SvedalaNytt Februari 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SvedalaNytt Februari 2013"

Transkript

1 SvedalaNytt Februari 2013 MoveJoy - Äkta rörelseglädje! notiser //////////// NYA INFORMATIONS- NUMRET Den 11 mars får Sverige ett nytt telefonnummer för krisinformation Via det nya numret ska allmänheten kunna få och lämna information vid allvarliga olyckor och kriser, till exempel stormar, översvämningar eller storbränder. Tjänsten kommer att vara tillgänglig dygnet runt och sköts av SOS Alarm i samarbete med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. BESTÄLL FÄRDTJÄNST I TID INFÖR PÅSKEN Vad är MoveJoy? Jo, det är gympan som vänder sig till dig som har någon form av funktionsnedsättning. Vill du vara med, är det bara att dyka upp i Marbäckshallen i Svedala tisdagar kl MoveJoy är gympa för alla åldrar, gammal som ung och oavsett funktionsnedsättning och det är Linda Kronholm som leder gympan. Beställning av färdtjänst inför påskhelgen ska göras senast den 15 mars. VELLINGETAXI Beställningen görs vardagar mellan kl 7.30 och på telefon FRÅN IDÉ TILL MÖJLIGHET Linda Kronholm är utbildad idrottspedagog och anställd som personlig assistent inom LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) i Svedala kommun. Linda håller dessutom på att utbilda sig till undersköterska. - Jag hade länge gått och funderat på att starta någon form av aktivitet för personer med LSS-stöd i Svedala kommun. Våren 2012 tog jag kontakt med Svedala GIF och frågade om jag kunde starta en grupp för personer med funktionsnedsättning. Svedala GIF nappade på min idé, berättar Linda. RÖRELSEGLÄDJE Under sommaren växte idén fram. Med utgångspunkt från att alla kan gympa, fick gympagruppen namnet MoveJoy, vilket betyder rörelseglädje. Det är precis vad gruppen gör - rör sig till musik. Roliga stationer med hinderbanor, lekar, dans och musik skapar mycket skratt. Varje pass avslutas med avslappning. - Vi är just nu en grupp på tio personer, som tränar ihop varje vecka. De flesta har assistenter med sig, men det är absolut inget krav, avslutar Linda. KONTAKTA LINDA Är du intresserad av MoveJoy, kontakta Linda Kronholm på linda.kronholm@ hotmail.com. Mer information finns på Linda Kronholm är ledare i gympagruppen MoveJoy. VAD HÄNDER MED ICA-TOMTEN? Illustration av ICA-tomten. Planen för Svedala 15:11, Gamla ICAtomten, ställs ut för granskning och yttrande 11 februari -12 mars. I denna prövas lämpligheten att bygga flerbostadshus i 3-4 våningar med 40-talet bostäder samt lokaler för handel, service, kontor och hantverk på bottenplan ut mot Storgatan. Ta del av planen på biblioteken, i kommunhusets foajé och på svedala.se.

2 MIO MIN MIO 3/3 Kuben, kl 11 Kuben, Bara Tillsammans med två skådespelare och en musiker flyger publiken till Landet i Fjärran för att hjälpa Mio att besegra Riddar Kato och befria alla de bortrövade barnen. Denna föreställning arbetades fram i Astrid Lindgrens Värld 2008 och är unik då de fått tillstånd att spela den utanför sagoparken. Ålder: 3 8 år. Längd: 40 min. Pris 50 kr. Förköp på ditt bibliotek. OBS! Endast kontant betalning. Resterande biljetter i entrén. Tania Naranjo kan du njuta av den 4 mars i Svedala kyrka. Pianokonsert med Tania Naranjo Pianist, sångerska och kompositör. En färgstark världsmusiker! 4/3, kl 19, Svedala kyrka Möt Tania Naranjo vid flygeln. Tania spelar och sjunger egna och andras sånger från Sydamerika på spanska och svenska och berättar om musiken och texterna. Pris 80 kr. Förköp på ditt bibliotek. Resterande biljetter säljs i entrén. STORGATAN I SVEDALA ÖPPNAS FÖR BILTRAFIK EARTH HOUR DEN 23 MARS - Släck för en ljusare framtid! Storgatan öppnas nu upp för biltrafik. Nu står det klart att Storgatan i Svedala öppnas för biltrafik. Efter dialog med handlarna och fastighetsägare om hur kommunen kan stötta centrumhandeln, beslutade Svedalapolitikerna i kommunfullmäktige i februari att öppna upp gågatan igen. Lördagen den 23 mars kl deltar Svedala kommun i Världsnaturfonden WWF:s klimatmanifestation Earth Hour. Vi släcker belysningen på kommunhusets fasad och på Marknadstorget. Under Earth Hour släcker människor över hela världen ljuset för att visa sitt miljöengagemang. Syftet med Earth Hour är att skicka en signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar och därigenom uppmärksamma och skapa ett engagemang i frågan. Earth Hour är inte en energisparkampanj. Målet är att kampanjen ska nå två miljarder människor världen över och halva Sveriges befolkning. SLÄCK DU OCKSÅ! Var med och visa att klimatfrågan är viktig genom att släcka ljuset i din bostad under Earth Hour den 23 mars. Då ser människor runt omkring att ditt hushåll deltar i Earth Hour.

3 Kö till förskola och pedagogisk omsorg samt allmän förskola för 3-5 åringar!! I april börjar vi arbeta med höstens placeringar av barn i förskola och pedagogisk omsorg. ANMÄL SENAST 28 MARS Om ditt barn inte har plats i förskola eller pedagogisk omsorg ska anmälan göras senast den 28 mars. Anmälan på webben Du anmäler ditt barn direkt på vår webbplats svedala.se. Klicka på knappen Dexter - ansökan om barnomsorgsplats, till höger på förstasidan. Du behöver inga inloggningsuppgifter för att göra en anmälan. Allmän förskola Barn som fyller 3-5 år under 2013 har rätt till avgiftsfri allmän förskola. Allmän förskola omfattar 525 timmar per år (15 timmar per vecka) under skoldagar. Erbjudandet gäller från och med höstterminen det år barnet fyller 3 år till och med vårterminen det år barnet fyller 6 år. Om du redan har en barnomsorgsplats men önskar att ändra den till avgiftsfri allmän förskola anmäler du detta via Dexter på svedala.se senast den 31 juli. Frågor Mer information om våra förskolor och pedagogisk omsorg samt regler och avgifter finns på svedala.se. Maila till utbo@svedala.se eller kontakta kommunhusets reception om du har frågor, telefon ÖPPET HUS PÅ VÅRA FÖRSKOLOR OCH FAMILJEDAGHEM Är du nyfiken på att besöka våra förskolor och familjedaghem? Vi erbjuder öppet hus följande dagar och tider: Måndag 4/3 kl 9-11 Hattstugans förskola, Henriette Coyets gata 1, Bara Rödluvans förskola, Förskolegatan, Bara Värby förskola, Björnbärsgatan 21, Bara Fröhusets förskola, Klementingatan 8, Svedala kl Klöverstugans förskola, Ola Hanssons väg 1, Svedala Tisdag 5/3 kl 9-11 Mumindalens förskola, Lindesborgsvägen 3, Klågerup Örtagårdens förskola, Organistgatan 8, Svedala kl Tegelbrukets förskola, Tågmästaregatan 20, Svedala Onsdag 6/3 kl 9-11 Tofta förskola, Vårgatan 2, Svedala kl Erlandsdals förskola, Vitvingegatan 28, Svedala Torsdag 7/3 kl 9-11 Frejaparkens förskola, Långgatan 46, Svedala kl Marbäcks förskola, Rönnstigen 1, Svedala Om du vill besöka våra familjedaghem i Svedala, Bara och Klågerup, vänligen ring för tidsbokning. Mer information finns på svedala.se under respektive förskola och på

4 Plats för fler företag: 15 nya industritomter på östra industriområdet Nu bygger kommunen ut den sista etappen av Östra Industriområdet i Svedala med Veidekke AB som entreprenör. Denna etapp omfattar utbyggnad av 15 byggklara industritomter. Totalt cirka m 2 industrimark med anslutningar för el, datakommunikation, vatten och avlopp. Entreprenaden beräknas stå klar hösten TIDPLAN Entreprenadarbetet kommer att starta i början av februari och planeras vara färdigt i oktober Arbetet kommer i huvudsak att bedrivas vardagar mellan kl och Vi ber om överseende med de störningar som arbetena kan ge upphov till. MER INFORMATION Anders Svensson, projektledare, Svedala kommun, anders.svensson@svedala.se, Jonas Synnelius, byggledare, Svedala kommun, jonas.synnelius@gmail.com, Händelserika Bara! Lägenheter i olika storlekar Andreas Nilsson, entreprenör, Veidekke, andreas.nilsson@veidekke.se, Årets inspirationskväll för näringslivet i Svedala kommun äger rum den 25 april kl Mer information kommer i nästa nummer av SvedalaNytt! Nu pågår projekteringen av husen och lägenheterna i nästa etapp av Bara centrum. Etappen omfattar den planerade biblioteksbyggnaden med lägenheter på plan 2-4 och de intilliggande husen närmast torget. Mindre lägenheter i bibliotekshuset Husen kommer exteriört att knyta an till de redan färdigställda och inflyttade husen, men lägenheterna skiljer sig något. Peab anpassar bland annat lägenhetsstorlekar efter den efterfrågan man märkt. I bibliotekshuset inriktar man sig på ett antal mindre lägenheter med 1-2 rum och kök. Större lägenheter i grannhusen I grannhusen kan det bli möjligt att få något större lägenheter med 4 rum och kök. Byggstart är planerad till att ske under 2013 och därefter tar det cirka 14 månader till första inflyttningen. Utvecklingen av Bara centrum är ett samarbete mellan Peab och Volito, där all förmedling av bostäder och lokaler går via Volito. VÄGARBETEN LÄNGS VÄRBYVÄGEN Just nu pågår omläggning av Värbyvägen mellan Malmövägen och Sigvard Grubbes gata i Bara. En bit av sträckningen är redan färdig i samband med exploateringen av Bara centrum. Arbetet innebär att Värbyvägen minskar i bredd samtidigt som en 3 meter bred gångoch cykelväg anläggs på västra sidan och en 2 meter bred gångbana på östra sidan. Busshållplatserna kommer att finnas kvar som de är idag. Arbetet beräknas att vara klart i april.

5 Det händer på biblioteket! ELISABET NEMERT, FÖRFATTARAFTON Svedala bibliotek 6/3 kl 19. PÅSKPYSSLA MED PAULA Svedala bibliotek 23/3 kl Välkommen in och pyssla en stund, bordet är uppdukat med pysselmaterial. Det är alldeles gratis! EMILIA SÖELUND, FÖRFATTARAFTON Bara bibliotek 25/4 kl 19. En kväll om kärlek och rädsla, om att våga välja sitt liv och om författarskapets vedermödor. Biljetter kan köpas på biblioteken i Svedala från den 18 februari. Biljettpris 50 kr. SLÄKTFORSKNINGENS DAG Svedala bibliotek 16/3 kl Öppet hus. Arrangör är föreningen Svedala-Barabygden. UTFÖRSÄLJNING AV TIDSKRIFTER Pris: 3 kr/st. 16/3 kl 10. Start på Svedala och Bara bibliotek 18/3 kl 15. Start på Klågerups bibliotek. BOKFIKA PÅ SVEDALA BIBLIOTEK Svedala bibliotek 23/3 kl Vi tar en kopp och pratar om böcker. Böcker vi gillar och inte gillar, böcker vi aldrig läst eller läst flera gånger - kort sagt om vilka böcker som helst. Biblioteket bjuder på fika. Ingen föranmälan. Välkommen! EWA-GUN WESTFORD, FÖRFATTARAFTON Svedala bibliotek 10/4 kl 19. Aktuell med boken Mitt Wallanderland. En kväll om att vara både polis och människa. Biljetter på biblioteken i Svedala från den 25 mars. Biljettpris 50 kr. Emilia pratar om och visar bilder ur sin bok Upptäck Skåne: En guide för hela året. Kom och få inspiration till vart du ska åka om du vill uppleva storslagen natur, ovanliga matställen eller märkvärdiga små muséer. Under förläsningen får du även njuta av Albin Brönmark och Malin Palms vackra bilder från utflyktsmålen. Biljetter på biblioteken i Svedala från den 11 april. Biljettpris 50 kr. BIBLIOTEKEN FORTSÄTTER GE HJÄLP VID DATORN Du kan få hjälp med att: Hitta information på nätet Skapa ett konto för e-post Skriva text i datorn Besöka biblioteket hemifrån Lära känna datorn Välkommen in på biblioteket och boka en timmes gratis individuell handledning eller ring ditt bibliotek! SVEDALA BIBLIOTEK, Storgatan 27, Svedala Måndag 10-19, tisdag 10-19, onsdag 10-19, torsdag 10-19, fredag 12-17, lördag (sept-april). BARA BIBLIOTEK, Bara centrum, Bara Måndag 10-13, 15-19, tisdag 15-19, onsdag 10-13, 15-19, torsdag 14-17, fredag 14-17, lördag (sept-april). KLÅGERUPS BIBLIOTEK, Klågerupsskolan, Stensminnevägen 2, Klågerup Måndag 10-13, 15-19, tisdag 13-17, onsdag 10-13, torsdag

6 KALender för mer detaljerad information gå in på SVEDALA.SE. Svedala Galleri Bodil Schöön, olja t o m den 14/3 Ingela Björkqvist, olja 16/3-18/4 Galleri KVIS Bernt Franckie Grunewald 2-10/ Ät rätt - det är enkelt! Kl 19 Studieförbundet Vuxenskolan Musikunderhållning med Anders & Jonas Kl Vismarlövs Väv- och bagarstuga Svedala Elitvolleymatch Kl 15 Svedala sporthall Hoppträning med OSryttaren Linda Algotsson, 23-24/2 Bökebergs Arena Söndagsdans - Hedins Kl 17 Törringelund Hurtigruten: Bergen Kirkenes Bergen Kl Sveagatan Kom så dansar vi Syförening Kl Svedala Församlingshem Tareq Taylor - Om mat & kärlek Kl 19 Klågerups bibliotek Lågstadiedisco Kl G:a Brandstationen Danskväll Kl Svedala Folkets Hus Club Pub Kl 21 G:a Brandstationen Black Jack + Disco Kl Törringelund Mio, min Mio! Kl 11 Kuben Tania Naranjo, piano Kl 19 Svedala kyrka Botswana elefanternas och diamanternas kungarike Kl Sveagatan Brandskyddsutbildning för äldre Författarafton Elisabeth Nemert Kl 19 Svedala bibliotek Hitta ditt mål och nå det Kl 19 Studieförbundet Vuxenskolan Mellanstadiedisco Kl 19 G:a Brandstationen Svedala Elitvolleymatch Kl 15 Svedala sporthall Omsorgsdans Kl G:a Brandstationen Caféföredrag Kl Svedala Församlingshem Syförening Kl V Kärrstorps församlingshem Den intelligenta handen Kl Sveagatan Stor Bingo SeniorShop Kl 10 Stella dagcentral Knattekultur Kl 14 G:a Brandstationen Club Pub Kl 21 G:a Brandstationen Lasse Stefanz Kl Törringelund Utsikt från ett örngömsle Kl Svedala Folkets Hus Hantverkare för dagen - Pia Katra Musikunderhållning med John & Knut Kl Stella dagcentral Barnloppis Kl Svedala Folkets Hus Påskfest med Ronny Holmberg Kl 14 Holmagården Politik och påverkan Du hittar alla mötestider och protokoll på svedala.se. Kommunfullmäktiges möten och beredningarna nedan är öppna för alla och hålls i kommunhuset i Svedala. Kommunfullmäktige går även att se via webb-tv på svedala.se. Kommunfullmäktige 11/3 kl Beredningen för kultur och fritid 27/2, 27/3 kl Beredningen för samhällsbyggnad och tillväxt 13/3 kl Beredningen för vård och omsorg 14/3 kl SAGOR på biblioteken Svedala bibliotek Måndagar kl För barn 3-6 år. Bara bibliotek Onsdagar kl För barn 3-6 år. Klågerups bibliotek Onsdagar kl För barn 2-6 år. Ett urval av vad som händer i vår kommun. Med reservation för ändringar. Skicka ditt evenemang i god tid till: event@svedala.se. Bra att veta Webbplats: E-postadress: kommunen@svedala.se Telefon: Postadress: Svedala kommun Svedala Ansvarig utgivare: Elisabeth Larsson Redaktion: Nina Gilljam nina.gilljam@svedala.se Katarina Nilsson katarina.nilsson@svedala.se Utgivningsplan 2013: 28 mars, 26 april, 31 maj, 28 juni, 30 augusti, 27 september, 25 oktober, 29 november, 20 december. Bilder i detta nummer: Åsa Wallin, Helén Karlsson, César Peña, Magnus Kronholm, Teater Pegasus, bildarkivet.se/ Björn Svensson, Birger Lallo, Jörgen Wiklund.

Matematiksatsning: 10 i topp!

Matematiksatsning: 10 i topp! SvedalaNytt Oktober 2011 Matematiksatsning: 10 i topp! OMFATTANDE KARTLÄGGNING Det som identifierats i hela landet som mest betydelsefullt för att öka kunskaperna i matematik är undervisningen. Därför

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass...

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass... Namn... Klass... o Info för föräldrarna på sidan 10 T Text: Ped.Mag. Irina Andersson Illustrationer & layout: Paul Söderholm Utgivare: Förbundet Hem och Skola i Finland r.f. Nylandsgatan 17 D FiN- 00120

Läs mer

SOMMAR 2016 - för dig som är ungdom

SOMMAR 2016 - för dig som är ungdom SOMMAR 2016 - för dig som är ungdom SOMMARSATSNING att integrera och att integreras - för dig mellan 14-15 år Vi erbjuder dig som är född 2001 eller 2002 möjligheten att arbeta i grupp under tre veckor

Läs mer

Program. Bellevuegårdsbiblioteket

Program. Bellevuegårdsbiblioteket Program Bellevuegårds Hösten 2014 Vi gör mer än lånar ut böcker! Biblioteken är viktiga för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Det slår

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? November. Fritidsgården + Musikskolan = SANT!

Vad händer i Färgelanda? November. Fritidsgården + Musikskolan = SANT! Vad händer i Färgelanda? November Fritidsgården + Musikskolan = SANT! Onsdag 29 oktober klockan 19.30 välkomnar musiklärare Johan Ahl alla spelsugna ungdomar till Fritidgården. En prova på kväll där du

Läs mer

Sportlovsprogram 17-23 februari 2014

Sportlovsprogram 17-23 februari 2014 Sportlovsprogram 17-23 februari 2014 Framtagen av Bromölla kommun Turism & Fritid i samarbete med Kultur & Bibliotek Med reservation för ev. ändringar och tryckfel Måndag 17/2 Måndag 17/2 NYMÖLLA FRITDSGÅRD

Läs mer

Välkommen till fritids

Välkommen till fritids Välkommen till fritids እ ን ቃ ዕ ና ብ መዘ ና ግ ዒ ( ፍ ሪ ቲ ድ ) ብ ደ ሓ ን መጻ እ ኩ ም Telefonnummer ቁ ጽ ሪ ተ ለ ፎ ን Fritids ፍ ሪ ቲ ድ (መዘ ና ግ ዒ መውዓ ሊ) Fritids är till för barn mellan 6och 12 år vars vårdnadshavare arbetar,

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Biblioteken i Svedala VÅRENS PROGRAM

Biblioteken i Svedala VÅRENS PROGRAM Biblioteken i Svedala VÅRENS PROGRAM 2016 SAGOSTUNDER Svedala bibliotek: Måndagar kl 10.00 samt 15.00. Ingen föranmälan. Bara bibliotek: Onsdagar kl 9.30. För barn 3-6 år. Ingen föranmälan. Klågerups

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Askim-Frölunda-Högsbo ASKIMS BIBLIOTEK VÅRPROGRAM 2016. www.goteborg.se

Askim-Frölunda-Högsbo ASKIMS BIBLIOTEK VÅRPROGRAM 2016. www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo ASKIMS BIBLIOTEK VÅRPROGRAM 2016 www.goteborg.se Foto: Peter Svenson Välkommen till Askims bibliotek! Adress Askims torg 5 436 43 Askim Telefonnummer 031-366 31 90 031-366 31 92 E-post

Läs mer

Program våren 2014. Sjöbo bibliotek

Program våren 2014. Sjöbo bibliotek Program våren 2014 Sjöbo bibliotek 1 Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

TEMADAGAR Våren 2016

TEMADAGAR Våren 2016 Medborgarkontoret Frölunda torg Musik som bygger broar! Var med och påverka! Du behövs! Spännande möten! MEDBORGARKONTORETS TEMADAGAR Våren 2016 www.goteborg.se/medborgarkontoretfrolundatorg FEBRUARI:

Läs mer

Information till dig som är asylsökande på Gotland

Information till dig som är asylsökande på Gotland Information till dig som är asylsökande på Gotland Region Gotland Besöksadress Visborgsallén 19 Postadress SE-621 81 Visby Telefon +46 (0)498 26 90 00 E-post regiongotland@gotland.se Org nr 212000-0803

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

SvedalaNytt Mars 2014

SvedalaNytt Mars 2014 SvedalaNytt Mars 2014 Vatten- och avloppsfrågor i kommunen: POLICY OCH PLAN VISAR VÅR INRIKTNING Kommunfullmäktige har antagit en ny vatten- och avloppspolicy samt en ny vatten- och avloppsplan som ska

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON Konfirmand 2015 2016 KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON VÄLKOMMEN TILL ETT ÅR MED MINNEN FÖR LIVET! Konfirmationstiden är ett erbjudande om att fundera kring

Läs mer

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16.

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. s SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015 För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. Hej alla leksugna barn! Nu är det ÄNTLIGEN SOMMAR snart! Skolan är slut för denna gång och vi på kommer

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg!

Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg! Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg! Önskemål om ändring av barnomsorg Är ditt barn placerat och du vill ändra eller byta placering inom kommunen Använd blanketten önskemål om ändring av barnomsorg som

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

SOMMAR I ESLÖV! FÖR BARN! ALLT GRATIS!

SOMMAR I ESLÖV! FÖR BARN! ALLT GRATIS! SOMMAR I ESLÖV! FÖR BARN! ALLT GRATIS! Djungelbandet Onsdag 1/6 16.15 Parken i Harlösa Musikkul för barn! Gratis och ingen föranmälan. Betongcupen Lördag 4/6 Stehag start 13.00 (Vid regn 5/6) Skateboardåkare

Läs mer

Påsklov! www.ronneby.se/ung

Påsklov! www.ronneby.se/ung Påsklov! www.ronneby.se/ung Påsklovskatalog 2013 Hejsan! Du håller just nu 2013 års påsklovskatalog i din hand. Vad tiden går snabbt, nyss var det Sportlov! Vi hoppas att just du ska hitta något som kan

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET Gävle bibliotek www.gavle.se/bibliotek GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET EVENEMANG JANUARI-FEBRUARI 2016 Fri entré! Begränsat antal platser, kom i tid! För mer info se www.gavle.se eller ring 026-17 96 00 Välkommen!

Läs mer

SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA

SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA SVEDALANYTT Mars 2015 SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA Sex förskolor och tre skolor i Svedala kommun har blivit uttagna att delta i en femårig försöksverksamhet tillsammans med Malmö högskola.

Läs mer

SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG

SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG VÄLKOMMEN TILL SÄRSKILT BOENDE Den enskilde kan ansöka om särskilt boende när behovet av vård och omsorg är omfattande och den enskilde inte klarar av att bo kvar i ordinärt

Läs mer

Ansökan Du ansöker om plats på www.vallentuna.se/skolval. Via webbplatsen får du också erbjudande om plats.

Ansökan Du ansöker om plats på www.vallentuna.se/skolval. Via webbplatsen får du också erbjudande om plats. 2015-10-14 SID 1/5 KÖREGLER FÖR FÖRSKOLA OCH FAMILJEDAGHEM Ansökan Du ansöker om plats på www.vallentuna.se/skolval. Via webbplatsen får du också erbjudande om plats. För att logga in på webbplatsen behöver

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Höstprogram BIBLIOTEKETS INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK

Höstprogram BIBLIOTEKETS INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK Höstprogram BIBLIOTEKETS 2015 INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK Foton och illustrationer: Anna Sallenman, Tina Löwenborg, Inger och Lasse Sandberg, Christina Sundien, Justem Johnson, Eva Thorgilsson, SVT,

Läs mer

FUB. hösten 2015. verksamhet. www.fubalingsasvargardaherrljunga.wordpress.com

FUB. hösten 2015. verksamhet. www.fubalingsasvargardaherrljunga.wordpress.com FUB verksamhet hösten 2015 www.fubalingsasvargardaherrljunga.wordpress.com Bad i Herrljunga Simhall Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finns och

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Sjöbo bibliotek Lövestad bibliotek Blentarps bibliotek Meröppettid: Bemannad öppettid: Vollsjö bibliotek

Sjöbo bibliotek Lövestad bibliotek Blentarps bibliotek Meröppettid: Bemannad öppettid: Vollsjö bibliotek Vårprogram 2016 Tel: 0416-271 60/61 E-post: biblioteket@sjobo.se Gamla Torg 10. 275 80 Sjöbo Måndag 10-19 Tisdag 10-18 Onsdag 12-18 Torsdag 10-19 Fredag 10-18 Blentarps bibliotek Måndag 10-12, 13-16 Tisdag

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered VÅR 206 25 januari 23 juni VÅ R H Ö ST S O M M A R Lina Helena Ulrika Jennifer Mageda INNEHÅLL SID Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november Höstlovsaktiviteter 29 oktober - 2 november Sjöbo bibliotek Bibliotekshäxan Bibliotekshäxan läser en spännande berättelse för dig som är 6-10 år. Ingen föranmälan. Fri entré. Plats: Sjöbo bibliotek, Gamla

Läs mer

GRUPPER. och. informationstillfällen VÅREN 2014 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60

GRUPPER. och. informationstillfällen VÅREN 2014 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 GRUPPER och informationstillfällen VÅREN 2014 HABILITERINGSCENTER NACKA Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 www.habilitering.se 1(20) 2(20) Grupper för person som har

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2016

SOMMARLOVSPROGRAM 2016 SOMMARLOVSPROGRAM 2016 Sommarlovskort - för dig upp till 17 år Bada billigt i sommar! För 325 kronor får du bada hur mycket du vill under tiden 7 juni till 21 augusti. Gäller alla barn och ungdomar upp

Läs mer

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 Studieprogram Våren 2016 Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 ABF Burlöv Dalbyvägen 25, Arlöv Öppet hus Lördagen den 16/1 14.00-16.00

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN &UNGA HÖSTEN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs SAGOSKOJ PÅ BIBLIOTEKEN! LOMMA BIBLIOTEK Följ med Tant Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade

Läs mer

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK BIBLIOTEKET måndagar och onsdagar kl 13-19 tisdagar kl 10-12, 13-19 torsdagar och fredagar kl 10-12, 13-17 tel 042-10 41 95 CAFÉET måndagar kl 13-15.30 tisdagar* och torsdagar** kl 9.30-12, 13-15.30 beställningar

Läs mer

OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET

OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET PROGRAM Våren 2012 FÖR VUXNA Torsdagen den 16 februari kl 18.30 Sir Jay Swing trio Oxies egen Sir Jay spelar swing och blues. AnnaKarin Pettersson trummor och Micke Elofsson

Läs mer

Program våren 2016 Sävja kulturcentrum

Program våren 2016 Sävja kulturcentrum Program våren 2016 Sävja kulturcentrum FÖR SMÅ BARN Ako småsånger Anna-Karin Nytell Oldeberg sjunger för och med de allra minsta. Syskon är välkomna! Fredagar 12 februari och 1 april Klockan: 14.00 Sagostund

Läs mer

I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB

I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB 2015 närmar sig sitt slut. För oss på Miljöteknik har året varit fullt med projekt och stora utmaningar. Några

Läs mer

Sportlov 2012. 20-26 februari. Program. Torsås. Torsås

Sportlov 2012. 20-26 februari. Program. Torsås. Torsås Torsås kommun Sportlov 2012 20-26 februari Program Det är något alldeles speciellt med Sportlov. Ett lov då det erbjuds så mycket trevliga aktiviteter. Det är bara att välja! Testa något nytt eller ägna

Läs mer

Glad sommar alla barnrättskämpar

Glad sommar alla barnrättskämpar Glad sommar alla barnrättskämpar! I detta nyhetsbrev: Det handlar om kärlek Besök i skolklasser för att prata om Barnkonventionen En ny rapport om barn i ekonomisk utsatthet Rädda Barnen Lund var med på

Läs mer

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS Kulturprogram Våren 2016

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS Kulturprogram Våren 2016 VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS Kulturprogram Våren 2016 Omslagsfoto: (CC0 1.0) Sångstunder Tisdagar Pelle Plutt kl. 10.00 & Imse vimse kl. 11.00 Sångstunder med Sofia Löwenmark. Varje tisdag 19/1-15/3. Ej 16/2. Pelle

Läs mer

Sjöbo kommuns. Höstlovsprogram 2013

Sjöbo kommuns. Höstlovsprogram 2013 Sjöbo kommuns Höstlovsprogram 2013 Sjöbo bibliotek Tipsrunda under höstlovet Under hela höstlovsveckan kan du gå en tipsrunda på Sjöbo bibliotek och svara på både lätta och kluriga frågor om böcker. Fina

Läs mer

Storyline Familjen Bilgren

Storyline Familjen Bilgren Storyline Familjen Bilgren Du har valt att jobba med trafik med hjälp av Storyline. Denna Storyline vänder sig till årskurs 4 6 Eleverna får till en början möta familjen Bilgren som bor i Ringstorp. Familjen

Läs mer

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida KONFIRMAND 2011/2012 Startsida Nyfiken på livet? Konfirmand 2011-2012 i Björkekärrs, Härlanda, S:t Pauli och Örgryte församlingar Jag? Världen? Gud? Livet är fullt av frågor! Kyrkan? Jesus? Döden? Meningen

Läs mer

Fritidsnytt. Hösten 2016

Fritidsnytt. Hösten 2016 Fritidsnytt Hösten 2016 1 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som

Läs mer

Semesterprogram Sommaren 2016. www.leanlink/lss

Semesterprogram Sommaren 2016. www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2016 www.leanlink/lss LSS Funktionsstöd/Fritid och Kultur. Semesterverksamhet, sommaren 2016! Resorna och lägren är första hand till för dig som är över 21 år och bor med föräldrar,

Läs mer

Vårgårda Biblioteks Kulturprogram Hösten 2014

Vårgårda Biblioteks Kulturprogram Hösten 2014 Vårgårda Biblioteks Kulturprogram Hösten 2014 Omslagsbild: Axel Törneman Den vita björken (1902) I sommarvärmen känns hösten avlägsen, men när den väl kommer så bjuder biblioteket på många spännande upplevelser.

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil För att kunna

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Höstlovsaktiviteter. i Sjöbo 2014. 13 oktober 19 oktober

Höstlovsaktiviteter. i Sjöbo 2014. 13 oktober 19 oktober Höstlovsaktiviteter i Sjöbo 2014 13 oktober 19 oktober Vad händer Måndag den 13 oktober Kulturskolan Sjöbo, drillning Sjöbo bibliotek, tipsrunda Sjöbo församlingshem, höstlovskul Sjöbo simhall, intensivsimskola

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo Februari, mars, april 2016 Träffpunkter Altplatsen Högsbotorpshemmet Kustträffen Solträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? kontakta Laine Henriksson,

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

FEBRUARI 2016 UPPTÄCK. Tågarps hed SID 5 TÄVLING! Tipsa oss om ditt smultronställe SID 5 BOSTADSKÖN. så fungerar den SID 4

FEBRUARI 2016 UPPTÄCK. Tågarps hed SID 5 TÄVLING! Tipsa oss om ditt smultronställe SID 5 BOSTADSKÖN. så fungerar den SID 4 FEBRUARI 2016 UPPTÄCK Tågarps hed SID 5 TÄVLING! Tipsa oss om ditt smultronställe SID 5 BOSTADSKÖN så fungerar den SID 4 Mer flexibelt, snabbare och ökad tillgänglighet 2015 var året då Burlövs Bostäder

Läs mer

Boksnack Smedbybiblioteket Tisdag 2 september kl. 15:00-16:00 Plats: Smedbybiblioteket Ålder 9-12 år Fika och snacka om böcker!

Boksnack Smedbybiblioteket Tisdag 2 september kl. 15:00-16:00 Plats: Smedbybiblioteket Ålder 9-12 år Fika och snacka om böcker! Barn- och ungdomsprogram på Kalmar stadsbibliotek hösten 2014 Alla evenemang anordnas av Kalmar stadsbibliotek om inget annat anges. September Utställning- Tove Jansson 100 år Mumins skapare Tove Jansson

Läs mer

Ett livsviktigt arbete

Ett livsviktigt arbete Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 3 September 2015 Årets enkätresultat klara! Ett livsviktigt arbete Hitta information om ditt boende i Min lägenhet Vår, sommar, höst och vinter nu

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

På gång. kultur och fritid. November 2013

På gång. kultur och fritid. November 2013 På gång kultur och fritid November 2013 Fredag 1 november: Höstlovsaktiviteter på Fabriken Film. Disco (fritidsledarutb). Röda tvättstugan Paintball. Måndag 4 november: Målarverkstad... med Yvonne Tid:

Läs mer

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Välkommen till kommunens Lärportal - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Ansökan om konto för vårdnadshavare 1. Skriv in www.edwise.se i webbläsarens adressfönster 2. Välj länken för att ansöka

Läs mer

Earth Hour 2009 Inbjudan till Sveriges kommuner. Från Världsnaturfonden, WWF

Earth Hour 2009 Inbjudan till Sveriges kommuner. Från Världsnaturfonden, WWF Earth Hour 2009 Inbjudan till Sveriges kommuner Från Världsnaturfonden, WWF Om Earth Hour Kära kommun, På kvällen 29 mars 2008 släckte uppskattningsvis 35 miljoner människor i ett 30-tal länder runt om

Läs mer

Välkommen till Seniorträffar

Välkommen till Seniorträffar Välkommen till Seniorträffar Hösten 2015 Seniorträffar i Partille Vill du prata med någon över en kopp kaffe? Eller kanske prova på sitt-gympa, gå en datakurs eller delta i en läsecirkel? Hjärtligt välkommen

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 1 Ordförande har ordet Jag har varit ute och rest med vår lokalförening till Skagen den 25-28 maj. Vi var 32 medlemmar som fick uppleva några

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

SVENSKA LÄTTLÄST. Välkommen till förskolan och grundskolan

SVENSKA LÄTTLÄST. Välkommen till förskolan och grundskolan SVENSKA LÄTTLÄST Välkommen till förskolan och grundskolan Skellefteå kommun Skellefteå kommun ligger i norra delen av Sverige längs Norrlandskusten. Kommunen har ungefär 72 000 invånare. I kommunen finns

Läs mer

Lära och utvecklas tillsammans!

Lära och utvecklas tillsammans! Lära och utvecklas tillsammans! Studiematerial Vård-sfi - förberedande kurs för Omvårdnadsprogrammet Annika Brogren och Monica Ehn Kompetensutveckling för sfi-lärare Lärarhögskolan i Stockholm Myndigheten

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM?

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM? Konfirmation 2016 VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? Brukar du fundera kring kärleken, livet, Gud, döden, framtiden, sex, vänskap, sorg och glädje? Vill du prata om det med andra? Då kan konfirmation vara

Läs mer

JULMARKNAD i Jakriborg

JULMARKNAD i Jakriborg JULMARKNAD i Jakriborg Äntligen är planeringen igång inför den traditionella och populära julmarknaden i Jakriborg den medeltida Hansastaden, som ligger i Hjärup utanför Lund. Marknaden har under sina

Läs mer

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas )

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas ) PROGRAM Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter Våren 2016 (Sparas ) Hej alla goa medlemmar i Neuroförbundet Sydnärke! Nu börjar dagarna bli ljusare men än så länge biter vinterkylan i kinderna. Under hösten

Läs mer

Sportlovsprogram. Orust

Sportlovsprogram. Orust Sportlovsprogram Orust 2016 Vi vill rikta ett stort tack till alla ideella, föreningar, Fritid-Kultur-Fritidsgårdar och Biblioteken som ställer upp med olika aktiviteter under sportlovet. Uppdaterad 2016-02-11

Läs mer

Arrangemang. Hösten 2015 Barn & unga. telefon: 0454 936 00 e-post: biblioteket@olofstrom.se hemsida: bibliotek.olofstrom.se

Arrangemang. Hösten 2015 Barn & unga. telefon: 0454 936 00 e-post: biblioteket@olofstrom.se hemsida: bibliotek.olofstrom.se Arrangemang Hösten 2015 Barn & unga telefon: 0454 936 00 e-post: biblioteket@olofstrom.se hemsida: bibliotek.olofstrom.se höstens bokklubbsträffar för dig mellan 10 och 13 år! Bokklubben är ett gäng lässugna

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun I Love Music Camp ett camp för ungdomar med funktionsnedsättning Prova på, upptäck och lär dig vad det handlar om att arbeta inom upplevelseindustrin!

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM Konfirmationsresa till Kreta Följ med på en annorlunda resa, både i det inre och till det yttre. Vår första träff äger rum den 4/12 2016. Därefter träffas vi söndagarna: 29/1 19/2, 26/3. Helgen 20-21/5

Läs mer

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING FYRISGÅRDEN Mötesplatsen för alla 2014 2015 BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING Fyrisgården är en ideell förening som erbjuder meningsfull fritid för alla människor, oavsett ålder och funktionsförmåga.

Läs mer

TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar

TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar 2016 TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar INNEHÅLLSFÖRTECKNING Prislistor Biljetter, information, priser reguljära turer sid 3 Turlistor Luleå skärgård, reguljära turer Turlista Högsäsong, M/S Symfoni sid 4

Läs mer

HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG

HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG Jag vill ansöka om plats i förskolan Du behöver inte vara inloggad för att ansöka om plats till barnomsorgen. Du kan också ta del av vilket utbud Falköpings kommun

Läs mer

Korttidstillsyn. Fritids för ungdomar

Korttidstillsyn. Fritids för ungdomar Korttidstillsyn Fritids för ungdomar Vad är korttidstillsyn Korttidstillsyn är fritids. Du kan vara på korttidstillsyn före och efter skoldagen och vid lov och studiedagar. I Katrineholm finns tre fritids.

Läs mer

FUB. verksamhet våren 2015

FUB. verksamhet våren 2015 FUB verksamhet våren 2015 Bad i Herrljunga Simhall Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finns och tag med fikapengar. Varannan vecka ojämna veckor.

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

Årsmöte - lördag den 8 mars kl 14 i Grindtorpskyrkan Med intressant information om: - De viktigaste delarna i LSS (se särskild inbjudan på blad 4)

Årsmöte - lördag den 8 mars kl 14 i Grindtorpskyrkan Med intressant information om: - De viktigaste delarna i LSS (se särskild inbjudan på blad 4) Aktiviteter Vill du vara med i en kompisgrupp? Vi vill starta en Kompisgrupp för personer med utvecklingsstörning. Gruppen kommer att fungera som en egen förening i föreningen. Vi har haft ett informationsmöte

Läs mer

Stödinsatser i skolan. Vad behöver jag som förälder Veta?

Stödinsatser i skolan. Vad behöver jag som förälder Veta? Stödinsatser i skolan Vad behöver jag som förälder Veta? Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN:

Läs mer

Det skänker både glädje och trygghet att hjälpa en närstående, men det kan även skapa känslor av oro och trötthet.

Det skänker både glädje och trygghet att hjälpa en närstående, men det kan även skapa känslor av oro och trötthet. P Å G O T L A N D Det skänker både glädje och trygghet att hjälpa en närstående, men det kan även skapa känslor av oro och trötthet. Du som hjälper och stödjer en make, maka, förälder, barn, vän eller

Läs mer

E-tjänster för barnomsorg - så här enkelt är det. Guide

E-tjänster för barnomsorg - så här enkelt är det. Guide E-tjänster för barnomsorg - så här enkelt är det Guide... ett bättre sätt att leva Innehåll E-tjänster via webben! 3 E-legitimation 3 Ansökan via webben 4 Inloggning 5 Översikt 6 Ändra kontaktuppgifter

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet! Adress: Krondikesvägen 95A LEKTIONSTILLFÄLLEN På Storsjöbadet simmar vi nedanstående datum under hösten. Notera dessa noga. Måndagar: 31/8, 7/9, 14/9,

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Adress: Sollidenvägen 64A (Skulle entrén och/eller korridoren vara låsta är koden för att komma in 1719). När ni kommer in genom huvudentrén

Läs mer