V I K T I G H E T E R Praktiska Gymnasiet Falun Läsåret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "V I K T I G H E T E R Praktiska Gymnasiet Falun Läsåret 2014-2015"

Transkript

1 V I K T I G H E T E R Praktiska Gymnasiet Falun Läsåret Lektioner startar varje morgon Kom i tid! Lunch är alltid i Dalasalen mellan Uppförande! Ytterskor stannar på skohyllorna i hallen! Använd gärna tofflor/inneskor. Annars skoskydd! Det finns studiestuga som studiehjälp inlagt vid tre tillfällen varje vecka på schemat. Detta är tid för att ta igen studier p.g.a. frånvaro eller möjlighet att få extra stöd och tid i sina studier. Tisdagar torsdagar , fredagar Sjukanmälan görs endast på telefon , tala in på telefonsvararen om ingen svarar. Ej sms/mail. All sjukfrånvaro meddelas av vårdnadshavare för elev under 18 år, om fyllda 18 år med elevs godkännande. Sjukanmälan skall ske före klockan Efter denna tidpunkt ges ogiltig frånvaro! Varje ny sjukdag måste sjukanmälas! Om elev är sjuk under APL kontaktas både handledare och skola! Om elev fyllt 18 år och är sjukanmäld mer än 5 skoldagar ska läkarintyg lämnas in, det gäller även vid upprepad sjukdom. Läkarintyg kan begäras in tidigare. Ogiltig frånvaro meddelas föräldrar till elev under 18 år av mentor samma dag. Ogiltig frånvaro registreras och syns (ackumulerad) på elevs slutbetyg. Om elev uppträder störande eller inte vill delta aktivt under lektion ombeds eleven att lämna klassrummet och får då ogiltig frånvaro för lektionen. Har elev inte med rätt utrustning till lektion/undervisning får elev ogiltig frånvaro. Tio minuter efter att lektion börjat låses klassrumsdörren. Kommer elev efter det, utan att innan informerat om sen ankomst, får eleven ogiltig frånvaro för denna lektion. Kallelse eller kvitto från vårdgivare lämnas in till mentor vid sjukvårds- och tandläkarbesök och meddelas före besöket.

2 Del av dag ges ledigt av mentor samt i överenskommelse med undervisande lärare. För hela dagars ledighet lämnas ledighetsansökan in minst en vecka i förväg. Ledighet beviljas två dagar per termin. Ansökan skrivs under av förälder, elev, mentor och prövas av rektor. Ett krav för att få studiebidrag från CSN är att eleven studerar på heltid. Skolan rapporterar elever med ogiltig/otillåten frånvaro till CSN som är mer än några enstaka timmar och som sker vid upprepade tillfällen. Om mentor upptäcker att en elev skolkat vid upprepade tillfällen så delas en CSN varning ut. Mentorn kontrollerar två veckor bakåt. 1. Mentor uppmärksammar att en elev har upprepad ogiltig frånvaro och delar ut en CSN varning. 2. Eleven har två veckor på sig att visa att han/hon närvarar i skolan. 3. Efter två veckor görs en avstämning om det har skett en förbättring. Har en förbättring skett så händer det inget. Om frånvaron fortsätter så skickas en rapport att CSN ska dras från det datum som frånvaron började. 4. CSN får in en rapport från skolan om att en elev skolkar. 5. CSN skickar ett brev till eleven eller vårdnadshavare och meddelar de uppgifter de fått från skolan. 6. Eleven eller vårdnadshavaren har sex dagar på sig att komma med synpunkter om de inte tycker att skolans uppgifter stämmer. 7. CSN fattar ett beslut och stoppar utbetalningen. 8. Om eleven kommer tillbaka till heltidsstudier, drar CSN de eventuellt felaktiga utbetalningar som gått ut från de kommande utbetalningarna. Om eleven inte kommer tillbaka till heltidsstudier återkräver CSN de pengar som gått ut felaktigt. Då skickar skolan in ett underlag som styrker den otillåtna frånvaron. Samtliga elever ska ha ett skåp. Depositionen är 100 kr för skåpnyckel. Reservnyckalar finns hos rektor. Borttappad nyckel kostar 100 kr. Datorer finns att låna för skolarbete på skolan i mån av tillgång. En deposition lämnas och eleven ansvarar för datorn. Datorerna ska endast användas för skolarbete. Det finns ett gästnät som eleverna kan koppla upp sig på om de har egna datorer eller vill koppla upp sin telefon. Användarnamn: Pra guest Lösenord: Praktiska1 Alla elever, personal och föräldrar ska ha kännedom om vilka regler som finns på skolan. Man ska också vara medveten om konsekvenserna om reglerna inte följs.

3 Elever och lärare deltar vid utformandet av trivselreglerna samt skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling ( Likabehandlingsplanen ). Elever och lärare reviderar likabehandlingsplanen vid varje läsårsstart och godkänner den med underskrift. Planerna finns anslagna i skolan samt på skolans hemsida. Varje elev på Praktiska Gymnasiet i Falun har en mentor. Mentorns uppgift är att tillsammans med eleven reflektera kring skolarbetet och genom handledning göra eleven medveten om sitt eget lärande. Med ett utvecklat mentorskap får eleven stöd och hjälp för bättre planering av skolarbetet, strukturering, medveten inlärning, stresshantering och övning i kommunikation. Det är till mentorn som elev/vårdnadshavare i första hand vänder sig till om den har frågor gällande skolan. Eleven har enskilt samtal med sin mentor en gång/månad. Tänk på att mail är ett bra sätt att hålla kontakt med mentor. Lista på alla mail finns i detta häfte. Utvecklingssamtal med elev och föräldrar/vårdnadshavare erbjuds en gång/termin. Om elev har läst kurser vid andra skolor lämnas betyg in så fort som möjligt för registrering. Självstudier kan förekomma för elev som läser andra kurser än de som läses gemensamt i basgrupp eller programgrupp. Elev kan få förlängd kurstid efter ansökan. Godkänns av rektor och tidsplan upprättas tillsammans med mentor och lärare. Elev har rätt till särskild prövning vid särskilda datum. Vid detta tillfälle genomförs samtliga moment i en kurs ifall betyg F tidigare givits. Elev ansöker till rektor på särskild blankett, senast åtta veckor före prövningstillfället. Senast fyra veckor före prövningsdagen får elev material som krävs inför prövningsdagen. Se hemsida! LUNCH till elever serveras i Dalasalen. Lunchkupong delas ut av den lärare som haft undervisning i anslutning till lunchen. Vid ogiltig frånvaro på förmiddagen fram till kl delas ej lunchkupong ut. Vid APL får eleven 35 kr i matersättning utbetalt per dag under förutsättning att kontobevis samt veckorapporter lämnats in till skolan. Ansökan om busskort lämnas till skolan och godkänns om eleven har mer än 6 km till skolan. Busskortet gäller dygnet runt, alla dagar i hela länet. Om eleven tappar sitt kort får eleven betala 300 kr för att få ett nytt busskort. Trasiga busskort lämnas in till mentorn och ersätts med ett nytt. Vid inackorderingstillägg från CSN har eleven inte rätt till busskort.

4 Om APL sker på annan ort betalar skolan resorna om eleven inte har busskort i vanliga fall. APL Arbetsförlagt lärande, är en stor och viktig del av utbildningstiden. En stor del av yrkesämnena är arbetsplatsförlagda och även delar av gymnasiegemensamma ämnena. Elever i år 1 kommer under större delen av hösten ha sin undervisning förlagd till skola. Tre dagar prova-på-apl förläggs vecka 38. APL påbörjas from v 46 med en dag i veckan terminen ut. Vårterminen under åk 1 innebär två dagars APL/vecka. För elever i år 2 och 3 är terminerna uppdelade i block så dessa elever har en längre sammanhängande APL på tre-fyra veckor. APL-schema finns. Eleven skriver veckorapport där det är viktigt att den skriver vilka arbetsuppgifter som utförts under dagen. Denna veckorapport tillsammans med handledarens bedömning är ett bra underlag för mötet mellan eleven, handledaren och yrkeslärare. Veckorapporten ligger till grund för matersättning, 35 kr/dag och närvarouppföljning. Den undertecknas alltid av handledaren. Elev tar med den till yrkesläraren för godkännande innan registrering. Inlämning sker senast den 5:e varje månad och utbetalas den 27:e. Var observant på att utbetalning av matersättning kommer alltid en månad efter och skrivs som lön. För att få matersättning utbetalt måste ett kontobevis vara inlämnat. Detta kontobevis måste vara som ett digitalt kontoutdrag, handskrivna kontonummer godkänns inte. Äldre matersättningar, ersättningar och milersättningar än 6 månader betalas inte ut. Eleven står själv för förbrukningsmaterial så som anteckningsblock och pennor mm. Skolan lånar ut läromedel och ser till att studiematerial och eventuella licenser finns att tillgå. Borttappade/förstörda böcker ersätts av eleven. Nybeställningspris gäller. En grunduppsättning kläder: skyddsskor, arbetsbyxa och t-shirt står skolan för. Eleven har rätt till två par uppsättningar under utbildningstiden om behov finns (utslitet/urväxt). Grunduppsättningen av kläder kan skilja sig åt mellan programmen. Eleven ska alltid vara ombytt i arbetskläder när de är på APL och i skolans verkstäder! Det är elevens eget ansvar att ha med sig och på sig skyddskläder, om inte blir det ogiltig frånvaro. Om utbildningen avbryts i förtid återlämnas kläder/skor till skolan. Vid fullföljd utbildning får eleven behålla dessa. En verktygslåda kvitteras ut till de elever som behöver det i sin utbildning. Om något går sönder av oaktsamhet, eller tappas bort, ersätter eleven det förbrukade/förstörda materialet/verktygen. Det förbrukade/förstörda materialet tas tillbaka till skolan. Om

5 utbildningen avbryts i förtid återlämnas verktyg/lådan till skolan. Vid fullföljd utbildning får eleven behålla den. Eleverna är försäkrade genom Folksams olycksfallsförsäkring dygnet runt så länge de är inskrivna på skolan. Se Försäkringsbrev. Den webbaserade lärplattformen EdWise används för kommunikation och studieplanering. Alla elever har en egen e-postadress som används vid kontakt mellan skola och elev. Skolan uppmuntrar elever och föräldrar att använda sig utav EdWise och mail vid kontakt med skolans personal. Föräldrainloggning registreras direkt av förälder på Det är ett bra sätt att som vårdnadshavare få information vad som händer på skolan och med eleven gällande exempelvis frånvaro och utvecklingssamtal samt studieplan. All rökning under skoltid (ej lunch) är förbjuden! Rökning sker på anvisad plats och fimpar läggs i askkopp! Lös-snus spolas ned i toalett och pås-snus slängs i papperskorg! Vid användning av tobak under skoltid av elever under 18 år ringer mentor vårdnadshavare. Gäller såväl rökning som snusning. Se Tobakspolicy. Droger och alkohol har skolan nolltolerans mot. Se Drog- och alkohol policy. Det är totalförbud mot pälsdjur och nötter i skolan. Det är inte tillåtet att använda parfym och spray i korridorerna! Läs mer på och följ oss på Gymnasiet Falun Välkomna till Praktiska Gymnasiet Falun! Lärarrum (även sjukanmälan)

6 Personal läsåret Carolina Browall Rektor. Vuxenstöd Elevråd , Maria Boberg Andersson Administratör samt studie- och yrkesvägledare , Thomas Åkerblom Vaktmästare. Caféansvarig Rigmor Holmqvist Skolsköterska Sofia Rudman Palm Skolkurator Elisabeth Källman von Knorring specialpedagog/speciallärare Matts Gregori Lärare EE El. Mentor EE. EdWise ansvarig Charlotte Isaksson Lärare NB Häst och Djur samt Nk/Bi. Mentor NB Sofia Månsson Lärare En/Sv. Vuxenstöd Skol IF Per Eriksson Lärare Ma/Idrott. Mentor BA. Vuxenstöd Skol IF Daniel Jonsson Lärare IMpro/IMyrk Sv gk,svas/hi/re. Mentor FT. Biblioteksansvarig Michael Ganea Lärare Sh, Entr/UF. Mentor HV Frisör Gustav Eisen Lärare IMpro/IMyrk Ma gk Linda Rosenberg Lärare HV Frisör Margareta Harg Eisen Lärare HV Frisör Stefan Andersson Lärare FT Fordon. Hemsideansvarig Tomas Nilsson Lärare FT Fordon Tommy Olsson Lärare BA Måleri. Vuxenstöd Musikstuga Frej Jansson Lärare BA Snickeri/Bygg Helena Tunander Lärare HV Florist. Mentor HV Florist

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg ASPERO Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 14/15 ASPERO Kontakt Kristina Haeffner rektor 0725 17 77 99 Madeleine Dahlqvist administratör 031 337 89 00 För övrig personal se

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 15/16

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 15/16 Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 15/16 Kontakt Jens Naezer rektor 0725 17 77 99 Steffen Dotter administratör 031 337 89 00 För övrig personal se hemsidan för aktuell information.

Läs mer

PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014

PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014 PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014 Kontakt Skolans post och besöksadress: Pihlskolan Klockarvägen 4 712 34 Hällefors Tfn 0591-641 95 Fax: 0591-129 18 Skolans hemsida: www.pihlskolan.hellefors.se Rektor...0591-641

Läs mer

INFORMATION. ELEVER och FÖRÄLDRAR

INFORMATION. ELEVER och FÖRÄLDRAR MJÖLBY GYMNASIUM DACKESKOLAN INFORMATION till ELEVER och FÖRÄLDRAR LÄSÅRET 2012-2013 MJÖLBY GYMNASIUM. DACKESKOLAN Besöksadress Burensköldsvägen 33 Postadress 595 80 Mjölby Telefon 0142-850 00 (växel)

Läs mer

Handlingsplan för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kring skolnärvaro

Handlingsplan för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kring skolnärvaro Handlingsplan för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kring skolnärvaro Information till vårdnadshavare och elev Handlingsplan för skolnärvaro Gymnasieskolan är en frivillig skolform, det finns ingen

Läs mer

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november ELEVHANDBOK Besöksadress: Åsgatan 15, Falun Postadress: Box 127 791 23 Falun Skolans telefonnummer: 023-584 20 Sjukanmälan telefon: 023-584 57 Fax: 023-150 52 E-post: Se respektive mentor Följande ifylles

Läs mer

Elevhandbok 2016/ Reviderad Ansvarig: Rektor Christine Alexandersson

Elevhandbok 2016/ Reviderad Ansvarig: Rektor Christine Alexandersson Elevhandbok 2016/2017 www.hagstromska.se Reviderad 2016-08-15 Ansvarig: Rektor Christine Alexandersson 1 Framtidens skola redan idag Välkommen till oss på Hagströmska gymnasiet! Vi ser fram emot att jobba

Läs mer

Barn och utbildningsförvaltningen Herrgårdsgymnasiet Läsår

Barn och utbildningsförvaltningen Herrgårdsgymnasiet Läsår Skolans ordningsregler Herrgårdsgymnasiet är en arbetsplats för elever och personal och i enlighet med skollagen ska varje skola ha ordningsregler. Dessa regler ska ses som ett uttryck för en bredare och

Läs mer

1.2 Det är förbjudet att fotografera, filma eller göra ljudinspelningar på skolans område utan att alla inblandade gett sitt tillstånd.

1.2 Det är förbjudet att fotografera, filma eller göra ljudinspelningar på skolans område utan att alla inblandade gett sitt tillstånd. Ordningsregler Under skoltid får endast Önnerödsskolans elever, personal och eventuella gäster vara på skolan. Gästerna ska innan besöket meddela skolans expedition när och varför de kommer. Dessa ordningsregler

Läs mer

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla. Rutiner vid frånvaro 2017/2018. Ansvarig: Elin Dahm, rektor

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla. Rutiner vid frånvaro 2017/2018. Ansvarig: Elin Dahm, rektor Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla Rutiner vid frånvaro 2017/2018 Ansvarig: Elin Dahm, rektor Inledning Skolinspektionens senaste rapport (2016) om omfattande frånvaro visar att elever med hög frånvaro

Läs mer

Föräldrar information till åk 1

Föräldrar information till åk 1 Föräldrar information till åk 1 DEXTER Inlogg BankID Dokumentation av närvaro, frånvaro, individuell studieplan med kurser och betyg med mera. Nås via skolans hemsida: http://gymnasiet.vastervik.se IST

Läs mer

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla. Rutiner vid frånvaro 2018/2019

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla. Rutiner vid frånvaro 2018/2019 Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla Rutiner vid frånvaro 2018/2019 Inledning Skolinspektionens senaste rapport (2016) om omfattande frånvaro visar att elever med hög frånvaro löper större risk att hamna

Läs mer

ELEVHANDBOK. Mentors namn: Mentors arbetstelefon: Mentors e-post: förnamn.efternamn@hagstromska.se LÄSÅRET 2014/15.

ELEVHANDBOK. Mentors namn: Mentors arbetstelefon: Mentors e-post: förnamn.efternamn@hagstromska.se LÄSÅRET 2014/15. ELEVHANDBOK Mentors namn: Mentors arbetstelefon: Mentors e-post: förnamn.efternamn@hagstromska.se LÄSÅRET 2014/15 Hösttermin 2014: tisdag 19 augusti fredag 19 december Höstlov: v. 44, måndag 27okt fredag

Läs mer

Välkommen till SYAB Transportgymnasium i Kalmar Läsåret 2015-2016

Välkommen till SYAB Transportgymnasium i Kalmar Läsåret 2015-2016 Välkommen till SYAB Transportgymnasium i Kalmar Läsåret 2015-2016 Olika sätt att nå oss på Adress: Hangarvägen 8, 392 41 Kalmar Telefon: 0480-137 40 Telefax: 0480-262 80 E-post: Hemsida: info@syab.se www.syab.se

Läs mer

Välkommen till Stockholm Science & Innovation School

Välkommen till Stockholm Science & Innovation School Välkommen till Du som nu börjar dina studier vid är naturligtvis nyfiken på skolan. Det här häftet innehåller viktig information om sådant du behöver veta om skolan. Informationen finns även på skolans

Läs mer

Viktig information vid studier på Komvux i Lycksele

Viktig information vid studier på Komvux i Lycksele Viktig information vid studier på Komvux i Lycksele Tannbergsskolan http://www.tannbergsskolan.nu/komvux Välkommen till Komvux! Som vuxen studerar du på ett annat sätt än du gjorde i grundskolan eller

Läs mer

NTI GYMNASIET SÖDERTÄLJE. Handbok. För elever och vårdnadshavare

NTI GYMNASIET SÖDERTÄLJE. Handbok. För elever och vårdnadshavare NTI GYMNASIET SÖDERTÄLJE Handbok För elever och vårdnadshavare Elevhandbok, NTI Gymnasiet So derta lje Välkommen till oss på NTI Gymnasiet i Södertälje, vi hoppas du ska trivas! I handen håller du ett

Läs mer

Elevhandbok 15/16 GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik

Elevhandbok 15/16 GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Elevhandbok 15/16 GULDSTADSGYMNASIET barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Den lilla skolan med de stora möjligheterna Ja, vi är en liten skola och det är ett viktigt skäl till att många

Läs mer

Elevens 2013/2014. S:t Martins Gymnasium

Elevens 2013/2014. S:t Martins Gymnasium Elevens 2013/2014 S:t Martins Gymnasium APL... 2 Arbetsplan... 3 Betyg... 3 Beviljad frånvaro... 3 Borttappade/stulna föremål... 3 Brandlarm... 3 Datoranvändning... 3 Droger... 4 Elevinflytande... 4 Elevråd...

Läs mer

Information till god man, integration, socialförvaltning, boenden och vårdnadshavare

Information till god man, integration, socialförvaltning, boenden och vårdnadshavare Information till god man, integration, socialförvaltning, boenden och vårdnadshavare Alla aktörer runt våra elever har viktiga roller och stor betydelse för att skoltiden ska bli så bra som möjligt. I

Läs mer

Välkomna till Nacka gymnasium Nacka gymnasium 1

Välkomna till Nacka gymnasium Nacka gymnasium 1 Välkomna till Nacka gymnasium 2018-09-05 Nacka gymnasium 1 Program för kvällen Kort information om Nacka gymnasium Dela upp oss i mentorsgrupper Schoolsoft Elevförsäkring CSN Studie och yrkesvägledning

Läs mer

Kungsgårdshandboken för Språkintroduktion 2016/17

Kungsgårdshandboken för Språkintroduktion 2016/17 Kungsgårdshandboken för Språkintroduktion 2016/17 Innehåll 1. Inledning Språkintroduktion 2. Närvaro 3. Elevhälsa 4. Betyg och bedömning 5. Elevdemokrati 6. IKT 7. Ordningsregler 8. Kontaktuppgifter Välkommen

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 1 (6) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2018-2019 Sigtuna kommuns vision: Barn och ungdomar i Sigtuna kommuns skolor och förskolor ges de bästa möjliga förutsättningar att utveckla sina kunskaper och

Läs mer

TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85. Hemsida: www.traineegymnasiet.se

TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85. Hemsida: www.traineegymnasiet.se TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85 Hemsida: www.traineegymnasiet.se E-post : traineegymnasiet@hylte.se Traineegymnasiet Forum, Norra Industrigatan

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret SIG1000, v4.0, 2012-09-24 1 (8) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2017-2018 Vår vision för Tingvallaskolan bygger på att vi tror att alla elever ska lyckas. Tingvallaskolan ska vara en skola där alla

Läs mer

De Geerhandboken. Innehåll 1. INLEDNING 2. NÄRVARO 3. ELEVHÄLSA 4. BETYG OCH BEDÖMNING 5. GYMNASIEEXAMEN 6. ELEVDEMOKRATI 7. IKT 8.

De Geerhandboken. Innehåll 1. INLEDNING 2. NÄRVARO 3. ELEVHÄLSA 4. BETYG OCH BEDÖMNING 5. GYMNASIEEXAMEN 6. ELEVDEMOKRATI 7. IKT 8. De Geerhandboken Innehåll 1. INLEDNING 2. NÄRVARO 3. ELEVHÄLSA 4. BETYG OCH BEDÖMNING 5. GYMNASIEEXAMEN 6. ELEVDEMOKRATI 7. IKT 8. ORDNINGSREGLER 9. KONTAKTUPPGIFTER Under uppdatering, se hemsida istället

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016

VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016 VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016 Välkommen till Nyköpings Gymnasium Tessin! Vi önskar dig varmt välkommen till Nyköping Gymnasium Tessin. I detta häfte finns viktig information som är bra att känna

Läs mer

Elev- och föräldrainformation. Läsåret 2015/16

Elev- och föräldrainformation. Läsåret 2015/16 Elev- och föräldrainformation Läsåret 2015/16 Innehåll Innehåll... 2 Personal... 4 Studie- och yrkesvägledare... 4 Skolkurator... 4 Skolhälsovård... 4 Specialpedagogen... 4 Läsårstider, avslutningar och

Läs mer

Ordningsregler för området Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Ordningsregler för området Stora Segerstad Naturbrukscentrum Ordningsregler för området Stora Segerstad Naturbrukscentrum Gäller från och med januari 2019 Du visar hänsyn mot elever och personal och respekterar att alla inte tycker som du. Du använder ett vårdat

Läs mer

HUDDINGE KOMMUN. TELEFONNUMMER Sjukanmälan för elever Expedition

HUDDINGE KOMMUN. TELEFONNUMMER Sjukanmälan för elever Expedition HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan KVARNBERGSSKOLAN Läsåret 2019/2020 har Kvarnbergsskolan cirka 660 elever i årskurserna 7-9. I åk 7 och 8 är eleverna indelade i femtongrupper,

Läs mer

Viktig information till elever och föräldrar på. Magelungens gymnasium. Information till föräldrar och elever på Magelungens gymnasium

Viktig information till elever och föräldrar på. Magelungens gymnasium. Information till föräldrar och elever på Magelungens gymnasium Viktig information till elever och föräldrar på Magelungens gymnasium Information till föräldrar och elever på Magelungens gymnasium Vi tycker det är mycket roligt att få välkomna dig till vår skola. Vi

Läs mer

Information om. Kvarnbergsskolan 2018/2019

Information om. Kvarnbergsskolan 2018/2019 HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan Huddinge 2018-08-06 Information om Kvarnbergsskolan 2018/2019 KVARNBERGSSKOLAN Läsåret 2018/2019 har Kvarnbergsskolan cirka 600 elever

Läs mer

Verksamhetsplan Praktiska Gymnasiet FALUN. Läsåret 2014-2015

Verksamhetsplan Praktiska Gymnasiet FALUN. Läsåret 2014-2015 Verksamhetsplan Praktiska Gymnasiet FALUN Läsåret 2014-2015 Denna plan omfattar elever och personal vid Praktiska Gymnasiet FALUN Carolina Browall Gustafson rektor 1 1 PRAKTISKAS VISION Varje elev lämnar

Läs mer

Utbildning i svenska för invandrare SFI

Utbildning i svenska för invandrare SFI Utbildning i svenska för invandrare SFI Läsåret 2015/2016 Allmän information För dig som har annat hemspråk än svenska och behöver lära dig svenska finns utbildning i svenska för invandrare (Sfi) och därefter

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 12/13

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 12/13 Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 12/13 Välkommen till Aspero Idrottsgymnasium! Vi på Aspero Idrottsgymnasium har som mål att göra dig till vinnare - både studiemässigt,

Läs mer

Ogiltig frånvaro på gym nas i et I l

Ogiltig frånvaro på gym nas i et I l Vi gör studier möjligt. Start I Om något händer eller ändras I Ogiltig frånvaro på gymnasiet - information om skolk Ogiltig frånvaro på gym nas i et I l Artikelns innehåll skolkar förlorar du studiebidraget

Läs mer

S:t Martins Gymnasium

S:t Martins Gymnasium Elevens 2016 S:t Martins Gymnasium APL... 3 Arbetsplan... 3 Betyg... 3 Beviljad frånvaro... 3 Borttappade/stulna föremål... 3 Brandlarm... 3 Datoranvändning... 3 Droger... 4 Elevinflytande... 4 Elevråd...

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Hösten 2015 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Hösten 2015 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen Hösten 2015 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN Administration 2:a våningen Expeditionen: 0303-23 83 40 Skol-administratör Ann-Britt

Läs mer

Ordningsregler för Anders Ljungstedts gymnasium läsåret 2019/2020

Ordningsregler för Anders Ljungstedts gymnasium läsåret 2019/2020 1 () Utbildningsförvaltningen Anders Ljungstedts gymnasium Skolledningen 2019-06-17 Ordningsregler för Anders Ljungstedts gymnasium läsåret 2019/2020 Originalversion: Läsårsversion beslutad: Reviderat

Läs mer

Elev- och föräldrainformation

Elev- och föräldrainformation Elev- och föräldrainformation Läsåret 2016/17 Innehåll Innehåll... 2 Personal... 4 Studie- och yrkesvägledare... 4 Skolkurator... 4 Skolhälsovård... 4 Specialpedagogen... 4 Läsårstider, avslutningar och

Läs mer

Adressändring Du ska snarast anmäla ändring av adress och/eller telefonnummer till receptionen.

Adressändring Du ska snarast anmäla ändring av adress och/eller telefonnummer till receptionen. Information från A till Ö Adressändring Du ska snarast anmäla ändring av adress och/eller telefonnummer till receptionen. Affischering Affischering får endast ske på särskilt anvisade anslagstavlor och

Läs mer

2010-08-20 ELEVINFORMATION INDIVIDUELLA PROGRAMMET

2010-08-20 ELEVINFORMATION INDIVIDUELLA PROGRAMMET 2010-08-20 ELEVINFORMATION INDIVIDUELLA PROGRAMMET Läsåret 2010/2011 ÖDESHÖGS GYMNASIESKOLA LÄSÅRET 2010/2011 ELEVINFORMATION Behöver du förstärka ämneskunskaperna för att kunna börja ett nationellt program?

Läs mer

Välkomna till Nacka gymnasium!

Välkomna till Nacka gymnasium! Välkomna till Nacka gymnasium! Helen Bejmar Rektor Malin Söderberg Biträdande rektor Carina Lord Studie- och yrkesvägledare 2017-09-12 Nacka gymnasium 2 Program för kvällen Information om: Nacka gymnasium

Läs mer

Välkommen. till SYAB Transportgymnasium i Kalmar läsåret 17/18

Välkommen. till SYAB Transportgymnasium i Kalmar läsåret 17/18 Välkommen till SYAB Transportgymnasium i Kalmar läsåret 17/18 Varmt välkommen till SYAB Transportgymnasium När du nu tar steget upp i gymnasieskolan närmar du dig på allvar vuxenlivet, kanske speciellt

Läs mer

Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015

Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015 Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015 Bli den du är! Var och en ska kunna bli allt det som den har förutsättning att bli! Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun Elevhälsan ska bidra

Läs mer

Innehållet i detta häfte sammanfattar en del av den information om arbete, rutiner och regler som ingår i förutsättningarna för läsårets arbete.

Innehållet i detta häfte sammanfattar en del av den information om arbete, rutiner och regler som ingår i förutsättningarna för läsårets arbete. Vi hälsar dig välkommen till dina studieår vid Vimmerby gymnasium, till stora delar en fräsch och nyrenoverad skola. Målsättningen för skolan är att du tillsammans med skolans lärare och övrig personal

Läs mer

Trivselundersökning åk 1 Anderstorpsskolan Svar: 215/=NA (Anonyma resultat)

Trivselundersökning åk 1 Anderstorpsskolan Svar: 215/=NA (Anonyma resultat) Trivselundersökning åk 1 Anderstorpsskolan Svar: 215/=NA (Anonyma resultat) 1. Är du man eller kvinna? Besvarad av: 215 (82%) Ej besvarad av: 47 (18%) 1 Man 79 (37%) 2 Kvinna 136 (63%) 2. Vilket program

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015 VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015 Vi erbjuder dig en skola där skolledning, lärare och administrativ personal arbetar för att ge dig de bästa kunskaper och förutsättningar inför framtiden.

Läs mer

INFORMATION OCH ALLMÄNNA UPPLYSNINGAR: Höstterminen 2011

INFORMATION OCH ALLMÄNNA UPPLYSNINGAR: Höstterminen 2011 1 INFORMATION OCH ALLMÄNNA UPPLYSNINGAR: Höstterminen 2011 SKOLANS ADRESS: Katrineholms kommun Tel nr : 0150-569 91 ELLWYNSKA SKOLAN Fax nr: 0150-512 80 641 80 KATRINEHOLM BESÖKSADRESS: Trädgårdsgatan

Läs mer

Handledning till snabbguide om studiebidrag på gymnasiet

Handledning till snabbguide om studiebidrag på gymnasiet Handledning till snabbguide om studiebidrag på gymnasiet Senast uppdaterad, juni 2016 CSN nr 1028A/1606 Inledning Den här handledningen kan du ha som stöd om du ska använda snabbguiden för att informera

Läs mer

Ordningspolicy och ordningsregler

Ordningspolicy och ordningsregler Ordningspolicy och ordningsregler Antagen 2009-10-22 2. (5) Staffangymnasiets ordningspolicy Ordningsreglerna skall ge vägledning för elever, alla vuxna i skolan samt föräldrar om förhållanden eller situationer

Läs mer

REFIS-guiden. Ett litet häfte med information. Elevens namn:

REFIS-guiden. Ett litet häfte med information. Elevens namn: REFIS-guiden Ett litet häfte med information Elevens namn: 1 Adressändring Det är viktigt att meddela adressändring. Elever meddelar sin mentor om ändrad adress eller telefonnummer samt uppdaterar sin

Läs mer

(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium

(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium 2016-08-11 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola Policy och rutiner Elever Härnösands gymnasium 2016/2017 2016-08-11 2(6) Policy och rutiner Härnösands gymnasium har enligt skollagen ett ansvar

Läs mer

Rutiner för frånvaro och ledighet KMS

Rutiner för frånvaro och ledighet KMS Rutiner för frånvaro och ledighet KMS 2014-2015 Skollagen I skollagen som började tillämpas hösten 2011 och i skolförordningen regleras frågor som rör när elev i grundskolan uteblir från skolarbetet. Huvudman

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Våren 2017 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Våren 2017 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN ! VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen Våren 2017 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN! Administration 2:a våningen Expeditionen: 0303-23 83 40 Skol-administratör Ann-Britt

Läs mer

Ordningspolicy och ordningsregler

Ordningspolicy och ordningsregler Ordningspolicy och ordningsregler Läsåret 2011/12 Antagen 2009-10-22 Reviderad 2011-06-27 2. (6) Staffangymnasiets ordningspolicy Ordningsreglerna skall ge vägledning för elever, alla vuxna i skolan samt

Läs mer

Välkommen till. Kvarnbergsskolan 2015/2016. HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan. Huddinge 2015-09-17

Välkommen till. Kvarnbergsskolan 2015/2016. HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan. Huddinge 2015-09-17 HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan Huddinge 2015-09-17 Välkommen till Kvarnbergsskolan 2015/2016 KVARNBERGSSKOLAN! Läsåret 2015/2016 har skolan cirka 650 elever i årskurserna

Läs mer

Viktigt att veta FÖR DIG SOM STUDERAR PÅ KOMVUX ESKILSTUNA GENOM EN ANNAN UTBILDARE

Viktigt att veta FÖR DIG SOM STUDERAR PÅ KOMVUX ESKILSTUNA GENOM EN ANNAN UTBILDARE Viktigt att veta FÖR DIG SOM STUDERAR PÅ KOMVUX ESKILSTUNA GENOM EN ANNAN UTBILDARE Version Mars 2014 2 Välkommen till Komvux Eskilstuna! Det här häftet ger dig, som via Komvux i Eskilstuna studerar hos

Läs mer

VIKTIGT ATT VETA. För dig som studerar på Komvux i Eskilstuna genom en annan utbildare

VIKTIGT ATT VETA. För dig som studerar på Komvux i Eskilstuna genom en annan utbildare VIKTIGT ATT VETA För dig som studerar på Komvux i Eskilstuna genom en annan utbildare VERSION Januari 2016 Välkommen till Komvux! Det här häftet ger dig, som via Komvux i Eskilstuna studerar hos en annan

Läs mer

Elevinformation ESmix Åk 1-4

Elevinformation ESmix Åk 1-4 orpsskol an Gymnasiekontoret Anderstorpsskolan Läsåret 2014/2015 Välkommen till Anderstorpsskolan www.anderstorpsskolan.se Elevinformation ESmix Åk 1-4 På hemsidan, www.anderstorpsskolan.se hittar du aktuell

Läs mer

Sollefteå kommun Vallaskolan

Sollefteå kommun Vallaskolan Välkomna till ett nytt läsår! Det nya läsåret har startat och vi känner oss glada över att era barn åter är i skolan. Vi hoppas att ni har haft en fin sommar tillsammans och att ni känner er redo inför

Läs mer

Rutiner och riktlinjer för SFI i Tranemo. Läsåret 16/17

Rutiner och riktlinjer för SFI i Tranemo. Läsåret 16/17 Rutiner och riktlinjer för SFI i Tranemo Läsåret 16/17 Innehåll 1 Information... 3 2 Studievägar... 3 3 Inskrivning... 3 3.1 Återinskrivning... 4 4 Närvaro... 4 4.1 Elever som ingår i etableringen... 5

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar och

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! Vi vill börja med att hälsa alla hjärtligt välkomna till ett nytt läsår! Så här i starten av ett läsår vill vi

Läs mer

Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2014/2015

Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2014/2015 Tällbergs skola Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2014/2015 Jessica Carlberg Rektor, Tällbergs skola Adress: Tällbergs skola Tällbergsvägen 52 793 70 Tällberg Kontakter: Rektor: Jessica

Läs mer

PRAO Årstaskolan vecka 11 (11-15 mars) = praktisk arbetslivsorientering

PRAO Årstaskolan vecka 11 (11-15 mars) = praktisk arbetslivsorientering PRAO Årstaskolan vecka 11 (11-15 mars) = praktisk arbetslivsorientering Studie- och yrkesvägledare (SYV) Malin Plantin Wantell malin.plantin.wantell@stockholm.se 076-129 14 25 Dagens PRAO-information PRAO:

Läs mer

VIKTIGT ATT VETA. För dig som studerar på Komvux i Eskilstuna genom en annan utbildare

VIKTIGT ATT VETA. För dig som studerar på Komvux i Eskilstuna genom en annan utbildare VIKTIGT ATT VETA För dig som studerar på Komvux i Eskilstuna genom en annan utbildare VERSION OKTOBER 2015 Välkommen till Komvux! Det här häftet ger dig, som via Komvux i Eskilstuna studerar hos en annan

Läs mer

ROSENBORGSENHETEN. Ytterligare 1 dag läggs ut av den enskilda skolan

ROSENBORGSENHETEN. Ytterligare 1 dag läggs ut av den enskilda skolan ROSENBORGSENHETEN Rosenborgskolan Majtorpskolan Läsåret 2013-2014 ROSENBORGSENHETEN INFORMATION TILL ELEVER OCH FÖRÄLDRAR LÄSÅRET 2013-2014 Vi önskar hälsa alla elever välkomna till det nya läsåret. I

Läs mer

Senast uppdaterad: Läsåret

Senast uppdaterad: Läsåret Senast uppdaterad: 2019-08-21 Läsåret 2019-2020 1(6) Innehåll Att gå på gymnasiet... 2 Får be dig om att tänka på... 2 Närvaro & frånvaro... 2 Ledighetsansökan... 2 Sjukfrånvaro... 2 Utvecklingssamtal...

Läs mer

PM om frånvaro och CSN

PM om frånvaro och CSN 2014-05-14 Till studiehandledarpärmen PM om frånvaro och CSN Kunskapsförbundet Väst Birger Sjöberggymnasiet Postadress Box 217 Besöksadress Telefon Telefax E-post Hemsida 462 23 Vänersborg Idrottsgatan

Läs mer

Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9

Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9 Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9 Skolplikten motsvaras av rätten till utbildning. Vårdnadshavare är skyldiga att se till att barnet fullföljer sin skolgång och skolan har ansvar för att

Läs mer

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor 2 (5) Bakgrund Alla barn i Sverige har en lagstadgad rätt till utbildning och har skolplikt. Skolplikten

Läs mer

STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17

STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17 STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17 Innehållsförteckning Välkommen till Startskolan...4 Språkintroduktion...5 Studieplan, omdömen & betyg...6 Start - Mellan - Fortsättning...7 Studiehandledning...8

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2016/2017

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2016/2017 VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2016/2017 Vi erbjuder dig en skola där skolledning, lärare och administrativ personal arbetar för att ge dig de bästa kunskaper och förutsättningar inför framtiden.

Läs mer

FÖRÄLDRARMÖTE PÅ HAHRSKAGYMNASIET. Program:

FÖRÄLDRARMÖTE PÅ HAHRSKAGYMNASIET. Program: FÖRÄLDRARMÖTE PÅ HAHRSKAGYMNASIET. Program: Vilka som jobbar på Hahrska Information om Hahrska, de olika inriktningarna. Programmens upplägg enl GY11. Ledighet, Frånvaro, olovlig frånvaro. Utvecklingssamtal/

Läs mer

S:t Martins Gymnasium

S:t Martins Gymnasium Elevens ABC 2018 S:t Martins Gymnasium Alkohol och droger... 2 Arbetslag... 3 Arbetsplan... 3 Betyg... 3 Beviljad frånvaro... 4 Borttappade/stulna föremål... 4 Brandlarm... 4 Datoranvändning... 4 Elevinflytande...

Läs mer

Seminarium Rapportera lätt och rätt. Välkomna!

Seminarium Rapportera lätt och rätt. Välkomna! Seminarium Rapportera lätt och rätt Välkomna! Innehåll CSN gör studier möjligt Ogiltig frånvaro Fika Rapportering och behörigheter Lärlingsersättning Sammanfattning 2 Mål med dagen Hitta rutiner för skolkrapportering

Läs mer

2015-08-19 VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN

2015-08-19 VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN LÄSÅRET 2015/2016 HJALMAR STRÖMER Skolan har fått sitt namn efter prästen, författaren och folkbildaren Hjalmar Strömer, som föddes 1848 i närheten av Kärrnäset i Ströms

Läs mer

Vuxenutbildningen. i Älvkarleby Kommun. Vårterminen 2011. Reviderad 110107

Vuxenutbildningen. i Älvkarleby Kommun. Vårterminen 2011. Reviderad 110107 Vuxenutbildningen i Älvkarleby Kommun Vårterminen 2011 Reviderad 110107 Välkommen till KunDa (undervisning) och Centralen (vägledning) Vi ordnar utbildningar på olika nivåer. De kan kombineras till hel-

Läs mer

Riktlinjer för rapportering Och hantering av frånvaro Gymnasieskola. Framtagen av: Teres Linchausen. Datum: Version: 1.

Riktlinjer för rapportering Och hantering av frånvaro Gymnasieskola. Framtagen av: Teres Linchausen. Datum: Version: 1. Riktlinjer för rapportering Och hantering av frånvaro Gymnasieskola. Framtagen av: Teres Linchausen. Datum: 2018-04-24 Version: 1.0 Innehåll Inledning... 3 Rutin kring rapportering och hantering av frånvaro....

Läs mer

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Upprättad 2018-08-25 Innehåll Skolplikt och elevens rätt till utbildning... 3 Ansvarsfördelning... 3 Begreppsförklaring....

Läs mer

Information till föräldrar och elever vid Vallentuna Friskola

Information till föräldrar och elever vid Vallentuna Friskola Läsåret 2014-2015 Information till föräldrar och elever vid Vallentuna Friskola Skolans adress Tellusvägen 40 186 36 Vallentuna Telefon Expedition 08 511 759 20, telefonsvarare finns Hemsida www.vallentunafriskola.se

Läs mer

A-Ö läsåret 2014-2015. Rålambshovsskolan Elever

A-Ö läsåret 2014-2015. Rålambshovsskolan Elever A-Ö läsåret 2014-2015 Rålambshovsskolan Elever Innehåll ANSVARSOMRÅDEN... 3 ARBETSPLAN... 3 BAL... 3 BESÖK UTIFRÅN... 3 BETYG... 3 BIBLIOTEK... 3 BRAND... 3 BROTT... 3 DROGER... 4 ELEVHÄLSA... 4 ELEVSKÅP...

Läs mer

MJÖLBY GYMNASIUM DACKESKOLAN INFORMATION. till. ELEVER och deras MÅLSMÄN. inför

MJÖLBY GYMNASIUM DACKESKOLAN INFORMATION. till. ELEVER och deras MÅLSMÄN. inför MJÖLBY GYMNASIUM DACKESKOLAN INFORMATION till ELEVER och deras MÅLSMÄN inför LÄSÅRET 2008-2009 MJÖLBY GYMNASIUM. Från och med 1994 bildar de frivilliga skolformerna en egen förvaltning. Utbildningschef

Läs mer

CSN gör studier möjligt. Marie Holmberg Karin Hurinský

CSN gör studier möjligt. Marie Holmberg Karin Hurinský CSN gör studier möjligt Marie Holmberg Karin Hurinský Innehåll Studiehjälp under 20 år Studiemedel över 20 år Studiestartstöd en chans till utbildning Stöd och support 2 Studiehjälp under 20 år - så funkar

Läs mer

ORDNINGSREGLER beslutade av skolledningen längre version

ORDNINGSREGLER beslutade av skolledningen längre version ORDNINGSREGLER beslutade av skolledningen 141029 - längre version I Skollagens femte kapitel och femte paragrafen om Trygghet och studiero finns bestämmelser kring ordningsregler. Ordningsregler ska finnas

Läs mer

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan Välkomna till ett nytt läsår! SKOLKONTAKT Läsårstider: Höstterminen 18-08-22 18-12-19 Studiedag 18-10-16 Lovdagar 18-10-29 18-11-02 (Höstlov)

Läs mer

Välkommen till Kastanjeskolan

Välkommen till Kastanjeskolan Välkommen till Kastanjeskolan Våga vara bra BÄST! Informationsblad Läsåret 2018/2019 1 Vi är Kastanjeskolan Vår skola är belägen i centrala Tomelilla vid västra infarten, 10 min från Tomelilla station.

Läs mer

VUXENUTBILDNINGEN KRISTIANSTAD. Informationsfolder. Höstterminen 2013

VUXENUTBILDNINGEN KRISTIANSTAD. Informationsfolder. Höstterminen 2013 VUXENUTBILDNINGEN KRISTIANSTAD Informationsfolder Höstterminen 2013 Välkommen att studera på Vuxenutbildningen i Kristianstad! När du fått antagningsbeskedet ska du gå in på vår hemsida: http://www.kristianstad.se/vuxenutbildningen

Läs mer

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Upprättad 2014-11-25 Innehåll Skolplikt och elevens rätt till utbildning... 3 Ansvarsfördelning... 3 Begreppsförklaring....

Läs mer

2015-08-18 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium

2015-08-18 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium 2015-08-18 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola Policy och rutiner Elever Härnösands gymnasium 2015/2016 2015-08-18 2(6) Policy och rutiner Härnösands gymnasium har enligt skollagen ett ansvar

Läs mer

Information till föräldrar och elever vid Vallentuna Friskola

Information till föräldrar och elever vid Vallentuna Friskola Information till föräldrar och elever vid Vallentuna Friskola Skolans adress Tellusvägen 40 186 36 Vallentuna Telefon Expedition 08 511 759 20, telefonsvarare finns Hemsida www.vallentunafriskola.se E-postadresser

Läs mer

Välkomna till Nacka gymnasium

Välkomna till Nacka gymnasium Välkomna till Nacka gymnasium Program för kvällen (1) Information om: - Nacka gymnasium - Enheten Samhälle - Betygssystemet - Individuella valet Hur vi följer upp elevernas studieresultat Hur vi samarbetar

Läs mer

Välkommen till AKADEMI BÅSTAD GYMNASIUM läsåret

Välkommen till AKADEMI BÅSTAD GYMNASIUM läsåret Välkommen till AKADEMI BÅSTAD GYMNASIUM läsåret 2017-2018 Detta informationshäfte ger en kortfattad information om Akademi Båstad gymnasium. Syftet är att ge information om vår verksamhet och även tydliggöra

Läs mer

Elevinformation 2014-2015

Elevinformation 2014-2015 Elevinformation 2014-2015 www.blekingenaturbruksgymnasium.se Skoltiderna Må 10.00 15.40 Ti - Fr 08.10 15.40 Blekingetrafikens tidtabell från den 17 aug Tåg Karlshamn Bräkne-Hoby Bräkne-Hoby Karlshamn 07.19

Läs mer

Ullvi skola. Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016

Ullvi skola. Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016 Ullvi skola Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016 Adress: Ullvi skola Ullvi Sågmyravägen 160 793 91 Leksand Kontakter Rektor: Jessica Carlberg jessica.carlberg@leksand.se tel. 80

Läs mer

Ordningsregler. Läsåret Allergier. 2. Gott uppförande

Ordningsregler. Läsåret Allergier. 2. Gott uppförande Ordningsregler Läsåret 2017-2018 Under skoltid, dvs måndag-torsdag 7.50-16.30 och fredagar 7.50-15.30, får endast Önnerödsskolans elever, personal och eventuella gäster vara på skolan. Gästerna ska innan

Läs mer

De Geerhandboken 2015/16

De Geerhandboken 2015/16 De Geerhandboken 2015/16 Innehåll 1. INLEDNING 2. NÄRVARO 3. ELEVHÄLSA 4. BETYG OCH BEDÖMNING 5. GYMNASIEEXAMEN 6. IKT 7. ORDNINGSREGLER 8. KONTAKTUPPGIFTER Välkommen till De Geergymnasiet! Vår målsättning

Läs mer

Välkommen till Trollbodaskolan!

Välkommen till Trollbodaskolan! Policydokument Sida 1 (4) Läsår 2018/2019 Välkommen till! Förväntansdokument föräldrar Med detta förväntansdokument hälsar vi dig välkommen till oss på. Skolans verksamhet har två övergripande mål som

Läs mer