NTI GYMNASIET SÖDERTÄLJE. Handbok. För elever och vårdnadshavare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NTI GYMNASIET SÖDERTÄLJE. Handbok. För elever och vårdnadshavare"

Transkript

1 NTI GYMNASIET SÖDERTÄLJE Handbok För elever och vårdnadshavare

2 Elevhandbok, NTI Gymnasiet So derta lje Välkommen till oss på NTI Gymnasiet i Södertälje, vi hoppas du ska trivas! I handen håller du ett informationsblad som vi hoppas ska kunna hjälpa dig och dina föräldrar om ni stöter på frågor om skolan, Schoolsoft eller andra praktiska saker. Självklart kan du alltid vända dig till din mentor eller någon annan på skolan om du har frågor men här finner du svaret på många av de vanligaste frågorna som brukar dyka upp under den första tiden hos oss. Allmän information Din bärbara dator När du påbörjar dina studier hos oss får du låna en dator. Det är ett lån som sträcker sig över dina tre år här och när du slutar i trean blir du erbjuden att köpa loss din dator. När du kvitterar ut din dator i åk 1 får du också skriva på ett kontrakt där du förbinder dig att använda datorn med aktsamhet och att vara varsam med vilka internetsidor du besöker. Skulle något hända med din dator under din studietid här kontaktar du i första hand ITansvarig på skolan för en första kontroll. Skulle det visa sig att det behövs skickas datorn iväg på reparation och du får låna en dator för de lektioner som kräver en sådan. Vid ärenden som inte täcks av garantin belastas hemmets egen försäkring. När du fått din dator förväntas du delta i en kort utbildning där vi går igenom Schoolsoft, mappstruktur, Google Drive mm, det är verktyg som du förväntas använda dig av under dina år hos oss. Lunch När du studerar hos oss äter du din skollunch på någon av de restauranger som skolan har avtal med. Du får under dina första dagar här ett lunchkort som du drar i en kortterminal som finns på varje restaurang. Ditt kort fungerar mellan klockan och varje skoldag. Skulle något problem uppstå med ditt kort vänder du dig till din mentor som kan slussa dig vidare. Tappar du bort ditt kort beställer skolan ett nytt till en kostnad av 200 kronor. Busskort Som elev här får du ett busskort för att kunna ta dig till och från skolan. Du ansvarar för kortet och skulle det komma bort ersätts det inte av skolan. Däremot kan kortet ersättas med ett nytt om du registrerat dig och ditt kortnummer på SL:s hemsida. Kortet gäller vardagar mellan klockan och Elevskåp Du får i och med dina studier här tillgång till ett elevskåp där du kan förvara böcker och annat material under din skoldag. Du förväntas själv låsa skåpet med ett hänglås. Olåsta skåp kommer att tömmas och eventuellt ges till annan elev. Du får inte förvara din dator i skåpet över natten på grund av inbrottsrisk/stöldrisk.

3 Böcker Du får låna böcker som är nödvändiga för dina studier av skolan. Dessa ska återlämnas i gott skick. Blir du av med en bok eller om den är i alltför dåligt skick vid återlämning blir du ersättningsskyldig. Böckerna ersätts med aktuellt inköpspris. Schoolsoft Elever Schoolsoft är det verktyg som du som elev, vi som personal och dina vårdnadshavare använder för närvaro/frånvaro, skolarbete, provschema, utvecklingssamtal mm. Du som elev förväntas hålla koll på din skolvardag genom detta system. Här kan du ta del av ditt schema, viktig information gällande skolan, se när du har prov, hålla koll på ämnenas planeringar och så vidare. Du förväntas använda Schoolsoft regelbundet och vi rekommenderar att du surfar in här minst en gång per dag. Du får när du börjar en individuell inloggning till din personliga sida på Schoolsoft som är skräddarsydd för just din skolgång. Vårdnadshavare Du som vårdnadshavare använder Schoolsoft för att dels hålla dig à jour med skolan och det som händer där, dels för att kunna ta del av ditt barns studier och dels för frånvaro anmälan av ditt barn när han/hon är sjuk. Du får ett eget vårdnadshavareinlog till Schoolsoft för att exempelvis kunna sjukanmäla ditt barn. Vi rekommenderar att du som vårdnadshavare håller ditt inlog för dig själv för att undvika missbruk av exempelvis frånvaroanmälan. Vårdnadshavare ansvarar för sjukanmälan av sitt barn till och med den dag han/hon fyller 18 år. När ditt barn blir myndigt kommer Schoolsoft automatiskt att neka dig tillträde till barnets Schoolsoftsida. Vill du ha fortsatt information gällande ditt myndiga barn måste barnet självt gå med på att en fullmakt skrivs. Du som vårdnadshavare ansvarar för att den kontaktinformation som finns på Schoolsoft är korrekt och uppdateras vid ev. flytt eller annan ändring. Då försäkrar du dig om att du dels får ta del av skolans fortlöpande information, dels får ett när ditt barn har olovlig frånvaro i skolan. Frånvaro Som student erhåller du ett studiebidrag från CSN (Centrala Studiestödsnämnden). För att få detta bidrag förväntas du bedriva heltidsstudier. Detta innebär att om du har för mycket frånvaro så att dina studier blir lidande finns en risk att CSN drar in ditt studiebidrag. På NTI Gymnasiet i Södertälje ansvarar din mentor för att rapportera in alltför mycket frånvaro till CSN.

4 Arbetsgång gällande CSN-varningar samt CSN-indragningar 1. Du som är myndig sköter din egen frånvaroanmälan. Du ska anmäla din frånvaro på skolans telefonsvarare för sjukanmälan alternativt anmäla via Schoolsoft och telefonsvararen. Om du är under 18 år är det vårdnadshavaren som sköter frånvaroanmälan. Vårdnadshavare ska anmäla sjukfrånvaro på Schoolsoft eller på skolans telefonsvarare för sjukanmälan innan varje dag du är frånvarande från skolan. 2. När du är sjuk mer än fem dagar i sträck eller vid fler än tre tillfällen under en månad behöver du uppsöka läkare och begära ett läkarintyg. Det läkarintyget skall då innefatta hela sjukdomsperioden. Ifall du kommer tillbaka till skolan och insjuknar på nytt behövs nytt läkarintyg. Är detta ett återkommande fenomen behövs läkarintyg vid varje sjukdomstillfälle. 3. Läkar- och tandläkarbesök kan också anmälas på SchoolSoft. Vid varje sådant tillfälle måste du kunna styrka ditt läkar- eller tandläkarbesök med ett intyg. 4. Frånvaroanmälan som inte stämmer överens med ovanstående räknas som ogiltig frånvaro. 5. I slutet av varje månad ska du själv kontrollera din registrerade frånvaro på Schoolsoft. Ifall uppgifterna där inte stämmer skall du omedelbart kontakta din mentor och lägga fram bevis för detta, till exempel om du har ett läkarintyg som styrker din frånvaro. Det är viktigt att vi rättar till eventuella fel även om din frånvaro ändå överstiger 4 timmar, så sök upp din mentor i varje sådant fall. Du förutsätts själv ha koll på detta, din mentor kommer inte att kontrollera de uppgifter som registrerats på Schoolsoft! 6. I början av varje månad kommer skolan att skicka in frånvarouppgifterna som registrerats i Schoolsoft till CSN och de gör en bedömning om huruvida ditt studiemedel ska dras in. 7. Varningar går med andra ord inte ut med automatik när du närmar dig för hög ogiltig frånvaro. Du förutsätts ha koll på detta på egen hand i SchoolSoft. Både ogiltig frånvaro (skolk) samt alltför mycket föranmäld frånvaro (sjukanmälan) kan alltså påverka din rätt till studiebidrag. Sjukfrånvaro anmäls på Schoolsoft eller till telefonsvararen på nummer Sjukanmälan ska ske före varje dag som barnet är sjukt. Inaktivitet på lektionstid kan i vissa fall orsaka ogiltig frånvaro trots att eleven befunnit sig i lektionssalen. Det är i förekommande fall undervisande lärare som fattar det beslutet. Vid sådana tillfällen ska undervisande lärare informera eleven om detta samt kontakta elevens mentor som kan kontakta hemmet.

5 Ledighet Mentorn får bevilja ledighet högst motsvarande tre dagar per termin. Ledighet utöver detta måste beviljas av rektor. Vid all ledighet har eleven skyldighet att ta igen vad han/hon missat under sin bortavaro. Skolan beviljar ingen ledighet för nöjen (ex. resor), däremot får en elev självklart ledigt för familjeangelägenheter såsom begravning, högtider eller andra särskilda tillfällen. Mentorns roll Under dina år hos oss kommer du att tillhöra en mentorsgrupp och en mentor. Detta innebär att det är din mentor som ansvarar för dina utvecklingssamtal, att genomföra mentorstid en gång i veckan mm. Det är till din mentor du ska vända dig i första hand vid frågor gällande din skolgång. Ämneslärarna Ämneslärarna ansvara för din ämnesundervisning och rapporterar dina framsteg och eventuella motgångar till din mentor. Självklart kan man som elev eller vårdnadshavare kontakta respektive ämneslärare vid mer ämnesspecifika frågor (se kontaktlista längst bak). Utvecklingssamtal En gång per termin kommer du att kallas till ett utvecklingssamtal där du i samtal med din mentor kan diskutera dina studieresultat, din skolgång och din trivsel på skolan. Ordningsregler Det är viktigt att tänka på att vi alla befinner oss på en arbetsplats där vi måste visa hänsyn till varandra. Vi anser att arbetsro är en rättighet för alla, både elever och personal. Att passa tider och ha med sig relevant material till lektionen är en självklarhet och läraren har möjlighet att stänga sin dörr för att sedan öppna vid lämpligt tillfälle vid sen ankomst. En elev som stör på lektionstid kommer att avvisas från lektionen och därmed få ogiltig frånvaro. Naturligtvis är eleven välkommen åter på nästa pass. Alla förväntas hjälpas åt med att hålla snyggt i skolans utrymmen och att vara aktsam om gemensamt material. Rökning är naturligtvis inte tillåten på skolans område utan får endast ske på särskilt anvisad plats. Några enkla trivselregler kan sammanfattas i följande punkter: Alla kommer i tid och med rätt material till lektionen. Alla visar varandra respekt och hänsyn. Här behandlar vi andra som vi själva önskar bli behandlade! Alla respekterar skolans material och egendom. Skulle något av skolans material gå sönder kan en elev bli ersättningsskyldig. Alla gör sitt bästa på lektionerna!

6 Alla respekterar varandras personligheter, utseende och åsikter! Teknisk utrustning såsom dator, mobiltelefonhörlurar etc. får endast användas med lärares tillåtelse. Alla lämnar in sina arbeten och inlämningar i enlighet med lärarens tidsgräns. Om en elev lämnar in ett arbete för sent bedömer läraren denna i mån av tid men före betygsättning. Dessa regler förväntas alla följa och de finns anslagna runt om på skolan. Fusk Fusk accepteras inte och en uppgift som bedöms som plagiat eller på annat sätt innehåller fusk kommer ej att bedömas. Läraren kommer att ha samtal med eleven och dess mentor, rektor och hem informeras och vid upprepat fusk kan avstängning komma i fråga. Droger Skolan har absolut nolltolerans gällande användning av eller handhavande rörande droger och alkohol. Elev som bryter mot detta kommer omedelbart att polisanmälas och avstängning kan komma i fråga.

7 Kontaktinformation För att komma i kontakt med någon av oss som arbetar på skolan kan du alltid maila. Våra adresser är alltid sammansatta enligt samma princip: fornamn.efternamn@sodertalje.ntig.se. Lärare: Martin Lundqvist: historia, div. datorämnen, IT-ansvarig Tobias Lindberg: religion, programmering, div. datorämnen Rima Mardini: fysik, kemi, naturkunskap Hiba Jameel: teknik, matematik, fysik Robert Tüysüz: div. elämnen, matematik Mostafa Assadpour: nätverkslärare, div. datorämnen Rickard Lindhe: svenska, engelska Linda Lindqvist: svenska, engelska, estetiska ämnen Jessica Broström: idrott, psykologi Melke Poli: matematik Skolsköterska: Rose Diekstra (mottagning onsdagar) Studie- och yrkesvägledare: Asta Carlsson (mottagning tisdagar) Skolvärdinna: Haifa Kabro Lärarnas arbetsrum: IT-ansvarig: Martin Lundqvist, tel.nr: Biträdande rektor/arbetslagsledare: Malin Nilsson, tel.nr: Rektor: Alexandra Stjerna, tel.nr: Sjukanmälan: (Telefonsvarare)

Respektera andra och utsätt aldrig kamrater eller vuxna för otrevligheter. Använd ett vårdat språk. Var närvarande och kom i tid.

Respektera andra och utsätt aldrig kamrater eller vuxna för otrevligheter. Använd ett vårdat språk. Var närvarande och kom i tid. Marielundsskolan - vår arbetsplats Ht 2005 Marielundsskolan ska vara en arbetsplats där alla känner sig trygga och trivs. Vi strävar alla efter att eleverna ska tro på sig själva, ha arbetsro och lust

Läs mer

Barn och utbildningsförvaltningen Herrgårdsgymnasiet Läsår

Barn och utbildningsförvaltningen Herrgårdsgymnasiet Läsår Skolans ordningsregler Herrgårdsgymnasiet är en arbetsplats för elever och personal och i enlighet med skollagen ska varje skola ha ordningsregler. Dessa regler ska ses som ett uttryck för en bredare och

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg ASPERO Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 14/15 ASPERO Kontakt Kristina Haeffner rektor 0725 17 77 99 Madeleine Dahlqvist administratör 031 337 89 00 För övrig personal se

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 15/16

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 15/16 Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 15/16 Kontakt Jens Naezer rektor 0725 17 77 99 Steffen Dotter administratör 031 337 89 00 För övrig personal se hemsidan för aktuell information.

Läs mer

Till dig som börjar på. Vidåkersskolan

Till dig som börjar på. Vidåkersskolan Till dig som börjar på Vidåkersskolan 2012/2013 SKOLAN ÄR VIKTIG! Vi hoppas Du håller med oss om detta och att du kommer att trivas. Det är en förmån att få gå i skolan och den är viktig för Din framtid.

Läs mer

Handlingsplan för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kring skolnärvaro

Handlingsplan för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kring skolnärvaro Handlingsplan för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kring skolnärvaro Information till vårdnadshavare och elev Handlingsplan för skolnärvaro Gymnasieskolan är en frivillig skolform, det finns ingen

Läs mer

Ordningsregler för området Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Ordningsregler för området Stora Segerstad Naturbrukscentrum Ordningsregler för området Stora Segerstad Naturbrukscentrum Gäller från och med januari 2019 Du visar hänsyn mot elever och personal och respekterar att alla inte tycker som du. Du använder ett vårdat

Läs mer

Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9

Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9 Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9 Skolplikten motsvaras av rätten till utbildning. Vårdnadshavare är skyldiga att se till att barnet fullföljer sin skolgång och skolan har ansvar för att

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar och

Läs mer

Ordningsregler för Anders Ljungstedts gymnasium läsåret 2019/2020

Ordningsregler för Anders Ljungstedts gymnasium läsåret 2019/2020 1 () Utbildningsförvaltningen Anders Ljungstedts gymnasium Skolledningen 2019-06-17 Ordningsregler för Anders Ljungstedts gymnasium läsåret 2019/2020 Originalversion: Läsårsversion beslutad: Reviderat

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 12/13

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 12/13 Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 12/13 Välkommen till Aspero Idrottsgymnasium! Vi på Aspero Idrottsgymnasium har som mål att göra dig till vinnare - både studiemässigt,

Läs mer

TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85. Hemsida: www.traineegymnasiet.se

TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85. Hemsida: www.traineegymnasiet.se TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85 Hemsida: www.traineegymnasiet.se E-post : traineegymnasiet@hylte.se Traineegymnasiet Forum, Norra Industrigatan

Läs mer

1.2 Det är förbjudet att fotografera, filma eller göra ljudinspelningar på skolans område utan att alla inblandade gett sitt tillstånd.

1.2 Det är förbjudet att fotografera, filma eller göra ljudinspelningar på skolans område utan att alla inblandade gett sitt tillstånd. Ordningsregler Under skoltid får endast Önnerödsskolans elever, personal och eventuella gäster vara på skolan. Gästerna ska innan besöket meddela skolans expedition när och varför de kommer. Dessa ordningsregler

Läs mer

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november ELEVHANDBOK Besöksadress: Åsgatan 15, Falun Postadress: Box 127 791 23 Falun Skolans telefonnummer: 023-584 20 Sjukanmälan telefon: 023-584 57 Fax: 023-150 52 E-post: Se respektive mentor Följande ifylles

Läs mer

De Geerhandboken. Innehåll 1. INLEDNING 2. NÄRVARO 3. ELEVHÄLSA 4. BETYG OCH BEDÖMNING 5. GYMNASIEEXAMEN 6. ELEVDEMOKRATI 7. IKT 8.

De Geerhandboken. Innehåll 1. INLEDNING 2. NÄRVARO 3. ELEVHÄLSA 4. BETYG OCH BEDÖMNING 5. GYMNASIEEXAMEN 6. ELEVDEMOKRATI 7. IKT 8. De Geerhandboken Innehåll 1. INLEDNING 2. NÄRVARO 3. ELEVHÄLSA 4. BETYG OCH BEDÖMNING 5. GYMNASIEEXAMEN 6. ELEVDEMOKRATI 7. IKT 8. ORDNINGSREGLER 9. KONTAKTUPPGIFTER Under uppdatering, se hemsida istället

Läs mer

INFORMATION. ELEVER och FÖRÄLDRAR

INFORMATION. ELEVER och FÖRÄLDRAR MJÖLBY GYMNASIUM DACKESKOLAN INFORMATION till ELEVER och FÖRÄLDRAR LÄSÅRET 2012-2013 MJÖLBY GYMNASIUM. DACKESKOLAN Besöksadress Burensköldsvägen 33 Postadress 595 80 Mjölby Telefon 0142-850 00 (växel)

Läs mer

Elevhandbok 15/16 GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik

Elevhandbok 15/16 GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Elevhandbok 15/16 GULDSTADSGYMNASIET barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Den lilla skolan med de stora möjligheterna Ja, vi är en liten skola och det är ett viktigt skäl till att många

Läs mer

Välkommen till Vidåkersskolan

Välkommen till Vidåkersskolan Välkommen till Vidåkersskolan Vidåkersskolan Vidåkersskolan är kommunens enda högstadieskola åk 7-9. Det går ca 300 elever på skolan. Den ligger i ett vackert naturområde vid Vingåkersån och några minuters

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar

Läs mer

Välkommen till Stockholm Science & Innovation School

Välkommen till Stockholm Science & Innovation School Välkommen till Du som nu börjar dina studier vid är naturligtvis nyfiken på skolan. Det här häftet innehåller viktig information om sådant du behöver veta om skolan. Informationen finns även på skolans

Läs mer

ELEVHANDBOK. Mentors namn: Mentors arbetstelefon: Mentors e-post: förnamn.efternamn@hagstromska.se LÄSÅRET 2014/15.

ELEVHANDBOK. Mentors namn: Mentors arbetstelefon: Mentors e-post: förnamn.efternamn@hagstromska.se LÄSÅRET 2014/15. ELEVHANDBOK Mentors namn: Mentors arbetstelefon: Mentors e-post: förnamn.efternamn@hagstromska.se LÄSÅRET 2014/15 Hösttermin 2014: tisdag 19 augusti fredag 19 december Höstlov: v. 44, måndag 27okt fredag

Läs mer

Rutiner för frånvaro och ledighet KMS

Rutiner för frånvaro och ledighet KMS Rutiner för frånvaro och ledighet KMS 2014-2015 Skollagen I skollagen som började tillämpas hösten 2011 och i skolförordningen regleras frågor som rör när elev i grundskolan uteblir från skolarbetet. Huvudman

Läs mer

Kungsgårdshandboken för Språkintroduktion 2016/17

Kungsgårdshandboken för Språkintroduktion 2016/17 Kungsgårdshandboken för Språkintroduktion 2016/17 Innehåll 1. Inledning Språkintroduktion 2. Närvaro 3. Elevhälsa 4. Betyg och bedömning 5. Elevdemokrati 6. IKT 7. Ordningsregler 8. Kontaktuppgifter Välkommen

Läs mer

Elevhandbok 2016/ Reviderad Ansvarig: Rektor Christine Alexandersson

Elevhandbok 2016/ Reviderad Ansvarig: Rektor Christine Alexandersson Elevhandbok 2016/2017 www.hagstromska.se Reviderad 2016-08-15 Ansvarig: Rektor Christine Alexandersson 1 Framtidens skola redan idag Välkommen till oss på Hagströmska gymnasiet! Vi ser fram emot att jobba

Läs mer

STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17

STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17 STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17 Innehållsförteckning Välkommen till Startskolan...4 Språkintroduktion...5 Studieplan, omdömen & betyg...6 Start - Mellan - Fortsättning...7 Studiehandledning...8

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 1 (6) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2018-2019 Sigtuna kommuns vision: Barn och ungdomar i Sigtuna kommuns skolor och förskolor ges de bästa möjliga förutsättningar att utveckla sina kunskaper och

Läs mer

Elevinformation ESmix Åk 1-4

Elevinformation ESmix Åk 1-4 orpsskol an Gymnasiekontoret Anderstorpsskolan Läsåret 2014/2015 Välkommen till Anderstorpsskolan www.anderstorpsskolan.se Elevinformation ESmix Åk 1-4 På hemsidan, www.anderstorpsskolan.se hittar du aktuell

Läs mer

Adressändring Du ska snarast anmäla ändring av adress och/eller telefonnummer till receptionen.

Adressändring Du ska snarast anmäla ändring av adress och/eller telefonnummer till receptionen. Information från A till Ö Adressändring Du ska snarast anmäla ändring av adress och/eller telefonnummer till receptionen. Affischering Affischering får endast ske på särskilt anvisade anslagstavlor och

Läs mer

Föräldrar information till åk 1

Föräldrar information till åk 1 Föräldrar information till åk 1 DEXTER Inlogg BankID Dokumentation av närvaro, frånvaro, individuell studieplan med kurser och betyg med mera. Nås via skolans hemsida: http://gymnasiet.vastervik.se IST

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016

VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016 VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016 Välkommen till Nyköpings Gymnasium Tessin! Vi önskar dig varmt välkommen till Nyköping Gymnasium Tessin. I detta häfte finns viktig information som är bra att känna

Läs mer

Svenska. Välkommen till Luleå gymnasieskola

Svenska. Välkommen till Luleå gymnasieskola Svenska Välkommen till Luleå gymnasieskola 1. Luleå gymnasieskola med kunskap och framtidstro i centrum Vår skola är en av Sveriges största med ungefär 2 400 elever. Skolan består av fem kvarter: Hackspetten,

Läs mer

MJÖLBY GYMNASIUM DACKESKOLAN INFORMATION. till. ELEVER och deras MÅLSMÄN. inför

MJÖLBY GYMNASIUM DACKESKOLAN INFORMATION. till. ELEVER och deras MÅLSMÄN. inför MJÖLBY GYMNASIUM DACKESKOLAN INFORMATION till ELEVER och deras MÅLSMÄN inför LÄSÅRET 2008-2009 MJÖLBY GYMNASIUM. Från och med 1994 bildar de frivilliga skolformerna en egen förvaltning. Utbildningschef

Läs mer

Ordningspolicy och ordningsregler

Ordningspolicy och ordningsregler Ordningspolicy och ordningsregler Antagen 2009-10-22 2. (5) Staffangymnasiets ordningspolicy Ordningsreglerna skall ge vägledning för elever, alla vuxna i skolan samt föräldrar om förhållanden eller situationer

Läs mer

Skolportalen, hypernet med Dexter

Skolportalen, hypernet med Dexter Produktionsförvaltningen 2014-11-21 Skolportalen, hypernet med Dexter Information till vårdnadshavare www.osteraker.se Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Välkommen till hypernetportalen,... 4 Österåkers

Läs mer

ROSENBORGSENHETEN. Ytterligare 1 dag läggs ut av den enskilda skolan

ROSENBORGSENHETEN. Ytterligare 1 dag läggs ut av den enskilda skolan ROSENBORGSENHETEN Rosenborgskolan Majtorpskolan Läsåret 2013-2014 ROSENBORGSENHETEN INFORMATION TILL ELEVER OCH FÖRÄLDRAR LÄSÅRET 2013-2014 Vi önskar hälsa alla elever välkomna till det nya läsåret. I

Läs mer

Välkomna till Nacka gymnasium Nacka gymnasium 1

Välkomna till Nacka gymnasium Nacka gymnasium 1 Välkomna till Nacka gymnasium 2018-09-05 Nacka gymnasium 1 Program för kvällen Kort information om Nacka gymnasium Dela upp oss i mentorsgrupper Schoolsoft Elevförsäkring CSN Studie och yrkesvägledning

Läs mer

Gemensam plattform för ordningsregler

Gemensam plattform för ordningsregler Gemensam plattform för ordningsregler April 2014 1 Gemensam plattform för ordningsregler, Bäckadalsgymnasiet Rektor är den i gymnasiets organisation som är formellt ansvarig för att fatta beslut om ordningsregler

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret SIG1000, v4.0, 2012-09-24 1 (8) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2017-2018 Vår vision för Tingvallaskolan bygger på att vi tror att alla elever ska lyckas. Tingvallaskolan ska vara en skola där alla

Läs mer

ENBACKSSKOLAN ORDNINGSREGLER 2011-08-22

ENBACKSSKOLAN ORDNINGSREGLER 2011-08-22 ENBACKSSKOLAN ORDNINGSREGLER 2011-08-22 Uppingegränd 27-33, 163 61 Spånga 08 508 03 900 www.enbacksskolan.stockholm.se SID 2 (6) Förord Enbacksskolan ska vara en skola där både elever och personal trivs

Läs mer

Hantering av elevers frånvaro

Hantering av elevers frånvaro Hantering av elevers frånvaro Handlingsplan för hantering av elevers frånvaro Åtgärdstrappa och stödmaterial Anvisningar för registrering Lathund och instruktionsfilmer Stöd till skolor The Capital of

Läs mer

1. Backaskolan Handlingsplan vid frånvaro

1. Backaskolan Handlingsplan vid frånvaro 1. Backaskolan Handlingsplan vid frånvaro Fastställd av styrelsen 20160215 Frånvaro från skolan är ofta ett tecken på ohälsa, som kan bero på brister i skolmiljön, dåliga relationer med kamrater eller

Läs mer

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på.

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på. Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2015-2016 går det ca 140 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Jämtlands Gymnasium Ordningsregler Dnr 90-2009

Jämtlands Gymnasium Ordningsregler Dnr 90-2009 Jämtlands Gymnasium Ordningsregler Dnr 90-2009 Ansvar för vår gemensamma arbetsmiljö Allt arbetsmiljöarbete utgår från Arbetsmiljölagen. Målet för arbetsmiljöarbetet i gymnasiet är att skapa en bra studie-

Läs mer

Riktlinjer för skolpliktsbevakning

Riktlinjer för skolpliktsbevakning Riktlinjer för skolpliktsbevakning Alla barn i Sverige har skolplikt och en lagstadgad rätt till utbildning. Skolplikten innebär även närvaroplikt, dvs. en skyldighet att delta i den utbildning som anordnas,

Läs mer

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Upprättad 2018-08-25 Innehåll Skolplikt och elevens rätt till utbildning... 3 Ansvarsfördelning... 3 Begreppsförklaring....

Läs mer

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla. Rutiner vid frånvaro 2017/2018. Ansvarig: Elin Dahm, rektor

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla. Rutiner vid frånvaro 2017/2018. Ansvarig: Elin Dahm, rektor Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla Rutiner vid frånvaro 2017/2018 Ansvarig: Elin Dahm, rektor Inledning Skolinspektionens senaste rapport (2016) om omfattande frånvaro visar att elever med hög frånvaro

Läs mer

Viktig information till elever och föräldrar på. Magelungens gymnasium. Information till föräldrar och elever på Magelungens gymnasium

Viktig information till elever och föräldrar på. Magelungens gymnasium. Information till föräldrar och elever på Magelungens gymnasium Viktig information till elever och föräldrar på Magelungens gymnasium Information till föräldrar och elever på Magelungens gymnasium Vi tycker det är mycket roligt att få välkomna dig till vår skola. Vi

Läs mer

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Upprättad 2014-11-25 Innehåll Skolplikt och elevens rätt till utbildning... 3 Ansvarsfördelning... 3 Begreppsförklaring....

Läs mer

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor 2 (5) Bakgrund Alla barn i Sverige har en lagstadgad rätt till utbildning och har skolplikt. Skolplikten

Läs mer

Universitetsholmens gymnasium Informationshäfte Läsåret 2019/2020

Universitetsholmens gymnasium Informationshäfte Läsåret 2019/2020 Universitetsholmens gymnasium Informationshäfte Läsåret 2019/2020 Välkommen till Universitetsholmens gymnasium läsåret 2019-2020 Våga anta utmaningen, bli ett yrkesproffs! Vi är skolan som ser, utmanar

Läs mer

De Geerhandboken 2015/16

De Geerhandboken 2015/16 De Geerhandboken 2015/16 Innehåll 1. INLEDNING 2. NÄRVARO 3. ELEVHÄLSA 4. BETYG OCH BEDÖMNING 5. GYMNASIEEXAMEN 6. IKT 7. ORDNINGSREGLER 8. KONTAKTUPPGIFTER Välkommen till De Geergymnasiet! Vår målsättning

Läs mer

PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014

PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014 PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014 Kontakt Skolans post och besöksadress: Pihlskolan Klockarvägen 4 712 34 Hällefors Tfn 0591-641 95 Fax: 0591-129 18 Skolans hemsida: www.pihlskolan.hellefors.se Rektor...0591-641

Läs mer

Elevens 2013/2014. S:t Martins Gymnasium

Elevens 2013/2014. S:t Martins Gymnasium Elevens 2013/2014 S:t Martins Gymnasium APL... 2 Arbetsplan... 3 Betyg... 3 Beviljad frånvaro... 3 Borttappade/stulna föremål... 3 Brandlarm... 3 Datoranvändning... 3 Droger... 4 Elevinflytande... 4 Elevråd...

Läs mer

ORDNINGSREGLER beslutade av skolledningen längre version

ORDNINGSREGLER beslutade av skolledningen längre version ORDNINGSREGLER beslutade av skolledningen 141029 - längre version I Skollagens femte kapitel och femte paragrafen om Trygghet och studiero finns bestämmelser kring ordningsregler. Ordningsregler ska finnas

Läs mer

Innehållet i detta häfte sammanfattar en del av den information om arbete, rutiner och regler som ingår i förutsättningarna för läsårets arbete.

Innehållet i detta häfte sammanfattar en del av den information om arbete, rutiner och regler som ingår i förutsättningarna för läsårets arbete. Vi hälsar dig välkommen till dina studieår vid Vimmerby gymnasium, till stora delar en fräsch och nyrenoverad skola. Målsättningen för skolan är att du tillsammans med skolans lärare och övrig personal

Läs mer

Information till föräldrar och elever vid Vallentuna Friskola

Information till föräldrar och elever vid Vallentuna Friskola Information till föräldrar och elever vid Vallentuna Friskola Skolans adress Tellusvägen 40 186 36 Vallentuna Telefon Expedition 08 511 759 20, telefonsvarare finns Hemsida www.vallentunafriskola.se E-postadresser

Läs mer

HUDDINGE KOMMUN. TELEFONNUMMER Sjukanmälan för elever Expedition

HUDDINGE KOMMUN. TELEFONNUMMER Sjukanmälan för elever Expedition HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan KVARNBERGSSKOLAN Läsåret 2019/2020 har Kvarnbergsskolan cirka 660 elever i årskurserna 7-9. I åk 7 och 8 är eleverna indelade i femtongrupper,

Läs mer

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola!

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola! Fjälkinge den 14 augusti 2018 Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola! Alla elever i åk 7-9 önskas välkomna efter ett långt och härligt sommarlov, särskilt välkomna är de nya elever som

Läs mer

Information till elever och vårdnadshavare

Information till elever och vårdnadshavare Information till elever och vårdnadshavare Läsåret 2014/2015 Välkommen till Vimmerby gymnasium! Vi hälsar dig välkommen till dina studieår vid Vimmerby gymnasium. Målsättningen för skolan är att du tillsammans

Läs mer

GYMNASIESÄRSKOLAN med Fyrisskolans 4-åriga program. Elevinformation. Läsåret 2014/2015

GYMNASIESÄRSKOLAN med Fyrisskolans 4-åriga program. Elevinformation. Läsåret 2014/2015 GYMNASIESÄRSKOLAN med Fyrisskolans 4-åriga program Elevinformation Läsåret 2014/2015 Uppsala kommun FYRISSKOLAN Tel 018-727 97 00, Fax 018-727 97 24 753 75 UPPSALA E-post: info@fyrisskolan.uppsala.se Besöksadress

Läs mer

Välkommen till SYAB Transportgymnasium i Kalmar Läsåret 2015-2016

Välkommen till SYAB Transportgymnasium i Kalmar Läsåret 2015-2016 Välkommen till SYAB Transportgymnasium i Kalmar Läsåret 2015-2016 Olika sätt att nå oss på Adress: Hangarvägen 8, 392 41 Kalmar Telefon: 0480-137 40 Telefax: 0480-262 80 E-post: Hemsida: info@syab.se www.syab.se

Läs mer

2010-08-20 ELEVINFORMATION INDIVIDUELLA PROGRAMMET

2010-08-20 ELEVINFORMATION INDIVIDUELLA PROGRAMMET 2010-08-20 ELEVINFORMATION INDIVIDUELLA PROGRAMMET Läsåret 2010/2011 ÖDESHÖGS GYMNASIESKOLA LÄSÅRET 2010/2011 ELEVINFORMATION Behöver du förstärka ämneskunskaperna för att kunna börja ett nationellt program?

Läs mer

Information för elever och vårdnadshavare vid

Information för elever och vårdnadshavare vid Information för elever och vårdnadshavare vid Elsa Brändströms skola Läsåret 2017-2018 1 Innehållsförteckning Välkommen till Elsa Brändströms skola 3 Läsårstider 4 Kontaktuppgifter 6 Rutiner och information

Läs mer

Degebergaskolan Läsåret 2016/2017

Degebergaskolan Läsåret 2016/2017 Ordningsregler för Degebergaskolan Läsåret 2016/2017 Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet,

Läs mer

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla. Rutiner vid frånvaro 2018/2019

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla. Rutiner vid frånvaro 2018/2019 Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla Rutiner vid frånvaro 2018/2019 Inledning Skolinspektionens senaste rapport (2016) om omfattande frånvaro visar att elever med hög frånvaro löper större risk att hamna

Läs mer

Information till god man, integration, socialförvaltning, boenden och vårdnadshavare

Information till god man, integration, socialförvaltning, boenden och vårdnadshavare Information till god man, integration, socialförvaltning, boenden och vårdnadshavare Alla aktörer runt våra elever har viktiga roller och stor betydelse för att skoltiden ska bli så bra som möjligt. I

Läs mer

HEDÄNGSKOLANS RAMVERK

HEDÄNGSKOLANS RAMVERK HEDÄNGSKOLANS RAMVERK Ni kan förvänta er av skolan: Att vi visar respekt för våra elever och finns till hands när behov av hjälp och stöd uppstår Att vi strävar efter att möta varje elev på dess kunskapsnivå

Läs mer

Ordningspolicy och ordningsregler

Ordningspolicy och ordningsregler Ordningspolicy och ordningsregler Läsåret 2011/12 Antagen 2009-10-22 Reviderad 2011-06-27 2. (6) Staffangymnasiets ordningspolicy Ordningsreglerna skall ge vägledning för elever, alla vuxna i skolan samt

Läs mer

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10 Börja skriv för a6 lägga in text Handbok - de la gardienätet för vårdnadshavare innehållsförteckning Var loggar jag in?/ Inloggning... 1 Funktioner på De la Gardienätet... 2 Fält på startsidan... 2 Vid

Läs mer

Ordningsregler inkl. rutiner för frånvarohantering och betyg och bedömning Ådalsskolan

Ordningsregler inkl. rutiner för frånvarohantering och betyg och bedömning Ådalsskolan Ordningsregler inkl. rutiner för frånvarohantering och betyg och bedömning Ådalsskolan 2014 09 08 Sida 1 av 8 Innehåll Syfte... 3 Ordningsregler... 3 Frånvaro/skolk... 3 Sen ankomst... 3 Avtalad tid...

Läs mer

Välkommen till AKADEMI BÅSTAD GYMNASIUM läsåret

Välkommen till AKADEMI BÅSTAD GYMNASIUM läsåret Välkommen till AKADEMI BÅSTAD GYMNASIUM läsåret 2017-2018 Detta informationshäfte ger en kortfattad information om Akademi Båstad gymnasium. Syftet är att ge information om vår verksamhet och även tydliggöra

Läs mer

Regelverk 1-1. Avtal om lån av studiedator med möjlighet att använda datorn för privat bruk utanför skolans lokaler.

Regelverk 1-1. Avtal om lån av studiedator med möjlighet att använda datorn för privat bruk utanför skolans lokaler. Regelverk 1-1 Avtal om lån av studiedator med möjlighet att använda datorn för privat bruk utanför skolans lokaler. Under studietiden kommer du som elev att få tillgång till såväl en bärbar dator, som

Läs mer

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare Lathund åk F-9 V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner och bedömningar.

Läs mer

Utbildning i svenska för invandrare SFI

Utbildning i svenska för invandrare SFI Utbildning i svenska för invandrare SFI Läsåret 2015/2016 Allmän information För dig som har annat hemspråk än svenska och behöver lära dig svenska finns utbildning i svenska för invandrare (Sfi) och därefter

Läs mer

Information om. Kvarnbergsskolan 2018/2019

Information om. Kvarnbergsskolan 2018/2019 HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan Huddinge 2018-08-06 Information om Kvarnbergsskolan 2018/2019 KVARNBERGSSKOLAN Läsåret 2018/2019 har Kvarnbergsskolan cirka 600 elever

Läs mer

Välkommen till Trollbodaskolan!

Välkommen till Trollbodaskolan! Policydokument Sida 1 (4) Läsår 2018/2019 Välkommen till! Förväntansdokument föräldrar Med detta förväntansdokument hälsar vi dig välkommen till oss på. Skolans verksamhet har två övergripande mål som

Läs mer

Information till föräldrar och elever vid Vallentuna Friskola

Information till föräldrar och elever vid Vallentuna Friskola Läsåret 2014-2015 Information till föräldrar och elever vid Vallentuna Friskola Skolans adress Tellusvägen 40 186 36 Vallentuna Telefon Expedition 08 511 759 20, telefonsvarare finns Hemsida www.vallentunafriskola.se

Läs mer

Etableringsersättning

Etableringsersättning Etableringsersättning FÖR DIG SOM ÄR NY I SVERIGE Den här information vänder sig till dig som omfattas av lagen (2010:197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare. 1 2 När gäller etableringsersättning?

Läs mer

V I K T I G H E T E R Praktiska Gymnasiet Falun Läsåret 2014-2015

V I K T I G H E T E R Praktiska Gymnasiet Falun Läsåret 2014-2015 V I K T I G H E T E R Praktiska Gymnasiet Falun Läsåret 2014-2015 Lektioner startar varje morgon 9.00. Kom i tid! Lunch är alltid i Dalasalen mellan 11.15 12.00. Uppförande! Ytterskor stannar på skohyllorna

Läs mer

Lokala ordningsregler för Spängerskolan

Lokala ordningsregler för Spängerskolan Lokala ordningsregler för Spängerskolan Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet, individens

Läs mer

Komvux Södertälje Västergatan 2. Komvux Södertälje. Grundläggande och gymnasiala kurser

Komvux Södertälje Västergatan 2. Komvux Södertälje. Grundläggande och gymnasiala kurser Komvux Södertälje Västergatan 2 Komvux Södertälje Grundläggande och gymnasiala kurser Välkommen till Vuxenutbildning i Södertälje Komvux är en del av Vuxenutbildningen i Södertälje. Vi erbjuder kurser

Läs mer

Handbok för Kursdeltagare 2017/2018

Handbok för Kursdeltagare 2017/2018 Handbok för Kursdeltagare 2017/2018 TELEFONNUMMER Skolans vxl nr 0934-304 95 (ankn receptionen, rektorn, vaktmästaren och konferens) Adressen till skolan är: Dalkarlså folkhögskola, Dalkarlså 30, 915 98

Läs mer

Senast uppdaterad: Läsåret

Senast uppdaterad: Läsåret Senast uppdaterad: 2019-08-21 Läsåret 2019-2020 1(6) Innehåll Att gå på gymnasiet... 2 Får be dig om att tänka på... 2 Närvaro & frånvaro... 2 Ledighetsansökan... 2 Sjukfrånvaro... 2 Utvecklingssamtal...

Läs mer

Universitetsholmens gymnasium Informationshäfte Läsåret 2018/19

Universitetsholmens gymnasium Informationshäfte Läsåret 2018/19 Universitetsholmens gymnasium Informationshäfte Läsåret 2018/19 Välkommen till Universitetsholmens gymnasium läsåret 2018-2019 Våga anta utmaningen, bli ett yrkesproffs! Vi är skolan som ser, utmanar och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015 VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015 Vi erbjuder dig en skola där skolledning, lärare och administrativ personal arbetar för att ge dig de bästa kunskaper och förutsättningar inför framtiden.

Läs mer

Frågor: Kontakta supporten på eller elevens skola

Frågor: Kontakta supporten på eller elevens skola Vårdnadshavare En vårdnadshavare i Skolplattform Stockholm kan frånvaroanmäla sitt/sina barn och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. En central databas gör det möjligt att ha samma inloggning

Läs mer

Ansvarsförbindelse för lån av elevdator, Mac/Windows

Ansvarsförbindelse för lån av elevdator, Mac/Windows Version 1.5 2015-08-10 Ansvarsförbindelse för lån av elevdator, Mac/Windows Ektorpsskolan erbjuder dig som elev att låna en personlig dator under den tid du går på skolan. Genom att skriva under det här

Läs mer

Välkommen till. Örebro

Välkommen till. Örebro Välkommen till Örebro Läsåret 2015/2016 Innehållsförteckning Läsårstider 2015/2016 3 Skolans personal 3 Kontakt 4 Skolans öppettider 4 Material, utrustning och läroböcker 4 Instruktioner och information

Läs mer

Information till dig som är elev och dina föräldrar Läsåret 2013/2014

Information till dig som är elev och dina föräldrar Läsåret 2013/2014 Information till dig som är elev och dina föräldrar Läsåret 2013/2014 Kontaktuppgifter Rektor Lydia Folke 021-403941 lydia.folke@it-gymnasiet.se Besöksadress samt postadress IT-Gymnasiet Västerås Ingenjör

Läs mer

Information till hemmen från

Information till hemmen från Information till hemmen från Aktuellt under läsåret 2014/2015 Höstterminen 2014 Börjar onsdagen den 20 augusti Terminsavslutning fredagen den 19 december Höstlov vecka 44, 27-31 oktober Vårterminen 2015

Läs mer

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019 Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2018-2019 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Ordningsregler Önnestad skola F - 9

Ordningsregler Önnestad skola F - 9 Ordningsregler Önnestad skola F - 9 På vår skola visar vi varandra hänsyn och respekt under hela arbetsdagen. Som elev ska du: Komma i tid till lektioner och ha med dig det material som behövs. Respektera

Läs mer

INFORMATION OCH ALLMÄNNA UPPLYSNINGAR: Höstterminen 2011

INFORMATION OCH ALLMÄNNA UPPLYSNINGAR: Höstterminen 2011 1 INFORMATION OCH ALLMÄNNA UPPLYSNINGAR: Höstterminen 2011 SKOLANS ADRESS: Katrineholms kommun Tel nr : 0150-569 91 ELLWYNSKA SKOLAN Fax nr: 0150-512 80 641 80 KATRINEHOLM BESÖKSADRESS: Trädgårdsgatan

Läs mer

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Öxnered skola Förskoleklass till år 6

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Öxnered skola Förskoleklass till år 6 Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Öxnered skola Förskoleklass till år 6 Senast uppdaterad 2013-08-13 Alla barn i Sverige har en lagstadgad rätt till utbildning och har skolplikt. Skolplikten

Läs mer

Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID

Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID Du loggar in via kommunens hemsida eller klicka direkt på följande länk: https://www.edwise.se/secure/default.aspx?idpmethod=saml&actor=actor_relative&domain=morbylanga

Läs mer

Information för elever och vårdnadshavare vid

Information för elever och vårdnadshavare vid Information för elever och vårdnadshavare vid Elsa Brändströms skola Läsåret 2018-2019 1 Innehållsförteckning Välkommen till Elsa Brändströms skola 3 Läsårstider 4 Kontaktuppgifter 6 Rutiner och information

Läs mer

Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID

Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID Du loggar in genom att klicka direkt på denna länk på kommunens hemsida: http://www.morbylanga.se/barn-utbildning/grundskola/edwise/ Inloggningen

Läs mer

Betyg Betyg sätts efter avslutad kurs. Ditt betyg kommuniceras och motiveras innan det sätts.

Betyg Betyg sätts efter avslutad kurs. Ditt betyg kommuniceras och motiveras innan det sätts. INFORMATION A-Ö Betyg Betyg sätts efter avslutad kurs. Ditt betyg kommuniceras och motiveras innan det sätts. Bibliotek På skolan finns ett bibliotek där du kan söka information för skolarbeten, låna böcker

Läs mer

Välkommen till Kastanjeskolan

Välkommen till Kastanjeskolan Välkommen till Kastanjeskolan Våga vara bra BÄST! Informationsblad Läsåret 2018/2019 1 Vi är Kastanjeskolan Vår skola är belägen i centrala Tomelilla vid västra infarten, 10 min från Tomelilla station.

Läs mer

Regler och tillämpningsanvisningar (skolskjutsregler) för skolskjutsverksamheten i Uddevalla kommun

Regler och tillämpningsanvisningar (skolskjutsregler) för skolskjutsverksamheten i Uddevalla kommun 3 (8) Regler och tillämpningsanvisningar (skolskjutsregler) för skolskjutsverksamheten i Uddevalla kommun 1. Vem är berättigad till skolskjuts? Elever i skolan (grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola)

Läs mer