LUFTVÄRDIGHETSKRAV PÅ OBEMANNADE MILITÄRA LUFTFARTYG OCH MILITÄRFLYGANORDNINGAR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LUFTVÄRDIGHETSKRAV PÅ OBEMANNADE MILITÄRA LUFTFARTYG OCH MILITÄRFLYGANORDNINGAR"

Transkript

1 SOTILASILMAILUN VIRANOMAISYKSIKKÖ MYNDIGHETSENHETEN FÖR MILITÄR LUFTFART SOTILASILMAILUMÄÄRÄYS MILITÄR LUFTFARTSFÖRESKRIFT SIM-Ma-Lt PB 30, FI TIKKAKOSKI, FINLAND, tfn LUFTVÄRDIGHETSKRAV PÅ OBEMANNADE MILITÄRA LUFTFARTYG OCH MILITÄRFLYGANORDNINGAR Denna militära luftfartsföreskrift berör konstaterande, underhåll och övervakning av luftvärdigheten hos luftfartyg och flyganordningar som används inom den obemannade militära luftfarten och för militär luftfart och som har införts i registret för militära luftfartyg. Grund för utfärdande av föreskrift: Luftfartslag (1194/2009) 4, 22, 23 och 187 Statsrådets förordning om militär luftfart (1243/2005) 3 Giltighetstid: Fr.o.m tills vidare Upphäver: HB2858 (Ilmav lnttekn PAK I 2:02, )

2 SIM-Ma-Lt-014, /19 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1 DEFINITIONER KLASSIFICERING OCH GODKÄNNANDE AV OBEMANNADE MILITÄRA LUFTFARTYG OCH FLYGANORDNINGAR Militära flyganordningar Obemannade militära luftfartyg Godkännandeförfarande Registrering och införande av uppgifter LUFTVÄRDIGHET Militära flyganordningar som hör till kategori I Militära flyganordningar som hör till kategori IIA Militära flyganordningar som hör till kategori IIB Obemannade militära luftfartyg som hör till kategori III Obemannade militära luftfartyg som hör till kategori IV Allmänt Speciella planeringskrav som ställs på obemannade militära luftfartyg som hör till kategori IV Flygledningssystem Kommunikationssystem och system för direkt styrning av obemannade militära luftfartyg Navigeringssystem Flygkontroll System som avbryter flygning UPPRÄTTHÅLLANDE AV LUFTVÄRDIGHET Regelverk och anvisningar Underhåll och reparation Uppföljning av luftvärdigheten UNDANTAG...19

3 SIM-Ma-Lt-014, /19 1 DEFINITIONER Med de begrepp och definitioner som förekommer i denna föreskrift avses följande: Bebott område avser område där det inte är möjligt att utöva flygverksamhet utan att flyga över boningshus eller befolkning. Amatörmodellplan avser modellplan som är avsett för hobbybruk, industriellt framställt, helt eller delvis färdigt radiostyrd flyganordning, som vanligtvis är allmänt till salu i inhemska eller utländska hobbyaffärer. IFR avser regler som ska följas när ett luftfartyg flygs med hjälp av instrument. Luftfartyg avser en anordning som får sin lyftkraft av luftens reaktion med undantag av luftens reaktion mot jord- och vattenytan. Flygsystem avser ett obemannat luftfartyg eller en obemannad flyganordning och alla de speciella system och nyttolaster som används i dess flyg-, underhålls- och reparationsverksamhet och som är speciella för ifrågavarande typer av luftfartyg och flyganordningar. Flygverksamhet avser det obemannade luftfartygets eller den obemannade flyganordningens flygverksamhet, ledande av dess flygverksamhet, driftsunderhåll och flygortsverksamhet. Luftvärdighet Ett luftfartyg anses luftvärdigt endast om det är så planerat, tillverkat, utrustat och underhållet samt till sina flygegenskaper sådant att det tryggt kan användas för luftfart. Luftvärdighetscertifikat avser ett för en luftfartygsindivid bestyrkt luftvärdighetscertifikat, som ges efter en godkänt utförd inspektion till ett typgodkänt luftfartyg.

4 SIM-Ma-Lt-014, /19 Flygtekniskt ändrings-, informations- och rapporteringssystem avser ett system som den militära luftfartsmyndigheten har godkänt och som typansvarsorganisationen upprätthåller i syfte att upprätthålla en kontinuerlig luftvärdighet. Den militära luftfartsmyndigheten ställer krav på systemet genom militär luftfartsföreskrift. Obemannat luftfartyg avser ett luftfartyg som har planerats att fungera utan flygande manskap så att det kontrollerat och styrt kan starta och återvända till önskad plats för nytt flyguppdrag. Obemannat militärt luftfartyg avser ett obemannat luftfartyg som används inom den militära luftfarten och där luftfartygsindividen har införts i registret över militära luftfartyg, eller motsvarande utländskt obemannat militärt luftfartyg. Obemannad militär luftfart avser militär luftfart med obemannat luftfartyg eller obemannad flyganordning, med vilka man flyger enligt en på förhand programmerad rutt eller fjärrstyrt och som kan utföra ett nytt flyguppdrag efter en kontrollerad landning. Den militära luftfartsmyndigheten varken reglerar eller övervakar flygning som sker inomhus eller verksamhet med lätta luftfartyg som till sin maximala rörelseenergi är så små att de inte anses förorsaka skada för hälsa eller egendom. Med luftrum som är avgränsat för annan luftfart avses tillfälligt eller bestående förbuds-, begränsnings- eller riskområde som har reserverats för utövaren av verksamheten. Militärt luftfartygsregister avser ett register som den militära luftfartsmyndigheten upprätthåller och där militära luftfartyg och militära flyganordningar identifieras med hjälp av registeruppgifter. Militär luftfart avser luftfart som utövas i militärt syfte och luftfart med militärt luftfartyg. Militär luftfartsmyndighet avser Myndighetsenheten för militär luftfart.

5 SIM-Ma-Lt-014, /19 Militär flyganordning avser anordning som används inom den obemannade militära luftfarten och som får sin lyftkraft av luftens reaktioner, med undantag av reaktioner mot mark- eller vattenytan. Med militär flyganordning avses inte anordningar som är lättare än luft. Av militära luftanordningar förutsätts inte samma systemtillförlitlighet som av luftfartyg. I denna förordning klassiciferas militära flyganordningar i kategori I och II. Den militära flyganordningen införs som typ i registret över militära luftfartyg. Verksamhetsutövare avser Flygstaben, Arméstaben eller Marinstaben eller materielverk som ansvarar för verksamheten. Typgodkännande avser en process som består av typgranskning, luftvärdighetsgranskning, provflygningar samt ett typgodkännandemöte. Utifrån mötets beslut beviljar den militära luftfartsmyndigheten certifikat om typgodkännande. Certifikat om typgodkännande avser certifikat som den militära luftfartsmyndigheten har beviljat luftfartyg, flyganordning eller militär fallskärmstyp som uppfyller kraven och att det eller den tryggt kan användas inom militär luftfart. Typgranskning avser en granskningsprocess som riktas mot typ och för vilken har utfärdats anvisningar och med vilken säkras att luftfartygstyp, flyganordningstyp, utrustning eller programprodukt är kravenligt planerad och tillverkad och att den tryggt kan användas inom luftfarten. Typgranskningscertifikat avser certifikat som typansvarsorganisationen utfärdat för flyganordning, utrustning eller programprodukt över att produkten uppfyller kraven och att den tryggt kan användas inom militär luftfart. Typansvarsorganisation avser organisation som har ansvar för underhållet av flygmaterielen och dess utrustning samt för se till att det finns förutsättningar för ständig luftvärdighet.

6 SIM-Ma-Lt-014, /19 Kompletterande typgodkännande avser process för vilken har utfärdats anvisningar och som riktar sig mot typ och förändring av luftfartyg, flyganordning, utrustning eller programprodukt och med vilken man säkrar att förändringen är kravenligt planerad och genomförd och tryggt kan användas inom luftfarten. Även ändring av användningsändamål kan förutsätta kompletterande typgodkännande. 2 KLASSIFICERING OCH GODKÄNNANDE AV OBEMANNADE MILITÄRA LUFTFARTYG OCH FLYGANORDNINGAR Denna föreskrift klassificerar de obemannade luftfartyg och flyganordningar som är godkända inom luftfart enligt sitt användningsändamål på följande sätt: 2.1 Militära flyganordningar Kategori I: Flyganordningar som till sin startmassa är högst 20 kg och som flygs så att piloten hela tiden har ögonkontakt med flyganordningen. Kategori IIA: Flyganordningar som används inom den militära luftfarten i ett från annan luftfart avgränsat luftrum, vars motsvarande mark- och vattenområde är övervakat. Om användningen av och flygverksamheten inom detta område har meddelats utomstående, och utomstående äger ej tillträde till området. Kategori IIB: Flyganordningar som till sin startmassa är högst 20 kg och som används inom den militära luftfarten i ett för annan luftfart avgränsat luftrum, vars motsvarande mark- och vattenområde är öppet.

7 SIM-Ma-Lt-014, / Obemannade militära luftfartyg Kategori III: Obemannade luftfartyg som används inom den militära luftfarten i ett från annan luftfart avgränsat luftrum, vars motsvarande mark- och vattenområde är öppet, eller som eskorteras i ett luftrum där det kan finnas annan lufttrafik. Kategori IV: Obemannade luftfartyg som används inom den militära luftfarten i ett luftrum, där det kan finnas annan lufttrafik. Den militära luftfartsmyndigheten avgör till vilken kategori en flyganordning eller ett luftfartyg som granskas godkänns. 2.3 Godkännandeförfarande Genom typgranskningsförfarandet ska man försäkra sig om att flygsystemet är planerat, tillverkat och utrustat så och att det till sina funktionella egenskaper är sådant att ett obemannat militärt luftfartyg eller en obemannad militär flyganordning kan användas för uppgifter som är tillåtna för typen genom att följa de anvisningar och föreskrifter som berör flygverksamheten och underhållet utan att förorsaka fara för hälsa, övrig lufttrafik, miljö eller egendom. Utifrån typgranskningen och typgodkännandemötet beviljar den militära luftfartsmyndigheten typgodkännandecertifikat. Certifikatet kan innehålla begränsningar och anvisningar som berör verksamheten. Vid typgranskningsförfarandet av obemannade flyganordningar som hör till kategori I och II ska man till tillämpliga delar efterfölja gällande luftvärdighetskrav och typgranskningsanvisningar för militära luftfartyg. Den militära luftfartsmyndigheten ger från fall till fall detaljerade anvisningar om hur ovan nämnda anvisningar tillämpas på typgranskningar av obemannade militära flyganordningar.

8 SIM-Ma-Lt-014, /19 Undantag: För radiostyrda modellplan i hobbyklass, som man inte har för avsikt att typgodkänna för tjänstebruk inom militär luftfart, kan den verksamhetsansvarige bevilja användningstillstånd för viss tid enligt flyganordningstyp utan typgranskningsförfarande efter att han eller hon försäkrat sig om att flyganordningen och dess planerade användning uppfyller luftvärdighetskraven för kategori I. Användningstillståndet för typen ska meddelas den militära luftfartsmyndigheten. Vid typgranskningsförfarandet av obemannade militära luftfartyg i kategorierna III och IV ska man efterfölja gällande luftvärdighetskrav för militära luftfartyg. Obemannade militära luftfartyg som hör till kategorierna III och IV ska dessutom granskas i detalj innan de beviljas luftvärdighetscertifikat. 2.4 Registrering och införande av uppgifter Militära flyganordningar som hör till kategorierna I och II införs som typer i registret över militära luftfartyg som den militära luftfartsmyndigheten upprätthåller i samband med typgodkännandet. I registret antecknas uppgifter om de militära flyganordningarnas specifikationer, ägande-/besittningsrätt, huvudsakligt användningsändamål och typgodkännande. Flyganordningsindividen ska förses med typskylt, av vilken framgår: - typ som tillverkaren använder och/eller typsignum - flyganordningsindividens serienummer och/eller individens nummer - numret på det typgodkännandecertifikat som beviljats flyganordningstypen - signum för ändringsnivån på flygnanordningsindividen I fråga om militära flyganordningar i kategori I och II ska man dessutom efterfölja föreskrifter om registrering av försvarsmaktens materiel.

9 SIM-Ma-Lt-014, /19 För uppföljning av individer som hör till kategori I och II inom militära flyganordningar svarar typansvarsorganisationen. Ett sammandrag över individuppföljningen ska levereras till den militära luftfartsmyndigheten en gång i året. Obemannade militära luftfartyg som hör till kategorierna III och IV införs utifrån luftvärdighetscertifikatet som individer i registret över militära luftfartyg i enlighet med föreskrifter som gäller anteckningar om militära luftfartyg. 3 LUFTVÄRDIGHET 3.1 Militära flyganordningar som hör till kategori I Till kategori I kan godkännas flyganordningar som till sin största startmassa är högst 20 kg och som flygs så att piloten alltid har ögonkontakt med flyganordningen, och vars största avstånd från piloten är sådan att piloten i alla skeden av flygningen på ett tillförlitligt sätt kan bedöma anordningens luftvärdighet. Undantag: Vid skjutning mot luftmål i kategori I kan man låta flyga en flyganordning som ska skjutas även med hjälp av optiskt hjälpmedel (kikarsikte) under förutsättning att de övriga kraven i kapitel 3.1 uppfylls och att flyganordningen och systemet är godkända för denna verksamhet. Flygpersonalen ska kunna övervaka luftrummet och landningsområdet som används för flygningen. Verksamhetsutövaren ska ge separata anvisningar för reservering av luftrummet. Den som ansvarar för flygverksamheten ska meddela om användningen av området till utomstående och vederbörligt serviceorgan för lufttrafik innan flygverksamheten inleds. Utomstående äger ej tillträde till området. Verksamhetsutövaren ska ge anvisningar om anmälningsförfarande som hör till flygverksamheten.

10 SIM-Ma-Lt-014, /19 Den som ansvarar för flygverksamheten ska arrangera flygverksamheten så att den inte förorsakar fara för hälsa, för övrig lufttrafik, egendom eller miljö. I obemannade flyganordningar som hör till kategori I får det inte finnas system eller egenskaper som kan förorsaka störningar eller skada för miljön eller den övriga lufttrafiken. Piloten ska hela tiden ha kontroll över flyganordningen så att flygningen vid behov kan avbrytas omedelbart. I flyganordning som hör till kategori I ska det finnas ett system som avbryter flygningen och som stoppar framdrivningsanordningen t.ex. genom att strypa tillförseln av bränsle då radiokontakten bryts eller på något annat tillförlitligt sätt. Flyganordningens konstruktion ska tåla eventuella belastningar under användningen med tillräcklig säkerhet. 3.2 Militära flyganordningar som hör till kategori IIA Militära flyganordningar som hör till kategori IIA kan godkännas för användning inom militär luftfart inom ett från annan luftfart avgränsat luftrum, vars motsvarande mark- och vattenområde är övervakat. Den som ansvarar för flygverksamheten ska innan flygverksamheten inleds meddela utomstående om att området används för flygverksamhet. Innan flygverksamheten inleds ska man även försäkra sig om att inga utomstående rör sig på området och att tillträde för utomstående är förhindrat under verksamheten eller att utomståendes ankomst till området kan upptäckas och att flygverksamheten omedelbart kan avbrytas. Den som ansvarar för flygverksamheten ska ge anvisningar om begränsning av tillträde till området och om övervakningen av området under flygverksamheten. Flyganordningar som hör till kategori IIA ska till sina flyg- och styregenskaper, sin prestanda, konstruktion och utrustning vara sådana att de kan användas genom att anvisningar och föreskrifter efterföljs. Flyganordningens konstruktion ska under användning enligt flyginstruktioner tåla eventuella belastningar med tillräcklig säkerhet.

11 SIM-Ma-Lt-014, /19 I flyganordningar som hör till kategori IIA ska finnas ett system som avbryter flygningen, vilket stoppar framdrivningsanordningens verksamhet (t.ex. genom att stoppa tillförseln av bränsle) eller som möjliggör automatisk retur (return home-mode) då radiokontakten till flyganordningen bryts. Då flygningen avbryts ska systemen möjliggöra en kontrollerad landning (t.ex. med hjälp av landningsfallskärm). Det ska finnas möjlighet att kontinuerligt lokalisera och följa upp flygläget för flyganordning som hör till kategori IIA med hjälp av ett system som lämpar sig för detta. I verksamheten ska man försäkra sig om att användningen av systemet för att avbryta en flygning inte förorsakar fara för utomståendes hälsa eller egendom om flyganordningen börjar driva för vinden. 3.3 Militära flyganordningar som hör till kategori IIB Militära flyganordningar som hör till kategori IIB och som till sin startmassa är högst 20 kg kan godkännas för användning inom militär luftfart inom ett för annan luftfart avgränsat luftområde, vars motsvarande mark- och vattenområde är öppet. Detta förutsätter att förutom att kraven för kategori IIA ska vara uppfyllda, ska även den som är ansvarig för flygverksamheten beakta de utomstående som rör sig på området. Flygverksamheten ska vid behov avbrytas eller ändras så att utomståendes säkerhet inte äventyras. Flygningens säkerhetsrisker ska vara under kontroll innan verksamheten inleds. Undantag: Vid verksamhet ovanför bebott område får flyganordningens startmassa vara högst 10 kg. Förutom att kraven för kategori IIA ska vara uppfyllda förutsätts följande av obemannade flyganordningar som hör till kategori IIB: Flyganordningar som hör till kategori IIB ska ha så tillförlitliga system för att avbryta flygning att flyganordningen inte kan hamna i ett okontrollerbart flygläge och krascha på marken.

12 SIM-Ma-Lt-014, /19 Styrsystemets utrustning på en obemannad flyganordning som hör till kategori IIB ska möjliggöra en obehindrad användning av flyganordningen och dess system. Systemet ska producera entydig information om flyganordningen och systemens funktioner och funktionsstörningar för piloten. Styrsystemet ska vara försett med spärr för oavsiktlig felanvändning. För uppföljningen av skicket hos obemannad flyganordning som hör till kategori IIB ska man skapa ett system med vilket man kan följa upp flyganordningens tillförlitlighet och försäkra sig om dess luftvärdighet. 3.4 Obemannade militära luftfartyg som hör till kategori III Obemannade militära luftfartyg som hör till kategori III kan godkännas för användning i ett luftrum som är avgränsat från annan luftfart eller eskorterade i luftrummet, där det kan finnas annan lufttrafik. Motsvarande mark- och vattenområde är öppet för utomstående. Detta förutsätter att förutom att kraven för militära luftanordningar som hör till kategori II ska vara uppfyllda, ska dessutom obemannade militära luftfartyg som hör till kategori III vara tillräckligt tillförlitliga. Användningen av system som avbryter flygningen eller annat onormalt avbrytande av flygning ska vara osannolikt i den mån att den fara som verksamheten förorsakar hälsa, egendom eller omgivningen hos dem som är på marken inte är större än den fara som förorsakas av motsvarande bemannade militära luftfartygs verksamhet. Undantag: Avgränsningen av luftrummet i fråga om obemannade militära luftfartyg som hör till kategori III kan minskas från fall till fall med separat tillstånd av den civila luftfartsmyndigheten. Obemannade militära luftfartyg som hör till kategori III ska utrustas med lokaliseringssystem eller så ska luftfartygets position kontinuerligt bestämmas med hjälp av externa system. Ett luftfartyg ska kunna lokaliseras snabbt och säkert även efter att flygningen

13 SIM-Ma-Lt-014, /19 avbrutits. Då flygningen avbryts ska man kunna förhindra att luftfartyget hamnar utanför ett lämpligt landningsområde. Planeringen och utrustningen av styrsystemet för ett obemannat militärt luftfartyg som hör till kategori III ska möjliggöra en obehindrad styrning av luftfartyget och användning av dess system samt producera entydig information för piloten om luftfartygets flygläge. Planeringen och arrangemangen av flygverksamhetsställena ska minimera möjligheten att mänskliga misstag sker. Den programvara som obemannade militära luftfartyg som hör till kategori III använder och ändringarna av dem ska vara godkända. Användaren ska ha ett förfarande för versionshantering av programvaran. Marksystemet för obemannade militära luftfartyg som hör till kategori III ska hela tiden hålla kontakt eller möjliggöra att kontakt kan hållas med luftfartyget. Från markstationen ska man vid störningar kunna avbryta flygningen omedelbart. Om kontakten med luftfartyget avbryts ska luftfartyget ha programmerade metoder för automatisk retur (return home-mood) och för avbrott av flygning. Flygsystemet för obemannade militära luftfartyg som hör till kategori III ska möjliggöra kontakt med den övervakande flygtrafikledningen i båda riktningarna. Kontaktsystemet ska uppfylla kraven för flygregler i de luftrumskategorier där luftfartyget godkänts att verka. 3.5 Obemannade militära luftfartyg som hör till kategori IV Allmänt Obemannade militära luftfartyg som hör till kategori IV kan godkännas att användas i luftrum där det kan finnas annan flygtrafik. Detta förutsätter att kraven för obemannade militära luftfartyg som hör till kategori III ska vara uppfyllda och dessutom att

14 SIM-Ma-Lt-014, /19 obemannade militära luftfartyg som hör till kategori IV ska fungera utan att förorsaka fara för hälsa, övrig lufttrafik, miljö eller egendom. Planeringen, tillverkningen och utrustningen av obemannade militära luftfartyg som hör till kategori IV ska uppfylla krav av samma typ som har ställts på bemannade luftfartyg av motsvarande kategori. Systemen för obemannade militära luftfartyg som hör till kategori IV ska vara så självständiga och säkrade att ett enskilt fel inte avbryter flygningen. Obemannade militära luftfartyg som hör till kategori IV ska till sina flyg- och styregenskaper samt till sin prestanda vara sådana att luftfartyget inte hamnar in i ett okontrollerat flygläge då det använder normala styråtgärder. Verkningarna av eventuella felaktiga funktioner som piloten gör ska minimeras. Obemannade militära luftfartyg som hör till kategori IV ska utrustas med ett system som övervakar skicket och som omedelbart meddelar både före flygningen och under flygningen om skador och fel på luftfartyget och marksystemen. Obemannade militära luftfartyg som hör till kategori IV får inte ha sådana egenskaper som förorsakar störningar eller olägenheter för annan lufttrafik eller för luftfartyget självt Speciella planeringskrav som ställs på obemannade militära luftfartyg som hör till kategori IV Planeringen av system för obemannade militära luftfartyg som hör till kategori IV ska uppfylla de krav som ställs på luftfartyg av motsvarande luftrumskategori och följande speciella planeringskrav:

15 SIM-Ma-Lt-014, / Flygledningssystem Flygledningssystemet ska kunna använda funktionsmoder, som möjliggör styrd flygning till start-, landnings- eller reservlandningsplatsen i systemets mest sannolika felsituationer. Inget enskilt fel i flygledningsssystemet får hindra ett säkert avbrott av luftfartygets flygning. Fel som uppstår i framdrivningsanordningen får inte hindra styrning av luftfartyget Kommunikationssystem och system för direkt styrning av obemannade militära luftfartyg Systemet för direkt styrning av obemannade militära luftfartyg ska kontinuerligt följa upp styrkan hos länkförbindelsens signal och kontinuerligt producera uppdaterad bedömning av systemets räckvidd för luftfartygets pilot. Enskilda fel i systemet får inte påverka styrningen av luftfartyget. Systemet ska skyddas från elektromagnetiska störningar. Kommunikationssystemet ska möjliggöra talkontakt i båda riktningarna med de flygledarorgan som övervakar flygningen. Kontaktsystemet ska uppfylla kraven för flygregler i de luftrumskategorier där luftfartyget godkänts att verka. Luftfartyget ska förses med igenkänningsutrustning (IK-utrustning), vars koder kan bytas under flygningens gång. Då systemet för direkt styrning förlorar kontakten med luftfartyget, ska piloten ges omedelbar information om vad som skett och IK-utrustningen ska byta koden automatiskt.

16 SIM-Ma-Lt-014, / Navigeringssystem Navigeringssystemets prestanda ska uppfylla kraven i luftfartsföreskrifterna samt kraven i andra internationella publikationer som har utgetts om IFR-flygverksamhet i de luftrumskategorier där luftfartyget har godkänts att verka. Obemannade militära luftfartyg som hör till kategori IV flyger alltid enligt reglerna för instrumentflygning Flygkontroll Piloten måste få all nödvändig information och varningar som används för att styra ett bemannat luftfartyg för att han eller hon ska kunna styra flygningen av ett obemannat militärt luftfartyg på ett tryggt sätt. Piloten ska ovillkorligen underrättas om möjliga fel och brister i systemen, inklusive fall där felfunktioner förorsakar en automatisk aktivering av systemen till det alternativa funktionssättet. Flygverksamhetsställena ska möjliggöra bedömning och uppföljning av läget hos det obemannade militära luftfartygets system. Överföringen av information mellan verksamhetsställena och luftfartyget ska vara kontinuerlig och i realtid System som avbryter flygning Ett obemannat militärt luftfartyg ska förses med ett system som gör det möjligt, vid behov automatiskt, att avbryta flygningen utan att förorsaka fara för hälsa, annan lufttrafik, miljö eller egendom. För efterspaning efter en möjlig avbruten flygning ska flygsystemet vara försett med ett förfarande med vilket luftfartyget kan lokaliseras. Ifall flygningen avbryts genom att det obemannade militära luftfartyget sänds tillbaka till marken med fallskärm, ska man kunna förhindra att luftfartyget hamnar utanför ett lämpligt landningsområde t.ex. genom att lösgöra fallskärmen efter att planet landat på marken.

17 SIM-Ma-Lt-014, /19 4 UPPRÄTTHÅLLANDE AV LUFTVÄRDIGHET För anvisningar om funktioner som berör flygsystemet ska den som ansvarar för flygningen ha tillgång till en handbok för hur varje system fungerar och som är godkänd av flygtjänstens ledning och den militära luftfartsmyndigheten. 4.1 Regelverk och anvisningar Flygsystemen ska ha sådana regelverk och anvisningar, vars efterföljande säkerställer en trygg användning som är i enlighet med föreskrifterna för flygverksamheten samt att luftvärdigheten bibehålls. Regelverken, anvisningarna och systemen för uppföljning av ändringar av dem ska vara godkända av den militära luftfartsmyndigheten. 4.2 Underhåll och reparation Flygsystemet ska ha en underhållsplan som är godkänd av den militära luftfartsmyndigheten, och där det finns anvisningar om underhålls- och granskningsförfaranden som säkerställer att luftvärdigheten bibehålls. Den personal som utför underhåll och reparationer ska ha lämplig utbildning för uppgiften, erfarenhet, nödvändig behörighet samt vara insatt i det flygsystem som granskas. Den militära luftfartsmyndigheten kan separat ställa behörighetskrav på personer som tjänstgör i för flygsäkerheten betydande uppgifter. För kontinuerligt upprätthållande av luftvärdigheten hos materielen ska nödvändiga underhåll, granskningar och ändringar göras i truppförbanden enligt de anvisningar som flygsystemens typansvarsorganisationer publicerat. En aktuell uppdatering av

18 SIM-Ma-Lt-014, /19 anvisningarna och regelverken görs för de system som typansvarsorganisationen beordrat. Underhåll och reparationer av obemannade militära luftfartyg som hör till kategorierna III och IV får göras endast av ett underhållsställe som har ett av den militära luftfartsmyndigheten beviljat underhållstillstånd för dessa arbeten. 4.3 Uppföljning av luftvärdigheten Flygsystemets typorganisation ska följa upp användningen av systemet, teknisk tillförlitlighet, ändringsnivå (bl.a. nyttolaster som används) samt anvisnings- och underhållssystem. Typansvarsorganisationen är skyldig att vidta omedelbara åtgärder för upprätthållande av luftvärdighet och meddela den militära luftfartsmyndigheten ifall förutsättningarna för typgodkännande av systemet eller luftvärdighetscertifkat inte är i kraft. Luftvärdigheten för flyganordningar som hör till kategorierna I och IIA ska övervakas i det truppförband som använder flyganordningen i enlighet med de anvisningar och förfaranden som godkänts för flyganordningar. Luftvärdigheten för kategori IIB:s del ska övervakas i enlighet med de förfaranden som typansvarsorganisationen beordrat. Luftvärdigheten hos obemannade militära luftfartyg som hör till kategorierna III och IV ska övervakas genom uppföljningssystem för militära luftfartyg vilka typansvarsorganisationen beordrat, genom anmälningar om genomförd flygverksamhet samt genom störnings- och felanmälningar. Flygningarna ska skrivas in i individspecifika loggböcker. Flygsystemens tekniska ändringsnivå ska övervakas i enlighet med det flygtekniska ändrings-, informations- och rapporteringssystemet (eller motsv.). Truppförband som använder sig av flygsystem är inte berättigade att ändra eller modifiera flygsystemen, deras utrustning eller kombinationer av utrustning utan tillstånd av flygsystemets typansvarsorganisation.

19 SIM-Ma-Lt-014, /19 Ändringar som görs på flyganordningar som hör till kategorierna I och II och obemannade militära luftfartyg som hör till kategorierna III och IV, vilka ändrar flyganordningen eller luftfartygets eller deras systems prestanda, ska meddelas på förhand till den militära luftfartsmyndigheten. Ifall ändringen väsentligt påverkar flyganordningens eller luftfartygets luftvärdighet eller flygverksamhetens säkerhet, kan den militära luftfartsmyndigheten beordra att ett kompletterande typgodkännande görs för att säkerställa luftvärdigheten. Den militära luftfartsmyndigheten utför vid behov granskningar som hör ihop med luftvärdighet och säkerhet vid truppförband som använder sig av flygsystem samt vid truppförband som leder och stöder användning av dem. 5 UNDANTAG Den militära luftfartsmyndigheten kan utgående från en motiverad ansökan bevilja undantag från denna föreskrift. Denna föreskrift gäller inte flygverksamhet som sker under undantagsförhållanden. Chef för myndighetsenheten Ingenjöröverste Paavo Heinonen Chef för tekniska ansvarsområdet Diplomingenjör Juha Pölkki

KRAV PÅ BEHÖRIGHET HOS TEKNISK PERSONAL INOM SÖL-OMRÅDET INOM MILITÄR LUFTFART

KRAV PÅ BEHÖRIGHET HOS TEKNISK PERSONAL INOM SÖL-OMRÅDET INOM MILITÄR LUFTFART SOTILASILMAILUN VIRANOMAISYKSIKKÖ MYNDIGHETSENHETEN FÖR MILITÄR LUFTFART SOTILASILMAILUMÄÄRÄYS MILITÄR LUFTFARTSFÖRESKRIFT SIM-He-lv-002 version A, ändring 0 19.12.2008 PB 30, FI-41161 TIKKAKOSKI, FINLAND,

Läs mer

CERTIFIKAT FÖR ULTRALÄTTFLYGARE

CERTIFIKAT FÖR ULTRALÄTTFLYGARE 1 (8) Utfärdad: 10.10.2014 Träder i kraft: 14.10.2014 Rättsgrund: Luftfartslagen (1194/2009) 45 Giltighetstid: tills vidare Genomförd EU-lagstiftning: - Ändringsuppgifter: Denna föreskrift från Trafiksäkerhetsverket

Läs mer

FLYGNING AV FJÄRRSTYRDA LUFTFARTYG OCH MODELLFLYGPLAN

FLYGNING AV FJÄRRSTYRDA LUFTFARTYG OCH MODELLFLYGPLAN skapa Föreskrift 1 (6) Utfärdad: 9.10.2015 Träder i kraft: 9.10.2015 Rättsgrund: Luftfartslagen (864/2014) 9, 57, 70 Giltighetstid: tills vidare Genomförd EU-lagstiftning: - Ändringsuppgifter: - FLYGNING

Läs mer

Nationella luftfartygs bemanning

Nationella luftfartygs bemanning utkast Luftfartsföreskrift 1 (8) Utfärdad: 11.4.2013 Träder i kraft: 12.4.2013 Rättsgrund: 60 i luftfartslagen (1194/2009) Giltighetstid: Tills vidare Ändringsinformation: Genom denna föreskrift upphävs

Läs mer

Trafikregler för luftfart som tillämpas i Finland

Trafikregler för luftfart som tillämpas i Finland 1 (11) Utfärdad: 11.11.2014 Träder i kraft: 13.11.2014 Rättsgrund: Luftfartslagen (864/2014) 5 Giltighetstid: tills vidare Genomförd EU-lagstiftning: Kommissionens genomförandeförordning (EU) Nr 923/2012

Läs mer

LUFTFARTSBESTÄMMELSE PEL M2-46 CERTIFIKAT FÖR MOTORSEGELFLVGARE

LUFTFARTSBESTÄMMELSE PEL M2-46 CERTIFIKAT FÖR MOTORSEGELFLVGARE .. LUFTFARTSBESTÄMMELSE PEL M2-46 ILMAILUHALLINTO LUFHARTSFÖAVAL T NI!\ GEN F NNISH C Vie AVIATIO All1r.:JRITY 5.5.2009 PB 186, 01531 VANDA, FINLAND, tel. 358 (0)9 4250 11, fax 358 (0)9 4250 2898 www.l

Läs mer

Gränsbevakningsväsendets luftfart

Gränsbevakningsväsendets luftfart utkast Föreskrift 1 (5) Utfärdad: 19.8.2016 Träder i kraft: 25.8.2016 Rättsgrund: Luftfartslagen (864/2014) 8, 33 och 57 Giltighetstid: tills vidare Genomförd EU-lagstiftning: - Ändringsuppgifter: Upphäver

Läs mer

Svenska regler för obemannade luftfartyg från 1 feb Rémi Vesvre ledningsstrateg

Svenska regler för obemannade luftfartyg från 1 feb Rémi Vesvre ledningsstrateg Svenska regler för obemannade luftfartyg från 1 feb 2018 Rémi Vesvre ledningsstrateg Remisser och ikraftträdande Har varit på omremiss delvis på grund av remisskommentarer om att omhänderta säkerheten

Läs mer

Undantag för militär luftfart från trafikreglerna för luftfarten

Undantag för militär luftfart från trafikreglerna för luftfarten 1 (6) Utfärdad: 10.3.2014 Träder i kraft: 15.3.2014 Rättsgrund: Luftfartslagen (1194/2009) 3 Giltighetstid: tills vidare Genomförd EU-lagstiftning: Ändringsuppgifter: Undantag för militär luftfart från

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om nationella luftvärdighetshandlingar; (konsoliderad elektronisk utgåva)

Transportstyrelsens föreskrifter om nationella luftvärdighetshandlingar; (konsoliderad elektronisk utgåva) Transportstyrelsens föreskrifter om nationella luftvärdighetshandlingar; (konsoliderad elektronisk utgåva) beslutade den 15 juni 2016. Ändringar införda t.o.m. TSFS 2018:34. Den konsoliderade elektroniska

Läs mer

Certifikat för flygledarelever och flygledare

Certifikat för flygledarelever och flygledare 1 (5) Utfärdad: 29.1.2013 Träder i kraft: 1.2.2013 Giltighetstid: tills vidare Rättsgrund: Denna luftfartsföreskrift har utfärdats med stöd av 45, 46, 119 och 120 i luftfartslagen (1194/2009) med beaktande

Läs mer

Giltighetstid: tills vidare

Giltighetstid: tills vidare skapa Föreskrift 1 (7) Utfärdad: 23.12.2016 Träder i kraft: 1.1.2017 Rättsgrund: Luftfartslagen (864/2014) 9, 57, 70 Giltighetstid: tills vidare Genomförd EU-lagstiftning: - Ändringsuppgifter: Genom denna

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om nationella luftvärdighetsorganisationer;

Transportstyrelsens föreskrifter om nationella luftvärdighetsorganisationer; Transportstyrelsens föreskrifter om nationella luftvärdighetsorganisationer; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 3 kap. 4 och 14 kap. 16 luftfartsförordningen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Luftfartslag; utfärdad den 3 juni 2010. SFS 2010:500 Utkom från trycket den 15 juni 2010 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande. 1 kap. Inledande bestämmelser Lagens

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om kompletterande bestämmelser för certifikat, auktorisationer och behörighetsbevis;

Transportstyrelsens föreskrifter om kompletterande bestämmelser för certifikat, auktorisationer och behörighetsbevis; Transportstyrelsens föreskrifter om kompletterande bestämmelser för certifikat, auktorisationer och ; beslutade den DATUM ÅR. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 2 förordningen (1994:1808)

Läs mer

YTTRANDE nr 02/2007 FRÅN EUROPEISKA BYRÅN FÖR LUFTFARTSSÄKERHET

YTTRANDE nr 02/2007 FRÅN EUROPEISKA BYRÅN FÖR LUFTFARTSSÄKERHET YTTRANDE nr 02/2007 FRÅN EUROPEISKA BYRÅN FÖR LUFTFARTSSÄKERHET om kommissionens förordning om ändring av kommissionens förordning (EG) nr 1702/2003 om fastställande av tillämpningsföreskrifter för luftvärdighets-

Läs mer

GODKÄNNANDE OCH UNDERHÅLL AV FALL- SKÄRMAR OCH RÄDDNINGSUTRUSTNING SOM ANVÄNDS INOM MILITÄR LUFTFART

GODKÄNNANDE OCH UNDERHÅLL AV FALL- SKÄRMAR OCH RÄDDNINGSUTRUSTNING SOM ANVÄNDS INOM MILITÄR LUFTFART MYNDIGHETSENHETEN FÖR MILITÄRLUFTFART MILITÄR LUFTFARTSFÖRESKRIFT 10.1.2011 SIM-Ma-Yl-013 PB 30, 41161 TIKKAKOSKI, FINLAND, Tfn + 358 299 800, Fax +358 299 291 929 GODKÄNNANDE OCH UNDERHÅLL AV FALL- SKÄRMAR

Läs mer

Luftfartsstyrelsens författningssamling

Luftfartsstyrelsens författningssamling Luftfartsstyrelsens författningssamling Utgivare: Lena Byström Möller ISSN 1652-8956 Luftfartsstyrelsens föreskrifter om flygning med hängglidare; Serie OPS Utkom från trycket den 28 juni 2007 beslutade

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om ömsesidigt erkännande, godkännande eller utbyte av utländskt certifikat eller behörighetsbevis;

Transportstyrelsens föreskrifter om ömsesidigt erkännande, godkännande eller utbyte av utländskt certifikat eller behörighetsbevis; Transportstyrelsens föreskrifter om ömsesidigt erkännande, godkännande eller utbyte av utländskt certifikat eller behörighetsbevis; beslutade den 5 mars 2018. Transportstyrelsen föreskriver följande med

Läs mer

Kravet på tillstånd från Transportstyrelsen för drönare som väger under 7 kilo och som flygs inom synhåll är borttaget. Läs mer om de nya reglerna.

Kravet på tillstånd från Transportstyrelsen för drönare som väger under 7 kilo och som flygs inom synhåll är borttaget. Läs mer om de nya reglerna. Drönare på Elmia Från den 1 februari 2018 gäller nya regler för dig som flyger drönare. Den största förändringen är att reglerna även gäller för dig som flyger privat, samt att tillståndskravet från Transportstyrelsen

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om certifikat, flygskolor och instruktörsutbildning för ultralätt flygplan (UL);

Transportstyrelsens föreskrifter om certifikat, flygskolor och instruktörsutbildning för ultralätt flygplan (UL); Transportstyrelsens föreskrifter om certifikat, flygskolor och instruktörsutbildning för ultralätt flygplan (UL); beslutade den 15 mars 2013. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 4 kap.

Läs mer

KRAV PÅ UNDERHÅLLSVERKSAMHET INOM MILITÄR LUFTFART

KRAV PÅ UNDERHÅLLSVERKSAMHET INOM MILITÄR LUFTFART 14.11.2007 Sida 1/18 KRAV PÅ UNDERHÅLLSVERKSAMHET INOM MILITÄR LUFTFART Grund för utfärdande av föreskrift: Luftfartslag 1242/2005 Statsrådets förordning om militär luftfart 1243/2005 I kraft: tills vidare

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1994:1808) om behöriga myndigheter på den civila luftfartens område Publicerad den 23 november 2018 Utfärdad den 15 november 2018 Regeringen

Läs mer

Luftfartsstyrelsens författningssamling

Luftfartsstyrelsens författningssamling Luftfartsstyrelsens författningssamling Utgivare: Maria Melchersson Tell ISSN 1652-8956 Luftfartsstyrelsens föreskrifter om ändring i Luftfartsstyrelsens föreskrifter (LFS 2008:5) om segelflygarcertifikat;

Läs mer

Den konsoliderade elektroniska utgåvan kan innehålla fel. Observera därför att det alltid är den tryckta utgåvan som gäller.

Den konsoliderade elektroniska utgåvan kan innehålla fel. Observera därför att det alltid är den tryckta utgåvan som gäller. Transportstyrelsens föreskrifter om kompletterande bestämmelser för certifikat, auktorisationer och ; (konsoliderad elektronisk utgåva) beslutade den 15 mars 2013. Ändringar införda t.o.m. TSFS 2018:17.

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om nationella luftvärdighetshandlingar;

Transportstyrelsens föreskrifter om nationella luftvärdighetshandlingar; Transportstyrelsens föreskrifter om nationella luftvärdighetshandlingar; beslutade den 15 juni 2016. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 3 kap. 1 och 4 och 14 kap. 16 luftfartsförordningen

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om segelflygarcertifikat;

Transportstyrelsens föreskrifter om segelflygarcertifikat; Transportstyrelsens föreskrifter om segelflygarcertifikat; beslutade den 15 mars 2013. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 4 kap. 5 och 5 kap. 1 luftfartsförordningen (2010:770). TSFS 2013:16

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om segelflygarcertifikat;

Transportstyrelsens föreskrifter om segelflygarcertifikat; Transportstyrelsens föreskrifter om segelflygarcertifikat; beslutade den DATUM ÅR. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 4 kap. 5 luftfartsförordningen (2010:770). TSFS 2013:XX Utkom från

Läs mer

Allmänna bestämmelser om flygcertifikat

Allmänna bestämmelser om flygcertifikat UTKASTutkastutkast Föreskrift 1 (5) Utfärdad: 5.9.2018 Träder i kraft: 7.9.2018 Rättsgrund: Luftfartslagen (864/2014), 47 Giltighetstid: tills vidare Genomförd EU-lagstiftning: Ändringsuppgifter: Genom

Läs mer

Giltighetstid: tills vidare

Giltighetstid: tills vidare ÖLUONNO 1 (5) Utfärdad: 19.5.2017 Träder i kraft: 22.5.2017 Giltighetstid: tills vidare Rättsgrund: Luftfartslagen (864/2014) 9 5 mom. och 33 2 mom. Genomförd EU-lagstiftning: Ändringsuppgifter: Genom

Läs mer

Luftfartsstyrelsens författningssamling

Luftfartsstyrelsens författningssamling Luftfartsstyrelsens författningssamling Utgivare: Lena Byström Möller ISSN 1652-8956 Luftfartsstyrelsens föreskrifter om flygning med flygskärm; Serie OPS Utkom från trycket den 31 maj 2007 beslutade den

Läs mer

Giltighetstid: tills vidare

Giltighetstid: tills vidare skapa 1 (9) Utfärdad: 4.12.2018 Träder i kraft: 7.12.2018 Giltighetstid: tills vidare Rättsgrund: Luftfartslagen (864/2014) 5, 9, 57 Lagen om transportservice (320/2017) II avd. 12 kap. 8 Genomförd EU-lagstiftning:

Läs mer

Generella luftrumskrav

Generella luftrumskrav Generella luftrumskrav Alla luftfartyg som flyger i ett luftrum ska uppfylla de krav som finns inom den luftrumsklassen. Luftrumsklass C; kontrollerad luft, flygkontrolltjänst utövas, transponderkrav,

Läs mer

Chefens för flygvapnet föreskrifter om utredning av driftstörningar i militär luftfart; beslutade den 13 december 1991.

Chefens för flygvapnet föreskrifter om utredning av driftstörningar i militär luftfart; beslutade den 13 december 1991. FFS 1991:35 Utkom från trycket 1992-01-10 Chefens för flygvapnet föreskrifter om utredning av driftstörningar i militär luftfart; beslutade den 13 december 1991. Chefen för flygvapnet (CFV) föreskriver

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om kompletterande bestämmelser för certifikat, auktorisationer och behörighetsbevis;

Transportstyrelsens föreskrifter om kompletterande bestämmelser för certifikat, auktorisationer och behörighetsbevis; Transportstyrelsens föreskrifter om kompletterande bestämmelser för certifikat, auktorisationer och behörighetsbevis; beslutade den 15 mars 2013. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 2 förordningen

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om godkännande av organisationer för underhåll av

Transportstyrelsens föreskrifter om godkännande av organisationer för underhåll av Transportstyrelsens föreskrifter om godkännande av organisationer för underhåll av flygmateriel; beslutade den 3 juni 2014. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 3 kap. 4 och 14 kap. 16 luftfartsförordningen

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Utkast till. KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr / av den [ ]

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Utkast till. KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr / av den [ ] EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den C Utkast till KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr / av den [ ] om ändring av kommissionens förordning (EU) nr xxxx/2012 om tekniska krav och administrativa

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om ömsesidigt erkännande, godkännande eller utbyte av utländskt certifikat eller behörighetsbevis;

Transportstyrelsens föreskrifter om ömsesidigt erkännande, godkännande eller utbyte av utländskt certifikat eller behörighetsbevis; Transportstyrelsens föreskrifter om ömsesidigt erkännande, godkännande eller utbyte av utländskt certifikat eller behörighetsbevis; beslutade den DATUM ÅR. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd

Läs mer

LUFTFARTSBESTÄMMELSE PEL M2-41 CERTIFIKAT FÖR SEGELFLVGARE

LUFTFARTSBESTÄMMELSE PEL M2-41 CERTIFIKAT FÖR SEGELFLVGARE LUFTFARTSBESTÄMMELSE PEL M2-41 ILMAILUHALLINTO LUFHAATSFÖRVALTNI NGEN FINNISH CIVIL AW'IT!ON AUlHOfiiTY 20.12.2007 PB 186, 01531 VANDA, FINLAND, tel. 358 (0)9 4250 11, fax 358 (0)9 4250 2898 www.l uftfa

Läs mer

BEHÖRIGHET FÖR ULTRALÄTTFLYGINSTRUKTÖR

BEHÖRIGHET FÖR ULTRALÄTTFLYGINSTRUKTÖR LUO Föreskrift 1 (5) Utfärdad: 10.10.2014 Träder i kraft: 14.10.2014 Rättsgrund: Luftfartslagen (1194/2009) 45 Giltighetstid: tills vidare Genomförd EU-lagstiftning: - Ändringsuppgifter: Denna föreskrift

Läs mer

EASA-förordningen Förordning (EG) 216/ /GAV 1

EASA-förordningen Förordning (EG) 216/ /GAV 1 EASA-förordningen Förordning (EG) 216/2008 1 Bakgrund EASA-förordningen Genom Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1592/2002 även kallad EASA-förordningen, infördes gemensamma regler för den

Läs mer

Anvisningar för ifyllnad av formulär för ansökan om tillstånd för verksamhet med UAS kategori 1B

Anvisningar för ifyllnad av formulär för ansökan om tillstånd för verksamhet med UAS kategori 1B Anvisningar för ifyllnad av formulär för ansökan om tillstånd för verksamhet med UAS kategori 1B Förklaring till fält i formuläret återfinns i slutet av anvisningarna. Förklaringar till fält i formuläret

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i fordonsförordningen (2002:925); SFS 2004:1362 Utkom från trycket den 29 december 2004 utfärdad den 16 december 2004. Regeringen föreskriver 1 att 2 kap.

Läs mer

TRAFIKSÄKERHETSVERKET CAA FINLAND LUFTVÄRDIGHETSDIREKTIV AIRWORTHINESS DIRECTIVE

TRAFIKSÄKERHETSVERKET CAA FINLAND LUFTVÄRDIGHETSDIREKTIV AIRWORTHINESS DIRECTIVE TRAFIKSÄKERHETSVERKET CAA FINLAND M 3166/14 LUFTVÄRDIGHETSDIREKTIV AIRWORTHINESS DIRECTIVE 12.11.2014 PB 320, 00101 Helsingfors, FINLAND, +358 (0)20 618 500, Fax +358 (0)20 618 6294 www.trafi.fi Åtgärd

Läs mer

2 Luftfartsförordningen

2 Luftfartsförordningen 2 Luftfartsförordningen Luftfartsförordning (2010:770) 1 kap. Inledande bestämmelser Tillämpning av denna förordning 1 [3851] I denna förordning finns kompletterande bestämmelser till luftfartslagen (2010:500)

Läs mer

Förslag om att skapa gemensamma regler för verksamhet. med drönare i Europa. easa.europa.eu/drones

Förslag om att skapa gemensamma regler för verksamhet. med drönare i Europa. easa.europa.eu/drones Förslag om att skapa gemensamma regler för verksamhet med drönare i Europa easa.europa.eu/drones September 2015 Förslag om att skapa gemensamma regler för verksamhet med drönare i Europa PAGE 2 EASA:s

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR SKATTEFÖRVALTNINGENS OCH INKOMSTREGISTRETS GRÄNSSNITTSTJÄNSTER

ANVÄNDARVILLKOR FÖR SKATTEFÖRVALTNINGENS OCH INKOMSTREGISTRETS GRÄNSSNITTSTJÄNSTER 1 (5) Har getts 4.10.2018 Diarienummer VH/1890/00.01.02/2018 Giltighet 4.10.2018 - Tills vidare ANVÄNDARVILLKOR FÖR SKATTEFÖRVALTNINGENS OCH INKOMSTREGISTRETS GRÄNSSNITTSTJÄNSTER I II Användarvillkorens

Läs mer

Annex II

Annex II Annex II Presentatör Jonas Gränge, Flygteknisk Inspektör & Del-145 Koordinator Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för fartyg och luftfartyg Sektionen för underhållsorganisationer 1 Innehåll Vad är Annex

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om certifikat, flygskolor och instruktörsutbildning för ultralätt flygplan (UL); (konsoliderad elektronisk utgåva)

Transportstyrelsens föreskrifter om certifikat, flygskolor och instruktörsutbildning för ultralätt flygplan (UL); (konsoliderad elektronisk utgåva) Transportstyrelsens föreskrifter om certifikat, flygskolor och instruktörsutbildning för ultralätt flygplan (UL); (konsoliderad elektronisk utgåva) beslutade den 15 mars 2013. Ändringar införda t.o.m.

Läs mer

Giltighetstid: tills vidare. Ändringsuppgifter: Med denna föreskrift upphävs luftfartsbestämmelse OPS M1-23 om bruksflyg, utfärdad

Giltighetstid: tills vidare. Ändringsuppgifter: Med denna föreskrift upphävs luftfartsbestämmelse OPS M1-23 om bruksflyg, utfärdad lu 1 (6) Utfärdad: 11.2.2015 Träder i kraft: 15.2.2015 Rättsgrund: Luftfartslagen (864/2014) 70 Giltighetstid: tills vidare Genomförd EU-lagstiftning: Ändringsuppgifter: Med denna föreskrift upphävs luftfartsbestämmelse

Läs mer

YTTRANDE NR 3/2009 FRÅN EUROPEISKA BYRÅN FÖR LUFTFARTSSÄKERHET

YTTRANDE NR 3/2009 FRÅN EUROPEISKA BYRÅN FÖR LUFTFARTSSÄKERHET Europeiska byrån för luftfartssäkerhet 7 dec 2009 YTTRANDE NR 3/2009 FRÅN EUROPEISKA BYRÅN FÖR LUFTFARTSSÄKERHET av den 7 december 2009 om kommissionens förordning om ändring av kommissionens förordning

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Utkast. KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr /2011. av den [ ]

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Utkast. KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr /2011. av den [ ] SV SV SV EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Utkast Bryssel den C KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr /2011 av den [ ] om ändring av kommissionens förordning (EG) nr 2042/2003 om fortsatt luftvärdighet för

Läs mer

9.2 Utkast till lag. Ny dammsäkerhetslag. 1 kap. Allmänna bestämmelser

9.2 Utkast till lag. Ny dammsäkerhetslag. 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 9.2 Utkast till lag Ny dammsäkerhetslag 1 kap. Allmänna bestämmelser 1. Syfte Syftet med denna lag är att garantera säkerheten i samband med anläggande, underhåll och drift av dammar samt att minska

Läs mer

FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER

FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER FIB 2010:2 Utkom från trycket 2010-01-21 Omtryck Föreskrifter om ändring i Försvarsmaktens interna bestämmelser (FIB 2006:2) om IT-säkerhet; beslutade den 15 januari

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Utkast. KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr /2011. av den [ ]

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Utkast. KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr /2011. av den [ ] SV SV SV EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Utkast Bryssel den XXX C KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr /2011 av den [ ] om ändring av förordning (EG) nr 1702/2003 om fastställande av tillämpningsföreskrifter

Läs mer

Ny luftfartslag och luftfartsförordning. Karin Lundgren Österlin Luftfartsavdelningen Enheten för juridik och strategiska frågor

Ny luftfartslag och luftfartsförordning. Karin Lundgren Österlin Luftfartsavdelningen Enheten för juridik och strategiska frågor Ny luftfartslag och luftfartsförordning Karin Lundgren Österlin Luftfartsavdelningen Enheten för juridik och strategiska frågor Innehåll Bakgrund Generellt om den nya lagen och förordningen Förändringar

Läs mer

AIRPORT REGULATION Göteborg City Airport

AIRPORT REGULATION Göteborg City Airport AR 2-03 Säkerhetsprövning 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SÄKERHETSPRÖVNING AV PERSONER... 2 Allmänt... 2 Ansvar... 2 Pålitlighetsbedömning... 2 Säkerhetsprövningens omfattning... 3 Ansökan om behörighetskort...

Läs mer

Fartygspersonalens specialbehörigheter

Fartygspersonalens specialbehörigheter 1 (6) Utfärdad: 26.2.2013 Träder i kraft: 1.3.2013 Rättsgrund: Lagen om Trafiksäkerhetsverket (863/2009) Giltighetstid: tills vidare Ändringsuppgifter: Ändrat 14.8.2013 Fartygspersonalens specialbehörigheter

Läs mer

EUROPEISKA KOMMISSIONEN

EUROPEISKA KOMMISSIONEN EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den XXX [...](2012) XXX utkast BILAGA TILL EASA:S YTTRANDE 06/2012 KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) NR / av den XXX om ändring av rådets förordning (EU) nr / om tekniska krav

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om obemannade raketer och uppsläpp av föremål för rörelse i luften;

Transportstyrelsens föreskrifter om obemannade raketer och uppsläpp av föremål för rörelse i luften; Transportstyrelsens föreskrifter om obemannade raketer och uppsläpp av föremål för rörelse i luften; beslutade den 7 december 2011. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 1 kap. 10 luftfartsförordningen

Läs mer

Följande flyg har alltid prioritet i förhållande till övrig lufttrafik och luftrumsstruktur:

Följande flyg har alltid prioritet i förhållande till övrig lufttrafik och luftrumsstruktur: PRIORITETSORDNING FÖR LUFTRUMSANVÄNDNING Prioritetsordningen grundar sig på förhandsanmälningsförfarandena på den förtaktiska nivån. Förhandsanmälningar kan lämnas till AMC av godkända aktörer (AA). Luftrum

Läs mer

Ny luftfartslag och luftfartsförordning. Ulf Wallman Enheten för juridik och strategiska frågor

Ny luftfartslag och luftfartsförordning. Ulf Wallman Enheten för juridik och strategiska frågor Ny luftfartslag och luftfartsförordning Ulf Wallman Enheten för juridik och strategiska frågor Bakgrund Luftfartslagen (SFS 2010:500) 1. Kommittédirektiv: 1996 2. SOU: 1999 (Lufträttsutredningen) 3. Ds:

Läs mer

Luftfartsstyrelsens författningssamling

Luftfartsstyrelsens författningssamling Luftfartsstyrelsens författningssamling Utgivare: Maria Melchersson Tell ISSN 1652-8956 Luftfartsstyrelsens föreskrifter om ändring i Luftfartsstyrelsens föreskrifter (LFS 2007:46) om fallskärmshoppning;

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om registrering av luftfartyg m.m;

Transportstyrelsens föreskrifter om registrering av luftfartyg m.m; Transportstyrelsens föreskrifter om av luftfartyg m.m; beslutade den 19 mars 2018. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 38 förordningen (1986:172) om luftfartygsregistret m.m. och 2 kap.

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om utbildning av viss personal för

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om utbildning av viss personal för Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om utbildning av viss personal för flygtrafikledningstjänst; beslutade den 20 juli 2016. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 6 kap. 10

Läs mer

Luftfartsföreskrift 1 (8) Giltighetstid: Tillsvidare

Luftfartsföreskrift 1 (8) Giltighetstid: Tillsvidare Luftfartsföreskrift 1 (8) TRAFI/4841/03.04.00.00/2011 OPS M2-9 Utfärdad: 6.7.2011 Träder i kraft: 1.8.2011 Rättsgrund: Luftfartslagen (1194/2009) 6 och 78 4 mom. Giltighetstid: Tillsvidare Ändringsuppgifter:

Läs mer

(5) För att säkerställa en smidig övergång och undvika störningar bör lämpliga övergångbestämmelser föreskrivas.

(5) För att säkerställa en smidig övergång och undvika störningar bör lämpliga övergångbestämmelser föreskrivas. L 106/18 KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) 2015/640 av den 23 april 2015 om ytterligare luftvärdighetsspecifikationer för en viss typ av drift och om ändring av förordning (EU) nr 965/2012 EUROPEISKA KOMMISSIONEN

Läs mer

LUFTFARTSBESTÄMMELSE

LUFTFARTSBESTÄMMELSE LUFTFARTSBESTÄMMELSE PB 186, 01531 VANDA, FINLAND, tel. 358 (0)9 4250 11, fax 358 (0)9 4250 2898 OPS M3-2 ändring 1 4.7.2008 www.luftfartsforvaltningen.fi BEGRÄNSNINGAR AV FLYGTJÄNST- OCH TJÄNST- GÖRINGSTIDEN

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 3 februari 2015 65/2015 Försvarsministeriets förordning om besiktning av och tillsyn över trafikdugligheten hos militärfordon inom försvarsmakten

Läs mer

Säkerhetsteknikcentralen K4-2006

Säkerhetsteknikcentralen K4-2006 Säkerhetsteknikcentralen K4-2006 TUKES-anvisning 3.10.2006 HANDLING ÖVER SÄKERHETSPRINCIPERNA 1. INLEDNING Enligt förordningen om industriell hantering och upplagring av farliga kemikalier (59/1999) skall

Läs mer

LUFTFARTSBESTÄMMELSE

LUFTFARTSBESTÄMMELSE LUFTFARTSBESTÄMMELSE PB 186, 01531 VANDA, FINLAND, tel. 358 (0)9 4250 11, fax 358 (0)9 4250 2898 TRG M1-7 ändring 1 5.5.2009 www.luftfartsforvaltningen.fi FLYGUTBILDNING INOM SPORTFLYGET Denna luftfartsbestämmelse

Läs mer

Utvärdera möjligheterna att tillgängliggöra luftrummet för drönare att flyga utom synhåll

Utvärdera möjligheterna att tillgängliggöra luftrummet för drönare att flyga utom synhåll Utvärdera möjligheterna att tillgängliggöra luftrummet för drönare att flyga utom synhåll Utredningsuppdraget Avgränsning Problem Gällande/kommande regelverk Internationellt pågående arbete U space Luftrummets

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR SKYDDET AV UPPGIFTER

REDOGÖRELSE FÖR SKYDDET AV UPPGIFTER 1 (6) i enlighet med 44 i lagen om befolkningsdatasystemet och Befolkningsregistercentralens certifikattjänster (661/2009) REDOGÖRELSE FÖR SKYDDET AV UPPGIFTER Definitioner Denna redogörelse gäller för

Läs mer

BCL-M, vart tog den vägen?

BCL-M, vart tog den vägen? Presentatör Christer Wikström Flygteknisk inspektör Sjö- och luftfartsavdelningen Fartygs- och luftfartygsenheten Sektionen för sjö- och luftvärdighet BCL-M har ersatts /ska ersättas med Transportstyrelsens

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om säkerhetsledning av godkänd flygplats;

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om säkerhetsledning av godkänd flygplats; Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om säkerhetsledning av godkänd flygplats; beslutade den 28 februari 2019. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 6 kap. 7 luftfartsförordningen

Läs mer

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 16 oktober 2013 (OR. en) 14827/13 AVIATION 181

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 16 oktober 2013 (OR. en) 14827/13 AVIATION 181 EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 16 oktober 2013 (OR. en) 14827/13 AVIATION 181 FÖLJENOT från: Europeiska kommissionen mottagen den: 19 september 2013 till: Rådets generalsekretariat Komm. dok. nr:

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING SÄKERHETSPRÖVNING AV PERSONER

INNEHÅLLSFÖRTECKNING SÄKERHETSPRÖVNING AV PERSONER SÄKERHETSPRÖVNING AV PERSONER INNEHÅLLSFÖRTECKNING SÄKERHETSPRÖVNING AV PERSONER 1 Allmänt 1 Ansvar 2 Pålitlighetsbedömning 2 Registerkontroll 3 Säkerhetsprövningens omfattning 4 Ansökan om och utförande

Läs mer

Flygtrafiktjänsten och flygvägssystemet Stockholm Arlanda Airport

Flygtrafiktjänsten och flygvägssystemet Stockholm Arlanda Airport Flygtrafiktjänsten och flygvägssystemet Stockholm Arlanda Airport LFV - 1 Innehåll Flygtrafiktjänstens uppgifter Styrande regelverk Flygvägssystemet i ansökan om nytt miljötillstånd Allmän beskrivning

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten 1. Tjänsten som erbjuds Lantmäteriverket upprätthåller Fastighetsdatatjänsten (nedan tjänsten). En beskrivning av tjänsten och de material och produkter

Läs mer

Anvisningar för upprättande

Anvisningar för upprättande Bilaga till Luftvärdighetsdeklaration/ 1 (6) Anvisningar för upprättande 1. Vid första utfärdande av nationellt luftvärdighetsbevis eller flygtillstånd Till en ansökan om första utfärdande av nationellt

Läs mer

REVISIONSNÄMNDEN FÖR DEN OFFENTLIGA FÖRVALTNINGEN OCH EKONOMIN ANVISNINGAR FÖR GODKÄNNANDE AV OCH TILLSYN ÖVER OFR-REVISORER

REVISIONSNÄMNDEN FÖR DEN OFFENTLIGA FÖRVALTNINGEN OCH EKONOMIN ANVISNINGAR FÖR GODKÄNNANDE AV OCH TILLSYN ÖVER OFR-REVISORER REVISIONSNÄMNDEN FÖR DEN OFFENTLIGA FÖRVALTNINGEN OCH EKONOMIN ANVISNINGAR FÖR GODKÄNNANDE AV OCH TILLSYN ÖVER OFR-REVISORER Godkända i OFR-nämndens sammanträde den 28 januari 2009, 10 Förändringarna godkända

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om certifikat, flygskolor och instruktörsutbildning för ultralätt flygplan (UL);

Transportstyrelsens föreskrifter om certifikat, flygskolor och instruktörsutbildning för ultralätt flygplan (UL); Transportstyrelsens föreskrifter om certifikat, flygskolor och instruktörsutbildning för ultralätt flygplan (UL); beslutade den DATUM ÅR. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 4 kap. 5, 7

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 25.9.2003 KOM(2003) 566 slutlig 2003/222 (COD) Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING om ändring av Europaparlamentets och rådets förordning

Läs mer

Transportstyrelsens författningssamling Föreskrifter och allmänna råd om drift av godkänd flygplats 1 Introduktion Enligt Luftfartslagen 6 kap, 8 är en myndighet ansvarig för att utfärda tillstånd för

Läs mer

FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER

FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER FIB 2011:2 Utkom från trycket 2011-05-30 Försvarsmaktens interna bestämmelser om tjänstekort och vissa behörighetshandlingar; beslutade den 20 maj 2011. Försvarsmakten

Läs mer

Ansökan om tillfälligt flygtillstånd för icke EASA-luftfartyg

Ansökan om tillfälligt flygtillstånd för icke EASA-luftfartyg 1. Den sökande 1.1 Den sökandes referens 1.2 Namn 1.3 Adress 1.4 Kontaktperson 1.5 Telefon 1.6 Fax 1.7 E-post 2. Beskrivning 2.1 Luftfartygets tillverkare och typbeteckning 2.2 Luftfartygets serienummer

Läs mer

Accisfrihet för bränslen som används i luftfart

Accisfrihet för bränslen som används i luftfart Kundmeddelande Accisfrihet för bränslen som används i luftfart Allmänt Luftfartyg Privat nöjesflygning Kommersiell luftfart och luftfart i samband med myndighetsverksamhet Återbäringsförfarande Anskaffning

Läs mer

Segelflyghandboken. Hänvisningspublikation. Underhåll och materiel Sid nr 1 av 5. BCL-M kapitel. Segelflygets föreskrifter och anvisningar

Segelflyghandboken. Hänvisningspublikation. Underhåll och materiel Sid nr 1 av 5. BCL-M kapitel. Segelflygets föreskrifter och anvisningar Underhåll och materiel Sid nr 1 av 5 er Nedanstående text och referenser utgör en sammanställning över de tillägg, avsteg och tolkningar Segelflyget utfärdat i anslutning till BCL-M samt en överblick över

Läs mer

Checklista för utfärdande av miljö- och luftvärdighetshandlingar för begagnade luftfartyg från tredje land

Checklista för utfärdande av miljö- och luftvärdighetshandlingar för begagnade luftfartyg från tredje land EASA-LUFTFARTYG (Luftfartyg som omfattas av förordning (EG) nr 216/2008 1 ) Den här checklistan ska fyllas i och skickas in till Transportstyrelsen när ni ansöker om miljö- och luftvärdighetshandlingar

Läs mer

Konsekvensutredning av föreskrifter för flygtrafikledningstjänst

Konsekvensutredning av föreskrifter för flygtrafikledningstjänst Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Eva Noréus Sjö- och luftfartsavdelningen Infrastrukturenheten Sektionen för flygtrafiktjänst Konsekvensutredning av föreskrifter för flygtrafikledningstjänst

Läs mer

Förslag till. KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EG) nr /.. av den [ ]

Förslag till. KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EG) nr /.. av den [ ] Förslag till KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EG) nr /.. av den [ ] om ändring av kommissionens förordning (EG) nr 1702/2003 om fastställande av tillämpningsföreskrifter för luftvärdighets- och miljöcertifiering

Läs mer

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet 2003R2042 SV 29.10.2008 003.001 1 Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet B KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EG) nr 2042/2003 av den 20 november

Läs mer

L 342/20 Europeiska unionens officiella tidning

L 342/20 Europeiska unionens officiella tidning L 342/20 Europeiska unionens officiella tidning 24.12.2005 KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EG) nr 2150/2005 av den 23 december 2005 om gemensamma regler för en flexibel användning av luftrummet (Text av betydelse

Läs mer

FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER

FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER FIB 2017:11 Utkom från trycket 2017-12-18 Försvarsmaktens interna bestämmelser om it-verksamhet; beslutade den 15 dec 2017. Försvarsmakten föreskriver följande. Inledande

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om utbildning till instruktör i avancerad flygning med flygplan, segelflyglärare och FB-instruktör;

Transportstyrelsens föreskrifter om utbildning till instruktör i avancerad flygning med flygplan, segelflyglärare och FB-instruktör; Transportstyrelsens föreskrifter om utbildning till instruktör i avancerad flygning med flygplan, segelflyglärare och FB-instruktör; beslutade den DATUM ÅR. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 4

Läs mer

Amatörradioföreskrift

Amatörradioföreskrift 1 (6) Amatörradioföreskrift Utfärdad i Helsingfors den 17 december 2014 Kommunikationsverket har med stöd av 97 3 mom. och 304 1 mom. 5 punkten i informationssamhällsbalken av den 7 november 2014 (917/2014)

Läs mer

Import och exportföreskrifter/kemiska produkter m.m. 1. Förordning (2014:425) om bekämpningsmedel Uppdaterad:

Import och exportföreskrifter/kemiska produkter m.m. 1. Förordning (2014:425) om bekämpningsmedel Uppdaterad: Import och exportföreskrifter/kemiska produkter m.m. 1 1 kap. Gemensamma bestämmelser 1 [4301] Denna förordning innehåller bestämmelser om godkännande och hantering av bekämpningsmedel i form av växtskyddsmedel

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om registrering av luftfartyg m.m.;

Transportstyrelsens föreskrifter om registrering av luftfartyg m.m.; Transportstyrelsens föreskrifter om registrering av luftfartyg m.m.; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 2 kap. 2 och 12 kap. 4 luftfartsförordningen (2010:770)

Läs mer

UAS Obemannad flygfotografering Trimtec AB www.trimtec.se. Copyright. 2013 Trimtec AB, all rights reserved

UAS Obemannad flygfotografering Trimtec AB www.trimtec.se. Copyright. 2013 Trimtec AB, all rights reserved UAS Obemannad flygfotografering Trimtec AB www.trimtec.se UAS Obemannad flygfotografering Agenda UAS Fördelar Tekniken Hur det går till Användningsområden Lagar Tillstånd Regler Kamera Egenskaper Noggrannhet

Läs mer

Seminarium för CAMO, F-verkstäder, AUB och tekniker med inriktning på privat-, skol- och bruksflyg 2017

Seminarium för CAMO, F-verkstäder, AUB och tekniker med inriktning på privat-, skol- och bruksflyg 2017 Seminarium för CAMO, F-verkstäder, AUB och tekniker med inriktning på privat-, skol- och bruksflyg 2017 Tillämpning av CS-STAN inom Annex II. Jukka Salo Flygteknisk inspektör 2 Bakgrund För luftfartyg

Läs mer