Nya vänner... Tema. Sätt dig tillrätta och häng med!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nya vänner... Tema. Sätt dig tillrätta och häng med!"

Transkript

1 på väg nr

2 Tema Nya vänner... Tjusningen med OnRoad är utveckling. Under de knappa 10 år som nätverket funnits har man alltid varit inne i en intensiv utvecklingsfas. Från tid till annan har givetvis den fasen inneburit olika saker. Ena året är det trafikstrukturen som utvecklats intensivt andra året marknadsbearbetningen tredje och fjärde året är det utvecklingen av olika IT-verktyg som får bära innebörden. Under 2013 har utvecklingen omfattat nästan alla områden som är möjliga att utveckla, inte minst nätverkets struktur. Vi har växlat ett antal delägare och underleverantörer och nu står vi här med en laguppställning som är gör nätverket starkare och hungrigare än någonsin. I områdena Skåne, Småland, Göteborg, Dalarna och Norrland har vi stärkt oss rejält och fått många nya vänner under Några av dem kommer detta nummer av PåVäg att handla. Sätt dig tillrätta och häng med!

3 Vänner att lita på i Dalarna Vi har länge letat efter den perfekta lösningen i Dalarna berättar OnRoads VD Göran Arkler utan tvekan är det MaserFrakt! MaserFrakt startades 1939, och är med sina 330 delägare, 700 fordon och 600 maskiner ett av Sveriges största transportförmedlingsföretag. Man har på samma sätt som On- Road det stora företagets resurser och effektivitet men värdesätter högt de småskaliga fördelarna med personlig service och närhet som delägarna bidrar med. För oss är ett personligt engagemang och närhet till våra kunder mycket viktigt. Samarbetet med oss ska resultera i ökad konkurrenskraft och lönsamhet för kunderna. säger Lars-Göran Lundgren som är VD på MaserFrakt Distribution AB och avslutar. Därför passar OnRoad in i vår framtida utveckling. Dalarna medför en viss dynamik när det kommer till att möta upp variationerna i säsongsvolymer och erbjuda tillgänglighet även i glesbygd. Att då ha en så stark delägare som MaserFrakt Distribution AB i området innebär både kvalité och utveckling. säger Göran Arkler En vän att lita på bryr sig om andra. MaserFrakt ännu ett i raden av OnRoads delägare som är noga med sin trafiksäkerhetspolicy! I MaserFrakt ska alla entreprenörer och transportörer visa gott omdöme genom sitt uppträdande i trafiken, alltid ta hänsyn till medtrafikanter och bidra till en säkrare trafikmiljö. Det är ingen unik skrivning i vår bransch men Maserfrakt vill göra mer. Därför har man på MaserFrakt valt att skapa trafikupplägg som alltid ger föraren utrymme att anpassa körningen till rådande förhållanden och gällande hastighetsregler. I en kombination med regler om alkolås, undantagslös användning av handsfree under färd, regelbundna syn- och hälsokontroller och utbildningar för betryggande säkring av last är MaserFrakts förare ett säkert inslag i trafiken. Riktigt bra tycker vi i OnRoad, sådana kompisar som känns bra att ha!

4 Nya vänner i väst Fraktkedjan Väst är en av våra nya OnRoad-vänner. Som många andra i OnRoad är Fraktkedjan Väst ett LBC som ägs av 140 aktiva åkerier. De är grunden i företaget och verksamma inom distribution eller anläggning. Distributionen sysselsätter nära 200 bilar i ett regionalt finmaskigt nät både vad gäller transporter och kontakter. Idag arbetar vårt affärsområde Distribution i huvudsak just med regional distribution. Flertalet av våra bilar är kundunika och optimerade för att erbjuda, just den kund de kör för, bästa möjliga lösning. berättar VD Peter Agervi. Vi ser aldrig en transport som ett kortsiktigt uppdrag mellan punkt A och B utan det är en del i ett långsiktigt samarbete där vår uppgift är att hjälpa kunden att utvecklas och erbjuda den kompetens som krävs för att möjliggöra kundens utveckling. Jag vet att det är många i transportbranschen som pratar om att ha den funktionen men vi utför runt 100 dedikerade utvecklingssamtal med 100 av våra viktigaste kunder varje år. För Fraktkedjan Väst är OnRoad en önskad utveckling av affärsområdet Distribution och man ser fram emot att kunna erbjuda Fjärrtransportupplägg till både befintliga och nya kunder. Vi kommer att bli en stark och aktiv partner i OnRoad och tänker inte bara driva Göteborgsterminalen i nätverket utan räknar med att, på riktigt, sätta OnRoad på kartan i vårt område, berättar Peter Agervi. Peter gillar transportbranschen där han varit under hela sitt yrkesverksamma liv men han är övertygad om att den Svenska transportnäringen måste ta sig i kragen. Som bransch måste vi se till att höja nivån på det vi säljer och erbjuda lösningar som höjer värdet på tjänsten för våra kunder. Det är en fråga som jag kommer driva hårt även i OnRoad. Kan vi ta oss ur den eviga katt-på-råttan-lek vi nu lever i, där det ofta är lägsta pris som talar, då kommer vi också kunna locka till oss medarbetare som har kompetensen att höja värdet och nyttan på våra tjänster och våra kunders verksamheter. Peter har sedan han började som VD på Fraktkedjan för 12 år sedan konstant jobbat med att skapa ett lag som tål att synas i sömmarna. Alla pratar om vikten av att utveckla kunderna men att kunna erbjuda mäniskor att växa i företaget är också viktigt. Det bygger dels på att det finns ambitioner men även möjligheter. Vi har försökt att skapa det och idag är jag jätteglad över att vi har en organisation där människor tillåtits utvecklas och också tar den chansen. Det skapar engagemang, lojalitet och ett driv som är bra för företaget. Anledningen till att Peter själv stannat kvar i branschen är mixen mellan högt och lågt. Ena stunden vara nere på detaljnivå i den operativa verksamheten för att i nästa stund växla till att jobba strategiskt och övergripande. På Fraktkedjan Väst viktas inte olika personers insatser Det är i grunden ett lagarbete säger Peter. Hos oss måste ALLA prestera för att vi ska nå våra mål och leverera till våra kunder och det gör vi!

5 Alwex - En gammal vänskap som blommar Per den 1/ är ALWEX delägare i OnRoad. Företagen har arbetat tillsammans under ett flertal år och ALWEX är sedan 4 år tillbaka underleverantör till OnRoad. Nu fördjupar vi samarbetet ytterligare och ALWEX blir delägare i vårt nätverket. Vi har sedan länge haft ett mycket bra samarbete med ALWEX och intentionen har alltid varit att landa i ett delägarskap. Det är jätteroligt att vi kommit till den punkten nu. säger OnRoads VD Göran Arkler och fortsätter. Alla som känner till branschen vet att Småland är en kritisk zon med stora ytor att täcka men ganska få större etablerade transportföretag. Därför är vi väldigt glada över att i vårt nätverk, samarbeta med ALWEX, som är vårt självklara förstahandsval i sydöstra Sverige. Som man kan se i detta nummer av PåVäg är OnRoad just nu inne i en aktiv fas där nätverket utvecklas mycket. Det är mycket som faller på plats just nu. I och med ALWEX delägarskap har vi en stabil, kvalitativ och varaktig lösning för Småland. säger OnRoads operativa chef Håkan Nydén och fortsätter. Nu kommer vi på allvar kunna börja bearbeta den här delen av Sverige och knipa marknadsandelar. Det känns väldigt roligt! Alwex är ett privat aktiebolag som ägs av ca 80 delägare som alla är leverantörer av transport- och maskintjänster till bolaget. Huvudkontoret ligger i Växjö och företaget har även kontor i Kalmar, Uddevalla och Älmhult. Alwex har terminalverksamhet i Alvesta, Kalmar och Malmö. Vi bygger alla våra kundrelationer och affärer på tre grundpelare - Närhet, flexibilitet och tillgänglighet säger Mats Lundmark, VD på ALWEX. Därför passar OnRoad oss som handen i handsken. Den lokala förankringen, att vi själva ansvarar för och har nära kontakten med kund samt tillvaratagandet på organisationens erfarenheter är helt i linje med hur vi arbetar. Samarbetet är ju ingen nyhet. Det vet vi fungerar bra. Skillnaden nu blir att vi får möjlighet att utnyttja alla möjligheter och påverka utvecklingen av OnRoad än bättre. avslutar Mats

6 Nya vänner... AkkaFRAKT överallt, nya vänner... AkkaFRAKT är en transport- och logistikkoncern med bas i södra Sverige och nu även en av OnRoads nya delägare. AkkaFRAKTs verksamhet omfattar bland annat nationella och internationella transport- och logistiktjänster. I OnRoad kommer man att ansvara för den strategiska och mycket viktiga, Skåneregionen. Vi är jätteglada över att ta steget och bli delägare i OnRoad berättar Akka- FRAKTS VD Lars Heidenberg. Nätverket erbjuder den sorts affärsmöjlighet och volymer som vi letar efter och blir en bra del i vår verksamhet. OnRoads tankar om en liten central organisation, personlig service och lokal närvaro stämmer väl överens med våra värdegrunder och vi ser verkligen fram emot att tillsammans kunna utveckla kundernas logistiklösningar. UT Transport i Norr AB nya i OnRoadfamiljen Hela 2013 har präglats av att stärka verksamheten och hitta nya smarta lösningar i OnRoad. Relationen med UT Transport är ett av resultaten med detta arbete och sedan en tid har OnRoad stärkt upp verksamhet ytterligare när UT Transport i Norr AB kommit in som underleverantör den 2/5. UT Transport kommer ansvara för terminaler och linjer i området Umeå, Skellefteå, Luleå. UT Transport i Norr AB är ett familjeägt företag som bildades 1987 och har haft nuvarande ägare sedan år Sedan ägarbytet har företaget haft en tillväxt på 700 %. Idag sysselsätter man ca 75 personer och beräknas omsätta ca 55 miljoner bokslutet 2012/2013. Vi har, sedan vi förvärvade bolaget år 2000, breddat företagets verksamhet och i det arbetet har vår ledstjärna varit att alltid prioritera hög kvalitet och säkerhet på alla uppdrag vi utför. säger Pierre Dorsch som är en av delägarna i UT Transport och avslutar Att bli en del av OnRoad är ytterligare ett steg i vår utveckling som vi är väldigt glada över. Göran Arkler, VD OnRoad, är mycket nöjd. UT Transport är en perfekt partner för våra nordligaste transporter, säger Göran Arkler. De är expansiva med en stark lokal förankring och ett stort fokus på transporter med hög kvalité. De har dessutom en fordonspark som passar våra behov väl med allt från budbilar upp till lastbilar med släp. Det här är en lösning vi är mycket nöjda med berättar OnRoads VD Göran Arkler. Med AkkaFRAKT stärker vi vår hämtnings och distributionstrafik i Skånerregionen. Vår närvaro i Skåne kommer bli maximal med AkkaFRAKTS sju kontor i Malmö, Lund, Ystad, Helsingborg, Kristianstad, och Åhus. AkkaFRAKT har redan tagit över de ansvar som BRING Cargo Inrikes tidigare haft. Ett upprag som de klarat galant! Trots kort tid i nätverket är AkkaFRAKT redan en viktig och väl fungerande del i vårt nätverk

7 Stödorganisationen friends Motsatsen till vänner är väl mobbare, dessvärre kan även de som man ser som sina vänner även vara ens mobbare. Friends är en icke-vinstdrivande organisation med uppdrag är att stoppa mobbning i stort men bland barn och unga i synnerhet. På Friends utbildar och stödjer man skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet. Visionen är ett samhälle där barn och unga växer upp i trygghet och jämlikhet. TV-serien Friends/Vänner Vänner och ovänner intresserar. Det är ingen nyhet. Ett bevis på det är TV-serien Vänner utspelar sig i 1990-talets New York City och i stadsdelen Greenwich Village. Serien skapades av David Crane och handlar om sex personer, den bortskämda och modeintresserade Rachel Green, den pedantiska kocken Monica Geller, den sarkastiske lustigkurren Chandler Bing, tjejmagneten och skådespelaren Joey Tribbiani, den snälle paleontologen Ross Geller och den positiva massören och låtskrivaren Phoebe Buffay. Vänner är en av de mest framgångsrika situationskomedierna som har visats. Det allra sista avsnittet av Vänner sågs av över 52 miljoner tittare i USA. Seriens välkända signaturlåt I ll Be There For You av The Rembrandts blev en relativt stor hit världen över allt eftersom serien blev mer känd. Vänner var omåttligt populär under flera år, men intresset dalade fram till oktober 2001 då intresset för serien ökade igen många hävdar att detta berodde på terrordåden mot USA i september samma år då behövde gemene man få den trygga känslan som infinner sig bland riktiga vänner. Friends arbetar långsiktigt genom utbildning, rådgivning och opinionsbildning för att öka kunskap och engagemang hos vuxna och barn. Friends är en icke-vinstdrivande stiftelse som drivs helt utan statliga bidrag. Verksamheten finansieras genom stöd från företag, stiftelser och privatpersoner samt via de utbildningar man genomför. Fakta om mobbing Under det senaste året har var femte elev blivit kränkt av en annan elev i skolan. Den vanligaste formen av kränkningar är hot, elaka ord och ryktesspridning. När barn blir utsatta för kränkningar handlar det ofta om att barnet bryter mot normen om hur man förväntas vara eller bete sig. Det kan handla om fritidsintressen, klädstil, musiksmak eller sport. Vanligast är kränkningar i årskurs tre till sex. På senare år har Friends arbete även kommit att innefatta kränkningar på nätet. För barn och unga är nätet en stor del av vardagen, ett viktigt verktyg för information, lärande och kommunikation. 45 procent av barn och unga uppger att de någon gång har blivit utsatta för en kränkning på nätet (Friends nätrapport 2013). Genom utbildning hjälper Friends skolor att utveckla arbetet mot kränkningar även på nätet. Att beröva livet vänskapen är som att beröva jorden solen. Marcus Tullius Cicero Hunden - människans bästa vän Tid med ägaren är viktigare än dennes känslomässiga engagemang. Så tycks hunden värdera förhållandet till sin ägare, enligt en avhandling från 2013 av Therese Rehn, SLU. Man säger ofta att hunden är människans bästa vän, men hur ömsesidiga är dessa känslor och går de att mäta? Tidigare har forskningen främst fokuserat på vad relationen med en hund betyder för oss människor, och man har inte vetat så mycket om hur hundarna upplever relationen. Det Therese Rehn från Sveriges lantbruksuniversitet har undersökt i sitt doktorsarbete är just detta; hur hundarna uppfattar relationen och hur man kan mäta detta på ett tillförlitligt sätt. Det visade sig att ju mer tid ägaren till vardags tillbringade i närhet till sin hund, desto mer fysisk kontakt tog hunden vid en återförening med sin ägare. I motsats till vad forskarna hade förväntat sig, hittades inga samband mellan hur starka känslor ägaren hade för hunden och hur hunden betedde sig gentemot ägaren. Slutsatsen är att det är vad ägaren gör med sin hund som avgör hur hunden uppfattar relationen, snarare än hur känslomässigt engagerad ägaren är.

8 För åtta år sedan slog OnRoad upp dörrarna. Ett nätverk med några av Sveriges främsta transportörer, övertygade om att de befintliga alternativen inte var de bästa. Grattis OnRoad 8 år! Redan från början var det full fart som gällde och marknaden välkomnade oss med öppna armar medan olyckskorparna satt på sina grenar och förutspådde i vilket dike OnRoads resa skulle sluta. Jag påminner ofta om det, just för att vi aldrig haft för avsikt att skapa något annat än just ett varaktigt nätverk och vi har lyckats! Vänner har kommit och gått medan vi har byggt det vi vill ska vara Sveriges bästa transportval. Trots att jag varit med hela resan har det aldrig varit roligare än nu. Vi bygger ett bättre trafiknät än någonsin, känner att marknaden är aktivare än på länge och har fler nya företag som pumpar in energi och kvalité. Allt tack vare att vi arbetar tillsammans och håller fast vid vår grundidé, att varje kompetens som finns i nätverket ska utnyttjas. Att våra kunder vill ha närheten till det lilla företaget men ta del av det stora företagets fördelar. Vi har inte vikt en tum från våra grundvärderingar trots åtta år av utveckling. OnRoads nionde år har bara börjat och jag är redan säker på att det kommer bli vårt bästa. Göran Arkler VD OnRoad

9 Solar STO Scandinavia Biltema Våra kunder våra vänner - ett kundcase säger mer än 1000 ord. Solars kunder kan enkelt lägga sina materialbeställningar på webben fram till klocka 18:00. Under kvällen och natten plockas och skickas sedan ordern från en av Solars hubbar i landet för att vara hos kund, ute på arbetsplats senast 07:00 eller 10:00. Till destinationer som är svårare att nå kan det falla på rimligheten men då sker istället leveras före 12:00. Doggy Doggy och West Cargo Vårgårda har ett långt samarbete kring lagringsuppdraget. Sedan november 2010 innefattar uppdraget nu även att OnRoad har avtalet för DOGGYs alla inrikestransporter (undantaget de bilar som går mellan lager och fabrik). Uppdraget kräver ett mycket nära samarbete mellan DOGGY och OnRoad som lagrar, plockar och transporterar allt från tomma foderförpackningar till färdigför- STO Scandinavia erbjuder fasadsystem och olika sorters beläggningar för golv och betong inom handel och industri. Via OnRoad sker leveranser till kund varje dag med exakt tidsangivelse när godset anländer. STO kan också beställa bilar och bygg- och anläggningsfordon som inte är knutna till OnRoads verksamhet. STOs affärssystem är direktkopplat via EDI till kundägaren i OnRoad. För smidig, snabb och säker orderhantering. EEL EEL ägs av butikskedjorna ELON och Elkedjan. EEL s vitvarulager för hela Sverige ligger i Örebro. OnRoad sköter alla leveranser till Dalarna och Stockholmsområdet, Vitvaror är skadebenägna varor som måste behandlas med varsamhet vi är därför mycket glada att EEL anser att reklamationerna har varit med deras mått mätt små. Biltema har sina 3 centrallager samlade på en ort i södra Sverige. Undantaget är mellanlagret för kemprodukter som ligger några mil från centrallagren. OnRoad levererar dels in produkter från alla svenska tillverkare till centrallagren men sköter också dagliga leveranser till 18 av Biltemas butiker i Sverige. Uppragets utmaning är att följa säsongsvolymerna maximera antal samleveranser och lasta godset helt och säkert då ingen pall är den andra lik. kuehne+nagel Kuehne+Nagel är speditören som tidigare var delägare i OnRoad men fungerar nu som kund. On- Road är en del av Kuehne+Nagels distributionsverksamhet i Sverige. Vi hämtar gods hos kund och kör det till någon av Kuehne+Nagels terminaler där det lastas på tåg, båt, bil eller för fortsatt färd med flyg ut i världen. För import gäller motsatt tågordning. Vissa kunder har också rena inrikesflöden som OnRoad transporterar från början till slut. packat foder. K-Rauta OnRoad lagerför det mesta av K-Rautas sortiment i Borås. Stockmos Stockmos bokar online via OnRoad OnLine webbbokning och OnRoad Vill du veta mer? Från lagret levererar OnRoad till distribuerar sedan godset till sju alla butiker i Sverige från Malmö till Haparanda, direkt från lager till butik. Godset är pallat på alla sätt och transporterna går 5 dagar/veckan spritt på alla butiker. I uppdraget ingår slotttider vid stora grossister med tolv lager. För att göra det enkelt för kunden och minska ledtiderna för alla typer av ärenden har Stockmos en dedikerad kontaktperson hos OnRoad. Vid valet av transportpartner var OnRoads storlek av betydelse. Stockmos upplever Be din säljare berätta! lastning i Borås men inte vid leve- att de får bättre attention hos en rans till butikerna. leverantör som inte är riktigt lika stor som de största drakarna.

10

Logistik som du vill ha den

Logistik som du vill ha den Logistik som du vill ha den Kundanpassade lösningar regionalt, nationellt och internationellt AkkaFrakt Bas: Malmö Antal delägare: 260 Antal enheter: 650 Centralen Bas: Trollhättan (Trestadsområdet) Antal

Läs mer

Stockholm Årsta Kombiterminal

Stockholm Årsta Kombiterminal Stockholm Årsta Kombiterminal Jernhusen Stockholm Årsta Kombiterminal Sveriges modernaste logistikcenter Strategiskt läge. Centralt i Stockholm Jernhusen Stockholm Årsta Kombiterminal Gods vill helst åka

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

OnRoads transportnätverk är det fjärde största i Sverige och täcker från norr till söder.

OnRoads transportnätverk är det fjärde största i Sverige och täcker från norr till söder. OnRoad OnRoad OnRoad grundades 2005 och transporterar del- och helpartigods över hela Sverige. Det ägas av åtta företag som oavsett storlek och omsättningen har lika stor del i företaget. Nätverket länkas

Läs mer

Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter.

Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter. Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter. Alwex-koncernen Fakta Alwex Transport AB med huvudkontor i Växjö är moderbolag

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

ett starkt lyft för framtiden

ett starkt lyft för framtiden ett starkt lyft för framtiden För att ge våra kunder en förstklassig service arbetar vi kontinuerligt med bland annat teknik och utbildning. Vi tar hänsyn till önskemål, går igenom rutiner och utvärderar

Läs mer

TranSpOrT TJänSTEr LaGEr

TranSpOrT TJänSTEr LaGEr TranSpOrT TJänSTEr LaGEr BäSta VäGeN Vårt MåL... Matthias Gödecke (VD Gödecke eurotrans Gmbh) 2 GÖDECKE LOGISTIK FILOSOFI GÖDeCke LoGiStik står för kvalitet och säkerhet. i över 60 år har vi varit transport-

Läs mer

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K > < I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K I N L E DN I N G U p p drage t Vi vill mer. Vi vågar satsa. Vi ger resultat. 6 7 Erbj u dan de t Visa vad våra färger går för. 8 9 Drivk rafte rna 1 0 1

Läs mer

Din förlängda arm på vägarna

Din förlängda arm på vägarna > Din förlängda arm på vägarna Vår främsta uppgift är att erbjuda transporter som löper lätt och smidigt. På så vis slipper du onödiga problem som hindrar och försvårar ditt arbete. Att ha pålitliga leveranser

Läs mer

På vägarna sedan 1929 Familjeföretaget inne på fjärde generationen

På vägarna sedan 1929 Familjeföretaget inne på fjärde generationen E t t m o d e r n t t r a n s p o r t - o c h l o g i s t i k f ö r e ta g OLSSONS åkeri Under alla år har Volvo varit, och är alltjämt, den största uppdragsgivaren. Vår huvudsysselsättning är fjärrtrafik

Läs mer

hållbarhet Agilitys miljöarbete under 2010

hållbarhet Agilitys miljöarbete under 2010 hållbarhet Agilitys miljöarbete under 2010 Om Agility Agility, ett företag med rötterna i marknader under utveckling, effektiviserar varuflödeskedjor i några av världens mest utmanande miljöer. Miljöpolicy

Läs mer

ett åkeri som tar ansvar

ett åkeri som tar ansvar ett åkeri som tar ansvar Oskarsson & Nilsson Åkeri AB Ett företag som går framåt Oskarsson o Nilsson Åkeri AB startades redan 1966 av Bengt-Olof Nilsson och XXX Oskarsson och blev snabbt ett pålitligt

Läs mer

Pressmeddelande. För mer information kontakta. Håkan Östlund VD & ägare Göthes AB. Tidigare VD & delägare Industribeslag Sjögren AB

Pressmeddelande. För mer information kontakta. Håkan Östlund VD & ägare Göthes AB. Tidigare VD & delägare Industribeslag Sjögren AB Pressmeddelande Måndag 6 oktober 2014 Den 2 oktober 2014 blev Industribeslag Sjögren AB en del av Göthes koncernen, ett förvärv som stärker och breddar Göthes position på OEM-marknaden inom lås, beslag

Läs mer

Vi genomför företagsöverlåtelser. på global räckvidd, industriell förståelse och värdeskapande analys.

Vi genomför företagsöverlåtelser. på global räckvidd, industriell förståelse och värdeskapande analys. Vi genomför företagsöverlåtelser baserat på global räckvidd, industriell förståelse och värdeskapande analys. Förmågan att träffa rätt För oss på Avantus är det viktigt med personlig rådgivning, kom binerat

Läs mer

Vårt ord håller hela vägen

Vårt ord håller hela vägen Vårt ord håller hela vägen Vår KundWEBB förenklar din vardag Ett förtroende byggt av pålitlighet, kompetens och kapacitet Med hjälp av AkkaFRAKTs KundWEBB kan du minska tiden du lägger på administration

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

Anförande av styrelsens ordförande Marcus Wallenberg vid Saabs bolagsstämma 2015

Anförande av styrelsens ordförande Marcus Wallenberg vid Saabs bolagsstämma 2015 Anförande av styrelsens ordförande Marcus Wallenberg vid Saabs bolagsstämma 2015 DET TALADE ORDET GÄLLER! Kära aktieägare, I egenskap av ordförande i styrelsen för Saab AB hälsar jag er alla varmt välkomna

Läs mer

Frågor från mailen fragvis@ok.se 2015 som berör OKQ8 Utveckling

Frågor från mailen fragvis@ok.se 2015 som berör OKQ8 Utveckling Frågor från mailen fragvis@ok.se 2015 som berör OKQ8 Utveckling Förslag till OKQ8 Förse pumphandtagen med bättre märkning så att feltankningar kan undvikas! OKQ8 ska koncentrera sig på bensin och inte

Läs mer

ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG

ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG OLSSONS ÅKERI Under alla år har Volvo varit och är alltjämt den största uppdragsgivaren. På senare tid har även SCA kommit in som en stor kund. Vår huvudsysselsättning

Läs mer

Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia...

Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia... Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia... Den 1 maj 2011 övergick Metria från att vara en division inom Lantmäteriet till att bli ett statligt aktiebolag. Därmed skapades en förutsättning för varumärket

Läs mer

Smarta företag 2011-01-23

Smarta företag 2011-01-23 Smarta företag 2011-01-23 1 Övergripande mål med projektet Målet är att 50% av alla företag skall vara Smarta Företag 2015. Ett Smart Företag: erbjuder ett mobilt arbetssätt för de som behöver det erbjuder

Läs mer

Kombinera mera för miljöns skull

Kombinera mera för miljöns skull Välkommen! Dagens webbseminarium startar kl 10. Kombinera mera för miljöns skull med Gösta Hultén Intelligent Logistik Redaktör för handboken Inköp & Logistik Så här går det till Ställ gärna frågor under

Läs mer

Du har behoven. Vi har lösningarna.

Du har behoven. Vi har lösningarna. Du har behoven. Vi har lösningarna. Sekå en allt vanligare syn på våra vägar. Kundanpassning och helhetstänkande. Det är och har alltid varit vår styrka under alla år som vi levererat påbyggnader till

Läs mer

Yrkesutbildningens sak är vår! Vi yrkesutbildar från gymnasiet - genom arbetslivets alla skeden

Yrkesutbildningens sak är vår! Vi yrkesutbildar från gymnasiet - genom arbetslivets alla skeden Yrkesutbildningens sak är vår! Vi yrkesutbildar från gymnasiet - genom arbetslivets alla skeden Praktiska Vårt uppdrag Att med enastående yrkesutbildningskompetens och största engagemang lotsa var och

Läs mer

Tillsammans bygger vi Svevia.

Tillsammans bygger vi Svevia. Tillsammans bygger vi Svevia. För dig som arbetar på uppdrag av oss på Svevia. Vart är vi på väg? 2 Resan har börjat. Den här trycksaken vänder sig till dig som arbetar tillsammans med oss på Svevia. Du

Läs mer

DHL Inrikes. Transporter inom Sverige. Enkelt, flexibelt och pålitligt.

DHL Inrikes. Transporter inom Sverige. Enkelt, flexibelt och pålitligt. DHL Inrikes DHL Inrikes. Transporter inom Sverige. Enkelt, flexibelt och pålitligt. Flexibla inrikestransporter som ger dig kontroll över logistiken. DHL Inrikes är en unik tjänst på marknaden som ger

Läs mer

Miljöfrågorna berör oss alla

Miljöfrågorna berör oss alla Miljöfrågorna berör oss alla Vi måste alla förhålla oss till miljön. Inte minst industri, tjänsteföretag och offentliga verksamheter. Förutom att följa aktuell lagstiftning och ta ett miljömässigt ansvar

Läs mer

Vi är med er hela vägen.

Vi är med er hela vägen. Vi är med er hela vägen. Assemblin ny servicepartner för Pivabs lackboxar Assemblin är auktoriserad servicepartner åt Pivab. Det betyder att vi tar hand om alla servicekunder i Sverige. Vi vet vad varje

Läs mer

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam Vårt sätt att vara Vi är Skanska. Men vi är också ett stort antal individer, som tillsammans har ett ansvar för att vårt företag uppfattas på ett sätt som andra respekterar och ser upp till. Det är hur

Läs mer

Att driva en Önskabutik!

Att driva en Önskabutik! Att driva en Önskabutik! Önskakedjan FAKTA OCH SIFFROR Önskakedjan består av 35 butiker med ett 100-tal anställda och omsatte 2014 ca 167 mkr, exklusive moms. Butikerna finns idag i huvudsak i mindre städer

Läs mer

EXPERTER 12 NYA. Gör det enklare att vara proffs

EXPERTER 12 NYA. Gör det enklare att vara proffs EXPERTER 12 NYA Gör det enklare att vara proffs Det är det personliga handslaget som skiljer oss från mängden. MED AHLSELL SOM LEVERANTÖR FÅR DU: En trygg partner. Tillgång till marknadens bredaste ortiment

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

limatsmarta Klimatsmarta logistiktjänster ogistiktjänster

limatsmarta Klimatsmarta logistiktjänster ogistiktjänster limatsmarta Klimatsmarta logistiktjänster ogistiktjänster Nordanå skall vara en attraktiv part när det gäller klimatsmarta logistiktjänster till företag i Sverige samt Europa. Vi skall också vara en attraktiv

Läs mer

Total flexibilitet i produktionen EG Infor M3 inspirationsdag

Total flexibilitet i produktionen EG Infor M3 inspirationsdag Total flexibilitet i produktionen EG Infor M3 inspirationsdag Välkommen till en inspirerande dag på temat Kraftkällan Infor M3 så skapar du maximal effektivitet i alla företagets aktiviteter. INBJUDAN

Läs mer

Var fjärde domstol använder inte rättstolkar

Var fjärde domstol använder inte rättstolkar 1(6) Pressmeddelade den 23 februari 2011 Var fjärde domstol använder inte rättstolkar Var fjärde domstol i Sverige, 25 procent, ställer inte krav på att rättstolkar anlitas när de köper tolktjänster. Det

Läs mer

TRRs metodik för uppsagda baseras på: Nuläge

TRRs metodik för uppsagda baseras på: Nuläge Vad gör TRR? Hur står det till idag då? Då och då uppstår situationer då ändrade förutsättningar tvingar företagsledningen att förändra företagets organisation. Vissa gånger med expansion och nyrekrytering

Läs mer

Logistikföretagen och deras utbud

Logistikföretagen och deras utbud Logistikföretagen och deras utbud Källa: Logistik för konkurrenskraft ett ledaransvar (Dag Björnland, Göran Persson, Helge Virum; red), Liber, upplaga 2003 1 Strukturering av logistikföretag Kategori III

Läs mer

Logistiktjänster för Norden samt övriga världen.

Logistiktjänster för Norden samt övriga världen. Vill du veta mer? Kontakta oss så hjälper vi dig. Posten Logistik Kundtjänst 0771-33 33 10. posten.se/norden Logistiktjänster för Norden samt övriga världen. Nordens viktigaste paket skickas med Posten.

Läs mer

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK FRIHET Svenska Investeringsgruppens vision är att skapa möjligheter för ekonomisk tillväxt och frihet genom att identifiera de främsta fastighetsplaceringarna på marknaden. Vi vill hjälpa våra kunder att

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig!

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! 1VI VÅGAR TÄNKA NYTT JSB vågar tänka nytt. På så sätt kan vi leverera vad samhället behöver både idag och imorgon. Det är ett nytänkande

Läs mer

Engagerade medarbetare skapar resultat!

Engagerade medarbetare skapar resultat! Föreläsningsanteckningar Berit Friman, vd Dale Carnegie Sverige 11 februari 2015 Engagerade medarbetare skapar resultat! Berit Friman är en av Sveriges mest erfarna föreläsare och utbildare inom områdena

Läs mer

Vi skapar möten som ger affärer

Vi skapar möten som ger affärer Vi skapar möten som ger affärer Vi brinner för att knyta samman företag och se affärerna gå i lås. Luleå ska vara en intressant plats för människor, etableringar och investeringar. Luleå Näringsliv bidrar

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

Lösningar för ventilation

Lösningar för ventilation lindab ventilation Lösningar för ventilation Vår vision Lindab skall uppfattas som världens bästa varumärke i VVS-branschen. Mission Vår mission är att göra det möjligt för alla människor att åtnjuta

Läs mer

OnRoad. Under ytan på det moderna svenska inrikesnätet

OnRoad. Under ytan på det moderna svenska inrikesnätet OnRoad Under ytan på det moderna svenska inrikesnätet Vi är vad vi tänker OnRoad är efter fyra år det fjärde inrikesalternativet i Sverige vad gäller styckegodstransporter. Vi är nu etablerade inom transportbranschen

Läs mer

Mångfald för ökad konkurrenskraft. Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden

Mångfald för ökad konkurrenskraft. Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden Mångfald för ökad konkurrenskraft Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden Vår framtid Skåne har väldigt bra förutsättningar att bli en av Europas mest konkurrenskraftiga

Läs mer

OnRoad. Stort och smått

OnRoad. Stort och smått OnRoad Stort och smått 4...Att vara en hjälte Vad är en hjälte? Ofta går kanske tanken till karaktärer med välformade muskler och breda leenden. Spindelmannen, Zorro och Stålmannen är några. Men är det

Läs mer

Ett år efter Skolverkets rapport

Ett år efter Skolverkets rapport Ett år efter Skolverkets rapport Pressfrukost, 24 januari 2012 Carolina Engström, Kvalitets- och utvecklingsansvarig Camilla Tuneberg, Chef utbildning Mobbning ett samhällsproblem Tusentals barn och unga

Läs mer

Mötes- och resepolicy Kick-off 8 november 2011. Trafikverket och Hålllbar Mobilitet Skåne i samverkan!

Mötes- och resepolicy Kick-off 8 november 2011. Trafikverket och Hålllbar Mobilitet Skåne i samverkan! Mötes- och resepolicy Kick-off 8 november 2011 Trafikverket och Hålllbar Mobilitet Skåne i samverkan! Snabba fakta om Trafikverket Generaldirektör Gunnar Malm Huvudkontoret ligger i Borlänge Regionkontor

Läs mer

Lokala värden. Per Johansson, VD

Lokala värden. Per Johansson, VD Lokala värden Per Johansson, VD Lokala värden Stockholm Corporate Finance, 19 september 2017 En attraktiv fastighetsportfölj med stabila kassaflöden skapar fortsatt tillväxt Dagens agenda Vår affär lokala

Läs mer

Vi har förenat det bästa av två världar

Vi har förenat det bästa av två världar Vi har förenat det bästa av två världar 1 januari 2013 hände något historiskt. Halmstad Hamn och Varbergs Hamn gick samman till ett bolag HallandsHamnar AB. Det handlade om att förena det bästa av två

Läs mer

Där du kan välja vad och var. www.glimstedt.se www.facebook.com/advokatfirmanglimstedt

Där du kan välja vad och var. www.glimstedt.se www.facebook.com/advokatfirmanglimstedt Där du kan välja vad och var. www.glimstedt.se www.facebook.com/advokatfirmanglimstedt Var vill du jobba? Vi har 14 kontor i Sverige, tre i Baltikum och ett i Vitryssland. Vi är en av Sveriges största

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som

Läs mer

Vårt erbjudande till dig är enkelt:

Vårt erbjudande till dig är enkelt: Vårt erbjudande till dig är enkelt: Produkter till rätt pris Hos oss hittar du bara produkter av hög kvalitet från utvalda leverantörer. Alltid till konkurrenskraftiga priser! Smarta tillbehör Vi säljer

Läs mer

SCHENKERparcel Vi levererar paket enkelt, snabbt och säkert. Globalt nätverk. Brett paketutbud. Flexibla privatleveranser. Smarta företagspaket

SCHENKERparcel Vi levererar paket enkelt, snabbt och säkert. Globalt nätverk. Brett paketutbud. Flexibla privatleveranser. Smarta företagspaket SCHENKERparcel Vi levererar paket enkelt, snabbt och säkert Globalt nätverk Brett paketutbud Flexibla privatleveranser Smarta företagspaket Så kontaktar du Schenker Schenker AB stark aktör i ett globalt

Läs mer

Industriell livskraft. i Fyrbodal

Industriell livskraft. i Fyrbodal Industriell livskraft i Fyrbodal IUC Väst en partner för industriell utveckling Industriföretagen i Sverige utgör en stor del av landets tillväxt och sysselsätter idag över en halv miljon svenskar. Branschen

Läs mer

B. De 4 stora transportslagen. Läs sid. 94 111.

B. De 4 stora transportslagen. Läs sid. 94 111. Logistik A. Modul 4 (transportmetoder). Transport-utb. Läsning: Detta häfte samt vissa delar av kap. 5, 10 o 12. Skriv svaren under frågorna. Namn:... A. Inledning Läs sid. 88 91 samt diagrammen på sid.

Läs mer

Indexator Rotator Systems AB

Indexator Rotator Systems AB Indexators filosofi Indexators filosofi Indexator Rotator Systems har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla

Läs mer

PROJEKT KAM-RAT AB. Carolina Melin - KAM Grund 2015

PROJEKT KAM-RAT AB. Carolina Melin - KAM Grund 2015 PROJEKT KAM-RAT AB Carolina Melin - KAM Grund 215 KUNDINFORMATION RAM; KUNDINFORMATION KUNDPROJEKT: KAM-RAT AB DATUM: 215-2-16 Organisationsnr: 55691-3591 FÖRETAGSFAKTA Bolagsform: Aktiebolag Företagsnamn:

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

bästa stunden Tillsammans ger vi läsaren den på dagen

bästa stunden Tillsammans ger vi läsaren den på dagen AD&D Foto: Ingemar Lindewall / Helena Karlsson / Namn Namnssson Tillsammans ger vi läsaren den bästa stunden på dagen Postadress: Box 1121, 111 81 Stockholm Besöksadress: Terminalvägen 14 K2, 171 73 SOLNA

Läs mer

Från idéer till framgångsrika företag. Affärsutvecklingscheckar i Skåne

Från idéer till framgångsrika företag. Affärsutvecklingscheckar i Skåne Affärsutvecklingscheckar i Skåne Almis vision Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Målet är att fler innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt,

Läs mer

Vårt material betong, är vi väldigt stolta över. Betongen är ett naturligt material som är återanvändbart. Det är bra för miljön det!

Vårt material betong, är vi väldigt stolta över. Betongen är ett naturligt material som är återanvändbart. Det är bra för miljön det! Vårt material betong, är vi väldigt stolta över. Betongen är ett naturligt material som är återanvändbart. Det är bra för miljön det! STARKA AFFÄRSIDÉ Att erbjuda ett brett sortiment betongprodukter för

Läs mer

De viktigaste valen 2010

De viktigaste valen 2010 SKTF undersöker De viktigaste valen 2010 - Medborgarnas syn på lokalt politiskt inflytande i den största kommunen i alla län och regioner Augusti 2010 Inledning I september i år är det val. Välfärden och

Läs mer

Mot en fossilfri fordonsflotta Handelskammaren Växjö

Mot en fossilfri fordonsflotta Handelskammaren Växjö Mot en fossilfri fordonsflotta Handelskammaren Växjö 2016-05-17 ¼ av världens utsläpp av växthusgaser kommer från transportsektorn. Dominerande utsläppskällan i Sverige. Viktigaste miljöfrågan för hela

Läs mer

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig... en småskalig miljö präglad av entreprenörskap, med unika möjligheter för dig att få ta ansvar och att få utvecklas - hjälper företag utvecklas Välkommen till Hogia-gruppen!

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

Har vi optimal plockteknik?

Har vi optimal plockteknik? Har vi optimal plockteknik? En lagerresa från starten 2005 Stayhard startades 2005 av två unga entreprenörer, Daniel Möller och Joakim Naumburg, i ett källarförråd på 15 kvadratmeter idén kom under en

Läs mer

Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT

Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT Utan frågor & svar stannar världen OM BISNODE Det finns små och stora frågor inom alla företag, organisationer och verksamheter. Frågor som kräver uppmärksamhet

Läs mer

Kollektiv godstrafik i Stockholm. Stockholms stad och Schenker AB i samarbete

Kollektiv godstrafik i Stockholm. Stockholms stad och Schenker AB i samarbete Kollektiv godstrafik i Stockholm 1 Schenker Consulting Växande aktör på den nordiska logistikkonsultmarknaden Kontor i Göteborg och Stockholm 28 konsulter och 3 trainees Tillsammans mer än 220 års erfarenhet

Läs mer

Nya möjligheter för intermodala transporter i livsmedelskedjan *

Nya möjligheter för intermodala transporter i livsmedelskedjan * Nya möjligheter för intermodala transporter i livsmedelskedjan 2012-11-26 2013-12-31 * Energimyndigheten 2013-11-19 David Ljungberg Nya möjligheter för intermodala transporter i livsmedelskedjan Livsmedel

Läs mer

ANDERS ERIKSSON. Välkommen till Alter Assistans

ANDERS ERIKSSON. Välkommen till Alter Assistans ANDERS ERIKSSON Vår organisation bygger på rörlighet och närhet, vi finns där vi behövs. Engagemang, mod, vilja och proffesionalism är våra ledord. Våra medarbetare och våra kunder är värdefulla. Som verksamhetsledare

Läs mer

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft P&P AB Företagspresentation...ger dig konkurrenskraft P & P A B P&P AB är ett tillverkande företag inom pappersbranschen. Produktionen sker idag i en modern maskinpark där vi producerar rullprodukter och

Läs mer

Varför bildas Trafikverket?

Varför bildas Trafikverket? Varför bildas Trafikverket? Ett trafikslagsövergripande synsätt Ett tydligare kundperspektiv Stärkt regional förankring En effektivare organisation Stödja innovation och produktivitetsförbättring i anläggningsbranschen

Läs mer

Ditt och mitt Indexator

Ditt och mitt Indexator Indexators filosofi 2 Ditt och mitt Indexator INDEXATOR har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla nivåer.

Läs mer

Tillsammans räddar vi liv. www.dignita.se info@dignita.se 0046 (0)90 12 94 00

Tillsammans räddar vi liv. www.dignita.se info@dignita.se 0046 (0)90 12 94 00 Tillsammans räddar vi liv Dignita Vi är ett kompetent teknikföretag med lång erfarenhet inom motorbranschen, trafiksäkerhet och designutveckling. Vårt mål är att utveckla högkvalitativa och prisvärda produkter

Läs mer

Axfood. Ägarandel ca. 50% Mekonomen. Ägarandel ca. 29%

Axfood. Ägarandel ca. 50% Mekonomen. Ägarandel ca. 29% Välkommen! Axel Johnson AB Axel Johnson International Axfood Ägarandel ca. 50% Axstores Martin & Servera Ägarandel 70% Mekonomen Ägarandel ca. 29% Novax Axel Johnson AB:s affärsidé är att bygga och utveckla

Läs mer

Våra gemensamma värderingar

Våra gemensamma värderingar Våra gemensamma värderingar Det är vår kunskap och vilja att göra det där lilla extra för kunderna som gör att de kommer tillbaka till oss. Affärsidé Att skapa effektiv handel med installationsprodukter,

Läs mer

frågor om höghastighetståg

frågor om höghastighetståg 12 frågor om höghastighetståg N Vad är Europakorridoren? är vi inom Europakorridoren möter människor och talar om höghastighetståg, är det några frågor som ofta återkommer. Dessa frågor handlar i hög grad

Läs mer

Välkommen till Max Matthiessen. Max Matthiessen är specialister på försäkringar, pensioner och kapitalplaceringar. Men det är trygghet vi levererar.

Välkommen till Max Matthiessen. Max Matthiessen är specialister på försäkringar, pensioner och kapitalplaceringar. Men det är trygghet vi levererar. 11-05-13 Välkommen till Max Matthiessen Max Matthiessen är specialister på försäkringar, pensioner och kapitalplaceringar. Men det är trygghet vi levererar. 2 Kort om Max Matthiessen 2011 Sveriges ledande

Läs mer

SVERIGEFÖRHANDLINGEN MISSAR SINA MÅL

SVERIGEFÖRHANDLINGEN MISSAR SINA MÅL SVERIGEFÖRHANDLINGEN MISSAR SINA MÅL En sammanfattning av Nätverket Höghastighetsbanans analys av urvalskriterier och beslutsunderlag för vägvalet genom Småland SAMMANFATTNING Den 1 februari 2016 presenterade

Läs mer

StoVentec - ventilerat fasadsystem på Tjuvholmen, Aker Brygge. Sto Scandinavia AB Presentation. Företaget. Sto. Omsorgsfullt byggande.

StoVentec - ventilerat fasadsystem på Tjuvholmen, Aker Brygge. Sto Scandinavia AB Presentation. Företaget. Sto. Omsorgsfullt byggande. StoVentec - ventilerat fasadsystem på Tjuvholmen, Aker Brygge Sto Scandinavia AB Presentation Företaget Sto Omsorgsfullt byggande. Företaget Sto Sto Scandinavia AB utvecklar, producerar och marknadsför

Läs mer

FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA

FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA En av våra servicebilar FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA HISTORIA Freetrailer grundades i Danmark 2003 och kom till Sverige 2008. Bakom den rullande succén står ett par danska herrar med grundtanken

Läs mer

Tema - ljus. Sätt dig tillrätta och häng med!

Tema - ljus. Sätt dig tillrätta och häng med! på väg nr 2 2013 Tema - ljus Nu har sommaren tagit över i almanackan. Vi har upplevt dagar i ett gulgrönt pollenskimmer, äppelblom och de första riktigt varma kvällarna. Det härliga med sommaren är att

Läs mer

Följ med på en spännande resa!

Följ med på en spännande resa! Följ med på en spännande resa! » Idag är vi en av Sveriges största teknikkonsulter inom el- och säkerhetsområdet. En utveckling som inte hade varit möjlig utan våra engagerade och kompetenta medarbetare.

Läs mer

INTERVJU MED OMAR BARSOM, vd Active Life Assistans, Sundsvall

INTERVJU MED OMAR BARSOM, vd Active Life Assistans, Sundsvall INTERVJU MED OMAR BARSOM, vd Active Life Assistans, Sundsvall Omar Barsom på sitt kontor Vad är en talang, hur definierar du det? En utvecklare med nya idéer och inspiration. En inspiratör! Hur utvecklas

Läs mer

Litografen ett personligt tryckeri

Litografen ett personligt tryckeri Litografen ett personligt tryckeri Vi känner oss alla som en viktig del av Litografen. Det vill vi att du också ska göra. Litografen grundades sommaren 1990 av Ann-Britt Karlsson och sonen Peter. Även

Läs mer

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 + Kunder berättar + AB Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 Hustillverkaren som gör det möjligt för fler att bygga nyckelfärdiga hus

Läs mer

SANITETSKAMPANJ. 15 september - 3 oktober 2014 VI ÖPPNAR DÖRREN FÖR BRA AFFÄRER!

SANITETSKAMPANJ. 15 september - 3 oktober 2014 VI ÖPPNAR DÖRREN FÖR BRA AFFÄRER! SANITETSKAMPANJ 15 september - 3 oktober 2014 VI ÖPPNAR DÖRREN FÖR BRA AFFÄRER! Tillgänglighet utgör tillsammans med tillförlitlighet och kompetens ledorden för Dahl. Tillgänglighet är också temat för

Läs mer

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Kursprogram 2011 INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Merförsäljning utifrån kundbehov Våga fråga - merförsäljningstekniker FÖR LEDAREN 6 Pay-Off

Läs mer

Verksamhetsutveckling och affärsrelationer grunden skapas vid upphandlingen

Verksamhetsutveckling och affärsrelationer grunden skapas vid upphandlingen Verksamhetsutveckling och affärsrelationer grunden skapas vid upphandlingen Västtrafikmodellen Från Beställar- Leverantörsroller till Partnerskap Upphandling i Göteborg 2013-11-28 Västtrafik i siffror

Läs mer

Schenker AB Lars Andreen - Trafiksäkerhetsansvarig. Sveriges ledande transport- och logistikföretag.

Schenker AB Lars Andreen - Trafiksäkerhetsansvarig. Sveriges ledande transport- och logistikföretag. Schenker AB Lars Andreen - Trafiksäkerhetsansvarig Sveriges ledande transport- och logistikföretag. 1 Schenker AG - ledande leverantör av integrerade logistiktjänster Med en omsättning på 6,225 miljoner

Läs mer

Starka viljor, tydlig inriktning och företagsanda i räddningstjänsten. Kvalitativt jämställdhetsarbete

Starka viljor, tydlig inriktning och företagsanda i räddningstjänsten. Kvalitativt jämställdhetsarbete Starka viljor, tydlig inriktning och företagsanda i räddningstjänsten Kvalitativt jämställdhetsarbete Varför fick jag uppdraget att prata på denna konferens? Vad kan kommunala räddningstjänster lära av

Läs mer

Indexator Rotator Systems

Indexator Rotator Systems Indexators filosofi Indexators filosofi Indexator har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla nivåer. Inför

Läs mer

Vilja. Våga. Växa. Tillsammans med Inkubatorn i Borås. www.ink-boras.se

Vilja. Våga. Växa. Tillsammans med Inkubatorn i Borås. www.ink-boras.se Vilja. Våga. Växa. Tillsammans med Inkubatorn i Borås. www.ink-boras.se Ibland är det avgörande med rätt partner. Vi heter det vi är: Inkubatorn i Borås. En partner för dig som vill utveckla idéer och

Läs mer