VERKSAMHETSPLAN för 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSPLAN för 2014"

Transkript

1 Byggnadsvårdsförening i Åboland rf Turunmaan korjausrakentamisyhdistys ry. VERKSAMHETSPLAN för RESUMÉ Föreningen verkar för att värna om byggnadsarvet och -traditionen i Åboland med närområden i enlighet med föreningens stadgar. Detta förverkligas bl.a. genom att erbjuda rådgivning kring byggnadsvårdsfrågor för allmänheten och öka kännedomen byggnadsarvets värden och dess betydelse för vår trivsel och välmående att stå till tjänst med rådgivande fältbesök upplysningsverksamhet i form av kurs- och publiktillfällen vidareutveckla kunskapsbanken inklusive handbiblioteket och övrigt upplysningsmaterial upprätthålla reservdelsbankverksamhet och utveckla tillvaratagande och återbruk av gamla byggnadsdelar att upprätthålla och utveckla byggnadsvårdskiosken med svårtillgängligt byggnadsmaterial som första hjälp och handledningspublikationer för god byggnadsvård Verksamhetens tyngdpunktområden förutom rådgivning är år 2014: Samarbete med företag och kommuner Nordiskt samarbete ESF projektets Kulturmiljövård ger kunskap avslutande. Arrangera arbetsuppvisningar och praktiska, pedagogiska talkon med hjälp av Leader-projekt. Och samtidigt liva upp Gamla malmens Malmgata och förbättra dess trivsel. höja medlemsantalet och öka informationen om föreningens verksamhet Därtill deltar föreningen i den offentliga diskussionen kring byggnadsarvet och upprätthåller kontakt till andra organisationer verksamma inom byggnadsvård och -skydd. 2. Administration 2.1 Personal Föreningen har för sin verksamhet en verksamhetsledare, vars arbetstid under verksamhetsåret fördelas mellan verksamhets- och projektledaruppgifter i förhållande 70%/30%. Till verksamhetsledarens uppgifter hör att leda och förverkliga föreningens verksamhet i enlighet med styrelsens riktlinjer. Till arbetsuppgifterna hör rådgivning, fältbesök och skötsel av handbiblioteket och byggnadsvårdskiosken, föreningens administration, ekonomin samt Malmgatan 6, Pargas Tel , curatio@parnet.fi, Malmikatu 6, Parainen puh (02) , curatio@parnet.fi,

2 arbetsledning. Därtill ansvarar verksamhetsledaren för utvecklandet av reservdelsbankens och Björkfeldtska husets verksamhet och fastighetsskötsel. Föreningen anställer därtill en verksamhetsassistent på deltid med hjälp av lönesubvention.som projektledare ansvarar verksamhetsledaren för projektets administration och ledning. Reservdelsbanken Mokulla sysselsätter tre deltidsanställda, anställda med lönesubvention. Därtill erbjuder föreningen aktiverande praktikplats på Mokulla. Personalen uppmuntras delta i föreningens kurser, på arbetstid. Hela personalen uppmuntras att delta i föreningens egna kurser och evenemang, kostnadsfritt, under arbetstid. 2.2 Styrelse och arbetsgrupper Föreningens verksamhet leds av styrelsen, som sammanträder ca 6-10 gånger under året. Vid behov utser styrelsen arbetsgrupper. Styrelsen och dess ordförande utses vid föreningens höstmöte. För projekten har utsetts styrgrupp Bokföring och revsion Föreningens bokföring sköts av Memera Ab. Revisorerna utses vid höstmötet. 3 Verksamhetsutrymmen Kunskapsbanken och rådgivningsverksamheten, byggnadsvårdskiosken och föreningens kansli finns på Gamla Malmen i det Björkfeldtska huset, som ägs av Pargas Telefon och med vilken föreningen har ett långvarigt hyreskontrakt. Eget hus medför fastighetsskötsel och kostnader. Reservdelsbanken Mokulla i Pargas fortsätter i tidigare utrymnmen på Brunnsvägen 19 i en lagerbyggnad ägd av Nordkalk. Lokalbanken Rosklax fortsätter tills lagret sålts slut eller förflyttats till Mokulla. Verksamheten i reservdelsbanken Rian på Lofsdal fortsätter avtalsenligt tills lagret har flyttats till Mokulla eller sålts slut. 4 Finansiering Föreningens verksamhet finansieras delvis med egna intäkter, dvs. med medlemsavgifter, kurs-o.a. intäkter, försäljningsintäkter från reservdelsbanken och byggnadsvårdskiosken och delvis medelst verksamhetsbidrag från stiftelser och kommuner. Kulturmiljövård ger kunskap -projektet finansieras via Egentliga Finlands NTM-central i enlighet med ESF-programmet för Fastlandsfinland, åtgärdsprogram 2 (75%) och kommunerna i Åboland (25%). Leaderprojektfinansiering säkes via den lokala aktionsgruppen från NTM-centralen (70% av de godtagbara kostnaderna). Privatfinansieringsandelen söks från fonder. Föreningens publikation Vanhan talon historia ja hoito rakennusperintöä Turunmaalla.förväntas fortsättningsvis ge både royalties och försäljningsintäkter av friexemplaren.

3 5 Verksamhet 5.1 Föreningens allmänna verksamhet Tillvaratagande och försäljning av begagnade byggnadsdelar Reservdelsbank Mokullas verksamhet fortsätter huvudsakligen enligt tidigare modell, som vidareutvecklas. Mokulla håller öppet må-fre 9-17 och lö Målsättningen är att samarbetet med Åbonejdens avfallsservice (TSJ), Rauhala för effektivering av återbruk av förbättras att motsvara den uppgjorda modellen. Verksamheten i Rian på Lofsdal avslutas efterhand som produkterna blir överförda till Mokulla, för övrigt enligt avtalet med Lofsdal. Försäljningen sker på kommission. Avvecklingen av lokalbanken i Rosklax fortsätter och avslutas då lagret tömts.. Curatios medlemmar får såsom tidigare 10 % rabatt i reservdelsbankerna Rådgivningsverksamheten I Björkfeldtas Föreningen upprätthåller i Björkfeldtas för allmänheten byggnadsvårdsrådgivning och kunskapsbank med handbibliotek och materialarkiv. Rådgivningskontakter sker till största del via telefon och e-post, men rådsökande uppmuntras att besöka Björkfeldtas med bilder, ritningar och annat material från sitt renoveringsobjekt. Fältbesök rekommenderas vid behov. Rådgivande besök görs på begäran. Ersättningen för dessa är 100, för medlemmar 80. Restaureringen av Björkfeldtas fungerar som exempel på reparationssätt och därtill kan man bekanta sig med traditionella byggnadsmaterial och ett stort urval recept, råd och broschyrer. Informationsmaterialet utvecklas vidare. Huset inrymmer också en byggnadsvårdskiosk, vari i liten skala säljs publikationer och svårtillgängligt material för restaurerare utbudet är avsett att komplettera byggmaterialaffärers utbud. I huset hålls därtill tillfällen för allmänheten och kurser. Salen uthyrs för familjefester och möten i den mån den egna verksamheten tillåter Evenemang, kurser och annan verksamhet Under våren arrangeras kurser i fönsterunderhåll enligt beprövat koncept. Övriga kurser, verkstäder och upplysningstillfällen arrangeras utgående från fältets behov och föreningens resurser. Byggnadsvårdsverkstäder och pedagogiska talkon arrangeras inom Leader-projektet. Program för Dagarna för Europas byggnadsarv planeras utgående från årets tema. Paraistenseudun koulu och Pa raisten lukio har uppgjort eget program för dagarna, vari ett besök i Björkfeldtas och byggnadskulturstigen ingår. Ttraditionellt arrangeras en byggnadskulturexkursion under hösten.

4 5.2.Projektverksamhet ESF projektet Kulturmiljövård ger kunskap Avslutande arbeten för projektet blir färdiga under vintern 2014, då också de sista uppföljningsuppgifterna om delatagarnas sysselsättningssituation insamlas. Projektuppgifterna finns på gerkunskap Leader-projektet "Stråket lever" (arbetsnamn) Finansieringsansökan är anhängiggjord hos den lokala aktionsgruppen i samma båt rf. Privatfinansiering har ansökts hos Svenska kulturfonden. Resumé av projektplan Finnbergsgatan och Malmgatan utgör huvudstråket genom Gamla malmen mot torget, tätt bebyggt på vardera sidan av gatan, och kunde med fördel erbjuda flera möjligheter till aktiviteter för besökare. Invånarföreningen Gamla Malmen är speciellt intresserad av sådan verksamhet som inte begränsar sig till endast några få gånger per år i samband med tillställningar på området. De tre hus som kantar Malmgatan på norra sidan ägs av Pargas telefon Ab, som önskar sådana användningsändamål för byggnaderna, att de står öppna för allmänheten. Projektets målsättning är att sprida kunskap om praktiska byggnadsvårdsmetoder till ägare av äldre hus. Det andra huvudmålet är att levandegöra Malmgatan på Gamla Malmen genom att finna verksamhet i de sista tomma byggnaderna. Projektet förverkligas genom att arrangera praktiska byggnadsvårdsverkstäder i byggnaderna för allmänheten och genom att söka nya användningsändamål för husen. Samarbetspartners är Pargas Telefon Ab, Invånarföreningen Gamla Malmen och Pargas hembygsförening samt Egentliga Finlands Landskapsmuseum (sakkunnig).. 6 Samarbete och information Föreningen samarbetar med övriga byggnadskulturorganisationer och invånarföreningar. Det under året 2013 påbörjade samarbetet med de övriga nordiska ländernas byggnadsvårdsorganisationer utvecklas. Tillsammans planeras ett stort gemensamt Trästadsseminarium, vars planeringsmöte Curatio arrangerar i Pargas. Samarbetet med Axxell/Pargas husbyggnadslinje fortsätter. För de studerande hålls framställningar om byggnadsarvets värden och introduktion i reparationssätt. Skolklasser besöker Björkfeldtas och får information om huset och om kulturhistoriska värden. Föreningen fortsätter sitt samarbete med Sydvästra Finlands Landskapsmuseum, och vid behov med medborgarinstituten. Samarbetet med företagare inom branschen intensifieras. Föreningen informerar sina medlemmar genom två årliga medlemsbrev, vilka kompletteras med e-postbrev. Broschyren om Curatios verksamhet sprids. Allmänheten informeras också via Curatios hemsidor och av andra organisationer upprätthållna evenemangskalendrar på webben samt via pressen.

5 Föreningen ger uttalanden/utlåtande vid behov om aktuell planläggning och övriga förslag. Pargas Styrelsen / Marianne Hemgård Fastställs vid höstmötet den 24 oktober 2013

ÅBOLANDS UNGDOMSFÖRBUND ÅUF R.F

ÅBOLANDS UNGDOMSFÖRBUND ÅUF R.F ÅBOLANDS UNGDOMSFÖRBUND ÅUF R.F Verksamhetsplan för år 2013 Inledning Åbolands Ungdomsförbund är en partipolitiskt obunden ungdomsorganisation som består av 32 medlemsföreningar och ca 12 000 personmedlemmar.

Läs mer

ÅBOLANDS. BRANDKÅRSFÖRBUND r.f. Verksamhetsplan

ÅBOLANDS. BRANDKÅRSFÖRBUND r.f. Verksamhetsplan ÅBOLANDS BRANDKÅRSFÖRBUND r.f. Verksamhetsplan 2014 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: Innehåll Allmänt Målsättning för år 2014 Vision 2020 Sid 3 Sid 4-8 Sid 9 Bilaga 5 3 Allmänt: Åbolands Brandkårsförbund r.f. (ÅbBF)

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2019

VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2019 Målsättning VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2019 Enligt stadgarna är föreningens ändamål att inom föreningen samla personer som är intresserade av hembygdens förhistoria, historia, natur och kultur. Detta syfte

Läs mer

1) fungera som en centralorganisation för sina medlemsorganisationer och stödja deras verksamhet

1) fungera som en centralorganisation för sina medlemsorganisationer och stödja deras verksamhet STADGAR 1 (5) 1 Namn och hemort Föreningens namn är Vanhustyön keskusliitto Centralförbundet för de gamlas väl ry. Föreningens hemort är Helsingfors. I dessa stadgar omtalas föreningen som förbundet. 2

