SvedalaNytt Mars 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SvedalaNytt Mars 2012"

Transkript

1 SvedalaNytt Mars 2012 Med skoldemokrati som mål: KLÅGERUPSKOLAN VÄRD FÖR STOR ELEVRÅDSKONGRESS Från vänster: Joakim Frick, Hannah Horndahl-Wilör, Josefine Persson och Oscar Zia. Årets upplaga av elevrådskongressen, anordnad av organisationen Sveriges elevråd, SVEA, går av stapeln på Klågerupskolan. Rikskonferensen pågår mellan den 30 mars och den 2 april. SVEA är det forum i Sverige där elever uttrycker hur de vill att den svenska skolan ska se ut. 150 elever från olika skolor i Sverige, 60 arrangörer från organisationen SVEA och 35 funktionärer från Klågerupskolan kommer att samlas på Klågerupskolan för att tillsammans vara en del av Sveriges elevråd SVEA:s högsta beslutande organ, Elevrådskongressen. SOM SVERIGES RIKSDAG Här är demokratin i fokus. Elevrådskongressen SVEA är en funktion som kan liknas vid Sveriges riksdag. En ny förbundsstyrelse kommer att utses och i år kommer även en ny ordförande väljas in i organisationen. HÖJD LÄRARSTATUS I FOKUS Det senaste året har organisationens skolpolitiska fokusfråga varit att höja lärarstatusen och det arbetet kommer att pågå i ett år till. Vid Elevkongressen i år kommer organisationens medlemmar att bestämma en ny sakfråga som organisationen kommer att arbeta med i två år framåt. FAKTA OM SVEA Sveriges elevråd, SVEA, är en ideell ungdomsorganisation av och för elevråd. Syftet och viljan är att skapa en bättre och mer demokratisk skola. För att göra detta jobbar organisationen bland annat med att utbilda elevråd men också med lobbying av skolpolitiska frågor nationellt. SVEA svarar även på remisser från riksdagen och regeringen angående frågor som rör skolan. EARTH HOUR Den 31 mars kl släcker världen ljuset i en timme. Svedala släcker på Marknadstorget och på kommunhusets fasad. Var med du också!

2 ÄR DU ANHÖRIG OCH VILL VETA MER OM DEMENSSJUKDOMAR? Har du någon anhörig eller närstående som har minnesproblem eller en demenssjukdom och vill få kunskap om detta samt träffa andra i liknande situation, så kan vi erbjuda information om detta. HUS, PARKERING OCH IDROTTSYTOR I BARA! Vi startar en grupp för dig som har en förälder med någon av ovanstående problematik. Tid: Tis den 3 april, kl Lokal: Stella dagcentral Det finns även grupper för dig som är make, maka eller sambo. Det finns också möjlighet för dig som anhörig att få enskilt stöd oavsett vilken sjukdom din närstående har drabbats av. Detta är kostnadsfritt genom Svedala kommun. Du är välkommen att kontakta oss per telefon: Demenssjuksköterska Birgitta Andersson Mobil Anhörigsamordnare Ann Caroline Skoog Mobil Beställ din färdtjänst i tid Beställ din eller era resor i god tid. Annars finns risken att resan inte kan genomföras på den tid som passar dig eller er bäst. Beställning behöver göras för både tur- och returresor. SVEDALA TAXI Beställningen görs måndag fredag, kl Telefon De första husen ska vara inflyttningsklara i oktober. Just nu händer mycket i Bara. Tre flerbostadshus håller på att färdigställas för inflyttning i höst. Intill badet anläggs ett nytt tillfälligt parkeringsområde som ska kunna börja användas till sommaren. En tennisbana och en konstgräsplan kommer också att stå klara till hösten. Peab och vi på kommunen hoppas att förändringarna ska kunna ske med så få störningar som möjligt för alla boende i Bara. FÖRSTA NYA HYRESHUSET Tre hus som ska bli hyresrätter i Bara Centrum håller på att byggas för fullt. Det blir cirka 60 lägenheter i kvarter C med butikslokaler i det östra huset mot torget. Husen ska vara inflyttningsklara senast i oktober. Läs mer om husen och visionen på NY PARKERING VID BADET Inför sommaren anläggs ett nytt parkeringsområde vid Joakim Becks gata intill badet. Det är ett tillfälligt parkeringsområde med 121 platser. För tillfället märks detta tydligt till exempel på Joachim Becks gata med många transporter till byggarbetsplatsen. Parkeringsplatsen ska kunna avhjälpa de problem att hitta parkering som länge funnits i området. TENNISBANA OCH KONSTGRÄSPLAN I anslutning till parkeringsområdet anläggs en ny tennisbana med staket runt om för alla spelsugna. Fotbollsintresserade gläds säkert också åt den nya förlängda konstgräsplanen som läggs norr om den befintliga gräsplanen. Konstgräsplanen rymmer tre träningsplaner för 7-mannalag på bredden och en för 11-mannalag på längden. Både tennisbana och konstgräsplan ska vara färdiga att börja användas i oktober, meddelar Peab.

3 Har du synpunkter och klagomål på skolan? Har du synpunkter på Svedala kommuns skolverksamhet? Berätta det för oss! Vi tycker att det är värdefullt att få ta del av dina tankar, idéer eller klagomål. Det ger oss en chans att bli bättre. Svedala kommun har skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål som du hittar på under Barn & utbildning/klagomål. HUR LÄMNAR DU IN SYNPUNKTER OCH KLAGOMÅL? Du kan lämna in synpunkter och klagomål på flera olika sätt: Via brev, telefon eller e-post Via direktkontakt med någon anställd Via kommunens klagomålsfunktion på hemsidan. Du hittar funktionen på under Barn & utbildning/klagomål eller i panelen till höger på din egen förskola eller skolas hemsida. LÄSÅRSTIDER, LOVDAGAR OCH STUDIEDAGAR LÄSÅRET 2012/13 Knappen Synpunkter och klagomål är vinröd. Du hittar den på din förskolas eller skolas hemsida. Dina klagomål eller synpunkter kan du lämna in till Utbildningsenheten, till din rektor/förskolechef eller till någon annan i skolpersonalen. OM DU VILL LÄMNA IN KLAGOMÅL VIA TELEFON, BREV ELLER E-POST Svedala kommun, Utbildning, Svedala Telefon , UItbildningSvedala@svedala.se LÄSÅRSTIDER Hösttermin: måndag 20 aug torsdag 20 dec 2012 Vårtermin: onsdag 9 jan fredag 14 juni 2013 LOVDAGAR onsdag 31 okt fredag 2 nov 2012 måndag 18 fredag 22 feb 2013 måndag 25 torsdag 28 mars 2013 fredag 10 maj 2013 fredag 7 juni 2013 DIN SYNPUNKT BLIR EN ALLMÄN HANDLING Alla inkomna synpunkter som kommer in via klagomålsfunktionen på hemsidan, via brev, telefon eller e-post registreras och följs upp. Även dina personuppgifter registreras i vårt datasystem och blir liksom synpunkten en allmän handling. Alla har rätt att ta del av en allmän handling om den inte innehåller uppgifter som ska sekretesskyddas. VAD HÄNDER MED INKOMNA SYNPUNKTER OCH KLAGOMÅL? Enligt kommunens riktlinjer ska besked lämnas inom 3 dagar till den klagande att klagomålet har mottagits. Besked skall lämnas inom 5 dagar till den klagande om vad klagomålet har lett till för åtgärd. STUDIEDAGAR fredag 29 - tisdag 30 okt 2012 måndag 19 nov 2012 fredag 22 mars 2013 tisdag 30 april 2013 STÄNGNINGSDAGAR PÅ FÖRSKOLOR OCH FRITIDSHEM fredag 17 aug 2012 måndag 7 jan 2013

4 För att söka ett sommar- eller feriejobb har vi följande regler: Du är under 18 år. Du går ut 9:e klass i grundskolan eller går 1:a året på gymnasiet under vårterminen, det aktuella året. Du är bosatt i Svedala kommun. Du kan arbeta hela den period som anges längst till höger för varje jobb på listan. Du har inte fått något annat sommarjobb under sommarlovet. KONTAKT Susanne Magnusson susanne.magnusson@svedala.se Telefon SÖK ETT SOMMARJOBB PÅ KOMMUNEN Svedala kommuns sommarjobb för 2012 kommer att presenteras och vara sökbara under april. Listan på jobben och en ansökningsblankett presenteras på och Håll utkik efter sommarjobben i april! SOMMARSPORREN Du kan även söka sommarjobb som ledare i Sommarsporren. Sommarsporren är ett dagläger för barn i årskurs 3 6 med massor av roliga aktiviteter. Barnen får prova på olika sporter men även aktiviteter som teater och scouting finns på programmet. Ledare är instruktörer från de lokala föreningarna och ungdomsledare anställda av Svedala kommun. Daglägret är mellan cirka 9.30 och varje vardag. KONTAKT Andreas Olsson Telefon SUCCÉN SVEDALA BAKLUCKELOPPIS STARTAR 14 APRIL! Andra lördagen i månaden från april till september på Stortorget i Svedala mellan kl är det bakluckeloppis. Säljplats kan bokas tidigast tre veckor före aktuellt loppisdatum via: Om du inte har möjlighet att boka via internet, kan du boka per telefon. Telefonbokningen kan du endast göra måndagar mellan kl och tidigast tre måndagar före dagen före bakluckeloppis. Bokning per telefon: Bakluckeloppisen lockar många besökare till Svedala.

5 NO WAY TO TREAT A LADY SNART I SVEDALA EN HUMORISTISK DECKARMUSIKAL No Way to Treat a Lady leker med den amerikanska deckargenren på ett kärleksfullt sätt. Uppfriskande, svartsynt humor blandas med allvarsamma frågor: Vad händer med en människa som inte får kärlek och bekräftelse? Och är det slumpen som avgör om vi hamnar på rätt eller fel sida lagen? Text, musik och sångtexter av Douglas J Cohen. Efter en roman av William Goldman. Tid: 4 april, kl 19 Plats: Kulturhuset Flamman, Svedala Biljettpris: 150 kr Förköp på biblioteken i Svedala, Telefon OBS! Endast kontant betalning Affisch: Cecilia Lundgren AMANDA JENSSEN OCH TAKIDA PÅ SOMMARROCK SVEDALA! Nu står det klart att Amanda Jenssen och Takida är två av SommarRock Svedalas artister den juli då det stora välbesökta musikarrangemanget äger rum. SommarRock Svedala, som varje år lockar cirka besökare och runt 30 artister fyller i år 25 år. TJEJMÄSSA I SVEDALA 2012 EN DAG AV TJEJER FÖR TJEJER! Hejsan alla tjejer! Nu är det dags för 2:a årets Tjejmässa! Är du sugen på att förnya din garderob kan du ta med dig max 10 st plagg eller accessoarer (måste vara hela och rena) som du kan byta mot något någon annan har lämnat in. På mässan kommer det att finnas aktiva workshops, kreativa workshops, uppträdanden på scen, känslorum och skönhetsrum. Företag, föreningar och organisationer kommer att ha aktiviteter, tävlingar med pris, försäljning med mera. När du blir hungrig kan du köpa lite smått och gott i vårt Café Smulan. Tjejmässan kommer att hållas på Folkets Hus den 4/4 kl De 100 första besökarna som betalar inträdet på 20 kr får varsin goodiebag som är fylld med en massa spännande saker! Är du under 12 år måste du komma i vuxen kvinnas sällskap. Vi ses där!/vip-crew Tjejmässan i Svedala 2012 Tack till Elanders i Malmö för trycket! För 2:a året i rad! Tjejmässan i Svedala 2012 Gå med i vår Grupp på FacebOOk! tid & plats: Onsd 4/4 kl 15-20, Folkets Hus, svedala inträde: 20 kr ålder: 12+ (under 12 år med vuxet sällskap) En dag av tjejer för tjejer! på programmet: klädbyte (ta med max 10 plagg/tillbehör) Workshops Uppträdanden Skönhetsrum Känslorum Modevisning Café mm

6 KALender för mer detaljerad information gå in på SVEDALA.SE Politik och påverkan Svedala Galleri Eva-Lotta Axelsson, olja 17/3 19/4 Galleri KVIS Sven G Ahlm, olja 24/3 1/4 Monica Holmquist, olja 6/4 8/4 kl Galleri KALLERHOLM PÅSKUTSTÄLLNING 5/4 9/4 kl AGGARPS KVARN PÅSKUTSTÄLLNING 5/4 9/4 kl Sångmorgon Kl 9 Svedala Öppet Hus Kl 9 11 Svedala Även 3/4, 6/4, 10/4 Öppet Hus Kl Även 2/4, 6/4, 9/4 Tedans med tillbehör Kl Stella Dagcentral Skåda tranor Kl 9 Naturskyddsföreningen i Svedala Påskpyssel Kl Svedala bibliotek Club pub, Diamantorkester Kl G:a Brandstationen Caoscafé Kl Stellahuset års grupp Kl Svedala Gubbafrukost Kl 10 Holmgårdens dagcentral Miniorerna kyrkans fritids Kl Svedala Även 4/4-5/4, 9/4, 11/4, 12/ Påsklovskul i Torup Statarmuséet Babyrytmik Kl Baby café Kl Även 5/4, 11/4, 12/4 Påskfest med Trio Tre Herdar Kl 14 Holmgårdens dagcentral Miniorerna Kl år juniorer Kl Svedala Även 4/4 Ungdomsgruppen Kl Påsklovskul i Torup Statarmuséet Baby café Kl 9 11 Svedala Även 5/4, 11/4, 12/4 Kulturklubben Kl Tjejmässan Kl Svedala Folkets Hus No way to treat a lady Kl 19 Kulturhuset Flamman Påsklovskul i Torup Statarmuséet Påskparaden Kl 10 Svedala centrum Sopplunch Musik & Lyrik Kl Svedala Kyrkans unga Kl Svedala UG-torsdag Kl Hopptävling Kl 9 Skabersjö Ryttarförening Danskväll Kl Svedala Folkets Hus Hopptävling Kl 9 Skabersjö Ryttarförening års grupp Kl Svedala Babyrytmik Kl Baby café Kl Miniorerna Kl år juniorer Kl Svedala Ungdomsgruppen Kl Speltolva, kort- och sällskapsspel Kl Holmagårdens dagcentral Prova köra drifting? Kl 17 Sturup Raceway Ingen förbeställning Sopplunch Musik & Lyrik Kl Svedala Anhörigcafé Kl Du hittar alla mötestider och protokoll på svedala.se. Kommunfullmäktiges möten är öppna för alla och hålls i kommunhuset i Svedala. Mötena går även att följa via webb-tv på svedala.se. Kommunfullmäktige 16/4 kl Beredningen för kultur och fritid 25/4 kl Beredningen för samhällsbyggnad och tillväxt 25/4 kl Beredningen för vård och omsorg 19/4 kl SAGOR på biblioteken Svedala bibliotek Måndagar kl För barn 3 6 år. Bara bibliotek Onsdagar kl För barn 3 6 år. Klågerups bibliotek Onsdagar kl För barn 2 6 år. Ett urval av vad som händer i vår kommun. Med reservation för ändringar. Maila ditt evenemang i god tid till katarina.nilsson@svedala.se. Bra att veta Webbplats: E-postadress: kommunen@svedala.se Telefon: Postadress: Svedala kommun Svedala Ansvarig utgivare: Elisabeth Larsson Redaktion: Nina Gilljam nina.gilljam@svedala.se Katarina Nilsson katarina.nilsson@svedala.se Utgivningsplan 2012: 24 februari, 30 mars, 27 april, 20 juni, 30 augusti, 28 september, 26 oktober, 30 november, 21 december. Bilder i detta nummer: Katarina Nilsson, Johan Palmgren, Jonas Manshed, bildarkivet.se/ Glenn Viksten, Anne Dillner.

