SVEDALANYTT SPELA MED DE BÄSTA. September 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVEDALANYTT SPELA MED DE BÄSTA. September 2013"

Transkript

1 SVEDALANYTT September 2013 VILL DU SPELA I PROAM? Är du intresserad av att spela i ett ProAmlag kan det finnas möjlighet till detta under Svedala Open i och med Svedala kommuns samarbete med Bokskogens Golfklubb och Sturup Park Golf. Vi har i år tre lag där tre amatörer per lag får plats. Vi söker alltså nio personer: tre ungdomar år, tre damer och tre herrar för spel med proffsen den 25 september. För att du ska ha chans att bli en av de nio amatörerna gäller att du har 36 i handicap eller lägre och är bosatt i Svedala kommun. Skicka in namn, adress, telefonnummer, handicap samt golf-id till kommunen@svedala.se. Urvalet kommer att göras genom lottning. Vi meddelar de personer som kommer att få delta personligen samt på svedala.se senast den 16 september SPELA MED DE BÄSTA Den september arrangerar Bokskogens Golfklubb och Sturup Park Golf en av Sveriges största tävlingar, nämligen finalen i Nordea Tour som när den går på plats hos oss kallas Svedala Open hosted by Peter Hanson. De 30 främsta damerna och herrarna i norden deltar. Peter Hanson från Svedala kommer att vara på plats under Svedala Open vilket vi naturligtvis tycker är extra roligt. PROGRAM SVEDALA OPEN HOSTED BY PETER HANSON Veckan startar med en ProAm-tävling den 25 september på Bokskogen, där lagen består av ett proffs och tre amatörer. Svedala kommun ger nio personer som bor i kommunen möjlighet att delta i ProAm. Läs mer i spalten till höger under Vill du spela i ProAm? om hur du anmäler ditt intresse. Torsdagen den 26 september inleds tourfinalen, som pågår till och med lördagen den 28 september. Lördagen den 28 september är det är det familjedag med trevliga aktiviteter för liten och stor. Denna dag är det även finaldag med tillhörande prisutdelning. Programmet ser du i spalten till höger. FAMILJEDAG VARMT VÄLKOMMEN Lördagen den 28 september kl arrangeras en trevlig familjedag på Bokskogens golfklubb. Det finns aktiviteter för liten och stor såsom prova-på-golf, fågelskådning, naturvandring och svampexkursion, musikunderhållning och korv med bröd till alla. Den som vill se finalerna och prisutdelningen under dagen gör naturligtvis detta. PROGRAM FAMILJEDAG (28 SEPT) Kl 10 15, Bokskogens Golfklubb. Se finalspelet, prova på golf, juniorgolf, korvgrillning, information om Westernturridning i skogen runt golfbanan, information om slottsvisningar på Torups slott granne med golfbanan. Och en hel del annat kul! Kl 14 Fågelvandring i lagom tempo med ornitolog P-G Bentz från Falsterbo Fågelstation. Kl 11 och 14 Naturvandring och svampexkursion med Tony Gyllenejden. Kl 12 och 13 Sång och musik med Pontus och Maria en gitarr och ett dragspel. Kl 15 Prisutdelning.

2 NY CIRKULATIONSPLATS VID HYLTARPSVÄGEN OCH ÖSTRA TVÄRGATAN SVEDALA KOMMUNS BREDBANDSSTRATEGI Den 11 februari i år antog kommunfullmäktige en bredbandsstrategi. Kommunen arbetar aktivt för att uppfylla det nationella bredbandsmålet. Funderar ditt område i någon av kommunens tätorter på att engagera er för att få fiber till bostaden eller till en verksamhet? Läs vad bredbandsstrategin kan innebära för er. Du hittar den på genom att söka på bredband i sökfältet. Du kan också ringa oss på Inom kort kommer Miljö och teknik att fortsätta höja trafiksäkerheten utmed Hyltarpsvägen i Svedala. Tidigare har vi anlagt en cirkulationsplats i korsningen Hyltarpsvägen-Kapellvägen samt en gång- och cykelväg längs Hyltarpsvägens norra sida mellan de korsande gatorna Lupingatan och Östra Tvärgatan. Nu fortsätter Miljö och teknik med en cirkulationsplats i korsningen Hyltarpsvägen-Östra Tvärgatan. CIRKULATIONSPLATS Cirkulationsplatsen kommer att följa samma tema som går igen i flera andra cirkulationsplatser i kommunen genom att ta med det röda tegelkrosset som är ett kännetecken för Svedalas historia. I rondellen kommer det att planteras träd och perenner för en estetisk och grön gestaltning. Rondellen kommer även att utformas med effektbelysning. TIDPLAN OCH SÄKERHET Enligt nuvarande tidplaner kommer anläggningsarbetena att pågå under hösten med start i början av augusti 2013 till slutet av året. Då arbetena är beroende av bland annat väder, kan tiderna komma att justeras. Vi planerar att så långt det går hålla hela korsningen öppen under byggtiden. Vi vill be er visa hänsyn till anläggningsarbetarnas säkerhet genom att sänka hastigheterna. OPERAGALA MED VÄRLDSARTISTER Lundalands Filharmoniska Orkester med Kristofer Wåhlander, Ahmed Agadi och Olga Trifonova kommer till Torup. Välkommen till en oförglömlig afton med klassisk musik och opera i världsklass. Följ med på en sprudlande operagala och njut av jubilarerna Verdi och Wagner, hänförs av skönheten i Puccinis, Dvoraks och Lars-Erik Larssons musik. De anrika stallarna förvandlas till en mäktig konserthall. Plats: Torups Stallar. Tid: Söndagen den 1 september kl 17. Pris: 329 kr. Biljetter säljes av Julius Biljettservice. KONTAKT Gatu- och parkchef Tord Larsson, Svedala kommun, tord.larsson@svedala.se eller Projektledare Marcus Wiedeheim, Svedala kommun, marcus.wiedeheim@svedala.se eller Platschef Jim Christiansson, Gösta Ahlquist AB, jim@ahlquist.se eller

3 FARLIGT AVFALL-BILEN TILL BARA OCH SVEDALA 12 SEPTEMBER Torsdagen den 12 september kommer Farligt Avfall-bilen till Bara och Svedala. I Bara stannar den vid återvinningstationen på Centrumgatan kl I Svedala stannar den på Stortorget kl Passa på att slänga ditt farliga avfall och beställ en kostnadsfri sms-påminnelse så att du kommer ihåg dagen. GAMLA BATTERIER OCH MOBILTELEFONER Farligt avfall kan ställa till stor skada för miljö och hälsa om det inte sorteras och återvinns på ett säkert sätt. Vanliga exempel på farligt avfall som ofta hamnar i soporna är nagellack, lim, målarfärg, lacknafta, rengöringsmedel och hårspray. Exempel på elavfall, som också räknas som farligt avfall och som ofta hamnar i soporna är leksaker med inbyggda batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn kan lämnas till bilen. PÅMINNELSE VIA SMS För att hålla reda på när Farligt Avfall-bilen kommer till Bara och Svedala, kan du beställa en kostnadsfri sms-påminnelse: Sms:a sysavsvedala till Självklart går det bra att lämna det farliga avfallet på Sysavs återvinningscentral på Ågatan i Svedala. HÄR FINNS KOMMUNENS ÅTERVINNINGSSTATIONER Svedala: Norra Ellenborgsgatan, Sjödikenvägen, Lindholmsvägen bakom NFU, Rännilsgatan vid återvinningscentralen, Företagsgatan vid McDonald s, Gustav Österlins väg, Organistgatan, Gjuterigatan, Roslättsvägen, Solskensgatan, Malmövägen vid Preem-macken, Ågatan vid ICA, Polismästaregatan vid Tegelbruksområdet. Bara: Centrumgatan, Möllebergavägen och Idrottsgatan. Klågerup: Bangårdsvägen och Lars Fyhrs väg. Holmeja: Bökebergsvägen. SAGOR PÅ BIBLIOTEKEN Nu startar sagostunderna igen! Barn mellan 3 och 6 år är välkomna. Svedala: Måndagar Start 9 september. Bara: Onsdagar Start 11 september. Klågerup: Onsdagar Start 11 september.

4 SENIORDAGARNA Boka redan nu Seniordagarna som i år hålls oktober. Temat är Mat och hälsa. Arrangemanget kommer att vara på Holmagården den 23 oktober, på Värbygården i Bara den 24 oktober och på Solgården i Klågerup den 25 oktober. Håll utkik efter programmet, som presenteras i nästa nummer av SvedalaNytt. EN SOMMAR VÄRD SITT NAMN MEN NÅGRA PEKPINNAR FÖR EN ÄNNU BÄTTRE SOMMAR I år har vi fått uppleva en ovanligt vacker sommar med sol och höga temperaturer under en längre tid. Vädret har gjort det möjligt att vistas ute som aldrig förr, att ta extra många bad och bara njuta av att umgås på ett enkelt sätt. PUDE SJÖ Flera besvikna semesterfirare har reagerat på nedskräpning och slarv efter grillning vid Pude sjö. Skräp har lämnats kvar på marken trots att det finns avfallskärl. Engångsgrillar har orsakat stora märken i marken med risk för brand. Dessutom har hundägare trots förbud tagit med hundar till sjön, vilket skapat oro och i vissa fall nedsmutsning. FÖLJ ORDNINGSREGLERNA Var rädd om våra smultronställen och städa efter dig. Tänk efter före du tar med hunden och tänder grillen. Det finns kärl för avfall och en säker grill avsedd för grillning. Varken fordon eller hundar får vistas vid Pude sjö. Fiske är inte tillåtet då kvarlämnade fiskeredskap kan skada de badande - precis som skyltarna vid sjön upplyser om. FÖRÄLDRAUTBILDNING För er som har barn i åldern 3 10 år erbjuder Svedala kommun en kurs i föräldrautbildning, Barn-COPE. Vi startar torsdagen 5 september, kl på Baraskolan. Se mer på SENIORGYMPA Torsdagen den 29 augusti startar kommunens seniorgympa i Svedala. Ny lokal är Svedala sporthall, bordtennislokalen i källaren. Tiden är densamma som tidigare, kl För mer information, kontakta Maria Elvingsson, Seniorgymnastik Svedala, telefon Seniorgympan i Bara startar den 12 september. Tid och lokal är samma som tidigare, kl på Kuben. Ledare i Bara är Tove Svensson, Framtidscentrum invigs 5/9 Den 5 september kl 15 invigs Framtidscentrum, som ska möjliggöra jobb, ökad kunskap och framtidsplaner för alla som bor i Svedala kommun. Framtidscentrum finns på Börringevägen 10 i Svedala. Varmt välkommen att träffa personerna som arbetar på Framtidscentrum under invigningen! För mer information, kontakta enhetschef Niklas Larsson, eller niklas.larsson@svedala.se.

5 NATIONELLA ANHÖRIGVECKAN UPPMÄRKSAMMAS Snart är det dags att uppmärksamma årets Anhörigvecka som infaller vecka 40. Vård och omsorg kommer att uppmärksamma detta med olika aktiviteter. Detaljerat program kommer i nästa nummer av SvedalaNytt och kommer att finnas att hämtas bland annat på biblioteken, i kommunhusets reception, på dagcentralerna, Anhörigcenter och på Måltidens dag uppmärksammas den 17 oktober Måltidens dag kommer också att uppmärksammas inom Vård och omsorg inom både hemtjänst och särskilt boende den 17 oktober. Mer information kommer att finnas i kommande SvedalaNytt. DAGS FÖR ÄNNU EN KULTURNATT Den 5 oktober arrangeras återigen Kulturnatten i Svedala. Det kommer då att bjudas på massor av gratiskultur i hela Svedala kommun. I samarbete med Galleri KVIS kommer det att arrangeras konst- och hantverksutställningar i både Bara och Svedala. Teaterföreningarna Bara Scengångare och Sveamatea kommer att bjuda på teaterföreställningar på Svedala Folkets hus och på Kuben i Bara. Musikföreningen S.M.U.R.F kommer att bjuda på omsorgsdans, barnarrangemang och konsert. Svedala bibliotek kommer att bjuda på spökhistorier och café. Detta är bara ett axplock av alla fantastiska arrangemang denna kväll. Håll utkik på eller kulturnattensvedala för löpande information.

6 Aktiviteter och evenemang på biblioteken X-TRA LÖRDAGSÖPPET MED BOKFIKA Svedala bibliotek 31/8, kl Vi avslutar sommaren med en god fika och så klart är du välkommen att låna som vanligt också! STUDIECIRKLAR PÅ KLÅGERUPS BIBLIOTEK, i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan. Anmälan och mer info, se soderslatt eller ring biblioteket, SLÄKTFORSKNINGENS GRUND Start den 24/9, kl , 8 ggr. Här välkomnas du in i släktforskningens värld. Du får kunskap om olika sökkällor och hjälp med att komma igång med forskningen kring din egen släkt. SLÄKTFORSKNING fortsättning Start den 23/9, kl , 6 ggr. För att kunna tillgodogöra sig kunskaperna här bör man ha gått grundkursen eller ha motsvarande kunskaper. Kursen ger ytterligare fördjupning i bl a sökprogrammet Arkiv Digital. DATA fortsättning Start den14/10, kl , 7 ggr. Öka datakunskapen och bli säkrare på att använda en dator med dess olika program. FRIDA KAHLO FÖRELÄSNING Svedala bibliotek 18/9, kl 19 Med bildspel och Carina Signesdotters berättelse får vi följa den mexikanska konstnärinnans färgstarka liv och måleri. Gratisbiljetter på biblioteken i Svedala från den 2/9. FÖRELÄSNING Ger skolgång och utbildning jämställdhet för kvinnor i Indien? Bara bibliotek 19/9, kl 19 Jette Wogensen var i januari i södra Indien på ett stipendium för att undersöka om utbildning till kvinnor ger jämställdhet i det indiska samhället. Jette Wogensen är sedan 2007 bosatt i Bara. Kom och hör mer om kvinnors utbildning och om Indien. Vi bjuder på förfriskningar! Gratisbiljetter finns att hämta på biblioteken i Svedala från den 5/9. PILFLÄTNING Svedala bibliotek 28/9, kl Anne-Marie och Maria visar hur det går till att fläta med pil. Svamp- och äppelkorgar och andra produkter finns till försäljning. Ingen föranmälan. KORSORDSTRÄFF MED FIKA Klågerups bibliotek 3/10 samt 7/11, kl 15 Kom och lös dina korsord tillsammans med andra, biblioteket har uppslagsböckerna och internet. Ingen föranmälan. KULTURNATTEN Svedala bibliotek 5/10 Biblioteket är öppet under kvällen och vi kommer att bjuda på fika och aktiviteter. Program och tider kommer inom kort. DYLAN-AFTON MED FERNE & THOMAS WIEHE Svedala bibliotek 9/10, kl 19 Om Bob Dylans liv, texter och musik. I ett visprogram till akustisk gitarr och munspel får vi möte Dylan och hans musik. Vi får också veta varför Dylan blev en av de mest inflytelserika sångtextförfattarna i vår tid och varför hans lyrik är så nyskapande och i ständig utveckling. Biljettpris: 50 kr. Biljetter kan köpas på biblioteken i Svedala från den 23/9. STICKAFTON Klågerups bibliotek 21/10, kl 19 Viveka Skantz, som har vikangarn.se i Bara, berättar om stickningens historia och hur den kom till Sverige, visar idéer, tekniker och ger stickinspiration inför mörka vinterkvällar. Te med tilltugg. Biljettpris: 30 kr. Biljetter kan köpas på biblioteken i Svedala från den 7/10. HÖSTENS NYA BÖCKER Svedala bibliotek 6/11, kl 19 Bokälskaren och bokhandlaren Eva Lassen är åter i Svedala och presenterar sin nyhetsblandning. Biljettpris: 30 kr, kaffe/te och kaka ingår. Biljetter kan köpas på biblioteken från den 21/10. KURA SKYMNING Nordiska biblioteksveckan Bara bibliotek 11/11, kl 19 Lasse Sjöberg och Sven Hansson från Berättarklubben i Landskrona börjar med att läsa högt ur Tarjei Vesaas Isslottet. Sen fortsätter de med sina egna Nästan sanna historier från hela världen. Vi bjuder på förfriskningar. Gratisbiljetter finns att hämta på biblioteken i Svedala från den 28/10. MAT FÖR LIV OCH LUST Klågerups bibliotek 21/11, kl 19 Alla vill vi hålla oss friska och äta gott och nyttigt. Men frågan är hur? Med tanke på alla braskande rubriker i pressen där samma mat kan vara farlig en dag och hälsosam en annan, är det inte lätt att välja. I kvällens föreläsning kommer nutritionist Ulla Johansson att belysa för- och nackdelar med olika livsmedel och ge praktiska råd. Hon kommer också att berätta lite om vitamin D, det spännande solskensvitaminet. Biljettpris: 50 kr. Biljetter kan köpas på biblioteken i Svedala från den 7/11. JULSKYLTNINGSSÖNDAG Svedala bibliotek 1/12, kl Julpyssel för barnen, tävlingar för hela familjen, försäljning av spel, pussel, böcker och julkort med barnboksmotiv. Så klart är du välkommen att låna som vanligt också! JULMARKNAD Bara bibliotek 8/12, kl Julpyssel för barnen, tävlingar för hela familjen, försäljning av spel, pussel, böcker och julkort med barnboksmotiv. Försäljning av gallrade böcker. Så klart är du välkommen att låna som vanligt också!

7 HÖSTENS KNATTEKULTUR Plats G:a Brandstationen, Åbjörngatan 11, Svedala. Biljettpris 50 kr för barn och vuxna. OBS! Endast kontant betalning. Förköp på ditt bibliotek, Resterande biljetter i entrén. Kom lite innan! SMURF s café är öppet! Sjunga Tre Leka Tre Lördag 12 oktober kl 14 Följ med på en resa där sångrösten står i centrum och kroppen blir instrument. Tillsammans med Trio Cantiamo får vi testa våra stämband, sjunga mellanmålsvals och känna hur humöret kan växla. Finns musikens kärna i havet, på ängen, i rymden, i chokladen eller kanske inuti dej och mej? Medverkande Trio Cantiamo Katarina Nilsson Bremer (sång), Susanne Welc (sång) och Olof Berglund (sång). Regissör Anna Karin Sersam. Ålder 2 5 år. Längd ca 40 minuter. Opsis kalopsis Lördag 28 september kl 14 En Hellsingsk lek med rim och ramsor, sånger och danser. I musikföreställning får barnen träffa den svängiga Opsis Kalopsis som bjuder på allsång, alldans och roliga möten med Lennart Hellsings underfundiga figurer. Kända sånger som Dinkelidunkelidoja, Herr Gurka, Krakel Spektakel och Hej, sa Petronella blandas med egenskrivna sånger. Av och med Tobias Edvardson. Ålder 4 7 år. Längd 40 minuter. Sagan om floden Afrikaaa! Lördag 16 november kl 14 Max Soumah från Västafrika ger oss en saga från den lilla byn Boffa i Guinea Conakry där han har växt upp. En saga gestaltad i musik och sång, dans och berättande. Allt på svenska, men kanske får vi höra Alagi Mbye berätta något på mandinka, ett av de många språken där. Säkert är att alla får dansa tillsammans med Max Soumah till trumvirvlar från Sorybas Tourays djembetrumma och sjunga med i sångerna. Medverkande Max Soumah (djembe, dundun, dans, sång), Soryba Touray (djembe, gomgoma, sång) och Alagi Mbye (kora, dundun, sång). Regi Liza Fry. Ålder 5 12 år. Längd 40 minuter.

8 KALENDER FÖR MER DETALJERAD INFORMATION GÅ IN PÅ SVEDALA.SE SVEDALA GALLERI Linda & Stefan Jarlskog Siv Nordqvist t o m 10/10 GALLERI KVIS Naket landskap 31/8 8/9 Leif I. R Lindén Greta Rhodin Margaretha Persson Textila bilder 14 22/9 Märit Axelsson 28/9-6/10 Kicki Hollöse, Eva Andersson Barnloppis Kl Svedala Folkets Hus Skogens dag Kl Torups rekreationsområde Operagala Kl 17 Torups stallar Prova på Racing Sturup Raceway Musik i skymningen Kl 20 Svedala kyrka Stamps in Svedala Svedala bakluckeloppis Kl Stortorget Svampsafari Kl 11:30 Bokskogens Golfklubb Börringebarnens Dag Kl 9:30 13 Börringebarnen Föreläsning Frida Kahlo Kl 19 Svedala bibliotek Föreläsning - Ger skolgång och utbildning jämställdhet för kvinnor i Indien? Kl 19 Bara bibliotek Fladdermöss Kl 20 Torups rekreationsområde Svampsafari Kl 11:30 Bokskogens Golfklubb Danskväll Kl 19:30 Svedala Folkets Hus Mikaeli skördetid Kl Statarmuseet Svedala Open hosted by Peter Hanson 25 28/9 Bokskogens Golfklubb Pilflätning Kl Svedala bibliotek Knattekultur Kl 14 G:a Brandstationen Skogens guld Kl Torups rekreationsområde POLITIK och PÅVERKAN Du hittar alla mötestider och protokoll på svedala.se. Kommunfullmäktiges möten och beredningarna nedan är öppna för alla och hålls i kommunhuset i Svedala. Kommunfullmäktige går även att se via webb-tv på svedala.se. Kommunfullmäktige 9/9 kl 19 Beredningen för kultur och fritid 25/9 kl 18:30 Beredningen för samhällsbyggnad och tillväxt 11/9 kl 17:30 Beredningen för vård och omsorg 12/9 kl 18:30 SAGOR på BIBLIOTEKEN Barn mellan 3 och 6 år är välkomna. SVEDALA BIBLIOTEK Måndagar Start 9/9 BARA BIBLIOTEK Onsdagar Start 11/9 KLÅGERUP BIBLIOTEK Onsdagar Start 11/9 Ett urval av vad som händer i vår kommun. Med reservation för ändringar. Skicka ditt evenemang i god tid till: event@svedala.se. BRA att VETA Webbplats: E-postadress: kommunen@svedala.se Telefon: Postadress: Svedala kommun Svedala Ansvarig utgivare: Elisabeth Larsson Redaktion: Nina Gilljam nina.gilljam@svedala.se Katarina Nilsson katarina.nilsson@svedala.se Utgivningsplan 2013: 27 september, 25 oktober, 29 november, 20 december. Bilder i detta nummer: Bokskogens Golfklubb, Sturup Park Golf, Katarina Nilsson, Bildarkivet (David Zandén), Musik i Syd, Istockphoto.

SVEDALANYTT SVEDALA ÅRET OM. Beställ broschyren Svedala året om på 040-626 80 00 så skickar vi hem lite vårinspiration till dig.

SVEDALANYTT SVEDALA ÅRET OM. Beställ broschyren Svedala året om på 040-626 80 00 så skickar vi hem lite vårinspiration till dig. SVEDALANYTT Svedala the perfect location SVEDALA ÅRET OM Ingenstans kan vårens inträde så klart skönjas som i bokskogarnas backar och trädkronor. Ett lika säkert vårtecken som vitsipporna i Torup är de

Läs mer

batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn, kan lämnas till bilen.

batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn, kan lämnas till bilen. SvedalaNytt September 2012 PÅMINNELSE: Du missar väl inte informationsträffen om brand och säkerhet i Bara?!! TILLFÄLLE ATT LÄRA OM BRAND OCH SÄKERHET Kuben, Bara 13 oktober kl 13-16 FARLIGT AVFALL-BILEN

Läs mer

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Dags för sportlov! Vi hoppas att du ska koppla av från skolan genom att delta i många olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka tider aktiviteterna

Läs mer

SvedalaNytt Augusti 2012

SvedalaNytt Augusti 2012 SvedalaNytt Augusti 2012 Kulturnatten inleder hösten NOTISER ////////////////////// Naverlönnskolan färdig! Med ett festligt ballongutsläpp och musik på skolgården firades första dagen på Naverlönnskolan

Läs mer

SvedalaNytt Februari 2013

SvedalaNytt Februari 2013 SvedalaNytt Februari 2013 MoveJoy - Äkta rörelseglädje! notiser //////////// NYA INFORMATIONS- NUMRET 113 13 Den 11 mars får Sverige ett nytt telefonnummer för krisinformation - 113 13. Via det nya numret

Läs mer

Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010

Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010 Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010 Dags för sportlov! Vi hoppas att du ska koppla av från skolan genom att delta i många olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka tider aktiviteterna

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Höstprogram BIBLIOTEKETS INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK

Höstprogram BIBLIOTEKETS INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK Höstprogram BIBLIOTEKETS 2015 INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK Foton och illustrationer: Anna Sallenman, Tina Löwenborg, Inger och Lasse Sandberg, Christina Sundien, Justem Johnson, Eva Thorgilsson, SVT,

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Biblioteken i Svedala VÅRENS PROGRAM

Biblioteken i Svedala VÅRENS PROGRAM Biblioteken i Svedala VÅRENS PROGRAM 2016 SAGOSTUNDER Svedala bibliotek: Måndagar kl 10.00 samt 15.00. Ingen föranmälan. Bara bibliotek: Onsdagar kl 9.30. För barn 3-6 år. Ingen föranmälan. Klågerups

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Sjöbo bibliotek. Våren 2013. Program

Sjöbo bibliotek. Våren 2013. Program Sjöbo bibliotek Våren 2013 Program Sjöbo bibliotek Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här hi ar du också ljudböcker, e böcker, film, tv spel, dningar och dskri er för både barn

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN HÖSTEN 2014 SAGOSKOJ PÅ LOMMA BIBLIOTEK BIBLIOTEKEN! Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs Följ med Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade värld!

Läs mer

Mötesplats Byttorp för seniorer

Mötesplats Byttorp för seniorer för seniorer Kvibergsgatan 17 Maj 2019 Datum Tid Aktivitet V.18 Mån 29/4 Tis 30/4 Valborgsmässoafton Ons 1/5 Tors 2/5 10.30 Fre 3/5 13.30-15.30 Teknikkurs för smartphones (Fullbokad)Terminsavslutning Fika

Läs mer

2019 Fritiden i Grums

2019 Fritiden i Grums 2019 Fritiden i Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 (Maud svarar i telefonen)

Läs mer

Stadsbiblioteket PROGRAM. Hösten 2015

Stadsbiblioteket PROGRAM. Hösten 2015 Stadsbiblioteket PROGRAM Hösten 2015 ةيبرعلاب تاياكح Sagor på arabiska Välkomna till en mysig sagostund på Mariestads Stadsbibliotek! Tid: Lördagar hela hösten kl.11.00-11.45 Magasinsvisningar Vill du

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Val till riksdag, landsting och kommun 14 september

Val till riksdag, landsting och kommun 14 september SvedalaNytt September 2014 Val till riksdag, landsting och kommun 14 september HÄR FÖRTIDSRÖSTAR DU Svedala kommunhus, Stortorget: Mån-tors 13-19 Fre 13-17 Lör-sön 11-13 Valhelg 10-14 Bara bibliotek, Bara

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så 2019 MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: ringer Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

SvedalaNytt Oktober 2014

SvedalaNytt Oktober 2014 SvedalaNytt Oktober 2014 Hej, det är vi som är Kundservice! Frågor om avfall Ta emot besök till Socialtjänsten Information om utbetalningsdag Bygglovsinformation och ansökningar Turistinformation Ytterligare

Läs mer

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr medborgarskolan Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr Västafrikansk dans Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 800 kr Fredagskväll med dans Fredag 7/

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Vad vill du göra på din fritid?

Vad vill du göra på din fritid? Vad vill du göra på din fritid? Aktiviteter som kan anpassas efter dina behov hösten 2019 WWW.SUNDBYBERG.SE/FUNK Sidan 2 av 17 Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa

Läs mer

Matematiksatsning: 10 i topp!

Matematiksatsning: 10 i topp! SvedalaNytt Oktober 2011 Matematiksatsning: 10 i topp! OMFATTANDE KARTLÄGGNING Det som identifierats i hela landet som mest betydelsefullt för att öka kunskaperna i matematik är undervisningen. Därför

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge Hösten 2014 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Rädisan Skytte Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från den 1 juli 2013 har planeringen

Läs mer

FUB verksamhet Våren 2014

FUB verksamhet Våren 2014 FUB verksamhet Våren 2014 Bad Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finns och tag med fikapengar. Start: Onsdag 15 januari Tid: kl. 18.30 20.00 Plats:

Läs mer

Adress LSS Funktionsstöd- Fritid. Fritidsprogram Maj- Augusti 2015. NÄR DU SKA ANMÄLA DIG! Ring, skriv, faxa eller skicka e-post till:

Adress LSS Funktionsstöd- Fritid. Fritidsprogram Maj- Augusti 2015. NÄR DU SKA ANMÄLA DIG! Ring, skriv, faxa eller skicka e-post till: Adress LSS Funktionsstöd- Fritid Fritidsprogram Maj- Augusti 2015 NÄR DU SKA ANMÄLA DIG! Ring, skriv, faxa eller skicka e-post till: Fritidskonsulent Christer Holmström 013-20 67 44 E-post: chrhol@linkoping.se

Läs mer

Läs om aktiviteter som händer i Aneby!

Läs om aktiviteter som händer i Aneby! r a m Som 7 0 2 Läs om aktiviteter som händer i Aneby! Ett härligt sommarlov väntar! Nu hoppas vi på mycket sol, lek och bad. På Fredstorget i Aneby blir det precis som förra sommaren en fotbollsplan.

Läs mer

APRIL. Fritiden i Grums

APRIL. Fritiden i Grums 2019 APRIL Fritiden i Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 (Maud svarar i telefonen)

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN &UNGA HÖSTEN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs SAGOSKOJ PÅ BIBLIOTEKEN! LOMMA BIBLIOTEK Följ med Tant Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade

Läs mer

Badsäsongen är här! SvedalaNytt. Juli, augusti 2013. Turisttips i sommar. Elever vid ridgymnasiet

Badsäsongen är här! SvedalaNytt. Juli, augusti 2013. Turisttips i sommar. Elever vid ridgymnasiet SvedalaNytt Juli, augusti 2013 Badsäsongen är här! notiser //////////// Turisttips i sommar I Svedala kommun badar du på Svedala friluftsbad, i Bara Badsjö och i Pude sjö. Svedala friluftsbad Bökebergsvägen,

Läs mer

Adress. Fritidsprogram. LSS Funktionsstöd- Fritid. Maj- Augusti NÄR DU SKA ANMÄLA DIG! Ring, eller skicka e-post till:

Adress. Fritidsprogram. LSS Funktionsstöd- Fritid. Maj- Augusti NÄR DU SKA ANMÄLA DIG! Ring, eller skicka e-post till: Adress LSS Funktionsstöd- Fritid NÄR DU SKA ANMÄLA DIG! Ring, eller skicka e-post till: Fritidskonsulent Ulf Melin 013-20 67 33 E-post: ulfmel@linkoping.se Fritidskonsulent Ingela Andersson 013-20 67 07

Läs mer

Från A till Ö 2015. En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna.

Från A till Ö 2015. En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna. Från A till Ö 2015 Ansvarig person En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna. Barn Mässområdet är en arbetsplats under uppbyggnadstiden, stora fordon

Läs mer

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2 Finjasjöns strand vid Skyrup Nära naturen vid ås & sjö www.matterodsbyalag.se Byabladet 2014 Nr 2 Aktiviteter 2014 12 maj Trivselkväll vid Agdas stuga kl 18,00. Vårstädning av stugan och i trädgården.

Läs mer

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar!

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! snämnden SPORTLOV! Aktiviteter i samarbete mellan Älmhults föreningar och Kultur- och Fritidsnämnden För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget

Läs mer

SPORTLOV! Måndag 16/2

SPORTLOV! Måndag 16/2 Kultur och fritid SPORTLOV! Måndag 16/2 Haganäsbadet Tid: Simhallen har öppet 11.00-15.00. Plats: Haganäsbadet. Inträde: 20 kr för ungdomar 5-17 år och 35 kr för vuxna (+18 år). Minigolf Haganäs Spela

Läs mer

Kulturhösten. Decemberupplagan 2016

Kulturhösten. Decemberupplagan 2016 Kulturhösten Decemberupplagan 2016 Medverkande kulturaktörer Daglig verksamhet, Svalövs kommun Kultur i Svalöv Kulturhuset i Svalöv Röstångabygdens Kulturförening Studieförbundet Vuxenskolan, Skåneland

Läs mer

Nu sparkar hösten igång!

Nu sparkar hösten igång! SvedalaNytt Augusti 2011 SvedalaNytt September 2011 Nu sparkar hösten igång! Nytt område med konstgräsplaner byggs i Svedala Äntligen börjar anläggandet av två konstgräsplaner och en naturgräsplan i Svedala

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2018. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Hej och välkommen till årets kulturlov!

Hej och välkommen till årets kulturlov! 23/10-1/11 2015 Hej och välkommen till årets kulturlov! Här har vi sammanställt lite av vad som erbjuds under vecka 44 Ha ett härligt och aktivt lov! /kultur-och fritidsförvaltningen Bokfika Torsdag 29/10

Läs mer

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek Sjöbo bibliotek Vårprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun

Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun VECKA 8 Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun VECKA 8 Sportlovsprogram 2019 Äntligen är det dags för sportlov! Det finns massor av roliga aktiviteter att välja bland under hela veckan - även om det inte är

Läs mer

LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL

LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK HÖST 2016 Lördagskul och annat kul för barn hösten 2016! Det blir musikprogram, teaterföreställningar, författarbesök, babybokprat och sagostunder. För platser

Läs mer

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013 Utbud hösten 2012 Nora vt - 2013 Hej Nytt år, nya möjligheter! Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande och kreativa studiecirklar. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram vårens utbud

Läs mer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram Eksjö bibliotek med filialer Vå r p r o g r a m med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram 2015 www.eksjo.se/biblioteket stadsbiblioteket@eksjo.se 0381-361 00 Biblioteket

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? November. Fritidsgården + Musikskolan = SANT!

Vad händer i Färgelanda? November. Fritidsgården + Musikskolan = SANT! Vad händer i Färgelanda? November Fritidsgården + Musikskolan = SANT! Onsdag 29 oktober klockan 19.30 välkomnar musiklärare Johan Ahl alla spelsugna ungdomar till Fritidgården. En prova på kväll där du

Läs mer

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben!

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben! Välkommen till bibliotekets program våren 2013 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. Februari Måndag 4 februari kl. 13.00-15.00 Konstutställning

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

Sommarlovsprogram 2018

Sommarlovsprogram 2018 Sommarlovsprogram 2018 Fritidsgårdarna Parkour i Färjestaden Prova på Parkour på banan nere vid Smaragdskolan. Aktiviteten vänder sig till er mellan åk 5 och 2:a året på gymnasiet och är helt kostnadsfri.

Läs mer

SPORTLOV! Måndag 16/2

SPORTLOV! Måndag 16/2 Kultur och fritid SPORTLOV! Måndag 16/2 Haganäsbadet Tid: Simhallen har öppet 11.00-15.00. Plats: Haganäsbadet. Inträde: 20 kr för ungdom 5-17 år och 35 kr för vuxen (+18 år). Tid: 9.00-12.00 skridskoåkning

Läs mer

Sommarlovsprogrammet vänder sig till dig som är mellan 6-15 år

Sommarlovsprogrammet vänder sig till dig som är mellan 6-15 år Sommarlovsprogrammet vänder sig till dig som är mellan 6-15 år Programmet finns också att läsa på kommunens webbplats www.arjang.se Utesimskola 23 juli 3 augusti Årjängs Bad och Friskvårdscenter har simskola

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2013. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Robert Rauschenberg, Monogram, 1955-59 Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2012, Stockholm/VAGA, NY. Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Välkomna till visningar och verkstad

Läs mer

ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019

ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019 ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019 Foto KEA Hemsida: www.spfseniorerna.se/ostrablekinge V i samarbetar med Möten och Träffar för alla medlemmar Alltid kl 14.00 - om inget annat anges!! TEMA-träffar:

Läs mer

Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon ,

Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon , MÅNADSPROGRAM Maj 2017 Välkommen till våra aktiviteter i maj! Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon 021-390190, 021-390129 Veckoprogram

Läs mer

LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK

LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK Hösten 2017 Lördagskul och annat kul för barn hösten 2017 Det blir teater för blandade åldrar, musikföreställning, högläsning m.m. För platser och tider -

Läs mer

9/11 kl Kapten Kryp & skattkistan ÄLMHULTS BIBLIOTEK. Hösten 2019 Barn & Unga

9/11 kl Kapten Kryp & skattkistan ÄLMHULTS BIBLIOTEK. Hösten 2019 Barn & Unga 9/11 kl. 11.00 Kapten Kryp & skattkistan ÄLMHULTS BIBLIOTEK Hösten 2019 Barn & Unga SPRÅKSTEGEN SPRÅKSTEGEN Språkstegen är ett samarbete i Blekinges och Kronobergs län för att främja små barns språkutveckling

Läs mer

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Kom och följ med Bufff på sommarens familjeaktiviteter! Bufff Uppsala genomför en familjeaktivitet varje månad där vi tillsammans

Läs mer

ÖSTRA BLEKINGE. Program hösten Foto: KEA. Hemsida: V i samarbetar med

ÖSTRA BLEKINGE. Program hösten Foto: KEA. Hemsida:   V i samarbetar med ÖSTRA BLEKINGE Program hösten 2018 Foto: KEA Hemsida: www.spfseniorerna.se/ostrablekinge V i samarbetar med Möten och Träffar för alla medlemmar. Alltid kl 14.00 - om inget annat anges!! Tematräffar: SPF-lokalen,

Läs mer

SvedalaNytt Januari 2013

SvedalaNytt Januari 2013 SvedalaNytt Januari 2013 Äventyrsbadet på Bara Söder Nu kan du se planerna för området REKREATIONS- OCH SERVICEOMRÅDEN Inom området anläggs naturområden, ridstigar samt gång- och cykelvägar. Med tanke

Läs mer

Din inställning till alkohol påverkar ungas attityd

Din inställning till alkohol påverkar ungas attityd SvedalaNytt Maj 2013 Njut av Valborg, men tänk på våra unga! VALBORGSFIRANDE I SVEDALA KOMMUN Här kan du fira Valborg i Svedala kommun: Kl 18 Aggarps kvarn, Aggarps Kl 19 Stadsparken, Svedala Kl 19 Djurhemmet,

Läs mer

SvedalaNytt Mars 2012

SvedalaNytt Mars 2012 SvedalaNytt Mars 2012 Med skoldemokrati som mål: KLÅGERUPSKOLAN VÄRD FÖR STOR ELEVRÅDSKONGRESS Från vänster: Joakim Frick, Hannah Horndahl-Wilör, Josefine Persson och Oscar Zia. Årets upplaga av elevrådskongressen,

Läs mer

Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun

Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun 2013-10-03 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun Plats och tid: Klågerupskolans matsal, kl.18:30-21:00 Närvarande: Åhörare: 25-talet

Läs mer

Släktforskarhjälp med KLGF Måndag 9 september kl. 13.00-15.00 Plats: Huvudbiblioteket Arr: Kalmar läns genealogiska förening

Släktforskarhjälp med KLGF Måndag 9 september kl. 13.00-15.00 Plats: Huvudbiblioteket Arr: Kalmar läns genealogiska förening Välkommen till bibliotekets program hösten 2013 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. September Måndag 2 september kl. 17.00-20.00 Torsdag

Läs mer

2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM

2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM Moomin CharactersTM 2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM TRÄFFA DJUREXPERTEN Charlotte Hage. FREDDE GRANBERG TOVE JANSSON 100 ÅR BARNTEATER CHARLOTTE HAGE JULIA LINDEN HILL SAGOSTUNDER BOKHÖRNAN RETROVECKA MÅRTEN

Läs mer

Aktiviteter i Eslövs kommun

Aktiviteter i Eslövs kommun Aktiviteter i Eslövs kommun vår och sommar 2013 Öppet för alla! AKTIVITETER I ESLÖV Aktivitetshuset Karidal Karidal är en mötesplats för kommunens invånare där alla är lika välkomna. Här finns möjlighet

Läs mer

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset Hej alla medlemmar, Trots en tidig vår med mycket sol som vill locka ut oss i naturen har föreningen också viktiga aktiviteter på gång som vi hoppas ni vill delta i även om det vackra vädret fortsätter

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dej när jag jobbar och kan!

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dej när jag jobbar och kan! Personal Fritiden: Alice Lönnemalm Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dej när jag jobbar

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 24-28 september 2012 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad Samlat program för äldrekulturveckan 2012 Invigning på Strandgården klockan 14.00. Monica Johansson, ordförande

Läs mer

Rädda Ludgo/Spelviks bygdegård!

Rädda Ludgo/Spelviks bygdegård! Ludgo 16 juli 2015 Rädda Ludgo/Spelviks bygdegård! Viktigt meddelande till alla medlemmar och medborgare i Ludgo/Spelvik! Vår bygdegård har fått krav från kommunen om att byta avloppsanläggning, detta

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Program. Limhamns- och Bunkeflostrands bibliotek

Program. Limhamns- och Bunkeflostrands bibliotek Program s- och s bibliotek Hösten 2014 Biblioteket en knutpunkt Vill du titta närmare på knoparna du ser på tavlan? Besök sbiblioteket. Biblioteken är viktiga knutpunkter för många människor. Det är platser

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Ingela jobbar tisdag kväll Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så

Läs mer

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED Sommarboken Sommarläsning Kick-off! Kalas SAGOSKOJ! Pysselverkstad Bibliotekspoesi Vår katastrofala bokklubb Bio på bibblan Astronomi - en resa bland stjärnor och planeter

Läs mer

12 maj - 15 augusti. 35 aktiva dagar i sommar 2015 vid Grillplatsen Vattugatan 49 i Kungshall, Nybro

12 maj - 15 augusti. 35 aktiva dagar i sommar 2015 vid Grillplatsen Vattugatan 49 i Kungshall, Nybro 12 maj - 15 augusti 35 aktiva dagar i sommar 2015 vid Grillplatsen Vattugatan 49 i Kungshall, Nybro G U L A L S P O N T A N K U F Ö R A L L A Å L D R A R Ingen föranmälan Alla välkomna Hela programmet

Läs mer

Sportlovsprogram 17-23 februari 2014

Sportlovsprogram 17-23 februari 2014 Sportlovsprogram 17-23 februari 2014 Framtagen av Bromölla kommun Turism & Fritid i samarbete med Kultur & Bibliotek Med reservation för ev. ändringar och tryckfel Måndag 17/2 Måndag 17/2 NYMÖLLA FRITDSGÅRD

Läs mer

BLI SPONSOR Stöd vår verksamhet SWISHA TILL FUB:S VERKSAMHET

BLI SPONSOR Stöd vår verksamhet SWISHA TILL FUB:S VERKSAMHET Detta utskick innehåller följande: Fritids & idrottsprogrammet hösten 2019 BLI SPONSOR - Stöd vår verksamhet - Inbjudan seminarie Bygga LSS bostäder i Jönköping Blodomloppet 2019 FUB bjuder in till Torgfika

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

Kulturprogram. Sommar 2008

Kulturprogram. Sommar 2008 Kulturprogram Sommar 2008 Musik på bruket Söndagen den 1 juni står Hällekis Musikkår åter som värd för den traditionella musikfestivalen Musik på bruket. I år är det 20:e gången som publiken bjuds på musik

Läs mer

Barnens. Datum: 6 9 september. musik, dans, konst, teater ja, kultur i alla dess former, för alla åldrar! Läs mer på vaven.se

Barnens. Datum: 6 9 september. musik, dans, konst, teater ja, kultur i alla dess former, för alla åldrar! Läs mer på vaven.se Barnens Datum: 6 9 september Datum: 9 10och september Plats: Väven Plats: ochmed Väven Brokiga och lustfyllda dagar laddade musik, konst, teater ja, kultur med i Brokigadans, och lustfyllda dagar laddade

Läs mer

Kulturcenter Oxbackens mötesplats

Kulturcenter Oxbackens mötesplats MÅNADSPROGRAM Juni 2017 Välkommen till våra aktiviteter i juni! Mot Tanzania Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon 021-390190,

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK HÖSTEN år. 3-9 år

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK HÖSTEN år. 3-9 år BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK HÖSTEN 2018 0-2 år Småbarnsrytmik Kom och dansa med ditt barn! Sång- och danslekar, rim och ramsor. Vi upplever musiken med kroppen och knoppen. När: Varje onsdag 5/9-24/10

Läs mer

Sjöbo bibliotek Lövestad bibliotek Blentarps bibliotek Meröppettid: Bemannad öppettid: Vollsjö bibliotek

Sjöbo bibliotek Lövestad bibliotek Blentarps bibliotek Meröppettid: Bemannad öppettid: Vollsjö bibliotek Vårprogram 2016 Tel: 0416-271 60/61 E-post: biblioteket@sjobo.se Gamla Torg 10. 275 80 Sjöbo Måndag 10-19 Tisdag 10-18 Onsdag 12-18 Torsdag 10-19 Fredag 10-18 Blentarps bibliotek Måndag 10-12, 13-16 Tisdag

Läs mer

Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor!

Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor! SvedalaNytt Oktober 2012 Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor! meningsskapande, en känsla av sammanhang och att alla ska lyckas är nyckelfraser. Nu riktas fokus mot undervisning och hur läroplanen

Läs mer

KULTURFESTIVALEN 2013

KULTURFESTIVALEN 2013 VARMT VÄLKOMNA TILL 22 25/10 2013 MEDBORGARHUSET, VÄNNÄS Kulturfestivalen 2013 har som mål att visa på mångfalden och att lyfta fram de intellektuellt funktionshindrade och övriga funktionshindrade i ett

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

SPORTLOVSPROGRAM 2013 16-24 februari 2013

SPORTLOVSPROGRAM 2013 16-24 februari 2013 SPORTLOVSPROGRAM 2013 16-24 februari 2013 Föreningen RegioLan presenterar LAN 2013 i Sporthall. När: lördag 16/2 till tisdag 19/2. Tid: Insläpp 15.00 lördagen den 16:e. Under lanet anordnas turneringar

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat BIBLIOTEKET BJUDER TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING och mycket annat 24 SEPT (lör) kl. 18:30-20:00 Poesicafé (Laholms kulturnatt) Stadsbiblioteket.Ta tillfället i akt och läs upp dina

Läs mer

Kommunbladet maj 2014

Kommunbladet maj 2014 Kommunbladet maj 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Val till EU-parlamentet Den 25 maj 2014 är det val till EU-parlamentet (Europa-parlamentet). Då väljer du vilka 20 svenska politiker

Läs mer