BRF KRUSBÄRET HAMMARÖ

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BRF KRUSBÄRET HAMMARÖ"

Transkript

1 1 VÄLKOMMEN TILL BRF KRUSBÄRET HAMMARÖ Innehåll: Lite historia Lite information Lite regler Lite bra att veta

2 2 Historik Brf Krusbäret bildades för att möjliggöra byggandet av bostadsområdet Bärstad. HSB Centrala Värmland hade sedan en tid tillbaka planerat för bebyggelse på området. Efter sedvanlig anbudsförfrågan beslutades att Diös Västra Bygg AB skulle tilldelas totalentreprenaden. Samtidigt godkändes HSB-Boro AB (Borohus) som husleverantör beslutades att föreningen skulle förvärva fastigheterna Bärstad 1:22-1:27 av HSB Centrala Värmland.(Dvs. de fastigheter där våra hus idag ligger). Under december månad 1985 började de första att flytta in. Inflyttning skedde sedan successivt fram till juli Lägenheterna Bostadsrättsföreningen består av 14 stycken 4-familjshus med adresserna Murkelvägen A-D, A-D, Kantarellvägen A-D, A-D. 10 av husen innehåller 3 rumslägenheter och 4 av husen ( Murkelvägen och Kantarellvägen 56-58) innehåller 2 rumslägenheter. Storleken på 3-orna ligger mellan 79-87kvm och 2-orna mellan kvm. Övervåningarna är något större än bottenvåningarna. Till varje lägenhet hör ett garage med förråd. Till varje lägenhet hör också en liten markbit som enligt ett styrelse beslut från fördelas enligt nedanstående skiss. Lägenheterna värms upp med direktverkande el. Varmvattnet värms upp med hjälp av ett frånluftsvärmesystem. Den uppvärmda inomhusluften värmer varmvattnet innan luften ventileras ut.

3 3 Vad är en bostadsrättsförening? I samband med att man förvärvar en bostadsrätt erhålles också medlemskap i bostadsrättsföreningen. Bostadsrätt innebär att de boende genom en bostadsrättsförening själva äger och förvaltar sina fastigheter. Du har som bostadsrättsinnehavare del inte bara i bostadsrättsföreningens tillgångar utan också i skulderna. Ansvaret för föreningens förvaltning ligger på, den av föreningens medlemmar, valda styrelsen. Val av styrelsens medlemmar sker vid den årliga ordinarie föreningsstämman. Hur styrelsen skall sköta bostadsrättsföreningen styrs av Bostadsrättslagen, Lagen om ekonomiska föreningar samt de av föreningen antagna stadgarna. (HSB:s riksförbunds korta normalstadgar 2003 för bostadsrättsförening / typavvikelse kapitalavgäld med tillhörande komplement). HSB:s roll i föreningen är endast administrativ d.v.s. tar in månadsavgifter, betalar räkningar, bokföring, gör budget förslag, upprättar deklaration, handhar överlåtelser, för lägenhetsregister m.m. Styrelsearbete Styrelsen sammanträder c:a 6-8 gånger om året. Av dessa är ett budgetmöte, ett bokslutsmöte och ett konstituerande möte i samband med ordinarie föreningsstämma. Styrelsens uppgift är bl.a. att göra en vettig ekonomisk planering för framtiden och samtidigt hålla nere kostnaderna. Styrelsen beslutar om t.ex. budget, underhåll, fastställer månadsavgifter, beviljar in och utträde i föreningen, andrahandsupplåtelse m.m. För att styrelsens arbete ska fungera så bra som möjligt bör styrelsen bestå av 6-8 personer. Endast den som är medlem i föreningen eller medlems make/maka/sambo kan vara styrelseledamot. Ju fler styrelseledamöter desto bredare kompetens har styrelsen för att kunna fatta de rätta besluten samtidigt minskar arbetsbördan. Ställ upp du också! Vicevärden För föreningens löpande angelägenheter utser styrelsen en vicevärd. Vicevärden är således den som medlemmarna direkt vänder sig till i frågor rörande bostaden och föreningen. Vicevärdens uppgifter är t.ex. attestera räkningar, skriver på överlåtelseavtal vid försäljning av lägenhet, betalar ut pengar ur inre fonden, tar emot felanmälan, beställer jobb och anvisar fackman m.m. Telefontider och telefonnummer till vicevärden se adressbilagan flik 2.

4 4 Underhåll Yttre För det yttre underhållet ansvarar föreningen d.v.s. styrelsen. För detta avsätts årligen pengar som skall täcka det framtida underhålls- och renoveringsbehovet. Pengarna som avsätts skall användas för t.ex. målning av fasader, byte av takpannor, byte av häng- och stuprännor, byte av element, byte av varmvattenberedare, asfaltering m.m. För att hålla nere kostnaderna försöker vi t.ex. att måla så mycket som möjligt själva. Hoppas att du också ställer upp! Färg och penslar m.m. står föreningen för. Styrelsen meddelar när det är dags att måla men vill du förbättra lite själv så hör med vicevärden om färg och penslar. Inre Jämfört med en hyreslägenhet har du som bostadsrättsinnehavare ett stort ansvar vad gäller underhållet av bostaden. Underhållsskyldigheten regleras av bostadsrättslagen 7 kap 12 och av föreningens stadgar dvs. HSB:s riksförbunds korta normalstadgar 2003 för bostadsrätter med tillhörande komplement. Regler för detta finns även i häftet Vem skall underhålla i HSB? eller kontakta vicevärden om du har frågor om detta. (Häftet ska finnas i lägenhetspärmen). För det inre underhållet finns för varje lägenhet en inre fond i vilken det fram t.o.m avsattes pengar varje månad. Vid den ordinarie föreningsstämman beslutades att avsättningen skulle slopas. Pengarna som avsatts och ej utnyttjats finns fortfarande kvar och hör till lägenheten. För uttag ur den inre fonden krävs kvitton på material eller arbete som utförts i er lägenhet. Kvittona skall uppvisas för vicevärden. Vid uppkomna fel. Kontakta alltid vicevärden. Vicevärden ringer efter eller anvisar fackman och avgör vem som ska stå för kostnaden.(regler för detta finns i häftet Vem ska underhålla bostadsrätten? ). OBS. Föreningen har inget serviceavtal med HSB (HSB service).

5 5 Försäkringar. Det utökade underhållsansvaret som du som bostadsrättsinnehavare har, innebär att en normal hemförsäkring inte räcker till. De flesta försäkringsbolag har ett extra tillägg för bostadsrätter som täcker t.ex. Självrisk Kostnader som kan uppstå vid vattenskador. Föreningens fastigheter är dock fullvärdesförsäkrade med bostadsrättstillägg, och bostadsrättsinnehavaren behöver därför inte teckna tilläggsförsäkring själv.. Kontrollera med ditt försäkringsbolag om du inte vet med dig att du har detta tillägg. Att sälja sin lägenhet. Oavsett om du säljer genom mäklare eller privat skall det undertecknade överlåtelse- (köpe-) avtalet lämnas till vicevärden. Vicevärden kontrollerar att säljaren inte har några obetalda månadsavgifter eller andra skulder till föreningen samt kontrollerar köparen. Är allt i sin ordning skriver vicevärden på och lämnar avtalet vidare till HSB. Även om du som säljare har flyttat ut och köparen flyttat in är inte köpet fullt genomfört förrän styrelsen, på ett styrelsemöte, godkänt säljarens utträde och köparens inträde. Detta ska enligt stadgarna ske inom 1 månad från det att styrelsen ( vicevärden) mottagit det undertecknade överlåtelseavtalet. Skulle du av någon anledning inte lyckas sälja lägenheten har du en uppsägningstid på 3 månader. Därefter övergår bostadsrätten till föreningen. (Föreningen övertar givetvis inte ev. lån på lägenheten). Du får inte sälja lägenheten under uppsägningstiden, däremot får föreningen påbörja försäljning av lägenheten. Försäljningssumman tillfaller då föreningen. OBS! Uppsägning av lägenhet ska vara skriftlig. Uppsägning av lägenhet är oåterkallelig. Lägenhetspärmen ska inlämnas till vicevärden vid avflyttning för uppdatering. Kontakta vicevärden om Ni har frågor. Lägenhetspärmen Lägenhetspärmen ska finnas i varje lägenhet och ska innehålla bl.a. information om bostadsrättsföreningen och dess styrelse med aktuella telefonnummer. I pärmen ska också den enskilde bostadsrättsinnehavaren spara bruksanvisningar och garantier till t.ex. tvättmaskin, spis, varmvattenberedare o.s.v. För att pärmen ska innehålla rätt information ska pärmen lämnas till vicevärden vid avflyttning. Vicevärden kontrollerar innehållet och tar ur felaktig (gammal) information och ersätter den med ny och aktuell information. Den inflyttande får sedan kvittera ut pärmen.

6 6 Vart tar månadsavgiften vägen? Det är inte meningen att en bostadsrättsförening ska gå med vinst. Räntor och amorteringar på lån: 65% Driftkostnader 15% t.ex. Vatten, Sophämtning, Förvaltningsarvode, Arvode styrelse och revisorer, Kabel-tv, Fastighetsförsäkring, Sommarvatten m.m. Avsättning för det yttre underhållet och reparationer 10% Föreningsavgäld och fastighetsskatt 10% Procenttalen är ungefärliga och varierar från år till år. El Elavgiften ingår ej i månadsavgiften till föreningen. Med anledning av att elmarknaden släppts fri och det slopade kravet på timmätare vid byte av elleverantör beslutade styrelsen vid styrelsemötet de 28 oktober 1999 att den enskilde bostadsrättsinnehavaren själv får ombesörja eventuell förhandling, upphandling, avtalsskrivning odyl. med lämplig elleverantör. Föreningen har inget avtal med någon elleverantör. Det finns 2 elmätarskåp på varje hus med 2 mätare i varje. Skåpen finns på gavlarna intill entren till övervåningen på huset och varje lägenhet ska ha en nyckel till skåpet. Är nyckeln borttappad får du själv anskaffa en ny. Vatten Ingår i månadsavgiften till föreningen. Varmvattenberedare. Rengör filtret i varmvattenberedaren. Detta är mycket viktigt för livslängden på beredaren. Är filtret smutsigt måste ventilationsmotorn jobba hårdare samtidigt finns risk för kondensbildning och vatten kan rinna ut på golvet. Se bruksanvisningen i lägenhetspärmen, hur du sköter varmvattenberedaren.

7 7 Sophantering Ingår i månadsavgiften till föreningen. 14-dagars tömning av sopor finns. Om ni ska sälja tala om för köparen om ni har 14-dagars tömning. Brevlåda är märkt hos de som har 14-dagars tömning. Kontakta vicevärden för information. Sommarvatten Ingår i månadsavgiften till föreningen. Från början av maj till mitten av oktober har vi tillgång till sjövatten. Ansvaret för drift och underhåll av bevattningsanläggningen ligger på Bärstads Sydvästra Samfällighetsförening. 2 st. kranar finns för varje hus för gemensamt nyttjande. Några har på eget initiativ dragit egna ledningar. Varje sådan förändring skall ovillkorligen förankras hos styrelsen för Bärstads Sydvästra Samfällighetsförening innan inkoppling på befintligt nät sker. Obs! Kranarna öppnas på hösten när vattnet stängs av ( och ska så vara under vintern) detta för att tömma systemet på så mycket vatten som möjligt och på så sätt förhindra sönderfrysning. Vid fel Kontakta vicevärden eller föreningens representant i Samfällighetsföreningen. Se adressbilagan flik 2. Stegar 3 st. stegar finns i föreningens ägo och det är fritt att använda dem. 1 st. dubbel finns för närvarande på Murkelvägen 23 A:s garagevägg ( mot skogen). 1 st. enkel finns för närvarande på Murkelvägen 50 B, mellan hus och garage. 1 st. enkel finns för närvarande på Murkelvägen 50 C Ställ tillbaka den på ovanstående adresser Brandvarnare Statens Räddningsverk beslutade den 2 november 2001 om ett allmänt råd om brandvarnare i bostäder. Rådet innebär att en brandvarnare är ett skäligt brandskydd i en bostad. I rådet anges att det är fastighetsägaren som har ansvaret att det i varje bostad finns en brandvarnare. Från och med våren 2003 finns det 1 brandvarnare i varje lägenhet. Enligt beslut den 27 januari 2003 överlåter styrelsen underhållsansvaret på den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Dvs. rengöring, batteribyte och funktionskontroll. Vid avflyttning ska brandvarnaren lämnas kvar. Trasig brandvarnare byts ut mot ny på föreningens bekostnad.

8 8 Bilar Kör sakta! Många barn finns i området Se till att ställa bilen i garaget eller på garage infarten. Har Ni två bilar ställ inte den ena bilen på gatan. Besökande parkerar däremot på gatan. Vändplanerna är inte avsedda för parkering. De är dock så stora att någon bil tillfälligt kan få plats där medan långtidsparkering av husvagnar och bilar är förbjudet. Gatorna i området är smala så tänk på att räddningsfordon, snöröjning och post måste fram. Men tänk framför allt på alla vår små barn. Biltvätt sker under sommaren med sjövattnet. Tänk på att använda kranvatten så lite som möjligt. Eftersom vattenkostnaden ingår i månadsavgiften innebär det att alla få vara med och dela på kostnaden för din biltvätt. OBS! Vattnet från biltvätt rinner ner i rännstensbrunnarna och rinner orenat ut i sjön nere vid vår badplats vid båtbryggorna Tänk på att använda miljövänligt tvättmedel. Använd ej avfettning. Tänk också på miljön! Husdjur Enligt lagen skall hundar och katter hållas under sådan uppsikt som (med hänsyn till deras natur och övriga omständigheter) behövs för att förebygga att de orsakar skador eller avsevärda olägenheter för grannar och kringboende. Problem med löst springande katter kommer säkerligen (dock i varierande grad) alltid att uppstå. Men de som känner sig drabbade av olägenheter kanske inte alltid tröstar sig med vetskapen om att katten håller mössen borta. Vi vill därför ge följande råd till kattägare: - håll katten huvudsakligen som ett innedjur och vänj katten vid sele och håll den under uppsikt vid rastning - ge katten en latrinlåda, så behöver den inte gräva ner avföringen i rabatter eller sandlådor - kastrera/sterilisera katten och minska därmed risken för konflikter med andra katter samt även revirmarkeringar. Hundavföring ska tas om hand med t.ex. latrinpåsar vilka erhålls gratis från Hammarö kommun (finns i kommunhusets entré). Påsarna ska läggas i latrintunnorna i området. Inte i papperskorgarna. Tänk också på att många är allergiska mot pälsdjur.

9 9 Trivselregler Boende i flerbostads hus kräver ömsesidigt hänsynstagande. Någon kan störas av det någon annan finner helt riktigt. Gemensamt har vi dock alla en strävan att få vårt bostadsområde så trevligt som möjligt. För att detta skall fungera vore det bra om du: Inte tvättar eller städar efter kl Underrättar grannarna om du skall ha fest och att deras åsikter beaktas. Använder motor- och kupévärmare istället för att varmköra på tomgång. Håller rent och snyggt på både gräsmattor och garageinfart. Respektera grannarnas vilja att hålla sin trädgård snygg. Inte skakar mattor från balkongen. Inte ha blomlådor på utsidan av balkongen. Uppstår problem kom inte direkt till styrelsen utan prata med varandra i första hand. Fortsätter problemen, trots upprepade försök att prata om det, bör ni kontakta styrelsen så får vi reda ut problemet.

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD TILLSAMMANS är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. Cirka 345 000 av medlemmarna bor i HSBs bostadsrättsföreningar,

Läs mer

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Några av fördelarna du får som HSB-medlem Centrala avtal som sänker kostnader Tack vare att vi är så många i HSB kan vi teckna förmånliga avtal

Läs mer

BRF TIMOTEJEN

BRF TIMOTEJEN BRF TIMOTEJEN 2011-03-14 VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En bostadsrättsförening (brf) är en ekonomisk förening en sorts bostadsföretag med syfte att upplåta lägenheter med bostadsrätt, på obestämd tid.

Läs mer

Din guide till att bo med bostadsrätt

Din guide till att bo med bostadsrätt Din guide till att bo med bostadsrätt Hur beskattas jag för min bostadsrätt? Vilken försäkring behöver jag? Äger jag min lägenhet? Vad är en bostadsrättsförening? Vem förvaltar föreningen? Till vad går

Läs mer

Information brf Slagverket blad 1

Information brf Slagverket blad 1 Information brf Slagverket blad 1 Till dig som är nyinflyttad i Slagverket! Välkommen till Axel Swartlings gata och HSB:s bostadsrättsförening Slagverket i Norrköping. Vi hoppas att Du kommer att trivas

Läs mer

Trivselregler i brf Måsängen

Trivselregler i brf Måsängen Trivselregler i brf Måsängen Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans kan vi skapa ett

Läs mer

Vad innebär det att bo i bostadsrätt?

Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad är en bostadsrätt? Äger jag min lägenhet? Många som köpt en bostadsrätt tror också att de äger lägenheten. Onekligen lätt att tro, med tanke på priset man får

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen JASMINEN 3 1 Föreningens namn antagna den 10 januari 2006 Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Jasminen 3 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Välkommen till Brf Ingegerd En liten uppslagsbok om ditt boende i bostadsrättsföreningen Ingegerd!

Välkommen till Brf Ingegerd En liten uppslagsbok om ditt boende i bostadsrättsföreningen Ingegerd! Välkommen till Brf Ingegerd En liten uppslagsbok om ditt boende i bostadsrättsföreningen Ingegerd! OBS! Tillhör Brf-pärmen ETT TRYCK SOM DETTA KAN FORT BLI INAKTUELLT! AKTUELLA NAMN OCH TFN FINNS ALLTID

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

Till alla som bor i Brunnsbyns bostadsrättsförening

Till alla som bor i Brunnsbyns bostadsrättsförening Till alla som bor i Brunnsbyns bostadsrättsförening Tillsammans med dina grannar äger du föreningen Att bo i bostadsrätt innebär mer än att bara bo i en lägenhet. Det betyder att du tillsammans med de

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Tillsammans. Att bo i bostadsrätt

Tillsammans. Att bo i bostadsrätt Att bo i bostadsrätt Tillsammans Att bo med bostadsrätt innebär att du tillsammans med övriga medlemmar i bostadsrättsföreningen äger och förvaltar bostäderna och andra gemensamma anläggningar som ingår

Läs mer

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten.

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. Trivsel/Ordningsregler 1(6) Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. 1. Stadgar. Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla skall trivas. 2. Ansvar för ordningen. Som medlem

Läs mer

ATT BO I BOSTADSRÄTT.

ATT BO I BOSTADSRÄTT. ATT BO I BOSTADSRÄTT. BOSTADSRÄTTSFÖRENING En bostadsrättsförening är en särskild typ av ekonomisk förening som har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostadslägenheter

Läs mer

Att köpa bostadsrätt INTRESSEANMÄLAN FÖRHANDSBOKNING BESLUT OM PROJEKTSTART

Att köpa bostadsrätt INTRESSEANMÄLAN FÖRHANDSBOKNING BESLUT OM PROJEKTSTART Att köpa bostadsrätt Att köpa bostadsrätt är för de flesta människor en av de största affärerna i livet. Det är många nya begrepp att sätta sig in i såsom bokningsavtal, upplåtelseavtal, slutbetalning

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Åre Sjö 6

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Åre Sjö 6 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN Åre Sjö 6 Stadgar för Åre Sjö 6 Antagna den 8/1 2008 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Åre Sjö 6. Föreningen har sitt säte i

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN

LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En sorts ekonomisk förening Medlemmarna äger sitt hus gemensamt Egna stadgar 1 MEDLEMMAR I BRF Betalar en insats Har andel

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen Innehåll 1 Firma... 2 2 Ändamål och verksamhet... 2 3 Föreningens säte... 2 4 Insats och årsavgift... 2 5 Styrelsen... 3 6 Firmatecknare... 3 7 Förvaltning...

Läs mer

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar?

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Medlemsinformation Innehåll Historik Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Så fungerar vår bostadsrättsförening Bra att veta Gemensamma insatser Hemförsäkring Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Allmänt om bostadsrätt som boendeform

Allmänt om bostadsrätt som boendeform Sidan 1 av 5 Allmänt om bostadsrätt som boendeform Det finns idag några olika boendeformer. Man kan bl.a. bo i villa, radhus, ägarlägenhet, bostadsrätt eller hyresrätt. Det finns även andra boendeformer

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

När du ska överlåta din lägenhet

När du ska överlåta din lägenhet När du ska överlåta din lägenhet Det är en del saker Du bör tänka på innan din överlåtelse kan registreras. Denna folder hjälper dig när Du ska överlåta din lägenhet. Om Du läser denna folder och följer

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Dalen. i Järfälla. Trivselregler. Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6)

Bostadsrättsföreningen. Dalen. i Järfälla. Trivselregler. Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6) Bostadsrättsföreningen Dalen i Järfälla Trivselregler Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6) Innehåll 1. Kort om Dalen... 2 2. Andrahandsuthyrning... 3 3. Balkong... 3 4. Biltrafik... 3 5. Städdagar... 3 6.

Läs mer

Välkommen till Brf Riten på Bjurhovda

Välkommen till Brf Riten på Bjurhovda Välkommen till Brf Riten på Bjurhovda Att bo i bostadsrätt innebär att vi alla har ett gemensamt ansvar för vår förening. Vi hoppas att Ni skall trivas här och känna er delaktiga. Vad är en bostadsrättsförening?

Läs mer

Tvättstugans golv städas och tvättmaskinernas ovansida torkas av i samband med veckans entré städning.

Tvättstugans golv städas och tvättmaskinernas ovansida torkas av i samband med veckans entré städning. Städavtal MOTIONSSVAR 1 AV 5 TILL BRF LOKES FÖRENINGSSTÄMMA 2013 J M Städservice AB städar trapphus och entréer enligt avtal varje vecka efter ett uppgjort städschema. På anslagstavlan med kontaktuppgifter

Läs mer

Trivselregler i brf Måsängen

Trivselregler i brf Måsängen Trivselregler i brf Måsängen Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans kan vi skapa ett

Läs mer

BRF Inspektoren. Informationsbroschyr. I denna folder finner du praktisk information som kan vara bra för dig att känna till.

BRF Inspektoren. Informationsbroschyr. I denna folder finner du praktisk information som kan vara bra för dig att känna till. i Informationsbroschyr BRF Inspektoren I denna folder finner du praktisk information som kan vara bra för dig att känna till. Spara den den kan ge dig svar på frågor som kan dyka upp. Vi är delägare!

Läs mer

Regler för styrelse i en bostadsrättsförening Ylva Hintze

Regler för styrelse i en bostadsrättsförening Ylva Hintze Regler för styrelse i en bostadsrättsförening Ylva Hintze 2015-02-12 Agenda Lagen om ekonomiska föreningar Bostadsrättslagen Stadgar BRF:s ändamål Stämmobeslut Styrelsebeslut Föreningens organisation/administration

Läs mer

Dags att planera för stadgerevision. Varför behöver vi nya stadgar? Hur byter vi stadgar?

Dags att planera för stadgerevision. Varför behöver vi nya stadgar? Hur byter vi stadgar? Dags att planera för stadgerevision. Den 1 juli 2016 trädde nya regler i kraft som innebär att alla föreningar måste anta nya stadgar. Det är hög tid att börja planera bytet av stadgarna. Varför behöver

Läs mer

Välkommen till Runslingan

Välkommen till Runslingan Välkommen till Informationshäfte till nyinflyttade Välkommen och hoppas att du ska trivas här på. Området byggdes år 1974 och består av 196 hushåll. Detta är en information för att veta hur vi gör för

Läs mer

Arbetsfördelning i Brf Ullstämma 2

Arbetsfördelning i Brf Ullstämma 2 Arbetsfördelning i Brf Ullstämma 2 Ordföranden Styrelsens ordförande ska: Regelbundet följa bostadsrättsföreningens verksamhet och se till att rapporteringen till övriga styrelseledamöter är tillfredsställande

Läs mer

Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden

Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden 1 Föreningens firma, ändamål och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Tunabostaden. Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas

Läs mer

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 2012-03-25 Bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 bildades 2002 i samband med att de fem bostadshusen som byggts av Asplunds fastigheter i Örebro

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 1 av 5 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 Antagna 2011-05-17 Ändrade 2015-05-24 1 Föreningen namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN

Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende.

Läs mer

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan.

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma 2015-05-21, kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. 1. föreningsstämmans öppnande 2. val av stämmoordförande 3. anmälan av stämmoordförandens

Läs mer

Stölder. Håll gärna ögonen öppna och meddela styrelsen om ni ser eller hör något. Städ- och fixardagen. Tvättstugorna. Soprummen

Stölder. Håll gärna ögonen öppna och meddela styrelsen om ni ser eller hör något. Städ- och fixardagen. Tvättstugorna. Soprummen Ekegårdsbladet September 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se Detta blad kan även fås via e-post Gå in på vår hemsida www.ekegarden.se och följ instruktionerna. Nu nalkas höstens friska luft och

Läs mer

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm 2016-06-15 1. Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Flaggan 9 i Stockholm 2. Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Att bo i bostadsra tt

Att bo i bostadsra tt Att bo i bostadsra tt Vi hoppas att denna information ska vara till nytta för dig som boende i bostadsrättsföreningen Röbäckshus 5. Vad är en bostadsrätt? Att bo i bostadsrätt innebär kort sagt att du

Läs mer

HSB BRF DYNAN ÅRSRedoviSning 2013

HSB BRF DYNAN ÅRSRedoviSning 2013 HSB BRF DYNAN Årsredovisning 2013 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2010. Riksbyggens Bostadsrättsförening. Ladusvalan i Lund

ÅRSREDOVISNING 2010. Riksbyggens Bostadsrättsförening. Ladusvalan i Lund ÅRSREDOVISNING 2010 Riksbyggens Bostadsrättsförening Ladusvalan i Lund Att bo i bostadsrätt En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening, som i princip har som enda syfte eller ändamål att upplåta

Läs mer

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. Trivselregler Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I Brf Årstiden förutsätter vi att medlemmarna hjälper till

Läs mer

Vad är det för skillnad. bostadsrätt?

Vad är det för skillnad. bostadsrätt? Vad är det för skillnad mellan hyresrätt och bostadsrätt? Vem äger huset? Hyresrätt Företag eller privat hyresvärd Bostadsrätt Bostadsrättsföreningen = medlemmarna i bostadsrättsföreningen Vem sköter huset?

Läs mer

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se Välkommen till Bovärd Einar Markusson Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00 www.ragundahyreshus.se Att bo i hyresrätt har många fördelar Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Bögatan 43. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Ansökan om balkonginglasning

Ansökan om balkonginglasning Ansökan om balkonginglasning Lägenhetsnummer: Namn: Adress: Majrovägen: Trappa: Vi vill montera balkonginglasning på vår balkong: Montageritning bifogas: Leverantörsval: Val av balkonginglasningssystem:

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN!

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST! I den här broschyren har vi samlat information som är viktigt för dig som hyresgäst hos oss att känna till. Vi vill att

Läs mer

2015-02-02 Sidan 1 av 5

2015-02-02 Sidan 1 av 5 Sidan 1 av 5 Att bo i bostadsrätt En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening vars ändamål är att upplåta bostäder eller lokaler med bostadsrätt åt sina medlemmar (bostadsrättshavare). De regler som

Läs mer

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta Välkommen till HSB Brf Rönnen Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta 2 Innehåll sidan Välkommen till... 3 Rönnens styrelse... 4 Information om försäkring...