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Dags för sportlov! Vi hoppas att du ska koppla av från skolan genom att delta i många olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka tider aktiviteterna

Läs mer

SvedalaNytt Februari 2013

SvedalaNytt Februari 2013 SvedalaNytt Februari 2013 MoveJoy - Äkta rörelseglädje! notiser //////////// NYA INFORMATIONS- NUMRET 113 13 Den 11 mars får Sverige ett nytt telefonnummer för krisinformation - 113 13. Via det nya numret

Läs mer

Matematiksatsning: 10 i topp!

Matematiksatsning: 10 i topp! SvedalaNytt Oktober 2011 Matematiksatsning: 10 i topp! OMFATTANDE KARTLÄGGNING Det som identifierats i hela landet som mest betydelsefullt för att öka kunskaperna i matematik är undervisningen. Därför

Läs mer

Dags för sommarlov! Vi hoppas på ett roligt sommarlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter.

Dags för sommarlov! Vi hoppas på ett roligt sommarlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter. Sommarlov i Svedalaa AKTIVITETER 2016 Dags för sommarlov! Vi hoppas på ett roligt sommarlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter. Har du frågor är du välkommen att kontakta

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

SVEDALANYTT SVEDALA ÅRET OM. Beställ broschyren Svedala året om på 040-626 80 00 så skickar vi hem lite vårinspiration till dig.

SVEDALANYTT SVEDALA ÅRET OM. Beställ broschyren Svedala året om på 040-626 80 00 så skickar vi hem lite vårinspiration till dig. SVEDALANYTT Svedala the perfect location SVEDALA ÅRET OM Ingenstans kan vårens inträde så klart skönjas som i bokskogarnas backar och trädkronor. Ett lika säkert vårtecken som vitsipporna i Torup är de

Läs mer

Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010

Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010 Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010 Dags för sportlov! Vi hoppas att du ska koppla av från skolan genom att delta i många olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka tider aktiviteterna

Läs mer

Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor!

Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor! SvedalaNytt Oktober 2012 Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor! meningsskapande, en känsla av sammanhang och att alla ska lyckas är nyckelfraser. Nu riktas fokus mot undervisning och hur läroplanen

Läs mer

fotbollsplaner 9 %, kulturevenemang 7 %, bowlinghall 5 % och ridsport 4 %.

fotbollsplaner 9 %, kulturevenemang 7 %, bowlinghall 5 % och ridsport 4 %. Nytt Så här gick det i enkäten Berätta vad du tycker! Februari 2012 NOTISER ////////////////////// HAR DU SYNPUNKTER PÅ BUSS- OCH TÅGTIDER? Vi framför dina synpunkter till Skånetrafiken och beaktar dessa

Läs mer

Nu sparkar hösten igång!

Nu sparkar hösten igång! SvedalaNytt Augusti 2011 SvedalaNytt September 2011 Nu sparkar hösten igång! Nytt område med konstgräsplaner byggs i Svedala Äntligen börjar anläggandet av två konstgräsplaner och en naturgräsplan i Svedala

Läs mer

SvedalaNytt Mars 2014

SvedalaNytt Mars 2014 SvedalaNytt Mars 2014 Vatten- och avloppsfrågor i kommunen: POLICY OCH PLAN VISAR VÅR INRIKTNING Kommunfullmäktige har antagit en ny vatten- och avloppspolicy samt en ny vatten- och avloppsplan som ska

Läs mer

Din inställning till alkohol påverkar ungas attityd

Din inställning till alkohol påverkar ungas attityd SvedalaNytt Maj 2013 Njut av Valborg, men tänk på våra unga! VALBORGSFIRANDE I SVEDALA KOMMUN Här kan du fira Valborg i Svedala kommun: Kl 18 Aggarps kvarn, Aggarps Kl 19 Stadsparken, Svedala Kl 19 Djurhemmet,

Läs mer

SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA

SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA SVEDALANYTT Mars 2015 SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA Sex förskolor och tre skolor i Svedala kommun har blivit uttagna att delta i en femårig försöksverksamhet tillsammans med Malmö högskola.

Läs mer

Kommunbladet sommaren 2014

Kommunbladet sommaren 2014 Kommunbladet sommaren 2014 Ett urval av information från Norsjö kommun på lättläst svenska. National-dagen i Norsjö Den 6 juni är det Sveriges national-dag och det firar vi med olika aktiviteter i Norsjö.

Läs mer

Anhörigstöd Program juli - december 2018

Anhörigstöd Program juli - december 2018 Anhörigstöd Program juli - december 2018 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG

SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG VÄLKOMMEN TILL SÄRSKILT BOENDE Den enskilde kan ansöka om särskilt boende när behovet av vård och omsorg är omfattande och den enskilde inte klarar av att bo kvar i ordinärt

Läs mer

Kommunbladet december 2014

Kommunbladet december 2014 Kommunbladet december 2014 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 9. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under december månad? Ring växeln, telefon 0918-140 00 eller

Läs mer

Läsårstider för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Malmö 2015/16, samt preliminärt 2016/17 och 2017/18

Läsårstider för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Malmö 2015/16, samt preliminärt 2016/17 och 2017/18 Datum 2014-04-18 Handläggare Kurt Westlund kurt.westlund@malmo.se Tjänsteskrivelse Läsårstider för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Malmö 2015/16, samt preliminärt 2016/17 och 2017/18 Ärende 7 Dnr

Läs mer

Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015. Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen. Vimmerby kommun

Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015. Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen. Vimmerby kommun Vimmerby kommun Kultur- och fritidsförvaltningen Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015 Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen Stjärnevik 2015 För alla barn i Vimmerby

Läs mer

SvedalaNytt Augusti 2012

SvedalaNytt Augusti 2012 SvedalaNytt Augusti 2012 Kulturnatten inleder hösten NOTISER ////////////////////// Naverlönnskolan färdig! Med ett festligt ballongutsläpp och musik på skolgården firades första dagen på Naverlönnskolan

Läs mer

Badsäsongen är här! SvedalaNytt. Juli, augusti 2013. Turisttips i sommar. Elever vid ridgymnasiet

Badsäsongen är här! SvedalaNytt. Juli, augusti 2013. Turisttips i sommar. Elever vid ridgymnasiet SvedalaNytt Juli, augusti 2013 Badsäsongen är här! notiser //////////// Turisttips i sommar I Svedala kommun badar du på Svedala friluftsbad, i Bara Badsjö och i Pude sjö. Svedala friluftsbad Bökebergsvägen,

Läs mer

Eslöv Välkommen till Bredablickskolan

Eslöv Välkommen till Bredablickskolan Eslöv 2018-06-04 Välkommen till Bredablickskolan Läsåret 2018-2019 Välkommen till ett nytt läsår på Bredablickskolan Skolans mål Vision för läsåret 2018-2019: Vi lever vår värdegrund, den är på riktigt

Läs mer

Höstlov i Bjuvs kommun

Höstlov i Bjuvs kommun Höstlov i Bjuvs kommun Innehållsförteckning Aktivitet sidnummer Höstlovsbiblioteket 4 Hälsocentralens gym 6 Bowling 7 Prova på golf 8 Prova på scoutlivet 9 Tipspromenad vid Mölledammarna 10 Skollovsbad

Läs mer

anhörigstöd Höst 2015

anhörigstöd Höst 2015 anhörigstöd Höst 2015 Stöd från vård- och omsorgsförvaltningen För dig som tar hand om en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Vad är anhörigstöd? Vårdar du en partner

Läs mer

Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun

Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun VECKA 8 Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun VECKA 8 Sportlovsprogram 2019 Äntligen är det dags för sportlov! Det finns massor av roliga aktiviteter att välja bland under hela veckan - även om det inte är

Läs mer

Snart är badsäsongen här!

Snart är badsäsongen här! SvedalaNytt Juni 2014 Snart är badsäsongen här! BADENS ÖPPETTIDER Måndag-fredag 10-20 Lördag-söndag 10-17 Friluftsbaden i Svedala och Bara öppnar för allmänheten 2 juni och håller öppet fram till 24 augusti.

Läs mer

Anhörigstöd Program januari-juni 2019

Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG

SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG VÄLKOMMEN TILL SÄRSKILT BOENDE Den enskilde kan ansöka om särskilt boende när behovet av vård och omsorg är omfattande och den enskilde inte klarar av att bo kvar i ordinärt

Läs mer

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till våra verksamheter för Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till vår hemsida Titta gärna på vår hemsida för telefonnummer, e-postadresser och aktuell information som t.ex. terminsstart

Läs mer

Program Hösten. Fritid för Alla. Open Stage! Välkomna. för dig med funktionsnedsättning. OPEN STAGE arrangeras följande datum:

Program Hösten. Fritid för Alla. Open Stage! Välkomna. för dig med funktionsnedsättning. OPEN STAGE arrangeras följande datum: Open Stage! Kultur arrngerar en gång i månaden OPEN STAGE i Kulturhuset Fyren, Café Trubaduren. Alla är välkomna att framföra något från scenen i Café Trubaduren. Lika välkommen är man om man bara vill

Läs mer

Läsårstider för barn och elever Arbetsperiod för ferieanställda Arbetsår för uppehållsanställda Läsårstider för allmän förskola

Läsårstider för barn och elever Arbetsperiod för ferieanställda Arbetsår för uppehållsanställda Läsårstider för allmän förskola Läsårstider för barn och elever Arbetsperiod för ferieanställda Arbetsår för uppehållsanställda Läsårstider för allmän förskola 2017 2018 Barn- och utbildningsförvaltningen Varbergs kommun POSTADRESS BESÖKSADRESS

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016 Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456

Läs mer

Välkomna till Ringsbergskolan!

Välkomna till Ringsbergskolan! Välkomna till Ringsbergskolan! Denna lilla informationsfolder är ett utdrag av det som finns på vår hemsida www.vaxjo.se/ringsbergskolan. På mångas begäran återkommer denna folder på prov. Vill man ha

Läs mer

SVEDALANYTT. April/Maj 2014. Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år.

SVEDALANYTT. April/Maj 2014. Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år. SVEDALANYTT April/Maj 2014 Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år. PÅ VALDAGEN Alla invånare i kommunen som har rösträtt

Läs mer

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola!

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola! Engagerad Skoldemokrati Med s amarbete kommer man längst Elevers rättigheter Elevinflytande Medlemskapsansökan Engagerad Skoldemokrati Elevers rättigheter Med samarbete kommer man längst Elevinflytande

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

LAGSTADS SKOLAS FRITIDSVERKSAMHET FÖR LÅG- och HÖGKLASSERNA LÄSÅRET 2013 2014

LAGSTADS SKOLAS FRITIDSVERKSAMHET FÖR LÅG- och HÖGKLASSERNA LÄSÅRET 2013 2014 LAGSTADS SKOLAS FRITIDSVERKSAMHET FÖR LÅG- och HÖGKLASSERNA LÄSÅRET 2013 2014 Bästa elever och föräldrar, På din fritid har Du som elev möjlighet att delta i olika aktiviteter och mångsidig verksamhet

Läs mer

MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 37. OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl

MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 37. OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl Per Erikssons Stiftelse MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 37 OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl 10.00. Nu kan man söka stipendie ur Per Erikssons Stiftelse. Ansökan görs på deras hemsida www.pereriksson.se.

Läs mer

Barn- och familjeverksamhet i Löddebygdens församling

Barn- och familjeverksamhet i Löddebygdens församling Barn- och familjeverksamhet i Löddebygdens församling Marie saknas på bilden Det är oss du träffar i verksamheterna Om ni undrar något får ni gärna höra av er till någon av oss: André Nyberg, församlingspedagog

Läs mer

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling Nyborg Skola och Behandling Läsåret 2013-2014 Nyborg Skola och Behandling Doterödsvägen 19-21 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling 2013-09-10 ACJ ANTECKNINGAR Sida 12 ANTECKNINGAR Innehållsförteckning

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

Program. Bellevuegårdsbiblioteket

Program. Bellevuegårdsbiblioteket Program Bellevuegårds Hösten 2014 Vi gör mer än lånar ut böcker! Biblioteken är viktiga för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Det slår

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn, kan lämnas till bilen.

batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn, kan lämnas till bilen. SvedalaNytt September 2012 PÅMINNELSE: Du missar väl inte informationsträffen om brand och säkerhet i Bara?!! TILLFÄLLE ATT LÄRA OM BRAND OCH SÄKERHET Kuben, Bara 13 oktober kl 13-16 FARLIGT AVFALL-BILEN

Läs mer

Världslabbet på entréplan T-shirt verkstad, gör din egen unika Express Yourself-tisha! Drop in. Deltagaravgift 25 kr, T-shirt 25 kr = 50 kr

Världslabbet på entréplan T-shirt verkstad, gör din egen unika Express Yourself-tisha! Drop in. Deltagaravgift 25 kr, T-shirt 25 kr = 50 kr MÅNDAG 11/2 12.00 15.00 T-shirt verkstad 12.30 13.00 Dans med Nia Explosion! Kom och utforska din kropp och ditt sinne genom rörelse. Nia, en möjlighet att röra dig på många olika sätt till härlig musik.

Läs mer

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 2012-12-17 Dnr Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 Jung och Kvänums förskolor Välkomnar tisdag 22 januari och torsdag 24 januari 09.00 11. 30 och 14.00 16.30. Guider finns som tar hand

Läs mer

Sjöbo bibliotek. Våren 2013. Program

Sjöbo bibliotek. Våren 2013. Program Sjöbo bibliotek Våren 2013 Program Sjöbo bibliotek Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här hi ar du också ljudböcker, e böcker, film, tv spel, dningar och dskri er för både barn

Läs mer

Ung Företagsamhet Skåne

Ung Företagsamhet Skåne INFORMATION DECEMBER Läsårets siffror Affärsplanen Lärarkonferensen UF då & Nu: The story UF på IM-programmet Skånes regionala mässa Viktiga datum Anmälan/utställarplatser Tävlingar/Tävlingskriterier Deadlines

Läs mer

Påsklovsaktiviteter vecka 14

Påsklovsaktiviteter vecka 14 Påsklovsaktiviteter vecka 14 29/3 Långfredag WE träning för UA kl 12.30 o 13.30 Pris: 80 kr Cickis extra träning kl 11.00 Miniknattar o Knattar kl 9.15 o 13.00 Pris: 350 kr Pris: 240 kr 30/3 Påskafton

Läs mer

KUL I LOV 2012 20-24 februari

KUL I LOV 2012 20-24 februari KUL I LOV 20-24 februari KUL I LOV KÖP KUL I LOV KORT 30 KRONOR För att deltaga i det här häftets aktiviteter måste du köpa ett KUL I LOVKORT för 30 kronor. Korten kommer att säljas på följande ställen

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer

Gökstensnytt nr 2 Läsåret

Gökstensnytt nr 2 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-10-24 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 2 Läsåret 2016-2017 Hej alla föräldrar och elever! Terminen närmar sig halvlek och mycket händer

Läs mer

Barn och föräldrar våren 2016

Barn och föräldrar våren 2016 Barn och föräldrar våren 2016 Svenska kyrkan i Partille Kom som du är! Små och stora, barn och vuxna - vi hoppas att ni känner er välkomna att besöka någon av våra kyrkor. Här finns mycket att välja på

Läs mer

En vecka om Barnkonventionen 19-23 oktober

En vecka om Barnkonventionen 19-23 oktober En vecka om Barnkonventionen 19-23 oktober Barnkonventionens 54 artiklar slår fast att alla barn och ungdomar upp till 18 år har samma rättigheter. Så snart man gör något som på något sätt berör barn,

Läs mer

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november Höstlovsaktiviteter 29 oktober - 2 november Sjöbo bibliotek Bibliotekshäxan Bibliotekshäxan läser en spännande berättelse för dig som är 6-10 år. Ingen föranmälan. Fri entré. Plats: Sjöbo bibliotek, Gamla

Läs mer

Furulund. Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ MÖTEN PÅ LIGUSTERN 2015 / 2016

Furulund. Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ MÖTEN PÅ LIGUSTERN 2015 / 2016 Furulund Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE Öppet hus torsdagar mellan 10. 00-11. 30 (ej juli) Här finns det alltid någon från styrelsen som tar sig tid till att lyssna på dina

Läs mer

Service och om- vårdnad för äldre och funktionshindrade Omsorgsbroschyr08_version2.indd 1 08-05-27 07.20.58

Service och om- vårdnad för äldre och funktionshindrade Omsorgsbroschyr08_version2.indd 1 08-05-27 07.20.58 Service och omvårdnad för äldre och funktionshindrade Omsorgsbroschyr08_version2.indd 1 08-05-27 07.20.58 Kommunens verksamhet inom Vård och omsorg ska ge äldre och funktionshindrade möjlighet att leva

Läs mer

Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående

Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro Kommun Telefon 0481-456 69 Ingen fråga är för liten Ni som förlorat er närstående

Läs mer

Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014

Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014 Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014 Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Där är varmt välkommen till oss på Anhörigcenter och vi vill helst att du kommer innan du sliter ut dig

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456 69

Läs mer

Kommunbladet september Stoor-festen. Har du ett ledigt hus? Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun.

Kommunbladet september Stoor-festen. Har du ett ledigt hus? Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Kommunbladet september 2017 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Stoor-festen Lördag den 7 oktober är det Stoor-festen på Medan i Norsjö. Carolina Miskovsky är programvärd

Läs mer

Sportlov! 15-23 FEBRUARI 2013

Sportlov! 15-23 FEBRUARI 2013 Sportlov! 15-23 FEBRUARI 2013 Dags för sportlov! Vi hoppas på ett roligt sportlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka

Läs mer

Barn och familj 2018/2019

Barn och familj 2018/2019 Våren 2019 Barn och familj 2018/2019 Låt barnen komma till mig, säger Jesus. Barn och familj är en viktig del av vår verksamhet. De förtjänar det bästa i livet! I våra grupper lägger vi stor vikt vid att

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Kurser och aktiviteter

Kurser och aktiviteter Kurser Autismcenter för barn & ungdom Våren 2011 Autismcenter för barn & ungdom Stadshagsvägen 7, 1 tr. Kurser och aktiviteter 1. BAS-KURS OM AUTISM 2. PÅ SPÅRET - FÖRDJUPAD BAS-KURS 3. KOMMUNIKATION I

Läs mer

Aktiviteter 1 januari 30 juni 2014

Aktiviteter 1 januari 30 juni 2014 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Påsklov!

Påsklov! Påsklov! www.ronneby.se/ung Påsklovskatalogen Hej! Du håller just nu 2014 års påsklovskatalog i din hand. Hoppas du hittar något roligt att göra Med vänliga hälsningar Fritidsledarna i Ronneby kommun Lisbeth

Läs mer

Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se)

Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se) Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se) Temadag Bygg i lera och dreja När: Måndagen den 19 juni klockan 11:00 till 16:00 Konst workshop Prova på alla tekniker När:

Läs mer

SvedalaNytt November 2014

SvedalaNytt November 2014 SvedalaNytt November 2014 Vi välkomnar hösten och kulturlovet! Njut av ett inspirerande kulturlov Kulturlovet 27 oktober 2 november bjuder på många roliga och inspirerande aktiviteter för både liten och

Läs mer

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter Foto: Sofia Sabel Aktiviteter Äldreomsorgen 1 januari-30 april 2015 Anhörigcenter Anhörigcenter är en informations- och mötesplats som vänder sig till dig som inom familjen, släkten eller vänkretsen stödjer

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA HÖSTEN 2016

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA HÖSTEN 2016 VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA HÖSTEN 2016 Under hösten kan du sjunga karaoke varje gång det är kvällscafé! Vi återkommer i augusti med ett mer detaljerat program. Vi har öppet kl 18 20 följande

Läs mer

Kommunbladet oktober 2014

Kommunbladet oktober 2014 Kommunbladet oktober 2014 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nr 7. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under oktober månad? Ring växeln, telefon 0918-140 00 eller Sofie

Läs mer

SVEDALANYTT HÄR ÄR DIN SOMMAR! Juni, juli augusti 2015 EVENEMANG. Vi önskar dig en trevlig sommar! ATT HÅLLA KOLL PÅ DAGS FÖR SKÖNA BAD

SVEDALANYTT HÄR ÄR DIN SOMMAR! Juni, juli augusti 2015 EVENEMANG. Vi önskar dig en trevlig sommar! ATT HÅLLA KOLL PÅ DAGS FÖR SKÖNA BAD SVEDALANYTT Juni, juli augusti 2015 EVENEMANG ATT HÅLLA KOLL PÅ 4 7 juni Nordea Masters PGA Sweden National i Bara 6 juni kl 11 Nationaldagen Musikframträdanden och utdelning av stipendier och priser.

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Tidtabell. 31 mars - 31 augusti 2014

Tidtabell. 31 mars - 31 augusti 2014 Tidtabell 31 mars - 31 augusti 2014 kalmarflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Sommarlovsprogrammet vänder sig till dig som är mellan 6-15 år

Sommarlovsprogrammet vänder sig till dig som är mellan 6-15 år Sommarlovsprogrammet vänder sig till dig som är mellan 6-15 år Programmet finns också att läsa på kommunens webbplats www.arjang.se Utesimskola 23 juli 3 augusti Årjängs Bad och Friskvårdscenter har simskola

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 fr 849:- KALMAR-UMEÅ inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015 Tidtabell 1 september - 4 januari 2015 flysmåland Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november ELEVHANDBOK Besöksadress: Åsgatan 15, Falun Postadress: Box 127 791 23 Falun Skolans telefonnummer: 023-584 20 Sjukanmälan telefon: 023-584 57 Fax: 023-150 52 E-post: Se respektive mentor Följande ifylles

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se Öppen förskola Höstterminen 2014 Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 E-mail : kulansoppnaforskola@live.se Hemsida: www.lund.se/kulan Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Repertoaren i Värmland våren 2014

Repertoaren i Värmland våren 2014 Repertoaren i Värmland våren 2014 1 Repertoaren i Värmland våren 2014 I föreliggande program kan du se de föreställningar som kommer att spelas på länets teaterföreningars scener under våren. Till detta

Läs mer

SVEDALANYTT. April/Maj 2014. Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år.

SVEDALANYTT. April/Maj 2014. Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år. SVEDALANYTT April/Maj 2014 Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år. PÅ VALDAGEN Alla invånare i kommunen som har rösträtt

Läs mer

Hej och välkommen till årets kulturlov!

Hej och välkommen till årets kulturlov! 23/10-1/11 2015 Hej och välkommen till årets kulturlov! Här har vi sammanställt lite av vad som erbjuds under vecka 44 Ha ett härligt och aktivt lov! /kultur-och fritidsförvaltningen Bokfika Torsdag 29/10

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Veckans ordspråk: Man kan sätta sångfågeln i bur men aldrig sången. Harry Belafonte Hej! I veckan blev jag uppvaktad av elever

Läs mer

Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på?

Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på? Konfirmation Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på? Vilka är dina frågor? Hade det varit kul att prata mer om dem och samtidigt träffa gamla och

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Personal Skolkataloger SYV informerar

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

Välkommen. HÖGVINST JANUARI 2015 kuba / Aruba / curaco. Reselotteri. till Finaldragningen av 2014-2015 års

Välkommen. HÖGVINST JANUARI 2015 kuba / Aruba / curaco. Reselotteri. till Finaldragningen av 2014-2015 års Välkommen till Finaldragningen av 2014-2015 års Reselotteri HÖGVINST JANUARI 2015 kuba / Aruba / curaco Fredagen den 16 januari 2015 kl. 19.00 ingång via Tandvårdscenter V:a Ringgatan 18 Vi bjuder på mat

Läs mer

8:30-9:30 4a 10-11 3a 11-12 Stängt 12-13 Öppet

8:30-9:30 4a 10-11 3a 11-12 Stängt 12-13 Öppet VECKOBLAD v. 11 2013 Till elever Veckans ordspråk: Om du kan gå, så kan du dansa. Om du kan prata, så kan du sjunga. Ordspråk från Zimbabwe Hej! Vi önskar våra 8:or en trevlig tillvaro ute i arbetslivet

Läs mer

Anhörigstöd. Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen. Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen

Anhörigstöd. Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen. Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen Anhörigstöd Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen Stödjer och hjälper du en maka/make, livskamrat, förälder, barn, syskon, annan släkting, vän eller granne? Vi vänder

Läs mer

Anhörigstöd. Stöd för dig som hjälper eller stödjer en person i din närhet SEKTOR VÅRD OCH OMSORG

Anhörigstöd. Stöd för dig som hjälper eller stödjer en person i din närhet SEKTOR VÅRD OCH OMSORG Anhörigstöd Stöd för dig som hjälper eller stödjer en person i din närhet SEKTOR VÅRD OCH OMSORG Drygt 7000 personer i Skövde kommun stödjer, hjälper eller ger omsorg till någon de bryr sig om. Är du en

Läs mer

Strandbadets olika verksamheter

Strandbadets olika verksamheter Tjänsteskrivelse 2012-10-30 KFN 2012.0092 Handläggare: Maria Motin Strandbadets olika verksamheter Sammanfattning På strukturgruppen i september 2012 diskuterades Strandbadets olika verksamheter - målgrupper,

Läs mer