ETC lokaltidning i Umeå AB, Box 4403, Stockholm. ETC lokaltidning i Jönköping AB, Box 4403, Stockholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ETC lokaltidning i Umeå AB, Box 4403, Stockholm. ETC lokaltidning i Jönköping AB, Box 4403, Stockholm"

Transkript

1 Sida 1/10 BESLUT Dnr: 16/02689, 17/00771, 17/01900 SÖKANDE ETC Förlag AB, Box 4403, Stockholm ETC lokaltidning i Umeå AB, Box 4403, Stockholm ETC lokaltidning i Jönköping AB, Box 4403, Stockholm ÄRENDET Ansökan om driftsstöd enligt presstödsförordningen (1990:524) BESLUT Slutligt driftsstöd för ETC Förlag AB för utgivningen av Dagens ETC för år 2017 fastställs till (nio miljoner sjuhundrasjuttio tusen) kronor. Slutligt driftsstöd för ETC lokaltidning i Umeå AB för utgivningen av ETC lokaltidning Umeå fastställs för perioden 1 september december 2016 till 0 (noll) kronor och för 2017 till 0 (noll) kronor. Slutligt driftsstöd för ETC lokaltidning i Jönköping AB för utgivningen av ETC lokaltidning Jönköping för perioden 1 februari 31 december 2017 fastställs till 0 (noll) kronor. ETC Förlag AB ska återbetala (tre miljoner åttahundrasjuttiotvå tusen) kronor för utgivningen av Dagens ETC för år ETC lokaltidning i Umeå AB ska återbetala (två miljoner trehundra femtiotusen sexhundrasextiosju) kronor för utgivningen av ETC lokaltidning Umeå. ETC lokaltidning i Jönköping AB ska återbetala (två miljoner etthundrafemtiofem tusen åttiotre) kronor för utgivningen av ETC lokaltidning Jönköping. Myndigheten för press, radio och tv Box 33, Stockholm-Globen Tel: SE registrator@mprt.se

2 Sida 2/10 Beloppen ska ha betalats in till Myndigheten för press, radio och tv:s bankgiro senast den 31 augusti Vid utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta för år beräknad enligt en räntefot som motsvarar den vid varje tid gällande referensräntan med ett tillägg av 8 procentenheter. Beslutet får inte överklagas. BAKGRUND Dagens ETC (16/02689) Presstödsnämnden beslutade den 7 december 2016 att bevilja ETC Förlag AB preliminärt allmänt driftsstöd för 2017 med kronor för utgivningen av tidningen Dagens ETC fem dagar per vecka. Driftsstödets nivå grundades på ett intyg utfärdat av TS Mediefakta AB den 18 november 2016 för perioden januari september Enligt uppgifterna i intyget hade tidningen en medelnettoupplaga på exemplar. ETC Förlag AB har redovisat läsarintäkter för digital publicering under Redovisningen är undertecknad av en auktoriserad revisor. Den upplaga som motsvaras av läsarintäkterna för digital publicering uppgår till 46,75 exemplar. Den 1 januari 2017 ändrade Dagens ETC utgivningsfrekvens från utgivning fem dagar per vecka till sju dagar per vecka. Den 6 december 2017 beviljade presstödsnämnden preliminärt allmänt driftsstöd för året med kronor. Driftsstödets nivå grundades på ett intyg utfärdat den 25 augusti 2017 av TS Mediefakta AB för perioden januari juni Enligt uppgifterna i intyget hade tidningen en medelnettoupplaga på exemplar. ETC lokaltidning Umeå (dnr 17/00771) Presstödsnämnden beviljade den 14 juni 2017 ETC lokaltidning i Umeå AB preliminärt allmänt driftsstöd för perioden 1 september 31 december 2016 med kronor för utgivning av tidningen ETC Lokaltidning Umeå. I samma beslut beviljades bolaget preliminärt allmänt driftsstöd för 2017 med kronor. Driftsstödets nivå grundades i ett intyg utfärdat den 17 maj 2017 av TS Mediefakta AB för perioden september 2016-mars Enligt uppgifterna i intyget hade tidningen en abonnerad upplaga på exemplar, vilket även utgjorde den sålda upplagan.

3 Sida 3/10 ETC lokaltidning i Jönköping (dnr 17/01900) Den 13 september 2017 beviljade presstödsnämnden ETC lokaltidning i Jönköping AB preliminärt allmänt driftsstöd för perioden 1 februari 31 december 2017 med kronor för utgivning av tidningen ETC lokaltidning Jönköping. Driftsstödets nivå grundades på ett intyg utfärdat den 25 augusti 2017 av TS Mediefakta AB för perioden februari juli Enligt uppgifterna i intyget hade tidningen en abonnerad upplaga på exemplar, vilket även utgjorde den sålda upplagan. Presstödsnämnden beslutar att nya mätningar ska göras TS Mediefakta AB utfärdar de intyg, så kallade presstödsintyg, som bl.a. visar den upplaga som ligger till grund för presstödsnämndens bedömning av en tidnings rätt till driftsstöd enligt presstödsförordningen. I arbetet med att utfärda presstödsintyg inför ansökningar om driftsstöd för 2018 genomförde TS Mediefakta AB under hösten 2017 fördjupade granskningar av tidningar tillhörande ETC-koncernen. Skälet till de fördjupade granskningarna var bl.a. att abonnemangsförsäljning via ombud hade ökat markant samt att gåvoabonnemang utgjorde en stor andel av upplagan. Den 21 november 2017 inkom TS Mediefakta AB med en skrivelse (dnr 17/02748) till myndigheten om att frågor rörande upplagan för Dagens ETC, ETC lokaltidning Umeå och ETC lokaltidning Jönköping hade aktualiserats vid granskningen. TS Mediefakta AB förordade med anledning av detta att presstödsnämnden skulle besluta om abonnentundersökningar för att säkerställa individuell beställning och betalning för de abonnemang som sålts via ombudsförsäljningen och gåvoabonnemang. TS Mediefakta AB meddelade vidare att tidningarnas upplagor inte kunde fastställas innan sådana abonnentundersökningar skett. ETC Förlag AB meddelade myndigheten den 21 november 2017 (dnr 17/02748) att de lokala tidningarna inom ETC bl.a. ETC lokaltidning Umeå och ETC lokaltidning Jönköping skulle läggas ned från årsskiftet 2017/2018 och att inlämnade ansökningar för driftsstöd 2018 återtogs. Den 27 november 2017 inkom ytterligare en skrivelse (dnr 17/02748) från ETC Förlag AB till myndigheten. I denna angav företaget att det inte avsåg att medverka i en abonnentundersökning för tidningarna. Däremot förstod ETC Förlag AB de svårigheter som TS Mediefakta AB haft att vidimera listan med annan betalare eftersom underlaget inte var tillräckligt tydligt. ETC Förlag AB valde, i stället för att genomföra en abonnentundersökning, att abonnemang från ombudsförsäljning och gåvoabonnemang skulle räknas som friexemplar och således inte ingå i den presstödsgrundande upplagan.

4 Sida 4/10 Vid sammanträde den 6 december 2017 beslutade presstödsnämnden att nya presstödsintyg skulle inhämtas inför beslut om de tre tidningarnas slutliga driftsstöd. Det avsåg ETC Förlag AB för perioden januari juni 2017 för Dagens ETC, ETC lokaltidning i Umeå AB för perioden september 2016 mars 2017 för ETC lokaltidning Umeå, och ETC lokaltidning i Jönköping AB för perioden februari juli 2017 för ETC lokaltidning Jönköping. ÄRENDET TS Mediefakta AB har till följd av presstödsnämndens beslut i december 2017 utfärdat nya presstödsintyg för de tre tidningarna Dagens ETC, ETC lokaltidning Umeå och ETC lokaltidning Jönköping. ETC-företagen har fått yttra sig över de nya intygen. Dagens ETC (16/02689) Enligt intyg utfärdat av TS Mediefakta AB den 30 januari 2018 för perioden januari juni 2017 har Dagens ETC en totalupplaga som uppgår till exemplar. Tidningens medelnettoupplaga uppgår till exemplar. Den upplaga som motsvaras av sålda läsarintäkter uppgår till 46,75 exemplar. ETC lokaltidning Umeå (dnr 17/00771) Enligt intyg utfärdat av TS Mediefakta AB den 30 januari 2018 för perioden september 2016-mars 2017 uppgår tidningens totalupplaga till exemplar och den sålda upplagan till 200 exemplar. ETC lokaltidning Umeå upphörde med utgivningen den 1 januari 2018 och tidningen är nedlagd. ETC lokaltidning Jönköping (dnr 17/01900) Enligt intyg utfärdat av TS Mediefakta AB den 30 januari 2018 för perioden februari juli 2017 uppgår tidningens totalupplaga till exemplar och den sålda upplagan till 280 exemplar. ETC lokaltidning Jönköping upphörde med utgivningen den 1 januari 2018 och tidningen är nedlagd.

5 Sida 5/10 Angående nya intyg TS Mediefakta AB har angett bl.a. följande. De första intygen utfärdade den 18 november 2016, den 25 augusti 2017 och den 17 maj 2017 fastställdes efter gängse granskning och ett antal specifika genomgångar avseende abonnemangsintäkter och konstaterandet av stora ombudsförsäljningar. TS Mediefakta AB fick i anslutning till detta förklaringar som godtogs. I samband med revisionen inför 2018 års ansökan upptäcktes att samma abonnemang som löpt under våren startade om under hösten. Frågor som uppkom i revisionen besvarades diffust, olika beroende på vem som svarade och i vissa fall felaktigt vid kontroll. Det tillsammans med hanteringen av ombudsförsäljningen blev signaler till TS Mediefakta AB om att en fördjupad granskning borde ske. Den justering i upplaga som gjordes av 2017 års upplagor utgår från ombudsförsäljningen och gåvoabonnemangen via stödföreningar. Ombudsförsäljning är något som många mediehus använder sig av. I de specifika fallen har det vid revisionen funnits svårigheter att härleda enskilda abonnenter från abonnemangsregister via huvudbok till inbetalningsverifikat. Det är anledningen till att abonnemangen inte medräknats. För gåvoabonnemang via stödföreningar har det saknats valfrihet från givarnas sida angående till vem abonnemangen skänkts och när de startat. Därmed har abonnemangen ansetts styrda och inte godkända. De har exkluderats. ETC Förlag AB har yttrat sig angående de nya intygen och anger bl.a. följande. De nya presstödsintygen ger inte en korrekt bild av de tre tidningarnas abonnerade upplagor utan innehåller enbart en del av de betalda exemplaren. Orsaken till detta är att TS Mediefakta AB nu enbart räknar individuellt betalda prenumerationer och inte prenumerationer via annan betalare eller försäljningsbolag, vilket påverkar den abonnerade upplagan drastiskt. För ETC lokaltidning Jönköping handlar det i huvudsak om gåvoprenumerationer från medlemmar i tidningarnas medlemsföreningar. Dessa gåvoprenumerationer har alltid registrerats på samma sätt, att varje gåvogivare är individuell och har redovisats till TS Mediefakta AB vid anmodan. TS Mediefakta AB har haft exakt samma underlag och fått samma förklaring som tidigare. För ETC lokaltidning Umeå handlar det också om ett större antal prenumerationer och provnummer via marknadsförsäljning och telemarketing. Dessa har alltid redovisats som samlingsfakturor och godkänts. Nu godkänns de inte och företagen har ingen möjlighet att i efterhand ändra vare sig avtal med underleverantörer eller fakturering så att de uppfyller nya krav från TS Mediefakta AB. Mätningen som gjordes under våren visade annat resultat och om de nya tolkningarna hade presenterats då, skulle ETC Förlag AB haft möjlighet att ändra avtal och fakturering.

6 Sida 6/10 AKTUELLA BESTÄMMELSER Villkoren för driftsstöd regleras i presstödsförordningen (1990:524) och i Myndigheten för press, radio och tv:s föreskrifter om presstöd (MPRTFS 2016:1). För att ha rätt till driftsstöd ska en dagstidning uppfylla alla de krav som ställs enligt regelverket. Nedan presenteras de regler som aktualiseras i detta ärende. Allmänt driftsstöd lämnas till hög- eller medelfrekventa dagstidningar om följande förutsättningar är uppfyllda. 1. Tidningen ska ha en abonnerad upplaga på minst exemplar. [---] [---] 5. Det företag som ger ut tidningen ska, om driftsstöd tidigare har beviljats för tidningen, ha redovisat användningen av stödet enligt 5 kap. 3 a första stycket (2 kap. 1 presstödsförordningen). Allmänt driftsstöd lämnas till lågfrekventa dagstidningar om följande förutsättningar är uppfyllda. 1. Tidningen ska ha en abonnerad upplaga på minst exemplar. [---] (2 kap. 3 presstödsförordningen) Den sökande ska till en ansökan om allmänt driftsstöd foga ett intyg om upplaga, täckningsgrad m.m. enligt formulär som presstödsnämnden fastställt (4 kap. 2 5 MPRTFS 2016:1). Tecknande av abonnemang sker genom att abonnenten eller mottagaren genom eget val och individuell beställning och betalning efterfrågar tidningen (1 kap. 9 MPRTFS 2016:1). Ett intyg enligt föreskrifternas 4 kap. 2 5 ska utfärdas av en oberoende aktör, som godkänts av presstödsnämnden. Aktören ska ha kunskap om och förmåga att systematiskt mäta upplaga, hushållstäckning, redaktionellt innehåll m.m. Den som utfärdar intyget ska följa tidningens utgivning såväl löpande under året som i samband med att intyg tas fram i syfte att säkerställa att uppgifterna är korrekta genom revision av distribution, abonnemang och ekonomi samt genom granskning av publicerade utgåvor. Nämnden kan vid behov begära in andra uppgifter från intygsgivaren, t.ex. abonnentundersökningar (4 kap. 3 MPRTFS 2016:1). Ett tidningsföretag som tagit emot driftsstöd är återbetalningsskyldigt om 1. tidningsföretaget genom att lämna oriktiga uppgifter eller på annat sätt orsakat att stödet lämnats felaktigt eller med för högt belopp,

7 Sida 7/10 2. stödet av något annat skäl än vad som avses i 1 har lämnats felaktigt eller med för högt belopp och tidningsföretaget borde ha insett detta, 3. stödet har använts i strid med vad som avses i 1 kap. 4, eller 4. tidningsföretaget inte lämnar sådan redovisning som avses i 5 kap. 3 a (2 kap. 16 presstödsförordningen). Om ett tidningsföretag är återbetalningsskyldigt enligt 16, ska presstödsnämnden besluta att kräva tillbaka ett belopp som motsvarar vad företaget oriktigt har fått. Om det finns särskilda skäl, får presstödsnämnden helt eller delvis efterge krav på återbetalning (2 kap. 17 presstödsförordningen). Om ett belopp som har återkrävts enligt 17 inte betalas i rätt tid, ska dröjsmålsränta tas ut på beloppet. För uttag av dröjsmålsränta gäller i tillämpliga delar räntelagen (1975:635) (2 kap. 18 presstödsförordningen). Ett tidningsföretag som har beviljats driftsstöd för en dagstidning ska årligen i efterhand lämna in en redovisning till presstödsnämnden om hur stödet har använts och vilka kostnader det har täckt (5 kap. 3 a presstödsförordningen). Det sammanlagda allmänna driftsstödet får, för hög- eller medelfrekventa dagstidningar, inte överstiga 40 procent av de rörelsekostnader som är förknippade med utgivningen av den stödberättigade tidningen. För lågfrekventa tidningar får det sammanlagda allmänna driftsstödet inte överstiga 75 procent av de rörelsekostnader som är förknippade med utgivningen (2 kap. 2 b och 5 a presstödsförordningen). Presstödsnämndens beslut enligt presstödsförordningen får inte överklagas (5 kap. 4 presstödsförordningen). Reglerna om återbetalningsskyldighet infördes I den promemoria som låg till grund för bestämmelsen uttalades bl.a. följande. Driftsstödet utgör ett statsstöd och det är väsentligt för stödets syfte och legitimitet att det endast betalas ut till sådana tidningsföretag som uppfyller villkoren för stöd. Utgångspunkten bör därför vara att ett driftsstöd som betalats ut till ett tidningsföretag som saknar rätt till det, ska betalas tillbaka i sin helhet. Bestämmelserna bör emellertid ge utrymme för presstödsnämnden att vid beslut om återkrav beakta om det finns omständigheter som gör att ett beslut om återbetalning av hela det utgivna beloppet är oproportionerligt i förhållande till skälet för återkravet (KU 2010/1632/RS). SKÄLEN FÖR PRESSTÖDSNÄMNDENS BESLUT Frågan i nu aktuella ärenden är om tidningarna har rätt till driftsstöd och i så fall till vilket belopp samt om eventuell återbetalning ska ske av redan utbetalat belopp.

8 Sida 8/10 Allmänt driftsstöd för tidningarna Dagens ETC, ETC lokaltidning Umeå och ETC lokaltidning Jönköping har preliminärt beräknats och betalats ut utifrån den upplaga som TS Mediefakta AB angett i presstödsintyg utfärdade under 2016 och Intygen utfärdades med stöd av de uppgifter som ETC Förlag AB, ETC lokaltidning i Umeå AB och ETC lokaltidning i Jönköping AB har lämnat. Mot bakgrund av de uppgifter som framkom vid den löpande revisionen av tidningarna beslutade presstödsnämnden att nya presstödsintyg skulle inhämtas för de aktuella mätperioderna. I de nya intygen är vissa abonnemang exkluderade i förhållande till tidigare intyg. Bolagen har uppgett att dessa intyg inte ger en korrekt bild av de tre tidningarnas abonnerade upplagor utan att de enbart innehåller en del av de betalda exemplaren. Orsaken till detta är enligt ETC Förlag AB att TS Mediefakta AB nu enbart räknar individuellt betalda prenumerationer och inte prenumerationer via annan betalare eller försäljningsbolag, vilket påverkar den abonnerade upplagan drastiskt. Kravet på individuell beställning och betalning för abonnemang som ska ingå i den presstödsgrundande upplagan har inte ändrats. Inte heller har någon annan förändring skett för hur upplagan ska beräknas. Presstödsnämnden gör därför bedömningen att de nya intygen ska ligga till grund för beräkningen av rätt till slutligt driftsstöd. Dagens ETC I det nya presstödsintyget som utfärdades den 30 januari 2018 anges tidningens medelnettoupplaga till exemplar. ETC Förlag AB har lämnat in en redovisning av hur stödet har använts och vilka kostnader det har täckt. Dessa uppgifter är styrkta av en oberoende godkänd eller auktoriserad revisor. Redovisningen visar att stödet avseende 2017 inte överstiger 40 procent av kostnaderna för tidningsutgivningen året innan. Presstödsnämnden konstaterar att ETC Förlag AB därför med stöd av det nya intyget har rätt till kronor för utgivningen av Dagens ETC för år Eftersom det utbetalade stödet uppgår till kronor, har stöd betalats ut med ett för högt belopp. Detta innebär att frågan om återbetalningsskyldighet aktualiseras och i så fall till vilket belopp. Tre presstödsintyg har utfärdats för tidningen rörande driftstöd för 2017, i november 2016, augusti 2017 och januari Av intyg utfärdat den 18 november 2016 och som låg till grund för nämndens beslut den 7 december 2016 om driftsstöd för år 2017 framgick att medelnettoupplagan för Dagens ETC uppgick till exemplar vilket motsvarar ett driftsstöd om kronor för år Den upplaga som ligger till grund för beslutet har inte satts ifråga.

9 Sida 9/10 Efter att tidningen i januari 2017 ökat utgivningsfrekvensen från fem till sju dagar i veckan skedde en ny mätning av tidningens upplaga och ett nytt intyg utfärdades den 25 augusti 2017 utifrån de uppgifter som ETC Förlag AB då lämnade. Presstödsnämnden har med stöd av detta intyg i september och december 2017 beviljat ett högre driftsstöd än vad som beviljades i december Enligt det nya intyget från den 30 januari 2018, som avser samma mätperiod, uppgår tidningens medelnettoupplaga till en lägre nivå än vad som angetts i intyget från den 25 augusti 2017 eftersom ETC Förlag AB har exkluderat vissa abonnemang. För de abonnemang som har exkluderats finns inte ett underlag som gör att det går att säkerställa att kravet på individuell beställning och betalning är uppfyllt. Eftersom det inte finns ett tillräckligt tydligt underlag som går att verifiera borde enligt presstödsnämnden abonnemangen inte heller ha ingått i det underlag som lämnades i samband med intyget från augusti Eftersom ett högre driftstöd har utbetalats på grundval av de uppgifter ETC Förlag AB har lämnat i augusti 2017 har bolaget orsakat att stöd lämnats med för högt belopp. ETC Förlag AB ska därför återbetala kronor, vilket motsvarar skillnaden mellan det driftstöd som beviljades i december 2016 och det belopp som beviljades på grundval av de uppgifter som lämnades i augusti Det har inte framkommit några särskilda skäl att efterge kraven på återbetalning. Beloppet ska ha betalats in till Myndigheten för press, radio och tv, bg senast den 31 augusti Vid utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta för år beräknad enligt en räntefot som motsvarar den vid varje tid gällande referensräntan med ett tillägg av 8 procentenheter. ETC lokaltidning Umeå och ETC lokaltidning Jönköping De presstödsintyg som utfärdades den 30 januari 2018 visar att tidningarnas upplagor understiger lägsta gräns för rätt till allmänt driftsstöd. Tidningarna uppfyller därför inte förutsättningarna för driftstöd. Eftersom bolagen har beviljats driftstöd har stöd således betalats ut felaktigt. Detta innebär att frågan om återbetalningsskyldighet aktualiseras. Driftsstödet beviljades med stöd av presstödsintyg utfärdat den 17 maj 2017 respektive den 25 augusti Presstödsnämnden har därefter beslutat att inhämta nya presstödsintyg för samma mätperiod. Enligt de nya intygen från den 30 januari 2018 är tidningarnas abonnerade upplaga lägre än vad som angetts i intygen från maj respektive augusti Detta beror på är att bolagen har exkluderat vissa abonnemang. För de abonnemang som har exkluderats finns inte ett underlag som

10 Sida 10/10 gör att det går att säkerställa att kravet på individuell beställning och betalning är uppfyllt. Eftersom det inte finns ett tillräckligt tydligt underlag som går att verifiera borde enligt presstödsnämnden abonnemangen inte heller ha ingått i det underlag som lämnades i samband med intygen från maj och augusti Eftersom driftstöd har utbetalats på grundval av de uppgifter ETC lokaltidning i Umeå AB och ETC lokaltidning i Jönköping AB har lämnat i maj respektive augusti 2017 har bolagen orsakat att stöd lämnats felaktigt. Bolagen är därför återbetalningsskyldiga för utbetalt stöd. ETC lokaltidning i Umeå AB ska återbetala kronor och ETC lokaltidning i Jönköping AB ska återbetala kronor. Särskilda skäl att efterge kraven på återbetalning har inte framkommit. Beloppen ska ha betalats in till Myndigheten för press, radio och tv, bg senast den 31 augusti Vid utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta för år beräknad enligt en räntefot som motsvarar den vid varje tid gällande referensräntan med ett tillägg av 8 procentenheter. Beslutet har fattats av ordförande Ann-Jeanette Eriksson samt ledamöterna Annika Malm, Bengt Eliasson, Inger Fredriksson, Niclas Malmberg, Patric Nylén, Marta Obminska, Jonas Rydfors, Brit Stakston och Inger Strömbom efter föredragning av handläggare Kajsa Rohdin. Ann-Jeanette Eriksson Kajsa Rohdin Originalhandlingen med namnunderskrifter förvaras hos myndigheten.

Förslag till föreskrifter om ändring i Myndigheten för press, radio och tv:s föreskrifter om presstöd (MPRTFS 2016:1)

Förslag till föreskrifter om ändring i Myndigheten för press, radio och tv:s föreskrifter om presstöd (MPRTFS 2016:1) Förslag till föreskrifter om ändring i Myndigheten för press, radio och tv:s föreskrifter om presstöd (MPRTFS 2016:1) Myndigheten för press, radio och tv föreskriver i fråga om Myndigheten för press, radio

Läs mer

Beslut om allmänt driftsstöd för utgivning av SvD Junior 2016

Beslut om allmänt driftsstöd för utgivning av SvD Junior 2016 2016-09-14 16/01645 HB Svenska Dagbladet AB & Co Västra Järnvägsgatan 21 11164 Stockholm Beslut om allmänt driftsstöd för utgivning av SvD Junior 2016 Beslut Presstödsnämnden beslutar att bevilja preliminärt

Läs mer

Myndigheten för press, radio och tv:s författningssamling

Myndigheten för press, radio och tv:s författningssamling Myndigheten för press, radio och tv:s författningssamling Utgivare: Helena Söderman, Myndigheten för press, radio och tv, Box 33, 121 25 Stockholm-Globen ISSN 2000-6926 Föreskrifter om ändring i Myndigheten

Läs mer

Presstödsnämndens tillämpning av presstödsförordningen (1990:524) avseende digital tidningsutgivning

Presstödsnämndens tillämpning av presstödsförordningen (1990:524) avseende digital tidningsutgivning 2016-06-08 Dnr 16/01516 Presstödsnämndens tillämpning av presstödsförordningen (1990:524) avseende digital tidningsutgivning Beslut Presstödsnämnden beslutar om följande tillämpning i frågor om digital

Läs mer

BESLUT. SÖKANDE AB William Michelsens Boktryckeri, Södra Ringgatan 14, Alingsås

BESLUT. SÖKANDE AB William Michelsens Boktryckeri, Södra Ringgatan 14, Alingsås BESLUT 2018-06-13 Dnr 18/01849 SÖKANDE AB William Michelsens Boktryckeri, Södra Ringgatan 14, 441 85 Alingsås SAKEN Begäran om omprövning av beslut om allmänt och begränsat driftsstöd BESLUT Presstödsnämnden

Läs mer

Villkoren för de beviljade utvecklingsstöden framgår av detta beslut samt bilaga 1.

Villkoren för de beviljade utvecklingsstöden framgår av detta beslut samt bilaga 1. Sida 1/3 BESLUT 2018-04-11 Dnr: 18/00257-00267 SÖKANDE MittMedia AB, Box 367, 801 05 Gävle SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar

Läs mer

Värmlands Folkblad Drift AB, Box 67, Karlstad

Värmlands Folkblad Drift AB, Box 67, Karlstad BESLUT 2016-10-19 Dnr: 16/01804 SÖKANDE Värmlands Folkblad Drift AB, Box 67, 651 03 Karlstad SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar

Läs mer

Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 10 februari Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 10 februari Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 2016-02-10 Dnr 16/00097 Protokoll 1/2016 Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 10 februari 2016. Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande

Läs mer

HB Svenska Dagbladet AB & Co, Stockholm

HB Svenska Dagbladet AB & Co, Stockholm BESLUT 2016-10-19 Dnr: 16/01975 SÖKANDE HB Svenska Dagbladet AB & Co, 105 15 Stockholm SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar BESLUT

Läs mer

Tidningar i Norr AB, Box 3053, Umeå

Tidningar i Norr AB, Box 3053, Umeå BESLUT 2017-04-05 Dnr: 17/00257 SÖKANDE Tidningar i Norr AB, Box 3053, 903 02 Umeå SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar BESLUT Presstödsnämnden

Läs mer

Presstödsnämnden beslutar att bevilja Sydöstran AB utvecklingsstöd för Sydöstran med kronor.

Presstödsnämnden beslutar att bevilja Sydöstran AB utvecklingsstöd för Sydöstran med kronor. BESLUT 2016-10-19 Dnr: 16/01749 SÖKANDE Sydöstran AB, 371 88 Karlskrona SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar BESLUT Presstödsnämnden

Läs mer

Västerbottens-Kurirens Media AB, Förrådsvägen 9, Umeå

Västerbottens-Kurirens Media AB, Förrådsvägen 9, Umeå Sida 1/4 BESLUT 2017-10-18 Dnr: 17/02077, 17/02085-- 17/02096 SÖKANDE Sörmlands Media AB, Box 120, 631 02 Eskilstuna Västerbottens-Kurirens Media AB, Förrådsvägen 9, 901 32 Umeå MittMedia AB, Box 367,

Läs mer

HB Svenska Dagbladet AB & Co, Stockholm

HB Svenska Dagbladet AB & Co, Stockholm BESLUT 2016-10-19 Dnr: 16/01976 SÖKANDE HB Svenska Dagbladet AB & Co, 105 15 Stockholm SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar BESLUT

Läs mer

Tidningsföreningen Proletären, Box 3117, Göteborg

Tidningsföreningen Proletären, Box 3117, Göteborg BESLUT 2016-10-19 Dnr: 16/01965 SÖKANDE Tidningsföreningen Proletären, Box 3117, 400 32 Göteborg SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar

Läs mer

Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar

Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar BESLUT 2017-04-05 Dnr: 17/00262 -- 17/00269, 17/00271 --17/00273 SÖKANDE MittMedia AB, Box 367, 801 06 Gävle SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna

Läs mer

HB Svenska Dagbladet AB & Co, Stockholm

HB Svenska Dagbladet AB & Co, Stockholm BESLUT 2016-10-19 Dnr: 16/01977 SÖKANDE HB Svenska Dagbladet AB & Co, 105 15 Stockholm SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar BESLUT

Läs mer

Östgöta Media AB, Stohagsgatan 2, Norrköping

Östgöta Media AB, Stohagsgatan 2, Norrköping BESLUT 2017-10-18 Dnr: 17/02081 SÖKANDE Östgöta Media AB, Stohagsgatan 2, 601 83 Norrköping SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar

Läs mer

Presstödsnämndens föreskrifter behöver anpassas till den nya lydelsen av presstödsförordningen.

Presstödsnämndens föreskrifter behöver anpassas till den nya lydelsen av presstödsförordningen. 2016-01-13 Dnr: 16/00077 Bilaga till remiss om ändrade föreskrifter om presstöd Författningskommentarer till föreskrifter om presstöd Inledning Presstödsförordningen (1990:524) har ändras för anpassa regelverket

Läs mer

Ansökan från Prolog KB om att få förmedla distributionsstöd

Ansökan från Prolog KB om att få förmedla distributionsstöd 2016-04-13 Dnr 16/00072 Prolog KB Box 190 721 05 Västerås Ansökan från Prolog KB om att få förmedla distributionsstöd Beslut Presstödsnämnden beslutar att Prolog KB får förmedla distributionsstöd. Beslutet

Läs mer

Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 14 september Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 14 september Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 2016-09-14 Dnr 16/00097 Protokoll 4/2016 Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 14 september 2016. Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande

Läs mer

Promemoria Kulturdepartementet. Förslag till nya bestämmelser om återbetalning i presstödsförordningen (1990:524)

Promemoria Kulturdepartementet. Förslag till nya bestämmelser om återbetalning i presstödsförordningen (1990:524) Promemoria 2010-10-13 Kulturdepartementet Förslag till nya bestämmelser om återbetalning i presstödsförordningen (1990:524) Förslag: Om ett driftsstöd till ett tidningsföretag har betalats ut felaktigt

Läs mer

Nya Wermlands-Tidningens AB, Box 28, Karlstad

Nya Wermlands-Tidningens AB, Box 28, Karlstad BESLUT 2016-10-19 Dnr: 16/01961 SÖKANDE Nya Wermlands-Tidningens AB, Box 28, 651 02 Karlstad SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar

Läs mer

Ortstidningar i Väst AB, Box 523, Kungälv

Ortstidningar i Väst AB, Box 523, Kungälv 1/4 BESLUT 2018-04-11 Dnr 18/00279 SÖKANDE Ortstidningar i Väst AB, Box 523, 442 15 Kungälv SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar

Läs mer

Kulturrådets författningssamling

Kulturrådets författningssamling Kulturrådets författningssamling ISSN 0347-8548 Presstödsnämndens föreskrifter om presstöd beslutade den 7 september 2011 KRFS 2011:2 Utkom från trycket den 14 oktober 2011 Presstödsnämnden föreskriver

Läs mer

Myndigheten för press, radio och tv:s författningssamling

Myndigheten för press, radio och tv:s författningssamling Myndigheten för press, radio och tv:s författningssamling Utgivare: Kerstin Morast, Myndigheten för press, radio och tv, Box 33, 121 25 Stockholm-Globen ISSN 2002-3170 Myndigheten för press, radio och

Läs mer

Östgöta Media AB, Norrköping. Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar

Östgöta Media AB, Norrköping. Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar BESLUT 2016-10-19 Dnr: 16/01944 SÖKANDE Östgöta Media AB, 601 83 Norrköping SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar BESLUT Presstödsnämnden

Läs mer

Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 15 februari Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 15 februari Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 2017-02-15 Dnr 17/00464 Protokoll 1/2017 Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 15 februari 2017. Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande

Läs mer

Protokoll 5/2016

Protokoll 5/2016 2015-10-19 Protokoll 5/2016 Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 19 oktober 2016. Plats: Myndigheten för radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande Thomas Norling

Läs mer

Kulturrådets författningssamling

Kulturrådets författningssamling Kulturrådets författningssamling ISSN 0347-8548 Presstödsnämndens föreskrifter om presstöd beslutade den 9 april 2014. KRFS 2014:2 Utkom från trycket den 12 maj 2014 Presstödsnämnden föreskriver följande

Läs mer

Kulturrådets författningssamling

Kulturrådets författningssamling Kulturrådets författningssamling Presstödsnämndens föreskrifter om presstöd Ersätter KRFS 1997:13 och 2002:1 KRFS 2009:1 Utkom från trycket den 10 juni 2009 Beslutade den 29 april 2009. Presstödsnämnden

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i presstödsförordningen (1990:524) Utfärdad den 15 november 2018 Publicerad den 23 november 2018 Regeringen föreskriver 1 i fråga om presstödsförordningen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Mediestödsförordning Utfärdad den 20 december 2018 Publicerad den 21 december 2018 Regeringen föreskriver 1 följande. Inledande bestämmelser 1 I denna förordning finns bestämmelser

Läs mer

BESLUT Dnr 18/03749

BESLUT Dnr 18/03749 Sida 1/7 BESLUT 2019-04-10 Dnr 18/03749 SÖKANDE MittMedia AB, Box 367, 80 105 Gävle SAKEN Allmänt driftsstöd BESLUT MittMedia AB beviljas preliminärt allmänt driftsstöd för 2019 med 10 440 650 kronor för

Läs mer

Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 10 februari Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 10 februari Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 2016-02-10 Dnr 16/00097 Protokoll 1/2016 Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 10 februari 2016. Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande

Läs mer

Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 1 (4) Protokoll nr 1/2014 Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 12 februari 2014. Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande

Läs mer

Ansökan om allmänt driftsstöd/begränsat driftsstöd Inkl. bilaga för kostnadsredovisning

Ansökan om allmänt driftsstöd/begränsat driftsstöd Inkl. bilaga för kostnadsredovisning Ansökan om allmänt driftsstöd/begränsat driftsstöd Inkl. bilaga för kostnadsredovisning Tidningstitel som ansökan avser Namn på tidningsutgivande företag eller motsvarande Organisationsnummer Företaget/koncernen

Läs mer

Ändringar i Presstödsförordningen (1990:524) kommer att träda i kraft den 1 januari Ändringarna innebär bl.a. en namnändring av nämnden.

Ändringar i Presstödsförordningen (1990:524) kommer att träda i kraft den 1 januari Ändringarna innebär bl.a. en namnändring av nämnden. Myndighet Myndigheten för press, radio och tv Diarienummer 18/04050 Rubrik Föreskrifter om ändring i föreskrifter om presstöd (MPRTFS 2016:1) A Allmänt Beskrivning av problemet och vad man vill uppnå Regeringen

Läs mer

Författningskommentarer till Myndigheten för press, radio och tv:s föreskrifter vid ansökan om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar

Författningskommentarer till Myndigheten för press, radio och tv:s föreskrifter vid ansökan om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar Författningskommentarer till Myndigheten för press, radio och tv:s föreskrifter vid ansökan om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar Inledning Förordningen om utvecklingsstöd till tryckta

Läs mer

Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 1 (5) Protokoll nr 1/2013 Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 13 februari 2012. Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 16 september 2015. Plats: Myndigheten för radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 16 september 2015. Plats: Myndigheten för radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 2015-09-16 Protokoll 5/2015 Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 16 september 2015. Plats: Myndigheten för radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande Thomas Norling

Läs mer

Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 1 (3) Protokoll nr 3/2013 Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 12 juni 2013. Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande

Läs mer

Sammanställning av hur driftsstödet användes 2017

Sammanställning av hur driftsstödet användes 2017 Dnr: 18/04210 Sammanställning av hur driftsstödet användes 2017 Ett tidningsföretag som har beviljats driftsstöd för en dagstidning ska årligen i efterhand lämna in en redovisning till presstödsnämnden

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet.

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bilaga till beslut om bidrag Version 2011:2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1. Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet

Läs mer

Justerat den 18 juni 2019

Justerat den 18 juni 2019 Dnr 19/00608 PROTOKOLL vid sammanträde onsdagen den 12 juni 2019 klockan 10.00 13.30 Myndigheten för press, radio och tv:s lokaler, Arenavägen 55, 121 25 Stockholm-Globen Justerat den 18 juni 2019 1 Närvarande

Läs mer

Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 11 februari 2015 Plats: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 11 februari 2015 Plats: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 1 (4) Protokoll 1/2015 Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 11 februari 2015 Plats: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande Thomas Norling

Läs mer

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget.

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Bilaga till beslut om bidrag Version 2014:1 Villkor för bidrag 1. Tillämpning Dessa villkor gäller för bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet om bidrag till t.ex. föreningar, stiftelser,

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i presstödsförordningen (1990:524); SFS 2015:301 Utkom från trycket den 5 juni 2015 utfärdad den 28 maj 2015. Regeringen föreskriver 1 att 1 kap. 2 och

Läs mer

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas.

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas. Bilaga 2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Förvaltningsavdelningen Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1 Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Tillämpningsanvisningar för kommunalt i Sollentuna Antagna av barn- och ungdomsnämnden 2008-08-26, 79/2008, Dnr 2007/167 BUN Reviderad av barn- och ungdomsnämnden 2012-11-20, 124/2012, Dnr 2012/0222 BUN-1

Läs mer

Inga-Lill Pettersson Utredningstjänsten Tel E-post

Inga-Lill Pettersson Utredningstjänsten Tel E-post 2017-04-28 Dnr 2017:382 Rapport från utredningstjänsten PRESSTÖD OCH UPPLAGEUTVECKLING Gefle Dagblad, Arbetarbladet, Söderhamnskuriren, Ljusnan, Ljusdals-Posten och Hudiksvalls tidning ingår alla i Mittmedia

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1996:1030) om underhållsstöd; SFS 2004:829 Utkom från trycket den 9 november 2004 utfärdad den 28 oktober 2004. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Ränta och dröjsmålsränta vid återbetalning av sjukersättning enligt 37 kap. socialförsäkringsbalken. Kjell Rempler (Socialdepartementet)

Ränta och dröjsmålsränta vid återbetalning av sjukersättning enligt 37 kap. socialförsäkringsbalken. Kjell Rempler (Socialdepartementet) Lagrådsremiss Ränta och dröjsmålsränta vid återbetalning av sjukersättning enligt 37 kap. socialförsäkringsbalken Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 30 januari 2014 Ulf Kristersson

Läs mer

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Svensk författningssamling 2005:1089 t.o.m. SFS 2017:938 SFS nr: 2005:1089 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 2005-12-08

Läs mer

Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 1 (4) Protokoll nr 1/2014 Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 12 februari 2014. Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande

Läs mer

Post 1 av 1 träffar. Departement: Socialdepartementet. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:900. Ikraft: överg.best.

Post 1 av 1 träffar. Departement: Socialdepartementet. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:900. Ikraft: överg.best. Regeringskansliets rättsdatabaser Post 1 av 1 träffar SFS-nummer 2014:67 /Rubriken upphör att gälla U:2018-07-01/ Förordning (2014:67) om bidrag till arbetsgivare för köp av arbetsplatsnära stöd för återgång

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om stöd för yrkesintroduktionsanställningar; utfärdad den 19 december 2013. SFS 2013:1157 Utkom från trycket den 27 december 2013 Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr:

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr: 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext och gäller för bidrag till projekt med en ensam part. I Vinnovas beslut och system m.m. använder

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag till barn- och ungdomsorganisationer; SFS 2011:65 Utkom från trycket den 1 februari 2011 utfärdad den 20 januari 2011. Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för kvinnors organisering; SFS 2005:1089 Utkom från trycket den 16 december 2005 utfärdad den 8 december 2005. Regeringen föreskriver 1 följande. Statsbidragets

Läs mer

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till projektverksamhet som främjar

Läs mer

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till verksamhet som främjar

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag till skolhuvudmän för insatser inom ramen för samverkan för bästa skola och för att stärka utbildningens kvalitet för nyanlända; SFS 2016:329 Utkom

Läs mer

Åtgärden ska vara slutförd senast

Åtgärden ska vara slutförd senast 1(6) SWEDISH ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY Johan Iwald Tel: 010-698 14 10 Johan.Iwald@Naturvardsverket.se BESLUT 2018-04-26 Ärendenr: KKL- -2018 Beslut om stöd från Klimatklivet Beslut Naturvårdsverket

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag till skolhuvudmän som inrättar karriärsteg för lärare; SFS 2013:70 Utkom från trycket den 5 mars 2013 utfärdad den 21 februari 2013. Regeringen föreskriver

Läs mer

Villkor för bidrag förmedlade inom Stöd till civilsamhället för fred och säkerhet

Villkor för bidrag förmedlade inom Stöd till civilsamhället för fred och säkerhet Villkor för bidrag förmedlade inom Stöd till civilsamhället för fred och säkerhet Sida 1 (5) 1. Tillämpning Dessa villkor gäller för svenska ideella föreningar och stiftelser som tecknar avtal om bidrag

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i presstödsförordningen (1990:524); SFS 2015:937 Utkom från trycket den 22 december 2015 utfärdad den 10 december 2015. Regeringen föreskriver 1 i fråga

Läs mer

Presstödsnämndens föreskrifter förslag till förändrad lydelse

Presstödsnämndens föreskrifter förslag till förändrad lydelse 1 (8) 2014-03-07 Dnr 14/00009 Presstödsnämndens föreskrifter förslag till förändrad lydelse Dagens lydelse Föreslagen ny lydelse kommentarer för diskussion Kursiverad text avser förändrad lydelse 1 kap.

Läs mer

Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning

Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning Aktuell lydelse Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning Bestämmelser oavsett om betalning sker i efterskott eller förskott Starttidpunkt för beviljandeperiod 1 När Försäkringskassan

Läs mer

Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 7 december Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 7 december Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 2016-12-07 Dnr 16/00097 Protokoll 6/2016 Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 7 december 2016. Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande

Läs mer

Sida 1 (5) KAMMARRÄTTEN I Mål nr STOCKHOLM DOM Avdelning Meddelad i Stockholm

Sida 1 (5) KAMMARRÄTTEN I Mål nr STOCKHOLM DOM Avdelning Meddelad i Stockholm Sida 1 (5) KAMMARRÄTTEN I Mål nr 1316-10 STOCKHOLM DOM Avdelning 5 2010-11-03 Meddelad i Stockholm KLAGANDE Ink 2010 =11- O5 onr2ccy/s IC) ( Ombud: Förbundsjurist LO-TCO Rättsskydd AB Box 1155 111 81 Stockholm

Läs mer

Förordning (2013:1157) om stöd för yrkesintroduktionsanställningar

Förordning (2013:1157) om stöd för yrkesintroduktionsanställningar Förordning (2013:1157) om stöd för yrkesintroduktionsanställningar Svensk författningssamling 2013:1157 t.o.m. SFS 2016:428 Inledande bestämmelser 1 Denna förordning innehåller bestämmelser om stöd till

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om stöd för nystartsjobb; SFS 2018:43 Utkom från trycket den 13 februari 2018 utfärdad den 1 februari 2018. Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelser

Läs mer

108 kap. 2 och 110 kap. 46 socialförsäkringsbalken. Högsta förvaltningsdomstolen meddelade den 13 november 2017 följande dom (mål nr ).

108 kap. 2 och 110 kap. 46 socialförsäkringsbalken. Högsta förvaltningsdomstolen meddelade den 13 november 2017 följande dom (mål nr ). HFD 2017 ref. 65 Försäkringskassan har inte haft rätt att återkräva föräldrapenning som felaktigt lämnats för barn som varit bosatta utomlands när kassan i ett ärende om barnbidrag för samma barn informerats

Läs mer

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem BESLUT XXXX-XX-XX 1(6) Handläggare Saknas Testkommunen 123 45 Karlskrona Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och

Läs mer

Upplaga enligt revision från PwC

Upplaga enligt revision från PwC Upplaga enligt revision från PwC Version 1.0, 2011-01-24 1. Regelverkets syfte 1.1 Regelverkets syfte Upplageredovisningen syftar till att ge en rättvisande bild som stödjer en hållbar utveckling av mediers

Läs mer

Fråga om rätt till utbetalning enligt lagen om förfarandet vid skattereduktion för hushållsarbete när arbetet har betalats av annan än köparen.

Fråga om rätt till utbetalning enligt lagen om förfarandet vid skattereduktion för hushållsarbete när arbetet har betalats av annan än köparen. HFD 2016 ref. 29 Fråga om rätt till utbetalning enligt lagen om förfarandet vid skattereduktion för hushållsarbete när arbetet har betalats av annan än köparen. 67 kap. 11 inkomstskattelagen (1999:1229),

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om återbetalning av stöd; SJVFS

Läs mer

Ansökan om allmänt driftsstöd för utgivning av Göteborgs-Posten

Ansökan om allmänt driftsstöd för utgivning av Göteborgs-Posten 2017-02-15 Dnr 16/02902 Stampen Local Media AB 405 02 Göteborg Ansökan om allmänt driftsstöd för utgivning av Göteborgs-Posten Beslut Presstödsnämnden beslutar att avslå ansökan om driftsstöd för 2017

Läs mer

Post 1 av 1 träffar. Departement: Arbetsmarknadsdepartementet. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2017:830

Post 1 av 1 träffar. Departement: Arbetsmarknadsdepartementet. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2017:830 Regeringskansliets rättsdatabaser Post 1 av 1 träffar SFS-nummer 2015:502 Förordning (2015:502) om viss samverkan om unga och nyanlända Departement: Arbetsmarknadsdepartementet Utfärdad: 2015-06-25 Ändring

Läs mer

Central statsförvaltning m.m.

Central statsförvaltning m.m. Central statsförvaltning m.m. 2012/13:JO1 Kritik mot STs arbetslöshetskassa, som innehållit ersättning på ett felaktigt sätt (Beslut av JO Axberger den 14 maj 2012, dnr 2367-2011) Beslutet i korthet: STs

Läs mer

Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 1 (5) Protokoll nr 1/2013 Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 13 februari 2012. Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statligt stöd för hållbara städer; SFS 2008:1407 Utkom från trycket den 30 december 2008 utfärdad den 18 december 2008. Regeringen föreskriver följande. 1 Enligt

Läs mer

Granskning av externa jobbcoacher

Granskning av externa jobbcoacher 1 (5) Stockholm den 2 februari 2010 Granskning av externa jobbcoacher Bakgrund Den 18 december 2008 fick Arbetsförmedlingen i uppdrag att upphandla kompletterande aktörer som ska erbjuda arbetssökande

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för höjda löner till lärare och vissa andra personalkategorier; SFS 2016:100 Utkom från trycket den 23 februari 2016 utfärdad den 11 februari 2016.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om körkortslån Utfärdad den 14 juni 2018 Publicerad den 21 juni 2018 Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelser 1 Denna förordning innehåller bestämmelser

Läs mer

HFD 2015 ref 10. Lagrum: 16 a kap. lagen (1962:381) om allmän försäkring

HFD 2015 ref 10. Lagrum: 16 a kap. lagen (1962:381) om allmän försäkring HFD 2015 ref 10 Sjukersättning som betalats ut innan Försäkringskassan beslutat att de särskilda reglerna om steglös avräkning ska tillämpas ska inte behandlas som preliminär sjukersättning och kan därmed

Läs mer

Förordning (2009:689) om statligt stöd till solceller

Förordning (2009:689) om statligt stöd till solceller Start / Dokument & lagar / Förordning (2009:689) om statligt stöd till solceller Förordning (2009:689) om statligt stöd till solceller Svensk författningssamling 2009:689 t.o.m. SFS 2017:1300 SFS nr: 2009:689

Läs mer

Myndigheten för press, radio och tv:s författningssamling

Myndigheten för press, radio och tv:s författningssamling Myndigheten för press, radio och tv:s författningssamling Utgivare: Helena Söderman, Myndigheten för press, radio och tv, Box 33, 121 25 Stockholm-Globen ISSN xxxx-xxxx Myndigheten för press, radio och

Läs mer

Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel (Beslutet), Lär 201x/xxx.

Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel (Beslutet), Lär 201x/xxx. Bilaga 1 Villkor för Beslutet 2014-06-10 Dnr: Lär 201x/xxx Projekt Nummer Villkor för beslutet Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statligt stöd för att regionalt främja små och medelstora företag; SFS 2015:210 Utkom från trycket den 14 april 2015 utfärdad den 26 mars 2015. Regeringen föreskriver

Läs mer

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2015

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2015 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. När det enbart finns en Projektpart gäller inte villkor om projektavtal, överföring av bidrag till

Läs mer

Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 1 (4) Protokoll nr 4/2012 Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 12 september 2012. Sammanträdeslokal: Presstödsnämndens sammanträdeslokal, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande

Läs mer

Tillstånd att sända lokalradio Stockholms län/stockholm (AB 01:06)

Tillstånd att sända lokalradio Stockholms län/stockholm (AB 01:06) Bilaga 1 Tillstånd att sända lokalradio Stockholms län/stockholm (AB 01:06) Tillståndshavare MTG Radio Sales AB (556490-7979) Beteckning för sändningarna SthlmFM 105,9 Sändningsområde Stockholm Beskrivning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om bidrag till företagshälsovård med vissa insatser inom rehabiliteringsområdet; SFS Utkom från trycket den utfärdad den 3 december 2009. Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statligt stöd för konst- och kulturutbildningar och vissa andra utbildningar; SFS 2013:871 Utkom från trycket den 26 november 2013 utfärdad den 14 november 2013.

Läs mer

Post 1 av 1 träffar. Departement: Arbetsmarknadsdepartementet A. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:1022

Post 1 av 1 träffar. Departement: Arbetsmarknadsdepartementet A. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:1022 Regeringskansliets rättsdatabaser Post 1 av 1 träffar SFS-nummer 2007:414 Förordning (2007:414) om jobb- och utvecklingsgarantin Departement: Arbetsmarknadsdepartementet A Utfärdad: 2007-05-31 Ändring

Läs mer

Granskning av arbetslöshetskassornas årsredovisningar 2015

Granskning av arbetslöshetskassornas årsredovisningar 2015 2016:26 Granskning av arbetslöshetskassornas årsredovisningar 2015 Granskning initierad av IAF Dnr: 2016/55 Granskning av arbetslöshetskassornas årsredovisningar 2015 Granskning initierad av IAF Inspektionen

Läs mer

Ungdomsstyrelsens kommentarer

Ungdomsstyrelsens kommentarer Ungdomsstyrelsens kommentarer till Förordning (2011:65) om statsbidrag till barnoch ungdomsorganisationer Förordningen utfärdades av Utbildningsdepartementet den 20 januari år 2011. Regeringen har skrivit

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om stöd vid korttidsarbete; utfärdad den 28 november 2013. SFS 2013:948 Utkom från trycket den 6 december 2013 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande. Lagens tillämpningsområde

Läs mer

Uppföljning av Högkostnadsskyddet mot sjuklönekostnader

Uppföljning av Högkostnadsskyddet mot sjuklönekostnader 1 (6) Socialdepartementet 103 33 Stockholm Uppföljning av Högkostnadsskyddet mot sjuklönekostnader Bakgrund Den nya förmånen Högkostnadsskydd mot sjuklönekostnader trädde i kraft den 1 juli 2010. Högkostnadsskyddet

Läs mer