SvedalaNytt. SommarScen Svedala inleder en härlig kultursommar! Juli-augusti 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SvedalaNytt. SommarScen Svedala inleder en härlig kultursommar! Juli-augusti 2014"

Transkript

1 SvedalaNytt Juli-augusti 2014 inleder en härlig kultursommar! Visst är det underbart att sommaren faktiskt redan gett sig till känna med ljusa, varma kvällar. Naturen riktigt lyser i olika gröna nyanser, i skogen, på fälten och på ängarna. Kanske finns mer tid över för kulturaktiviteter och möjlighet att njuta av de sköna kvällarna. Här listar vi några av höjdpunkterna under årets kultursommar. Nytt för i år är FörfattarSafari, läs mer inne i bladet. Sommarscen Svedala, Stadsparken juni och 2-3 juli Ta med dig filt att sitta på och picknick att njuta av. Lokala band 25 juni: Najz, K.R.A.M., Man of Tears med vänner, GeHöör Bluesband. Lokala band 2 juli: Thomas Teller band, Laila Adele band, Blå ändå, Surf Stars. Torsdagarna 26 juni och 3 juli är det Musikquiz under ledning av Anders Olnert och hans band Aggband. Sedan blir det allsång med hemliga lokala artister under ledning av Per-Ola & Pontus Band. Svedala marknad juni Årligt återkommande, trafitionell sommarmarknad i Svedala centrum med hantverksförsäljare, föreningar, marknadsgudstjänst, tivoli, barnland, ansiktsmålning, ponnyridning, utställning med motorklubben, mat med mera. Operaföreställningen Titus Mildhet, Torups stallar 4 juli Mozarts sista komponerade opera Titus Mildhet spelas i Torups stallar. För andra året i rad gästar Operafabriken Torup och det blir en oförglömlig kväll i stallarna med anor från 1700-talet. Biljetter SommarRock Svedala, Friluftsbadet i Svedala juli Sommarens stora musikfest är utan tvekan SommarRock Svedala. Denna folkfest äger rum juli på friluftsbadet i Svedala. Precis som vanligt har arrangören S.M.U.R.F. lyckats locka flera fantastiska artister, bland annat Twisted Sister, Veronica Maggio, Agnes, Dead By April, Robert Stjernberg och Linus Svenning. Läs mer på sidan 2. Skåneliv och rabbemos, Killehuset i Bara 7-8, 10, 12-13, augusti I sommar följer Bara scengångare traditionen med att spela friluftsteater under bar himmel vid charmiga Killehuset i Bara. För information om biljetter, se Torup International Music Festival augusti I augusti startar en ny tradition, en musikfestival för klassisk musik i Torup. Musiker och solister i världsklass uppträder under fyra dagar i Torup slottspark. Konstnärlig ledare är Ilya Stupel som tillsammans med Lviv Philaharmonic Orchestra från Ukraina spelar under festivalen. Föreställningar kommer att ges både på stora scenen mitt i Torups slottspark med det vackra 1500-talsslottet som praktfull bakgrund och på fria scenen på innergården i Torups Stallar. Biljetter säljes via Ticnet.

2 Ökat valdeltagande i EU-valet för Svedala I år röstade 47,27 procent av alla som bor i Svedala kommun i EU-valet. Det innebär en ökning med 6,44 procentenheter jämfört med förra valet I hela riket röstade 51,07 procent i EU-valet. För att se statistik över hur Svedala kommun och riket röstade, besök Skånetrafikens sommarkort Jojo Sommar Nu kan du köpa Skånetrafikens sommarkort Jojo Sommar som gäller för fritt resande på bussar och tåg inom Skåne under perioden 15 juni 15 augusti. Kortet är inte personligt, så du kan låna ut det till en vän eller till någon i familjen. Kortet kostar 595 kronor. Läs mer på Skånetrafikens webbplats www. skanetrafiken.se eller ring FRÅGA DIN POLITIKER ERSÄTTER DIALOGEN Efter beslut i kommunfullmäktige i mitten av april att frågeforumet Dialogen på svedala.se stängs, kommer en ny sida att tas fram på kommunens webbplats. Den nya sidan Fråga din politiker har länkar till politikernas forum i de sociala medierna, till deras kontaktuppgifter samt till partiernas webbplatser och till kommunens synpunktsformulär Har du synpunkter?. Ung Cancer på plats och app att ladda ner För tredje året i rad kommer Ung Cancer att finnas på plats och pärla, informera och sälja sina produkter under SommarRock Svedala. En uppdaterad app med namnet SommarRock finns att ladda ner för Iphone eller Android mobiltelefon. I appen finns allmän information, årets artister, spelschema med mera. Du som ska gå gymnasiet i höst: Här hämtar du ditt busskort! Du som ska gå i gymnasiet till hösten, är under 20 år, folkbokförd i Svedala kommun samt har minst 6 kilometer till skolan från din folkbokföringsadress, hämtar ditt busskort på nedanstående utlämningsplatser och tider: Nils Fredriksson Utbildning 13 14/8, kl 9 12, 13 15:30 Klågerupskolan 13 14/8, kl 8:30 12, 13 14:30 Spångholmsskolan 11/8, 15/8, kl 8:30 12, 13 14:30 SommarRock i reklamfilm i TV4 och på Pågatågen Svedala kommun stödjer SommarRock Svedala bland annat genom att medfinansiera en reklamfilm som marknadsför SommarRock Svedala. Reklamfilmen kommer att visas i TV4 och på Pågatågen 1-11 juli. Vi ser fram emot en framgångsrik och välbesökt musikfest även i år! Eniros vägbeskrivning kommer att användas för mätning av sträckan. Tänk på att busskortet är en värdehandling. När du hämtar ut busskortet måste du ta med och visa upp legitimation. Du som ska gå första året i gymnasieskolan ska även ta med och visa upp ditt antagningsbesked.

3 Välbesökt Nordea Masters bjöd på spänning in i det sista! Kommundirektör Elisabeth Larsson var på plats i Svedala kommuns monter och Peter Hansons signerade kepsar som lottades ut i en puttingtävling. Publiken följde de många storspelarna på PGA National i Bara. Vädret pendlade från halvklart och blåsigt till en varm och vindstilla finaldag. Henrik Stenson spelade bra och följdes varje dag av en stor publikskara. Det var populärt att besöka de många tälten i Master Village under Nordea Masters. Här hade även Svedala kommun sitt tält. Det blev ett välbesökt golfevenemang när Nordea Masters gästade Bara på PGA National i Bara. Lyckligtvis utan trafikstörningar, trots att evenemanget enligt arrangören lockade närmare besökare under de fyra dagarna. Svedala kommuns tält hade många besökare. Frågesport och puttingtävling lockade både vuxna och barn. Svedalas egen Peter Hanson var med både på golfbanan och i Svedala kommuns tält. Golfen var spännande in i det sista eftersom Henrik Stenson låg bra till även sista dagen. Till slut fick han dock se sig slagen av thailändaren Thongchai Jaidee, som segrade Nordea Masters Tennishallen i Svedala byggs ut Tillbyggnaden av tennishallen i Svedala planeras söder om befintlig hall. Den nya hallen ska rymma två tennisbanor, en multisporthall samt en padelbana Allt kommer att vara klart sommaren Detaljplanen för Svedala 1:7 Tennishall i Svedala antogs av bygg- och miljönämnden den 15 maj 2014, vilket presenteras på kommunhusets officiella anslagstavla fram till 30 juni. Mellan befintlig tennishall och Naverlönnskolan har det under våren byggts tre tennisbanor, en padelbana*, en minitennisbana och en plankbana som kommer att vara klara inför sommaren *Padel är en racketsport som spelas på en 10x20 meter stor bana med 3 meter höga bakväggar. Padel är en blandning av tennis och squash.

4 Välkommen på samrådsmöte om Bjeret 23 juni Svedala Veteran & motordag! Den 30 augusti kl är det dags för Svedala Veteran & motordag. Förra årets upplaga blev en populär tillställning med många besökare. Nu ska nya områdesbestämmelser tas fram för Bjeret. Alla hälsas välkomna till samrådsmöte 23 juni kl 18:30 i Naverlönnsalen på kommunhuset i Svedala. Efter presentationen av de nya områdesbestämmelserna kan du på plats ställa frågor och framföra egna synpunkter. Dina skriftliga synpunkter önskar vi före 30 juni till pia.transepedersen@svedala.se. Välkommen! Vad är områdesbestämmelser? Områdesbestämmelser är, precis som en detaljplan, ett juridiskt bindande dokument. Syftet är att ta till vara riksintressen för natur- och kulturvård samt att bevara den gamla strukturen beträffande bebyggelse och vegetation i nära kontakt med omgivande odlingslandskap. Områdesbestämmelser ska också utgöra underlag vid prövning av förhandsbesked och bygglov när det gäller placering, utformning och utförande av om- och tillbyggnader samt ny bebyggelse. Planerar du att anlägga pool eller förse din pool med tak i sommar? Svedala centrum fylls av uppställda veteranfordon av olika slag: bilar, motorcyklar, mopeder och traktorer. Det internationella mc-rallyt Skåne Runt passerar Svedala under dagen med frågekontroll på Stortorget. På Stortorget anordnas dessutom veteranmarknad, där delar och kuriosa med anknytning till veteranfordon säljs av både privatpersoner och företag. Vill du ställa ut din bil? Kontakta Svedala Handel för mer information på svedala.handel@gmail.com. Ny turistbroschyr Bygg- och miljönämnden i Svedala kommun har tagit fram råd och riktlinjer för pool och pooltak inom detaljplanelagda områden i Svedala kommun. Dessa råd och riktlinjer gäller från och med 15 maj 2014 och utgår från två domslut i Länsstyrelsen respektive Mark- och miljödomstolen. Ta dig tid att läsa de nya riktlinjerna på innan du startar ditt arbete, kontakta gärna Bygg och miljö på eller byggochmiljonamnden@svedala.se om du har frågor. En ny turistbroschyr finns nu som presenterar kommunens smultronställen under de fyra årstiderna. Broschyren finns på turistanläggningar, biblioteken och andra platser där många rör sig under sommarmånaderna. Är du nyfiken på broschyren är du välkommen att hämta ett exemplar på kommunhuset eller på ditt bibliotek.

5 Midsommarfirande i kommunen! Peab påbörjar nästa etapp i Bara Centrum Kl 11 Killehuset, Möllebergavägen i Bara Kl 11 Börringe Stationsby, Tegelplanen Kl 14 Skabersjö mölla Efter hand som fler evenemang kommer oss till kännna, lägger vi dessa på Nu påbärjar Peab byggnationen av nästa etapp i Bara Centrum. Fastigheten som står på tur kommer att inrymma trygghetsboende med 22 tvårumslägenheter på kvadratmeter för hushåll där minst en person fyllt sjuttio år. Gemensam lokal för dagverksamhet kommer att finnas. Bottenvåningen inreds och byggs för ett helt nytt bibliotek. Se Teglet! Välkomna på stadsvandring tisdag 24 juni kl 19 i Svedala. Vi möts på Stationsplan utanför Sandviks huvudentré. Järnvägen blev startskottet för stationssamhällets utveckling under decennierna före och efter år 1900 då den rika tegelarkitekturen kom att prägla Svedala. Vandringen tar cirka 1 timme med många stopp för att se, höra och känna efter vad husen har att förmedla. Pia Transe-Pedersen, medlem i Tegelakademin och stadsarkitekt i Svedala kommun berättar om husen och ortens framväxt. Vandringen är gratis. Premiär för FörfattarSafari på två hjul 7 juli Måndag 7 juli kl 19 är det premiär för FörfattarSafari i Svedala. På FörfattarSafari gör vi en gemensam cykelutflykt där vi stannar till på tre platser för att lyssna på tre olika författare. Vart cykelturen går och vilka författarna är hålls hemligt men vi kan avslöja att det blir en blandning mellan högt och lågt, fint och fult, underhållande, roligt och intressant. Publiken cyklar och leds till sköna platser och naturliga scenrum i Svedala av två erfarna cyklande guider. Innan hemfärd bjuds grillad vildsvinskorv från Illstorp. Samling utanför Svedala bibliotek. Ta med egen dryck och kläder efter väder! Cykelrundan är ca 7 km och avslutas med grillning ca 20:30-21:00 i närheten av startplatsen. Biljetter på Svedala bibliotek från den 23 juni. Pris: 30 kronor. Arrangemanget görs i samarbete med Språka.

6 KALender för mer detaljerad information gå in på SVEDALA.SE. Svedala Galleri Anders Nilsson, olja drivved. 23/5-25/6 Anne Carlsvi, blandteknik. 27/6-30/7 Sylvette Wikström, olja. 1/8-3/ Midsommarfirande Kl 11 Killehuset, Bara Kl 11 Börringe Stationsby Kl 14 Skabersjö mölla Söndagsdans - Deléns Kl 18 Törringelund Se teglet Kl 19 Samling Stationsplan Svedala Marknad 28-29/6 Lör 9-18 Sön Svedala centrum Söndagsdans - Chiquita Kl 18 Törringelund Sommarlättgympa utomhus Kl 10:30 Holmagården Dansuppvisning Kl 14 Holmagården :e Tango weekend 3-6/7 Hos Mig, Skabersjö Mozarts opera Titus Mildhet i Torup Kl 19 Torups stallar Möllans dag Kl 11 Skabersjö mölla Kl 13 Aggarps kvarn FörfattarSafari Kl 19 Svedala bibliotek Sommarlättgympa utomhus Kl 10:30 Holmagården SommarRock Svedala 10-12/7 Friluftsbadet, Svedala Svedala bakluckeloppis Kl 10 Stortorget Speleftermiddag Kl 13:30 Stella Hattcafé Kl 14 Holmagården Ett urval av vad som händer i vår kommun. Med reservation för ändringar. Skicka ditt evenemang i god tid till: event@svedala.se. Bra att veta Webbplats: E-postadress: kommunen@svedala.se Telefon: Postadress: Svedala kommun Svedala Ansvarig utgivare: Elisabeth Larsson Musikunderhållning Kl 13:30 Stella Morganriks 31/7-3/8 Bökebergs Arena Vi sjunger tillsammans Kl 13:30 Stella Svedala bakluckeloppis Kl 10 Stortorget Honungsbiets dag Kl 12 Torups rekreationsområde Torup International Music Festival 28-31/8 Torups slott Svedala Veteran & motordag Kl 9 Svedala centrum Redaktion: Nina Gilljam nina.gilljam@svedala.se Katarina Nilsson katarina.nilsson@svedala.se Utebliven SvedalaNytt? Vänligen kontakta Tidningsbärarna på , info@tidningsbararna.se. Politik och påverkan Du hittar alla mötestider och protokoll på svedala.se. Kommunfullmäktiges möten och beredningarna nedan är öppna för alla och hålls i kommunhuset i Svedala. Kommunfullmäktige går även att se via webb-tv på svedala.se. Kommunfullmäktige 8/9 kl 19 Beredningen för kultur och fritid 19/8 kl 18:30. Lokal: Nötesjö Hotell Beredningen för samhällsbyggnad och tillväxt 10/9 kl 17 Beredningen för vård och omsorg 11/9 kl 18:30 SVEDALA i SoCIALA MEDIER facebook.com/svedalakommun facebook.com/bibliotekenisvedala Kvalitet och utveckling i Svedala kommuns skolor Utgivningsplan 2014: 19/6, 28/8, 25/9, 23/10, 27/11 Bilder i detta nummer: Billy Lindberg, Tobias Annerfeldt, Katarina Nilsson, Scandinav bildbyrå/ Per Hanstorp, Therese Winberg, Jörgen Wiklund. SommarRock Svedala.

Badsäsongen är här! SvedalaNytt. Juli, augusti 2013. Turisttips i sommar. Elever vid ridgymnasiet

Badsäsongen är här! SvedalaNytt. Juli, augusti 2013. Turisttips i sommar. Elever vid ridgymnasiet SvedalaNytt Juli, augusti 2013 Badsäsongen är här! notiser //////////// Turisttips i sommar I Svedala kommun badar du på Svedala friluftsbad, i Bara Badsjö och i Pude sjö. Svedala friluftsbad Bökebergsvägen,

Läs mer

Snart är badsäsongen här!

Snart är badsäsongen här! SvedalaNytt Juni 2014 Snart är badsäsongen här! BADENS ÖPPETTIDER Måndag-fredag 10-20 Lördag-söndag 10-17 Friluftsbaden i Svedala och Bara öppnar för allmänheten 2 juni och håller öppet fram till 24 augusti.

Läs mer

SVEDALANYTT HÄR ÄR DIN SOMMAR! Juni, juli augusti 2015 EVENEMANG. Vi önskar dig en trevlig sommar! ATT HÅLLA KOLL PÅ DAGS FÖR SKÖNA BAD

SVEDALANYTT HÄR ÄR DIN SOMMAR! Juni, juli augusti 2015 EVENEMANG. Vi önskar dig en trevlig sommar! ATT HÅLLA KOLL PÅ DAGS FÖR SKÖNA BAD SVEDALANYTT Juni, juli augusti 2015 EVENEMANG ATT HÅLLA KOLL PÅ 4 7 juni Nordea Masters PGA Sweden National i Bara 6 juni kl 11 Nationaldagen Musikframträdanden och utdelning av stipendier och priser.

Läs mer

Dags för sommarlov! Vi hoppas på ett roligt sommarlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter.

Dags för sommarlov! Vi hoppas på ett roligt sommarlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter. Sommarlov i Svedalaa AKTIVITETER 2016 Dags för sommarlov! Vi hoppas på ett roligt sommarlov för dig där du har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter. Har du frågor är du välkommen att kontakta

Läs mer

SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA

SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA SVEDALANYTT Mars 2015 SVEDALASKOLOR SAMARBETAR MED MALMÖ HÖGSKOLA Sex förskolor och tre skolor i Svedala kommun har blivit uttagna att delta i en femårig försöksverksamhet tillsammans med Malmö högskola.

Läs mer

SvedalaNytt Juni 2012

SvedalaNytt Juni 2012 Nytt Juni 2012 Sommar med musik och teater! Välkommen till vår fina stadspark i sommar igen! Ta gärna med filt och picknick-korg. Sommarscen 27-28/6 och 4-5/7 För tredje året i rad bjuder kommunen på musikunderhållning

Läs mer

SVEDALANYTT. April/Maj 2014. Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år.

SVEDALANYTT. April/Maj 2014. Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år. SVEDALANYTT April/Maj 2014 Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år. PÅ VALDAGEN Alla invånare i kommunen som har rösträtt

Läs mer

SvedalaNytt Mars 2014

SvedalaNytt Mars 2014 SvedalaNytt Mars 2014 Vatten- och avloppsfrågor i kommunen: POLICY OCH PLAN VISAR VÅR INRIKTNING Kommunfullmäktige har antagit en ny vatten- och avloppspolicy samt en ny vatten- och avloppsplan som ska

Läs mer

SvedalaNytt Februari 2013

SvedalaNytt Februari 2013 SvedalaNytt Februari 2013 MoveJoy - Äkta rörelseglädje! notiser //////////// NYA INFORMATIONS- NUMRET 113 13 Den 11 mars får Sverige ett nytt telefonnummer för krisinformation - 113 13. Via det nya numret

Läs mer

SVEDALANYTT. April/Maj 2014. Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år.

SVEDALANYTT. April/Maj 2014. Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år. SVEDALANYTT April/Maj 2014 Snart är det dags att rösta i EU-valet. Då väljer vi 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år. PÅ VALDAGEN Alla invånare i kommunen som har rösträtt

Läs mer

SvedalaNytt Mars 2012

SvedalaNytt Mars 2012 SvedalaNytt Mars 2012 Med skoldemokrati som mål: KLÅGERUPSKOLAN VÄRD FÖR STOR ELEVRÅDSKONGRESS Från vänster: Joakim Frick, Hannah Horndahl-Wilör, Josefine Persson och Oscar Zia. Årets upplaga av elevrådskongressen,

Läs mer

Matematiksatsning: 10 i topp!

Matematiksatsning: 10 i topp! SvedalaNytt Oktober 2011 Matematiksatsning: 10 i topp! OMFATTANDE KARTLÄGGNING Det som identifierats i hela landet som mest betydelsefullt för att öka kunskaperna i matematik är undervisningen. Därför

Läs mer

2012 VILL DU VARA MED?

2012 VILL DU VARA MED? 2012 VILL DU VARA MED? Vad är Väsby Melodifestival? Väsby Melodifestival är Sveriges första melodifestival för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Festivalen arrangeras av Upplands Väsby kommun,

Läs mer

Sommarlov 15 juni 15 augusti AKTIVITETER

Sommarlov 15 juni 15 augusti AKTIVITETER Sommarlov 15 juni 15 augusti AKTIVITETER 2017 Vecka Dag Aktivitet Plats Sida 24 14/6 Bowling Sporthallen 4 14/6 Skolavslutningsfest Lilla Kvarn 4 15/6 Öppen simskola Sångens badplats 4 16/6 Öppen simskola

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 2 Årg. 26 (2017) Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar!

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 2 Årg. 26 (2017) Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 26 (2017) Bästa medlemmar! Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar! Vinter och mörker håller oss mest inomhus, men nu kryper vi så

Läs mer

TENNIS NÄR DEN ÄR SOM BÄST.

TENNIS NÄR DEN ÄR SOM BÄST. OFFICIELL HOSPITALITY GAEL MONFILS TENNIS NÄR DEN ÄR SOM BÄST. IF STOCKHOLM OPEN KUNGL. TENNISHALLEN 15 23 OKTOBER 2016 Q U I E T P L E ASE BÄSTA PLATSERNA PÅ ARENAN VEM VINNER IF STOCKHOLM OPEN 2016?

Läs mer

GOLF I VÄRLDSKLASS. Skandinaviens största årliga återkommande idrottsevenemang 4 JUNI 7 JUNI PGA SWEDEN NATIONAL

GOLF I VÄRLDSKLASS. Skandinaviens största årliga återkommande idrottsevenemang 4 JUNI 7 JUNI PGA SWEDEN NATIONAL GOLF I VÄRLDSKLASS Skandinaviens största årliga återkommande idrottsevenemang 4 JUNI 7 JUNI PGA SWEDEN NATIONAL STARTFÄLT I Sverige finns det bara ett tillfälle om året att uppleva golf i världsklass,

Läs mer

Din inställning till alkohol påverkar ungas attityd

Din inställning till alkohol påverkar ungas attityd SvedalaNytt Maj 2013 Njut av Valborg, men tänk på våra unga! VALBORGSFIRANDE I SVEDALA KOMMUN Här kan du fira Valborg i Svedala kommun: Kl 18 Aggarps kvarn, Aggarps Kl 19 Stadsparken, Svedala Kl 19 Djurhemmet,

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010

Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010 Sportlov! 22-26 FEBRUARI 2010 Dags för sportlov! Vi hoppas att du ska koppla av från skolan genom att delta i många olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka tider aktiviteterna

Läs mer

Kvarteret LOTTEN 3. Unika lägenheter i kvarter vars gränder för tankarna till charmiga stadskärnor

Kvarteret LOTTEN 3. Unika lägenheter i kvarter vars gränder för tankarna till charmiga stadskärnor Kvarteret LOTTEN 3 Unika lägenheter i kvarter vars gränder för tankarna till charmiga stadskärnor Våra sex väldesignade tvåplanshus i kvarteret Lotten 3 erbjuder bekväma och genomgående hyreslägenheter,

Läs mer

Kommunbladet maj 2014

Kommunbladet maj 2014 Kommunbladet maj 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Val till EU-parlamentet Den 25 maj 2014 är det val till EU-parlamentet (Europa-parlamentet). Då väljer du vilka 20 svenska politiker

Läs mer

Höstlov i Bjuvs kommun

Höstlov i Bjuvs kommun Höstlov i Bjuvs kommun Innehållsförteckning Aktivitet sidnummer Höstlovsbiblioteket 4 Hälsocentralens gym 6 Bowling 7 Prova på golf 8 Prova på scoutlivet 9 Tipspromenad vid Mölledammarna 10 Skollovsbad

Läs mer

Val till riksdag, landsting och kommun 14 september

Val till riksdag, landsting och kommun 14 september SvedalaNytt September 2014 Val till riksdag, landsting och kommun 14 september HÄR FÖRTIDSRÖSTAR DU Svedala kommunhus, Stortorget: Mån-tors 13-19 Fre 13-17 Lör-sön 11-13 Valhelg 10-14 Bara bibliotek, Bara

Läs mer

MAJ 23-27. Under vecka 21 anordnas en temavecka för dig som är senior i Höganäs kommun. PROGRAM VECKA 21 SENIOR I FOKUS VÄLKOMMEN

MAJ 23-27. Under vecka 21 anordnas en temavecka för dig som är senior i Höganäs kommun. PROGRAM VECKA 21 SENIOR I FOKUS VÄLKOMMEN Foto: Anders Ebefeldt PROGRAM SENIOR I FOKUS 2016 PROGRAM VECKA 21 SENIOR I FOKUS T E M A - H Ä L S A O C H L I V S K V A L I T E T Under vecka 21 anordnas en temavecka för dig som är senior i Höganäs

Läs mer

SVEDALANYTT SVEDALA ÅRET OM. Beställ broschyren Svedala året om på 040-626 80 00 så skickar vi hem lite vårinspiration till dig.

SVEDALANYTT SVEDALA ÅRET OM. Beställ broschyren Svedala året om på 040-626 80 00 så skickar vi hem lite vårinspiration till dig. SVEDALANYTT Svedala the perfect location SVEDALA ÅRET OM Ingenstans kan vårens inträde så klart skönjas som i bokskogarnas backar och trädkronor. Ett lika säkert vårtecken som vitsipporna i Torup är de

Läs mer

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS!

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! TVSPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2014! 1 Hej! I din hand håller du ett program med spännande aktiviteter som du kan ta del av under höstlovet. Om det inte

Läs mer

Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor!

Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor! SvedalaNytt Oktober 2012 Fortsatt storsatsning på Svedalas skolor! meningsskapande, en känsla av sammanhang och att alla ska lyckas är nyckelfraser. Nu riktas fokus mot undervisning och hur läroplanen

Läs mer

GUIDE REGISTRERA ETT EVENEMANG PÅ EVENEMANGSGUIDEN Gå in på www.eskilstuna.se/evenemang och klicka på knappen Registrera ett evenemang.

GUIDE REGISTRERA ETT EVENEMANG PÅ EVENEMANGSGUIDEN Gå in på www.eskilstuna.se/evenemang och klicka på knappen Registrera ett evenemang. GUIDE REGISTRERA ETT EVENEMANG PÅ EVENEMANGSGUIDEN Gå in på www.eskilstuna.se/evenemang och klicka på knappen Registrera ett evenemang. OBS!! Viktig information innan du börjar att fylla i registreringsformuläret!

Läs mer

Ansökan om bidrag för att arrangera salafestivalen 2015

Ansökan om bidrag för att arrangera salafestivalen 2015 bilaga KS 2015/9/1 SALA ~OMMUN Ink. 2015-01- l 4 l 1 (1) 2015-01-13 NtKlAS HELLSTRAND Kommunstyrelsen Ansökan om bidrag för att arrangera salafestivalen 2015 Bakgrund Sala Festivalen Ekonomisk Förening

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

serviceresor Så här reser du med Jojo Serviceresor

serviceresor Så här reser du med Jojo Serviceresor serviceresor Så här reser du med Jojo Serviceresor ofolder.indd 1 2014-12-02 13:43 Detta är Jojo Serviceresor Jojo Serviceresor är ett kort som du använder både för resa med Skånetrafikens bussar och tåg

Läs mer

RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL PROVA PÅ TENNIS! SKRIV SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2016!

RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL PROVA PÅ TENNIS! SKRIV SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2016! RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL SKRIV SPÖKHISTORIER PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2016! 1 Öppettider och kontaktuppgifter Kultur & Fritid, Burlövs kommun Kultur i Burlöv, Möllegården kultur 040-625 63

Läs mer

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Dags för sportlov! Vi hoppas att du ska koppla av från skolan genom att delta i många olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka tider aktiviteterna

Läs mer

Chokladsalongen Chokladfest i hela Askersund. Inbjudan!

Chokladsalongen Chokladfest i hela Askersund. Inbjudan! Chokladsalongen Chokladfest i hela Askersund Inbjudan! till utställare och värdar 14-16 september 2007 Chokladfesten fortsätter! I september förvandlas Askersund återigen till chokladens huvudstad. För

Läs mer

Vecka 25. Tisdag 18 juni Kl Café och pyssel på torget. Bokstavsjakt (Rek år, yngre barn tillsammans med vuxen)

Vecka 25. Tisdag 18 juni Kl Café och pyssel på torget. Bokstavsjakt (Rek år, yngre barn tillsammans med vuxen) 2019 Vecka 25 Måndag 17 juni Tisdag 18 juni Kl 14.00-16.00 Café och pyssel på torget. Bokstavsjakt (Rek. 7-12 år, yngre barn tillsammans med vuxen) Onsdag 19 juni Premiär SOMMAR I SAXON kl. 18.00. Grill,

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

EVENT GUIDE. STOCKHOLM 26 augusti Evenemangsområdet öppnar 16.30

EVENT GUIDE. STOCKHOLM 26 augusti Evenemangsområdet öppnar 16.30 THE ULTIMATE RUNNING & MUSIC FESTIVAL EVENT GUIDE STOCKHOLM 26 augusti 2017 Evenemangsområdet öppnar 16.30 VÄLKOMMEN OCH GRATTIS. DU ÄR EN AV SVERIGES FÖRSTA MUSIC RUNNERS. The Music Run TM har premiär

Läs mer

Välkommen till Tingströms läktare!

Välkommen till Tingströms läktare! Välkommen till Tingströms läktare! Säsongen 2014 satsar Hammarby Fotboll vidare på att utöka supporterservicen till alla supportrar på våra hemmamatcher. En del i satsningen är Tingströms Läktare, ett

Läs mer

Min sida = startsida där du ser eventuelle vänner, meddelanden med mera. Här kan du även redigera din egen profil.

Min sida = startsida där du ser eventuelle vänner, meddelanden med mera. Här kan du även redigera din egen profil. Basetool version 3 Genom att lägga in information om ditt företag/verksamhet i Basetool syns du automatiskt på vastgotalandet.se, skaraborg.nu, vastergotland.se och vastsverige.com Webbadress: www.basetool.se

Läs mer

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix!

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande ativiteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

Välkommen. Välkommen in i familjen Spendrups vinkök! Mia Spendrup, vd Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård

Välkommen. Välkommen in i familjen Spendrups vinkök! Mia Spendrup, vd Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård Välkommen Sedan 2014 ägs Grythyttans Gästgivaregård av familjen Spendrup. Vi vill att det ska vara lätt att ha det bra, så låt oss ta hand om dig och ditt sällskap. Det är det vi kan bäst. Vi hoppas att

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

JUNI, JULI, AUGUSTI & SEPTEMBER

JUNI, JULI, AUGUSTI & SEPTEMBER JUNI, JULI, AUGUSTI & SEPTEMBER ÖPPETTIDER PÅ UNGAS FRITIDS MÖTESPLATSER Ungas fritids mötesplatser stänger 14 juni och öppnar återigen 19 augusti. ÖPPETTIDER FRILUFTSBADEN I SVEDALA KOMMUN 1 16 JUNI Måndag

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

Nu sparkar hösten igång!

Nu sparkar hösten igång! SvedalaNytt Augusti 2011 SvedalaNytt September 2011 Nu sparkar hösten igång! Nytt område med konstgräsplaner byggs i Svedala Äntligen börjar anläggandet av två konstgräsplaner och en naturgräsplan i Svedala

Läs mer

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008.

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Älvdalens kommun är Larz Kristerz huvudsponsor. Vi har tagit fram svarta T-shirts med gult tryck, både

Läs mer

VALBORG ÄR ETT RISKTILLFÄLLE FÖR ALKOHOLDEBUT BLAND UNGDOMAR

VALBORG ÄR ETT RISKTILLFÄLLE FÖR ALKOHOLDEBUT BLAND UNGDOMAR APRIL & MAJ 2016 VALBORG ÄR ETT RISKTILLFÄLLE FÖR ALKOHOLDEBUT BLAND UNGDOMAR Det finns några tillfällen under året då risken är högre att ungdomar ska prova alkohol för allra första gången och dricka

Läs mer

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Pris till Järlas elever Ett stort och varmt grattis till våra elever i åk 6! Under vecka 12 var det vernissage i Stadshuset för utställningen Framtidens stad i Nacka

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

ADRENALIN puls. Helikopter - Mountainbike - havskajak

ADRENALIN puls. Helikopter - Mountainbike - havskajak ADRENALIN puls energi ACTION- och sportsupplevelser Helikopter - Mountainbike - havskajak ACTION- och sportsupplevelser DU ALDRIG kommer att glömma... HELIKOPTER MOUNTAINBIKE TUR I HAVSKAJAK Action- och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTIET. Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTIET. Sammanträdesdatum SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTIET Sammanträdesdatum 2015-01-20 10 (17) 6 Dnr 2015/69 -lt Ansökan från Sala Festivalen Ekonomisk Förening om bidrag till att arrangera salafestivalen 2015

Läs mer

SOMMAR I ESLÖV! FÖR BARN! ALLT GRATIS!

SOMMAR I ESLÖV! FÖR BARN! ALLT GRATIS! SOMMAR I ESLÖV! FÖR BARN! ALLT GRATIS! Djungelbandet Onsdag 1/6 16.15 Parken i Harlösa Musikkul för barn! Gratis och ingen föranmälan. Betongcupen Lördag 4/6 Stehag start 13.00 (Vid regn 5/6) Skateboardåkare

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

Välkommen till Sturup Park Golf

Välkommen till Sturup Park Golf Välkommen till Sturup Park Golf Golfpaket Sturup Park Golf kan erbjuda flera alternativ för en avslappnad och trevlig vistelse hos oss. Vi börjar med: Golfhotellet ligger mitt på banan. Du sitter på din

Läs mer

God jul och ett gott nytt 2014!

God jul och ett gott nytt 2014! SvedalaNytt Januari 2014 Resten sparas och används för investeringar. Det är kommunfullmäktige som beslutar om budgeten på sitt novembersammanträde varje år. KOMMUNLEDNING Vår kommunledning består av politisk

Läs mer

falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN!

falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN! falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN! Upplev världsarvsstaden Falun. Strosa i faluröda kvarter, slå dig ner på ett café, shoppa eller gå på konsert. Vi har alltid spännande saker på gång, välkommen! 1 3 2 4

Läs mer

Onsdag 27/5 13:00-16:00. 13:30 Kortspel

Onsdag 27/5 13:00-16:00. 13:30 Kortspel 2015-05-20 1 (8) Måndag 25/5 Tisdag 26/5 Onsdag 27/5-16:00 Torsdag 28/5 Fredag 29/5 Promenad - Tjurasjö - Promenaden utgår från KIVI till Tjurasjö. Vi anpassar promenaden efter alla. 14:00 Kortspel Kubb

Läs mer

SvedalaNytt Augusti 2012

SvedalaNytt Augusti 2012 SvedalaNytt Augusti 2012 Kulturnatten inleder hösten NOTISER ////////////////////// Naverlönnskolan färdig! Med ett festligt ballongutsläpp och musik på skolgården firades första dagen på Naverlönnskolan

Läs mer

Italiensk afton i Lödde

Italiensk afton i Lödde FYRKLÖVERBLADET SKÅNE 9 2018 Årgång 13 Italiensk afton i Lödde Den sista tisdagen i augusti var det italiensk afton på tisdagsträffen på Vikingatider i Löddeköpinge. Ovanligt många italienska fordon var

Läs mer

FUB verksamhet Våren 2014

FUB verksamhet Våren 2014 FUB verksamhet Våren 2014 Bad Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finns och tag med fikapengar. Start: Onsdag 15 januari Tid: kl. 18.30 20.00 Plats:

Läs mer

FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER

FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER 2009 Fältgruppens sommaraktiviteter är till för ungdomar mellan 13 18 år!!! Vill du åka med på någon aktivitet så sker anmälan via blanketten längst bak i broschyren, eller

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Materialet framtaget i Projekt Mitt val.

Materialet framtaget i Projekt Mitt val. För mer demokrati 2 Materialet framtaget i Projekt Mitt val. Ett projekt i samverkan med FUB och Riks-Klippan med stöd från Allmänna Arvsfonden och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Projektledare:

Läs mer

3-6 januari 2015 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN

3-6 januari 2015 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN 3-6 januari 2015 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN Välkommen till Gothia Innebandy Cup 2015 Sedan starten 1994 har Gothia Innebandy Cup varit ett årligen återkommande evenemang i

Läs mer

Här börjar. en fantastisk golfupplevelse

Här börjar. en fantastisk golfupplevelse Här börjar en fantastisk golfupplevelse Vårt fantastiska golfpaket! I nordöstra hörnet av Skåne, ca 8 km från Kristianstad, ligger Araslöv Golf & Resort. Som namnet avslöjar så är golfen en del av vår

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015

Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015 Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015 Annons MÖTESPLATSEN FÖR HÄLSA, IDROTT OCH COACHANDE LEDARSKAP Folkhögskola Kurs & konferens Läger STF Vandrarhem LILLSVED Coachar för livet www.lillsved.se

Läs mer

TRAVEL&TASTE. Conventum Arena, Örebro 13 februari 2016. En mässa med resor och världens kök

TRAVEL&TASTE. Conventum Arena, Örebro 13 februari 2016. En mässa med resor och världens kök TRAVEL&TASTE Conventum Arena, Örebro 13 februari 2016 En mässa med resor och världens kök SMAKA PÅ VÄRLDEN! Ready for take off? Travel & Taste är mässan där du som utställare serverar dina besökare smaker

Läs mer

Efter Jobbet MKB. Program Hösten 2015

Efter Jobbet MKB. Program Hösten 2015 MKB Efter Jobbet Program Hösten 2015 VI FINNS PÅ FACEBOOK www.facebook.com/mkbefterjobbet MKB efter jobbet vänder sig till dig i övre medelåldern. Genom våra aktiviter lär du känna Malmö, får utökade intressen

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

EVENTPARTNERS SÖKES!

EVENTPARTNERS SÖKES! EVENTPARTNERS SÖKES! Den 14 september har vi bokat delar av gamla bruksområdet i Forsåker (fd Papyrus/Klippan) för att genomföra en Familjedag med aktiviteter för såväl gammal som ung och under kvällen

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

Det händer mycket på Arbetslivsmuseernas Dag i Tidaholm.

Det händer mycket på Arbetslivsmuseernas Dag i Tidaholm. INBJUDAN N TILL L TIDAHOLM 6 MAJ 2017 Det händer mycket på Arbetslivsmuseernas Dag i Tidaholm. Nu har ert museum chansen och möjligheten att synas lite extra. Tillsammans kan vi nu göra ett minnesvärt

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Sommarlov Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Bjuvs Fritidsgård Tel: 042-458 50 97 Vecka 25 Måndag 17 juni Öppet 13.00 17.00 Tisdag 18 juni Midsommarfest. Kostnad 100kr. Anmälan sker till personalen. obs! öppet

Läs mer

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER I Jämtlandsfjällen är vildmarken lyxigt lättillgänglig. Från våra fjällstationer visar le- derna till generösa vidder, välgörande tystnad och för den som vill prova något nytt

Läs mer

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun Påsklovskul i Skurups Kommun Kommunens Kultur- och fritidsverksamheter Biorama, Gummifabriken, Skurups bibliotek, Fritidsgårdarna, Kulturskolan, Kultur- och fritid välkomnar dig som ung till en fartfylld

Läs mer

Helsingborgs stad Medborgarundersökning 2015 Q2

Helsingborgs stad Medborgarundersökning 2015 Q2 Helsingborgs stad Medborgarundersökning 2015 Q2 Genomförd av CMA Research AB Maj 2015 Helsingborgs stad, Medborgarundersökning 2015 Q2, sida 1 Innehåll Sammanfattning 2 Fakta om undersökningen 3 Fakta

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Vi har en plan! Samråd 9 mars 6 maj 2010. Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner

Vi har en plan! Samråd 9 mars 6 maj 2010. Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner Vi har en plan! Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner Samråd 9 mars 6 maj 2010 Smakprov Hela översiktsplanen med tillhörande dokument finns på Karlskoga och Degerfors

Läs mer

FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan

FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan Vårprogram 2016 Innehåll FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan MARS 17 Årsmöte i Karlstads Trädgårdssällskap 1, 8, 12, 19 Beskär dina fruktträd Studiefrämjandet 12, 14

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

Välkommen till Vitbergets Dag 30 augusti!

Välkommen till Vitbergets Dag 30 augusti! Vitbergets Dag är inne på sin sjunde säsong och det finns många prova på aktiviteter att testa på Vitbergsområdet och en ny härlig aktivitetsdag för hela familjen. Välkommen till Vitbergets Dag 30 augusti!

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn, kan lämnas till bilen.

batterier, brödrostar, gamla mobiltelefoner och lågenergilampor. Elavfall med maxstorlek som en mikrougn, kan lämnas till bilen. SvedalaNytt September 2012 PÅMINNELSE: Du missar väl inte informationsträffen om brand och säkerhet i Bara?!! TILLFÄLLE ATT LÄRA OM BRAND OCH SÄKERHET Kuben, Bara 13 oktober kl 13-16 FARLIGT AVFALL-BILEN

Läs mer

Örgryte-Härlanda HÄLSOTEKET. Sommarprogram

Örgryte-Härlanda HÄLSOTEKET. Sommarprogram Örgryte-Härlanda HÄLSOTEKET Sommarprogram 2016 www.goteborg.se Välkommen till oss! Hälsoteket i Örgryte-Härlanda finns till för dig som bor i stadsdelen, som vill stärka och förbättra din hälsa. I sommarens

Läs mer

Kommunbladet september 2014

Kommunbladet september 2014 Kommunbladet september 2014 Valet 2014 Söndag den 14 september är det val till riksdag, kommun och landsting. När du röstar ska du ta med röstkort och ID-handling, till exempel körkort eller pass. Om du

Läs mer

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2 Finjasjöns strand vid Skyrup Nära naturen vid ås & sjö www.matterodsbyalag.se Byabladet 2014 Nr 2 Aktiviteter 2014 12 maj Trivselkväll vid Agdas stuga kl 18,00. Vårstädning av stugan och i trädgården.

Läs mer

4 6 december. Lidingö stadshus. Tre sprudlande dagar för din hälsa och livsglädje! Fri entré. Foto: Mats Högberg

4 6 december. Lidingö stadshus. Tre sprudlande dagar för din hälsa och livsglädje! Fri entré. Foto: Mats Högberg 4 6 december Lidingö stadshus Tre sprudlande dagar för din hälsa och livsglädje! Fri entré Foto: Mats Högberg Livsglädje att leva livet hela livet Det finns så mycket att njuta av och bli glad av i livet,

Läs mer

Varumärkesfrämjande. möjligheter. Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen. Nordens största fastfood- & cafémässa

Varumärkesfrämjande. möjligheter. Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen. Nordens största fastfood- & cafémässa Varumärkesfrämjande möjligheter Nordens största fastfood- & cafémässa Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen 2 Guldpartner Som Guldpartner har du en unik möjlighet att markera din position på marknaden

Läs mer

Tjänsteskrivelse Gör Boulognerskogen levande med aktiviteter och evenemang

Tjänsteskrivelse Gör Boulognerskogen levande med aktiviteter och evenemang Sid 1 (1) 2018-01-29 Dnr 17KFN221 Kultur och Fritidsnämnden Tjänsteskrivelse Gör Boulognerskogen levande med aktiviteter och evenemang Förslag till beslut Att avslå medborgarförslaget. Ärendebeskrivning

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

Val till Europaparlamentet 2009

Val till Europaparlamentet 2009 Lättläst information Val till Europaparlamentet 2009 Så här röstar du Innehåll Vad är EU?... 3 Valet i Sverige... 3 Vem får rösta?... 4 Vem röstar du på?... 5 Så här röstar du... 6 Du kan rösta före valet...

Läs mer

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention 2014-02-06 1 (7) Rapport FRN 2014/56 Fritidsnämnden Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention Bakgrund En enkätundersökning i samarbete med Attention Nackas har genomförts under hösten 2013.

Läs mer

Evenemang. Gör såhär: http://www.vasabladet.fi/evenemang/ eller http://www.ot.fi/evenemang/

Evenemang. Gör såhär: http://www.vasabladet.fi/evenemang/ eller http://www.ot.fi/evenemang/ Sida 1 av 9 Här kan föreningar, organisationer och andra arrangörer själva sätta in evenemang och händelser i Österbotten. som publiceras på webben och i tidningarna enligt redaktionens urval är till för

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer