Kurser våren 2013 Glasbranschföreningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kurser våren 2013 Glasbranschföreningen"

Transkript

1 Kurser våren 2013 Glasbranschföreningen

2 Innehållsförteckning Grundutbildning/Lärlingsutbildning 2 Obligatoriska lärlingsveckan 2 Distansutbildning för lärlingar 2 Bilglas 3 Grundutbildning bilglas 3 MTK 4 MTK Montage kurs för montörer 4 MTK Brand kurs för montörer 4 MTK Anvisningar del 1 Kurs för arbetsledare 5 MTK Anvisningar del 2 Kurs för arbetsledare 5 MTK 3 6 Juridik 7 Att tolka och prissätta administrativa föreskrifter 7 en fördjupningskurs i entreprenadjuridik 7 Övriga kurser 8 Kvalitets- och miljöplanering i företag och byggprojekt 8 Säljutbildning - Säljande hantverkare 8 1 (8)

3 Grundutbildning/Lärlingsutbildning Obligatoriska lärlingsveckan När en lärling har varit anställd cirka 6 månader genomförs en utbildningsvecka anordnad av Lärlingsnämnden. Utbildningen ges två gånger per år och genomförs på Glasskolan i Katrineholm. Det är en teoretisk utbildning som ger en introduktion till de olika delområdena inom glasmästeriyrket. Branschen bekostar utbildningen inklusive all lunch under veckan och företaget tar kostnaderna för resor, logi samt lön till lärlingen under veckan. Inbjudan till utbildningsveckan skickas till alla nyregistrerade lärlingar. Introduktion till de olika delområdena och teoriavsnitten i yrkesutbildningen. Traditionella lärlingar med cirka 6 månaders anställningstid. 4,5 dagar Branschen bekostar utbildningen, företaget står för lärlingens lön under veckan, resa och logi april, Glasskolan i Katrineholm Distansutbildning för lärlingar Det här är en kurs för lärlingar som vill få stöd på distans med att genomföra den teoretiska delen av yrkesutbildningen. Glasbranschföreningens lärlings- och grundutbildningsansvarige Joakim Länder gör individuella studieplaner för varje elev. Att ge stöd till lärlingen med att läsa in den teoretiska delen av yrkesutbildningen. Lärlingar Individuellt Kostnadsfritt för medlemmar Icke medlemmar i GBF betalar kr per delmoment. Kursen består av sju delar. Kontakta Joakim Länder på eller (8)

4 Bilglas Grundutbildning bilglas Dagens bilar med polyuretanlimmade rutor ställer ökade krav på företag och bilrutemontörer. Det är viktigt att arbetet är fackmässigt utfört. I grundutbildningskursen är första dagen teoretisk med genomgång av glasets och limmets materialegenskaper samt arbetsmiljöfrågor. Andra dagen har en praktisk inriktning kring demontering och montering av bilrutor samt juridisk information rörande bilrutebyte. Ge kunskap för att arbeten med bilrutemontage ska bli fackmässigt utförda. Bilrutemontörer 2 dagar kr för medlemmar i GBF kr för icke medlemmar februari, Glasskolan i Katrineholm 9-10 april, Glasskolan i Katrineholm april, Glasskolan i Katrineholm maj, Glasskolan i Katrineholm 3 (8)

5 MTK OBS! Montagekurserna bör inte kombineras med arbetsledarkurserna. MTK Montage kurs för montörer MTK Montage är en praktiskt inriktad kurs med tyngdpunkt på montering av glas och ramverk. Kursen innehåller en genomgång av MTKs monteringsanvisningar för isolerrutor och du får även praktiskt genomföra montage av isolerrutor i trä- och aluminiumfönster. Kursen innehåller även grundläggande teori om olika glastyper och glaskonstruktioner. Efter kursen ska du veta hur man på ett bra sätt planerar, genomför, utvärderar samt kvalitetsbedömer ett utfört arbete. Kursen är en av två delar för att bli auktoriserad montör. Den andra delen, MTK Brand, ska vara avklarad inom två år för att du ska bli godkänd. Ge kunskap för till att kunna utföra kvalitetsmässigt montage av glas och ramverk och därmed förhindra och minska antal fel och kostnader för reklamationer. Personer som glasar och monterar fönster och dörrar av trä och metall och som har jobbat några år i branschen. 12 februari, Glasskolan i Katrineholm 11 april, Glasskolan i Katrineholm 12 mars, Glasskolan i Katrineholm MTK Brand kurs för montörer Montage av brandglas måste ske på ett korrekt sätt. Partiet måste också monteras rätt till anslutande väggkonstruktion för att det ska fungera som avsett. Montaget av brandglas och anslutningar har en helt avgörande betydelse för funktionen. Kursen är en av två delar för att bli auktoriserad montör. Den andra delen, MTK Montage, ska vara avklarad inom två år för att du ska bli godkänd. Ge kunskaper om montering av brandklassade partier enligt gällande anvisningar. Personer som glasar och monterar fönster och dörrar av trä och metall och som har jobbat några år i branschen. 13 februari, Glasskolan i Katrineholm 13 mars, Glasskolan i Katrineholm 12 april, Glasskolan i Katrineholm 4 (8)

6 MTK Anvisningar del 1 Kurs för arbetsledare Kursen går igenom regler och anvisningar för montering av glas och ramverk och du får en teoretisk genomgång av MTKs publikationer. Den innehåller också grundläggande teori om olika glastyper och glaskombinationer. Kursen är en av två delar för att bli auktoriserad arbetsledare. Den andra delen, MTK Anvisningar del 2, ska vara avklarad inom två år för att du ska bli godkänd. Ge teoretiska kunskaper om regler och anvisningar för montering av glas och ramverk. Arbetsledare på glasmästeri, fasad- samt montageföretag. 5 mars, Glasskolan i Katrineholm 19 mars, Glasskolan i Katrineholm 7 maj, Glasskolan i Katrineholm MTK Anvisningar del 2 Kurs för arbetsledare För att en konstruktion med uppgift att förhindra brandspridning ska fungera som avsett måste rätt glas ha valts och monterats på ett riktigt sätt. Det gäller även anslutning till intilliggande konstruktion. Kursen innehåller teoriavsnitt om brand kopplat till glas och glaspartier samt genomgång av MTKs publikationer. Kursen är en av två delar för att bli auktoriserad montör. Den andra delen, MTK Anvisningar del 1, ska vara avklarad inom två år för att du ska bli godkänd. Ge teoretiska kunskaper om regler och anvisningar för montering av glas och ramverk. Arbetsledare på glasmästeri, fasad samt montageföretag. 6 mars, Glasskolan i Katrineholm 20 mars, Glasskolan i Katrineholm 8 maj, Glasskolan i Katrineholm 5 (8)

