Nu sparkar hösten igång!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nu sparkar hösten igång!"

Transkript

1 SvedalaNytt Augusti 2011 SvedalaNytt September 2011 Nu sparkar hösten igång! Nytt område med konstgräsplaner byggs i Svedala Äntligen börjar anläggandet av två konstgräsplaner och en naturgräsplan i Svedala bli verklighet! Entreprenören Skanska är i full gång med att projektera och förbereda det stora arbetet med att anlägga dessa efterlängtade planer. - Om vädret tillåter sätter markarbetena igång nu i oktober och förhoppningsvis kommer vi att kunna ta planerna i bruk till sommaren 2012, säger Alf Rasmussen, projektchef i Svedala kommun. Efterlängtade planer Det nya området söder om Sege å, i närheten av Tegelbruksområdet är efterlängtat. Området kommer att ha en naturgräsplan för brännboll, fotboll och andra aktiviteter samt två fullskaliga konstgräsplaner för fotboll. Föreningarna kommer att kunna spela fotboll året runt på de nya konstgräsplanerna och i anslutning till planerna byggs både en omklädnings- och kanslibyggnad samt cykel- och bilparkering. - Det blir en helt ny gång- och cykelbana från Ågatan över Segeå och ännu en Illustrationen visar hur konstgräsplanerna och naturgräsplanen fördelar sig på det nya området. Se illustrationen i större storlek på svedala.se. från Aggarpsvägen, vilket möjliggör härliga promenader och cykelturer till och från området, fortsätter Alf. Gamla IP och Bara får också konstgräs Parallellt med detta projekt anläggs också en konstgräsplan redan nu till hösten i ett mindre format på Gamla IP. Även i Bara anläggs inom en snar framtid en konstgräsplan inom ramen för förnyelsearbetet i Bara centrum. Om en plan även kan bli aktuell i Klågerup är i nuläget ovisst, men naturligtvis en förhoppning.

2 Vad ska nya skolan ska heta? TRYGG I SVEDALA SÅHÄR KAN DU MEDVERKA! Både vi på kommunen och svedalapolisen är tacksamma för upplysningar från vaksamma medborgare om pågående skadegörelse och brott. Nya skolan i Svedala ska ge plats åt 600 barn och ungdomar i årskurs 6-9. Desto fler detaljer som kan lämnas till polisen, desto större är chansen att kunna åtgärda problemet. PÅGÅENDE BROTT Om du ser ett pågående brott, en skadegörelse, en brand eller liknande: Ring 112. Försök håll uppsikt över personerna och vart de tar vägen. Anteckna registreringsnummer och signalement. TIPS OCH UPPLYSNINGAR Om du upptäcker skadegörelse på kommunens egendom, till exempel skola, eller sporthall: Ring kommunens fastighetsjour/ vaktbolag För icke-akuta tips och upplysningar till polisen: Ring Dina upplysningar är värdefulla! För varje dag som går växer den nya skolan i Svedala fram. Skanska är i full gång med att bygga den nya skolan för årskurs 6-9 vilket märks på de många fordon och byggställningar som finns i området. Skolan byggs med hållbarhet i åtanken och byggnaden når högsta nivå i Boverkets sätt att miljöklassa offentliga byggnader. Namntävling Medan vi gläds åt att skolan ska stå klar i augusti 2012 kan du fundera på vad du tycker att skolan ska heta. Var med i vår namntävling och namnge något så viktigt som en skola! Ditt bidrag vill vi ha senast den 1 december Skicka förslaget till kommunen@svedala.se. Du kan också skicka ditt förslag med vanlig post till: Svedala kommun, Kanslienheten, Svedala. Märk ditt mail eller kuvert med Namntävling Nya skolan. JURYN BEDÖMER Ditt bidrag bedöms av en specialtillsatt jury bestående av tre elevrepresentanter från Centralskolan: Pontus Karsten, ordförande i elevstyrelsen, Tristan Ribbnäs, vice ordförande i elevstyrelsen och Anna Helen, representant i elevstyrelsen. I juryn finns även byggnadsinspektör Torbjörn Wahlström, kulturchef Karin Leeb-Lundberg och informationschef Nina Gilljam. Juryns förslag överlämnas till kommunstyrelsen för beslut i februari MILJÖKLASSAD BYGGNAD - Nya skolan är ett föredöme inför kommande projekt när det gäller ekologiskt, tekniskt och ekonomiskt hållbar utveckling. Att en byggnad för barn och lärande byggs med hållbarhetstanken så central känns mycket bra, säger Göran Sköld, byggledare på Svedala kommun. Det blir en modern skola med hög lokaleffektivitet, transparens med glaspartier inomhus, låg energiförbrukning och god akustik eftersom lokalerna ska vara flexibla och samutnyttjas effektivt. Höga kvalitetskrav gäller när material och system väljs. Så pass höga krav att nya skolan uppnår guld i klassen miljöbyggnad enligt Boverkets sätt att miljöklassa offentliga byggnader. LÄS MER Läs mer om Nya skolan på svedala.se, via panelen Nya skolan till höger på förstasidan. Juryn ser fram emot att ta del av många kreativa förslag så att vi kan ge vår nya skola ett riktigt bra namn!

3 Nationella Anhörigdagen FIRAR VI den 6 oktober PÅ Holmagården Snart dags för årets Seniordagar! Välkommen till Holmagården! Det är fjärde gången som Svedala kommun uppmärksammar denna dag. Programmet börjar kl 17 och pågår till cirka 19. Svedala kommuns nya socialchef deltar tillsammans med Svedala Anhörigförening och personal som är engagerade i kommunens anhörigstöd. Därefter blir det underhållning av Tangotanten som bjuder på en musikalisk kabaré. För att alla ska få sittplats och kaffe med dopp, anmäl dig till kommunens växel senast den 1 oktober. Har du frågor, kontakta anhörigsamordnare Birgitta Andersson, Anna Borgius, ny socialchef Från vänster: Mats Magnusson (Värby församling), Alexandra Pamp (Svedala kommun), Karl-Axel Persson (SPF), Gunilla Hansson (PRO Svedala), Helene Lundberg (Svedala kommun), Käthe Wirenstedt (SPF), Britt-Marie Ryd (PRO Svedala), Kerstin Kristensson (SKPF), Solveig Persson (SKPF). Frånvarande: Leif Strandqvist (PRO Bara), Tommy Rosenberg (PRO Bara) och Ann-Louise Persson (Svedala församling. För femte året i rad arrangeras Seniordagarna i Svedala kommun. Många har varit engagerade i att ta fram ett så inspirerande och varierat program som möjligt för evenemanget, som äger rum den september. Det är ett fullspäckat program som tagits fram för årets version av Seniordagarna. -Arbetsgruppen blev stärkt efter fjolårets succé och inspirerade att utveckla programmet vidare, berättar äldrepedagog Alexandra Pamp. ARBETSGRUPPEN I år har arbetsgruppen utökats med en representant från Svedala församling. Arbetsgruppen består sedan innan av två representanter från varje pensionärsförening och en från Värby församling. Från Vård och omsorg har enhetsledare Helene Lundberg och Alexandra Pamp deltagit. HELA SVERIGE FIRAR Över hela Sverige kommer man fredagen den 30 september att uppmärksamma vikten av trygghet och säkerhet för seniorer. Detta eftersom statistiken visar att äldre löper störst risk att råka ut för olyckor, där fallolyckor är de vanligaste. FÖRELÄSARE BERÄTTAR I Svedala kommun har arbetsgruppen valt att bjuda in föreläsare som berättar hur man själv kan göra vardagen tryggare och säkrare, bland annat avseende brand- och elsäkerhet. - Men vi kommer även till exempel att få höra hur Polisen arbetar för att skapa ett tryggare Svedala, säger Helene Lundberg. HOPPAS PÅ MÅNGA BESÖKARE -Tillsammans gör vi Seniordagarna till något riktigt bra för våra seniorer, med förhoppningen att så många som möjligt tar tillfället i akt och besöker evenemanget, avslutar Alexandra Pamp. Ta del av programmet för Seniordagarna på nästa sida. Anna Borgius är ny socialchef i Svedala kommun. Anna kommer närmast från Trelleborgs kommun där hon har arbetat som verksamhetschef för Individ och familjeomsorg och som tillförordnad socialchef.

4 ONSDAG 28/9 SVEDALA FOLKETS HUS Vad kan du om Svedala? I år med blandade frågor om både nya och gamla Svedala. Kanske blir du årets Svedalamästare? Tipsrundan utgår från Folkets hus. Fina priser till plats Invigning av Per Mattsson (ordf) från beredningen för vård och omsorg Pia Transe Pedersen, stadsarkitekt Svedala kommun, berättar och visar bilder hur Svedala kommer att förändras med olika nybyggnationer samt hur man planerar för seniorer Paus Bertil Sandström, känd radiopratare, underhåller tillsammans med musikanter med programmet Ernst Rolf till Hootenanny Årets Svedalamästare av tipsrundan utses samt priser delas ut till plats Utställare under dagen, kl Svedala kommun; kök, rollatorservice, dagcentraler,, anhörigstöd, Fixarservice, arbetsterapeuter Beredningen för vård och omsorg, tag chansen och ställ en fråga till politikerna Svedala Anhörigförening Sydvästra Skånes Diabetesförening DHR (De Handikappades Riksförbund) Pensionärsföreningarna; SPF, SKPF och PRO Svedala församling Mobil- och SMS-akut med elever från Centralskolan, tag med din mobiltelefon så kan du t ex få hjälp med att lägga in namn och nummer i adressboken, läsa och svara på SMS SENIORDAGARNA KRÄVER INGEN FÖRANMÄLAN. VÄLKOMNA! TORSDAG 29/9 BARA, KUbEN Invigning av Lars Schultz (v ordf) från beredningen för vård och omsorg Peter Hörnlund från Peab berättar och visar bilder hur Bara kommer att förändras de kommande åren Paus Leif Carlsson, känd från Månstorps gavlar, underhåller på gitarr. Leif har under årens lopp gjort sig välkänd som underhållare i de sydvästra delarna av Skåne med sitt sprittande glada humör. Utställare under dagen, kl Svedala kommun; kök, dagcentral,, anhörigstöd, Fixarservice, arbetsterapeuter Beredningen för vård och omsorg, tag chansen och ställ en fråga till politikerna Svedala Anhörigförening Sydvästra Skånes Diabetesförening DHR (De Handikappades Riksförbund) Pensionärsföreningarna; SPF, SKPF och PRO Värby församling Mobil- och SMS-akut med elever från Spångholmsskolan, tag med din mobiltelefon så kan du till exempel få hjälp med att lägga in namn och nummer i adressboken, läsa och svara på SMS! FREDAG 30/9 SVEDALA FOLKETS HUS Gemensam avslutning för Seniordagarna 2011 i Svedala Folkets hus med temat Trygghet och säkerhet för seniorer Happy band från Svedala kulturskola underhåller Maria Broman, brandingenjör Svedala kommun, föreläser om brandsäkra hem Bo Hansson, Civilförsvarsföreningen, visar hur du använder en hjärtstartare Anders Persson, elektriker, berättar om hur du kan göra ditt hem mer elsäkert Mats Jennby, Polisen, berättar om hur de arbetar för ett tryggare Svedala Paus Musikunderhållning av Lomma Wienerkapell. Skjuts erbjuds den 30/9 för dig som vill åka från de norra kommundelarna till Svedala och sedan hem. Anmäl dig för skjuts senast måndagen den 26/9 på tel Med reservation för ändringar i programmet.

5 Anmäl dig till julmarknaden Nu är det dags att boka marknadsstånd till den populära julmarknaden på kommunhusets gård den 27 november kl (första advent). Framför dina synpunkter! Nu erbjuder vi ett nytt sätt för dig att framföra synpunkter på sådant som kommunen ansvarar för: skola, vård, gator, belysning, evenemang med mera. På svedala.se finns en knapp på förstasidan till höger som heter Har du synpunkter?. När du vill framföra en synpunkt klickar du på knappen, fyller i rubrik, vilket område du har synpunkt på och dina kontaktuppgifter. Tanken är att det ska vara enklare för dig att framföra din synpunkt och enklare för oss att ta hand om ditt ärende. Det är viktigt för oss att få ta del av vad du tycker eftersom vi då kan förbättra det som eventuellt inte fungerar! HÖSTLOV = KULTURLOV Boka stånd genom att skicka e-post till katarina.nilsson@svedala.se eller ring Skyltsöndagen bjuder också på julpyssel på et, tändning av julträdet och dans kring Stortorgets julgran. Handla i butikerna och ät något gott! I Svedala kommun kallar vi höstlovet för Kulturlov. På tisdagen gästspelar Djungelbandet på Kuben i Bara kl 10 och på Kulturhuset Flamman kl 13. En populär och stämningsfull tradition är fackelvandringen i Torups rekreationsområde torsdagen den 3 november. Oavsett väder, vandrar flera hundra med facklor i händerna genom den höstmörka skogen. Väl framme vid Statarmuseet serveras värmande soppa. Vi startar kl 18 vid Friluftsgården där man också kan köpa facklor. Fullständigt program finns på svedala.se i början av oktober. Facklor från vandringen 2010 i Torup. Malmö Opera gästspelar med Sopraner - en operashow Onsdagen den 5 oktober är det dags för en fantastisk operashow på Kulturhuset Flamman, Hantverkaregatan 7 i Svedala. Förköp på en, I Sopraner utforskas, med komik och dramatik, operans olika kvinnoroller. Vilka liv lever de? Vad står på spel? Vem är kär i vem? Och framför allt - varför råkar alla så illa ut? Det bjuds på mycket igenkänningshumor och för nybörjaren är det en utmärkt introduktion till operans fantastiska, förvirrade och underbara värld. Arrangör är Malmö Opera och Svedala kommun tillsammans med Sveamatea.

6 KALender för mer detaljerad information gå in på SVEDALA.SE. SVEDALA GALLERI Thomas Hansson, måleri t o m 13/10 Conny Nyström, olja 15/10-17/11 GALLERI KVIS Naket/Landskap+Glas Leif R Lindén, Greta Rhodin, Margaretha Persson t o m 25/9 Farfar och jag 1-10/10 Mats Conny Magnusson och Bodil Schöön 15-16/10, 22-23/10 Christina Karlsson 29-30/10, 5-6/ Nässlan - Nordens ginseng Kl Torups Juridisk rådgivning Kl Svedala Islandshästens dag Kl Torups Mikaeli skördetid Kl Statarmuseet Börringe runt Kl 13 Börringe kyrka Skaffa husdjur? Kl 19 Svedala Anhörigcafé Kl Värbygården Oktoberfest Kl 20 Klågerupshallen Barnens dag Kl Statarmuseet Gubbafrukost Kl 9.30 Holmagården Juridisk rådgivning Kl Klågerups Mannekänguppvisning Föreläsning, Digerdöden Kl Sveagatan 12, Svedala Sopranos Kl 19 Kulturhuset Flamman Knattekultur Sagosånger Kl G:a Brandstationen Föreläsning, Stress Kl Studieförbundet vuxenskolan Äpplets dag Kl Statarmuseet Föreläsning, Transsibiriska järnvägen Kl Sveagatan 12, Svedala Anhörigcafé Kl Värbygården Harvest Western Final 14-16/10 Bökebergs Arena Danskväll Kl Svedala Folkets hus Kaninhoppningstävling Kl 13 Örnakulla Gård Skördefest Föreläsning, Skånes djurpark Kl Sveagatan 12, Svedala Olle Lönnaeus Kl 19 Svedala Juridisk rådgivning Kl Bara Vykort från förr Anhörigcafé Kl Värbygården Halloween, kaninhoppning Kl 13 Örnakulla Gård Yddingeloppet Kl 10 Torups Halloweencafé Ett urval av vad som händer i vår kommun. Med reservation för ändringar. Är du arrangör av ett evenemang? Maila ditt evenemang i god tid till katarina.nilsson@svedala.se så läggs evenemanget in på svedala.se samt här i SvedalaNytt i mån av plats. Bra att veta Webbplats: E-postadress: kommunen@svedala.se Telefon: Postadress: Svedala kommun Svedala Ansvarig utgivare: Elisabeth Larsson Redaktion: Nina Gilljam nina.gilljam@svedala.se Katarina Nilsson katarina.nilsson@svedala.se Politik och påverkan Du hittar alla mötestider och protokoll på svedala.se. Kommunfullmäktiges möten är öppna för alla och hålls i kommunhuset i Svedala. Mötena går även att följa via webb-tv på svedala.se. Kommunfullmäktige 10/10 kl 19 Beredningen för kultur och fritid 26/10 kl 19 Beredningen för samhällsbyggnad och tillväxt 12/10 kl 16 Beredningen för vård och omsorg 13/10 kl SAGOR på en Klågerups Onsdagar kl För barn 2-6 år Svedala Måndagar kl För barn 3-6 år Bara Onsdagar kl För barn 3-6 år Utgivningsplan 2011: 29 oktober, 26 november, 17 december Bilder i detta nummer: Katarina Nilsson, Nina Gilljam, Berit Henryson, Malmö Opera, bildarkivet.se/ Stephan Berglund, Jörgen Wiklund & Co, Göran Strand.

Matematiksatsning: 10 i topp!

Matematiksatsning: 10 i topp! SvedalaNytt Oktober 2011 Matematiksatsning: 10 i topp! OMFATTANDE KARTLÄGGNING Det som identifierats i hela landet som mest betydelsefullt för att öka kunskaperna i matematik är undervisningen. Därför

Läs mer

batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn, kan lämnas till bilen.

batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn, kan lämnas till bilen. SvedalaNytt September 2012 PÅMINNELSE: Du missar väl inte informationsträffen om brand och säkerhet i Bara?!! TILLFÄLLE ATT LÄRA OM BRAND OCH SÄKERHET Kuben, Bara 13 oktober kl 13-16 FARLIGT AVFALL-BILEN

Läs mer

Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010

Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010 Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010 Dags för sportlov! Vi hoppas att du ska koppla av från skolan genom att delta i många olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka tider aktiviteterna

Läs mer

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Dags för sportlov! Vi hoppas att du ska koppla av från skolan genom att delta i många olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka tider aktiviteterna

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2007-06-14

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2007-06-14 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Pensionärsrådet Beslutande Namn Knut Magnusson, SPF Cl 73, ordf Johan Wallén, SPF Club 73 Karl-Axel Persson, SPF Club 73 Herman Henriksson, PRO Ragnar

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2007-08-23

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2007-08-23 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Pensionärsrådet Beslutande Namn Knut Magnusson, ordförande (SPF) John Wallén (SPF) Karl-Axel Persson, (SPF) Herman Henriksson (PRO) Ragnar Olsson (PRO)

Läs mer

SvedalaNytt Februari 2013

SvedalaNytt Februari 2013 SvedalaNytt Februari 2013 MoveJoy - Äkta rörelseglädje! notiser //////////// NYA INFORMATIONS- NUMRET 113 13 Den 11 mars får Sverige ett nytt telefonnummer för krisinformation - 113 13. Via det nya numret

Läs mer

SvedalaNytt Mars 2012

SvedalaNytt Mars 2012 SvedalaNytt Mars 2012 Med skoldemokrati som mål: KLÅGERUPSKOLAN VÄRD FÖR STOR ELEVRÅDSKONGRESS Från vänster: Joakim Frick, Hannah Horndahl-Wilör, Josefine Persson och Oscar Zia. Årets upplaga av elevrådskongressen,

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-16:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-16:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Torup 2017-11-30, kl 13:30-16:00 Paragrafer 40-57 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor!

Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor! SvedalaNytt Oktober 2012 Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor! meningsskapande, en känsla av sammanhang och att alla ska lyckas är nyckelfraser. Nu riktas fokus mot undervisning och hur läroplanen

Läs mer

Allaktivitetshuset. Kungshällan

Allaktivitetshuset. Kungshällan Allaktivitetshuset Kungshällan Programblad för 1 September 31 Januari 2013-2014 1 Kungshällan Lilla Torg 1 243 30 Höör Mötesplatsen för ALLA seniorer Här finns det möjlighet att träffas och umgås, ta en

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013)

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013) Medlemsblad Nr 3 Årg. 22 (2013) Bästa medlemmar! Våren blev sen, kall och efterlängtad. Trots mångas misströstan infann den sig till slut, som alltid. Måndagen den 22:e april blev vi guidade på den nybyggda

Läs mer

Onslunda pensionärsförening (PRO) Onslunda pensionärsförening (PRO) Brösarps pensionärsförening (SPF)

Onslunda pensionärsförening (PRO) Onslunda pensionärsförening (PRO) Brösarps pensionärsförening (SPF) Plats och tid: Närvarande: Kent Eklund Siv Nilsson Philip Ohlsson Lars Carlstedt Hanna Karin Persson Leif Norlin Agneta Arvidsson Bengt Andersson Anita Larsson Övriga Byavångshemmet, Tomelilla kl. 12:30-15:45

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Kommunbladet sommaren 2014

Kommunbladet sommaren 2014 Kommunbladet sommaren 2014 Ett urval av information från Norsjö kommun på lättläst svenska. National-dagen i Norsjö Den 6 juni är det Sveriges national-dag och det firar vi med olika aktiviteter i Norsjö.

Läs mer

SvedalaNytt Oktober 2014

SvedalaNytt Oktober 2014 SvedalaNytt Oktober 2014 Hej, det är vi som är Kundservice! Frågor om avfall Ta emot besök till Socialtjänsten Information om utbetalningsdag Bygglovsinformation och ansökningar Turistinformation Ytterligare

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckan invigs söndagen den 13 september av kommunstyrelsens

Läs mer

SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA

SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA SVEDALANYTT Mars 2015 SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA Sex förskolor och tre skolor i Svedala kommun har blivit uttagna att delta i en femårig försöksverksamhet tillsammans med Malmö högskola.

Läs mer

Allaktivitetshuset. Kungshällan

Allaktivitetshuset. Kungshällan Allaktivitetshuset Kungshällan Programblad för 1 September 31 Januari 2014 2015 1 Kungshällan Lilla Torg 1 243 30 Höör Mötesplatsen för ALLA seniorer Här finns det möjlighet att träffas och umgås, ta en

Läs mer

Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående

Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro Kommun Telefon 0481-456 69 Ingen fråga är för liten Ni som förlorat er närstående

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-02-03 Sida 1 (5) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 9.00 11.00 Beslutande Inger Borgenberg, socialnämnden, ordförande Jan Hansson, PRO Åkarp, vice ordförande

Läs mer

SvedalaNytt Augusti 2012

SvedalaNytt Augusti 2012 SvedalaNytt Augusti 2012 Kulturnatten inleder hösten NOTISER ////////////////////// Naverlönnskolan färdig! Med ett festligt ballongutsläpp och musik på skolgården firades första dagen på Naverlönnskolan

Läs mer

BALANS I LIVET. Vecka 40 vill vi uppmärksamma vad som erbjuds till seniorerna.

BALANS I LIVET. Vecka 40 vill vi uppmärksamma vad som erbjuds till seniorerna. BALANS I LIVET Vecka 40 vill vi uppmärksamma vad som erbjuds till seniorerna. Inom äldreboende, demensboende, växelvårdsboende, dagverksamheter och på seniorträffar sjuder det av aktivitet och evenemang.

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 24-32

Underskrifter Paragrafer 24-32 Sida 1 av 5 Tid och plats 2 december 2014 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Patric Åberg (M), ordförande Inger Kjellberg Ingolf

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

SvedalaNytt Mars 2014

SvedalaNytt Mars 2014 SvedalaNytt Mars 2014 Vatten- och avloppsfrågor i kommunen: POLICY OCH PLAN VISAR VÅR INRIKTNING Kommunfullmäktige har antagit en ny vatten- och avloppspolicy samt en ny vatten- och avloppsplan som ska

Läs mer

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2 Plats och tid Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala 2019-01-17, kl 13:30-14:15 Paragrafer 1-8 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014

Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014 Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014 Trädgårdsföreningen Liljekonvaljens höstprogram 2014 Hej! Liljekonvaljen fyller 15 år i höst och det vill vi fira under årets skördemarknad. Under hösten

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

Närvarolista pensionärsrådet

Närvarolista pensionärsrådet PENSIONÄRSRÅDET Plats och tid Stella dagcentral, Almgatan 10, Svedala 2018-09-20, kl 13:30-15:30 Paragrafer 35-47 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg

Läs mer

Västre Jär. Studier & aktiviteter GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG!

Västre Jär. Studier & aktiviteter GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG! Västre Jär Studier & aktiviteter 2016 1 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG! Västre Jär 2016 ännu ett år med studiecirklar, kulturarrangemang och folkbildning i samarbete med ABF Sydvästra Skåne. Var så god - luta

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Välkommen till Seniorträffar

Välkommen till Seniorträffar Välkommen till Seniorträffar Hösten 2015 Seniorträffar i Partille Vill du prata med någon över en kopp kaffe? Eller kanske prova på sitt-gympa, gå en datakurs eller delta i en läsecirkel? Hjärtligt välkommen

Läs mer

Kulturcenter Oxbackens mötesplats

Kulturcenter Oxbackens mötesplats MÅNADSPROGRAM Juni 2017 Välkommen till våra aktiviteter i juni! Mot Tanzania Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon 021-390190,

Läs mer

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter Täby seniorcenter Aktuella aktiviteter taby.se/seniorcenter Välkommen till Täby seniorcenter Täby seniorcenter är en öppen kommunal verksamhet där du kan träffa andra seniorer, vara med på något av de

Läs mer

Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon ,

Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon , MÅNADSPROGRAM Maj 2017 Välkommen till våra aktiviteter i maj! Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon 021-390190, 021-390129 Veckoprogram

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

Våldet går inte i pension. För dig som vill veta mer

Våldet går inte i pension. För dig som vill veta mer Våldet går inte i pension För dig som vill veta mer Studiematerial Trygghet som saknas- om våld och övergrepp mot äldre Brottsofferjouren, Studieförbundet Vuxenskolan och Sveriges Pensionärsförbund har

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare PENSIONÄRSRÅDET Plats och tid Kommunhuset, Torup 2018-02-01, kl 13:30-15:30 Paragrafer 1-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1 Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson, PRO Irene

Läs mer

SVEDALANYTT JUL MED KÄNSLA JUL RUNT KNUTEN! December Januari 2015/16. Julstämning! Vi önskar God Jul och Gott Nytt År!

SVEDALANYTT JUL MED KÄNSLA JUL RUNT KNUTEN! December Januari 2015/16. Julstämning! Vi önskar God Jul och Gott Nytt År! SVEDALANYTT December Januari 2015/16 Julstämning! Söndag 22 november söndag 13 december JUL PÅ STATARMUSEET Vi visar hur Hanna firade jul 1928 samt Asta och Tore 1952. Runt omkring museet har vi pyntat

Läs mer

Äntligen dags för Kulturnatt!

Äntligen dags för Kulturnatt! SvedalaNytt Äntligen dags för Kulturnatt! Den första lördagen i oktober är det dags för årets Kulturnatt med aktiviteter i Svedala och Bara. I år presenteras ett fullspäckat program för en utökad målgrupp

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

Anne-Marie Mårtensson Kommunalpensionärerna, ersättare. Onslunda Pensionärsförening, ersättare. Brösarps pensionärsförening

Anne-Marie Mårtensson Kommunalpensionärerna, ersättare. Onslunda Pensionärsförening, ersättare. Brösarps pensionärsförening Rådsprotokoll 1 Närvarande: Åke Ranteg Ulf Persson Kjell Fröjd Gun Hedar Ordförande (m) Ledamot (c) Brösarps pensionärsförening Tranås pensionärsförening Tage Andersson SPF Klubb 67 Agne Persson Kommunalpensionärerna

Läs mer

Människor emellan. en vecka om kärlek. Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! 10 15 februari. Välkommen till

Människor emellan. en vecka om kärlek. Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! 10 15 februari. Välkommen till Människor emellan en vecka om kärlek 10 15 februari Välkommen till Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! Måndag 10 februari Tisdag 11 februari Entrén Kl 13.30 Invigning. Christina Dawson

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 11 maj 2017 kl 18:30-20:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Välkommen till våra aktiviteter i Juni!

Välkommen till våra aktiviteter i Juni! MÅNADSPROGRAM Juni 2018 Välkommen till våra aktiviteter i Juni! Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon 021-390190 Veckoprogram

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan inleds den 7 september kl.14.00 med tal av Liliana Lindström och lite barsnack

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 12 Föregående protokoll... 14 13 Samverkansplan-eventuellt utkast... 15 14 Inbjudan till nätverk... 16 15 Ansökan om medel-stiftelsen ungdom mot våld... 17 16 Anhörigdagen i Habo...

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer 1-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer 1-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Toftaängen 2017-02-16, kl 13:30-15:30 Paragrafer 1-9 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson Utses

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola Augusti 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckans program finns att hämta på Medelpunkten, Rådhuset och

Läs mer

Programblad Vinter, vår och sommar 2018

Programblad Vinter, vår och sommar 2018 Föreningslokal: E-mail: Hemsida: Bankgiro: 681-1376 Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Vinter, vår och sommar 2018 Medlemsavgift

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 2 Årg. 26 (2017) Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar!

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 2 Årg. 26 (2017) Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 26 (2017) Bästa medlemmar! Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar! Vinter och mörker håller oss mest inomhus, men nu kryper vi så

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Med hösten kommer fler ovälkomna besök! Glädjande har antalet bostadsinbrott legat på en ovanligt

Läs mer

SvedalaNytt November 2014

SvedalaNytt November 2014 SvedalaNytt November 2014 Vi välkomnar hösten och kulturlovet! Njut av ett inspirerande kulturlov Kulturlovet 27 oktober 2 november bjuder på många roliga och inspirerande aktiviteter för både liten och

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Humlorna från Veberöd underhåller den 12 maj kl.14.00 Maj 2014

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Humlorna från Veberöd underhåller den 12 maj kl.14.00 Maj 2014 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Humlorna från Veberöd underhåller den 12 maj kl.14.00 Maj 2014 1 Foto Taina Ahola ANSLAGSTAVLAN Ört och Kryddcafé Kom på vårt första Ört

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-04-08

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-04-08 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Ledamöter Sverker Nordgren, M Bengt Ohlsson, M Bertil Holmgren, M Göran Jepsson, M Björn Jönsson, S, vice ordf Anders Gsaxner, S Lars-Owe Edberg, S Tom

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Till företag i Nora kommun från Företagarföreningarna, Nora köpmannaförening och Nora kommun. År 2014, nummer 7 I detta nummer:

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Nyhet 2008-09-25 Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Den 15 oktober äger Stora Aktie- och Fonddagen rum i Uppsala Konsert & Kongress. Under dagens gång arrangeras flera intressanta seminarier

Läs mer

Din inställning till alkohol påverkar ungas attityd

Din inställning till alkohol påverkar ungas attityd SvedalaNytt Maj 2013 Njut av Valborg, men tänk på våra unga! VALBORGSFIRANDE I SVEDALA KOMMUN Här kan du fira Valborg i Svedala kommun: Kl 18 Aggarps kvarn, Aggarps Kl 19 Stadsparken, Svedala Kl 19 Djurhemmet,

Läs mer

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG)

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG) 1(12) Plats och tid Rådhuset KS-salen, kl 08.30 Beslutande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S Palm (SPF) vice ordf Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund (SPRF) Elise Lilja (SKPF)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2013-09-10 Blad 1 (10) Plats och tid Folkets hus, sammanträdesrum Grelsgård kl 10.00 12.00 Beslutande Ragnar Lif, ordförande (c) Ingrid Nilsson (s) tjänstgörande

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Britt Johansson, M, t.f. ordförande för sammanträdet Mari Lindahl, FP (ers Jimmy Henriksson, FP, ordf) Lena Persson, S Elisabeth Lindberg,

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2003-01-15

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2003-01-15 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 1 Presentation av verksamheten Cheferna för biblioteks-, fritids- och kulturenheterna gör en kortare presentation av respektive verksamhet och de ekonomiska förutsättningarna

Läs mer

Trivselpunkten. En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun. Foto: Couleur

Trivselpunkten. En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun. Foto: Couleur Trivselpunkten En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun Foto: Couleur Aktivitetsprogram för Oktober 2019 Information Trivselpunkten är en öppen social mötesplats.

Läs mer

Snart är badsäsongen här!

Snart är badsäsongen här! SvedalaNytt Juni 2014 Snart är badsäsongen här! BADENS ÖPPETTIDER Måndag-fredag 10-20 Lördag-söndag 10-17 Friluftsbaden i Svedala och Bara öppnar för allmänheten 2 juni och håller öppet fram till 24 augusti.

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2005-11-02 Sammanträdestid 13.00-17.00 NÄRVARANDE 1 (9) Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Carlbom, ordf (c) Sara Grimpe,

Läs mer

Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm.

Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm. ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2015-02-27 1 (6) Kvartalsbrev Mars 2015. Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm. Vi är redan inne i Mars månad, och efter en

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Ungdomsparlamentet 2007-05-03

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Ungdomsparlamentet 2007-05-03 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 1 Val av mötesordförande och justerare Hampus Lindholm väljs till ordförande för dagens sammanträde i ungdomsparlamentet. Angelina Nilsson och Kajsa Andersson väljs

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-09-09 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Ej tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00 11.00, Folkets hus, Konsthallen Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO

Läs mer

Monika Larsson Fritidskonsulent telefon 0414-819333 mobil 0709-819333 mail monika.larsson@simrishamn.se

Monika Larsson Fritidskonsulent telefon 0414-819333 mobil 0709-819333 mail monika.larsson@simrishamn.se Ett häfte samlat med aktiviteter från studieförbund, föreningar och organisationer i Simrishamn, Tomelilla, Sjöbo, Skurup och Ystad kommuner. Alternativet riktar sig till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Programblad Hösten 2015

Programblad Hösten 2015 Programblad Hösten 2015 INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET ENSKEDE - ÅRSTA Ordföranden har ordet Hej igen och välkomna åter. Nu är det dags för höstens aktiviteter. Vår duktiga programkommitté: Ingrid,

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2013-09-17 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset (13,30 lilla gruppen) 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

MAJ 23-27. Under vecka 21 anordnas en temavecka för dig som är senior i Höganäs kommun. PROGRAM VECKA 21 SENIOR I FOKUS VÄLKOMMEN

MAJ 23-27. Under vecka 21 anordnas en temavecka för dig som är senior i Höganäs kommun. PROGRAM VECKA 21 SENIOR I FOKUS VÄLKOMMEN Foto: Anders Ebefeldt PROGRAM SENIOR I FOKUS 2016 PROGRAM VECKA 21 SENIOR I FOKUS T E M A - H Ä L S A O C H L I V S K V A L I T E T Under vecka 21 anordnas en temavecka för dig som är senior i Höganäs

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Sportlov! 15-23 FEBRUARI 2013

Sportlov! 15-23 FEBRUARI 2013 Sportlov! 15-23 FEBRUARI 2013 Dags för sportlov! Vi hoppas på ett roligt sportlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka

Läs mer

anhörigstöd Höst 2015

anhörigstöd Höst 2015 anhörigstöd Höst 2015 Stöd från vård- och omsorgsförvaltningen För dig som tar hand om en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Vad är anhörigstöd? Vårdar du en partner

Läs mer

Tisdagen den 27 februari 2018, kl Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Rådhuset

Tisdagen den 27 februari 2018, kl Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Rådhuset Sammanträdesprotokoll Tid: Plats: Tisdagen den 27 februari 2018, kl. 08.15-10.00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Rådhuset Ärenden Delgivning av föregående protokoll Information om uppdraget ung i Säter

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada

Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada Utbildar INBJUDAN till Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada Tema: Konsekvenser vid förvärvad hjärnskada. Plats: Missionskyrkan i Uppsala. Tid: Tisdagen den 8 mars 2016 kl. 9.00 17.00 (registrering

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV ENKÄT FÖR FALLPREVENTION OCH HÄLSA HOS ÄLDRE

SAMMANSTÄLLNING AV ENKÄT FÖR FALLPREVENTION OCH HÄLSA HOS ÄLDRE Social verksamhet SAMMANSTÄLLNING AV ENKÄT FÖR FALLPREVENTION OCH HÄLSA HOS ÄLDRE SEPTEMBER DECEMBER 2014 Maria Toll Samordnare anhörigstöd/volontärarbete/förebygga Postadress: Besöksadress: socialverksamhet@grastorp.se

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Foto Taina Ahola Juni-juli 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Semesterstängt Medelpunkten har stängt för aktiviteter

Läs mer

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman)

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman) SPF-NYTT 2009-4 Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10 (Foto: Lennart Ekman) Styrelse Ordförande: Vice ordf: Kassör: Sekreterare: Vice sekr: Ledamöter: Ersättare: Karin Michols 253 98 Barbro Andréason 147 72

Läs mer

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka!

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka! Näsums Kyrkoblad Nr 1/2010 Mars- Juni 2010 Fira Påsk i din kyrka! Barnen i grupperna välkomnar alla redan på Palmsöndagens familjegudstjänst då vi har stor fest och final på årets Fastekampanj och upptakt

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NORDANSTIGS KOMMUN i Hudiskvall och Nordanstig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2011-12-09 1 Sida Plats och tid Älvstagården i Jättendal, fredagen den 9 december 2011 kl 09:00 11-30 Beslutande Övriga

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer