Välkommen till Lärkans Förskola!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Lärkans Förskola!"

Transkript

1 Välkommen till Lärkans Förskola! Skomakaregatan Tomelilla

2 Lärkans Förskola är en centralt belägen förskola med närhet till centrum, skog och park. Vår utemiljö inbjuder till varierad lek och väcker upptäckarlust. På Lärkans Förskola lär och utvecklas vi tillsammans Vår verksamhet bygger på barnens behov och intressen. Vi vill ge barnen tid att utforska omvärlden och fundera på möjliga lösningar, samt ge tid och utrymme för leken som gör omvärlden begriplig. Vi vill stimulera barnens nyfikenhet och lust att lära. Detta gör vi genom att tillsammans med barnen Undersöka Upptäcka Uppleva samt genom att ge barnen Utmaningar för att Utvecklas Vi lägger stor vikt vid att alla pedagoger är tillgängliga vuxna. Alla barn ska bli sedda och lyssnade på varje dag. Målet är självständiga barn som KAN, VILL och VÅGAR! Förskolan har fem avdelningar. Barn 1-3 år : avdelningarna Bofinken och Svalan Barn 3-4 år: avdelningarna Domherren och Talgoxen Barn 5-år: avdelning Måsen Lärkans Förskola har öppet kl.06:00-18:00 En gång per termin håller förskolan stängt för planering och utvärdering. Tre veckor under sommaren är tätortens förskolor tillsammans på en förskola.

3 Du kan nå oss på nedan angivna telefonnummer Förskolechef, Lärkans Förskola: Pia Svensson Barn- och Utbildningschef: Jonas Åkesson Avd. Bofinken Avd. Svalan Avd. Domherren Avd.Talgoxen Avd. Måsen Förskolans mobil.nr (om du inte når oss på ord.telefonnr): OBS! På detta mobil nummer kan du även anmäla frånvaro via SMS Kök, Kostenheten/Elise Englund Lokalvård, Allianceplus AB/ Eva Jönsson Vår hemsida hittar du på kommunens hemsida: Direktlänk: Tala alltid med personal vid hämtning och lämning. Ring om du som vårdnadshavare skulle bli mer än 30 minuter försenad. Vi vill att frånvaroanmälan sker innan klockan 09:00 till respektive avdelning. Det går också bra att lämna ett sms på förskolans mobilnummer: ( ). Tidig frånvaroanmälan gör att rätt antal matportioner tillagas och underlättar planering av personalbemanning. Tag gärna kontakt med förskolan dagen innan återgång till verksamheten. Det kan finnas viktig information att få. Meddela om någon annan ska hämta ditt barn. Vi använder oss av trygghetskort med uppgifter om personer som ni har gett tillåtelse att hämta på förskolan. Var noga med att stänga grinden, för Ditt och andra barns säkerhet. Tack!

4 Förskolans gemensamma rutiner Vi arbetar med att ha genomgående lika rutiner därför att vi som personal har ansvar för alla barn på förskolan och vi möts dagligen både ute och inne. Inskolning På förskolan använder vi föräldraaktiv inskolning. Det innebär att det är vårdnadshavare som inskolar barnet i vår verksamhet med stöd av personalen. Barnet tränas i att vara i vår verksamhet, inte på att bli lämnad. Som vårdnadshavare får man en god inblick i vad förskolans verksamhet erbjuder barnet. Inskolning på förskolan sker antingen i grupp eller enskilt. Inskolningsperioden kan variera från 6-10 dagar beroende på det individuella barnet. Vi planerar inskolningsdagar/tider tillsammans med vårdnadshavare under det första besöket. Vi tycker att det är viktigt med ett förtroendefullt samarbete kring barnet och behöver lära känna både barn och vårdnadshavare. Under inskolningsperioden vill vi att barn och vårdnadshavare ska ha en möjlighet att bekanta sig med personal, övriga barn och vår miljö så att man tryggt kan lämna sitt barn i vår verksamhet. Tiden utökas allteftersom barnet känner sig tryggare, och vårdnadshavaren lämnar successivt barnet mer i vår omsorg. Efter en tid möts vårdnadshavare och personal för ett uppföljningssamtal angående hur man upplevt inskolningstiden samt barnets trivsel på förskolan. Inskolningsrutiner finns på förskolans hemsida (Där finns exempel på hur en inskolningsperioden kan se ut) Ansvarsövertagande - att lämna och hämta på förskolan Vi vill att alla barn och vårdnadshavare ska känna sig välkomna till förskolan. Det är allas ansvar att överlämnandet blir bra, dvs. en kort information om barnets tillstånd (exempelvis händelser hemma som kan påverka barnet under dagen) och ett tydligt hejdå. Då barnet ska gå hem avslutas aktiviteten på vårdnadshavarens initiativ som får stöd av personal om så önskas. Vi förväntar oss att vårdnadshavare tar över ansvaret för barnet när man samtalat med avdelningens personal. Barnens utrustning Vi uppmuntrar barnet att äta själv, uppleva och utforska med hela kroppen. Klä därför barnet i praktiska och oömma kläder som tål barnets lekande vardag. Ombyteskläder ska finnas på barnets hylla eller i väska. Märk med barnets namn eller initialer (går bra att skriva på tvättrådslappen.) Ombyteskläder att rekommendera är: Minst fyra par kalsonger/trosor En tröja med lång ärm Två tröjor med kort ärm

5 Två par byxor Två par strumpor På förskolan är vi ute varje dag, oavsett väder. Barnet måste ha kläder som passar de väder som förekommer under den aktuella årstiden. Oavsett årstid behövs alltid regnkläder och stövlar. Vårdnadshavare ansvarar för att barnets utrustning är i rätt storlek. Övrig utrustning som kan behövas är blöjor, nappar, snuttefiltar och gosedjur. Barnen på avdelningarna Bofinken och Svalan sover utomhus. Då är överdragskläder i fleece att rekommendera samt mössa, vantar och tjockare strumpor (under vinterhalvåret). Vi hjälper er gärna med råd ang. vilken utrustning ditt barn behöver ha på förskolan. Barnens egna saker Förskolan ansvarar inte för medtagna saker, personalen prioriterar sin tid med barnen istället för att leta efter försvunna föremål. Barnens schema På ditt barns schema ska du ange den tid du kommer att lämna och hämta ditt barn (vistelsetid). Vistelsetiden grundar sig på din arbetstid eller studietid. Inrapportering av gällande schema sker via Dexter som du får tillgång till då ditt barn erhållit plats på förskolan (lösenord sänds hem). Vi tar över och lämnar tillbaka ansvaret för ditt barn vid den tidpunkt du angett i schemat. Det är viktigt att du som förälder följer ditt schema eftersom vår schemaläggning grundas på barnens vistelsetid och vi anpassar våra arbetstider efter det. När det inträffar något som gör att du blir försenad förväntar vi oss att du ringer och meddelar oss det. Tillfälliga förändringar i vistelsetid ska meddelas snarast till personalen på avdelningen, och vid varaktiga förändringar ska ett nytt schema lämnas in. Utvecklingssamtal En gång per år (vårterminen) bjuder vi in vårdnadshavare till ett samtal om barnets trivsel och utveckling. Förskollärare ansvarar för samtalet, men det är arbetslagets gemensamma observationer som framförs vid utvecklingssamtalet. Ytterligare samtal kan bokas om vårdnadshavare eller personal önskar. Observationer Vi iakttar fortlöpande gruppen och det enskilda barnet för att se vilka intressen och utvecklingsbehov som finns. Detta ligger till grund vid vår planering av verksamheten.

6 Vid sjukdom På förskolan umgås barnen mycket nära varandra och därför sprids smitta lätt. Av hänsyn och respekt för övriga i barngruppen förväntar vi oss att barnen är hemma tills att de är friska. När ditt barn är på förskolan ska det orka med de aktiviteter som vi har under dagen, så det är allmäntillståndet som avgör när barnet kan återgå i verksamheten. Vid feber bör barnet ha en feberfri dag innan det återgår till förskolan. Vid magsjuka bör barnet stanna hemma 48 timmar. Syskon bör ej lämnas då dessa kan bära på smittan. Du kan läsa mer i broschyren När ditt barn blir sjukt. Medicinering I första hand ska barnet medicineras hemma. Om det inte går att undvika ska medicinlista fyllas i vid varje nytt tillfälle med uppgifter om medicin och dosering. Be att få lista av personalen. Medicin ska vara i sin originalförpackning med doseringsföreskrifter. Av säkerhetsskäl medicinerar vi inte barnet om listan ej är ifylld, eller om medicinen ej är i originalförpackning. Planeringstid Vid planering av verksamhetens innehåll tar annan avdelnings personal över ansvaret. Vid dessa tillfällen utvärderas och planeras verksamheten. En dag per termin har förskolan stängt, Stängningsdag. Datum meddelas i början av varje termin. Dagen ägnas åt utvärdering och planering. Föräldramöte Två gånger om året bjuder personalen in till föräldramöte alternativt föräldraträff. Personalen informerar om verksamhetens innehåll och mål. Vårdnadshavare är välkomna att framföra frågor och synpunkter angående verksamheten. Föräldraråd Föräldrarådet träffas 1-2 gånger per termin och diskuterar aktuella frågor som är gemensamma för hela förskolan. Rådet är ett forum för föräldrar att engagera sig i förskolans utveckling och verksamhet. Föräldrarådet har inte någon beslutanderätt över förskolans arbete, men eftersom rådet representerar samtliga föräldrar är det en viktig part i utvecklingen av förskolan. Genom dialog och konstruktiva diskussioner finns möjlighet att påverka. För att rådet ska kunna representera alla föräldrar kan föräldrar som inte är med i föräldrarådet meddela sina representanter vilka frågor man tycker att rådet ska ta upp. Postlådor finns uppsatta på alla avdelningar. Deltagarna i nuvarande föräldraråd finns i närheten av lådorna.

7 Sekretess/tystnadsplikt Gäller för alla som arbetar inom förskolan. Personal får inte berätta för någon utomstående det man får vetskap om angående barnen och om deras familjer. För att vid samverkan med ex. BVC eller BUP göra det möjligt att tillsammans finna goda lösningar för ett barns utveckling, finns en blankett för sekretessgenombrott där vårdnadshavare kan ge sitt samtycke till utbyte av information. Anmälningsplikt Alla som arbetar i förskolan har anmälningsskyldighet om man känner oro för att ett barn far illa. Det kan handla om sviktande omsorg (hygien, kläder) och övergrepp (fysiska och psykiska). Det är förskolan som anmäler, men socialnämnden som utreder alternativt polisen. Klagomålsrutiner Vid klagomål gällande verksamheten ska du som vårdnadshavare i första hand vända dig till avdelningens pedagoger, därefter till förskolechef. Klagomål kan även lämnas in via kommunens hemsida. Klagomål som kommit förskolechef till handa ska besvaras inom 10 dagar. Klagomålsrutiner finns på förskolans hemsida Dagsrutiner Måltider Måltiden ska vara en positiv upplevelse. Vi vill att måltiderna ska vara en lugn och trevlig stund där det finns tid för dialog, att alla ska kunna delta i samtalet. Vid måltiden tränas turtagning, hänsyn och bordsskick. I samråd med vårdnadshavare får vi en bild av barnets vanor vid måltider och delger hemmet vanor som barnet har på förskolan. Vi uppmuntrar och gör barnet nyfiket att våga prova nya smaker. Vi känner av barnet och ser barnets individuella behov som hunger och mättnad. Av- och påklädning Vi ger barnet tid att själv försöka att ta av och på sig. Vi uppmuntrar barnen att hjälpa varandra. Barnet får själv försöka först med stöd och uppmuntran av

8 personal och erbjuds hjälp när det behövs. Vi undviker stress genom att mindre grupper slussas in och ut. Utevistelse På förskolan är vi ute varje dag oavsett väder. Vi har närhet till skog och park samt till centrum med bibliotek och kulturhus. Utomhus kan barnen få utlopp för sin rörelselust. Förskolans gård erbjuder möjlighet till att springa, klättra, cykla, gunga och andra fysiska aktiviteter som t.ex. att gräva och bära pinnar. På området finns träd och buskar som ger skugga vid sol. Personalen fördelar sig på gården, är närvarande och delaktiga i leken, observerar barnens lek och hjälper igång leken när det behövs. Vi lämnar ibland gården för vistelse i skog och närmiljö. Vid dessa tillfällen bär vi alla trafikväst. Att vistas utanför gården är ett stort ansvar och vi är noga med att se till att vi är tillräckligt med personal i förhållande till antal barn innan vi ger oss av. På förskolan lämnas uppgifter ang. vem som deltar och på vilket telefonnummer man kan nå personalen. Vila De yngsta barnen sover utomhus i liggvagnar eller i vårt lilla sovhus. De äldre barnen vilar/sover inomhus vid behov. Lek Lek förekommer under hela dagen på förskolan. Lek =Lärande Personalens uppgift är att skapa förutsättningar för leken (förändra miljön, tillhandahålla material) och att vara engagerade i det barnen gör. Samling/gruppaktivitet Vi fördelar barngruppen i mindre grupper under dagen för att tillgodose deras olika behov och intressen. I den mindre gruppen får barnen en större möjlighet att bli sedda och komma till tals. Det blir en lärsituation i lugn miljö som är utvecklande för alla.

9 Födelsedag På förskolan uppmärksammar vi ditt barn på födelsedagen. Förskolan arbetar utifrån ett värdegrundsperspektiv där alla ska få möjlighet att känna delaktighet och gemenskap. För att barn inte ska uppleva ett utanförskap vill vi att ni sköter inbjudan till kalas hemifrån. Det vill säga; vi vill inte att ni delar ut eller lägger inbjudningskort på barnens hyllor här på förskolan. Avd.Bofinken/Svalan, barn 1-3 år Barnen uppmärksammas på sin födelsedag eller i nära anslutning till dagen med: - Fasadflagga - Bild på barnet i hallen (någon form av skylt ) - Samlar barnen en liten stund under dagen för att för att uppmärksamma barnet som fyller år. Exempel på aktiviteter som kan förekomma: Sjunger tillsammans, väljer önskesång, (sångpåse), blåsa såpbubblor, födelsedagskrona, speciell födelsedagsstol, ballonger. - Barnet som fyller år får bjuda runt fatet med skivad frukt (förskolan tillhandahåller frukten) - Barnet får en födelsedagspresent. Avd.Domherren/Talgoxen/Måsen, barn 3-5 år Barnen uppmärksammas på sin födelsedag eller i nära anslutning till dagen med: - Fasadflagga - Uppsatt bild på barnet (någon form av skylt ) - Samlar barnen en liten stund under dagen för att för att uppmärksamma barnet som fyller år. Exempel på aktiviteter som kan förekomma: Födelsedagsstol, födelsedagskrona, golvflagga, tänder ljus, sjunger önskesånger/födelsedagssång. - Frukt serveras på bricka - Dukat fint till barnet som fyller år vid lunch. - Barnet får en födelsedagspresent Förkolan arbetar utifrån ett värdegrundsperspektiv där alla barn ska få möjlighet att känna delaktighet och gemenskap. För att barn inte ska uppleva ett utanförskap vill vi att ni sköter inbjudan till kalas hemifrån. Det vill säga: Dela inte ut eller lägg inbjudningskort på barnens hyllor här på förskolan

10 Övrigt: I Tomelilla kommun erbjuder vi dig som vårdnadshavare möjlighet att få råd och stöd när oro uppkommer i föräldraskapet Resursenheten Balder Elevhälsa Råd och Stöd/Familjebehandling Vi är till för såväl vuxna som barn och ungdomar som behöver stöd i olika livssituationer. Vi som arbetar här har en bred erfarenhet. Vi har sekretess Du kan vara anonym Vi kan erbjuda rådgivning enligt följande: Stöd och hjälp i olika krissituationer Stöd och praktisk hjälp i hemmet för föräldrar barn och ungdomar Samtalsprogram med barn och ungdomar Olika stödgrupper såsom barngrupp, mamma/barngrupp och Föräldrautbildning Möten sker efter överenskommelse Vi finns på: Resursenheten Balder Banmästaregatan Tomelilla Möten sker efter överenskommelse För att komma i kontakt med Råd och Stöd/Familjebehandling kontakta samordnare på tel:

11 Barnhälsopsykologerna Råd och stöd till dig som är förälder med barn i åldern 0-6 år Du kan själv kontakta eller be din BVC-sköterska förmedla kontakten. Besöken är kostnadsfria. Tystnadsplikt gäller. Simrishamn, Tomelilla och Sjöbo kommuner: Legitimerade psykologer Jenny Ahlner Lene Dons Telefon: När kan du kontakta oss? Bekymmer kring barnets mat- och sömnvanor Problem med att få barnet att lyssna och samarbeta Frågor kring barnets utveckling och beteende. Osäkerhet i föräldrarollen Olika uppfattningar om barnuppfostran hos föräldraparet Funderingar kring hur egna och/eller familjens svårigheter påverkar barnet Barnets behov vid separation och umgänge Vi erbjuder: Föräldrasamtal Samtalsbehandling Samspelsbehandling Utvecklingsbedömning

12 Socialtjänsten Socialtjänsten har ett särskilt ansvar för att barn och ungdomar växer upp under trygga och goda förhållanden. Det omfattar alla barn i åldern 0-18 år i vissa fall ungdomar upp t o m 20 år. Vi ska erbjuda barn och föräldrar skydd och stöd i olika situationer. Ambitionen är att så tidigt som möjligt möta familjen för att ge rätt hjälp i rätt tid. Vi erbjuder bland annat föräldrautbildning, information och rådgivning i grupp eller enskilt. Särskilt ansvar ligger på Stöd och omsorg att, i nära samarbete med familjen, se till att barn och ungdomar som inte har det bra får det stöd och det skydd de kan behöva. Även familjerättsliga frågor, t ex faderskap, vårdnad, boende, umgänge och adoption ligger inom vårt ansvarsområde. För att komma i kontakt med Socialtjänsten, ring Receptionen, Kommunhuset på tel:

13

Välkommen till Lärkans Förskola!

Välkommen till Lärkans Förskola! Tomelilla kommun Barn och Utbildning LÄRKANS FÖRSKOLA Välkommen till Lärkans Förskola! Skomakaregatan 10 273 36 Tomelilla 0417-181 65 150710 På Lärkans Förskola lär och utvecklas vi tillsammans Vår verksamhet

Läs mer

Välkommen till Lärkans Förskola!

Välkommen till Lärkans Förskola! Välkommen till Lärkans Förskola! Skomakaregatan 10 273 36 Tomelilla 0417-181 65 Lärkans Förskola är en centralt belägen förskola med närhet till centrum, skog och park. Vår utemiljö inbjuder till varierad

Läs mer

Välkommen till Liljebackens förskola

Välkommen till Liljebackens förskola Utbildningsförvaltningen Liljegatan 12 343 34 Älmhult Myran 555 10, Nyckelpigan 552 89, Fjärilen 555 09 Sländan 555 12, Flugan 554 69, Snigeln 555 37, Skalbaggen 555 20, Humlan 555 18 Välkommen till Liljebackens

Läs mer

Välkommen till Kluringens förskola avd. Månen!

Välkommen till Kluringens förskola avd. Månen! Välkommen till Kluringens förskola avd. Månen! Inskolning Vi har en inskolningstid på 3-4 dagar. Mån: Påhälsning 9.00-10.00 Tis, ons o tors 9.00- ca 13.00 Mamma el pappa är med på förskolan hela tiden.

Läs mer

Önnebacka förskola. På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år:

Önnebacka förskola. På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år: Önnebacka förskola På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år: Solgläntan telefon 18288 Kaprifolen telefon 18438 Lärkan telefon 18439 Regnbågen telefon 18437 Adressen är Myrbottenvägen

Läs mer

Välkommen till Björkhyddans förskola

Välkommen till Björkhyddans förskola Välkommen till Björkhyddans förskola Björkhyddans förskola Björkhyddans förskola består av fyra avdelningar: Biet, Humlan, Sländan och Myran. Björkhyddan har ett eget kök och en stor härlig lekhall i mitten.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Förskolan Västanvind Västanviks Folkhögskola Winterommesväg 5 793 92 Leksand tel: 0247-64134 även text Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete Höjdens förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA

VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA Söderbrinkens förskola består av 2 avdelningar. Solen för barn 1-3 år samt Månen för barn 3-5 år. Här finns plats för ca 35 barn. Vår adress: Söderbrinkens förskola

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN FÖR ÅNÄSETS FÖRSKOLA 2009/2010

LOKAL ARBETSPLAN FÖR ÅNÄSETS FÖRSKOLA 2009/2010 LOKAL ARBETSPLAN FÖR ÅNÄSETS FÖRSKOLA 2009/2010 VÄLKOMMEN TILL ÅNÄSETS FÖRSKOLA Ånäsets förskola ligger i en underbar miljö där vi är omgiven av skog och sjö. Vi har nära till badplats, härliga skidspår,

Läs mer

Välkommen till Förskolan Äventyret! Inskolning vad är det? Vad gör barnen?

Välkommen till Förskolan Äventyret! Inskolning vad är det? Vad gör barnen? Välkommen till Förskolan Äventyret! Snart är det dags för ditt barn att börja på Förskolan Äventyret. Vi vill hälsa er välkomna och hoppas att ni ska trivas. I den här texten vill vi ge information till

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN Blåbärsskogen är en avdelning med 20 barn i åldern 3-6 år. På Blåbärsskogen arbetar Anna Riseby, förskollärare 100%. Carina Gladh, förskollärare 100

Läs mer

Mål för förskolans arbete

Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

till förskolan Talgoxen

till förskolan Talgoxen Välkommen till förskolan Talgoxen Förskolan ska lägga grunden för det livslånga lärandet genom att verksamheten är lustfylld, trygg och lärorik för alla barn. Detta förutsätter att omsorg, fostran och

Läs mer

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola 2015/2016 Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), reviderad 2010, som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ 2017 VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ Vi hälsar er välkomna till oss på: Smedjans Förskola Betesvägen 1 574 34 VETLANDA Telefon: Bamse: 0383-967 16 Lille Skutt: 0383-967 17 Förskolan har två avdelningar. Lille Skutt

Läs mer

Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Förskolan

Läs mer

Välkommen till Liljebackens förskola

Välkommen till Liljebackens förskola Utbildningsförvaltningen Liljegatan 12 343 34 Älmhult Myran 555 10, 076-610 89 05 Nyckelpigan 552 89, 072-981 01 00 Fjärilen 555 09, 076-610 88 57 Sländan 555 12, 072-981 01 01 Flugan 554 69, 072-983 71

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Välkommen...

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Välkommen... 2015-01-28 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Välkommen... Mål för förskolan... Normer och värden:... Utveckling och lärande:... Språklig och kommunikativ utveckling:... Matematisk utveckling:... Naturvetenskaplig utveckling:...

Läs mer

Regler för Misterhults förskola 2012/2013

Regler för Misterhults förskola 2012/2013 Regler för Misterhults förskola 2012/2013 Hur kan du skaffa kunskap om Ditt/Dina barns vardag? Varje år har förskolan ett öppet hus då man kan se sina barn arbeta. Utvecklingssamtal hålls tillsammans med

Läs mer

Välkommen till Torneusgårdens Förskola Pedagogisk planering för 2015-2016

Välkommen till Torneusgårdens Förskola Pedagogisk planering för 2015-2016 Välkommen till Torneusgårdens Förskola Pedagogisk planering för 2015-2016 Torneusgårdens Förskola Stationsvägen 6 957 31 ÖVERTORNEÅ Tel:0927-72150, 070-2705763 E:mail: torneusgarden@utb.overtornea.se Organisation

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ 2016 VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ Vi hälsar er välkomna till oss på: Smedjans Förskola Betesvägen 1 574 34 VETLANDA Telefon: Bamse: 0383-967 16 Lille Skutt: 0383-967 17 Köket: 0383-188 37 Förskolan har två avdelningar.

Läs mer

Välkommen till förskolan Bullerbyn

Välkommen till förskolan Bullerbyn Välkommen till förskolan Bullerbyn 1 Bullerbyn öppnade som Nässjös första daghem i december 1967. From hösten 1998 heter all barnomsorg 1 5 år Förskola. Förskolan Bullerbyn består idag av: Norrgården,

Läs mer

Välkommen till förskolan Kastanjen

Välkommen till förskolan Kastanjen Välkommen till förskolan Kastanjen Vi som arbetar på Kastanjen: Ettan: Hanna Eriksson, Monica Söder, Marita Adenvall telefon: 183 01 Tvåan: Linda Fäger, Sylvia Karlsson, Kristine Adolfsson telefon: 183

Läs mer

Adress: Skogsbovägen 2, Avesta Hemsidan: Välkommen. till förskolan Hattstugan

Adress: Skogsbovägen 2, Avesta Hemsidan:  Välkommen. till förskolan Hattstugan Adress: Skogsbovägen 2, 774 60 Avesta Hemsidan: www.avesta.se Välkommen till förskolan Hattstugan.. Förskolan Hattstugan Det finns fyra avdelningar: Stubben, 1-3 år Tfn: 64 53 68 Tuvan, 1-3 år Tfn: 64

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola

Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

till förskolan Talgoxen

till förskolan Talgoxen Välkommen till förskolan Talgoxen Förskolan ska lägga grunden för det livslånga lärandet genom att verksamheten är lustfylld, trygg och lärorik för alla barn. Detta förutsätter att omsorg, fostran och

Läs mer

Kvalitetsberättelse. Verksamhet och datum: Mangårdens förskola Vår grundverksamhet:

Kvalitetsberättelse. Verksamhet och datum: Mangårdens förskola Vår grundverksamhet: Kvalitetsberättelse Verksamhet och datum: Mangårdens förskola 2017 Vår grundverksamhet: Lämning Vi vill att barn och föräldrar ska känna sig välkomna till Mangården. Det ska kännas tryggt att lämnas/bli

Läs mer

Välkommen till Galjonens förskola

Välkommen till Galjonens förskola Välkommen till Galjonens förskola Innehållsförteckning ATT BÖRJA I FÖRSKOLAN... 3 Förälderns roll under inskolningen... Pedagogens roll under inskolningen... Lämning... Uppföljning... LÄMNING OCH HÄMTNING

Läs mer

Välkommen till förskolan Kastanjen

Välkommen till förskolan Kastanjen Välkommen till förskolan Kastanjen Vi som arbetar på Kastanjen: Ettan: Linda Densborn, Helena Malm, Isabelle (Isse) Magnusson telefon: 183 01 Tvåan: Linda Fäger, Nina Antonsson, Vikarie telefon: 183 02

Läs mer

Välkommen till Skogens förskola

Välkommen till Skogens förskola Utbildningsförvaltningen Hyacintvägen 9 343 35 Älmhult Tuvan 0476-552 90, 072-383 58 61 Gläntan 0476-550 35, 072-381 58 02 Kotten 0476-550 05, 072-381 57 75 Välkommen till Skogens förskola För att starten

Läs mer

Välkommen till oss på Fjordens förskola!

Välkommen till oss på Fjordens förskola! Välkommen till oss på! Viktoria gatan 9 169 69 Solna Tel: 08-83 49 63 Vi är en av tre kommunala förskolor i Hagalunds förskoleenhet. Förskolans öppettider: 07.00-17.30 Förskolechef: Jennie Andersson-Smiljanic

Läs mer

Välkommen till Norrgårdens förskola

Välkommen till Norrgårdens förskola Välkommen till Norrgårdens förskola 2012/2013 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg

Läs mer

Förskolorna Framtidsfolket AB

Förskolorna Framtidsfolket AB Vi önskar dig varmt välkommen till Förskolorna Framtidsfolket! Under inskolningen kommer vi att ha gott om tid till att lära känna varandra. Vi ser fram emot att få veta vad ditt barn tycker om och är

Läs mer

Välkomna till. Förskolan Gula Huset. Tvärålund

Välkomna till. Förskolan Gula Huset. Tvärålund Välkomna till Förskolan Gula Huset Tvärålund Förskolan Gula huset ligger mitt i den idylliska byn Tvärålund. Vår förskola, med förhållandevis små barngrupper ligger med närhet till skola, skogen och den

Läs mer

Förskolan består av 6 avdelningar med barn i åldern 1 5 år. Telefonnummer till respektive avdelning:

Förskolan består av 6 avdelningar med barn i åldern 1 5 år. Telefonnummer till respektive avdelning: 2017-02-10 Välkommen Till Mosippans förskola Körfältsvägen 7 831 38 Östersund Förskolan består av 6 avdelningar med barn i åldern 1 5 år Telefonnummer till respektive avdelning: Snigeln 070 282 92 48 Spindeln

Läs mer

Välkommen till Montessoriförskolan

Välkommen till Montessoriförskolan Utbildningsförvaltningen Hyacintvägen 9 343 35 Älmhult Röda 0476-553 77, 072-723 52 84 monteroda@almhult.se Gula 0476-552 13, 073-029 45 94 montegula@almhult.se Blåa 0476-550 19, 076-853 32 21 monteblaa@almhult.se

Läs mer

Välkommen till Dellens förskola

Välkommen till Dellens förskola Välkommen till Dellens förskola 2014-2015 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet där

Läs mer

Mål för förskolans arbete Det finns mål för förskolans arbete, till exempel att förskolan ska sträva efter att:

Mål för förskolans arbete Det finns mål för förskolans arbete, till exempel att förskolan ska sträva efter att: 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Välkommen till Skönberga Förskola

Välkommen till Skönberga Förskola Välkommen till Skönberga Förskola Skönberga förskola är belägen i en naturskön miljö vid foten av Husbyklacken, ett naturområde i Söderköping. Förskolan byggdes 1977 och fick en för tiden traditionell

Läs mer

Välkommen till Torneusgårdens Förskola Pedagogisk plan för

Välkommen till Torneusgårdens Förskola Pedagogisk plan för Välkommen till Torneusgårdens Förskola Pedagogisk plan för 2014-2015 Torneusgårdens Förskola Stationsvägen 6 957 31 ÖVERTORNEÅ Tel:0927-72150, 72147 E:mail: torneusgarden@edu.overtornea.se Organisation

Läs mer

Målen finns i läroplanen för förskolan (Lpfö98). Läroplanen kan laddas ned på Halmstads kommuns webbplats: www.halmstad.

Målen finns i läroplanen för förskolan (Lpfö98). Läroplanen kan laddas ned på Halmstads kommuns webbplats: www.halmstad. 1 Familjedaghemmens uppdrag Pedagogisk omsorg, som är det nya namnet för familjedaghem, styrs av andra kapitlet i skollagen. Verksamheten bedrivs enligt förskolans läroplan (Lpfö 98) med tillägg för familjedaghem.

Läs mer

Välkommen. Till Mosippans förskola Körfältsvägen Östersund. Förskolan består av 6 avdelningar med barn i åldern 1 5 år

Välkommen. Till Mosippans förskola Körfältsvägen Östersund. Förskolan består av 6 avdelningar med barn i åldern 1 5 år 2015-10-21 Välkommen Till Mosippans förskola Körfältsvägen 7 831 38 Östersund Förskolan består av 6 avdelningar med barn i åldern 1 5 år Telefonnummer till respektive avdelning: Snigeln Spindeln Myran

Läs mer

Malmö stad Förskoleförvaltningen. Välkommen till Bryggans förskola

Malmö stad Förskoleförvaltningen. Välkommen till Bryggans förskola Malmö stad Förskoleförvaltningen Välkommen till Bryggans förskola ATT BÖRJA I FÖRSKOLAN Hur lång tid inskolningen pågår varierar från barn till barn. Den första dagen är ni välkomna klockan 9.30-ca 10.30.

Läs mer

Välkommen till förskolan

Välkommen till förskolan Välkommen till förskolan Förskolans verksamhet utgår från förskolans läroplan, Lpfö-98 och Nässjö skolplan. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten skall vara rolig, trygg och

Läs mer

Välkommen till Västra Bodarna förskola

Välkommen till Västra Bodarna förskola Välkommen till Västra Bodarna förskola Västra Bodarna förskola Soldatvägen 2 441 60 Alingsås Förskolechef Anita Björnum tel. 0322-516 40 Västra Bodarnas förskola består av fem avdelningar: Trollsjön tel.

Läs mer

Välkommen. till Förskolan Rubinen

Välkommen. till Förskolan Rubinen Välkommen till Förskolan Rubinen Inskolnig Inskolningen tar ca.2 veckor och i samråd med föräldrarna görs ett inskolningsschema. Under inskolningen lär vi känna varandra, samtidigt som barn och föräldrar

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola

Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Välkommen till Kulladals förskola i Fjälkinge

Välkommen till Kulladals förskola i Fjälkinge www.kristianstad.se Välkommen till Kulladals förskola i Fjälkinge 1 Välkommen till Kulladals Förskola i Fjälkinge. Förskolan ligger centralt i byn med närhet till natursköna områden såsom Fjälkinge Backe

Läs mer

VÄLKOMNA TILL FÖRSKOLAN!

VÄLKOMNA TILL FÖRSKOLAN! BARN OCH UTBILDNIGSFÖRVALTNINGEN BJÖRKTJÄRA FÖRSKOLA 2015-2016 VÄLKOMNA TILL FÖRSKOLAN! Det här med att börja i förskolan är naturligtvis en stor förändring i ert liv både för barn och vårdnadshavare.

Läs mer

Välkommen till Bryggans förskola

Välkommen till Bryggans förskola Välkommen till Bryggans förskola Innehållsförteckning ATT BÖRJA I FÖRSKOLAN... 3 Förälderns roll under inskolningen... 3 Pedagogens roll under inskolningen... 3 Lämning... 3 Uppföljning... 3 LÄMNING OCH

Läs mer

Välkommen till. Kiaby förskola

Välkommen till. Kiaby förskola Välkommen till Kiaby förskola Välkommen till Kiaby förskola. Kiaby är en liten by nära natursköna områden som Kjugekull och Oppmannasjön och med lantbruk och skog som närmsta grannar. Kör man genom den

Läs mer

Välkommen till din förskola!

Välkommen till din förskola! Välkommen till din förskola! Frennarps förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Omsorg,

Läs mer

Silverskattens förskola

Silverskattens förskola 1 (8) Silverskattens förskola Telefon: 08-591 265 14 Adress: Steningehöjdsvägen 18 195 65 STENINGEHÖJDEN Välkomna till Silverskattens förskola Förskolan startade i februari 2012. Förskolan har två avdelningar/hemvister.

Läs mer

Verksamhetens innehåll

Verksamhetens innehåll Verksamhetens innehåll Vi vill att dagen ska starta så bra som möjligt och därför lägger vi stor vikt vid det positiva mötet varje morgon. En stund där barnet i lugn och ro startar sin dag på förskolan

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola

Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

Barnomsorg på obekväm arbetstid

Barnomsorg på obekväm arbetstid Algutstorp Förskola Postadress: 447 80 Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 45 Vx: 0322-60 06 00 Fax: 0322-60 09 60 Org.nr: 212000-1454 E-post: kommunen@vargarda.se Hemsida: www.vargarda.se Algutstorp förskola

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Välkommen till Kiaby förskola

Välkommen till Kiaby förskola www.kristianstad.se Välkommen till Kiaby förskola 1 Välkommen till Kiaby förskola. Kiaby är en liten by nära natursköna områden som Kjugekull och Oppmannasjön och med lantbruk och skog som närmsta grannar.

Läs mer

Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Förskolan

Läs mer

Välkommen till. Malsta förskola

Välkommen till. Malsta förskola Välkommen till Malsta förskola 2013/2014 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98/10) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola 2015/2016 Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), reviderad 2010, som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Välkommen till Förskolan Karet

Välkommen till Förskolan Karet Välkommen till Förskolan Karet Förskolan Karet Byttgränd 15 906 27 Umeå Så här når du oss Avdelning: Nyckelpigan / Snigeln: 090 16 45 45 Myran / Fjärilen: 090 16 45 60 Förskolechef: Charlotta Strandberg

Läs mer

Kontakt: Bäckalyckans förskola Boet Bäck Ödeshög Styrelseordförande Eleonor Jacobsson

Kontakt: Bäckalyckans förskola Boet Bäck Ödeshög Styrelseordförande Eleonor Jacobsson Välkommen till Schema (cirka tider) 6.30 Öppning 8.00 Frukost 9.00 Vi delar barnen i grupper - lek, projekt, aktivitet, samling, fruktstund 10.30 Utevistelse 11.30 Middag Myrorna 11.40 Elefanterna Vila

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola

Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola 2014/2015 2 (9) Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

Mål för verksamheten på avdelning Myran

Mål för verksamheten på avdelning Myran Mål för verksamheten på avdelning Myran Vi hälsar er och ert barn välkomna till avdelning Myran på Syrsans förskola. Här på förskolan vill vi ge barnen en trygghet men också en stimulerande verksamhet

Läs mer

Nattugglans trivselregler

Nattugglans trivselregler Nattugglans trivselregler 151008 Välkommen till oss på Nattugglan! Nattugglan Backa Förskola Flintlåsgatan 1 271 80 Ystad 0411-577555 Förskolechef Kerstin Lellky 0411-577519 Schema För er som har arbetsschema

Läs mer

Välkommen till förskolan Norrgården

Välkommen till förskolan Norrgården BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förskolan Norrgården Välkommen till förskolan Norrgården Information till dig som har ett barn som ska börja hos oss. Läs om introduktion, föräldrasamverkan och rutiner. Hitta kontaktuppgifter

Läs mer

Välkommen till din förskola!

Välkommen till din förskola! Välkommen till din förskola! Suse förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Hasselbackens förskola

Verksamhetsbeskrivning Hasselbackens förskola Verksamhetsbeskrivning Hasselbackens förskola 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

Välkommen till Lyckebo förskola

Välkommen till Lyckebo förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Välkommen till Lyckebo förskola Välkommen till Lyckebo Förskola Vi hoppas att ni föräldrar och era barn ska trivas hos oss på Lyckebo. För oss är det viktigt att vi lär

Läs mer

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola 2015/2016 Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), reviderad 2010, som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Edsta förskola

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Edsta förskola 2015/2016 Verksamhetsbeskrivning Edsta förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), reviderad 2010, som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Välkommen till Varvets förskola

Välkommen till Varvets förskola Välkommen till Varvets förskola 2010/2011 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet där

Läs mer

Vi följer kommunernas regler för vistelsetid för barn till arbetssökande. Lyssna med din förskola vad som gäller för er.

Vi följer kommunernas regler för vistelsetid för barn till arbetssökande. Lyssna med din förskola vad som gäller för er. 1 (7) A Allergier När ditt barn har en allergi eller intolerans meddelar du personalen på förskolan. För att få annan mat behöver förskolan ett läkarintyg undantaget vegetarisk kost. Arbetsplatsträff APT

Läs mer

Välkommen till din förskola!

Välkommen till din förskola! , Välkommen till din förskola! Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen

Läs mer

1 (8) Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola

1 (8) Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola 1 (8) Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola 2015/2016 2 (8) Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TUVANS FÖRSKOLA

VÄLKOMMEN TILL TUVANS FÖRSKOLA VÄLKOMMEN TILL TUVANS FÖRSKOLA VÄLKOMMEN TILL TUVANS FÖRSKOLA Du har just fått veta att ditt barn har fått en förskoleplats. Det kan väcka många känslor: Glädje, spänning och oro! Vi som arbetar på förskolan

Läs mer

Tillsammanskap Jag kan Jag vill Jag vågar. Människosyn - Barnsyn Att se varje människa - barn.

Tillsammanskap Jag kan Jag vill Jag vågar. Människosyn - Barnsyn Att se varje människa - barn. På Svartöstadens förskola vill vi ge tillfällen till möten, aktiviteter, utmaningar och en tillåtande lärandemiljö som barn, föräldrar, pedagoger tillsammans skapar och utvecklar. Vuxnas bemötande lägger

Läs mer

Gemensamt dokument för att använda i verksamheten inom Förvaltning för Livslångt Lärande. Fastställt vid Föräldrarådet

Gemensamt dokument för att använda i verksamheten inom Förvaltning för Livslångt Lärande. Fastställt vid Föräldrarådet Gemensamt dokument för att använda i verksamheten inom Förvaltning för Livslångt Lärande Fastställt vid Föräldrarådet 2016 04 13 Förväntansdokument Syftet är att bli tydligare i dialogen förskola / skola

Läs mer

Till Föräldraforum på respektive skola. Synpunkter lämnas till respektive verksamhetschef senast 7/4 2016

Till Föräldraforum på respektive skola. Synpunkter lämnas till respektive verksamhetschef senast 7/4 2016 Till Föräldraforum på respektive skola Synpunkter lämnas till respektive verksamhetschef senast 7/4 2016 Föräldraråd Iden om förväntandokument kom upp på centralt föräldraråd dec 2015. Förslag presenterades

Läs mer

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Hasselbackens förskola

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Hasselbackens förskola 2015/2016 Verksamhetsbeskrivning Hasselbackens förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), reviderad 2010, som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt

Läs mer

Förskolan Sätraängs Arbetsplan Vår Vision

Förskolan Sätraängs Arbetsplan Vår Vision Förskolan Sätraängs Arbetsplan Vår Vision Förskolan skall lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten skall vara trygg, rolig och lärorik. Alla barn skall känna en tillhörighet, gemenskap och

Läs mer

Information till målsman

Information till målsman Information till målsman Uppdaterad 2013-08-09 1(8) ORGANISATION Förskolan Pärlan drivs av Centrumkyrkans församling (ideell förening, utan vinstsyfte) och i samarbete med Mora Kommun enligt avtal. Antagning

Läs mer

Välkommen till Malsta förskola

Välkommen till Malsta förskola Välkommen till Malsta förskola 2010/2011 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet där

Läs mer

Allergier. Barnskötare. Blöjor. Arbetsplatsträff APT. Budget. Egna leksaker. Arbetssökande. Fotografering. Förskollärare

Allergier. Barnskötare. Blöjor. Arbetsplatsträff APT. Budget. Egna leksaker. Arbetssökande. Fotografering. Förskollärare Förskolans ABC 1 V älkommen A Allergier När ditt barn har en allergi eller intolerans meddelar du personalen på förskolan. För att få annan mat behöver förskolan ett läkarintyg. Arbetsplatsträff APT En

Läs mer

Välkommen till oss! Husbygårds Förskolor VÄLKOMMEN TILL HUSBYGÅRDS FÖRSKOLOR. Trollskogen, Nykarlebygatan 5

Välkommen till oss! Husbygårds Förskolor VÄLKOMMEN TILL HUSBYGÅRDS FÖRSKOLOR. Trollskogen, Nykarlebygatan 5 12 Välkommen till oss! VÄLKOMMEN TILL HUSBYGÅRDS FÖRSKOLOR Trollskogen, Nykarlebygatan 5 Husbygårds Förskolor Solrosen, Bergengatan 22 Björkbacken, Bergengatan 26 2014-08-21 2 VÅR ENHET BESTÅR AV TRE FÖRSKOLOR

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987 av lärare på skolan för att möjliggöra folkhögskolestudier även för döva som har barn. Teckenspråket

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

TILL FÖRSKOLAN SKRUVLÅDAN

TILL FÖRSKOLAN SKRUVLÅDAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN SKRUVLÅDAN Här kommer lite information till er från oss på Förskolan Skruvlådan. Vi som arbetar här på Skruvlådan heter: Vår förskolechef heter: Ulla Elvermark Tfn: 070-864 50

Läs mer

Logens handlingsplan 2012/2013

Logens handlingsplan 2012/2013 Förskolans uppdrag Logens handlingsplan 2012/2013 Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen

Läs mer

Allmän information från A till Ö

Allmän information från A till Ö Allmän information från A till Ö (Det finns möjlighet att få denna information muntligt/skriftigt på arabiska, somaliska och tjetjenska. Vänligen ta kontakt med personalen på förskolan) Besöksadress Postadress:

Läs mer

ÖVRIGA TELEFONNUMMER Lapphärberget 55060 Måndagar 13.00-16.00 Torsdagar 08.00-11.30

ÖVRIGA TELEFONNUMMER Lapphärberget 55060 Måndagar 13.00-16.00 Torsdagar 08.00-11.30 DAGBARNVÅRDARE GÄLLIVARE Gunilla Nordvall Mandolinstigen 23 14107, 070-351 54 95 Rita Carlsson Kyrkallén 12 C 14127, 070-365 93 53 Helen Larsson Söderåsvägen 1 14770, 070-288 61 87 REKTOR Tel. arb. Eva-Marie

Läs mer

Loftets handlingsplan 2013/2014

Loftets handlingsplan 2013/2014 Loftets handlingsplan 2013/2014 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda

Läs mer

NYCKELPIGANS VERKSAMHETSPLAN

NYCKELPIGANS VERKSAMHETSPLAN NYCKELPIGANS VERKSAMHETSPLAN Mål och inriktning För oss på Nyckelpigan är leken viktig. Barn söker och erövrar kunskap genom lek. Utevistelsen och att röra sig skog och mark är en viktig del i vår verksamhet.

Läs mer

Välkommen till familjedaghem i avesta kommun

Välkommen till familjedaghem i avesta kommun Välkommen till familjedaghem i avesta kommun familjedaghem Familjedaghem är en del av förskoleverksamheten i Avesta kommun, med en speciell inriktning på vardagspedagogik grundad på Allmänna råd för familjedaghem.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL.

VÄLKOMMEN TILL. VÄLKOMMEN TILL www.rackarbergetsforskola.uppsala.se INNEHÅLL Övergripande information om förskolan Introduktion på förskolan Vår värdegrund Grön Flagg Föräldrasamverkan Övergripande information om förskolan

Läs mer

Välkommen till Norrbacka förskolor

Välkommen till Norrbacka förskolor Välkommen till Norrbacka förskolor 1 Välkommen till Norrbacka förskolor Våra förskolor ligger i centrala Märsta, Sigtuna kommun. Ni har fått en förskoleplats inom Norrbacka förskolor till ert barn, vilket

Läs mer