7 MTK 3 Kursen ger en kort repetition av väsentligheterna i MTK 1 och MTK 2 samt en genomgång av de senaste årens nyheter inom glas och glasning. Att uppdatera kunskaper från tidigare MTK-kurser och ge vidare behörighet. Kursen riktar sig till dig som har gått kurserna MTK Montage och MTK Brand eller MTK Anvisningar del 1 och 2 för några år sedan och behöver uppdatera dina kunskaper för att behålla din behörighet. Om du inte går MTK 3-kursen inom fem år efter det att du gick de tidigare kurserna mister du din behörighet. Därefter repeteras kursen vart femte år. 17 januari, Glasskolan i Katrineholm 23 januari, Stockholm 29 januari, Malmö 6 februari, Göteborg 26 mars, Glasskolan i Katrineholm 6 (8)

8 Juridik Att tolka och prissätta administrativa föreskrifter en fördjupningskurs i entreprenadjuridik Ett förfrågningsunderlag kan innehålla synnerligen omfattande administrativa föreskrifter som kan vara svåra att tolka och prissätta. En felaktig tolkning kan ge stora ekonomiska konsekvenser på anbudet. Personer som har goda grundkunskaper i entreprenadjuridik och som lämnar anbud. Ge deltagarna kunskap för att bli bättre på att tolka förfrågningsunderlag kr för medlemmar i GBF kr för icke medlemmar 14 mars, Stockholm 7 (8)

9 Övriga kurser Kvalitets- och miljöplanering i företag och byggprojekt Varje företag och byggprojekt måste kunna visa upp dokumentation över hur man arbetar med att kvalitetssäkra sin verksamhet samt minimerar oönskad miljöpåverkan. Den här kursen ger dig kunskap om kvalitets- och miljöledningssystem och hur du kvalitets- och miljöplanerar dina byggprojekt. Tillsammans skapar vi den optimala kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöplanen. Det ska inte finnas några anmärkningar på slutbesiktningen! Företagsledare och projektledare i glas- och metallbranschen. Ge kunskap för att planera och styra för rätt kvalitet, miljö och arbetsmiljö i företaget och i byggprojekt. 2 dagar kr för medlemmar i GBF kr för icke medlemmar januari, Glasskolan i Katrineholm Säljutbildning - Säljande hantverkare Vid varje kundkontakt finns en potentiell försäljningsmöjlighet. Hur får man som företagare mer jobb både i pågående arbeten och hos nya och gamla kunder? Den här kursen ger råd och idéer till hur man ökar sin försäljning och skapar lojala och trogna kunder. Företagsledare, arbetsledare samt andra inom företaget som har kundkontakt. Ge kunskap för att kunna öka sina försäljningsmöjligheter kr för medlemmar i GBF kr för icke medlemmar 19 februari, Glasskolan i Katrineholm 8 (8)

MTK Montage och Brand kurs för montörer

MTK Montage och Brand kurs för montörer Inbjudan till MTK Montage och Brand kurs för montörer Dag 1 Montage Varje år uppstår skador och reklamationer på glasade partier till stora belopp. Kontroller visar att de uppkomna felen och skadorna i

Läs mer

Kurskatalog 2010 2011

Kurskatalog 2010 2011 Glasbranschföreningens Kurskatalog 2010 2011 Box 16286, 103 25 Stockholm Besöksadress: Skeppsbron 40 www.gbf.se Utbildning är framtidstro! Glasbranschföreningen har alltid förstått vikten av utbildningar

Läs mer

Kurser våren 2016 GLASBRANSCHFÖRENINGEN

Kurser våren 2016 GLASBRANSCHFÖRENINGEN Kurser våren 2016 GLASBRANSCHFÖRENINGEN Utbilda för framtiden! Utan kompetensutveckling stagnerar företaget. Utbildning är en förutsättning för att klara den allt hårdare konkurrensen. Med utbildning kommer

Läs mer

Kurser hösten 2015 GLASBRANSCHFÖRENINGEN

Kurser hösten 2015 GLASBRANSCHFÖRENINGEN Kurser hösten 2015 GLASBRANSCHFÖRENINGEN Utbilda för framtiden! Utan kompetensutveckling stagnerar företaget. Utbildning är en förutsättning för att klara den allt hårdare konkurrensen. Med utbildning

Läs mer

Krav för MTK-auktoriserat företag

Krav för MTK-auktoriserat företag Krav för MTK-auktoriserat företag Allmänt I enlighet med MTK-auktorisationens stadgar äger ett MTK-auktoriserat företag rätt att använda sin MTK-auktorisation i sin marknadsföring och använda sig av MTK-auktorisationens

Läs mer

MTK-Auktorisationen år 2019

MTK-Auktorisationen år 2019 GLASBRANSCHFÖRENINGEN Box 16286 103 25 Stockholm www.gbf.se MTK-auktoriserade företag 2019 Stockholm 2019-01-15 MTK-Auktorisationen år 2019 Arbetet med att marknadsföra och höja statusen på MTK-auktorisationen

Läs mer

Nyhetsbrev från GBF NR 2-2012 2012-03-29. Beställ! Film på firman. Mikrokurser i Energiglas och Mät rätt är klara! Innehåll. 1 Beställ!

Nyhetsbrev från GBF NR 2-2012 2012-03-29. Beställ! Film på firman. Mikrokurser i Energiglas och Mät rätt är klara! Innehåll. 1 Beställ! NR 2-2012 Nyhetsbrev från GBF 2012-03-29 Innehåll 1 Beställ! Film på firman 1 Mikrokurser i Energiglas och Mät rätt är klara! 2 Förhandlingar med Byggnads pågår 2 Bilglaskurser 2 MTK-kurser 3 Bra start

Läs mer

MTK-Auktorisationen år 2017

MTK-Auktorisationen år 2017 GLASBRANSCHFÖRENINGEN Box 16286 103 25 Stockholm www.gbf.se MTK-auktoriserade företag 2017 Stockholm 2017-01-12 MTK-Auktorisationen år 2017 Nytt år nya möjligheter! Under år 2017 kommer branschen fortsätta

Läs mer

Råd och anvisningar till Yrkesutbildningsavtalet

Råd och anvisningar till Yrkesutbildningsavtalet Råd och anvisningar till Yrkesutbildningsavtalet Inledning Detta dokument innehåller förklaringar och förtydliganden till vissa punkter i yrkesutbildningsavtalet. Avtalet hänvisar till detta dokument.

Läs mer

Råd och anvisningar till Yrkesutbildningsavtalet

Råd och anvisningar till Yrkesutbildningsavtalet Råd och anvisningar till Yrkesutbildningsavtalet Inledning Detta dokument innehåller förklaringar/förtydliganden till vissa punkter i yrkesutbildningsavtalet. Avtalet hänvisar till detta dokument. Detta

Läs mer

Fasaddagen 2015. Välkommen till Fasaddagen!

Fasaddagen 2015. Välkommen till Fasaddagen! Välkommen till Fasaddagen! Program Fasaddagen 2015 Förmiddagen 10.15 Hur ser det ut för byggindustrin? Fredrik Isaksson, Sveriges Byggindustrier 10.55 Nyheter i SSF 200:5 Jörgen Häll, Glascentrum 11.30

Läs mer

Avsikten med att ange krav på glas i utsatta lägen är att minimera risken för skärskador, fall genom glas och sammanstötning med glas.

Avsikten med att ange krav på glas i utsatta lägen är att minimera risken för skärskador, fall genom glas och sammanstötning med glas. Glassäkra miljöer Skolor och förskolor Mars 2010 Glassäkra miljöer skolor och förskolor Denna publikation är nummer två i en serie utgiven av Glascentrum i Växjö AB. De övriga två behandlar glas i utsatta

Läs mer

1a. Glas i entrédörr. 1b. Glas i dörr. 3. Källarfönster. 2. Glas i skärmtak

1a. Glas i entrédörr. 1b. Glas i dörr. 3. Källarfönster. 2. Glas i skärmtak Glassäkra miljöer Skolor och förskolor Maj 2009 4c 6 4b 11 6 5a 4d 1b 4b 4a 5b 2 7 8 1a 10 0 3 9 2 1a 1b 1a. Glas i entrédörr, skydd mot sammanstötning 1b. Glas i dörr, skydd mot sammanstötning 2 3 2.

Läs mer

Glassäkra miljöer Bostäder

Glassäkra miljöer Bostäder Februari 0 Glassäkra miljöer - Bostäder Glassäkra miljöer Bostäder Denna publikation är nummer ett i en serie utgiven av Glascentrum i Väjö AB. De övriga två behandlar glas i utsatta lägen i förskolor

Läs mer

Glassäkra miljöer publika lokaler

Glassäkra miljöer publika lokaler Glassäkra miljöer Publika lokaler Mars 21 1 Glassäkra miljöer publika lokaler Denna publikation är nummer tre i en serie utgiven av Glascentrum i Växjö AB. De övriga två behandlar glas i utsatta lägen

Läs mer

FUNKTIONELLA Glaspartier

FUNKTIONELLA Glaspartier FUNKTIONELLA Glaspartier i trä SLÄPP IN LJUSET! Med våra glaspartier får du med dig ljuset in i rummet - vi producerar alla våra glaspartier efter önskade mått. 2 LJUSA MÖJLIGHETER Med SWEDOOR som din

Läs mer

P-märket är SPs kvalitetsmärke

P-märket är SPs kvalitetsmärke KVALITET SPs P-märke har länge använts som kvalitetsmärke för exempelvis fabrikstillverkade småhus och fjärrvärmecentraler. Nu utvidgas användningen inom byggområdet. Varje produktområde har särskilda

Läs mer

Aluminiumfönster IF65. Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll

Aluminiumfönster IF65. Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll Aluminiumfönster IF65 Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll Monteringsanvisning av Aluminiumfönster IF65 1 Applicera fogmassa av

Läs mer

WICONA Academy Program 2009/2010

WICONA Academy Program 2009/2010 T E C H N O L O G Y F O R I D E A S WICONA Academy Program 2009/2010 WICONA Academy 2009/2010 Utbildning När Var Vem Anmäl senast Brand/P-märkning WICSTYLE 77FP EI30/EI60 6-7 april Åseda KP/JS 22/3 WICTEC

Läs mer

Glassäkra miljöer Förskolor

Glassäkra miljöer Förskolor Glassäkra miljöer Förskolor Oktober20 Glassäkra miljöer Förskolor Publikationerna Glassäkra miljöer syftar till att ge vägledning vid val av glas för att uppfylla krav i Boverkets Byggregler (BBR), avsnitt.

Läs mer

Glassäkra miljöer Bostäder

Glassäkra miljöer Bostäder Oktober 0 Glassäkra miljöer - Bostäder Glassäkra miljöer Bostäder Publikationerna Glassäkra miljöer syftar till att ge vägledning vid val av glas för att uppfylla krav i Boverkets Byggregler (BBR), avsnitt

Läs mer

Brandskydd. Brandskyddsglas. Pilkington Pyrostop. Pilkington Pyrodur

Brandskydd. Brandskyddsglas. Pilkington Pyrostop. Pilkington Pyrodur Brandskydd Brandskyddsglas Pilkington Pyrostop Pilkington Pyrodur Sparbank i Heppenheim: Brandskyddsglas i lutande takkonstruktion, uppbyggd av Pilkington Pyrodur förhindrar brandspridning till ovanliggande

Läs mer

Glassäkra miljöer Publika lokaler

Glassäkra miljöer Publika lokaler Glassäkra miljöer Publika lokaler Oktober 01 1 Glassäkra miljöer Publika lokaler Publikationerna Glassäkra miljöer syftar till att ge vägledning vid val av glas för att uppfylla krav i Boverkets Byggregler

Läs mer

Provbestämmelser för Yrkes- och gesällprov inom Glasmästeribranschen

Provbestämmelser för Yrkes- och gesällprov inom Glasmästeribranschen Provbestämmelser för Yrkes- och gesällprov inom Glasmästeribranschen Glasmästeribranschens Lärlingsnämnd c/o GLASBRANSCHFÖRENINGEN Box 16286, 103 25 Stockholm Besöksadress: Skeppsbron 40 Tel: 08-453 90

Läs mer

Glassäkra miljöer Publika miljöer

Glassäkra miljöer Publika miljöer Glassäkra miljöer Publika miljöer Februari 011 1 Glassäkra miljöer Publika miljöer Denna publikation är nummer två i en serie utgiven av Glascentrum i Väjö AB. De övriga två behandlar glas i utsatta lägen

Läs mer

Glassäkra miljöer Förskolor

Glassäkra miljöer Förskolor Glassäkra miljöer Förskolor Februari 2011 Glassäkra miljöer Förskolor Denna publikation är nummer tre i en serie utgiven av Glascentrum i Växjö AB. De övriga två behandlar glas i utsatta lägen i bostäder

Läs mer

Ansökan om auktorisation av VVS-företag

Ansökan om auktorisation av VVS-företag Auktorisationsnr (fylls i av Säker Vatten) Kundnr Ansökan om auktorisation av VVS-företag Företagsuppgifter (obligatoriska uppgifter märkta med *) Juridiskt företagsnamn * Organisationsnummer * Postadress

Läs mer

Aluminiumdörr ID65. Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll

Aluminiumdörr ID65. Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll Aluminiumdörr ID65 Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll Monteringsanvisning av Aluminiumdörr ID65 Skötselanvisning Aluminiumdörr

Läs mer

Aluminiumfönster IFS65. Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll

Aluminiumfönster IFS65. Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll Aluminiumfönster IFS65 Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll Monteringsanvisning av Aluminiumfönster IFS65 på Paroc-element - efter

Läs mer

Anbudet för anbudsområde 1 ska innehålla:

Anbudet för anbudsområde 1 ska innehålla: Anbudet för anbudsområde 1 ska innehålla: Uppgifter arbetsledare (anbudsområde 1) Arbetsledarens namn: Anställd sedan: Anbudet för anbudsområde 2 ska innehålla: Uppgifter arbetsledare (anbudsområde 2)

Läs mer

Filminstallation Kurser

Filminstallation Kurser En bättre miljö både på in- och utsidan. Filminstallation Kurser Bilfilmsinstallation Grundutbildning Avancerad utbildning Clearshieldinstallation Planglasinstallation Grundutbildning Intensivkurs Försäljningsteknik

Läs mer

Karriär i handeln? Utbilda dig i studentstaden Sundsvall. Näringslivet behöver fler kompetenta medarbetare inom handeln!

Karriär i handeln? Utbilda dig i studentstaden Sundsvall. Näringslivet behöver fler kompetenta medarbetare inom handeln! Karriär i handeln? Utbilda dig i studentstaden Sundsvall Näringslivet behöver fler kompetenta medarbetare inom handeln! Med en kvalificerad yrkesutbildningsexamen i handel blir du attraktiv på arbetsmarknaden.

Läs mer

Utbildningar inom ENTREPRENADJURIDIK för dig, ditt företag och för framtiden

Utbildningar inom ENTREPRENADJURIDIK för dig, ditt företag och för framtiden Höstens utbildningskatalog 2018 Utbildningar inom ENTREPRENADJURIDIK för dig, ditt företag och för framtiden n Entreprenadjuridik och standardavtal n AMA n Mark och anläggning n Ledarskap och Management

Läs mer

Glassäkra miljöer Publika lokaler. Maj 2015

Glassäkra miljöer Publika lokaler. Maj 2015 Glassäkra miljöer Publika lokaler 1 Maj 015 Glassäkra miljöer Publika lokaler Publikationerna Glassäkra miljöer syftar till att ge vägledning vid val av glas för att uppfylla krav i Boverkets Byggregler

Läs mer

Riktlinjer för eftermarknad och garantier

Riktlinjer för eftermarknad och garantier Riktlinjer för eftermarknad och garantier Innehåll 1 Garantiförutsättningar 1.1 Garantikrav 2 Lagring på byggplatsen 2.1 Allmänt 2.2 Lagring inomhus 2.3 Lagring utomhus 3 Felanmälan 3.1 Felanmäla 3.2 Obligatoriskt

Läs mer

Enligt skollagspropositionen 2009/10:165. mats.soderberg@skl.se

Enligt skollagspropositionen 2009/10:165. mats.soderberg@skl.se Enligt skollagspropositionen 2009/10:165 mats.soderberg@skl.se Introduktionsprogram i gymnasieskolan Preparandutbildning Programinriktat individuellt val Yrkesintroduktion Individuellt alternativ Språkintroduktion

Läs mer

KAPITEL 9 KOMPETENS OCH UTBILDNING

KAPITEL 9 KOMPETENS OCH UTBILDNING Utgåva 1 Datum 2017-10-16 Sida 1 (12) KAPITEL 9 KOMPETENS OCH UTBILDNING INTRODUKTION... 1 KURSPLAN... 1 UTBILDNING... 5 EXAMINATION... 5 URVALSKRITERIER... 6 KURSER... 6 GRUNDUTBILDNING I SÄKERHETSTJÄNST...

Läs mer

NYHET! Garanterat Renoverat. Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde.

NYHET! Garanterat Renoverat. Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde. NYHET! Garanterat Renoverat Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde. Garanterat Renoverat efter byggkonstens alla regler. Det sätter vi upp till en halv miljon på. Vi jobbar varje dag

Läs mer

Tidlista Glas 2008 1

Tidlista Glas 2008 1 Tidlista Glas 2008 1 Allmänna bestämmelser a. Arbetsgivaren tillhandahåller alla för arbetet erforderliga redskap, arbetsbänk/bock, specialverktyg/maskiner/lyftanordningar och el- eller luftdrivna handverktyg.

Läs mer

06.04 1 (7) 2015-04-21. Saknr. 9100. Inköpsenheten. Datum 04.00. Diarienr (åberopas) Naida Culum. Besöksadress Polhemsgatan 303 Stockholm

06.04 1 (7) 2015-04-21. Saknr. 9100. Inköpsenheten. Datum 04.00. Diarienr (åberopas) Naida Culum. Besöksadress Polhemsgatan 303 Stockholm 1 (7) Datum 2015-04-21 04.00 Diarienr (åberopas) A130.360/ /2015 Saknr. 9100 Polismyndigheten Ekonomiavdelningen Inköpsenheten Upphandlingssektionenn Ansvarig entreprenadupphandlare: Naida Culum Isolerglas

Läs mer

EBR. Diplomerad distributionselektriker. Bygger din kompetens

EBR. Diplomerad distributionselektriker. Bygger din kompetens EBR Diplomerad distributionselektriker Bygger din kompetens EBR Diplomerad distributionselektriker Vi erbjuder ett väl sammansatt utbildningspaket som ger dig förutsättningar för att utvecklas framgångsrikt

Läs mer

Programmet för administration, handel och varuhantering

Programmet för administration, handel och varuhantering Programmet för administration, handel och varuhantering Programmet för administration, handel och varuhantering är till för dig som vill arbeta inom handel, administration eller kommunikation. Du kan också

Läs mer

Kursplan 2018 hösten

Kursplan 2018 hösten Kursplan 2018 hösten 2018-08-01 Kursplan 2018 hösten # El- & telelära grundläggande 11 september Stockholm 19 oktober Göteborg 5 november Stockholm Maxdeltagare: 10 personer Utbildare: Anders Gustafsson,

Läs mer

Glassäkra miljöer - Publika lokaler

Glassäkra miljöer - Publika lokaler Glassäkra miljöer - Publika lokaler December 2018 2 Glassäkra miljöer Publika lokaler Publikationerna Glassäkra miljöer syftar till att ge vägledning vid val av glas för att uppfylla krav i Boverkets Byggregler

Läs mer

TOOLS Momentum Kursprogram 2009. Utbildningar inom: Rullningslager Transmissioner Tätningar Pneumatik Service av fläktar Kundanpassad utbildning

TOOLS Momentum Kursprogram 2009. Utbildningar inom: Rullningslager Transmissioner Tätningar Pneumatik Service av fläktar Kundanpassad utbildning TOOLS Momentum Kursprogram 2009 Utbildningar inom: Rullningslager Transmissioner Tätningar Pneumatik Service av fläktar Kundanpassad utbildning Introduktion Välkommen till TOOLS Momentums utbildningar!

Läs mer

Mark och Anläggning. Ledarskap och Management TIPS!

Mark och Anläggning. Ledarskap och Management TIPS! AMA Anläggning 17 I denna utbildning får du lära dig regler för användning och samband mellan beskrivning och AMA. AMA Anläggning 17 är avsedd att tjäna som ett underlag vid upprättande av tekniska beskrivningar

Läs mer

Skolverkets föreskrifter om ämnesplan för ämnet produktionsfilosofi inom vidareutbildning i form av ett fjärde tekniskt år;

Skolverkets föreskrifter om ämnesplan för ämnet produktionsfilosofi inom vidareutbildning i form av ett fjärde tekniskt år; Skolverkets föreskrifter om ämnesplan för ämnet produktionsfilosofi inom vidareutbildning i form av ett fjärde tekniskt år; beslutade den -- maj 2015. Skolverket föreskriver följande med stöd av 2 kap.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL CBI BETONGINSTITUTETS KURSER. Höst Vår Läs mer p

VÄLKOMMEN TILL CBI BETONGINSTITUTETS KURSER. Höst Vår Läs mer p VÄLKOMMEN TILL CBI BETONGINSTITUTETS KURSER Höst 2016 - Vår 2017 å Läs mer p se www.cbi. CBI:s kursverksamhet CBI har anordnat Klass II och Klass I kurser sedan 1940-talet, såväl öppna som företagsinterna.

Läs mer

Kontrollera själv ditt inbrottsskydd. Skyddsklass 2

Kontrollera själv ditt inbrottsskydd. Skyddsklass 2 Kontrollera själv ditt inbrottsskydd Skyddsklass 2 2 3 Kontrollera själv att ditt företag uppfyller skyddskraven vid inbrott För att du ska få full ersättning vid ett inbrott måste inbrottsskyddskraven

Läs mer

Glassäkra miljöer - Bostäder Maj 2015

Glassäkra miljöer - Bostäder Maj 2015 Glassäkra miljöer - Bostäder Maj 0 Glassäkra miljöer Bostäder Publikationerna Glassäkra miljöer syftar till att ge vägledning vid val av glas för att uppfylla krav i Boverkets Byggregler (BBR), avsnitt

Läs mer

Auktorisation Ventilationsföretag

Auktorisation Ventilationsföretag Auktorisation Ventilationsföretag Fastställda anvisningar och kriterier Antagna 2017-01-31 Dessa anvisningar anger kraven för auktorisation av entreprenadföretag som tillhandahåller tjänster rörande ventilationstekniska

Läs mer

Våra utbildningar våren 2017

Våra utbildningar våren 2017 Våra utbildningar våren 2017 Allmän information För de företag som har timavtal kan utbildningskostnaden dras från timbanken alternativt faktureras. Vid heldagsutbildningar ingår för- och eftermiddagsfika

Läs mer

Företagspresentation. PreconalHansen

Företagspresentation. PreconalHansen Företagspresentation PreconalHansen Aluminium och glas skapar förutsättningar för nya konstruktiva lösningar. Preconal har skapat sig en stark position på marknaden genom stor kompetens, flexibilitet,

Läs mer

KURSER I GÖTEBORG. Hösten 2010

KURSER I GÖTEBORG. Hösten 2010 KURSER I GÖTEBORG Hösten 2010 Välkommen till Move & Walk Assistans utbildningar! Vi på Move & Walk Assistans vill att du som anställd ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Vi värnar därför om den personliga

Läs mer

Kurskatalog GLASBRANSCHFÖRENINGEN

Kurskatalog GLASBRANSCHFÖRENINGEN Kurskatalog GLASBRANSCHFÖRENINGEN Utbilda för framtiden! Utan kompetensutveckling stagnerar företaget. Utbildning är en förutsättning för att klara den allt hårdare konkurrensen. Med utbildning kommer

Läs mer

sakervatten.se Branschregler Säker Vatteninstallation Oktober 2007

sakervatten.se Branschregler Säker Vatteninstallation Oktober 2007 sakervatten.se Branschregler Oktober 2007 Säker Vatteninstallation Långsiktigt hållbara installationer Oavsett vilket slags VVS-installation som ska göras. Oavsett om det gäller offentlig lokal eller småhus

Läs mer

FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD

FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD ANVÄNDARMANUAL FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD INSTRUKTION ENLIGT EN 13374 www.safetyrespect.se info@safetyrespect.se Tel 063-130400 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3. Säkerhetsföreskrifter 4. Infästningar 5. Bultfot 6.

Läs mer

Utbildning till Behörig Ingenjör Brandlarm

Utbildning till Behörig Ingenjör Brandlarm Utbildning till Behörig Ingenjör Brandlarm Ett SBSC certifikat som behörig ingenjör brandlarm är idag en allmänt accepterad bekräftelse på att innehavaren har kvalificerad kompetens inom brandlarmområdet.

Läs mer

KURSER I STOCKHOLM. Hösten 2010

KURSER I STOCKHOLM. Hösten 2010 KURSER I STOCKHOLM Hösten 2010 Välkommen till Move & Walk Assistans utbildningar! Vi på Move & Walk Assistans vill att du som anställd ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Vi värnar därför om den personliga

Läs mer

Glassäkra miljöer Förskolor/Skolor Maj 2015

Glassäkra miljöer Förskolor/Skolor Maj 2015 Glassäkra miljöer Förskolor/Skolor Maj 201 Glassäkra miljöer Förskolor/Skolor Publikationerna Glassäkra miljöer syftar till att ge vägledning vid val av glas för att uppfylla krav i Boverkets Byggregler

Läs mer

Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014. Handläggare Margareta Nenzén

Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014. Handläggare Margareta Nenzén Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014 Handläggare Margareta Nenzén Innehållsförteckning 1. Introduktionsprogrammen... 3 2. Preparandutbildning (IMPRE)... 4 2.1. Behörighet...

Läs mer

Monteringsanvisning Vikparti - Vikdörrar

Monteringsanvisning Vikparti - Vikdörrar Monteringsanvisning Vikparti - Vikdörrar Med den här guiden tar du dig enkelt igenom alla monteringsmoment! Se över produkterna före installation. Vi godkänner ingen reklamation (t.ex transportskada) när

Läs mer

VÄGEN TILL SÄKER FASAD

VÄGEN TILL SÄKER FASAD VÄGEN TILL SÄKER FASAD SPEF - Sveriges Murnings- och Putsentreprenörförening, är den rikstäckande branschorganisationen för murat och putsat byggande i Sverige och ingår i Sveriges Byggindustrier, BI.

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA Planering INNAN DU BÖRJAR MONTERA ATT BEAKTA MONTERINGSANVISNINGAR s. s. 4 s. 5 s. 6 S. 7-0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om anvisningarna Läs

Läs mer

Dagens agenda. Intro kurs Genomgång av FSR (kursens mål) Genomgång av projekt Genomgång av Bidcon och Plancon. 3 december 2015.

Dagens agenda. Intro kurs Genomgång av FSR (kursens mål) Genomgång av projekt Genomgång av Bidcon och Plancon. 3 december 2015. Dagens agenda Intro kurs Genomgång av FSR (kursens mål) Genomgång av projekt Genomgång av Bidcon och Plancon Sara Bäckström 2 Välkommen till Byggproduktion 2 Teknik Betong-Regelverk vid produktion av betong,

Läs mer

Kursplan 2018 våren

Kursplan 2018 våren Kursplan 2018 våren 2018-04-26 Kursplan 2018 # El- & telelära grundläggande # Mekanik grundläggande 4 juni Malmö Tid: 9.00-16.30 Maxdeltagare: 10 personer Utbildare: Anders Gustafsson, Tyreco Målgrupp:

Läs mer

Ledarskap och Management

Ledarskap och Management Praktisk kurs i centralgasanläggningar för drifttekniker En praktisk utbildning som ger den kompetens som fordras för att klara en säker drift av gasanläggningar. Kursen ger en dags teori speciellt anpassat

Läs mer

Avsikten med att ange krav på glas i utsatta lägen är att minimera risken för skärskador, fall genom glas och sammanstötning med glas.

Avsikten med att ange krav på glas i utsatta lägen är att minimera risken för skärskador, fall genom glas och sammanstötning med glas. Glassäkra miljöer Publika miljöer December 29 1 Glassäkra miljöer publika miljöer Denna publikation är nummer tre i en serie utgiven av Glascentrum i Växjö AB. De övriga två behandlar glas i utsatta lägen

Läs mer

För dig med fokus på ett yrke eller vidare studier

För dig med fokus på ett yrke eller vidare studier Kontakta oss! Adress och telefonnummer: Skolexpedition Tel: 0500 49 77 00 Fax: 0500 49 77 05 E-post: vuxenutbildning@skovde.se Studievägledare Joakim Wetterskoog Tel: 0500 497706 E-post: studievagledning@skovde.se

Läs mer

Datum. Godkänd utbildning ger examen som skorstensfejare.

Datum. Godkänd utbildning ger examen som skorstensfejare. samhällsskydd och beredskap Utbildningsplan 1 (5) Handläggare Godkänd av Hans Källström Ersätter Utbildningsplan, Dnr: 2012-1311 Cecilia Looström, avdelningschef UB Gäller från och med 2016-01-01 Grundutbildning

Läs mer

Glassäkra miljöer - Bostäder

Glassäkra miljöer - Bostäder Glassäkra miljöer - Bostäder December 2018 2 Glassäkra miljöer - Bostäder Publikationerna Glassäkra miljöer syftar till att ge vägledning vid val av glas för att uppfylla krav i Boverkets Byggregler (BBR),

Läs mer

Glassäkra miljöer - Skolor

Glassäkra miljöer - Skolor Glassäkra miljöer - Skolor December 2018 2 Glassäkra miljöer - Skolor Publikationerna Glassäkra miljöer syftar till att ge vägledning vid val av glas för att uppfylla krav i Boverkets Byggregler (BBR),

Läs mer

Glascentrum samt SSF 200:5. Malmö 2015-02-05 Jörgen Häll

Glascentrum samt SSF 200:5. Malmö 2015-02-05 Jörgen Häll Glascentrum samt SSF 200:5 Malmö 2015-02-05 Jörgen Häll GBF Glascentrum AB SPF Självständig och opartisk serviceorganisation för glasbranschens aktörer Glascentrums verksamhet Ta fram riktlinjer för val

Läs mer

Kurser för dig som vill vara steget före! KURSÖVERSIKT VÅREN 2013. För dig som är: Revisor Kvalificerad revisor

Kurser för dig som vill vara steget före! KURSÖVERSIKT VÅREN 2013. För dig som är: Revisor Kvalificerad revisor Kurser för dig som vill vara steget före! KURSÖVERSIKT VÅREN 2013 För dig som är: Revisor Kvalificerad revisor Dags att planera in vårens kurser Här har vi samlat vårens kurser för dig som är revisor,

Läs mer

Lär dig mer inom MEDICINSK TEKNIK: Vi har din nästa utbildning!

Lär dig mer inom MEDICINSK TEKNIK: Vi har din nästa utbildning! Höstens utbildningskatalog 2018 Lär dig mer inom MEDICINSK TEKNIK: Vi har din nästa utbildning! n Grundutbildning n Fortsättningsutbildning n Praktisk kurs - Drift n Arbetsledning n Projektledning TIPS!

Läs mer

Läcker design Vattentäta konstruktioner

Läcker design Vattentäta konstruktioner Läcker design Vattentäta konstruktioner Inspiration och information om golvbrunnar med väggnära placering Har du idéerna har vi tekniken Det har börjat hända saker med golvbrunnarna i våra våtrum. Från

Läs mer

Branschorganisationen För Företag som arbetar med tak och tätskikt Starka argument för medlemskap

Branschorganisationen För Företag som arbetar med tak och tätskikt Starka argument för medlemskap Branschorganisationen För Företag som arbetar med tak och tätskikt Starka argument för medlemskap TM Branschorganisationen för företag som arbetar med tak och tätskikt Vårt arbete går ut på att stödja

Läs mer

Monteringsanvisning VAZ H600/1. Monteringsanvisning. För installatörer. Utgivare/tillverkare Vaillant GmbH

Monteringsanvisning VAZ H600/1. Monteringsanvisning. För installatörer. Utgivare/tillverkare Vaillant GmbH Monteringsanvisning För installatörer Monteringsanvisning VAZ H600/1 SE Utgivare/tillverkare Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de

Läs mer

Kurser för dig som är förtroendevald 2014

Kurser för dig som är förtroendevald 2014 Kurser för dig som är förtroendevald 2014 Till dig som är fackligt förtroendevald Byggnads har ett stort kursprogram för dig som blivit utsedd till lagbas, skyddsombud och MB/FFM. I den här broschyren

Läs mer

Hilti. Fleet Management. Arbetsmiljöutbildningar och Fleet Management ett samarbete mellan YIT och Hilti. Hilti. Outperform. Outlast.

Hilti. Fleet Management. Arbetsmiljöutbildningar och Fleet Management ett samarbete mellan YIT och Hilti. Hilti. Outperform. Outlast. Arbetsmiljöutbildningar och Fleet Management ett samarbete mellan YIT och Hilti. Hilti. Outperform. Outlast. 1 För att optimera YITs verktygshantering har YIT/CalVan och Hilti tecknat ett samarbetsavtal.

Läs mer

Kompetens och utbildning

Kompetens och utbildning Säkerhetsbestämmelser för Trafikkontorets Spårvägsanläggning i Göteborg och Mölndal Bestämmelser om Kompetens och utbildning för personal med arbetsuppgifter av betydelse för trafiksäkerheten Fastställd

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA Planering INNAN DU BÖRJAR MONTERA ATT BEAKTA MONTERINGSANVISNINGAR s. 2 s. s. 4 s. 5 S. 6-9 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om anvisningarna Läs

Läs mer

TEKNISKA SYSTEM VVS. Ämnets syfte

TEKNISKA SYSTEM VVS. Ämnets syfte TEKNISKA SYSTEM VVS Ämnet tekniska system VVS behandlar den arbetsprocess där man projekterar och dokumenterar tekniska system och anläggningar inom teknikområdet VVS-installation. I projektering ingår

Läs mer

Följande avtal beträffande utbildningsformer inom byggnadsplåtslageri och. Plåt- & Ventföretagen och Svenska Byggnadsarbetareförbundet (nedan

Följande avtal beträffande utbildningsformer inom byggnadsplåtslageri och. Plåt- & Ventföretagen och Svenska Byggnadsarbetareförbundet (nedan Utbildningsavtal 1. Inledning Följande avtal beträffande utbildningsformer inom byggnadsplåtslageri och Plåt- & Ventföretagen och Svenska Byggnadsarbetareförbundet (nedan Parterna är överens om att aktivt

Läs mer

Statens skolverks författningssamling

Statens skolverks författningssamling Statens skolverks författningssamling ISSN 1102-1950 Skolverkets föreskrifter om ämnesplan för ämnet hjulutrustningsteknik i gymnasieskolan; SKOLFS 2011:164 Utkom från trycket den 29 december 2011 beslutade

Läs mer

Glasdagarna 2011 Seminarier, information, diskussion, vision!

Glasdagarna 2011 Seminarier, information, diskussion, vision! Glasdagarna 2011 Seminarier, information, diskussion, vision! Härmed inbjuds du som medlem i Glasbranschföreningen till höstens Glasdagar vilka arrangeras under oktober och november månad. I år arrangeras

Läs mer

Utbildningsprogram 2012

Utbildningsprogram 2012 Utbildningsprogram 2012 - KUNSKAP ÄR ALDRIG TUNGT ATT BÄRA - A-Assistans anordnar varje år utbildningar i syfte att stärka de anställda i sina yrkesroller. Förutom de kurser som finns beskrivna i denna

Läs mer

Certifierande kurs i plastsvetsning. Academy

Certifierande kurs i plastsvetsning. Academy Plastsvetsning GPA Academy Certifierande kurs i plastsvetsning Academy GPA kan som första utbildningsföretag i Sverige erbjuda kurser i plastsvetsning där deltagarna har möjlighet att certifieras av Svetskommissionen

Läs mer

Instruktion registrering lärling och bokning av distanskurser till BYN lärling

Instruktion registrering lärling och bokning av distanskurser till BYN lärling Instruktion registrering lärling och bokning av distanskurser till BYN lärling OBS: innan man kan boka lärlingsutbildningar måste lärlingen registreras hos Byggnadsindustrins Yrkesnämnd; BYN. Detta gör

Läs mer

Utbildningsprogram 2012 Hedemora Mobila UtbildningsCentrum AB

Utbildningsprogram 2012 Hedemora Mobila UtbildningsCentrum AB Bivägen 34 776 33 Hedemora Tel. 0225-134 90 Fax. 0225-134 93 Mobil 070-623 36 12 E-mail. info@hmuc.se Hemsida. www.hmuc.se Utbildningsprogram 2012 Hedemora Mobila UtbildningsCentrum AB Certifierad Kompetens

Läs mer

Grundutbildningar. För styrelseledamöter i klubb eller förening

Grundutbildningar. För styrelseledamöter i klubb eller förening Kursprogram 2016 Grundutbildningar För styrelseledamöter i klubb eller förening FTFs grundutbildningar ger dig som är ledamot i föreningens eller klubbens styrelse de kunskaper du behöver för att på bästa

Läs mer

Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att arbeta med produktionsförbättrande arbete i projektform.

Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att arbeta med produktionsförbättrande arbete i projektform. PRODUKTIONSFILOSOFI Ämnet produktionsfilosofi handlar om hur produktion, på olika nivåer i en organisation, planeras och styrs samt om hur planerings- och styrmetoder utvecklas genom ständigt förbättringsarbete.

Läs mer

www.kronfonster.se Sveriges största tillverkare av underhållsfria fönster och

www.kronfonster.se Sveriges största tillverkare av underhållsfria fönster och www.kronfonster.se Sveriges största tillverkare av underhållsfria fönster och Fabriksförsäljning av fönster, dörrar och uterum VI kommer från Småland. Från Stenriket som Vilhelm Moberg skrev. I stenriket

Läs mer

Mottagningskontroll. Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor. Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor.

Mottagningskontroll. Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor. Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor. Mottagningskontroll Det är kundens ansvar att se till att behörig person finns hemma vid leverans. Detta för att kunna kvittera godset samt att kontrollera det. Vid leverans skall godset besiktigas utvändigt

Läs mer

MONTERINGSANVISNING WALK IN DE LUXE DUSCHDÖRR. DUSCHBYGGARNA AB TEL

MONTERINGSANVISNING WALK IN DE LUXE DUSCHDÖRR. DUSCHBYGGARNA AB TEL MONTERINGSANVISNING DUSCHDÖRR WALK IN DE LUXE Läs hela anvisningen noga innan installationen påbörjas. Se till att Vatten/elledningar i väggarna inte skadas av borrning under installationen. Borrade hål

Läs mer

SGG U-GLAS. Glasprofiler med U-tvärsnitt SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN. emmabodaglas.se

SGG U-GLAS. Glasprofiler med U-tvärsnitt SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN. emmabodaglas.se SGG U-GLS Glasprofiler med U-tvärsnitt emmabodaglas.se SINT-GOBIN GLSS DESIGN SINT-GOBIN GLSS DESIGN SGG U-GLS Ett U-profilerat glas med en strukturerad yta för diffusering av ljuset. Kan användas i enkla

Läs mer

HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE

HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE Välkommen som handledare inom Teknikcollege Denna broschyr är en första allmän information till dig som handledare inom Teknikcollege. Du kommer också att under handledarutbildningen

Läs mer

CBI Kursverksamhet Kurskatalog RISE CBI Betonginstitutet

CBI Kursverksamhet  Kurskatalog RISE CBI Betonginstitutet CBI Kursverksamhet www.cbi.se Kurskatalog 2018 RISE CBI Betonginstitutet CBIs kursverksamhet CBI har bedrivit kursverksamhet sedan 1940-talet, såväl öppna som företagsinterna. Den största andelen har genom

Läs mer

Silence - Glaspartier och skjutdörrar. Silence glaspartier & skjutdörrar

Silence - Glaspartier och skjutdörrar. Silence glaspartier & skjutdörrar Silence - Glaspartier och skjutdörrar Silence glaspartier & skjutdörrar Referenser När arbetet kräver tystnad De flesta av oss vill ha möjlighet till tystnad omkring oss när vi arbetar. Det ger ökad trivsel,

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. DUSCHBYGGARNA AB TEL 08-4427660 www.duschbyggarna.se info@duschbyggarna.se. Palladium de Luxe Hörna med Skjutdörr

MONTERINGSANVISNING. DUSCHBYGGARNA AB TEL 08-4427660 www.duschbyggarna.se info@duschbyggarna.se. Palladium de Luxe Hörna med Skjutdörr Palladium de Luxe Hörna med Skjutdörr MONTERINGSANVISNING Läs hela anvisningen noga innan installationen påbörjas. Se till att Vatten/elledningar i väggarna inte skadas av borrning under installationen.

Läs mer