Orolig för att sektionsmedlemmarna inte kommer att vilja gå på sektionsmöten, inte lika intresserade av långsiktiga frågor.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Orolig för att sektionsmedlemmarna inte kommer att vilja gå på sektionsmöten, inte lika intresserade av långsiktiga frågor."

Transkript

1 Findus: Orolig för att sektionsmedlemmarna inte kommer att vilja gå på sektionsmöten, inte lika intresserade av långsiktiga frågor. Undrar om hela styrelsen står bakom detta. Styrelsen är till största delen positiv. Poängterar att det skall vara ekonomiskt ansvarig och inte juridiskt. Ansvarsbefrielsen ser inte riktigt ut som i kåren. Höjdpunkten på sektionsmötena är invalen. Styrelsen ansvarsbefriar en kommitté men blir sedan inte ansvarsbefriade av sektionsmötet, vad händer? I kåren så tar då styrelsen på det "ansvaret" säger Dan Li. Pyssla: Undrar om styrelsen har tänkt något på vad man skulle kunna byta ut inval mot. Vind svarar att det har inte styrelsen funderat på, iallafall inga konkreta exempel. Tycker att det finns mer intressanta saker än inval. Jule: Tror många kommer p.g.a. av invalen. Liten sektion, alla känner alla, kan bli problem när styrelsen känner alla tänkbara nominerade. Wiv: Bra med långa inval, tecken på att demokratin fungerar. Det väger tyngre än att det kanske kommer tas upp andra saker. Vind: Poängterar att det finns en stor grupp människor som i dagsläget inte går på möten som kanske skulle vara mer lockade att gå om det inte var massa inval. Mindre koll på vilka som blir invalda. Inte samma chans att ställa frågor, speciellt om man inte känner dem sedan innan. Sämre stabilitet i sektionen. Om en förening är dålig så går övriga föreningar in och hjälper till. Kompis till styrelsen mot lika bra motsökande lägger grund för jäv.

2 Stort hopp mellan en inte så bra styrelse och en som borde bli misstroendeförklarad. Vågar inte välja in någon som man inte känner i styrelsen p.g.a. det ökade ansvaret som ligger på styrelsen. Invalda blir "skyldiga" styrelsen. Rolén: Invalen lockar nya också, kommer nog inte fler om man beslutar saker på längre tid. Bör nog inte ta bort invalen, men se över möjligheter att korta ner dem. Pyssla: Övertygad om att styrelsen kommer vara "bra", de väljs in av sektionsmötet. Långa inval skrämmer bort många. Finns sätt att få ut information om sökande/nominerade som ersättning för frågor på sektionsmötet. Hanna: Tror att det är större chans att en enskild person röstar på sin kompis på sektionsmötet än att styrelsen gör det. Bark replikerar med att det då ändå är sektionsmötets mening att de ska röstas in. Roras: VB får större makt, svårt för styrelsen att gå emot. Jocke: Bra om styrelsen kan få göra egna intervjuer vid motnomineringar, blir mer privat och ärligare. Kan sektionsmedlemmar skicka in förslag på andra nomineringar? Kan de som missat aspningen be om intervju? Findus: Föreningarna gör väldigt olika saker, sektion kontra kåren. Verksamhetsrapporter är mindre strategiskt än inval. Bra idé att låta styrelsen godkänna budgetar och verksamhetsplaner. Svårt för sektionsmedlem att ifrågasätta styrelsens beslut om beslut tas på andra ställen än sektionsmötet.

3 Mindre tid för styrelsen att göra bra förslag o.s.v., då arbetsbördan ökar. Friden: Hur mycket kommer övriga kunna påverka inval (inte VB eller styrelsen)? Medlem som vill söka förening kan inte söka VB. Pyssla: Mer tid för diskussion på sektionsmötet, skulle kunna ge ett mer kvalitativt arbete från styrelsen. Horv: Ingen statistik på att fler kommer om man tar bort invalen från mötena. Om man motnominerar sig, anslås det också? Alla borde få reda på att någon gjort det. Skall det finnas med en motivering när man motnominerar sig? Stor administrativ process med att lämna in kommentarer till motnominerade. Hur mycket kommer en sektionsmedlem att få reda på? Interpellation skall användas till vad? Nu med omgjort invalssystem så är problemet med att folk blir utelämnade på sektionsmötet inte lika stort. Fler sektionsmötet, ett för administrativa saker, ett för inval. Om styrelsen misstroendeförklaras, vad händer med de föreningar som styrelsen valt in? Intressant att se vad styrit skulle kunna ha för förslag på att fylla sektionsmötet med. Kohina: Läskigt att vara ansvarig för människor som man inte kan styra över. Jule: Man kan skynda på invalen. styrit når inte ut till tillräckligt många med att det är sektionsmöte. Förlorar ansikte-mot-ansikte-presentationer.

4 Hanna Håller med Kohina. Man lurar sig själv om man tror att invalen är det viktigaste sättet att påverka. Viktigt att alla känner sig delaktiga därför är det bra om sektionsmötet blir en plats där fler frågor kan diskuteras, t. ex. styrelsens nuvarande arbete. Tror att det skulle bli svårt att få dit folk om man har fler sektionsmöten. Findus: Sektionsmötet har lättare att förutse att någon skulle missköta sig, fler ögon. Flytta budget och verksamhetsplansgodkännande till styrit. Bilagor på sektionsmötet (verksamhetsrapporter osv). Fler sektionsmöten med olika inriktningar. Lång tid mellan inlämnande av interpellation och svar, dåligt om man vill misstroendeförklara. Föreningar gör mest, borde få mest plats på möten. Mer arbete att förklara sig, kontra räcka upp en hand. Dbbe: Jobbigt att säga inför mötet om man ogillar någon. Bra talare har stor fördel på sektionsmöten. Inte samma kontakt med de nominerade och invalda. bra med fler möten, kanske lunchmöten. styrit borde ha mer "makt" men inte så mycket makt som förslaget skulle innebära. styrit och sittande borde i dagsläget uttala sig om nomineringar på sektionsmötet. Horv: Kassör/ordförande i styrelsen måste godkänna tänkta ordförande/kassörer som skall väljas in. läskigare att bli intervjuad av VB/styrelsen. Kajsa: Splittring av styrit och snit friar upp en plats i styrelsen som kan användas till mer riktat styrelsearbete.

5 Lättare att motnominera sig själv till en styrelse än inför ett sektionsmöte. Kort presentation av de nominerade i samband med att nomineringar släpps. Ögat: Vore bra om ordförande/kassör i styrit hade mer inflytande över de ansvarsposter som väljs in. Vind: Intervju är mer seriöst än de frågor som i dagsläget ställs på sektionsmötet. Bra med förslag på hur man kan korta ner invalsprocessen. Tjänsterna är det viktiga, inte vem som utför dem. Lättare att sålla bort "spontaninval" om man behöver göra en faktiskt motnominering. Kohina: Finns de som vill söka men inte vågar i dagsläget p.g.a. rädslan att bli nedröstad inför alla. Bättre spridning på människorna som aspar när föreningarna inte hade gemensam aspning. Om en förening missköter sig så skulle man i teorin kunna dra in alla dess pengar som en lösning på problemet med föreningar som inte sköter sig. Jule: Lättare att skicka motnominering till en styrelse än att ställa sig upp på sektionsmötet. Frågar Dan Li om han tycker en sådan här struktur skulle passa på en liten sektion som t.ex. IT/Z. Dan Li svarade att det tycker han. E: Finns risk att styrit blir något av en valberedning 2.0 och det andra arbetet som styrit görs glöms bort. Horv: Kan behövas fler ögon som granskar än VB + styrelse vid invalen. Person 1 blir inte invald i P.R.I.T., söker därför NollkIT o.s.v.. Hur löser man sådant?

6 Dbbe: I dagsläget är få sökande ett större problem än invalsprocessen. Större vikt vid invalet av styrit, större process då det blir mer ansvar. Inga andra inval än styrelse/vb/revisorer ger automatiskt större vikt på de invalen. Vixen: VB skulle kunna ge bättre inblick i hur deras intervjuer är upplagda och därigenom skulle man kunna öka förtroendet för dem. Nomineringar -> sektionsmöte med frågor till nominerade -> sedan inval på styrelsemöte bevarad topphierarki men öppenhet som nu.

Daniel Ström (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Josef Eklann (IT05) väljs som mötesordförande.

Daniel Ström (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Josef Eklann (IT05) väljs som mötesordförande. 1 Mötets öppnande Daniel Ström (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Josef Eklann (IT05) väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare Hanna Kowalska Elleberg

Läs mer

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna.

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna. 1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna. 2 Val av mötets ordförande Mathias Forssén (IT10) väljs som mötets ordförande. 3 Val av

Läs mer

Daniel Ström (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Fiona Rolander (IT08) väljs som mötesordförande.

Daniel Ström (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Fiona Rolander (IT08) väljs som mötesordförande. 1 Mötets öppnande Daniel Ström (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Fiona Rolander (IT08) väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare Hanna Kowalska

Läs mer

Daniel Ström (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Hanna Kowalska Elleberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet.

Daniel Ström (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Hanna Kowalska Elleberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet. 1 Mötets öppnande Daniel Ström (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Daniel Ström (styrit) väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare (styrit) väljs

Läs mer

Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30

Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30 Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30 1 Mötets öppnande Fiona Rolander (ordf styrit) förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Sektionen väljer Josef

Läs mer

Stadga Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola

Stadga Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola Chalmers tekniska högskola Antagen: 2003 01 27 Sida 1 av 25 Innehåll 1 Allmänt 4 1.1 Definition.................................... 4 1.2 Medlemmar................................... 4 1.3 Verksamhetsår.................................

Läs mer

Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. Linus Färnstrand (IT1) och Kristofer Edvardson (IT1) väljs som justerare tillika rösträknare.

Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. Linus Färnstrand (IT1) och Kristofer Edvardson (IT1) väljs som justerare tillika rösträknare. 1 Mötets öppnande Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Rickard Nilsson väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Vad gör vi då? Och när? Valberedningsarbete i praktiken Sanna Hedlund

Vad gör vi då? Och när? Valberedningsarbete i praktiken Sanna Hedlund Vad gör vi då? Och när? Valberedningsarbete i praktiken Sanna Hedlund Vad kommer jag att gå igenom? Tidsplanering Arbetssätt Nomineringsprocess och hantering av kandidaturer Jäv Årsmötet Övning: Bygga

Läs mer

Swarmsweep. Så startar du förening

Swarmsweep. Så startar du förening Så startar du förening Varför starta en förening? För att samla aktivister under ett och samma varumärke kan det ibland vara en stor fördel att bilda en förening. En del aktivister tillhör naturligtvis

Läs mer

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Den 27 september 2005 HB4; 08:00 10:00 Närvarande: 35 IT-teknologer inkl. styrit 1 Mötets öppnande Johan Liesén förklarar mötet öppnat. 2 Mötets behöriga

Läs mer

Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar

Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar För att tydliggöra hur valen i vår fackliga organisation går till på olika nivåer och

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN EKONOMISK POLICY SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN EKONOMISK POLICY SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN EKONOMISK POLICY INNEHÅLLSFÖRTECKNING Introduktion s. 3 Allmänt s. 4 Startkapital s. 4 Budget s. 4 Äskningar s. 4 Kontanthantering s. 4 Inköp s. 5 Kläder s. 5 Större inköp s. 5 Arrangemang s. 5 Sektionsmöte

Läs mer

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS?

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? RAPPORT KOMMUNUTVECKLARE 2018 Dante Mason Elicia Runmon Hugo Brottare Isabella Skogs Leo Verme Rim Haile HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? KOMMUNUTVECKLARE 201 8 Inledning Det här är en rapport skriven

Läs mer

1 Mötets öppnande. 2 Närvarande. 3 Val av mötets ordförande. 4 Val av mötets sekreterare. 5 Val av mötets justerare tillika rösträknare

1 Mötets öppnande. 2 Närvarande. 3 Val av mötets ordförande. 4 Val av mötets sekreterare. 5 Val av mötets justerare tillika rösträknare Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Styrelsemöte 2016-10-07, HASen 12:00. 1 Mötets öppnande Matilda Horppu (Ordförande) öppnar mötet klockan 12:00. 2 Närvarande Joel Thorstensson (Masteransvarig)

Läs mer

Andreas Rolén (IT11) väljs som mötesordförande. Daniel Bergqvist (IT10) väljs som mötets sekreterare.

Andreas Rolén (IT11) väljs som mötesordförande. Daniel Bergqvist (IT10) väljs som mötets sekreterare. Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2014 02 27, HB3 18:15 1 Mötets öppnande Andreas Rolén (IT11) öppnar mötet 18:15. 2 Val av mötets ordförande Andreas Rolén (IT11) väljs som mötesordförande.

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Policy för projektfunktionärer Kemi- och Biotekniksektionen vid Lunds Tekniska Högskola

Policy för projektfunktionärer Kemi- och Biotekniksektionen vid Lunds Tekniska Högskola Kemi- och biotekniksektionen Bilaga 7.1(1) Policy för projektfunktionärer Kemi- och Biotekniksektionen vid Lunds Tekniska Högskola Kemi- och biotekniksektionen Bilaga 7.1(2) 2015-11-01 Innehåll 1 Inledning...

Läs mer

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Den 27 september 2005 HB4; 08:00 10:00 Närvarande: 35 IT-teknologer inkl. styrit 1 Mötets öppnande Johan Liesén förklarar mötet öppnat. 2 Mötets behöriga

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande tillika sekreterare... 2 Kassör... 2 Kommunikationsansvarig tillika webmaster... 3 Ledamot med ansvar för studiefrågor...

Läs mer

Arbetsordning för Juridiska föreningen i Uppsalas valberedning

Arbetsordning för Juridiska föreningen i Uppsalas valberedning 1(5) Arbetsordning för Juridiska föreningen i Uppsalas valberedning 1 Organisation Valberedningen består av fem ledamöter, varav en ordförande. Dessa är medlemmar i föreningen och väljs av föreningsstämman.

Läs mer

NÄRVARANDE (38) SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN. Vilma Kjellin Lina Eriksson Joel Sidenvik Penilla Hermansson Irja Nilsson Nyberg Ellen Lidberg Stina Palmlöf

NÄRVARANDE (38) SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN. Vilma Kjellin Lina Eriksson Joel Sidenvik Penilla Hermansson Irja Nilsson Nyberg Ellen Lidberg Stina Palmlöf SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN KALLANDE: A- & AT-STYRET PLATS: SB-H1 TID: 12.01 NÄRVARANDE (38) A1(ANTAL) 0 AT1(7) Vilma Kjellin Lina Eriksson Joel Sidenvik Penilla Hermansson Irja Nilsson Nyberg Ellen Lidberg

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet för W-sektionen

Protokoll från styrelsemötet för W-sektionen Sida 1 av 5 Plats: Hemma hos Nina Nilsson Datum: 18 februari 2013 Tid: Kl. 18.30-22.30 Närvarande:Elin Hellmér (Ordförande), Johannes BedoireFivel (PAS), Josefin Wiking (NLG), Linn Fröström (Mottagningsansvarig),

Läs mer

Joakim Bick (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. Joakim Bick föreslås som mötesordförande och blir också vald.

Joakim Bick (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. Joakim Bick föreslås som mötesordförande och blir också vald. 1 Mötets öppnande Joakim Bick (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Joakim Bick föreslås som mötesordförande och blir också vald. 3 Val av mötets

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

Slutgiltig kallelse Sektionsmöte 3

Slutgiltig kallelse Sektionsmöte 3 Kallelse Sektionsmöte 3 Styrelsen 15/16 Slutgiltig kallelse Sektionsmöte 3 Plats: Omega Tid: Torsdagen den 25 februari 17:15 Preliminär föredragningslista 1. Preliminärer a. Mötets öppnande b. Val av två

Läs mer

Remissvar - Årsmötesformer

Remissvar - Årsmötesformer Remissvar - Årsmötesformer Gruppen för normmedvetet arbete har läst igenom remissen om årsmötesformer och demokrati i Svenska Kyrkans Unga och önskar dela några reflektioner utifrån våra perspektiv. Vårt

Läs mer

1 Mötets öppnande. 2 Närvarande. 3 Val av mötets ordförande. 4 Val av mötets sekreterare. 5 Val av mötets justerare tillika rösträknare

1 Mötets öppnande. 2 Närvarande. 3 Val av mötets ordförande. 4 Val av mötets sekreterare. 5 Val av mötets justerare tillika rösträknare Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Styrelsemöte 2017-03-10, HASen 12:02. 1 Mötets öppnande Matilda Horppu (Ordförande) öppnar mötet klockan 12:02. 2 Närvarande Björn Hedström (Socialt ansvarig)

Läs mer

Daniel Ström (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Hanna Kowalska Elleberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet.

Daniel Ström (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Hanna Kowalska Elleberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet. 1 Mötets öppnande Daniel Ström (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Josef Eklann (IT05) väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare Hanna Kowalska Elleberg

Läs mer

Stockholm 2013 04 23. Kongliga Bergssektionens. jämställdhetsplan

Stockholm 2013 04 23. Kongliga Bergssektionens. jämställdhetsplan Stockholm 2013 04 23 Kongliga Bergssektionens jämställdhetsplan 2013/2014 Bakgrund: På Bergssektionen finns idag (VT 2011) 205 betalande sektionsmedlemmar varav 59 är kvinnor. På Bergssektionen finns idag

Läs mer

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen ROM 2015 Gör din röst hörd! 1 Dagordningen Dagordningen, eller ärendelistan som den ibland kallas, är en sorts plan över vad mötet ska diskutera och i vilken ordning. Det finns regler i stadgarna för vilka

Läs mer

Riskbedömning och konsekvensanalys enligt AFS 2001:1 inom Daglig verksamhet för funktionshindrade

Riskbedömning och konsekvensanalys enligt AFS 2001:1 inom Daglig verksamhet för funktionshindrade HR Verksamhet 1 (5) Handläggare; Carolina Käll och Karolina Thorsson Version; 2 Datum; 2009-05-18 Bilaga 2 Riskbedömning och konsekvensanalys enligt AFS 2001:1 inom Daglig verksamhet för funktionshindrade

Läs mer

Vårmöte #2, VT Tid: Plats: VasaA. 2. Val av mötesordförande Jacob Hellke nominerar Petter Häggberg till mötesordförande.

Vårmöte #2, VT Tid: Plats: VasaA. 2. Val av mötesordförande Jacob Hellke nominerar Petter Häggberg till mötesordförande. Vårmöte #2, VT 2018 Drygt 45 personer på plats inklusive Styrelsen Tid: 17.30 Plats: VasaA 1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat 17.35. 2. Val av mötesordförande Jacob Hellke nominerar Petter Häggberg

Läs mer

NÄRVARANDE SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR 13 DECEMBER 2018 KALLANDE: A-STYRET PLATS: SB-H1 TID: 17:00

NÄRVARANDE SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR 13 DECEMBER 2018 KALLANDE: A-STYRET PLATS: SB-H1 TID: 17:00 SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN KALLANDE: A-STYRET PLATS: SB-H1 TID: 17:00 NÄRVARANDE 103 PERSONER NÄRVARADE PÅ MÖTET FÖR ATT SE DAGORDNINGEN OCH DEN FULLSTÄNDIG NÄRVAROLISTAN, VÄNLIGEN KONTAKTA A-STYRET FÖRTYDLIGANDE:

Läs mer

1 Mötets öppnande. 2 Närvarande. 3 Val av mötets ordförande. 4 Val av mötets sekreterare. 5 Val av mötets justerare tillika rösträknare

1 Mötets öppnande. 2 Närvarande. 3 Val av mötets ordförande. 4 Val av mötets sekreterare. 5 Val av mötets justerare tillika rösträknare Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Styrelsemöte 2016-08-17, Maskinhuset 12:08 1 Mötets öppnande Matilda Horppu (Ordförande) öppnar mötet klockan 12:08. 2 Närvarande Matilda Horppu (Ordförande)

Läs mer

Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/ :10 i E:C

Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/ :10 i E:C Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/17 12:10 i E:C Innehåll En kort guide till Sektionsmötena 2 Dagordning 4 Tid och plats.......................................... 4 Föredragningslista.......................................

Läs mer

Till hedersmedlem kan av sektionsmötet utses person som synnerligen främjat sektionens intressen och strävanden.

Till hedersmedlem kan av sektionsmötet utses person som synnerligen främjat sektionens intressen och strävanden. 1. Ändamål 1.1. Syfte N-sektionen är en ideell förening som har till uppgift att verka för sammanhållningen mellan sina medlemmar, samt att bevaka och tillvarata deras intressen. 1.2. Utbildningsprogram

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Propositioner Vårmöte.

Propositioner Vårmöte. Propositioner 2013-03-08 Vårmöte. Dessa ändringar som önskas göras är för att förtydliga samt åtgärda en del fel som är skrivna i KogVets stadgar. Samtliga ändringar, förutom tillägget av 7.3.2 har blivit

Läs mer

Motion 1- Motion om Detektivnämnden

Motion 1- Motion om Detektivnämnden Motion 1- Motion om Detektivnämnden Till SM 3 2014/2015 Motivering/bakgrund: Trots att W-sektionen inte har funnits särskilt länge så kretsar en hel del mysterier runt i dess inre. Var befinner sig den

Läs mer

Datateknologsektionen Chalmers studentkår Protokoll styrelsemöte 2012-09-12

Datateknologsektionen Chalmers studentkår Protokoll styrelsemöte 2012-09-12 Sidan 1 av 6 Kl: 12:00 Mötesnummer: 7-2012/2013 Plats: Styrelserummet Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande Johan Sjöblom sjoblomj Sekreterare Caroline Strandberg carstra Kassör Sebastian Weddmark

Läs mer

4 Val av justerare tillika rösträknanre Johanna Oxstrand och Oskar Wingård valdes till justerare tillika rösträknare

4 Val av justerare tillika rösträknanre Johanna Oxstrand och Oskar Wingård valdes till justerare tillika rösträknare 1 of 3 Protokoll Sektionsmöte Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers Tekniska Högskola 2003-11-26 17:15, HC1 Närvarande: styrit C:a 40 IT-teknologer 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande Johan

Läs mer

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga)

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga) Årsmöte 23/04/09 1. Mötets öppnande 2. Fråga om årsmötet blivit behörigt utlyst 3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning 5. Val av funktionärer för årsmötets

Läs mer

Inval 2015. E- mail: valberedningeni2015@gmail.com

Inval 2015. E- mail: valberedningeni2015@gmail.com Inval 2015 Med denna broschyr ska vi försöka förklara hur aspning, ansökan, nomineringar och inval går till. Har du frågor som du inte finner svar till här är du varmt välkommen att kontakta oss i Valberedningen.

Läs mer

Kommunstyrelsens beredning ~\t::a.~sj i'\ Kommunchef + motion for handläggning

Kommunstyrelsens beredning ~\t::a.~sj i'\ Kommunchef + motion for handläggning Gagnefs kommun Kommunfullmäktige Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-09-30 Dnr 2013:701/00 Sida 17 Kf 109 Motion om ny politisk organisation Kommunfullmäktiges beslut 1. Remittera motionen till

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 18 november 2014 1 Mötets öppnande Mötet öppnades klockan 17.21 av styrelsens ordförande Emma Wennberg

Läs mer

Rapport från expertgruppen om humle 5 mars 2015

Rapport från expertgruppen om humle 5 mars 2015 1(5) Rapport från expertgruppen om humle 5 mars 2015 Sammanfattning En del länder vill behålla reglerna ungefär som de är, medan andra vill avskaffa hela systemet. De länder som vill behålla reglerna ser

Läs mer

1 Mötets öppnande Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat.

1 Mötets öppnande Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 1 Mötets öppnande Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Rickard Nilsson väljs som mötesordförande. Rickard Nilsson går igenom

Läs mer

3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015?

3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015? Piratpartiet Josef Ohlsson Collentine 3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015? 1 Introduktion Styrelsen 2015 startade med era viktiga och svåra beslut att ta ställning till. Vi behövde handskas med en uteslutning

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll #16

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll #16 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2014-12-08 #16 s styrelsemöte 2014-12-08 Plats: Tid: Konferensrummet Måndagen den 8:e december Närvarande: Dennis Norman, Hedvig Olsson, Elin Andersson, Erik Kvarnström,

Läs mer

5 Sektionens medlemmar kan sända in förslag (motioner) till årsmötet.

5 Sektionens medlemmar kan sända in förslag (motioner) till årsmötet. Reglemente för Psykologsektionen PsyKI (Tidigare Reglemente för Psykologsektionen ) Antaget: 2008-02-06 Ändrat: 2009-10-26, 2014-02-20. 2015-01-08 Syfte, organisation och verksamhetsområde 1 Psykologsektionen

Läs mer

Ekonomisk policy Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola

Ekonomisk policy Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola Chalmers tekniska högskola Antagen: 2012 12 06 Sida 1 av 5 Innehåll 1 Syfte 2 2 Anmärkningar 2 3 Slarv 2 4 Mat under arrangemang 2 5 Aspning 3 6 Överlämning 3 7 Representation 3 7.1 Profilering....................................

Läs mer

Språkstörningar. Aspergers syndrom. Tourettes syndrom. Exempel

Språkstörningar. Aspergers syndrom. Tourettes syndrom. Exempel Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) ADHD Exempel OCD Språkstörningar Aspergers syndrom Tourettes syndrom Att förbättra villkoren

Läs mer

Stadgar Funkibator Öst ideell förening

Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar för Funkibator Öst ideell förening. Antagna vid årsmöte 26 mars 2018. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator Öst ideell förening. 2 - Föreningens

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Innehållsförteckning Förord 2 1. Föreningen 3 2. Syfte 3 3. Obundenhet 3 4. Verksamhetsåret 3 5. Medlemskap 3 6. Sektionsmöte 3 7. Årsmöte 4 8.

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda

Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda Innehåll: Vice SNO... 2 Vice NLG... 2 Den som säljer grejer (DSSG)... 3 Sektionslokalsansvarig... 3 Valberedning... 3 Boll-Kalle... 3 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Patric Westberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet.

Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Patric Westberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet. 1 Mötets öppnande Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Marcus Sundberg väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare Patric Westberg (styrit)

Läs mer

Proposition: Ändrade mandatperioder för Cafémästeriet

Proposition: Ändrade mandatperioder för Cafémästeriet Proposition: Ändrade mandatperioder för Cafémästeriet Vid vårterminsmötet lade styrelsen fram följande proposition om att ändra cafémästeriets mandatperiod. Mötet valde att avslå propositionen och ålade

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #20

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #20 s styrelsemöte 2017-11-16 Plats: Konferensrummet Tid: Torsdag den 16 November kl. 12:00 Närvarande: Moa Ekdal, Carl Bodin, Jonathan Sjölander, Jonna Bengtsson, Stina Wahlström, Elin Winberg, Frånvarande:

Läs mer

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek.

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek. Dagordning Måndag 5:e november 2012 kl 17:00 Eng 4 / K1007 Inofficiell öppning av mötet: Våra studiebevakare (Linda och Alexandra) presenterade sig. De är tillsatta av kåren för att komma närmare studenterna.

Läs mer

Styrelsen och dess arbete

Styrelsen och dess arbete Styrelsen och dess arbete 2014-10-02 Vilka Associationsformer har/skall ha en styrelse Aktiebolag Ekonomiska föreningar Ideella föreningar Handelsbolag (behöver inte men kan i avtal ha reglerat detta)

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2014-09-08 #4

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2014-09-08 #4 s styrelsemöte 2014-09-08 Plats: Tid: Konferensrummet Måndagen den 8:e september Närvarande: Alexander Malmberg, Dennis Norman, Erik Kvarnström, Hedvig Olsson, Joel Renulf, Malin Settergren 1 Mötets öppnande

Läs mer

Höstmöte #1, HT 2017

Höstmöte #1, HT 2017 Höstmöte #1, HT 2017 Tid: Tisdagen den 10 oktober, kl 17.15 Plats: Vasa A 1. Mötets öppnande Mötet öppnas. 2. Val av mötesordförande Johan Andersson väljs enhälligt till mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare

Läs mer

Sammanfattning av sektionsstyrelsens ansvar

Sammanfattning av sektionsstyrelsens ansvar Sammanfattning av sektionsstyrelsens ansvar Sektionsstyrelsen Sektionsstyrelsen är s styrelse och är sektionsmötets ställföreträdare (Stadga 9:1). Detta dokument är en sammanställning av sektionsstyrelsens

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-12-13, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Sofie Tapper Jansson, TM14 Övriga närvarande:

Läs mer

Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte HA2 17:30

Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte HA2 17:30 Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-05-12 HA2 17:30 1 Mötets öppnande Fiona Rolander(ordf styrit) förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Sektionen väljer Marcus

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

Demokratihandboken. Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar. Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015.

Demokratihandboken. Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar. Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015. Demokratihandboken Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Så ser förbundsstyrelsens och avdelningsstyrelsens

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar inom organisationens område.

Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar inom organisationens område. Nuvarande arbetsordning för Klubb Tunnelbanan SEKO Stockholm 1 Verksamhetsområde Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar inom organisationens område. 2 Sektioner Klubben är uppdelad i sektioner.

Läs mer

Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet.

Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. 1 Mötets öppnande Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Rickard Nilsson väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Angående stadgar. Skatteverkets krav för att tilldela organisationsnummer. Av stadgarna skall framgå:

Angående stadgar. Skatteverkets krav för att tilldela organisationsnummer. Av stadgarna skall framgå: Angående stadgar Det är viktigt att klargöra att enligt svensk lag har vem som helst rätt att bilda en förening. Staten kan inte på något sätt förbjuda detta och det finns inte heller någon lag som reglerar

Läs mer

Fysikteknologsektionen

Fysikteknologsektionen Fysikteknologsektionen Protokoll fört vid styretmöte 14 november 2013 Tid: 12:00 Plats: Styretrummet Närvarande Vice ordförande Kassör Ledamot F6 FnollK SNF FOC Bilnisse Vice ordförande FARM Asp SNF TM

Läs mer

Arbetsordning för Klubb 119 SEKO Stockholm

Arbetsordning för Klubb 119 SEKO Stockholm Styrelsen har bearbetat ett ändringsförslag för klubbens arbetsordning som ska läggas som förslag till nästa medlemsmöte. Vi vill att medlemmarna ska kolla på detta och fundera på de aktuella ändringar

Läs mer

Andreas Rolén (IT11) öppnar mötet klockan 18:15. Andreas Rolén (IT11) väljs som mötets ordförande.

Andreas Rolén (IT11) öppnar mötet klockan 18:15. Andreas Rolén (IT11) väljs som mötets ordförande. Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2014 05 08, HA4 18:15 1 Mötets öppnande Andreas Rolén (IT11) öppnar mötet klockan 18:15. 2 Val av mötets ordförande Andreas Rolén (IT11) väljs

Läs mer

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet Juridiska föreningen Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet 1 Namn Juridiska föreningen är en sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet och verkar som en ideell

Läs mer

Medlemsföreningsårsmöte

Medlemsföreningsårsmöte Medlemsföreningsårsmöte Medlemsföreningsårsmötet är medlemsföreningens högsta beslutande organ, på samma vis som förbundsårsmötet är Svenska Celiakiungdomsförbundets (SCUF). De beslut som tas på medlemsföreningsårsmötet

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAD: ! ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAD: ! ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE REGLEMENTE ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE REGLEMENTE INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt s. 3 2. Medlemskap s. 4 3. Organisation s. 5 4. Sektionsstyrelse s. 6 5. Utskott s. 7 6. Kommittéer s. 8 7.

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 4 2014-11-26 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 26:e november 2014, klockan 16.15. Styrelserummet, Department of Peace

Läs mer

Ordförande. Vice Ordförande

Ordförande. Vice Ordförande Ordförande Namn: David Rutqvist Program: Civilingenjör Datateknik, 4e året Förbereda möteshandlingar inför styrelsemöten och sektionsmöten. Företräda sektionen vid möten med universitetet, kåren, andra

Läs mer

Mötesanteckningar KU11

Mötesanteckningar KU11 Mötesanteckningar 11 Plats: Maskinhuset, Johanneberg Tid: 9 maj 2013 klockan 17:30 ca 20:00 Deltagare: David Ådvall, D-sektionen Jens Henriksson, Z-sektionen Michel Wester, I-sektionen Edvin Bergman, M-sektionen

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN STADGAR SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN STADGAR SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt s. 3 2. Medlemskap s. 4 3. Organisation s. 5 4. Sektionsstyrelse s. 6 5. Utskott s. 7 6. Kommittéer s. 8 7. Sektionsmöte s. 9 8 Programmöte s.11 9. Valberedning s.12 10.

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #24

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #24 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte 2017-03-16 #24 s styrelsemöte 2017-03-16 Plats: Tid: Konferensrummet M-Husets källare Torsdag den 16 mars kl. 17:30 Närvarande: Alice Abrahamsson, Staffan

Läs mer

Handbok för sektionsmöte på IT sektionen

Handbok för sektionsmöte på IT sektionen Handbok för sektionsmöte på IT sektionen Skriven av Viktor Mellgren, styrit 11/12 Reviderad av Philip Steingrüber, styrit 12/13 styrit@chalmers.it Mötesfunktionärer Mötesordförande (ofta sittande eller

Läs mer

HANDBOK. Valberedningen

HANDBOK. Valberedningen HANDBOK FÖR Valberedningen ett sätt att arbeta som valberedning Arne Karlsson INNEHÅLL 1. Handbokens syfte 2. Tidplan 3. Policy 4. Arbetsordning 5. Mandatperioder 6. Uppdragsbeskrivningar 6.1 Förbundets

Läs mer

Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Lenhammar Justerare: Amanda Jönsson

Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Lenhammar Justerare: Amanda Jönsson Styrelsemöte Tid: 2016-09-06 kl. 17:15-19:00 Plats: DG42 Närvarande: Elin Schönqvist, Johanna Lenhammar, Johanna Nyrén, Julia Wistrand och Amanda Jönsson. Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av arbetsordningen

Läs mer

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik 4 maj -05, 15:00-17:00 HB2 Närvarande: 31 IT-teknologer inkl. styrit 1 Mötets öppnande Jimmy Stridh förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötesordförande

Läs mer

Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola

Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP3 2019 Chalmers tekniska högskola Vid frågor, kontakta valberedningen@chalmers.it ArmIT 19 Här är nomineringarna för ArmIT 19. Till intervjuerna fick

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04 Styrelsemöte 4 augusti 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat klockan 18.21 1.2. Mötets behöriga utlysande att anse mötet behörigt utlyst 1.3. Emma Klint

Läs mer

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) öppnar mötet klockan 18:07 och hälsar alla välkomna.

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) öppnar mötet klockan 18:07 och hälsar alla välkomna. 1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) öppnar mötet klockan 18:07 och hälsar alla välkomna. 2 Val av mötets ordförande Viktor Mellgren (IT08) väljs som mötets ordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionens ordförande Sander Riedberg öppnar mötet klockan 16.38. 1.2

Läs mer

Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Patric Westberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet.

Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Patric Westberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet. 1 Mötets öppnande Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Marcus Sundberg väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare Patric Westberg (styrit)

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. Linus Färnstrand (IT1) och Kristofer Edvardson (IT1) väljs som justerare tillika rösträknare.

Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. Linus Färnstrand (IT1) och Kristofer Edvardson (IT1) väljs som justerare tillika rösträknare. 1 Mötets öppnande Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Rickard Nilsson väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer