORSTEN FÖR ANSIKTSRENGÖRING & ANTI-AGING, SOM FÖRBEREDER FÖR RAKNING

DEN ULTIMATA BORSTEN FÖR ANSIKTSRENGÖRING & ANTI-AGING, SOM FÖRBEREDER FÖR RAKNING DEN ULTIMATA BORSTEN FÖR ANSIKTSRENGÖRING & ANTI-AGING, SOM FÖRBEREDER FÖR RAKNING BRUKSANVISNING KOMMA IGÅNG Gratulerar! Du har köpt LUNA TM 2 for MEN med T-Sonic TM som rengör och förbereder huden för

Läs mer

5. Vill du ansluta Gobius till ett extra instrument från t ex VDO, Wema, Faria eller annat fabrikat, skall du använda den analoga

5. Vill du ansluta Gobius till ett extra instrument från t ex VDO, Wema, Faria eller annat fabrikat, skall du använda den analoga Dokumentrevision, 5,02, augusti 2015 Nya Gobius 1 nivåvakt för vatten och bränsletankar, version 4.0 Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. 1 sensor,

Läs mer

1 SÄKERHET FARA VARNING VIKTIGT FUNKTIONER... 4

1 SÄKERHET FARA VARNING VIKTIGT FUNKTIONER... 4 DIGITAL MULTIMETER MED AC/DC STRÖMTÅNG KEW MATE MODEL2001 Innehållsförteckning 1 SÄKERHET... 3 1.1 FARA... 3 1.2 VARNING... 3 1.3 VIKTIGT... 3 2 FUNKTIONER... 4 3 SPECIFIKATIONER... 4 3.1 AC STRÖM... 4

Läs mer

Nya Gobius för septiktankar, version 4. Installationsanvisning. Börja här

Nya Gobius för septiktankar, version 4. Installationsanvisning. Börja här Dokumentrevision, 5,02, augusti 2015 Nya Gobius för septiktankar, version 4 Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. 3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet,

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0 ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0 2 (16) Innehåll 1 Introduktion 3 2 Omfattning 3 3 Teknisk specifikation 4 4 Kort beskrivning av systemet 5 4.1 Mottagare 5 4.2 Sändare 5 5 Beskrivning

Läs mer

Användarinstruktion HE8D. Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear

Användarinstruktion HE8D. Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear Användarinstruktion HE8D Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear Specifikation HE8 Bluetooth version: V4.0+EDR Frekvens område: 2.4 ~ 2.4835GHz Bluetooth Chipset: CSR 8645+ANC Support: HSP, HEP,

Läs mer

MyDiagnostick 1001R - Manual till enheten UI0003-004 FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Manual till enheten. Sid. 1 av 10

MyDiagnostick 1001R - Manual till enheten UI0003-004 FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Manual till enheten. Sid. 1 av 10 MyDiagnostick 1001R Manual till enheten Sid. 1 av 10 Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 Avsedd användning... 3 1.2 Programvara... 3 1.3 Kontaktuppgifter... 3 1.4 Varningar... 3 2 FÖRPACKNING...

Läs mer

BRUKSANVISNING. HANSATON - hörapparat SLIM

BRUKSANVISNING. HANSATON - hörapparat SLIM BRUKSANVISNING HANSATON - hörapparat SLIM Innehåll: Din hörapparat och sidomärkning 3 Slå på/av hörapparaten 4 Insättning och byte av batteri 5 Anvisningar om batterier 7 Inställning av volym 8 Växla hörselprogram

Läs mer

Bruksanvisning BTE-100. www.facebook.dk/denver-electronics

Bruksanvisning BTE-100. www.facebook.dk/denver-electronics Bruksanvisning BTE-100 www.facebook.dk/denver-electronics 1. Instruktioner för knapp: Ström på/av Ange ihopparningsläge Pausa/Spela Svara i telefonen Avsluta ett samtal Avvisa ett samtal Volym upp Föregående

Läs mer

Gobius 1 överfyllnadsskydd för septiktankar, ny version 5.0

Gobius 1 överfyllnadsskydd för septiktankar, ny version 5.0 Dokumentrevision, 5.12, september 2017 Gobius 1 överfyllnadsskydd för septiktankar, ny version 5.0 Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. 1 sensor, 1

