Nya vänner... Tema. Sätt dig tillrätta och häng med!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nya vänner... Tema. Sätt dig tillrätta och häng med!"

Transkript

1 på väg nr

2 Tema Nya vänner... Tjusningen med OnRoad är utveckling. Under de knappa 10 år som nätverket funnits har man alltid varit inne i en intensiv utvecklingsfas. Från tid till annan har givetvis den fasen inneburit olika saker. Ena året är det trafikstrukturen som utvecklats intensivt andra året marknadsbearbetningen tredje och fjärde året är det utvecklingen av olika IT-verktyg som får bära innebörden. Under 2013 har utvecklingen omfattat nästan alla områden som är möjliga att utveckla, inte minst nätverkets struktur. Vi har växlat ett antal delägare och underleverantörer och nu står vi här med en laguppställning som är gör nätverket starkare och hungrigare än någonsin. I områdena Skåne, Småland, Göteborg, Dalarna och Norrland har vi stärkt oss rejält och fått många nya vänner under Några av dem kommer detta nummer av PåVäg att handla. Sätt dig tillrätta och häng med!

3 Vänner att lita på i Dalarna Vi har länge letat efter den perfekta lösningen i Dalarna berättar OnRoads VD Göran Arkler utan tvekan är det MaserFrakt! MaserFrakt startades 1939, och är med sina 330 delägare, 700 fordon och 600 maskiner ett av Sveriges största transportförmedlingsföretag. Man har på samma sätt som On- Road det stora företagets resurser och effektivitet men värdesätter högt de småskaliga fördelarna med personlig service och närhet som delägarna bidrar med. För oss är ett personligt engagemang och närhet till våra kunder mycket viktigt. Samarbetet med oss ska resultera i ökad konkurrenskraft och lönsamhet för kunderna. säger Lars-Göran Lundgren som är VD på MaserFrakt Distribution AB och avslutar. Därför passar OnRoad in i vår framtida utveckling. Dalarna medför en viss dynamik när det kommer till att möta upp variationerna i säsongsvolymer och erbjuda tillgänglighet även i glesbygd. Att då ha en så stark delägare som MaserFrakt Distribution AB i området innebär både kvalité och utveckling. säger Göran Arkler En vän att lita på bryr sig om andra. MaserFrakt ännu ett i raden av OnRoads delägare som är noga med sin trafiksäkerhetspolicy! I MaserFrakt ska alla entreprenörer och transportörer visa gott omdöme genom sitt uppträdande i trafiken, alltid ta hänsyn till medtrafikanter och bidra till en säkrare trafikmiljö. Det är ingen unik skrivning i vår bransch men Maserfrakt vill göra mer. Därför har man på MaserFrakt valt att skapa trafikupplägg som alltid ger föraren utrymme att anpassa körningen till rådande förhållanden och gällande hastighetsregler. I en kombination med regler om alkolås, undantagslös användning av handsfree under färd, regelbundna syn- och hälsokontroller och utbildningar för betryggande säkring av last är MaserFrakts förare ett säkert inslag i trafiken. Riktigt bra tycker vi i OnRoad, sådana kompisar som känns bra att ha!

4 Nya vänner i väst Fraktkedjan Väst är en av våra nya OnRoad-vänner. Som många andra i OnRoad är Fraktkedjan Väst ett LBC som ägs av 140 aktiva åkerier. De är grunden i företaget och verksamma inom distribution eller anläggning. Distributionen sysselsätter nära 200 bilar i ett regionalt finmaskigt nät både vad gäller transporter och kontakter. Idag arbetar vårt affärsområde Distribution i huvudsak just med regional distribution. Flertalet av våra bilar är kundunika och optimerade för att erbjuda, just den kund de kör för, bästa möjliga lösning. berättar VD Peter Agervi. Vi ser aldrig en transport som ett kortsiktigt uppdrag mellan punkt A och B utan det är en del i ett långsiktigt samarbete där vår uppgift är att hjälpa kunden att utvecklas och erbjuda den kompetens som krävs för att möjliggöra kundens utveckling. Jag vet att det är många i transportbranschen som pratar om att ha den funktionen men vi utför runt 100 dedikerade utvecklingssamtal med 100 av våra viktigaste kunder varje år. För Fraktkedjan Väst är OnRoad en önskad utveckling av affärsområdet Distribution och man ser fram emot att kunna erbjuda Fjärrtransportupplägg till både befintliga och nya kunder. Vi kommer att bli en stark och aktiv partner i OnRoad och tänker inte bara driva Göteborgsterminalen i nätverket utan räknar med att, på riktigt, sätta OnRoad på kartan i vårt område, berättar Peter Agervi. Peter gillar transportbranschen där han varit under hela sitt yrkesverksamma liv men han är övertygad om att den Svenska transportnäringen måste ta sig i kragen. Som bransch måste vi se till att höja nivån på det vi säljer och erbjuda lösningar som höjer värdet på tjänsten för våra kunder. Det är en fråga som jag kommer driva hårt även i OnRoad. Kan vi ta oss ur den eviga katt-på-råttan-lek vi nu lever i, där det ofta är lägsta pris som talar, då kommer vi också kunna locka till oss medarbetare som har kompetensen att höja värdet och nyttan på våra tjänster och våra kunders verksamheter. Peter har sedan han började som VD på Fraktkedjan för 12 år sedan konstant jobbat med att skapa ett lag som tål att synas i sömmarna. Alla pratar om vikten av att utveckla kunderna men att kunna erbjuda mäniskor att växa i företaget är också viktigt. Det bygger dels på att det finns ambitioner men även möjligheter. Vi har försökt att skapa det och idag är jag jätteglad över att vi har en organisation där människor tillåtits utvecklas och också tar den chansen. Det skapar engagemang, lojalitet och ett driv som är bra för företaget. Anledningen till att Peter själv stannat kvar i branschen är mixen mellan högt och lågt. Ena stunden vara nere på detaljnivå i den operativa verksamheten för att i nästa stund växla till att jobba strategiskt och övergripande. På Fraktkedjan Väst viktas inte olika personers insatser Det är i grunden ett lagarbete säger Peter. Hos oss måste ALLA prestera för att vi ska nå våra mål och leverera till våra kunder och det gör vi!

5 Alwex - En gammal vänskap som blommar Per den 1/ är ALWEX delägare i OnRoad. Företagen har arbetat tillsammans under ett flertal år och ALWEX är sedan 4 år tillbaka underleverantör till OnRoad. Nu fördjupar vi samarbetet ytterligare och ALWEX blir delägare i vårt nätverket. Vi har sedan länge haft ett mycket bra samarbete med ALWEX och intentionen har alltid varit att landa i ett delägarskap. Det är jätteroligt att vi kommit till den punkten nu. säger OnRoads VD Göran Arkler och fortsätter. Alla som känner till branschen vet att Småland är en kritisk zon med stora ytor att täcka men ganska få större etablerade transportföretag. Därför är vi väldigt glada över att i vårt nätverk, samarbeta med ALWEX, som är vårt självklara förstahandsval i sydöstra Sverige. Som man kan se i detta nummer av PåVäg är OnRoad just nu inne i en aktiv fas där nätverket utvecklas mycket. Det är mycket som faller på plats just nu. I och med ALWEX delägarskap har vi en stabil, kvalitativ och varaktig lösning för Småland. säger OnRoads operativa chef Håkan Nydén och fortsätter. Nu kommer vi på allvar kunna börja bearbeta den här delen av Sverige och knipa marknadsandelar. Det känns väldigt roligt! Alwex är ett privat aktiebolag som ägs av ca 80 delägare som alla är leverantörer av transport- och maskintjänster till bolaget. Huvudkontoret ligger i Växjö och företaget har även kontor i Kalmar, Uddevalla och Älmhult. Alwex har terminalverksamhet i Alvesta, Kalmar och Malmö. Vi bygger alla våra kundrelationer och affärer på tre grundpelare - Närhet, flexibilitet och tillgänglighet säger Mats Lundmark, VD på ALWEX. Därför passar OnRoad oss som handen i handsken. Den lokala förankringen, att vi själva ansvarar för och har nära kontakten med kund samt tillvaratagandet på organisationens erfarenheter är helt i linje med hur vi arbetar. Samarbetet är ju ingen nyhet. Det vet vi fungerar bra. Skillnaden nu blir att vi får möjlighet att utnyttja alla möjligheter och påverka utvecklingen av OnRoad än bättre. avslutar Mats

6 Nya vänner... AkkaFRAKT överallt, nya vänner... AkkaFRAKT är en transport- och logistikkoncern med bas i södra Sverige och nu även en av OnRoads nya delägare. AkkaFRAKTs verksamhet omfattar bland annat nationella och internationella transport- och logistiktjänster. I OnRoad kommer man att ansvara för den strategiska och mycket viktiga, Skåneregionen. Vi är jätteglada över att ta steget och bli delägare i OnRoad berättar Akka- FRAKTS VD Lars Heidenberg. Nätverket erbjuder den sorts affärsmöjlighet och volymer som vi letar efter och blir en bra del i vår verksamhet. OnRoads tankar om en liten central organisation, personlig service och lokal närvaro stämmer väl överens med våra värdegrunder och vi ser verkligen fram emot att tillsammans kunna utveckla kundernas logistiklösningar. UT Transport i Norr AB nya i OnRoadfamiljen Hela 2013 har präglats av att stärka verksamheten och hitta nya smarta lösningar i OnRoad. Relationen med UT Transport är ett av resultaten med detta arbete och sedan en tid har OnRoad stärkt upp verksamhet ytterligare när UT Transport i Norr AB kommit in som underleverantör den 2/5. UT Transport kommer ansvara för terminaler och linjer i området Umeå, Skellefteå, Luleå. UT Transport i Norr AB är ett familjeägt företag som bildades 1987 och har haft nuvarande ägare sedan år Sedan ägarbytet har företaget haft en tillväxt på 700 %. Idag sysselsätter man ca 75 personer och beräknas omsätta ca 55 miljoner bokslutet 2012/2013. Vi har, sedan vi förvärvade bolaget år 2000, breddat företagets verksamhet och i det arbetet har vår ledstjärna varit att alltid prioritera hög kvalitet och säkerhet på alla uppdrag vi utför. säger Pierre Dorsch som är en av delägarna i UT Transport och avslutar Att bli en del av OnRoad är ytterligare ett steg i vår utveckling som vi är väldigt glada över. Göran Arkler, VD OnRoad, är mycket nöjd. UT Transport är en perfekt partner för våra nordligaste transporter, säger Göran Arkler. De är expansiva med en stark lokal förankring och ett stort fokus på transporter med hög kvalité. De har dessutom en fordonspark som passar våra behov väl med allt från budbilar upp till lastbilar med släp. Det här är en lösning vi är mycket nöjda med berättar OnRoads VD Göran Arkler. Med AkkaFRAKT stärker vi vår hämtnings och distributionstrafik i Skånerregionen. Vår närvaro i Skåne kommer bli maximal med AkkaFRAKTS sju kontor i Malmö, Lund, Ystad, Helsingborg, Kristianstad, och Åhus. AkkaFRAKT har redan tagit över de ansvar som BRING Cargo Inrikes tidigare haft. Ett upprag som de klarat galant! Trots kort tid i nätverket är AkkaFRAKT redan en viktig och väl fungerande del i vårt nätverk

7 Stödorganisationen friends Motsatsen till vänner är väl mobbare, dessvärre kan även de som man ser som sina vänner även vara ens mobbare. Friends är en icke-vinstdrivande organisation med uppdrag är att stoppa mobbning i stort men bland barn och unga i synnerhet. På Friends utbildar och stödjer man skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet. Visionen är ett samhälle där barn och unga växer upp i trygghet och jämlikhet. TV-serien Friends/Vänner Vänner och ovänner intresserar. Det är ingen nyhet. Ett bevis på det är TV-serien Vänner utspelar sig i 1990-talets New York City och i stadsdelen Greenwich Village. Serien skapades av David Crane och handlar om sex personer, den bortskämda och modeintresserade Rachel Green, den pedantiska kocken Monica Geller, den sarkastiske lustigkurren Chandler Bing, tjejmagneten och skådespelaren Joey Tribbiani, den snälle paleontologen Ross Geller och den positiva massören och låtskrivaren Phoebe Buffay. Vänner är en av de mest framgångsrika situationskomedierna som har visats. Det allra sista avsnittet av Vänner sågs av över 52 miljoner tittare i USA. Seriens välkända signaturlåt I ll Be There For You av The Rembrandts blev en relativt stor hit världen över allt eftersom serien blev mer känd. Vänner var omåttligt populär under flera år, men intresset dalade fram till oktober 2001 då intresset för serien ökade igen många hävdar att detta berodde på terrordåden mot USA i september samma år då behövde gemene man få den trygga känslan som infinner sig bland riktiga vänner. Friends arbetar långsiktigt genom utbildning, rådgivning och opinionsbildning för att öka kunskap och engagemang hos vuxna och barn. Friends är en icke-vinstdrivande stiftelse som drivs helt utan statliga bidrag. Verksamheten finansieras genom stöd från företag, stiftelser och privatpersoner samt via de utbildningar man genomför. Fakta om mobbing Under det senaste året har var femte elev blivit kränkt av en annan elev i skolan. Den vanligaste formen av kränkningar är hot, elaka ord och ryktesspridning. När barn blir utsatta för kränkningar handlar det ofta om att barnet bryter mot normen om hur man förväntas vara eller bete sig. Det kan handla om fritidsintressen, klädstil, musiksmak eller sport. Vanligast är kränkningar i årskurs tre till sex. På senare år har Friends arbete även kommit att innefatta kränkningar på nätet. För barn och unga är nätet en stor del av vardagen, ett viktigt verktyg för information, lärande och kommunikation. 45 procent av barn och unga uppger att de någon gång har blivit utsatta för en kränkning på nätet (Friends nätrapport 2013). Genom utbildning hjälper Friends skolor att utveckla arbetet mot kränkningar även på nätet. Att beröva livet vänskapen är som att beröva jorden solen. Marcus Tullius Cicero Hunden - människans bästa vän Tid med ägaren är viktigare än dennes känslomässiga engagemang. Så tycks hunden värdera förhållandet till sin ägare, enligt en avhandling från 2013 av Therese Rehn, SLU. Man säger ofta att hunden är människans bästa vän, men hur ömsesidiga är dessa känslor och går de att mäta? Tidigare har forskningen främst fokuserat på vad relationen med en hund betyder för oss människor, och man har inte vetat så mycket om hur hundarna upplever relationen. Det Therese Rehn från Sveriges lantbruksuniversitet har undersökt i sitt doktorsarbete är just detta; hur hundarna uppfattar relationen och hur man kan mäta detta på ett tillförlitligt sätt. Det visade sig att ju mer tid ägaren till vardags tillbringade i närhet till sin hund, desto mer fysisk kontakt tog hunden vid en återförening med sin ägare. I motsats till vad forskarna hade förväntat sig, hittades inga samband mellan hur starka känslor ägaren hade för hunden och hur hunden betedde sig gentemot ägaren. Slutsatsen är att det är vad ägaren gör med sin hund som avgör hur hunden uppfattar relationen, snarare än hur känslomässigt engagerad ägaren är.

8 För åtta år sedan slog OnRoad upp dörrarna. Ett nätverk med några av Sveriges främsta transportörer, övertygade om att de befintliga alternativen inte var de bästa. Grattis OnRoad 8 år! Redan från början var det full fart som gällde och marknaden välkomnade oss med öppna armar medan olyckskorparna satt på sina grenar och förutspådde i vilket dike OnRoads resa skulle sluta. Jag påminner ofta om det, just för att vi aldrig haft för avsikt att skapa något annat än just ett varaktigt nätverk och vi har lyckats! Vänner har kommit och gått medan vi har byggt det vi vill ska vara Sveriges bästa transportval. Trots att jag varit med hela resan har det aldrig varit roligare än nu. Vi bygger ett bättre trafiknät än någonsin, känner att marknaden är aktivare än på länge och har fler nya företag som pumpar in energi och kvalité. Allt tack vare att vi arbetar tillsammans och håller fast vid vår grundidé, att varje kompetens som finns i nätverket ska utnyttjas. Att våra kunder vill ha närheten till det lilla företaget men ta del av det stora företagets fördelar. Vi har inte vikt en tum från våra grundvärderingar trots åtta år av utveckling. OnRoads nionde år har bara börjat och jag är redan säker på att det kommer bli vårt bästa. Göran Arkler VD OnRoad

9 Solar STO Scandinavia Biltema Våra kunder våra vänner - ett kundcase säger mer än 1000 ord. Solars kunder kan enkelt lägga sina materialbeställningar på webben fram till klocka 18:00. Under kvällen och natten plockas och skickas sedan ordern från en av Solars hubbar i landet för att vara hos kund, ute på arbetsplats senast 07:00 eller 10:00. Till destinationer som är svårare att nå kan det falla på rimligheten men då sker istället leveras före 12:00. Doggy Doggy och West Cargo Vårgårda har ett långt samarbete kring lagringsuppdraget. Sedan november 2010 innefattar uppdraget nu även att OnRoad har avtalet för DOGGYs alla inrikestransporter (undantaget de bilar som går mellan lager och fabrik). Uppdraget kräver ett mycket nära samarbete mellan DOGGY och OnRoad som lagrar, plockar och transporterar allt från tomma foderförpackningar till färdigför- STO Scandinavia erbjuder fasadsystem och olika sorters beläggningar för golv och betong inom handel och industri. Via OnRoad sker leveranser till kund varje dag med exakt tidsangivelse när godset anländer. STO kan också beställa bilar och bygg- och anläggningsfordon som inte är knutna till OnRoads verksamhet. STOs affärssystem är direktkopplat via EDI till kundägaren i OnRoad. För smidig, snabb och säker orderhantering. EEL EEL ägs av butikskedjorna ELON och Elkedjan. EEL s vitvarulager för hela Sverige ligger i Örebro. OnRoad sköter alla leveranser till Dalarna och Stockholmsområdet, Vitvaror är skadebenägna varor som måste behandlas med varsamhet vi är därför mycket glada att EEL anser att reklamationerna har varit med deras mått mätt små. Biltema har sina 3 centrallager samlade på en ort i södra Sverige. Undantaget är mellanlagret för kemprodukter som ligger några mil från centrallagren. OnRoad levererar dels in produkter från alla svenska tillverkare till centrallagren men sköter också dagliga leveranser till 18 av Biltemas butiker i Sverige. Uppragets utmaning är att följa säsongsvolymerna maximera antal samleveranser och lasta godset helt och säkert då ingen pall är den andra lik. kuehne+nagel Kuehne+Nagel är speditören som tidigare var delägare i OnRoad men fungerar nu som kund. On- Road är en del av Kuehne+Nagels distributionsverksamhet i Sverige. Vi hämtar gods hos kund och kör det till någon av Kuehne+Nagels terminaler där det lastas på tåg, båt, bil eller för fortsatt färd med flyg ut i världen. För import gäller motsatt tågordning. Vissa kunder har också rena inrikesflöden som OnRoad transporterar från början till slut. packat foder. K-Rauta OnRoad lagerför det mesta av K-Rautas sortiment i Borås. Stockmos Stockmos bokar online via OnRoad OnLine webbbokning och OnRoad Vill du veta mer? Från lagret levererar OnRoad till distribuerar sedan godset till sju alla butiker i Sverige från Malmö till Haparanda, direkt från lager till butik. Godset är pallat på alla sätt och transporterna går 5 dagar/veckan spritt på alla butiker. I uppdraget ingår slotttider vid stora grossister med tolv lager. För att göra det enkelt för kunden och minska ledtiderna för alla typer av ärenden har Stockmos en dedikerad kontaktperson hos OnRoad. Vid valet av transportpartner var OnRoads storlek av betydelse. Stockmos upplever Be din säljare berätta! lastning i Borås men inte vid leve- att de får bättre attention hos en rans till butikerna. leverantör som inte är riktigt lika stor som de största drakarna.

10

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg Juni 2014 Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg 1 2 Inledning Förbundsmötet 2012 var Visions första förbundsmöte. Då gick vi från att vara en ny version av SKTF till att vara Vision Sveriges nyaste fackförbund

Läs mer

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör?

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Patrik Persson Tommy Andersson Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? What does it take to become a successful entrepreneur? Företagsekonomi C-uppsats

Läs mer

Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens

Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens starkaste koncept Vi söker dig som vill arbeta med larm och säkerhet som egen företagare. Som metodiskt och långsiktigt vill bygga upp en stabil och lönsam

Läs mer

Mönster som bryts. Fler kvinnor tar chefsjobb i mansdominerade branscher

Mönster som bryts. Fler kvinnor tar chefsjobb i mansdominerade branscher Mönster som bryts Fler kvinnor tar chefsjobb i mansdominerade branscher Författare: Anna Rennéus Guthrie Statistik: Krister B Andersson Svenskt Näringslivs vision är: Företagsamma människor och konkurrenskraftiga

Läs mer

Bankuellt Nr 10 Januari 2014

Bankuellt Nr 10 Januari 2014 Bankuellt Nr 10 Januari 2014 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Vi har faktiskt varit med om ytterligare en historisk händelse. Den förra var att vi öppnade kontor i Storfors (som

Läs mer

VÄRT EN RESA... Kraftprocessen. En vägvisare i destinationsutveckling

VÄRT EN RESA... Kraftprocessen. En vägvisare i destinationsutveckling VÄRT EN RESA... Kraftprocessen En vägvisare i destinationsutveckling Innehåll Världens största näring fortsätter att växa...3 Vad är en destination egentligen?...4 Vilka är turismens verkliga effekter?...6

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Resia Travel Group AB. Årsredovisning 2010

Resia Travel Group AB. Årsredovisning 2010 Resia Travel Group AB. Årsredovisning 2010 Vi håller koll på hela världen åt dig! Bästa affärsresebyrå 2010 1 Resia Travel Group AB. Årsredovisning 2010 Vision Resia Sveriges bästa resebyrå! Affärsidé

Läs mer

- Fokus import och export - Mentor. fokus import och export

- Fokus import och export - Mentor. fokus import och export - Fokus import och export - Mentor fokus import och export Innehåll Mentorskapsprogram med fokus på import och export 3 Utveckla ditt företag med en mentor 4 Varför mentorskap 5 Almi tipsar inför import

Läs mer

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald?

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald? SLUTRAPPORt Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald? 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND - EN LEVANDE STAD

Läs mer

tema: e-handel och multichannel smartare konsumenter kräver mer av logistiken jill puleri trender i supply chain 2012 intervjuer reportage trender

tema: e-handel och multichannel smartare konsumenter kräver mer av logistiken jill puleri trender i supply chain 2012 intervjuer reportage trender för beslutsfattare i supply chain nummer 1/2012 www.sceffect.se smartare konsumenter kräver mer av logistiken jill puleri trender i supply chain 2012 tema: e-handel och multichannel intervjuer reportage

Läs mer

ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS FÖRETAGARE REDOVISNING REVISION EKONOMI JURIDIK PLANERING NUMMER 1 DECEMBER 2002

ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS FÖRETAGARE REDOVISNING REVISION EKONOMI JURIDIK PLANERING NUMMER 1 DECEMBER 2002 ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS EKONOMI FÖR FÖRETAGARE REDOVISNING REVISION EKONOMI JURIDIK PLANERING NUMMER 1 DECEMBER 2002 Revision och rådgivning - så nyttjas revisorn

Läs mer

Introduktion 2. Varför inflytande för barn och unga? 3. Barnkonventionen 5. Definition av begrepp 7

Introduktion 2. Varför inflytande för barn och unga? 3. Barnkonventionen 5. Definition av begrepp 7 Innehållsförteckning Introduktion 2 Varför inflytande för barn och unga? 3 Barnkonventionen 5 Definition av begrepp 7 Deltagande/delaktighet 7 Inflytande 8 Normer 8 Makt 9 Åldersmaktsordning 10 Olika nivåer

Läs mer

e-barometern PostNord i samarbete med Svensk Digital Handel och HUI Research ÅRSRAPPORT

e-barometern PostNord i samarbete med Svensk Digital Handel och HUI Research ÅRSRAPPORT e-barometern PostNord i samarbete med Svensk Digital Handel och HUI Research 2013 ÅRSRAPPORT Omnichannel Omnichannel är integrerade fysiska och digitala kanaler mellan vilka kunder kan röra sig för att

Läs mer

Parallella Extra Inkomster

Parallella Extra Inkomster Du kommer med den här specialrapporten kunna få reda på hur du också kan utöka dina månatliga inkomster med hjälp av internet. Detta utan att behöva bygga egen hemsida eller att sälja något. Jag heter

Läs mer

Så bygger du snabbväxare

Så bygger du snabbväxare NÄRINGSLIV Nr 3 Årg. 11 Vecka 39 2014 Smidigt system gav Jenny Axinge ny affärsidé Jenny Axinge på Eskebo Hyvleri. Foto: Christer Hansson Oväntat många får jobb Arbetslösheten minskar snabbare än Arbetsförmedlingens

Läs mer

Glassdrottning. Mentorskap. med lyckat resultat. med höga mål i sikte. Extra tidning Fixa finansieringen. Experten

Glassdrottning. Mentorskap. med lyckat resultat. med höga mål i sikte. Extra tidning Fixa finansieringen. Experten Experten tipsar om pensionen Mentorskap med lyckat resultat Extra tidning Fixa finansieringen Nyföretagarbarometern Hur ligger din kommun till? Glassdrottning med höga mål i sikte Eget Företag 1 NR 2 2014

Läs mer

Brev till Maria. Nio framtida reformer för civila samhället. Sektor3 tankesmedjan för det civila samhället

Brev till Maria. Nio framtida reformer för civila samhället. Sektor3 tankesmedjan för det civila samhället Brev till Maria Nio framtida reformer för civila samhället Sektor3 tankesmedjan för det civila samhället Den här rapporten ges ut av Sektor3 tankesmedjan för det civila samhället www.sektor3.se Idétidskriften

Läs mer

Jobba hos oss. här hittar du möjligheterna

Jobba hos oss. här hittar du möjligheterna Jobba hos oss här hittar du möjligheterna 1 Överallt där människor arbetar och kommunicerar! För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare som ger goda möjligheter till personlig utveckling

Läs mer

STARTA & DRIVA företag

STARTA & DRIVA företag STARTA & DRIVA företag januari 2011 Revisionsplikten slopad för små aktiebolag Experternas bästa tips till egna företagare Franchise ett lyckat koncept Cecilia Dahlgren om entreprenörskap och Venture Cup

Läs mer

DISTRIKTSSTYRELSEGUIDEN

DISTRIKTSSTYRELSEGUIDEN November December Januari * Ordförandekonferens * Föreningsårsmöten * Bokslut & revision Februari * Föreningsårsmöten * Medlemsrapportering klar 28 februari * Planeringskonferens * Bokslut & revision *

Läs mer

Liten kan bli stor småföretagande och nätverk inom försvarssektorn

Liten kan bli stor småföretagande och nätverk inom försvarssektorn Liten kan bli stor småföretagande och nätverk inom försvarssektorn Inträdesanförande i Kungl Krigsvetenskapsakademien avd IV den 16 oktober 2008 av Magnus Sjöland jag har ett spännande jobb. Det är ett

Läs mer

Vinnarskallen. Ta datorn i hand. Dessutom: 34 nya klimatintyg Vagn via webben Mr Case har ett case. nr 02.13. 6Heta hösttips

Vinnarskallen. Ta datorn i hand. Dessutom: 34 nya klimatintyg Vagn via webben Mr Case har ett case. nr 02.13. 6Heta hösttips axel nr 02.13 Ta datorn i hand Nytt arbetsredskap sparar tid Stena Recycling Där fantasin aldrig tar slut USA tar täten Så blev krisbranschen lönsam Nära depån Säkrare vagnleveranser till kund 6Heta hösttips

Läs mer

HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET GODA KUNDRELATIONER

HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET GODA KUNDRELATIONER ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Oktober 2008 GODA KUNDRELATIONER MEDFÖLJER SOM TEMATIDNING I DAGENS INDUSTRI OKTOBER 2008 Årets Guld relation 2008 Vinnaren SJ har presterat

Läs mer

RAPPORT. Teldok 107. Nyttan av elektronisk affärskommunikation. för småföretag. Erfarenheter från fem företag SVERIGE PROGRAMMET.

RAPPORT. Teldok 107. Nyttan av elektronisk affärskommunikation. för småföretag. Erfarenheter från fem företag SVERIGE PROGRAMMET. RAPPORT Teldok 107 Nyttan av elektronisk affärskommunikation för småföretag Erfarenheter från fem företag SVERIGE PROGRAMMET Peter Fredholm Teldok TELDOK är styrelsens i Telia AB initiativ till dokumentation

Läs mer

framgångsrika e-handlare Så lyckas du på nätet

framgångsrika e-handlare Så lyckas du på nätet 22 framgångsrika e-handlare Så lyckas du på nätet E-handel på allvar Dormy Fördelarna med e-handel är många. Butikerna finns där kunderna i allt större utsträckning finns i dag på nätet. Nätbutikernas

Läs mer

Examensarbete VT-08 Butikschefsutbildningen

Examensarbete VT-08 Butikschefsutbildningen Examensarbete VT-08 Butikschefsutbildningen The Black Dahlia Camilla Sjöberg och Ingrid Ludvigson BC2 Textilhögskolan i Borås 2008-06-02 Med handledning av Martin Behre 1 Sammanfattning Svenskorna är kända

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning JOAKIM HEDSTRÖM Boken ingår i EU-projektet 3C4Incubators där syftet var att utveckla kulturföretagande och kulturinkubatorer. I Sverige drevs projektet av Regionförbundet Östsam och fokuserade på ett

Läs mer

Båtgalen. Sommarens smakupplevelse. Anders Strömsten kopplar av på havet

Båtgalen. Sommarens smakupplevelse. Anders Strömsten kopplar av på havet Ett magasin från Office IT-Partner #1 2012 Sommarens smakupplevelse Matspalten tipsar Årets grönaste datorhall tillhör Office IT-Partner Så använder du ipad i jobbet på bästa sätt Begreppet IT har blivit

Läs mer

#Sociala medier - en studie om hur textila modeföretag bör kommunicera med kunder i sociala medier Anny Chu och Yvonne Nyman

#Sociala medier - en studie om hur textila modeföretag bör kommunicera med kunder i sociala medier Anny Chu och Yvonne Nyman #Sociala medier - en studie om hur textila modeföretag bör kommunicera med kunder i sociala medier Anny Chu och Yvonne Nyman Butikschefsprogrammet med inriktning mot textil och mode 120 hp Examensarbete

Läs mer