Kommunstyrelsen (29)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen 2007-03-05 1 (29)"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (29) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 5 mars 2007 kl Paragrafer Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson m Kersti Lagergren m Per Vorberg fp Leif Persson fp Solveig Einarsson Lundqvist kd Håkan Eriksson c Holger Karlsson s Gunilla Wathne, tj ers s Jan Linde s Anna Palmér s Siw Hallbert, tj ers s Thomas Gustavsson, kl mp Carin Nilsson Övriga deltagande Ersättare och tjänstemän enligt särskild förteckning Utses att justera Leif Persson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Mölnlycke, torsdagen den 8 mars 2007 kl Sekreterare... Ilona Martinson Ordförande... Annette Eiserman-Wikström Justerande... Leif Persson Organ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningen, kommunkansliet, Mölnlycke Underskrift... Ilona Martinson

2 Kommunstyrelsen Ks 71 Dnr 2007/ UPPHANDLING AV ENTREPRENÖR FÖR OM- OCH TILLBYGGNAD AV KULTURSKOLAN, EKDALASKOLAN, MÖLNLYCKE Kommunfullmäktige beslutade i 167/2006 utföra om- och tillbyggnad av Ekdalaskolan i Mölnlycke för kulturskolans räkning. I investeringsbudgeten anslogs kronor till projektet. Förfrågningsunderlag lämnades till anbudsgivare i början av februari 2007 och anbud infordrades till den 27 februari. Planerad byggtid är april december Det lägsta av två inkomna anbud har lämnats av Vi Tre Bygg AB. Från sektorn för teknik och försörjningsstöd föreligger skrivelse av den 2 mars Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen utser Vi Tre Bygg AB till entreprenör för om- och tillbyggnad av kulturskolan, Ekdalaskolan, Mölnlycke. Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

3 Kommunstyrelsen Ks 72 Dnr 2007/ SLUTREDOVISNING AVSEENDE DJUPEDALS FÖRSKOLA I MÖLNLYCKE Från sektorn för teknik och försörjningsstöd föreligger slutredovisning av den 10 januari 2007 avseende nybyggnad av förskola med 6 avdelningar vid Djupedalsäng i Mölnlycke. Redovisningen visar ett underskott på kronor. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige godkänner slutredovisningen.

4 Kommunstyrelsen Ks 73 Dnr 2007/ ÅRSREDOVISNING 2006 Årsredovisning för 2006 föreligger. Årsredovisningen innehåller ett sammandrag av årsbokslutet med uppgift om utfallet av verksamheten, verksamhetens finansiering och den ekonomiska ställningen vid årets slut. Upplysning om borgensförbindelser och övriga ansvarsförbindelser framgår också. Den verksamhet som bedrivs i form av aktiebolag har sammanställts med kommunens bokslut och en koncernredovisning ingår i årsredovisningen. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige godkänner årsredovisningen för Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen överlämnar årsredovisningen för revision.

5 Kommunstyrelsen Ks 74 Dnr 2007/ OMBUDGETERING MED ANLEDNING AV BOKSLUT FÖR ÅR 2006 Sektorerna har i samband med verksamhetsberättelserna för 2006 lämnat äskanden till ombudgetering. Ekonomifunktionen har analyserat äskandena och utifrån principer antagna den 3 september 1990 gjort vissa förslag till justeringar. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige fastställer resultatfond per den 1 januari 2007 till kronor. Fullmäktige beslutar ombudgetera investeringsmedel med kronor att finansieras genom utnyttjande av likvida medel inom ramen för tidigare beslutad upplåning. Fullmäktige fastställer justerad resultaträkning och balansräkning för år 2007 utifrån ombudgeteringar samt utgående balanser för bokslut 2006.

6 Kommunstyrelsen Ks 75 Dnr 2007/ ANVISNINGAR FÖR BUDGET/PLAN Från sektorn för administrativt stöd föreligger förslag till anvisningar för budget/plan Förslaget innebär att förvaltningen skall lämna ett budgetförslag enligt fastställda ramar avseende drift- och investeringsbudget/plan för perioden Förvaltningens förslag till budget skall utgå från verksamhetsplan och redovisa omprövningar i befintlig verksamhet alternativt förslag till verksamhetsförändringar. Budgetberedningen diskuterade ärendet den 20 februari Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige fastställer anvisningar för budget/plan enligt föreliggande förslag.

7 Kommunstyrelsen Ks 76 Dnr 2007/ OMFÖRDELNING OCH JUSTERING AV BUDGET FÖR SEKTORERNA SOCIALTJÄNST OCH TEKNIK OCH FÖRSÖRJNINGSSTÖD Kommunfullmäktige beslutade i 159/2006 om budgetramar per verksamhetsområde för och i 165/2006 om anslagsbindning för Sektorn för administrativt stöd lämnar i skrivelse av den 8 februari 2007 förslag på omfördelning och ny ram för sektorn för socialtjänst enligt nedanstående tabell: Kf:s beslut Justering personalkostnad Justering internränta, internhyra, ökad kvalitet Ny ram Verksamhet Ledning och administration Intäkt Kostnad Netto Äldreomsorg Intäkt Kostnad Netto Individ- och familjeomsorg Intäkt Kostnad Netto Handikappomsorg Intäkt Kostnad Netto Summa SOC Intäkt Kostnad Netto Sektorn lämnar vidare förslag till justering av ramen för Fastighet inom sektorn för teknik och försörjningsstöd enligt nedanstående tabell: Kf:s beslut Justering Ny ram kostnad intäkt Verksamhet Fastighet Intäkt Kostnad Netto Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige fastställer justering av budgetramar och anslagsbindning för 2007 enligt ovanstående.

8 Kommunstyrelsen Ks 77 Dnr 2006/ NAMNGIVNING AV FÖRETAGSPARK OCH VÄGMOT I LANDVETTER Kommunstyrelsen behandlade i 318/2006 namnvårdsgruppens förslag till namn på företagsparken i Fläskebo samt på det nya motorvägsmotet som planeras väster om Landvettermotet. Namnvårdsgruppen föreslog att namnet på företagsparken blir Sandlids företagspark och att motet får namnet Sandlidsmotet. Kommunstyrelsen återremitterade ärendet till förvaltningen med motiveringen att det föreslagna namnet, som är hämtat från gården Sandlidås, inte är representativt för området. Eftersom Sandlidås från början var ett torp under gården Bårhult förordar kommunstyrelsen att företagspark och vägmot får namnen Bårhults företagspark och Bårhultsmotet. Sektorn för utbildning och kultur föreslår i skrivelse av den 23 januari 2007 att företagsparken får namnet Gröens företagspark och att motet får namnet Gröenmotet. Yrkanden Annette Eiserman-Wikström (m) yrkar med instämmande av Leif Persson (fp) att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att företagsparken i Fläskebo får namnet Gröens företagspark. Gunilla Wathne (s) yrkar att företagsparken får namnet Bårhults företagspark. Efter ställd proposition finner ordföranen att kommunstyrelsen beslutat bifalla Annette Eiserman-Wikströms yrkande. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige beslutar att företagsparken i Fläskebo får namnet Gröens företagspark. Mot beslutet reserverar sig Gunilla Wathne.

9 Kommunstyrelsen forts Ks 77 Kommunstyrelsens beslut Under förutsättning att fullmäktige beslutar att företagsparken i Fläskebo får namnet Gröens företagspark beslutar kommunstyrelsen ansöka hos Vägverket att det nya motet väster om Landvettermotet utefter riksväg 40 får namnet Gröenmotet.

10 Kommunstyrelsen Ks 78 Dnr 2007/ NAMNGIVNING AV FÖRSKOLA I LANDVETTER Namnvårdsgruppen har tagit fram förslag till namn på den nya förskola som kommer att byggas i Björkåsen i Landvetter. Gruppen föreslår att förskolan får namnet Smedjebackens förskola. Från sektorn för utbildning och kultur föreligger skrivelse av den 24 januari Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige beslutar att den nya förskolan i Landvetter får namnet Smedjebackens förskola.

11 Kommunstyrelsen Ks 79 Dnr 2006/ LÄNSSTYRELSENS TILLSYN AV KOMMUNALA RIKTLINJER FÖR BEDÖMNING AV OCH BESLUT OM INSATS ENLIGT LSS Länsstyrelserna i landet har i regleringsbrevet för 2006 fått i uppdrag att följa upp kommunernas riktlinjer för insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Länsstyrelserna skall även, enligt uppdraget, se till att dessa utformas så att de inte begränsar enskildas rättigheter. Länsstyrelsen i Västra Götalands län riktar i beslut av den 30 januari 2007 kritik mot Härryda kommun för att de tillämpningsanvisningar som kommunstyrelsen antog i 198/2005 begränsar den enskildes rättigheter. Länsstyrelsen förutsätter att kommunstyrelsen snarast vidtar åtgärder utifrån vad länsstyrelsen anger i detta beslut samt utifrån vad som anges i den nationella rapporten. Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 6 februari Yrkanden Annette Eiserman-Wikström (m) yrkar att kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att utifrån länsstyrelsens beslut och vad som anges i den nationella rapporten göra en översyn av kommunens Tillämpningsanvisningar vid handläggning av LSS-ärenden samt lägga fram förslag till åtgärder. Solveig Einarsson Lundqvist (fp) yrkar tillägget att förslag till åtgärder skall redovisas till kommunstyrelsen senast i september Efter ställd proposition på i tur och ordning Annette Eiserman-Wikströms yrkande och Solveig Einarsson Lundqvists yrkande finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla båda yrkandena. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att utifrån länsstyrelsens beslut och vad som anges i den nationella rapporten göra en översyn av kommunens Tillämpningsanvisningar vid handläggning av LSS-ärenden samt lägga fram förslag till åtgärder. Redovisning skall lämnas till kommunstyrelsen senast i september 2007.

12 Kommunstyrelsen Ks 80 Dnr 2006/ FLYKTINGMOTTAGANDE 2007 Kommunen har under de senaste åren haft avtal med Integrationsverket om att ta emot 30 flyktingar per år. Med anledning av den tillfälliga lagen om prövning av avvisnings- och utvisningsbeslut fick betydligt fler asylsökande uppehållstillstånd 2006 jämfört med tidigare år. Integrationsverket gjorde därför 2006 en framställan till kommunen om ett tillfälligt utökat flyktingmottagande. Kommunstyrelsen beslutade i 234/2006 att under 2006 ta emot 50 flyktingar under förutsättning att bostadssituationen kan lösas. För 2007 har Integrationsverket gjort en ny framställan till kommunen. Av denna framgår att behovet av kommunala introduktionsplatser för flyktingar är fortsatt stort. Integrationsverket har utarbetat en behovsprognos över kommunala introduktionsplatser. Enligt prognosen har Härryda kommun förutsättningar att ta emot 73 flyktingar under Inom socialtjänstens flyktingsmottagning finns beredskap för mottagande av flyktingar enligt den introduktionsplan som upprättats i samverkan mellan kommunen, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och sfi-anordnaren. Under 2006 kunde 41 flyktingar beredas introduktion i kommunen. Möjligheten till flyktingmottagande har främst begränsats av svårigheten att ordna bostäder. Under 2006 påbörjades dock ytterligare ansträngningar inom sektorn för socialtjänst, med stöd av övriga sektorer, för att göra fler bostäder tillgängliga för flyktingmottagande. Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 26 januari Sektorn bedömer att 50 flyktingar kan beredas introduktionsplats i kommunen under Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar om ett flyktingmottagande för Härryda kommun omfattande 60 personer under Kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att utreda hur kostnader som uppstår inom andra sektorer, med anledning av det utökade flyktingmottagandet, skall finansieras.

13 Kommunstyrelsen forts Ks 80 Kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att utreda kvaliteten på flyktingmottagandet.

14 Kommunstyrelsen Ks 81 Dnr 2007/ AVTAL SOM REGLERAR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSANSVARET MELLAN VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN OCH KOMMUNERNA I VÄSTRA GÖTALAND I samband med regionbildningen i Västra Götaland 1999 beslutades om ansvarsfördelningen avseende hälso- och sjukvården mellan Västra Götalandsregionen och de 49 kommunerna i länet. Överenskommelsen dokumenterades i ett avtal, det s k primärvårdsavtalet, som gäller från och med På grund av tolkningssvårigheter i avtalet upprättades under 2001 gemensamt av Västsvenska Kommunförbundens samorganisation, VästKom, och Västra Götalandsregionen ett dokument som förtydligade ansvarsgränserna. Man enades också om att avtalet borde utvärderas vartannat år för att stämma av teknik- och kostnadsutveckling. Västra Götalandsregionen och VästKom har nu utarbetat ett förslag till nytt avtal som skall gälla för perioden 1 april mars Avtalet förväntas inte medföra ökade kostnader för kommunerna. VästKoms styrelse beslutade den 5 december 2006 rekommendera de fyra kommunalförbunden i regionen att i sin tur rekommendera medlemskommunerna att godkänna avtalsförslaget. Göteborgsregionens förbundsstyrelse beslutade den 11 december 2006 rekommendera medlemskommunerna att godkänna avtalet. Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 15 januari Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner avtal som reglerar hälso- och sjukvårdsansvaret mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna i Västra Götaland enligt föreliggande förslag.

15 Kommunstyrelsen Ks 82 Dnr 2006/ ANSÖKAN OM TILLSTÅND ATT SERVERA ALKOHOLDRYCKER PÅ UTESERVERINGEN TASTE THE WORLD, LANDVETTER FLYGPLATS Scandinavian Service Partner ansöker om tillstånd enligt 7 kapitlet 5 första stycket alkohollagen att servera starköl, vin och spritdrycker på uteserveringen Taste the World i utrikeshallen på Landvetter flygplats. Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 23 januari 2007 samt utredning i ärendet. Av utredningen framgår att sektorn anser att sökanden uppfyller kraven på lämplighet för att erhålla serveringstillstånd. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar att med stöd av 7 kapitlet 5 första stycket alkohollagen bevilja Scandinavian Service Partner serveringstillstånd i uteserveringen Taste the World i utrikeshallen på Landvetter flygplats. Serveringstillståndet gäller för servering av starköl, vin och spritdrycker till allmänheten. Serveringstillståndet avser uteservering alla dagar året runt kl

16 Kommunstyrelsen Ks 83 Dnr 2006/ MOTION ANGÅENDE INRÄTTANDE AV TJÄNST SOM KVINNOFRIDSOMBUDSMAN Kommunfullmäktige beslutade i 72/2006 till kommunstyrelsen remittera motion från Peter Wågsjö (kd) angående inrättande av tjänst som kvinnofridsombudsman. Motionären föreslår att en tjänst inrättas antingen genom ett samarbete med annan kommun eller andra kommuner eller genom tillsättande av en deltidstjänst som sedan utökas vid eventuellt fortsatt visat behov. Sektorn för socialtjänst anför i skrivelse av den 23 januari 2007 bland annat följande: Socialtjänsten har redan idag ett särskilt ansvar när det gäller stöd och hjälp till våldsutsatta kvinnor och deras barn. Detta ansvar kommer att skärpas ytterligare den 1 juli 2007 i samband med en ändring i socialtjänstlagen. Sektorn anser att socialtjänsten tar ansvar för våldsutsatta kvinnor och deras barn enligt lagens intentioner och att behov av ytterligare förstärkning i form av kvinnofridsombudsman inte finns. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige avslår motionen med hänvisning till skrivelse av den 23 januari 2007 från sektorn för socialtjänst.

17 Kommunstyrelsen Ks 84 Dnr 2006/ VATTENSKYDD FÖR GRUNDVATTENTÄKT I RÄVLANDA Kommunstyrelsen fastställde i 358/2006 skyddsföreskrifter för Hällingsjö vattenskyddsområde men återremitterade den del av ärendet som rörde Rävlanda till förvaltningen med uppdrag att - inventera nuvarande verksamheter som pågår inom skyddsområdet - ge svar på vilka verksamheter som kan godkännas inom skyddsområdet - upprätta riktlinjer för spridning av gödsel inom området. Sektorn för samhällsbyggnad lämnar i skrivelse av den 1 februari 2007 följande svar på remissen: - Inventering av nuvarande verksamheter som pågår inom skyddsområdet har gjorts och redovisas i det tekniska underlaget, såväl i avsnittet om området som i avsnittet om risker, vilket inkluderar en detaljerad riskanalys. - Det är inte möjligt att ge svar på vilka verksamheter som kan godkännas inom skyddsområdet eftersom antalet möjliga verksamheter i teorin är oändligt. - I föreskrifterna ingår riktlinjer för spridning av gödsel inom området. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige fastställer vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter för Rävlanda grundvattentäkt enligt föreliggande förslag.

18 Kommunstyrelsen Ks 85 Dnr 2005/ LANDVETTER CENTRUM Under sommaren 2006 anordnades en utställning om Landvetter centrum i Landvetter bibliotek. Utställningen visade pågående och genomförda projekt för en upprustning av centrum. I arkitektskisser visades också en tänkbar vision för hur centrum skulle kunna kompletteras och utvecklas med bland annat fler butiker och nya bostäder. Besökarna uppmanades att komma med synpunkter på utställningen och att lämna egna förslag. Ett femtiotal synpunkter kom in. Sektorn för samhällsbyggnad har i ett samarbete med Västtrafik tagit fram ett förslag till ny bussterminal. Dessutom har Västtrafik tagit fram förslag till en motorvägshållsplats. Diskussion pågår med Förbo om möjligheten att bygga fler hyresrätter i Landvetter centrum. Kontakter har tagits med butikskedjor om möjligheten att skapa nya lokaler. För att starta ett planarbete med en första etapp innehållande bussterminal, butiker, bostäder m m behövs enligt sektorn för samhällsbyggnad ett långsiktigt program, en vision, som visar en tänkbar disposition av ett framtida Landvetter centrum. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 10 januari Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att upprätta program för utbyggnad av Landvetter centrum.

19 Kommunstyrelsen Ks 86 Dnr 2006/ FÖRSÄLJNING AV INDUSTRITOMT I FLÄSKEBO INDUSTRI- OMRÅDE TILL FORTUS INTERNATIONAL REAL ESTATE AB Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till avtal med Fortus International Real Estate AB om försäljning av industritomt i Fläskebo industriområde i Landvetter. Försäljningen avser del av fastigheten Håltsås 1:7. Tomten omfattar cirka kvm och köpeskillingen uppgår till kronor. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 16 januari Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner köpeavtal mellan kommunen och Fortus International Real Estate AB enligt föreliggande förslag. Kommunstyrelsen uppdrar åt samhällsbyggnadschef Bengt Anders Nordwall och mark- och bostadschef Bertil Widén att underteckna avtalet.

20 Kommunstyrelsen Ks 87 Dnr 2007/ AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE AVSEENDE TEKNIKBOD I FÖRETAGSPARKEN I MÖLNLYCKE Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till arrendeavtal med Tele 2 Sverige AB om markarrende för uppställning av teknikbod på fastigheten Solsten 1:19, som delvis är belägen i Företagsparken i Mölnlycke. Teknikboden placeras vid 3:s (f d Hi3G) anläggning för samutnyttjande av befintlig mast. Arrendeavgiften uppgår till kronor per år och räknas upp med konsumentprisindex. Arrendetid: 1 april december Därefter kan avtalet förlängas tre år i taget. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 1 februari Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner avtal om anläggningsarrende mellan kommunen och Tele 2 Sverige AB enligt föreliggande förslag. Kommunstyrelsen uppdrar åt mark- och bostadschef Bertil Widén att underteckna avtalet.

21 Kommunstyrelsen Ks 88 Dnr 2004/ KONKURRENSUTSÄTTNINGSPROGRAM FÖR HÄRRYDA KOMMUN Med anledning av motion från Pehter Hill (m), Kent Larsson (c), Gunnar Carlson (spi), Inger Lerén (fp) och Leif-Ove Bohlin (kd) beslutade kommunfullmäktige i 58/2004 uppdra åt kommunstyrelsen att ta fram ett konkurrensutsättningsprogram för Härryda kommun. Sektorn för administrativt stöd har i skrivelse den 7 augusti 2006 redovisat förslag till konkurrensutsättningsprogram. Programmet skall sätta ramarna för hur konkurrensutsättning skall gå till i Härryda kommun. Programmet innehåller o kommunens syfte med konkurrensutsättning o omfattning, vilka verksamheter som kan konkurrensutsättas o hur hanteras frågan om egenregianbud o kompetenskrav hos personal inblandad i konkurrensutsättning o förväntade effekter och kvalitetsmål o hur tolkning av konkurrensutsättningsprogrammet skall ske. Till konkurrensutsättningsprogrammet hör ett dokument som redovisar begrepp och arbetssätt vid konkurrensutsättning. Kommunstyrelsen beslutade i 247/2006 återremittera ärendet till förvaltningen med ett antal uppdrag. Från kommunstyrelsens ordförande, Annette Eiserman-Wikström, föreligger skrivelse av den 20 februari Från de fackliga organisationerna föreligger skrivelse av den 5 mars Yrkanden Annette Eiserman-Wikström (m) yrkar med instämmande av Per Vorberg (m), Holger Karlsson (c), Kersti Lagergren (m), Solveig Einarsson Lundqvist (fp) och Håkan Eriksson (kd) dels att kommunstyrelsen upphäver sitt beslut i 247/2006 och dels att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige besluta enligt följande:

22 Kommunstyrelsen forts Ks 88 - Fullmäktige antar konkurrensutsättningsprogram enligt föreliggande förslag. - Fullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att inom verksamhetsområdet skola (tidigare- och senareskola) redovisa förslag till konkurrensutsättning. - Fullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att särskilt pröva konkurrensutsättning vid utvidgad verksamhet. - Fullmäktige anser att det är av största vikt att de fackliga organisationerna är med i processen i ett mycket tidigt skede och att en konsekvensanalys upprättas för de verksamheter man väljer att konkurrensutsätta. Ing-Marie Samuelsson (s) yrkar med instämmande av Carin Nilsson (mp), Thomas Gustavsson (s) och Jan Linde (s) avslag på Annette Eiserman- Wikströms yrkande med följande motivering: - Innan program antas skall politiska inriktningsmål arbetas fram. - Juridiska och ekonomiska konsekvenser av ett beslut om konkurrensutsättning skall utredas innan enskilda beslut fattas. - Program som berör skolans elever, föräldrar och medarbetare måste gälla nystartad verksamhet. Efter ställd proposition finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla Annette Eiserman-Wikströms yrkande. Votering begäres. Följande voteringsproposition godkännes. Den som bifaller Annette Eiserman-Wikströms yrkande röstar Ja. Den som bifaller Ing-Marie Samuelssons yrkande röstar Nej. Voteringen utfaller så att 7 ledamöter röstar Ja och 6 röstar Nej, bilaga 1 voteringslista. Kommunstyrelsen har således beslutat följande Kommunstyrelsen upphäver sitt beslut i 247/2006.

23 Kommunstyrelsen forts Ks 88 Kommunstyrelsen har vidare beslutat föreslå fullmäktige följande Fullmäktige antar konkurrensutsättningsprogram enligt föreliggande förslag. Fullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att inom verksamhetsområdet skola (tidigare- och senareskola) redovisa förslag till konkurrensutsättning. Fullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att särskilt pröva konkurrensutsättning vid utvidgad verksamhet. Fullmäktige anser att det är av största vikt att de fackliga organisationerna är med i processen i ett mycket tidigt skede och att en konsekvensanalys upprättas för de verksamheter man väljer att konkurrensutsätta. Mot beslutet reserverar sig Ing-Marie Samuelsson (s), Gunilla Wathne (s), Jan Linde (s), Anna Palmér (s), Thomas Gustavsson (s) och Carin Nilsson (mp). Bilaga 2 reservation från socialdemokraterna.

24 Kommunstyrelsen Dnr 2006/ Ks 89 Dnr 2006/ INRÄTTANDE AV EN TILLFÄLLIG BEREDNING INFÖR REVIDERINGEN AV ÖVERSIKTSPLANEN I samband med beslut om budget hösten 2005 initierade fullmäktige en revidering av nuvarande översiktsplan som antogs Revideringen skall genomföras under 2007/2008. Kommunfullmäktige beslutade i 43/2006 påbörja förberedelserna/underlaget inför revideringen genom att under första halvåret 2006 samla erfarenheter och kunskap om hur andra kommuner har arbetat med medborgarkontakter i översiktsplanearbetet. Fullmäktige godkände också en tidsplan för arbetet som bland annat innebär att en tillfällig beredning skall inrättas. Kommunstyrelsen uppdrog i 184/2006 åt förvaltningen att genomföra medborgarkontakter inför revideringen. Under oktober och november 2006 har förvaltningen genomfört medborgarkontakter på tre olika sätt: fokusgrupper, telefonintervjuer och frågeformulär. De idéer och tankar som framkommit kommer att sammanställas i en rapport som beräknas vara klar i januari Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 17/2007 och beslutade då föreslå fullmäktige att inrätta en tillfällig beredning bestående av sju ledamöter med uppdrag att ta fram politiska inriktningsmål enligt tidsplan för arbetet med översiktsplanen samt att avstämning skall göras vid varje fullmäktigemöte till dess att beredningen lämnar sitt slutliga förslag. Fullmäktige beslutade i 6/2007 återremittera ärendet till kommunstyrelsen. Kommunfullmäktiges presidium föreslår i skrivelse av den 20 februari 2007 att fullmäktige inrättar en tillfällig beredning med uppdrag att ta fram politiska inriktningsmål som underlag för översiktsplanearbetet. Beredningen föreslås bestå av sju ledamöter inklusive ordförande och vice ordförande. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 20 februari 2007.

25 Kommunstyrelsen forts Ks 89 Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige beslutar, enligt förslag från fullmäktiges presidium i skrivelse av den 20 februari 2007, inrätta en tillfällig beredning med uppdrag att ta fram politiska inriktningsmål enligt tidplan för arbetet med översiktsplanen. Avstämning skall göras vid varje fullmäktigemöte till dess beredningen lämnar sitt slutliga förslag.

26 Kommunstyrelsen Ks 90 Dnr 2005/ LEDAMÖTER I UNGDOMSFORUM Kommunfullmäktige inrättade den 20 juni 2005, 78, ett ungdomsforum och beslutade att den politiska representationen skulle bestå av kommunstyrelsens presidium samt en representant vardera från övriga partier i kommunstyrelsen. Kommunfullmäktige behandlade i 31/2007 frågan om en ändring av den politiska representationen i ungdomsforum och beslutade då att den skall bestå av en representant från varje parti i kommunstyrelsen, vilket innebär att kommunstyrelsens presidium inte med nödvändighet blir representerat. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen utser ledamöter i ungdomsforum enligt följande: m Per Vorberg fp Lars-Olof Berntsson kd Jan Bromander c Karin Rydén s Ing-Marie Samuelsson mp Maria Nilsson v Kerstin Sandberg