Läs mer

MANUAL. till CARDMAN 2005.11.25

MANUAL. till CARDMAN 2005.11.25 MANUAL till 2005.11.25 Somedic Production AB Box 519 192 05 Sollentuna, SVERIGE tel: 08-356827, fax: 08-356874 e-mail: info@somedicprod.se www.somedicprod.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Kapitel 1. Beskrivning

Läs mer

Rotronic CP11 CO2-logger

Rotronic CP11 CO2-logger Rotronic CP11 CO2-logger Teknisk data Mätområde, noggrannhet: Koldioxid 0...5000ppmCO2 ± 30ppmCO2 ± 5% av mätvärdet Relativ fukt 0.1...99.95%RF ± 2,5%RF (10...90%RF) Temperatur -20...60 C ± 0,3 C (vid

Läs mer

Solcellsregulator 12/24V 30A

Solcellsregulator 12/24V 30A Solcellsregulator 12/24V 30A Bruksanvisning 1 Anslutningsdiagram Solpanel Lågspänningsbelastning Säkring Säkring Eventuell inverter Följ ovanstående diagram. Säkringarna ska fysiskt vara nära batteriet,

Läs mer

Bruksanvisning Svensk. Larmenhet & Sensorplåster

Bruksanvisning Svensk. Larmenhet & Sensorplåster Bruksanvisning Svensk Larmenhet & Sensorplåster Bruksanvisning Larmenhet & Sensorplåster Svensk version 2009 Redsense Medical AB Box 287 301 07 Halmstad www.redsensemedical.com RM-1-RM014 Innehåll Varningar

Läs mer

Quadraglo. MSD0320 Bruksanvisning. Varning! Varning! ÅLDER FRÅN 8 ÅR. Läs denna bruksanvisning innan Ni använder produkten ------ 1 ------

Quadraglo. MSD0320 Bruksanvisning. Varning! Varning! ÅLDER FRÅN 8 ÅR. Läs denna bruksanvisning innan Ni använder produkten ------ 1 ------ ÅLDER FRÅN 8 ÅR Quadraglo MSD0320 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning innan Ni använder produkten Varning! - Tänk på följande vid användningen av laddaren: Vid rök, stark lukt eller ljud, bör Ni stänga

Läs mer

Manual Projektorklocka Modell RM318P

Manual Projektorklocka Modell RM318P 1 Manual Projektorklocka Modell RM318P Denna klocka är tillverkad med speciell tanke på design och att den skall vara enkel att använda. Den har elektroniska komponenter av mycket hög kvalitet och har

Läs mer

WUB5511 Elektrisk Värmefilt

WUB5511 Elektrisk Värmefilt WUB5511 Elektrisk Värmefilt Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar Sid 2 VIKTIGA anvisningar! Spara för framtida bruk! VARNING: EJ avsedd

Läs mer

Lenco L-69 USB SKIVSPELARE. Svensk Bruksanvisning. Direct Encoding Turntable

Lenco L-69 USB SKIVSPELARE. Svensk Bruksanvisning. Direct Encoding Turntable Lenco L-69 USB SKIVSPELARE Direct Encoding Turntable Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VARNING: Användning

Läs mer

MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA

MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA Halvautomatisk extern defibrillator Cupola Hjärtstartare HeartOn A10 Generalagent: Cupola AB www.cupola.se 0510-14150 Vid reklamation, kompletterande inköp samt

Läs mer

Lathund Milestone 112

Lathund Milestone 112 Iris Hjälpmedel AB Innehållsförteckning Knappbeskrivning 3 Bild och knappbeskrivning. 3 Ovansidan 3 Övre kortsidan 3 Nederkant 4 Allmänt 4 Ladda batteriet 4 Knapplås på/av 4 Väcka/Slå på fickminnet 4 Höj

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Innehåll i förpackningen... 3 Som extra tillbehör finns att köpa... 3 Drifttagning... 3 Laddning... 4 Uteffekt... 4 Genzo 3124 WR... 5 Användning... 6 Ur- och inkoppling av kanal...

Läs mer

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR SÄKERHETSANVISNINGAR Tillverkaren rekommenderar en korrekt användning av belysningsapparaterna! Därför

Läs mer

INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik

INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se Upplaga 120516 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB,

Läs mer

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska Comfort Focus Bruksanvisning Comfort Focus För ökad koncentration och inlärning Svenska 1 Laddning Produkterna drivs av uppladdningsbara batterier, och har en driftstid på 6-10 timmar. Ett tomt batteri

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 KONFIGURERBAR 947422-000 -A0

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 KONFIGURERBAR 947422-000 -A0 ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 KONFIGURERBAR 947422-000 -A0 Innehållsförteckning 1 Introduktion 3 2 Omfattning 3 3 Teknisk specifikation 4 4 Kort beskrivning av systemet 5 4.1 Mottagare 5 4.2 Sändare 5 5 Beskrivning

Läs mer

Box 79 Hantverksvägen 15 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2

Box 79 Hantverksvägen 15 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2 Manual BC-587 ANVÄNDARMANUAL INTRODUKTION Manualen är till för att hjälpa dig att komma igång och ställa in vågen samt ge dig information om de grundläggande funktionerna. SÄKERHETSVARNING! Observera att

Läs mer

BRUKSANVISNING SVENSKA

BRUKSANVISNING SVENSKA INNEHÅLL Generellt... 2 BRUKSANVISNING SVENSKA I kartongen skall det finnas 3 Batterivård. 3 Installation. 4 Översikt. 5 Funktioner. 6 Övriga funktioner.. 8 Snabbguide för att komma igång.. 9 Skötsel och

Läs mer

TENS. Rutin för äldreomsorgen, funktionshinderverksamheten och socialpsykiatrin i Borås Stad

TENS. Rutin för äldreomsorgen, funktionshinderverksamheten och socialpsykiatrin i Borås Stad TENS Rutin för äldreomsorgen, funktionshinderverksamheten och socialpsykiatrin i Borås Stad Fastställt av: Dokumentet framtaget av: För revidering ansvarar: Dokumentet gäller till och med: 1 DELEGERING

Läs mer

Laddningsregulator 25A MPPT med display

Laddningsregulator 25A MPPT med display Laddningsregulator 25A MPPT med display 12V 25A/300W 12V / 24V 25A/600W Anvisning 1 Inledning Dessa två modeller av MPPT laddningsregulatorer med display är gjorda för optimalt utnyttjande av solelektricitet

Läs mer

Bluetooth-högtalare ANVÄNDARHANDBOK BTL-60

Bluetooth-högtalare ANVÄNDARHANDBOK BTL-60 Bluetooth-högtalare ANVÄNDARHANDBOK BTL-60 Användaranvisningar När du slår på högtalaren, startar den i Bluetooth-läge. Du kan sedan enkelt para ihop den smarta telefonen eller datoren med Bluetooth-funktionen.

Läs mer

2. Byt ut batterierna i fjärrkontrollen (du behöver inte fjärrkontrollen för att använda enheten - det är upp till dig)

2. Byt ut batterierna i fjärrkontrollen (du behöver inte fjärrkontrollen för att använda enheten - det är upp till dig) Komma igång - SÄKERHETSINFORMATION : Bör inte användas av kvinnor i den första perioden av graviditeten, av personer som är utrustade med en pacemaker eller annan inopererad medicinsk enhet, eller någon

Läs mer

LUCAS 2 Bröstkompressionssystem

LUCAS 2 Bröstkompressionssystem Godkänd av: Datum: Sida: 195 LUCAS 2 Bröstkompressionssystem Följande instruktion gäller främst för 2. Vid användning av gamla får pausas om patienten ej är intuberad vid ventilation, se riktlinje kap

Läs mer

Gobius 4i för vätsketankar. Installationsanvisning

Gobius 4i för vätsketankar. Installationsanvisning Dokumentversion 4.02, maj 2015 Gobius 4i för vätsketankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet (091427), 1 batterieliminator,

Läs mer

DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING

DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING 1 2 Kontrollernas placering Teleskopantenn Display Minnespositioner 6-10 4 Display knapp Stereo/Mono/Alarm knapp Bandväljare/Tidsinställning Ström på/av (ON/OFF) 8 Belysning

Läs mer

Bruksanvisning Art

Bruksanvisning Art Bruksanvisning Art. 9042906 Sammanfattning av engelsk manual. WED 2000A Ultraljudsscanner för dräktighetundersökning av suggor och gyltor Så här utförs en korrekt ultraljudsscanning Placera sonden i buken

Läs mer

Bruksanvisning. Booster. Art P. Lindberg Annelundsgatan 7A Tel Enköping

Bruksanvisning. Booster. Art P. Lindberg Annelundsgatan 7A  Tel Enköping Bruksanvisning Art. 9054522 Booster Booster - Art. 9054522 Beskrivning: Kompakt och säker batteriladdare för bensin- och dieselmotorer i bilar, lastbilar, motorcyklar, båtar och liknande. Den patenterade

Läs mer

Installationsmanual 501 GPS Tracker

Installationsmanual 501 GPS Tracker Installationsmanual 501 GPS Tracker 2011-09-14 1. Beskrivning av enhet: Framsida: Baksida: GSM antenn GPS antenn mini USB kontakt Huvudkontakt Funktionsknapp 2. Sätta i SIM kortet: Följ stegen nedan för

Läs mer

2 Montering av sensorer på tanken Läs först det gröna dokumentet och montera sensorerna enligt instruktionerna på t ex nivåerna ¼, ½ och ¾. Tänk på at

2 Montering av sensorer på tanken Läs först det gröna dokumentet och montera sensorerna enligt instruktionerna på t ex nivåerna ¼, ½ och ¾. Tänk på at Dokumentversion 3.1, mars 2009 Gobius 4i för vätsketankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet (091427), 1 batterieliminator,

Läs mer

Pulse Sonic K5505-K5506

Pulse Sonic K5505-K5506 Välkommen till bruksanvisningen till din nya Pulse Sonic pulsklocka. Din klocka har utvecklats för att kunna täcka flera olika träningsbehov. Du behöver den här bruksanvisningen för att ställa in klockan

Läs mer

Bluetooth-högtalare ANVÄNDARHANDBOK BTL-60

Bluetooth-högtalare ANVÄNDARHANDBOK BTL-60 Användaranvisningar Bluetooth-högtalare ANVÄNDARHANDBOK BTL-60 När du slår på högtalaren, startar den i Bluetooth-läge. Du kan sedan enkelt para ihop den smarta telefonen eller datoren med Bluetooth-funktionen.

Läs mer

Installationsguide. Kreatel/Motorola VIP1920

Installationsguide. Kreatel/Motorola VIP1920 Installationsguide VARNING FÖR ATT UNDVIKA BRANDRISK OCH ELEKTRISK STÖT, UTSÄTT EJ DENNA APPARAT FÖR REGN ELLER FUKT Viktiga säkerhetsföreskrifter - Läs dessa instruktioner - Behåll dessa instruktioner

Läs mer

Touch Memo 1 PACKA UPP KOM IGÅNG Spela in ett meddelande till en etikett Lyssna på en inspelad etikett...

Touch Memo 1 PACKA UPP KOM IGÅNG Spela in ett meddelande till en etikett Lyssna på en inspelad etikett... 120131 Innehållsförteckning 1 PACKA UPP... 2 2 KOM IGÅNG... 3 2.1 Spela in ett meddelande till en etikett... 3 2.2 Lyssna på en inspelad etikett... 3 3 BESKRIVNING AV TOUCH MEMO... 4 3.1 Ovansidan... 4

Läs mer

KONTROLL AV DSRC I SMARTA FÄRDSKRIVARE 1(16)

KONTROLL AV DSRC I SMARTA FÄRDSKRIVARE 1(16) KONTROLL AV DSRC I SMARTA FÄRDSKRIVARE 1(16) I samband med en kalibrering av en färdskrivare tillverkad enligt bilaga 1C till Kommissionens genomförandeförordning (EU) 2016/799 måste funktionen av dess

Läs mer

Safe Park Elektronisk P-skiva: Bruksanvisning

Safe Park Elektronisk P-skiva: Bruksanvisning Safe Park Elektronisk P-skiva: Bruksanvisning Frånskrivning Upplysningarna i detta dokument kan ändras utan varsel. Det tas inget ansvar för tekniska eller redaktionella fel eller utelämnanden i denna

Läs mer

PERSONLIG ANSIKTSRENGÖRING & ANTI-AGING- BEHANDLING

PERSONLIG ANSIKTSRENGÖRING & ANTI-AGING- BEHANDLING PERSONLIG ANSIKTSRENGÖRING & ANTI-AGING- BEHANDLING BRUKSANVISNING KOMMA IGÅNG Gratulerar till att du har tagit första steget mot en perfekt, vacker hy genom köpet av ansiktsrengöringsborsten LUNA TM 2

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A Bruksanvisning S RCR-22 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

MP-100. Bruksanvisning

MP-100. Bruksanvisning MP-100 Bruksanvisning INNEHÅLL Uppackning av Merit MP-100 --------------------------------------- 3 Batteriinstallation ------------------------------------------------------ 4 Nedladdning av musik ------------------------separat

Läs mer

Börja här (3 sensorer,

Börja här (3 sensorer, Dokumentrevision 4.04, april 2014 Gobius för septiktankar, version 3.0 Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet (091427),

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Vattenkokare Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner Vänligen läs dessa instruktioner noggrant innan du använder apparaten första

Läs mer

Bruksanvisning Sportstimer

Bruksanvisning Sportstimer Westerstrand Sport System Page: 1 of 11 Bruksanvisning Sportstimer WESTERSTRAND URFABRIK AB Box 133 Tel +46 506 48 000 Internet: www.westerstrand.se SE-545 23 TÖREBODA Fax +46 506 48 051 E-mail: info@westerstrand.se

Läs mer

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049. 08-2009-A here

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049. 08-2009-A here TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049 Start Snabbinstallationsguide Daglig användning 08-2009-A here Se en mera utförlig beskrivning på www.triax.com Start Vad medföljer Anslutning till

Läs mer

Manual för ADDIS-net. Innehåll

Manual för ADDIS-net. Innehåll Manual för ADDIS-net Innehåll Inloggning... 2-3 Söksidan... 3 Registrera en ny intervju... 4 Födelsedatum/UNO-kod... 4 Lås/Lås upp intervju... 4 Redigera intervju-information... 4 Mata in svar i en intervju...

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Innehåll i förpackningen... 3 Som extra tillbehör finns att köpa... 3 Drifttagning... 3 Laddning... 4 Uteffekt... 4 Radion... 5 Användning... 6 Ur- och inkoppling av kanal... 7 Låsning

Läs mer

Bruksanvisning för IR-1SP Micro

Bruksanvisning för IR-1SP Micro Manual Bruksanvisning för IR-1SP Micro Inledning IR-1SP Micro är en programmerbar IR-sändare, som har möjlighet att lära in en kanal från en annan fjärrkontroll t ex TV, video, stereo m m. IR-1SP Micro

Läs mer

Artikelnummer: BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise. funktionsverket

Artikelnummer: BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise. funktionsverket Artikelnummer: 151310 BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise funktionsverket SÄKERHETSINSTRUKTIONER Din säkerhet och säkerheten för människor runt omkring dig, är av största vikt. Läs dessa säkerhetsinstruktioner

Läs mer

Bruksanvisning. Talande fickuret Tida

Bruksanvisning. Talande fickuret Tida Bruksanvisning Talande fickuret Tida Tida är ett talande fickur som kan läsa upp tiden i klartext (analogt) eller digitalt. Tida kan anpassas med ett dagligt larm, då den ger ljudsignal samt läser upp

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös takmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340197) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös takmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340197). Värmevakten monteras i taket

Läs mer

Installationsanvisning:

Installationsanvisning: Bruksanvisning SE Installationsanvisning: SE Anvisningar för hur fettfiltret tas ut. SE Avtagbart glas upptill Avtagbart glas nedtill 1) Förfarande för att ta bort glaset upptill: OBS: Gör på samma sätt

Läs mer

Blås- och bäckenbottenträning

Blås- och bäckenbottenträning URO7003SE 09.207 Blås- och bäckenbottenträning För kvinnor Blåsan.se Fakta om inkontinens Du behöver inte skämmas. Inkontinens är vanligare än du tror och det finns behandling för det. De allra flesta

Läs mer