SvedalaNytt Augusti 2012

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SvedalaNytt Augusti 2012"

Transkript

1 SvedalaNytt Augusti 2012 Kulturnatten inleder hösten NOTISER ////////////////////// Naverlönnskolan färdig! Med ett festligt ballongutsläpp och musik på skolgården firades första dagen på Naverlönnskolan i Svedala den 20 augusti. MEDBORGARUNDERSÖKNINGAR Den 8 september arrangeras Kulturnatten i Svedala kommun. Med aktiviteter och utställare i både Bara och Svedala är programmet för de mörkare hösttimmarna späckat. En minibuss som kostnadsfritt erbjuder skjuts mellan flera orter i kommunen gör det enkelt att ta del av Kulturnattens varierande utbud. Kommunen gör då och då medborgarundersökningar för att ta reda på vad invånarna tycker om Svedala kommun som en plats att bo och leva på. För den nyfikne finns resultaten från medborgarundersökningarna på svedala.se under Vår kommun/undersökningar. IDÉ BLIR VERKLIGHET Idén om Kulturnatten kom från en privatperson som skickat in ett medborgarförslag till Svedala kommun. Kommunen beslutade att stötta idén, men sökte en arrangör för att projektet skulle kunna genomföras. Lions i Svedala nappade på uppdraget och har sedan dess tillsammans med Lions i Bara utvecklat allt från idé till färdigt projekt. - Vi är ett stort nätverk i Lions med många olika kompetenser, vilket varit till stor nytta när vi satt ihop programmet. För att få inspiration har vi besökt andra orter för att se hur deras Kulturnätter arrangeras, berättar Rolf Trulsson som är projektledare och aktiv i Lions. ÖKA GEMENSKAPEN I KOMMUNEN Kulturnatten bjuder på utställare inom konsthantverk och underhållning såsom dans, musik, teater och många fler aktiviteter för både liten och stor. Aktiviteterna äger rum i Bara och Svedala. En minibuss går en gång i timmen i vardera riktningen kl mellan orterna Bara, Klågerup, Holmeja och Svedala. -Vi vill att Kulturnatten ska stärka banden mellan orterna och öka gemenskapen för alla som bor och verkar i kommunen. Det är ett viktigt syfte för alla som medverkar i projektet, fortsätter Rolf Trulsson. PROGRAM Programmet för Kulturnatten och avgångstider för minibussen hittar du på svedala.se och i Lokaltidningen Svedala. Aktiviteterna äger bland annat rum på Svedala Folkets Hus, Flamman, Gamla Brandstationen, Marknadstorget, i Svedala kyrka och i ABF:s lokaler på Storgatan samt i Kuben, Killehuset, Värbygården och Statarmuséet. Vi ses i natten! Indragna nattåg hos Skånetrafiken Svedala station Av besparingsskäl har flera tågturer nattetid dragits in av Skånetrafiken. Indragna tider sedan den 19 augusti 2012 är: Malmö-Ystad (Svedala 01.00) Malmö-Ystad (Svedala 01.30) Hyllie-Ystad (Svedala 02.30) Ystad-Malmö (Svedala 00.30) Ystad-Malmö (Svedala 01.30)

2 Torup slott öppnar upp med guidade turer! Efter att Torup slott under flera år varit stängt för allmänheten öppnas det nu upp och efterfrågade guidningar återupptas. Premiärdagen för guidade visningar är lördagen den 25 augusti. Därefter sker visningar söndagar. Läs mer på TILLFÄLLE ATT LÄRA OM BRAND OCH SÄKERHET Kuben, Bara 13 oktober kl Välkommen till en informationsträff den 13 oktober på Kuben i Bara arrangerad av Räddningstjänsten! Här du får lära dig handfasta tips för att du ska känna dig trygg och säker i händelse av brand och olycka. Denna dag kommer du ha möjlighet att: Få handfasta tips om brand och säkerhet under Räddningstjänstens informationsdag den 13 oktober! Få information om brandsäkerhet Titta på våra fordon spännande för både liten och stor! Prova på att släcka en brand med handbrandsläckare Du har också möjlighet att ställa frågor till personalen från Räddningstjänsten i Svedala kommun. Under våren har en liknande informationsträff arrangerats i Svedala. Innergården på Torup slott. NyTT idrottsområde SNART KLART I SVEDALA Två konstgräsplaner och en naturgräsplan är snart redo att tas i bruk i Svedala. Konstgräsplanerna är klara i slutet av oktober och naturgräsplanen till våren, eftersom gräset ska hinna växa till sig. Området som ligger söder om Sege å har fått en ny infart från Aggarpsvägen och cirka 100 cykelparkeringar. Kansli- och omklädningsbyggnader har kapacitet för flera lag samtidigt. Den nya idrottsbelysningen medger spel även under de mörka timmarna. KNATTEKULTUR: Älgar flyger 1/9 kl 14 Möt en älg som vill flyga i sin egen skog, en fisk som blivit uttråkad av att simma i cirklar varje dag och andra djur i skogen som längtar efter att prova något nytt. Ålder: 1 5 år. Kenta och barbisarna 6/10 kl 14 fotboll men han gillar att leka med dockor också. Han sneglar ofta in i dockvrån, där tjejerna verkar ha det så kul. En dag bestämmer han sig för att ta med Barbie till dagis. En skönt svängig musikalisk föreställning med ett ständigt aktuellt teman. Ålder: 4 8 år. Mini-trams 10/11 kl 14 En musikstund med Dan Bornemark för de minsta barnen där härliga och fantasifulla låtar varvas med musiklek och rörelseinlärningar. Ålder: 0 4 år. I väntan på jul 8/12 kl 14 Veckorna innan jul. Allt som ska ordnas. Köpas. Bakas. Pysslas. Städas. Hinnas. Advent är en tid av väntan och förväntan. En värmande och fantasifull julkonsert där instrumenten får sällskap av massor med sång. Ålder: 1 5 år. Alla föreställningarna kostar 50 kr/st och äger rum på G:a Brandstationen, Åbjörngatan 11 i Svedala. Kom lite innan! SMURF s café är öppet. Kenta är 5 år, bor med sin pappa, är poppis bland killarna och en hejare på Förköp till alla föreställningar på biblioteken i Svedala kommun, tel Resterande biljetter säljs i entrén. Endast kontant betalning.

3 Aktiviteter för seniorer i dagarna tre! NATIONELLA ANHÖRIGVECKAN Snart är det dags att uppmärksamma årets Anhörigvecka och Nationella Anhörigdagen den 6 oktober. Aktiviteter på Holmagården i Svedala, 3/10, Värbygården i Bara 4/10 och Solgården i Klågerup, 5/10 Programmet publiceras i nästa nummer av SvedalaNytt och kommer att kunna hämtas bland annat på biblioteken, i kommunhusets reception, på Värbygården, dagcentralerna, Seniorcenter och på svedala.se. Tema för året är hälsa och glädje! Skogens dag 2 september kl Den sagolika skogen Natur- och kulturupplevelser för hela familjen i Torups rekreationsområde! Möt skogstrollet Flisan och bokskogens små troll, se Lilla Vilda Teaterns show, åk häst och vagn och lär dig mer om skogens alla träd, viltvård, fåglar, friluftsliv, scouting med mera. Öppet hus på Statarmuseet. Mer info: wwww.malmo.se/torup. HUR FÅR DU TILL DEN PERFEKTA GRÄSMATTAN? Green Grass Expo september Green Grass Expo på Sturup Park är en utställning för alla som är intresserade av att få till den perfekta gräsmattan. Både i den egna trädgården och på allmänna ytor. Ta chansen att njuta av den vackra miljön på golfbanan och samtidigt lyssna på kunnigt folk inom grönytebranschen. Det finns maskiner att prova, grässorter att beskåda och fler spännande aktiviteter. Under lördagen hålls en auktion på maskiner och utrustning som används inom grönytebranschen. Läs mer om evenemanget på Att undersöka småkryp är spännande! Få tips och råd om din gräsmatta under Green Grass Expo den september på Sturup Park. Veckan där den 6 oktober ingår utgörs numera av Anhörigsveckan. Vård och omsorg kommer att uppmärksamma detta med olika aktiviteter. Detaljerat program kommer i nästa nummer av SvedalaNytt och kommer att kunna hämtas bland annat på biblioteken, i kommunhusets reception, på dagcentralerna, Anhörigcenter och på svedala.se. NYA TIDER FÖR SENIORGYMPAN I SVEDALA Den 13 september startar kommunens seniorgympa i Svedala. Ny lokal är Marbäcks sporthall och den nya tiden är torsdagar kl För mer information, kontakta Anna Almqvist, Seniorgymnastik Svedala, ANHÖRIGCAFÉET I BARA STARTAR I NYA LOKALER I HÖST Ny lokal för Anhörigcaféet i Bara är Biblioteksgatan 8 (Bara dagcentral). Anhörigcaféet i Bara är öppet varannan måndag, ojämna veckor, kl NY INFORMATIONSGUIDE Vård och omsorg har tagit fram en informationsguide för personer med psykisk ohälsa och anhöriga i Svedala kommun. I guiden presenteras Svedala kommuns verksamhet samt andra myndigheter, frivilliga organisationer och de verksamheter inom Region Skåne som är intressanta för personer och anhöriga till personer med psykisk ohälsa. Informationsguiden finns på svedala.se under Vård och omsorg/socialpsykiatri.

4 KOMMUNEN STORSATSAR PÅ IT I SKOLAN Varje elev får i årskurs 6-9 en bärbar dator Höstterminen innehåller nyheter inom IT-området för såväl elever som pedagoger. En av satsningarna som görs är En till en, som ska utveckla elevernas digitala kompetens, helt i enlighet med vad som beskrivs i läroplanen och i EU-kommissionens åtta nyckelkompetenser för livslångt lärande. ALLA FÅR EN DATOR En till en -satsningen innebär bland annat att alla elever i årskurs 6-9 i Svedala kommuns grundskolor får tillgång till varsin personlig bärbar dator. Datorn är försedd med pedagogiska program och eleverna har själva möjlighet att installera och avinstallera program enligt behov så länge licensreglerna följs. Samtidigt har klassrummen försetts med aktiva tryckkänsliga whiteboard - tavlor samt projektorer. De nya tavlorna är så finurliga att allt som skrivs på tavlan kan sparas och därefter skickas ut till elevernas datorer. NYTT SYSTEM: INFOMENTOR Som ett ytterligare led i En till en - satsningen, kommer grundskolorna under höstterminen att byta system för att hantera skriftliga omdömen och individuella utvecklingsplaner, IUP. Istället för Dexter kommer systemet Infomentor att användas som en kanal mellan skolan, elever och föräldrar. Även funktioner för frånvaro och betyg kommer att skötas i Infomentor. ÖKAT LÄRANDE PÅ NYTT SÄTT Satsningen på aktuell teknik är framförallt ett pedagogiskt projekt och det görs kontinuerliga utbildningsinsatser för att de digitala klassrummen ska bidra till ett ökat lärande för kommunens elever. Sanering av platser efter bensinmackar HÖR AV DIG MED ANMÄLAN Bygg och miljö efterlyser platser där det har legat bensinmackar som lagts ned utan sanering Det kan också vara andra ställen för bensinförsäljning såsom kiosk eller lanthandel. Anmäl till Bygg och miljö senast den 30 september. De flesta äldre bensinmackarna i Svedala kommun är redan sanerade. Dock kan det kan finnas något ställe som kommunen inte haft kännedom om. Nu finns en möjlighet att SPIMFAB (Svenska Petroleum Instituts Miljösaneringsfond AB) bekostar både undersökning och sanering av eventuellt återstående platser efter gamla mackar. Detta sker utan kostnad för fastighetsägarna. SPIMFAB avvecklas vid årsskiftet 2014/2015, därför är sista anmälningsdagen den 30 september Hör av dig med din anmälan till Byggoch miljö, Svedala kommun på eller på HUS OCH FOTBOLLSPLAN TAR FORM I Bara! Snart flyttar de första hyresgästerna in i det färdigbyggda kvarteret längs nya Torggatan i Bara centrum. Och fotbollsplanen som många väntat på kan snart börja användas. HUSEN VID TORGET Kvarteret består av tre flerbostadshus. Huset mot torget kommer i bottenplan att husera olika slags affärsverksamheter. Redan nu planerar två lokala mäklare och en bank att flytta in. Förhandlingar pågår med ytterligare verksamheter. FOTBOLL PÅ LÄNGDEN OCH TVÄREN En helt ny konstgräsplan blir klar i Bara den 1 oktober. Det blir en fullskalig fotbollsplan med helt ny idrottsbelysning. För att möjliggöra fotbollsspel både på längden och tvären, har konstgräsplanen förlängts till cirka 130 meter. Parkeringsmöjligheterna och tillgängligheten till området kommer att förbättras.

5 Bibliotekets höstprogram 8 september kl KULTURNATTEN Under Kulturnatten kan du köpa gallrade böcker, bli bjuden på fika, se trolleri med Magiske Måns kl och lösa litteraturquiz på biblioteket. 18 september kl RÄDDA BARNENS LOKAL- FÖRENING I SVEDALA Kom på fika och information om planerade verksamheter inför hösten. Vi vill bland annat starta arbetsgrupper kring läxläsning och LEIF (lokalt engagemang i internationella frågor). Har du tid över? Kom och få mer information av oss på Rädda barnen! KLÅGERUPS BIBLIOTEK Start 25 september SLÄKTFORSKNING steg 1 Välkommen ni in i släktforskningens värld. Förutom kunskap om olika sökkällor får du också hjälp att komma igång med forskningen kring din egen släkt. Tisdagar kl 14.15, 8 gånger, med start den 25 september. I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Anmälan och mer info, se soderslatt eller ring bara bibliotek 9 oktober kl 19 FÖRFATTARBESÖK LARS-ÅKE HOLST Lars-Åke berättar om arbetet med boken Sturup: från skånsk jordbruksbygd till internationell flygplats och om verksamheten på flygplatsen under de 40 år som gått sedan invigningen Lars-Åke visar även bilder från hus som låg på Sturup och som revs då bygget av flygplatsen startade. Gratisbiljetter från den 1 oktober. Förfriskningar ingår. bara bibliotek 25 oktober kl 19 FÖRELÄSNING - ARJANG MANAVI, MO- DERN AFRIKANSK LITTERATUR Fil dr Arjang Manavi kommer från Iran, har studerat i New Dehli och har specialiserat sig på afrikansk litteratur. Han är nu bosatt i Bara. Gratisbiljetter på biblioteken i Svedala från den 15 oktober. Förfriskningar ingår. Klågerups bibliotek 29 oktober kl 19 STATARKORPRALEN - författarafton med Kjell Wik Boken Statarkorpralen handlar om livet för 100 år sedan i trakterna kring Klågerup. Släktkrönikans Per Kristensson, född i Hyby 1872, är författarens egen farfar. Biljetter kan köpas på biblioteken i Svedala från den 15 oktober. Pris: 20 kr, förfriskningar ingår. 6 november kl 19 FÖRFATTARAFTON MED ROSLUND & HELLSTRÖM Författarduon med flera prisbelönta thrillers bakom sig och en läsekrets spridd över hela världen. Årets roman, Två soldater, har fått lysande recensioner. Biljetter kan köpas på biblioteken i Svedala från den 22 oktober. Pris: 50 kr. Bara bibliotek 12 november kl 19 KURA SKYMNING - Nordiska biblioteksveckan Morgan Levin läser högt ur Miika Nousiainens bok Hallonbåtsflyktingen och fortsätter därefter att berätta skrönor, historier och sägner. Dessa kommer att ingå i hans kommande bok med arbetsnamnet Ifrå Hua ti Hossesåkk, historior frå Skånelann. Gratisbiljetter på biblioteken i Svedala från den 7 november. Förfriskningar ingår. 28 november kl 19 HÖSTENS NYA BÖCKER Bokhandlare Eva Lassen presenterar en nyhetsblandning. Gratisbiljetter på biblioteken i Svedala från 12 november. 2 december kl JULSKYLTNINGSSÖNDAG Tävlingar för hela familjen, julpyssel för barnen, försäljning av spel, pussel, dockor, böcker och julkort med barnboksmotiv. Självklart är du välkommen att låna som vanligt! bara bibliotek 9 december kl JULMARKNAD Tävlingar för hela familjen, julpyssel för barnen, försäljning av gallrade böcker, försäljning av spel, pussel, dockor, böcker och julkort med barnboksmotiv. Självklart är du välkommen att låna som vanligt! SAGOR på biblioteken Måndagar kl För barn 3-6 år. Start 10/ Bara bibliotek Onsdagar kl För barn 3-6 år. Start 12/ Klågerups bibliotek Onsdagar kl För barn 2-6 år. Start 5/

6 KALender för mer detaljerad information gå in på SVEDALA.SE. Svedala Galleri Sven-Åke Ekberg 4/8-6/9 Ingemar Hellfalk 8/9-11/10 Galleri KVIS Kulturnatten, utställning Kl Anita Kinnman och Lena Holmgren 15-23/9 Monica Larsson 29/9-7/ Barnloppis Kl Svedala Folkets Hus Knattekultur Älgar flyger Kl 14 G:a Brandstationen Skogens dag Kl Statarmuseet och Torups rekreationsområde Kvällsturer för fågelintresserade Kl 18 Samling Sporthallens parkering Mobilakuten Kl 14 Holmagården Seniorshop och modevisning Kl Stella Svedala bakluckeloppis Kl Stortorget Kulturnatten Kl Späckat kulturprogram The great gig in the sky Pink Floyd s mästerverk Kl 20 Svedala kyrka Anhörigcafé Kl Bara dagcentral Trubadureftermiddag Kl 14 Holmagården Kronhjortsbröl Kl 18 Samling Sporthallens parkering Lions Loppmarknad Kl Stålgatan 1, Svedala Skabersjö IF s loppmarknad och bakluckeloppis Kl Stortorget, Svedala Danskväll Kl Svedala Folkets Hus Sök- och spårtävling Kl 9 Svedala Brukshundsklubb Barnloppis och löptävling Kl Börringebarnen Gubbafrukost Kl 10 Holmagården Vykort från fjärran Kl 14 Holmagården Green Grass Expo 20-22/9 Sturup Park Golf Mikaeli skördetid Kl Statarmuseet Anhörigcafé Kl Bara dagcentral Barn- och skördelördag Kl Svedala centrum Kafferep med hattparad Kl Stella Politik och påverkan Du hittar alla mötestider och protokoll på svedala.se. Kommunfullmäktiges möten och beredningarna nedan är öppna för alla och hålls i kommunhuset i Svedala. Kommunfullmäktige går även att se via webb-tv på svedala.se. Kommunfullmäktige 10/9 kl 19 Beredningen för kultur och fritid 26/9 kl Beredningen för samhällsbyggnad och tillväxt 12/9 kl 16 Beredningen för vård och omsorg 19/9 kl LÄMNA ett FÖRSLAG Som privatperson kan du lämna ett medborgarförslag till kommunfullmäktige. Skriv ner ditt förslag och skriv Medborgarförslag i rubriken. Skriv under med namnteckning och adress. Anonyma förslag godkänns inte. Posta eller lämna in till: Svedala kommun, Kanslienheten, Svedala Ett urval av vad som händer i vår kommun. Med reservation för ändringar. Skicka ditt evenemang i god tid till: Bra att veta Webbplats: E-postadress: Telefon: Postadress: Svedala kommun Svedala Ansvarig utgivare: Elisabeth Larsson Redaktion: Nina Gilljam Katarina Nilsson Utgivningsplan 2012: 28 september, 26 oktober, 30 november, 21 december. Bilder i detta nummer: Katarina Nilsson, Nina Gilljam, Peter Knutson, bildarkivet.se/ Leif Johansson, Jesper Molin, Jörgen Wiklund & Co, Magnus Ström.

SvedalaNytt Februari 2013

SvedalaNytt Februari 2013 SvedalaNytt Februari 2013 MoveJoy - Äkta rörelseglädje! notiser //////////// NYA INFORMATIONS- NUMRET 113 13 Den 11 mars får Sverige ett nytt telefonnummer för krisinformation - 113 13. Via det nya numret

Läs mer

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Dags för sportlov! Vi hoppas att du ska koppla av från skolan genom att delta i många olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka tider aktiviteterna

Läs mer

Matematiksatsning: 10 i topp!

Matematiksatsning: 10 i topp! SvedalaNytt Oktober 2011 Matematiksatsning: 10 i topp! OMFATTANDE KARTLÄGGNING Det som identifierats i hela landet som mest betydelsefullt för att öka kunskaperna i matematik är undervisningen. Därför

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

Nu sparkar hösten igång!

Nu sparkar hösten igång! SvedalaNytt Augusti 2011 SvedalaNytt September 2011 Nu sparkar hösten igång! Nytt område med konstgräsplaner byggs i Svedala Äntligen börjar anläggandet av två konstgräsplaner och en naturgräsplan i Svedala

Läs mer

SvedalaNytt Mars 2012

SvedalaNytt Mars 2012 SvedalaNytt Mars 2012 Med skoldemokrati som mål: KLÅGERUPSKOLAN VÄRD FÖR STOR ELEVRÅDSKONGRESS Från vänster: Joakim Frick, Hannah Horndahl-Wilör, Josefine Persson och Oscar Zia. Årets upplaga av elevrådskongressen,

Läs mer

Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor!

Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor! SvedalaNytt Oktober 2012 Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor! meningsskapande, en känsla av sammanhang och att alla ska lyckas är nyckelfraser. Nu riktas fokus mot undervisning och hur läroplanen

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn, kan lämnas till bilen.

batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn, kan lämnas till bilen. SvedalaNytt September 2012 PÅMINNELSE: Du missar väl inte informationsträffen om brand och säkerhet i Bara?!! TILLFÄLLE ATT LÄRA OM BRAND OCH SÄKERHET Kuben, Bara 13 oktober kl 13-16 FARLIGT AVFALL-BILEN

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010

Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010 Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010 Dags för sportlov! Vi hoppas att du ska koppla av från skolan genom att delta i många olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka tider aktiviteterna

Läs mer

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr medborgarskolan Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr Västafrikansk dans Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 800 kr Fredagskväll med dans Fredag 7/

Läs mer

SVEDALANYTT SPELA MED DE BÄSTA. September 2013

SVEDALANYTT SPELA MED DE BÄSTA. September 2013 SVEDALANYTT September 2013 VILL DU SPELA I PROAM? Är du intresserad av att spela i ett ProAmlag kan det finnas möjlighet till detta under Svedala Open i och med Svedala kommuns samarbete med Bokskogens

Läs mer

Kulturhösten. Decemberupplagan 2016

Kulturhösten. Decemberupplagan 2016 Kulturhösten Decemberupplagan 2016 Medverkande kulturaktörer Daglig verksamhet, Svalövs kommun Kultur i Svalöv Kulturhuset i Svalöv Röstångabygdens Kulturförening Studieförbundet Vuxenskolan, Skåneland

Läs mer

SvedalaNytt Januari 2013

SvedalaNytt Januari 2013 SvedalaNytt Januari 2013 Äventyrsbadet på Bara Söder Nu kan du se planerna för området REKREATIONS- OCH SERVICEOMRÅDEN Inom området anläggs naturområden, ridstigar samt gång- och cykelvägar. Med tanke

Läs mer

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar!

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! snämnden SPORTLOV! Aktiviteter i samarbete mellan Älmhults föreningar och Kultur- och Fritidsnämnden För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2016

Kultur i Hörby Oktober 2016 Kultur i Hörby Oktober 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson,

Läs mer

Dags för sommarlov! Vi hoppas på ett roligt sommarlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter.

Dags för sommarlov! Vi hoppas på ett roligt sommarlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter. Sommarlov i Svedalaa AKTIVITETER 2016 Dags för sommarlov! Vi hoppas på ett roligt sommarlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter. Har du frågor är du välkommen att kontakta

Läs mer

Val till riksdag, landsting och kommun 14 september

Val till riksdag, landsting och kommun 14 september SvedalaNytt September 2014 Val till riksdag, landsting och kommun 14 september HÄR FÖRTIDSRÖSTAR DU Svedala kommunhus, Stortorget: Mån-tors 13-19 Fre 13-17 Lör-sön 11-13 Valhelg 10-14 Bara bibliotek, Bara

Läs mer

Din inställning till alkohol påverkar ungas attityd

Din inställning till alkohol påverkar ungas attityd SvedalaNytt Maj 2013 Njut av Valborg, men tänk på våra unga! VALBORGSFIRANDE I SVEDALA KOMMUN Här kan du fira Valborg i Svedala kommun: Kl 18 Aggarps kvarn, Aggarps Kl 19 Stadsparken, Svedala Kl 19 Djurhemmet,

Läs mer

SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA

SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA SVEDALANYTT Mars 2015 SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA Sex förskolor och tre skolor i Svedala kommun har blivit uttagna att delta i en femårig försöksverksamhet tillsammans med Malmö högskola.

Läs mer

2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM

2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM Moomin CharactersTM 2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM TRÄFFA DJUREXPERTEN Charlotte Hage. FREDDE GRANBERG TOVE JANSSON 100 ÅR BARNTEATER CHARLOTTE HAGE JULIA LINDEN HILL SAGOSTUNDER BOKHÖRNAN RETROVECKA MÅRTEN

Läs mer

SVEDALANYTT JUL MED KÄNSLA JUL RUNT KNUTEN! December Januari 2015/16. Julstämning! Vi önskar God Jul och Gott Nytt År!

SVEDALANYTT JUL MED KÄNSLA JUL RUNT KNUTEN! December Januari 2015/16. Julstämning! Vi önskar God Jul och Gott Nytt År! SVEDALANYTT December Januari 2015/16 Julstämning! Söndag 22 november söndag 13 december JUL PÅ STATARMUSEET Vi visar hur Hanna firade jul 1928 samt Asta och Tore 1952. Runt omkring museet har vi pyntat

Läs mer

Kultur i Hörby Maj 2016

Kultur i Hörby Maj 2016 Kultur i Hörby Maj 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson, som växte upp vid den danske kungens slott, att

Läs mer

Kultur i Hörby December 2016

Kultur i Hörby December 2016 Kultur i Hörby December 2016 ROY WILSON QUINTET med Anita Larsson SKIVSLÄPP Premiär för RWQ CD-Skiva Elisabet Elisabet & Jonas Strid framför några av våra mest älskade Julsånger Metropol 4 December kl

Läs mer

Sommarlov 15 juni 15 augusti AKTIVITETER

Sommarlov 15 juni 15 augusti AKTIVITETER Sommarlov 15 juni 15 augusti AKTIVITETER 2017 Vecka Dag Aktivitet Plats Sida 24 14/6 Bowling Sporthallen 4 14/6 Skolavslutningsfest Lilla Kvarn 4 15/6 Öppen simskola Sångens badplats 4 16/6 Öppen simskola

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20 Veckobrev för Opalen 1 v 18-20!!! Hej alla barn och föräldrar! 7 maj 2015 Tänk vad fort tiden går! Det gäller att stanna upp nu och njuta av det långa, ljusa och härliga dagarna. Vi startar inte upp så

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

SvedalaNytt November 2014

SvedalaNytt November 2014 SvedalaNytt November 2014 Vi välkomnar hösten och kulturlovet! Njut av ett inspirerande kulturlov Kulturlovet 27 oktober 2 november bjuder på många roliga och inspirerande aktiviteter för både liten och

Läs mer

Aktiviteter i Eslövs kommun

Aktiviteter i Eslövs kommun Aktiviteter i Eslövs kommun höst och vinter 2013 Öppet för alla! AKTIVITETER I ESLÖV Aktivitetshuset Karidal Karidal är en mötesplats för kommunens invånare där alla är lika välkomna. Här finns möjlighet

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Höstlovsprogram För barn och ungdomar i Värnamo Kommun

Höstlovsprogram För barn och ungdomar i Värnamo Kommun Samarbetspartners Navets Fritidsgård Kulturförvaltningen Medborgarförvaltningen Visit Värnamo Gummifabriken Träffpunkt Vråen Tekniska Kontoret Sörsjö Ridskola Höstlovsprogram För barn och ungdomar i Värnamo

Läs mer

HÄLSOVECKA. Den 6-13 september ordnar Hofors kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR

HÄLSOVECKA. Den 6-13 september ordnar Hofors kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR HÄLSOVECKA Den 6-13 september ordnar kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR Hälsoveckan inleds söndagen den 6/9 med Aktivera loppet, och avslutas

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

Påsklov!

Påsklov! Påsklov! www.ronneby.se/ung Påsklovskatalogen Hej! Du håller just nu 2014 års påsklovskatalog i din hand. Hoppas du hittar något roligt att göra Med vänliga hälsningar Fritidsledarna i Ronneby kommun Lisbeth

Läs mer

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december 2017 Detta programblad vänder sig till dig som vårdar, stöttar eller hjälper en närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har någon

Läs mer

Snart är badsäsongen här!

Snart är badsäsongen här! SvedalaNytt Juni 2014 Snart är badsäsongen här! BADENS ÖPPETTIDER Måndag-fredag 10-20 Lördag-söndag 10-17 Friluftsbaden i Svedala och Bara öppnar för allmänheten 2 juni och håller öppet fram till 24 augusti.

Läs mer

KUL I LOV 2012 20-24 februari

KUL I LOV 2012 20-24 februari KUL I LOV 20-24 februari KUL I LOV KÖP KUL I LOV KORT 30 KRONOR För att deltaga i det här häftets aktiviteter måste du köpa ett KUL I LOVKORT för 30 kronor. Korten kommer att säljas på följande ställen

Läs mer

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar.

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Sportlovsprogram 18-24 feb 2013 Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Nominera till Ask & Embla Priset Sista dag för nominering är 31 mars Som ung i Sölvesborg

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN HÖSTEN 2014 SAGOSKOJ PÅ LOMMA BIBLIOTEK BIBLIOTEKEN! Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs Följ med Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade värld!

Läs mer

HÖSTPROGRAM. Biblioteken i Lomma och Bjärred

HÖSTPROGRAM. Biblioteken i Lomma och Bjärred HÖSTPROGRAM 2012 Biblioteken i Lomma och Bjärred ONSDAGKVÄLLAR - föreläsningar av kommuninvånare eller av personer som har någon annan anknytning till kommunen Spelberoende 29 augusti Spelberoendes förening

Läs mer

Kulturprogram. Sommar 2008

Kulturprogram. Sommar 2008 Kulturprogram Sommar 2008 Musik på bruket Söndagen den 1 juni står Hällekis Musikkår åter som värd för den traditionella musikfestivalen Musik på bruket. I år är det 20:e gången som publiken bjuds på musik

Läs mer

Hej och välkommen till årets kulturlov!

Hej och välkommen till årets kulturlov! 23/10-1/11 2015 Hej och välkommen till årets kulturlov! Här har vi sammanställt lite av vad som erbjuds under vecka 44 Ha ett härligt och aktivt lov! /kultur-och fritidsförvaltningen Bokfika Torsdag 29/10

Läs mer

Kommunbladet nummer 1, januari 2014. Ny internet-tjänst på skolorna. Ny skol-lag. Information från Norsjö kommun på lättläst svenska.

Kommunbladet nummer 1, januari 2014. Ny internet-tjänst på skolorna. Ny skol-lag. Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Kommunbladet nummer 1, januari 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Ny internet-tjänst på skolorna Skolorna i Norsjö kommun kommer att börja använda en ny internet-tjänst, där föräldrar,

Läs mer

Höstprogram BIBLIOTEKETS INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK

Höstprogram BIBLIOTEKETS INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK Höstprogram BIBLIOTEKETS 2015 INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK Foton och illustrationer: Anna Sallenman, Tina Löwenborg, Inger och Lasse Sandberg, Christina Sundien, Justem Johnson, Eva Thorgilsson, SVT,

Läs mer

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö Februari 2014s program för Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö Tema februari: American High School och Sportlovet: OS-Tema Vecka 5, 27/1-1/2 Tema American High School Navet

Läs mer

Höstlovs Program 2015

Höstlovs Program 2015 Höstlovs Program 2015 Aktiviteter, evenemang och tips för unga Planering inför höstlovet 2015 Inför höstlovet har Laholms kommun tillsammans med andra aktörer i kommunen och regionen samlat material som

Läs mer

FUB verksamhet Våren 2014

FUB verksamhet Våren 2014 FUB verksamhet Våren 2014 Bad Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finns och tag med fikapengar. Start: Onsdag 15 januari Tid: kl. 18.30 20.00 Plats:

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

Sportlovsprogram 17-23 februari 2014

Sportlovsprogram 17-23 februari 2014 Sportlovsprogram 17-23 februari 2014 Framtagen av Bromölla kommun Turism & Fritid i samarbete med Kultur & Bibliotek Med reservation för ev. ändringar och tryckfel Måndag 17/2 Måndag 17/2 NYMÖLLA FRITDSGÅRD

Läs mer

Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur

Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur Program November december 2014 November Lördag 1 november kl. 18.00 Opera-Live från Metropolitan, New York Carmen Bizet Biljettpris:

Läs mer

Sportlovsprogram 16-22 februari 2015. Måndag 16/2. Måndag 16/2

Sportlovsprogram 16-22 februari 2015. Måndag 16/2. Måndag 16/2 Sportlovsprogram 16-22 februari 2015 Framtagen av kommun Turism & Fritid i samarbete med Kultur & Bibliotek Med reservation för ev. ändringar och tryckfel Måndag 16/2 HOPP & LEK Kl. 10-16 Lek och ha roligt

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015 Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter VALHALLAVÄGEN 38s 10 SÖRBYVÄGEN ÖPPETTIDER FÖR VÅRA LOKALER VALHALLAVÄGEN

Läs mer

Studera på distans. boka en tid innan ditt besök. Du bokar tid på telefon: 090-785 91 16. Personer som blir akut sjuka får alltid hjälp först.

Studera på distans. boka en tid innan ditt besök. Du bokar tid på telefon: 090-785 91 16. Personer som blir akut sjuka får alltid hjälp först. Kommunbladet april år 2014, information från Norsjö kommun. Kommunens överförmyndar-nämnd har anställt en ny handläggare som heter Helén Ask. De som arbetar på överförmyndar-nämnden ska se till att de

Läs mer

Kommunbladet maj 2014

Kommunbladet maj 2014 Kommunbladet maj 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Val till EU-parlamentet Den 25 maj 2014 är det val till EU-parlamentet (Europa-parlamentet). Då väljer du vilka 20 svenska politiker

Läs mer

Höstens program 2016 BODENS

Höstens program 2016 BODENS Höstens program 2016 BODENS STADSBIBLIOTEK Vuxna HELA HÖSTEN VARJE MÅNAD TISDAGAR kl. 9.00 BOKTIPSFRUKOST Kom in och byt boktips med personalen och varandra. Frukost till självkostnadspris. (Samarr: ABF)

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2011

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2011 RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Hösten 2011 I detta nummer: ett flertal tillfällen till härliga samkväm t.ex. Höstgille, Tygresa, Fotboll och diverse hantverkskvällar, bara att ta för sig!

Läs mer

LÖRDAGSKUL! LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015

LÖRDAGSKUL! LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015 LÖRDAGSKUL! PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015 LÖRDAGSKUL - FÖR BARN PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK! I vår blir det författarbesök, musikprogram, barnboksfest, teaterföreställningar och sagostund med polisen. För platser

Läs mer

Kommunbladet sommaren 2014

Kommunbladet sommaren 2014 Kommunbladet sommaren 2014 Ett urval av information från Norsjö kommun på lättläst svenska. National-dagen i Norsjö Den 6 juni är det Sveriges national-dag och det firar vi med olika aktiviteter i Norsjö.

Läs mer

Kommunbladet december 2014

Kommunbladet december 2014 Kommunbladet december 2014 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 9. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under december månad? Ring växeln, telefon 0918-140 00 eller

Läs mer

Åk med Helen och Robban på fisketur Måndag 15/6

Åk med Helen och Robban på fisketur Måndag 15/6 Berggrenskagården Torsdag 16/7 Torsdag 23/7 Torsdag 30/7 Torsdag 6/8 artist: Hasse Andersson artist: Thor-Leifs artist: Agatonband artist: Marianne Mörck och Leif Linderoth Samtliga föreställningar börjar

Läs mer

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Älmhlts Bibliotek Program barn & nga Våren 2015 http://bibliotek.almhlt.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00 14.00

Läs mer

Evenemang i matens tecken, hösten 2012

Evenemang i matens tecken, hösten 2012 Evenemang i matens tecken, hösten 2012 Ålafestivalen 4 augusti, Åhus Traditionen bjuder till ålafestival i ålabodarna. www.alfonden.se Skördefest Österlen 5 augusti, Svenstorp/Tosterup Skördemad från trakten,

Läs mer

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun Sommarläger 2012 Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun Sommarlov med aktiviteter Här är din chans till en minnesrik sommar! Ett enastående till fälle att välja bland aktiviteter som

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 21-25 september 2015 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad 1 Samlat program för äldrekulturveckan 2015 invigs äldrekulturveckan på Yngaregården klockan 11.00, invigningstalare

Läs mer

Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler

Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler Nr 114, oktober 2013 Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler Assyriska föreningen i Södertälje inbjuder alla till invigningen av nya Assyriska Kulturhuset. Invigningen firas med ett fullspäckat

Läs mer

Släktforskarhjälp med KLGF Måndag 9 september kl. 13.00-15.00 Plats: Huvudbiblioteket Arr: Kalmar läns genealogiska förening

Släktforskarhjälp med KLGF Måndag 9 september kl. 13.00-15.00 Plats: Huvudbiblioteket Arr: Kalmar läns genealogiska förening Välkommen till bibliotekets program hösten 2013 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. September Måndag 2 september kl. 17.00-20.00 Torsdag

Läs mer

Stadsbiblioteket PROGRAM. Hösten 2015

Stadsbiblioteket PROGRAM. Hösten 2015 Stadsbiblioteket PROGRAM Hösten 2015 ةيبرعلاب تاياكح Sagor på arabiska Välkomna till en mysig sagostund på Mariestads Stadsbibliotek! Tid: Lördagar hela hösten kl.11.00-11.45 Magasinsvisningar Vill du

Läs mer

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se Bibliotekets vårprogram 2014 BARN OCH UNGA BARN OCH Foto: Frida Edlund (omslag), Love Lannér (Petras Prick), Martin Skoog (Diktatorn). Barnteater Diktatorn Barnteater Petras Prick www.karlskoga.se Illustration:

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

Höstlov i Bjuvs kommun

Höstlov i Bjuvs kommun Höstlov i Bjuvs kommun Innehållsförteckning Aktivitet sidnummer Agility och rallylydnad 5 Scoutkåren Vikingen 6 Tipspromenad 7 Bowling 8 Bjuvs musikkår 9 Skromberga blåsorkester 11 Warhammer 40 000 13

Läs mer

Badsäsongen är här! SvedalaNytt. Juli, augusti 2013. Turisttips i sommar. Elever vid ridgymnasiet

Badsäsongen är här! SvedalaNytt. Juli, augusti 2013. Turisttips i sommar. Elever vid ridgymnasiet SvedalaNytt Juli, augusti 2013 Badsäsongen är här! notiser //////////// Turisttips i sommar I Svedala kommun badar du på Svedala friluftsbad, i Bara Badsjö och i Pude sjö. Svedala friluftsbad Bökebergsvägen,

Läs mer

SvedalaNytt Mars 2014

SvedalaNytt Mars 2014 SvedalaNytt Mars 2014 Vatten- och avloppsfrågor i kommunen: POLICY OCH PLAN VISAR VÅR INRIKTNING Kommunfullmäktige har antagit en ny vatten- och avloppspolicy samt en ny vatten- och avloppsplan som ska

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? December

Vad händer i Färgelanda? December Vad händer i Färgelanda? December Fr.o.m. 28/11 kommer vad händer i Färgelanda att medfölja Dalslänningens totalutdelningar till ALLA hushåll i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner samt Hedekas

Läs mer

FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan

FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan Vårprogram 2016 Innehåll FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan MARS 17 Årsmöte i Karlstads Trädgårdssällskap 1, 8, 12, 19 Beskär dina fruktträd Studiefrämjandet 12, 14

Läs mer

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar!

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar! Uppsala Augusti 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 1 Inbjudan till kurs om brukarrevision... sid 2 Inbjudan till föräldrautbildning via VITS... sid 4 Kurser i NPHS:regi... sid

Läs mer

Monika Larsson Fritidskonsulent telefon 0414-819333 mobil 0709-819333 mail monika.larsson@simrishamn.se

Monika Larsson Fritidskonsulent telefon 0414-819333 mobil 0709-819333 mail monika.larsson@simrishamn.se Ett häfte samlat med aktiviteter från studieförbund, föreningar och organisationer i Simrishamn, Tomelilla, Sjöbo, Skurup och Ystad kommuner. Alternativet riktar sig till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Program Hösten 2017 Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Sagostunder Att läsa och lyssna tillsammans är toppen! På våra sagostunder läser vi både ur de allra senaste bilderböckerna och

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

fotbollsplaner 9 %, kulturevenemang 7 %, bowlinghall 5 % och ridsport 4 %.

fotbollsplaner 9 %, kulturevenemang 7 %, bowlinghall 5 % och ridsport 4 %. Nytt Så här gick det i enkäten Berätta vad du tycker! Februari 2012 NOTISER ////////////////////// HAR DU SYNPUNKTER PÅ BUSS- OCH TÅGTIDER? Vi framför dina synpunkter till Skånetrafiken och beaktar dessa

Läs mer

OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013

OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013 OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013 föreläsningar för vuxna Tisdagen den 24 september kl 18.30 Kärlek, svek och längtan tre unga kvinnoliv kring förra sekelskiftet Marianne Söderberg Marianne Söderberg

Läs mer

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat BIBLIOTEKET BJUDER TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING och mycket annat 24 SEPT (lör) kl. 18:30-20:00 Poesicafé (Laholms kulturnatt) Stadsbiblioteket.Ta tillfället i akt och läs upp dina

Läs mer

Äntligen dags för Kulturnatt!

Äntligen dags för Kulturnatt! SvedalaNytt Äntligen dags för Kulturnatt! Den första lördagen i oktober är det dags för årets Kulturnatt med aktiviteter i Svedala och Bara. I år presenteras ett fullspäckat program för en utökad målgrupp

Läs mer

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 2012-12-17 Dnr Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 Jung och Kvänums förskolor Välkomnar tisdag 22 januari och torsdag 24 januari 09.00 11. 30 och 14.00 16.30. Guider finns som tar hand

Läs mer

Sportlov! 15-23 FEBRUARI 2013

Sportlov! 15-23 FEBRUARI 2013 Sportlov! 15-23 FEBRUARI 2013 Dags för sportlov! Vi hoppas på ett roligt sportlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered VÅR 206 25 januari 23 juni VÅ R H Ö ST S O M M A R Lina Helena Ulrika Jennifer Mageda INNEHÅLL SID Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA VÅREN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs! Lomma Bibliotek Följ med Vilda Hilda och Gurra Aktersnurra in i sagornas förtrollade värld! SAGOSKOJ

Läs mer

Förskoleklass Bubblan

Förskoleklass Bubblan Sida 1 av 5 Skarpnäcks skola Förskoleklass Bubblan Bulleribock telenr: 0761291067 Bubblan telenr: 0761294382 Öppning och stängningsfritids telenr: 50815626 Veckobrev 30 mars 2012 för vecka 14, 16 och 17

Läs mer

Fritid för Alla. för oss med funktionsvariationer. Program Våren

Fritid för Alla. för oss med funktionsvariationer. Program Våren Fritid för Alla för oss med funktionsvariationer Program Våren 2017 Hej! Välkommen till en ny termin med nya spännande aktiviteter. Vi hoppas att du ska hitta något i programmet som passar just dig. Under

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Robert Rauschenberg, Monogram, 1955-59 Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2012, Stockholm/VAGA, NY. Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Välkomna till visningar och verkstad

Läs mer