SoftOne XE. Produktnyheter. Mars SoftOne Sverige AB Sveavägen Stockholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SoftOne XE. Produktnyheter. Mars 2013. SoftOne Sverige AB Sveavägen 63 102 34 Stockholm 0771-55 69 00 www.softone.se"

Transkript

1 SoftOne XE Produktnyheter Mars 2013 SoftOne Sverige AB Sveavägen Stockholm

2 Nyheter mars 2013 EKONOMI Import av kunder och kundfakturor via modulen XE Connect Modulen XE Connect har byggts ut så att den numera omfattar även kunder och kundfakturor. Grundtanken med modulen är att man ska kunna importera in data från i princip vilket system som helst bara det systemet kan producera fil på XML-format, tecken eller tabbseparerad fil eller i förlängningen interface via webbservice. På samma sätt ska man framöver kunna exportera ut relevanta register från XE och resulterande format ska direkt kunna anpassas till mottagande system. Möjlighet att ändra på senaste nummer på verifikatserie under pågående redovisningsår Det går nu att ändra på vilket nummer som är näst på tur per verifikatserie även under pågående redovisningsår. Därmed kan man tex ha serie 100 för januari, 200 för februari etc. Ändringen gör man direkt i ekonomimodulen under redovisning/år-perioder/verifikatserier. FAKTURERING Varning när order med nollrader sparas Försöker man spara en order som har nollrader och/eller rader med negativt TB får man en varning som informerar om vilken rad det gäller. Detta är inställning som behöver aktiveras. Inställningar och justeringar kring projekt Följande justeringar och tillägg har gjorts gällande projekt: Inställning finns nu för att skapa projekt direkt på order. Därmed behöver man inte klicka på knappen skapa projekt/nytt projekt under tid/projekt på order. Inställning finns under Personal/Projektintsällningar. Det är nu möjligt att byta projekt på order, detta görs under tid och projekt fliken direkt på ordern. Observera att projektet måste vara knutet till samma kund Inställning för att alltid ha samma projektnummer som ordernummer. Denna fungerar även i mobilen. Viktigt att allt är i synk innan inställningen aktiveras och man får tex inte ha fler projekt aktiva än antal order. Man hittar inställningen under inställningar projekt Nu visas en varning om fakturerad tid i tid och projekt inte överrensstämmer med tiden på artikelraden. Har man fler än en order kopplad mot samma projekt så kommer tidboken för en faktura kopplad mot en av dessa order att innehålla samtliga rader från alla kopplade order. Funktion för att kunna registrera tid på order utan att man är med som projektdeltagare, inställningen finns under Personal/Projektinställningar Pris direkt på artikel i rabattbrev Nu finns stöd för pris direkt på artikel i rabattbrev i Norge. Tidigare finns stöd för rabatt i procent på artikel både i Norge och Sverige. Finns behov av detta även i Sverige, kontakta support.

3 PERSONAL Jourhantering Schemahanteringen har nu stöd för jour. Det finns nu stöd för schematyper, vilka kan användas både vid regeluppsättning och redigering av pass. Årsarbetstid Årsarbetstid kan nu anges på anställd, vilken kan användas både i schemaplaneringen och i attestbilden. Högerklicksmeny i schemaplaneringen Nu finns följande i högerklicksmenyn i schemaplaceringen: - Nytt pass - Redigera pass - Ta bort pass - Klipp pass - Håll ihop pass - Bryt isär pass - Historik - Spara/placera (endast grundschemavy) Automatiserad publicering av schema En företagsinställning med antal dagar framåt som preliminära pass ska bli definitiva. Dessutom ett jobb som gör detta, vilket körs en gång om dygnet. Tomma grundscheman vid nytt år I grundschema kan man nu ange slutdatum. Med en ny inställning kan man nu få systemet att skapa ett tomt grundschema vid upplägg av nytt år. Påminnelse om klarmarkering/attestering Funktionalitet för att få personalen att klarmarkera och för att få chefer att attestera inom utsatt tid. Det är relativt komplicerat att sätta upp denna funktion, kontakta din konsult för mer information. Tydligare förändringar mot grundschema vid attest Gränssnittet för attest är ändrat så att det tydligare framgår vilka ändringar som gjorts efter schemat ursprungligen godkändes.

4 INSTÄLLNINGAR Ny editor för hjälptexter I syfte att skriva en utförligare online-hjälp har vi börjat med att byta ut den editor som hjälptexterna skrivs med. Det är nu möjligt att formatera texterna på ett bättre sätt och t.ex. ladda upp illustrerande bilder. Ändringar vid utloggning När finska och norska användare loggar ut kommer de nu till den språkanpassade sidan av systemet, istället för till den svenska. Användaren kommer dessutom till en särskild utloggnigssida nu, istället för startsidan på vår externwebb.

5 Förbättringar & Felrättningar Fakturering Inköpsprist på artikelrad 8646 Korrigering av inköpspris sparades inte vid ändring på artikelrad i order Ny inställning för order och projekt 8577 Skapar direkt ett projektnummer lika ordernummer vid sparande av order om inställning under Personal- Projektinställningar - Skapa automatiskt ett projekt för varje faktura/order är ibockat" Sökning av artiklar I vissa fall kom det upp en svensk och en finsk artikel trots att kunden bara skulle se svenska artiklar Utjämning kund Vid utjämning kundfakturor +/- 0 skapades det inte konteringsrader. Nedåtpilen i artikelsöket 8541 Nedåtpilen i artikelsöket fälldes inte ut när inställningen antal teckan innan artikellista var satt till mer än 1. Problem med att tid i T/P inte överrensstämmer med tid på artikelraden 8530 Varningsmeddelande visas nu om tid i tid/projektvyn inte överrensstämmer med artikelraderna. Fel i tidboken om man har flera order kopplad mot samma projekt 8531 Har man fler än en order kopplad mot samma projekt så kommer tidboken för en faktura kopplad mot en av dessa order att innehålla samtliga rader från alla kopplade order. EDI via order 8533 I sällsynta fall har det skickats dubbletter via EDI då enstaka grossister skickat in filen två gånger till EDI växeln. Detta är nu åtgärdat med att grossistens ordernummer skall dubbelkollas i EDI växeln. Utpris på egna artiklar 8520 I vissa fall så gick det inte att lägga utpris på en egen artikel i artikelregistret. Varning vid skapa prisformler 8521 Vid skapande av prisformel fick man ingen varning om man redan hade en prisformel på samma grossist och prislistetyp. Sökning av extern artikel 8556 Vid sökning av extern artikel så kom det i vissa fall upp felaktigt meddelande att artikeln inte hittades. Problem med priserna vid byte av prislista Fråga om man vill uppdatera även inköpspriserna vid räkna om priser på order/offert/faktura. Benämingsfel RÖR artiklar 7223 Benämingsfel i vissa RÖR artiklar där å-ö-ö hade försvunnit och ersätts med tecken som gjorde att texten på fakturorna blev fel. Avrundning 50 öre ska avrundas uppåt 8160 Programändring för beräkning av öresavrundning i fakturaregistreringen så att avrundningen sker uppåt vid 50 öres diff. Sparafunktion - felaktigt meddelande 8352 Om man klickade på "spara" efter att en faktura var def.sparat kom det upp en felaktig varningstext "sök efter kund" Problem med projektcentralen och krediterad faktura Timmar och kostnader togs inte bort från projektcentralen om man krediterade en faktura Kunna byta projekt direkt på order 8773 Projektet man byter till måste ha samma kund som ordern har. Projekt i Appen Om order inte är kopplat till projekt och man har inställningen ordernummer samma som projektnummer så ska den försöka skapa ett projekt med samma nummer som ordern först. Finns det så ska det bli nästkommande" Skapa ett projekt med ett projektnummer som redan finns Tidigare kunde man i vissa lägen skapa projekt via tidboken som redan fanns.

6 Ekonomi Konton inventariemall 8464 Vid använding av inventariemall så hämtade den mall men inga konton hämtades vid per automatik. Leverantörsfakturor koppling till projekt Fakturor med omvänd skattskyldighet gick inte att koppla mot projekt i projektvyn, och fakturaspårning mot sparat projekt visades inte i spårningsvyn. Betalning omkonterad kundfaktura Skapa inbetalningar på omkonterade kundfakturor direkt från obetalda kundfakturor fungerade inte. Manuella kundbetalningar 8418 Vid manuella kundbetalningar så fanns det tidigare problem med att bocken för slutbetald inte överensstämde med belopp att betala och konteringsrader vid delbetalningar gjorda i obetalda kundfakturor och manuell hantering. Utjämning leverantörsfaktura 8425 Vid utjämning leverantörsfaktura, kvittning debit mot kreditfaktura återfanns dessa inte under stängda fakturor. Problem med kontering på levkreditfaktura EDI Problemet med konteringen på leverantörsfakturor kredit via EDI är nu åtgärdat. Betalförslag i leverantörsreskontra 8539 Vid kombinationen betalförslag och överför betalning direkt till verifikat så skapades det tomma verifikat. Varning spara verifikat 8609 Kom i vissa fall upp en varning om differens 0 i verifikatregisteringen som gjorde att det inte gick att spara verifikat. EDI - OCR nummer på EDI leverantörsfaktura Vid import av leverantörsfaktura från EDI kommer OCR nummer nu med om man har den inställningen. Personal Urval på anställdakategori i rapport schema Går ej att göra urval på Anställdakategori i rapport schema Redigera pass med rast 8550 Grundschema: Redigera pass - om man tar bort ett pass och inte har rast tänds inte Sparaknappen Problem med att visa endast dagar i grundschemavyn Vill man tex se enbart tisdag i veckan och ställer in datum för det så är det måndag som visas i alla fall. Pass och grundschema 8445 Grundschemapass försvinner i vissa lägen om man skapar flera pass på samma dag. Tappar håll ihop dagen 8454 Pass på grundschema blev ihoplänkade även fast man har inställningen håll inte ihop pass. Vem har tackat nej till passförfrågan 8438 När man får svaret att alla tackat nej stod det inte innan vilka det var. Raster i historiken för frånvaroansökan 8589 Raster syns inte längre i historiken för frånvaroansökan Ta bort/inaktivera schema/rasttyper 8579 Kan inte ta bort eller inaktivera rasttyper/scheman direkt i listan Skicka exporterad lönefil som en attachment 8648 Skicka löneexportfil med epost fungerar nu utan att den bifogade filen får konstigt namn TimeStamp, synkfel Justeringar har gjorts för att minimera problemet med synkfel mot timestamp

7 Uppdatering av schemamallar 8382 Mindre risk för fel vid uppdatring och kopiering av schemamallar. Tex rensas fältet anställd vid kopiering och man får inte ändra anställd eller startdatum om schemat används. Kunna inaktivera närvarotidkod/ frånvarotidkod Innan kunde man inte inaktivera närvarotidkoder och frånvarotidkoder från listvyn. Roll i anställdalistan Kolumnen Roll visas inte i listan Anställda Prelimniära pass i appen 8433 Preliminära pass syns i appen på dagnivå Utloggningstimern om man jobbar i samma vy Ytterligare justeringar har gjorts för att man inte ska bli utloggad om man jobbar längre tid i samma vy Kunna ändra inloggningsnamn och anställningsnummer på en användare Nu kan man byta inloggningsnamn och anställningsnummer på en användare om man har behörighet till det.

SoftOne XE. Produktnyheter

SoftOne XE. Produktnyheter SoftOne XE Produktnyheter 2013 SoftOne AB Sveavägen 63 102 34 Stockholm 0771-55 69 00 www.softone.se I denna version så har nyutvecklingen till stor del fokuserats på en ny modul Behovsanalys inom personal,

Läs mer

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik För att registrera en försäljningsorder, välj AGRESSO Logistik- Order/Fakturering-Försäljningsorder-Registrering/underhåll av försäljningsorder. Välj ordernummerserie order/fakturering 9000* Inställning

Läs mer

Versionsdokumentation juni 2011

Versionsdokumentation juni 2011 Versionsdokumentation juni 2011 Nedan kan du läsa om de nyheter och förbättringar av Fortnox program som finns med i den uppdaterade versionen som släpps i juni. Som vanligt behöver du som kund inte göra

Läs mer

ALLMÄNT... 4. Inloggning... 4 Avtal... 4 Användarnamn... 4 Lösenord... 4. Menyer... 4. Undermenyer... 4 Byta företag... 5. Rollhantering...

ALLMÄNT... 4. Inloggning... 4 Avtal... 4 Användarnamn... 4 Lösenord... 4. Menyer... 4. Undermenyer... 4 Byta företag... 5. Rollhantering... Innehåll ALLMÄNT... 4 Inloggning... 4 Avtal... 4 Användarnamn... 4 Lösenord... 4 Menyer... 4 Menyer... 4 Undermenyer... 4 Byta företag... 5 Rollhantering... 5 Modulhantering... 5 Favoriter... 5 UPPLÄGG

Läs mer

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.5.0 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Koppling SPCS...2-3 2.1 Förutsättningar...2-3 2.1.1...Allmänt...2-3 2.1.2...Småregister

Läs mer

Lägga upp nytt projekt

Lägga upp nytt projekt Lägga upp nytt projekt Nya projekt läggs upp i menyn Register - Projekt - Projekt. Nummer Välj ett nummer som inte tidigare har använts. Projektnumret är numeriskt och kan vara 14 positioner långt. Har

Läs mer

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik För att registrera en försäljningsorder, välj AGRESSO Logistik- Order/Fakturering-Försäljningsorder-Registrering/underhåll av försäljningsorder. Välj ordernummerserie order/fakturering 9000* Inställning

Läs mer

Fortnox koppling i Capego Bokslut

Fortnox koppling i Capego Bokslut i Innehåll i...2 Administration Fortnox integration...2 Personlig koppling...2 Ny klient direkt från Fortnox Digital Byrå...3 Ny klient vid fristående databas/koppla på Fortnox i efterhand...4 Viktigt

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-12 Exder

Läs mer

5.3.4261.5. Bifoga foto i mobilen. Nya möjligheter för utskrift från Windows. RemoteX (/)

5.3.4261.5. Bifoga foto i mobilen. Nya möjligheter för utskrift från Windows. RemoteX (/) RemoteX (/) 5.3.4261.5 Bifoga foto i mobilen Nu kan du via arbetsordersidan bifoga en fil, såsom ett foto, en film eller annat. Funktionen fungerar endast på nyare telefoner och vilka filer som kan bifogas

Läs mer

Innehållsförteckning. SoftOne Mobil

Innehållsförteckning. SoftOne Mobil Innehållsförteckning Om SoftOne Mobil... 3 Snabbstartsguide... 4 Aktivera mobilanvändare... 4 Bestäm synliga fält i mobilen... 4 Ladda ner appen... 4 Fakturering... 5 Mina ordrar... 5 Orderdetaljer...

Läs mer

Registrering av order AGRESSO Logistik Registrering av order i AGRESSO Logistik

Registrering av order AGRESSO Logistik Registrering av order i AGRESSO Logistik Registrering av order i AGRESSO Logistik För att registrera en order, välj AGRESSO Logistik-Order/Fakturering-Försäljningsorder- Registrering/underhåll av försäljningsorder. 1 100628 Flik 1 Order Påbörja

Läs mer

Versionsnyheter. Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening. Visma Mobil Scanner. Visma Administration Webbfakturering

Versionsnyheter. Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening. Visma Mobil Scanner. Visma Administration Webbfakturering Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening Versionsnyheter I denna text får du information om nyheterna i den senaste versionen av programmet. För mer utförlig hjälp om programmet i övrigt,

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Release notes för RemoteX Applications Windowsklient version 4.4

Release notes för RemoteX Applications Windowsklient version 4.4 Release notes för RemoteX Applications Windowsklient version 4.4 Version 4.4 av RemoteX Applications fokuserar på att väsentligen förbättra användarupplevelsen med avseende på stabilitet och hastighet.

Läs mer

Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd

Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd Innehållsförteckning Allmän funktionalitet... 3 Modul Personal... 4 Anställda... 4 Registrera anställd... 5 Kontaktuppgifter... 6 XEMail... 7 Anställningsuppgifter...

Läs mer

Lathund - Årshantering i Entré Windows

Lathund - Årshantering i Entré Windows Lathund - Årshantering i Entré Windows Innan du börjar på ett nytt år är det några saker du bör gå igenom. VARJE ÅR Skapa ett nytt redovisningsår Detta går att göra när som helst under det föregående året.

Läs mer

Handbok. Inventarier

Handbok. Inventarier Handbok Inventarier Innehållsförteckning 1. Allmänt...3 2. Kom igång...3 2.1. Baskonton för inventarier...3 2.2. Verifikatserie för inventarier...4 2.3. Inställningar för inventarier...5 2.4. Inventariekategorier...5

Läs mer

Lathund Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik

Lathund Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik Välj: AGRESSO Logistik Order/Fakturering Försäljningsorder Registrering/underhåll av försäljningsorder Välj ordernummerserie: Order/fakturering 9000* (Dubbelklicka). Inställning av fönsteralternativ (Behöver

Läs mer

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att kontera - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll VERSION 1.4... 1 1) ALLMÄNT OM KONTERING I PROCEEDO... 3 2) BESTÄLLNINGAR ATT KONTERA/KONTROLLERA... 4 2.1 Aviseringar och

Läs mer

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll ROT/ RUT-avdrag Innehåll 1. Registrera Grunduppgifter... 1 2. Skapa order och registrera ROT-avdrag... 3 3. Skapa order och registrera RUT-avdrag... 6 4. Skapa ROT/RUT-faktura... 9 5. Registrera inbetalning

Läs mer

Utskrifter. Stäng fönstret Inventering.

Utskrifter. Stäng fönstret Inventering. På detta sätt kan du påverka hur Inventeringsunderlaget kommer att se ut. Om du behåller markeringen Ingen skrivs bara artikelns Artikelnummer ut på listan, alltså ingen Benämning. Om du inte vill ha ut

Läs mer

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Handledning Exder efaktura för Svefaktura 1.0 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-14 Exder efaktura Sida 2 av 24 Innehållsförteckning

Läs mer

Kundreskontra. Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll

Kundreskontra. Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll Kundreskontra...3 Inbetalningar...4 Fakturanummer...5 Fakturadatum...5 Ordernummer...5 Att betala / betalt...5 Förf.dag/bet.dag...5 Bet.via...5 Avi nr...5 Differens...5

Läs mer

Valutahanteringen i REBUS

Valutahanteringen i REBUS Valutahanteringen i REBUS Från och med Rebus version 170 (maj 2009) har valutahanteringen i Faktura-modulen och Resebyrå-modulen förbättrats på nästan alla punkter. Denna manual beskriver hela hanteringen.

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

Tidrapportering i FLEX Portal

Tidrapportering i FLEX Portal Tidrapportering i FLEX Portal Inloggning När du startar FLEX Portal möts du av en inloggningsruta. Ange ditt användar id och mata in ditt lösenord. Klicka på OK. 2 Inloggning saknade inloggningsuppgifter

Läs mer

E-följesedel Elektronisk följesedel

E-följesedel Elektronisk följesedel E-följesedel Elektronisk följesedel När du handlar hos grossist kan du elektroniskt överföra allt material från följesedeln till ordern i Scrollan. Prissatt och klart för fakturering. E-följesedel är en

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-10 Exder

Läs mer

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt.

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt. Husavdrag Copyright 2014 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual kan

Läs mer

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter ROT-avdrag Sedan 1 juli 2009 kan köpare dra av halva arbetskostnaden på husarbeten. Som säljare fakturerar du kunden med halva arbetskostnaden inklusive moms. Först när fakturan har blivit slutbetald kan

Läs mer

Innehåll. Visa detaljer Skapa snabbtexter Ny snabbtext via order... 13

Innehåll. Visa detaljer Skapa snabbtexter Ny snabbtext via order... 13 LINKAN ANDROID 1 2 Innehåll 1 Installation... 4 1.1 Installera applikationen i Android... 4 2 Registrera grunduppgifter i Scrollan... 5 2.1 Mobildator Linkan... 5 Sökväg till LinkService... 5 Kundnummer

Läs mer

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet)

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Det innebär att

Läs mer

Fakturering/Kundreskontra

Fakturering/Kundreskontra Fakturering/Kundreskontra Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras

Läs mer

Leverantörsreskontra. Generellt 2 Registrera leverantörsfaktura 3 Betalning leverantörsfaktura 6 Utbetalning via LB-rutin 10.

Leverantörsreskontra. Generellt 2 Registrera leverantörsfaktura 3 Betalning leverantörsfaktura 6 Utbetalning via LB-rutin 10. Leverantörsreskontra Generellt 2 Registrera leverantörsfaktura 3 Betalning leverantörsfaktura 6 Utbetalning via LB-rutin 10 Sida 1 Generellt För att kunna köra leverantörsreskontra måste bland annat följande

Läs mer

Det finns även möjlighet att importera fakturaunderlag som avser husarbete.

Det finns även möjlighet att importera fakturaunderlag som avser husarbete. H U S A R B E T E Sida 1 Husarbete Du kan på ett enkelt sätt arbeta med avdrag för husarbeten med hjälp av tilläggsmodulen Husarbete. Nedan beskrivning är för dig som använder det nya grundboksutseendet.

Läs mer

Skattereduktion för husarbete

Skattereduktion för husarbete Skattereduktion för husarbete Gäller från Pyramid Business Studio 3.42A sp05 tillägg 4 (2015-09-03) ROT- och Hushållsarbete (Rut) På www.skatteverket.se kan du läsa om vilka regler som gäller för dig som

Läs mer

Klicka på Skrivare. När utskriften är klar och du kontrollerat att allt är rätt godkänner du Utbetalningsjournalen och verifikationen skapas.

Klicka på Skrivare. När utskriften är klar och du kontrollerat att allt är rätt godkänner du Utbetalningsjournalen och verifikationen skapas. Leverantörsreskontra Markera löpnummer 1, 2, 3 och 4. Välj Kommando Ändra betalstatus m m eller klicka på knappen Markera Betald och klicka OK. Nu är dina betalningar klara och du ska nu ta ut en utbetalningsjournal

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Manual för webportalen

Manual för webportalen Manual för webportalen Innehållsförteckning Manual för webportalen... 1 1.Startsida:... 1 2.Beställa/Förflytta:... 1 2.1 Beställa pallar och lådor... 2 2.2 Rapportera Godsleverans... 3 2.3 Hämtning av

Läs mer

Handledning för Fristående Svefaktura

Handledning för Fristående Svefaktura Handledning för Fristående Svefaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-07-12 Exder Fristående Svefaktura Sida 2 av 20 Innehållsförteckning

Läs mer

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera Visma Proceedo Version 8.5 204-05-2 Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera. Innehållsförteckning SNABBGUIDE... 3 2 INLOGGNING... 5 3 STARTSIDA... 8 4 INKÖP... 9 4. Allmänt Inköp...

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Gäller version 2011.2 Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Välkommen som användare av Hogia Approval Manager, en programvara där du kommer att attestera

Läs mer

Fakturering med Kundreskontra

Fakturering med Kundreskontra Fakturering med Kundreskontra Genom att använda e-bokföringens modul Fakturering med Kundreskontra kan du skapa fakturor och hålla koll på din kundreskontra i e-bokföringen. Inställningar Innan du börjar

Läs mer

Mobiltid 3L Pro 2014. Mobiltid. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 23

Mobiltid 3L Pro 2014. Mobiltid. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 23 Mobiltid Sida 1 av 23 Innehåll TIDREDOVISNING... 3 MOBIL TID... 3 Redovisa tid... 3 SPÄRR MOT ÖVERLAPPANDE TIDPERIODER... 3 LÖNEPERIODSTYP... 4 REGISTRERA RESA... 7 Förutsättningar för att registrera resa...

Läs mer

Proceedoinfo 14-1 Mars 2014

Proceedoinfo 14-1 Mars 2014 1(12) Ekonomiavdelningen Inköpsenheten e-handel 2014-03-25 Till Proceedo-användare Proceedoinfo 14-1 Mars 2014 Innehåll: Avvikelser mellan order och faktura Verifikationstext ska anges vid kontering i

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Reseräkning Bäste kund! Version 15.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning i version 15.2a. Bland nyheterna

Läs mer

Följebrev Hogia PBM Time & Project/Time & Attendance 10.2. Följebrev Hogia PBM Time & Project/Time & Attendance 10.1

Följebrev Hogia PBM Time & Project/Time & Attendance 10.2. Följebrev Hogia PBM Time & Project/Time & Attendance 10.1 Följebrev Hogia PBM Time & Project/Time & Attendance 10.2 I webbgränssnittet är lördagar och söndagar korrigerade gällande schemahanteringen. Prestanda åtgärder är genomförda i Integration Tool. ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201701_2. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201701_2. Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201701_2 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR TID... 3 TIDRAPPORTERING... 3 Prestandaförbättring i dagtidrapporten... 3

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Handledning för Örebro Kommun

Handledning för Örebro Kommun Handledning för Örebro Kommun Fristående faktura SFTI Fulltextfaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast uppdaterat: 10-12-07 Exder Örebro Kommun, Fristående

Läs mer

Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0

Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0 Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0 Kundreskontra - Hybron MPS version 7.7.0 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Kundreskontra...2-3 2.1 Grundinställningar för export SIE...2-3

Läs mer

Linkan Android. Montörshandbok

Linkan Android. Montörshandbok Linkan Android Montörshandbok Innehållsförteckning Kom igång!........................................ 1 Inställningar...................................................... 1 Importera........................................................

Läs mer

Ankomstregistrera leverantörsfaktura

Ankomstregistrera leverantörsfaktura Ankomstregistrera leverantörsfaktura Gå till Arkiv - Företagsinställningar - Reskontror - Leverantörsreskontra (Affärssystem: Inställningar - Företag - Reskontror - Leverantörsreskontra). Sätt en markering

Läs mer

Skapa fil som ska exporteras

Skapa fil som ska exporteras Funktionen Importera förälder används för att läsa in förälder för elever i Skola24. Importen sker genom att en fil innehållande elev och dess förälder läses in via Skola24 webbgränssnitt. De elever som

Läs mer

Offerter, order och kundfakturor

Offerter, order och kundfakturor Du ska nu också debitera kunden för tågbiljetter och restid. Detta finns inte upplagt som artiklar i artikelregistret. Ställ dig på nästa tomma artikelrad och tryck på -tangenten två gånger för att få

Läs mer

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2 Tidrapportering TIDRAPPORTERING 1 1 VAD BEHÖVS 2 1.1 Inbjudan 2 1.2 Inloggning 2 1.3 Viktigt att tänka på 2 2 UPPBYGGNAD 3 2.1 Startsida 3 2.2 Profilsida 4 2.3 Schema 6 2.4 Tidrapport 7 2.4.1 Översikt

Läs mer

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.4

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.4 RemoteX Visma Connect Manual för version 4.4 RemoteX Technologies Innehållsförteckning Förord... 4 Systemkrav för Visma Connect... 5 Installation av Visma Connect... 5 Uppgradering av Visma Connect...

Läs mer

Manual för attestering via nya webben

Manual för attestering via nya webben Hogia Performance Management AB Manual för attestering via nya webben Hösten 2016 släpptes vår nya webbapplikation som är byggd i HTML5 och inte i Silverlight. Utseendet är lite förändrat men funktionerna

Läs mer

Manual för punch-out handel via Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) webbutik

Manual för punch-out handel via Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) webbutik Manual för punch-out handel via Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) webbutik Vid beställning av böcker via GR används vår koppling via Proceedo till GR:s webbutik. Orderblocket hämtas sedan till Proceedo

Läs mer

RemoteX Applications Manual för E-beställning

RemoteX Applications Manual för E-beställning RemoteX Applications Manual för E-beställning RemoteX Technologies Innehållsförteckning Förord... 3 RemoteX e-beställning... 4 Aktivering av RemoteX e-beställning... 4 Konfigurering av RemoteX e-beställning...

Läs mer

Raindanceportalen, Handbok KFP 2014-09-12. Raindance. Handbok KFP KundFakturaPortal. Ekonomienheten Umu

Raindanceportalen, Handbok KFP 2014-09-12. Raindance. Handbok KFP KundFakturaPortal. Ekonomienheten Umu Raindance Handbok KFP KundFakturaPortal 1 Innehållsförteckning Fakturor... 3 Registrera faktura... 4 Fakturahuvud, Kund- och datumuppgifter... 4 Övriga uppgifter... 6 Fakturarader... 7 Kontera fakturan...

Läs mer

XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg

XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg Innehållsförteckning Förbered XOR Compact S företag för konvertering... 1 Förbered konvertering av företag i XOR Compact S... 1 A. Att tänka på före konverteringen...

Läs mer

Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet

Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet Vill du ändra eller ta bort en faktura som har blivit fel och ligger i ett flöde, fakturan har exempelvis blivit felkonterad eller ligger på fel leverantör,

Läs mer

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet)

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) I Hogia Ekonomi kan du på ett enkelt sätt arbeta med avdrag för husarbeten med hjälp av tilläggsmodulen

Läs mer

Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet

Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet Vill du ändra eller ta bort en faktura som har blivit fel och ligger i ett flöde, fakturan har exempelvis blivit felkonterad eller ligger på fel leverantör,

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Leverantörsreskontra. Företagsunderhåll/Leverantörsreskontra Gå till Arkiv Företagsunderhåll Leverantörsreskontra.

Leverantörsreskontra. Företagsunderhåll/Leverantörsreskontra Gå till Arkiv Företagsunderhåll Leverantörsreskontra. Leverantörsreskontra I leverantörsreskontran registrerar du alla leverantörsfakturor som kommer till ditt företag. De kan gälla kostnader för materialinköp men även kostnader för telefon, el, hyra o s

Läs mer

Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18

Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18 Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING...1 ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR EXDER EDI DIREKTORDER...2 FLÖDEN...3 Axfood Direktorder...3 ARTIKLAR...4

Läs mer

INEXCHANGE WEB SKAPA FAKTURA - EN GUIDE FÖR FAKTURAREGISTRERING

INEXCHANGE WEB SKAPA FAKTURA - EN GUIDE FÖR FAKTURAREGISTRERING INEXCHANGE WEB SKAPA FAKTURA - EN GUIDE FÖR FAKTURAREGISTRERING MENY 3 Kom igång 3 Introduktion till InExchange Web 4 Skapa konto 5 Hitta rätt 6 Skicka dina fakturor 6 Skapa faktura 7 Välj kund 8 Fakturahuvudet

Läs mer

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Lathund för fakturagranskare Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Charlotte Dahlqvist charlotte.dahlqvist@vgregion.se Innehåll Introduktion... 2 Granskarens roll...

Läs mer

GEKAB Marking & Sign System - genvägen till en effektiv märkning

GEKAB Marking & Sign System - genvägen till en effektiv märkning GEKAB Marking & Sign System - genvägen till en effektiv märkning www.gekab.se INNEHÅLL LOGGA IN SYSTEMET SKAPA SKYLTAR 5 - SKAPA NY SKYLT 6 - IMPORTERA FRÅN EXCEL 7 - LISTAN 8 SKAPA MÄRKE 9 - IMPORTERA

Läs mer

Användarmanual för assistenter

Användarmanual för assistenter 2018-11-12 Användarmanual för assistenter Den här manualen rättar sig till dig som jobbar som assistent utan att samtidigt vara administratör. Den vanligaste behörighetsprofilen används. Start När du loggar

Läs mer

Nytt betalsätt ISO Europastandard för SEB

Nytt betalsätt ISO Europastandard för SEB Nytt betalsätt ISO20022 - Europastandard för SEB I version 2017.1 har vi lagt till formatet ISO 20022 vilket gör att du som har SEB kan skicka eurobetalningar (SEPA-betalningar) och alla andra utlandsbetalningar

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Region Skåne landsting

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Region Skåne landsting Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Region Skåne landsting Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-03-31

Läs mer

Manual för Readsoft Online Admin användare

Manual för Readsoft Online Admin användare Hogia Performance Management AB Manual för Readsoft Online Admin användare Användarinstruktion för administratörer i Readsoft Online 0 Innehåll Administratör i Readsoft Online... 2 Välkommen till Readsoft

Läs mer

Nyheter i version 2015.1 och 2014.4

Nyheter i version 2015.1 och 2014.4 Nyheter i version 2015.1 och 2014.4 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i den nya versionen av Hogia Ekonomi, Hogia Approval Manager och Hogia Order/Lager/Inköp. Innehåll Hogia

Läs mer

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16)

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Hogia Personal version 13.1.138 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 12.1.16 till 13.1.138 av Hogia Personal. Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Vi har gjort

Läs mer

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.2

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.2 RemoteX Visma Connect Manual för version 4.2 RemoteX Technologies Innehållsförteckning Förord... 3 Systemkrav för Visma Connect... 4 Installation av Visma Connect... 4 Uppgradering av Visma Connect...

Läs mer

Användarmanual för assistenter

Användarmanual för assistenter 2018-04-03 Användarmanual för assistenter Den här manualen rättar sig till dig som jobbar som assistent utan att samtidigt vara administratör. Den vanligaste behörighetsprofilen används. Start När du loggar

Läs mer

Kom igång med Smart Bokföring

Kom igång med Smart Bokföring Innehåll Hogia-ID... 3 Guide - Smart - Registrera dina uppgifter... 4 Startsidan... 7 Guide 2 Bokföring... 8 Inställningar... 10 Organisation... 10 Kontoinställningar... 11 Bokföring... 12 Ingående balans...

Läs mer

Lathund Avgiftshantering

Lathund Avgiftshantering Uppdaterad: 2013-09-17 Lathund Avgiftshantering Förbund 1 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen

Läs mer

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Handelsbanken

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Handelsbanken Nytt betalsätt ISO20022 - Europastandard för Handelsbanken I version 2018.1 har vi lagt till formatet ISO 20022 vilket gör att du som har Handelsbanken kan skicka eurobetalningar (SEPA-betalningar) och

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Kom igång med E-fakturering

Kom igång med E-fakturering Kom igång med E-fakturering Allmänt. Det finns två sätt att skicka elektroniska fakturor från Hogias ekonomisystem. Normalt är att skicka fakturorna via en VAN-leverantör. För elektronisk fakturering inom

Läs mer

Ange eventuellt sökväg till

Ange eventuellt sökväg till Materialplanering Materialplaneringen används som ett kraftfullt hjälpmedel vid planering och inköp av materiel. I materialplanering kan du hämta underlag från en rad delsystem i Entré, exempelvis från

Läs mer

Palette. Matchning fakturor mot order - Manual. Version 1.0 / 140530

Palette. Matchning fakturor mot order - Manual. Version 1.0 / 140530 Palette Matchning fakturor mot order - Manual 1 Innehållsförteckning TIPS:... 3 MATCHA FAKTURA... 4 OM FAKTURARADER FINNS I FÄLT 3... 6 Automatisk ommatchning... 6 Kvar att matcha... 7 Om rader får röd

Läs mer

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Swedbank

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Swedbank Nytt betalsätt ISO20022 - Europastandard för Swedbank I version 2017.2 har vi lagt till formatet ISO 20022 vilket gör att du som har Swedbank kan skicka eurobetalningar (SEPA-betalningar) och alla andra

Läs mer

Nyheter och förändringar i Bilanco Uppdatering (patch) 20

Nyheter och förändringar i Bilanco Uppdatering (patch) 20 Hantverksdata Bilanco 2010-12-27 Nyheter och förändringar i Bilanco Uppdatering (patch) 20 Innehåll ROT faktura utan att visa artikelnummer... - 2 - EDI... - 3 - EDI... - 4 - Semesterhantering... - 5 -

Läs mer

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas Prodtime Manual.

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas Prodtime Manual. Utgåva 2-2015 Prodtime AB Fabriksgatan 4 LIDKÖPING 0510-260 70 info@prodtime.se www.prodtime.se Prodtime Nyhetsbrev - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0 Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Arbetsgång för Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och arbetar i det ursprungliga grundboksutseendet)

Arbetsgång för Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och arbetar i det ursprungliga grundboksutseendet) Arbetsgång för Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och arbetar i det ursprungliga grundboksutseendet) I Hogia Ekonomi kan du på ett enkelt sätt arbeta med avdrag för husarbeten

Läs mer

Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet

Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet Ä N D R A E L L E R T A B O R T E N F A K T U R A Sida 1 Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet Vill du ändra eller ta bort en faktura som har blivit fel och ligger i ett flöde, fakturan har

Läs mer

Innehållsförteckning FAKTURERA ENKELT 2

Innehållsförteckning FAKTURERA ENKELT 2 Innehållsförteckning Kom igång ---------------------------------------------------------------------------------------- 3 Byt från övningsföretaget till ditt eget företag ----------------------------------------

Läs mer

F22 Attestant INNEHÅLL. Karolinska Institutet

F22 Attestant INNEHÅLL. Karolinska Institutet F22 Attestant INNEHÅLL 1 Generellt...1 1.1 Beskrivning av rutinen...1 1.1.1 Koppling till övriga rutiner...1 1.1.2 Navigationsväg...1 1.1.3 Arbetsflödet...1 2 Ansvar attestant...2 3 Attestera faktura...3

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Raindance-guide: Extern bokföringsorder

Raindance-guide: Extern bokföringsorder 1 Raindance-guide: Extern bokföringsorder Innehåll Skapa extern bokföringsorder... 1 Manuell kontering... 2 Kontering via Excel... 3 Vid korrigeringsbokföring... 5 Godkänna och signera... 5 Ikoner och

Läs mer

Kundkategorier Klicka på Kundkategorier.

Kundkategorier Klicka på Kundkategorier. överkurs denna översta del kan överhoppas Genom att markera rutan Markören går vidare till rabattkolumnen bestämmer du hur markören ska förflytta sig när du trycker på (enter)-tangenten efter det att du

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer