Tjänsten är uppdelad i flera delar som omfattar:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tjänsten är uppdelad i flera delar som omfattar:"

Transkript

1

2

3 Med förbättrade hygienlösningar kan dålig hälsa, sjukfrånvaro och miljöbelastningen minskas. Bristen på hygien kostar både tid och pengar men skapar framförallt stort lidande. CleanCert har identifierat behovet av en tjänst som förbättrar hygienprofilen på arbetsplatser, kommuner och landsting. Genom CleanCerts koncept kan samhällsekonomiska vinster skapas samtidigt som kostnaden för arbetsgivaren sänks. Flera studier har visat att med riktade insatser kan hälsa och välbefinnande dramatiskt förbättras. Smittskyddsinstitutet och Smittskyddsenheten i Örebro Läns Landsting har i en studie på 1431 barn vid 29 förskolor visat att användning av handdesinfektion hos personal och barn minskar sjukfrånvaron på grund av infektioner. Aktuella problem som onödig antibiotika användning och smittspridning av resistenta bakterier kan minimeras. Beräkningar i studien visar att en krona investerad i handdesinfektion ger tjugo kronor tillbaka i minskad kostnad för vård av sjukt barn. Dessutom minskar omkostnaderna för arbetsgivaren, familjer, sjukhusbesök och medicinering. I Sverige är användningen av hygienprodukter lägre än i omgivande länder och medvetenheten om fördelarna liten. Vem kan säga nej till en investering som ger tjugo gånger pengarna tillbaka? CleanCerts affärsidé är att genom kundanpassade hygienlösningar och produkter minska ohälsa samt förbättra lönsamheten hos företag, kommun och landsting i Dalarna. CleanCert UF har skapat en unik och miljövänlig tjänst där alla är vinnare. CleanCert erbjuder målgruppen en översyn av hygienprofilen och föreslår kundanpassade produkter och lösningar. En god handhygien är den viktigaste åtgärden för att minska smittspridningen av virus och bakterier. Tjänsten är uppdelad i flera delar som omfattar: 1. Översyn av aktuell hygienprofil och förslag på hygienprodukter i form av hud- och ytdesinfektion anpassade till användarens behov. 2. Information, utbildning och rådgivning hur man korrekt använder produkterna för bästa resultat. 3. Uppföljning för att säkerställa förväntat resultat 4. Kvalitetssäkra användaren genom att verifiera att CleanCerts modell för ett friskare Sverige implementerats. CleanCert lämnar pengarna tillbaka för tjänsten och använda produkter om inte minskade kostnader för ohälsa och sjukfrånvaro uppnåtts i samband med uppföljningen.

4 Logotypen tillsammans med företagets tagline skapar verksamhetens identitet och är noga utformad för att förmedla värdet av företaget. En abstrakt droppe i företagets färger och initialer, skapar med sin enkla och stilrena design en lätt igenkännbar logotyp. Droppen symboliserar renlighet och logotypen som helhet utstrålar engagemang och optimism. Namnet CleanCert syftar till att förmedla en tydlig tjänstebeskrivning och symbolisera kvalitetssäkring av kundanpassade hygienlösningar. Ger varumärket en innebörd, skapar en tydlig identitet och summerar CleanCerts erbjudande vilket gör det lättare för kunderna att komma ihåg företaget. Vår vision är att erbjuda en tjänst där alla är vinnare. Miljöbelastningen minskar, våra kunder ökar sin produktivitet och välbefinnande samtidigt som CleanCert utvecklas med god lönsamhet. Vi vill med vår tjänst förnya marknaden för hygienprodukter och erbjuda ett helhetskoncept med garanterat resultat. Målsättningen är samtidig som vi gör Sverige friskare etablera en vinstgivande och väl fungerande verksamhet som uppfattas positiv och professionell. - Etablera vår affärsmodell och varumärke. - Driva ett vinstgivande företag med god likviditet. - Bidra med konkurrenskraftigt material på samtliga tävlingar i Ung Företagsamhet. - Vinna bästa affärsplan, bästa tjänst samt bästa årsredovisning i Sverige. - Ett friskare Sverige - Att utvecklas som entreprenörer och unga företagare - Skapa ett brett kontaktnät inför framtiden - Att skaffa betydelsefulla meriter - Få höga betyg i kursen - Att i framtiden kunna jobba vidare och utveckla företaget. Användning av desinfektion minskar belastningen på miljön i jämförelse med exempelvis tvål och andra rengöringsprodukter. Vattenförbrukningen ökar markant då tvålen tvättas av vid användning och produktrester rinner ut i avloppet. Dessutom torkar man ofta händerna med pappershanddukar till skillnad mot desinfektion som snabbt lufttorkar och inte belastar kretsloppet Genom att undvika infektioner reduceras medicinering och antibiotika användningen vilket är gynnsamt för miljön samtidigt som risken för resistensutveckling av virus och bakterier minskar.

5 Är självgående, arbetar ansvarsfullt och målmedvetet. Han har intresse och förmåga att arbeta hårt. Lägger stort engagemang och vilja i samtliga arbetsuppgifter rörande företagets ekonomiska utveckling. Arbetar initiativrikt, strukturerat och strategiskt. Lyssnar, kommunicerar och ger förslag till lösningar på ett konstruktivt sätt. Tar snabba, genomtänkta beslut i alla situationer, är utåtriktad och socialt aktiv. Skapar och underhåller relationer samt är företagets främsta ansikte utåt. Skapar en lättsam stämning med sin positiva energi och humor. Arbetar nära kunderna för att utveckla vårt erbjudande och marknadsföring.ansvarig för kommunikation och PR som är avgörande för bolagets image. Vi har valt Pierre Mörck som rådgivare. Pierre har stor erfarenhet inom entreprenörskap. Han har bl.a. utvecklat och driver Go for it, ett projekt som stöttar nyföretagande. Därutöver föreläser och inspererar han andra, har tagit fram ett nytt koncept för starta eget kurser och driver ett företag som ansvarar för entreprenörskurser på Högskolan. Pierre kommer att erbjuda oss tips och råd om hur vi kan utveckla vårt entreprenörskap genom regelbundna möten där vi diskuterar vårt företagande och de utmaningar vi ställs inför.

6 I Dalarna finns cirka företag, myndigheter och organisationer med drygt anställda. CleanCert har inledningsvis valt att fokusera på Leksands kommun med närområden men erbjuder tjänsten i hela Dalarna. I vår marknadsundersökning har vi fått en bekräftelse att intresset för vår tjänst är stor. Många företag och organisationer erbjuder inte sina anställda hygienprodukter på arbetsplatsen vilket innebär spännande utvecklingsmöjligheter för bolaget. Samtliga företag, organisationer och myndigheter är potentiella kunder till företaget. Med hänsyn till projektets omfattning har målgrupperna begränsats till i huvudsak företag och daghem. En kontakt är tagen med Tegera Arena i Leksand för en översyn av existerande hygienprofil för anställda, restaurang, daghem och offentliga lokaler. Därutöver är Leksands Kommun kontaktat för en översyn av kommunala daghem. Inom desinfektion finns flera konkurrenter som exempelvis DEB, Lahega, Sterisol och egna varumärken hos flera apotekskedjor. Det vi nu skapar är ett koncept som särskiljer oss från konkurrenterna genom fokus på affärsnyttan till skillnad från att enbart sälja produkter. Det finns ingen på marknaden för hygienprodukter som arbetar med utbildning, uppföljning och garanterat resultat. De produkter vi valt att lansera i kombination med vår tjänst är en serie marknadsledande hygienprodukter för hudvård, hudtvätt, hand- och ytdesinfektion under varumärket DAX. Serine innehåller också olika dispeser lösningar, både manuella och automatiska för att underlätta för användaren.

7 - Hygienlösningar - Desinfektion - Dispensrar - Kvalitetssäkring - Kundanpassade - Miljövänligare - Kundnytta - Minskad ohälsa - Effektivare - Påverkar inte kretsloppet - Enklare användning - Välbefinnande och lönsamhet - Höga ambitioner och starkt engagemang som driver företaget frammåt - En unik tjänst - Skräddarsydda erbjudanden - Bra samarbetsförmåga hos företagsledare - Inlett samarbete med starka företag - Miljövänligt koncept - Lite tid till förfogande pga studier parallellt med företagande - Ny aktör på marknaden - Begränsad marknadsförings - budget - Idén ligger rätt i tiden - Stor utvecklingspotential - Pågående hygien- och miljötrend - Ensam på marknaden - Obeprövad tjänst - Inte prioriterat hos företag under lågkonjunktur

8 Bolagets marknadsföring är till stor del fokuserad på att är att öka medvetenheten om att desinfektion är lika med friskhet, som i sin tur är lika med lönsamhet. CleanCerts marknadsföringsstrategi är att i huvudsak bearbeta personer i företagsledande position som snabbt kan ta beslut och förstå fördelarna med erbjudandet. Genom personlig kontakt med VD, Personalchef eller Ekonomichef förbättras möjligheterna att få positiv återkoppling. Investeringen återbetalar sig snabbt i form av hälsa och välbefinnande hos personalen samtidigt som företagets kostnader för sjukfrånvaro minskar parallellt med ökad produktivitet. Lyckosamma samarbeten kommer att användas som exempel i direkt utskick till en större mängd företag. Lassi Karonen, roddare i världseliten, är en välkänd lokal idrottsman som förstår nyttan med hygienprodukter för att hålla sig frisk. PR är en viktig del av företagets marknadsföring. Ambitionen är att aktivt bearbeta lokalpress för att få uppmärksamhet i form reportage och intervjuer. För att kunderna ska känna sig trygga och alltid vara uppdaterade kommer vi att kontinuerligt uppdatera företagets utveckling på sociala medier samt vår egen designde hemsida, På hemsidan kan man anmäla sitt intresse, få information om verksamheten, tjänster och produkter samt kontaktinformation. En företagspresentation, inklusive sälj- och utbildningsmaterial, kommer att produceras för att användas i samband med kundbesök och utskick. Företagets strategi är att inte ta betalt för de tjänster som tillhandahålls om kunden köper produkter fortlöpande av företaget. En kund som enbart köper bolagets tjänst i form av översyn av hygienprofil betalar ett fast pris på kr. Då flera olika kundanpassade produkter kommer att säljas är det inte möjligt att presentera priskalkyl för varje individuell produkt. Bolagets målsättning är ett täckningsbidrag på % av varans försäljningsvärde före omkostnader.

9 I en marknadsundersökning genomförd av Papyrus (Svenska folkets hygienvanor) framgår det att endast 16 % använder desinfektion regelbundet. Två tredjedelar av alla arbetsplatser saknar rutiner för hur handhygien skall skötas, inom industrin saknar 90 % rutiner genomfördes en undersökning (Katrin- the toilet report) med deltagare. I undersökningen önskade 67 % att de fanns desinfektion på offentliga toaletter och 85 % tycker att en fräsch toalett på jobbet visar att företaget bryr sig om medarbetarna. För att snabbt och enkelt uppfatta om det fanns något intresse för våra hygienlösningar har vi låtit undersöka den lokala marknaden. Vi har slumpartat frågat företag och dess anställda. Affärsmodellen och vårat koncept presenterades för 50 anställda, som därefter besvarade vår fråga. Resultatet visar att det finns stort intresse för tjänsten och återkopplingen var positiv. 2 1 Prissättningen vi har valt att undersöka är vad vi själva anser är skäligt för att ta betalt för en ny, helt unik tjänst på marknaden. Vi riktade oss mot 20 stycken regionala företag. Resultatet blev att majoriteten av företagen ansåg att ett pris från kr är rimligt. Vi valde därför att sätta priset på 5000 kr per översyn av företagets hygienprofil

10 1. Vårt mål är att under året sälja vår tjänst i kombination med produkter till en summa på kr 2. Pengar som delägarna satsat i företaget för återbetalning 3. Vi söker ständigt sponsorer som vill samarbeta med oss för att täcka bl.a. diverse avgifter 4. Deposition för konto samnt bankdosa hos Swedbank 5. Varukostnaderna uppstår i samband med inköp av hygienprodukter vi säljer i kombination med tjänsten som drivs under månaderna december maj 6. Konstnaderna som uppstår vid bedrivande av tjänst. Inräknat bensin, slitage och näring 7. Kostnaden för diverse marknadsföringsmaterial. Broschyrer, visitkort och gratis produktprover 8. Kostnaden för mässsa i Falun under våren 9. Kostnader för vår designade hemsida samt övrig design 10. Återbetalning av deposition för konto samt bankdosa hos Swedbank 11. Försäkring (registreringsavgift) samt övriga avgifter gällande kvalitetskontroll 12. Återbetalning av riskkapital till delägare

11 Hälsa, miljö och välbefinnade ligger i tiden och vi ser därför mycket ljust på framtiden. Genom att ha indentifierat en affärsmöjlighet där alla är vinnare har vi skapat goda förutsättnigar för utveckling och framgång. Marknaden för hygien produkter växer snabbt och vi fått bekräftat att intresset från våra kunder är mycket stort. Vi är övertygade om att vår affärmodell går att driva vidare efter avvecklingen av företaget, vare sig det är i egen regi eller i samarbete med något annat företag. CleanCert gör Sverige friskare och mer vinstgivande. Vem kan säga nej till en investering som snabbt återbetalar sig!.

12 X Samuel Nilsson VD X Fredrik Larsson Marknadschef X Kevin Törnblom Ekonomichef X Maisy Borg Handledare X Pierrre Mörck Rådgivare

Stöd och hjälp för företag att utvecklas och få fart på lönsamheten

Stöd och hjälp för företag att utvecklas och få fart på lönsamheten Mitt företag Stöd och hjälp för företag att utvecklas och få fart på lönsamheten Livet som företagare är fyllt med utmaningar av olika slag. Vissa perioder är allt på topp medan andra innebär utmaningar

Läs mer

Reminder UF Affärsplan Perioden:2005-10-05-2005-12-01. Affärsplan. Håbo kommun, Uppsala län. Styrelse Fredrik Marteleur Tommy Nordström Christian Lund

Reminder UF Affärsplan Perioden:2005-10-05-2005-12-01. Affärsplan. Håbo kommun, Uppsala län. Styrelse Fredrik Marteleur Tommy Nordström Christian Lund Reminder UF Affärsplan Perioden:2005-10-05-2005-12-01 Affärsplan Håbo kommun, Uppsala län Styrelse Fredrik Marteleur Tommy Nordström Christian Lund Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 Företaget...2

Läs mer

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Vad är en affärsplan? Affärsplanen är en beskrivning över vad ni ska göra i ert UF-företag under hela UF-året, dvs från starten fram till avvecklingen.

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

Årets UF-företag i Dalarna 2018/19

Årets UF-företag i Dalarna 2018/19 Årets UF-företag i Dalarna 2018/19 Deadline för rapport: 13 mars 2019, kl 23.59 Årets UF-företag är den mest omfattande, men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan vinna. Det är

Läs mer

Affärsplan för 2013- - - 2014- -.

Affärsplan för 2013- - - 2014- -. Affärsplan för UF för perioden: 2013- - - 2014- -. Skola: Ort: UF-region: Dalarna Rådgivare: Företag: UF-lärare: Affärsidén (Formulera en affärsidé som svarar på vad ni ska göra, vem ni ska sälja till

Läs mer

Affärsplan. Umeå 2005-11-29

Affärsplan. Umeå 2005-11-29 Umeå 2005-11-29 UF Stay Down Victor Setterberg, Johan Asmus Mats Karlsson, Julia Lund Dragonskolan Dragongatan 1 903 22 Umeå uf_staydown@hotmail.com www.staydown.se 1(9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet.

Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet. STIPENDIet Presenteras i samarbete med: Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet. Genom startkapital, mentorskap och kontorsplatser ger stipendiet en unik möjlighet

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG Årets UF-företag är den mest omfattande, men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan vinna. Här ska ni

Läs mer

Bidrag till tävlingen Bästa vara

Bidrag till tävlingen Bästa vara Haganässkolan, Älmhult Erik Nilsson tel. 070-574 97 18 Vår affärsidé: Att skapa snyggt designade kökstillbehör där funktion och kvalité står i centrum. Bidrag till tävlingen Bästa vara Bakgrund ES Design

Läs mer

MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE

MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE Hej! Vad roligt att ni som UF-företag och rådgivare ska samarbeta under ett UF-år. Ni har en mycket spännande tid framför er. Syftet med den här mötesguiden är att

Läs mer

UF-företaget ställer ut på UF-mässan 5 mars samt skickar in en rapport

UF-företaget ställer ut på UF-mässan 5 mars samt skickar in en rapport Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 26 januari 2018 kl.12.00 Alla UF-företag som deltar på UF-mässan den 5 mars får tävla i Årets UF-företag. 1an, 2an och 3an kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro ÅRETS UF FÖRETAG Örebro - Alla UF-företag har möjlighet att delta itävlingen Årets UF-företag regionalt i Örebro, 1:a pristagar na kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget som vinner

Läs mer

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan Spanska för nöjets skull UF Affärsplan 2005-2006 Magdalena Andersson Soltorgsgymnasiet Borlänge Innehållsförteckning 1. Spanska för nöjets skull UF 1.1 Affärsidé 1.2 Bakgrund 1.3 Tjänsten 2. Företaget

Läs mer

Årets UF-företag. Syfte: Deltävling till EM i Ung Företagsamhet

Årets UF-företag. Syfte: Deltävling till EM i Ung Företagsamhet Årets UF-företag Syfte: Har du en vara eller tjänst som du har sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget, har du lärt dig något med andra ord har du ett UF-företag? Då kan du tävla

Läs mer

Affärsplan. För perioden 2012-08-27 2013-05-31 ~ 1 ~

Affärsplan. För perioden 2012-08-27 2013-05-31 ~ 1 ~ Affärsplan För perioden 2012-08-27 2013-05-31 Knäckedalen UF Registreringsnummer W016949 Älvdalens utbildningscentrum UF-region Dalarna, Älvdalen Rådgivare: Monica Solén, kunnig inom branschen Handledare:

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I JÖNKÖPINGS LÄN DEADLINE 16 JANUARI KL UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I JÖNKÖPINGS LÄN DEADLINE 16 JANUARI KL UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I JÖNKÖPINGS LÄN DEADLINE 16 JANUARI KL. 16.00 UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen

Läs mer

ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE

ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, 1:a, 2:a och 3:e pristagarna kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget som vinner

Läs mer

Skriftligt prov i Entreprenörskap och företagande

Skriftligt prov i Entreprenörskap och företagande Centralt innehåll Entreprenörskap och Företagande, FÖRENTO. Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll: Några viktiga lagar och andra bestämmelser som styr företagens verksamhet. I

Läs mer

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro ÅRETS UF FÖRETAG Örebro - Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt i Örebro, 1:a pristagarna kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget som vinner

Läs mer

Affärsplan ES Design UF 2010/2011

Affärsplan ES Design UF 2010/2011 Affärsplan ES Design UF 2010/2011 Styrelsemedlemmar: Erik Nilsson Samuel Lideberg Län: Kronoberg Kommun: Älmhult Skola: Haganässkolan Handledare: Stefan Rosén Rådgivare: Bo Kullberg 1 Innehåll Innehållsförteckning

Läs mer

Nyckeln till lönsam tillväxt

Nyckeln till lönsam tillväxt Nyckeln till lönsam tillväxt Anders Ekdahl Strategisk rådgivning Affärsutveckling Inspiration Hej Anders, Det går bra för Bosch Rexroth och det gör oss stolta, men vi vill fortsätta bli ännu bättre. Vi

Läs mer

Friskare barn i Leksand

Friskare barn i Leksand Friskare barn i Leksand Mål bästa föredömet för god hygien bland svenska förskolor Syfte Lära barnen goda hygienrutiner tidigt i livet som främjar god hälsa och välbefinnande Tryggare personal och föräldrar

Läs mer

AFFÄRSPLAN UF-företagande

AFFÄRSPLAN UF-företagande Verksamhetsår: Skola: VD:ns namn: Adress: E-post: AFFÄRSPLAN UF-företagande FÖRETAGSNAMN: UF Innehåll 1. ORGANISATION OCH PERSONAL... 3 Förklara vad som ingår i de olika ansvarsområdena... 3 2. NÄTVERK...

Läs mer

Nulägesanalys hur driver jag mitt företag? Affärsidén och affärsplanen

Nulägesanalys hur driver jag mitt företag? Affärsidén och affärsplanen Nulägesanalys hur driver jag mitt företag? Affärsidén och affärsplanen 1. Är affärsidén så pass tydlig att i princip alla förstår vad ditt företag kan hjälpa till med? 2. Har du analyserat din bransch

Läs mer

UF-företags- och rådgivarresursen

UF-företags- och rådgivarresursen UF-företags- och rådgivarresursen INNEHÅLL Inledning Förberedelser Möte 1 - Starta Affärsplan och mål Möte 2 - Driva Profilering och varumärkesbyggnad Produktion och inköp Sälj Möte 3 - Driva Sälj Ekonomi

Läs mer

GUIDE FÖR UF-ÅRET 1 1

GUIDE FÖR UF-ÅRET 1 1 GUIDE FÖR UF-ÅRET 1 Inledning I en Guide för UF-året har vi samlat en massa bra tips och råd för dig som ska driva UF-företag. Du kan använda guiden som ett uppslagsverk under ditt UF-år för att få stöd

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. Tävlingen Årets UF-företag är den

Läs mer

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG.

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. Tack för ditt engagemang för Sveriges framtid. Vi vill börja med att tacka dig

Läs mer

HittaSommarjobb UF Af Chapman. Karlskrona. Blekinge. Affärsplan. Registreringsnummer: K018322

HittaSommarjobb UF Af Chapman. Karlskrona. Blekinge. Affärsplan. Registreringsnummer: K018322 HittaSommarjobb UF 2012-2013 Af Chapman Karlskrona Blekinge Affärsplan Registreringsnummer: K018322 0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 VD har ordet... 2 Affärsidé... 3 Tjänsten... 3 Vision...

Läs mer

RÅDGIVARGUIDE TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR. Under året kommer dina elever att starta, driva och avveckla ett företag. DIG FÖR SVERIGES FRAMTID.

RÅDGIVARGUIDE TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR. Under året kommer dina elever att starta, driva och avveckla ett företag. DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. ungforetagsamhet.se RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE INOM UNG FÖRETAGSAMHET Under året kommer dina elever att starta, driva

Läs mer

Intygsberättigad. 5 obligatoriska moment. 3 tilläggsmoment

Intygsberättigad. 5 obligatoriska moment. 3 tilläggsmoment Skypegenomgång Kalendarium Intygsberättigad 5 obligatoriska moment Digital registrering Affärsplan Minst två säljtillfällen Personlig träff med rådgivaren Årsredovisning 3 tilläggsmoment Exempel Fler

Läs mer

Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare

Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare Skypegenomgång Kalendarium Sociala medier Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare www.ungforetagsamhet.se/skane http://www.facebook.com/ungforetagsamhetskane Instagram: ufskane www.youtube.com/ufskane

Läs mer

AFFÄRSPLAN 2011-2012. John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson

AFFÄRSPLAN 2011-2012. John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson AFFÄRSPLAN 2011-2012 John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund............................................. 02 Vår affärsidé..........................................

Läs mer

Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning!

Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning! Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning! STIFTELSEN Genomförde 9 343 rådgivningar under 2010 Medverkar till att 2 000 företag startar per år 11 000 klienter i vår databas 65 rådgivare 10 anställda

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2013/14

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2013/14 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2013/14 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. UF-företag kan bara tävla i en kommun, om företaget har medlemmar

Läs mer

Starthäfte för elever

Starthäfte för elever Starthäfte för elever Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. För dig som är nyfiken på UF-företagande! Detta häfte riktar sig till dig som är nyfiken på hur det fungerar

Läs mer

Affärsplan 2013/2014

Affärsplan 2013/2014 Affärsplan 2013/2014 02 Innehåll - Listen to the boss 03 Verksamhetsbeskrivning - Affärsidé, Mission, Vision 03 Ledstjärnor - Välmående, personligt, trygghet 04 Who are we? - Organisation 05 Swot och mål

Läs mer

Affärsplan. Grupp 13. Simplex

Affärsplan. Grupp 13. Simplex Grupp 3 Affärsplan Simplex Simplex gör det möjligt för alla med ett hushåll att låna samt hyra ut prylar som inte används kontinuerligt i hemmet. Via en hemsida sparar kunden pengar och utrymme samtidigt

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

Avveckla UF-företaget

Avveckla UF-företaget Avveckling Avveckling Avveckla UF-företaget Leverera beställningar Sälja slut på lager Betala leverantörer och andra skulder Få betalt från kunderna för de sista fakturorna Se till att bokföringen är i

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan delta i. Här ska ni

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan vinna. Här ska ni

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID.

ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Tack för ditt engagemang för

Läs mer

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008 Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning Public Relations Enkät Juli 2008 Bakgrund Capture och Impera kommunikation har genomfört och sammanställt följande enkät riktat till svenska toppidrottare

Läs mer

Ann-Marie Cylvén Smittskyddssjuksköterska Smittskyddsenheten Sunderby sjukhus, Luleå

Ann-Marie Cylvén Smittskyddssjuksköterska Smittskyddsenheten Sunderby sjukhus, Luleå Man vet ju egentligen inget om personalens hygien. Jag lämnar barnet där och hämtar. Jag ser ju inte om de är noga att tvätta händer osv. Men hoppas såklart. (Citat från studiedeltagande förälder) Ann-Marie

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har sålt, har

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2016/17

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2016/17 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2016/17 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start. Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar

Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start. Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar Det här är programmet för dig som vill vända och vrida på din affärsidé för att skriva en affärsplan - planen

Läs mer

Tandea licensiering. Bli licenstagare i Tandea

Tandea licensiering. Bli licenstagare i Tandea Tandea licensiering Bli licenstagare i Tandea Tandea erbjuder en licensmodell med bett Tandvård som erbjuder bästa kvalitet, högsta tillgänglighet och till konkurrenskraftiga priser. I förening med vårt

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan delta i. Det vinnande

Läs mer

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen.

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. AFFÄRSPLAN En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Jag/vi och idén 2 Företagsägare och affärsidé 3

Läs mer

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till!

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till! Ung Företagsamhet för elever Så här går det till! För dig som är nyfiken på Ung Företagsamhet Den här skriften är till dig som är nyfiken på hur det fungerar att driva ett företag genom Ung Företagsamhet.

Läs mer

Identitetssamordning Del 2: Externa aktiviteter

Identitetssamordning Del 2: Externa aktiviteter Ramverk för: Identitetssamordning Del 2: Externa aktiviteter Datum: Företag: Marknad 1: Marknad 2: Marknad 3: Marknad 4: Deltagare: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Identiteten skapas från toppen

Läs mer

Avveckling och Årsredovisning

Avveckling och Årsredovisning Avveckling och Årsredovisning Avveckling Avveckla UF-företaget Leverera beställningar Sälja slut på lager Betala leverantörer och andra skulder Få betalt från kunderna för de sista fakturorna Se till att

Läs mer

Affärsidé s.3. Företagets namn s.3. Bakgrund s.3. Vision och målsättning s.3. VD:n har ordet s.4. Våran tjänst s.4. Organisationen. Rådgivare s.

Affärsidé s.3. Företagets namn s.3. Bakgrund s.3. Vision och målsättning s.3. VD:n har ordet s.4. Våran tjänst s.4. Organisationen. Rådgivare s. Innehållsförteckning Företaget Affärsidé s.3 Företagets namn s.3 Bakgrund s.3 Vision och målsättning s.3 VD:n har ordet s.4 Våran tjänst s.4 Organisationen s.5-6 Rådgivare s.6 Marknad Marknad och kunder

Läs mer

PROJEKTRAPPORT MOWE. Författare: Jacob Rudenstam DG2 Fredrik Olsson Rasmus Pettersson DG2 Jonatan Olsson. Utskriftsdatum: 2010-12-02

PROJEKTRAPPORT MOWE. Författare: Jacob Rudenstam DG2 Fredrik Olsson Rasmus Pettersson DG2 Jonatan Olsson. Utskriftsdatum: 2010-12-02 PROJEKTRAPPORT MOWE Detta är en projektrapport om MOWE. Ett projekt genomfört i samband med kursen Företags ekonomi och affärsplan. MOWE är ett fiktivt företag. Författare: Jacob Rudenstam DG2 Fredrik

Läs mer

Årets UF-företag Blekinge/Bromölla

Årets UF-företag Blekinge/Bromölla Årets UF-företag Blekinge/Bromölla Deadline: 3 februari 14:00 Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

Affärsplan. Thoren Business School Västerås

Affärsplan. Thoren Business School Västerås Affärsplan Thoren Business School Västerås UF: PhoneXtra VD: Leonthin Strömberg Rådgivare: Agneta Persson Region: Västmanland Kommun: Västerås Gymnasium: Thoren Business School Period: 2016-2017 1 Innehållsförteckning

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i UF-företagande. Tävlingen Årets UF-företag är den mest

Läs mer

Multiresistenta bakterier. Vad är det? Bakterier där tidigare vedertagna antibiotika inte längre fungerar. Smittskydd Värmland

Multiresistenta bakterier. Vad är det? Bakterier där tidigare vedertagna antibiotika inte längre fungerar. Smittskydd Värmland Multiresistenta bakterier Vad är det? Bakterier där tidigare vedertagna antibiotika inte längre fungerar. 1 MRB multiresistenta bakterier Kraftig global ökning av MRB. Hög förskrivning av antibiotika leder

Läs mer

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget.

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget. Boksammanfattning Ditt professionella rykte - Upptäck DIN främsta tillgång. av Per Frykman & Karin Sandin Företag över hela världen lägger ner enorma summor på att vårda och stärka sitt varumärke, rykte

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text

Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text 1 (5) Vår handläggare Geza Simon Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text Katrineholm kommuns kommunikationspolicy Policy ett

Läs mer

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen 2015-2020 Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Innehåll Inledning Idag och framtiden Bakgrund Byggstenar 1. Varumärke och kommunikation 2. Målgrupper

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning HandsOn 1 Innehållsförteckning Kapitel 1 - Jag och företagsamhet Sid Välkommen! 3 Personlighetsträdet 4 Varumärken 5 Styrkor och svagheter 6 Framgång 7 Intervjua en förebild 8 Min företagsprofil 9 Företagsord

Läs mer

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010 Du - ett varumärke Umeå 17-18 mars 2010 Curomed Utbildning, Håkmark 213, 905 91 UMEÅ, tel 090-38375, fax 090-38331 e-post info@curomed.se, www.curomed.se 1 DU ETT VARUMÄRKE Du - Ett Varumärke Ditt personliga

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Social Marketing Agency UF Affärsplan

Social Marketing Agency UF Affärsplan Social Marketing Agency UF Affärsplan Period 2012-2013 2012-11-20 Styrelsemedlemmar: Sebastian Ahlbäck Ida Nordin Kent Berglund Johannes Runeson Län: Dalarna Kommun: Vansbro Skola: VUC Handledare: Cayenne

Läs mer

Vedklabben UF. www.vedklabbenuf.se. - Vi värmer ditt hem! 2011-2012

Vedklabben UF. www.vedklabbenuf.se. - Vi värmer ditt hem! 2011-2012 Vedklabben UF - Vi värmer ditt hem! 2011-2012 Styrelsemedlemmar: Martin Wieslander Simon Gustavsson Martin Torstensson Niklas Nilsson Kommun: Varberg Län: Halland Peder Skrivares skola www.vedklabbenuf.se

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har sålt, har

Läs mer

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT DR SANNAS NU OCH FRAMÅT Grundare & Styrelseordföranden i Dr Sannas Sweden AB har ordet Jag är väldigt glad och tacksam för det vi har byggt upp tillsamman med Dr Sannas AB för mitt mål är att förena kunskap

Läs mer

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett.

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Bestäm hur den ska se ut i fysisk form I ena hörnet ska vi placera en knapp som håller ihop själva affärsplanen. Nere i ett

Läs mer

Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00

Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00 Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00 Alla UF-företag som deltar på UF-mässan den 13 mars får tävla i Årets UF-företag. 1an och 2an kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

Affärsplan Styrelse Frida. Rådgivare Erika Fleischanderi. Handledare Karin Sagerdahl. Affärsidé

Affärsplan Styrelse Frida. Rådgivare Erika Fleischanderi. Handledare Karin Sagerdahl. Affärsidé Affärsplan 2012-13 Styrelse Frida Rådgivare Erika Fleischanderi Handledare Karin Sagerdahl Stjerneskolan Torsby Gymnasium Ung företagsamhet Värmland Affärsidé Tillverka och sälja ett armband där en del

Läs mer

E-BOK NY SOM HR-CHEF. Detta bör du ha koll på. Detta bör du ha koll på

E-BOK NY SOM HR-CHEF. Detta bör du ha koll på. Detta bör du ha koll på E-BOK NY SOM HR-CHEF Detta bör du ha koll på Detta bör du ha koll på 2 INNEHÅLL Introduktion 3 Förväntningar på HR-rollen 4 Så, var ska man börja? 5 En HR-modell i fyra nivåer 6 Förstå organisationen 8

Läs mer

Affärsplan För ett plastfritt samhälle!

Affärsplan För ett plastfritt samhälle! Affärsplan 2014-2015 För ett plastfritt samhälle! Län: Kalmar Skola: Jenny Nyströmsskolan tygkamratenuf@gmail.com facebook.com/tygkamratenuf 2014-11-07 1 Innehållsförteckning Styrelsens underskrifter 2

Läs mer

Detta är en nationell tävling och kvalificerar förstapristagaren till SM

Detta är en nationell tävling och kvalificerar förstapristagaren till SM Årets UF-företag 2016/2017 Har du sålt en vara eller en tjänst? Har det gått lite upp och ner i företaget? Har du lärt dig något om företagande? Då har du ett UFföretag och då kan du tävla i Årets UF-företag!

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGEN KVALIFICERAR FÖRSTAPRISTAGAREN TILL SM

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGEN KVALIFICERAR FÖRSTAPRISTAGAREN TILL SM TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGEN KVALIFICERAR FÖRSTAPRISTAGAREN TILL SM UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen

Läs mer

Välkommen till Strukturtrappan

Välkommen till Strukturtrappan Välkommen till Strukturtrappan Enkelt Snabbt Prisvärt Allmän information - Projekttiden är 10 månader och omfattar ca 20 olika ämnesblock. - Målsättning med projektet är att företaget ska kunna bli certifierat

Läs mer

Funk%oner, ansvarsområden och registrering. s. 59-85

Funk%oner, ansvarsområden och registrering. s. 59-85 Funk%oner, ansvarsområden och registrering s. 59-85 Funk%oner i UF- företaget VD Ekonomi Kommunika%on och administra%on Marknadsföring Försäljning Personal Produk%on och inköp Vad är jag intresserad av?

Läs mer

... 3 ... 3 ... 3 ... 3 ... 4 ... 4 ... 5 ... 6 ... 6 ... 7 ... 8 ... 8 ... 8 ... 8 ... 9 ... 9 ... 9 ... 10 ... 10 ... 11 ... 11 ...

... 3 ... 3 ... 3 ... 3 ... 4 ... 4 ... 5 ... 6 ... 6 ... 7 ... 8 ... 8 ... 8 ... 8 ... 9 ... 9 ... 9 ... 10 ... 10 ... 11 ... 11 ... Reg. ID: w015186 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Affärsidé... 3 Verksamhet... 3 Företagsnamn & logotyp... 3 Produktion... 4 Vision & målsättning... 4 Organisation... 5 Rådgivare... 6 SWOT analys...

Läs mer

Att starta företag. Innan du startar. Affärsidé 2011-09-07. Idé Pepp Talang. Vad? Varför? Hur?

Att starta företag. Innan du startar. Affärsidé 2011-09-07. Idé Pepp Talang. Vad? Varför? Hur? Att starta företag Idé Pepp Talang Innan du startar Vad? Varför? Hur? Affärsidé Enkel och kort Fördel om den är ny Behöver utvecklas med tiden Exempel på affärsidé: Att med ansvar och bästa service sälja

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

Årets UF-företag i Dalarna 2016/17

Årets UF-företag i Dalarna 2016/17 Årets UF-företag i Dalarna 2016/17 Deadlines: 22 februari kl. 23.59.00 och 15 mars kl. 23.59.00 Har du en vara eller tjänst som du har du sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget,

Läs mer

Tillsammans är vi starka

Tillsammans är vi starka Tillsammans är vi starka Välkommen! Sättet vi lever vår vision och vår affärsidé på är vad som bland annat skiljer oss från våra konkurrenter. Det handlar om HUR vår omgivning upplever samarbetet med oss

Läs mer

14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna

14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna 14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna Alinder Design www.alinderdesign.se 1 Vad gör att en marknadschef lyckas skapa bra resultat? Efter mer än 15 års arbete med många bra marknadschefer

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har du sålt?

Läs mer

Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm!

Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm! Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm! Kan din idé bli till ett företag? Hos NyföretagarCentrum i Carlshamn får du kostnadsfri, konfidentiell och personlig rådgivning när du vill

Läs mer

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande. OUCI +! Datum: 17/11-09 Tid: 08.34 Plats: Linas kök Närvarande: Madeleine Lindberg, Olivia Ekman och Lina Nilsson 1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

Läs mer

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Kurbits hjälper företagare att tjäna mer på det de brinner för. Våra affärsutvecklingsprogram är utvecklade och designade specifikt för företag inom

Läs mer

10 tips för den ansvarsfulla entreprenören

10 tips för den ansvarsfulla entreprenören 10 tips för den ansvarsfulla entreprenören 2 Att lyckas med sitt hållbarhetsarbete Hållbarhetsarbete kan bedrivas av företag i alla branscher och storlekar. Den enda skillnaden är att det är enklare i

Läs mer

Välkommen till strukturtrappan

Välkommen till strukturtrappan Välkommen till strukturtrappan Enkelt Snabbt Prisvärt Allmän information - Projekttiden är 10 månader och omfattar ca 20 olika ämnesblock. - Målsättning med projektet är att företaget ska kunna bli certifierad

Läs mer

Hemligheterna bakom framgångsrik kommunikation Mattias Franzén

Hemligheterna bakom framgångsrik kommunikation Mattias Franzén Hemligheterna bakom framgångsrik kommunikation Mattias Franzén Marknadsföring & Kommunikation Var tydlig med vad du säljer Presentera dina produkter och tjänster tydligt och lättförståeligt. Det ger ett

Läs mer

CARLSSONS RESOR DEL III

CARLSSONS RESOR DEL III DEL III HANDLINGSPLAN GENOMFÖRANDE/UPPFÖLJNING HANDLINGSPLAN Aktiviteter Tidplan Budget GENOMFÖRANDE UPPFÖLJNING 1 HANDLINGSPLAN Med slutsatser från situationsanalysen samt affärsidé, strategier och mål

Läs mer

Greppa Näringen - Varumärkesplattform september 2009

Greppa Näringen - Varumärkesplattform september 2009 - Varumärkesplattform september 2009 Inledning Varumärken Alla varumärken är upplevelser, dvs. de upplevs i människors sinnen. Löfte Särskiljande Upplevelser Ett varumärke är också en garant - ett löfte

Läs mer

Tävlingskriterier 2017/2018. Årets UF-Företag

Tävlingskriterier 2017/2018. Årets UF-Företag Tävlingskriterier 2017/2018 Detta är en nationell tävling och kvalificerar förstapristagaren till SM! Årets UF-Företag Har du en vara eller tjänst som du har du sålt? Har du kollegor? Har det gått lite

Läs mer

Investera i Dig själv & våga förändra!

Investera i Dig själv & våga förändra! Investera i Dig själv & våga förändra! Bli en av oss på Milook 1 Är Du redo att prova på något nytt, få in flärd och glamour i Din vardag? Som återförsäljare/stylist väntar spännande utmaningar och personlig

Läs mer

Moment 4 Projektmetodik. Daniel Nordström

Moment 4 Projektmetodik. Daniel Nordström Moment 4 Projektmetodik Daniel Nordström Presentationens innehåll Projekt Projektmetodik Projektets olika faser Dokumentation av projektet Nätverk och nätverkande Förstudie (Affärsplan del 1) Länkar Projekt

Läs mer