Sammanträdesdatum Socialnämnden (20)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-09-27 1. (20)"

Transkript

1 Socialnämnden (20) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Ingvar Näsman (s) Runo Eriksson (s) ersättare för Annica Blomgren (s) Anna Warnqvist (s) Rurik Norrman (s) Nils Fröberg (s) Anders Persson (c) Monica Littorin (v) Eje Johansson (v) ersättare för Anita B Neuman (v) Övriga deltagande: Kristina Sandberg, förvaltningschef Helena Landin, kamrer Bernt Johansson, verksamhetschef Ingmar Ångman, IFO-chef Marianne Andersson, sekreterare Mary Lind Dalevi, samordnare. Utses att justera: Runo Eriksson Justeringens plats och tid: Underskrifter: Kommunkansliet,... Sekreterare: Marianne Andersson Paragrafer: Ordförande: Bjarne Rasmussen... Justerande: Runo Eriksson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Socialnämnden : Datum för anslags uppsättande: Paragraf 76 förklaras omedelbart justerad. Anslås under tiden Protokollet i övrigt anslås Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Kommunkansliet. Underskrift:

2 2. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Dnr: Ärendemening sid. 71 Information om kommunens drogförebyggande arbete Ändrade sammanträdestider i oktober Ekonomisk månadsrapport Statistikredovisning Avtal ÖLL länets kommuner om konsultstöd, vuxna med utvecklingsstörning och psykisk tilläggsproblematik Ansökan om projektmedel: Anhöriga som hjälper och vårdar närstående Yttrande över förslag till gemensam folkhälsopolicy Ansökan: Stimulansmedel inom vård och omsorg om de mest sjuka äldre Inköp av datastöd för schemaläggning Riktlinjer för insatser jämlikt SoL inom vård och omsorg Verksamhetstillsyn av valda delar i Degerfors kommun Verksamhetstillsyn av socialtjänstens hantering av våld mot kvinnor Remissvar Förslag till allmänna råd om personalens kompetens vid handläggning och uppföljning av ärenden som rör barn och unga Verksamhetsrapport Kompetensstegen, delredovisning Nya bestämmelser om rapporteringsskyldighet och särskild avgift i SoL Ansökan om EU-medel till kompetensutveckling Rapport om upprättade avtal. 20

3 Socialnämnden SN 71 Dnr: Information om kommunens drogförebyggande arbete. Socialnämnden tackar Mary Lind Dalevi för informationen. Mary Lind Dalevi, som är kommunens samordnare för det drogförebyggande arbetet, lämnade en rapport om kommunens drogförebyggande insatser. Kommunen är väl framme vad gäller de föräldrastödjande insatserna som bedrivs vid Familjecentralen och Ventilen.

4 Socialnämnden SN 72 Dnr: Ändrad tid för möten i oktober. Planeringsutskottet i oktober flyttas från den 12/10 till den 19/10. Socialnämndens möte hålls enligt tidigare planering den 25/10.

5 Socialnämnden SN 73 Dnr: Ekonomisk månadsrapport. Ekonomisk månadsrapport för augusti mottas och läggs efter genomgång till handlingarna. Ekonomisk månadsrapport för augusti månad redovisades. Den visar på ett prognosticerat underskott vid årets slut med kr, vilket är en förbättring mot föregående månad.

6 Socialnämnden SN 74 Dnr: Statistikredovisning. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Statistik från individ- och familjeomsorgens verksamhet redovisades.

7 Socialnämnden SN 75 Dnr: Avtal mellan Örebro läns landsting och länets kommuner om konsultstöd i verksamheten för vuxna personer med utvecklingsstörning och psykisk tilläggsproblematik och/eller svåra beteendestörningar. Degerfors socialnämnd beslutar teckna avtal tillsammans med övriga kommuner i länet och Örebro läns landsting om konsultstöd i verksamhet för vuxna personer med utvecklingsstörning och psykisk tilläggsproblematik och/eller svåra beteendestörningar. År 2002 inrättades ett Mobilt team för stöd till kommunal personal inom verksamhet för personer med utvecklingsstörning och psykisk tilläggsproblematik och/eller svåra beteendestörningar. Finansiering sker genom de medel som vid överförandet till kommunerna av omsorgerna om utvecklingsstörda kvarlämnades hos landstinget. En översyn av avtalet har nu genomförts och ett avtalsförslag har upprättats. s beredning Socialnämndens planeringsutskott, 58/2006.

8 Socialnämnden SN 76 Dnr: Ansökan om projektmedel för vidareutveckling av stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående. Socialnämnden beslutar att inom befintlig budgetram för 2007 omfördela kr, under förutsättning att Länsstyrelsen beviljar kr för år 1 till projektförslaget att stödja anhöriga/närstående. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Riksdagen beslutade i december 2004 att 25 miljoner kronor per år under perioden skulle utgå till kommunerna för fortsatt utveckling av stödformer för anhöriga. Ytterligare medel till kommunerna på 114 miljoner kronor har beslutas i december Medlen betalas ut ett år i taget under två år med start under år Socialnämnden har i juni 2006 beslutat om att vi ska delta i hela länets anhörigstödsprojekt även under år två. Projektets innehåll Utan biståndsprövning få tillgång till en trygghetsplats då anhöriga eller närstående sviktar och behöver akut/planerad avlösning. Maxtiden för den akuta/planerade avlösningen är 1-2 veckor. Kostnadsfri avlösning i hemmet utan biståndsprövning timmar/månad. Den anhöriga kan välja egen avlösare eller via hemvården. Finansiering Projektets totalkostnad under år 1 är kr och det bidrag som sökts från Länsstyrelsen är kr. Kommunens egen kostnad uppgår till kr. s beredning Socialnämndens planeringsutskott, 59/2006. Beslutsexpediering Länsstyrelsen i Örebro

9 Socialnämnden SN 77 Dnr: Yttrande över förslag till gemensam folkhälsopolicy för Karlskoga och Degerfors kommuner. Socialnämnden antar förvaltningschefens yttrande som sitt. Förslag till gemensam folkhälsopolicy för Karlskoga och Degerfors kommuner har godkänts av folkhälso- och kostnämnden. Förslaget har lämnats ut på remiss till samtliga nämnder i de båda kommunerna. Arbetet med att ta fram förslaget till gemensam folkhälsopolicy har skett i ett tvärsektoriellt folkhälsonätverk. Från socialnämndens område har den medicinskt ansvariga sjuksköterskan ingått. Förvaltningschefen har lämnat förslag till yttrande. s beredning Socialnämndens planeringsutskott, 60/2006. Beslutsexpediering Folkhälso- och kostnämnden,./..

10 Socialnämnden SN 78 Dnr: Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel inom vård och omsorg om de mest sjuka äldre. Socialnämnden beslutar att ansöka om stimulansbidrag, kronor, för insatser inom vård och omsorg om de mest sjuka äldre för att utveckla rehabiliteringen i samverkan med primärvård, Karlskoga och Laxå kommun. Skapa hemrehabiliteringsteam samt höja kompetensen om ett rehabiliterande förhållningssätt. Regeringen anser att resurser behöver förstärkas för att förbättra vården och omsorgen av de mest sjuka äldre (prop. 2005/06:115). Syftet är att höja kvaliteten inom vården och omsorgen om de mest sjuka äldre. I samverkan med primärvården, Karlskoga lasarett, Karlskoga och Laxå kommuner har handlingsplaner tagits fram för att skapa hemrehabteam, höja kompetensen om ett rehabiliterande förhållningssätt, öka kunskapen hos omvårdnadspersonal i basrehabilitering. En överenskommelse har träffats att i samverkan söka stimulansmedel för att förverkliga dessa planer. Syftet med samverkan är att effektivare identifiera och tillgodose rehabiliteringsbehovet hos de mest sjuka äldre, samt att höja kvaliteten genom samverkan mellan rehabaktörerna samt att ett rehabiliterande förhållningssätt blir en naturlig del i vardagsarbetet. Med ett stimulansbidrag med ett tak på kronor för 2006 för Degerfors kommuns del kan en satsning göras som utökar och utvecklar rehabiliteringsutbudet och därmed ökar kvaliteten för de mest sjuka äldre. Förslaget är att vi ska söka medel för rehabilitering för att skapa hemrehabiliteringsteam och höja kompetensen om ett rehabiliterande förhållningssätt. s beredning Socialnämndens planeringsutskott, 61/2006.

11 Socialnämnden SN 79 Dnr: Inköp av datorstöd för schemaläggning inom vård och omsorg. 1. Socialnämnden beslutar inköpa datorstödet Time-Care, Fas 1, till en kostnad av kronor. 2. Kostnaden finansieras av ej utnyttjade investeringsmedel. Syftet med att införa ovan beslutade datorstöd är att få stöd för planering av arbetstiden och schemaläggning, som kan leda till att kunna tillmötesgå önskemål om höjd sysselsättningsgrad. Datorstödet kommer att inledas under hösten 2006 och provperioden pågår till och med Efter provperioden ska kommunen gå vidare i Fas 2, till en kostnad av kronor. Dessutom tillkommer en kostnad för vikariepoolen, som beroende på antalet vikarier som skall hanteras i systemet, uppgår till cirka kronor. Komplettering med system för vikariepoolen kan bli aktuellt först år Kostnaden för Fas 2 och vikariepoolen finansieras av investeringsmedel Behov finns av att införskaffa ett datorstöd för planering, schemaläggning och bemanning inom vård och omsorg samt handikappomsorg. En ny arbetstidslag träder i kraft den 1 januari 2007 som kommer att innebära ett nytt sätt att lägga schema. Det som föranleder detta är kravet på dygnsvila 11 timmar samt att sovande natt räknas som aktiv tid. Ett av nämndens mål är att utveckla arbetstidsmodeller som syftar till att möjliggöra höjning till önskad sysselsättningsgrad. Behovet av datorstödet är i första hand för planering av arbetstiden och schemaläggning mot bakgrund av de nya kraven i arbetstidslagen. I andra hand för att få stöd för vikarieanskaffning. har varit föremål för facklig förhandling som avslutats i överenskommelse. s beredning Socialnämndens planeringsutskott, 62/

12 Socialnämnden SN 80 Dnr: Riktlinjer för insatser jämlikt socialtjänstlagen inom vård och omsorg. Socialnämnden antar förslaget till nya riktlinjer för insatser jämlikt socialtjänstlagen inom vård och omsorg. Förslag till nya riktlinjer för insatser jämlikt socialtjänstlagen inom vård och omsorg i Degerfors kommun har tagits fram. Tidigare regelverk antogs s beredning Socialnämndens planeringsutskott, 63/2006.

13 Socialnämnden SN 81 Dnr: Rapport: Verksamhetstillsyn av valda delar i Degerfors kommun. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Länsstyrelsen har gjort verksamhetstillsyn enligt 13 kap 2 socialtjänstlagen, i Degerfors äldreomsorg. Tillsynen skedde den 11, 12 och 13 september. Bland annat granskades självbestämmande och inflytande i den vård och omsorg som ges i hemmet och i särskilt boende. Länsstyrelsens slutrapport har ännu inte inkommit till kommunen.

14 Socialnämnden SN 82 Dnr: Rapport: Verksamhetstillsyn av socialtjänstens hantering av aktualiseringar rörande våld mot kvinnor i Degerfors kommun. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Länsstyrelsen har genomfört verksamhetstillsyn inom individ- och familjeomsorgen i Degerfors kommun. Tillsynsområde var kommunens insatser vid våld mot kvinnor.

15 Socialnämnden SN 83 Dnr: Rapport: Remissvar på förslag till allmänna råd om personalens kompetens vid handläggning och uppföljning av ärenden som rör barn och unga. Efter att socialnämnden tagit del av IFO-chefens remissvar läggs detsamma till handlingarna. Socialförvaltningen i Degerfors kommun har beretts möjlighet att lämna synpunkter på förslag till allmänt råd om kompetens hos personal som handlägger och följer upp ärenden som rör barn och unga. Ett remissvar har lämnats av IFO-chefen som i huvudsak ställer sig positiv till förslaget.

16 Socialnämnden SN 84 Dnr: Verksamhetsrapport. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Just nu pågår arbetet med budget Tillsättningen av tre undersköterskor i hemtjänsten med inriktning demensvård, är nu klar. Demensteamet arbetar från och med 1 september heltid i hemvården. Tillförlitlig statistik avseende sjukfrånvaro samt övertid/mertidsuttag efterfrågas av nämnden. Kamreren tar med sig frågan.

17 Socialnämnden SN 85 Dnr: Rapport: Kompetensstegen, delredovisning första halvåret. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Delredovisning för hur stödet från kompetensstegen använts redovisas. Redovisning avser första halvåret 2006, 1 januari t o m 30 juni. Dialogutbildning har genomförts till all personal inom kommunens särskilda boenden. En utbildning i nutrition har påbörjats.

18 Socialnämnden SN 86 Dnr: Rapport: Nya bestämmelser om rapporteringsskyldighet och särskild avgift i SoL. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Nya och skärpta krav har kommit om uppföljning av kommunernas verkställighet av gynnande beslut. Kvartalsvis rapportering skall i fortsättningen ske till Länsstyrelsen, Revisionen och till Kommunfullmäktige. Rapporteringen kommer att ligga till grund för vitesuttag. Den första rapporten skall lämnas i oktober.

19 Socialnämnden SN 87 Dnr: Rapport: Ansökan om EU-medel till kompetensutveckling. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Utifrån de önskemål som framkom vid kompetensanalysen, har ansökan om EU-medel lämnats. De utbildningar man vill genomföra är datautbildning, Kognitivt förhållningssätt, transaktionsanalys, handikappkunskap samt handledarutbildning till sjuksköterskorna.

20 Socialnämnden SN 88 Dnr: Rapport: Upprättade avtal. Socialnämnden har tagit del av upprättade avtal. Därmed läggs ärendet till handlingarna. Avtal öppenvård för missbrukare, Dnr Karlskoga och Degerfors kommuns socialtjänst har gemensamt upphandlat öppenvård för missbrukare från Rockesholms behandling- och utbildning KB under perioden 4 september 2006 till och med 3 september Kostnaderna för programmet fördelas proportionellt i relation till nyttjandegraden från respektive kommun. Avtal beroendecentrum, Dnr Beroendecentrum och socialtjänsten i Degerfors har träffat överenskommelse om särskilda insatser och samarbetsformer under tiden 1 oktober 2006 till och med 31 december 2007.

21

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23) Socialnämnden 2006-11-22 1. (23) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 17.05. Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Ingvar Näsman (s) Annica

Läs mer

Kristina Sandberg, förvaltningschef Marianne Andersson, sekreterare. Siv Karlsson. Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson

Kristina Sandberg, förvaltningschef Marianne Andersson, sekreterare. Siv Karlsson. Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson Socialnämnden 2007-01-11 1. (7) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 14.00. Beslutande: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande Siv Karlsson, (kd) Mary-Anne Landberg, (s) Ingvar Näsman, (s) Anna

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden (17) Socialnämnden 2006-05-24 1. (17) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 08.15 10.30. Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Annica Blomgren (s) Runo

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2005-01-19 1. (13) SN050119

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2005-01-19 1. (13) SN050119 Socialnämnden 2005-01-19 1. (13) Plats och tid: Familjecentralen på Pilgården, kl. 13.15 16.00 Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Annica Blomgren (s) Johnny Berg (s) Rurik Norrman (s) Ingvar

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden (15) SN050518

Sammanträdesdatum Socialnämnden (15) SN050518 Socialnämnden 2005-05-18 1. (15) Plats och tid: Socialkontorets sammanträdesrum, kl. 13.15 16.30. Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Annica Blomgren (s) Nils Fröberg (s) ers för Johnny Berg (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2005-09-21 1. ( 20 ) SN050921

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2005-09-21 1. ( 20 ) SN050921 Socialnämnden 2005-09-21 1. ( 20 ) Plats och tid: Degerfors Församlingshus, kl. 8.15 11.30. Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Pernilla Stolt (s) ers för Annica Blomgren (s) Anna Warnqvist (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2008-12-10 1. (25) Mary-Anne Landberg

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2008-12-10 1. (25) Mary-Anne Landberg Socialnämnden 2008-12-10 1. (25) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 12.00 16.30. BESLUTANDE Ledamöter: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande, närvarande 129-144 Siv Karlsson, (kd) ordförande under

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2008-09-10 1. (24) Underskrifter:. Paragrafer: 90-109 ... ANSLAG / BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2008-09-10 1. (24) Underskrifter:. Paragrafer: 90-109 ... ANSLAG / BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2008-09-10 1. (24) Plats och tid: Letälvsgården, kl. 13.15 17.00. Beslutande: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande Siv Karlsson, (kd) Mary-Anne Landberg, (s) Rurik Norrman, (s) Nils Fröberg,

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden (21) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden (21) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl Socialnämnden 2009-06-18 1. (21) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 9.30 13.00. ANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Bjarne Rasmussen, (S), ordförande Siv Karlsson, (KD) Mary-Anne Landberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-04-13 1(16) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.15 15.30, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin-Neuman (V), ordförande Monica Littorin (V), vice ordförande Bernt Vitans (V) Kathe Arvidsson (MP)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjg

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrum Myggdalen, plan 1 Onsdag 15 juni 2005, kl. 19.00-21.00 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-03-16 1(15) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.15 16.00, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin-Neuman (V), ordförande Monica Littorin (V) 29-38 Bernt Vitans (V) Agneta Pettersson (V) Kathe Arvidsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m)

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m) Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Tid och plats Kommunhuset Stollen kl 08.15 12.00 ande Diana Blomgren (s) ordförande Magnus Andersson (s) Maria Pärssinen (s) Binita Paues (s) 1-4, 6-12 Birgit Winges (v)

Läs mer

Anders Persson. Kommunkansliet. Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson.... Ordförande: Bjarne Rasmussen.... Justerande: Anders Persson

Anders Persson. Kommunkansliet. Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson.... Ordförande: Bjarne Rasmussen.... Justerande: Anders Persson Socialnämnden 2007-11-21 1. (22) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 16.45. Beslutande: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande Siv Karlsson, (kd) Mary-Anne Landberg, (s) Rurik Norrman (s) ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-12 1. ( 8 ) KS040112

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-12 1. ( 8 ) KS040112 Kommunstyrelsen 2004-01-12 ( 8 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annica Blomgren (s) Ove Torpman (s) Frans Maretta (s),

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Familjecentralen, Askersund den 11 maj 2010 kl 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-06-19 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.20. Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lennart Samuelsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-06-19 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.20. Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lennart Samuelsson Vård- och Omsorgsnämnden 2003-06-19 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.20 Beslutande Sören Carlsson Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lennart Samuelsson Bjarne Westerlund Lars-Åke

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13:00-14:00 Beslutande Bengt Petersson ordf (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Lennart Samuelsson (M) ersätter Linda Strömblad (C) Börje

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Magnus Andersson Socialförvaltningen 2009-06-17. Socialnämnden 2009-06-24

ANSLAG/BEVIS. Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Magnus Andersson Socialförvaltningen 2009-06-17. Socialnämnden 2009-06-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2009-06-11 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 14.30-16.00 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Lars Bohman (s) Magnus Andersson (s) Roland Johansson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl ,

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl , VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl. 08.00 09.00, 12.00 14.30. Beslutande Bengt Ivan Lidqvist Willy Nilsson Petra Jonsson, 106-108, Gunnar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

Socialnämndens sammanträde 18 november 2015

Socialnämndens sammanträde 18 november 2015 SON 150 Redovisning och handlingsplan med anledning av beslut från IVO SON 151 Ekonomisk månadsrapport för oktober 2015 SON 152 Driftsform för nytt särskilt boende SON 153 Budget 2016 Plats och tid Rådhuset,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 39 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.00 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Gavrilidis,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-04-08, kl. 09:00 12:00 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.55 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-04-24, kl 0900-1020 Beslutande Anne Niska, S Owe Pekkari, S Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, onsdagen den 19 april 2017 kl 08:30 11.45. Beslutande Ledamöter Maud Lundbäck (S) Katarina Burman (V) Johan Söderholm (S) Ritva Persson (S) ers

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223 Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 16.30 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s) ers Annica Blomgren (s) Ove Torpman

Läs mer

Socialnämnden (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl.

Socialnämnden (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:30-11:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.00 16.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 15.15-15.25 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden (24) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden (24) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl Socialnämnden 2009-02-26 1. (24) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 16.10. BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Bjarne Rasmussen, (S), ordförande Siv Karlsson, (KD) Mary-Anne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl Socialnämnden 2018-11-21 1 Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl. 09.00 11.20 Ajournering, kl. 10.40 11.05 Beslutande: Anders Nilsson (S), ordförande Britt-Marie Wall (S) Christer Olsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-09-19 Plats och tid Konferensrum Älven, Socialkontoet, kl 08.15-10.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Eva Johansson

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson 1 (22) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (8) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-12:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Dennis Byberg (M) Övriga Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Carina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45 Nr 2006-12-19 Socialnämnden 1(15) Plats och tid Skållerudshemmet, klockan 13:00-16:00 Ajournering 14:35-14:45 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Erik Johansson (kd)

Läs mer

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00 2013-05-14 Sida 1-11 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, tisdagen den 14 maj 2013, kl 08:30-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2008-11-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-11-13 kl 08.00-12.30 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordförande Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-15

Socialnämnden 2014-10-15 2014-10-15 226 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 227 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 228 Delgivningar... 4 229 Ansökan från Adoptionscentrum,

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Anette Söderström Birgitta Harsbo Monica Klarvik, 64 Magnus Lander (mp) Ann Lagerlöf. Solveig Eriksson Socialförvaltningen

Anette Söderström Birgitta Harsbo Monica Klarvik, 64 Magnus Lander (mp) Ann Lagerlöf. Solveig Eriksson Socialförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) 2011-08-30 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Sammanträdesrum Boken, kl

Sammanträdesrum Boken, kl 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 13.00-15.00 Beslutande Elisabeth Holmer (S), ordförande ( 86-98, 100-106) Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Övriga

Läs mer

OBS! Extra sammanträde med socialnämnden den 2011-08-17 kl 10.00

OBS! Extra sammanträde med socialnämnden den 2011-08-17 kl 10.00 Socialnämnden 2011-06-29 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 29 juni 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 B-lista

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-09-24 2 SN 117 Dnr 110.08 700 Muntlig information Lessebo hemtjänstområde Personal och enhetschef på Berghälla servicehus informerade om arbetet inom hemtjänsten och nämndens ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13:30-17:30 ande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Annica Eriksson (s) Sölve Persson (s) Gunnel Kask (s) Stefan Svensson (s) Lisbet Björklund

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Socialnämnden 2009-05-12 37

Socialnämnden 2009-05-12 37 Socialnämnden 2009-05-12 37 Plats och tid Hjernet, 2009-05-12 kl 13.30 13.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Socialnämnden (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-11:30 Ajournering kl.

Socialnämnden (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. Socialnämnden 2016-11-23 1 (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-11-23 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 09:50-10:30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-08-22, kl. 1300-1515 ande Anne Niska, S Jan Larsson, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 15.22 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omvårdnadsnämnden (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omvårdnadsnämnden (12) Omvårdnadsnämnden 2010-01-27 1(12) Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 3 Information Förebyggande erksamheten... 4 Anmälan av delegationsbeslut... 6 Omvårdnadsnämndens protokoll... 7 Anmälan

Läs mer

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101.

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101. TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Stora Tjörnsalen kl. 17.00 18.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Yvonne Andersson (m) Gun Alexandersson-Malm (fp)

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-05-24 Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00 Beslutande Övriga närvarande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-07-02 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 2 juli 2013. Madeleine

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13)

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-11-10 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 9:50-10:30 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-05-18 - Folkets hus, Götetorpssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) till kl. 15:30, 58-64, 66-69 Anita

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln Paragrafer 457-461 kl. 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30

Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30 Sida 1 Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Jörgen Dimenäs (M)

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Inger Clausson (hob) Mariam Karimbiak (v)

Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Inger Clausson (hob) Mariam Karimbiak (v) Omsorgsnämnden 2008-01-30 1 Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, 2008-01-30 kl. 13.00 16.25 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Ersättare

Läs mer