SVEDALANYTT SVEDALA ÅRET OM. Beställ broschyren Svedala året om på så skickar vi hem lite vårinspiration till dig.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVEDALANYTT SVEDALA ÅRET OM. Beställ broschyren Svedala året om på 040-626 80 00 så skickar vi hem lite vårinspiration till dig."

Transkript

1 SVEDALANYTT Svedala the perfect location SVEDALA ÅRET OM Ingenstans kan vårens inträde så klart skönjas som i bokskogarnas backar och trädkronor. Ett lika säkert vårtecken som vitsipporna i Torup är de första spelarna på golfklubbarnas fairways och greener. Även snödroppar har redan tittat fram på sina håll i trädgårdar och på andra platser. I år tar våren tid på sig och många är vi säkert som längtar till soligare dagar och mildare temperaturer. Det är bara en tidsfråga innan de ljuvliga vitsipporna tar över bokskogens backar. Snart syns de första spelarna på någon av golfklubbarnas greener och fairways. Joggare och cyklister tar sig fram i vårsolens härliga dis. AKTIVITETER I KOMMUNEN Som vanligt händer det mycket i Svedala kommun under våren. De första artisterna till årets SommarRock Svedala avslöjas, det blir vårmarknad och bakluckeloppis i Svedala centrum, biblioteken i Bara, Klågerup och Svedala arrangerar intressanta aktiviteter och inför den stora festen Eurovision Song Contest i Malmö är även Svedala kommun med och fi rar. Läs mer om Fly Free i detta nummer av SvedalaNytt! Beställ broschyren Svedala året om på så skickar vi hem lite vårinspiration till dig. KALENDER OCH BROSCHYR Som vanligt har vi samlat kommande aktiviteter i kalendern på baksidan av SvedalaNytt. Klipp ut och sätt upp på kylskåpet. Behöver du inspiration till trevliga utfl ykter på nära håll, hämta eller beställ vår broschyr Svedala året om på kommunhuset eller bläddra i den på svedala.se.

2 UNIKT FORSKNINGS- PROJEKT I SVEDALA SYDVATTEN I HELA KOMMUNEN Under vecka 12 i mars övergick Svedala till dricksvatten från Vombverket, Sydvatten AB. Även Krågeholm, Hyltarp, Holmeja, Sturup, Börringe kyrkby, Börringe stationsby, Nötesjö samt omgivande landsbygd fick nytt dricksvatten i kranarna. Bara och Klågerup har sedan tidigare vatten från Sydvatten. Det har också kommunerna Burlöv, Malmö, Staffanstorp, Vellinge samt delar av Lund och Eslöv. Anslutningen av Svedala ger en långsiktig, högkvalitativ och effektiv dricksvattenförsörjning för hela Svedala kommun. När ett nytt vatten kommer in i ett ledningsnät måste ytskikten i ledningsnätet anpassa sig till nya förhållanden. Om det uppstår grummel, färg-, smak- och luktförändringar i ditt vatten: Spola tills vattnet är klart samt smakar och luktar bra igen. Barn från Mumindalens förskola i lektagen. Ifous är ett oberoende forskningsinstitut inom förskola och skola som driver olika projekt, bland annat Små barns lärande som Svedala kommun och ytterligare 12 kommuner i Sverige deltar i. Projektet syftar till att utveckla en metod för att kvalitetssäkra förskolan. Forskare från Linnéuniversitetet kommer i sina forskningsprojekt att studera utvalda förskolor i deltagande kommuner. Det är första gången i Sveriges historia som ett så stort forskningsprojekt sker inom förskolans verksamhet. I Svedala kommun är det Erlandsdals förskola och Mumindalens förskola som kommer att delta. FLER MATTELEKTIONER GENOM MATEMATIKLYFTET Regeringen har gett klartecken till 800 miljoner kronor för utökad undervisningstid i matematik och fortbildning för alla Sveriges matematiklärare. Satsningen sträcker sig över tre år och fokuserar på att utveckla matematikundervisningen i landet. Samtliga lärare som undervisar i matematik ska genomgå fortbildningen någon gång under de tre år som satsningen pågår. Läsåret har Svedala ansökt om att 63 lärare ska delta. Projektet syftar till att utveckla en modell för dokumentation och utvärdering av små barns lärande. Resultatet ska ge en bild av förskolans kvalitet och dess utvecklingsbehov när det gäller barns lärande. Projektet pågår

