Koppla din Gavlenetmail till mobilen/surfplattan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Koppla din Gavlenetmail till mobilen/surfplattan"

Transkript

1 Koppla din Gavlenetmail till mobilen/surfplattan Vill du använda din Gavlenetmail på din mobil eller surfplatta? För tillfället stödjer våra mailservrar enbart mottagande av mail till mobil/surfplatta, och inte att kunna inte skicka mail. Vi arbetar dock på att uppdatera vår serverutrustning så att detta blir möjligt. Via ett trådlöst hemmanätverk kan du fortfarande använda din surfplatta eller mobil för att ta emot och skicka mail. Det är när din surfplatta eller mobil surfar via det mobila abonnemanget (Tele2, Telia eller liknande) som mailfunktionen upphör att fungera. Detta problem jobbar vi på, och som tillfällig lösning visar vi i denna guide hur du kan koppla din mail till ett konto hos Googles mailtjänst - Gmail. Det kontot kan du sedan använda för att både få och kunna skicka mail från din mailadress hos GavleNet, oavsett om du är hemma eller ute på äventyr. Guiden förutsätter att du redan har ett mailkonto hos GavleNet. Vi visar först hur man kopplar till kontot Gmail och sedan hur man kopplar Gmailkontot till mobil/surfplatta. Har ni funderingar eller om det dyker upp problem på vägen, tveka då inte att kontakta oss på GavleNets support. Då sätter vi igång!

2 Guide: Hur man kopplar Gavlenets mail till Gmail Steg 1 Registrera ett konto på genom att klicka på Skapa ett konto uppe i högra hörnet (se bild). Om du redan har ett Gmailkonto så loggar du bara in på det och hoppar till steg 2. Nu får du fylla i dina personuppgifter. Användarnamnet ska vara mellan 6-30 tecken långt och detta användarnamn blir också din mailadress Lösenordet ska vara minst 8 tecken och bör inte vara för lätt, så blanda gärna siffror och bokstäver för ett säkert lösenord. Mobilnumret är bra att fylla i, för om du glömmer ditt lösenord kan ett nytt lösenord skickas ut som SMS till din mobil. Fyll i resterande uppgifter och klicka på Nästa steg.

3 Efter det skapas ditt Gmail konto och det kommer en förfrågan om att lägga upp ett profilfoto. Detta kan du vid behov göra senare, så vi klickar istället på Nästa steg. Sedan får man en trevlig liten välkomsttext. Klicka på Fortsätt till Gmail.

4 Nu kommer en till liten välkomsttext och även en förfrågan om du vill berätta för dina vänner om ditt nya Gmailkonto. Det behöver du inte göra då du har kvar din GavleNetmail, och givetvis också vill att dina vänner fortsätter att maila din gamla mailadress. Klicka på Nej tack. Nu är du inne i inkorgen på ditt nya Gmailkonto. Det betyder att ditt Gmailkonto är klart och redo att börja användas.

5 Steg 2 Nu ska vi börja koppla din GavleNetmail till din nya Gmail. Nu när du står i din inkorg klickar du på kugghjulet så kommer det fram en liten meny nedanför. Klicka sedan på inställningar. Sedan klickar du på Konto och import fliken.

6 Klicka sedan på Lägg till ett POP3 konto som du äger. Fyll i din fullständiga Gavlenet mail adress och klicka på Nästa steg. Fyll i ditt användarnamn och lösenord för GavleNet. POP-server och portnummer för GavleNet är redan ifyllt automatiskt. Klicka sedan på Lägg till konto.

7 Nu kollar du så att Ja är förbockat, och sedan klickar du på Nästa steg. Sedan bekräftar du att du även vill använda detta som ett alias på ditt Gmail konto. Klicka bara på Nästa steg. Detta steg är viktigt, så se till så Skicka via Gmail är markerat. Klicka sedan på Nästa steg.

8 Innan kopplingen mellan Gmail och Gavlenet kommer att fungera fullt ut måste du bekräfta att du verkligen vill ha det så. Klicka på Skicka verifiering så skickas ett mail till din brevlåda på GavleNetmailen. Bekräftels et är nu ivägskickat. Du kan nu stänga detta fönster.

9 Steg 3 Öppna sedan din Gavlenet mail för att läsa bekräftels et. (En kopia kan också skickas till inkorgen för Gmail. En viss tidsfördröjning kan ske innan det kommer fram till din inkorg hos GavleNet. När mailet är framme så klickar du då på mailrubriken. Klicka på länken i mailet för att bekräfta kopplingen till Gmail. Nu kommer en bekräftelse på att Gavlenet mailen är kopplad till Gmail kontot.

10 En sista sak som bör göras är att välja Gavlenetmailen som standard på Gmailkontot så att all mail du skickar ifrån din Gmail automatiskt ser ut att komma från din Gavlenetmail. Från och med nu kollar du din webmail ifrån Du loggar in med ditt Gmail användarnamn och lösen som du själv tidigare skapade. Vi hör av oss när våra mailservrar stödjer tekniken att både ta emot och skicka mail från surfplattor och smarta mobiltelefoner. Klart!

11 Guide: Hur man kopplar Gmail konto (Gavlenet) till sin iphone Steg 1 Nu är det dags att koppla ditt Gmail konto till din iphone. Exemplet är gjort med en iphone 4S med OS v5.1 och kan skilja sig lite vid andra versioner. Peka på inställningar sedan på pekar du på E-post, kontakter och kalendrar.

12 Peka på Lägg till e-postkonto. Peka på Microsoft Exchange.

13 Skriv in din Gavlenet mail adress på E-post. Skriv inget på domän utan låt den vara tom. Användarnamn och lösenord är de du valda till ditt Gmail konto. Låt beskrivning vara Gavlenet. Peka på Nästa. Då kommer ett till fält upp server- fyll i m.google.com och peka på Nästa. Informationen verifieras.

14 Nu får du upp en förfrågan om det gäller E-post, Kontakter och kalendrar och du låter dem vara och pekar bara på Spara. Mailen, kontakter och kalender synkroniserar automatiskt mellan mobil och webmail från och med nu. Nu går det att ta emot mail och skicka mail vart du än är någonstans. Klart!

15 Guide: Hur man kopplar Gmail kontot (Gavlenet) till sin ipad Steg 1 Nu är det dags att koppla ditt Gmail konto till din mobil eller surfplatta. Exemplet är gjort med en ipad 2 med OS v5.1.1 och kan skilja sig lite vid andra versioner. Peka på inställningar sedan på pekar du på E-post, kontakter och kalendrar. Peka på Lägg till konto.

16 Peka på Microsoft Exchange. Skriv in din Gavlenet mail adress på E-post. Skriv inget på domän utan låt den vara tom. Användarnamn och lösenord är de du valda till ditt Gmail konto. Låt beskrivning vara Gavlenet. Peka på Nästa.

17 Då kommer ett till fält upp server- fyll i m.google.com och peka sedan på Nästa.

18 Informationen verfieras. Nu får du upp en förfrågan om det gäller E-post, Kontakter och kalendrar och du låter dem vara och pekar bara på Spara. Mailen, kontakter och kalender synkroniserar automatiskt mellan mobil och webmail från och med nu. Nu går det att ta emot mail och skicka mail vart du än är någonstans. Klart! Synka med andra mobiler och surfplattor? Läs mer:

Skapa e-postkonto för Gmail

Skapa e-postkonto för Gmail Skapa e-postkonto för Gmail I din webbläsare går du in på www.gmail.com för att skapa ett gmail e-postkonto. Vill du ha sidan på svenska kan du längst ned i högra delen på din webbläsare välja Svenska

Läs mer

E-post för nybörjare

E-post för nybörjare E-post för nybörjare Innehåll: Inledning 1 E-post 2 Att skapa ett e-postkonto 3 Skicka och ta emot e-post 5 Övningar 7 1 Inledning Välkommen till steg 4 av Internetkursen för nybörjare! Vid det förra kurstillfället

Läs mer

Så synkar du alla Google-kalendrar

Så synkar du alla Google-kalendrar Så synkar du alla Google-kalendrar STEG FÖR STEG Google calendar-användare som har mer än en kalender stöter snabbt på patrull när de försöker synka till iprylen. Vi visar tricket som löser problemet.

Läs mer

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern)

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) 1 Varför har ni sagt upp min mobila plånbok? WyWallet erbjuder nu allt det och lite till som du som kund är van vid i Telia

Läs mer

Välkommen att boka kursmoment på Skillebyholms deltidsutbildning

Välkommen att boka kursmoment på Skillebyholms deltidsutbildning Välkommen att boka kursmoment på Skillebyholms deltidsutbildning Gå först till sidan: http://www.skillebyholm.com/utbildning-kurser/deltid/deltid-ansok-online-tillkursmoment/ Kontrollera sedan om du är

Läs mer

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och

Läs mer

KOM-IGÅNG MED ERT KONTO... 3 Kontrollpanelen... 4 E-post...4 Hemsida...4 Domännamn... 4 Checklista för att komma igång...4

KOM-IGÅNG MED ERT KONTO... 3 Kontrollpanelen... 4 E-post...4 Hemsida...4 Domännamn... 4 Checklista för att komma igång...4 1 Innehållsförteckning KOM-IGÅNG MED ERT KONTO... 3 Kontrollpanelen... 4 E-post...4 Hemsida...4 Domännamn... 4 Checklista för att komma igång...4 LOGGA IN... 5 1 Kontrollpanelen : Hur man loggar in...

Läs mer

LotusLive inotes. LotusLive inotes Administrationshandbok

LotusLive inotes. LotusLive inotes Administrationshandbok LotusLive inotes LotusLive inotes Administrationshandbok LotusLive inotes LotusLive inotes Administrationshandbok Anmärkning Innan du använder den här informationen och den tillhörande produkten ska du

Läs mer

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2013-12-10 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Sidan 1 av 9 Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Version 2.0 Sidan 2 av 9 Innehåll Hur man beställer inlästa läromedel för abonnemangskunder... 3 Logga

Läs mer

payex Så skapar du ett PayEx-konto IT-avdelningen

payex Så skapar du ett PayEx-konto IT-avdelningen payex Så skapar du ett PayEx-konto IT-avdelningen Skapa ett PayEx konto Den här guiden beskriver hur du steg för steg skapar ett PayEx-konto för debitering av dina utskrifter och kopior, och kopplar det

Läs mer

Instruktionsmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Instruktionsmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING HemsidaExpress Instruktionsmanual Du har investerat i en produkt som hjälper dig att göra professionella hemsidor som är lätta att skapa och uppdatera. Vi på HemsidaExpress erbjuder dig att på ett enkelt

Läs mer

Ephorus. Denna manual beskriver Ephorus som är Högskolan Dalarnas plagiatkontrollsystem.

Ephorus. Denna manual beskriver Ephorus som är Högskolan Dalarnas plagiatkontrollsystem. Ephorus Denna manual beskriver Ephorus som är s plagiatkontrollsystem. Innehållsförteckning Vad är plagiatkontroll?... 3 Vad kan ett plagieringsverktyg göra?... 3 Vilka filformat stöds av Ephorus?... 4

Läs mer

Här är lite instruktioner hur man gör för att för registrera sig på forumet. Observera att endast medlemmar i Tollarps Mc-klubb med den e-postadress

Här är lite instruktioner hur man gör för att för registrera sig på forumet. Observera att endast medlemmar i Tollarps Mc-klubb med den e-postadress Här är lite instruktioner hur man gör för att för registrera sig på forumet. Observera att endast medlemmar i Tollarps Mc-klubb med den e-postadress som man fått av klubben kan registrera sig här. När

Läs mer

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice Installation Hogia Small Office Bokföring 1 Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring Från och med version 2012.2 har vi gått över till licensnummer och du måste därför efter installationen är

Läs mer

Kursmaterial. Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20

Kursmaterial. Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20 0 Kursmaterial Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20 Inledning Välkommen till kursen Internet för alla! Du har möjlighet att boka datortid på biblioteket

Läs mer

Listägarhandledning för listtjänst vid Uppsala universitet

Listägarhandledning för listtjänst vid Uppsala universitet Listägarhandledning för listtjänst vid Uppsala universitet Listägarskap Privilegierad ägare Vanlig ägare Logga in i listhanteraren Skapa en e-postlista Administrera lista Redigera prenumeranter Redigera

Läs mer

FAST TID - LATHUND FÖR KUNDER OCH ASSISTENTER DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST.

FAST TID - LATHUND FÖR KUNDER OCH ASSISTENTER DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST. FAST TID - LATHUND FÖR KUNDER OCH ASSISTENTER DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST. 0 FAST TID LATHUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inloggningsuppgifter... 1

Läs mer

Västerviks kommuns E-portal

Västerviks kommuns E-portal Västerviks kommuns E-portal Inledning Genom E-portalen får du åtkomst till vissa program och funktioner i kommunens IT-miljö utan att vara ansluten till kommunens interna nätverk. E-portalen är en säker

Läs mer

SchoolSoft för vårdnadshavare

SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft för vårdnadshavare 2015-04-28 Logga in... 4 Min profil... 4 Startsidan... 9 Veckovyn... 9 Dagsvyn... 10 Aktuellt... 12 Nyheter... 12 Kalender... 12 Verksamhetslogg... 15 Matsedel... 15 Bokningar...

Läs mer

Välkommen till Ipad för nybörjare

Välkommen till Ipad för nybörjare Välkommen till Ipad för nybörjare Detta häfte kommer innehålla Alla knappars funktioner Simplare och hjälpsamma sätt att kunna använda och ta sig runt i en Ipad Mindre genom gång av appar och dess betydelse

Läs mer

Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1

Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1 Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1 Vad är Zendesk Vår snabb guide för att koppla ihop Zendesk och din webbutik från Nordisk e handel Steg 1 [Skapa konto] Steg 2 [Konfigurera språk] Steg

Läs mer

REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB

REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB Från och med nu sköts rekryteringsprocessen med hjälp av Offentliga Jobb. Nedan följer en beskrivning av hur du på enklast vis använder dig av verktyget vid en rekrytering.

Läs mer

Skapa cupsida i CuMap. Steg-för-steg manual

Skapa cupsida i CuMap. Steg-för-steg manual Skapa cupsida i CuMap Steg-för-steg manual Starta Cumap och Egen Cup-fliken, dubbelklicka på Webcumap: Lägg upp ny cup på webben Fyll i uppgifter om Cupens namn, första speldatumet, användarnamn/lösenords

Läs mer

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress Anders Thoresson Kom igång med Wordpress förord 2 kapitel 1 att bygga en webbplats 3 Det här är Wordpress 3 Domännamn visar vägen på internet 4 kapitel 2 kom i gång med wordpress.com 6 Registrera ett konto

Läs mer

Manual Bokningar i BIG Business Online (BBO)

Manual Bokningar i BIG Business Online (BBO) Manual Bokningar i BIG Business Online (BBO) Börja med att logga in genom ditt användarnamn och lösenord. Första gången du loggar in så hamnar du på startsidan, som då ser ut som nedan. Efter att du uppdaterat

Läs mer

Hogia Smart Manual Bokfo ring Fakturering Kassa. Bilaga Smart fakturering Husabete

Hogia Smart Manual Bokfo ring Fakturering Kassa. Bilaga Smart fakturering Husabete Hogia Smart Manual Bokfo ring Fakturering Kassa Bilaga Smart fakturering Husabete Inloggning och registrering i Hogia Smart... 7 Registrering av Hogia ID... 7 Vad är då ett Hogia ID?... 8 Verifiera e-postadressen...

Läs mer

business Välkommen till Tele2

business Välkommen till Tele2 Företagsabonnemang tele2.se/ business Välkommen till Tele2 Välkommen till Tele2 Vi är jätteglada att du och ditt företag valt oss som din mobiloperatör. Kanske har du inte hunnit märka så stor skillnad

Läs mer

Om du vill importera personer, läs noga instruktionerna och be om hjälp från Unikum om du är osäker

Om du vill importera personer, läs noga instruktionerna och be om hjälp från Unikum om du är osäker Steg för steg Så här förbereder du din förskola/skola för att arbeta i Unikum Detta är en guide för dig som administratör för förskola/skola, som skall förbereda din förskola eller skola för att börja

Läs mer