27 Kommunstyrelsen Ks 91 Dnr 2007/8 102 NOMINERING AV LEDAMÖTER TILL ARBETSMARKNADS- NÄMNDEN Kommunstyrelsen skall nominera fyra förtroendevalda och en tjänsteman samt två representanter från det lokala näringslivet till arbetsmarknadsnämnden för tiden 1 april december Kommunstyrelsen skall även nominera personliga ersättare till samtliga ledamöter utom ordföranden. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen nominerar ledamöter och ersättare till arbetsmarknadsnämnden för tiden 1 april december 2010 enligt följande: Ledamöter Ersättare fp Anders Halldén, ordf m Niklas Andrén m Karin Wickman s Gunilla Wathne, vice ordf s Lennart Palm s Jan Linde s Bajwa Varinder Cecilia Netzen, tjänsteman Helene Eversen Eva Jacobsson, Aktivt liv Ewa Hansson, Nordea Stefan Hiller, Råda församling vakant

28 Kommunstyrelsen Ks 92 DELGIVNING AV PROTOKOLL FRÅN UTSKOTT OCH RÅD Kommunstyrelsen delges följande protokoll: Handikapprådets protokoll av den 25 januari 2007 Pensionärsrådets protokoll av den 23 januari 2007 Folkhälsorådets protokoll av den 7 februari 2007 Näringspolitiska utskottets protokoll av den 22 januari 2007.

29 Kommunstyrelsen Ks 93 ANMÄLAN AV DELEGATIONSBESLUT Kommunstyrelsen delges delegationsbeslut från sektorn för samhällsbyggnad (Dnr 2007/5 002), bilaga 3 från sektorn för socialtjänst (Dnr 2007/45 002), bilaga 4 från sektorn för utbildning och kultur (Dnr 2007/28 002), bilaga 5 från sektorn för teknik och försörjningsstöd (Dnr 2007/13 002), bilaga 6.

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-03-26 1 (32) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 26 mars 2007 kl 1900 23.20 Paragrafer 47-70 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2007-01-22 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 22 januari 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 28-32 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-05-14 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 14 maj 2007 kl 17.00 21.55 Paragrafer 164-170 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (11)

Kommunstyrelsen - information (11) Kommunstyrelsen - information 2007-09-17 1 (11) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 17 september 2007 kl 16.00 21.20 Paragrafer 251-260 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2006-11-06 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 november 2006 kl 16.00 20.30 Paragrafer 325-329 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9)

Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9) Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 18 april 2006 kl 16.00 20.00 Paragrafer 138-145 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20)

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 1 oktober 2007 kl 17.00 17.40 Paragrafer 261-277 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7)

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 21 januari 2008 kl 16.00 21.00 Paragrafer 26-31 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8)

Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8) Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 15 oktober 2007 kl 16.00 19.45 Paragrafer 278-284 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-10-22 1 (23) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 22 oktober 2007 kl 18.00 20.20 Paragrafer 157-175 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Plats och tid Föreningsgården, Rävlanda, måndagen den 22 maj 2006 kl 19.00 21.30 Paragrafer 74-87 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

û/t KOMMUN SD Calle Johansson .../.[A,Ð. Mats Werner Datum för anslass nedtagande HÄRRYDA I (4) MP Birgitta Olsson

û/t KOMMUN SD Calle Johansson .../.[A,Ð. Mats Werner Datum för anslass nedtagande HÄRRYDA I (4) MP Birgitta Olsson HÄRRYDA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-06-21 I (4) Plats och tid Paragrafer Beslutande Övriga deltagande Kommunhuset i Mölnlycke, tisdagen den 2l juni 2016, kl 16.00-17.40 2rl-212 M Per Vorberg, ordf

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

A/^A-/ C\/ [1//\A/ C EvaRydén. S Anna Palmér, $$ 326-331 V Kerstin Sandberg, tj ers $ 325 S Thomas Gustafsson, tj ers S Siw Hallbert

A/^A-/ C\/ [1//\A/ C EvaRydén. S Anna Palmér, $$ 326-331 V Kerstin Sandberg, tj ers $ 325 S Thomas Gustafsson, tj ers S Siw Hallbert HÄRRYDA KOMMUN SAM MANTRADES PROTOKOLL 2015-1 l-09 I (8) Plats och tid Paragrafer Beslutande Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 9 november 2015, kl. 16.00-20.00 32s-33r M Per Vorberg, ordf. S Mats Werner

Läs mer

Kommunstyrelsen (27)

Kommunstyrelsen (27) Kommunstyrelsen 2008-02-04 1 (27) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 4 februari 2008 kl 16.00 20.55 Paragrafer 32-53 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo måndagen den 26 maj 2014 kl 14.00 16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors, v ordf (c) Charlotta Book (s) Jim Lindberg (s) Annette Åstrand

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Rådasjön kl. 16:00-20:10 ande ledamöter Per Vorberg (M) (ordförande) Patrik Linde (S) (vice ordförande) Evalotta Liljenzin (M) Grim Pedersen (M) Kersti Lagergren (M) (16:05-20:10) 36-43 Hans

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-28

Socialnämnden 2014-11-28 Socialnämnden 2014-11-28 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 10.30-11.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 30-37 2 30 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl...5 31 Ansökan om serveringstillstånd - Åkantens restaurang och

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S), vice ordförande Kjell-Åke Johansson (KD) ersätter Barbro Lund (KD) Siw Malmsten (FP) Inger Strand (FP) Tomas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-05-15 kl 08.00-12.10 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.00 16.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 15.15-15.25 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-11-04 157 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Lars Nihlén, (c),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-03-29 20 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Inga-Lill Gustavsson (c) tj ers Björn Jonasson

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid KF-salen kl 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Tjänstemän Åselotte Andersson (KD) ordf Håkan Hjelm (C) Hans Toll (S) Lisa Arvidsson (S)

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

ùæ4/^{^- C Eva Rydén S Ar ra Palmer S Adrian Avdullahu S Siw Hallbert FP Hans Hofflander, tj ers 2014_03_24 KD LeiÊOve Bohlin SD Calle Johansson

ùæ4/^{^- C Eva Rydén S Ar ra Palmer S Adrian Avdullahu S Siw Hallbert FP Hans Hofflander, tj ers 2014_03_24 KD LeiÊOve Bohlin SD Calle Johansson HARRYDA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 r (12) Plats och tid Paragrafer Beslutande Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 16 mars 2015, kl 16.00-19.05 89-99 M Per Vorberg ordf S Mats Werner M Evalotta

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

PROTOKOLL från 1(6) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-03-22

PROTOKOLL från 1(6) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-03-22 PROTOKOLL från 1(6) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare: Personalföreträdare: Övriga: Utses att justera Ale Kommun kl 08:00 17:00 Boel Holgersson (C), ordf. Daniel Madsen (M) Ingela

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-08-25 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Kerstin Sandqvist

Läs mer

Kommunstyrelsen ()

Kommunstyrelsen () Kommunstyrelsen 2008-01-07 1 31() Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 7 januari 2008 kl 16.00 19.20 Paragrafer 1-25 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson m

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-25 22 Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013 kl. 10.00-11.00 sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen i Överkalix Beslutande Birgitta Persson (s) Anne Jakobsson(s) Gunnar Liljebäck

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62 Socialnämnden 51-62 2 51 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Maxi ICA...5 52 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Sallys Café i Alingsås AB...6 53 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-11:50 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tid och plats Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf.

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell kommunsekreterare Madelene Wilhelmsson Forsa-projektet 147 Carl-Göran Strutz utbildningschef 148

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell kommunsekreterare Madelene Wilhelmsson Forsa-projektet 147 Carl-Göran Strutz utbildningschef 148 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.30 19.30 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell kommunsekreterare Madelene

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Plats och tid Kommunhuset kl. 16.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Jan-Erik Wallin (M), ordförande Onni Vehviläinen (M) Göran Persson (M) Lars Gezelius (M) Sven-Olof Johansson

Läs mer

Niklas Liljeroth (M) Henrik Bertilsson (M) Tomas Jansson (V)

Niklas Liljeroth (M) Henrik Bertilsson (M) Tomas Jansson (V) Protokoll Socialnämnd Sammanträdesdatum 2018-08-22 Sammanträdestid 09:10 09:45, 10:15 10:20 Ledamöter Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Gunnar Andersson (S) Gert Persson (M) Kerstin Klang

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen

Kommunstyrelseförvaltningen 1(7) Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 20 oktober 2016 kl 13:00 14.10, 14.40 14.50 Ajournering 14.10 14.40 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ledamöter Fred Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m)

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m) Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Tid och plats Kommunhuset Stollen kl 08.15 12.00 ande Diana Blomgren (s) ordförande Magnus Andersson (s) Maria Pärssinen (s) Binita Paues (s) 1-4, 6-12 Birgit Winges (v)

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD)

Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 22 maj 2017 kl 16:00-18.00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Cecilia Axelsson (C) ersätter Jan

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Karin Lindgren. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson 2013-10-07

Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Karin Lindgren. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson 2013-10-07 1 1 Plats och tid Rådhuset, kl 13.00 14.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Karl-Erik

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Kommunfullmäktige (20) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (20) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-02-27 1 (20) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 27 februari 2006 kl 19.00 22.30 Paragrafer 22-36 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Anders Johansson, skolchef Ewa Engdahl, (c), 21

Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Anders Johansson, skolchef Ewa Engdahl, (c), 21 Högsby kommun Protokoll 1(7) Utbildningsutskottet Sammanträdesdatum 2007-04-11 Plats och tid Kommunhuset, kl 09.00-12.00 Beslutande Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14:00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) Torbjörn Ekelund

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-06-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Bertil Fryklind (c) ersättare för Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer