Per Hector inleder husmötet med att hälsa välkommen. Drygt 30 personer deltar i mötet. Vad kul att så många kunde komma!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Per Hector inleder husmötet med att hälsa välkommen. Drygt 30 personer deltar i mötet. Vad kul att så många kunde komma!"

Transkript

1 Mötesprotokoll 2:a april 2014 Husmöte Per Hector inleder husmötet med att hälsa välkommen. Drygt 30 personer deltar i mötet. Vad kul att så många kunde komma! Peter Beijer som sitter i projektgruppen presenteras. Peter, från Örebro Föreningsråd, sitter i Föreningarnas Hus projektgrupp. Dagordningen presenteras. Per berättar om arbetet med microkontoren som drivs av Helena Astvald och Peter Beijer. Alla som deltar i mötet presenterar sig. Cirka 20 organisationer finns representerade. En närvarolista cirkulerar och e-postadresser samlas in. Ambitionen är att kunna nå så många som möjligt med information om Föreningarnas Hus. Per fortsätter: Det är två månader sedan Föreningarnas Hus startades. Mer än 1700 personer har deltagit i möten. Det har varit en rivstart och en utmaning att få saker och ting att fungera. Per tackar för överseendet med att allt inte är på plats. Vissa saker behöver växa fram allteftersom. Bemanning, entré och öppettider Vi tar några minuters diskussion kring borden och presenterar sedan vad vi pratade om. Kan vi ha en bemannad reception där det finns en dator, någon som kan guida i huset och som är öppet till 20:00? Kan entrén vara öppen mellan 08:00 och 18:00? Hur löser vi att personer knackar på fönstren för att entrén är stängd? Kan man använda sig att porttelefon? Webbkamera? Kan föreningarna i huset ställa upp för att utöka öppettiderna - en rullande reception? Ska vi ha en kurs i brand, larm mm som ger deltagaren rätt att kvittera ut larmkort och nycklar. Kanske ska man behöva gå om kursen om man missköter sig. Det finns förståelse för att det inte går att ha bemannat till 22:00 och att det är en säkerhetsrisk att entrén är öppen utan tillsyn. Några har inte flyttat in än och är nyfikna på hur det kommer att bli. Någon tar upp att det behövs en bättre matta i entrén som suger upp smutsen. Fler röster gör sig hörda om att mattan är en viktig markör i entrén och att den ska vara rullstolsvänlig (inte för tjock). Maria från EVA-kooperativet tar på sig att fixa en bättre matta. Per summerar med att det har fungerat ganska bra hittills, föreningar som hyr lokal i huset och föreningar som besöker huset tar ansvar.

2 Pentry Ska vi sätta upp hyllor för mikrovågsugnarna? I så fall ska de vara i en höjd så att rullstolsburna kan må dem. Hur märker vi våra tillhörigheter i pentryt? Hur kommer vi överens? Behöver vi tänka på gemensamma kostnader? Det är viktigt att ansvar fördelas och den ansvarige vet om sitt ansvar. Vem plockar ur diskmaskinen t.ex.? Per summerar diskussionen om pentryt. - Pentryt har flera funktioner: att värma och försvara en matlåda, att förvara kaffe - Vi sätter namn på våra tillhörigheter - Vänstra delen av pentryt är till för alla: var så goda att använda - Högra delen är till för de enskilda föreningarnas tillhörigheter - Ta bort maten ur kylskåpet innan den går ut själv - Ett kylskåp till är på gång - Pentryt är även till för besökare: d.v.s. föreningar som inte hyr kontor i huset Fler röster hörs: Någon påpekar att det kan vara bra att begränsa hur mycket saker man ställer in i pentryt. En annan påpekar att det är samma personer som städar och fixar efter andra. Rökning Man får inte röka utanför entrén tänk på astmatiker och allergiker! Det kommer att sättas upp skyltar utanför entrén med texten Rökfri zon. Det finns en askkopp på andra sidan gatan som man kan använda. Tillgänglighetsgruppen Helena berättar om att det finns en tillgänglighetsgrupp som har träffats och diskuterat tillgängligheten i Föreningarnas Hus. Vissa saker har åtgärdats, andra saker är kostsamma och medel kommer att sökas. Det kommer att bli fler möten. En rullstol har skänkts och kommer att placeras på lämpligt ställe i lokalen. Cykelparkering Cyklar parkeras i tunneln eller på andra sidan vägen. En skylt kommer att visa var cyklar ska stå. Bilparkering Man kan ställa sig i kö hos OP-fastigheter för att hyra en parkeringsplats hos dem. Hundar och parfym Tänk på astmatiker och allergiker: - Hundar är inte välkomna, undantaget ledarhundar. - Undvik parfym Detta kommer att skyltas i entrén.

3 Lås och larm När larmet har gått och stängs av så blippar det tills larmet blir återställt. Fler behöver kunna återställa larmet. Förslaget är att bl.a. ROTA får den möjligheten. Projektgruppen tar upp frågan. Tappar man bort en nyckel eller ett kort så blir man ersättningsskyldig. Hur stora summor det rör sig om kommer att diskuteras. Konferensrummen Eksams möbler står i konferensrummen och rummen har fyllts ut med matchande möbler för 17000kr. Konferensrummen kan användas var och ett för sig eller som ett rum. Röster från deltagarna berättar om att det fungerade bra att ha två möten samtidigt. Rummen kommer att utrustas med projektor och duk. Tills vidare kan man låna föreningsrådets projektor eller projektorn från röda rummet (om rummet är ledigt). Just nu bokas rummen på white board tavlorna utanför rummen. I framtiden kommer bokningar att ske via webben. Det ska finnas en skärm i entrén som visar bokningarna bl.a. för att besökare ska hitta till möten. Någon föreslår att det ska finnas blixtlokaler som bokas på plats. Någon annan föreslår att de rummen inte ska gå att bokas alls? En tredje frågar sig om IUCs lokaler fylla det behovet. De bokas ju främst av föreningar utanför huset och oftast på kvällstid. Stora bokningar Två helger i rad har stora salen i Föreningarnas Hus hyrts ut och används till möte med runt 70 deltagare en tillfällig lösning som inte finns i budgeten. Helena berättar om att det finns behov att kunna boka lokaler för större möten och därför planeras en konferensverksamhet i Ateljén i Föreningarnas Hus. Det finns en skrivelse till kommunstyrelsen som tas upp om några dagar - det behövs medel för att kunna starta upp verksamheten. Någon påpekar att det är viktigt att kommunen inte styr. Föreningarnas Hus ska styras av föreningarna i huset. Helena svarar att konferensverksamheten är ett projekt, att ett partnerskap ska skapas med kommunen. Kommunen ska stödja projektet men inte styra. EVA-kooperativet Maria och Tuulikki berättar om EVA-kooperativet och caféverksamheten som ska startas i Föreningarnas Hus. EVA-kooperativet är en ideell förening som startades som ett EU-projekt EVA-kooperativet har bl.a. skaparverkstad, återbruk och städ för personer som befinner sig långt utanför arbetsmarknaden. 10 personer är idag anställda och det finns ungefär 30 deltagare. Alla som har en anställning har börjat som deltagare. Alla har en chans, alla tillför lika mycket. Någon frågar: Hur får ni in pengar? Svaret: EVA-kooperativet städar, hämtar privatpersoners möbler som återvänds eller körs till tippen. Även en del trädgårdsarbete utförs.

4 Maria fortsätter: Caféverksamheten skulle starta i början av april, men utrustningen dröjer. Förhoppningsvis är cafét igång till början av maj. Det saknas tillstånd att laga mat, men det är ok att t.ex. värma pajer. Någon föreslår: Kan man kanske tillaga maten någon annan stans och transportera hit den? Kanske kan det vara aktuellt med ett samarbete med miljövårdscentrum? Bakar ni, undrar någon? Maria svarar att de får baka i cafét, men vi får se hur det blir. Maria fortsätter: Cafét kommer att vara öppet för alla. Det finns önskemål att cafét ska öppna klockan 08:00 och att tanken är att det ska vara öppet varje vardag. Det finns önskemål om månadskort för kaffe. EVAkooperativet kommer att försöka att ha bra priser men verksamheten måste ju gå runt också. Cafét kommer att ha en ekologisk profil. Det kommer att finnas glutenfria och sockerfria alternativ. Smörgåsar och fika kan beställas redan idag. Man kan även få sin beställning utkörd. Det kommer att finnas en låda där man kan ge förslag och önskemål. EVA-kooperativets skapandeverkstad kommer att göra utställningar på väggarna i cafét. Redan nu kan man byta en bok. Cafét kommer också att fungera som matsal och ibland kan det bli knöligt att bord kan vara reserverade. En idé är att det finns en tavla där EVA-kooperativet skriver upp när det kommer att vara stora reservationer. Tanken är att cafét ska vara en mötesplats i Föreningarnas Hus och det är OK att ta med sig en tårta från Hälls eller sin egen matlåda. Någon säger att det är viktigt att ha så lite regler som möjligt det handlar om respekt. En annan påpekar att det kan vara viktigt att vi i huset stöttar varandra. Det som finns mellan Föreningarnas Hus och EVA-kooperativet kan kallas ett partnerskap. Föreningarnas Hus vinner på att det finns en caféverksamhet och EVA-kooperativer får hjälp med t.ex. marknadsföring. Hälsa gärna på EVA-kooperativet i Rosta. Mer information finns också på Logga och skyltning Föreningarnas Hus har fått en logga, den är gjord in-house, Örebro Föreningsråd har sagt sitt och projektgruppen har satt ner foten. Någon efterfrågar mer skyltning. Per svarar loggan är skickad på tryck och kommer att monteras i ljusskåpet inom kort. På fasaden, till vänster om dörren, under lampan, kommer husets invånare att presenteras. Mer information kommer om hur det arbetet ska gå till och om det eventuellt kommer att kosta något. Ett förslag kommer om att skapa en roll-up med loggan och en beskrivning av vad Föreningarnas Hus är. Även flagga och informationsblad efterfrågas.

5 Per berättar att det kommer att sitta en orienteringsskylt i entrén där husets föreningar kommer att finnas representerade. Det pågår en diskussion med en skyltmakare bl.a. om hur skylten ska vara uppdaterbar. Någon påpekar att Rom inte byggdes på en dag. Många håller med. Någon frågar vad loggan betyder. Svaret blir att det är delar som bildar en helhet. Alla får vi olika associationer. Någon påpekar att många företag lägger mycket pengar på att skapa en grafisk profil. Kan man använda färgerna i loggan och skapa en helhet? Svaret blir att t.ex. orienteringsskylten kommer att ha samma färger. Provisoriska lappar visar vägen till toaletter och annat. Det kommer att bli bättre sen. Någon frågar om skyltar kommer att vara taktila. Svaret blir att det är en stor kostnad med taktila skyltar, men toaletterna kommer att ha sådana skyltar. Pengar kommer att sökas till tillgänglighetsarbete. Någon påpekar att det bästa är att få hjälp av en människa. Förråd Per berättar att det kommer att finnas förråd med hyllor och flyttkartongen där husets föreningar kan lägga/ställa in sina tillhörigheter. Brandskydd Per uppmanar att man söker upp utrymningsplanerna som sitter i huset. Om larmet går, samlas vi upp oss på parkeringen på andra sidan gatan. Utbildningsplaner finns. Brandövningar kommer att ske. Brandrond och egentillsyn ligger på fastighetsägaren och hyresvärden. Utrymningsvägar är markerade. Per menar att han känner sig mycket trygg med arbetet med brandsäkerheten. Mer information och övningar kommer inom ett halvår. Kopiator och skrivare Den 8:e april 13:30 kommer Johan från Office att ge information om hur kopiatorn/skrivaren fungerar. Tanken är att varje förening kommer att betala för sina utskrifter. Det finns en möjlighet att göra privata utskrifter, vilket innebär att utskriften sparas i skrivaren tills man väljer att det ska skrivas ut. Något som kan vara bra om man vill skriva ut känslig information. Nätverk Nätverket är klart. Det går mycket snabbare nu. Alla föreningar har ett eget nätverk och kan dela filer och skrivare med varandra. Mobiltäckning Det kommer att göras en ansökan till post- och telestyrelsen för att kunna sätta upp en repeater som förstärker mobilsignalen.

6 Till sist... Per avslutar mötet med att berätta om vilka som är nyinflyttade och vilka som ska flytta in. Nästa husmöte kommer att var den 5:e maj klockan 18:00. En avslutande kommentar var en vädjan av att vi respekterar varandras affischer som sätts upp på anslagstavlan i entrén.

Tillgänglighet. Färnas Hjärta Bed & Breakfast

Tillgänglighet. Färnas Hjärta Bed & Breakfast Tillgänglighet Färnas Hjärta Bed & Breakfast Tillgänglighetsinformation Vi tycker det är viktig för gäster att på förhand få veta om våra lokaler är tillgänglig utifrån de behov man har. Det gäller speciellt

Läs mer

Riktlinjer. För skolor som hyr lokal på Kompetenscentrum

Riktlinjer. För skolor som hyr lokal på Kompetenscentrum Riktlinjer För skolor som hyr lokal på Kompetenscentrum Innehållsförteckning RECEPTIONEN PÅ KOMPETENSCENTRUM plan 2... 3 SERVICE TILL SKOLORNA... 4 LARM, LÅS OCH HISS... 4 TRÅDLÖST INTERNT... 4 ELEVKÖK...

Läs mer

Nya hyresgäster plan 6 kraftens hus

Nya hyresgäster plan 6 kraftens hus Träffpunkt Simonsland Husmöte 2018-01-18 Närvarande: BirgitNilsson, (FAS), Gunilla Gavelmark (Reumatikerna), Nils Håkansson (SKPF avd 283), Gösta Olofsson (SPF seniorerna), Peter Lund (Attention Borås),

Läs mer

Ett tillgängligt Vänsterparti. Tillgänglighetspolicy

Ett tillgängligt Vänsterparti. Tillgänglighetspolicy Ett tillgängligt Vänsterparti Tillgänglighetspolicy Vänsterpartiet 2014 Tillgänglighetspolicy för Vänsterpartiet Alla medlemmar i Vänsterpartiet ska kunna vara aktiva och delta i partiets verksamhet. Att

Läs mer

Husbok för Bilprovningens huvudkontor. Så fungerar vårt flexkontor

Husbok för Bilprovningens huvudkontor. Så fungerar vårt flexkontor Husbok för Bilprovningens huvudkontor Så fungerar vårt flexkontor Med ansvarskänsla, närhet och kunden i fokus är Bilprovningen din trygghet för säkra fordon och bättre miljö. Välkommen till Bilprovningens

Läs mer

Rådhusgången och Skolgången Seniorlägenheter

Rådhusgången och Skolgången Seniorlägenheter Rådhusgången och Skolgången Seniorlägenheter Vad är en seniorlägenhet? Att bo i en seniorlägenhet är samma sak som att bo i vilken lägenhet som helst. Om du behöver hemtjänst, trygghetslarm eller någon

Läs mer

NÄR DU ARBETAR FÖR OSS...

NÄR DU ARBETAR FÖR OSS... NÄR DU ARBETAR FÖR OSS... Information till dig som utför arbete på uppdrag av Helsingborgshem HEJ ENTREPRENÖR! Vi hoppas att du känner dig välinformerad och trygg med de riktlinjer och förhållningssätt

Läs mer

Seniorlägenheter i Anneberg

Seniorlägenheter i Anneberg Seniorlägenheter i Anneberg Vad är en seniorlägenhet? En seniorlägenhet är i princip samma sak som ett vanligt boende. Om du behöver hemtjänst, trygghetslarm eller någon annan sorts hjälp ansöker du om

Läs mer

Gör det själv Byta batteri i Brandvarnare

Gör det själv Byta batteri i Brandvarnare Gör det själv Byta batteri i Brandvarnare Kom ihåg! Byt alltid batteri den 1 september Brandskydd Tomt i trapphus och loftgångar Enligt Lagen (2003:778) om skydd mot olyckor får inte cyklar, barnvagnar,

Läs mer

Upprättad av 2012-08-20. Om du planerar en övernattning i en lokal som inte är avsedd för det ska du informera räddningstjänsten.

Upprättad av 2012-08-20. Om du planerar en övernattning i en lokal som inte är avsedd för det ska du informera räddningstjänsten. 1 (5) Brandskydd vid tillfälliga övernattningar Om du planerar en övernattning i en lokal som inte är avsedd för det ska du informera räddningstjänsten. Inledning Det är vanligt att personer övernattar

Läs mer

Södra huset, hus A. Allmänt. Kortfakta. Adress: Universitetsvägen 10A, 12, 14A. Anläggninsnummer: A Byggår: Arkitekt: David Helldén

Södra huset, hus A. Allmänt. Kortfakta. Adress: Universitetsvägen 10A, 12, 14A. Anläggninsnummer: A Byggår: Arkitekt: David Helldén Södra huset, hus A Kortfakta Adress: Universitetsvägen 10A, 12, 14A Anläggninsnummer: A0133012 Byggår: 1971 Arkitekt: David Helldén Allmänt Avfallshantering Hushållssopor lämnas i anvisat soprum. Där det

Läs mer

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox L a t h u n d för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox Vad innebär hallvärdskapet och vad är syftet med det? Pixbo Wallenstam har ett avtal med kommunen som ger oss rätt att

Läs mer

Parkeringsplatser avsedd för fordon med handikapptillstånd finns i anslutning till byggnaden. Se gärna campuskartan på sidan för Frescati.

Parkeringsplatser avsedd för fordon med handikapptillstånd finns i anslutning till byggnaden. Se gärna campuskartan på sidan för Frescati. Södra huset, hus D Kortfakta Adress: Universitetsvägen 10D Anläggninsnummer: A0133015 Byggår: 1971 Arkitekt: David Helldén Information till funktionsnedsatta Bilparkering Parkeringsplatser avsedd för fordon

Läs mer

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen som hyresgäst i Forumgallerian och välkommen till Atrium Ljungberg AB. Här finner du information och det mesta som du behöver veta

Läs mer

Information till boende. för psykiatrisk vård med kvalitet

Information till boende. för psykiatrisk vård med kvalitet Information till boende för psykiatrisk vård med kvalitet Verksamheten utgår från klienterna och vi arbetar efter en helhetssyn på vård och rehabilitering Välkommen till Mjörnviksholm Vi hälsar dig välkommen

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

Kemihuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Linnaeus väg 10. Anläggninsnummer: J0008004. Byggår: 1963. Arkitekt: Hans Brunnberg.

Kemihuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Linnaeus väg 10. Anläggninsnummer: J0008004. Byggår: 1963. Arkitekt: Hans Brunnberg. Kemihuset Kortfakta Adress: Linnaeus väg 10 Anläggninsnummer: J0008004 Byggår: 1963 Arkitekt: Hans Brunnberg Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Biologihuset heter Lars Karlsson. Det är jag

Läs mer

SFI. Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare

SFI. Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare SFI Välkommen till Vuxenutbildningen Studier i Svenska för invandrare Välkommen till vår skola Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra med dina studier. För att hjälpa dig har

Läs mer

Självskattning av tillgänglighet i stadens lokaler Sid 1

Självskattning av tillgänglighet i stadens lokaler Sid 1 Självskattning av tillgänglighet i stadens lokaler Sid 1 Bakgrund och syfte Stockholm ska vara en stad som är tillgänglig för alla det ställer krav på flera olika sätt. Ett är hur de lokaler vi bedriver

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare, SFI

Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare, SFI 2016 Välkommen till Vuxenutbildningen Studier i Svenska för invandrare, SFI Välkommen till vår skola! Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra med dina studier. För att hjälpa

Läs mer

rial e smat g in sn Vi

rial e smat g in sn Vi Visningsmaterial 2 VISNIM 5 På visningen Här hittar du produkter som gör din visning lättare och som hjälper dig att presentera företaget snyggt och proffsigt. Allt från visningsbockar, visningsprospekt

Läs mer

Innehållsförteckning KOMPETENSCENTRUM KUNGSBACKA KOMMUN

Innehållsförteckning KOMPETENSCENTRUM KUNGSBACKA KOMMUN KUNGSBACKA KOMMUN Innehållsförteckning Receptionen på Kompetenscentrum Larm, lås och hiss Nycklar Utrymningsplan vid brand Trådlöst internet Elevköket Kopiering Källsortering Rumsbokning 2 2013-06-11 Receptionen

Läs mer

INFORMATION OM ALMTUNA KIOSKEN

INFORMATION OM ALMTUNA KIOSKEN INFORMATION OM ALMTUNA KIOSKEN Alla lagen med spelare och föräldrar har under många år gjort en stor insats för sitt lag och föreningen genom att jobba i kiosken. Nedan finns en guide och tips för vad

Läs mer

Bybladet. Mars Bybladet innehåller:

Bybladet. Mars Bybladet innehåller: Bybladet Mars 2018 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Att bo i bostadsrätt Årsstämman 2018 Vårens städdag Ny sandlåda i lekparken Renovering av bastun i gula området Kör sakta Vi hälsar alla nya

Läs mer

Läger och Brandskyddet i Gymnastik och Rackethallen

Läger och Brandskyddet i Gymnastik och Rackethallen Läger och Brandskyddet i Gymnastik och Rackethallen Vad gör jag om det brinner och hur förhindrar jag att brand uppstår? Instruktion för träningsläger och brandskydd Brandinstruktion BRANDINSTRUKTION I

Läs mer

Informationsmöte Campus LiU. 26 januari 2017

Informationsmöte Campus LiU. 26 januari 2017 Informationsmöte Campus LiU 26 januari 2017 Kent Waltersson 2017-01-26 3 Värderingar och förhållningssätt Vi är alla värdar på arbetsplatsen och står för ett professionellt bemötande Vi tar ansvar för

Läs mer

Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler

Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler 1 Inledning Denna information riktar sig till dig som hyr ut eller upplåter lokaler tillfälligt för till exempel dans eller fester. Här är några enkla

Läs mer

Foto: Anders Jagendal. Några tips för tillgängligheten. i ditt företag

Foto: Anders Jagendal. Några tips för tillgängligheten. i ditt företag Foto: Anders Jagendal Några tips för tillgängligheten i ditt företag En stad för alla - en vinst för dig. Varje dag går företag i Borås miste om kunder för att deras verksamhet inte är tillgänglig för

Läs mer

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Bokning Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Bokning... 1 1.1.1 Användningsområde... 1 1.1.2 Inställningar för Bokning... 2 Fliken Resurs, Kategori och Plats... 2 Fliken Formulär...

Läs mer

Allt du vill veta om Studio FTK. (hyresvillkor längst bak)

Allt du vill veta om Studio FTK. (hyresvillkor längst bak) Allt du vill veta om Studio FTK. (hyresvillkor längst bak) 2015-01- 07 Hitta hit. Studion ligger på Alsnögatan 9 på Södermam vid Danvikstull. Parkering: Parkerar gör du lättast på gatan utanför. Det brukar

Läs mer

Mars 2005. Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler

Mars 2005. Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Mars 2005 Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Denna information riktar sig till dig som hyr ut eller upplåter lokaler tillfälligt för till exempel dans eller fester. Här

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

Komvux Södertälje Västergatan 2. Komvux Södertälje. Grundläggande och gymnasiala kurser

Komvux Södertälje Västergatan 2. Komvux Södertälje. Grundläggande och gymnasiala kurser Komvux Södertälje Västergatan 2 Komvux Södertälje Grundläggande och gymnasiala kurser Välkommen till Vuxenutbildning i Södertälje Komvux är en del av Vuxenutbildningen i Södertälje. Vi erbjuder kurser

Läs mer

VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG!

VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG! VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG! För er som letar efter funktionella lokaler mitt i city! KFUK-KFUM Centrals café är ett alldeles nyrenoverat och arkitektritat café på 170 km2 och har ett femtital sittplatser

Läs mer

Ansökan. Fem enkla steg för att starta ett projekt

Ansökan. Fem enkla steg för att starta ett projekt Ansökan Fem enkla steg för att starta ett projekt TEJPA HÄR TEJPA HÄR VAD KUL ATT NI HAR EN IDÈ NI VILL FÖRVERKLIGA! Ung i Halland är ett projekt som kan hjälpa er att genomföra er idé. Vi hjälper er med

Läs mer

OBS! Några grupper har flyttat tid ca 20 minuter var noga med att kolla i HM när just din grupp börjar.

OBS! Några grupper har flyttat tid ca 20 minuter var noga med att kolla i HM när just din grupp börjar. Nyhetsbrev 10 2016-08-13 Hej! Här kommer det sista nyhetsbrevet innan terminsstart. Lite senare än tänkt, men här på Smedstad har det varit fullt ös med allt som skall fixas inför starten. Personalen har

Läs mer

Samverkanshuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Universitetstorget 4. Anläggninsnummer: J0008029. Byggår: 2004

Samverkanshuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Universitetstorget 4. Anläggninsnummer: J0008029. Byggår: 2004 Samverkanshuset Kortfakta Adress: Universitetstorget 4 Anläggninsnummer: J0008029 Byggår: 2004 Arkitekt: Huset är ritat av Peter Jönsson, Arkinova och slut Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för

Läs mer

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för Fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Introduktion Vävaren har funnits som fritidsgård sedan starten 1996. Strömsbro IF driver gården som ligger

Läs mer

Tillgänglighetspromenaden vänder sig till ledamöter i Kommunala funktionshinderrådet, ritningsgranskarrådet och särskilt inbjudna.

Tillgänglighetspromenaden vänder sig till ledamöter i Kommunala funktionshinderrådet, ritningsgranskarrådet och särskilt inbjudna. 1 Tillgänglighetspromenad 5 september 2016 Plats: Dalslands konstmuseum och Dalslands center. Tillgänglighetspromenaden vänder sig till ledamöter i Kommunala funktionshinderrådet, ritningsgranskarrådet

Läs mer

MEDBORGARPANEL Nummer 5 mars 2014 Sjukhusentré

MEDBORGARPANEL Nummer 5 mars 2014 Sjukhusentré MEDBORGARPANELEN 214 Rapport 5 Sjukhusentré MEDBORGARPANEL Nummer 5 mars 214 Sjukhusentré Enkät nummer fem är nu slutförd Antalet öppenvårdsbesök till Västmanlands sjukhus Västerås förväntas öka i framtiden.

Läs mer

Kvarteret Provisorn 4

Kvarteret Provisorn 4 Din fastighet Kvarteret Provisorn 4 Beläget på: Tulegatan 4-8, Kungstensgatan 17, Rådmansgatan 32, Birger Jarlsgatan 57-63. Regler gällande sopor, el, vatten etc finns i Ert kontakt då olika regler gäller

Läs mer

SelmaKonsten. Värt att veta om att ställa ut som konstnär i Selmahuset

SelmaKonsten. Värt att veta om att ställa ut som konstnär i Selmahuset SelmaKonsten Värt att veta om att ställa ut som konstnär i Selmahuset PR Utställningsperioden varar 2-3 månader, hur länge beror på konstnären själv, dock minst en hel månad. Tidsperioden bestäms i förväg

Läs mer

Trygghetslarmen installeras av personal från vård och äldreomsorgens larmgrupp. De ger dig råd om vilken lösning som fungerar hos dig.

Trygghetslarmen installeras av personal från vård och äldreomsorgens larmgrupp. De ger dig råd om vilken lösning som fungerar hos dig. Trygghetslarm Allmänt Efter beslut från biståndshandläggare kan du hyra ett trygghetslarm av Alingsås kommun. Larmet är personligt och ska användas av dig i din bostad. Du ska använda trygghetslarmet vid

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LÄRSTUDION

VÄLKOMMEN TILL LÄRSTUDION VÄLKOMMEN TILL LÄRSTUDION För vuxenstuderande som vill få tillgång till studiero och bra teknik. Information om rutiner och möjligheter. WWW.KIL.SE/LARSTUDION Lärstudion i Kil Lärstudion är en plats för

Läs mer

Tillgängliga verksamheter i en stad för alla

Tillgängliga verksamheter i en stad för alla Tillgängliga verksamheter i en stad för alla Tips på hur du kan göra din verksamhet framkomlig och välkomnande för personer med funktionsnedsättning Stockholm en stad för alla Stockholms stad arbetar

Läs mer

Styrelsemöte 25 oktober i medlemskontoret på Ungdomens Hus. Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.15 i medlemskontoret på Ungdomens Hus.

Styrelsemöte 25 oktober i medlemskontoret på Ungdomens Hus. Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.15 i medlemskontoret på Ungdomens Hus. Styrelsemöte 25 oktober i medlemskontoret på Ungdomens Hus Bilagor: 1. Dagordning 2. Närvarolista 1. Mötets öppnande Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.15 i medlemskontoret på Ungdomens Hus. 2. Formalia

Läs mer

Modern konferensanläggning i hjärtat av Stockholm

Modern konferensanläggning i hjärtat av Stockholm Konferensanläggning Modern konferensanläggning i hjärtat av Stockholm Sveriges läkarförbund har byggt om och moderniserat källaren på Villagatan 5 till en konferensanläggning med 10 konferensrum. Föreningar

Läs mer

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor.

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor. Antaget vid möte 2012-05-15 Välkommen till Brf Grisselmaren 1! Som medlem i Brf Grisselmaren 1 är du tillsammans med andra medlemmar delägare i fastigheten. I vår förening utgår vi ifrån en enkel punkt

Läs mer

DIS, DIS-Filbyter och ÖGF

DIS, DIS-Filbyter och ÖGF DIS, DIS-Filbyter och ÖGF 2010-05-20 VÄLKOMMEN SOM STUGVÄRD FORSKARSTUGAN I GAMLA LINKÖPING. EN CHECKLISTA FÖR STUGVÄRDAR. (gäller lördagar och söndagar.) 1. Hämta nyckeln hos Postmästaren Gunnar Tengberg

Läs mer

CHECKLISTA. för ökad tillgänglighet

CHECKLISTA. för ökad tillgänglighet CHECKLISTA för ökad tillgänglighet Denna checklista är framtagen av projektet En stärkt röst med hjälp av projektets organisationer: Förbundet Unga Rörelsehindrade, Unga Reumatiker, Unga Allergiker, Svenska

Läs mer

DU REPRESENTERAR MKB FASTIGHETS AB

DU REPRESENTERAR MKB FASTIGHETS AB Vi på MKB lovar våra kunder ett bra och trivsamt boende och det är en uppgift som vi bara kan lösa tillsammans med dig som entreprenör. Tillsammans med er ska vi se till att kunderna trivs, har det bra

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Beställningslista för Kongress

Beställningslista för Kongress CONVENTUM ÖREBRO Fabriksgatan 17-19 702 23 ÖREBRO Tel 019-766 45 00 E-post: anna.fransson@conventum.se www.conventum.se Beställningslista för Kongress Beställningslistan skall vara Conventum tillhanda

Läs mer

MA-Skåne Funktionsgrupp Tjänster Anders Wahlström

MA-Skåne Funktionsgrupp Tjänster Anders Wahlström Företagsnamn Adress Postadress Telefon Telefax E-post Företagsform Organisationsnummer Avtalstecknare / Firmatecknare Ombud för avtalet Kontaktperson för avtalet Anläggningens namn Anläggningens adress

Läs mer

Välkommen till Twentyfourseven Studios i Filmhuset!

Välkommen till Twentyfourseven Studios i Filmhuset! Välkommen till Twentyfourseven Studios i Filmhuset! Här finns viktig information till dig som ska arbeta inom studioanläggningen. En del av informationen berör brandskyddsregler som alla måste följa och

Läs mer

Tillgänglighets- och bemötandepriset. En stad för alla en vinst för dig!

Tillgänglighets- och bemötandepriset. En stad för alla en vinst för dig! Tillgänglighets- och bemötandepriset En stad för alla en vinst för dig! 2015 En stad för alla en vinst för dig! Varje dag går företag i Halmstad miste om kunder för att deras verksamhet inte är tillgänglig

Läs mer

Från A till Ö 2015. En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna.

Från A till Ö 2015. En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna. Från A till Ö 2015 Ansvarig person En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna. Barn Mässområdet är en arbetsplats under uppbyggnadstiden, stora fordon

Läs mer

Från A till Ö 2014. En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsmässan. Ansvarig person

Från A till Ö 2014. En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsmässan. Ansvarig person Från A till Ö 2014 Ansvarig person En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsmässan. Barn Mässområdet är en arbetsplats under uppbyggnadstiden, stora fordon

Läs mer

Instruktion för stugvärdar våren 2015

Instruktion för stugvärdar våren 2015 Larminformation Instruktion för stugvärdar våren 2015 Öppning Lås upp dörren till stora entrén med nycklar. Stäng av larmet med larmkortet i larmbrytaren på väggen, på vänster sida. Dra kortet nedåt i

Läs mer

Electrum 3. Allmänt. Kortfakta. Adress: Isafjordsgatan 28. Anläggninsnummer: A0276002. Byggår: 1998. Arkitekt: White Arkitekter.

Electrum 3. Allmänt. Kortfakta. Adress: Isafjordsgatan 28. Anläggninsnummer: A0276002. Byggår: 1998. Arkitekt: White Arkitekter. Electrum 3 Kortfakta Adress: Isafjordsgatan 28 Anläggninsnummer: A0276002 Byggår: 1998 Arkitekt: White Arkitekter Allmänt Husansvar Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med KTH, Swedish ICT och

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

Seniorlägenheter i Forserum

Seniorlägenheter i Forserum Seniorlägenheter i Forserum Vad är en seniorlägenhet? En seniorlägenhet är i princip samma sak som ett vanligt boende. Om du behöver hemtjänst, trygghetslarm eller någon annan sorts hjälp ansöker du om

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Nötskrikan 16

Bostadsrättsföreningen Nötskrikan 16 Bostadsrättsföreningen Nötskrikan 16 VÄLKOMMEN till vår förening Innehåll Kort om vår förening Kontakter och felanmälningar Taggar och nycklar Porttelefon Brandlarm/utrymning Tvättstugor Hushållssopor

Läs mer

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Mars 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Årsstämman 2015 Sopning av våra vägar Takprojektet 2015 Fasadprojektet 2015 Rensning av våra avlopp och brunnar Vårens städdag Expeditionens

Läs mer

BRAND-/OLYCKSUTREDNING

BRAND-/OLYCKSUTREDNING Datum Ert datum 1(5) Räddningstjänsten 2011-10-28 Handläggare, telefon Vår beteckning Er beteckning Peter Ehrenstråhle, 016-7107467 BRAND-/OLYCKSUTREDNING MSB Akelius Skolfastigheter AB Mälardalens Högskola

Läs mer

Naturvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Johan Bures väg 14. Anläggninsnummer: J0008002. Byggår: 1966. Arkitekt: Hans Brunnberg.

Naturvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Johan Bures väg 14. Anläggninsnummer: J0008002. Byggår: 1966. Arkitekt: Hans Brunnberg. Naturvetarhuset Kortfakta Adress: Johan Bures väg 14 Anläggninsnummer: J0008002 Byggår: 1966 Arkitekt: Hans Brunnberg Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Naturvetarhuset heter Peter Lundvall.

Läs mer

Riktlinjer för varumärken

Riktlinjer för varumärken Riktlinjer för varumärken Användning av platsvarumärke och organisationsvarumärke De här riktlinjerna är framtagna för att klargöra gränserna mellan organisationsvarumärket Vetlanda kommun och platsvarumärket

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 14-11-03 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:30 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Anders Ekström, Anders Långberg,

Läs mer

PM 1 Tillfällig övernattning

PM 1 Tillfällig övernattning 1 (7) PM 1 Tillfällig övernattning Avser Nyttjande av skolor, fritidsgårdar, föreningslokaler eller liknande för tillfällig övernattning Gäller fr.o.m. 2017-06-12 Inledning Följande dokument redovisar

Läs mer

Fastigheten ägs och förvaltas av Akademiska Hus med IVL Svenska Miljöinstitutet som hyresgäst.

Fastigheten ägs och förvaltas av Akademiska Hus med IVL Svenska Miljöinstitutet som hyresgäst. IVL Kortfakta Adress: Valhallavägen 81 Anläggninsnummer: A0043002 Byggår: Arkitekt: Erik Lallerstedt Allmänt Husansvar Fastigheten ägs och förvaltas av Akademiska Hus med IVL Svenska Miljöinstitutet som

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Student. DisCo, Mitt konto, Min sida, Studentportal, Office 365 - e-post. IT-avdelningen

Student. DisCo, Mitt konto, Min sida, Studentportal, Office 365 - e-post. IT-avdelningen IT-introduktion Student DisCo, Mitt konto, Min sida, Studentportal, Office 365 - e-post 2015 IT-avdelningen Med den här foldern till hands hoppas vi att du som ny student ska få hjälp med att komma igång

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Kontaktpersoner. Öppettider. Väktare G4S Tel. 073-315 86 60 vakt.novalund@unibail-rodamco.com. Vardagar Butiker och entréer 10-20

Kontaktpersoner. Öppettider. Väktare G4S Tel. 073-315 86 60 vakt.novalund@unibail-rodamco.com. Vardagar Butiker och entréer 10-20 Eventvillkor Kontaktpersoner Väktare G4S Tel. 073-315 86 60 vakt.novalund@unibail-rodamco.com Brand Events Manager Nordic Linda Jensen 076-525 57 43 Linda.jensen@unibail-rodamco.com Technical Manager Colin

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BUSINESS CENTER CITY!

VÄLKOMMEN TILL BUSINESS CENTER CITY! VÄLKOMMEN TILL BUSINESS CENTER CITY! Innehållsförteckning Kontoret City... 1 Konferensrum... 4 Larminstruktion... 5 Installation Centralskrivare Windows... 6 Installation Centralskrivare Mac... 8 Kontaktuppgifter...

Läs mer

Bemötandeguide. En vägledning i mötet med personer med olika funktionsnedsättningar

Bemötandeguide. En vägledning i mötet med personer med olika funktionsnedsättningar Bemötandeguide En vägledning i mötet med personer med olika funktionsnedsättningar Tryckt: 2016-11-02 2 Innehåll Ett gott bemötande... 4 Generella råd... 5 Afasi... 6 Astma och allergi... 7 Demens... 8

Läs mer

Din personalgrupp heter: telefon: Dina kontaktpersoner i gruppen är: Din sjuksköterska heter: och har telefon:

Din personalgrupp heter: telefon: Dina kontaktpersoner i gruppen är: Din sjuksköterska heter: och har telefon: Din personalgrupp heter: telefon: Dina kontaktpersoner i gruppen är: Din sjuksköterska heter: och har telefon: Kommunens handläggare telefontid mån fre, 08.00 09.30 0346 88 60 00 Telefonlista: Verksamhetschef,

Läs mer

KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19

KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19 INFORMATIONSMÖTE FÖR BOENDE PÅ SOCKENGATAN 2A KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19 Välkommen på informationsmöte! Ni som bor på Sockengatan 2A är välkommen på informationsmöte inför det kommande stambytet.

Läs mer

Seniorlägenheter i Malmbäck

Seniorlägenheter i Malmbäck Seniorlägenheter i Malmbäck Vad är en seniorlägenhet? En seniorlägenhet är i princip samma sak som ett vanligt boende. Om du behöver hemtjänst, trygghetslarm eller någon annan sorts hjälp ansöker du om

Läs mer

Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se)

Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se) Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se) Temadag Bygg i lera och dreja När: Måndagen den 19 juni klockan 11:00 till 16:00 Konst workshop Prova på alla tekniker När:

Läs mer

CHECKLISTA. För ökad tillgänglighet

CHECKLISTA. För ökad tillgänglighet CHECKLISTA För ökad tillgänglighet Denna checklista är framtagen av projektet En stärkt röst. För mer information kontakta info@enstarktrost.se eller läs mer på vår hemsida: www.enstärktröst.se. Projektet

Läs mer

TEKNISK INFORMATION FORDONSVERKSTAD Sverige/Danmark Malmö 16-17 januari 2013

TEKNISK INFORMATION FORDONSVERKSTAD Sverige/Danmark Malmö 16-17 januari 2013 TEKNISK INFORMATION FORDONSVERKSTAD Sverige/Danmark Malmö 16-17 januari 2013 MalmöMässan Mässgatan 6 215 32 Malmö MalmöMässan och easyfairs hälsar Er välkomna och hoppas att ni ska få två givande mässdagar!

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

Välkommen till Persgården särskilt boende

Välkommen till Persgården särskilt boende Välkommen till Persgården särskilt boende Rev sep -15 Persgården är ett särskilt boende med 32 lägenheter. På Persgården arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn, trygg och förtroendefull hemmiljö.

Läs mer

mysteriet Torsten Bengtsson

mysteriet Torsten Bengtsson mysteriet med fuskarna Torsten Bengtsson Mysteriet med fuskarna av Torsten Bengtsson Illustrerad av Katarina Strömgård Ett hot Jag är hemma i vår trädgård. Där har jag byggt ett fotbollsmål. Nu spelar

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORSHAMMAREN 1-4 HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN Gemensamt boende är gemensam trevnad Rev 081118 1( 6) Innehåll: 1. Inledning 2. Styrelsen 3. Gemensamma utrymmen Tvättstugor Vindar

Läs mer

Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 1: Kan saker betyda något?

Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 1: Kan saker betyda något? Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 1: Kan saker betyda något? Nationalmuseums samlingar kan användas på många olika sätt i undervisningen i bland annat svenska, historia, samhällskunskap och

Läs mer

Öppettider: Mån-Fre 6.30-19.00, Lör 9.00-17.00, Sön 10.00-18.00

Öppettider: Mån-Fre 6.30-19.00, Lör 9.00-17.00, Sön 10.00-18.00 Bilaga D2 Dnr 0902440 Specifikation Kundcenter Knutpunkten, Helsingborg Städprogram Öppettider: Mån-Fre 6.30-19.00, Lör 9.00-17.00, Sön 10.00-18.00 Biljettexpedition 7 ggr/vecka Töm papperskorgar Torka

Läs mer

Planerad verksamhet för fritidsgården i Ängskolan

Planerad verksamhet för fritidsgården i Ängskolan 2014-02-20 1 (6) DNR KFN-0034/2014-2 Planerad verksamhet för fritidsgården i Ängskolan Fritidsgårdens verksamhet föreslås ligga i den mittre delen av Ängskolan. Denna del består av huvudentrén till skolan,

Läs mer

Övärd Kopparholmarna

Övärd Kopparholmarna Övärd Kopparholmarna 2015-03-10 Naturreservatet Kopparholmarna Paradisöarna Kopparholmarna ligger ungefär två kilometer sydost om Arkösund. Öarna har sedan 1930-talet varit i försvarets ägo och allmänheten

Läs mer

Vad kan jag göra på biblioteket?

Vad kan jag göra på biblioteket? Startsidan / Vad kan jag göra på biblioteket? Vad kan jag göra på biblioteket? På biblioteket kan du låna böcker och annat med dig hem. Du kan också sitta på biblioteket och läsa, studera eller arbeta.

Läs mer

GRUNDEN I VÅR VERKSAMHET INNEHÅLL

GRUNDEN I VÅR VERKSAMHET INNEHÅLL ENTREPRENÖRSHANDBOK Vi har tagit fram denna handbok för att beskriva hur vårt samarbete ska fungera och hur vi garanterar att våra hyresgäster behandlas på ett professionellt och kundfokuserat sätt. Här

Läs mer

TEKNISK INFORMATION Malmö 28-29 mars 2012

TEKNISK INFORMATION Malmö 28-29 mars 2012 TEKNISK INFORMATION Malmö 28-29 mars 2012 INFRASTRUKTUR & KOMMUNALTEKNIK Öresund MalmöMässan och easyfairs hälsar Er välkomna hit och hoppas att ni ska få två givande mässdagar! Nedan följer information

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Lgrs 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Lgrs 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Vad handlar boken om? Boken handlar om Mimmi. Hennes hund, Bonita, rymmer efter att ha blivit rädd när en polisbil kör förbi, med sirenerna på. Polisbilen jagar en motorcykel. Mimmis mamma berättar,

Läs mer

Köket. Om du jobbar i köket har du följande uppgifter:

Köket. Om du jobbar i köket har du följande uppgifter: Köket Om du jobbar i köket har du följande uppgifter: Hjälpa till med att förbereda matserveringen. Köksansvariga Carina J (0702390425) informerar er på plats vad hon behöver hjälp med. Ställa fram / Servera

Läs mer

Här hittar du stöd för hur du som entreprenör och samarbetspart hanterar olika saker och situationer, enligt det sätt vi arbetar utifrån.

Här hittar du stöd för hur du som entreprenör och samarbetspart hanterar olika saker och situationer, enligt det sätt vi arbetar utifrån. ENTREPRENÖRSHANDBOK Vi har tagit fram denna handbok för att beskriva hur vårt samarbete ska fungera och hur vi garanterar att våra hyresgäster behandlas på ett professionellt och kundfokuserat sätt. Här

Läs mer