Läs mer

Att bo på Brittsommargränd

Att bo på Brittsommargränd 1(5) Att bo på Brittsommargränd Allmänt Brittsommars Samfällighetsförening är en anläggningssamfällighet bestående av 24 enskilt ägda hus (12 parhus) med tillhörande tomter. Tillsammans disponerar dessa

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Organisationsnummer 769619-1803. Antagna den 7 mars 2011, reviderade 28 november 2012. 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010.

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd Antagna den 2014-05-26 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Stavgränd med organisationsnummer 769622-5551. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

Föreningsinformation Brf. Bollstanäs September 2010 www.brf-bollstanas.se

Föreningsinformation Brf. Bollstanäs September 2010 www.brf-bollstanas.se Föreningsinformation Brf. Bollstanäs September 2010 www.brf-bollstanas.se Nya styrelsen 2010-2011 På föreningsstämman (årsmötet) som avhölls i föreningslokalen Gläntan i maj valdes föreningens styrelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2017 HSB Brf Palsternackan

ÅRSREDOVISNING 2017 HSB Brf Palsternackan ÅRSREDOVISNING 2017 HSB Brf Palsternackan I Helsingborg Med Dagordning för ordinarie stämma BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening (juridisk person) som ägs av föreningens

Läs mer

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 2015-11-24 Bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 bildades 2002 i samband med att de fem bostadshusen som byggts av Asplunds fastigheter i Örebro

Läs mer

Några ord om att bo i bostadsrätt

Några ord om att bo i bostadsrätt Några ord om att bo i bostadsrätt 2 3 Ditt boende, vår angelägenhet Att köpa ny bostad är ett stort beslut och det finns naturligtvis mycket att ta ställning till. Genom den här broschyren vill vi på NCC

Läs mer

Trivselregler för BRF Hexametern 2

Trivselregler för BRF Hexametern 2 Trivselregler för BRF Hexametern 2 Kortfattad sammanställning för att informera föreningens medlemmar. Omfattar regler samt övrig viktig information. Vi är alla grannar, boende i samma hus, med olika livssituationer,

Läs mer

Senast reviderad: 2013-03

Senast reviderad: 2013-03 Välkomna till Vi vill hälsa dig välkommen som medlem till Brf Trädgården i Karlstad och hoppas att du kommer trivas här. Här kommer information som varje medlem bör känna till. Är det något du funderar

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Du har borätten till din lägenhet, men äger

Läs mer

Bostadsrätt från A till Ö

Bostadsrätt från A till Ö Styrelsen för Brf. Nissöga har sammanställt denna ordlista för er boende. Vi hoppas att denna ordlista kan vara ett stöd vid era bostadsrättsfrågor. Bostadsrätt från A till Ö Andelstal Beskriver hur stor

Läs mer

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan 2 Varmt välkommen till bostadsrättföreningen Stenhällan i Vallentuna. Vi hoppas Ni kommer att trivas med Er lägenhet och med Era

Läs mer

STADGAR & KODEN VARFÖR NYA STADGAR? SPRÅK OCH STRUKTUR HUR ÄNDRAR MAN STADGAR? KALLELSE STÄMMOPROTOKOLLET. Förändringar i samhället

STADGAR & KODEN VARFÖR NYA STADGAR? SPRÅK OCH STRUKTUR HUR ÄNDRAR MAN STADGAR? KALLELSE STÄMMOPROTOKOLLET. Förändringar i samhället VARFÖR NYA STADGAR? STADGAR & KODEN HSB NORMALSTADGAR FÖR BRF Förändringar i samhället Vi måste följa lagen Levande dokument SPRÅK OCH STRUKTUR Språkliga justeringar Tydligare struktur HUR ÄNDRAR MAN STADGAR?

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

TILL MEDLEMMARNA I RIKSBYGGENS BRF VARBERGSHUS NR 5

TILL MEDLEMMARNA I RIKSBYGGENS BRF VARBERGSHUS NR 5 TILL MEDLEMMARNA I RIKSBYGGENS BRF VARBERGSHUS NR 5 Områdesbevakningen nattetid sker fortlöpande. Styrelsen önskar synpunkter från Er för att kunna utvärdera om bevakningen har haft någon effekt. Har stölderna

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010 (org.nr. 769619-1803) Antagna den 7 mars 2011, reviderade den 28 november 2012, den 2 september 2013 och den 17 juni 2015. 1 Föreningens namn och firmateckning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012-2013

ÅRSREDOVISNING 2012-2013 - ÅRSREDOVISNING 2012-2013 HSB Brf Marmorn Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012-2013

ÅRSREDOVISNING 2012-2013 - ÅRSREDOVISNING 2012-2013 HSB Brf Taltrasten Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (=

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Du är i trygga händer

Du är i trygga händer OMBYGGNAD Mindre ombyggnader och reparationer inom lägenheten bestämmer du själv över medan större ombyggnader och reparationer måste du bli överens med styrelsen om. Samtliga förändringar på utsidan av

Läs mer

Ombildning från hyresrätt till bostadsrätt

Ombildning från hyresrätt till bostadsrätt Växjö januari 2012 Ombildning från hyresrätt till bostadsrätt Information till dig som hyresgäst I budget för 2012 har kommunfullmäktige beslutat följande - Hyresgästerna hos Växjöhem och Vidingehem ska

Läs mer

HSB BRF PEPPARKVARNEN

HSB BRF PEPPARKVARNEN HSB BRF PEPPARKVARNEN ÅRSREDOVISNING 2015 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Välkommen till HSB Brf Rönnen Ordningsregler meddelade och beslutade på extra föreningsstämma den 1 mars 2018

Välkommen till HSB Brf Rönnen Ordningsregler meddelade och beslutade på extra föreningsstämma den 1 mars 2018 Välkommen till HSB Brf Rönnen Ordningsregler meddelade och beslutade på extra föreningsstämma den 1 mars 2018 Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta Allmänna ordningsregler Meddelade och fastställda på extra

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRELÄSNINGEN LAG & DIN RÄTT I BOSTADSRÄTT MINNEBERGS FÖRENINGARNA HANS JANSSON

VÄLKOMMEN TILL FÖRELÄSNINGEN LAG & DIN RÄTT I BOSTADSRÄTT MINNEBERGS FÖRENINGARNA HANS JANSSON VÄLKOMMEN TILL FÖRELÄSNINGEN LAG & DIN RÄTT I BOSTADSRÄTT MINNEBERGS FÖRENINGARNA 2016 02 09 HANS JANSSON VAD ÄR DET EGENTLIGEN JAG HAR KÖPT? NI ÄGER HUSET TILLSAMMANS! En bostadsrättsförening är en ekonomisk

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! :

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : TRIVSELREGLER för Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Välkommen till din nya bostad!

Välkommen till din nya bostad! Välkommen till din nya bostad! KORT OM BOSTADSRÄTT Din bostadsrättsförening en ekonomisk förening Du och dina grannar bildar tillsammans en ekonomisk förening, er bostadsrättsförening. Varje medlem har

Läs mer

ÅRSREDOVISNING Bostadsrättsföreningen. Ralva

ÅRSREDOVISNING Bostadsrättsföreningen. Ralva ÅRSREDOVISNING 2017 Bostadsrättsföreningen Ralva BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening (juridisk person) som ägs av föreningens medlemmar (bostadsrättshavare). Vem beslutar

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar?

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Medlemsinformation Innehåll Historik Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Så fungerar vår bostadsrättsförening Bra att veta Gemensamma insatser Hemförsäkring Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal

Läs mer

UPPSLAGSBOK - Brf Yxan

UPPSLAGSBOK - Brf Yxan UPPSLAGSBOK - Brf Yxan Här finns nästan allt du som bor i bostadsrätt behöver veta och i föreningens stadgar finns mer att läsa. Vi i Styrelsen 2011/2012 är Ordförande Daniel Carlsson Uppg. 15, 070-675

Läs mer

ÅRSREDOVISNING Bostadsrättsföreningen. Köpmännens hus. i Helsingborg

ÅRSREDOVISNING Bostadsrättsföreningen. Köpmännens hus. i Helsingborg ÅRSREDOVISNING 2017 Bostadsrättsföreningen Köpmännens hus i Helsingborg BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening (juridisk person) som ägs av föreningens medlemmar (bostadsrättshavare).

Läs mer

Anteckningar från INFORMATIONS-/DISKUTIONSMÖTE vid Brf Löten Onsdag den 26 november, kl. 19.00 i Samlingssalen.

Anteckningar från INFORMATIONS-/DISKUTIONSMÖTE vid Brf Löten Onsdag den 26 november, kl. 19.00 i Samlingssalen. Anteckningar från INFORMATIONS-/DISKUTIONSMÖTE vid Brf Löten Onsdag den 26 november, kl. 19.00 i Samlingssalen. Inbjudan till mötet hade delats ut till alla 189 bostadsrättsinhavare. Det var ett åttital

Läs mer

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Fastställd av styrelsen 2014-01-22 2(8) Välkommen till Brf Morkullan! Brf Morkullan ligger mitt i centrala Malmö och har en lång historia. Husen

Läs mer

Information rörande inglasade balkonger/vindskydd Handlingsregler för den som står i begrepp att utföra inglasning/vindskydd:

Information rörande inglasade balkonger/vindskydd Handlingsregler för den som står i begrepp att utföra inglasning/vindskydd: Bilaga 2.2 Information rörande inglasade balkonger/vindskydd Handlingsregler för den som står i begrepp att utföra inglasning/vindskydd: - Anmäl till styrelsen avsikten och bifoga ritningar/skisser på

Läs mer