Läs mer

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY STADGAR 1 (5) VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY 1 Namn och hemort Föreningens namn är Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Förbundets hemort är

Läs mer

Projektets offentliga beskrivning - sammandrag

Projektets offentliga beskrivning - sammandrag Projektets namn: HÅLLBAR BYGGNADSVÅRD KESTÄVÄ KORJAUSRAKENTAMIEN Projektnummer: 7803 Program: Landsbygdsutveckling i Fastlands-Finland Åtgärd: Informationsförmedling Målområde: Pargas, Kimitoön, Pemar,

Läs mer

Korsholms pensionärsförening rf Mustasaaren eläkeläisyhdistys ry. Styrelsen. Verksamhetsplan 2018

Korsholms pensionärsförening rf Mustasaaren eläkeläisyhdistys ry. Styrelsen. Verksamhetsplan 2018 1 Korsholms pensionärsförening rf Mustasaaren eläkeläisyhdistys ry Styrelsen Verksamhetsplan för år 2018 2 Allmänt. Föreningens syfte enligt stadgarna: Föreningens syfte är att arbeta för sina medlemmars

Läs mer

Verksamhetsplan. Fastställd på höstmötet

Verksamhetsplan. Fastställd på höstmötet Verksamhetsplan 2016 Fastställd på höstmötet 25.11.2015 Fastställd på höstmötet 25.11.2015 Innehåll Introduktion... 3 Medlemmar... 3 Kontoret... 4 Strategin... 4 Engagera Åland... 5 Samarbete med landskapsregeringen...

Läs mer

Pengar, pengar, pengar hur får r jag tag i dem?? Harriet Sundholm 24.3.2010

Pengar, pengar, pengar hur får r jag tag i dem?? Harriet Sundholm 24.3.2010 Pengar, pengar, pengar hur får r jag tag i dem?? Harriet Sundholm 24.3.2010 Svenska Österbottens 4H distrikt r.f. INLEDNING Ekonomi är A och O, utan pengar ingen verksamhet Vem kan 4H samarbeta med? m.a.o.

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Verksamhetsplanen uppgörs av styrelsen och godkänns av föreningens höstmöte.

Verksamhetsplanen uppgörs av styrelsen och godkänns av föreningens höstmöte. Vasa IFK:s verksamhetsplan 2019 Inledning Verksamhetsplanen uppgörs av styrelsen och godkänns av föreningens höstmöte. Verksamhetsplanen är till för Idrottsföreningen Kamraterna, Vasa r.f:s alla medlemmar

Läs mer

Korsholms pensionärsförening rf Mustasaaren eläkeläisyhdistys ry. Styrelsen. Verksamhetsplan 2017

Korsholms pensionärsförening rf Mustasaaren eläkeläisyhdistys ry. Styrelsen. Verksamhetsplan 2017 1 Korsholms pensionärsförening rf Mustasaaren eläkeläisyhdistys ry Styrelsen Verksamhetsplan för år 2017 2 Allmänt. Föreningens syfte Föreningens syfte är att arbeta för sina medlemmars trivsel och tillvarata

Läs mer

ÅBOLANDS BRANDKÅRSFÖRBUND r.f. Projektplan

ÅBOLANDS BRANDKÅRSFÖRBUND r.f. Projektplan ÅBOLANDS BRANDKÅRSFÖRBUND r.f. Projektplan för ÅbBF 2017-2019 Innehåll Bakgrund och behov... 2 Nuläge inom Åbolands brandkårsförbund rf.... 3 Utmaningar... 3 Syftet med projektet... 3 Målgrupp och förmånstagare...

Läs mer

STADGAR FÖR AUGUST LUDVIG HARTWALLS STIFTELSE. Stiftelsens namn och hemort

STADGAR FÖR AUGUST LUDVIG HARTWALLS STIFTELSE. Stiftelsens namn och hemort STADGAR FÖR AUGUST LUDVIG HARTWALLS STIFTELSE 1 Stiftelsens namn och hemort Stiftelsens namn är August Ludvig Hartwalls stiftelse, på finska August Ludvig Hartwallin säätiö och på engelska The Foundation

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET FÖR 2015

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET FÖR 2015 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET FÖR 2015 KREATIVITET KUNNANDE FÖRETAGANDE - KULTUR INNEHÅLL: 1. Inledning 2. Åtgärder 3. Övrigt 4. Budget 1. INLEDNING Ålands Slöjd och Konsthantverk r.f. grundades 1928. Föreningen

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

SKÄRGÅRDSHAVETS BIOSFÄROMRÅDE Inom Unescos program för Man and Biosphere (MaB)

SKÄRGÅRDSHAVETS BIOSFÄROMRÅDE Inom Unescos program för Man and Biosphere (MaB) SKÄRGÅRDSHAVETS BIOSFÄROMRÅDE Inom Unescos program för Man and Biosphere (MaB) VERKSAMHETSPLAN 2008 Region Åboland/Utskärsdelegationen & Sydvästra Finlands miljöcentral 1. Biosfärverksamhetens organisation

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2015

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2015 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2015 Steg för Steg rf Steg för Steg rf ADRESS: Nordenskiöldsgatan 18 A 00250 HELSINGFORS TELEFON: (09) 43 42 36 18 E-POST: WEBBPLATS: stegforsteg@fduv.fi www.stegforsteg.fi 2

Läs mer

Pargas Gaming Community rf

Pargas Gaming Community rf Pargas Gaming Community rf STADGAR 1 (7) Stadgar för Pargas Gaming Community rf Antagna genom enhälligt föreningsbeslut den 1.2.2014. Fastställda av Patent- och registerstyrelsen den. 1 Namn, hemort, språk

Läs mer

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 STADGAR FÖR NATUR OCH MILJÖ R.F. 1 Namn och hemort Föreningens namn är Natur och Miljö r.f. Föreningens hemort är Helsingfors stad och dess

Läs mer

1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är LiveFIN rf. Dess hemort är Helsingfors och LiveFIN har verksamhet i hela Finland.

1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är LiveFIN rf. Dess hemort är Helsingfors och LiveFIN har verksamhet i hela Finland. LiveFIN rf - regler Godkänd 12.03.2018 Patent- och registerstyrelsen 1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är LiveFIN rf. Dess hemort är Helsingfors och LiveFIN har verksamhet i hela Finland.

Läs mer

Årsberättelse och bokslut 2014 Vuosikertomus ja tilinpäätös. Byggnadsvårdsförening i Åboland rf Turunmaan korjausrakentamisyhdistys ry

Årsberättelse och bokslut 2014 Vuosikertomus ja tilinpäätös. Byggnadsvårdsförening i Åboland rf Turunmaan korjausrakentamisyhdistys ry Reparation av Hembygdsföreningens hus, Björkfeldtas lillstuga Byggnadskulturutflykten Byggnadsvårdsförening i Åboland rf Turunmaan korjausrakentamisyhdistys ry Årsberättelse och bokslut 2014 Vuosikertomus

Läs mer

Värdevårdande inkomster 1.6.2006 31.12.2007. Slutrapport

Värdevårdande inkomster 1.6.2006 31.12.2007. Slutrapport Värdevårdande inkomster 1.6.2006 31.12.2007 Slutrapport INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 PROJEKTET VÄRDEVÅRDANDE INKOMSTER... 3 PROJEKTPLANEN... 3 SAKKUNIG STYRGRUPP... 3 NORDISKT SAMARBETE...

Läs mer

STADGAR FÖR STIFTELSEN FÖR UTBILDNING OCH KULTUR PÅ SVENSKA I FINLAND SR

STADGAR FÖR STIFTELSEN FÖR UTBILDNING OCH KULTUR PÅ SVENSKA I FINLAND SR STADGAR FÖR STIFTELSEN FÖR UTBILDNING OCH KULTUR PÅ SVENSKA I FINLAND SR 1 Stiftelsens namn och hemort Stiftelsens namn är Stiftelsen för utbildning och kultur på svenska i Finland sr och dess hemort är

Läs mer

Projektplan för projektet Samarbete mellan minoriteter inom minoriteten (MiM)

Projektplan för projektet Samarbete mellan minoriteter inom minoriteten (MiM) Projektplan för projektet Samarbete mellan minoriteter inom minoriteten (MiM) Innehåll 1. Bakgrund och behov 2. Målsättningar och målgrupp 3. Samarbetsorganisationer och samarbetsparter 4. Projektets resultat

Läs mer

I det följande används om föreningen benämningen förening och om medlemsföreningarna benämningen medlemsförening.

I det följande används om föreningen benämningen förening och om medlemsföreningarna benämningen medlemsförening. Stadgar för Pro Esbo å rf 1. Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Pro Espoonjoki ry, Pro Esbo å rf och dess hemort är Esbo stad. Föreningens officiella språk är finska och svenska; protokollsspråket

Läs mer

Svenska pensiona rsfo rbundet i Ö sterbotten rf

Svenska pensiona rsfo rbundet i Ö sterbotten rf Svenska pensiona rsfo rbundet i Ö sterbotten rf Verksamhetsplan och budget 2018 Fastställd på SPF Österbotten rf:s höstmöte i Jakobstad 1.11.2017 Sida 2 Innehåll ALLMÄNT... 4 Om regionen... 4 Regionens

Läs mer

Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, STADGAR

Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, STADGAR Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf STADGAR 1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet

Läs mer

I programdokumenten som uppgjorts av medlemsstaterna och godkänts av kommissionen definieras den nationella finansieringens storlek.

I programdokumenten som uppgjorts av medlemsstaterna och godkänts av kommissionen definieras den nationella finansieringens storlek. 8.7.2008 Bilaga 13 KOMMUN-, ÖVRIG OFFENTLIG OCH PRIVAT FINANSIERING I programdokumenten som uppgjorts av medlemsstaterna och godkänts av kommissionen definieras den nationella finansieringens storlek.

Läs mer

Stöd och säkerhet BLI INTE ALLENA

Stöd och säkerhet BLI INTE ALLENA Stöd och säkerhet BLI INTE ALLENA 1. REGIONINSTRUKTÖREN STÖDER KÅRLEDNINGEN Kårchefens närmaste stöd är regioninstruktören. Ibland uppstår det situationer då det känns som om de egna kårkollegerna är lite

Läs mer

STADGAR FÖR SUOMEN RAUHANLIITTO - FINLANDS FREDSFÖRBUND RY. STADGARNA HAR GODKÄNTS AV PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN DEN 22 AUGUSTI 2011.

STADGAR FÖR SUOMEN RAUHANLIITTO - FINLANDS FREDSFÖRBUND RY. STADGARNA HAR GODKÄNTS AV PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN DEN 22 AUGUSTI 2011. STADGAR FÖR SUOMEN RAUHANLIITTO - FINLANDS FREDSFÖRBUND RY. STADGARNA HAR GODKÄNTS AV PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN DEN 22 AUGUSTI 2011. DEN SVENSKA TEXTEN ÄR EN ÖVERSÄTTNING. Suomen Rauhanliitto - Finlands

Läs mer

Kostnader och finansiering Finansieringen av projektet sker genom Leader (90 %, totalt 17 820 ). De planerade kostnaderna för projektet är 19 800

Kostnader och finansiering Finansieringen av projektet sker genom Leader (90 %, totalt 17 820 ). De planerade kostnaderna för projektet är 19 800 Mellanrapport för tidsperioden 1.8.2011 31.10.2014 1. PROJEKTÄGARE Finlands öar rf Suomen saaret ry 2. PROJEKTNAMN OCH SIGNUM Företagarsamarbete i skärgården, 321 3. SAMMANFATTNING AV PROJEKTET Projektets

Läs mer

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 1(5) Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 2(5) 1 Organisationens namn Organisationens namn är FINNSAM - Finnbygder i samverkan. FINNSAM har sitt säte i den kommun

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelse 16.3.2015 Vårmöte 27.4.2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 I samma båt-samassa veneessä rf ry Verksamhetsområde Dragsfjärd, Finby, Gustavs, Houtskär, Iniö, Kimito, Korpo, Merimasku, Nagu, Pargas,

Läs mer

FÖRSLAG TILL NY ORGANISATION

FÖRSLAG TILL NY ORGANISATION FÖRSLAG TILL NY ORGANISATION BAKGRUND 1997 bildades Svenska Avelsföreningen för P.R.E., föreningen var baserad i Stockholm. Avelsföreningen fick 2008 avtal med stamboken LGPRE ANCCE i Spanien. Utöver Sverige

Läs mer

POHJANMAAN SYÖPÄYHDISTYS ÖSTERBOTTENS CANCERFÖRENING RY. VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2016. Styrelsens och förslag till höstmötet 19.11.

POHJANMAAN SYÖPÄYHDISTYS ÖSTERBOTTENS CANCERFÖRENING RY. VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2016. Styrelsens och förslag till höstmötet 19.11. POHJANMAAN SYÖPÄYHDISTYS ÖSTERBOTTENS CANCERFÖRENING RY. VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2016 Styrelsens och förslag till höstmötet 19.11.2015 FÖRENINGENS MÅLSÄTTNING SAMT INLEDNING TILL VERKSAMHETSPLANEN Föreningens

Läs mer

Plats och tid: Hotel President, Helsingfors den 5 september 2014, kl. 15.00

Plats och tid: Hotel President, Helsingfors den 5 september 2014, kl. 15.00 Protokoll: Styrelsemöte och seminarium 5/2014 Plats: Hotel President, Södra järnvägsgatan 4, Helsingfors Tid: 5 september 2014, kl. 15:00 19:00 6 september 2014, kl. 9:00 10:00 Beslutande: Blomqvist Thomas

Läs mer

Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f.

Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f. Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f. Namn och hemort 1 Föreningens namn är Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. och i dessa stadgar används om den benämningen AKI. Hemort

Läs mer

Till alla föreninge och församlingar inom Gemensam Framtid och equmenia

Till alla föreninge och församlingar inom Gemensam Framtid och equmenia Till alla föreninge och församlingar inom Gemensam Framtid och equmenia Vänner i Kristus! När vi senast möttes till riksstämma och kyrkokonferens var en fråga särskilt livligt diskuterad, den som regionernas

Läs mer

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Hallands Länsförbund av 4H Reglemente för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Reviderat vid Länsförbundsstäma 14 maj 2016 Allmänt om uppdrag Länsförbundets uppgift är att inom sitt verksamhetsområde leda

Läs mer

Verksamhetsenkät 2017

Verksamhetsenkät 2017 Verksamhetsenkät 2017 Enkäten öppen i 4 veckor Mailutskick till medlemmar, före detta medlemmar, kursdeltagare, ridlägerdeltagare 137 svar, varav 112 fullständiga. Alla svar anonyma. 15% av de som svarat

Läs mer

Avrapportering av Energi- och klimatrådgivningens arbete i Stockholm stad och regionalt 2017

Avrapportering av Energi- och klimatrådgivningens arbete i Stockholm stad och regionalt 2017 Miljöförvaltningen Plan och miljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-02-20 Handläggare Felix Ek Telefon: 08-508 28 972 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2018-03-13 p.15 Avrapportering av Energi- och klimatrådgivningens

Läs mer

Stadgar. Godkänt av föreningens höstmöte Namn och hemort

Stadgar. Godkänt av föreningens höstmöte Namn och hemort 1/6 Stadgar Godkänt av föreningens höstmöte 14.11.2011 1 Namn och hemort Föreningens namn är Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta ry Delegationen för stiftelser och fonder rf. Föreningens språk är

Läs mer

Bidragsregler. Ansökan i efterhand skall ovillkorligt avslås. Bidrag lämnas endast till vistelser/aktiviteter inom Sveriges gränser.

Bidragsregler. Ansökan i efterhand skall ovillkorligt avslås. Bidrag lämnas endast till vistelser/aktiviteter inom Sveriges gränser. Bidragsregler Kriterier för handläggning av ansökningar rörande bidrag till rekreationsvistelser, lägervistelser, föreningsarrangemang, korta kurser samt organisationsbidrag Allmänt Ansökan skall vara

Läs mer

FRITIDSKANSLI FÖRENINGSBIDRAG

FRITIDSKANSLI FÖRENINGSBIDRAG FRITIDSKANSLI FÖRENINGSBIDRAG Anvisningar och regler FRI 6, 06.02.2018 1(8) Innehållsförteckning 1. Allmänt om föreningsbidrag 3 1.1. Föreningsbidragets bidragsformer 1.2. Målsättning 1.3. Ändamål för

Läs mer

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12 12 1 (6) Projektmodell Projektmodell Projektmodell... 1 1. Riktlinjer projektmodell... 1 2. Projektförutsättningar... 2 2.1 Uppdragsgivaren... 2 2.2 Direktiv... 2 2.3 Förstudie... 2 2.4 Beslut... 2 2.5

Läs mer

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Hallands Länsförbund av 4H Reglemente för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Reviderat vid Planeringskonferensen 29 september 2018 Allmänt om uppdrag Länsförbundets uppgift är att inom sitt verksamhetsområde

Läs mer

Stöd och säkerhet VAR INTE ENSAM

Stöd och säkerhet VAR INTE ENSAM Stöd och säkerhet VAR INTE ENSAM 1. REGIONINSTRUKTÖREN STÖDER KÅRLEDNINGEN 1.1. Regioninstruktörens uppdrag 1.2. Personlig kontakt 1.3. Regioninstruktörerna fungerar parvis 1.4. Regioninstruktörens uppgift

Läs mer

Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f.

Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f. Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f. Verksamhetsplan 1.1 31.12.2014 Godkänd av höstmötet 24.11.2013 Kårens målsättning är att genom scoutverksamhet utveckla sina medlemmar till goda medborgare, samt tillgodose

Läs mer

Verksamhetsplan för Energikontoret i Mälardalen AB. Verksamhetsår 2013. Energikontoret verkar för en hållbar energiutveckling i Mälardalen

Verksamhetsplan för Energikontoret i Mälardalen AB. Verksamhetsår 2013. Energikontoret verkar för en hållbar energiutveckling i Mälardalen Verksamhetsplan för Energikontoret i Mälardalen AB Verksamhetsår 2013 Energikontoret verkar för en hållbar energiutveckling i Mälardalen Energikontoret i Mälardalen AB Syfte Energikontoret i Mälardalen

Läs mer

att fastställa medlemsavgiften för enskilda medlemmar till 250 kronor

att fastställa medlemsavgiften för enskilda medlemmar till 250 kronor Medlemsavgifter Förslag till avgifter 2016 Styrelsen föreslår stämman att fastställa de anslutna hembygdsföreningarnas medlemsavgifter till SHF till 13 kronor per medlem i de till de regionala hembygdsförbunden

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati r.f. Budget 2016

Psykosociala föreningen Sympati r.f. Budget 2016 Psykosociala föreningen Sympati r.f. Budget 2016 1 ADMINISTRATIVA KOSTNADER inkomster utgifter 5 Verksamhetsledare /personalkostnader Personalens lön -6630 Pensionskostnader -1190 Lagstadgade personalkostnader

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD TILLSAMMANS är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. Cirka 345 000 av medlemmarna bor i HSBs bostadsrättsföreningar,

Läs mer

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Några av fördelarna du får som HSB-medlem Centrala avtal som sänker kostnader Tack vare att vi är så många i HSB kan vi teckna förmånliga avtal

Läs mer

Anvisning till ansökan om bidrag till vård och förvaltning av kulturhistoriskt värdefull bebyggelse

Anvisning till ansökan om bidrag till vård och förvaltning av kulturhistoriskt värdefull bebyggelse 1 (7) Anvisning till ansökan Sista ansökningsdag är den 1 september året före projektets genomförande. Många byggnader har ett kulturhistoriskt värde. Det kan bestå i t ex att det finns ursprungliga byggnadsdetaljer

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser

Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser Reviderade 2011-04-26 ÄNDAMÅL 1 Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) är en ideell förening. Föreningen ska tillhandahålla

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Budget 2013. Administration Trycksaker 1000 Postkostnader 1000 Försäkring 1000 Kontorsmaterial 2000 Revision/Ekonomi 1000 Total Administration 6000

Budget 2013. Administration Trycksaker 1000 Postkostnader 1000 Försäkring 1000 Kontorsmaterial 2000 Revision/Ekonomi 1000 Total Administration 6000 Budget 2013 Kostnader Information & Utbildning Skolinformatörsutbildning 8000 Skolinformationsomkostnader 4000 Representation och övrig utbildning 1500 Total Information & Utbildning 13500 Arrangemang

Läs mer

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Ordförande

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Ordförande ÅRSMÖTET 1/8 Till medlemmarna i Finlands Svenska Socialförbund K A L L E L S E Medlemmarna i Finlands Svenska Socialförbund rf kallas till ordinarie årsmöte, som hålls måndagen 7 april 2014 kl. 16.30 på

Läs mer

Hus och hem bilden av vår kulturmiljö Taloissa ja tuvissa - kulttuuriympäristömme kuva

Hus och hem bilden av vår kulturmiljö Taloissa ja tuvissa - kulttuuriympäristömme kuva Byggnadsvårdsförening i Åboland r.f Turunmaan korjausrakentamisyhdistys r.y. r.y. r.y. 1 Hus och hem bilden av vår kulturmiljö Taloissa ja tuvissa - kulttuuriympäristömme kuva Projektplan 1.11.2009 31.03.2012

Läs mer

ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris i mer än 35 år

ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris i mer än 35 år 8 ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris i mer än 35 år Egentligen är det helt naturligt att vi är Sveriges ledande företagsmäklare.

Läs mer

ÅBOLANDS UNGDOMSFÖRBUND ÅUF R.F

ÅBOLANDS UNGDOMSFÖRBUND ÅUF R.F ÅBOLANDS UNGDOMSFÖRBUND ÅUF R.F Verksamhetsplan för år 2014 Inledning Åbolands Ungdomsförbund är en partipolitiskt obunden ungdomsorganisation som består av 33 medlemsföreningar och ca 12 000 personmedlemmar.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

MODELLSTADGAR FÖR MARTHAFÖRENINGAR. Namn, hemort och språk

MODELLSTADGAR FÖR MARTHAFÖRENINGAR. Namn, hemort och språk MODELLSTADGAR FÖR MARTHAFÖRENINGAR Namn, hemort och språk 1 Föreningens namn är Marthaförening rf och kallas i dessa stadgar föreningen. Föreningens hemort är och verksamhetsområde är och dess officiella

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2014-01-23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2014-01-23 iiisala ~KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2014-01-23 11(16) KFU9 Konstpedagogisk verksamhet Dnr2013/70 INLI!DNING Som en del i Aguelimuseets arbete med att utveckla

Läs mer

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping STADGAR 1. Namn, säte, status 1. Szent Istvan Ungerska föreningen i Norrköping 2. Norrköping; Sverige. 3. Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping är

Läs mer

Aktion Österbotten r.f. LEADER-projekt 1.3.2012 31.12.2013:

Aktion Österbotten r.f. LEADER-projekt 1.3.2012 31.12.2013: Aktion Österbotten r.f. LEADER-projekt 1.3.2012 31.12.2013: Kvarkens båtmuseum kunskapscenter för båtkultur KVARKENS BÅTMUSEUM kunskapscenter för båtkultur - Från orörd mark till färdig grund 14.6 2.8

Läs mer

VårKultur 2011 - Rapport

VårKultur 2011 - Rapport VårKultur 2011 - Rapport Kultur för och med seniorer Kultursamarbetet VårKultur ordnades våren 2011 för femte gången av Sydkustens landskapsförbund i samarbete med kultursektorerna i Åbo, Kimitoön och

Läs mer

STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN

STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN Stadgarna antagna vid årsmötet den 19 april 2013 1 ÄNDAMÅL Svenska Kyltekniska Föreningen, nedan benämnd Föreningen, har till ändamål att befordra utvecklingen

Läs mer

Motionär: Förbundsstyrelsen

Motionär: Förbundsstyrelsen Motionär: Förbundsstyrelsen Verksamhetsplanens syfte är att formulera vad Ung Media ska göra under kommande verksamhetsår och på så sätt definiera förbundsstyrelsens uppdrag så att de jobbar mot mål som

Läs mer

Starta företag. tillsammans. i Mälardalen! Be Coompanion om råd när ni ska starta, det gjorde vi! - Örebro TV

Starta företag. tillsammans. i Mälardalen! Be Coompanion om råd när ni ska starta, det gjorde vi! - Örebro TV Starta företag tillsammans i Mälardalen! Be Coompanion om råd när ni ska starta, det gjorde vi! - Örebro TV Förverkliga din dröm om att starta företag, tillsammans! Går du i företagstankar? Att starta

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 INTRESSEFÖRENINGEN FÖR SCHIZOFRENI / CENTRALA STOCKHOLM

VERKSAMHETSPLAN 2011 INTRESSEFÖRENINGEN FÖR SCHIZOFRENI / CENTRALA STOCKHOLM VERKSAMHETSPLAN 2011 INTRESSEFÖRENINGEN FÖR SCHIZOFRENI / CENTRALA STOCKHOLM IFS/CS har som verksamhetsområde stadsdelarna Kungsholmen, Norrmalm, Södermalm och Östermalm. Det innebär att föreningen är

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 Godkänd av Ungmarthas styrelse 22.11.2013

VERKSAMHETSPLAN 2014 Godkänd av Ungmarthas styrelse 22.11.2013 VERKSAMHETSPLAN 2014 Godkänd av Ungmarthas styrelse 22.11.2013 UNGMARTHA 2014 Ungmartha rf är Finlands svenska Marthaförbunds barn- och ungdomsorganisation. Vi riktar oss till barn och unga i hela Svenskfinland

Läs mer

Marthas vision är ett samhälle som genomsyras av en hållbar livsstil genom medvetna val i vardagen.

Marthas vision är ett samhälle som genomsyras av en hållbar livsstil genom medvetna val i vardagen. VERKSAMHETSPLAN 2016 Marthas vision är ett samhälle som genomsyras av en hållbar livsstil genom medvetna val i vardagen. Finlands svenska Marthaförbund r.f. grundades år 1899 för att sprida gagnelig kunskap

Läs mer

Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE

Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är Pohjola Norden r.f. Föreningens hemort är Helsingfors stad och dess verksamhet omspänner hela landet. Föreningen benämns

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2016 2 (10) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 3. Organisation... 3 3.1 Styrelsen... 3 3.2 Verkställande direktör... 4 3.3 Föreningens

Läs mer

STADGAR ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET MEDLEMSKAP

STADGAR ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET MEDLEMSKAP STADGAR Svenska byggnadsvårdsföreningen bildades, under namnet Svenska föreningen för byggnadsvård, för att fortsätta det arbete som påbörjades under Europeiska byggnadsvårdsåret 1975. De ursprungliga

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015

VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 bilaga nr 1 VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015 omsorg Miljöhänsyn hållbar livsstil kvinnokraft inspiration Hushåll vardag ekonomi handling värderingar nätverk Historia gemenskap 1 Helsingfors

Läs mer

Verksamhetsplan 2005 arbetsgruppen utbildning

Verksamhetsplan 2005 arbetsgruppen utbildning Verksamhetsplan 2005 arbetsgruppen utbildning 1. Arbetsgruppens namn och dess medlemmar STYRGRUPPEN Gro Sommerfelt-Karlsen, Administrationschef, Utbildningsetaten, Oslo kommun Marianne Grødum, Fagkonsulent,

Läs mer

Finlands Svenska Brandoch Räddningsförbund. Strategi för 2016 2020

Finlands Svenska Brandoch Räddningsförbund. Strategi för 2016 2020 Finlands Svenska Brandoch Räddningsförbund Strategi för 2016 2020 Godkänd av FSB:s allmänna möte den..2015 12.09.2015 Version 2 FSB styrelseseminarium M/S Mariella 12.08.2015 Version 1 FSB INNEHÅLL FSB

Läs mer

Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008.

Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008. Stadgar Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008. 1 Firma Föreningens firma är Nätverket för Elektroniska Affärer, förkortat NEA.

Läs mer

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto - Finlands Avtalsbrandkårers Förbund ÄNDRADE PRS STADGAR

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto - Finlands Avtalsbrandkårers Förbund ÄNDRADE PRS STADGAR STADGAR 1. Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Suomen Sopimuspalokuntien Liitto ry - Finlands Avtalsbrandkårers Förbund rf. Föreningen kallas i dessa stadgar Förbundet. Förbundets hemort är

Läs mer

ÅBOLANDS BRANDKÅRSFÖRBUND r.f.

ÅBOLANDS BRANDKÅRSFÖRBUND r.f. ÅBOLANDS BRANDKÅRSFÖRBUND r.f. Projektplan Utveckling i åboländska kårer Innehåll Bakgrund och behov... 3 Nuläge inom Åbolands brandkårsförbund rf.... 3 Utmaningar... 3 Det geografiska området... 3 Frivillig

Läs mer

Årsmöte Stadgeenligt årsmöte Årsmöte genomförs 800 SAMS 800. Producera handledning - stöd personal + styrelse fördela arb information

Årsmöte Stadgeenligt årsmöte Årsmöte genomförs 800 SAMS 800. Producera handledning - stöd personal + styrelse fördela arb information Finlandssvenska teckenspråkiga r.f. ÅR 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET MÅL DELMÅL Aktivitet = Vad görs Uppföljning = Mäta resultat Utveckla förening Styrelsearbete Styrelsemöten, styrelseutbildning 2x styrelseutbildning

Läs mer

STADGAR FÖR STIFTELSEN FÖR ÅBO AKADEMI SR 1 NAMN OCH HEMORT

STADGAR FÖR STIFTELSEN FÖR ÅBO AKADEMI SR 1 NAMN OCH HEMORT STADGAR FÖR STIFTELSEN FÖR ÅBO AKADEMI SR 1 NAMN OCH HEMORT 2 ÄNDAMÅL Stiftelsens namn är Stiftelsen för Åbo Akademi sr, på finska Åbo Akademin säätiö sr och på engelska Åbo Akademi University Foundation

Läs mer

Vid Ålands Brand och Räddningsförbunds ordinarie förbundsmöte den 9 november 2013 behandlas följande ärenden:

Vid Ålands Brand och Räddningsförbunds ordinarie förbundsmöte den 9 november 2013 behandlas följande ärenden: Å L A N D S B R A N D O C H R Ä D D N I N G S F Ö R B U N D R F. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A H Ö S T M Ö T E T 2 0 1 3 Vid s Brand och Räddningsförbunds ordinarie förbundsmöte den 9 november 2013

Läs mer

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Hallands Länsförbund av 4H Reglemente för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Reviderat vid Länsförbundsstäma 13 april 2013 Allmänt om uppdrag Länsförbundets uppgift är att inom sitt verksamhetsområde

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 och 2014 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning

Verksamhetsplan 2013 och 2014 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning Till årsmötet Styrelsens förslag till verksamhetsplan och årsbudget för 2013 Verksamhetsplan 2013 och 2014 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning

Läs mer

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna Kapitel 1 Allmänna bestämmelser Organisations 1 Tillhörighet IOD Fleet Sweden företräder Svenska IOD klassen. Säte: Tjörn Mål 2 Svenska IOD-Förbundet har till mål att: a) svara för klassens administration

Läs mer

Stadgar för Stiftelsen för utbildning och kultur på svenska i Finland

Stadgar för Stiftelsen för utbildning och kultur på svenska i Finland Stadgar för Stiftelsen för utbildning och kultur på svenska i Finland 1 Stiftelsens namn och hemort Stiftelsens namn är Stiftelsen för utbildning och kultur på svenska i Finland och dess hemort är Helsingfors.

Läs mer

Instruktion för Åbo Akademis bibliotek med Sibeliusmuseum och Sjöhistoriska institutet Godkänd av styrelsen

Instruktion för Åbo Akademis bibliotek med Sibeliusmuseum och Sjöhistoriska institutet Godkänd av styrelsen Instruktion för Åbo Akademis bibliotek med Sibeliusmuseum och Sjöhistoriska institutet Godkänd av styrelsen 12.11.2014 1 Åbo Akademis bibliotek är en fristående enhet. Sibeliusmuseum vid Åbo Akademi och

Läs mer

Utbildning FÖR DEN PERSONLIGA UTVECKLINGEN

Utbildning FÖR DEN PERSONLIGA UTVECKLINGEN Utbildning FÖR DEN PERSONLIGA UTVECKLINGEN 1. UTBILDNINGSSYTEMET 1.1. Målsättning 1.2. Begrepp som används i utbildningssystemet 1.3. Utbildningens arbetsfördelning 1.4. Utbildningshelheterna 1.5. Modulkartan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Allmänna målsättningar Föreningen Rädda Lumparn grundades på våren 2014 av invånare runt Lumparn som var bekymrade för sina närvatten, dvs själva Lumparn och dess vikar. Föreningens

Läs mer

Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi

Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi Sidan 1 av 7 Strategienheten Datum Dnr Sid 2016-02-03 2015 KS 895 1 (3) Gräsöfondens styrelse Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi Bakgrund Gräsöfonden har sedan bildandet

Läs mer

Så här påverkar du vid stämman Helsingfors ATT HJÄLPA GER GLÄDJE. Finlands Röda Kors Organisationsutbildning Otto-Ville Väätäinen

Så här påverkar du vid stämman Helsingfors ATT HJÄLPA GER GLÄDJE. Finlands Röda Kors Organisationsutbildning Otto-Ville Väätäinen Otto-Ville Väätäinen ATT HJÄLPA GER GLÄDJE Så här påverkar du vid stämman Helsingfors 10 11.6.2017 Finlands Röda Kors Organisationsutbildning 2017 Suomen Punainen Risti Järjestökoulutus 2017 sivu 1 ALLA

Läs mer

.~~~ p~~anen. PATENTTI- JA REKISTERIHALLlTUS PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN

.~~~ p~~anen. PATENTTI- JA REKISTERIHALLlTUS PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN PATENTTI- JA REKISTERIHALLlTUS PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN.' BESLUT Tillstånd till grundandet aven stiftelse samt fastställande av stiftelsens stadgar Utfärdat Helsingfors 2.1.2008 Ansökan Beslut Region

Läs mer

LUCKAN grundades 1992 på initiativ av Nylands svenska landskapsförbund och Mellannylandprojektet.

LUCKAN grundades 1992 på initiativ av Nylands svenska landskapsförbund och Mellannylandprojektet. Finansiering & FYRK.FI Karl Norrbom, Föreningen Luckan, 2015 LUCKAN grundades 1992 på initiativ av Nylands svenska landskapsförbund och Mellannylandprojektet. I december 2000 blev LUCKAN en självständig

Läs mer

Pargas stad Bokslut Social- och hälsovård

Pargas stad Bokslut Social- och hälsovård ÄLDREOMSORG Social- och hälsovårdsnämnden Social- och hälsovårdsavdelningen Paula Sundqvist, social- och hälsovårdsdirektör Gun Sirén, äldreomsorgschef Verksamhet Den äldrepolitiska strategin som är uppgjord

Läs mer

KUSTENS MAT Ett regionalt samarbetsprojekt mellan regionerna Österbotten, Åboland ( ), Åland och Nyland

KUSTENS MAT Ett regionalt samarbetsprojekt mellan regionerna Österbotten, Åboland ( ), Åland och Nyland KUSTENS MAT 2016-2019 Ett regionalt samarbetsprojekt mellan regionerna Österbotten, Åboland (2016-2017), Åland och Nyland HANTVERKSMÄSSIG LIVSMEDELSFÖRÄDLING FINSKA MÄSTERSKAPEN I MATHANTVERK Ann-Louise

Läs mer

HÅLLBAR TILLVÄXT OCH JOBB 2014 2020 STRUKTURFONDSPROGRAMMET FÖR FINLAND

HÅLLBAR TILLVÄXT OCH JOBB 2014 2020 STRUKTURFONDSPROGRAMMET FÖR FINLAND HÅLLBAR TILLVÄXT OCH JOBB 2014 2020 STRUKTURFONDSPROGRAMMET FÖR FINLAND Projektutlysning för internationellt samarbete som finansieras av europeiska socialfonden Ansökningsanvisning 15.4.2016 PROJEKTUTLYSNING

Läs mer