3 Utmaning för alla i åldern 6-18 år När Eurovision Song Contest kommer till Malmö i maj ska vi sprida det svenska budskapet om demokrati och yttrandefrihet över hela Europa! I Svedala kommun har vi därför beslutat att utmana alla barn och ungdomar i åldern 6 18 år. Vi efterlyser sångfåglar av alla de färger och former som vågar sjunga ut sina drömmar, förhoppningar och åsikter. Ta ett papper och skissa, teckna eller måla en fågel som flyger, sitter på en gren, som hoppar, pickar, äter talgbollar eller hänger upp och ner. Skriv vad du tänker på en dröm, något du tycker är fel i samhället eller namnet på den du tycker mest om. Vi hoppas på många sångfågelbidrag! 20 SÅNGFÅGLAR VÄLJS UT En jury väljer ut 20 bidrag som sedan ska spraymålas på en stor vepa. De utvalda konstnärerna ska under maj månad, efter skoltid, skapa vepan som sedan ska hängas upp på Stortorget i Svedala. Allt tillsammans med konstnären Ann Hingström. UTSTÄLLNING, FILM OCH UPPLÄSNING Konstverket berättar om drömmar, förhoppningar och åsikter hos barn och ungdomar i Svedala kommun, samtidigt som Eurovision Song Contest pågår i Malmö. Vi kommer att filma hela den konstnärliga processen, läsa upp budskapen i megafon, kanske även sjunga dem och ha riktigt roligt! Alla sångfåglar som varit med i utmaningen kommer sedan att ställas ut på skolorna tillsammans med texter om demokrati och yttrandefrihet. Lämna in ditt bidrag i kommunhusets reception i Svedala eller till biblioteket i Svedala, Bara eller Klågerup, senast den 25 april. Märk kuvertet med FLY FREE och glöm inte skriva namn, årskurs och skola på baksidan. Gå in och läs mer och gilla FLY FREE I SVEDALA på Facebook. FÖRSKOLOR FÖRELÄSER OCH STÄLLER UT PÅ SCIENCE ON STAGE EUROPA Den april åker personal från Mumindalens, Hattstugans, Rödluvans och Värbys förskolor till Science on stage Europa i Polen. Eventet är ett europeiskt initiativ för att uppmuntra lärare från hela Europa att utbyta bästa praxis i naturvetenskaplig undervisning. Förskolorna har blivit inbjudna till eventet av flera anledningar. Bland annat eftersom kommunens förskolor kommit långt i sina arbeten med naturkunskap i jämförelse med förskolor ute i Europa.

4 INSPIRATIONSKVÄLL FÖR NÄRINGSLIVET! Välkommen till Svedala Business Groups inspirationskväll för näringslivet den 25 april kl i Naverlönnsalen på kommunhuset i Svedala. Årets inspirationskväll innehåller ett program med inspirerande talare och möjligheter ges att knyta värdefulla kontakter med företagare från olika branscher med verksamhet i kommunen. Årets företagare i Svedala kommun utses under kvällen! PROGRAM TORSDAG 25 APRIL Samling Föredrag: Per Tryding Vice VD på Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Framtidsperspektiv i Öresunds- och södra Östersjöregionen Mingeltallrik och utdelning av utmärkelsen Årets Företagare i Svedala kommun Föredrag: Jörgen Oom Proud People Perform Motivation och rätt mental inställning Pris: 495 kr exklusive moms. Jörgen Oom Anmäl dig redan nu till näringslivschef John Taylor, john.taylor@svedala.se, men allra senast torsdag18 april. Din anmälan är bindande. Begränsat antal platser, först till kvarn! LÄSÅRSTIDER, LOVDAGAR OCH STUDIEDAGAR LÄSÅRET 2013/14 LÄSÅRSTIDER Hösttermin: måndag 19 augusti fredag 20 december 2013 Vårtermin: måndag 13 januari tisdag 17 juni 2014 LEDIGA DAGAR måndag 28 oktober fredag 1 november 2013 måndag 18 november 2013 måndag 17 fredag 21 februari 2014 fredag 21 mars 2014 måndag 14 torsdag 17 april 2014 fredag 2 maj 2014 måndag 5 maj 2014 fredag 30 maj 2014 STÄNGNINGSDAGAR PÅ FÖRSKOLOR OCH FRITIDSHEM måndag 12 augusti 2013 tisdag 7 januari 2014 SPÄNNANDE UTFLYKTSMÅL: SEGEÅ MED VÅTMARKER Segeåns Vattendragsförbund och Vattenråd har tagit fram en ny hemsida med material som ska underlätta för den som vill lära sig mer om vatten och Segeå. Här finns tips på bra besöksmål som är lättillgängliga för grupper och interaktiva klurigheter på temat åar och vattenvård. Sidan innehåller även tips på skoluppgifter. Ett smultronställe för nyfikna skolklasser och andra grupper på jakt efter trevliga utflyktsmål. Välkommen ut på besök! Ni hittar sidan på: Segeå på gränsen mellan Burlöv och Malmö.

5 FARLIGT AVFALL-BILEN TILL BARA OCH SVEDALA 18 APRIL Torsdagen den 18 april kommer Farligt Avfall-bilen till Bara och Svedala. I Bara stannar den vid återvinningstationen på Centrumgatan kl I Svedala stannar den på Stortorget kl Passa på att slänga ditt farliga avfall och beställ en kostnadsfri sms-påminnelse så att du kommer ihåg dagen. PÅMINNELSE VIA SMS För att hålla reda på när Farligt Avfall-bilen kommer till Bara och Svedala, kan du beställa en kostnadsfri sms-påminnelse: Sms:a sysavsvedala till Självklart går det bra att lämna det farliga avfallet på Sysavs återvinningscentral på Ågatan i Svedala. GAMLA BATTERIER OCH MOBILTELEFONER Farligt avfall kan ställa till stor skada för miljö och hälsa om det inte sorteras och återvinns på ett säkert sätt. Vanliga exempel på farligt avfall som ofta hamnar i soporna är nagellack, lim, målarfärg, lacknafta, rengöringsmedel och hårspray. Exempel på elavfall, som också räknas som farligt avfall och som ofta hamnar i soporna är leksaker med inbyggda batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn kan lämnas till bilen. HÄR FINNS KOMMUNENS ÅTERVINNINGSSTATIONER Svedala: Norra Ellenborgsgatan, Sjödikenvägen, Lindholmsvägen bakom NFU, Rännilsgatan vid återvinningscentralen, Företagsgatan vid McDonald s, Gustav Österlins väg, Organistgatan, Gjuterigatan, Roslättsvägen, Solskensgatan, Malmövägen vid Preem-macken, Ågatan vid ICA, Polismästaregatan vid Tegelbruksområdet. Bara: Centrumgatan, Möllebergavägen och Idrottsgatan. Klågerup: Bangårdsvägen och Lars Fyhrs väg. Holmeja: Bökebergsvägen. VÄG 108 HOLMEJA KLÅGERUP BYGGS OM För att förbättra trafi ksäkerheten och framkomligheten bygger Trafi kverket om väg 108 mellan Holmeja och Klågerup. Den fem kilometer långa vägsträckan ska bli dubbelt så bred, få två körfält i varje riktning och förses med mitträcke. KÖR FÖRSIKTIGT! Under arbetet med vägen kommer det att bli en hel del trafi kstörningar. Större delen av byggtiden leds trafi ken dubbelriktat genom vägbygget med sänkt hastighet. Trafi kverket rekommenderar att alla trafi kanter beräknar en lite längre restid på sträckan. De uppmanar också att vara rädda om vägarbetarna, som har en farlig arbetsplats mitt i trafi ken. KLART I JULI 2014 Byggstarten var den 15 mars och arbetet pågår fram till juli De största trafi kstörningarna kommer förmodligen att vara under På kverket.se/vag108 kan arbetet följas. Vid frågor går det bra att kontakta Trafi kverkets kundtjänst som har öppet dygnet runt på telefon HAR DU SYNPUNKTER ELLER ÖNSKEMÅL PÅ BUSS OCH TÅGTIDER? Skicka in dem senast den 8 april till kommunens kontaktperson i kollektivtrafikfrågor, jenny.blom@svedala.se. Det går också bra att höra av sig per telefon Vi kommer att föra synpunkterna och önskemålen vidare till Skånetrafiken och beakta dem inför kommunens beställning av tilläggstrafik för 2014.

6 KALENDER FÖR MER DETALJERAD INFORMATION GÅ IN PÅ SVEDALA.SE GALLERI KVIS Öppna Sinnen 30/3 7/4 Fotoutställning 13 21/4 SVEDALA GALLERI Ingela Björqvist t o m 18/4 Arne Fryksèn 20/4 23/5 KILLEHUSET Monica Holmquist Konstrundan 29/3 7/4 RONNBERGS ART Ronnie Holmberg Konstrundan 28 31/3 AGGARPS KVARN PÅSKUTSTÄLLNING 28/3 1/4 KALLERHOLMS GÅRD PÅSKUTSTÄLLNING 28/3 1/ Påsklov Statarmuseet Hantverksmarknad 29 30/3 Kl Roslätts kvartersgård Danskväll Kl Svedala Folkets Hus Perikles + Disco Kl Törringelund Club Pub - K.R.A.M. Kl 21 G:a Kl Stella Söndagsdans-Callinaz Kl Törringelund Speltolva Brandskyddsutbildning för äldre Kl 14 Stella Mellanstadiedisco Kl G:a Söndagsdans-Thoréns Kl Törringelund Föreläsning: Feng Shui och Vad för stil? Kl Form & Hälsa i Bara Vykort från fjärran Författarafton Ewa-Gun Westford Kl 19 Svedala bibliotek Svedala bakluckeloppis Kl Stortorget Knattekultur Kl 14 G:a Club Pub Kl G:a Arvingarna Kl Törringelund Caoscafé Omsorgsdans Kl G:a Vårkonsert Svedala Dragspelsklubb Kl 14 Svedala Folkets Hus Söndagsdans-Ajax Kl Törringelund Smakprovning: Chips & Dippa Föreläsning: Örtflirt Kl Studieförbundet Vuxenskolan Lågstadiedisco Kl G:a Bokens dag 20-21/4 Kl Statarmuseet Danskväll Kl Svedala Folkets Hus Söndagsdans-Micke Ahlgrens Kl Törringelund Allsång/Tommy Ölin Författarafton Emilia Söelund Kl 19 Bara bibliotek Svedala Fashion Show Kl 19 Nilssons i Svedala Lions loppmarknad Kl Stålgatan Club Pub-Free Willy Kl 21 G:a Söndagsdans-Bob Stevens Kl Törringelund POLITIK och PÅVERKAN Du hittar alla mötestider och protokoll på svedala.se. Kommunfullmäktiges möten är öppna för alla och hålls i kommunhuset i Svedala. Mötena går även att följa via webb-tv på svedala.se. Kommunfullmäktige 8/4 kl Beredningen för kultur och fritid 10/4 kl Beredningen för samhällsbyggnad och tillväxt 9/4 kl Beredningen för vård och omsorg 11/4 kl SAGOR på BIBLIOTEKEN SVEDALA BIBLIOTEK Måndagar kl För barn 3 6 år. BARA BIBLIOTEK Onsdagar kl För barn 3 6 år. KLÅGERUPS BIBLIOTEK Onsdagar kl För barn 2 6 år. Ett urval av vad som händer i vår kommun. Med reservation för ändringar. Maila ditt evenemang i god tid till katarina.nilsson@svedala.se. BRA att VETA Webbplats: E-postadress: kommunen@svedala.se Telefon: Postadress: Svedala kommun Svedala Ansvarig utgivare: Elisabeth Larsson Redaktion: Nina Gilljam nina.gilljam@svedala.se Katarina Nilsson katarina.nilsson@svedala.se Layout: Ranelid reklambyrå Utgivningsplan 2013: 26 april, 31 maj, 28 juni, 30 augusti, 27 september, 25 oktober, 29 november och 20 december. Bilder i detta nummer: Carl-Johan Söder/SVT, Andres Putting (EBU), Peak Motivation, Marcus Lanevi, Daniel Pedersen, Katarina Nilsson, Istockphoto, bildarkivet.se/ Johan Margulis, Johan Alp, Leif Johansson.

Din inställning till alkohol påverkar ungas attityd

Din inställning till alkohol påverkar ungas attityd SvedalaNytt Maj 2013 Njut av Valborg, men tänk på våra unga! VALBORGSFIRANDE I SVEDALA KOMMUN Här kan du fira Valborg i Svedala kommun: Kl 18 Aggarps kvarn, Aggarps Kl 19 Stadsparken, Svedala Kl 19 Djurhemmet,

Läs mer

SvedalaNytt Februari 2013

SvedalaNytt Februari 2013 SvedalaNytt Februari 2013 MoveJoy - Äkta rörelseglädje! notiser //////////// NYA INFORMATIONS- NUMRET 113 13 Den 11 mars får Sverige ett nytt telefonnummer för krisinformation - 113 13. Via det nya numret

Läs mer

SvedalaNytt Mars 2012

SvedalaNytt Mars 2012 SvedalaNytt Mars 2012 Med skoldemokrati som mål: KLÅGERUPSKOLAN VÄRD FÖR STOR ELEVRÅDSKONGRESS Från vänster: Joakim Frick, Hannah Horndahl-Wilör, Josefine Persson och Oscar Zia. Årets upplaga av elevrådskongressen,

Läs mer

batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn, kan lämnas till bilen.

batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn, kan lämnas till bilen. SvedalaNytt September 2012 PÅMINNELSE: Du missar väl inte informationsträffen om brand och säkerhet i Bara?!! TILLFÄLLE ATT LÄRA OM BRAND OCH SÄKERHET Kuben, Bara 13 oktober kl 13-16 FARLIGT AVFALL-BILEN

Läs mer

SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA

SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA SVEDALANYTT Mars 2015 SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA Sex förskolor och tre skolor i Svedala kommun har blivit uttagna att delta i en femårig försöksverksamhet tillsammans med Malmö högskola.

Läs mer

SVEDALANYTT SPELA MED DE BÄSTA. September 2013

SVEDALANYTT SPELA MED DE BÄSTA. September 2013 SVEDALANYTT September 2013 VILL DU SPELA I PROAM? Är du intresserad av att spela i ett ProAmlag kan det finnas möjlighet till detta under Svedala Open i och med Svedala kommuns samarbete med Bokskogens

Läs mer

fotbollsplaner 9 %, kulturevenemang 7 %, bowlinghall 5 % och ridsport 4 %.

fotbollsplaner 9 %, kulturevenemang 7 %, bowlinghall 5 % och ridsport 4 %. Nytt Så här gick det i enkäten Berätta vad du tycker! Februari 2012 NOTISER ////////////////////// HAR DU SYNPUNKTER PÅ BUSS- OCH TÅGTIDER? Vi framför dina synpunkter till Skånetrafiken och beaktar dessa

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

SvedalaNytt Mars 2014

SvedalaNytt Mars 2014 SvedalaNytt Mars 2014 Vatten- och avloppsfrågor i kommunen: POLICY OCH PLAN VISAR VÅR INRIKTNING Kommunfullmäktige har antagit en ny vatten- och avloppspolicy samt en ny vatten- och avloppsplan som ska

Läs mer

SVEDALANYTT. April/Maj 2014. Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år.

SVEDALANYTT. April/Maj 2014. Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år. SVEDALANYTT April/Maj 2014 Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år. PÅ VALDAGEN Alla invånare i kommunen som har rösträtt

Läs mer

Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010

Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010 Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010 Dags för sportlov! Vi hoppas att du ska koppla av från skolan genom att delta i många olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka tider aktiviteterna

Läs mer

Matematiksatsning: 10 i topp!

Matematiksatsning: 10 i topp! SvedalaNytt Oktober 2011 Matematiksatsning: 10 i topp! OMFATTANDE KARTLÄGGNING Det som identifierats i hela landet som mest betydelsefullt för att öka kunskaperna i matematik är undervisningen. Därför

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 2 Årg. 26 (2017) Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar!

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 2 Årg. 26 (2017) Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 26 (2017) Bästa medlemmar! Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar! Vinter och mörker håller oss mest inomhus, men nu kryper vi så

Läs mer

Information från. Öppna broschyren! Låt dig inspireras och informeras. Med vänliga hälsningar Avfallsenheten, Ystads kommun

Information från. Öppna broschyren! Låt dig inspireras och informeras. Med vänliga hälsningar Avfallsenheten, Ystads kommun Information från Öppna broschyren! Låt dig inspireras och informeras Med vänliga hälsningar Avfallsenheten, Ystads kommun 2015 Sophanteringen i Ystad Tips & trix och annat intressant! I november 2014 gjordes

Läs mer

Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor!

Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor! SvedalaNytt Oktober 2012 Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor! meningsskapande, en känsla av sammanhang och att alla ska lyckas är nyckelfraser. Nu riktas fokus mot undervisning och hur läroplanen

Läs mer

SVEDALANYTT. April/Maj 2014. Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år.

SVEDALANYTT. April/Maj 2014. Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år. SVEDALANYTT April/Maj 2014 Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år. PÅ VALDAGEN Alla invånare i kommunen som har rösträtt

Läs mer

Nu sparkar hösten igång!

Nu sparkar hösten igång! SvedalaNytt Augusti 2011 SvedalaNytt September 2011 Nu sparkar hösten igång! Nytt område med konstgräsplaner byggs i Svedala Äntligen börjar anläggandet av två konstgräsplaner och en naturgräsplan i Svedala

Läs mer

VALBORG ÄR ETT RISKTILLFÄLLE FÖR ALKOHOLDEBUT BLAND UNGDOMAR

VALBORG ÄR ETT RISKTILLFÄLLE FÖR ALKOHOLDEBUT BLAND UNGDOMAR APRIL & MAJ 2016 VALBORG ÄR ETT RISKTILLFÄLLE FÖR ALKOHOLDEBUT BLAND UNGDOMAR Det finns några tillfällen under året då risken är högre att ungdomar ska prova alkohol för allra första gången och dricka

Läs mer

Dags för sommarlov! Vi hoppas på ett roligt sommarlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter.

Dags för sommarlov! Vi hoppas på ett roligt sommarlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter. Sommarlov i Svedalaa AKTIVITETER 2016 Dags för sommarlov! Vi hoppas på ett roligt sommarlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter. Har du frågor är du välkommen att kontakta

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Fokus Föräldrar 2015 Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Sundbybergs stad satsar på föräldrar! Nu är det återigen dags för årets föräldravecka.

Läs mer

Badsäsongen är här! SvedalaNytt. Juli, augusti 2013. Turisttips i sommar. Elever vid ridgymnasiet

Badsäsongen är här! SvedalaNytt. Juli, augusti 2013. Turisttips i sommar. Elever vid ridgymnasiet SvedalaNytt Juli, augusti 2013 Badsäsongen är här! notiser //////////// Turisttips i sommar I Svedala kommun badar du på Svedala friluftsbad, i Bara Badsjö och i Pude sjö. Svedala friluftsbad Bökebergsvägen,

Läs mer

Påsklov 2015. Påsklov. Hörby 30 mars-6 april 2015

Påsklov 2015. Påsklov. Hörby 30 mars-6 april 2015 Påsklov 2015 Hörby 30 mars-6 april 2015 Bada och lek på Lågedammsbadet Vi kommer ha vår populära leksak, bläckfisken, i vattnet måndag-torsdag 11.00-15.00 (ingen motionssimning denna tid). Skärtorsdag

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 Kontakt: Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Hemsida: www.lund.se/kulan E-post: kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

8:30-9:30 4a 10-11 3a 11-12 Stängt 12-13 Öppet

8:30-9:30 4a 10-11 3a 11-12 Stängt 12-13 Öppet VECKOBLAD v. 11 2013 Till elever Veckans ordspråk: Om du kan gå, så kan du dansa. Om du kan prata, så kan du sjunga. Ordspråk från Zimbabwe Hej! Vi önskar våra 8:or en trevlig tillvaro ute i arbetslivet

Läs mer

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar!

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! snämnden SPORTLOV! Aktiviteter i samarbete mellan Älmhults föreningar och Kultur- och Fritidsnämnden För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget

Läs mer

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö Februari 2014s program för Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö Tema februari: American High School och Sportlovet: OS-Tema Vecka 5, 27/1-1/2 Tema American High School Navet

Läs mer

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Dags för sportlov! Vi hoppas att du ska koppla av från skolan genom att delta i många olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka tider aktiviteterna

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Ingela jobbar tisdag kväll Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så 2019 MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: ringer Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

SVEDALANYTT HÄR ÄR DIN SOMMAR! Juni, juli augusti 2015 EVENEMANG. Vi önskar dig en trevlig sommar! ATT HÅLLA KOLL PÅ DAGS FÖR SKÖNA BAD

SVEDALANYTT HÄR ÄR DIN SOMMAR! Juni, juli augusti 2015 EVENEMANG. Vi önskar dig en trevlig sommar! ATT HÅLLA KOLL PÅ DAGS FÖR SKÖNA BAD SVEDALANYTT Juni, juli augusti 2015 EVENEMANG ATT HÅLLA KOLL PÅ 4 7 juni Nordea Masters PGA Sweden National i Bara 6 juni kl 11 Nationaldagen Musikframträdanden och utdelning av stipendier och priser.

Läs mer

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Kom och följ med Bufff på sommarens familjeaktiviteter! Bufff Uppsala genomför en familjeaktivitet varje månad där vi tillsammans

Läs mer

EKONOMI, HANDEL & ADMINISTRATION. Inbjudan till vårens inspirationsträff! GRÄNSLÖST LÄRANDE

EKONOMI, HANDEL & ADMINISTRATION. Inbjudan till vårens inspirationsträff! GRÄNSLÖST LÄRANDE EKONOMI, HANDEL & ADMINISTRATION Inbjudan till vårens inspirationsträff! GRÄNSLÖST LÄRANDE Välkommen till Libers och Vismas inspirationsträff i entreprenörskap! Förberedelserna för att möta GY2011 är i

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

SvedalaNytt Augusti 2012

SvedalaNytt Augusti 2012 SvedalaNytt Augusti 2012 Kulturnatten inleder hösten NOTISER ////////////////////// Naverlönnskolan färdig! Med ett festligt ballongutsläpp och musik på skolgården firades första dagen på Naverlönnskolan

Läs mer

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Sommarlov Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Bjuvs Fritidsgård Tel: 042-458 50 97 Vecka 25 Måndag 17 juni Öppet 13.00 17.00 Tisdag 18 juni Midsommarfest. Kostnad 100kr. Anmälan sker till personalen. obs! öppet

Läs mer

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på.

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på. Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2015-2016 går det ca 140 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

DU KAN GÖRA VÄRLDEN RENARE. en informationsbroschyr om vatten och avfall

DU KAN GÖRA VÄRLDEN RENARE. en informationsbroschyr om vatten och avfall DU KAN GÖRA VÄRLDEN RENARE en informationsbroschyr om vatten och avfall I vattenverket gör vi vattnet rent. VATTENVERKET Svampen är vårt vatten torn som gör att vattnet kan tryckas ut i kranarna. I avloppsreningsverket

Läs mer

APRIL. Fritiden i Grums

APRIL. Fritiden i Grums 2019 APRIL Fritiden i Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 (Maud svarar i telefonen)

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020 Diö skola Diö skola och fritidshem Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2019-2020 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps

Läs mer

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober Aktivitetskalender för UF-elever läsår 2017/2018 Senast uppdaterad 31 maj 2017. Med reservation för ändringar. Anmälan till samtliga elevaktiviteter görs via vår hemsida www.ungforetagsamhet.se September

Läs mer

Snart är badsäsongen här!

Snart är badsäsongen här! SvedalaNytt Juni 2014 Snart är badsäsongen här! BADENS ÖPPETTIDER Måndag-fredag 10-20 Lördag-söndag 10-17 Friluftsbaden i Svedala och Bara öppnar för allmänheten 2 juni och håller öppet fram till 24 augusti.

Läs mer

Protokoll Ungdomsrådet , kl

Protokoll Ungdomsrådet , kl 1 (5) Irene Sjödahl Ungdomsrådet Kommunstyrelseförvaltningen 382 80 Nybro Protokoll Ungdomsrådet, kl. 14.45 16.15 Närvarande: Matilda Erlandsson, ordförande Moa Erlandsson, vice ordförande Max Baranyai

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Onsdag 27/5 13:00-16:00. 13:30 Kortspel

Onsdag 27/5 13:00-16:00. 13:30 Kortspel 2015-05-20 1 (8) Måndag 25/5 Tisdag 26/5 Onsdag 27/5-16:00 Torsdag 28/5 Fredag 29/5 Promenad - Tjurasjö - Promenaden utgår från KIVI till Tjurasjö. Vi anpassar promenaden efter alla. 14:00 Kortspel Kubb

Läs mer

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!!

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! MEDLEMSINFORMATION 2019 SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! Till samtliga medlemmar i SKPF avdelning 45 Umeå I Din hand håller Du en informationsfolder från SKPF avdelning 45 Umeå. Foldern innehåller

Läs mer

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se Bibliotekets vårprogram 2014 BARN OCH UNGA BARN OCH Foto: Frida Edlund (omslag), Love Lannér (Petras Prick), Martin Skoog (Diktatorn). Barnteater Diktatorn Barnteater Petras Prick www.karlskoga.se Illustration:

Läs mer

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun Påsklovskul i Skurups Kommun Kommunens Kultur- och fritidsverksamheter Biorama, Gummifabriken, Skurups bibliotek, Fritidsgårdarna, Kulturskolan, Kultur- och fritid välkomnar dig som ung till en fartfylld

Läs mer

Kommunbladet september Stoor-festen. Har du ett ledigt hus? Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun.

Kommunbladet september Stoor-festen. Har du ett ledigt hus? Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Kommunbladet september 2017 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Stoor-festen Lördag den 7 oktober är det Stoor-festen på Medan i Norsjö. Carolina Miskovsky är programvärd

Läs mer

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! 1 ht 2013 vt 2014 2008 Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Hajens telefonnummer: 240466 Hajens mobil: 076/7688595 Valens telefonnummer: 240465 Valens mobil: 070/3642466 Venhaga förskola avd.

Läs mer

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn.

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn. VATTEN & AVLOPP Dricksvatten Tillgång till vatten är en förutsättning för att samhället ska fungera. Rent vatten är livsviktigt - som dricksvatten och för att sköta den personliga hygienen och förhindra

Läs mer

Framtidens sparform TIPS

Framtidens sparform TIPS Framtidens sparform Bli Miljönär-vänlig! Genom att hyra, låna, laga och reparera kan du spara pengar och samtidigt bidra till att förebygga avfall. Allt du konsumerar blir ett avfall, förr eller senare.

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se Öppen förskola Höstterminen 2014 Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 E-mail : kulansoppnaforskola@live.se Hemsida: www.lund.se/kulan Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 maj - 31 augusti 2015 Anhörigcenter Anhörigcenter är en informations- och mötesplats som vänder sig till dig som inom familjen, släkten eller vänkretsen stödjer en närstående

Läs mer

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix!

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande ativiteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR!

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Mer information om exakta tider och prisuppgifter kommer senare på Trikumo s hemsida.

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

KÄLLSORTERAR START 5 APRIL 2010 BÄTTRE UTFALL FRÅN DITT AVFALL

KÄLLSORTERAR START 5 APRIL 2010 BÄTTRE UTFALL FRÅN DITT AVFALL från APRIL KÄLLSORTERAR Vi även matavfall START 5 APRIL 2010 BÄTTRE UTFALL FRÅN DITT AVFALL FÖR EN BÄTTRE MILJÖ Tack vare att du källsorterar kan avfall återvinnas till nya produkter. Därför har återvinningsstationer

Läs mer

Det kostar inget att delta, anmäl dig redan idag!

Det kostar inget att delta, anmäl dig redan idag! Tjäna på att tjäna miljön! Inbjudan till Klimatskolan Succén fortsätter! Riksbyggen och Intresseföreningen har det stora nöjet att bjuda in nya och gamla deltagare till årets Klimatskola. Du anmäler dig

Läs mer

Socialpsykiatrins. Aktiviteter. våren Socialpsykiatrin

Socialpsykiatrins. Aktiviteter. våren Socialpsykiatrin Socialpsykiatrins Aktiviteter våren 2018 Socialpsykiatrin Vad? Du behöver inte vara ensam. På träfflokalerna träffar du andra med erfarenhet av psykisk ohälsa. Här finns gemenskap istället för ensamhet

Läs mer

Har du farligt avfall hemma?

Har du farligt avfall hemma? Har du farligt avfall hemma? Innehåll 3 Lämna in ditt farliga avfall - ditt bidrag till en bättre miljö! 4 Här kan du lämna farligt avfall, el-avfall och småbatterier 5 När du behöver tömning ringer du

Läs mer

SvedalaNytt. SommarScen Svedala inleder en härlig kultursommar! Juli-augusti 2014

SvedalaNytt. SommarScen Svedala inleder en härlig kultursommar! Juli-augusti 2014 SvedalaNytt Juli-augusti 2014 inleder en härlig kultursommar! Visst är det underbart att sommaren faktiskt redan gett sig till känna med ljusa, varma kvällar. Naturen riktigt lyser i olika gröna nyanser,

Läs mer

Virtual for real 24 september 2007 Borlänge

Virtual for real 24 september 2007 Borlänge Virtual for real 24 september 2007 Borlänge Den virtuella världen är verklig Den digitala verkligheten är sann Virtual for real. Internet är inte längre ett komplement. Om internet tidigare byggde på envägsinformation

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 RONNEBY-UMEÅ fr 829:- inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

ABCDE. Enklare att göra rätt med farligt avfall och småelektronik. Renhållningsförvaltningen

ABCDE. Enklare att göra rätt med farligt avfall och småelektronik. Renhållningsförvaltningen ABCDE Renhållningsförvaltningen Sid 1 (1) 2005-03-21 Enklare att göra rätt med farligt avfall och småelektronik Renhållningsförvaltningen ska under ett år pröva ett nytt insamlingssystem för farligt avfall

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Gruppens sammansättning Vi har 10 barn, 8 flickor och 2 pojkar 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola ÖPPEN FÖRSKOLA Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 www.lund.se/kulan Email : kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt.

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. TORGET, RINKEBY DRÖMHUSET Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. Traktorerna i området är fortfarande det mest intressanta för barnen. För att utöka

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan! Fritidsverksamheten

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan! Fritidsverksamheten Personal Fritiden: Alice Lönnemalm Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan!

Läs mer

Kommunbladet augusti Bibliotekens öppettider. Kulturkalender september och oktober månad

Kommunbladet augusti Bibliotekens öppettider. Kulturkalender september och oktober månad Kommunbladet augusti 2018 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Bibliotekens öppettider Norsjö bibliotek Måndag, klockan 8:00 till 15:00 och 17:00 till 19:00. Tisdag,

Läs mer

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY ÅRETS ARTÈGOEVENT! Inspireras av en unik Artègoshow med internationella topstylister. Ta chansen att vidareutbilda dig i olika workshops Upplev fantastiska Rom med Artègokollegor från hela världen. Vi

Läs mer

UKM Riksfestival 2014 Halmstad

UKM Riksfestival 2014 Halmstad UKM Riksfestival 2014 Halmstad Program UKM riksfestival 2014 Halmstad Lördag 14 juni 14.00 16.00 Incheckning på Sturegymnasiet 14.00 16.00 Målning och kostympimp på Nolltrefem 16.00-17.30 Middag på Sturegymnasiet

Läs mer

SOPHÄMTNING FÖR SMÅHUS AVGIFTER 2015

SOPHÄMTNING FÖR SMÅHUS AVGIFTER 2015 SOPHÄMTNING FÖR SMÅHUS AVGIFTER 2015 MER UTSORTERAT BILLIGARE SOPHÄMTNING I Stockholm har vi vikttaxa. Du kan därmed själv påverka dina kostnader genom att minska vikten i kärlet. Du betalar en grundavgift

Läs mer

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december 2017 Detta programblad vänder sig till dig som vårdar, stöttar eller hjälper en närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har någon

Läs mer

Dags att välja. abonnemang för ditt hushållsavfall. För dig i Varbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1

Dags att välja. abonnemang för ditt hushållsavfall. För dig i Varbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1 Dags att välja abonnemang för ditt hushållsavfall För dig i Varbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1 Matavfall en värdefull resurs För en tid sedan fick du information i din brevlåda om det

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dej när jag jobbar och kan!

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dej när jag jobbar och kan! Personal Fritiden: Alice Lönnemalm Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dej när jag jobbar

Läs mer

Här kommer. Fritidsprogram 2015

Här kommer. Fritidsprogram 2015 Här kommer SOMMARENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Sommar - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel:

Läs mer

Nu sänker vi. avfallstaxan! för dig som bor i enfamiljshus

Nu sänker vi. avfallstaxan! för dig som bor i enfamiljshus Nu sänker vi avfallstaxan! för dig som bor i enfamiljshus Visste du att vi har sänkt din grundavgift med 25%? Varsågod! Du som fastighetsägare kan glädjas åt lägre avgifter för din avfallshantering. Från

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? December

Vad händer i Färgelanda? December Vad händer i Färgelanda? December Fr.o.m. 28/11 kommer vad händer i Färgelanda att medfölja Dalslänningens totalutdelningar till ALLA hushåll i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner samt Hedekas

Läs mer

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben!

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben! Välkommen till bibliotekets program våren 2013 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. Februari Måndag 4 februari kl. 13.00-15.00 Konstutställning

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums. Fritidsverksamheten Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums. Fritidsverksamheten Alice Lönnemalm Grums TILL Personal Fritiden: Alice Lönnemalm är sjukskriven. Adress: Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums Telefonsvarare: Postadress: Under Sjukskrivningen kan inte Alice nås på arbetsmobilen. Grums

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

Sollefteå kommun Vallaskolan

Sollefteå kommun Vallaskolan Välkomna till ett nytt läsår! Nu har ett nytt läsår börjat och vi känner oss glada över att era barn åter är i skolan. Vi hoppas att ni har haft en fin sommar tillsammans och att ni känner er redo inför

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

TÖRSTSLÄCKAREN NUMMER ETT VATTEN

TÖRSTSLÄCKAREN NUMMER ETT VATTEN TÖRSTSLÄCKAREN NUMMER ETT VATTEN Till dig som arbetar i skolan med barn i årskurs F-5! Här kommer tips och idéer för en hälsovecka med vatten som tema. Nu ska vi försöka nå barn och föräldrar med budskapet

Läs mer

skola och arbetsliv i samverkan

skola och arbetsliv i samverkan skola och arbetsliv i samverkan Transfer - skola och arbetsliv i samverkan Transfer är Sveriges största organisation för förmedling av föreläsare och förebilder från arbetslivet till skolan. Syftet är

Läs mer

Studieprogram höst & vår 2014/2015

Studieprogram höst & vår 2014/2015 Studieprogram höst & vår 2014/2015 För dig som har en funktionsnedsättning Viktigt att veta för dig som går i en studiecirkel Vill du anmäla dig till en studiecirkel så kan du fylla i och skicka in blanketten

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

Kvalitet på Sallerups förskolor

Kvalitet på Sallerups förskolor Kvalitet på Sallerups förskolor Våra förskolor på Sallerups förskolors rektorsområde är, Munkeo förskola, Nunnebo förskola, Jonasbo förskola och Toftabo förskola. Antalet avdelningar är 12 och antalet

Läs mer