Nya vänner... Tema. Sätt dig tillrätta och häng med!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nya vänner... Tema. Sätt dig tillrätta och häng med!"

Transkript

1 på väg nr

2 Tema Nya vänner... Tjusningen med OnRoad är utveckling. Under de knappa 10 år som nätverket funnits har man alltid varit inne i en intensiv utvecklingsfas. Från tid till annan har givetvis den fasen inneburit olika saker. Ena året är det trafikstrukturen som utvecklats intensivt andra året marknadsbearbetningen tredje och fjärde året är det utvecklingen av olika IT-verktyg som får bära innebörden. Under 2013 har utvecklingen omfattat nästan alla områden som är möjliga att utveckla, inte minst nätverkets struktur. Vi har växlat ett antal delägare och underleverantörer och nu står vi här med en laguppställning som är gör nätverket starkare och hungrigare än någonsin. I områdena Skåne, Småland, Göteborg, Dalarna och Norrland har vi stärkt oss rejält och fått många nya vänner under Några av dem kommer detta nummer av PåVäg att handla. Sätt dig tillrätta och häng med!

3 Vänner att lita på i Dalarna Vi har länge letat efter den perfekta lösningen i Dalarna berättar OnRoads VD Göran Arkler utan tvekan är det MaserFrakt! MaserFrakt startades 1939, och är med sina 330 delägare, 700 fordon och 600 maskiner ett av Sveriges största transportförmedlingsföretag. Man har på samma sätt som On- Road det stora företagets resurser och effektivitet men värdesätter högt de småskaliga fördelarna med personlig service och närhet som delägarna bidrar med. För oss är ett personligt engagemang och närhet till våra kunder mycket viktigt. Samarbetet med oss ska resultera i ökad konkurrenskraft och lönsamhet för kunderna. säger Lars-Göran Lundgren som är VD på MaserFrakt Distribution AB och avslutar. Därför passar OnRoad in i vår framtida utveckling. Dalarna medför en viss dynamik när det kommer till att möta upp variationerna i säsongsvolymer och erbjuda tillgänglighet även i glesbygd. Att då ha en så stark delägare som MaserFrakt Distribution AB i området innebär både kvalité och utveckling. säger Göran Arkler En vän att lita på bryr sig om andra. MaserFrakt ännu ett i raden av OnRoads delägare som är noga med sin trafiksäkerhetspolicy! I MaserFrakt ska alla entreprenörer och transportörer visa gott omdöme genom sitt uppträdande i trafiken, alltid ta hänsyn till medtrafikanter och bidra till en säkrare trafikmiljö. Det är ingen unik skrivning i vår bransch men Maserfrakt vill göra mer. Därför har man på MaserFrakt valt att skapa trafikupplägg som alltid ger föraren utrymme att anpassa körningen till rådande förhållanden och gällande hastighetsregler. I en kombination med regler om alkolås, undantagslös användning av handsfree under färd, regelbundna syn- och hälsokontroller och utbildningar för betryggande säkring av last är MaserFrakts förare ett säkert inslag i trafiken. Riktigt bra tycker vi i OnRoad, sådana kompisar som känns bra att ha!

4 Nya vänner i väst Fraktkedjan Väst är en av våra nya OnRoad-vänner. Som många andra i OnRoad är Fraktkedjan Väst ett LBC som ägs av 140 aktiva åkerier. De är grunden i företaget och verksamma inom distribution eller anläggning. Distributionen sysselsätter nära 200 bilar i ett regionalt finmaskigt nät både vad gäller transporter och kontakter. Idag arbetar vårt affärsområde Distribution i huvudsak just med regional distribution. Flertalet av våra bilar är kundunika och optimerade för att erbjuda, just den kund de kör för, bästa möjliga lösning. berättar VD Peter Agervi. Vi ser aldrig en transport som ett kortsiktigt uppdrag mellan punkt A och B utan det är en del i ett långsiktigt samarbete där vår uppgift är att hjälpa kunden att utvecklas och erbjuda den kompetens som krävs för att möjliggöra kundens utveckling. Jag vet att det är många i transportbranschen som pratar om att ha den funktionen men vi utför runt 100 dedikerade utvecklingssamtal med 100 av våra viktigaste kunder varje år. För Fraktkedjan Väst är OnRoad en önskad utveckling av affärsområdet Distribution och man ser fram emot att kunna erbjuda Fjärrtransportupplägg till både befintliga och nya kunder. Vi kommer att bli en stark och aktiv partner i OnRoad och tänker inte bara driva Göteborgsterminalen i nätverket utan räknar med att, på riktigt, sätta OnRoad på kartan i vårt område, berättar Peter Agervi. Peter gillar transportbranschen där han varit under hela sitt yrkesverksamma liv men han är övertygad om att den Svenska transportnäringen måste ta sig i kragen. Som bransch måste vi se till att höja nivån på det vi säljer och erbjuda lösningar som höjer värdet på tjänsten för våra kunder. Det är en fråga som jag kommer driva hårt även i OnRoad. Kan vi ta oss ur den eviga katt-på-råttan-lek vi nu lever i, där det ofta är lägsta pris som talar, då kommer vi också kunna locka till oss medarbetare som har kompetensen att höja värdet och nyttan på våra tjänster och våra kunders verksamheter. Peter har sedan han började som VD på Fraktkedjan för 12 år sedan konstant jobbat med att skapa ett lag som tål att synas i sömmarna. Alla pratar om vikten av att utveckla kunderna men att kunna erbjuda mäniskor att växa i företaget är också viktigt. Det bygger dels på att det finns ambitioner men även möjligheter. Vi har försökt att skapa det och idag är jag jätteglad över att vi har en organisation där människor tillåtits utvecklas och också tar den chansen. Det skapar engagemang, lojalitet och ett driv som är bra för företaget. Anledningen till att Peter själv stannat kvar i branschen är mixen mellan högt och lågt. Ena stunden vara nere på detaljnivå i den operativa verksamheten för att i nästa stund växla till att jobba strategiskt och övergripande. På Fraktkedjan Väst viktas inte olika personers insatser Det är i grunden ett lagarbete säger Peter. Hos oss måste ALLA prestera för att vi ska nå våra mål och leverera till våra kunder och det gör vi!

5 Alwex - En gammal vänskap som blommar Per den 1/ är ALWEX delägare i OnRoad. Företagen har arbetat tillsammans under ett flertal år och ALWEX är sedan 4 år tillbaka underleverantör till OnRoad. Nu fördjupar vi samarbetet ytterligare och ALWEX blir delägare i vårt nätverket. Vi har sedan länge haft ett mycket bra samarbete med ALWEX och intentionen har alltid varit att landa i ett delägarskap. Det är jätteroligt att vi kommit till den punkten nu. säger OnRoads VD Göran Arkler och fortsätter. Alla som känner till branschen vet att Småland är en kritisk zon med stora ytor att täcka men ganska få större etablerade transportföretag. Därför är vi väldigt glada över att i vårt nätverk, samarbeta med ALWEX, som är vårt självklara förstahandsval i sydöstra Sverige. Som man kan se i detta nummer av PåVäg är OnRoad just nu inne i en aktiv fas där nätverket utvecklas mycket. Det är mycket som faller på plats just nu. I och med ALWEX delägarskap har vi en stabil, kvalitativ och varaktig lösning för Småland. säger OnRoads operativa chef Håkan Nydén och fortsätter. Nu kommer vi på allvar kunna börja bearbeta den här delen av Sverige och knipa marknadsandelar. Det känns väldigt roligt! Alwex är ett privat aktiebolag som ägs av ca 80 delägare som alla är leverantörer av transport- och maskintjänster till bolaget. Huvudkontoret ligger i Växjö och företaget har även kontor i Kalmar, Uddevalla och Älmhult. Alwex har terminalverksamhet i Alvesta, Kalmar och Malmö. Vi bygger alla våra kundrelationer och affärer på tre grundpelare - Närhet, flexibilitet och tillgänglighet säger Mats Lundmark, VD på ALWEX. Därför passar OnRoad oss som handen i handsken. Den lokala förankringen, att vi själva ansvarar för och har nära kontakten med kund samt tillvaratagandet på organisationens erfarenheter är helt i linje med hur vi arbetar. Samarbetet är ju ingen nyhet. Det vet vi fungerar bra. Skillnaden nu blir att vi får möjlighet att utnyttja alla möjligheter och påverka utvecklingen av OnRoad än bättre. avslutar Mats

6 Nya vänner... AkkaFRAKT överallt, nya vänner... AkkaFRAKT är en transport- och logistikkoncern med bas i södra Sverige och nu även en av OnRoads nya delägare. AkkaFRAKTs verksamhet omfattar bland annat nationella och internationella transport- och logistiktjänster. I OnRoad kommer man att ansvara för den strategiska och mycket viktiga, Skåneregionen. Vi är jätteglada över att ta steget och bli delägare i OnRoad berättar Akka- FRAKTS VD Lars Heidenberg. Nätverket erbjuder den sorts affärsmöjlighet och volymer som vi letar efter och blir en bra del i vår verksamhet. OnRoads tankar om en liten central organisation, personlig service och lokal närvaro stämmer väl överens med våra värdegrunder och vi ser verkligen fram emot att tillsammans kunna utveckla kundernas logistiklösningar. UT Transport i Norr AB nya i OnRoadfamiljen Hela 2013 har präglats av att stärka verksamheten och hitta nya smarta lösningar i OnRoad. Relationen med UT Transport är ett av resultaten med detta arbete och sedan en tid har OnRoad stärkt upp verksamhet ytterligare när UT Transport i Norr AB kommit in som underleverantör den 2/5. UT Transport kommer ansvara för terminaler och linjer i området Umeå, Skellefteå, Luleå. UT Transport i Norr AB är ett familjeägt företag som bildades 1987 och har haft nuvarande ägare sedan år Sedan ägarbytet har företaget haft en tillväxt på 700 %. Idag sysselsätter man ca 75 personer och beräknas omsätta ca 55 miljoner bokslutet 2012/2013. Vi har, sedan vi förvärvade bolaget år 2000, breddat företagets verksamhet och i det arbetet har vår ledstjärna varit att alltid prioritera hög kvalitet och säkerhet på alla uppdrag vi utför. säger Pierre Dorsch som är en av delägarna i UT Transport och avslutar Att bli en del av OnRoad är ytterligare ett steg i vår utveckling som vi är väldigt glada över. Göran Arkler, VD OnRoad, är mycket nöjd. UT Transport är en perfekt partner för våra nordligaste transporter, säger Göran Arkler. De är expansiva med en stark lokal förankring och ett stort fokus på transporter med hög kvalité. De har dessutom en fordonspark som passar våra behov väl med allt från budbilar upp till lastbilar med släp. Det här är en lösning vi är mycket nöjda med berättar OnRoads VD Göran Arkler. Med AkkaFRAKT stärker vi vår hämtnings och distributionstrafik i Skånerregionen. Vår närvaro i Skåne kommer bli maximal med AkkaFRAKTS sju kontor i Malmö, Lund, Ystad, Helsingborg, Kristianstad, och Åhus. AkkaFRAKT har redan tagit över de ansvar som BRING Cargo Inrikes tidigare haft. Ett upprag som de klarat galant! Trots kort tid i nätverket är AkkaFRAKT redan en viktig och väl fungerande del i vårt nätverk

7 Stödorganisationen friends Motsatsen till vänner är väl mobbare, dessvärre kan även de som man ser som sina vänner även vara ens mobbare. Friends är en icke-vinstdrivande organisation med uppdrag är att stoppa mobbning i stort men bland barn och unga i synnerhet. På Friends utbildar och stödjer man skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet. Visionen är ett samhälle där barn och unga växer upp i trygghet och jämlikhet. TV-serien Friends/Vänner Vänner och ovänner intresserar. Det är ingen nyhet. Ett bevis på det är TV-serien Vänner utspelar sig i 1990-talets New York City och i stadsdelen Greenwich Village. Serien skapades av David Crane och handlar om sex personer, den bortskämda och modeintresserade Rachel Green, den pedantiska kocken Monica Geller, den sarkastiske lustigkurren Chandler Bing, tjejmagneten och skådespelaren Joey Tribbiani, den snälle paleontologen Ross Geller och den positiva massören och låtskrivaren Phoebe Buffay. Vänner är en av de mest framgångsrika situationskomedierna som har visats. Det allra sista avsnittet av Vänner sågs av över 52 miljoner tittare i USA. Seriens välkända signaturlåt I ll Be There For You av The Rembrandts blev en relativt stor hit världen över allt eftersom serien blev mer känd. Vänner var omåttligt populär under flera år, men intresset dalade fram till oktober 2001 då intresset för serien ökade igen många hävdar att detta berodde på terrordåden mot USA i september samma år då behövde gemene man få den trygga känslan som infinner sig bland riktiga vänner. Friends arbetar långsiktigt genom utbildning, rådgivning och opinionsbildning för att öka kunskap och engagemang hos vuxna och barn. Friends är en icke-vinstdrivande stiftelse som drivs helt utan statliga bidrag. Verksamheten finansieras genom stöd från företag, stiftelser och privatpersoner samt via de utbildningar man genomför. Fakta om mobbing Under det senaste året har var femte elev blivit kränkt av en annan elev i skolan. Den vanligaste formen av kränkningar är hot, elaka ord och ryktesspridning. När barn blir utsatta för kränkningar handlar det ofta om att barnet bryter mot normen om hur man förväntas vara eller bete sig. Det kan handla om fritidsintressen, klädstil, musiksmak eller sport. Vanligast är kränkningar i årskurs tre till sex. På senare år har Friends arbete även kommit att innefatta kränkningar på nätet. För barn och unga är nätet en stor del av vardagen, ett viktigt verktyg för information, lärande och kommunikation. 45 procent av barn och unga uppger att de någon gång har blivit utsatta för en kränkning på nätet (Friends nätrapport 2013). Genom utbildning hjälper Friends skolor att utveckla arbetet mot kränkningar även på nätet. Att beröva livet vänskapen är som att beröva jorden solen. Marcus Tullius Cicero Hunden - människans bästa vän Tid med ägaren är viktigare än dennes känslomässiga engagemang. Så tycks hunden värdera förhållandet till sin ägare, enligt en avhandling från 2013 av Therese Rehn, SLU. Man säger ofta att hunden är människans bästa vän, men hur ömsesidiga är dessa känslor och går de att mäta? Tidigare har forskningen främst fokuserat på vad relationen med en hund betyder för oss människor, och man har inte vetat så mycket om hur hundarna upplever relationen. Det Therese Rehn från Sveriges lantbruksuniversitet har undersökt i sitt doktorsarbete är just detta; hur hundarna uppfattar relationen och hur man kan mäta detta på ett tillförlitligt sätt. Det visade sig att ju mer tid ägaren till vardags tillbringade i närhet till sin hund, desto mer fysisk kontakt tog hunden vid en återförening med sin ägare. I motsats till vad forskarna hade förväntat sig, hittades inga samband mellan hur starka känslor ägaren hade för hunden och hur hunden betedde sig gentemot ägaren. Slutsatsen är att det är vad ägaren gör med sin hund som avgör hur hunden uppfattar relationen, snarare än hur känslomässigt engagerad ägaren är.

8 För åtta år sedan slog OnRoad upp dörrarna. Ett nätverk med några av Sveriges främsta transportörer, övertygade om att de befintliga alternativen inte var de bästa. Grattis OnRoad 8 år! Redan från början var det full fart som gällde och marknaden välkomnade oss med öppna armar medan olyckskorparna satt på sina grenar och förutspådde i vilket dike OnRoads resa skulle sluta. Jag påminner ofta om det, just för att vi aldrig haft för avsikt att skapa något annat än just ett varaktigt nätverk och vi har lyckats! Vänner har kommit och gått medan vi har byggt det vi vill ska vara Sveriges bästa transportval. Trots att jag varit med hela resan har det aldrig varit roligare än nu. Vi bygger ett bättre trafiknät än någonsin, känner att marknaden är aktivare än på länge och har fler nya företag som pumpar in energi och kvalité. Allt tack vare att vi arbetar tillsammans och håller fast vid vår grundidé, att varje kompetens som finns i nätverket ska utnyttjas. Att våra kunder vill ha närheten till det lilla företaget men ta del av det stora företagets fördelar. Vi har inte vikt en tum från våra grundvärderingar trots åtta år av utveckling. OnRoads nionde år har bara börjat och jag är redan säker på att det kommer bli vårt bästa. Göran Arkler VD OnRoad

9 Solar STO Scandinavia Biltema Våra kunder våra vänner - ett kundcase säger mer än 1000 ord. Solars kunder kan enkelt lägga sina materialbeställningar på webben fram till klocka 18:00. Under kvällen och natten plockas och skickas sedan ordern från en av Solars hubbar i landet för att vara hos kund, ute på arbetsplats senast 07:00 eller 10:00. Till destinationer som är svårare att nå kan det falla på rimligheten men då sker istället leveras före 12:00. Doggy Doggy och West Cargo Vårgårda har ett långt samarbete kring lagringsuppdraget. Sedan november 2010 innefattar uppdraget nu även att OnRoad har avtalet för DOGGYs alla inrikestransporter (undantaget de bilar som går mellan lager och fabrik). Uppdraget kräver ett mycket nära samarbete mellan DOGGY och OnRoad som lagrar, plockar och transporterar allt från tomma foderförpackningar till färdigför- STO Scandinavia erbjuder fasadsystem och olika sorters beläggningar för golv och betong inom handel och industri. Via OnRoad sker leveranser till kund varje dag med exakt tidsangivelse när godset anländer. STO kan också beställa bilar och bygg- och anläggningsfordon som inte är knutna till OnRoads verksamhet. STOs affärssystem är direktkopplat via EDI till kundägaren i OnRoad. För smidig, snabb och säker orderhantering. EEL EEL ägs av butikskedjorna ELON och Elkedjan. EEL s vitvarulager för hela Sverige ligger i Örebro. OnRoad sköter alla leveranser till Dalarna och Stockholmsområdet, Vitvaror är skadebenägna varor som måste behandlas med varsamhet vi är därför mycket glada att EEL anser att reklamationerna har varit med deras mått mätt små. Biltema har sina 3 centrallager samlade på en ort i södra Sverige. Undantaget är mellanlagret för kemprodukter som ligger några mil från centrallagren. OnRoad levererar dels in produkter från alla svenska tillverkare till centrallagren men sköter också dagliga leveranser till 18 av Biltemas butiker i Sverige. Uppragets utmaning är att följa säsongsvolymerna maximera antal samleveranser och lasta godset helt och säkert då ingen pall är den andra lik. kuehne+nagel Kuehne+Nagel är speditören som tidigare var delägare i OnRoad men fungerar nu som kund. On- Road är en del av Kuehne+Nagels distributionsverksamhet i Sverige. Vi hämtar gods hos kund och kör det till någon av Kuehne+Nagels terminaler där det lastas på tåg, båt, bil eller för fortsatt färd med flyg ut i världen. För import gäller motsatt tågordning. Vissa kunder har också rena inrikesflöden som OnRoad transporterar från början till slut. packat foder. K-Rauta OnRoad lagerför det mesta av K-Rautas sortiment i Borås. Stockmos Stockmos bokar online via OnRoad OnLine webbbokning och OnRoad Vill du veta mer? Från lagret levererar OnRoad till distribuerar sedan godset till sju alla butiker i Sverige från Malmö till Haparanda, direkt från lager till butik. Godset är pallat på alla sätt och transporterna går 5 dagar/veckan spritt på alla butiker. I uppdraget ingår slotttider vid stora grossister med tolv lager. För att göra det enkelt för kunden och minska ledtiderna för alla typer av ärenden har Stockmos en dedikerad kontaktperson hos OnRoad. Vid valet av transportpartner var OnRoads storlek av betydelse. Stockmos upplever Be din säljare berätta! lastning i Borås men inte vid leve- att de får bättre attention hos en rans till butikerna. leverantör som inte är riktigt lika stor som de största drakarna.

10

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter.

Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter. Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter. Alwex-koncernen Fakta Alwex Transport AB med huvudkontor i Växjö är moderbolag

Läs mer

Logistik som du vill ha den

Logistik som du vill ha den Logistik som du vill ha den Kundanpassade lösningar regionalt, nationellt och internationellt AkkaFrakt Bas: Malmö Antal delägare: 260 Antal enheter: 650 Centralen Bas: Trollhättan (Trestadsområdet) Antal

Läs mer

OnRoads transportnätverk är det fjärde största i Sverige och täcker från norr till söder.

OnRoads transportnätverk är det fjärde största i Sverige och täcker från norr till söder. OnRoad OnRoad OnRoad grundades 2005 och transporterar del- och helpartigods över hela Sverige. Det ägas av åtta företag som oavsett storlek och omsättningen har lika stor del i företaget. Nätverket länkas

Läs mer

Stockholm Årsta Kombiterminal

Stockholm Årsta Kombiterminal Stockholm Årsta Kombiterminal Jernhusen Stockholm Årsta Kombiterminal Sveriges modernaste logistikcenter Strategiskt läge. Centralt i Stockholm Jernhusen Stockholm Årsta Kombiterminal Gods vill helst åka

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

OnRoad. Under ytan på det moderna svenska inrikesnätet

OnRoad. Under ytan på det moderna svenska inrikesnätet OnRoad Under ytan på det moderna svenska inrikesnätet Vi är vad vi tänker OnRoad är efter fyra år det fjärde inrikesalternativet i Sverige vad gäller styckegodstransporter. Vi är nu etablerade inom transportbranschen

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

OnRoad. Stort och smått

OnRoad. Stort och smått OnRoad Stort och smått 4...Att vara en hjälte Vad är en hjälte? Ofta går kanske tanken till karaktärer med välformade muskler och breda leenden. Spindelmannen, Zorro och Stålmannen är några. Men är det

Läs mer

TranSpOrT TJänSTEr LaGEr

TranSpOrT TJänSTEr LaGEr TranSpOrT TJänSTEr LaGEr BäSta VäGeN Vårt MåL... Matthias Gödecke (VD Gödecke eurotrans Gmbh) 2 GÖDECKE LOGISTIK FILOSOFI GÖDeCke LoGiStik står för kvalitet och säkerhet. i över 60 år har vi varit transport-

Läs mer

Kombinera mera för miljöns skull

Kombinera mera för miljöns skull Välkommen! Dagens webbseminarium startar kl 10. Kombinera mera för miljöns skull med Gösta Hultén Intelligent Logistik Redaktör för handboken Inköp & Logistik Så här går det till Ställ gärna frågor under

Läs mer

På vägarna sedan 1929 Familjeföretaget inne på fjärde generationen

På vägarna sedan 1929 Familjeföretaget inne på fjärde generationen E t t m o d e r n t t r a n s p o r t - o c h l o g i s t i k f ö r e ta g OLSSONS åkeri Under alla år har Volvo varit, och är alltjämt, den största uppdragsgivaren. Vår huvudsysselsättning är fjärrtrafik

Läs mer

Vårt ord håller hela vägen

Vårt ord håller hela vägen Vårt ord håller hela vägen Vår KundWEBB förenklar din vardag Ett förtroende byggt av pålitlighet, kompetens och kapacitet Med hjälp av AkkaFRAKTs KundWEBB kan du minska tiden du lägger på administration

Läs mer

DHL Inrikes. Transporter inom Sverige. Enkelt, flexibelt och pålitligt.

DHL Inrikes. Transporter inom Sverige. Enkelt, flexibelt och pålitligt. DHL Inrikes DHL Inrikes. Transporter inom Sverige. Enkelt, flexibelt och pålitligt. Flexibla inrikestransporter som ger dig kontroll över logistiken. DHL Inrikes är en unik tjänst på marknaden som ger

Läs mer

Logistikföretagen och deras utbud

Logistikföretagen och deras utbud Logistikföretagen och deras utbud Källa: Logistik för konkurrenskraft ett ledaransvar (Dag Björnland, Göran Persson, Helge Virum; red), Liber, upplaga 2003 1 Strukturering av logistikföretag Kategori III

Läs mer

Logistiktjänster för Norden samt övriga världen.

Logistiktjänster för Norden samt övriga världen. Vill du veta mer? Kontakta oss så hjälper vi dig. Posten Logistik Kundtjänst 0771-33 33 10. posten.se/norden Logistiktjänster för Norden samt övriga världen. Nordens viktigaste paket skickas med Posten.

Läs mer

Tema - ljus. Sätt dig tillrätta och häng med!

Tema - ljus. Sätt dig tillrätta och häng med! på väg nr 2 2013 Tema - ljus Nu har sommaren tagit över i almanackan. Vi har upplevt dagar i ett gulgrönt pollenskimmer, äppelblom och de första riktigt varma kvällarna. Det härliga med sommaren är att

Läs mer

SCHENKERparcel Vi levererar paket enkelt, snabbt och säkert. Globalt nätverk. Brett paketutbud. Flexibla privatleveranser. Smarta företagspaket

SCHENKERparcel Vi levererar paket enkelt, snabbt och säkert. Globalt nätverk. Brett paketutbud. Flexibla privatleveranser. Smarta företagspaket SCHENKERparcel Vi levererar paket enkelt, snabbt och säkert Globalt nätverk Brett paketutbud Flexibla privatleveranser Smarta företagspaket Så kontaktar du Schenker Schenker AB stark aktör i ett globalt

Läs mer

SANITETSKAMPANJ. 15 september - 3 oktober 2014 VI ÖPPNAR DÖRREN FÖR BRA AFFÄRER!

SANITETSKAMPANJ. 15 september - 3 oktober 2014 VI ÖPPNAR DÖRREN FÖR BRA AFFÄRER! SANITETSKAMPANJ 15 september - 3 oktober 2014 VI ÖPPNAR DÖRREN FÖR BRA AFFÄRER! Tillgänglighet utgör tillsammans med tillförlitlighet och kompetens ledorden för Dahl. Tillgänglighet är också temat för

Läs mer

hållbarhet Agilitys miljöarbete under 2010

hållbarhet Agilitys miljöarbete under 2010 hållbarhet Agilitys miljöarbete under 2010 Om Agility Agility, ett företag med rötterna i marknader under utveckling, effektiviserar varuflödeskedjor i några av världens mest utmanande miljöer. Miljöpolicy

Läs mer

EXPERTER 12 NYA. Gör det enklare att vara proffs

EXPERTER 12 NYA. Gör det enklare att vara proffs EXPERTER 12 NYA Gör det enklare att vara proffs Det är det personliga handslaget som skiljer oss från mängden. MED AHLSELL SOM LEVERANTÖR FÅR DU: En trygg partner. Tillgång till marknadens bredaste ortiment

Läs mer

ett åkeri som tar ansvar

ett åkeri som tar ansvar ett åkeri som tar ansvar Oskarsson & Nilsson Åkeri AB Ett företag som går framåt Oskarsson o Nilsson Åkeri AB startades redan 1966 av Bengt-Olof Nilsson och XXX Oskarsson och blev snabbt ett pålitligt

Läs mer

Pressmeddelande. För mer information kontakta. Håkan Östlund VD & ägare Göthes AB. Tidigare VD & delägare Industribeslag Sjögren AB

Pressmeddelande. För mer information kontakta. Håkan Östlund VD & ägare Göthes AB. Tidigare VD & delägare Industribeslag Sjögren AB Pressmeddelande Måndag 6 oktober 2014 Den 2 oktober 2014 blev Industribeslag Sjögren AB en del av Göthes koncernen, ett förvärv som stärker och breddar Göthes position på OEM-marknaden inom lås, beslag

Läs mer

Lösningar för ventilation

Lösningar för ventilation lindab ventilation Lösningar för ventilation Vår vision Lindab skall uppfattas som världens bästa varumärke i VVS-branschen. Mission Vår mission är att göra det möjligt för alla människor att åtnjuta

Läs mer

Var fjärde domstol använder inte rättstolkar

Var fjärde domstol använder inte rättstolkar 1(6) Pressmeddelade den 23 februari 2011 Var fjärde domstol använder inte rättstolkar Var fjärde domstol i Sverige, 25 procent, ställer inte krav på att rättstolkar anlitas när de köper tolktjänster. Det

Läs mer

hållbarhet Agilitys miljöarbete under 2013

hållbarhet Agilitys miljöarbete under 2013 hållbarhet Agilitys miljöarbete under 2013 Om Agility Agility, ett företag med rötterna i marknader under utveckling, effektiviserar varuflödeskedjor i några av världens mest utmanande miljöer. örnsköldsvik

Läs mer

ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG

ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG OLSSONS ÅKERI Under alla år har Volvo varit och är alltjämt den största uppdragsgivaren. På senare tid har även SCA kommit in som en stor kund. Vår huvudsysselsättning

Läs mer

STOBY ERBJUDER DIG IDÉ, KUNSKAP & KVALITET

STOBY ERBJUDER DIG IDÉ, KUNSKAP & KVALITET ENTREPRENAD LEVERANS AV INDUSTRIFÄRG BALLINGSLÖV STOBY FLYGAREGATAN12GATA ATANAN STOBY VÄXJÖ STOBY HALMSTAD BUTIK & ENTREPRENAD BUTIK, ENTREPRENAD, INDUSTRI & HUVUDKONTOR OKVÄGEN 6 BALLINGSLÖV STOBY NÄSSELVÄGEN

Läs mer

SCHENKERconcepts Skräddarsydda transporter. Globalt nätverk. Schenker Concepts i korta drag. Verktygslåda. Konceptmoduler. Så kontaktar du Schenker

SCHENKERconcepts Skräddarsydda transporter. Globalt nätverk. Schenker Concepts i korta drag. Verktygslåda. Konceptmoduler. Så kontaktar du Schenker SCHENKERconcepts Skräddarsydda transporter Globalt nätverk Schenker Concepts i korta drag Verktygslåda Konceptmoduler Så kontaktar du Schenker Schenker AB stark aktör i ett globalt nätverk Schenker Concepts

Läs mer

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig!

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! 1VI VÅGAR TÄNKA NYTT JSB vågar tänka nytt. På så sätt kan vi leverera vad samhället behöver både idag och imorgon. Det är ett nytänkande

Läs mer

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK FRIHET Svenska Investeringsgruppens vision är att skapa möjligheter för ekonomisk tillväxt och frihet genom att identifiera de främsta fastighetsplaceringarna på marknaden. Vi vill hjälpa våra kunder att

Läs mer

Radioundersökningar. Rapport II 2015. TNS Sifo. Radioundersökningar

Radioundersökningar. Rapport II 2015. TNS Sifo. Radioundersökningar Radioundersökningar Rapport II 2015 TNS Sifo Radioundersökningar TNS Sifo 2015 1531602 TNS Sifo Radioundersökningar Rapport II 2015, lokala områden Denna rapport omfattar data avseende radiolyssnandet

Läs mer

Samordnad varudistribution. En distributionslösning i Halmstads kommun

Samordnad varudistribution. En distributionslösning i Halmstads kommun Samordnad varudistribution En distributionslösning i Halmstads kommun Bakgrund: En ohållbar situation Transporterna står för hälften av koldioxidutsläppen i Halland Mycket tung trafik i centrala Halmstad

Läs mer

DEL 2 AV 3: GODSTRAFIK I SKÅNE MAJ 2013

DEL 2 AV 3: GODSTRAFIK I SKÅNE MAJ 2013 hela DEL 2 AV 3: GODSTRAFIK I SKÅNE MAJ 2013 Mer än en miljon lastbilar passerar varje år Skåne på väg till och från andra destinationer - det blir tretton fordon i bredd genom hela Sverige. enom Skåne

Läs mer

Tema - nytt. Nytt år, kanske nya tider och nya ansikten. Utan att vi försökte kom detta nummer av PåVäg att handla om Nytt.

Tema - nytt. Nytt år, kanske nya tider och nya ansikten. Utan att vi försökte kom detta nummer av PåVäg att handla om Nytt. på väg nr 1 2013 Tema - nytt Nytt år, kanske nya tider och nya ansikten. Utan att vi försökte kom detta nummer av PåVäg att handla om Nytt. Vi känner vår nya Operativa chef Håkan Nydén på pulsen. Presenterar

Läs mer

SYDOSTLÄNKEN. För en bättre regional utveckling. Fyra kommuner i samverkan Älmhult Osby Olofström Karlshamn

SYDOSTLÄNKEN. För en bättre regional utveckling. Fyra kommuner i samverkan Älmhult Osby Olofström Karlshamn Alvesta Växjö För en bättre regional utveckling SYDOSTLÄNKEN Älmhult Hökön y Lönsboda Vilshult Olofström K Kristianstad Bromölla Sölvesborg Fyra kommuner i samverkan Älmhult Osby Olofström Karlshamn med

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

Länken till personalen på vägarna. Connected Navigation

Länken till personalen på vägarna. Connected Navigation Länken till personalen på vägarna. Connected Navigation Miljövänlig körning Skydda miljön och dina förare genom att övervaka indikatorer för säker körning och minskade koldioxidutsläpp. Förarna förbrukar

Läs mer

Vår Verklighet. Vi har en vision. Grönsakshallen Sorunda. ska med glädje och passion skapa växtrikedom för våra kunder och oss själva.

Vår Verklighet. Vi har en vision. Grönsakshallen Sorunda. ska med glädje och passion skapa växtrikedom för våra kunder och oss själva. Vår Verklighet Vår Verklighet Gunnar Netz, vd Grönsakshallen Sorunda Vi har en vision Grönsakshallen Sorunda ska med glädje och passion skapa växtrikedom för våra kunder och oss själva. Det var en gång..

Läs mer

INSTRUMENT- FABRIKEN

INSTRUMENT- FABRIKEN KONTOR LAGER Projekt INSTRUMENT- FABRIKEN 12-4000m 2 NORRA ULVSUNDA I BROMMA erbjuder ett fantastiskt läge i ett expansivt och centralt område med goda kommunikationer - till mycket konkurrenskraftiga

Läs mer

Vi är offensiva och gillar utmaningar

Vi är offensiva och gillar utmaningar YRKESAKADEMIN Vi är offensiva och gillar utmaningar YrkesAkademin är ett av Sveriges största och mest offensiva utbildningsföretag. Vi finns i hela landet. Varje vecka går över två tusen personer någon

Läs mer

En liten bok om #NÄTKÄRLEK

En liten bok om #NÄTKÄRLEK En liten bok om #NÄTKÄRLEK Vi behöver mer nätkärlek! Kommentarer som smärtar. En bild som sprids. En grupp du inte får vara med i. Eller meddelanden fyllda med hat och hot. Kränkningar på nätet tar många

Läs mer

VÄNERHAMN KOMPLETTA LOGISTIKLÖSNINGAR

VÄNERHAMN KOMPLETTA LOGISTIKLÖSNINGAR VÄNERHAMN KOMPLETTA LOGISTIKLÖSNINGAR Skandinaviens mest centrala kusthamn KARLSTAD VÄNERHAMN AB är en av Sveriges största hamnaktörer med en årlig godsvolym motsvarande GRUVÖN KRISTINEHAMN cirka 3 miljoner

Läs mer

TRRs metodik för uppsagda baseras på: Nuläge

TRRs metodik för uppsagda baseras på: Nuläge Vad gör TRR? Hur står det till idag då? Då och då uppstår situationer då ändrade förutsättningar tvingar företagsledningen att förändra företagets organisation. Vissa gånger med expansion och nyrekrytering

Läs mer

Samordnade transporter vilka är miljökonsekvenserna

Samordnade transporter vilka är miljökonsekvenserna Samordnade transporter vilka är miljökonsekvenserna Olof Moen Att upphandla med miljökrav och sociala krav Upphandling 24 Stockholm 2012-09-27 Logistik i kommunens varuförsörjningskedja Olof Moen MÄTBARHET

Läs mer

Vi genomför företagsöverlåtelser. på global räckvidd, industriell förståelse och värdeskapande analys.

Vi genomför företagsöverlåtelser. på global räckvidd, industriell förståelse och värdeskapande analys. Vi genomför företagsöverlåtelser baserat på global räckvidd, industriell förståelse och värdeskapande analys. Förmågan att träffa rätt För oss på Avantus är det viktigt med personlig rådgivning, kom binerat

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION )))

FÖRETAGSPRESENTATION ))) FÖRETAGSPRESENTATION ))) Information som ska spridas och information som ska sparas Det började under femtiotalets byggboom. Information i form av mått och material behövde mångfaldigas och distribueras

Läs mer

Effektiva transporter av partigods

Effektiva transporter av partigods DB SCHENKERdirect Effektiva transporter av partigods Globalt nätverk DB SCHENKERdirect i korta drag Snabbaste vägen till mottagaren Skräddarsydda lösningar Så kontaktar du Schenker Schenker AB stark aktör

Läs mer

Har vi optimal plockteknik?

Har vi optimal plockteknik? Har vi optimal plockteknik? En lagerresa från starten 2005 Stayhard startades 2005 av två unga entreprenörer, Daniel Möller och Joakim Naumburg, i ett källarförråd på 15 kvadratmeter idén kom under en

Läs mer

DAHL KYLA VÄLKOMMEN TILL

DAHL KYLA VÄLKOMMEN TILL Dahl Kyla VÄLKOMMEN TILL DAHL KYLA Dahl Kyla ingår i Dahl Sverige AB, Sveriges ledande handelsbolag inom VVS. Vi har lång erfarenhet och vill hjälpa dig som arbetar med kyla. Det gäller allt från projekt,

Läs mer

En oberoende partner när ni söker kvalitet

En oberoende partner när ni söker kvalitet En oberoende partner när ni söker kvalitet En gasell med fokus på effektiva logistiklösningar Sedan starten 2005 har Höglands Logistik utvecklats på ett sätt vi knappt trodde var möjligt. På bara några

Läs mer

OnRoad. Under ytan på det moderna svenska inrikesnätet

OnRoad. Under ytan på det moderna svenska inrikesnätet OnRoad Under ytan på det moderna svenska inrikesnätet VD eller lagtränare? I januari 2005 stod jag med två tomma händer och ett uppdrag att skapa ett nytt Svenskt inrikesnätverk. Kuehne+Nagel som var initiativtagare

Läs mer

INDEX-TRAUB Nordic AB firar 50 år

INDEX-TRAUB Nordic AB firar 50 år INDEX-TRAUB Nordic AB firar 50 år Öppet Hus 15 17 maj 2013 1963 grundades Svenska Traub AB som ett helägt dotterbolag till TRAUB AG. Över 4500 kurvstyrda och långt mer än 1000 CNC-styrda verktygsmaskiner

Läs mer

limatsmarta Klimatsmarta logistiktjänster ogistiktjänster

limatsmarta Klimatsmarta logistiktjänster ogistiktjänster limatsmarta Klimatsmarta logistiktjänster ogistiktjänster Nordanå skall vara en attraktiv part när det gäller klimatsmarta logistiktjänster till företag i Sverige samt Europa. Vi skall också vara en attraktiv

Läs mer

H E L S I N G F O R S

H E L S I N G F O R S Företagsledning FörETagSLEDning Helhetsperspektiv på företaget och chefskapet. Är du redo att på allvar utmana dig själv, att ifrågasätta det du tar för givet, att se nya perspektiv, bygga ny kunskap och

Läs mer

StoVentec - ventilerat fasadsystem på Tjuvholmen, Aker Brygge. Sto Scandinavia AB Presentation. Företaget. Sto. Omsorgsfullt byggande.

StoVentec - ventilerat fasadsystem på Tjuvholmen, Aker Brygge. Sto Scandinavia AB Presentation. Företaget. Sto. Omsorgsfullt byggande. StoVentec - ventilerat fasadsystem på Tjuvholmen, Aker Brygge Sto Scandinavia AB Presentation Företaget Sto Omsorgsfullt byggande. Företaget Sto Sto Scandinavia AB utvecklar, producerar och marknadsför

Läs mer

Frågor från mailen fragvis@ok.se 2015 som berör OKQ8 Utveckling

Frågor från mailen fragvis@ok.se 2015 som berör OKQ8 Utveckling Frågor från mailen fragvis@ok.se 2015 som berör OKQ8 Utveckling Förslag till OKQ8 Förse pumphandtagen med bättre märkning så att feltankningar kan undvikas! OKQ8 ska koncentrera sig på bensin och inte

Läs mer

Växande e-handel utmanar detaljhandelns logistik

Växande e-handel utmanar detaljhandelns logistik Pressinformation, december 2013 Växande e-handel utmanar detaljhandelns logistik Detaljhandeln står idag inför stora utmaningar. Kunderna är mer kräsna och illojala än någonsin tidigare. Konkurrensen är

Läs mer

Skräddarsydda transporter

Skräddarsydda transporter DB SCHENKERconcepts Skräddarsydda transporter Globalt nätverk DB SCHENKERconcepts i korta drag Verktygslåda Konceptmoduler Så kontaktar du Schenker Schenker AB stark aktör i ett globalt nätverk Schenker

Läs mer

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som

Läs mer

ST inom Försäkringskassan 2015-05-19 Avdelning 102

ST inom Försäkringskassan 2015-05-19 Avdelning 102 BESKRIVNING AV FÖRSÄKRINGSKASSANS ORGANISATION KOPPLAD TILL ORGANISATION FÖR PARTSSAMVERKAN OCH ÖVER VILKA SEKTIONER SOM ST:S MEDLEMMAR TILLHÖR Förteckningen ska tydliggöra hur FK:s organisation är kopplad

Läs mer

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam Vårt sätt att vara Vi är Skanska. Men vi är också ett stort antal individer, som tillsammans har ett ansvar för att vårt företag uppfattas på ett sätt som andra respekterar och ser upp till. Det är hur

Läs mer

Sunda transporter från sunda åkeriföretag

Sunda transporter från sunda åkeriföretag UTSKRIVBAR VERSION AV PROGRAMFÖRKLARING Fair TRANSPORT format: Liggande A4 Sunda transporter från sunda åkeriföretag Programförklaring Bra val ska löna sig. Både för dem som köper och säljer transporter.

Läs mer

Smarta företag 2011-01-23

Smarta företag 2011-01-23 Smarta företag 2011-01-23 1 Övergripande mål med projektet Målet är att 50% av alla företag skall vara Smarta Företag 2015. Ett Smart Företag: erbjuder ett mobilt arbetssätt för de som behöver det erbjuder

Läs mer

Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia...

Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia... Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia... Den 1 maj 2011 övergick Metria från att vara en division inom Lantmäteriet till att bli ett statligt aktiebolag. Därmed skapades en förutsättning för varumärket

Läs mer

Schenker AB Lars Andreen - Trafiksäkerhetsansvarig. Sveriges ledande transport- och logistikföretag.

Schenker AB Lars Andreen - Trafiksäkerhetsansvarig. Sveriges ledande transport- och logistikföretag. Schenker AB Lars Andreen - Trafiksäkerhetsansvarig Sveriges ledande transport- och logistikföretag. 1 Schenker AG - ledande leverantör av integrerade logistiktjänster Med en omsättning på 6,225 miljoner

Läs mer

Företagspresentation 2010. Alltransport. - Vi skapar framtidens transporter

Företagspresentation 2010. Alltransport. - Vi skapar framtidens transporter Företagspresentation 2010 Alltransport - Vi skapar framtidens transporter Affärsområden - Tank & Miljö - Fjärr & Distribution - Bygg & Anläggning Anställda Ca 140 aktiva åkare/maskinägare som också är

Läs mer

Att driva en Önskabutik!

Att driva en Önskabutik! Att driva en Önskabutik! Önskakedjan FAKTA OCH SIFFROR Önskakedjan består av 35 butiker med ett 100-tal anställda och omsatte 2014 ca 167 mkr, exklusive moms. Butikerna finns idag i huvudsak i mindre städer

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

Nettoprislista. Anbudsområde A Förskola

Nettoprislista. Anbudsområde A Förskola Nettoprislista Anbudsområde A Förskola Förskola Välkommen till funkab Vårt sortiment Förskolemiljön ställer särskilda krav på säkerhet och hållbarhet. Kraven och behoven ser olika ut när det kommer till

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

BiMe trucks och andra satsningar på biogas Roland Nilsson

BiMe trucks och andra satsningar på biogas Roland Nilsson E.ON Gas Sverige AB BiMe trucks och andra satsningar på biogas Roland Nilsson Lite siffror om E.ON Gas Runt 100 anställda i bolaget. 25 000 kunder. 1.3 miljarder kronor i omsättning. Fordonsgasaffären

Läs mer

Mötes- och resepolicy Kick-off 8 november 2011. Trafikverket och Hålllbar Mobilitet Skåne i samverkan!

Mötes- och resepolicy Kick-off 8 november 2011. Trafikverket och Hålllbar Mobilitet Skåne i samverkan! Mötes- och resepolicy Kick-off 8 november 2011 Trafikverket och Hålllbar Mobilitet Skåne i samverkan! Snabba fakta om Trafikverket Generaldirektör Gunnar Malm Huvudkontoret ligger i Borlänge Regionkontor

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som. IT-chef

Uppdragsbeskrivning. för rollen som. IT-chef Uppdragsbeskrivning för rollen som IT-chef Välkommen till EEL AB ELON Elkedjan Logistic AB (EEL) grundades 2004 som ett samarbete mellan två av Sveriges ledande vitvarukedjor ELON och Elkedjan. Under de

Läs mer

Samarbete mellan Svensk Bowling och ICA MAXI

Samarbete mellan Svensk Bowling och ICA MAXI Samarbete mellan Svensk Bowling och ICA MAXI Lördagar vecka 9, 10 och 11 kommer SBHF och Svenska Bowlingförbundet att ha ett samarbete med ICA Maxi-butiker runtom i Sverige. Samarbetet är ett unikt tillfälle

Läs mer

Jonas Ogvall, Vd Svensk Digital Handel

Jonas Ogvall, Vd Svensk Digital Handel Jonas Ogvall, Vd EMOTA-EU Omvärldsbevakning & rapportering Riksdag Samhälle Press Leverantörer Påverkan & Förändring Betalningar & säkerhet EU-Bevakning Framtidssäkrar medlemmarnas digitala verksamhet

Läs mer

Trailereffekter AB. Specialisten på delar till trailers och släpvagnar. Bild. 2013-03-26 Anita Lennerstad 1

Trailereffekter AB. Specialisten på delar till trailers och släpvagnar. Bild. 2013-03-26 Anita Lennerstad 1 Trailereffekter AB Bild Specialisten på delar till trailers och släpvagnar 2013-03-26 Anita Lennerstad 1 Utveckling bild bild Axel Johnson AB BRIAB bild Trailereffekter AB Transporteffekter AB Trailereffekter

Läs mer

Indexator Rotator Systems AB

Indexator Rotator Systems AB Indexators filosofi Indexators filosofi Indexator Rotator Systems har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla

Läs mer

Ägare & företagsledning

Ägare & företagsledning Med rötterna i Småland En erfaren yngling! Fameco Group är ett ungt företag, trots det har vi gjort en lång resa. Från ursprunget som små familjeföretag, startade på 1940-talet, till en företagsgrupp med

Läs mer

Talmanus till presentation om nätvardag 2015

Talmanus till presentation om nätvardag 2015 Talmanus till presentation om nätvardag 2015 Bild 1: Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen. Du kan även ladda hem manuset på www.surfalugnt.se om du vill ha manuset separat. Om du inte

Läs mer

Nettoprislista. Anbudsområde H Värdeskåp

Nettoprislista. Anbudsområde H Värdeskåp Nettoprislista Anbudsområde H Värdeskåp Värdeskåp Välkommen till Informa Vårt sortiment I vårt värdeskåpssortimentet finns brand- och inbrottsklassade värdeskåp samt säkerhetsskåp tillverkade enligt högsta

Läs mer

SBL Företagsledning. för bygg och fastighet

SBL Företagsledning. för bygg och fastighet SBL Företagsledning för bygg och fastighet SBL FörETagSLEdning FÖr bygg och fastighet Företagsledningsprogram med fokus på utmaningar inom bygg- och fastighetssektorn Vår utgångspunkt är att utveckla ditt

Läs mer

GAMING. snabb hantering av spelmaterial

GAMING. snabb hantering av spelmaterial GAMING snabb hantering av spelmaterial 1 2 3 Helhetslösning för event och spel Brottas du med att få logistiken till flera tusen spelombud att fungera med bara några timmars ledtid? Försöker du få spelrelaterad

Läs mer

Workshop 3. -Hur kan vi samverka och fördela tillgängligt bränsle vid brist?

Workshop 3. -Hur kan vi samverka och fördela tillgängligt bränsle vid brist? Workshop 3 -Hur kan vi samverka och fördela tillgängligt bränsle vid brist? Energipolitiken utgår från en global liberal marknadsstrategi Marknaden ska lösa de energisäkerhetsproblem som kan uppkomma.

Läs mer

T3 Airframe. det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR

T3 Airframe. det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR T3 Airframe det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR T3 Airframe - ger oslagbar flexibilitet och stabilitet med ett fåtal skickligt utformade komponenter. Med vårt nya, unika och

Läs mer

Samordnad varudistribution 2.0. Ystad-Österlenklustrets samordning av transporter i en nu upphandlingsform. Olof Moen Logistiker

Samordnad varudistribution 2.0. Ystad-Österlenklustrets samordning av transporter i en nu upphandlingsform. Olof Moen Logistiker Samordnad varudistribution 2.0 Ystad-Österlenklustrets samordning av transporter i en nu upphandlingsform Olof Moen Logistiker Kommunens roll godstransporter Ändra regelverk Ändra beteende FoU City logistik

Läs mer

Lantmännen. Anders Jideklev. Koncernlogistikchef

Lantmännen. Anders Jideklev. Koncernlogistikchef Lantmännen Anders Jideklev Koncernlogistikchef Lantmännen Internrevision Styrelse Juridik Vd & koncernchef Strategi & affärsutveckling, FoU Ekonomi & Finans Varuflöde Human Resources Division Lantbruk

Läs mer

Ett samarbete mot utanförskap och mobbning

Ett samarbete mot utanförskap och mobbning Lärarhandledning Ett samarbete mot utanförskap och mobbning Gilla: Hata Horan har kommit till genom ett samarbete mellan Johanna Nilsson, Pocketförlaget och Friends. Vi vill att du som läser ska bli berörd,

Läs mer

MEDARBETARE VÅR VIKTIGASTE RESURS ADDTECHS CODE OF CONDUCT MEDARBETARE

MEDARBETARE VÅR VIKTIGASTE RESURS ADDTECHS CODE OF CONDUCT MEDARBETARE MEDARBETARE VÅR VIKTIGASTE RESURS Det är våra medarbetare som gör Addtech. De är vår absolut främsta resurs. Ansvar och frihet är två av Addtechs kärnvärden och sammanfattas som "Frihet under ansvar",

Läs mer

BETONGELEMENT ENTREPRENAD MARK & MUR STÖDMURAR NATURLIG KVALITET. VA-sySTEM FABRIKSBETONG

BETONGELEMENT ENTREPRENAD MARK & MUR STÖDMURAR NATURLIG KVALITET. VA-sySTEM FABRIKSBETONG BETONGELEMENT ENTREPRENAD MARK & MUR STÖDMURAR NATURLIG KVALITET VA-sySTEM FABRIKSBETONG 02 03 VÄLKOMMEN TILL STARKA! Som självständigt familjeföretag med cirka 250 medarbetare tillverkar och levererar

Läs mer

SCHENKERsystem Säkra transporter av styckegods. Globalt nätverk. Schenker System i korta drag. Smart, enkelt och effektivt. Skräddarsydda lösningar

SCHENKERsystem Säkra transporter av styckegods. Globalt nätverk. Schenker System i korta drag. Smart, enkelt och effektivt. Skräddarsydda lösningar SCHENKERsystem Säkra transporter av styckegods Globalt nätverk Schenker System i korta drag Smart, enkelt och effektivt Skräddarsydda lösningar Så kontaktar du Schenker Schenker AB stark aktör i ett globalt

Läs mer

Statens inköpscentral Box 2218 103 15 Stockholm Upprättat av Projektnamn Dokumenttyp Mattias Ek Fordonsförhyrning Bilaga 1 c, Kravspecifikation

Statens inköpscentral Box 2218 103 15 Stockholm Upprättat av Projektnamn Dokumenttyp Mattias Ek Fordonsförhyrning Bilaga 1 c, Kravspecifikation 2012-03-16 1 (8) Bilaga 1 c Kravspecifikation Övrig förhyrning 1 Introduktion 1.1 Avgränsning Denna kravspecifikation gäller för fordon som inte förhyrs i samband med annan resa, t.ex. flyg eller tågresa.

Läs mer

ST inom Försäkringskassan 2012-10-26 Avdelning 102

ST inom Försäkringskassan 2012-10-26 Avdelning 102 FÖRHANDLINGSANSVARIGA VID REVISION 2012-10-01 Detta är den ansvarsfördelning som görs av avdelningsstyrelsen. Ansvaret handlar om att vara den person som arbetsgivaren tar kontakt med inför kallelse till

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

Bygg & Anläggning. Betong Tunatorp Container- och avfallstransporter Kranbilar och lyfttjänster Entreprenad Tippbilar

Bygg & Anläggning. Betong Tunatorp Container- och avfallstransporter Kranbilar och lyfttjänster Entreprenad Tippbilar Välkommen till Alwex affärsområde Bygg & Anläggning en verksamhet fylld av produkter och tjänster! Här ryms allt från tillverkning och transport av betong, lyft- och krantjänster, maskiner och entreprenad,

Läs mer

Vårt material betong, är vi väldigt stolta över. Betongen är ett naturligt material som är återanvändbart. Det är bra för miljön det!

Vårt material betong, är vi väldigt stolta över. Betongen är ett naturligt material som är återanvändbart. Det är bra för miljön det! Vårt material betong, är vi väldigt stolta över. Betongen är ett naturligt material som är återanvändbart. Det är bra för miljön det! STARKA AFFÄRSIDÉ Att erbjuda ett brett sortiment betongprodukter för

Läs mer

Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords

Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords 1 Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords Visste du att anledningen till att de flesta inte tjänar pengar med Adwords är för att du troligtvis fallit offer för alla de lögner som cirkulerar på

Läs mer

Tillsammans bygger vi Svevia.

Tillsammans bygger vi Svevia. Tillsammans bygger vi Svevia. För dig som arbetar på uppdrag av oss på Svevia. Vart är vi på väg? 2 Resan har börjat. Den här trycksaken vänder sig till dig som arbetar tillsammans med oss på Svevia. Du

Läs mer