SvedalaNytt Augusti 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SvedalaNytt Augusti 2012"

Transkript

1 SvedalaNytt Augusti 2012 Kulturnatten inleder hösten NOTISER ////////////////////// Naverlönnskolan färdig! Med ett festligt ballongutsläpp och musik på skolgården firades första dagen på Naverlönnskolan i Svedala den 20 augusti. MEDBORGARUNDERSÖKNINGAR Den 8 september arrangeras Kulturnatten i Svedala kommun. Med aktiviteter och utställare i både Bara och Svedala är programmet för de mörkare hösttimmarna späckat. En minibuss som kostnadsfritt erbjuder skjuts mellan flera orter i kommunen gör det enkelt att ta del av Kulturnattens varierande utbud. Kommunen gör då och då medborgarundersökningar för att ta reda på vad invånarna tycker om Svedala kommun som en plats att bo och leva på. För den nyfikne finns resultaten från medborgarundersökningarna på svedala.se under Vår kommun/undersökningar. IDÉ BLIR VERKLIGHET Idén om Kulturnatten kom från en privatperson som skickat in ett medborgarförslag till Svedala kommun. Kommunen beslutade att stötta idén, men sökte en arrangör för att projektet skulle kunna genomföras. Lions i Svedala nappade på uppdraget och har sedan dess tillsammans med Lions i Bara utvecklat allt från idé till färdigt projekt. - Vi är ett stort nätverk i Lions med många olika kompetenser, vilket varit till stor nytta när vi satt ihop programmet. För att få inspiration har vi besökt andra orter för att se hur deras Kulturnätter arrangeras, berättar Rolf Trulsson som är projektledare och aktiv i Lions. ÖKA GEMENSKAPEN I KOMMUNEN Kulturnatten bjuder på utställare inom konsthantverk och underhållning såsom dans, musik, teater och många fler aktiviteter för både liten och stor. Aktiviteterna äger rum i Bara och Svedala. En minibuss går en gång i timmen i vardera riktningen kl mellan orterna Bara, Klågerup, Holmeja och Svedala. -Vi vill att Kulturnatten ska stärka banden mellan orterna och öka gemenskapen för alla som bor och verkar i kommunen. Det är ett viktigt syfte för alla som medverkar i projektet, fortsätter Rolf Trulsson. PROGRAM Programmet för Kulturnatten och avgångstider för minibussen hittar du på svedala.se och i Lokaltidningen Svedala. Aktiviteterna äger bland annat rum på Svedala Folkets Hus, Flamman, Gamla Brandstationen, Marknadstorget, i Svedala kyrka och i ABF:s lokaler på Storgatan samt i Kuben, Killehuset, Värbygården och Statarmuséet. Vi ses i natten! Indragna nattåg hos Skånetrafiken Svedala station Av besparingsskäl har flera tågturer nattetid dragits in av Skånetrafiken. Indragna tider sedan den 19 augusti 2012 är: Malmö-Ystad (Svedala 01.00) Malmö-Ystad (Svedala 01.30) Hyllie-Ystad (Svedala 02.30) Ystad-Malmö (Svedala 00.30) Ystad-Malmö (Svedala 01.30)

2 Torup slott öppnar upp med guidade turer! Efter att Torup slott under flera år varit stängt för allmänheten öppnas det nu upp och efterfrågade guidningar återupptas. Premiärdagen för guidade visningar är lördagen den 25 augusti. Därefter sker visningar söndagar. Läs mer på TILLFÄLLE ATT LÄRA OM BRAND OCH SÄKERHET Kuben, Bara 13 oktober kl Välkommen till en informationsträff den 13 oktober på Kuben i Bara arrangerad av Räddningstjänsten! Här du får lära dig handfasta tips för att du ska känna dig trygg och säker i händelse av brand och olycka. Denna dag kommer du ha möjlighet att: Få handfasta tips om brand och säkerhet under Räddningstjänstens informationsdag den 13 oktober! Få information om brandsäkerhet Titta på våra fordon spännande för både liten och stor! Prova på att släcka en brand med handbrandsläckare Du har också möjlighet att ställa frågor till personalen från Räddningstjänsten i Svedala kommun. Under våren har en liknande informationsträff arrangerats i Svedala. Innergården på Torup slott. NyTT idrottsområde SNART KLART I SVEDALA Två konstgräsplaner och en naturgräsplan är snart redo att tas i bruk i Svedala. Konstgräsplanerna är klara i slutet av oktober och naturgräsplanen till våren, eftersom gräset ska hinna växa till sig. Området som ligger söder om Sege å har fått en ny infart från Aggarpsvägen och cirka 100 cykelparkeringar. Kansli- och omklädningsbyggnader har kapacitet för flera lag samtidigt. Den nya idrottsbelysningen medger spel även under de mörka timmarna. KNATTEKULTUR: Älgar flyger 1/9 kl 14 Möt en älg som vill flyga i sin egen skog, en fisk som blivit uttråkad av att simma i cirklar varje dag och andra djur i skogen som längtar efter att prova något nytt. Ålder: 1 5 år. Kenta och barbisarna 6/10 kl 14 fotboll men han gillar att leka med dockor också. Han sneglar ofta in i dockvrån, där tjejerna verkar ha det så kul. En dag bestämmer han sig för att ta med Barbie till dagis. En skönt svängig musikalisk föreställning med ett ständigt aktuellt teman. Ålder: 4 8 år. Mini-trams 10/11 kl 14 En musikstund med Dan Bornemark för de minsta barnen där härliga och fantasifulla låtar varvas med musiklek och rörelseinlärningar. Ålder: 0 4 år. I väntan på jul 8/12 kl 14 Veckorna innan jul. Allt som ska ordnas. Köpas. Bakas. Pysslas. Städas. Hinnas. Advent är en tid av väntan och förväntan. En värmande och fantasifull julkonsert där instrumenten får sällskap av massor med sång. Ålder: 1 5 år. Alla föreställningarna kostar 50 kr/st och äger rum på G:a Brandstationen, Åbjörngatan 11 i Svedala. Kom lite innan! SMURF s café är öppet. Kenta är 5 år, bor med sin pappa, är poppis bland killarna och en hejare på Förköp till alla föreställningar på biblioteken i Svedala kommun, tel Resterande biljetter säljs i entrén. Endast kontant betalning.

3 Aktiviteter för seniorer i dagarna tre! NATIONELLA ANHÖRIGVECKAN Snart är det dags att uppmärksamma årets Anhörigvecka och Nationella Anhörigdagen den 6 oktober. Aktiviteter på Holmagården i Svedala, 3/10, Värbygården i Bara 4/10 och Solgården i Klågerup, 5/10 Programmet publiceras i nästa nummer av SvedalaNytt och kommer att kunna hämtas bland annat på biblioteken, i kommunhusets reception, på Värbygården, dagcentralerna, Seniorcenter och på svedala.se. Tema för året är hälsa och glädje! Skogens dag 2 september kl Den sagolika skogen Natur- och kulturupplevelser för hela familjen i Torups rekreationsområde! Möt skogstrollet Flisan och bokskogens små troll, se Lilla Vilda Teaterns show, åk häst och vagn och lär dig mer om skogens alla träd, viltvård, fåglar, friluftsliv, scouting med mera. Öppet hus på Statarmuseet. Mer info: wwww.malmo.se/torup. HUR FÅR DU TILL DEN PERFEKTA GRÄSMATTAN? Green Grass Expo september Green Grass Expo på Sturup Park är en utställning för alla som är intresserade av att få till den perfekta gräsmattan. Både i den egna trädgården och på allmänna ytor. Ta chansen att njuta av den vackra miljön på golfbanan och samtidigt lyssna på kunnigt folk inom grönytebranschen. Det finns maskiner att prova, grässorter att beskåda och fler spännande aktiviteter. Under lördagen hålls en auktion på maskiner och utrustning som används inom grönytebranschen. Läs mer om evenemanget på Att undersöka småkryp är spännande! Få tips och råd om din gräsmatta under Green Grass Expo den september på Sturup Park. Veckan där den 6 oktober ingår utgörs numera av Anhörigsveckan. Vård och omsorg kommer att uppmärksamma detta med olika aktiviteter. Detaljerat program kommer i nästa nummer av SvedalaNytt och kommer att kunna hämtas bland annat på biblioteken, i kommunhusets reception, på dagcentralerna, Anhörigcenter och på svedala.se. NYA TIDER FÖR SENIORGYMPAN I SVEDALA Den 13 september startar kommunens seniorgympa i Svedala. Ny lokal är Marbäcks sporthall och den nya tiden är torsdagar kl För mer information, kontakta Anna Almqvist, Seniorgymnastik Svedala, ANHÖRIGCAFÉET I BARA STARTAR I NYA LOKALER I HÖST Ny lokal för Anhörigcaféet i Bara är Biblioteksgatan 8 (Bara dagcentral). Anhörigcaféet i Bara är öppet varannan måndag, ojämna veckor, kl NY INFORMATIONSGUIDE Vård och omsorg har tagit fram en informationsguide för personer med psykisk ohälsa och anhöriga i Svedala kommun. I guiden presenteras Svedala kommuns verksamhet samt andra myndigheter, frivilliga organisationer och de verksamheter inom Region Skåne som är intressanta för personer och anhöriga till personer med psykisk ohälsa. Informationsguiden finns på svedala.se under Vård och omsorg/socialpsykiatri.

4 KOMMUNEN STORSATSAR PÅ IT I SKOLAN Varje elev får i årskurs 6-9 en bärbar dator Höstterminen innehåller nyheter inom IT-området för såväl elever som pedagoger. En av satsningarna som görs är En till en, som ska utveckla elevernas digitala kompetens, helt i enlighet med vad som beskrivs i läroplanen och i EU-kommissionens åtta nyckelkompetenser för livslångt lärande. ALLA FÅR EN DATOR En till en -satsningen innebär bland annat att alla elever i årskurs 6-9 i Svedala kommuns grundskolor får tillgång till varsin personlig bärbar dator. Datorn är försedd med pedagogiska program och eleverna har själva möjlighet att installera och avinstallera program enligt behov så länge licensreglerna följs. Samtidigt har klassrummen försetts med aktiva tryckkänsliga whiteboard - tavlor samt projektorer. De nya tavlorna är så finurliga att allt som skrivs på tavlan kan sparas och därefter skickas ut till elevernas datorer. NYTT SYSTEM: INFOMENTOR Som ett ytterligare led i En till en - satsningen, kommer grundskolorna under höstterminen att byta system för att hantera skriftliga omdömen och individuella utvecklingsplaner, IUP. Istället för Dexter kommer systemet Infomentor att användas som en kanal mellan skolan, elever och föräldrar. Även funktioner för frånvaro och betyg kommer att skötas i Infomentor. ÖKAT LÄRANDE PÅ NYTT SÄTT Satsningen på aktuell teknik är framförallt ett pedagogiskt projekt och det görs kontinuerliga utbildningsinsatser för att de digitala klassrummen ska bidra till ett ökat lärande för kommunens elever. Sanering av platser efter bensinmackar HÖR AV DIG MED ANMÄLAN Bygg och miljö efterlyser platser där det har legat bensinmackar som lagts ned utan sanering Det kan också vara andra ställen för bensinförsäljning såsom kiosk eller lanthandel. Anmäl till Bygg och miljö senast den 30 september. De flesta äldre bensinmackarna i Svedala kommun är redan sanerade. Dock kan det kan finnas något ställe som kommunen inte haft kännedom om. Nu finns en möjlighet att SPIMFAB (Svenska Petroleum Instituts Miljösaneringsfond AB) bekostar både undersökning och sanering av eventuellt återstående platser efter gamla mackar. Detta sker utan kostnad för fastighetsägarna. SPIMFAB avvecklas vid årsskiftet 2014/2015, därför är sista anmälningsdagen den 30 september Hör av dig med din anmälan till Byggoch miljö, Svedala kommun på eller på HUS OCH FOTBOLLSPLAN TAR FORM I Bara! Snart flyttar de första hyresgästerna in i det färdigbyggda kvarteret längs nya Torggatan i Bara centrum. Och fotbollsplanen som många väntat på kan snart börja användas. HUSEN VID TORGET Kvarteret består av tre flerbostadshus. Huset mot torget kommer i bottenplan att husera olika slags affärsverksamheter. Redan nu planerar två lokala mäklare och en bank att flytta in. Förhandlingar pågår med ytterligare verksamheter. FOTBOLL PÅ LÄNGDEN OCH TVÄREN En helt ny konstgräsplan blir klar i Bara den 1 oktober. Det blir en fullskalig fotbollsplan med helt ny idrottsbelysning. För att möjliggöra fotbollsspel både på längden och tvären, har konstgräsplanen förlängts till cirka 130 meter. Parkeringsmöjligheterna och tillgängligheten till området kommer att förbättras.

5 Bibliotekets höstprogram 8 september kl KULTURNATTEN Under Kulturnatten kan du köpa gallrade böcker, bli bjuden på fika, se trolleri med Magiske Måns kl och lösa litteraturquiz på biblioteket. 18 september kl RÄDDA BARNENS LOKAL- FÖRENING I SVEDALA Kom på fika och information om planerade verksamheter inför hösten. Vi vill bland annat starta arbetsgrupper kring läxläsning och LEIF (lokalt engagemang i internationella frågor). Har du tid över? Kom och få mer information av oss på Rädda barnen! KLÅGERUPS BIBLIOTEK Start 25 september SLÄKTFORSKNING steg 1 Välkommen ni in i släktforskningens värld. Förutom kunskap om olika sökkällor får du också hjälp att komma igång med forskningen kring din egen släkt. Tisdagar kl 14.15, 8 gånger, med start den 25 september. I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Anmälan och mer info, se soderslatt eller ring bara bibliotek 9 oktober kl 19 FÖRFATTARBESÖK LARS-ÅKE HOLST Lars-Åke berättar om arbetet med boken Sturup: från skånsk jordbruksbygd till internationell flygplats och om verksamheten på flygplatsen under de 40 år som gått sedan invigningen Lars-Åke visar även bilder från hus som låg på Sturup och som revs då bygget av flygplatsen startade. Gratisbiljetter från den 1 oktober. Förfriskningar ingår. bara bibliotek 25 oktober kl 19 FÖRELÄSNING - ARJANG MANAVI, MO- DERN AFRIKANSK LITTERATUR Fil dr Arjang Manavi kommer från Iran, har studerat i New Dehli och har specialiserat sig på afrikansk litteratur. Han är nu bosatt i Bara. Gratisbiljetter på biblioteken i Svedala från den 15 oktober. Förfriskningar ingår. Klågerups bibliotek 29 oktober kl 19 STATARKORPRALEN - författarafton med Kjell Wik Boken Statarkorpralen handlar om livet för 100 år sedan i trakterna kring Klågerup. Släktkrönikans Per Kristensson, född i Hyby 1872, är författarens egen farfar. Biljetter kan köpas på biblioteken i Svedala från den 15 oktober. Pris: 20 kr, förfriskningar ingår. 6 november kl 19 FÖRFATTARAFTON MED ROSLUND & HELLSTRÖM Författarduon med flera prisbelönta thrillers bakom sig och en läsekrets spridd över hela världen. Årets roman, Två soldater, har fått lysande recensioner. Biljetter kan köpas på biblioteken i Svedala från den 22 oktober. Pris: 50 kr. Bara bibliotek 12 november kl 19 KURA SKYMNING - Nordiska biblioteksveckan Morgan Levin läser högt ur Miika Nousiainens bok Hallonbåtsflyktingen och fortsätter därefter att berätta skrönor, historier och sägner. Dessa kommer att ingå i hans kommande bok med arbetsnamnet Ifrå Hua ti Hossesåkk, historior frå Skånelann. Gratisbiljetter på biblioteken i Svedala från den 7 november. Förfriskningar ingår. 28 november kl 19 HÖSTENS NYA BÖCKER Bokhandlare Eva Lassen presenterar en nyhetsblandning. Gratisbiljetter på biblioteken i Svedala från 12 november. 2 december kl JULSKYLTNINGSSÖNDAG Tävlingar för hela familjen, julpyssel för barnen, försäljning av spel, pussel, dockor, böcker och julkort med barnboksmotiv. Självklart är du välkommen att låna som vanligt! bara bibliotek 9 december kl JULMARKNAD Tävlingar för hela familjen, julpyssel för barnen, försäljning av gallrade böcker, försäljning av spel, pussel, dockor, böcker och julkort med barnboksmotiv. Självklart är du välkommen att låna som vanligt! SAGOR på biblioteken Måndagar kl För barn 3-6 år. Start 10/ Bara bibliotek Onsdagar kl För barn 3-6 år. Start 12/ Klågerups bibliotek Onsdagar kl För barn 2-6 år. Start 5/

6 KALender för mer detaljerad information gå in på SVEDALA.SE. Svedala Galleri Sven-Åke Ekberg 4/8-6/9 Ingemar Hellfalk 8/9-11/10 Galleri KVIS Kulturnatten, utställning Kl Anita Kinnman och Lena Holmgren 15-23/9 Monica Larsson 29/9-7/ Barnloppis Kl Svedala Folkets Hus Knattekultur Älgar flyger Kl 14 G:a Brandstationen Skogens dag Kl Statarmuseet och Torups rekreationsområde Kvällsturer för fågelintresserade Kl 18 Samling Sporthallens parkering Mobilakuten Kl 14 Holmagården Seniorshop och modevisning Kl Stella Svedala bakluckeloppis Kl Stortorget Kulturnatten Kl Späckat kulturprogram The great gig in the sky Pink Floyd s mästerverk Kl 20 Svedala kyrka Anhörigcafé Kl Bara dagcentral Trubadureftermiddag Kl 14 Holmagården Kronhjortsbröl Kl 18 Samling Sporthallens parkering Lions Loppmarknad Kl Stålgatan 1, Svedala Skabersjö IF s loppmarknad och bakluckeloppis Kl Stortorget, Svedala Danskväll Kl Svedala Folkets Hus Sök- och spårtävling Kl 9 Svedala Brukshundsklubb Barnloppis och löptävling Kl Börringebarnen Gubbafrukost Kl 10 Holmagården Vykort från fjärran Kl 14 Holmagården Green Grass Expo 20-22/9 Sturup Park Golf Mikaeli skördetid Kl Statarmuseet Anhörigcafé Kl Bara dagcentral Barn- och skördelördag Kl Svedala centrum Kafferep med hattparad Kl Stella Politik och påverkan Du hittar alla mötestider och protokoll på svedala.se. Kommunfullmäktiges möten och beredningarna nedan är öppna för alla och hålls i kommunhuset i Svedala. Kommunfullmäktige går även att se via webb-tv på svedala.se. Kommunfullmäktige 10/9 kl 19 Beredningen för kultur och fritid 26/9 kl Beredningen för samhällsbyggnad och tillväxt 12/9 kl 16 Beredningen för vård och omsorg 19/9 kl LÄMNA ett FÖRSLAG Som privatperson kan du lämna ett medborgarförslag till kommunfullmäktige. Skriv ner ditt förslag och skriv Medborgarförslag i rubriken. Skriv under med namnteckning och adress. Anonyma förslag godkänns inte. Posta eller lämna in till: Svedala kommun, Kanslienheten, Svedala Ett urval av vad som händer i vår kommun. Med reservation för ändringar. Skicka ditt evenemang i god tid till: Bra att veta Webbplats: E-postadress: Telefon: Postadress: Svedala kommun Svedala Ansvarig utgivare: Elisabeth Larsson Redaktion: Nina Gilljam Katarina Nilsson Utgivningsplan 2012: 28 september, 26 oktober, 30 november, 21 december. Bilder i detta nummer: Katarina Nilsson, Nina Gilljam, Peter Knutson, bildarkivet.se/ Leif Johansson, Jesper Molin, Jörgen Wiklund & Co, Magnus Ström.

batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn, kan lämnas till bilen.

batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn, kan lämnas till bilen. SvedalaNytt September 2012 PÅMINNELSE: Du missar väl inte informationsträffen om brand och säkerhet i Bara?!! TILLFÄLLE ATT LÄRA OM BRAND OCH SÄKERHET Kuben, Bara 13 oktober kl 13-16 FARLIGT AVFALL-BILEN

Läs mer

Badsäsongen är här! SvedalaNytt. Juli, augusti 2013. Turisttips i sommar. Elever vid ridgymnasiet

Badsäsongen är här! SvedalaNytt. Juli, augusti 2013. Turisttips i sommar. Elever vid ridgymnasiet SvedalaNytt Juli, augusti 2013 Badsäsongen är här! notiser //////////// Turisttips i sommar I Svedala kommun badar du på Svedala friluftsbad, i Bara Badsjö och i Pude sjö. Svedala friluftsbad Bökebergsvägen,

Läs mer

Magasinet DÄR ALLA ÄR VINNARE. Innehåll i detta premiärnummer: Jul i vår kommun 4 Idel glada miner Möte med Hitta stilen. Allt ljus på 30 Välmående 34

Magasinet DÄR ALLA ÄR VINNARE. Innehåll i detta premiärnummer: Jul i vår kommun 4 Idel glada miner Möte med Hitta stilen. Allt ljus på 30 Välmående 34 Svedala Bara Klågerup Feelgoodmagasinet DÄR ALLA ÄR VINNARE Innehåll i detta premiärnummer: Jul i vår kommun 4 Idel glada miner Möte med Hitta stilen 12 18 26 Allt ljus på 30 Välmående 34 är tänkt att

Läs mer

Följ med till Sundsby

Följ med till Sundsby vi på Tjörn Nr 4/2013 DISTRIBUERAS KOSTNADSFRITT TILL SAMTLIGA HUSHÅLL PÅ TJÖRN Följ med till Sundsby sid 5 7 Lönelyft för lärare elever är vinnare! sid 14 15 Mål och budget 2014 sid 4 NYHET! En väg in

Läs mer

Ny app. Burlöv tryggare för varje år. ger koll på Ungdomsgruppen. Lättläst

Ny app. Burlöv tryggare för varje år. ger koll på Ungdomsgruppen. Lättläst Lättläst & Talande Webb på burlov.se! s 3 Information och nyheter från din kommun Nr 3 2014 Foto: Kicki Funbo /Scandinav Bildbyrå Burlöv tryggare för varje år I polisens årliga trygghetsmätning för 2013

Läs mer

Extra tjockt sommarnummer!

Extra tjockt sommarnummer! Kon takten Kontakten Kommun-Kontakten i Forshaga kommun, en tidning till invånare och företag Kommun-Kontakten i Forshaga kommun, en tidning till invånare och företag Extra tjockt sommarnummer! på oss

Läs mer

Information och nyheter från Burlövs kommun Nr 6-2012

Information och nyheter från Burlövs kommun Nr 6-2012 Med trygghet som uppdrag Sid 4 Vårdboskolans förändring Sid 5 Först i landet med ny teknik Sid 5 Information och nyheter från Burlövs kommun Nr 6-2012 Kronetorp Vy från Lundavägen, skissbild från det vinnande

Läs mer

Kontakten. Musik i sommar. Klassrum i skogen? Rivning i Deje s 12. forshaga.se

Kontakten. Musik i sommar. Klassrum i skogen? Rivning i Deje s 12. forshaga.se Kontakten Kommun-Kontakten i Forshaga kommun, en tidning till invånare och företag Nr 3 juni 2010 forshaga.se Klassrum i skogen? Följ med till skolskogen där teori och praktik ska samspela. s 11 Musik

Läs mer

Kommun-Kontakten i Forshaga kommun, en tidning till invånare och företag

Kommun-Kontakten i Forshaga kommun, en tidning till invånare och företag Kontakten Kommun-Kontakten i Forshaga kommun, en tidning till invånare och företag INFORMATION OM KOLLEKTIVTRAFIKEN Värmlandstrafik informerar snart premiär för Nya buss linjer till Karlstad den 9 december

Läs mer

Kommun-Kontakten i Forshaga kommun, en tidning till invånare och företag

Kommun-Kontakten i Forshaga kommun, en tidning till invånare och företag Kontakten Kommun-Kontakten i Forshaga kommun, en tidning till invånare och företag Hem för ensamkommande Godkänd lättläst webb Attraktivare kommun Information om myggprojektet i Deje FABO planerar nya

Läs mer

Värden Populär plantskola för unga

Värden Populär plantskola för unga din tidning från Huge NUMMER 3/2011 Värden Populär plantskola för unga ROCKDRÖMMAR I TRÅNGSUND Huges anställda får utbildning i Eco-driving PLUS 65 Goda grannar ger trygghet FÖRORD Innehåll Ren vinst för

Läs mer

Kommun-Kontakten i Forshaga kommun, en tidning till invånare och företag

Kommun-Kontakten i Forshaga kommun, en tidning till invånare och företag Kontakten Kommun-Kontakten i Forshaga kommun, en tidning till invånare och företag Söndagskura på Kulturhuset Instagramkampanjen @delaforshaga Vi lyfter språket Kommunens webb nu responsiv Säker i mörkret

Läs mer

BLADET TRÄDGÅRDS. Medlemsblad för. Forshaga Hemträdgårds förening. www.forshagahemtradgard.se. Nr 1 2012

BLADET TRÄDGÅRDS. Medlemsblad för. Forshaga Hemträdgårds förening. www.forshagahemtradgard.se. Nr 1 2012 Medlemsblad för Nr 1 2012 TRÄDGÅRDS BLADET Redaktörer i detta nummer: Julia Lokka och Örjan Sandberg Redaktionen tar tacksamt emot bidrag till bladet, helst i digital form till: info@forshagahemtradgard.se

Läs mer

En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 4/2008

En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 4/2008 En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 4/2008 Vi bygger nytt i Sörbyängen Inredningsakuten innehåll enastående utsikt i näsby Kaprisen sörbyängen stadsdel nr 4 jullunch i köket bruket en skola som märks

Läs mer

Nr 4 September 2011. Kommunens service allt bättre enligt företag och brukare. Sid 8-9. RIDÅN UPP för Tom på AMAZON. Sid 4.

Nr 4 September 2011. Kommunens service allt bättre enligt företag och brukare. Sid 8-9. RIDÅN UPP för Tom på AMAZON. Sid 4. Nr 4 September 2011 Kommunens service allt bättre enligt företag och brukare Sid 8-9 RIDÅN UPP för Tom på AMAZON Sid 4 foto: edis potori Den är perfekt att bottna svampkorgen med! Det finns anledning att

Läs mer

Stora trafiksatsningar vid väg 40

Stora trafiksatsningar vid väg 40 Jonas Lundqvist är tillförordnad socialchef Under tiden 1 september 31 oktober är Jonas Lundqvist, administrativ chef på socialtjänsten, tillförordnad socialchef. Rolf Elgh gick i pension 31 augusti och

Läs mer

Verksamhetsplan IM Malmö 2014

Verksamhetsplan IM Malmö 2014 Verksamhetsplan IM Malmö 2014 Namn på verksamheten: Läxläsning Lindängen Antal volontärer: Ett 10 tal på ett år. Antal deltagare: Ett 30 tal på ett år. Volontärsamordning: Den hjälp och det stöd som skulle

Läs mer

BO I ASKERSUND. Nu väntar skördetid mycket på gång de kommande tio åren sid 5. Vinn julklappspengar lös korsordet i julbilagan

BO I ASKERSUND. Nu väntar skördetid mycket på gång de kommande tio åren sid 5. Vinn julklappspengar lös korsordet i julbilagan BO I ASKERSUND ASKERSUNDS KOMMUNS INFORMATIONSTIDNING * NR 4 2009 Nu väntar skördetid mycket på gång de kommande tio åren sid 5 Vinn julklappspengar lös korsordet i julbilagan Ur innehållet: Hemma hos

Läs mer

Krönika. Innehåll. Stadshusets allt-i-allo Sid 3. IT - liten enhet med stort nätverk Sid 4. Stjärnkväll inleder KOM-veckan Sid 7

Krönika. Innehåll. Stadshusets allt-i-allo Sid 3. IT - liten enhet med stort nätverk Sid 4. Stjärnkväll inleder KOM-veckan Sid 7 ÅMÅLS KOMMUN magasinet Åmåls UTGIVET AV ÅMÅLS KOMMUN #3 MARS 2012 VAR MED OCH TYCK FYLL I TALONGEN PÅ SISTA SIDAN! TYCK OM ÅMÅL! HEMTJÄNSTEN LÅSER UPP MED MOBILEN Kommunen inför nyckelfri hemtjänst STJÄRNKVÄLL

Läs mer

juni 2011 Kerttu Heiskanen designar sin tillvaro Kolla in! Sommarens alla aktiviteter

juni 2011 Kerttu Heiskanen designar sin tillvaro Kolla in! Sommarens alla aktiviteter Kolla in! Sommarens alla aktiviteter juni 2011 Kerttu Heiskanen designar sin tillvaro Byabussen i Kölsillre Nya gymnasiet så här blir det i Ånge Projekt Ö-arna unik utveckling av ekoturism framti d Ång

Läs mer

Elever lär sig umgås på nätet. vi på. Fast styrka hos Räddningstjänsten. Stort intresse för Almöstrand sid 5. sid 16. sid 8.

Elever lär sig umgås på nätet. vi på. Fast styrka hos Räddningstjänsten. Stort intresse för Almöstrand sid 5. sid 16. sid 8. vi på Tjörn Nr 3/2014 DISTRIBUERAS KOSTNADSFRITT TILL SAMTLIGA HUSHÅLL PÅ TJÖRN Elever lär sig umgås på nätet sid 16 Fast styrka hos Räddningstjänsten sid 8 Stort intresse för Almöstrand sid 5 Hitta ditt

Läs mer

Matavfall ska samlas in

Matavfall ska samlas in .... Mälarnära. SAMHÄLLSINFORMATION FRÅN UPPLANDS-BRO KOMMUN NR 3:2012 Matavfall ska samlas in Under nästa år börjar kommunen att samla in kommuninvånarnas matavfall. Istället för att förbrännas ska det

Läs mer

Maten en viktig folkhälsofråga

Maten en viktig folkhälsofråga tidningen för oss i Huddinge 1 2012 Thomas lyfter Vårby sid 10 11 Jämför skolor på webben sid 6 Det våras för jazzen sid 5 Maten en viktig folkhälsofråga ledaren Folkhälsa kan handla om så mycket. Just

Läs mer

Aktuellt. Hjärup växer. Information från. din kommun Nr 3 2014

Aktuellt. Hjärup växer. Information från. din kommun Nr 3 2014 Staffanstorps Information från Aktuellt din kommun Nr 3 2014 Illustration: Metro Arkitekter Hjärup växer Det planeras för ett nytt bostadsområde i västra Hjärup, intill järnvägsstationen som i framtiden

Läs mer

Extra tjockt sommarnummer!

Extra tjockt sommarnummer! Kontakten Kommun-Kontakten i Forshaga kommun, en tidning till invånare och företag Extra tjockt sommarnummer! Gilla oss på Facebook Den 6 juli är det dags för Sveriges största Epa-träff 2 x historiska

Läs mer

Askim-Frölunda-Högsbo. Axelhuset ett av Göteborgs kulturhus. Axelhuset HÖSTPROGRAM. www.goteborg.se/axelhuset

Askim-Frölunda-Högsbo. Axelhuset ett av Göteborgs kulturhus. Axelhuset HÖSTPROGRAM. www.goteborg.se/axelhuset Askim-Frölunda-Högsbo Axelhuset ett av Göteborgs kulturhus Axelhuset HÖSTPROGRAM 2015 www.goteborg.se/axelhuset Insta Vad är det bästa med att vara i Axelhuset? NYHETER! Den goda gemenskapen och den gemytliga,

Läs mer

vaxholm Bästa minnet 2012 Liv, lust och lärande Viktigt i Kvinnliga ledare visade vägen Vaxholmsbarn fick energi på teatern

vaxholm Bästa minnet 2012 Liv, lust och lärande Viktigt i Kvinnliga ledare visade vägen Vaxholmsbarn fick energi på teatern information från vaxholms stad nr 4 2012 vaxholm Viktigt i Kvinnliga ledare visade vägen Vaxholms skolpoliser hjältar i vardagen Vaxholmsbarn fick energi på teatern Projekt Campus Vaxholm Liv, lust och

Läs mer

Vision i fokus på demokratidag sid 5. Matematikundervisning utvecklas i Upplands-Bro. Vinst för alla när ungdomar praktiserar

Vision i fokus på demokratidag sid 5. Matematikundervisning utvecklas i Upplands-Bro. Vinst för alla när ungdomar praktiserar Mälarnära..... samhällsinformation från Upplands-bro kommun n 4:2013 Matematikundervisning utvecklas i Upplands-Bro Under hösten deltar Upplands-Bro kommun i två nationella satsningar i matematik, Pisa

Läs mer

SOCKENBUDET LEDAREN. Lokal information och församlingsblad. För alla boende och besökare i Långaryd och Landeryd med omnejd.

SOCKENBUDET LEDAREN. Lokal information och församlingsblad. För alla boende och besökare i Långaryd och Landeryd med omnejd. SOCKENBUDET ANSVARIG UTGIVARE: ANNA ROOS, LÅNGARYD-LANDERYD I SAMVERKAN REDAKTION: ANNA ROOS BIRGITTA HOLMÉN JENS BØGGILD LISA RIMESTAD LENA HAGMAN PETTER BÄCKMAN LÄMNA GÄRNA TIPS TILL REDAKTIONEN, HELST

Läs mer

Detta nummer. Demokrati på export Sid 2 Superstarkt bredband Sid 3 Avfallshantering Sid 4. Förskolan Boken Sid 5

Detta nummer. Demokrati på export Sid 2 Superstarkt bredband Sid 3 Avfallshantering Sid 4. Förskolan Boken Sid 5 Nummer 2 April 2013 Detta nummer Demokrati på export Sid 2 Superstarkt bredband Sid 3 Avfallshantering Sid 4 Förskolan Boken Sid 5 Paletten fyllde ett år Sid 5 Sammanträdesdagar Sid 5 Säker & trygg Sid

Läs mer