VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD"

Transkript

1 VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

2 MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam eller tillsammans med den personen som du stödjer/hjälper. Du är välkommen till: Varberg Rödaledstigen 4 Apelvikshöjd Torsdagar kl med start den 8 januari. Samling runt kaffebordet för lite prat och gemenskap därefter en stunds boccia spel. Tvååker Sannavägen 11 Tisdag i ojämn vecka kl med start den 27 januari. För social samvaro och fika med möjlighet till olika aktiviteter. Se dagboken i HN Veddige Strängvägen 2e Torsdag i jämn vecka kl året om utom röda dagar. En enkel samvaro med fika, prat och möjlighet till olika aktiviteter. Se dagboken i HN Kungsäter Skolvägen Var tredje tisdag kl med start den 20 januari. Social samvaro med fika och underhållning. Se dagboken i HN

3 SAMTALSGRUPP Här ges tillfälle att träffa andra som är i en liknande situation som din. Du får också kunskap och information kring frågor som kan vara viktiga för dig som anhörig. Anhöriggrupper skapar möjlighet att dela erfarenheter med varandra. Träffarna är fördelade på sex tillfällen med olika tema varje gång. Ring Elisabeth Persson för mer information och för att komma med i en grupp som passar just dig. DEMENSUTBILDNING Utbildningen ger dig som anhörig kunskap och information samt tillfälle att träffa andra anhöriga i liknande situation. Ring Elisabeth Persson för mer information och för att komma med i en grupp som passar just dig. ANHÖRIGSTÖDETS BIBLIOTEK Gör ett besök i vårt bibliotek. Där det finns möjlighet att låna hem böcker och filmer. Att läsa en bok kan vara avkopplande men också upplysande. I biblioteket finns faktaböcker, självbiografier, familjeböcker och böcker som handlar om hälsa m.m. För mer information och lån, ta kontakt med anhörigsamordnarna. Plats: Rödaledstigen 4, Varberg

4 HÄLSOINSATSER Du har möjlighet att välja en av dessa två hälsoinsatser: VATTENGYMPA Tisdagar: start 13 januari kl ggr. Plats: Friskvågen, Varmbadhuset, Varberg. Antalet platser är begränsat. Anmälan snarast till Käthe Wiman CIRKELGYM Tisdagar: start 13 januari kl ggr. Plats: Friskis och Svettis, Birger Svenssons väg 16 c, Varberg. En instruktör lägger upp träningsprogram. Gemensam uppvärmning och stretch ingår. Antalet platser är begränsat. Anmälan snarast till Käthe Wiman

5 LJUSRUM Extra ljus kan göra dig piggare och du får en känsla av ökad energi och bättre humör. Du har möjlighet att boka en tid för dig själv eller tillsammans med personen du stödjer. Plats: Apelvikshöjd, Rödaledstigen 4, Varberg. Måndag, tisdag och torsdag förmiddag. För bokning ring din anhörigsamordnare MASSAGESÄNG Syogra massagesäng med infraröd värme. Tisdagar kl Torsdagar kl Du har möjlighet att boka max 6 gånger tom 30 juni. Plats: Apelvikshöjd, Rödaledstigen 4, Varberg. Det finns möjlighet att boka andra tider efter överenskommelse. För bokning ring din anhörigsamordnare.

6 TANKENS RUM Massagestol, Bubbelbad, Musikbädd Plats: Skolvägen 2, Kungsäter. Går att boka måndag-söndag. För bokning ring Monalis Karlsson STUNDEN ÄR DIN En skön stund för dig då du får taktil handmassage och ett fotbad. Pris: 75 kr, enklare förtäring ingår. Plats: Varberg Rödaledstigen 4, onsdagen den 21 januari Antalet platser är begränsat. Anmälan till Monalis Karlsson senast 15 januari MÅ BRA DAG i TANKENS RUM Här kan du njuta av massagestol, musikbädd och bubbelbad. Vi ser till att du får energi-på-fyllning för kropp och själ. Datum: onsdagen den 29 april kl Pris: 100 kr inkl. mat och dryck. Plats: Skolvägen 2, Kungsäter. Anmälan till Monalis Karlsson senast 22 april Rådgör med din läkare om du har hjärt- eller ryggproblem innan du använder någon hälsoinsats. Vid bokning av Hälsoinsatser förbehåller vi oss rätten att prioritera. Om det blir fullbokat går nya deltagare före de som tagit del av insatsen tidigare. Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet.

7 NYHET FÖR VÅREN MASSAGESTOLEN NU PÅ APELVIKSHÖJD Du kan få en stunds härlig avkoppling med möjligheter till flera olika massageprogram. Fredagar kl Plats: Apelvikshöjd, Rödaledstigen 4, Varberg. Det finns möjlighet att boka andra dagar efter överenskommelse. För bokning ring din anhörigsamordnare.

8 KURS I TAKTIL HANDMASSAGE Taktil handmassage är bra för alla. Det är dokumenterat lugnande och sänker stresshormonerna. Beröring gör dig lugn och det är både rogivande att ge och få handmassage. Instruktör är Solveig Nilsson, dipl. massör. Du har möjlighet att anmäla dig till ett av dessa två tillfällen. Onsdag den 4 februari kl , anmälan senast 28 januari. Onsdag den 4 mars kl , anmälan senast 25 februari. Plats: Rödaledstigen 4, Varberg. Antalet platser är begränsat. Anmälan till Monalis Karlsson.

9 INSPIRATIONSTRÄFF Till dig som är förälder till barn/ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Efter önskemål från föräldrar bjuder vi in till en träff. Under kvällen lyssnar vi på varandra och diskuterar vilka behov som finns av att kunna träffas fortsättningsvis. Vi kan också se vad anhörigstödet kan stötta och vara behjälpliga med. Vet du fler som är intresserad och som inte har anhörigstöd, tipsa gärna om denna kväll. Torsdag den 29 januari kl Plats: Lindesbergsgatan 5, Varberg. Vi bjuder på fika. Anmälan till Elisabeth Persson eller Käthe Wiman senast 26 januari. ANHÖRIGKÖR Är du intresserad av att vara med i en anhörigkör? Anmäl i så fall ditt intresse till din anhörigsamordnare. Är intresset tillräckligt stort, provar vi att starta en kör till hösten. ANHÖRIGSTÖDETS BLOGG I februari startar vi en blogg. Tipsa oss gärna redan nu om vad skulle du vara intresserad av att läsa om där. Tanken är att vi vill visa våra aktiviteter och andra trevliga saker som vi gör. Bloggen kommer du att hitta på hemsidan.

10 SMS-TJÄNST Ta del av vår kostnadsfria SMS-tjänst. Där får du information om anhörigstödets olika aktiviteter. Det kan vara en inställd aktivitet eller påminnelse om kommande aktivitet. För mer information, ta kontakt med din anhörigsamordnare. INSPIRATIONSLOTSEN Till inspirationslotsen kan du som är anhörig komma och få tips och vägledning som vi hoppas kan inspirera och ge möjligheter till aktiviteter för dig och din närstående. För mer information, ta kontakt med anhörigsamordnarna. Plats: Rödaledstigen 6, Varberg. FÖRENINGAR Det finns olika intresseföreningar i Varbergs kommun. Ta kontakt med din anhörigsamordnare om du vill veta mer eller gå in på och sök på Föreningsregister för mer information om vilka föreningar det finns.

11 ANHÖRIGSAMORDNARE: Monalis Karlsson tel mobil Käthe Wiman tel mobil Inga-Lena Ek tel mobil Elisabeth Persson tel mobil

12 Gå gärna in på Varbergs kommuns hemsida där du kan hitta vår broschyr och våra program. Hemsidan: