Sammanträdesdatum Socialnämnden (17)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Socialnämnden (17)"

Transkript

1 Socialnämnden (17) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Annica Blomgren (s) Runo Eriksson (s) ersättare för Anna Warnqvist (s) Rurik Norrman (s) Ingvar Näsman (s) Nils Fröberg (s) Gunnel Carlsson (fp) ersättare för Ann Alvenfors (c) Ove Birath (mp) Monica Littorin (v) Anita B Neuman (v) Bernt Vitans (v) Kristina Sandberg, förvaltningschef Helena Landin, kamrer Bernt Johansson, verksamhetschef Ingmar Ångman, IFO-chef Kerstin Isaksson, rehab.chef Marianne Andersson, sekreterare Martina Strand, demensteamet Gunwor Lövbäck, demensteamet Pet von Hoffsten, läkare demensteamet Rurik Norrman Justeringens plats och tid: Underskrifter: Kommunkansliet,... Sekreterare: Marianne Andersson Paragrafer: Ordförande: Bjarne Rasmussen... Justerande: Rurik Norrman BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Socialnämnden : Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Kommunkansliet. Underskrift:

2 2. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Dnr: Ärendemening sid. 43 Information från Demensteamet Redovisningsärenden Ekonomisk månadsrapport Ansökan om utvecklingsmedel till bättre vård och behandling för personer med tungt missbruk Ansöka om bidrag till år två av projektet Kvalificerat stöd till ungdomar i eget boende Ansökan om bidrag från BRIS Barnens rätt i samhället Remissyttrande över samrådsförslag till översiktsplan över Letälven med omgivningar Gemensam länsorganisation för den personliga ombudsverksamheten i Örebro län Rapport: Verksamhetsplan Rapport: Svar på framställan från integrationsverket om mottagande av personer som beviljats uppehållstillstånd Delrapport från projekt Kvalificerat stöd till ungdomar med eget boende Delrapport från projekt Samordare för förebyggande insatser Verksamhetsrapport Anmälningar Internationellt studiebesök vid familjecentralen i Degerfors. 17

3 Socialnämnden SN 43 Dnr: Information från Demensteamet. 1. Nämnden tackar demensteamet för informationen. 2. Verksamhetsberättelse för 2005 mottas för kännedom och läggs till handlingarna. Demensteamet informerade om sin verksamhet. Verksamhetsberättelse för 2005 redovisades.

4 Socialnämnden SN 44 Dnr: Redovisningsärenden. Redovisningsärenden mottas och läggs till handlingarna. Två ärenden från individ- och familjeomsorgens verksamhet redovisades.

5 Socialnämnden SN 45 Dnr: Ekonomisk månadsrapport. Ekonomisk månadsrapport för april månad läggs efter genomgång till handlingarna. Ekonomisk månadsrapport för april månad redovisades. Under april månad har underskottet minskat med kr och är nu kr. Individ- och familjeomsorgen står för kr av underskottet, vilket främst beror på försörjningsstödet. Den andra stora minusposten beror på ett extraordinärt vårdärende inom vård- och omsorg där kostnaden är kr. Redovisade siffror anger prognosticerat underskott vid årets slut. Statistikrapport En sammanställning över beviljade bistånd jml 4 kap 1 SoL redovisades.

6 Socialnämnden SN 46 Dnr: Ansökan om utvecklingsmedel till bättre vård och behandling för personer med tungt missbruk. 1. Socialnämnden beslutar att hos Länsstyrelsen i Örebro län ansöka om utvecklingsmedel enligt redovisad skrivelse. 2. Ingmar Ångman får i uppdrag att verkställa ansökan till Länsstyrelsen. Regeringen har beslutat om en särskild satsning för insatser för personer med tungt missbruk. För åren 2006 och 2007 har 10 mkr per år fördelats till Örebro län. Målet med utvecklingen av missbruksvården är att erbjuda en lätt tillgänglig möjlighet till vård och behandling för människor med tungt missbruk. Degerfors kommun avser att starta ett utvecklingsarbete som omfattar två år med start 1 september Ekonomiskt avser ansökan år 1. Något krav på delfinansiering av utvecklingskostnaderna finns inte. Utifrån kommunens ansökan kommer Länsstyrelsen i Örebro län att skriva ett avtal med kommunen i vilket beviljat bidrag kommer att anges. Väsentligt är att det arbete som utvecklas med stöd av statsbidragen och som vid en utvärdering visar sig fungera väl, har möjlighet att fortleva utan bidrag från staten. Socialnämnden måste därför vara medveten om att ansökan innebär ett ansvarstagande på denna punkt. Kostnadskalkyl för år ett: kr och för år två: kr. Beslutsunderlag s beredning, planeringsutskottet 39/2006. Beslutsexpediering: Länsstyrelsen./.

7 Socialnämnden SN 47 Dnr: Ansökan om bidrag till år två av projektet Kvalificerat stöd till ungdomar i eget boende. 1. Socialnämnden beslutar att hos Länsstyrelsen i Örebro län ansöka om utvecklingsmedel enligt redovisad skrivelse. 2. Ingmar Ångman får i uppdrag att verkställa ansökan till Länsstyrelsen. Projektet Kvalificerat stöd till ungdomar med eget boende startades Förslag till ansökan om utvecklingsmedel för andra året redovisas. Den totala kostnaden är kr, varav kommunens egen insats är kr. För resterande del, kr, har ansökan om projektmedel gjorts. Beslutsunderlag s beredning, planeringsutskottet 40/2006. Beslutsexpediering Länsstyrelsen./.

8 Socialnämnden SN 48 Dnr: Ansökan om bidrag från BRIS - Barnens rätt i samhället. Socialnämnden avslår BRIS ansökan om bidrag för verksamhetsåret BRIS region Mitt, Region inom Riksförbundet BRIS, ansöker om verksamhetsbidrag inför år 2007 med kronor, vilket motsvarar 4 kr per barn upp till 18 år. Degerfors kommuns policy är att stödja föreningar verksamma i kommunen, då riksorganisationer har möjlighet att söka statligt stöd. Beslutsunderlag s beredning, planeringsutskottet 44/2006. Beslutsexpediering BRIS

9 Socialnämnden SN 49 Dnr: Remissvar fördjupning av översiktsplan över Letälven med omgivningar. Socialnämnden antar socialchefens synpunkter som sina, och översänder skrivelsen till strategi- och utvecklingsavdelningen. Socialnämnden bereds möjlighet till samråd avseende förslag till översiktsplan över Letälven med omgivningar. Socialchefen har i tjänsteskrivelse lämnat synpunkter på förslaget till översiktsplan och gör följande påpekande: Angeläget att kommentera ur socialtjänstens ansvarsområde är planeringen av bebyggelse på Brukssidan. Det är viktigt att bostäderna är tillgängliga för alla åldersgrupper och oavsett funktionshinder. Detta innebär att både befintlig bebyggelse och planerad bebyggelse bör innehålla ett antal bostäder med god tillgänglighet, hiss alternativt marknära bostäder. Idag är kvarboendet på bruksområdet begränsat. Det är också viktigt att det finns tillgång till service i form av dagligvaruhandel samt lokaler som fungerar som mötesplatser. Likaså är tillgång till kollektivtrafik i området viktig. Beslutsunderlag s beredning, planeringsutskottet 42/2006. Beslutsexpediering Strategi- och utvecklingsavd. Kommunstyrelsens diarie.

10 Socialnämnden SN 50 Dnr: Gemensam länsorganisation för den personliga ombudsverksamheten i Örebro län. Socialnämnden beslutar att ingå i den gemensamma länsorganisationen för den personliga ombudsverksamheten i Örebro län och teckna det föreslagna samarbetsavtalet mellan länets tolv kommuner. Möjligheten att samla de personliga ombuden för personer med psykisk ohälsa under en organisation har utretts. Syftet är att utveckla verksamheten genom att samla dem i en gemensam organisation och under en chef. Förslag till länsgemensam organisation Hällefors kommun har påtagit sig ansvaret som värdkommun och de tolv kommunerna köper sina tjänster av värdkommunen. Fördelningen av de kostnader som inte ryms inom statsbidraget fördelas proportionellt inom kommunerna i förhållande till folkmängden och personer över 18 år den 31 december varje år. Ansvar för verksamheten har chefen för personliga ombud inför socialchefen och omsorgsnämnden i värdkommunen, som är huvudman. Socialchefen i värdkommunen rapporterar till övriga kommuners socialchefer. Dessutom skall det i varje länsdel finnas en referensgrupp med lokala representanter från brukarorganisationer, socialförvaltning, psykiatrin, försäkringskassan och arbetsförmedlingen. De personliga ombuden beviljas tjänstledighet från sina ordinarie tjänster och erhåller visstidsanställning i värdkommunen. Degerfors kommun har en organisation tillsammans med Karlskoga kommun med gemensamt 1,75 åa personliga ombud, där Karlskoga är värdkommun. De personliga ombuden har kvar sina lokaler på hemorten. Beslutsunderlag s beredning, planeringsutskottet 43/2006.

11 Socialnämnden SN 51 Dnr: Rapport: Verksamhetsplan Rapporten mottas och läggs till handlingarna. En reviderad upplaga av verksamhetsplanen lämnas till nämnden för synpunkter innan materialet omarbetas till den slutversion som nämnden kommer att få ta ställning till på mötet i juni. Synpunkter som framförs i partigrupperna skall lämnas till socialchefen eller sekreteraren innan den 7 juni då planeringsutskottet tar upp ärendet.

12 Socialnämnden SN 52 Dnr: Rapport: Svar på framställan från integrationsverket. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Från integrationsverket har inkommit en framställan om att teckna en överenskommelse om introduktionsplatser för flyktingar som fått uppehållstillstånd. Kommunstyrelsens arbetsutskott har remitterat ärendet till kommunledningen för att utreda frågan. kommer upp för behandling i kommunstyrelsens arbetsutskott den 22 maj, för att sedan slutbehandlas i kommunstyrelsen den 29 maj. Integrationsverkets framställer om mottagande av 57 flyktingar som fått uppehållstillstånd under Det förslag som kommunledningen lämnar till kommunstyrelsen är att kommunen tecknar avtal för mottagande av 30 personer per år för 2006 och Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade vid sitt möte den 22 maj 2006, att tillstyrka socialchefens förslag.

13 Socialnämnden SN 53 Dnr: Delrapport från projektet Kvalificerat stöd till ungdomar med eget boende. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Projektet är ett tvåårigt utvecklingsprojekt som startade 1 oktober En arbetsgrupp har ansvaret för planering och genomförande. I verksamheten har hittills 9 ungdomar födda Verksamheten bedrivs dels genom gruppverksamhet vid två tillfällen per vecka i en för ändamålet särskilt anskaffad lokal, dels genom individuella kontakter i form av samtal och hembesök för tillsyn i boendet. Rutiner för aktualisering, deltagande och uppföljning av projektet har utformats. Verksamheten är en försöksverksamhet och den har därför av naturliga skäl ännu inte funnit fasta former. Erfarenheterna hittills är att ungdomarna i första hand är i behov av stöd i förhållande till skola och arbetsliv.

14 Socialnämnden SN 54 Dnr: Delrapport för projektet Samordnare för förebyggande insatser. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Projektet startade 1 september En ledningsgrupp är utsedd med representanter för grundskolan, förskolan, socialtjänsten, primärvården, barnoch ungdomspsykiatrin samt folkhälso- och kostnämnden. I projektplanen anges bl.a att möjligheter och förutsättningar skall skapas för ett ökat samarbete inom föräldrastöd och föräldrastödet skall även utvecklas så att det bättre svarar mot pappors önskemål. Under projektets inledande skede är det dessa mål som man arbetat med.

15 Socialnämnden SN 55 Dnr: Verksamhetsrapport. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Den nya arbetstidslag som antagits innebär ett krav på 11 timmars dygnsvila. Det innebär att en översyn av schemaläggningen inom vård och omsorg måste göras. Ytterligare pengar för utbildning ska sökas inom bl.a kompetensstegen och via EU-bidrag, för att följa upp de utbildningsbehov som fördes fram i kompetensanalysen. _

16 Socialnämnden SN 56 Dnr: Anmälningar. Redovisade anmälningar mottas och läggs till handlingarna. Dödsboanmälan, daterad Dödsboanmälan, daterad Dödsboanmälan, daterad

17 Socialnämnden SN 57 Dnr: Internationellt studiebesök vid familjecentralen. Familjecentralen i Degefors kommer den 16 juni att få internationellt besök. Det är representanter för ett utbytesprojekt inom EU, där Ingmar Ångman ingår, som kommer att besöka familjecentralen.

18

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23) Socialnämnden 2006-11-22 1. (23) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 17.05. Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Ingvar Näsman (s) Annica

Läs mer

Kristina Sandberg, förvaltningschef Marianne Andersson, sekreterare. Siv Karlsson. Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson

Kristina Sandberg, förvaltningschef Marianne Andersson, sekreterare. Siv Karlsson. Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson Socialnämnden 2007-01-11 1. (7) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 14.00. Beslutande: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande Siv Karlsson, (kd) Mary-Anne Landberg, (s) Ingvar Näsman, (s) Anna

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-09-27 1. (20)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-09-27 1. (20) Socialnämnden 2006-09-27 1. (20) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 15.40. Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Ingvar Näsman (s) Runo Eriksson (s) ersättare för Annica Blomgren

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2005-01-19 1. (13) SN050119

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2005-01-19 1. (13) SN050119 Socialnämnden 2005-01-19 1. (13) Plats och tid: Familjecentralen på Pilgården, kl. 13.15 16.00 Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Annica Blomgren (s) Johnny Berg (s) Rurik Norrman (s) Ingvar

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden (15) SN050518

Sammanträdesdatum Socialnämnden (15) SN050518 Socialnämnden 2005-05-18 1. (15) Plats och tid: Socialkontorets sammanträdesrum, kl. 13.15 16.30. Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Annica Blomgren (s) Nils Fröberg (s) ers för Johnny Berg (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2008-09-10 1. (24) Underskrifter:. Paragrafer: 90-109 ... ANSLAG / BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2008-09-10 1. (24) Underskrifter:. Paragrafer: 90-109 ... ANSLAG / BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2008-09-10 1. (24) Plats och tid: Letälvsgården, kl. 13.15 17.00. Beslutande: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande Siv Karlsson, (kd) Mary-Anne Landberg, (s) Rurik Norrman, (s) Nils Fröberg,

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2005-09-21 1. ( 20 ) SN050921

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2005-09-21 1. ( 20 ) SN050921 Socialnämnden 2005-09-21 1. ( 20 ) Plats och tid: Degerfors Församlingshus, kl. 8.15 11.30. Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Pernilla Stolt (s) ers för Annica Blomgren (s) Anna Warnqvist (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2008-12-10 1. (25) Mary-Anne Landberg

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2008-12-10 1. (25) Mary-Anne Landberg Socialnämnden 2008-12-10 1. (25) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 12.00 16.30. BESLUTANDE Ledamöter: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande, närvarande 129-144 Siv Karlsson, (kd) ordförande under

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden (21) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden (21) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl Socialnämnden 2009-06-18 1. (21) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 9.30 13.00. ANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Bjarne Rasmussen, (S), ordförande Siv Karlsson, (KD) Mary-Anne Landberg,

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-03-16 1(15) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.15 16.00, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin-Neuman (V), ordförande Monica Littorin (V) 29-38 Bernt Vitans (V) Agneta Pettersson (V) Kathe Arvidsson

Läs mer

Socialnämnden (18)

Socialnämnden (18) Socialnämnden 2014-05-19 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Kent Hakefelt (FP) Anders Westerlind (M) Anita Gustafsson (M) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl Socialnämnden 2014-11-20 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl.13.00-17.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD) Birgitta Kahn

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2005-12-14 1. ( 10 ) Plats och tid: Prix-huset, kl 15.00-17.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v)

Läs mer

Protokoll 2011-04-27

Protokoll 2011-04-27 2011-04-27 Socialnämnden Plats och tid Rum Åbytorp, 2011-04-27, klockan 14:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Annica Eriksson (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta

Läs mer

Anders Persson. Kommunkansliet. Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson.... Ordförande: Bjarne Rasmussen.... Justerande: Anders Persson

Anders Persson. Kommunkansliet. Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson.... Ordförande: Bjarne Rasmussen.... Justerande: Anders Persson Socialnämnden 2007-11-21 1. (22) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 16.45. Beslutande: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande Siv Karlsson, (kd) Mary-Anne Landberg, (s) Rurik Norrman (s) ersättare

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2008-11-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-11-13 kl 08.00-12.30 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordförande Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-05-15 kl 08.00-12.10 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2010-09-07 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-09-07, klockan 13:30-15:48 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Sölve Persson (S) Raymonda Kourie (KD) Andreas Brorson (S) Linda Axäng (FP)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden (24) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden (24) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl Socialnämnden 2009-02-26 1. (24) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 16.10. BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Bjarne Rasmussen, (S), ordförande Siv Karlsson, (KD) Mary-Anne

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119 Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 17.15 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s), ers för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-04-12 1(21) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s) Övriga deltagare Laila Bradling,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-12 1. ( 8 ) KS040112

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-12 1. ( 8 ) KS040112 Kommunstyrelsen 2004-01-12 ( 8 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annica Blomgren (s) Ove Torpman (s) Frans Maretta (s),

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223 Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 16.30 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s) ers Annica Blomgren (s) Ove Torpman

Läs mer

Protokoll Sida 1 av 23

Protokoll Sida 1 av 23 Protokoll Sida 1 av 23 Plats och tid Polstjernan 9:00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ledamöter Tjänstemän Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Alf Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden (30)

Sammanträdesdatum Socialnämnden (30) Socialnämnden 2008-05-21 1. (30) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 13.15 16.40. Beslutande: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande Siv Karlsson, (kd) Mary-Anne Landberg, (s) Rurik Norrman, (s) Anna Warnqvist,

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-05-05 1. (13)

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-05-05 1. (13) Servicenämnden 2006-05-05 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 13.00-16.15 Beslutande: Börje Jansson (s), ordförande Marianne Högberg (s) Göran Persson (s) Jeannette Rasko (s) Björn Nordenhaag (mp)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Plats och tid Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Inga Magnusson (s) tjänstg ersättare för Marika Bjerstedt

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-12-13 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-04-20 - Sessionssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.10-16.30 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 ande Övriga deltagande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Kenneth Magnusson (C) Christoffer Gullberg (M) Linda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-04-13 1(16) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.15 15.30, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin-Neuman (V), ordförande Monica Littorin (V), vice ordförande Bernt Vitans (V) Kathe Arvidsson (MP)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45 Nr 2006-12-19 Socialnämnden 1(15) Plats och tid Skållerudshemmet, klockan 13:00-16:00 Ajournering 14:35-14:45 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Erik Johansson (kd)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2006-04-20, kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c), ordförande Anelia Dotcheva (c) Terttu Martinsson (c) Inger Herfindal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-03-25 1(23) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 13.15 16.30, Letälvsgårdens samlingssal. Siv Karlsson (KD) ordförande Mary-Anne Landberg (S) Rurik Norrman (S) Nils Fröberg

Läs mer

Lena Bergman, Socialt ansvarig sköterska SAS Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare

Lena Bergman, Socialt ansvarig sköterska SAS Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 11 april kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Mårten Karlsson, V. Ordförande (S) Agneta Eklund (S) Esbjörn Andersson

Läs mer

Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00

Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00 Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00 ande: Övriga: Hans Sternbro (S), ordförande Bernt Westerhagen (C), ersättare för Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-15

Socialnämnden 2014-10-15 2014-10-15 226 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 227 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 228 Delgivningar... 4 229 Ansökan från Adoptionscentrum,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Vård- och omsorgsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Mattias Jensen Pettersson Ann Svensson Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson (V) Inger

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2013-06-18 1. Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Ove Bäck (C) Kommunkontoret, Ödeshög

Socialnämndens arbetsutskott 2013-06-18 1. Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Ove Bäck (C) Kommunkontoret, Ödeshög 2013-06-18 1 Plats och tid Socialkontoret, Ödeshög, tisdagen 18 juni 2013, kl 08:00-10:50 Beslutande Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne Holm, vård och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Sammanträdesdatum 2005-06-07 Kultur- och utbildningsnämnden 1 (8)

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Sammanträdesdatum 2005-06-07 Kultur- och utbildningsnämnden 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Folkets Hus D-salen kl 9.00-11.00 Annika Engelbrektsson ordf. (s) Yvonne Karlsson (s) Fred Kiberu Mpiso (s) Ove

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-21 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 08.30-14.40 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Ann-Charlotte Grehn (S) Désirée Mattsson (S) Håkan Dannberg (C) Katarina Ståhlbrand

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15-12.00 Plats Kommunhuset, Stollen Närvarande Se sidan 2 Remzija Kolasinac (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset onsdagen den 21 september Justerade paragrafer

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag VAGGERYDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämndens arbetsutskott 2004-04-15 1 (26) Plats och tid Nämndrummet Skilingehus 2004-04-15 kl. 14.00 16.45 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m)

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m) Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Tid och plats Kommunhuset Stollen kl 08.15 12.00 ande Diana Blomgren (s) ordförande Magnus Andersson (s) Maria Pärssinen (s) Binita Paues (s) 1-4, 6-12 Birgit Winges (v)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-09-19 Plats och tid Konferensrum Älven, Socialkontoet, kl 08.15-10.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Eva Johansson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2006-04-27 1(11) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2006-04-27 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden (13) Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman

Vård- och Omsorgsnämnden (13) Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Vård- och Omsorgsnämnden 2004-06-24 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 08.15 10.15 Beslutande Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lars-Åke Lindman (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-03-26 19 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Willy Gollwitzer

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm Socialnämnden 2005-05-24 1 (14) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.00 Beslutande Ersättare Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Lars Johnsson (m) 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 20 juni 2016 kl 15.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) 15.00-16.00 Peter Söderlund (L) ersätter

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-04-08, kl. 09:00 12:00 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1 Socialnämnden 2008-02-05 1 Plats och tid Svegs Hälsocentral, kl 09.00-14.10 Beslutande Gunilla Hedin (s), ordf Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström (v) Stig Holm (c) kl 09.00-14.00

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Socialnämnden (13)

Socialnämnden (13) Socialnämnden 2015-03-19 1(13) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 13.00-16.00 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Marianne Ohlsson (C) Åsa Karlsson (S) Magnus Zetterlund (S) Lennart Eriksson

Läs mer

Yvonne Edman, sekreterare Mikael Ingsberg, socialchef, Lena Johansson, enhetschef, 21 ANSLAG/BEVIS

Yvonne Edman, sekreterare Mikael Ingsberg, socialchef, Lena Johansson, enhetschef, 21 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.15 ande Bengt Andersson, Centerpartiet Susanne Johansson, Socialdemokraterna Jan Hanna, Socialdemokraterna Bengt Ferm, Socialdemokraterna Maria Sundqvist (S) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

~ ~

~ ~ TINGSRYDS KOMMUN Utskottet för arbete och lärande Plats Tid Beslutande Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sam.m.anträdesdatum Datum för Förvaringsplats för protokollet Underskrift SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2010-08-11

Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2010-08-11 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.15 Beslutande Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Övriga deltagande

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13:00-14:00 Beslutande Bengt Petersson ordf (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Lennart Samuelsson (M) ersätter Linda Strömblad (C) Börje

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) Socialnämnden 2016-03-17 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-17.00 Sammanträdet startar med studiebesök i nya solrummet på Björkhagsgården Ajournering 16.15-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-05-28 46 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande torsdag 28 september 2017, kl. 13:00-16.30, med ajournering mellan kl.13:40 13:50, 14:56 15:09, 15:14 15:19 Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid ande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ordförande Justerare Stadshuset, Kumla, kl 13.30-16.30 Annica Eriksson (s) Sölve

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00 2013-05-14 Sida 1-11 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, tisdagen den 14 maj 2013, kl 08:30-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet, Socialförvaltningen 23 april 2015 klockan 13:30-15:00 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Bertil Rutström (V) ersättare för Sarah Andersson (S) Patrik Jonsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2013-01-30 Plats och tid Socialkontoret, konferensrum Älven, kl 08.30-09.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 4-7 2 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Harrys Alingsås...4 5 Ansökan om utvecklingsmedel för insatser mot våld i nära relationer...5 6 Ansökan om statsbidrag för verksamhet

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (7) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-09-22 1(7) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 12.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Claes Magnusson (M) Tommy Andersson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.00 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Ally Karlsson (v) Kristina Valtersson (c) från 28 Närvarande

Läs mer